družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD"

Transkript

1 Co uvnitř najdete družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD

2 družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 datum čas pořadatel třídy program odjezd v 8.00 hod. Świdnice tř. ZÁBAVNÉ SPORTOVNÍ DOPOLEDNE + BAZÉN (sportovní oblečení do tělocvičny) hod. odjezd v 8.00 hod. bude upřesněn o odjezd v 8.00 hod hod. ZŠ Mládežnická KZČ Eldorádo Świdnice ZŠ Mládežnická KZČ Eldorádo Świdnice ZŠ Mládežnická KZČ Eldorádo 5. 7.tř (7.)tř. učitelé učitelé tř. UTKÁNÍ VE FLORBALU PREZENTACE POWER POINT DNY ČESKÉ KULTURY - výtvarná činnost - bazén OBMĚNA VÝSTAVY VE ŚWIDNICI DEN UČITELŮ VOLEJBAL PLAVECKÁ ŠTAFETA 8x25m PAMÁTKA UNESCO MUZEUM II. SV. VÁLKY TURNAJ VE STŘELBĚ REJ ČARODĚJNIC - masky, soutěžení, veselé dovádění - opékání buřtů OBMĚNA POLSKÉ VÝSTAVY branně-ekologický den V rámci branně ekologického dne se třídy 8.B a 8.C rozhodly navštívit dělostřeleckou tvrz Stachelberg. Na místě nás čekal velmi poučný výklad o této zajímavé pevnosti a mohli jsme si prohlédnout všechny podzemní chodby. Branně ekologický den se velmi vydařil. Mgr. Kudrnová, Mgr. Šubrová, Mgr. Čermáková Strana 2 (celkem 8)

3 informace KZČ Eldorado Akce chystané na říjen se uskuteční 1. akce s družební školou v polské Swidnici. Pro děti z tř. budou připraveny Hry na veselo spojené s koupáním v krytém bazénu. - Ve dnech vás zveme na tradiční podzimní BAZAR (podrobnosti na jiném místě Zpravodaje). Sbírka hraček PODĚKOVÁNÍ Děkujeme všem dětem, třídním kolektivům i rodičům za přinesené hračky pro MŠ Bernartice. Zvláštní poděkování si zaslouží p. Denisa Heráková, která přivezla celkem 14 velkých pytlů hraček. Za všechny děti z mateřské školy ještě jednou děkujeme. Strana 3 (celkem 8)

4 Informace k zájmovým kroužkům Kroužky, ve kterých jsou ještě volná místa a můžete se do nich do přihlásit: - Internet začátečníci i pokročilí - Výpočetní technika - Francouzský jazyk - Vaření - Kurz výpočetní techniky pro dospělé začátečníci - Vybíjená - Volejbal - Softball - Stolní tenis Kroužky, které se pro malý zájem ruší: - Ruský jazyk (1 přihlášený) - Německý jazyk (3) - Myslivecký kroužek (2) - Tanečky Šmoulinka (5) - Klubíčko (2) - Výtvarný (1) - Dívčí klub (1) - Drobné textilní techniky (2) - Minikurz malování na hedvábí (2) Termíny 1. schůzek jsou vyvěšeny na nástěnkách KZČ i na vchodových dveřích do ZŠ a jsou připomínány školním rozhlasem (termíny jsou postupně doplňovány). Na konci října budou vyvěšeny rozpisy pravidelných termínů všech kroužků včetně jmen vedoucích, času, místa konání a šaten. Strana 4 (celkem 8)

5 KZČ Eldorádo pořádá podzimní BAZAR DĚTSKÉHO podzimního a zimního oblečení, bot, lyží, bruslí, dalších sportovních potřeb a hraček SVETRY NEBEREME!!! Příjem věcí: Po a hod. Prodej věcí: Út a hod. Vracení věcí: Čt hod. Místo: ZŠ Mládežnická, MALÁ TĚLOCVIČNA Č.207 (naproti klubovně KZČ u jídelny) vchod: pouze vchodem od kina HVĚZDA Přijímáme jen čisté věci v použitelném stavu v minimální hodnotě 20,-Kč! Za neprodané věci účtujeme 2,-Kč za kus, z prodaných věcí 10% hodnoty. Věci nevyzvednuté ve čtvrtek budou věnovány na charitativní účely. Strana 5 (celkem 8)

6 informace z chobotnice Podzimní olympiáda s Chobotnicí Je po prázdninách a ve školním klubu Chobotnice je opět živo! V noci z pátka na sobotu ( ) zářil klub pěti barvami olympijských kruhů. Chobotnice si pro svá chapadla připravila Podzimní olympiádu, aby zjistila jak jsou na tom po prázdninách s fyzičkou. U prezentace se sešlo na 36 sportovců a sportovkyň. Hned se přemístili do olympijské vesničky, aby se ubytovali a nabrali ještě trochu sil. K osmé večerní jsme se odebrali na sportoviště, do tělocvičny, a účastnili se zahájení POH2007. V úvodu her nás čekaly klasické, olympijské disciplíny: změřili jsme síly v běhu, překážkovém běhu, ve skoku přes švihadlo, v silové disciplíně sedy lehy, běhu obratnosti, ve šplhu. Ve všech sportech chapadla ukázala, že ve sportovní branži nemají konkurenci a všechny nástrahy zvládla dokonale. Po krátké pauze na svačinu jsme se pustili do závěrečného sportovního klání. Vše proběhlo v duchu FAIR PLAY, takže jsme si večer krásně užili. Odměnou nám bylo kino a pak už jen hupsky dupsky do spacáků!!! Všem zúčastněným sportovcům gratulujeme. JIRKA a DANČA Klub Chobotnice vyhlašuje: - sběr novin a časopisů (kromě kartonu, vše svázané) - sběr víček od PET lahví Vše můžete nosit do klubu v době, kdy je v provozu. informace ze šd Vítání podzimu ve školní družině V pátek 21. září se sešli skřítci, víly, podzimníčci na zahradě školní družiny, kde jsme společně přivítali podzim. Skřítci plnili několik úkolů Strana 6 (celkem 8)

7 hledali své oříšky, ochutnávali co našli, hledali lesní plody, zkoušeli svoji zručnost a šikovnost. Též jsme si i zatančili. Společně jsme se naučili píseň Podzime, podzime s přáním, aby slunečné počasí ještě vydrželo. Na závěr si každá družinka našla svého Podzimníčka, kterého si společně dotvoří. Velké poděkování patří maminkám, protože masky a převleky které vytvořily, byly opravdu nádherné a originální. Naše letošní první společná akce se nám vydařila. Vychovatelky školní družiny ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 7 (celkem 8)

8 Heroes And Zeros foto + video Tak co, Hrdinové, jaký je svět bez Nul? Nuda, co? A proto se opět vracíme na scénu ;-). Pokud se nebojíte stanout nám opět tváří v tvář (Feix to Feix ), můžete nám nosit svá CD a DVD k vypálení. O fotky (CD) se stará Titanoman a o video (DVD) Prasoman. Tak seberte zbytky odvahy a neváhejte TITANOMAN & PRASOMAN Vydává: vedení ZŠ Mládežnická 536, TRUTNOV 4 v počtu 700 výtisků - 7. října Strana 8 (celkem 8)