M ě s t o B r n o. kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška č. 1/1993, kterou se vydává Statut města Brna.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "M ě s t o B r n o. kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška č. 1/1993, kterou se vydává Statut města Brna."

Transkript

1 M ě s t o B r n o V Y H L Á Š K A Č. 2/1994 kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška č. 1/1993, kterou se vydává Statut města Brna. Zastupitelstvo města Brna schválilo v souladu s 16, 25 a 36, odst. 1, písm. f) zákona o obcích na svém XXXIV. zasedání dne tuto obecně závaznou vyhlášku města Brna. Oddíl I 1. Článek 3, odst. [2], písm. m) se mění takto: "m) schvalovat územní plán sídelního útvaru města Brna a územně plánovací dokumentaci zón související s řešením celoměstských zájmů." 3a) 3a) 26, odst. 2, 27, odst. 1 stavebního zákona, 36, odst. 1, písm. n) zákona o obcích 2. Článek 10, odst. [1], písm. a) se mění takto: "a) schvalovat program rozvoje městské části; b) schvalovat zadání pro tvorbu územně plánovací dokumentace, souborné stanovisko ke konceptu a návrh územní dokumentace zóny městské části; c) vyjadřovat se k části územně plánovací dokumentace schvalované Zastupitelstvem města Brna podle Článku 3, odst. [2], písm. m) Statutu, týkající se území příslušné městské části;"

2 3. Článek 10, odst. [1], písm. b) - k) se mění takto: " Písmena b) - k) se označují jako d) - m)." 4. Článek 14, odst. [5] se mění takto: "[5] Ve smyslu 59 zákona o obcích působí v úřadu městské části tajemník, který zastupuje město Brno v oblasti pracovně právních vztahů." 5. V Článku 18, odst. [1] se vypouštějí písmena g),i) a j). 6. V Článku 18, odst. [1] se původní písmeno h) označuje jako písmemo g). 7. V Článku 18, odst. [2] se vypouští písmeno h). 8. Článek 18, odst. [2] se doplňuje novým textem označeným jako písmeno h), který zní: "h) rozhoduje o tom, kdo pořídí územně plánovací dokumentaci zóny řešící území zasahující do dvou a více městských částí." 9. Za článek 19 se vkládají nové články 19a a 19b, které znějí: "PAMÁTKOVÁ PÉČE ČLÁNEK 19a PŮSOBNOST MĚSTA

3 [1] Samostatná působnost: a) nevykonává. [2] Přenesená působnost: a) vykonává státní správu na úseku památkové péče a provádí ve spolupráci s městskými částmi nutná opatření k ochraně bezprostředně ohrožených kulturních památek, b) ukládá pokuty právnickým osobám a důtky a pokuty fyzickým osobám při porušení jejich povinností v oblasti památkové péče podle zvláštního předpisu. 12a) 12a) zák. č. 20/1987 Sb. o státní památkové péči ČLÁNEK 19b PŮSOBNOST MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ [1] Samostatná působnost: a) nevykonávají. [2] Přenesená působnost: a) provádějí po předchozím souhlasu odboru památkové péče Magistrátu města Brna nutná opatření k ochraně bezprostředně ohrožené památky." 10. Článek 20, odst. [1], písmeno f) se doplňuje novým textem, který zní: "vykonává funkci investora městských parků v základní rekonstrukci a uličních stromořadí a staveb charakteru veřejné zeleně hrazené z vlastních zdrojů města a státní účelové dotace,"

