TROJKAM STUDIO, s. r. o. Uživatelská příručka. E-learningový systém MUZA, příručka pro účastníky kurzů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TROJKAM STUDIO, s. r. o. Uživatelská příručka. E-learningový systém MUZA, příručka pro účastníky kurzů"

Transkript

1 TROJKAM STUDIO, s. r. o. Uživatelská příručka E-learningový systém MUZA, příručka pro účastníky kurzů Artur Filipiak

2 Obsah Uživatelský účet... 4 Registrace nového účtu... 4 Přihlášení do systému... 4 Odhlášení ze systému... 5 Změna údajů v uživatelském profilu... 5 Účast v kurzech... 6 Nabídka kurzů a zápis do kurzu... 6 Probíhající kurzy... 7 Detail kurzu... 7 Detail bloku (úkolu)... 8 Diskuze... 8 Odeslání řešení... 9 Seznam řešení a jejich hodnocení Obecné poznámky Tipy Chybové zprávy... 10

3 Tato příručka e-learningového systém MUZA je určena pro účastníky dálkových kurzů. Je zde uveden vyčerpávající popis všech funkcí. V případě nějakých nejasnosti nebo dotazů ohledně fungování systému by tato příručka měla být oporou. Prosím přečtěte si vždy patřičnou kapitolu příručky dříve, než položíte nějaký dotaz. Ušetříte tak čas sobě (čekání na odpověď) i lektorovi. Příručka je navíc doplněna o ilustrace a popis funkcí je často komplexnější než můžete čekat u odpovědi lektora. Konceptem e-learningového systému MUZA je plnění úkolů v rámci Vámi zvoleného kurzu. Popis jednotlivých úkolů je odkrýván postupně s tím, jak plníte předchozí úkoly (nelze tedy začít od konce a musíte se kurzem propracovat v předem určeném pořadí úkolů). Obvykle bude po Vás vyžadováno postupné plnění všech úkolu. V některých případech si budete moci zvolit variantu úkolu, v některých případech nebude úkol nutno vypracovat a postačí nastudovat poskytnutý materiál. Úkoly je třeba vypracovat ve formě textového dokumentu (dokument uložte ve formátu *.doc či *.docx pokud používáte Microsoft Office, ve formátu *.odt v případě použití Open Office anebo ve formátu *.pdf, který je univerzální). V případě jakýchkoliv nejasnosti nebo dotazů využijte interní diskuzi. Ke každému úkolu je vyhrazeno vlastní vlákno diskuze, kde můžete nalézt pomoc anebo pomoc poskytnout ostatním. Přejeme Vám hladké a úspěšné absolvování kurzu.

4 Uživatelský účet Registrace nového účtu Prakticky všechny části e-learningového systému jsou jakýmsi způsobem vázané na konkrétního uživatelé, Ať už se jedná přihlašování do kurzů nebo přispívání do diskuze vždy je nutno vědět, který uživatel tak činí. Z tohoto důvodu je k práci se systémem vyžadována registrace a posléze přihlášení. Při prvním setkání se systémem bude Vašim prvním krokem pravděpodobně právě registrace. Registrační formulář je dostupný z kterékoliv části systému pod odkazem Zaregistrujte se nebo v menu jako položka Registrace uživatele. V registračním formuláři vyplňte všechny údaje: Údaje a heslo budou sloužit jako přihlašovací údaje. Pokud navíc náhodou zapomenete své heslo, můžete si jej vždy poslat na zvolenou ovou adresu. Své zařazení vyberte podle okresu, ve kterém působíte. Slouží k automatickému přidělování lektorů. Zvláštní péči věnujte vyplnění osobních údajů a vždy pečlivě zkontrolujte, zdali údaje neobsahují překlepy či jiné chyby. Tyto údaje budou později použité pro tisk certifikátu, které obdržíte po úspěšném absolvování kurzu. Tyto údaje můžete později libovolně upravovat ve svém uživatelském profilu. Přihlášení do systému Pokud již máte vytvořen uživatelský účet, můžete se z kterékoliv části systému přihlásit nebo odhlásit. Tyto funkce jsou dostupné v přihlašovacím okénku v pravé horní části. Jak již bylo řečeno dříve, k úspěšnému přihlášení potřebujete zadat Váš a správné přihlašovací heslo.

5 V případě, že jste heslo zapomněli, můžete si jej zaslat na pomocí funkce Zapomenuté heslo, která je dostupná v menu. Po určité době nečinnosti budete ze systému automaticky odhlášení (v přihlašovacím okénku můžete dokonce zjistit, kdy se tak stane). Obdobně budete odhlášení v případě, že se změní adresa Vašeho počítače (například se pomoci notebooku pokusíte připojit z jiné sítě). Pokud toto automatické odhlašování je pro Vás z nějakého důvodu nepohodlné, pak můžete zvolit přihlášení trvalé. V přihlašovacím okénku je zobrazena informace o tom, zdali je trvalé přihlášení povoleno či zakázáno typ přihlášení změníte právě kliknutím na odkaz povoleno nebo zakázáno. Poznámka k bezpečnosti: Důrazně se nedoporučuje používat funkci trvalého přihlášení na počítačích, ke kterým má přístup více osob (například počítač v učebně, internetové kavárně apod.). Tuto možnost využívejte pouze při připojení z počítače, ke kterému máte přístup pouze Vy a nikdo jiný, zabráníte tak případnému zneužití vašeho uživatelského účtu. Odhlášení ze systému Pokud ukončíte práci se systémem, nezapomeňte se odhlásit. Funkce odhlášení je dostupná v přihlašovacím okénku jako odkaz odhlášení (mimochodem, v případě běžného přihlášení je u tohoto odkazu také informace o tom kdy dojde k automatickému odhlášení). Funkce odhlášení je také dostupná v menu. V případě, že bylo aktivováno trvalé přihlášení, pak použitím funkce odhlášení jej zrušíte. Změna údajů v uživatelském profilu Ke svému uživatelskému profilu se dostanete buďto z přihlašovacího okénka (jedná se o odkaz v podobě Vašeho jména) anebo můžete použit odkaz uživatelský profil v menu. Obsah uživatelského profilu je totožný s registračním formulářem. Jedinou výjimku tvoří zadávaní přihlašovacího hesla zadávejte jej pouze v případě, že chcete své heslo změnit, pokud chcete ponechat stávající heslo, pak ponechte obě políčka pro heslo prázdná. Poznámka k dostupnosti funkcí: Funkce Registrace uživatele a Přihlášení do systému jsou dostupné pouze pro nepřihlášené uživatelé, oproti tomu funkce Odhlášení ze systému a Uživatelský profil jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatelé.

