Rozhovor se studenty Fakulty vojenského zdravotnictví ČRo Hradec Králové str. 1 08:35 Host ve studiu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozhovor se studenty Fakulty vojenského zdravotnictví ČRo Hradec Králové str. 1 08:35 Host ve studiu"

Transkript

1 Rozhovor se studenty Fakulty vojenského zdravotnictví ČRo Hradec Králové str. 1 08:35 Host ve studiu Dobré ráno už přejeme teď nejenom vám, ale i našim dvěma hostům, kteří dneska přišli do Českého rozhlasu Hradec Králové, aby vás pozvali na jednu pěknou sobotní akci. Je to jednak Tereza Kolářová a taky Jakub Vomáčka, studenti Fakulty vojenského zdravotnictví. Tak vás tady vítáme, dobrý den, dobré ráno. Dobrý den. Dobrý den. A hned musím dodat, že Tereza je desátnice, tedy jestli to mám správně. A Jakub je četař. Tak já nevím teď, jestli jsem hned neudělal chybu, že jsem vás vlastně měl představit podle těch hodností, ne, vojenských? Na tom úplně asi nezáleží... Nezáleží, tak to jsem rád. No a oba jste tedy vlastně poddůstojníci, můžeme říct, Tereza má dvě frčky, jak tak koukám, Jakub má tři. Tak co vás vlastně přivedlo na studium, na Univerzitu obranu? Jakube, my už jsme se viděli před rokem, tak vy už jste to říkal, ale můžete to klidně, klidně připomenout. No, tak mě na fakultu určitě přivedla především medicína, ta vojenská část byla pro mě až vedlejší, bral jsem to spíš jakoby něco navíc, něco, co jsem si chtěl sám dokázat spíš, než jakože bych miloval armádu. A v kolik jste, v kolikátém teď jste ročníku? Teďka jsem ve třetím ročníku. Ve třetím. Co Tereza a její cesta na Univerzitu obrany vlastně na Fakultu vojenského zdravotnictví tady v Hradci Králové?

2 Já jsem to měla v tomhle asi dost podobné. Že jsem vlastně původně vůbec nevyhledávala nic spojeného s armádou a přišla jsem tady na tu medicínu v Hradci Králové, chtěla jsem být v Hradci Králové, díky tomu jsem pak nějak, díky kamarádům zjistila, že tady je i ta vojenská část, ta vojenská fakulta a tak jsem si řekla, že to zkusím, no. No zkusila. No a tak jaké jsou ty zkoušky, když jste to zkoušela, tak ty přijímací záležitosti, tedy, aby vůbec člověk mohl vlastně studovat medicínu, nebo zdravotnické obory na Univerzitě obrany, tak ty jsou asi taky trošičku jiné. Tak čím vším jste třeba museli projít? Tak ty základní přijímačky teda jsou ze dvou částí. První část je na té civilní fakultě a potom se pokračuje na té vojenské fakultě, kde se skládají přijímačky z fyzických testů a z angličtiny. Kdy teda ta angličtina, pokud člověk si nějak více let učil angličtinu na střední škole... Tak to zvládá... Tak se dá zvládnout. Ta fyzička mě spíš zajímá. Protože to asi člověk musí přeci, přeci jenom před tím dělat nějaký sport, ne? Aby, aby obstál v přijímackých, přijímacích zkouškách jako vlastně na tuhle tu vojenskou záležitost. Asi jo, já nemám jinou zkušenost, já jsem sport dělala vždycky, takže jsem to v tomhle moc neřešila... A co po vás chtěli? Ale je tam běh na 12 minut, na vzdálenost, jsou tam sedy lehy a asi všechno. A předem člověk ví přesně, co po něm budou chtít, ví ty tabulky bodový... Takže se může připravit. Takže se může připravit a asi by měl. V čem je pak třeba jiné to studium? Jako takové, nebo co máte navíc než na normální klasické běžné lékařské fakultě?

