STANOVUJÍCÍ PRAVIDLA STUDIA V CELOŽIVOTNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANOVUJÍCÍ PRAVIDLA STUDIA V CELOŽIVOTNÍM VZDĚLÁVÁNÍ"

Transkript

1 Fakulta stavební VUT v Brně Datum vydání: Účinnost od: Počet stran: 7 Za věcnou stránku odpovídá: doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc., doc. Ing. Jan Jandora, Ph.D. (část I, část III), doc. Ing. Jiří Hirš, CSc. (část II, část III) Norma ruší: Směrnici děkana č. 3/2004 včetně Dodatku č. 3 Rozdělovník: vedoucí ústavů, vedoucí oborů, tajemník FAST VUT, vedoucí KIC, SKAS, studenti FAST VUT veřejný FIS studentský FIS obecné IS VaV DČ Aj provoz organizace hospodaření stipendium CŽV Nj přijímací pedagogika BSP, NSP SI, CE, ST, GK, AP, AR PFS, KFS Rj SMĚRNICE DĚKANA Č. 15/2012 STANOVUJÍCÍ PRAVIDLA STUDIA V CELOŽIVOTNÍM VZDĚLÁVÁNÍ NA FAST VUT Článek 1 Působnost směrnice Tato směrnice se týká celoživotního vzdělávání (dále jen CŽV ) uskutečňovaného jednak v rámci akreditovaných bakalářských a navazujících magisterských studijních programů (dále jen ASP ) Fakulty stavební VUT v Brně (dále jen FAST VUT ) (Část I.) a jednak v rámci kurzů pro stavební praxi a veřejnou správu (Část II.), vše podle 60 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), a v souladu se Studijním a zkušebním řádem VUT v Brně, řádem CŽV VUT v Brně a vnitřními předpisy a normami FAST VUT. ČÁST I. CŽV V BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH Článek 2 Studium v rámci CŽV ASP Studium probíhá prezenční či kombinovanou formou. Studium v kombinované formě je možné pouze tehdy, je-li otevřen příslušný studijní obor v kombinované formě řádného studia. Účastník CŽV ASP se zúčastňuje výuky předmětů v rámci akreditovaného studijního programu. Po úspěšném absolvování celoživotního vzdělávání obdrží účastník CŽV ASP od FAST VUT osvědčení. Úspěšným absolventům CŽV v rámci akreditovaných studijních programů, kteří se stanou studenty podle 48 až 50 zákona, může FAST VUT uznat kredity, které získali v programu CŽV až do výše 60 % kreditů potřebných k řádnému ukončení studia daného ASP. 1 (7)

2 Článek 3 Kurz a program CŽV ASP Kurzem CŽV ASP v rámci akreditovaných studijních programů se rozumí jednotlivý předmět akreditovaného bakalářského či navazujícího magisterského studijního programu na FAST VUT. Programem CŽV ASP se rozumí souvislý soubor kurzů CŽV ASP, přičemž názvy programů CŽV ASP jsou shodné s názvy akreditovaných bakalářských a navazujících magisterských studijních programů, a to Stavební inženýrství, Civil Engineering, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel a Geodézie a kartografie. Článek 4 Podmínky přijetí Uchazeči se do kurzu CŽV ASP přihlašují písemně na Pedagogicko-vědeckém oddělení FAST VUT. Uchazeč ve své přihlášce uvede, které kurzy CŽV ASP hodlá studovat. O přijetí uchazeče rozhoduje děkan na základě kapacitních možností FAST VUT, přičemž uchazeči bude toto rozhodnutí doručeno písemně. Uchazeč se stává účastníkem CŽV ASP v okamžiku oboustranného podpisu Smlouvy o studiu v programech celoživotního vzdělávání akreditovaných studijních programů (Agreement on the Study in the Lifelong Learning Programmes within the Accredited Degree Programmes) a uhrazením poplatku za studium formou a v termínu vyplývajícím z této smlouvy. Článek 5 Pravidla studia v CŽV ASP Na studium v kurzech a programech CŽV ASP se vztahuje přiměřeně Studijní a zkušební řád VUT v Brně a ostatní studijní předpisy FAST VUT. S příslušnými ustanoveními Studijního a zkušebního řádu VUT v Brně pro studium v ASP se shodují zejména: časový plán výuky, podmínky konání zápočtů, klasifikovaných zápočtů a zkoušek, způsob zakončení předmětu a způsob klasifikace. Zápočty z předchozího studia nejsou v rámci studia CŽV uznávány. Článek 6 Úhrada kurzů Každý kurz je ohodnocen počtem kreditů shodným s počtem kreditů odpovídajícího předmětu v akreditovaném bakalářském či navazujícím magisterském studijním programu. Poplatek za uskutečňované kurzy CŽV ASP v rámci bakalářského studijního programu Stavební inženýrství, Architektura pozemních staveb, Geodézie a kartografie činí 600, Kč za jeden kredit. Poplatek za uskutečňované kurzy CŽV ASP v rámci bakalářského studijního programu Civil Engineering (ASP pro BC samoplátce) činí 84, 1) za jeden kredit. Poplatek za uskutečňované kurzy CŽV ASP v rámci navazujícího magisterského studijního programu Stavební inženýrství, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie a kartografie činí 800, Kč za jeden kredit. Poplatek za uskutečňované kurzy CŽV ASP v rámci navazujícího magisterského studijního programu Civil Engineering (ASP pro NM samoplátce) činí 112, 2) za jeden kredit. Uvedené poplatky za uskutečňované kurzy CŽV ASP jdou do rozpočtu fakulty. Podíl jednotlivých ústavů na výuce kurzů CŽV je zohledněn při rozdělování finančních prostředků na ústavy v rámci Systému rozdělování neinvestičních prostředků (SRNP) na FAST VUT. Finanční úhradu za CŽV ASP hradí jeho účastníci, vysílající organizace či další oprávněný subjekt buď jednorázově (za všechny kurzy), nebo ve dvou splátkách (jedna splátka za kurzy 2 (7)

