PROGRAM LEDEN Brychtová Jiřina 70 let Veselá Vlasta 70 let

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROGRAM LEDEN 2010. 1. 1. Brychtová Jiřina 70 let 24. 1. Veselá Vlasta 70 let"

Transkript

1 Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, Brno, tel./fax: , , psací tel.: , IČO: , unb@cmjn.cz PROGRAM LEDEN 2010 Své narozeniny oslaví: Brychtová Jiřina 70 let Veselá Vlasta 70 let Přejeme vše nejlepší! PŘÁNÍ A STÍŽNOSTI Od listopadu můžete napsat Vaše přání a stížnosti a vložit je do schránky umístěné v hlavní chodbě (průchod z ulice) vedle poštovních schránek.

2 čtvrtek 7. ledna v 17 hod. NOVÉ PODMÍNKY PLATEBNÍCH KARET Do UNB přijde paní Anna Veličková z České spořitelny a seznámí nás s novými platebními podmínkami platebních karet zákazech, vedení účtů, poplatcích na spořicích účtech. Ráda Vám poradí s Vašimi problémy. Tlumočí: Drahuše Szymusiková čtvrtek 14. ledna v 17 hod. TAIPEI Do UNB přijde Miroslav Gavelčík a Kamil Panský, kteří budou vyprávět o zážitcích z Taipei. Byli tam v době Deaflympiády, viděli závěrečný ceremoniál. Procestovali celé město i celý ostrov Taiwan, jeli rychlovlakem, skůtrem vyjeli na horu 3150m n.m., byli u majáku na mysu nejjižnějším místě na Taiwanu. Navštívili nejvyšší mrakodrap světa. Navštívili také školu pro neslyšící v Taipei. čtvrtek 21. ledna v 17 hod. HOSPODAŘENÍ S PENĚZI Do UNB přijde pan Bc. Dalibor Bezecný. Vysvětlí nám několik témat hospodaření s penězi. Dále si řekneme: Jak má vypadat finanční stabilita každého z nás, Pasti dnešních nabídek finančních ústavů, Co udělat, abychom využili rozumně svých financí, Ukázka konkrétních životních situací, a jak je řešit (jistota příjmu, zadlužení, tvorba rezervy na důchod.) Tlumočí: Radka Kulichová čtvrtek 28. ledna v 17 hod. PÉČE O PLEŤ Do UNB opět přijde slečna Kamila Čuprová - kosmetická poradkyně. Poradí jak se starat o pleť, předvede ukázky líčení. Budete si moci zakoupit produkty kosmetiky Mary Kay s 15% slevou. Tlumočí: Markéta Ráčková Do kanceláře UNB můţete volat či posílat SMS na telefonní číslo:

3 SETKÁNÍ PRO RODIČE S DĚTMI A OSTATNÍ Téma: KOJENÍ Kdy: úterý 12. ledna 2010 od 10 hod. Do UNB přijde paní Veronika Blašková, která pracuje v kojeneckém ústavu (dříve pracovala na novorozeneckém oddělení v nemocnici). Přednášet bude o kojení a zodpoví případné otázky týkající se péče o děti. Hlídání zajištěno. Tlumočí: Radka Kulichová SLUŢBY PRO UŢIVATELE SLUCHADEL - pan Karol Hrubý Kaţdou středu od 14,00 16,00 hod jsou v UNB zajištěny poradenské služby pro nedoslýchavé: kontrola a drobné opravy sluchadel a jejich příslušenství, prodej baterií, PŘÍSTROJOVÉ ČIŠTĚNÍ SLUCHADEL VČETNĚ ČIŠTĚNÍ TVAROVKY HLEDÁME SPOLUPRACOVNÍKA poradenské služby, čištění sluchadel pan Hrubý vše naučí. Zájemci se mohou hlásit v UNB nebo u p.hrubého. SOCIO INFO CENTRUM Potřebujete poradit v nepříznivé životní situaci, v oblasti sociálních dávek či možnosti sociálních služeb? Sluţby jsou poskytovány zdarma a anonymně. Poradna: pondělí a středa 8 17h, pátek 8-12h Poradna po telefonu , Osobní poradenství Koliště 19, Brno Internetová poradna socioinfocentrum@brno.cz Informační portál o sociální péči v Brně PRÁVNICKÁ PORADNA PRO NESLYŠÍCÍ Pokud máte nějaký problém s právnickou tématikou, obraťte se do UNB. Tyto služby bude poskytovat Mgr. Silvie Walterová. Konzultace s ní budou probíhat po domluvě nebo můžete využít konzultaci přes mail: silvie.walterova@centrum.cz RODINNÉ A INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ PaedDr. Karla Hrabčíková - Pokud máte rodinný nebo osobní problém, přijďte se poradit do naší poradny v UNB. Tlumočí D. Szymusiková. Úterý hod.: Čtvrtek hod.: , 28.1.