3 Tak navíc máme ty vojenské věci, začíná to vždycky ráno nástupem, takže každé ráno nástup, občas nějaká pořadová příprava a potom se k tomu přidává vojenská výuka, která většinou následuje po té civilní výuce, někdy odpoledne. V těch prvních ročnících se takhle odpoledne moc nestíhá, takže ta vojenská výuka probíhá hlavně v létě, když ostatní mají prázdniny teda, plus k tomu jsou během týdne povinné vojenské tělocviky. Vy jste tady byl, Jakube před tím rokem, pozvat naše posluchače vlastně na loňský ročník Branného závodu, tak jste tady byl s panem děkanem Páralem, který už má několik i zahraničních misí za sebou, byl třeba v Iráku nebo v Afghánistánu a tam už se člověk dostane vlastně, nebo může dostat i do velice složitých situací, kdy jde často i o život. Tak připravují vás i na tohle nějak ve škole? Tak z taktického hlediska určitě, protože máme výuku taktiky, máme vlastně důstojnické kurzy, kde nás vlastně se snaží naučit velet správně jednotkám, protože to by měly být ty funkce, které bysme měli plnit na těch zahraničních misích a vlastně tím, že nám říkají zkušenosti ze svých misí, tak i z toho se vlastně můžeme my poučit. Skáčete taky s padákem? Je to v osnovách, V osnovách to přímo není, ale pro zájemce je to umožněno. Takže, kdo o to má zájem, tak si to může zkusit. No teď v sobotu se sice z letadla s padákem skákat nebude, to ne, ale jeden zajímavý skok tam taky je. Pro vlastně velké odvážlivce. Je to skok z Tyršova mostu do Labe. Doufám, že bude letos? Bude opět. Bude. Bude, tak si o tom za chviličku taky povíme a s našimi hosty, kterými jsou, připomeňme, studenti Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany tady v Hradci Králové Tereza Kolářová a Jakub Vomáčka. Tak vás za chviličku v Dobrém ránu rádi pozveme, protože to bude, myslím, i pěkná a příjemná podívaná. / Písnička / Terezo, klidně to řekněte, co jste říkala o téhle té písni, že to je taková krásná ukolébavka. Já jsem nechtěla říkat nahlas. Ne, to klidně řekněte, ukolébavka. No my jsme to museli trošičku odlehčit a ukolébat vlastně, protože teď nás čeká adrenalin, hodně adrenalinu. Stejně tak jako na všechny, kteří se zúčastní toho sobotního závodu. Tak já jenom připomenu našim posluchačům, že jsou hosty studenti Fakulty vojenského

4 zdravotnictví Univerzity obrany Tereza Kolářová a Jakub Vomáčka. No a pojďme představit nejdřív trošičku ten branný závod, protože ono je to, Jakube, už taky poněkolikáté, už to je závod, který má velkou tradici. Letos to už bude 12 ročník, takže tradice je opravdu dlouhá už tady v Hradci Králové. A vy to zase budete mít všechno na povel? Letos to budu mít na povel už jen já, no, loni jsem to ještě, loni jsem vypomáhal Jirku Kotkovi a letos už to mám na povel já. No a tak ještě možná k těm hodnostem, protože to mě zaujalo, když vy jste četař, Jakube... Ano. Tereza je desátník, tak vy vlastně Tereze teď můžete dát rozkaz nějaký? No nemohu úplně protože nejsem funkčně nadřízen. Takže ne, ale... Jo, takže ne. Asi by to taky šlo, no. Kdyby poslouchala. Dobře. Co nás všechno čeká? Já jenom připomenu, že to hlavní dění se bude odehrávat tady nedaleko hradeckého rozhlasu, to nevím, jestli si pamatujete, ale tady vlastně na tom náměstíčku kdysi stával tank. Pamatujte? Tak to já nepamatuju. Tak to já teda nepamatuju. Nepamatujete, nemůžete, protože to bylo kdysi dávno nebo kdysi dávno, no, bylo to dávno už pro vás tedy, to jste ještě možná nebyli na světě. Takže jenom řekneme náměstí Osvoboditelů, že to je tady v Hradci. Co nás tam čeká?