6 Účast v kurzech Nabídka kurzů a zápis do kurzu Dříve než se budete moci kurzu zúčastnit, budete se muset do kurzu zapsat. Zde popsaným postupem se lze do kurzu zapsat (nebo naopak z kurzu odhlásit) pouze před jeho zahájením, po zahájení výuky může seznam účastníků měnit pouze správce. Nabídka kurzů se objeví automaticky po přihlášení do systému. V případě, že se nacházíte v jiné části systému, přejdete do této nabídky použitím funkce aktuální kurzy, která se nachází v menu. V seznamu otevřených kurzů se nachází všechny kurzy, do kterých se můžete přihlásit. Vpravo od názvu kurzu se nachází odkaz zapsat se nebo odhlásit po kliknutí na tento odkaz se provede patřičná změna v seznamu účastníků (bude proveden zápis na kurz nebo jeho zrušení). Případná účast v kurzu je indikovaná hvězdičkou a poznámkou zapsán u názvu kurzu. Další dostupnou možnosti v seznamu otevřených kurzů je zobrazení anotace (odkaz anotace ). Anotace je krátkým popisem náplně kurzu, kterého účelem je poskytnuti potřebných informací, na základě kterých se můžete rozhodnout, zdali se kurzu zúčastníte. Pro lepší představu je také zobrazená struktura kurzu, která je seznamem jednotlivých lekcí a úkolů. Postup k dalším lekcím může být (a často bude) podmíněn splněním předchozích úkolů. Vespod stránky je dostupný seznam příloh, které vzhledem k své povaze nebo rozsahu nemohly být přímo součásti anotace. U každé přílohy je zobrazená její velikost, počet stažení a případný upřesňující popis.

7 Probíhající kurzy V okamžiku, kdy je kurz zahájen, pak zmizí ze seznamu otevřené kurzy a v případě, že jste účastníkem kurzu, objeví se v seznamu vaše kurzy. U každého probíhajícího kurzu, kterého jste účastníkem, máte k dispozici odkaz vstoupit. Detail kurzu Na stránce je zobrazená struktura kurzu. Kurz je rozdělen na jednotlivé bloky (lekce) u kterých je třeba nastudovat přiložené materiály a zpracovat úkol, který bude hodnotit přidělený lektor rozpis lektorů se nachází vespod stránky. Každý blok kurzu obsahuje detailní popis úkolů a seznam studijních materiálů. Tyto informace jsou poskytnuté po kliknutí na název bloku. Pokud si nevíte rady s řešením úkolu, můžete použit diskuzi, je možné že se tam nachází odpověď na váš dotaz. Případně můžete v diskuzi položit vlastní dotaz a počkat až na něj odpoví lektor nebo jiný účastník kurzu. Do diskuze nevstoupit pomoci odkazu diskuze u patřičného bloku. Číslo vedle odkazu udává počet příspěvku, které se v diskuzi nachází. Pokud je toto číslo červené, pak se v diskuzi nachází nepřečtené příspěvky. Zpracovány úkol můžete odeslat pomoci formuláře nacházejícího se pod odkazem řešení. Pokud jste již nějaká řešení odeslali, pak se vedle odkazu řešení objeví počet odeslaných řešení a pomoci tohoto odkazu můžete zobrazit hodnocení vašeho řešení Tato stránka by měla být Vašim rozcestníkem během celého kurzu. Díky ní máte přehled o tom, které úkoly jste již splnili a které zbývá splnit. Taktéž se odtud můžete snadno dostat do diskuze k jednotlivým úkolům, kde můžete vyhledat pomoc lektora či jiných uživatelů, nebo naopak méně zkušeným pomoc poskytnout. Poznámka k dostupnosti: Ne všechny bloky kurzu jsou přístupné hned od začátku. Některé bloky mohou vyžadovat splnění předchozích úkolů. Pokud tyto nebyly splněné, pak blok bude zobrazen šedou barvou a nepůjde zobrazit jeho detail, nepůjde vstoupit do diskuze ani odeslat řešení úkolu.

8 Detail bloku (úkolu) Absolvování většiny bloků je podmíněno vypracováním úkolu. Stránka úkolu (bloku) obsahuje detailní popis Vašeho úkolu a požadavky pro jeho přijetí. K úkolu mohou být přiložené souborové přílohy obsahující zejména studijní materiály, rozsáhlejší a detailnější popis úkolu, který se nevešel do stručného popisu, případně nějaké vvzorové řešení. U každé přílohy je zobrazená její velikost, počet stažení a případný upřesňující popis. Na případné nesrovnalosti v zadání úkolu upozorněte lektora v diskuzi. Ve většině případů je třeba vypracovat úkol v podobě textového dokumentu, který bude po odeslání ohodnocen lektorem (úkol může být přijat nebo nepřijat a součásti hodnocení bude slovní komentář lektora). Poznámka k řešení úkolu: V některých případech není třeba odesílat vypracovaný úkol (absolvování některých bloků nemusí být podmíněno odesláním úkolu). Poznámka k popisu úkolu a k přílohám: V některých případech lektoři mohou během kurzu upravovat popis úkolu nebo měnit obsah příloh. Zejména se tak může stát v případě opravy chyb či nesrovnalostí. Diskuze V rámci každého bloku je k dispozici diskuze, ve které máte možnost pokládat dotazy týkající se řešení úkolu. Po vstoupení do diskuze je možno zapsat nový dotaz pomoci textového okénka vespod stránky. Prosím dodržujte tematické rozdělení diskuzí, ostatní uživatelé budou informování o nových příspěvcích, není nutno dotaz pokládat v prvé řadě tam kde to žije, ale prostě tam kam patří. Stejně tak diskuze patří výhradně k řešení úkolů a žádných jiných záležitostí. Mějte tedy na paměti, že diskuze je moderovaná lektory a vyhnete se takto smazání Vašeho příspěvku.

