SEMINÁŘ PRO ŽADATELE DNE Výzva MAS Vyškovsko, z.s. IROP Rozvoj sociálních služeb a infrastruktury

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SEMINÁŘ PRO ŽADATELE DNE Výzva MAS Vyškovsko, z.s. IROP Rozvoj sociálních služeb a infrastruktury"

Transkript

1 SEMINÁŘ PRO ŽADATELE DNE Výzva MAS Vyškovsko, z.s. IROP Rozvoj sociálních služeb a infrastruktury

2 PROGRAM SEMINÁŘE 1) Představení MAS Vyškovsko, z.s. 2) Představení 3. Výzvy MAS Vyškovsko, z.s. IROP Rozvoj sociálních služeb a infrastruktury Podporované aktivity Povinné přílohy Způsobilost výdajů Indikátory Proces hodnocení a výběr projektů 3) Zadávání projektu do Systému IS KP14+ 4) Důležité odkazy 5) Dotazy a závěr

3 Představení 3. Výzvy MAS Vyškovsko, z.s. Rozvoj sociálních služeb a infrastruktury Datum vyhlášení a zpřístupnění výzvy v MS2014+ od Datum zahájení příjmu žádostí Datum ukončení příjmu žádostí Datum ukončení realizace projektu Celková alokace výzvy MAS Kč Minimální výše CZV na projekt činí ,- Kč Maximální výše CZV na projekt činí ,- Kč Výzva je kolová Nadřazená výzva ŘO č. 62 Výzva IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRKTURA INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SC 4.1 Udržitelnost projektu 5 let od provedení poslední platby příjemci ze strany ŘO IROP.

4 Forma financování: Ex-post Území realizace MAS Vyškovsko,z.s. Rozhodující není sídlo žadatele, ale místo realizace projektu Způsobilost výdajů platí od Realizace projektu nesmí být ukončena před podáním žádosti o podporu do MS2014+ Realizace projektu může být rozdělena na etapy. Etapa nesmí být kratší než tři měsíce. Podíl financování z celkových způsobilých výdajů: EFRR 95 % Příjemce 5 %

5 Rozvoj Sociálních služeb, Komunitní centra poskytující jednu a více soc. služeb Budou podpořeni žadatelé vykonávající službu obecného hospodářské zájmu v souladu s rozhodnutím Komise ze dne 20. prosince 2011 o použití čl. 106 odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie. Komunitní centra neposkytující soc. službu dle zákona č. 108/2006 Sb, o sociálních službách Podpořeny budou projekty nezakládající veřejnou podporu ve smyslu článku 107 odst. 1 Smlouvy o fungování Evropské unie

6 OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ pro obě aktivity kraje a organizace zřizované a zakládané kraji, obce a organizace zřizované a zakládané obcemi, dobrovolné svazky obcí a organizace zřizované a zakládané dobrovolnými svazky obcí, nestátní neziskové organizace, církve církevní organizace organizační složky státu a jejich příspěvkové organizace (Aktivita Rozvoj sociálních služeb)

7 PODPOROVANÉ AKTIVITY Na hlavní aktivitu projektu musí být vynaloženo minimálně 85 % celkových způsobilých výdajů projektu. Hlavní aktivity projektu jsou ty aktivity, které vedou k naplnění cílů a indikátorů projektu. Na vedlejší aktivitu může být vynaloženo maximálně 15 % celkových způsobilých výdajů projektu. Část výdajů na vedlejší aktivity projektu nad 15 % CZV je nezpůsobilá. Rozložení výdajů na hlavní a vedlejší aktivity projektu je předmětem kontroly CRR při závěrečném ověření způsobilosti projektu.

8 PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj sociálních služeb Projekty se zaměřují na podporu infrastruktury služeb: centra denních služeb, denní stacionáře, týdenní stacionáře, domovy pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení, azylové domy, domy na půl cesty, zařízení pro krizovou pomoc, nízkoprahová denní centra, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, noclehárny, terapeutické komunity, odborné sociální poradenství, sociálně terapeutické dílny, sociální rehabilitace

9 PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj sociálních služeb pracoviště rané péče, intervenční centra, zařízení následné péče, podpora samostatného bydlení, pečovatelská služba, osobní asistence, odlehčovací služby, sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, kontaktní centra, terénní programy, tísňová péče, průvodcovské a předčitatelské služby.

10 PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj sociálních služeb Hlavní podporované aktivity: stavby, rekonstrukce a úpravy objektu, či zázemí pro poskytování sociální služby, nákup pozemků a staveb, pořízení vybavení, pořízení automobilu pro účely poskytování terénní nebo ambulantní sociální služby. Zázemím je myšleno zázemí pro uživatele a pracovníky, kteří zajišťují tyto služby. Terénními službami se rozumí sociální služby, které jsou cílové skupině poskytovány v jejím přirozeném sociálním prostředí. Pořízené vybavení musí sloužit k realizaci projektu s přímou vazbou na poskytování daných služeb.

11 PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj sociálních služeb Vedlejší aktivity projektu: demolice staveb na místě realizace projektu, zeleň v okolí budov a na budovách (zelené zdi a střechy, aleje, hřiště a parky), parkovací stání v rámci areálu nezbytné pro provoz zařízení, příjezdové komunikace v areálu zařízení a nezbytné doprovodné vybavení, zabezpečení výstavby (technický dozor investora, BOZP, autorský dozor), projektová dokumentace stavby, EIA, studie proveditelnosti, pořízení služeb bezprostředně souvisejících s realizací projektu (příprava a realizace zadávacích a výběrových řízení), povinná publicita (dle kap. 13 Obecných pravidel), nákup služeb, které tvoří součást pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku.

12 PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj sociálních služeb Předmětem podpory nesmí vést k diskriminaci a segregaci žádné ze sociálně znevýhodněných skupin. Z této výzvy nelze podpořit sociální službu domovy pro seniory dle 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a sociální služby určené pouze pro cílovou skupinu senioři - osoby starší 65 let. Dále nelze podpořit domovy se zvláštním režimem dle 50 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. V případě pobytových služeb se doporučuje postupovat podle Materiálnětechnického standardu pro služby sociální péče poskytované pobytovou formou ( Standardem pro pobytové služby jsou jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje, které nesmí být průchozí.