5 Tak tady na náměstí Osvoboditelů můžem všechny diváky a zájemce o branný závod čekat právě několik vystoupení v režii 4. armádního klubu Musado, což je vojenské bojové umění, budou tam, nebo budou, budou tam ukázky techniky a výzbroje vojáka, jak zdravotnické pomůcky, tak i ty pomůcky bojové... Hm, takže na nějaká bojová vozidla se můžeme třeba těšit nebo něco takového? Bojová vozidla se nám letos nepodařilo domluvit, ale můžete se těšit na obrněné sanitky a dopravní prostředky polní nemocnice. No ale pozor, letos se vám podařilo zase na druhou stranu domluvit vrtulník. Je to tak. Tak co to bude, co uvidíme, jakou ukázku? Podařilo se nám po dohodě s Leteckou záchrannou službou Hradec Králové domluvit ukázku, které, ve které budeme ukazovat záchranu právě pomocí toho vrtulníku. Takže budeme mít nějakého raněného, který bude nějak základně ošetřen a poté jakoby převezen nebo... A to bude přímo tady před budovou Českého rozhlasu Hradec Králové? To se bude odehrávat přímo tady před budovou. No tak to bude v sobotu, na to se moc těším. To bude hlavně pro ty samozřejmě, kteří se budou chtít jenom dívat. Ale co čeká na ty odvážlivce, když to tak řeknu, kteří se budou chtít zapojit přímo do toho závodu? Protože to bude asi zase hodně, hodně náročné, ne? Letos ten závod, troufnu si říct, bude ještě o něco zase těžší než to bylo v loňských letech. Takže opravdu závodníci budou otestováni na hranici svých možností. A můžeme alespoň trošičku nastínit? Protože já si pamatuju, že před rokem to skoro podléhalo vojenskému tajemství tohle, že jste moc nechtěli o těch disciplínách mluvit, aby byli vlastně lidé překvapeni trošičku, aby s na to nemohli připravit. Tak můžeme jenom tak trochu říct?

6 Tak letos to platí vlastně úplně stejně... Stejně, takže bohužel... Tak bohužel. No dobře, no tak ale můžeme říct, že tím hlavním gró bude zase ten skok z Tyršova mostu do Labe. A to je možná taky jednak hodně fyzicky, ale i psychicky náročné, protože člověk, když se postaví nahoru na most a vidí tu hloubku pod sebou, kolik to je tak, 7, 8 metrů? Nevím, jestli jste to počítali někdy? No nepočítali jsme to... Podívejte se. Ale bude, bude to těch 8 metrů. 8 metrů. A co Terezo, vy? Troufnete si na to? Tak vy budete určitě taky v tom družstvu nějakém. No tak já už jsem, nakonec, nakonec nebudu... Nebudete. Protože mám na starosti fotodokumentaci, takže budu spíš objíždět... Tak budete fotit. S foťákem. Ale už jsem to dvakrát běžela, takže z mostu jsem skákala a... A jaké to je?

7 Já, já nevím, já jsem, nebo takhle, z mostu jsme i dřív takhle u nás skákali, takže tohle mi vyloženě nevadilo, že by to byla nějaká hloubka nebo tak, ale ta voda je zatraceně studená v tenhle čas... Takže to může možná... A to po tom celým závodu, nebo po těch kilometrech takový... O člověk se zase se ochladí, osvěží... Takové znepříjemnění, no, ale, ale zase jo, potom už to je konec... No ale pozor. Důležité taky je jako vyšplhat zpátky nahoru po té, po té síti, a to je asi hodně na fyzičku. To je, to je pravda... Na svaly, ne? To zase je, to je pravda, to po tom celým závodě, kdy už člověk je unaven, tak, tak to může být náročný. Tak ještě možná nakonec připomeňme od kolika do kolika to v sobotu přímo tady v centru Hradce Králové všechno bude a jestli se můžou taky ještě naši posluchači třeba, ti odvážní, zapojit a přihlásit do toho přímo závodu nebo už je listina startovní a registrace uzavřená? Startovní listina ještě uzavřená není, takže pokud by měl někdo zájem, tak bude určitě vítán jak kategorie normál, tak kategorie hard má ještě pár volných míst. Takže pokud by si někdo chtěl zkusit tuto výzvu, tak... Tak může. Tak může a... A od kolika do kolika celý den to bude?

8 Závod probíhá celý den, kategorie normal začíná od 8 ráno a od 12:00 začíná ten hlavní závod kategorie hard a doprovodný program. No tak si to všechno krásně užijte, ať se to líbí samozřejmě i těm, kteří se přijdou v sobotu jenom podívat. Desátník Tereza Kolářová a četař Jakub Vomáčka, jinak taky studenti Vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. Řekl jsem to správně? Řekl. Tak jo, tak moc děkujeme a na shledanou. Děkujeme na shledanou. Děkujem. Na shledanou.

