Bezpečnostní list pro L Kyselina močová 12251, 12252

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bezpečnostní list pro L Kyselina močová 12251, 12252"

Transkript

1 1 IDENTIFIKACE PRODUKTU OBCHODNÍ NÁZEV : L Kyselina močová KATALOGOVÉ ČÍSLO : ml ml VÝROBCE: BioVendor -- Laboratorní medicína a.s.; sídlo: Tůmova 2265/60, Brno provozovna Karásek 1767/1, Brno Telefon: , Fax: Nouzové telefonní číslo (Toxikologické informační středisko): POUŽITÍ: Pro diagnostické použití in vitro Kyselina močová - Reagent 1 2 INFORMACE O NEBEZPEČNOSTI Klasifikace látky nebo směsi Klasifikace podle směrnice 1272/2008 (CLP): Tato směs není klasifikována jako nebezpečná. Klasifikace podle směrnic 67/548/EHS nebo 1999/45/ES Tento přípravek není klasifikován jako nebezpečný. Prvky označení Označení (CLP) Standardní věta o nebezpečnosti Pokyn pro bezpečné zacházení nevztahuje se nevztahuje se Označení (67/548/EHS nebo 1999/45/ES) R-věty nevztahuje se S-věty nevztahuje se 3 SLOŽENÍ / INFORMACE O SLOŽKÁCH Chemická charakteristika (přípravku): vodný roztok Tento výrobek neobsahuje žádné nebezpečné složky v množství větším než jsou prahové koncentrační limity, které by v souladu s platnou evropskou legislativou musely být uvedeny v této kapitole. Produkt obsahuje azid sodný (0,95 g/l) jako konzervační prostředek. 4 POKYNY PRO PRVNÍ POMOC Popis první pomoci Kontakt s kůží : Vyměňte kontaminovaný oděv. Při kontaktu s pokožkou omýt dostatečným množstvím vody. Strana 1 (celkem 10)

2 Kontakt s očima : Oči vyplachujte proudem tekoucí vody nejméně minut. Víčka nechte po celou dobu otevřená. Po požití : Ústa důkladně vypláchněte vodou. Vyvolejte zvracení. Podejte postiženému větší množství vody, případně je vhodné podat i aktivní uhlí. Vyhledejte lékařskou pomoc. Po vdechnutí: Zajistěte přívod čerstvého vzduchu. 5 OPATŘENÍ PRO SPRÁVNÝ HASEBNÍ ZÁSAH Vhodné hasící prostředky: Produkt je nehořlavý. Použít shodně s prostředky jako při požáru okolí. Mimořádná rizika: V případě požáru se mohou uvolňovat oxidy fosforu, sloučeniny sodíku, oxid uhelnatý a oxid uhličitý. Zvláštní opatření pro hasiče: Vždy je nejlépe používat dýchací přístroj s nezávislým přívodem vzduchu. Zamezte prosáknutí vody použité k hašení požáru do podzemní či povrchové vody 6 OPATŘENÍ V PŘÍPADĚ NÁHODNÉHO ÚNIKU Opatření na ochranu osob, ochranné prostředky a nouzové postupy: Zamezte kontaktu s kůží a očima. Opatření na ochranu životního prostředí: Zamezte prosáknutí látky do půdy, vod a kanálů. Metody a materiál pro omezení úniku a pro čištění: Posypte absorpčním materiálem jako je písek, křemičitá půda nebo kyselý či universální prostředek. Použitý materiál skladujte ve speciální uzavřené nádobě pro likvidaci dle platných nařízení. Místo důkladně umyjte velkým množstvím vody. 7 ZACHÁZENÍ A SKLADOVÁNÍ Informace pro bezpečné zacházení : Zamezte kontaktu s očima a kůží. Udržujte v čistotě pracovní prostředí. Skladování: Skladujte v těsně uzavřených obalech. Skladovací teplota: 2-8 C Chraňte před světlem.. Udržujte sterilní Klasifikace pro uskladnění: 12 = nehořlavá kapalina 8 OMEZOVÁNÍ EXPOZICE A OCHRANA OSOB Kontrolní parametry Neobsahuje žádné látky s mezními hodnotami expozice Omezování expozice: Zajistěte dostatečné větrání a / nebo odsávání pracovního prostoru. Strana 2 (celkem 10)

3 Ochrana dýchacích cest: zajistěte odpovídající větrání Ochrana rukou: použijte ochranné rukavice dle EN 374. materiál rukavic: nitrilová pryž rezistenční doba: >480 min. (přečtěte si návod k použití od výrobce) Ochrana očí: používejte těsnící ochranné brýle dle EN 166. Ochrana pokožky: Všeobecná opatření: laboratorní zástěra 9 FYZIKÁLNÍ A CHEMICKÉ VLASTNOSTI vyměňte kontaminovaný oděv. před přestávkou a po ukončení práce si důkladně umyjte ruce. Vzhled: Skupenství: Barva: Zápach: kapalné čirá, bezbarvá bez zápachu Důležité informace: Teplota vznícení: nehořlavá látka Hustota: při: 20 C: 1,031 g/ml ph: při: 25 C: 7,0 Rozpustnost ve vodě: zcela rozpustný 10 STABILITA A REAKTIVITA Reaktivita: viz kapitola 10 Chemická stabilita: za normálních podmínek je produkt stabilní Možné nebezpečné reakce: nebezpečné reakce nejsou známy Nepřípustné podmínky: Nepřípustné materiály: přímé světlo/ teplo kyseliny a zásady Nebezpečné produkty rozkladu: oxidy fosforu, sloučeniny sodíku, oxid uhličitý a oxid uhelnatý 11 TOXIKOLOGICKÉ INFORMACE Informace o toxikologických účincích Toxikologické účinky Akutní toxicita (oral): nedostatek údajů Akutní toxicita (dermal): nedostatek údajů Akutní toxicita (inhalační): nedostatek údajů Žíravost / podráždění kůže: nedostatek údajů Poškození / podráždění očí: nedostatek údajů. Senzibilizace dýchacího ústrojí: nedostatek údajů Strana 3 (celkem 10)