13 PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj komunitních center Hlavní podporované aktivity: stavby a stavební práce spojené s výstavbou infrastruktury komunitního centra včetně vybudování přípojky pro přivedení inženýrských sítí, rekonstrukce a stavební úpravy existujícího objektu a zázemí pro poskytování aktivit komunitních center včetně sociálních služeb, budou-li v projektu poskytovány, nákup pozemků, budov a staveb, vybavení pro zajištění provozu zařízení, pořízení automobilu pro poskytování terénních a ambulantních sociálních služeb. Pořízení vybavení bude podporováno, budou-li součástí projektu další opatření (stavby, rekonstrukce a úpravy objektu, či zázemí pro poskytování aktivit komunitních center). Pořízení vybavení nemůže být samostatný projekt.

14 PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj komunitních center Vedlejší aktivity projektu: demolice staveb na místě realizace projektu, úpravy venkovního prostranství (přístupové cesty v areálu, zeleň, hřiště a herní prvky), zabezpečení výstavby (technický dozor investora, BOZP, autorský dozor), projektová dokumentace stavby, EIA, pořízení služeb bezprostředně souvisejících s realizací projektu (příprava a realizace zadávacích a výběrových řízení), studie proveditelnosti, povinná publicita (dle kap. 13 Obecných pravidel), nákup služeb, které tvoří součást pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku, nejsou-li tyto služby součástí pořizovací ceny vybavení (např. školení na ovládání pořízeného vybavení, není-li tato služba součástí pořizovací ceny vybavení).

15 PODPOROVANÉ AKTIVITY Rozvoj komunitních center Jsou podporována veřejná víceúčelová zařízení, ve kterých se setkávají členové komunity s cílem zlepšit sociální situaci jednotlivců a komunity jako celku. Komunitní centrum realizuje sociální, vzdělávací, volnočasové aktivity, kulturní a zájmové akce, které vyplývají z tradic a zvyků komunity či krajové oblasti a jsou přístupné všem obyvatelům lokality. Členové komunity se aktivně účastní fungování komunitního centra a rozhodování o jeho podobě formou veřejného projednávání o náplni provozu a vyhodnocování funkčnosti komunitního centra. V době udržitelnosti projektu má žadatel povinnost zajistit minimálně jednoho pracovníka se vzděláním podle zákona o sociálních službách, který bude působit v rámci komunitního centra. Komunitní centrum může také poskytovat sociální službu podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Poskytování registrované služby je však na rozdíl od povinnosti zajistit minimálně jednoho sociálního pracovníka se vzděláním podle zákona o sociálních službách volitelné. Cílem výzvy není budování kulturních center nebo prostor pro masovou zábavu.

16 POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI pro všechny aktivity Plná moc (dokládá se v případě přenesení pravomocí na jinou osobu. Vzor příloha č. 11 Obecných pravidel) Zadávací a výběrová řízení (vyplňuje se v systému MS 2014+, v levém navigačním menu Informování o realizaci. Všechny nové záznamy veřejných zakázek, vykazování změn na zakázkách a jejich administrace probíhá v modulu Veřejné zakázky. Jako povinnou přílohu žádosti o podporu žadatel předkládá pouze uzavřenou smlouvu na plnění zakázky, kterou uplatňuje v projektu. Smlouvu včetně případných uzavřených dodatků přiloží prostřednictvím modulu Veřejné zakázky k odpovídající zakázce. Postup je uveden v příloze č. 35 Obecných pravidel. Doklad o právní subjektivitě (pokud lze doklady k právní subjektivitě veřejně dohledat na internetu, je možné doložit výpisy z internetu. Dokumenty nesmí být starší 3 měsíců, proto žadatel na dokument uvede datum, kdy dokument z internetu získal, pokud tato skutečnost není z dokumentu patrné.).

17 Studie proveditelnosti (slouží k posouzení potřebnosti a realizovatelnosti projektu, musí být zpracována dle vzoru dle přílohy č. P4B/C Specifických pravidel, usnadňuje podání žádosti o podporu do MS2014+). Doklad o prokázání právních vztahů k majetku, který je předmětem projektu Žadatel dokládá výpisy z katastru nemovitostí u majetku, který bude předmětem projektu. Výpis z katastru nemovitostí nesmí být k datu podání žádosti starší než 3 měsíce. Pokud žadatel není zapsán v katastru nemovitostí jako vlastník nebo subjekt s právem hospodaření, dokládá listiny, které osvědčují jiné právo k uvedenému majetku, např. nájemní smlouvu, smlouvu o výpůjčce, nebo smlouvu o smlouvě budoucí či jiný právní úkon.

18 Žádost o stavební povolení nebo ohlášení, případně stavební povolení nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující stavební povolení Pokud žadatel nemá k dispozici stavební povolení nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru či veřejnoprávní smlouvu nahrazující stavební povolení, dokládá žádost o stavební povolení nebo ohlášení, potvrzené stavebním úřadem. Pokud žadatel doložil stavební povolení, ohlášení nebo stavební povolení bez nabytí právní moci nebo neplatné stavební povolení, nebo návrh veřejnoprávní smlouvy, musí nejpozději do vydání Rozhodnutí/Stanovení výdajů doložit platné stavební povolení s nabytím právní moci nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru nebo účinnou veřejnoprávní smlouvu. Pokud byl na stavbu vydán územní souhlas a stavba nepodléhá povinnosti stavebního povolení nebo ohlášení, žadatel tuto přílohu nedokládá.

19 Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení nebo pro ohlášení stavby Žadatel dokládá projektovou dokumentaci, zpracovanou autorizovaným projektantem, jako ověření dostačuje razítko s podpisem a označením stavebního úřadu alespoň na titulní straně projektové dokumentace. Pokud stavba nevyžaduje stavební povolení, dokládá žadatel ohlášení stavby. Projektové dokumentace jsou zpracovány podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů, bližší specifikace je ve vyhlášce č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění pozdějších předpisů.

