SVATEBNÍ SLUŽBY VAŠICH SNŮ.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SVATEBNÍ SLUŽBY VAŠICH SNŮ. www.svatbanazamku.cz www.jemniste.cz"

Transkript

1 Zámek Jemniště SVATEBNÍ SLUŽBY VAŠICH SNŮ

2 Dobrý den ze zámku Jemniště, velice nás těší, že právě zámek Jemniště zaujal Vaši pozornost při výběru tohoto jedinečného dne. Zpravidla u nás matrika oddává 2 v měsíci, a to v liché týdny (soboty) + vybrané pátky. Ostatní pátky a soboty jsou k dispozici pro obřady církevní. Při církevních obřadech Vás oddá Váš vlastní farář. První obřad vždy začíná v 9.30 hod., následuje šest obřadů po 45 minutách. Samotný obřad trvá minut. Pro obřad je možné zvolit svatební sály nebo zámeckou kapli.

3 1. Kaple sv. Josefa v kapli se civilní obřady pořádají od května do října. Uvnitř je 70 míst k sezení, dalších 50 hostů může pohodlně stát. Nově zrekonstruované původní, barokní varhany dodají obřadu patřičnou noblesu. Spolupracujeme s varhaníkem, Jakubem Janštou, který je vedoucím kůru v kostele sv. Františka z Assisi v Praze. Na telefonním čísle si můžete s panem Janštou domluvit konkrétní hudební doprovod Vašeho obřadu. Doporučujeme dát na jeho názor, pomůže Vám při výběru vhodných skladeb. Hudba je zahrnuta v ceně pronájmu. Během obřadu se v kapli smí natáčet a fotografovat. Zdarma je též umožněno fotografování na nádvoří a v zámeckém parku. Před kaplí je dovoleno házet na novomanžele rýži či okvětní lístky. Do zámecké zahrady se dostanete vestibulem zámku. Zpět na nádvoří se dostanete přes kavárnu. Opětovný návrat Vašich hostů do zahrady je jen možný po zaplacení vstupního poplatku! 2. Svatební sály k dispozici celoročně. Svatební sály jsou komornějšího rázu, pojmou do 50 hostů. K hudebnímu doprovodu se zde využívá harmonium. Hudba je zahrnuta v ceně pronájmu. Varhaníka vždy zajišťuje matrika Benešov. Ve svatebních sálech je dovolen přípitek po obřadu. Bezplatné je zde i fotografování a natáčení. Do zahrady vejdete skrze vestibul zámku, kde je dovoleno házení rýže a okvětních lístků. Zpět na nádvoří se dostanete přes kavárnu. Opětovný návrat Vašich hostů do zahrady je možný jen po zaplacení vstupního poplatku! 3. Rosarium je možné matriku požádat o výjimku a uspořádat svatební obřad v rosariu za zámkem. Růžovou zahradu v současné době rozšiřujeme, tato část zahrady je jako stvořená ke konání romantických obřadů. Atmosféru dokreslí zurčící voda z nedaleké pískovcové kašny, která byla do zahrady umístěna v létě U obřadů v zahradě není v ceně pronájmu hudební doprovod. Samozřejmě Vám rádi živou hudbu do zahrady zajistíme. Reprodukovanou hudbu nelze použít. V případě nepříznivého počasí se obřad automaticky přesune do kaple sv. Josefa. 4. Giardineto menší zahrada za zámkem vpravo s kapacitou 50 osob. K obřadu je možné využít harmonium ze svatebních sálů, reprodukovaná hudba není možná. V případě nepříznivého počasí se obřad automaticky přesune do svatebních sálů. Po dlouholeté spolupráci můžeme doporučit komorní soubor Parnas Quartet, který se věnuje interpretaci děl všech tvůrčích období. Karel Huth tel.: Cena hudebního doprovodu: Kč celé smyčcové quarteto; Kč housle, cello Soubor Jahodové duo výběr nejznámějších skladeb od klasiky přes filmové melodie. Kontakt: MgA. Pavla Jahodová, pavla.jahodova@seznam.cz, tel.: Cena hudebního doprovodu: Kč Ze zahrady na nádvoří se dostanete přes kavárnu, opětovný návrat Vašich hostů do zahrady je možný pouze po zaplacení vstupního poplatku!

4 Ceník pro rok 2010 včetně DPH: 1. Kaple sv. Josefa Kč 2. Svatební sály Kč 3. Rosarium Kč 4. Giardinetto Kč Funguje to tak, že si termín zabukujete, poté bychom se domluvili na osobní schůzce na zámku, kde Vám prostory ukáži a vysvětlím průběh obřadu. Následně přejdeme k úhradě pronájmu a na základě platby Vám vystavím potvrzení pro matriku. Matrika přijímá potvrzení až v listopadu, ne dříve! Je pohodlné zvolit schůzku na zámku v pondělí, ve středu či ve čtvrtek, kdy má matrika úřední hodiny, a tak si můžete zařídit veškerou administrativu v jeden den. Zámek Jemniště patří pod matriku v Benešově. Snoubenci na matričním úřadu předkládají: vyplněný dotazník k uzavření manželství rodný list občanský průkaz Úřední hodiny matriky Benešov: Pondělí hodin Úterý Středa hodin Čtvrtek hodin Pátek