4 Senzibilizace kůže: nedostatek údajů Mutagenita / genotoxicita: nedostatek údajů Karcinogenicita: nedostatek údajů Toxicita pro reprodukci: nedostatek údajů Obecné poznámky: Obsahuje azid sodný (0,95 g/l) Resorpce toxického množství azidu sodného způsobuje dušnost, malátnost, nevolnost, zvracení, neklid, průjem, nízký tlak a celkový kolaps organismu. 12 EKOLOGICKÉ INFORMACE Toxicita: Klasifikace nebezpečí znečištění vody: 1 = mírné znečištění Perzistence a rozložitelnost Bioakumulační potenciál: Mobilita v půdě Výsledky posouzení PBT a vpvb: Další ekologické informace: Obsahuje fosfáty, může přispět k eutrofizaci vody. Zamezte prosáknutí do podzemní či povrchové vody či odpadních kanálů. 13 OPATŘENÍ O ODPADU Produkt: Klíčové číslo odpadu: * = chemikálie, které jsou nebo obsahují nebezpečné látky Kontaminované obaly: *= je nutné poskytnout doklad ekologické likvidace Klíčové číslo odpadu: = plastový obal Doporučení: Likvidace odpadu dle platné legislativy. Vyčištěné nádoby mohou být recyklovány. 14 INFORMACE PRO PŔEPRAVU UN číslo Název OSN pro zásilku ADR/RID, IMDG, IATA : bez omezení Třída nebezpečnosti pro přepravu: Obalová skupina Neuvedeno Strana 4 (celkem 10)

5 Nebezpečnost pro životní prostředí Látka znečišťující moře IMDG: ne tento produkt nepodléhá předpisům pro dopravu nebezpečných věcí Hromadná přeprava podle přílohy II MARPOL 73/78 a předpisu IBC 15 INFORMACE O PRÁVNÍCH PŘEDPISECH Nařízení týkající se bezpečnosti, zdraví a životního prostředí/specifické právní předpisy týkající se látky nebo směsi Zdravotnické předpisy Nařízení vlády č. 361/2007 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci. Zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu v platném znění. Zákon č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví v platném znění. Požární předpisy Zákon ČNR č. 133/1985 Sb., ve znění platných předpisů. ČSN Hořlavé kapaliny, provozy a sklady. Vyhláška č. 246/2001 Sb., o požární prevenci. Posouzení chemické bezpečnosti Označení (CLP) Standardní věta o nebezpečnosti Pokyn pro bezpečné zacházení Označení (67/548/EEC nebo 1999/45/EC) R-věty: S-věty: Kyselina močová - Reagent 2 2 INFORMACE O NEBEZPEČNOSTI Klasifikace látky nebo směsi Klasifikace podle nařízení 1272/2008 (CLP): Tato směs není klasifikována jako nebezpečná. Klasifikace podle nařízení 67/548/EHS nebo 1999/45/ES Tento produkt není klasifikován jako nebezpečný. Prvky označení Označení (CLP) Standardní věta o nebezpečnosti Strana 5 (celkem 10)

6 Pokyn pro bezpečné zacházení Označení (67/548/EHS nebo 1999/45/ES) R-věty S-věty Další rizika Produkt obsahuje bovinní materiál ze zvířat z oblastí bez výskytu BSE, veterinární kontrola neodhalila infekční nebo nakažlivý materiál. Nicméně s produktem je potřeba zacházet jako s potenciálně infekčním materiálem. 3 IDENTIFIKACE / SLOŽENÍ Charakteristika: vodný roztok Tento výrobek neobsahuje žádné nebezpečné složky v množství větším než jsou prahové hodnoty, které by v souladu s platnou evropskou legislativou musely být uvedeny v této kapitole. Produkt obsahuje azid sodný (0,95 g/l) jako konzervační prostředek. 4 POKYNY PRO PRVNÍ POMOC Popis první pomoci Kontakt s kůží : Vyměňte kontaminovaný oděv. Při kontaktu s pokožkou omýt dostatečným množstvím vody. Kontakt s očima : Oči vyplachujte proudem tekoucí vody nejméně minut. Víčka nechte po celou dobu otevřená. Při přetrvávajících potížích vyhledejte lékařskou pomoc. Po požití : Ústa důkladně vypláchněte vodou. Vyvolejte zvracení. Podejte postiženému větší množství vody, případně je vhodné podat i živočišné uhlí. Vyhledejte lékařskou pomoc. Po vdechnutí: Zajistěte přívod čerstvého vzduchu. Nejdůležitější akutní a opožděné symptomy a účinky Žádná data k dispozici Pokyny týkající se okamžité lékařské pomoci a zvláštního ošetření Žádná data k dispozici 5 OPATŘENÍ PRO SPRÁVNÝ HASEBNÍ ZÁSAH Vhodné hasící prostředky: Produkt je nehořlavý. Použít shodně s prostředky jako při požáru okolí. Mimořádná rizika: V případě požáru se mohou uvolňovat oxidy fosforu, sloučeniny sodíku Zvláštní opatření pro hasiče: Vždy je nejlépe používat dýchací přístroj s nezávislým přívodem vzduchu. Zamezte prosáknutí vody použité k hašení požáru do podzemní či povrchové vody Strana 6 (celkem 10)