9 V případě, že chcete reagovat na některý z příspěvků, pak použijte odkaz odpovědět na tuto zprávu který se nachází u každé zprávy. Diskuze je řazená do pavouka kde odpovědí se řadí přímo za dotazy a vytváří přehlednou strukturu. lektorem. Po kliknutí na odkaz odpovědi se textové okénko pro zaslání příspěvku doplní o text, na který chcete reagovat dále postupujte stejně jako při přidávání nové zprávy. Ve zprávách není povolen kód HTML ani jiné způsoby formátování textu. Dotazy proto formulujte stručně a srozumitelně. Odpovědí lektorů jsou zvýrazněny tmavší barvou, tak aby byly na první pohled zřetelné. Pamatujte, že nevhodný příspěvek může být smazán (v tom případě budou smazány i všechny reakce na něj), anebo v případě potřeby může být Váš text cenzurován takový text bude zřetelně označen poznámkou tento text byl upraven Odeslání řešení Poté co podle pokynu vypracujete úkol (vypracujte jej jako textový dokument ve formátu *.doc, *.docx, *.odt nebo *.pdf) použijte formulář k odeslání úkolu. Tento formulář je dostupný pomoci stránky detail kurzu, na které je vedle každého bloku odkaz řešení. V případě, že jste již tento úkol plnili a chcete odeslat nové řešení (ať již z důvodu opravy chyby anebo kvůli nepřijetí předchozího řešení), pak po otevření odkazu řešení budete muset ještě zvolit akci odeslat řešení nacházející se pod seznamem dřívějších řešení. Pro odeslání souboru zvolte soubor v části výběr souboru a volitelně vyplňte Váš komentář k řešení (pro lektora).

10 Po odeslání budete moci upravit komentář nebo název souboru, vlastní obsah souboru však již změnit nepůjde. V případě, že chcete nahradit řešení jiným, jednoduše v seznamu řešení zvolte akci odeslat řešení a odešlete soubor znovu. Po odeslání bude předchozí soubor smazán. Poznámka k opakovanému odeslání nového řešení: Nové odeslání řešení lze provést pouze v případě, že předchozí řešení nebylo ohodnoceno jako přijato. Dále, v případě, že předchozí řešení již bylo ohodnoceno jako nepřijato, pak v seznamu zůstane i když odešlete řešení nové (systém tedy eviduje historii neúspěšných pokusů). Seznam řešení a jejich hodnocení Pokud jste již řešení úkolu vypracovali, pak na stránce řešení bude k dispozici seznam odeslaných úkolů. Soubor úkolu můžete stáhnout na disk anebo můžete zobrazit podrobnosti hodnocení, tedy kdo Váš úkol ohodnotil a případný slovní komentář k Vašemu řešení. Poznámka k změně hodnocení: V případě že lektor Váš úkol ohodnotí, pak o této události budete informování pomoci u. V u se bude nacházet pouze informace o tom že Váš úkol byl ohodnocen. Pro zjištění výsledku hodnocení budete nuceni přihlásit se do systému. Obecné poznámky Tipy V horní části stránky se objevují různé tipy a rady. Tyto jsou vztaženy k aktuálně zobrazované stránce. Tipy se cyklicky opakují. Pokud chcete zobrazit další tip, pak jednoduše obnovte aktuální stránku. V případě, že Vás napadne nějaký poznatek nebo rada, která by pomohla ostatním uživatelům, pak neváhejte kontaktovat správce nebo napište svůj postřeh do diskuze. Chybové zprávy V případě otevření neexistující stránky bude zobrazená chybová zpráva. Tato zpráva bude taktéž zobrazená v případě, že se pokusíte otevřít stránku, k jejíž zobrazení nemáte přístupová práva. Tento případ nejčastěji nastane v okamžiku vypršení platnosti Vašeho přihlášení. V případě, že se chyba stále objevuje (a to přestože, jste přesvědčeni o tom, že postupujete správně) neváhejte kontaktovat administrátora.

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Předmět: Řízení softwarových projektů (A7B36SI2) Vyučující předmětu: Ing. Martin Komárek, Ing. Ondřej Macek Vedoucí práce: Ing. Martin Komárek

Více

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012 Google Apps dokumenty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Formuláře... K čemu jsou formuláře dobré?... Spuštění formuláře... Nastavení formuláře... Vytváření otázek... 6 Změna vzhledu formuláře... 8 Zveřejnění

Více

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Softwarová podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Verze 1.3 Zpracováno v rámci projektu CZ.1.04/4.1.00/62.00008 ELEKTRONICKÁ

Více

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress www.webdevel.cz Webdevel s.r.o. IČ 285 97 192 DIČ CZ28597192 W www.webdevel.cz E info@webdevel.cz Ostrava Obránců míru 863/7 703 00 Ostrava Vítkovice M 603

Více

Jazykový test Uživatelská příručka pro účastníky mobilit

Jazykový test Uživatelská příručka pro účastníky mobilit Jazykový test Uživatelská příručka pro účastníky mobilit Učte se jazyky s Erasmus+ OLS němčina angličtina španělština francouzština italština nizozemština Copyright 2015 ALTISSIA International S.A. Všechna

Více

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj. Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Příručka pro Informační centra Olomouckého

Více

Databáze produktů ESF. Postup pro vkládání produktů pro příjemce (realizátory projektů)

Databáze produktů ESF. Postup pro vkládání produktů pro příjemce (realizátory projektů) Databáze produktů ESF Postup pro vkládání produktů pro příjemce (realizátory projektů) Obsah 1. Registrace a přihlášení... 1 Vyplnění registračních údajů... 1 Potvrzení registračních údajů... 3 Přihlášení...

Více

Databázový systém Grantys manuál pro žadatele

Databázový systém Grantys manuál pro žadatele Databázový systém Grantys manuál pro žadatele Obsah: Databázový systém Grantys manuál pro žadatele... 1 1. Grantys... 1 2. Přístup do Grantysu... 1 3. První přihlášení do Grantysu... 1 3.1 Nová registrace...

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro pedagogy. 1 Registrace a přihlašování...

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro pedagogy. 1 Registrace a přihlašování... SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Zadání registračního klíče... 3 1.2.1 Registrační klíč mi nepřišel... 3 1.2.2 Vložení registračního

Více

Uživatelská příručka pro dodavatele

Uživatelská příručka pro dodavatele Uživatelská příručka pro dodavatele Release 1.x.x B2B CENTRUM a.s. 3.2009 Obsah Úvod... 3 Obecná pravidla formátování... 3 Pravidla pro formátování písma... 3 Poznámky, Důležité, Varování... 4 Začínáme...