3 v zimním semestru a druhá splátka za kurzy v letním semestru) před zahájením CŽV ASP. Úhradu lze provádět následujícím způsobem: a) bankovním převodem z účtu uchazeče na účet FAST VUT u ČSOB, a. s., č. ú /0300, variabilním symbolem je SPP, specifickým symbolem je rodné číslo účastníka CŽV, b) zaplacením poštovní poukázky u České pošty, a. s., s následujícími daty pro vyplnění poštovní poukázky: Fakulta stavební VUT v Brně Veveří 331/ Brno, účet FAST VUT u ČSOB, a. s., č. ú /0300, variabilním symbolem je SPP, specifickým symbolem je rodné číslo účastníka CŽV. c) na základě řádně vystaveného platného daňového dokladu pro vysílající organizaci či další oprávněný subjekt, d) výjimečně platbou v hotovosti na pokladně Ekonomického oddělení FAST VUT, e) u studijního programu Civil Engineering lze úhradu provést: - na samostatný účet vedený v podle smlouvy s tím, že na účet bude připsána čistá částka ve smyslu smlouvy, tzn. prostá od všech převodních poplatků anebo - úhradu na korunový účet podle platného devizového kurzu s tím, na účet bude připsána čistá částka ve smyslu smlouvy, tzn. prostá od všech převodních poplatků. Při úhradě bankovním převodem z účtu uchazeče (nebo z účtu vysílající organizace) nebo zaplacením poštovní poukázky u České pošty bude účastník CŽV zapsán až po dohledání platby na účtu FAST VUT. Článek 7 Hodnocení programů a kurzů CŽV ASP Hodnocení studia účastníka CŽV ASP probíhá dle Studijního a zkušebního řádu FAST VUT. Pro kvantifikované hodnocení průběhu studia v bakalářských a navazujících magisterských studijních programech uskutečňovaných na VUT v Brně se užívá jednotný kreditový systém, jehož znaky jsou: a) jeden kredit představuje 1/60 průměrné roční zátěže studenta (vztaženo na prezenční formu studia) při standardní době studia, b) každému předmětu je přiřazen počet kreditů, který vyjadřuje relativní míru zátěže studenta nutnou pro úspěšné ukončení daného předmětu, c) student získá počet kreditů přiřazený danému předmětu úspěšným zakončením předmětu předepsaným způsobem, d) kredity získané v rámci studia více kurzů jednoho programu CŽV ASP (viz čl. 3) se sčítají, e) počet získaných kreditů je nástrojem pro kontrolu studia. Studijní výsledky se ověřují průběžnou kontrolou studia a při zakončení předmětu zápočtem, klasifikovaným zápočtem nebo zkouškou. Zvládnutí látky obsažené v souboru předmětů v souvislostech a vazbách se prověřuje soubornou zkouškou, pokud je po definované studijní etapě ve studijním programu CŽV ASP stanovena. 3 (7)

4 Článek 8 Pravidla ukončení kurzů CŽV ASP Absolventům, kteří předepsaným způsobem úspěšně ukončí studium kurzů programu CŽV ASP, bude vydáno Osvědčení o absolvování studia v programu CŽV (Certificate of Completion of Studies in the Lifelong Learning Programme), ve kterém budou vyznačeny názvy všech úspěšně zakončených kurzů, jejich kreditové ohodnocení a dosažená klasifikace. Dnem řádného ukončení studia CŽV ASP je den, kdy vypršel smluvní vztah mezi FAST VUT a účastníkem CŽV ASP, který předepsaným způsobem úspěšně zakončil některé nebo všechny kurzy v programu CŽV ASP, uvedené ve Smlouvě o studiu v programech celoživotního vzdělávání akreditovaných studijních programů. Účastník CŽV ASP může kdykoli v průběhu výuky zanechat studia a odstoupit z kurzu nebo kurzů CŽV ASP. Pokud účastník CŽV ASP prokáže závažné zdravotní problémy vedoucí k ukončení smluvního vztahu a studia kurzů CŽV ASP, může děkan na základě písemné a řádně doložené žádosti rozhodnout o vrácení poměrné částky ze zaplacené ceny CŽV ASP za dobu po odstoupení účastníka. Článek 9 Možnost studia absolventa CŽV ASP v akreditovaných studijních programech FAST VUT Absolventi CŽV ASP zabezpečovaných FAST VUT mohou být přijati k řádnému studiu příslušného oboru akreditovaného bakalářského nebo navazujícího magisterského studijního programu na základě úspěšného přijímacího řízení. Na absolventa kurzů CŽV ASP se při přijímacím řízení ke studiu na FAST VUT pohlíží jako na každého jiného uchazeče o studium na FAST VUT. Podmínky pro přijetí ke studiu na FAST VUT bez přijímací zkoušky jsou každoročně specifikovány ve Směrnici pro přijímací řízení, schvalované Akademickým senátem FAST VUT. FAST VUT může touto směrnicí zvýhodnit ty uchazeče, kteří jsou absolventy kurzů CŽV ASP a přijmout je ke studiu v bakalářských nebo navazujících magisterských studijních programech Stavební inženýrství, Civil Engineering, Geodézie a kartografie (neplatí pro bakalářský studijní program Architektura pozemních staveb a navazující magisterský studijní program Architektura a rozvoj sídel ) bez přijímací zkoušky (a to v případě, že přihláška ke studiu je podána do akademického roku, který bezprostředně následuje po smlouvou stanoveném termínu ukončení studia v CŽV ASP), zpravidla v následujících případech: a) v daném akademickém roce si uchazeč doplnil v rámci CŽV chybějící studijní povinnosti, jejichž nesplnění bylo důvodem k ukončení jeho předešlého studia některého z akreditovaných studijních programů na FAST VUT, b) v daném akademickém roce měl uchazeč v kurzech CŽV ASP zapsány předměty s minimálním celkovým kreditovým ohodnocením 50 kreditů a získal při studiu minimálně 30 kreditů. V případě přijetí mohou být studentovi uznány předměty absolvované v CŽV až do výše 60 % kreditů potřebných k řádnému ukončení studia v bakalářském, magisterském či navazujícím magisterském studijním programu. Při uznávání předmětů absolvovaných v rámci CŽV a před studiem CŽV ASP bude postupováno v souladu s aktuálně platnou směrnicí děkana, kterou se upřesňují podmínky pro zápisy, kontrolu a pokračování ve studiu bakalářských a navazujících magisterských studijních programů na FAST VUT. Účastník CŽV ASP není řádným studentem a doba studia v rámci CŽV se do celkové doby studia bakalářského, magisterského a navazujícího magisterského programu nezapočítává. 4 (7)