7 6 OPATŘENÍ V PŘÍPADĚ NÁHODNÉHO ÚNIKU Opatření na ochranu osob, ochranné prostředky a nouzové postupy: Zamezte kontaktu s kůží a očima. Opatření na ochranu životního prostředí: Zamezte prosáknutí látky do půdy, vod a kanálů. Metody a materiál pro omezení úniku a pro čištění: Posypte absorpčním materiálem jako je písek, křemičitá půda nebo kyselý či universální prostředek. Použitý materiál skladujte ve speciální uzavřené nádobě pro likvidaci dle platných nařízení. Místo důkladně umyjte velkým množstvím vody. 7 ZACHÁZENÍ A SKLADOVÁNÍ Informace pro bezpečné zacházení : Zamezte kontaktu s očima a kůží. Udržujte v čistotě pracovní prostředí. Produkt obsahuje bovinní materiál ze zvířat z oblastí bez výskytu BSE, veterinární kontrola neodhalila infekční nebo nakažlivý materiál. Nicméně s produktem je potřeba zacházet jako s potenciálně infekčním materiálem. Skladování: Skladujte v těsně uzavřených obalech. Skladovací teplota: 2-8 C Chraňte před světlem. Udržujte sterilní Klasifikace pro uskladnění: 12 = nehořlavá kapalina 8 KONTROLA EXPOSICE A OCHRANA OSOB Kontrolní parametry Neobsahuje žádné látky s mezními hodnotami expozice Omezování expozice: Zajistěte dostatečné větrání a / nebo odsávání pracovního prostoru. Ochrana dýchacích cest: zajistěte odpovídající větrání Ochrana rukou: použijte ochranné rukavice dle EN 374. materiál rukavic: nitrilová pryž rezistenční doba: >480 min. (přečtěte si návod k použití od výrobce) Ochrana očí: používejte těsnící ochranné brýle dle EN 166. Ochrana pokožky: Všeobecná opatření: laboratorní zástěra vyměňte kontaminovaný oděv. před přestávkou a po ukončení práce si důkladně umyjte ruce. 9 FYZIKÁLNÍ A CHEMICKÉ VLASTNOSTI Vzhled: Skupenství: Barva: kapalné nažloutlá až nahnědlá Strana 7 (celkem 10)

8 Zápach: Důležité informace: bez zápachu Bod varu / rozmezí: cca 100 C Bod tání / rozmezí: cca 0 C Teplota vzplanutí: nehořlavá látka Hustota: při: 20 C: 1,013 g/ml ph: při: 25 C: 7,0 Rozpustnost ve vodě: zcela rozpustný 10 STABILITA A REAKTIVITA Reaktivita: viz kapitola 10 Chemická stabilita: za normálních podmínek je produkt stabilní Nepřípustné podmínky: přímé světlo/ teplo Nepřípustné materiály: kyseliny a zásady Nebezpečné produkty rozkladu: V případě požáru se mohou uvolňovat oxidy fosforu, sloučeniny sodíku, oxid uhličitý a oxid uhelnatý 11 TOXIKOLOGICKÉ INFORMACE Informace o toxikologických účincích Toxikologické účinky Akutní toxicita (oral): nedostatek údajů Akutní toxicita (dermal): nedostatek údajů Akutní toxicita (inhalační): nedostatek údajů Žíravost / podráždění kůže: nedostatek údajů Poškození / podráždění očí: nedostatek údajů. Senzibilizace dýchacího ústrojí: nedostatek údajů Senzibilizace kůže: nedostatek údajů Mutagenita / genotoxicita: nedostatek údajů Karcinogenicita: nedostatek údajů Toxicita pro reprodukci: nedostatek údajů Obecné poznámky: Obsahuje azid sodný (0,95 g/l) Resorpce toxického množství azidu sodného způsobuje dušnost, malátnost, nevolnost, zvracení, neklid, průjem, nízký tlak a celkový kolaps organismu. Produkt obsahuje bovinní materiál ze zvířat z oblastí bez výskytu BSE, veterinární kontrola neodhalila infekční nebo nakažlivý materiál. Nicméně s produktem je potřeba zacházet jako s potenciálně infekčním materiálem. Strana 8 (celkem 10)