4 11. Článek 20, odst. [1] se doplňuje písmenem h), které zní: "h) zajišťuje a koordinuje naplánování koncepce programu nakládání s komunálním odpadem včetně zařízení na úpravu, využití a zneškodňování komunálního odpadu." 12. V Článku 22, odst. [1], písmeno i) se slova "Magistrátu města Brna" nahrazují slovy "města Brna". 13. Článek 26, odst. [1], písmeno a) se doplňuje novým textem, který zní: "pohřební a hřbitovní služby, městské a příměstské lesy a parky celoměstského významu, svoz, separace a likvidace komunálního odpadu a zásobování teplem," 14. Článek 26, odst. [1] se doplňuje písmenem c), které zní: "c) uděluje souhlas s provozováním pohřebišť a krematorií ve smyslu přílohy č. 3 zákona o živnostenském podnikání." 15. V Článku 26, v odst. [2], se písmeno a) mění takto: "a) přezkoumává rozhodnutí městských částí vydaná v I. stupni ve správním řízení na úseku stánkového prodeje, čistoty a reklam, v souladu s obecně závaznými vyhláškami města Brna," 16. Článek 26, odst. [2] se doplňuje písmenem b), které zní: "b) přezkoumává rozhodnutí městských částí vydaná v I. stupni ve správním řízení za porušení podmínek pro zprovoznění obchodů privatizovaných v malé privatizaci." 17. V Článku 27, odst. [2] se písmeno a) mění takto:

5 "a) vydávají rozhodnutí ve správním řízení na úseku stánkového prodeje, čistoty a reklam ve svém územním obvodu, v souladu s obecně závaznými vyhláškami města Brna," 18. V Článku 32, odst. [2], se písmeno a) mění takto: "a) zabezpečuje výkon státní správy v I. stupni v intencích zákona o výrobě, rozvodu a spotřebě elektřiny, zákona o výrobě, rozvodu a využití topných plynů a zákona o výrobě, rozvodu a spotřebě tepla." 19. V Článku 36, odst. [1] se písmeno b) mění takto: "b) posuzuje a řeší restituční nároky oprávněných osob uplatněné vůči městu Brnu jako povinné osobě při nápravě některých majetkových křivd v oblasti vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku." 20. Článek 36, odst. [2], písmeno b) se označuje jako písmeno c). 21. V Článku 36, odst. [2] se mezi písmena a) a c) vkládá písmeno b), jehož nový text zní takto: "b) v I. stupní provádí řízení o uložení pokuty, nebo o povinnosti složit kauci podle zvláštního předpisu,"33) nové znění 33) zák. č. 39/1993 Sb. 22. V Článku 37, odst. [2] se písmeno a) mění takto: "a) vykonávají v I. instanci státní správu na úseku ochrany zemědělského půdního fondu, která podle zákona přísluší pověřeným obecním úřadům, 34)" "nové znění 34) 14 písm. a) - d) zák. č. 334/1992 Sb."

6 23. V Článku 37, odst. [2], v písmenu b) se vypouštějí slova "ochrany zemědělského půdního fondu". 24. Článek 37, odst. [2] se doplňuje písmenem f), které zní: "f) podle zák. č. 219/1991 Sb., kterým se mění a doplňuje zák. č. 105/1990 Sb., vedou evidenci samostatně hospodařících rolníků a vydávají o zápisu do této evidence osvědčení." 25. V Článku 38, odst. [1], v písmenu b) se za slova "právo myslivosti na" vkládají slova "zemědělských a" a text pokračuje slovy "lesních pozemcích..." 26. V Článku 42, odst. [2] se v písmenu a) vypouštějí slova "památkové péče". 27. V Článku 42, odst. [2] se vypouští písmeno f) včetně odkazu 37). 28. V Článku 43, odst. [2] se vypouští písmeno b). 29. Článek 44, odst. [1] se doplňuje písmeny b) a c), která znějí: "b) v rámci městského zdravotnictví plní úkoly k zajištění zdravotnické činnosti za mimořádných situací jak v mírovém období, tak v období branné pohotovosti státu, c) metodicky a odborně koordinuje činnost zdravotnických zařízení, jejichž zřizovatelem je město Brno; navrhuje opatření k odstranění závad v činnosti nebo hospodaření těchto organizací pokud zvláštní předpisy nestanoví jinak." 30. Článek 49, odst. [2], písmeno a), bod 1. se doplňuje novým textem, který zní: "rozhodují o poskytování příspěvku na nájemné,"