5 ČÁST II. KURZY PRO STAVEBNÍ PRAXI A VEŘEJNOU SPRÁVU (dále také CŽV SPVS ) Článek 10 Studium v rámci CŽV SPVS Tyto kurzy jsou organizovány na ústavech s tím, že za jejich vypsání a řádný průběh zodpovídá vedoucí ústavu, který může ustavit garanta kurzu (zodpovědného řešitele). Studium probíhá podle přesně daných podmínek, které stanovují vedoucí jednotlivých ústavů, na nichž se kurzy vypisují. V podmínkách musí být jasně stanoven především název, náplň, forma, doba konání, způsob ukončení, garant a cena kurzu. Článek 11 Kurz a program CŽV SPVS Kurzem CŽV v rámci nabídky pro studenty, stavební veřejnost a pracovníky veřejné správy se rozumí přesně deklarovaný výukový proces se stanovenou obsahovou náplní. Tento typ kurzu představuje souhrn přednášek, cvičení, často i nácviků praktických dovedností dle předem oznámeného časového harmonogramu. Program CŽV SPVS může být souhrnem jednotlivých kurzů, rozvržených převážně do delšího časového období (jeden nebo více semestrů). Článek 12 Podmínky přijetí U krátkodobých kurzů CŽV pro stavební praxi a veřejnou správu dostačuje vystavení objednávky ve smyslu zákona č. 513/1991 Sb. Podmínky přijetí do dlouhodobých kurzů, tj. programů CŽV SPVS, se řídí Článkem 4 této směrnice, v němž je zkratka ASP nahrazena zkratkou SPVS. Článek 13 Pravidla studia v CŽV SPVS Kurzy a programy CŽV pro stavební praxi a veřejnou správu se řídí podmínkami vypsanými jednotlivými ústavy před zahájením kurzu CŽV a jsou v souladu s normami VUT v Brně a FAST VUT. Článek 14 Úhrada kurzů Cenu kurzů (programů) pro stavební praxi a veřejnou správu stanovují vedoucí ústavů, na kterých jsou kurzy pořádány. Z celkové částky připadne 80 % na úhradu všech nákladů pořádajícímu ústavu a 20 % na úhradu nákladů FAST VUT. Finanční úhradu za uskutečněné CŽV hradí jeho účastníci anebo vysílající organizace jednorázově a v plné výši za každý kurz CŽV SPVS před jeho zahájením. Úhradu za kurz lze provádět způsobem specifikovaným v Článku 6 této směrnice. 5 (7)

6 Článek 15 Pravidla ukončení kurzů CŽV SPVS Absolventům, kteří předepsaným způsobem úspěšně ukončí studium kurzů programu CŽV SPVS, bude vydáno Osvědčení o absolvování studia v programu CŽV, ve kterém budou vyznačeny názvy všech úspěšně zakončených kurzů, jejich hodinové ohodnocení a případná dosažená klasifikace. Dnem řádného ukončení studia CŽV SPVS je den, kdy vypršel smluvní vztah mezi FAST VUT a účastníkem CŽV SPVS, který předepsaným způsobem úspěšně zakončil některé nebo všechny kurzy v programu CŽV SPVS, uvedené ve Smlouvě o studiu v programech celoživotního vzdělávání akreditovaných studijních programů. Účastník CŽV SPVS může kdykoli v průběhu výuky zanechat studia a odstoupit z kurzu nebo kurzů CŽV SPVS. Pokud účastník CŽV SPVS prokáže závažné zdravotní problémy vedoucí k ukončení smluvního vztahu a studia kurzů CŽV ASP, může děkan na základě písemné a řádně doložené žádosti rozhodnout o vrácení poměrné částky ze zaplacené ceny CŽV SPVS za dobu po odstoupení účastníka. Článek 16 Podmínky vypsání CŽV SPVS CŽV pro stavební praxi a veřejnou správu sestavují a vypisují ve smyslu Článku 10 této směrnice jednotlivé ústavy FAST VUT samostatně anebo ve spolupráci s ostatními ústavy FAST VUT s tím, že vždy musí být jasné, který ústav je nositelem kurzu nebo celého programu. CŽV SPVS vypisují ústavy zpravidla 2 x ročně, a to do daného kalendářního roku pro druhou polovinu daného roku a do daného kalendářního roku pro rok následující. Evidenci CŽV SPVS na základě návrhu z ústavů provádí vedoucí Pedagogicko-vědeckého oddělení FAST VUT s tím, že po dohodě s garanty daného CŽV na ústavech zajistí návrh do systému celoživotní vzdělávání ČKAIT podle 12 zákona č. 360/1992 Sb. v platném znění. Vedoucí ústavu při návrhu CŽV SPVS jasně uvede, zda má být kurz (program) do CŽV ČKAIT zařazen. ČÁST III. SPOLEČNÁ USTANOVENÍ Článek 17 Podmínka pro současné studenty FAST VUT Student FAST VUT nemůže být současně účastníkem kurzu CŽV, který se obsahově shoduje s nějakým předmětem studijního programu, ve kterém je student zapsán ke studiu. Článek 18 Práva účastníků CŽV Účastníci kurzů CŽV mají právo na individuální konzultace u pedagogů, na využívání knihoven, učeben, laboratoří a další infrastruktury FAST VUT v rozsahu přiměřeném odpovídajícímu rozsahu studovaných předmětů. Účastníci kurzů CŽV nemají statut studenta a nejsou členy akademické obce. 6 (7)