20 Položkový rozpočet stavby Žadatel stanoví ceny způsobilých výdajů hlavních a vedlejších aktivit projektu u nezahájených zakázek na základě stavebního rozpočtu, který je součástí příslušného stupně projektové dokumentace, a přiloží jeho originál ve formátu pdf jako povinnou přílohu k žádosti. Rozpočet je nutno členit tak, aby bylo možno jednoznačně vymezit hlavní a vedlejší aktivity projektu. Po ukončení zadávacího nebo výběrového řízení žadatel doloží také vysoutěžený položkový rozpočet stavby. Rozpočet musí být vypracován v rozsahu odpovídajícímu požadavkům vyhlášky č. 230/2012 Sb. (č. 169/2016, v platném znění).

21 Čestné prohlášení o skutečném majiteli Vysvětlení, co se rozumí skutečným vlastníkem, nalezne žadatel v Obecných pravidlech pro žadatele a příjemce v kap Vzor čestného prohlášení je přílohou Obecných pravidel č. 30. Žadatel je povinen uvést v čestném prohlášení informace minimálně v rozsahu uvedeném ve vzoru. Územní rozhodnutí s nabytím právní moci nebo územní souhlas nebo účinná veřejnoprávní smlouva nahrazující územní řízení Žadatel dokládá územní rozhodnutí s nabytím právní moci. Pokud stavba nevyžaduje územní rozhodnutí, dokládá územní souhlas či účinnou veřejnoprávní smlouvu nahrazující územní řízení. Dokument je nutné doložit s datem nabytí právní moci/vydání/uzavření, které bude odpovídat nejpozději dnu podání žádosti o podporu. Pokud stavba nevyžaduje územní rozhodnutí ani územní souhlas, tuto přílohu žadatel nedokládá a přiloží jako přílohu dokument, ve kterém bude uvedeno, že tato příloha je nerelevantní.

22 POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI Rozvoj sociálních služeb Souhlasné stanovisko subjektu, který vydal strategický plán sociálního začleňování, komunitní plán sociálních služeb nebo střednědobý plán rozvoje sociálních služeb kraje V této příloze žadatel doloží stanovisko od kompetentního subjektu, který vydal strategický plán, komunitní plán nebo střednědobý plán rozvoje sociálních služeb kraje. Vzor stanoviska je uveden v příloze č. 8 těchto Pravidel. Pověřovací akt, popř. vyjádření objednatele služeb o úmyslu poskytovatele služeb pověřit výkonem služby obecného hospodářského zájmu v souladu s rozhodnutím Komise 2012/21/EU Žadatel doloží pověřovací akt vydaný v souladu s rozhodnutím Komise ze dne 20. prosince 2011 o použití čl. 106 odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie na státní podporu ve formě vyrovnávací platby. V případě, že poskytovatel služby.

23 POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI Rozvoj komunitních center Souhlasné stanovisko kraje o souladu s jeho krajským střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb Žadatel doloží stanovisko od kompetentního subjektu, který vydal krajský střednědobý plán. Vzor stanoviska je uveden v příloze č. 9 těchto Pravidel. Tato příloha je relevantní pouze pokud bude žadatel v zařízení poskytovat jednu či více sociálních služeb podle zákona o sociálních službách. Pověřovací akt, popř. vyjádření objednatele služeb o úmyslu poskytovatele služeb pověřit výkonem služby obecného hospodářského zájmu v souladu s rozhodnutím Komise 2012/21/EU (pouze komunitní centra poskytující jednu a více sociálních služeb) Pro žadatele, kteří v zařízení nebudou poskytovat sociální služby podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, je tato příloha nerelevantní. Smlouva o spolupráci na projektu v případě, že žadatel plánuje spolupráci s dalším partnerem. Pokud je některá povinná příloha pro žadatele nerelevantní, žadatel nahraje jako přílohu dokument, ve kterém uvede zdůvodnění nedoložení povinné přílohy.

24 ZPŮSOBILÉ VÝDAJE Hlavní aktivita Rozvoj sociálních služeb Stavby, stavební úpravy, rekonstrukce stavby, přístavby, nástavby, stavební úpravy a rekonstrukce budov či bytů sloužících k poskytování registrovaných sociálních služeb, vytvoření zázemí, budování a modernizace související inženýrské sítě (vodovod, kanalizace, plyn, elektrické vedení) v rámci stavby, která je součástí projektu

25 ZPŮSOBILÉ VÝDAJE Hlavní aktivita Rozvoj sociálních služeb Nákup pozemků a staveb nákup pozemku (celého nebo části )určeného pro výstavbu nové budovy. nákup stavby (celé nebo její části) Cena pozemku nesmí přesáhnout 10 % celkových způsobilých výdajů. Cena nemovitosti musí být určena znaleckým posudkem (nesmí být starší než 6 měsíců).

26 Pořízení vybavení budov a zázemí pořízení vybavení pro zajištění provozu zařízení s vazbou na poskytování služeb. Pořízení automobilu nákup automobilu pro poskytování terénních a ambulantních sociálních služeb. DPH DPH je způsobilým výdajem, jen je-li způsobilým výdajem plnění, ke kterému se vztahuje, pokud nemá žadatel jakožto plátce DPH k podporovaným hlavním aktivitám nárok na odpočet na vstupu, pokud žadatel není plátce DPH, způsobilým výdajem je celková pořizovací cena.

27 ZPŮSOBILÉ VÝDAJE Vedlejší aktivita Rozvoj sociálních služeb zeleň v okolí budov a na budovách (zelené zdi a střechy, aleje, sportovní hřiště, sportovní hřiště a parky), demolice staveb na místě realizace projektu, parkovací stání v rámci areálu nezbytné pro provoz zařízení, příjezdové komunikace v areálu a nezbytné doprovodné vybavení, zabezpečení výstavby (technický dozor investora, BOZP, autorský dozor), projektová dokumentace stavby, EIA, studie proveditelnosti, pořízení služeb bezprostředně souvisejících s realizací projektu (příprava a realizace zadávacích a výběrových řízení), povinná publicita (dle kap. 13 Obecných pravidel), nákup služeb, které tvoří součást pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku, nejsou-li tyto služby součástí pořizovací ceny vybavení, DPH Nezpůsobilé výdaje jsou popsány ve Specifických pravidlech str. 50

28 ZPŮSOBILÉ VÝDAJE Hlavní aktivita Rozvoj komunitních center Stavby, stavební úpravy, rekonstrukce stavby, přístavby, nástavby, stavební úpravy a rekonstrukce budov sloužící komunitnímu centru, vytvoření zázemí pro poskytování služeb komunitního centra, budování a modernizace související inženýrské sítě (vodovod, kanalizace, plyn, elektrické vedení) v rámci stavby, která je součástí projektu a projektové dokumentace.

