BEZPEČNOSTNÍ LIST Stránka: 1 / 6 Datum vydání: Datum revize: IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPEČNOSTNÍ LIST Stránka: 1 / 6 Datum vydání: 13.9.2006 Datum revize: 18.3.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1."

Transkript

1 BEZPEČNOSTNÍ LIST Stránka: 1 / 6 Datum vydání: Datum revize: IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku: PROGold Epoxidová pryskyřice (epoxy 324) + tvrdidlo P11 Chemický název látky/přípravku: Modifikovaná nízkomolekulekulární epoxidová pryskyřice Registrační číslo látky: Pouţití látky nebo přípravku K beztlakovému zalévání a odlévání v různých odvětvích průmyslu Identifikace společnosti Výrobce/dovozce: Na trh v ČR uvádí: Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost Revoluční 1930/82, Ústí nad Labem , Česká republika Tel: Fax: Distributor:Kittfort Praha s.r.o.,radlická 2/608, Praha 5 Provozovna:Kittfort Praha s.r.o.,horňátky 1, Neratovice Tel:/ Fax : k dispozici v pracovní době 7-15 h. info@kittfort.cz Telefonní číslo pro naléhavé situace nepřetrţitá sluţba Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost, Revoluční 1930/86, , Česká republika 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI Klasifikace látky/přípravku: Xi; N, R36/38, R43, R51/53, S2, S24, S28, S37/39, S61 Rizika pro člověka a ţivotní prostředí: Dráţdí oči a kůţi. Můţe vyvolat senzibilizaci při styku s kůţí. Toxický pro vodní organismy, můţe vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí.nejdůleţitější nepříznivé účinky: Hoření vznikají nebezpečné plyny uvedené v bodě Zamezit styku s látkami uvedenými v bodě Reakce s některými tvrdidly můţe uvolnit značné teplo.informace uváděné na štítku jsou uvedeny v bodě 15 tohoto bezpečnostního listu. 3. SLOŢENÍ / INFORMACE O SLOŢKÁCH Název látky Registrační č. EINECS Symbol R-Věty S-Věty Obsah (%) Epoxidová pryskyřice z bisfenolu A a epichlorhydrinu (průměrná molekulová hmotnost <=700) ES Xi; N 36/38; 43; 51/53 2; 28; 37/39; úplné znění R a S vět je uvedeno v bodě 16 tohoto bezpečnostního listu. 4. POKYNY PRO PRVNí POMOC V případě úrazu nebo necíte-li se dobře, okamţitě vyhledejte lékařskou pomoc (je - li moţno, ukaţte tento bezpečnostní list). Při nadýchání: Dopravit postiţeného na čerstvý vzduch, odstranit z postiţeného znečištění oděv (převléknout). Zajistit lékařskou pomoc. Při styku s kůţí: Odstranit znečištěný oděv a co nejintenzivněji oplachovat zasaţená místa proudem čisté teplé (30-32 C) vody. Dopravit k lékaři. Při zasaţení očí: Co nejrychleji provést výplach proudem vody, provádět ho co nejdéle min. 20 minut, zajistit lékařské ošetření a ve výplachu pokračovat i při transportu postiţeného. Při poţití: NEVYVOLÁVAT ZVRACENÍ! Vypláchnout ústa vodou. Zajistit okamţitou lékařskou pomoc.další (speciální) pokyny: údaj není k dispozici. 5. OPATŘENÍ PRO HAŠENÍ POŢÁRU Vhodná hasiva: Oxid uhličitý, pěna, suchá chemikálie, vodní mlha. Nevhodná hasiva: Plný vodní proud. Zvláštní nebezpečí: Hořením vznikají oxidy uhlíku, aldehydy, kyseliny a nedefinovatelné směsi organických sloučenin.

