Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: Strana: 1. z 10 Datum revize:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 20.10. 2005 Strana: 1. z 10 Datum revize:"

Transkript

1 Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: Strana: 1. z 10 Datum revize: Číslo revize: Název výrobku: WASH IM/45 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce a dovozce 1.1Chemický název látky / obchodní název přípravku: PCA 1.2Identifikační číslo /kód neužívá se 1.3Doporučený účel použití čistící a aktivační polygrafický přípravek Plánované využití polygrafický průmysl 1.2 Výrobce M.G.F. s.r.l. Místo podnikání nebo sídlo: I Assago (MI) Via G. Galilei 13/15, Itálie tel: fax: info@mgfsrl.com, Distributor: Nikotisk s.r.o., nikotisk@volny.cz, www. volny.cz/nikotisk Místo podnikání nebo sídlo: Plzeň: Vejprnická 56, P.O.Box 37, Plzeň, tel a fax: Kontaktní osoba: Mgr. Antonín Nikodem 1.4 Nouzová telefonní čísla: lékařská záchranná služba: 155 protipožární služba: 150 Toxikologické informační středisko (TIS): Na Bojišti 1, Praha 2, stálá služba tel a Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto látky klasifikované jako nebezpečné (klasifikace - vyhl.č. 232/2004 Sb.): chemický název látky číslo systému CAS / č. ES / Indexové č. obsah v % výstražný R-věty symbol S-věty Benzinová frakce (ropná), Xn R: 65, 66; S: hydrogenovaná těžká; nízkovroucí (2),23, 24, 62 hydrogenovaný benzín Poznámka H Poznámka P Koncentrace benzenu < 0,1 % hmot. Poznámka 4 R65, splňuje kritéria bodu příloha č.2 Přípravek WASH IM/45 Strana 1 (celkem 9)

2 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku 3.1. Přípravek je klasifikován jako nebezpečný ve smyslu zákona č. 356/2003 Sb. o chemických látkách a chemických přípravcích, a jeho prováděcích předpisů, zejména vyhlášky č. 232/2004 Sb. Na přípravek se vztahuje výstražný symbol Xn (Zdraví škodlivý), R-věty: R- 65 Zdraví škodlivý: při požití může vyvolat poškození plic; R-66 Opakovaná expozice může vést k vysušení nebo popraskání kůže a S-věty S-23, 24, Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání přípravku: Při dodržení základních bezpečnostních předpisů pro normální použití výrobek nepředstavuje žádná zdravotní rizika za předpokladu, že je preventivně zamezeno styku s kůží a očima. Při opakovaném styku s kůží kůži dráždí, odmašťuje a vysušuje. Nejzávažnější nepříznivé účinky na životní prostředí při používání přípravku: Přípravek je škodlivý pro floru i faunu, pokud se např. dostane do vod nezneutralizovaný např. kyselinou sírovou Specifická rizika: Přípravek při přímém styku s ohněm má bod vzplanutí nad 44 O C. Výrobek je určen pro průmyslové využití v polygrafickém průmyslu a není distribuován v maloobchodní síti, nesprávné použití výrobku není pravděpodobné Informace uvedené na obalu viz bod Pokyny pro první pomoc Obecná opatření Po nadýchání Tkáně zasažené přípravkem omýt. V případě projevu příznaků otravy nebo v případě pochyb konzultujte stav s lékařem a poskytněte mu údaje z tohoto bezpečnostního listu. Přemístěte postiženého na čerstvý vzduch, a udržujte ho v teple a klidu (nechodit a nekouřit). Při dechových potížích podávejte medicinální kyslík, pokud je k dispozici. Při zástavě dechu zajistit umělé dýchání. Nepodávejte nic ústy. V případě bezvědomí uveďte postiženého do vhodné rehabilitační pozice. Zajistěte včasnou lékařskou pomoc. Při potřísnění pokožky Svlékněte znečištěný oděv. Pokožku opláchněte velkým množstvím vody a mýdlem nebo vhodným čistícím prostředkem. Neužívejte přitom žádná rozpouštědla nebo ředidla. Při vniknutí do oka Odstraňte kontaktní čočky. Vyplachujte oko čistou čerstvou vodou nejméně 10 minut s otevřenými víčky, a vyhledejte lékařskou pomoc. Po požití Vypláchnout ústa vodou a vypít asi čtvrt litru vody. Co nejdříve zajistit lékařské ošetření. Udržujte postiženého v klidu. Nevyvolávejte zvracení. 5. Opatření pro hasební zásah Přípravek WASH IM/45 Strana 2 (celkem 9)