5 Další servis zámku Jemniště: 1. Květinová výzdoba kaple či obřadních místností. 2. Originální svatební oznámení. Jedná se o akvarelové malbičky, které pro zámek Jemniště maluje italská malířka. 3. Catering hosty přivítejte welcome drinkem, nebo pro ně uspořádejte občerstvení v zahradě. Se svými nejbližšími můžete poobědvat v některém z půvabných interiérů zámku Jemniště, kde pro Vás nadekorujeme krásnou svatební tabuli. Slavnostní menu Vám rádi uvaříme od 480 Kč na osobu. Orientační nabídka je v příloze. 4. Zámek Jemniště nabízí servis celého svatebního dne. Podrobnější informace naleznete na 5. Focení na našem zámku můžete zdarma fotit v zahradě a na čestném nádvoří. Za příplatek Kč máte možnost focení v hlavním sále. Dvorní fotografka majitelů zámku, Magdalena Straková, zdejší prostředí důvěrně zná, a tak Vás neochudí o žádné z pohádkových zákoutí zámku Jemniště. Kontakt: magdalena.strakova@seznam.cz, tel.: Cena: od Kč Fotostudio MD Vlašim Tel.: , Cena: od Kč 6. Fotokniha Hey Smile moderní řešení uchování Vašich vzpomínek. Možnost zakoupení slevového kuponu Snubní prsteny Zámek Jemniště spolupracuje s firmou Retofy, která v ČR působí již patnáct let. Tyto špičkově ručně vyráběné snubní prsteny Retofy jsou dovedností zkušených zlatníků. Více informací naleznete na 8. Noc v zámeckém apartmánu po desetileté spolupráci se svatební klientelou zjišťujeme, že čím dál více párů neodjíždí na svatební cestu jen do zahraničí, ale využívá i dobrých služeb v České republice. Navíc v termínu, který nemusí být bezprostředně po svatbě. Toužíte-li po pobytu v zámeckém prostředí, naše velmi romantické apartmány a laskavé služby jsou Vám k dispozici. Každý svatební pár obdrží knížku Svatbář, jehož autorkami jsou Petra Sternbergová a Linda Jandová, jako poděkování za důvěru v nás svěřenou v takto důležitý den. Svatbář Vás jistě dokáže inspirovat při zařizování dalších detailů svatebního dne.

6 Pokyny pro svatební pár: 1. Zákaz vstupu, jakkoliv malých psů do areálu celého zámku, včetně parku. Zákaz vjezdu automobilů a motocyklů na čestné nádvoří. 2. Fotografování v expozicích zámku (Hlavní sál) za poplatek Kč (max. 20 min). Nutno nahlásit nejpozději 14 dnů před datem konání svatby. Hradí se v den svatby na pokladně. Vstup do expozičních prostor za účelem fotografování povolen pouze svatebnímu páru s fotografem, a to vždy jen za doprovodu zaměstnance zámku. Servis videokameramana v expozicích zámku není povolen. 3. Všichni fotografové jsou povinni respektovat pokyny zaměstnance zámku. 4. Při civilních obřadech není povolen přípitek v kapli sv. Josefa. 5. Fotografování v zámeckém parku a na čestném nádvoří je bez poplatku. Do zámeckého parku vpustí zaměstnanec zámku svatební pár s hosty NA JEDINÝ POKUS zadními dveřmi vestibulu hlavní budovy. Návrat z parku na čestné nádvoří VŽDY POUZE PŘES KAVÁRNU. Opětovný návrat do parku bude možný po zaplacení vstupního poplatku. 6. Některé svatební páry využívají možnosti pronájmu vybraných prostor kolem zámku za účelem pohoštění. V takovémto případě nebude ostatním svatebním párům a jejich hostům dovoleno do konkrétních prostor (interiérů, exteriérů) vstoupit. Nejčastěji se jedná o prostranství za zámkem a malou zahradu vpravo za budovou, tzv. žardineto. 7. Zákaz požívání vlastního alkoholu a občerstvení v celém areálu zámku. K dispozici jsou Vám služby v zámecké kavárně a restauraci. 8. Je zakázáno v duchu zvyklostí rozbíjení talíře pro štěstí, nasazování chomoutu apod. S jakýmikoliv otázkami týkajícími se detailů a vyjasnění informací se obracejte na Jolanu Štefkovou, tel.: , zamek@jemniste.cz Např: povolení vjezdu automobilem před hlavní budovu. Děkujeme Vám za Vaší důvěru, Jolana Štefková správa zámku, svatební obřady Tel.: , zamek@jemniste.cz Blanka Zemanová manažerka svatební agentury tel.: blanka@jemniste.cz Miroslav Kleňha F&B manažer tel.: catering@jemniste.cz

7 Svatební sály zámku Jemniště

8 Civilní obřady v kapli sv.josefa