2 Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče: Nevstupovat do prostoru poţáru bez odpovídajícího ochranného oblečení a nezávislého dýchacího přístroje. 6. OPATŘENÍ V PŘíPADĚ NÁHODNÉ ÚNIKU Opatření na ochranu osob: Ochranný oblek včetně ochrany očí, dýchacích cest a rukou. Opatření na ochranu ţivotního prostředí: Zabránit uvolňování produktu nebo sloţek do ţivotního prostředí, kanalizace a povrchových vod nebo do půdy. Čistící metody: Přehradit rozlitý produkt. Zachytit inertním materiálem (např. křemelinou, pískem). Umístit do nepropustného obalu a zneškodnit uloţením na skládce chemického odpadu, případně likvidovat ve schválené spalovně. Další informace: Další informace v bodech 8 a 13 tohoto bezpečnostního listu. 7. ZACHÁZENÍ A SKLADOVÁNÍ 7.1. Zacházení Dodrţovat pracovní předpisy. Zajistit dostatečnou ventilaci a lokální odsávání na pracovištích. Během práce nejíst, nepít a nekouřit Skladování Skladovat v uzavřených skladech mimo dosah zdrojů zapálení, odděleně od ostatních druhů látek, v originálních a uzavřených obalech. Sklad musí být dobře větraný (včetně havarijního větrání), suchý, s teplotou +5 aţ +25 C, vybavený lékárničkou, zdrojem pitné vody a zabezpečen před nepovolanými osobami Specifické / specifická pouţití Skladovat odděleně od oxidačních látek. 8. OMEZOVÁNÍ EXPOZICE / OSOBNÍ OCHRANNÉ PROSTŘEDKY 8.1. Limitní hodnoty expozice údaj není k dispozici Omezování expozice Omezování expozice pracovníků Doporučuje se místní odsávání. Ochrana dýchacích cest: Při vyšších koncentracích par (nad povolený limit) pouţít masku s filtrem pro organické páry. Ochrana rukou: Ochranné rukavice. Ochrana očí: Ochranné brýle případně obličejový štít. Ochrana kůţe: Keprový oblek, pracovní obuv Omezování expozice ţivotního prostředí Zabránit uvolňování produktu nebo sloţek do ţivotního prostředí, kanalizace a povrchových vod nebo do půdy. 9. FYZIKÁLNÍ A CHEMICKÉ VLASTNOSTI 9.1. Obecné informace Skupenství: Kapalné. Barva: Naţloutlá aţ ţlutá, čirá. Zápach nebo vůně: Slabý charakteristický. ph: údaj není k dispozici Informace důleţité z hlediska ochrany zdraví, bezpečnosti a ţivotního prostředí Bod varu / rozmezí bodu varu ( C): údaj není k dispozici. Bod vzplanutí ( C): údaj není k dispozici. Hořlavost (pevné látky, plyny): údaj není k dispozici. Výbušné vlastnosti (% obj.): údaj není k dispozici. Oxidační vlastnosti: údaj není k dispozici. Tenze par: údaj není k dispozici. Relativní hustota (g/cm3): 1,18 (25 C) Rozpustnost: údaj není k dispozici. Rozpustnost ve vodě (g/l): Neměřitelné. Rozdělovací koeficient n-oktanol/voda: údaj není k dispozici. Viskozita: mpa.s (23 C)

3 Hustota par: údaj není k dispozici. Rychlost odpařování: údaj není k dispozici. Mísitelnost: údaj není k dispozici Další informace Rozpustnost v tucích (specifikace oleje): Nemísitelný. Vodivost: údaj není k dispozici. Bod tání/ rozmezí bodu tání ( C): Metodu nelze aplikovat. Třída plynů: údaj není k dispozici. Bod samozápalu ( C): údaj není k dispozici. Další informace: údaj není k dispozici. 10. STÁLOST A REAKTIVITA Podmínky, kterým je třeba zabránit Zvýšená teplota Materiály, kterých je třeba se vyvarovat Silná oxidační činidla, silné Lewisovy nebo minerální kyseliny, silné minerální a organické báze Nebezpečné produkty rozkladu Oxidy uhlíku, aldehydy, kyseliny a nedefinovatelné směsi organických sloučenin. 11. TOXIKOLOGICKÉ INFORMACE Akutní toxicita LD 50, orálně (mg/kg): údaj není k dispozici. LD 50 dermálně (mg/kg): údaj není k dispozici. LC 50, inhalačně (mg/l): údaj není k dispozici. Účinky při vdechnutí: Není nebezpečný. Účinky při styku s kůţí: Dráţdí kůţi. Účinky při kontaktu s okem: Dráţdí oči. Účinky při poţití: Není nebezpečný. Dlouhodobé účinky Senzibilizace: Můţe vyvolat senzibilizaci při styku s kůţí. Toxicita po opakovaných dávkách: Účinky CMR: Není nebezpečný. Toxikokinetika, metabolismus a distribuce Další důleţité informace 12. EKOLOGICKÉ INFORMACE Ekotoxicita LC 50 (96 h, ryby, mg/l): údaj není k dispozici. EC 50 (48 h, dafnie, mg/l): údaj není k dispozici. IC 50 (72 h, řasy, mg/l): údaj není k dispozici. Další nepříznivé účinky: Mobilita Perzistence a rozloţitelnost Produkt je biologicky obtíţně odbouratelný. Jiná fyzikálně-chemické vlastnosti jsou uvedeny v bodě 9 tohoto bezpečnostního listu. CHSK: údaj není k dispozici. BSK5: údaj není k dispozici Bioakumulační potenciál Výsledky posouzení PBT Jiné nepříznivé účinky 13. POKYNY PRO ODSTRAŇOVÁNÍ Nevytvrzené zbytky (odpad kategorie N, kód druhu odpadu ) umístit do nepropustného obalu a zneškodnit spálením ve vhodné