7 31. Článek 49, odst. [2], písmeno a) se doplňuje novým bodem č. 9, který zní: "9. vykonávají funkci opatrovníka osob zbavených způsobilosti k právním úkonům, kdy nemůže být opatrovníkem ustanoven příbuzný fyzické osoby ani jiná osoba," 32. V Článku 56, odst. [2] se písmeno d) mění takto: "d) dozírá na výkon přestupkové agendy, přezkoumává rozhodnutí vydaná v I. stupni správního řízení ve věci přestupků proti pořádku ve státní správě vyskytujících se na více úsecích státní správy, na úseku spojů, všeobecné vnitřní správy, obrany České republiky, proti veřejnému pořádku, občanskému soužití a majetku," 33. Za článek 57 se vkládá nový článek 57a, který zní: "ZAHRANIČNÍ VZTAHY ČLÁNEK 57a PŮSOBNOST MĚSTA [1] Samostatná působnost: a) vykonává řídící, informačně-poradenskou, koordinační a organizační činnost v oblasti zahraničních vztahů města Brna. [2] Přenesená působnost: a) nevykonává."

8 34. Článek 61, odst. [3] se doplňuje novým textem označeným jako písmeno b), který zní: "b) provádí státní stavební dohled pověřenými pracovníky dle stavebního zákona." V článku 62, odst. [2] se vypouští slovo "nevykonávají". Článek 62, odst. [2] se doplňuje novým textem označeným jako písmeno a), který zní: "a) spolupracují s Městskou policií při výkonu státního stavebního dohledu prováděného pověřenými pracovníky Městské policie podle stavebního zákona ". 35. V Článku 67, odst. [1], písmeno d) se slovo "komplexní" nahrazuje slovem "obecní". 36. Článek 67, odst. [1] se doplňuje písmenem g), které zní: "g) vypovídá smlouvy o nájmu bytů a zastupuje město Brno v řízeních před soudy, týkajících se nájmu bytů a nebytových prostor, vzniku, změny a zániku nájemního vztahu k bytům a nebytovým prostorám, jejich vyklizení a úhrady nájemného za užívání bytů a nebytových prostor a úhrady za plnění poskytovaná s užíváním bytu a nebytových prostor v domech v majetku města Brna, které nejsou svěřeny městským částem." 37. Článek 67, odst. [2], písmeno d) se mění takto: "d) na základě zmocnění dle zvláštních předpisů 42) vydává vyhlášku o určení výhodnosti polohy domu a zvýšení či snížení sazeb nájemného za pronájem bytů a nebytových prostor a návrh na zvýšení nájemného v rodinných domech," 42) vyhl. č. 585/1990 Sb. a vyhl. č. 176/1993 Sb.

9 38. V Článku 68, odst. [2] se vypouští písm. e), f). 39. Článek 69, odst. [6] se doplňuje písmenem e), které zní: "e) v případě souhlasu městské části se zamýšlenou dispozicí." 40. V Článku 70, odst. [2] se věta "Příjmy, které město Brno postupuje jako příjmy městské části" nahrazuje větou "Příjmy, které město Brno postupuje k inkasu městským částem". Oddíl II Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. března Ing. Jiří Horák v.r. primátor města Brna Ing. Ludvík Doležal v.r. 1. náměstek primátora města Brna

10

Obecně závazná v y h l á š k a č. 7/2007,

Obecně závazná v y h l á š k a č. 7/2007, Statutární město Brno Obecně závazná v y h l á š k a č. 7/2007, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města Brna, ve znění pozdějších

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 17/2017,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 17/2017, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2017 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města datum nabytí účinnosti: 1. 11. 2017 Magistrát

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA PRÁVNÍ PŘEDPISY 2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města datum nabytí účinnosti: 8. 4. 2014 Magistrát

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. itnul,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. itnul, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2017 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. itnul, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna ě. 20/2001, kterou se vydává Statut města datum nabytí

Více

Obecně závazná v y h l á š k a č. 14/2004,

Obecně závazná v y h l á š k a č. 14/2004, Statutární město Brno Obecně závazná v y h l á š k a č. 14/2004, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města Brna, ve znění pozdějších

Více

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA,

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, 17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 55/2000 hl. m. Prahy, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů Zastupitelstvo hlavního města Prahy

