internetového časopisu Doupě.cz

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "internetového časopisu Doupě.cz"

Transkript

1 "Není člověka, který by si rád nehrál..." - František Vočko Mediainfo internetového časopisu Doupě.cz Co je Doupě.cz? Doupě.cz ( je internetový časopis se zaměřením na oblast počítačových her a interaktivní zábavy obecně. Čtenáři Doupěte jsou pravidelně informováni o novinkách na poli vývoje počítačových a konzolových her a také o novinkách v oblasti informačních technologií a hardware. Autoři Doupěte píší fundovaně a zábavně o všem, co se právě děje a co čtenáře zajímá. Doupě.cz má vyspělý redakční tým včetně mnoha spolupracovníků, kteří vedle aktuálního zpravodajství píše také důkladné recenze her a hardware jdoucí do hloubky, které se tak stávají vodítkem pro naše čtenáře při hledání vhodného výrobku ke koupi. Čtenáři Doupěte rádi utrácejí volné finanční prostředky za nové a výkonné počítače a počítačové hry. Titulní stránka Doupěte Stránka s článkem

2 Proč je Doupě.cz mezi čtenáři oblíbené? Několik důvodů již bylo řečeno výše. Redaktoři Doupěte se snaží o vstřícný a lidský přístup ke čtenářům, což znamená nejen kvalitní recenze a návody ke hrám, ale také určitou sounáležitost se čtenáři. Redaktoři nejen se čtenáři živě diskutují v diskuzních fórech, ale také jim radí ve speciální Poradně, která je na českém Internetu v tomto rozsahu unikátní. Čtenáři stačí zadat do Poradny dotaz na jakýkoliv problém a redaktoři nebo ostatní čtenáři na tento dotaz odpoví. Díky nově zahájené spolupráci se serverem Freehry ( si mohou čtenáři vybrat z nabídky stovek her, které jsou k dispozici zcela zdarma. Všechny hry jsou umístěné na rychlém lokálním serveru a jejich stažení je tak otázkou několika málo minut. Hojně využívaná je také obří online databáze návodů a cheatů, kterou nabízí spřátelený server na adrese Poradna s otázkami a odpově mi Scorpion s Cheater On-line Doupě.cz běží na modulárním webové enginu Media-Factory ( a je jednou z jeho mnoha implementací.

3 Návštěvnost Doupěte neustále roste Za poslední rok vzrostla návštěvnost takřka na dvojnásobek a server nyní dosahuje návštěvnosti okolo 65 tisíc IP adres měsíčně. Ostatně podívejte se na graf vývoje návštěvnosti (unikátní IP adresy) zpracovaný podle iauditu od července 2000 až do dneška. Jací jsou čtenáři Doupěte? Podle průzkumu NETmeter index ( společnosti Stemmark, který byl v dubnu realizován pro SPIR (Společnost pro internetovou reklamu, a který byl proveden na reálném panelu internetových uživatelů, má Doupě.cz celkem 43 tisíc čtenářů (reach je tedy 4 procenta z celkové internetové populace). V grafech je kromě zastoupení čtenářů uvedena také afinita, tedy procentní zastoupení čtenářů vůči obecné internetové populaci podle sociodemografických kategorií. 100 procent znamená stejné procentní zastoupení jako v internetové populaci. Věkové složení čtenářů Doupěte: let: 40 procent, let: 38 procent, let: 23 procent, z čehož je 88 procent mužů a 12 procent žen. Celkem logicky nejsou zastoupeni čtenáři nad padesát let. Rozdělení čtenářů MobilManie podle zatím dosaženého vzdělání: základní: 39 procent (144 %), vyučen: 14 procent (107 %), maturita 35 procent (93 %), VŠ: 12 procent (54 %). Doupě čtou zejména mladí studující lidé, kteří se zatím stále připravují na budoucí aktivní život.

4 Rozmístění čtenářů podle regionů: Praha: 15 procent, Středočeský: 6 procent, Jihočeský: 12 procent, Západočeský: 6 procent, Severočeský: 5 procent, Východočeský: 11 procent, Jihomoravský: 31 procent, Severomoravský: 14 procent. A konečně rozdělení čtenářů podle výše příjmů domácností, v níž žijí: bez příjmu: 0%,. do 2500 Kč: 0%, Kč: 6%, Kč: 12%, Kč: 10%, Kč: 8%, Kč: 8%, Kč: 10%, více než Kč: 2%, neuvedl(a): 43%. Kromě průzkumu agentury Stemmark pro sdružení SPIR vás určitě budou zajímat i výsledky dalšího zajímavého průzkumu, který proběhl mezi čtenáři Doupěte na konci roku 2001: Čtenáři vlastní spíše výkonný počítač. Čtenáři mají pravidelný přístup k Internetu (41 % z domova, 40 % v práci, 19 % ve škole). Čtenáři jsou ochotni utrácet za své zájmy peníze. Pozn.: U více než poloviny čtenářů se starším hardwarem je patrná chu inovovat svůj počítač, popř. koupit zcela novou sestavu. Více jak polovina čtenářů Doupěte nesleduje tištěné časopisy se stejnou či podobnou tématikou a nejsou tak osloveni jejich inzercí. Čtenáři jsou Doupěti věrní téměř 80 % z nich navštíví Doupě.cz alespoň jednou týdně (44 % každý den, 16 % obden, 20 % jednou týdně). Další statistiky čtenářů Doupěte si můžete vyžadat od společnosti SPIR, která průzkum pravidelně realizuje.