4 spalovně průmyslového odpadu, vytvrzené zbytky (odpad kategorie O, kód druhu odpadu ) umístit do nepropustného obalu a zneškodnit spálením ve vhodné spalovně průmyslového odpadu nebo se skladují na určených skládkách. Odpad kategorie N, kód druhu odpadu Po důkladném vyprázdnění se obal likviduje formou ţelezného šrotu. Nakládání s odpady se řídí Směrnicí Rady 75/442/EHS ze dne 15. července 1975 o odpadech a Směrnicí Rady 91/689/EHS ze dne 12.prosince 1991 o nebezpečných odpadech. Nakládání s odpady se řídí Zákonem 185/2001 Sb. 14. INFORMACE PRO PŘEPRAVU Pojmenování ADR/RID: LÁTKA OHROŢUJíCÍ ŢIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, KAPALNÁ, J.N. Proper Shipping Name IMDG: ENVIRONMENTALLY HAZARDOUS SUBSTANCE, LIQUID, N.O.S. Proper Shipping Name IATA: Environmentally hazardous substance, liquid, n.o.s. Technický název: Modifikovaná níkomolekulární epoxidová pryskyřice Technický název IMDG/IATA: modified low molecular weight epoxy resin Výstraţná tabule: UN: Třída: 9 Obalová skupina: III Poznámka: EmS: F-A/S-F Látka znečišťující moře: Marine pollutant Další přepravní informace: ADR/RID, IMDG, IATA 15. INFORMACE O PŘEDPISECH Údaje uváděné na štítku Xi N dráţdivý nebezpečný pro ţivotní prostředí UN 3082 Registrační číslo: - EINECS: Obsahuje: Epoxidová pryskyřice z bisfenolu A a epichlorhydrinu (průměrná molekulová hmotnost <=700) ES, Rizikové věty: R36/38 Dráţdí oči a kůţi. R43 Můţe vyvolat senzibilizaci při styku s kůţi. R51/53 Toxický pro vodní organismy, můţe vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí. Bezpečnostní věty: S2 Uchovávejte mimo dosah dětí. S24 Zamezte styku s kůţí. S28 Při styku s kůţí okamţitě omyjte velkým mnoţstvím vody. S37/39 Pouţívejte vhodný ochranné rukavice a ochranné brýle nebo obličejový štít. S61 Zabraňte uvolnění do ţivotního prostředí. Viz speciální pokyny nebo bezpečnostní listy. Povinná textace: Obsahuje epoxidové sloţky. Viz informace dodané výrobcem. Další informace: CAS Number(1) Europe EINECS NLP # United States TSCA Canada DSL Australia AICS Japan ENCS Korea KECI KE Philippines PICCS China SEPA Právní předpisy Směrnice Rady 67/548/EHS ze dne 27. června 1967o sbliţování právních a správních předpisů týkajících se klasifikace, balení a označování nebezpečných látek. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006 o registraci, hodnocení, povolení a omezování chemických látek, o zřízených Evropské agentury pro chemické látky, o změně směrnice 1999/45/ES a o zrušení nařízení Rady (EHS) č. 793/93, nařízení Komise (ES) č. 1488/94, směrnice Rady 76/769/EHS a směrnic Komise 91/155/EHS, 93/67/EHS, 93/105/ES a 2000/21/ES.

5 Směrnice Evropského parlamentu a Rady 1999/45/ES ze dne 31. května 1999 o sbliţování právních a správních předpisů členských států týkajících se klasifikace, balení a označování nebezpečných přípravků. Směrnice Rady 75/442/EHS ze dne 15. července 1975 o odpadech. Směrnice Rady 91/689/EHS ze dne 12. prosince 1991 o nebezpečných odpadech. Směrnice Rady 94/55/ES ze dne 21.listopadu 1994 o sbliţování právních předpisů členských států týkajících se silniční přepravy nebezpečných věcí. Směrnice Rady 96/49/ES ze dne 23.července 1996 o sbliţování právních předpisů členských států týkajících se ţelezniční přepravy nebezpečných věcí. Směrnice Rady 1999/13/ES, o omezování emisí těkavých organických látek (VOC) vznikajících při uţívání organických rozpouštědel při některých činnostech a v některých zařízeních. Směrnice Rady 89/391/ ze dne 12. června 1989 o zavádění opatření pro zlepšení bezpečnosti a ochrany zdraví zaměstnanců při práci. 16. DALŠÍ INFORMACE Znění R-vět a S-vět R36/38 Dráţdí oči a kůţi. R43 Můţe vyvolat senzibilizaci při styku s kůţí. R51/53 Toxický pro vodní organismy, můţe vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním prostředí. S2 Uchovávejte mimo dosah dětí. S24 Zamezte styku s kůţi. S28 Při styku s kůţi okamţitě omyjte velkým mnoţstvím vody. S37/39 Pouţívejte vhodné ochranné rukavice a ochranné brýle nebo obličejový štít. S61 Zabraňte uvolnění do ţivotního prostředí. Viz speciální pokyny nebo bezpečnostní listy. Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 příloha II Datum vydání: Název přípravku: Tvrdidlo P 11 Datum revize: I. vydání Vydal: Kittfort Praha s.r.o 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku: TVRDIDLO P 11 Chemický název látky/přípravku: dietylentriamin Registrační číslo látky: Použití látky nebo přípravku 1.3. Identifikace společnosti Výrobce/dovozce: Na trh v ČR uvádí: Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost Revoluční 1930/82, Ústí nad Labem , Česká republika Tel: Fax: Telefonní číslo pro naléhavé situace nepřetržitá služba Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost, Revoluční 1930/86, , Česká republika Distributor: Kittfort Praha s.r.o.,radlická 2/608, Praha 5 Provozovna:Kittfort Praha s.r.o.,horňátky 1, Neratovice Tel:/ Fax : k dispozici v pracovní době 7-15 h. info@kittfort.cz 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI Klasifikace látky/přípravku: C, R21/22, R34, R43, S1/2, S26, S36/37/39, S45