4 POSKYTOVÁNÍ TLUMOČNICKÝCH SLUŢEB Drahuše Szymusiková Úterý hod. MOBIL: Čtvrtek hod. Radka Kulichová Středa 9 11 hod., hod. Markéta Ráčková Pondělí hod. Čtvrtek 10 16hod. V UNB Vám nabízíme tlumočení on-line ve věcech základní sociální poradenství a tlumočnickou službu. Kaţdé úterý: 9,30 14,30hod čtvrtek: 9,30 17,00hod S Vámi bude komunikovat sociální pracovnice Lenka Osičková, je možné komunikovat i přes web kameru. Adresy UNB: MSN: unieneslysicibrno@windowslive.com Skype: unieneslysicibrno ICQ: Oovoo: unieneslysicibrno KURZ PC pan Lubomír Hykl - témata: Pátek :30 17:30 Ovládací panely ve Windows 1 O Úterý :00 18:00 Komprimační programy ZIP a RAR O Pátek :30 17:30 Word v praxi 2 O Pátek :30 17:30 Digitální fotografie 1 O Úterý :00 18:00 OoVoO Video Chat O Pátek :30-17:30 Word v praxi 3 O Vysvětlivky: N neomezené, min.4 osoby O omezené max.4 osoby (přihláška u p.hykla SMS ) Od ledna do konce března můţete v kanceláři UNB platit členské příspěvky na rok Pracující 160 Kč Důchodci, studenti, nezaměstnaní, Kč UNB je registrována podle zákona č. 108/2006 Sb. na tyto sociální služby: - tlumočnické služby - odborné sociální poradenství Činnost UNB podporuje Ministerstvo práce a sociálních věcí, JMK, Magistrát města Brna.

5 PŘIPRAVUJEME: POBYTOVÁ AKCE PRO SLUCHOVĚ POSTIŢENÉ v Jeseníkách Max.počet: 16 osob Ubytování: HOTEL NODUS Jeseník - Dětřichov ve 2-lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením a ledničkou bezbariérový přístup Strava: polopenze (snídaně a večeře) Termín: května 2010 Doprava: vlastní Cena: Kč/1 osoba V hotelu je k dispozici: - rehabilitační středisko - sauna, různé druhy masáží - ohniště s krbem - parkování - restaurace provoz 10-22h - turistika - kultura zámky v Javorníku a ve Velkých Losinách, muzeum ručního papíru, muzeum hornin a drahokamů Více informací najděte na internetové stránce: Kdo má zájem, přihlaste se v UNB do 19. února Nutné zaplatit zálohu 500 Kč/1osoba.

6 ABL BOWLING: 1. PROSINCE 2009 PŘEBOR BRNO HOKNA 4. hrací den UNB PROFI AMATÉŘI ATRIUM TEAM KÉNIK FOUR MAN POŘÁDNÝ DYLYNY DOBRMANI BRNO LIŠTVÁN PETER 143 : : : : 0 JURKA PAVEL 124 : : : : : 129 JURKA ANTONÍN 104 : : : : : 0 SOKOLA ZDENĚK 174 : : : : 0 SKÓRE 371 : : : : : : 0 BODY UNB JE PŘEDPOSLEDNÍ V TABULCE, ZÍSKALI POHÁR ÚTĚCHY