7 Článek 19 Smlouva mezi FAST VUT a účastníkem CŽV Pro kurzy nebo programy CŽV s délkou studia delší než 1 měsíc, bude sepsána mezi FAST VUT a účastníkem CŽV smlouva, která stanoví zejména: a) seznam kurzů, b) cenu kurzů CŽV a pravidla jejich úhrady, c) povinnosti FAST VUT a povinnosti účastníka CŽV. Smlouvy k jednotlivým druhům studia CŽV jsou k dispozici na Pedagogicko-vědeckém oddělení FAST VUT (v případě CŽV ASP) nebo na ústavech FAST VUT (v případě CŽV SPVS). Článek 20 Závěrečná ustanovení Tato směrnice byla schválena Akademickým senátem FAST VUT dne a ruší Směrnici děkana č. 3/2004 včetně Dodatku č. 3. Tato Směrnice č. 15/2012 nabývá účinnosti dnem Poznámka: 1) U CŽV ASP v rámci bakalářského studijního programu Civil Engineering (ASP pro BC samoplátce) je výše poplatku stanovena jako podíl hodnoty poplatku za semestr (2500 ) ku průměrnému počtu kreditů za semestr v prezenční formě studia (30 kreditů). 2) U CŽV ASP v rámci navazujícího magisterského studijního programu Civil Engineering (ASP pro NM samoplátce) je výše poplatku stanovena jako podíl hodnoty poplatku za semestr (2500 ) ku průměrnému počtu kreditů za semestr v prezenční formě studia (30 kreditů) vynásobený podílem poplatku za uskutečňované kurzy CŽV ASP v rámci navazujícího magisterského studijního programu za jeden kredit (800 Kč) a poplatku za uskutečňované kurzy CŽV ASP v rámci bakalářského studijního programu za jeden kredit (600 Kč). Prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc. děkan FAST VUT.. Ing. Petr Beneš, CSc. předseda AS FAST VUT 7 (7)

1. Účastníci smlouvy 2. Předmět smlouvy

1. Účastníci smlouvy 2. Předmět smlouvy Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání v akreditovaných studijních programech Stavební inženýrství, Městské inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie

Více

ČASOVÝ PLÁN VÝUKY DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ

ČASOVÝ PLÁN VÝUKY DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Datum vydání: 29. 3. 2018 Účinnost od: 1. 9. 2018 Platnost do: 31. 8. 2019 Počet stran: 6 Počet příloh: 1 Za věcnou stránku odpovídá: doc. Ing. Jan Jandora,

Více

1.1. Rodné číslo: Jméno a příjmení: Datum narození: Ulice:

1.1. Rodné číslo: Jméno a příjmení: Datum narození: Ulice: Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání v akreditovaných studijních programech Stavební inženýrství, Městské inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie

Více

1.1. Jméno, příjmení, titul:.. rodné číslo:.. datum narození:.. bydliště: tel. kontakt:.. dále jen účastník

1.1. Jméno, příjmení, titul:.. rodné číslo:.. datum narození:.. bydliště: tel. kontakt:.. dále jen účastník Smlouva o studiu v programech celoživotního vzdělávání akreditovaných studijních programů Stavební inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie a kartografie a Civil

Více

1.1. Rodné číslo: Jméno a příjmení: U cizinců pohlaví:... Státní občanství:. Datum narození: Ulice:

1.1. Rodné číslo: Jméno a příjmení: U cizinců pohlaví:... Státní občanství:. Datum narození: Ulice: Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání v akreditovaných studijních programech Stavební inženýrství, Městské inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie

Více

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně ČLÁNEK 1 OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Fakulta chemická Vysokého

Více

Fakulta stavební VUT v Brně

Fakulta stavební VUT v Brně Fakulta stavební VUT v Brně v Brně dne: 3. 5. 2011 rozdělovník: vedoucí ústavů, vedoucí oborů, tajemník FAST VUT, vedoucí KIC, SKAS, studenti FAST VUT zpracoval: doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc., doc. Ing.

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ doplňující Řád celoživotního vzdělávání VUT Platnost: dnem schválení AS FCH Za věcnou stránku odpovídá:

Více

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 24. 6. 2013 Účinnost od: 30. 9. 2013 Účinnost do: - Číslo jednací: Informace o změnách Ruší předpis - MSMT- 31537/2013-30

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ ze dne 24. června 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

Smlouva o studiu v programech celoživotního vzdělávání. akreditovaných studijních programů:

Smlouva o studiu v programech celoživotního vzdělávání. akreditovaných studijních programů: Smlouva o studiu v programech celoživotního vzdělávání akreditovaných studijních programů Stavitelství, Stavební inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie a kartografie,

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ ze dne 18. srpna 2015

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ ze dne 18. srpna 2015 STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ ze dne 18. srpna 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a

Více

SMĚRNICE DĚKANA HF JAMU PRO STUDIUM 1/2014 PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 PLATNÁ OD 1. ŘÍJNA 2014 DO 30. ZÁŘÍ 2015