9 12 EKOLOGICKÉ INFORMACE Toxicita: Klasifikace nebezpečí znečištění vody: 1 = mírné znečištění Perzistence a rozložitelnost Bioakumulační potenciál: Mobilita v půdě Výsledky posouzení PBT a vpvb: Další ekologické informace: Obsahuje fosfáty, může přispět k eutrofizaci vody. Zamezte prosáknutí do podzemní či povrchové vody či odpadních kanálů. 13 OPATŘENÍ O ODPADU Produkt: Klíčové číslo odpadu: * = Laboratorní chemikálie které jsou nebo obsahují nebezpečné látky včetně chemických směsí. *= je nutné poskytnout doklad ekologické likvidace Doporučení: Zvláštní odpady. Likvidace odpadu dle platné legislativy. Kontaminované obaly: Klíčové číslo odpadu: = plastový obal Doporučení: Likvidace odpadu dle platné legislativy. Vyčištěné nádoby mohou být recyklovány. 14 INFORMACE PRO PŔEPRAVU UN číslo Název OSN pro zásilku ADR/RID, IMDG, IATA : bez omezení Třída nebezpečnosti pro přepravu: Obalová skupina Nebezpečnost pro životní prostředí Látka znečišťující moře IMDG: ne tento produkt nepodléhá předpisům pro dopravu nebezpečných věcí Hromadná přeprava podle přílohy II MARPOL 73/78 a předpisu IBC Neuvedeno Strana 9 (celkem 10)

10 15 INFORMACE O PRÁVNÍCH PŘEDPISECH Nařízení týkající se bezpečnosti, zdraví a životního prostředí/specifické právní předpisy týkající se látky nebo směsi Zdravotnické předpisy Nařízení vlády č. 361/2007 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci. Zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu v platném znění. Zákon č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví v platném znění. Požární předpisy Zákon ČNR č. 133/1985 Sb., ve znění platných předpisů. ČSN Hořlavé kapaliny, provozy a sklady. Vyhláška č. 246/2001 Sb., o požární prevenci. Posouzení chemické bezpečnosti Označení (CLP) Standardní věta o nebezpečnosti Pokyn pro bezpečné zacházení Označení (67/548/EEC nebo 1999/45/EC) R-věty: S-věty: 16 DALŠÍ INFORMACE Důvod revize: změny v kapitole 2 a 3 Datum revize: Uvedené informace jsou pravdivé, ale je nutné je používat pouze jako návod k chování. Uživatel musí sám určit vhodnost této informace při použití tohoto produktu a uplatnění bezpečnostních pravidel. BioVendor Laboratorní medicína a.s. nenese odpovědnost za případné škody způsobené nevhodným použitím a nedodržením přiloženého pracovního návodu. Strana 10 (celkem 10)

Bezpečnostní list pro L Cholesterol 10851, 10852

Bezpečnostní list pro L Cholesterol 10851, 10852 1 IDENTIFIKACE PRODUKTU OBCHODNÍ NÁZEV : L Cholesterol KATALOGOVÉ ČÍSLO : 10851 500 ml 10852 1000 ml VÝROBCE: BioVendor Laboratorní medicína a.s.; sídlo: Tůmova 2265/60, 616 00 Brno provozovna : Karásek

Více

HDL CHOLESTEROL PŘÍMO k.č. 10855, 10856

HDL CHOLESTEROL PŘÍMO k.č. 10855, 10856 Bezpečnostní list Podle ES nařízení č 1907/2006 a 453/2010 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE OBCHODNÍ NÁZEV : HDL Cholesterol přímo Tento produkt obsahuje několik komponent: HDL - Cholesterol -

Více

Bezpečnostní list Podle ES nařízení č. 1907/2006 a 453/2010. CELKOVÁ BÍLKOVINA (BIURET) k.č. 12751

Bezpečnostní list Podle ES nařízení č. 1907/2006 a 453/2010. CELKOVÁ BÍLKOVINA (BIURET) k.č. 12751 Podle ES nařízení č 1907/2006 a 453/2010 kč 12751 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE OBCHODNÍ NÁZEV : Celková bílkovina (biuret) Tento produkt obsahuje několik komponent: Celková bílkovina (biuret)

Více

Bezpečnostní list pro L Albumin (moč, likvor) BV 40080

Bezpečnostní list pro L Albumin (moč, likvor) BV 40080 1 IDENTIFIKACE PRODUKTU OBCHODNÍ NÁZEV : L Albumin (moč, likvor) KATALOGOVÉ ČÍSLO : VÝROBCE: BioVendor Laboratorní medicína a.s.; sídlo: Tůmova 2265/60, 616 00 Brno provozovna Karásek 1767/1, 621 00 Brno

Více

Bezpečnostní list pro L Immunoglobulin A BV 40030

Bezpečnostní list pro L Immunoglobulin A BV 40030 1 IDENTIFIKACE PRODUKTU OBCHODNÍ NÁZEV : L IgA KATALOGOVÉ ČÍSLO : 150 ml VÝROBCE: BioVendor - Laboratorní medicína a.s.; sídlo: Tůmova 2265/60, 616 00 Brno Provozovna: Karásek 1767/1, 621 00 Brno Telefon:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle ES 1907/2006(REACH) a 453/2010 Datum vydání: 1994-09 Datum revize: září 2013

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle ES 1907/2006(REACH) a 453/2010 Datum vydání: 1994-09 Datum revize: září 2013 BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle ES 1907/2006(REACH) a 453/2010 Datum vydání: 1994-09 Datum revize: září 2013 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: CK-NAC, opt.