3 Přípravek není hořlavý Vhodné hasiva: Hasiva, která nelze použít: práškový hasicí přístroj, písek vodu, vodní roud Zvláštní nebezpečí expozicí: oheň či požár vede ke vzniku hustého černého kouře, který obsahuje nebezpečné zplodiny hoření., viz oddíl 10. Produkty rozkladu mohou být zdraví nebezpečné. Speciální ochranné prostředky pro hasiče: vhodná ochrana dýcháních orgánů. Obaly exponované ohni ochlazujte vodní tříští. Zabraňte vnikání vody použité k hašení do kanalizace. 6. Opatření v případě náhodného úniku přípravku Preventivní opatření na ochranu osob: zabraňte styku s očima a kůží ochrannými osobními prostředky (brýle, rukavice, oděv a obuv). Zajistěte odchod členů personálu, kteří nejsou nezbytně nutní. Uvažte bezpečnostní předpisy uvedené v oddílech 7 a 8. Preventivní opatření na ochranu životního prostředí: zabraňte jejich proniknutí do kanalizace nebo do vodních toků. V případě úniku odstraňte uniklé či rozlité kapaliny absorpcí do vhodného materiálu (například písek, piliny, infuzoriová hlinka, křemelina, diatomit) a zameťte je a vneste je do vhodného obalu. Nekuřte! Čistící metody: očistěte zasažený prostor vhodnými čistícími prostředky - upřednostněte detergenty, nepoužívejte rozpouštědla. Vzniklé odpadní materiály zneškodňujte v souladu s předpisy o odpadovém hospodářství (viz oddíl 13). Pokud výrobek unikne do kanalizace, uvědomte o tom okamžitě příslušný vodoprávní úřad a správce kanalizace. V případě znečištění vodních toků, jezer nebo řek uvědomte příslušný vodoprávní orgán. 7. Pokyny pro zacházení s přípravkem a skladování přípravku Zacházení: Zabraňte potřísnění pokožky, vniknutí do oka a inhalaci par. Při manipulaci s výrobkem je zakázáno jíst, pít a kouřit. Používejte osobní ochranné pomůcky / bezpečnostní vybavení podle oddílu 8.3. Používejte obaly podle původní dodávky. Skladování: Skladujte v suchém a dobře větraném místě, vzdáleném od zdrojů tepla, vznícení a přímého slunečního světla, proveďte ochranu proti elektrickému výboji. Nekuřte. Netěsně uzavřené či otevřené obaly dobře znovu těsně uzavřete a skladujte ve vertikální poloze znemožňující rozlití či unikání jejich obsahu. Specifické použití: používá se pouze v polygrafickém průmyslu jako čistící prostředek. Přípravek WASH IM/45 Strana 3 (celkem 9)