6 Rizika pro člověka a ţivotní prostředí: Zdraví škodlivý při styku s kůží a při požití. Způsobuje poleptání. Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží. Nejdůleţitější nepříznivé účinky: Hořením vznikají nebezpečné plyny uvedené v bodě Zamezit styku s látkami uvedenými v bodě Informace uváděné na štítku jsou uvedeny v bodě 15 tohoto bezpečnostního listu. Název látky Registrační č. EINECS Symbol R-Věty S-Věty Obsah (%) 3. SLOŢENÍ / INFORMACE O SLOŢKÁCH Dietylentriamin (2,2 -iminodi(ethan-1-amin) ES C 21/22; 34; 43 1/2; 26; 36/37/39; Úplné znění R a S vět je uvedeno v bodě 16 tohoto bezpečnostního listu. 4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC V případě úrazu nebo necítíte-li se dobře, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc (je - li možno, ukažte tento bezpečnostní list). Při nadýchání: Nebezpečí nadýchání nehrozí. Při styku s kůţí: Odstranit znečištěný oděv a co nejintenzivněji oplachovat zasažená místa proudem čisté teplé (30-32 C) vody, ošetřit reparačním krémem. Při zasaţení očí: Co nejrychleji provést výplach proudem vody, provádět ho co nejdéle min. 20 minut, zajistit lékařské ošetření a ve výplachu pokračovat i při transportu postiženého. Při poţití: Vypláchnout ústa vodou. V žádném případě nevyvolávat zvracení. Vyhledat lékařskou pomoc. Další (speciální) pokyny:neuvádí se. 5. OPATŘENÍ PRO HAŠENÍ POŢÁRU Vhodná hasiva: Oxid uhličitý, pěna, suché chemikálie, vodní mlha. Nevhodná hasiva: Plný vodní proud. Zvláštní nebezpečí: Hořením vznikají oxidy uhlíku, aldehydy, kyseliny, čpavek a nedefinovatelné směsi organických sloučenin. Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče: Nevstupovat do prostoru požáru bez odpovídajícího ochranného oblečení a nezávislého dýchacího přístroje. 6. OPATŘENÍ V PŘÍPADĚ NÁHODNÉHO ÚNIKU Opatření na ochranu osob: Ochranný oblek včetně ochrany očí, dýchacích cest a rukou. Opatření na ochranu ţivotního prostředi:zabránit uvolňování produktu nebo složek do životního prostředí, kanalizace a povrchových vod nebo do půdy. Čistící metody: Přehradit rozlitý produkt. Zachytit inertním materiálem (např. křemelinou, pískem). Umístit do nepropustného obalu a zneškodnit uložením na skládce chemického odpadu, případně likvidovat ve schválené spalovně. Další informace: Další informace v bodech 8 a 13 tohoto bezpečnostního listu. 7. ZACHÁZENÍ A SKLADOVÁNÍ 7.1. Zacházení Dodržovat pracovní předpisy. Zajistit dostatečnou ventilaci a lokální odsávání na pracovištích. Během práce nejíst, nepít a nekouřit Skladování Skladovat v uzavřených skladech mimo dosah zdrojů zapálení, odděleně od ostatních druhů látek, v originálních a uzavřených obalech. Sklad musí být dobře větraný (včetně havarijního větrání), suchý, s teplotou +5 až +25 C, vybavený lékárničkou, zdrojem pitné vody a zabezpečen před nepovolanými osobami Specifické / specifická použití Je doporučeno před manipulací ošetřit pokožku ochranným krémem. Po skončení práce omýt pokožku vodou, mýdlem a použít reparační krém. Používat schválené pracovní postupy. 8. OMEZOVÁNÍ EXPOZICE / OSOBNÍ OCHRANNÉ PROSTŘEDKY

7 8.1. Limitní hodnoty expozice DETA - PEL: 4 mg/m3, NPK-P: 8 mg/m Omezování expozice Omezování expozice pracovníků Doporučuje se místní odsávání. Ochrana dýchacích cest:při vyšších koncentracích par (nad povolený limit) použít masku s filtrem pro organické páry. Ochrana rukou: Ochranné rukavice z PVC. Ochrana očí: Ochranné brýle případně obličejový štít. Ochrana kůţe: Keprový oblek, pracovní obuv Omezování expozice ţivotního prostředí 9. FYZIKÁLNÍ A CHEMICKÉ VLASTNOSTI 9.1. Obecné informace Skupenství: Kapalné. Barva: Nažloutlá. Zápach nebo vůně: Po aminech. ph: Neuvádí se Informace důležité z hlediska ochrany zdraví, bezpečnosti a životního prostředí Bod varu / rozmezí bodu varu: Neuvádí se. Bod vzplanutí: 97 Hořlavost (pevné látky, plyny): Hořlavina III.třídy. Výbušné vlastnosti: 1-10 Oxidační vlastnosti: Neuvádí se. Tenze par: Neuvádí se. Relativní hustota: 0,958 (20 C) Rozpustnost: Rozpustnost ve vodě: Neuvádí se. Rozdělovací koeficient n-oktanol/voda: Neuvádí se. Viskozita: Neuvádí se. Hustota par: Neuvádí se. Rychlost odpařování: Mísitelnost: Neuvádí se Další informace Rozpustnost v tucích (specifikace oleje): Neuvádí se. Vodivost: Bod tání / rozmezí bodu tání: Neuvádí se. Třída plynů: Bod samozápalu: 395 Daší informace: Neuvádí se. 10. STÁLOST A REAKTIVITA Podmínky, kterým je třeba zabránit Statické výboje Materiály, kterých je třeba se vyvarovat Silná oxidační činidla, silné Lewisovy nebo minerální kyseliny Nebezpečné produkty rozkladu Oxidy uhlíku, aldehydy, kyseliny, čpavek a nedefinovatelné směsi organických sloučenin. 11. TOXIKOLOGICKÉ INFORMACE Akutní toxicita LD 50, orálně: LD 50 dermálně: LD 50, inhalačně: Účinky při vdechnutí: Účinky při styku s kůţí: Účinky při kontaktu s okem: Účinky při poţití: Dlouhodobé účinky Senzibilizace: Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží.