Více

IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU. 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : Katalogové číslo : 12762

IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU. 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : Katalogové číslo : 12762 ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : Katalogové číslo : 12762 L Celková bílkovina (moč/likvor) standard 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list pro GL Standard FS /530

Bezpečnostní list pro GL Standard FS /530 1 IDENTIFIKACE PRODUKTU OBCHODNÍ NÁZEV : GL Standard FS KATALOGOVÉ ČÍSLO : 920 529 / 920 530 Doporučené použití: pro in vitro diagnostiku v lidských vzorcích pouze pro profesionální použití VÝROBCE: DiaSys

Více

Bezpečnostní list pro L Alkalická fosfatáza 10061, 10062

Bezpečnostní list pro L Alkalická fosfatáza 10061, 10062 1 IDENTIFIKACE PRODUKTU OBCHODNÍ NÁZEV : L Alkalická fosfatáza KATALOGOVÉ ČÍSLO : 10061 2500 ml 10062 500 ml VÝROBCE: BioVendor Laboratorní medicína a.s.; sídlo: Tůmova 2265/60, 616 00 Brno provozovna

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II Roztok X Datum vydání/datum revize: 01.01.2013 Počet stran: 6 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor

Více

jbauchner@nanolaky.cz

jbauchner@nanolaky.cz 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Použití látky nebo směsi:

Více

Datum revize 22.07.2013 Datum vytištění 22.07.2013

Datum revize 22.07.2013 Datum vytištění 22.07.2013 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 14.6.2010 Datum revize: 8.4.2014 Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: WProtect Látka / směs: Směs Identifikační číslo /kód:

Více

jbauchner@nanolaky.cz

jbauchner@nanolaky.cz 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Použití látky nebo směsi:

Více

Verze 1.4 Datum revize 16.05.2014 Datum vytištění 23.07.2014

Verze 1.4 Datum revize 16.05.2014 Datum vytištění 23.07.2014 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : Mat.-No./ Genisys-No. : 04490908190 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ARDEX PREMIUM AF 620

ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ARDEX PREMIUM AF 620 ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 4877 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2015. str. 1 ze 6 CARBONBOR 200

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2015. str. 1 ze 6 CARBONBOR 200 str. 1 ze 6 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Registrační číslo: 4176 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Jako kapalné listové

Více

: Sika AnchorFix -2 Part A

: Sika AnchorFix -2 Part A ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Verze 1.0 Datum revize 09.10.2014 Datum vytištění 10.10.2014

Verze 1.0 Datum revize 09.10.2014 Datum vytištění 10.10.2014 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku : Výrobek č. : 022102 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/010. června 015 1. června 015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Pattex Parket - lepidlo Strana 1 z 7 Č. BL. : 167558 Datum revize: 20.08.2014 Datum výtisku: 21.08.2014 1.1 Identifikátor výrobku Pattex Parket & Laminát

Více

Bezpečnostní list pro L Transferin BV 40050

Bezpečnostní list pro L Transferin BV 40050 ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : L Transferin Katalogové číslo : 150 ml 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST SK SOL

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST SK SOL 1.1 Identifikátor výrobku: SK sol Identifikační číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy látky nebo směsi:

Více

Přípravek je určen výhradně pro profesionální použití. Uvedená použití

Přípravek je určen výhradně pro profesionální použití. Uvedená použití BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II (453/2010) - Evropa Pur Verze : 1 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název

Více

ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ARDEX K 80

ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ARDEX K 80 Datum poslední revize 14/12/2012 Upraveno 4 Nahrazuje (datum předchozího vydání) 06/12/2011 ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor

Více

: Sikafloor -29 PurCem Part C

: Sikafloor -29 PurCem Part C ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

: Sikalastic Primer PVC

: Sikalastic Primer PVC ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES v platném znění

Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES v platném znění GLADE SOLID GEL-RELAXING ZEN 350000011802 Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES v platném znění Datum vydání: 3. 10. 2012 Verze: 1.0 Datum revize: ODDÍL 1: Identifikace

Více

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II Datum vydání: 11.10.2004 Datum revize: 1.2.2013 Strana 1 z 10 stran Verze: 03 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Železo liquid 200 Název Fe L 200 Kat. č. 10007190

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení č. 453/2010 Strana 1 z 5 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Název: VIA CID s vůní borovice/s vůní jara/s vůní citrus 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a

Více

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: --- 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ARDEX PREMIUM AF 620

ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ARDEX PREMIUM AF 620 Datum poslední revize 01/06/2015 Upraveno 2 Nahrazuje (datum předchozího vydání) 26/05/2014 ÚDAJE O BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S MATERIÁLEM ARDEX PREMIUM AF 620 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

Více

Datum revize 04.03.2015 Verze 1.1 Datum vytištění 04.03.2015. SikaMelt -9177 W

Datum revize 04.03.2015 Verze 1.1 Datum vytištění 04.03.2015. SikaMelt -9177 W ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Strana 1 (celkem 6) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určené použití: Zpracování