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí?

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí? Scénář Otázka: Jak jste prožil své mládí? Pan Hylena: Bylo to takový zajímavý, teda, opravdu a jde o to, že nás bylo 8 dětí doma. Já jsem prostřední. Narodil jsem se v Křivsoudově, 45. A potom jsme se

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Charles Angels: Je to adrenalin a je to život.

Charles Angels: Je to adrenalin a je to život. Charles Angels: Je to adrenalin a je to život. Charles Angels: Je to adrenalin a je to život. Na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy vzniklo nové umělecké těleso. Taneční skupina Charles Angels je teprve

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

AUTOEVALUACE 2008/2009. DOTAZNÍK PRO RODIČE žáků 2. stupně. květen 2009. Celkem na 2. stupni: 152 žáků. Dotazník vyplnilo: 97 rodičů

AUTOEVALUACE 2008/2009. DOTAZNÍK PRO RODIČE žáků 2. stupně. květen 2009. Celkem na 2. stupni: 152 žáků. Dotazník vyplnilo: 97 rodičů AUTOEVALUACE 28/29 DOTAZNÍK PRO RODIČE žáků 2. stupně květen 29 Celkem na 2. stupni: 152 žáků Dotazník vyplnilo: 97 rodičů Počet vyplněných dotazníků. 1 8 6 4 2 97 55 vyplnilo nevyplnilo 1. Jak hodnotíte

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

OH OÁL AKTIVNÍ ZÁLOH AKTIV ZÁLOÁL

OH OÁL AKTIVNÍ ZÁLOH AKTIV ZÁLOÁL AKTIVNÍ ZÁLOH AKTIV OH ZÁL OÁL ZÁLOÁL Proč jsem se přihlásil do aktivní zálohy? Abych pravdu řekl, rád vzpomínám na dva roky strávené v zeleném, když jsem byl záklaďák. Vojna pro mě byla školou, v tom

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

O Vojenské akademii Vyškov ČRo Brno str. 1 17:35 Interview

O Vojenské akademii Vyškov ČRo Brno str. 1 17:35 Interview ČRo Brno O Vojenské akademii Vyškov 6.8.2018 ČRo Brno str. 1 17:35 Interview Dobrý podvečer. Ve studiu je Hana Ondryášová, to jsem já. A hlavně je tady můj host, kterým je pro příští minuty našeho vysílání

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

3.5.2007-9.5.2007. Jazykové okénko... 7.5.2007 ČT 1 str. 1 07:50 Rubrika dne - Ostrava

3.5.2007-9.5.2007. Jazykové okénko... 7.5.2007 ČT 1 str. 1 07:50 Rubrika dne - Ostrava 3.5.2007-9.5.2007 Jazykové okénko... Jazykové okénko Tak a zatímco já jsem vás vítal u obrazovek, tak mě tady sledovala, čekala, až domluvím, paní Eva Jandová, vedoucí Katedry českého jazyka z Ostravské

Více

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 SLOVO ÚVODEM Je tady průběh dalšího týdne a s ním přichází i náš bulvár. Opět jsme si pro Vás připravili drby z našich Vávrovických hasičských řad a nově i slibovaný

Více

Obchodní jednání DOPORUČENÍ SEZNAM

Obchodní jednání DOPORUČENÍ SEZNAM Obchodní Schůzka Obchodní schůzka Technologický postup zajišťující 100% výsledky Je třeba naučit se všechny kroky, každý je důležitý. Žádný bod nelze vynechat nebo prohodit Jde o celkovou psychologii obchodního

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a čemu jsme se naučili. Máma s tátou mi říkali, že se

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

HRÁZ VĚČNOSTI. nebo

HRÁZ VĚČNOSTI.  nebo FOTOGALERIE www.divadlokm.cz nebo www.facebook.com/divadelní.spolek.kromeriz HRÁZ VĚČNOSTI 2 Bílé divadlo Ostrava nám převedlo představení, vycházející ze sbírky Kluby poezie, jehož autorem je Bohumil