SMĚRNICE DĚKANA HF JAMU PRO STUDIUM 1/2014 PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 PLATNÁ OD 1. ŘÍJNA 2014 DO 30. ZÁŘÍ 2015 SMĚRNICE DĚKANA HF JAMU PRO STUDIUM 1/2014 PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 PLATNÁ OD 1. ŘÍJNA 2014 DO 30. ZÁŘÍ 2015 Směrnice děkana o studiu na Hudební fakultě JAMU konkretizuje pravidla daná Studijním a

Více

Směrnice děkanky Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. č. 3/2012

Směrnice děkanky Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. č. 3/2012 Účinnost dokumentu od: 1. 1. 2013 Směrnice děkanky Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 3/2012 Podmínky přijetí ke studiu v navazujících magisterských studijních programech

Více

UPŘESNĚNÍ POSTUPU PŘI PŘIDĚLOVÁNÍ ZADÁNÍ

UPŘESNĚNÍ POSTUPU PŘI PŘIDĚLOVÁNÍ ZADÁNÍ Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Datum vydání: 1. 11. 2017 Počet stran: 6 Účinnost od: 1. 11. 2017 Za věcnou stránku odpovídá: prof. Ing. Miroslav Bajer, CSc. Norma ruší: Směrnici děkana

Více

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2015/2016

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2015/2016 Oddíl č. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje v souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách v platném znění (dále jen zákon) a dále dle vnitřního předpisu VUT v Brně: Studijní a zkušební

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s Studijní a zkušební řád

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s Studijní a zkušební řád Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. Verze: 3 Platnost od: dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR Zpracoval: právní oddělení Předkladatel: RNDr. Josef

Více

Fakulta pedagogická. a) Bakalářské studijní programy vedoucí ke studiu učitelství nebo k odbornému výstupu:

Fakulta pedagogická. a) Bakalářské studijní programy vedoucí ke studiu učitelství nebo k odbornému výstupu: Fakulta pedagogická Sedláčkova 38, Plzeň, 30614 Tel.: 377 636 010-15,, fax: 377 636 022 E-mail: uchazec-fpe@fpe.zcu.cz, WWW Stránka: www.fpe.zcu.cz Obecné informace o fakultě Fakulta pedagogická ZČU zajišťuje

Více

SMĚRNICE REKTORA Č. 3/2013

SMĚRNICE REKTORA Č. 3/2013 Vysoké učení technické v Brně Datum vydání: 31. října 2013 Čj.: 118/90111/13 Za věcnou stránku odpovídá: ICV, Odbor vysokoškolského poradenství Za oblast právní odpovídá: Správní odbor rektorátu Účinnost:

Více

Studijní a zkušební řád kreditního systému studia Veterinární a farmaceutické univerzity Brno ze dne 10. prosince 2007

Studijní a zkušební řád kreditního systému studia Veterinární a farmaceutické univerzity Brno ze dne 10. prosince 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 10. prosince 2007

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB-TU Ostrava č. 3/2018

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB-TU Ostrava č. 3/2018 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2017 Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB-TU Ostrava č. 3/2018 Podmínky přijetí ke studiu v navazujících magisterských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava

Více

INFORMACE O STUDIU 2013 2014

INFORMACE O STUDIU 2013 2014 INFORMACE O STUDIU 2013 2014 c Univerzita Jana Evangelisty Purkyně Přírodovědecká fakulta Ústí nad Labem 2013 Obsah Úvod 6 1 Univerzita Jana Evangelisty Purkyně 7 2 Přírodovědecká fakulta UJEP 7 2.1 Akademický

Více

INFORMACE O STUDIU 2014 2015

INFORMACE O STUDIU 2014 2015 INFORMACE O STUDIU 2014 2015 c Univerzita Jana Evangelisty Purkyně Přírodovědecká fakulta Ústí nad Labem 2014 Obsah Úvod 6 1 Univerzita Jana Evangelisty Purkyně 7 2 Přírodovědecká fakulta UJEP 7 2.1 Akademický

Více

Směrnice děkana č. 5/2015

Směrnice děkana č. 5/2015 Směrnice děkana č. 5/2015 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2016/2017 Článek I.

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 3/2015

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 3/2015 Účinnost dokumentu od: 1. 1. 2016 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 3/2015 Podmínky přijetí ke studiu v navazujících magisterských studijních programech

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Pokyn děkana č. 4/2016 Pravidla studia v programech celoživotního

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení... 3 Čl. 2 Základní ustanovení... 3 Čl. 3 Program celoživotního vzdělávání... 3 Čl. 4 Přijímání ke studiu... 4 Čl. 5 Průběh

Více

S M Ě R N I C E R E K T O R A Č. 4 / 2 0 1 4

S M Ě R N I C E R E K T O R A Č. 4 / 2 0 1 4 S M Ě R N I C E R E K T O R A Č. 4 / 2 0 1 4 KE ZVEŘEJŇOVÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ Prof. RNDr. René Wokoun, CSc., rektor S M Ě R N I C E P R O U J E P Platná od: 1. 6. 2014 Zpracoval/a: RNDr. Alena Chvátalová,

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 2/2013

SMĚRNICE DĚKANA č. 2/2013 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 2/2013 STIPENDIJNÍ PROGRAM NA PODPORU ZAHRANIČNÍCH STUDIJNÍCH POBYTŮ ve znění změn Den vydání: 21. 5. 2014 Platnost: 21. 5. 2014 Účinnost: 01.

Více

FAPPZ přijímá přihlášky ke studiu v období od 15. prosince 2015 do 31. března 2016.