4 8. Omezování expozice přípravkem a ochrana osob Expozični limity: Zajistěte dostatečné větrání. V případech, kdy je to praktické, využijte k tomu místní větrání odtahem. Přípravek obsahuje látky, pro něž jsou stanoveny limitní hodnoty expozice: Látka Profesní expoziční limity číslo CAS a 8hod limitní 10min limitní hmotnostní koncentrace koncentrace koncentrace ppm mg/m 3 ppm mg/m 3 benziny převzato z nařízení vlády č. 178/2001 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zaměstnanců při práci, kde jsou v příloze stanoveny platné limitní hodnoty expozice Omezování expozice: Pokud tímto větráním nelze udržet koncentrace částic nebo par rozpouštědel pod relevantními profesními expozičními limity nejvyššími přípustnými koncentracemi v pracovním ovzduší (NPK-P) - měly by být používány vhodné ochranné pomůcky k ochraně dýchacích cest. Omezování expozice pracovníků: Osobní ochranné pomůcky: Ochrana dýchacích orgánů Respirátory je nutno použít při nedostatečném větrání pracoviště pokud koncentrace látek v ovzduší překročí stanovené nebo doporučené hodnotu NPK-P, což se při běžném provozu nepředpokládá. Při normálních podmínkách není nutné. Ochrana rukou Ochrana očí Ochrana pokožky Pokud existuje riziko potřísnění rukou, používejte pracovní rukavice. Používejte ochranné brýle určené pro ochranu před rozstřikem kapalin. Vhodné jsou pracovní oděvy. Další údaje Dodržování běžných hygienických opatření: při práci nejíst, nepít a nekouřit. Po práci si mýt ruce a ošetřovat pokožku. 9. Informace o fyzikálních a chemických vlastnostech přípravku Vzhled, skupenství kapalina Zápach nevýrazný Teplota vzplanutí nad 44 C Teplota samovznícení nad 250 C Bod varu/rozmezí 150 až 190 C Bod tání - 10 C Přípravek WASH IM/45 Strana 4 (celkem 9)

5 Výbušné vlastnosti: expoziční limit: spodní: 1,6 %obj. horní: 7% obj. Viskozita údaj nedostupný Hustota 0, 78 gr / cm 3 při 20 C Tenze par údaj nepoužitelný Hutnost par neuvedena Rozpustnost ve vodě emulguje ph nestanovena 10. Informace o stabilitě a reaktivitě přípravku Podmínky, kterým je třeba zamezit: Výrobek je stabilní za doporučených, normálních podmínek skladování a manipulace s ním. Materiály,které nelze použít: Butyl guma, kaučuk, EPDM,polystyren, silná oxidační činidla Nebezpečné produkty rozkladu: Při požáru mohou vznikat nebezpečné produkty rozkladu, jako kouř, oxid uhelnatý, oxid uhličitý. 11.Informace o toxikologických vlastnostech přípravku 11.1 Akutní toxicita: pro přípravek nestanovena. 11.2Chronická toxicita: pro přípravek nestanovena, příznaky chronické a subchronické toxicity se projeví po dlouhodobé a opakované expozici Dráždivost Opakovaný nebo dlouhodobý styk s přípravku s kůží může vést k dermatitidám. Při zasažení oka může oko dráždit a poškodit. Příznakem expozice je zrudnutí, slzení očí, edém a popraskání kůže. V případě nadýchání může dojít k podráždění dýchacího ústrojí, požití může vyvolat zápal plic nebo plicní edému Senzibilizace: pro přípravek nestanovena, nepředpokládá se 11.5 Karcinogenita: pro přípravek nestanovena, nepředpokládá se 11.6 Mutagenita: pro přípravek nestanovena, nepředpokládá se 11.5 Toxicita pro reprodukci: pro přípravek nestanovena, nepředpokládá se 11.8 Narkotické účinky: přípravek nemá narkotické činky; 11.9 Zkušenosti u člověka: při četných aplikacích přípravku nebyly pozorovány žádné negativní účinky na pracovníky s přípravkem pracující. Limity pro průmyslové použití: 1200 mg/m3 12.Ekologické informace o látce nebo přípravku Ekotixicita: není Přípravek WASH IM/45 Strana 5 (celkem 9)