5 Ceník inzerce na Doupěti Máte-li zájem inzerovat svoje služby a produkty na Doupěti, nahlédněte do následujícího ceníku. Pokud není napsáno jinak, jsou ceny za tisíc shlédnutí. Full banner Square banner ENTL BOX PR článek Button2 (468 60) ( ) (120 60) 350 Kč 250 Kč Kč Kč/den 200 Kč Skyscraper Out of the box Pop-up Interstitial Textová inzerce ( ) Kč Kč Kč Kč 10 Kč Klasická inzerce: Full banner: Na Doupěti se nachází v horní pozici, je rovněž možné objednat střední pozici, která je standardně skryta, pokud na této pozici neběží žádná reklamní kampaň. Square banner: Tento boxík se nachází v levém sloupci a je vidět v jakémkoliv rozlišení. Button2: Tento button se nachází hned na začátku pravého sloupce. Čtenář, který použije vyhledávání, jej nemůže minout. Tento button je v případě, že neběží kampaň, skryt. Nadstandardní formáty: ENTL BOX: Reklamní grafický prvek postupuje po vnitřním okraji okna prohlížeče. Vzhled se mění podle aktuálního okraje (vlevo/vpravo/dole/nahoře) a umožňuje tak vytvářet efektní animace s využitím aktuální pozice média. PR článek: Velmi účinná forma propagace. Text článku si napíše sám klient, zaručujeme, že nebude redakčně upraven. Článek bude publikován v běžném denním vydání mezi ostatními články na druhém místě, tedy ne jako titulní (objeví se pod mozaikou). Po vypršení zaplacené doby zmizí z titulky, zůstane však v archívu serveru. Skyscraper: Ideální forma inzerce, pokud opravdu chcete čtenáře doslova udeřit do očí. Skyscrapper je zobrazen v pravém sloupci a čtenář si ho díky jeho velikosti nemůže nevšimnout. Úspěch zaručen! Pop-up: Při každé návštěvě titulní stránky MobilManie se automaticky načte další malé okno prohlížeče s vaší reklamou. Out of the box: Příkladem reklamy tohoto typu může být například plavající potápěč po stránce nebo létající boxík. Interstitial: Chcete-li potenciální zákazníky opravdu zasáhnout účinnou reklamou, je interstitial ideální. Přes celou obrazovku se před načtením titulní strany na určitou dobu ukáže vaše reklama. Proti tomuto druhu reklamy neexistuje obrana! Textová inzerce: Textový odkaz v pravém sloupci. Více informací vám ohledně reklamy podá Jan Vobecký, jan.vobecky@cpress.cz, telefonní kontakty najdete na další straně.

6 Důležité kontakty Manažer internetových časopisů: Petr Broža Šéfredaktor Doupě.cz: Jan Kuneš Inzertní manažer: Jan Vobecký Computer Press Praha Barbora Holcová Aleš Hemek Karel Kapinus Patrik Schober (patrik Jan Vobecký Adresa: Pod Vinicí 23, Praha 4 Tel./fax: (02) , (02) Computer Press Brno Věra Harvánková (vera.harvankova@cpress.cz) Martin Groh (martin.groh@cpress.cz) Adresa: Computer Press Brno, nám. 28 dubna 48, Brno-Bystrc Tel./fax: (05) , (05) Computer Press Ostrava Rudolf Volný (rudolf.volny@cpress.cz) Adresa: Fráni Šrámka 5, Ostrava Tel./fax: (069) Foreign contacts Věra Harvánková (vera.harvankova@cpress.cz) Adresa: Computer Press Brno, nám. 28 dubna 48, Brno-Bystrc Tel.: +420 (603) , +420 (5) Fax: +420 (5) Vydavatel Computer Press, a. s. Praha 4, Hornocholupická 22 Chairman of the Board: Jiří Hlavenka (jiri.hlavenka@cpress.cz) Media Director: Pavel Pospíšil (pavel.pospisil@cpress.cz) Business Director: Petr Samšuk (petr.samsuk@cpress.cz) Internet Development & Business Director: Rudolf Volný (rudolf.volny@cpress.cz)