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád ÚMČ. Úřad městské části města Brna, Brno - Starý Lískovec Klobásova 9, Brno,

VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád ÚMČ. Úřad městské části města Brna, Brno - Starý Lískovec Klobásova 9, Brno, VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád ÚMČ Úřad městské části města Brna, Brno - Starý Lískovec Klobásova 9, Brno, 625 00 Schválila RMČ s účinností od 1.3. 2012 1 OBSAH : 1. Základní ustanovení 2. Organizační

Více

Obecně závazná vyhláška č. 11/2000, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků se mění a doplňuje takto:

Obecně závazná vyhláška č. 11/2000, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků se mění a doplňuje takto: Obecně závazná vyhláška 4/2008 Obecně závazná vyhláška č. 4/2008, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 11/2000, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků. Zastupitelstvo

Více

S t a t u t á r n í m ě s t o B r n o. V Y H L Á Š K A č. 24/2002,

S t a t u t á r n í m ě s t o B r n o. V Y H L Á Š K A č. 24/2002, S t a t u t á r n í m ě s t o B r n o V Y H L Á Š K A č. 24/2002, kterou se mění a doplňuje vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města Brna, ve znění pozdějších vyhlášek

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2003 4. volební období 397/3 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 14/2018,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 14/2018, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2018 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut datum nabytí účinnosti: 2. 10. 2018 Magistrát města

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 638 ze dne 1.4.2014 k záměru na vydání obecně závazné vyhlášky, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 55/2000 Sb.

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2015,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2015, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2015 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města datum nabytí účinnosti: 3. 11. 2015 Magistrát

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.#/2016,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.#/2016, STATUTARNI MESTO BRNO PRÁVNÍ PŘEDPISY 2016 B N I STATUTARNI MESTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.#/2016, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna ě. 20/2001, kterou se

Více

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků Obecně závazná vyhláška 10/2016 kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků Zastupitelstvo města se usneslo dne

Více

Obecně závazná v y h l á š k a č. 1/2007,

Obecně závazná v y h l á š k a č. 1/2007, Statutární město Brno Obecně závazná v y h l á š k a č. 1/2007, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města Brna, ve znění pozdějších

Více

DODATEK Č. 2 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ

DODATEK Č. 2 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ Město Ústí nad Orlicí DODATEK Č. 2 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ č. jednací: MUUO/40374/2017/OPŽ/nov pořadové číslo: 2/R/2016 II. č. spisu: 1055/2017 počet listů: 4 počet příloh: 1

Více

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků č. 11/2017, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků Zastupitelstvo města se usneslo dne 21. 6. 2017 vydat v

Více

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků Obecně závazná vyhláška 11/2017 Obecně závazná vyhláška č. 11/2017, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků

Více

554/1990 Sb. VYHLÁŠKA

554/1990 Sb. VYHLÁŠKA 554/1990 Sb. VYHLÁŠKA Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu ze dne 7. prosince 1990, kterou se mění a doplňuje vyhláška Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu č. 21/1979

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o státní sociální podpoře. Čl. I

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o státní sociální podpoře. Čl. I ZÁKON ze dne 2008, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Inovace

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: 26.06.1992 Časová verzia predpisu účinná od: 01.07.1992 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 321 Z Á K O N České národní rady ze

Více

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1988. Uverejnené: 28.06.1988 Účinnosť od: 01.07.1988

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1988. Uverejnené: 28.06.1988 Účinnosť od: 01.07.1988 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1988 Uverejnené: 28.06.1988 Účinnosť od: 01.07.1988 116 Z Á K O N České národní rady ze dne 28. června 1988, kterým se mění a doplňuje zákon České národní rady

Více

M ě s t o B r n o STATUT MĚSTA BRNA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/1993, KTEROU SE VYDÁVÁ

M ě s t o B r n o STATUT MĚSTA BRNA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/1993, KTEROU SE VYDÁVÁ M ě s t o B r n o OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/1993, KTEROU SE VYDÁVÁ STATUT MĚSTA BRNA Zastupitelstvo města Brna schválilo na svém XXIV. zasedání konaném ve dnech 15. - 17. 12. 1992 obecně závaznou vyhlášku,