FAPPZ přijímá přihlášky ke studiu v období od 15. prosince 2015 do 31. března 2016. Podmínky přijímacího řízení a stanovení maximálních počtů přijímaných studentů v akademickém roce 2016/2017 na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze V souladu s 48 až 51 zákona

Více

X. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ

X. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ X. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ ze dne 27. března 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o

Více

Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. se sídlem 746 95 Opava, Tyršova 867/34 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. se sídlem 746 95 Opava, Tyršova 867/34 ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval/a: Datum vystavení: Schválil: se sídlem 746 95 Opava, Tyršova 867/34 ŠKOLNÍ ŘÁD VYŠŠÍHO ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ školní rok 2015/2016 Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1. 9. 2015 Ing. Jiří Štindl,

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. č. 3/2014

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. č. 3/2014 Garant dokumentu: Proděkan pro studium FAST_SME_10_004 verze: G Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 3/2014 Podmínky přijetí

Více

Fakulta stavební VUT v Brně SMĚRNICE DĚKANA Č. 03/2010 PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK

Fakulta stavební VUT v Brně SMĚRNICE DĚKANA Č. 03/2010 PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK Fakulta stavební VUT v Brně Akademický senát Fakulty stavební VUT v Brně v souladu s 27 odst. 1 písm. e zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU UNIVERZITY OBRANY VNITŘNÍ NORMA

FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU UNIVERZITY OBRANY VNITŘNÍ NORMA FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU UNIVERZITY OBRANY VNITŘNÍ NORMA Ev. č.: 12/611/2014-2994 V Brně dne 1. září 2014 Výtisk jediný Počet listů: 8 Schvaluji. plukovník doc. Ing. Vladan HOLCNER, Ph.D. děkan Fakulty

Více

Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám

Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: MSMT-44726/2013 Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám Ministr školství, mládeže

Více

Výnos děkana č. 1/2009 (Upravené znění ze dne 10. 1. 2011) Mimořádné studium (MS) v rámci celoživotního vzdělávání (CŽV)

Výnos děkana č. 1/2009 (Upravené znění ze dne 10. 1. 2011) Mimořádné studium (MS) v rámci celoživotního vzdělávání (CŽV) Výnos děkana č. 1/2009 (Upravené znění ze dne 10. 1. 2011) Mimořádné studium (MS) v rámci celoživotního vzdělávání (CŽV) Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Studium je poskytováno jako program celoživotního

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu s 27 odst. 1 písm. e zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 2/2018

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 2/2018 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2018 Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 2/2018 Podmínky přijetí ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě stavební Vysoké školy báňské Technické

Více

Fakulta stavební VUT v Brně DODATEK Č. 1 KE SMĚRNICI DĚKANA Č. 19/2011

Fakulta stavební VUT v Brně DODATEK Č. 1 KE SMĚRNICI DĚKANA Č. 19/2011 Fakulta stavební VUT v Brně datum vydání: 2. 5. 2012 počet stran: 8 účinnost od: 2. 5. 2012 počet příloh: 4 za věcnou stránku odpovídá: doc. Ing. Jan Jandora, Ph.D., doc. Ing. Miroslav Bajer, CSc., doc.

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1985 Vyhlásené: 14.08.1985 Časová verzia predpisu účinná od: 01.09.1985 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 60 V Y H L Á Š K A ministerstva školství

Více

VYSOKÁ ŠKOLA OBCHODNÍ A HOTELOVÁ s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD

VYSOKÁ ŠKOLA OBCHODNÍ A HOTELOVÁ s.r.o. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD V Š VYSOKÁ ŠKOLA OBCHODNÍ A HOTELOVÁ s.r.o. O&H STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD Studijní a zkušební řád Vysoké školy obchodní a hotelové s. r. o. upravuje v souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

Odborný seminář ÚK. Doc. Ing. Martin Hartl, Ph.D.

Odborný seminář ÚK. Doc. Ing. Martin Hartl, Ph.D. Doktorské studium na Ústavu konstruování Odborný seminář ÚK Doc. Ing. Martin Hartl, Ph.D. VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ 2006 Obsah Cíl doktorského studijního programu Školitel

Více

Vnitřní předpisy Masarykovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Masarykovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13. července

Více

Doporučená forma podkladů pro posuzování žádostí o akreditaci vzdělávacích programů VOV, změnu akreditace nebo prodloužení platnosti akreditace

Doporučená forma podkladů pro posuzování žádostí o akreditaci vzdělávacích programů VOV, změnu akreditace nebo prodloužení platnosti akreditace Doporučená forma podkladů pro posuzování žádostí o akreditaci vzdělávacích programů VOV, změnu akreditace nebo prodloužení platnosti akreditace V souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. (školský zákon) a vyhlášky

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2015 2016 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÉ OBORY uskutečňované

Více

PRO USKUTEČŇOVÁNÍ DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ

PRO USKUTEČŇOVÁNÍ DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Datum vydání: 1. 11. 2017 Účinnost od: 1. 11. 2017 Počet stran včetně příloh: 13 Počet příloh: 4 Za věcnou stránku odpovídá: prof. Ing. Miroslav Bajer,

Více

Směrnice rektora č. 03R/2015 GRANTOVÝ SYSTÉM ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

Směrnice rektora č. 03R/2015 GRANTOVÝ SYSTÉM ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ rektorka Směrnice rektora č. 03R/2015 GRANTOVÝ SYSTÉM Plzeň 30. ledna 2015 ZCU 002488/2015 Tato směrnice v souladu se zákonem č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných

Více

Fakulta financí a účetnictví

Fakulta financí a účetnictví Fakulta financí a účetnictví VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Vyhláška děkana Fakulty financí a účetnictví č. 3/2014, o plnění studijních povinností 1 Úvodní ustanovení 1. Tato vyhláška v souladu se Studijním

Více

Fakulta stavební VUT v Brně. SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2014 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015 2016

Fakulta stavební VUT v Brně. SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2014 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015 2016 Fakulta stavební VUT v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu s 27 odst. 1 písm. e zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

STATUT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

STATUT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 7. prosince 2006

Více

STATUT FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Účinnost dokumentu od: 1. 7. 2013 STATUT FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem. S t a t u t Fakulty bezpečnostního

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 2/2018

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 2/2018 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2017 Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 2/2018 Podmínky přijetí ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě stavební VŠB TU Ostrava pro akademický

Více

Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání

Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání Článek 1 Účastníci smlouvy Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Joštova 10, Brno 602 00 zastoupená děkanem Prof. PhDr. Ladislavem Rabušicem,

Více

INFORMACE PEDAGOGIKA. doc. Ing. arch. Ing. Zuzana Pešková, Ph.D.