6 Mobilita: nestanoveno Persistence a roložitelnost: nestanovena Bioakumulační potenciál: nestanoven Další nepříznivé účinky: Dodržujte pracovní pokyny, zamezte úniku do životního prostředí a znečištění půdy. 13. Pokyny pro odstraňování látku nebo přípravku Preventivně zabraňte únikům přípravku do kanalizace nebo do vodních toků a odpady neukládejte v místech, kde mohou znečistit podzemní nebo povrchové vody. Odpady včetně vyprázdněných obalů by měly být zneškodňovány v souladu s platnou příslušnou legislativou o odpadech Odpadní přípravek (nespotřebovaný materiál) a obaly a obaly odevzdejte ve sběrně nebezpečného odpadu nebo předejte oprávněné osobě, autorizovaná firma.papírový obal předejte k recyklaci Zákon č. 185/2001 Sb.. v platném znění a s jeho prováděcími předpisy, zejména s vyhláškami MŽP o hodnocení nebezpečných vlastností odpadů, stanovující Katalog odpadů a o podrobnostech nakládání s odpady v platném znění. Přepravu odpadů je nutno provádět v souladu se zákonem č. 111/1994 Sb. o silniční dopravě a č. 266/1994 Sb. o drahách ve znění pozdějších předpisů. Na likvidaci obalů se vztahuje norma ČSN Obaly-Obalové odpady a informace o nakládání s použitým obalem a zákon č. 477/2001 Sb. o obalech ve znění zákona č. 94/2004 Sb. 14. Informace pro přepravu látky nebo přípravku UN číslo: 3295 Třída: Obalová skupina: Přeprava silniční/železniční, ADR/RID 3, F1 II Přeprava po moři, IMDG 3 II Přeprava letecká ICOA/IATA 3 II ADR/RID -Identifikační číslo nebezpečnosti: Informace o právních předpisech vztahující se k látce nebo přípravku Přípravek je ve smyslu zákona č. 356/2003 Sb. o chemických látkách a chemických přípravcích a jeho prováděcích předpisů, zejména vyhlášky č. 232/2004 Sb., je klasifikován jako nebezpečný: zdraví škodlivý, vztahuje se na něj výstražný symbol Xn Přípravek WASH IM/45 Strana 6 (celkem 9)

7 zdraví škodlivý R-věty: R-65 Zdraví škodlivý: při požití může vyvolat poškození plic R-66 Opakovaná expozice může vést k vysušení nebo popraskání kůže a S-věty: S 23 Nevdechujte páry/aerosoly S 24 Zamezte stylu s kůží S 62 Při požití nevyvolávejte zvracení: okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc a ukažte tento obal nebo označení Obsah: nízkovroucí hydrogenovaný benzin (CAS ) (95 %) Na práci s výrobkem se vztahují následující přepisy Ochrana zdraví - na práci s přípravkem se vztahují následující přepisy: zákon č. 258/2000 o ochraně veřejného zdraví včetně prováděcích předpisů k tomu to zákonu a zákon č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, včetně prováděcích předpisů k tomuto zákonu. Ochrana životního prostředí je upravena zejména zákonem o odpadech citovaným v oddíle 13, zákony v platném znění, které se týkají ochrany ovzduší a vody (tj. např. č. 86/2002 Sb. a č. 254/2001) a zákonem o životním prostředí (č. 17/1992 Sb.). 16.Další informace vztahující se k látce nebo přípravku (S2 Uchovávejte mimo dosah dětí) Klasifikace přípravku byla provedena výrobcem v souladu s aplikovatelnými předpisy ES a aplikovatelnými italskými předpisy. Česká verze je založena na české legislativě s využitím bezpečnostního listu výrobce. Prohlášení výrobce a distributora: Výrobek by neměl být použit k účelům jiným, než je uvedeno v oddíle 1, aniž by o tom byl předem informován výrobce či dodavatel a bez jeho písemných instrukcí o nakládání s výrobkem. Protože specifické podmínky při nichž je produkt aplikován jsou mimo rámec kontroly dodavatele, je uživatel odpovědný za zajištění toho, že jsou plněny požadavky aplikovatelné legislativy, zejména bezpečnostní předpisy, hygienické předpisy, zákony o odpadech a o ochraně životního prostředí, uvedené v oddíle 15. Podle povahy pracoviště a dalších okolností mohou být relevantní zejména prováděcí předpisy zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně o veřejného zdraví (tj. mj. vyhlášky č. 376/2000 Sb.; 439/2000 Sb.; 440/2000 Sb.; 464/2000 Sb.; 480/2000 Sb., 490/2000 Sb.; 502/2000 Sb.; 26/2001 Sb.; 38/2001 Sb.; 79/2001 Sb.; 84/2001 Sb.; 89/2001 Sb. a zejména nařízení vlády č. 178/2001 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zaměstnanců při práci, kde jsou v příloze Přípravek WASH IM/45 Strana 7 (celkem 9)