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora krizového řízení

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora krizového řízení Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora krizového řízení Vytvořeno dne: 15. 6. 2011 Aktualizováno: 22. 10. 2014 Verze: 2.2 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

1. krok Přihlaste se. Klikněte na políčko Přihlášení

1. krok Přihlaste se. Klikněte na políčko Přihlášení 1. krok Přihlaste se Klikněte na políčko Přihlášení 1. krok Přihlaste se Zadejte své uživatelské jméno a heslo Rada: Pokud si heslo nepamatujete, použijte nápovědu Zapomněli jste své heslo?. 2. krok Aktualizujte

Více

ESTATIX INFORMAČNÍ SYSTÉM REALITNÍCH KANCELÁŘÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STRANA 1 / 23

ESTATIX INFORMAČNÍ SYSTÉM REALITNÍCH KANCELÁŘÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STRANA 1 / 23 ESTATIX INFORMAČNÍ SYSTÉM REALITNÍCH KANCELÁŘÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STRANA 1 / 23 OBSAH 1 Zabezpečení systému... 3 1.1 Přístup do systému... 3 1.2 První přihlášení... 3 1.3 Heslo nefunguje nebo jej uživatel

Více

OpusBenefit. Uživatelský manuál k verzi 1.0 verze 1-2010 1 / 24. K l i e n t s k á d a t a b á z e

OpusBenefit. Uživatelský manuál k verzi 1.0 verze 1-2010 1 / 24. K l i e n t s k á d a t a b á z e 1 / 24 1 Úvod Program OpusBenefit byl vytvořen proto, aby naši obchodní partneři mohli sledovat aktivity svých zákazníků (nákupy v jejich obchodech, využívání jejich služeb, návštěvy jejich zařízení),

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PORTÁLU

TECHNICKÉ POŽADAVKY PORTÁLU Vážení učitelé, dostává se Vám do rukou průvodce e-learningovým interaktivním portálem HAIR. Naším cílem je poskytnout Vám nástroj, který umožní využít nejnovější technologie ve výuce cizích jazyků odborně

Více

Chybová hlášení při pokusu o vstup do aplikace

Chybová hlášení při pokusu o vstup do aplikace Chybová hlášení při pokusu o vstup do aplikace Při přístupu do aplikace ztizeni.cz někdy může dojít k tomu, že není zobrazena přihlašovací stránka aplikace, případně aplikace hlásí chybu při zadávání přihlašovacích

Více

1. Základní informace o WOM

1. Základní informace o WOM 1. Základní informace o WOM 1.1 Co je to WOM 1.2 Registrace 1.3 Různé typy členství 2. SPRÁVA PROFILU 2.1 PŘIHLÁŠENÍ k účtu a navigace 2.2 Všeobecné informace o firmě (popis firmy) 2.3 Správa a uveřejňování

Více

Metodická příručka pro učitele. InspIS SET modul školní testování

Metodická příručka pro učitele. InspIS SET modul školní testování Metodická příručka pro učitele InspIS SET modul školní testování Tato Metodická příručka pro učitele byla zpracována v rámci projektu Národní systém inspekčního hodnocení vzdělávací soustavy v České republice

Více

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání.

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. C100 Rychlý návod k použití Česky Děkujeme Vám za zakoupení mobilního telefonu ALIGATOR. Prosíme, prostudujte si tento rychlý

Více

Podpora Poski.com. Popis a návod pro práci se systémem

Podpora Poski.com. Popis a návod pro práci se systémem Podpora Poski.com Popis a návod pro práci se systémem v Ostravě dne 1.5.2014 Obsah 1.Obecný popis systému... 3 2.Přihlášení do systému... 3 3.Zadání nového úkolu... 4 4.Úspěšné přihlášení... 4 4.1.Hlavní

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

Výzva k účasti v e-aukci pro Město Počátky Zpracování projektové dokumentace na ZTV lokalita Z2 Počátky

Výzva k účasti v e-aukci pro Město Počátky Zpracování projektové dokumentace na ZTV lokalita Z2 Počátky Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou elektronické aukce na adrese https://pocatky.proebiz.com dne 08. 06. 2015 v 13:00. V případě Vašeho zájmu si prostudujte

Více

Planeta facebook. obsah 6/10. Kompletní průvodce programem

Planeta facebook. obsah 6/10. Kompletní průvodce programem 6/10 Co dělají přátelé? Všechna výše uvedená nastavení se týkají především vašich vlastních aktivit na Facebooku. Mnohem častěji ale budete pracovat s částí označenou Hlavní stránka. Hlavní stránka je

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část I: Všeobecné informace, přihlášení do Internetbankingu, nastavení a Autorizace příkazů a žádostí pro Banku Obsah: I. Všeobecné informace...

Více

Můj účet Uživatelský manuál

Můj účet Uživatelský manuál Můj účet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum............................................................................. 4 2 Zprávy systému..................................................................................................

Více

Systém integrované péče. Návod online aplikace SIP ČPZP

Systém integrované péče. Návod online aplikace SIP ČPZP Systém integrované péče Návod online aplikace SIP ČPZP aktualizace: 31. leden 2014 OBSAH 1. Úvod... 3 2. Registrace do projektu SIP... 4 3. Práce s online aplikací SIP ČPZP... 6 3.1 Přihlášení do aplikace...6

Více

Uživatelská příručka IS KP14+: Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti o podporu

Uživatelská příručka IS KP14+: Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti o podporu Uživatelská příručka IS KP14+: Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti o podporu Verze: 2.0 Březen 2015 1 Obsah 1. Portál IS KP14+... 4 1.1. Stručné představení... 4 1.2. Obecné funkcionality formuláře žádosti

Více

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz Uživatelský manuál Radekce-Online.cz (revize 06/2011) V prvním kroku třeba vstoupit do administrace na adrese www.redakce-online.cz kterou naleznete na záložce Administrace / Vstup do Administrace, pro

Více

Správa přístupu do systému IMI

Správa přístupu do systému IMI Správa přístupu do systému IMI 1. KDO MŮŽE UDĚLOVAT PŘÍSTUP DO SYSTÉMU IMI?... 2 2. REGISTRACE ORGÁNU... 2 2.1. REGISTRACE ORGÁNU V SYSTÉMU IMI... 2 2.1.1. ZADÁNÍ ÚDAJŮ O ORGÁNU A JEHO PRVNÍM UŽIVATELI

Více

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Blok strana 2 z 21 Typ materiálu 1 ÚVODNÍ INFORMACE...