Více

ČLÁNEK 3 - ZASTUPITELSTVO MĚSTA BRNA

ČLÁNEK 3 - ZASTUPITELSTVO MĚSTA BRNA POROVNÁNÍ TEXTU ČLÁNEK 3 - ZASTUPITELSTVO MĚSTA BRNA [2] Zastupitelstvu města Brna je vyhrazeno: a) schvalovat strategické dokumenty rozvoje města, b) vydávat územní plán a regulační plány opatřením obecné

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 01.11.1991 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 437 Z Á K O N České národní

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí

Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí Organizační řád Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí schválený radou města dne 5.8.2014, který nabyl účinnosti dnem 1.9.2014, se

Více

Živnostenské úřady. Obecní živnostenský úřad. Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně:

Živnostenské úřady. Obecní živnostenský úřad. Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně: 570/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 17. prosince 1991 o živnostenských úřadech ve znění zákonů č. 286/1995 Sb., č. 132/2000 Sb., č. 320/2002 Sb., č. 284/2004 Sb., č. 70/2006 Sb., č. 214/2006 Sb.,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne č.j.: 567/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 541 ze dne 30.08.2017 Změna Organizačního řádu ÚMČ - zřízení oddělení přestupkového řízení odboru dopravy Rada městské části I.

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 68 Rozeslána dne 24. července 2009 Cena Kč 131, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 68 Rozeslána dne 24. července 2009 Cena Kč 131, O B S A H : Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 68 Rozeslána dne 24. července 2009 Cena Kč 131, O B S A H : 227. Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo požádat o pořízení vymezení zastavěného

Více

414/2008 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o státní sociální podpoře

414/2008 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o státní sociální podpoře 414/2008 Sb. ZÁKON ze dne 31. října 2008, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějích předpisů, a zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2004 4. volební období 435/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 156/1998 Sb., o hnojivech,

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 871 76 ZÁKON ze dne 7. února 2012, kterým se mění zákon č. 241/2000 Sb., o hospodářských opatřeních pro krizové stavy a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

O r g a n i z a č n í ř á d

O r g a n i z a č n í ř á d O r g a n i z a č n í ř á d Městského úřadu ve Vracově Úvod: První část: Úvodní ustanovení Organizační řád Čl. 1 Organizační řád Druhá část: Právní postavení orgánů obce Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Postavení městského

Více

Město Brno. VYHLÁŠKA č. 18/2000,

Město Brno. VYHLÁŠKA č. 18/2000, Město Brno VYHLÁŠKA č. 18/2000, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Brna č. 1/1997 - Statut města Brna, ve znění pozdějších vyhlášek Zastupitelstvo města Brna schválilo na svém Z3/023

Více

Přehled nejdůležitějších předpisů - 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění

Přehled nejdůležitějších předpisů - 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Přehled nejdůležitějších předpisů - 5 odst. 1 písm. e) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Městský úřad Tábor jedná a rozhoduje především podle následujících právních

Více

Obec Stachy. Orgány obce jsou zastupitelstvo obce, rada obce, starosta, případně místostarosta a obecní úřad.

Obec Stachy. Orgány obce jsou zastupitelstvo obce, rada obce, starosta, případně místostarosta a obecní úřad. Obec Stachy O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D ČLÁNEK 1 - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Organizační řád obce Stachy vychází ze zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále je zákon).