29 ZPŮSOBILÉ VÝDAJE Hlavní aktivita Rozvoj komunitních center Nákup pozemků a staveb nákup pozemku (celého nebo části )určeného pro výstavbu nové budovy. nákup stavby (celé nebo její části) Cena pozemku nesmí přesáhnout 10 % celkových způsobilých výdajů. Cena nemovitosti musí být určena znaleckým posudkem (nesmí být starší než 6 měsíců).

30 Pořízení vybavení budov a zázemí pořízení vybavení pro zajištění provozu zařízení s vazbou na poskytování služeb komunitního centra. Pořízení automobilu nákup automobilu pro poskytování terénních a ambulantních sociálních služeb. DPH DPH je způsobilým výdajem, jen je-li způsobilým výdajem plnění, ke kterému se vztahuje, pokud nemá žadatel jakožto plátce DPH k podporovaným hlavním aktivitám nárok na odpočet na vstupu, pokud žadatel není plátce DPH, způsobilým výdajem je celková pořizovací cena.

31 ZPŮSOBILÉ VÝDAJE Vedlejší aktivita Rozvoj komunitních center demolice staveb na místě realizace projektu, úpravy venkovního prostranství (přístupové cesty v areálu, zeleň v okolí budov a na budovách zelené zdi a střechy, aleje, parky, hřiště a herní prvky), zabezpečení výstavby (technický dozor investora, BOZP, autorský dozor), projektová dokumentace stavby, EIA, studie proveditelnosti, pořízení služeb bezprostředně souvisejících s realizací projektu (příprava a realizace zadávacích a výběrových řízení), povinná publicita (viz kap. 13 Obecných pravidel), nákup služeb, které tvoří součást pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku, nejsou-li tyto služby součástí pořizovací ceny vybavení. DPH Nezpůsobilé výdaje jsou popsány ve Specifických pravidlech str. 72

32 INDIKÁTORY Žadatel je povinen vybrat a naplnit indikátor, které odpovídají zvolené aktivitě a náplni projektu. Plánovaná hodnota indikátoru je závazná. Jeho nedodržení může mít charakter porušení rozpočtové kázně s následkem finanční sankce. Výběr indikátorů je součástí podání žádosti v systému MS V žádosti musí být vyplněna.

33 INDIKÁTORY společné pro obě aktivity Kapacita služeb a sociální práce (výsledku) Povinný. Žadatel uvede výchozí a cílovou hodnotu indikátoru. K naplnění cílové hodnoty indikátoru musí dojít k datu ukončení realizace projektu Počet podpořených zázemí pro služby a sociální práci (výstupu) Povinný. Žadatel uvede cílovou hodnotu indikátoru. K naplnění cílové hodnoty indikátoru musí dojít k datu ukončení realizace projektu Počet poskytovaných druhů sociálních služeb (výstupu) Povinný. Žadatel uvede cílovou hodnotu indikátoru. K naplnění cílové hodnoty indikátoru musí dojít do 6 měsíců od data ukončení realizace projektu. V případě komunitních center bude po ukončení realizace projektu poskytována alespoň jedna sociální služba podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů.

34 PROJEKTY GENERUJÍCÍ PŘÍJMY Rozvoj sociálních služeb Projekty, které mohou být podpořeny v této výzvě, podléhají pravidlům veřejné podpory a jsou vyloučeny z aplikace ustanovení čl. 61 a čl. 65 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 ze dne 17. prosince 2013 (tzv. Obecné nařízení) týkajících se zohlednění příjmů. Jedná se o slučitelnou veřejnou podporu, u které musí být provedeno individuální ověření potřeb financování. Individuální ověření potřeb financování je po zadání všech požadovaných dat v rozdílové variantě provedeno v modulu CBA v MS2014+ jako součást žádosti o podporu. Automaticky je vypočtena maximální investiční podpora. Výpočet pro max. výši investiční podpory je uveden v kap Specifických pravidel.

35 PROJEKTY GENERUJÍCÍ PŘÍJMY Rozvoj komunitních center Komunitní centra poskytující sociální služby ambulantního a terénního charakteru dle zákona Projekty podléhají pravidlům veřejné podpory a jsou vyloučeny z aplikace ustanovení čl. 61 a čl. 65 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 ze dne 17. prosince 2013 (tzv. Obecné nařízení) týkajících se zohlednění příjmů. Jedná se o slučitelnou veřejnou podporu, u které musí být provedeno individuální ověření potřeb financování. Komunitní centra neposkytující sociální služby podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Projekty nemohou vytvářet příjmy podle čl. 61 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 ze dne 17. prosince Mohou vytvářet příjmy mimo čl. 61 uvedeného nařízení tzv. jiné peněžní příjmy. Tzn: Celkové způsobilé výdaje, uvedené v žádosti o podporu, jsou vyšší než 1 mil. Kč. V průběhu realizace projektu se vytvoří čisté jiné peněžní příjmy (např. z prodeje vyřazeného zařízení).