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 21.7.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ Dlouho se na ten výlet těšily a říkaly si, že i jim se něco pěkného přihodí, jak už to na výletě bývá. A přihodilo se. Bylo velice krásné červnové jitro,

Více

Armáda České republiky

Armáda České republiky Armáda České republiky symbol demokracie a státní suverenity 1993-2012 Všude tam, kde je nás třeba Zajištění obranyschopnosti České republiky Pomoc civilnímu obyvatelstvu při živelních pohromách Plnění

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Seznam příloh. Rozhovor Liliya, 23. Já: Popiš svými vlastními slovy co nejpodrobněji, jak probíhalo tvé biřmování:

Seznam příloh. Rozhovor Liliya, 23. Já: Popiš svými vlastními slovy co nejpodrobněji, jak probíhalo tvé biřmování: Seznam příloh Rozhovor Liliya, 23 Já: Popiš svými vlastními slovy co nejpodrobněji, jak probíhalo tvé biřmování: Biřmování předcházela příprava. Chodili jsme asi rok do kostela, kde byl náš farář. Scházeli

Více

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA:

Miroslav Adamec, ARAS: JUDr. Jiří Srstka, DILIA: Miroslav Adamec, ARAS: A poprosím pana doktora Srstku, aby nám vysvětlil, jak je nebezpečný nechráněný styk námětu s Českou televizí. (Smích.) Jsme malinko v časovém skluzu. Pane doktore, dobrý den. Než

Více

PONDĚLÍ 21. 5. 2012. Týden s armádou v Třebíči Karlovo nám. (před Městským úřadem) v případě nepříznivého počasí MKS Pasáž

PONDĚLÍ 21. 5. 2012. Týden s armádou v Třebíči Karlovo nám. (před Městským úřadem) v případě nepříznivého počasí MKS Pasáž 21. 26. 5. PONDĚLÍ 21. 5. 2012 od 13:45 Zahájení hudební produkcí Žesťový kvintet ÚH 14:00 16:00 Slavnostní zahájení akce Týden s armádou v Třebíči Karlovo nám. (před Městským úřadem) v případě nepříznivého

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

OKRES VE VOLEJBALE. ZŠ Svitavy, Riegrova 4 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13. květen, červen 2012

OKRES VE VOLEJBALE. ZŠ Svitavy, Riegrova 4 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13. květen, červen 2012 MĚSÍČNÍK ŠKOLNÍCH NOVIN ROČNÍK 13 ZŠ Svitavy, Riegrova 4 květen, červen 2012 OKRES VE VOLEJBALE KINDERIÁDA 2. 5. 2012 jsme šli na Kinderiádu. Přípravu jsme zahájili rozcvičkou. Po ní jsme odešli na jednotlivá

Více

Můj pohled pozorování

Můj pohled pozorování Můj pohled pozorování Přemysl Vřeský Veselí nad Moravou 2013 Ájurvédská Instituce Dhanvantri, Praha ÚVOD Jmenuji se Přemysl Vřeský a ukončil jsem druhý ročník studia Ajurvédské instituce Dhanvantri obor

Více

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013 Co najdete v tomto čísle: Aktuality strana 2 Registrace strana 3 Z uplynulých akcí strana 4 Pozvánky na akce strana 5 Strana 1 Úvodní slovo Vážení rodiče, posíláme tentokrát trochu kratší vydání časopisu

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla podle Roalda Dahla B yl jednou jeden starý pán, kterému bylo 87 let a jmenoval se Labon. Celý svůj život to byl klidný a mírumilovný člověk. Byl velmi chudý, ale velmi šťastný. Když Labon zjistil, že má

Více

VODNÍ VÝZVA. Identifikace a řešení problému životního prostředí v okolí školy v oblasti HYDROLOGIE

VODNÍ VÝZVA. Identifikace a řešení problému životního prostředí v okolí školy v oblasti HYDROLOGIE VODNÍ VÝZVA Identifikace a řešení problému životního prostředí v okolí školy v oblasti HYDROLOGIE Program GLOBE - Téma roku 2013/14 GLOBE Téma roku 2013/2014 V průběhu nadcházejícího školního roku se v

Více

HAVÍŘSKÁ DESÍTKA 1. ROČNÍK

HAVÍŘSKÁ DESÍTKA 1. ROČNÍK HAVÍŘSKÁ DESÍTKA 1. ROČNÍK Od loňského nultého ročníku Havířské desítky uplynula řada týdnů a měsíců a blíží se ročník první. V minulém roce jste měli možnost potkat havířovského rodáka a hlavně mistra

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 8.3.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2007

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2007 Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského zdravotnictví v roce 2007 Informace o přijímacích zkouškách ( 1 vyhlášky č. 276/2004 Sb. ze dne 26.4. 2004, kterou se mění vyhláška č. 343/2002Sb.