INFORMACE PEDAGOGIKA. doc. Ing. arch. Ing. Zuzana Pešková, Ph.D. INFORMACE PEDAGOGIKA doc. Ing. arch. Ing. Zuzana Pešková, Ph.D. 1. 10. 2018 začátek akademického roku 2018/19 22. 9. 2019 konec akademického roku 2018/19 ABSOLVENTI Absolventi akademický rok 2017/2018

Více

Nadační fond Horního Gymnázia v Havířově.

Nadační fond Horního Gymnázia v Havířově. Nadační fond Horního Gymnázia v Havířově Statut Nadačního fondu Horního Gymnázia v Havířově Správní rada a revizor Nadačního fondu Poskytování darů Nadačnímu fondu Vzor smlouvy o poskytnutí daru Nadačního

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2018 Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018 Podmínky přijetí ke studiu v navazujících magisterských studijních programech na Fakultě stavební Vysoké školy

Více

Fakulta stavební VUT v Brně. SMĚRNICE DĚKANA č. 9/2016 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK

Fakulta stavební VUT v Brně. SMĚRNICE DĚKANA č. 9/2016 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK Fakulta stavební VUT v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu s 27 odst. 1 písm. e zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

I. Studium na škole. 1. Přijímání ke vzdělávání

I. Studium na škole. 1. Přijímání ke vzdělávání Příloha č. 1 Hodnocení výsledků výchovně-vzdělávacího procesu (příloha Školního řádu Soukromé střední odborné školy a Středního odborného učiliště s. r. o., Znojemská 1027, Třebíč (déle jen střední škola

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) navazuje na Řád celoživotního

Více

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích OR č. 17/2016 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích REALIZACE STUDIA VYBRANÝCH AKREDITOVANÝCH PŘEDMĚTŮ Z NABÍDKY VŠTE V RÁMCI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VČETNĚ STUDIA V

Více

TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY PRO PŘEDKLÁDÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ ZPRÁV

TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY PRO PŘEDKLÁDÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ ZPRÁV S M Ě R N I CE TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY PRO PŘEDKLÁDÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ ZPRÁV Ročník: 2013 Číslo: SME-12 Vypracoval/a: Lenka Pilátová Podpis Garant: Mgr. Martin Kobert Podpis Schválil/a: Ing.

Více

Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998

Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998 Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998 Přítomni: Omluven: Hosté: Čemerková, Helešic, Matuszek, Skála, Suchoňová, Tuleja, Brunda, Kopecký, Kovács, Lébl, Mrozek Malátek, Kroupová doc.

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VUT Záhlaví Schválení AS: 7. února 2017 Platnost: 15. března 2017 Účinnost: 15. března 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA Úplné znění Směrnice rektora č. ZS 3/2009 ve znění Dodatku č. 1, č. j. 19 201/2009 ze dne 16. 12. 2009, Dodatku č. 2, č. j. 112 360 ze dne 29. 11. 2012, Dodatku č. 3, č. j. 114 062/2014 ze dne 27. 1. 2014,

Více

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu Audio inženýrství

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu Audio inženýrství VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu Audio inženýrství

Více

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od 1. 1. 2015 Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro Vyšší odbornou školu Březnice počínaje dnem 1. listopadu 2011.

ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro Vyšší odbornou školu Březnice počínaje dnem 1. listopadu 2011. Vyšší odborná škola a Střední odborná škola, Březnice, Rožmitálská 340 sídlo: Rožmitálská 340, PSČ 262 72 Březnice 318 682 961; fax 318 682 964; e-mail: skola@sbrez.cz, www.sbrez.cz ŠKOLNÍ ŘÁD platný pro

Více

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 1. 11. 2013 Účinnost od: 4. 11. 2013 Účinnost do: odvolání Číslo jednací: 39369/2013 Počet stran: 4 Počet příloh:

Více

Řád celoživotního vzdělávání. Vysoké školy finanční a správní, o. p. s.

Řád celoživotního vzdělávání. Vysoké školy finanční a správní, o. p. s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

SMĚRNICE REKTORA Č. 1/2016

SMĚRNICE REKTORA Č. 1/2016 Vysoké učení technické v Brně Datum vydání: 19. 1. 2016 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí, prorektor pro studium a záležitosti studentů Účinnost: 19. 1. 2016 Závaznost: všechny součásti VUT Vydává:

Více

prof. RNDr. René Wokoun, CSc., rektor, v. r. STATUT CEN REKTORA

prof. RNDr. René Wokoun, CSc., rektor, v. r. STATUT CEN REKTORA STATUT CEN REKTORA prof. RNDr. René Wokoun, CSc., rektor, v. r. STATUT CEN REKTORA Platný od: 5. 10. 2012 Ruší: Statut Ceny rektora za vědeckou a výzkumnou činnost z 1. 5. 2011 Statut ceny rektora za uměleckou

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 220/2007 Sb., kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem obrany provádějí některá ustanovení školského zákona, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č.