36 PROCES HODNOCENÍ A VÝBĚRU PROJEKTŮ 1) Hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti pro kladné hodnocení je nutné splnit veškerá stanovená kritéria (napravitelná/nenapravitelná) lhůta MAS pro kontrolu formálních náležitostí a přijatelnosti je do 40 pracovních dnů od ukončení příjmu žádostí. 2) Věcné hodnocení věcné hodnocení je prováděno u všech žádostí o podporu, které uspěly ve fázi hodnocení přijatelnosti formálních náležitostí věcné hodnocení provádí Výběrová komise MAS cílem věcného hodnocení je vyhodnotit kvalitu projektů lhůta pro věcné hodnocení je do 20 pracovních dnů od ukončení fáze formálních náležitostí a přijatelnosti projekt musí splnit min. hranici 25 bodů z celkových 50 bodů

37 PROCES HODNOCENÍ A VÝBĚRU PROJEKTŮ 3) Schválení výběru projektů provádí Programový výbor MAS na základě návrhu Výběrové komise. lhůta pro jednání Programového výboru je 16 pracovních dnů od ukončení fáze věcného hodnocení 4) Závěrečné ověření způsobilosti provádí CRR

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49 IS KP14+ Žadatel podává projekt pouze elektronicky prostřednictvím systému IS KP14+ v rámci MS2014+ Pro práci v systému je třeba užít podporované prohlížeče Internet Explorer a Firefox, a to pouze v jejich nejnovějších verzích. Žadatel musí mít zřízen elektronický podpis před podáním/odesláním žádosti. IS KP vyžaduje registraci je třeba platná ová adresa a telefonní číslo. Pro vyplnění žádosti slouží metodika Postup pro podání žádosti o podporu v MS MS2014_62.vzva_SC _v-1.2-pracovn.pdf

50 Postup k registraci v IS KP2014+ Registrace do portálu se provádí přes úvodní stránku mseu.mssf.cz Kliknutím na ikonu REGISTRACE v pravé části stránky se zobrazí registrační formulář Ten je nutné vyplnit a na závěr doplnit opsáním kontrolního kódu a odeslat stiskem tlačítka na konci formuláře Poté dorazí SMS s potvrzovacím kódem, který se zadá do formuláře Na vámi uvedený mail dorazí aktivační odkaz, jehož zpuštěním je registrace dokončena Na tentýž mail dorazí potvrzení s uživatelským jménem a tím je registrace dokončená. Uživatelské jméno společně z heslem zadaným při registraci slouží k přístupu do systému. Proto tyto údaje dobře uschovejte. Odkaz: Postup pro registraci a přihlášení uživatele do portálu IS KP

51 Postup k registraci v IS KP2014+ a založení žádosti o podporu

52 Postup k registraci v IS KP2014+ a založení žádosti o podporu

53

54

55

56

57

58

59 Vyplnění vygenerované žádosti o podporu v IS KP14+ Pro vyplnění žádosti slouží metodika Postup pro podání žádosti o podporu v MS MS2014_fin.pdf Uživatel, který žádost o podporu založil, je určen jako Správce přístupů a následně má právo přidělit/odebrat k dané žádosti dalším uživatelům příslušné role. Rozlišujeme role čtenář (data jsou zobrazena pouze k náhledu), editor (možnost zápisu změn) a signatář (podepisování předem definovaných úkonů v rámci dané žádosti). Chcete-li nastavit přístupová práva k žádosti dalším osobám, musíte nejprve prostřednictvím tlačítka Nový záznam přidat prázdný formulář. V tomto formuláři zadejte kód uživatelského jména, kterému chcete přidělit přístup k žádosti. Nastavení notifikace prostřednictvím zadání ové adresy či telefonního čísla Vám přijdou informace o příchozích depeších atd. Vyplnění jednotlivých záložek v systému v rámci žádosti Povinně se vyplňují žlutě podbarvená pole, šedě podbarvená pole jsou nepovinná a bíle podbarvená jsou automaticky vyplňována systémem.

60 Vyplnění vygenerované žádosti o podporu v IS KP14+ Kontrola Tlačítko Kontrola slouží k ověření, zda jsou vyplněny všechny požadované údaje. Systém automaticky ověří, zda jsou všechna povinná data vyplněna a žádost je možné finalizovat. Pokud nejsou všechna data vyplněna, zobrazí se odkaz na danou záložku, kde je možné příslušná data doplnit. Kontrolu si můžete průběžně kdykoliv spustit během procesu vyplňování formuláře žádosti o podporu. Finalizace Stiskem tlačítka Finalizace se žádost uzamkne a je připravena k podpisu prostřednictvím kvalifikovaného elektronického podpisu. I během procesu finalizace jsou spuštěny předem definované kontroly vyplnění všech povinných údajů formuláře žádosti o podporu. Tedy i v případě, kdy zapomenete kontrolu provést stiskem tlačítka Kontrola, při finalizaci ji automaticky provede systém. Není tedy možné finalizovat nekompletní žádost.

61 Důležité odkazy Zveřejnění výzvy na webu MAS Vyškovsko, z.s. vyzva Specifická pravidla pro žadatele Obecná pravidla pro žadatele c2b291e410/Obecna-pravidla-IROP_vydani-1-12_cistopis.pdf.aspx?ext=.pdf Přílohy specifických pravidel

62 Důležité odkazy Postup pro registraci a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14 KP-14_v4.pdf Postup pro podání žádosti v MS MS2014_62.vzva_SC _v-1.2-pracovn.pdf

63 Děkuji za pozornost Renata Jaklová, projektová manažerka

Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Kvalita a dostupnost sociálních služeb I.

Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Kvalita a dostupnost sociálních služeb I. Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Kvalita a dostupnost sociálních služeb I. 17. července 2017, zasedací místnost MěÚ Mohelnice Typy podporovaných aktivit Rozvoj sociálních

Více

opatření Zvýšení kapacity a kvality sociálních služeb

opatření Zvýšení kapacity a kvality sociálních služeb INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM IROP opatření Zvýšení kapacity a kvality sociálních služeb SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY 27. 2. 2019 Představení opatření Alokace: 6 228 440 (= CZV = 100 %) 5 917 000

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 7. červen 2018 V 10:00 hodin Kancelář MAS, Sladovnická 198, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 62 Sociální infrastruktura Integrované projekty

Více

vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Litomyšlsko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Litomyšlsko 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Rozvoj komunitních a sociálních služeb obyvatelům Trnková Alena Tel. č. 775 678 525 1 Program: 1) Informace o vyhlášené výzvě

Více

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období 2014 2020 vyhlašuje III. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS Hustopečsko IROP 2.výzva MAS Hustopečsko-IROP- Sociální služby

MAS Hustopečsko IROP 2.výzva MAS Hustopečsko-IROP- Sociální služby MAS Hustopečsko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hustopečsko na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Rozvoj komunitních a sociálních služeb obyvatelům Trnková Alena Tel. č. 775 678 525 1 Program: 1. Představení výzvy - název výzvy, alokace, podporované