8 Toxicita po opakovaných dávkách: Účinky CMR: Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží. Toxikokinetika, metabolismus a distribuce Další důležité informace 12. EKOLOGICKÉ INFORMACE Ekotoxicita LC 50 (96 h, ryby, mg/l): Neuvádí se. EC 50 (48 h, dafnie, mg/l): Neuvádí se. IC 50 (72 h, řasy, mg/l): Další nepříznivé účinky: Neuvádí se Mobilita Perzistence a rozložitelnost Neuvádí se. Jiné fyzikálně-chemické vlastnosti jsou uvedeny v bodě 9 tohoto bezpečnostního listu. CHSK: Neuvádí se. BSK5: Bioakumulační potenciál Výsledky posouzení PBT Jiné nepříznivé účinky 13. POKYNY PRO ODSTRAŇOVÁNÍ Zbytky (odpad kategorie N, kód druhu odpadu ) umístit do nepropustného obalu a zneškodnit spálením ve vhodné spalovně průmyslového odpadu. Odpad kategorie N, kód druhu odpadu Po důkladném vyprázdnění se obal likviduje uskladněním na skládce nebezpečného odpadu. Nakládání s odpady se řídí Směrnicí Rady 75/442/EHS ze dne 15. července 1975 o odpadech a Směrnicí Rady 91/689/EHS ze dne 12. prosince 1991 o nebezpečných odpadech. Nakládání s odpady se řídí Zákonem 185/2001 Sb. 14. INFORMACE PRO PŘEPRAVU Pojmenování ADR/RID: DIETHYLENTRIAMIN Proper Shipping Name IMDG: DIETHYLENETRIAMINE Proper Shipping Name IATA: Diethylenetriamine Technický název: dietylentriamin Technický název IMDG/IATA: Výstraţná tabule: UN: Třída: 8 Obalová skupina: II Poznámka: EmS: F-A/S-B Látka znečištující moře: Další přepravní informace: ADR/RID, IMDG, IATA 15. INFORMACE O PŘEDPISECH Údaje uváděné na štítku C žíravý UN 2079 Registrační číslo: EINECS: Obsahuje: Dietylentriamin (2,2 -iminodi(ethan-1-amin) ES, Rizikové věty: R21/22 Zdraví škodlivý při styku s kůží a při požití

9 R34 Způsobuje poleptání R43 Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží Bezpečnostní věty: S1/2 Uchovávejte uzamčené a mimo dosah dětí S26 Při zasažení očí okamžitě důkladně vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc S36/37/39 Používejte vhodný ochranný oděv,ochranné rukavice a ochranné brýle nebo obličejový štít S45 V případě nehody nebo necítíte-li se dobře,okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc (je-li možno ukažte toto označení). Povinná textace: Právní předpisy Směrnice Rady 67/548/EHS ze dne 27. června 1967o sbližování právních a správních předpisů týkajících se klasifikace, balení a označování nebezpečných látek. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006 o registraci, hodnocení, povolování a omezování chemických látek, o zřízení Evropské agentury pro chemické látky, o změně směrnice 1999/45/ES a o zrušení nařízení Rady (EHS) č. 793/93, nařízení Komise (ES) č. 1488/94, směrnice Rady 76/769/EHS a směrnic Komise 91/155/EHS, 93/67/EHS, 93/105/ES a 2000/21/ES. Směrnice Evropského parlamentu a Rady 1999/45/ES ze dne 31. května 1999 o sbližování právních a správních předpisů členských států týkajících se klasifikace, balení a označování nebezpečných přípravků. Směrnice Rady 75/442/EHS ze dne 15. července 1975 o odpadech. Směrnice Rady 91/689/EHS ze dne 12. prosince 1991 o nebezpečných odpadech. Směrnice Rady 94/55/ES ze dne 21.listopadu 1994 o sbližování právních předpisů členských států týkajících se silniční přepravy nebezpečných věcí. Směrnice Rady 96/49/ES ze dne 23.července 1996 o sbližování právních předpisů členských států týkajících se železniční přepravy nebezpečných věcí. Směrnice Rady 1999/13/ES, o omezování emisí těkavých organických látek (VOC) vznikajících při užívání organických rozpouštědel při některých činnostech a v některých zařízeních. Směrnice Rady 89/391/ ze dne 12. června 1989 o zavádění opatření pro zlepšení bezpečnosti a ochrany zdraví zaměstnanců při práci. 16. DALŠÍ INFORMACE Znění R-vět a S-vět R21/22 Zdraví škodlivý při styku s kůží a při požití R34 Způsobuje poleptání R43 Může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží S1/2 Uchovávejte uzamčené a mimo dosah dětí S26 Při zasažení očí okamžitě důkladně vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc S36/37/39 Používejte vhodný ochranný oděv,ochranné rukavice a ochranné brýle nebo obličejový štít S45 V případě nehody nebo necítíte-li se dobře,okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc (je-li možno ukažte toto označení).