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 5. 2. 2018 Účinnost: 5. 2. 2018 Odpovědnost: Ing. Jiří Kříž, Ph.D. proděkan pro studijní záležitosti Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává:

Více

P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ

P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe oboru dějiny umění či historie, pomocných věd historických,

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Hradec Králové, 30. května 2016 č. j. DFF/256/16 Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Výnos FF UHK o organizačním zajištění studijních pobytů a praktických stáží studentů a mobilitách akademických a administrativních

Více

České vysoké učení technické v Praze, Masarykův ústav vyšších studií

České vysoké učení technické v Praze, Masarykův ústav vyšších studií Ředitelka Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT v Praze vyhlašuje přijímací řízení pro akademický rok 2017/2018 pro bakalářský studijní program Specializace v pedagogice, studijní obor Učitelství praktického

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava Garant dokumentu: Proděkan pro vědu a výzkum FAST_SME_10_005 Verze:H Účinnost dokumentu od: 10.6.2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Podmínky přijetí

Více

ŘÁD TRENÉRŮ FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

ŘÁD TRENÉRŮ FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY ŘÁD TRENÉRŮ FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Základní ustanovení 1. Fotbalová asociace České republiky (dále FAČR ), jakožto spolek se širokou základnou členů, jejichž podstatnou

Více

1 Obecné podmínky přijetí

1 Obecné podmínky přijetí Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu Požární ochrana a průmyslová bezpečnost na Fakultě bezpečnostního inženýrství VŠB - TU Ostrava

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek Montessori Uherské Hradiště

STANOVY SPOLKU. Spolek Montessori Uherské Hradiště STANOVY SPOLKU Spolek Montessori Uherské Hradiště Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek Montessori Uherské Hradiště (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je: Za Alejí 1072, 686 06 Uherské Hradiště

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 27. prosince

Více

Město Varnsdorf. Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Varnsdorf (dále jen směrnice)

Město Varnsdorf. Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Varnsdorf (dále jen směrnice) Město Varnsdorf Zastupitelstvo města Varnsdorf na svém XVI. zasedání dne 26.4.2012 rozhodlo usnesením č. 43/2012 vydat v úplném znění tuto směrnici: Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Datum vydání: XXXX Účinnost od: XXXX Účinnost

Více

Část první Podávání žádostí a návrhů na stipendia a pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií Článek 1 Stipendia za vynikající studijní výsledky

Část první Podávání žádostí a návrhů na stipendia a pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií Článek 1 Stipendia za vynikající studijní výsledky UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 8/2014 Věc Pravidla a postupy pro přiznávání a výplatu stipendií na Univerzitě Pardubice Působnost pro Studenty a zaměstnance Univerzity Pardubice Účinnost 19. září 2014

Více

Novela zákona o vysokých školách shrnutí změn

Novela zákona o vysokých školách shrnutí změn České vysoké učení technické v Praze Novela zákona o vysokých školách shrnutí změn Petr Olšák petr@olsaknet 1 Setkání senátorů AS ČVUT, Temešvár, 7 6 2015 http://petrolsaknet/novela/ Aktuální stav Dne

Více

Náhrady věcných nákladů za administrativně správní

Náhrady věcných nákladů za administrativně správní VŠB-TUO Garant dokumentu: 920 - prorektor pro studium TUO_SME_00_001 verze: C Účinnost dokumentu od: 1.10.2009 Náhrady věcných nákladů za administrativně správní úkony a služby Řízená kopie č.: Razítko:

Více

FAKULTA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A MEZINÁRODNÍCH STUDIÍ MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ. Vyhláška děkana č. 1/2013

FAKULTA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A MEZINÁRODNÍCH STUDIÍ MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ. Vyhláška děkana č. 1/2013 FAKULTA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A MEZINÁRODNÍCH STUDIÍ MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ Brno 20. května 2013 č.j.: 9197/2013-391 Vyhláška děkana č. 1/2013 o uznávání předmětů a výsledků studia na vysoké škole

Více

VSA ŠKOLNÍ ŘÁD. Veřejně správní akademie vyšší odborná škola, s.r.o. Filipínského 1, 615 00 Brno IČ: 25341901 IZO: 110030320

VSA ŠKOLNÍ ŘÁD. Veřejně správní akademie vyšší odborná škola, s.r.o. Filipínského 1, 615 00 Brno IČ: 25341901 IZO: 110030320 VSA ŠKOLNÍ ŘÁD Veřejně správní akademie vyšší odborná škola, s.r.o Filipínského 1, 615 00 Brno IČ: 25341901 IZO: 110030320 Platný od 01. 09. 2013 ŠKOLNÍ ŘÁD Veřejně správní akademie-vyšší odborné školy,

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Garant dokumentu: 9200 - prorektor pro studium Účinnost dokumentu od: 17. 4. 2013 ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 17. dubna 2013 Řízená kopie č.:

Více

Průvodce prezenčním studiem a další informace Fakulty podnikohospodářské

Průvodce prezenčním studiem a další informace Fakulty podnikohospodářské Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta podnikohospodářská nám. Winstona Churchilla 4, 130 67 Praha 3 http://fph.vse.cz Průvodce prezenčním studiem a další informace Fakulty podnikohospodářské (včetně

Více

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV- SD-4/2013 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Předkládá Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D. proděkanka

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně ORGANIZAČNÍ ŘÁD Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně Část I Základní ustanovení čl. 1 (1) V tomto organizačním řádu se používají shodně se zákonem a vnitřními předpisy a normami

Více

XVI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A T U TU MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ZE DNE 12. SRPNA 2014

XVI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A T U TU MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ZE DNE 12. SRPNA 2014 XVI. ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A T U TU MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ZE DNE 12. SRPNA 2014 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu s 27 odst. 1 písm. e zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně

Více

Tak trochu jiný seminář sami sobě knihovníkem

Tak trochu jiný seminář sami sobě knihovníkem Tak trochu jiný seminář sami sobě knihovníkem Doc. PhDr. Ing. Antonie Doležalová, Ph.D VŠE v Praze, Národohospodářská fakulta, Katedra institucionální ekonomie dolezala@vse.cz INFORUM 2010: 16. konference

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. č. 2/2014

Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. č. 2/2014 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava č. 2/2014 Podmínky přijetí ke studiu v bakalářských studijních programech na Fakultě

Více