Více

MANUÁL uživatelská příručka Speciální IT systémové řešení

MANUÁL uživatelská příručka Speciální IT systémové řešení MANUÁL uživatelská příručka Speciální IT systémové řešení Číslo projektu: CZ.2.17/2.1.00/37012 Název projektu: Na svobodu připraven! Období realizace: 1.1.2015 31.10.2015 Řešení bylo vyvinuto v rámci realizace

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKTORE

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INSTRUKTORE INSTRUKTORE ÚVOD Vážený instruktore, rádi bychom vám poděkovali za stažení této uživatelské příručky. Pokud máte nějaké dotazy, kontaktujte prosím klíčového uživatele aplikace Ephorus ve vašem vzdělávacím

Více

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Obsah: Kapitola 1) Přihlášení a změna hesla str. 2 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 3 3) Založení akce str. 4 4) Vyplňování formulářů str. 6 5) Přístup do Portálu

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

Příručka pro schvalovatele témat

Příručka pro schvalovatele témat I N T E R N E T O V Ý I N F O R M A N Í S Y S T É M P R O J E D N O T N Á Z A D Á N Í Z Á V R E N Ý C H Z K O U Š E K N á r o d n í ú s t a v p r o v z d l á v á n í Příručka pro schvalovatele témat Schvalovatelé

Více

Marek Laurenčík. Excel. práce s databázemi a kontingenčními tabulkami

Marek Laurenčík. Excel. práce s databázemi a kontingenčními tabulkami Marek Laurenčík Excel práce s databázemi a kontingenčními tabulkami 2010 Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována

Více

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI

Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Manuál pro školy PORTÁL ČŠI Obsah: Kapitola 1) Přihlášení a změna hesla str. 2 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 3 3) Založení akce str. 4 4) Vyplnění formulářů str. 6 5) Přístup a vyhledání

Více

Obecné. Výzva k účasti v e-aukci Město Počátky Oprava komunikací v Počátkách a okolí

Obecné. Výzva k účasti v e-aukci Město Počátky Oprava komunikací v Počátkách a okolí Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce na adrese https://pocatky.proe.biz dne 17. 03. 2014 v 13:00. V případě Vašeho

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této dohody.

Více

Uživatelská příručka k O2 mobilnímu POS terminálu Verze pro operační systém ios

Uživatelská příručka k O2 mobilnímu POS terminálu Verze pro operační systém ios Uživatelská příručka k O2 mobilnímu POS terminálu Verze pro operační systém ios Uživatelská příručka k O 2 mobilnímu POS terminálu je majetkem společnosti O2 Czech Republic a.s., poskytnuta a určena pouze

Více

Nastavení rodičovského účtu Microsoft

Nastavení rodičovského účtu Microsoft Nastavení rodičovského účtu Microsoft Přihlášení pomocí účtu Microsoft Gratulujeme, pokud jste se při instalaci Windows přihlásili přes svůj účet Microsoft! Pokud ne, nic se neděje, můžete se přihlásit

Více

Centrální evidence závětí NK ČR

Centrální evidence závětí NK ČR CIS NK ČR Centrální evidence závětí NK ČR Uživatelská příručka Dodavatel: Corpus Solutions a.s. V Praze dne 15. 4. 2005 Pod Pekařkou 1 Praha 4 Podolí Verze: 1.0 Obsah 1 Úvod...3 1.1 Přístup do aplikace...3

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. http://shop.sonepar.cz

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. http://shop.sonepar.cz UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nakupování v internetovém obchodì http://shop.sonepar.cz V pøípadì jakýchkoliv nejasností ohlednì nak upování v našem internetovém obchodì, k ontaktujte svého obchodního zástupce.

Více

Prosíme, věnujte nejprve pozornost podmínkám inzerce: http://www.mimibazar.cz/page.php?id=3

Prosíme, věnujte nejprve pozornost podmínkám inzerce: http://www.mimibazar.cz/page.php?id=3 Návod pro inzerci na Mimibazaru // Připravili jsme pro Vás přehledný návod pro inzerci. Kliknutím na nadpis rozbalíte požadované téma. Pokud v návodu potřebnou informaci nenajdete, kontaktujte nás: podpora@mimibazar.cz

Více

KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO. Příručka projektového manažera. Manuál k aplikaci Přehled účetních dokladů

KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO. Příručka projektového manažera. Manuál k aplikaci Přehled účetních dokladů KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO Příručka projektového manažera Manuál k aplikaci Přehled účetních dokladů O aplikaci Aplikace PUD (přehled účetních dokladů) slouží

Více

Výzva k účasti v elektronické aukci pro Město Počátky Oprava fasády věže kostela Sv. Jana Křtitele v Počátkác

Výzva k účasti v elektronické aukci pro Město Počátky Oprava fasády věže kostela Sv. Jana Křtitele v Počátkác Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou elektronické aukce na adrese https://pocatky.proebiz.com dne 14. 06. 2016 v 13:00. V případě Vašeho zájmu si prostudujte

Více

Dražební manuál Nedobrovolná/dobrovolná dražba dle o.s. ř.