Více

Přehled nejdůležitějších předpisů

Přehled nejdůležitějších předpisů Sbírka zákonů Přehled nejdůležitějších předpisů Město Třebechovice pod Orebem jedná a rozhoduje zejména podle těchto nejdůležitějších předpisů (v platném znění): Ústavní zákon č. 1/1993 Sb. Usnesení předsednictva

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 60 USNESENÍ výboru pro bezpečnost z 22. schůze uskutečněné dne 22. května 2008 k vládnímu návrhu zákona o Policii

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 9/2011 KTEROU SE MĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 12/2006, KTEROU SE VYDÁVÁ STATUT MĚSTA PARDUBIC, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ zemědělského výboru z 46. schůze dne 27.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ zemědělského výboru z 46. schůze dne 27. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 5. volební období 127. USNESENÍ zemědělského výboru z 46. schůze dne 27. ledna 2010 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o

Více

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků

kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků Obecně závazná vyhláška 20/2017 Obecně závazná vyhláška č. 20/2017, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 14/2013, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 110 USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 k vládnímu návrhu zákona o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 257 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 48. schůze dne 12. září 2001 Návrh poslanců Zuzky

Více

570/1991 Sb. ZÁKON České národní rady

570/1991 Sb. ZÁKON České národní rady 570/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 17. prosince 1991 o živnostenských úřadech Změna: 286/1995 Sb. Změna: 132/2000 Sb. Změna: 320/2002 Sb. Změna: 284/2004 Sb. Změna: 70/2006 Sb. Změna: 214/2006

Více

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Samostatná působnost: sestavuje návrh rozpočtu příjmů

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2015 č. 171 Statut Vládní dislokační komise a regionálních dislokačních komisí Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Vládní dislokační komise a regionální

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: 23.06.1992 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 302 Z Á K O N České národní

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Samostatná působnost: sestavuje návrh rozpočtu příjmů

Více

VLÁDA ESKÉ REPUBLIKY STATUT Meziresortní koordina ní rady pro oblast kybernetické bezpe nosti l. 1 Úvodní ustanovení l. 2 sobnost koordina ní rady

VLÁDA ESKÉ REPUBLIKY STATUT Meziresortní koordina ní rady pro oblast kybernetické bezpe nosti l. 1 Úvodní ustanovení l. 2 sobnost koordina ní rady VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 24. května 2010 č. 380 STATUT Meziresortní koordinační rady pro oblast kybernetické bezpečnosti Čl. 1 Úvodní ustanovení Mezirezortní koordinační rada

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) Rada města Uherský Brod dne 7. září 2011 schválila

Více

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I ZÁKON č. 284/2002 Sb., kterým se mění zákon č. 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

V l á d n í n á v r h

V l á d n í n á v r h V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o řízení a kontrole veřejných financí Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ

Více

Odbor rozvoje města. Úseky:

Odbor rozvoje města. Úseky: Odbor rozvoje města Úseky: 1. Oblast rozvoje města Územní rozvoj Investice a výstavba Urbanistická a architektonická koncepce Oblast dopravy Inženýrské sítě a technologická zařízení Fakturace a inventarizace

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O Aktualizované úplné znění S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O Zastupitelstvo města Brna S T A T U T V Ý B O R Ů Z A S T U P I T E L S T V A M Ě S T A B R N A Brno prosinec 2014 Obsah: článek strana 1

Více

12. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA,

12. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, 12. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 55/2000 Sb. hl. m. Prahy, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů Zastupitelstvo hlavního města

Více

Částka V příloze č. 2 v části 1. pro obecnou část se. za oddíl. B6202 Hospodářská politika a správa Veřejná ekonomika a správa

Částka V příloze č. 2 v části 1. pro obecnou část se. za oddíl. B6202 Hospodářská politika a správa Veřejná ekonomika a správa Strana 418 Sbírka zákonů č. 38 / 2016 38 VYHLÁŠKA ze dne 22. ledna 2016, kterou se mění vyhláška č. 304/2012 Sb., o uznání rovnocennosti vzdělání úředníků územních samosprávných celků Ministerstvo vnitra

Více

Zákon č. 174/1968 Sb.