Více

Datum revize 16.06.2014 Datum vytištění 16.06.2014. Sika CleanGlass

Datum revize 16.06.2014 Datum vytištění 16.06.2014. Sika CleanGlass ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Toxikologické informační středisko, 128 08 Praha 2, Na bojišti 1, ČR Tel.: 00420 224 919 293, 00420 224 915 402

Toxikologické informační středisko, 128 08 Praha 2, Na bojišti 1, ČR Tel.: 00420 224 919 293, 00420 224 915 402 BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení Komise (EU) č.453/2010 ze dne 20. května 2010, kterým se mění nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 o registraci, povolování a omezování chemických látek

Více

Bezpečnostní list Datum Vydání 01-XII-2010 Datum revize 23-X-2015 Verze 2.2

Bezpečnostní list Datum Vydání 01-XII-2010 Datum revize 23-X-2015 Verze 2.2 Bezpečnostní list Datum Vydání 01-XII-2010 Datum revize 23-X-2015 Verze 2.2 Oddíl1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku Čistá látka/směs Sentinel X400

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Ceresit Aquablock Strana 1 z 6 Č. BL. : 283830 Datum revize: 01.08.2014 Datum výtisku: 02.09.2014 1.1 Identifikátor výrobku Ceresit AquaBlock all colours

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. Bílé lepidlo Číslo verze

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. Bílé lepidlo Číslo verze (ES) č. 907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/200 0. května 2004 26. května 203 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku Látka / směs Směs Číslo 485070 Další

Více

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 26. 11. 2013 Počet stran: 5 Datum revize: BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Název výrobku: ETERNAL MAT

Více

VIKTOR Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 28.2.2013 Verze B

VIKTOR Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 28.2.2013 Verze B ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: nejsou 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a

Více

: Sikagard -552 W Aquaprimer

: Sikagard -552 W Aquaprimer ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Přípravek je určen výhradně pro profesionální použití. Uvedená použití

Přípravek je určen výhradně pro profesionální použití. Uvedená použití BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II (453/2010) - Evropa Pro shine special Verze : 1 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku

Více

: Sika ViscoCrete -20 HE CZ

: Sika ViscoCrete -20 HE CZ ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 CK SOL

2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 CK SOL Datum vydání: 15.3.2008 Datum revize: 16.10.2012 revidována verze z 1.4.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: CK sol Identifikační číslo: nemá Číslo CAS:

Více

Datum revize 28.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 28.05.2015

Datum revize 28.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 28.05.2015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Datum revize 11.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 11.05.2015. Sika Mixer Cleaner

Datum revize 11.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 11.05.2015. Sika Mixer Cleaner ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Lepidlo na dřevo 62A; Lepidlo na dřevo 64A rychleschnoucí; Lepidlo na dřevo 67A vodostálé; Lepidlo na plovoucí podlahy 70A

Lepidlo na dřevo 62A; Lepidlo na dřevo 64A rychleschnoucí; Lepidlo na dřevo 67A vodostálé; Lepidlo na plovoucí podlahy 70A ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Lepidlo na dřevo 62A; Lepidlo na dřevo 64A rychleschnoucí; Lepidlo na dřevo 67A vodostálé; 1.2. Příslušná

Více

B E Z P E Č N O S T N Í podle Nařízení Evropské komise (EU) č. 453/2010, příloha I Datum sestavení : 18. 01. 2012 Datum revize: 27. 11.

B E Z P E Č N O S T N Í podle Nařízení Evropské komise (EU) č. 453/2010, příloha I Datum sestavení : 18. 01. 2012 Datum revize: 27. 11. Strana 1 ( 7 ) ODDÍL 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1. Identifikátor výrobku: CARLSON letní směs do ostřikovačů 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku : Kód výrobku : 114500E Použití látky nebo směsi : Přípravek pro strojové mytí nádobí Druh látky : Směs Pouze

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010 Statické izolační šňůry a pásky Strana 1 z 6 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: Statická izolační šňůra Dimertex nebo páska Dimertextape Registrační

Více

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 502-121 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Lepidlo. Pouze

Více

Bezpečnostní list. (Flügger Forankringsgrunder)

Bezpečnostní list. (Flügger Forankringsgrunder) Bezpečnostní list Datum vydání: 01062012 Verze: 1.0 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název/název výrobku: Flügger Sealer (Flügger Forankringsgrunder)

Více

Bezpečnostní list. Datum vydání: 01-11-2012 Verze: 1.0

Bezpečnostní list. Datum vydání: 01-11-2012 Verze: 1.0 Bezpečnostní list Datum vydání: 01112012 Verze: 1.0 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název/název výrobku: Flügger Sand 1.2 Příslušná určená použití

Více

NEODETERSOL VETRO ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

NEODETERSOL VETRO ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Datum vydání / verze č.: 15. 10. 2012 / 2.0 Strana: 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy: Nejsou uvedeny Registrační

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Sapur spray-ex/carpet spray-ex

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Sapur spray-ex/carpet spray-ex Oddíl 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku : Kód výrobku : 116064E Použití látky nebo směsi : Přípravek na čištění koberců a čalounění Druh látky :

Více

ROZTOK HAYEMŮV. Bezpečnostní list. VAKOS XT a.s. farmaceutická výroba akreditované laboratoře. Datum poslední revize: 1.8.2013 stránka: 1 z 6

ROZTOK HAYEMŮV. Bezpečnostní list. VAKOS XT a.s. farmaceutická výroba akreditované laboratoře. Datum poslední revize: 1.8.2013 stránka: 1 z 6 stránka: 1 z 6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Roztok Hayemův Další názvy látky/směsi: Hayemův roztok 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list. Tento produkt nelze klasifikovat jako nebezpečný podle principů klasifikace a označování substancí a směsí.