Dražební manuál Nedobrovolná/dobrovolná dražba dle o.s. ř. Dražební manuál Nedobrovolná/dobrovolná dražba dle o.s. ř. Prostudujte menu Jak dražit a Všeobecné podmínky Zaregistrujte se, rozlišujte fyzickou a právnickou osobu, evidenci SJM a SV. Pečlivě vyplněný

Více

INTERNET SERVIS MANUÁL

INTERNET SERVIS MANUÁL INTERNET SERVIS MANUÁL VÍTÁME VÁS! Právě jste otevřeli manuál Raiffeisen stavební spořitelny a.s. (dále jen RSTS ) pro práci s první aplikací internetového servisu s aktivními operacemi pro stavební spoření

Více

3.1 Nová registrace. 3.2 Získání přístupových údajů k existujícímu záznamu. 4. Opakované přihlášení

3.1 Nová registrace. 3.2 Získání přístupových údajů k existujícímu záznamu. 4. Opakované přihlášení Databázový systém Grantys manuál pro žadatele Obsah: Databázový systém Grantys manuál pro žadatele...1 1. Grantys...1 2. Přístup do Grantysu...1 3. První přihlášení do Grantysu...1 3.1 Nová registrace...2

Více

1 of 14 14.12.2004 14:27

1 of 14 14.12.2004 14:27 1 of 14 14.12.2004 14:27 Popis systému EDOX je systém vyvinutý ve společnosti Evektor spol. s r.o. určený pro bezpečné sdílení technické dokumentace a dalších dokumentů. Systém je umístěn na webovém serveru

Více

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro United Energy a.s. Materiál pro výměnu separátorů a jízkových plechů kotle K7

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro United Energy a.s. Materiál pro výměnu separátorů a jízkových plechů kotle K7 Výzva k účasti Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce dne 01. 03. 2016 v 13:00. V případě Vašeho zájmu si prostudujte

Více

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 JEDNODUCHÉ PŘIHLÁŠENÍ 4 ADMINISTRAČNÍ PROSTŘEDÍ 5 PŘEPÍNÁNÍ JAZYKOVÉ VERZE 5 POLOŽKY HORNÍHO MENU 5 DOPLŇKOVÉ POLOŽKY MENU: 6 STROM SE STRÁNKAMI, RUBRIKAMI A ČLÁNKY 7 TITULNÍ

Více

Správce financí. Objevte způsob, jak ušetřit každý měsíc. až 2 000 Kč. Správce financí od společnosti Home Credit a jejích partnerů.

Správce financí. Objevte způsob, jak ušetřit každý měsíc. až 2 000 Kč. Správce financí od společnosti Home Credit a jejích partnerů. Správce od společnosti Home Credit a jejích partnerů. Vážený pan Ing. Jan Novák Nádražní 365/3 3 45 Praha Objevte způsob, jak ušetřit každý měsíc Správce až 2 000 Kč Vážený pane Nováku, Váš průvodce aplikací

Více

Uživatelská příručka pro Účetní / Vedoucí finanční účtárny. Projekt DMS modul Faktury

Uživatelská příručka pro Účetní / Vedoucí finanční účtárny. Projekt DMS modul Faktury S Y C O N I X, a. s. Freyova 12 Telefon: +420 2 83 10 90 10 190 00 Praha 9 Fax: +420 2 83 10 90 11 Česká republika w w w. s y c o n i x. c z pro Účetní / Vedoucí finanční účtárny Projekt DMS modul Faktury

Více

Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy

Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy Udělejte ten krok Office 365 pro firmy vypadá jinak než Google Apps. Po přihlášení se vám ukáže tato obrazovka. Po několika prvních týdnech se po přihlášení

Více

2. Help Desk z pozice přihlížejícího... 6 2.1. Vyhledávání v dotazech... 6 2.2. Zobrazení časů přes limit... 7 2.3. Nezodpovězené dotazy...

2. Help Desk z pozice přihlížejícího... 6 2.1. Vyhledávání v dotazech... 6 2.2. Zobrazení časů přes limit... 7 2.3. Nezodpovězené dotazy... HELP DESK HELP DESK... 1 1. Help Desk z pozice uživatele... 2 1.1. Přihlášení uživatele... 2 1.2. Zadání dotazu... 3 1.3. Konec práce s HelpDeskem... 5 1.4. Změna uživatelských údajů... 5 1.5. Registrace

Více

Registr uměleckých výstupů. Uživatelský návod aplikace RUV. verze 0.25.0

Registr uměleckých výstupů. Uživatelský návod aplikace RUV. verze 0.25.0 Registr uměleckých výstupů Uživatelský návod aplikace RUV verze 0.25.0 26. 05. 2016 Obsah Obsah... 2 1 Úvod... 5 2 Změny v nové verzi... 6 3 Přístup do aplikace... 7 3.1 První přístup do aplikace... 7

Více

Časté dotazy (FAQ) uživatelů k systému GroupWise

Časté dotazy (FAQ) uživatelů k systému GroupWise www.novell.com/documentation Časté dotazy (FAQ) uživatelů k systému GroupWise GroupWise 2014 Únor 2014 Právní upozornění Společnost Novell, Inc. neposkytuje žádné záruky vztahující se k obsahu nebo používání

Více

Úvod...15. Používané konvence... 16. 1. Seznámení s Outlookem...17

Úvod...15. Používané konvence... 16. 1. Seznámení s Outlookem...17 Obsah Úvod...15 Používané konvence... 16 1. Seznámení s Outlookem...17 1.1 Novinky verze 2003... 17 1.1.1 Navigační podokno...17 1.1.2 Nabídka Přejít...17 1.1.3 Podokno pro čtení...18 1.1.4 Rozložení seznamu

Více

Uživatelská příručka - Outlook Web App (OWA)

Uživatelská příručka - Outlook Web App (OWA) Uživatelská příručka - Outlook Web App (OWA) Obsah Úvod... 3 Webový přístup OWA... 3 Přihlášení... 3 Odhlášení... 4 Příjem a odesílání pošty... 4 Vytvoření nové zprávy... 5 Adresář... 5 Úkoly... 7 Kalendář,

Více

Přenos daňové povinnosti (PDP) v Deníku a Skladu Profi

Přenos daňové povinnosti (PDP) v Deníku a Skladu Profi Přenos daňové povinnosti (PDP) v Deníku a Skladu Profi Dne 1. dubna 2011 vstoupila v účinnost novela zákona o DPH, která mimo jiné zavedla režim přenesení daňové povinnosti (PDP). Ten je nutné uplatňovat

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI CENTRUM INFORMATIZACE A VÝPOČETNÍ TECHNIKY. Informační Bulletin

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI CENTRUM INFORMATIZACE A VÝPOČETNÍ TECHNIKY. Informační Bulletin ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI CENTRUM INFORMATIZACE A VÝPOČETNÍ TECHNIKY Informační Bulletin 2 Květen Příspěvky uvedené v bulletinu jsou dílem kolektivu autorů CIV. Publikace neprošla jazykovou ani grafickou