Interní číslo výrobku: 50469763 Datum vydání: 1.6.2007 Datum revize: 20.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Interní číslo výrobku: 50469763 Datum vydání: 1.6.2007 Datum revize: 20.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: SADURIT Z 1 RAL 7001 Identifikátor výrobku: středněmolekulární epoxidová pryskyřice ve směsi

Více

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ Datum vydání: 2.7.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Grotan OD Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Louhová tyčinka BELOTY ad.us.vet.- Hydroxid draselný

BEZPEČNOSTNÍ LIST Louhová tyčinka BELOTY ad.us.vet.- Hydroxid draselný Ke Hvězdárně 514 267 53 Žebrák tel.: 311 533 336 www.heapco.cz obchod@heapco.cz BEZPEČNOSTNÍ LIST Louhová tyčinka BELOTY ad.us.vet.- Hydroxid draselný 1. IDENTIFIKACE VÝROBKU / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI

Více

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 12.9.2007 Strana: 1 z 7 Datum revize: 12.9.2007 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 12.9.2007 Strana: 1 z 7 Datum revize: 12.9.2007 Název výrobku: Datum vydání: 12.9.2007 Strana: 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Název látky nebo přípravku (totožný s označením na štítku a v souladu

Více

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) OXID BARNATÝ Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název: Oxid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 23.9.2004 13.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1.2 Použití látky nebo přípravku: Abrazivní čisticí přípravek 1.3. Identifikace

Více

Bezpečnostní list Datum vydání: 1.1.1999 Datum revize č.4: 27.9.2013 Název výrobku: Lena L 104

Bezpečnostní list Datum vydání: 1.1.1999 Datum revize č.4: 27.9.2013 Název výrobku: Lena L 104 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku: Lena L 104 Registrační číslo: Další názvy látky: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: K impregnaci,

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Salbet B na skvrny od krve

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Salbet B na skvrny od krve Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: N,N-Dimethylmid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: Použití přípravku: 1.2 Identifikace

Více

B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE

B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Nitromethan

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 13.10.2004 30.10.2009 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 30. 6. 2010 Strana: 1/7 Datum revize: Název výrobku: SYNTEKO RETARDER 1670 Číslo výrobku: 1670 1. Identifikace látky nebo přípravku a

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Milit Pro Disinfection tablety

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Milit Pro Disinfection tablety Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/12 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Milit Pro disinfection tablety Další názvy přípravku: ---- 1.2

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

ŽELEZO PRÁŠKOVÉ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Železo práškové 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

ŽELEZO PRÁŠKOVÉ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Železo práškové 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ŽELEZO PRÁŠKOVÉ Datum vydání: 18.12.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.01.2002 Datum revize : 01.06.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Krém na obuv pastovité konzistence, vyrobený z vosků,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

DIMETHYLSULFOXID. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

DIMETHYLSULFOXID. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) DIMETHYLSULFOXID Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 15.10.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název:

Více

EPSO microtop Datum vydání: 22.7.2009

EPSO microtop Datum vydání: 22.7.2009 Strana 1 z 6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Chemický název: 1.2 Použití látky nebo směsi: Hnojivo. EPSO microtop směs solí 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 12.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 10.9.2004 22.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1 M

Více

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Datum vydání: 03. 01. 2007 Strana: 1 / 9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU * 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Další názvy látky: -

Více

List číslo:1 / Listů:7 BEZPEČNOSTNÍ LIST. č. 02/09

List číslo:1 / Listů:7 BEZPEČNOSTNÍ LIST. č. 02/09 List číslo:1 / Listů:7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: EPOXYBAN - složka B Číslo CAS: - Číslo ES: - Další názvy látky: - 1.2

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách Strana: 1/5 Datum revize: 8.1.2010 Datum vydání: 1.8.2008 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky: odpadá Obchodní název

Více

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI Datum vydání: 27. 8. 2003 Strana: 1 z 10 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Alkaprén 25 Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) *

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) * Datum vydání: 02. 12. 2005 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU * 1.1 Identifikace látky nebo směsi: * Obchodní název: Další názvy látky nebo směsi: * - MIKRAL SILIKON silikon-akrylátová

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) Datum vydání: 10.08.2010 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Další názvy látky: Disperze 2802A NOVIPro speciální koncentrovaný

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle ES č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle ES č. 1907/2006 tekutý kov ZOL KOV Str. 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název přípravku: tekutý kov ZOL KOV Originální název přípravku: tekutý kov ZOL KOV 1.2 Použití přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec:

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec: BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC ISOPROPYLALKOHOL Datum vydání: 3.11.2010 Datum revize: 19.8.2014 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

PYROKATECHIN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Pyrokatechin 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

PYROKATECHIN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Pyrokatechin 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) PYROKATECHIN Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Indexové

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) HLINÍK PRÁŠKOVÝ Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) Datum vydání: 11.09.1999 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Další názvy látky: HETLINE FORTE interiérová barva na sádrokarton