Bezpečnostní list. Tento produkt nelze klasifikovat jako nebezpečný podle principů klasifikace a označování substancí a směsí. Bezpečnostní list Datum vydání: 01082011 Verze: 1.0 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název/název výrobku: Flügger Sandplast S 1.2 Příslušná určená

Více

SONAX Rozmrazovač zámků

SONAX Rozmrazovač zámků ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 331000/331541-544/331900 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Elektrolyt ECT 1000, kat. č. 206 Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. Autošampon Číslo verze

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. Autošampon Číslo verze (ES) č. 907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/200 20. března 204 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku Látka / směs Směs Číslo Další názvy směsi.2. Příslušná

Více

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Datum vydání: 03. 01. 2007 Strana: 1 / 9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU * 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Další názvy látky: -

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 FLOOR-FIT. Emergency CONTACT (24-Hour-Number) international: GBK GmbH +49 (0) 61 32-8 44 63

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 FLOOR-FIT. Emergency CONTACT (24-Hour-Number) international: GBK GmbH +49 (0) 61 32-8 44 63 Strana 1 z 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Komerční použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Oddíl 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku : Kód výrobku : 114975E Použití látky nebo směsi : Sanitační přípravek na ruce Druh látky : Směs Pouze pro

Více

SOKRATES Anticor. info@barvy-sokrates.cz http://www.barvy-sokrates.eu

SOKRATES Anticor. info@barvy-sokrates.cz http://www.barvy-sokrates.eu STRANA: 1/6 Oddíl 1. Identifikace směsi a společnosti 1.1 Identifikátor výrobku Další názvy: SOKRATES- disperzní akrylátová barva základní - antikorozní na kov 1.2 Příslušná určená použití směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 (ES) č. 1907/006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/010 11. května 004 05. února 013 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs Směs Číslo 4504111

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Komise (EU) 453/2010, kterým se mění nařízení EP 1907/2006

Bezpečnostní list podle nařízení Komise (EU) 453/2010, kterým se mění nařízení EP 1907/2006 Bezpečnostní list podle nařízení Komise (EU) 453/2010, kterým se mění nařízení EP 1907/2006 Datum vyhotovení v ČR: 30.10.2012 Datum revize v ČR: Datum posledního přepracování v zahraničí: 11.07.2012 1.

Více

Přípravek je určen výhradně pro profesionální použití

Přípravek je určen výhradně pro profesionální použití BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II (453/2010) Evropa Tuklar super metallic Verze 1 ODDÍL 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku

Více

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Název výrobku: Strana: 1 / 8 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy, synonyma: - Registrační číslo REACH: Není aplikovatelné

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 02. 02. 2011 strana 1. ze 7 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: MS 642 SVAŘOVACÍ SEPARAČNÍ SPREJ (TRENNSPRAY) Registrační číslo látky: Produkt je směs.

Více

Wirpo s.r.o. Křižíkova 68, 618 00 Brno

Wirpo s.r.o. Křižíkova 68, 618 00 Brno Datum vydání: 25. 11.2011 Strana: 1 z 6 Datum revize: 22.09. 2013 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.2 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: PROTECT 700 Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9 Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Universální odmašťovací a čisticí prostředek

Více

2.1 Klasifikace látky nebo směsi: Přípravek není klasifikován jako nebezpečný ve smyslu zákona č. 356/2003 Sb. a směrnic EU 67/548/EHS a 1999/45/ES.

2.1 Klasifikace látky nebo směsi: Přípravek není klasifikován jako nebezpečný ve smyslu zákona č. 356/2003 Sb. a směrnic EU 67/548/EHS a 1999/45/ES. 1. Identifikace látky / směsi a společnosti /podniku 1.1 Identifikátor výrobku (obchodní jméno): FINKOLORA COLOR Kód výrobku: - Strana: 1/5 1.2 Příslušná určená použití látky Akrylátová barva na stěny

Více

Obchodní název: Greenshield Glass & Windows Wipes Další názvy: Vlhčené ubrousky na sklo a okna 50 ks IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Obchodní název: Greenshield Glass & Windows Wipes Další názvy: Vlhčené ubrousky na sklo a okna 50 ks IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: Další názvy: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Čistící ubrousky na sklo a okna 1.3

Více

ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI

ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Extra silný odstraňovač vápenatých a minerálních usazenin 1.3 Podrobné

Více

Datum revize 08.10.2014 Verze 3.0 Datum vytištění 08.10.2014 SCHÖNOX XC

Datum revize 08.10.2014 Verze 3.0 Datum vytištění 08.10.2014 SCHÖNOX XC ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

ACETYLACETON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

ACETYLACETON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ACETYLACETON Datum vydání: 12.11.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Acetylaceton