8 stanoveny platné limitní hodnoty expozice). Bezpečnostní list obsahuje údaje potřebné k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a ochrany životního prostředí. Uvedené údaje odpovídají současnému stavu vědomostí a zkušeností a jsou v souladu s platnými právními předpisy. Nemohou být považovány za záruku vhodnosti a použitelnosti výrobku pro konkrétní aplikaci. Údaje obsažené v tomto bezpečnostním listu jsou poskytovány v souladu s požadavky vyhlášky č. 231/2004 Sb. kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické látce a přípravku. R-věty použité ke klasifikaci složek v oddílu 2 neznamenají klasifikaci tohoto přípravku jako celku ta je dána oddílem 15 a je uvedena i v oddíle 3. Přípravek WASH IM/45 Strana 8 (celkem 9)

9 Čistící přípravek WASH IM 45 Xn Zdraví škodlivý R-65 Zdraví škodlivý: při požití může vyvolat poškození plic R-66 Opakovaná expozice může vést k vysušení nebo popraskání kůže S 23 Nevdechujte páry a aerosoly S 24 Zamezte stylu s kůží S 62 Při požití nevyvolávejte zvracení: okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc a ukažte tento obal nebo označení Obsah: nízkovroucí hydrogenovaný benzin (CAS ) (35 %) Odpady a obaly odevzdejte ve sběrně nebezpečného odpadu nebo je předejte oprávněné osobě k převzetí odpadů, autorizované firmě. Distributor: Nikotisk s.r.o. Vejprnická 56, P.O.Box 37, Plzeň, tel a fax: , nikotisk@volny.cz Přípravek WASH IM/45 Strana 9 (celkem 9)

Bezpečnostní list G O L D S T A R P L U S D E V E L O P E R

Bezpečnostní list G O L D S T A R P L U S D E V E L O P E R Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 5. 11. 2003 Číslo revize: 1 Datum revize: 10. 4. 2005 Strana: 1. z 6 Název výrobku: G O L D S T A R P L U S D E V E L O P E R 1. Identifikace

Více

3. ÚDAJE O NEBEZPEČNOSTI LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU:

3. ÚDAJE O NEBEZPEČNOSTI LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU: Strana 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další název látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku: 1.3

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Parkett Polish

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Parkett Polish strana 1(5) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: Další názvy přípravku: - 1.2 Použití přípravku: Leštící prostředek na parkety 1.3 Identifikace: výrobce: distributora:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Strana 1 (celkem 6) BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Datum vydání: Březen 2006 Datum revize : Říjen 2007 Revize: 04 Název výrobku: CHRYSO Dem DSY BIO 2 odformovací přípravek 1. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST HYDRAULIC OIL HM 46 ISO VG 46 4354

BEZPEČNOSTNÍ LIST HYDRAULIC OIL HM 46 ISO VG 46 4354 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další názvy látky: Hydraulický olej 1.2 Použití látky nebo přípravku: Průmyslový hydraulický olej. 1.3 Identifikace

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST. (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/200/) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6

BEZPE NOSTNÍ LIST. (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/200/) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/200/) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: SUPER BENZIN ADITIV Chemický název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: aditiv do benzinu

Více

Mletý vápenec sušený. Další názvy: Není aplikováno jedná se o přírodní surovinu.