Zákon č. 174/1968 Sb. Zákon č. 174/1968 Sb. PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 575/1990 Sb., zákonem č. 159/1992

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 14. ledna 2015 č. 21 k Implementačním plánům Strategického rámce rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014-2020, změně Strategického

Více

kterou se vyhlašují závazné části Územního plánu města Brna

kterou se vyhlašují závazné části Územního plánu města Brna VYHLÁŠKA č. 16/1994 kterou se vyhlašují závazné části Územního plánu města Brna ----------------------------------------------------------- Rada města Brna se dne 10. 11. 1994 usnesla vydat podle 16, 24

Více

Řízení bezpečnosti. Místo úloha veřejné správy v řízení bezpečnosti

Řízení bezpečnosti. Místo úloha veřejné správy v řízení bezpečnosti Řízení bezpečnosti Místo úloha veřejné správy v řízení bezpečnosti Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou 1 Městský úřad Němčice nad Hanou Palackého nám. 3 798 27 Němčice nad Hanou Typ vnitřní normy: Směrnice č. 11/2017 Název dokumentu: ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou Zpracoval: Ing. Ivana

Více

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Luby Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád upravuje organizaci Městského úřadu Luby. Určuje jeho organizační strukturu, dělbu práce mezi jednotlivými odbory,

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od:

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 31.12.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1992 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 570 Z Á K O N České národní rady ze

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ I. Oblast investiční politiky II. Oblast regionální politiky III. Oblast pohřebnictví IV. Oblast územního plánování a stavebního řádu V. Oblast politiky bydlení, rozvoje

Více

Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán.

Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců Věry Kovářové, Jana Farského a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů

Více

Statut komisí místní samosprávy

Statut komisí místní samosprávy č. 1/2015 SMĚRNICE Rady města Hradec Králové ze dne 13.01.2015 Statut komisí místní samosprávy schválená usnesením Rady města Hradec Králové č. RM/2015/77 ze dne13.01.2015 Účinnost od Zpracovatel Projednáno

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 0 Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo

Více

O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD

O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Organizační řád obce Řehlovice vychází ze zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále je zákon). Upravuje zásady

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ I. Oblast investiční politiky II. Oblast regionální politiky III. Oblast pohřebnictví IV. Oblast územního plánování a stavebního řádu V. Oblast politiky bydlení, rozvoje

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2000 rozpočtový výbor 290 USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 k vládnímu návrhu zákona o finanční kontrole ve veřejné správě (tisk

Více

V l á d n í n á v r h. ZÁKON ze dne , kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím kontrolního řádu

V l á d n í n á v r h. ZÁKON ze dne , kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím kontrolního řádu V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne.. 2013, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím kontrolního řádu Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona č. 2/1969

Více

vydávám Dr. Ing. Jaromír Drábek ministr práce a sociálních věcí V Praze dne 18. března 2011 Č. j.:2011/15663-711

vydávám Dr. Ing. Jaromír Drábek ministr práce a sociálních věcí V Praze dne 18. března 2011 Č. j.:2011/15663-711 Dr. Ing. Jaromír Drábek ministr práce a sociálních věcí V Praze dne 18. března 2011 Č. j.:2011/15663-711 Podle ustanovení 3a odst. 4 zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení,

Více

Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN

Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Obsah: Čl. 1 Základní ustanovení... 2 Čl. 2 Postavení a působnost MěÚ... 2 Čl. 3 Organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová ORGANIZAČNÍ ŘÁD orgánů obce Hrušky Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová Čl. 1 Základní ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační strukturu orgánů obce Hrušky, dělbu práce mezi nimi, jejich vzájemné

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Velké Opatovice Článek 1 Organizační řád vydává Rada města k zabezpečení organizace činnosti úřadu. Upravuje činnost a řízení Městského úřadu Velké Opatovice,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová ORGANIZAČNÍ ŘÁD orgánů obce Hrušky Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová Čl. 1 Základní ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační strukturu orgánů obce Hrušky, dělbu práce mezi nimi, jejich vzájemné

Více

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_400_VES_20 Mgr. Jana Nachmilnerová Veřejná

Více

Městská část Praha 17 Úřad městské části Praha l7

Městská část Praha 17 Úřad městské části Praha l7 Městská část Praha 17 Úřad městské části Praha l7 Žalanského 291/12b, Praha 6 - Řepy ORGANIZAČNÍ ŘÁD schválený usnesením RMČ č. Us RMČ 000132/2013 ze dne 22.5.2013 v úplném aktualizovaném znění s účinností