Více

Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis

Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis Přihlášení do BLMFisu Každý registrovaný uživatel (zástupce družstva) již získal (nebo bude zasláno) uživatelské jméno a heslo. Tímto jménem a heslem provede

Více

Postup objednávky www.akreditovanekurzy.cz

Postup objednávky www.akreditovanekurzy.cz Postup objednávky www.akreditovanekurzy.cz Objednávku e-learningových kurzů je možné provést: 1. Přihlášení přes záložku Personalista (Postup pro personalistu s jedinečnými přihl.údaji) 2. Přihlášení přímo

Více

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Program: SKLAD Odpadů 8 Datum: 21.12.2015 Vypracoval: Radim Kopal, Tomáš Vrba Vážení uživatelé programu SKLAD Odpadů, tento dokument Vás seznámí s činnostmi a postupy,

Více

Obecné. Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Dodávka čerpadel na akci TVP Metronom

Obecné. Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Dodávka čerpadel na akci TVP Metronom Obecné Dovolujeme si vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce na adrese https://vrepe.proe.biz dne 22. 04. 2014 v 14:00. V případě vašeho zájmu

Více

Během zadávání textu může aplikace Word občas některá slova podtrhnout červeně, zeleně nebo modře.

Během zadávání textu může aplikace Word občas některá slova podtrhnout červeně, zeleně nebo modře. 3. lekce Opravy Během zadávání textu může aplikace Word občas některá slova podtrhnout červeně, zeleně nebo modře. Červené podtržení: Označuje, že jste pravděpodobně udělali pravopisnou chybu nebo že aplikace

Více

Metodika. Oznámení o vykonávání působností v agendě ve smyslu zákona č. 111/2009. Sb., o základních registrech. Verze 1.6

Metodika. Oznámení o vykonávání působností v agendě ve smyslu zákona č. 111/2009. Sb., o základních registrech. Verze 1.6 Metodika Oznámení o vykonávání působností v agendě ve smyslu zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech Verze 1.6 AIS RPP Působnostní určeno pro oznamovatele Oznámení o vykonávání působností č. 111/2009

Více

GRANTYS online formulář žádosti

GRANTYS online formulář žádosti GRANTYS online formulář žádosti Jste tu poprvé? Registrovat Znáte své přihlašovací údaje? Přihlásit (přihlašovací jméno = vaše IČ nebo jiná kombinace písmen a číslic, kterou jste dostali spolu s heslem

Více

Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018. navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia

Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018. navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia Návod a pokyny k provedení předzápisu do 1. ročníku FAV v ak. roce 2017/2018 navazující magisterské studium - kombinovaná forma studia Předzápis se provádí v několika krocích, které lze shrnout do následujícího

Více

E-ZAK, verze M-2 jednoduchý elektronický nástroj pro veřejné zakázky

E-ZAK, verze M-2 jednoduchý elektronický nástroj pro veřejné zakázky E-ZAK, verze M-2 jednoduchý elektronický nástroj pro veřejné zakázky uživatelská příručka pro zadavatele, verze 1.2 2008 QCM, s.r.o. Obsah Úvod......5 Požadavky na provoz......6 Přihlášení......6 Odhlášení......7

Více

MS WINDOWS UŽIVATELÉ

MS WINDOWS UŽIVATELÉ uživatelské účty uživatelský profil práce s uživateli Maturitní otázka z POS - č. 16 MS WINDOWS UŽIVATELÉ Úvod Pro práci s počítačem v operačním systému MS Windows musíme mít založený účet, pod kterým

Více

GRANTYS online formulář žádosti

GRANTYS online formulář žádosti GRANTYS online formulář žádosti Jste tu poprvé? Registrovat Znáte své přihlašovací údaje? Přihlásit (přihlašovací jméno = vaše IČ nebo jiná kombinace písmen a číslic, kterou jste dostali spolu s heslem

Více

VYTVÁŘENÍ OBSAHU KURZŮ

VYTVÁŘENÍ OBSAHU KURZŮ VYTVÁŘENÍ OBSAHU KURZŮ Mgr. Hana Rohrová Mgr. Linda Huzlíková Ing. Martina Husáková Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

E-mailová. abeceda. obsah. Kompletní průvodce programem. 5 Individuální nastavení 6 Upozornění na nové zprávy 7 Lištička a Pošťák 4 Organizace složek

E-mailová. abeceda. obsah. Kompletní průvodce programem. 5 Individuální nastavení 6 Upozornění na nové zprávy 7 Lištička a Pošťák 4 Organizace složek Kompletní průvodce programem E-mailová abeceda Používáte e-mail? Pokud ne, ukážeme vám jak si ho rychle založit u jednoho z nejpopulárnějších českých poskytovatelů e-mailu zdarma. A pro vás, kteří e-mail

Více

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro United Energy a.s. Výměna separátorů a jízkových plechů kotle K7

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro United Energy a.s. Výměna separátorů a jízkových plechů kotle K7 Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce ("ERMMA") dne 11. 03. 2016 v 08:30. V případě Vašeho zájmu si prostudujte níže

Více

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Dodávka nerezového materiálu na akci Pujmanová

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Dodávka nerezového materiálu na akci Pujmanová Obecné Dovolujeme si vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce na adrese https://vrepe.proe.biz dne 02. 07. 2014 v 14:00. V případě vašeho zájmu

Více

Metodika Portálu pohledávek ve vztahu k uživateli

Metodika Portálu pohledávek ve vztahu k uživateli Metodika Portálu pohledávek ve vztahu k uživateli Obsah Úvod 1. Základní vlastnosti a pojmy 1.1. Ikony 1.2. Vaše první přihlášení do aplikace 1.3. Přístupové údaje 2. Popis práce v aplikaci portálu pohledávek

Více

Laboratorní cvičení z fyziky Úvod

Laboratorní cvičení z fyziky Úvod Úvod Autor: Mgr. Ivana Stefanová Jméno souboru: Úvod Poslední úprava: 8. září 2015 Obsah Úvod Skladba úloh...1 Domácí příprava...1 Protokol o měření...2 Počítače...3 Bezpečnost...4 Úvod jsou součástí výuky

Více

V případě Vašeho zájmu si prostudujte níže uvedené sekce a vyplňte Přihlášku, kterou naleznete v části Přihláška této Výzvy.