Více

Přílohy: Příloha č.1. Struktura otázek Příloha č. 2. Ukázka přepisu rozhovoru. Příloha č.1:

Přílohy: Příloha č.1. Struktura otázek Příloha č. 2. Ukázka přepisu rozhovoru. Příloha č.1: Přílohy: Příloha č.1. Struktura otázek Příloha č. 2. Ukázka přepisu rozhovoru Příloha č.1: Otázky rozhovoru: Způsoby hledání partnera v mladší dospělosti (ZVO): Jakými způsoby hledají osoby v mladší dospělosti

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Název aktivity Deník malého poseroutky 1

Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Projekt Čtenář Úroveň čtenáře Čtenář-objevitel Dovednost Popis dovednosti Forma aktivity Časová dotace Zhodnocení textu Žák si všímá, jakým způsobem je text vystavěn,

Více

Dnes zaútočili teroristé na hotel Radisson Blue na Mali 20.11.2015 ČRo Radiožurnál str. 1 17:06 Dvacítka Radiožurnálu

Dnes zaútočili teroristé na hotel Radisson Blue na Mali 20.11.2015 ČRo Radiožurnál str. 1 17:06 Dvacítka Radiožurnálu Dnes zaútočili teroristé na hotel Radisson Blue na Mali 20.11.2015 ČRo Radiožurnál str. 1 17:06 Dvacítka Radiožurnálu ; Jak efektivně bojovat proti radikálům z takzvaného Islámského státu v situaci, kdy

Více

Čekání na DUPV příběh pana P.P. Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Hradci Králové Fakultní nemocnice Hradec Králové Autoři:Veronika

Více

VII. Vonásek k tabuli. Milan Kocmánek & Leopold Králík. Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog!

VII. Vonásek k tabuli. Milan Kocmánek & Leopold Králík. Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog! 16 ZVLÁŠTNÍ VYDÁNÍ PROSINEC 2006 Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog! No vidíš, Vonásku, a takhle pěkně jsi mě kdysi vytáčel v každé vyučovací hodině! Vonásek

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Návod k registracím na ČMAK 2017

Návod k registracím na ČMAK 2017 Návod k registracím na ČMAK 2017 1. Výběr role Jé, nový registrační systém? Co teď? Nahoře na liště si rozevřu mandáty a zvolím si, jestli chci jakožto začátečník jednat ve Sněmovně kde dostanu dost času

Více

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici Kašpárek (Vypravěč) Princ Janči Chůva (Babička) Žába Princezna Janička Král Čert Světnice Vesnice Komnata Podhradí Les Přídavné kulisy: studna Smrk Kašpárek nebo vypravěč: Byl jednou jeden princ. Janči

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo!

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Ahoj kamarádi, tak co říkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kteří malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Vždyť je to ostuda, když se lidi k sobě chovají tak surově

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

PŘÍLOHA 17. PROSINCE 2008. Tohle je náš nejtěžší případ. Učitel Vonásek, který uvěřil, že dostane přidáno! KRESBA: Milan KOCMÁNEK.

PŘÍLOHA 17. PROSINCE 2008. Tohle je náš nejtěžší případ. Učitel Vonásek, který uvěřil, že dostane přidáno! KRESBA: Milan KOCMÁNEK. TÝDENÍK PŘÍLOHA 17. PROSINCE 2008 Tohle je náš nejtěžší případ. Učitel Vonásek, který uvěřil, že dostane přidáno! Vonásek k tabuli Milan Kocmánek & Leopold Králík 2 Já nevím, co pořád chtějí. Jestli je

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1 1. PROHLÉDNĚTE SI OBRÁZKY A KTERÉ TÍSŇOVÉ LINKY K NIM PATŘÍ. ZAPAMATUJTE SI JE. 155 158 150 1 2. PŘIŘAĎTE TELEFONNÍ ČÍSLO KE SPRÁVNÉMU OBRÁZKU 155 158 150 2 3. VYTOČTE

Více

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu.