Více

N á v r h NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2018,

N á v r h NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2018, N á v r h NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2018, III. kterým se mění nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, a některá další nařízení vlády Vláda nařizuje

Více

Organizační řád obce Míchov

Organizační řád obce Míchov Obec Míchov, č. p. 50, 679 61 Letovice, IČ: 00840521, Tel.: 724 187 907; www.obecmichov.cz; email: podatelna@obecmichov.cz Organizační řád obce Míchov ČL.1 Všeobecná ustanovení a zásady činnosti Organizační

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 0 Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo

Více

S t a t u t. Rady pro kybernetickou bezpečnost. Článek 1. Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady

S t a t u t. Rady pro kybernetickou bezpečnost. Článek 1. Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Rady VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 19. října 2011 č. 781 S t a t u t Rady pro kybernetickou bezpečnost Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro kybernetickou bezpečnost (dále jen Rada ) je

Více

Seminář ke vzdělávání úředníků územních samosprávných celků. Téma: Rovnocennost vzdělání

Seminář ke vzdělávání úředníků územních samosprávných celků. Téma: Rovnocennost vzdělání Seminář ke vzdělávání úředníků územních samosprávných celků Téma: Rovnocennost vzdělání Mgr. Jan Roneš dne 2. března 2016 1 Vybrané legislativní předpisy Zákon č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných

Více

Město Brno. Vyhláška č. 5/2000

Město Brno. Vyhláška č. 5/2000 Město Brno Vyhláška č. 5/2000 Úplné znění obecně závazné vyhlášky města Brna č. 1/1997 - - Statut města Brna, ve znění obecně závazných vyhlášek města Brna č. 33/1997 a č. 3/2000. Rada města Brna vyhlašuje

Více

Obecně závazná v y h l á š k a č. 1/2005,

Obecně závazná v y h l á š k a č. 1/2005, Statutární město Brno Obecně závazná v y h l á š k a č. 1/2005, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 2/2004 o závazných částech Územního plánu města Brna Zastupitelstvo

Více

V l á d n í n á v r h

V l á d n í n á v r h V l á d n í n á v r h III. ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za

Více

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 1. pololetí roku 2018

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 1. pololetí roku 2018 Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 1. pololetí roku 2018 Odbor analýz a podpory řízení 0 ne 0 Odbor dopravy a silničního hospodářství 1) Kontrola výkonu přenesené působnosti

Více

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

A. Evidence platných právních předpisů statutárního města Děčín B. Evidence zrušených právních předpisů statutárního města Děčín

A. Evidence platných právních předpisů statutárního města Děčín B. Evidence zrušených právních předpisů statutárního města Děčín Statutární město A. Evidence platných právních předpisů statutárního města B. Evidence zrušených právních předpisů statutárního města A. Evidence platných právních předpisů statutárního města Číslo Název

Více

Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN

Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Obsah: Čl. 1 Základní ustanovení... 2 Čl. 2 Postavení a působnost MěÚ... 2 Čl. 3 Organizační

Více

518/2002 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějích předpisů. Čl.I

518/2002 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějích předpisů. Čl.I 518/2002 Sb. ZÁKON ze dne 14. listopadu 2002, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějích předpisů, zákon č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů České republiky

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTYSE STAŘEČ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTYSE STAŘEČ ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTYSE STAŘEČ SMĚRNICE Č. 3/2011 PLATNOST 31.10.2011 ÚČINNOST 1.11.2011 AUTOR Jiřina Hanáková Podpis autora SCHVALUJÍCÍ Rada městyse Datum schválení 31.10.2011 Datum a podpis schvalujícího

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , I I I. N á v r h ZÁKON ze dne.. 2011, kterým se mění zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), ve znění pozdějších předpisů a

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 52 Rozeslána dne 7. května 2012 Cena Kč 90, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 52 Rozeslána dne 7. května 2012 Cena Kč 90, O B S A H : Ročník 2012 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 52 Rozeslána dne 7. května 2012 Cena Kč 90, O B S A H : 141. Zákon, kterým se mění zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením

Více