Více

4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Lužnice, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lužnice na období 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS Hustopečsko IROP 2.výzva MAS Hustopečsko-IROP- Sociální služby

MAS Hustopečsko IROP 2.výzva MAS Hustopečsko-IROP- Sociální služby MAS Hustopečsko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hustopečsko na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS Mezi Úpou a Metují - IROP - Podpora sociálního začleňování

MAS Mezi Úpou a Metují - IROP - Podpora sociálního začleňování MAS Mezi Úpou a Metují, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Mezi Úpou a Metují, z.s. období 2014 2020 na vyhlašuje 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z

Více

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Strakonicko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje STRAKONICKO - místo pro život" na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Výzva MAS ORLICKO - IROP- IROP/6 Infrastruktura sociálních služeb

Výzva MAS ORLICKO - IROP- IROP/6 Infrastruktura sociálních služeb MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje - Strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS ORLICKO vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS Region HANÁ IROP Komunitní centra

MAS Region HANÁ IROP Komunitní centra MAS Region HANÁ jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Region HANÁ na období 2014 2020 Připravuje k vyhlášení 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu MAS Region

Více

8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Chrudimsko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Chrudimsko na období 2014 2020 oznamuje změnu pro 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

SOCIÁLNÍCH SLUŽEB I.

SOCIÁLNÍCH SLUŽEB I. MAS Mohelnicko, z.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Mohelnicko na období 2014-2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Sociální infrastruktura Infrastruktura pro dostupnost a rozvoj sociální služby

Sociální infrastruktura Infrastruktura pro dostupnost a rozvoj sociální služby Sociální infrastruktura Infrastruktura pro dostupnost a rozvoj sociální služby Struktura financování: Evropský fond pro regionální rozvoj 95 %, státní rozpočet - 0%, žadatel 5% Typy podporovaných projektů:

Více

vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Místní akční skupina Brána Brněnska, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny Brána Brněnska, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání

Více

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Boleslavsko, z.ú. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Boleslavsko na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 15. leden 2019 v 10:00 hodin Kancelář MAS, Sladovnická 198, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 62 Sociální infrastruktura Integrované projekty

Více

7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu. s názvem MAS Region HANÁ IROP Komunitní centra

7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu. s názvem MAS Region HANÁ IROP Komunitní centra MAS Region HANÁ, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Region HANÁ na období 2014 2020 vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

oznamuje změnu v 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

oznamuje změnu v 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Partnerství venkova, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Partnerství venkova, z. s. na období 2014 2020 oznamuje změnu v 4. výzvě k předkládání žádostí

Více

MAS Česká Kanada IROP Sociální služby I

MAS Česká Kanada IROP Sociální služby I MAS Česká Kanada o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Česká Kanada na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS 21 IROP Kvalitní sociální služby III.

MAS 21 IROP Kvalitní sociální služby III. MAS 21 jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS 21 na období 2014 2020 vyhlašuje 9. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Region Kunětické hory, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období 2014 2020 MAS Region Kunětické hory vyhlašuje

Více

MAS Horňácko a Ostrožsko z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Horňácko a Ostrožsko na období

MAS Horňácko a Ostrožsko z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Horňácko a Ostrožsko na období MAS Horňácko a Ostrožsko z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Horňácko a Ostrožsko na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

MAS Horní Pomoraví jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Horní Pomoraví. MAS Horní Pomoraví lidé, příroda a tradice

MAS Horní Pomoraví jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Horní Pomoraví. MAS Horní Pomoraví lidé, příroda a tradice MAS Horní Pomoraví jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Horní Pomoraví MAS Horní Pomoraví lidé, příroda a tradice Vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

193/06_16_072/CLLD_17_03_011"

193/06_16_072/CLLD_17_03_011 MAS Krkonoše jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Krkonoše na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Litomyšlsko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Litomyšlsko 2014 2020 vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

Podpora rozvoje infrastruktury komunitních center II.

Podpora rozvoje infrastruktury komunitních center II. MAS Český les, z. s., jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Český les na období 2014 2020 vyhlašuje 13. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Střední Haná jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Střední Haná, o.p.s. pro programové období 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR. 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR. 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 68 Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro předškolní vzdělávání

Více

11. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu. s názvem MAS Region HANÁ IROP Komunitní centra

11. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu. s názvem MAS Region HANÁ IROP Komunitní centra MAS Region HANÁ, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Region HANÁ na období 2014 2020 vyhlašuje 11. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Místní akční skupina Hlinecko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje "Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období 2014-2020 (2023) vyhlašuje 2. výzvu k

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje. změnu v 82. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje. změnu v 82. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změnu v 82. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH

Více

7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka na období 2014 2020 vyhlašuje 7. výzvu k předkládání

Více

vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Místní akční skupina Brána Brněnska, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny Brána Brněnska, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 82. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 82. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 82. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH

Více

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS ORLICKO, z.s. na období

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS ORLICKO, z.s. na období MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS ORLICKO, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 9. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Místní akční skupina Rožnovsko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD) Místní akční skupiny Rožnovsko, z.s. na období 2014-2020

Více

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období

MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období MAS Naděje o.p.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Naděje o.p.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

4.výzva MAS Východní Slovácko IROP Zázemí a rozvoj sociálních služeb

4.výzva MAS Východní Slovácko IROP Zázemí a rozvoj sociálních služeb MAS Východní Slovácko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Barevná venkovská harmonie: Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Východní Slovácko pro období 2014 2020 oznamuje

Více

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Aktivita Infrastruktura pro předškolní vzdělávání 1. Plná moc

Více

INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH

INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH V rámci Specifického cíle IROP - 4.1 Posílení komunitně vedeného místního rozvoje za účelem zvýšení kvality života ve venkovských

Více

Výzva MAS ORLICKO - IROP - Komunitní centra I.