V případě Vašeho zájmu si prostudujte níže uvedené sekce a vyplňte Přihlášku, kterou naleznete v části Přihláška této Výzvy. Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce "ERMMA" dne 25. 11. 2014 v 10:00. V případě Vašeho zájmu si prostudujte níže uvedené

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 24.3.2009, verze 1.00 Konfigurace

Více

Elektronická spisová služba

Elektronická spisová služba Uživatelská příručka Vytvořeno dne: 17.5.2012 Aktualizováno: 28.11.2014 2014, a.s. Obsah 1. O aplikaci... 4 1.1. 2. Obecný postup práce s Elektronickou spisovou službou... 5 2.1. Přihlášení... 5 2.2. Uspořádání

Více

Knihomol. Manuál pro verzi 1.2

Knihomol. Manuál pro verzi 1.2 Knihomol Manuál pro verzi 1.2 Strana - 2 - I. Základy práce s programem Úvod do práce s programem Knihomol: Program knihomol slouží pro vedení evidence spojené s provozem malé knihovny. Je určen především

Více

Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání

Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Druhá celoplošná generální zkouška Název souboru: CP2-Modul_IDM-Průběh testování V2.doc Strana 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace...

Více

Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz

Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz Základní uživatelský manuál OBSAH 1. Úvod 2. Základní nastavení 3. Administrátorské nastavení 4. Rezervace 4.1 Registrace do rezervačního systému 4.2 Přihlášení

Více

Nokia Mapy - Uživatelská příručka

Nokia Mapy - Uživatelská příručka Nokia Mapy - Uživatelská příručka 1. vydání 2 Obsah Obsah Aplikace Nokia Mapy 3 Zobrazení místa, kde se nacházíte, a procházení mapy 3 Hledání místa 4 Zkoumání míst v okolí 4 Přidání fotografie k místu

Více

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Obnova vozového parku Termonty Praha a.s. - část1

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Obnova vozového parku Termonty Praha a.s. - část1 Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce na adrese https://vrepe.proe.biz dne 18. 04. 2014 v 14:00. V případě Vašeho zájmu

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Vyřízení reklamace obdržení přístupových údajů do datové schránky Vytvořeno dne: 20.1.2010 Aktualizováno: 8.2.2011 Verze: 1.2 2009 MVČR Obsah

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část I: Všeobecné informace, přihlášení do Internetbankingu, nastavení a autorizace Verze: 22122014 Strana 1 (celkem 19) Obsah: I. Všeobecné informace...

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

elektronická MONITOROVACÍ ZPRÁVA výzva č. 56 a č. 57

elektronická MONITOROVACÍ ZPRÁVA výzva č. 56 a č. 57 elektronická MONITOROVACÍ ZPRÁVA výzva č. 56 a č. 57 1. Obecná pravidla aplikace Benefit7... 4 1.1 Přístup a spuštění Benefit7... 4 1.2 Požadavky na softwarové vybavení... 4 1.3 Další požadavky pro bezproblémové

Více

MOODLE PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 3, září 2010)

MOODLE PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 3, září 2010) MOODLE PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 3, září 2010) První přihlášení a úprava profilu, zápis do kurzu První přihlášení a úprava profilu Na stránkách školy přejděte vpravo v sekci elearning odkaz Moodle

Více

5.1 Vyhledávací portál uživatelské rozhraní

5.1 Vyhledávací portál uživatelské rozhraní Uživatelská příručka Uživatelské rozhraní aplikace DoserFindIT se dělí na dvě části vyhledávací portál a administrační rozhraní. Vyhledávácí portál umožňuje základní a rozšířené vyhledávání článků a vyhledávání

Více

sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ELEKTRONICKÁ PODATELNA - WEBOVÁ ČÁST APLIKACE Verze distribuce: 1.1.29.

sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ELEKTRONICKÁ PODATELNA - WEBOVÁ ČÁST APLIKACE Verze distribuce: 1.1.29. řízený dokument sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VERZE: 4 ELEKTRONICKÁ PODATELNA - WEBOVÁ ČÁST APLIKACE Verze distribuce: 1.1.29.1 Počet stran: 41 Správa dokumentu

Více

Office 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek

Office 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek Office 2013 podrobný průvodce Tomáš Šimek Seznámení se společnými postupy při práci s dokumenty Office Popis základních a pokročilejších postupů při práci s Wordem, Excelem, PowerPointem a OneNote Možnosti

Více

k přechodu na cloudovou službu Office 365 pro elektronickou poštu a týmovou spolupráci

k přechodu na cloudovou službu Office 365 pro elektronickou poštu a týmovou spolupráci Stručný návod k přechodu na cloudovou službu Office 365 pro elektronickou poštu a týmovou spolupráci Výhody přechodu - integrovaná pošta, automaticky udržované kontakty - sledování dostupnosti osob a zdrojů,

Více

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Nákup nových minirýpadel a výkup stávající mechanizace

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Nákup nových minirýpadel a výkup stávající mechanizace Obecné Dovolujeme si Vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce na adrese https://vrepe.proe.biz dne 14. 05. 2014 v 10:00. V případě Vašeho zájmu

Více

UPGRADE 2016. » Návod na instalaci a upgrade nové verze DUEL 12» Nezbytné kroky po převodu dat OBSAH ZPRAVODAJE 2 / 2016 INDIVIDUALITY

UPGRADE 2016. » Návod na instalaci a upgrade nové verze DUEL 12» Nezbytné kroky po převodu dat OBSAH ZPRAVODAJE 2 / 2016 INDIVIDUALITY LEGISLATIVA» NÁVODY» ŠKOLENÍ» TIPY, TRIKY» SOUTĚŽE» NÁVODY» AKCE 2 VYDÁNÍ LEDEN 2016 OSTNAC INFORMAČNÍ NOVINY PRO ZÁKAZNÍKY A PARTNERY SPOLEČNOSTI JEŽEK SOFTWARE OBSAH ZPRAVODAJE 2 / 2016 INDIVIDUALITY

Více

33 Uživatelé asistence

33 Uživatelé asistence 33 Uživatelé asistence Uživatelský modul Uživatelé asistence náleží k modulům řešícím agendu služby osobní asistentce. Modul realizuje evidenci uživatelů služby osobní asistence (včetně zájemců o službu).

Více