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. Táhání fotki z albumu. DŮLEŽITÉ: V CELÉM FILMU NENÍ ŽÁDNÝ DIALOG. Jenom

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

SLOVO ÚVODEM OBSAH PRÁVĚ SE TI DO RUKOU DOSTALO PRVNÍ VYDÁNÍ ČASOPISU S NÁZVEM ASTŘÁCKÝ OBČASNÍK, KTERÝ VYTVOŘILY DĚTI Z KROUŽKU NOVINÁŘSKÝ TÝM.

SLOVO ÚVODEM OBSAH PRÁVĚ SE TI DO RUKOU DOSTALO PRVNÍ VYDÁNÍ ČASOPISU S NÁZVEM ASTŘÁCKÝ OBČASNÍK, KTERÝ VYTVOŘILY DĚTI Z KROUŽKU NOVINÁŘSKÝ TÝM. 1 SLOVO ÚVODEM Moderní doba je rychlá, plná počítačů, mobilů a nejnovější elektroniky, kde mohou mladí lidé získávat informace o dění kolem nich. Virtuální prostor se pomalu, ale jistě stává jejich součástí

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne

Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne z nebe, většinou v nás zraje delší dobu. Po loňských

Více

Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují:

Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují: Počet odpovědí: 296 v.voltr@zs-jestedska.cz Upravit formulář Zobrazit všechny odpovědi Publikovat analýzu Souhrn Označte, který stupeň Vaše dítě/ děti navštěvuje/ navštěvují: I. 172 58 % II. 84 28 % I.

Více

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš.

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš. Měsíc Do kluků jídlo doslova padalo. Jednak měli hlad jako vlci, ale také se už nemohli dočkat, až začnou pozorovat. Sotva dojedli poslední sousto, poprosili tatínka, aby jim dalekohled vynesl na zahradu.

Více

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky.

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky. Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do čtení tohoto příběhu, tak vás asi zajímá, jak pokračovala ta nešťastná cesta Tomáše a Jirky. No, řekl bych vám: Ani se neptejte, ale protože jsem vám to

Více

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy ( LF2 > Ph.D.? A jak na něj?

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (  LF2 > Ph.D.? A jak na něj? Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Ph.D.? A jak na něj? Ph.D.? A jak na něj? Rozhodujete se, zda studovat Ph.D. na Druhé lékařské? Chystáte se příští rok

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Přílohy. Příloha č. 1: Hloubkový rozhovor s Matějem Stránským 1 (rozhovor)

Přílohy. Příloha č. 1: Hloubkový rozhovor s Matějem Stránským 1 (rozhovor) Přílohy Příloha č. 1: Hloubkový rozhovor s Matějem Stránským 1 (rozhovor) Matěj Stránský spolupracuje s časopisem Respekt od roku 2001. Po změně formátu se stal stálým fotografem časopisu. V následujícím

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

Vedlejší věta přísudková

Vedlejší věta přísudková Vedlejší věty Druhy vedlejších vět určujeme: podle jejich větněčlenské platnosti podle spojovacích výrazů, kterými jsou připojeny k větě řídící podle vztahu jejich obsahu k obsahu věty řídící Vedlejší

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

V Ř E S K O V Á K únor 2007

V Ř E S K O V Á K únor 2007 V Ř E S K O V Á K únor 2007 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, s blížícím se jarem vás opět vyzývám, abyste nepálili odpad na svých zahradách. Co se týká dřevního odpadu z prořezání stromů, opět nabízíme

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

2. Mechanika. 2.1 Kinematika hmotného bodu. To je divn. Tohle je mechanick pohyb.

2. Mechanika. 2.1 Kinematika hmotného bodu. To je divn. Tohle je mechanick pohyb. 2. Mechanika 2.1 Kinematika hmotného bodu Kinematika je ãást mechaniky, která se zamûfiuje na popis mechanického pohybu. To je divn. Tohle je mechanick pohyb. Kinematika odpovídá na otázku JAK SE HMOTN