Výzva MAS ORLICKO - IROP - Komunitní centra I. MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS ORLICKO, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 9. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS Vyhlídky, z.s. IROP Infrastruktura pro kvalitní sociální služby dostupné i v odlehlých obcích

MAS Vyhlídky, z.s. IROP Infrastruktura pro kvalitní sociální služby dostupné i v odlehlých obcích MAS Vyhlídky, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vyhlídky, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP Č. 62 Sociální infrastruktura - Integrované projekty CLLD

VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP Č. 62 Sociální infrastruktura - Integrované projekty CLLD Místní akční skupina Rožnovsko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD) Místní akční skupiny Rožnovsko na období 2014-2020

Více

14. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

14. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Sokolovsko o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Sokolovsko na období 2014 2020 vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Region HANÁ jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Region HANÁ na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Seminář pro žadatele Místní akční skupiny Hlinecko, z.s. k 1.,2.,3.,4. výzvě IROP 10. ledna 2018

Seminář pro žadatele Místní akční skupiny Hlinecko, z.s. k 1.,2.,3.,4. výzvě IROP 10. ledna 2018 Seminář pro žadatele Místní akční skupiny Hlinecko, z.s. k 1.,2.,3.,4. výzvě IROP 10. ledna 2018 2. výzva IROP Komunitní a sociální infrastruktura Komunitní centra Vyhlášení 2. výzvy od 29. prosince 2017

Více

4. výzva IROP- Sociální služby MAS Třeboňsko, o. p. s.

4. výzva IROP- Sociální služby MAS Třeboňsko, o. p. s. 4. výzva IROP- Sociální služby MAS Třeboňsko, o. p. s. SEMINÁŘ PRO ŽADATELE KANCELÁŘ MAS TŘEBOŇSKO, O.P.S., 19.9.2018 PROVOZNÍ A ANIMAČNÍ VÝDAJE MAS TŘEBOŇSKO, CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001894 Program

Více

MAS Region HANÁ IROP Rozvoj sociálních služeb

MAS Region HANÁ IROP Rozvoj sociálních služeb MAS Region HANÁ jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Region HANÁ na období 2014 2020 vyhlašuje 4 výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Opatření IROP 3 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi (leden 2017)

Opatření IROP 3 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi (leden 2017) Tento text vznikl zpracováním výzvy č. 62 Sociální infrastruktura integrované projekty CLLD a je přizpůsoben naší strategii (SCLLD MAS Lašsko, z. s.). Samotná výzva MAS bude ještě upravena, tento text

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 11. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA 14.3.

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 11. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA 14.3. SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 11. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA 14.3.2019, TICHÁ Program semináře Představení výzvy Proces hodnocení a výběr projektů

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 49. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 49. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 49. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu DEINSTITUCIONALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZA ÚČELEM SOCIÁLNÍHO

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 81. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 81. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 81. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB II. Identifikace výzvy Operační

Více

MAS Šternbersko o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD MAS Šternbersko na období

MAS Šternbersko o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD MAS Šternbersko na období MAS Šternbersko o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD MAS Šternbersko na období 2014 2020 vyhlašuje 6. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 11. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA 14.3.

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 11. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA 14.3. SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 11. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA 14.3.2019, TICHÁ Program semináře Představení výzvy Proces hodnocení a výběr projektů

Více

Seminář pro žadatele 8. VÝZVA MAS OPAVSKO IROP SOCIÁLNÍ SLUŽBY , Hradec nad Moravicí

Seminář pro žadatele 8. VÝZVA MAS OPAVSKO IROP SOCIÁLNÍ SLUŽBY , Hradec nad Moravicí Seminář pro žadatele 8. VÝZVA MAS OPAVSKO IROP SOCIÁLNÍ SLUŽBY 2018 23. 10. 2018, Hradec nad Moravicí Program semináře Představení výzvy Proces hodnocení a výběru projektů Pravidla zadávání veřejných zakázek

Více

oznamuje změnu 1. výzvy k předkládání žádostí o podporu Integrovaný regionální operační program

oznamuje změnu 1. výzvy k předkládání žádostí o podporu Integrovaný regionální operační program MAS Vyškovsko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vyškovsko, z.s. na období 2014 2020 oznamuje změnu 1. výzvy k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS Vyškovsko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vyškovsko, z.s. na období

MAS Vyškovsko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vyškovsko, z.s. na období MAS Vyškovsko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vyškovsko, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA , RYBÍ

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA , RYBÍ SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA 15.2.2018, RYBÍ Program semináře Představení výzvy Proces hodnocení a výběr projektů Zadávání

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE DNE Výzva MAS Vyškovsko, z.s. IROP Snížení rizik spojených s klimatickými změnami

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE DNE Výzva MAS Vyškovsko, z.s. IROP Snížení rizik spojených s klimatickými změnami SEMINÁŘ PRO ŽADATELE DNE 10. 1. 2019 5. Výzva MAS Vyškovsko, z.s. IROP Snížení rizik spojených s klimatickými změnami PROGRAM SEMINÁŘE 1) Představení MAS Vyškovsko, z.s. 2) Představení 5. Výzvy MAS Vyškovsko,

Více

MAS Hlučínsko z.s. IROP Sociální služby

MAS Hlučínsko z.s. IROP Sociální služby MAS Hlučínsko z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hlučínsko na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA , RYBÍ

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA , RYBÍ SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA MAS LAŠSKO, Z. S. IROP SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - SOCIÁLNÍ SLUŽBY A KOMUNITNÍ CENTRA 15.2.2018, RYBÍ Program semináře Představení výzvy Proces hodnocení a výběr projektů Zadávání

Více

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Brána Písecka, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Brána Písecka, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS ORLICKO

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS ORLICKO MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS ORLICKO vyhlašuje 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE DNE Výzva MAS Vyškovsko, z.s. IROP - Památky

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE DNE Výzva MAS Vyškovsko, z.s. IROP - Památky SEMINÁŘ PRO ŽADATELE DNE 10. 1. 2019 6. Výzva MAS Vyškovsko, z.s. IROP - Památky PROGRAM SEMINÁŘE 1) Představení 6. Výzvy MAS Vyškovsko, z.s. Památky Podporované aktivity Povinné přílohy Způsobilost výdajů

Více

MAS Horní Pomoraví jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Horní Pomoraví. MAS Horní Pomoraví lidé, příroda a tradice

MAS Horní Pomoraví jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Horní Pomoraví. MAS Horní Pomoraví lidé, příroda a tradice MAS Horní Pomoraví jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Horní Pomoraví MAS Horní Pomoraví lidé, příroda a tradice Vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