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Acute Tox. 2; H300 min. 98 092-002-00-3 6159-44-0 208-767-5 STOT RE 2; H373

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Acute Tox. 2; H300 min. 98 092-002-00-3 6159-44-0 208-767-5 STOT RE 2; H373 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 17.10.2012 Datum revize: OCTAN URANYLU DIHYDRÁT ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: ACITMEL eko-aq 1.2 Použití přípravku: spárování kyselinovzdorných desek, kamenů a dílců pro pokrytí podlah,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 07. 02. 2007 Datum revize : 10. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 07. 02. 2007 Datum revize : 10. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Epoxidová pryskyřice Allround GV 1, složka A Epoxy Allroundharz GV 1 Komp. A Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II Datum vydání: 11.9.2009 Datum revize: 1.2.2013 Strana 1 z 10 stran Verze: 03 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Kyselina močová Liquid 500 Název UA L 500 Kat. č.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 14.05.2007 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Milit čistič koupelen Datum vydání: 1.9.2005 Verze Datum revize: 1.11.

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Milit čistič koupelen Datum vydání: 1.9.2005 Verze Datum revize: 1.11. Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/11 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 30.12.1999 Strana 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Spray na kontakty výrobek č. 104261, 147619 Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: MIKASEPT A 1.2 Použití látky nebo přípravku: Alkoholový dezinfekční přípravek. 1.3 Identifikace

Více

SMITHS COLOR. 1. Identifikace přípravku a společnosti. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Informace o složkách

SMITHS COLOR. 1. Identifikace přípravku a společnosti. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Informace o složkách 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1. Identifikace přípravku 1.1.1. Obchodní název přípravku: FLOOR 1.1.2. Další názvy přípravku: Smiths Paint color 1.2. Použití přípravku 1.2.1. Doporučený účel

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST MILLI BABY prací prášek na dětské a kojenecké prádlo Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 Není

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST MILLI BABY prací prášek na dětské a kojenecké prádlo Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 Není Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: MILLI BABY prací prášek na dětské a kojenecké prádlo 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 Datum revize: 1.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: Hydrogensíran sodný 1.2 Příslušná použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana: 1/5 Datum revize: 11.9.2006 Datum vydání: 1.12.2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název

Více

Komplexonát tetrasodný hydrát

Komplexonát tetrasodný hydrát BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1.6.2015 KOMPLEXONÁT TETRASODNÝ HYDRÁT ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

MĚĎ prášková 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

MĚĎ prášková 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) MĚĎ prášková Datum vydání: 16.5.2011 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Indexové

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 Datum revize: Datum vydání: 2. října 2009 Strana: 1 ze 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky /přípravku Název: SEKOL Další názvy látky: Ambika mobilní WC splachovací nádrž,

Více

Ethanol absolutní denaturovaný 4% acetonu Indexové číslo: 603-002-00-5 Číslo CAS: 64-17-5 Číslo ES (EINECS): 200-578-6 Další názvy látky:

Ethanol absolutní denaturovaný 4% acetonu Indexové číslo: 603-002-00-5 Číslo CAS: 64-17-5 Číslo ES (EINECS): 200-578-6 Další názvy látky: podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 EC (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 16.6.2011 Datum revize: 1.6.2015 ETHANOL absolutní denaturovaný 4% acetonu ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A

Více

3.1 Obecný popis výrobku: Vodný roztok kyseliny citronové, alkyletherkarboxylové kyseliny, parfému.

3.1 Obecný popis výrobku: Vodný roztok kyseliny citronové, alkyletherkarboxylové kyseliny, parfému. Datum vydání: 02.02. 2010 Strana 1 (celkem 6) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: DEKALKO na rez a vodní kámen 1.2 Použití přípravku: Čisticí přípravek na rez a vodní kámen

Více

Pest Control Chemical s. r. o.

Pest Control Chemical s. r. o. Datum vydání: 01. 06. 2012 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LIQUID

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006) Datum vydání: 2005-08-28 datum revize:2008-06-21 Strana 1 ze 7 1. Chemický název látky,obchodní název přípravku Název: DOSANIN P 1.2 Použití látky, přípravku Určené nebo doporučené použití látky,přípravku:

Více

ACETYLACETON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

ACETYLACETON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ACETYLACETON Datum vydání: 12.11.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Acetylaceton

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST TORSAN Green power tekutý prací gel Datum vydání: 18.8.2005 Verze Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 Ing.

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST TORSAN Green power tekutý prací gel Datum vydání: 18.8.2005 Verze Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 Ing. Datum revize: 1.11.2008 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Tekutý

Více

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 EC (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC HLINÍK PRÁŠKOVÝ Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1.6.2015 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kyselý čisticí přípravek na

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 19.11.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 19.11.2007 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 19.11.2007 Strana: 1 z 8 Datum revize: 19.11.2007 Název výrobku: Datum vydání: 19.11.2007 Strana: 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Název látky nebo přípravku (totožný s označením na štítku a v souladu

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: ARO PROSTŘEDEK NA REZ A VODNÍ KÁMEN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: ARO PROSTŘEDEK NA REZ A VODNÍ KÁMEN Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: ARO PROSTŘEDEK NA REZ A VODNÍ KÁMEN 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Čisticí přípravek,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) Název výrobku: Datum vydání: 10.4.2006 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky/přípravku: Číslo CAS:

Více

Sádrová omítka lehčená

Sádrová omítka lehčená Sádrová omítka lehčená Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 (CLP) Datum vydání : 01.11.2014 Datum revize : Název výrobku: Sádrová omítka lehčená 1. IDENTIFIKACE

Více

JELEN odstraňovač skvrn směs peroxidu vodíku a povrchově aktivních látek mix

JELEN odstraňovač skvrn směs peroxidu vodíku a povrchově aktivních látek mix Datum vydání: 04.11.2014 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku: Identifikátor výrobku: Registrační číslo látky: JELEN odstraňovač skvrn

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 5.10.2010 Datum revize: 10.11.2011 AMONIAK, vodný roztok 25-29% 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhl. č. 231/2004 Sb. Datum revize: 20.8. 2004 Strana 1 z 6 1. Identifikace látky a dovozce 1.1 Identifikace látky: Obchodní název: Chemický název: Perkadox CH-50X; Interox BP-50-FT Dibenzoylperoxid 1.2 Použití látky/ přípravku: Dibenzoylperoxid se

Více

Název přípravku: ŘEDIDLO S 6300

Název přípravku: ŘEDIDLO S 6300 podle nařízení č. 1907/2006/ES strana: 1/5 Datum vydání: 13. 6. 2008 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku: Ředidlo S 6300 1.2 Použití přípravku: K ředění epoxidových

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST FEHLING II ROZTOK. Fehling II roztok. nepřiřazeno -(směs) -(směs) Fehlingův roztok II -(směs) -(směs)

BEZPEČNOSTNÍ LIST FEHLING II ROZTOK. Fehling II roztok. nepřiřazeno -(směs) -(směs) Fehlingův roztok II -(směs) -(směs) BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), ve znění nařízení č.453/2010/ec FEHLING II ROZTOK Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 27.3.2014 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 4. 3. 2009 Strana: 1 / 6 Název výrobku: BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č 1907/2006 (REACH) MIKASOFT GEL FINE

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č 1907/2006 (REACH) MIKASOFT GEL FINE datum vydání: 5.5.2012 strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Obchodní Použití látky nebo přípravku: dezinfekční gel Identifikace výrobce/dovozce/prvního

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Obzor aviváž nalévaná, kanystr Datum vydání: 28.7.2005 Verze Datum revize: 1.3.2009 Strana 1/11

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Obzor aviváž nalévaná, kanystr Datum vydání: 28.7.2005 Verze Datum revize: 1.3.2009 Strana 1/11 Datum revize: 1.3.2009 Strana 1/11 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: --- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

Podlahy - extra. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31 EVERSTAR ISO 9001 ISO 14001. Strana 1 z 10 stran

Podlahy - extra. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31 EVERSTAR ISO 9001 ISO 14001. Strana 1 z 10 stran Strana 1 z 10 stran Datum vydání: 22. 10. 2009 Datum revize:28. 2. 2011 1. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: MONTERÁČEK 1.2 Použití přípravku: Prací prostředek na mastnou špínu. 1.3 Identifikace výrobce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize: Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 1. Identifikace přípravku a výrobce : 1.1. Obchodní název přípravku: TECCHI 1.2. Doporučený účel použití: tekutý odstraňovač skvrn s aktivním kyslíkem na bílé prádlo

Více

PU pěna 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

PU pěna 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 22. 6. 2009 Strana: 1 / 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Pouţití přípravku Popis funkce přípravku:

Více

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: --- 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

MERKUR bio color. směs uhličitanu sodného a povrchově aktivních látek Registrační číslo látky: mix

MERKUR bio color. směs uhličitanu sodného a povrchově aktivních látek Registrační číslo látky: mix Datum vydání: 30.05.2013 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku MERKUR bio color Název výrobku: Identifikátor výrobku: směs uhličitanu sodného a povrchově

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 10.6.2008 Název výrobku: MONOFRAX 50/100

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 10.6.2008 Název výrobku: MONOFRAX 50/100 Stránka 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: MONOFRAX 50/100 1.2 Použití přípravku: slévárenské ostřivo pro přesné lití 1.3 Identifikace výrobce:

Více

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II Datum vydání: 11.09.2009 Datum revize: 1.2.2013 Strana 1 z 13 stran Verze: 03 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Leukodif Název LDF 200 Kat. č. 10003196 Činidlo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31 Datum vydání: 30.3.2010 Strana 1 z 10 stran Datum revize: 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití látky

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název:

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Aglutinační sérum pro identifikaci

Více

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006 Datum vydání: 1. 11. 2000 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce,dovozce,prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. 2. Identifikace nebezpečnosti. 3. Složení / informace o složkách Strana: 1/5 Datum revize: - Datum vydání: 1.8.2008 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky: Nízkovroucí hydrogenovaný benzín

Více

Datum vydání: 28. 1. 2010 Strana: 2 / 7 Datum revize: Název výrobku: CEMENT CAMP+PLAST

Datum vydání: 28. 1. 2010 Strana: 2 / 7 Datum revize: Název výrobku: CEMENT CAMP+PLAST Datum vydání: 28. 1. 2010 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace směsi Název: Další názvy: TIP TOP CAMPLAST CEMENT Číslo výrobku: 552 2208 ; 552 2209 ; 552

Více