Více

Kyberšikana, kybergrooming, rizika sociálních síti

Kyberšikana, kybergrooming, rizika sociálních síti Hrozně se mi to líbilo. Úplně vše se mi líbilo. Naučil jsem se, že když se nám něco takového stane, tak máme jít na policii nebo zavolat do střediska, ať to zablokují. Moc se mi to nelíbilo, protože se

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240. Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011

ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240. Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011 ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011 DISTRICT 2240 RI, 2010 Představení Ing. Šárka Zabadalová, MBA Člen Rotary klubu Kroměříž Od 7/2010 koordinátor rodinných

Více

Přijímací řízení 27. 4. 2011 TEST Z ČESKÉHO JAZYKA. Zde napište své registrační číslo. Struktura testu:

Přijímací řízení 27. 4. 2011 TEST Z ČESKÉHO JAZYKA. Zde napište své registrační číslo. Struktura testu: Přijímací řízení 27. 4. 2011 Zde napište své registrační číslo TEST Z ČESKÉHO JAZYKA Struktura testu: 1. část čtení (úlohy 1 10) 2. část gramatika (úlohy 11 20) 3. část psaní (úlohy 21 a 22) Hodnocení:

Více

Týden s armádou v Mladé Boleslavi 26. 11. 2. 12. 2012

Týden s armádou v Mladé Boleslavi 26. 11. 2. 12. 2012 Týden s armádou v Mladé Boleslavi 26. 11. 2. 12. 2012 Pondělí 26. 11. 2012, Sportovní hala, U Stadionu 9.00 12.30 Sportovně zábavná soutěž mladoboleslavských základních škol v netradičních vojenských disciplínách

Více

BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ 3. PREZENTACE. Ing. Maryna Garan

BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ 3. PREZENTACE. Ing. Maryna Garan BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ 3. PREZENTACE Ing. Maryna Garan Úvod (1) Doporučuji se podívat na obhajoby jiných studentů (jsou veřejné) o Uvidíte co na vás čeká o Všimněte si případných chyb, kterým byste se měl(a)

Více

Kouzelné pověsti PRAŽSKÉ

Kouzelné pověsti PRAŽSKÉ Kouzelné pověsti PRAŽSKÉ aneb Jak to bylo doopravdy MICHAL VANĚČEK RENATA PETŘÍČKOVÁ ilustroval VÁCLAV RÁŽ Grada Publishing, a. s. Text Michal Vaněček, Renata Petříčková Ilustrace Václav Ráž Ukázka knihy

Více

Firemní akce a oslavy, outdoor military akce, teambulding...

Firemní akce a oslavy, outdoor military akce, teambulding... Firemní akce a oslavy, outdoor military akce, teambulding... Nabízíme klientům naše služby v oblasti pořádání firemních akcí (oslavy, reklamní kampaně, outdoorové akce či teambulding) a to se specializací

Více

Z řady historických důvodů zaujímá anglický jazyk v dnešním světě mimořádně důležité místo. Dnes angličtinou domlouvá obrovské množství lidí, kteří

Z řady historických důvodů zaujímá anglický jazyk v dnešním světě mimořádně důležité místo. Dnes angličtinou domlouvá obrovské množství lidí, kteří Z řady historických důvodů zaujímá anglický jazyk v dnešním světě mimořádně důležité místo. Dnes angličtinou domlouvá obrovské množství lidí, kteří by se svými mateřskými jazyky ani nebyli schopni domluvit.

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva 10. Omluva Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz Podívej, kdo sem jde, upozornil Štefan přítele. Ten se napřímil a pohlédl k cestě. Po ní pomalu přicházel Viktor. No, ty lenochu, zasmál se mu Gimo naproti, když

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ MÍŘENÝCH STŘELEB Z PISTOLE A ÚTOČNÉ PUŠKY KVAS. Soutěž o odznak Kvalifikace armádního střelce

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ MÍŘENÝCH STŘELEB Z PISTOLE A ÚTOČNÉ PUŠKY KVAS. Soutěž o odznak Kvalifikace armádního střelce PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ MÍŘENÝCH STŘELEB Z PISTOLE A ÚTOČNÉ PUŠKY KVAS Soutěž o odznak Kvalifikace armádního střelce Svaz vojáků v záloze ČR, z.s. 2018 1. DEFINICE Kvalifikace armádního

Více