MAS Rozvoj Krnovska IROP Zvyšování kvality a dostupnosti sociálních služeb

MAS Rozvoj Krnovska IROP Zvyšování kvality a dostupnosti sociálních služeb MAS Rozvoj Krnovska jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Rozvoj Krnovska na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS Podještědí jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Podještědí na období

MAS Podještědí jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Podještědí na období MAS Podještědí jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Podještědí na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS Sedlčansko IROP Infrastruktura vzdělávání

MAS Sedlčansko IROP Infrastruktura vzdělávání MAS Sedlčansko,o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Sedlčansko na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS ORLICKO

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS ORLICKO MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS ORLICKO vyhlašuje 12. výzvu k předkládání žádostí o podporu z

Více

MAS Šumavsko IROP Vybavení a modernizace učeben

MAS Šumavsko IROP Vybavení a modernizace učeben MAS Šumavsko, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Šumavsko, z. s. na období 2014 2020 vyhlašuje 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

6. výzva MAS Východní Slovácko IROP Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení II.

6. výzva MAS Východní Slovácko IROP Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení II. MAS Východní Slovácko, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Barevná venkovská harmonie: Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Východní Slovácko pro období 2014 2020

Více

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje "Strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS ORLICKO"

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS ORLICKO MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje "Strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS ORLICKO" vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS ORLICKO

MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS ORLICKO MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Integrovaná strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS ORLICKO vyhlašuje 11. výzvu k předkládání žádostí o podporu z

Více

Seminář pro žadatele 037/06_16_076/CLLD_15_01_158 IROP

Seminář pro žadatele 037/06_16_076/CLLD_15_01_158 IROP Seminář pro žadatele 037/06_16_076/CLLD_15_01_158 IROP 1.výzva MAS Havlíčkův kraj IROP - Infrastruktura pro vzdělávání a celoživotní učení 8. 3. 2018, Havlíčkova Borová MAS Havlíčkův kraj, o. p. s. Základní

Více

2. výzva MAS Východní Slovácko IROP Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení I.

2. výzva MAS Východní Slovácko IROP Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení I. MAS Východní Slovácko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Barevná venkovská harmonie: Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Východní Slovácko pro období 2014 2020 oznamuje

Více

1. výzva MAS Krajina srdce-irop-modernizace VYBAVENÍ A REKONSTRUKCE ŠKOL

1. výzva MAS Krajina srdce-irop-modernizace VYBAVENÍ A REKONSTRUKCE ŠKOL MAS Krajina srdce jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Krajina srdce na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 7. června 2018 ve 13:00 hodin Kancelář MAS, Sladovnická 198, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 65 Sociální podnikání Integrované projekty

Více

002. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

002. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Lanškrounsko, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lanškrounsko, z. s. na období 2014 2020 vyhlašuje 002. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Výzva MAS ORLICKO - IROP- Neformální a zájmové vzdělávání I.

Výzva MAS ORLICKO - IROP- Neformální a zájmové vzdělávání I. MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje "Strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS ORLICKO" vyhlašuje 7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Seminář BAVENÍ A REKONSTRUKCE ŠKOL

Seminář BAVENÍ A REKONSTRUKCE ŠKOL Seminář výzva MAS Krajina srdce-irop-modernizace VY- BAVENÍ A REKONSTRUKCE ŠKOL Vazba na výzvu IROP č. 68: ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI IN- FRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ - INTEGROVANÉ

Více

MAS Vltava IROP Modernizace objektů a vybavenosti ve vzdělávání II.

MAS Vltava IROP Modernizace objektů a vybavenosti ve vzdělávání II. MAS Vltava jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vltava na období 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

MAS Krkonoše IROP Infrastruktura pro vzdělávání na území MAS Krkonoše.

MAS Krkonoše IROP Infrastruktura pro vzdělávání na území MAS Krkonoše. MAS Krkonoše jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Krkonoše na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS Luhačovské Zálesí IROP Infrastruktura pro předškolní vzdělávání

MAS Luhačovské Zálesí IROP Infrastruktura pro předškolní vzdělávání MAS Luhačovské Zálesí jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Luhačovské Zálesí pro období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání

Více

Výzva MAS ORLICKO IROP Vzdělávání v klíčových kompetencích III.

Výzva MAS ORLICKO IROP Vzdělávání v klíčových kompetencích III. MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS ORLICKO vyhlašuje 15. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem

vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem Prostějov venkov o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území společnosti Prostějov venkov o.p.s. 2014-2020+ vyhlašuje 3. výzvu

Více

Výzva MAS Region Pošembeří IROP VZDĚLÁVÁNÍ 02

Výzva MAS Region Pošembeří IROP VZDĚLÁVÁNÍ 02 MAS Region Pošembeří o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Region Pošembeří na období 2014 2020 oznamuje změny v 2. výzvě k předkládání žádostí o podporu

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 62. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 62. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 62. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD Identifikace

Více

5. Výzva MAS Hradecký venkov_sociální bydlení. VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP 85. výzva IROP - SOCIÁLNÍ BYDLENÍ- INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD - SC 4.

5. Výzva MAS Hradecký venkov_sociální bydlení. VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP 85. výzva IROP - SOCIÁLNÍ BYDLENÍ- INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD - SC 4. 5. Výzva MAS Hradecký venkov_sociální bydlení VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP 85. výzva IROP - SOCIÁLNÍ BYDLENÍ- INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD - SC 4.1 Vyhlášení výzvy: 30. 11. 2018 Příjem žádostí: 30. 11. 2018 31.

Více

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

6. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

6. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Dolnobřežansko, o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Dolnobřežansko, o.p.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 6. výzvu k předkládání žádostí o podporu z

Více

MAS Českomoravské pomezí IROP Investice do škol a školských zařízení včetně vybavení

MAS Českomoravské pomezí IROP Investice do škol a školských zařízení včetně vybavení MAS Českomoravské pomezí o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Českomoravské pomezí na období 2014 2020 oznamuje změnu v 2. výzvě k předkládání žádostí o

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 62. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu SOCIÁLNÍ INFRASTRUKTURA - INTEGROVANÉ PROJEKTY

Více