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 14.6.2010 Datum revize: 18.5.2014 Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: BProtect Látka / směs: Směs Identifikační číslo

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Somat Machine Care Strana 1 z 9 Č. BL. : 2819 Datum revize: 10.03.2015 Datum výtisku: 20.03.2015 1.1 Identifikátor výrobku Somat Machine Care čistič myčky

Více

Název výrobku: TREIVIT AMINOPAN Kód výrobku: 17989 DOPLŇKOVÉ KRMIVO

Název výrobku: TREIVIT AMINOPAN Kód výrobku: 17989 DOPLŇKOVÉ KRMIVO ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Název výrobku: Kód výrobku: 17989 DOPLŇKOVÉ KRMIVO

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Mycí pěna. 1.3. Podrobné údaje o

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 Datum vydání: Strana: 16.11.2013 1 /6 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti/firmy 1.1 Identifikátory výrobku Název výrobku : Kyselina

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení EP a Rady es č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 2.1.2014 Verze: 2.0

Bezpečnostní list podle Nařízení EP a Rady es č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 2.1.2014 Verze: 2.0 1 Oddíl 1. Identifikace látky/směsi a společnost/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Motorový olej HP Katalogové číslo: 0781-319- 84** Ćíslo CAS: Číslo ES : : Registrační číslo REACH: Nepoužívá

Více

Bezpečnostní list pro D Lipidový kalibrátor BV Podle evropských nařízení č.1907/2006 (ES) a 453/2010 (EU)

Bezpečnostní list pro D Lipidový kalibrátor BV Podle evropských nařízení č.1907/2006 (ES) a 453/2010 (EU) ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : D Lipodový kalibrátor Katalogové číslo : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 453/2010 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

No Change Service! Robert-Koch-Str. 2 22851 Norderstedt Germany Telefonní: +4940521000 Fax: +494052100318 mail@schuelke.com www.schuelke.

No Change Service! Robert-Koch-Str. 2 22851 Norderstedt Germany Telefonní: +4940521000 Fax: +494052100318 mail@schuelke.com www.schuelke. BEZPEČNOSTNÍ LIST Verze 01.09 Datum revize 29.10.2012 Datum vytištění 01.08.2014 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití

Více

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: Hydrogensíran sodný 1.2 Příslušná použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list: EUTROFIT

Bezpečnostní list: EUTROFIT Bezpečnostní list: EUTROFIT Vypracováno dle: nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 REACH a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 v znění pozdějších předpisů Datum vypracování: 01.06.2007 Datum

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. RETECH -60 C dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nemrznoucí směs.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. RETECH -60 C dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nemrznoucí směs. strana 1 / 9 Oddíl 1: Identifikace směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název chemický / obchodní: Výrobce: OMA CZ, a.s. Adresa: Borová 103, Stráž pod Ralskem 471 27 1.2 Příslušná určení

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 A 3030 PLASTIC BONDER

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 A 3030 PLASTIC BONDER ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo A 3030 Další názvy směsi A 3030 PLASTIC BONDER 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití

Více

B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE

B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010 GUAa-FLOCK

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010 GUAa-FLOCK ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Vločkovač a zjiskřovač bazénových vod. Nedoporučená použití: Všechna,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo 5658 Další názvy směsi 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití látky/směsi Lepidlo

Více

Bezpečnostní list Podle ES nařízení č. 1907/2006 a 453/2010. k.č. BV Reagent 1 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE OBCHODNÍ NÁZEV :

Bezpečnostní list Podle ES nařízení č. 1907/2006 a 453/2010. k.č. BV Reagent 1 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE OBCHODNÍ NÁZEV : Podle ES nařízení č 1907/2006 a 453/2010 kč BV 30020 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE OBCHODNÍ NÁZEV : L CRP U us KATALOGOVÉ ČÍSLO : BV 30020 VÝROBCE: BioVendor Laboratorní medicína as Sídlo: Tůmova

Více

Označení nebezpečnosti: DSD/DPD: Tento přípravek není při hodnocení podle směrnice 1999/45/ES nebezpečný.

Označení nebezpečnosti: DSD/DPD: Tento přípravek není při hodnocení podle směrnice 1999/45/ES nebezpečný. Datum vydání: 23.5.2014 Strana: 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čisticí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) RELAVIT ACTIVE

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) RELAVIT ACTIVE BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku Číslo výrobku 500001270894, RAC/10, RAC/20 1.2.

Více

Seidengasse 9 1070 Wien Austria Telefonní: +43152325010 Fax: +431523250160 office@schuelke.at www.schuelke.com

Seidengasse 9 1070 Wien Austria Telefonní: +43152325010 Fax: +431523250160 office@schuelke.at www.schuelke.com 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi 1.3 Podrobné

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. SHERON Hasicí sprej

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. SHERON Hasicí sprej .2. (ES) č. 907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/200 20. dubna 205 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku látka / směs.3..4. Číslo Další názvy směsi Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku : Kód výrobku : 100237E Použití látky nebo směsi : Čisticí přípravek pro sanitární zařízení Druh látky :

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 (ES) č. 907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 45/200 25. srpna 204 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku Látka / směs.2....4. Směs Číslo 427704 Další názvy

Více