Mletý vápenec sušený. Další názvy: Není aplikováno jedná se o přírodní surovinu. BEZPEČNOSTNÍ LIST 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky/přípravku: Název: Další názvy: Registrační číslo: Není aplikováno jedná se o přírodní surovinu. 1.2

Více

Bezpečnostní list Rhenoplast KP 1 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Rhenoplast KP 1 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 6.7.2005, Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE / DOVOZCE 1.1. Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: 1.2. Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení 1907/2006/ES

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení 1907/2006/ES 1 / 7 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS: - Číslo ES (EINECS): - 1.2 Použití přípravku Speciální stavební

Více

SOKRATES balzám na okna

SOKRATES balzám na okna STRANA: 1/5 Oddíl 1. Identifikace směsi a společnosti 1.1 Identifikátor výrobku Další názvy: SOKRATES - vodouředitelný regenerační nátěr 1.2 Příslušná určená použití směsi a nedoporučená použití Výrobek

Více

VČELÍ VOSK BÍLÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

VČELÍ VOSK BÍLÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI-název: Cera alba

Více

SATUR BLESK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU

SATUR BLESK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Datum vydání: 7.2.2006 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T strana 1/5 Datum vyhotovení: 6.12.2012 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU, SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku NPK 10-10-10 13S Registrační číslo látky Nepřiděluje se Účel použití přípravku

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 6.1.2002 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. SIGAL leštidlo 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Leštidlo na vojenskou obuv je pastovité

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 1.8.2005 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 1.8.2005 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: Decomarmor P744 Katalogové číslo: - 1.2 Použití přípravku: omítka 1.3 Identifikace: distributora:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 4.12.2006 Strana: 1 ze 5 Datum revize: AKTIVIT SUPER SPRAY

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 4.12.2006 Strana: 1 ze 5 Datum revize: AKTIVIT SUPER SPRAY Datum vydání: 4.12.2006 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 20.02.2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 20.02.2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: Datum vydání: 20.02.2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: BRELA bělicí prostředek 1.2 Použití přípravku: Tekutý přípravek k bělení a odstraňování skvrn

Více

Bezpečnostní list dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list dle vyhlášky č. 231/2004 Sb. List: 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: FLOORSAN super 1.2. Jméno nebo obchodní jméno: CHEMFUTURE spol. s r. o. 1.3.

Více

WC NET ENERGY AKTIVNÍ PRÁŠEK - BĚLICÍ

WC NET ENERGY AKTIVNÍ PRÁŠEK - BĚLICÍ Datum vydání: 01. 12. 2007 Strana 1 (celkem 5) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku: WC NET ENERGY AKTIVNÍ PRÁŠEK - BĚLICÍ Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ALUMEX

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ALUMEX ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití K leštění a renovaci hliníku a nerez

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Vysoce účinná pasta k čištění, leštění a moření chromniklových nerez ocelí.

Více

OLEJ Z LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

OLEJ Z LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI název: Corylus

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 15. 01. 2003 Datum revize : 10 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 15. 01. 2003 Datum revize : 10 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Lepidlo na parkety profesionální LE 555 Profi Parkettklebstoff LE 555 Další názvy látky:

Více

SATUR NEMRZNOUCÍ SMĚS do ostřikovačů -20 C 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA

SATUR NEMRZNOUCÍ SMĚS do ostřikovačů -20 C 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA Datum vydání: 7.2.2006 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

2. Identifikace rizik: 2.1 Celková klasifikace přípravku: C Žíravý

2. Identifikace rizik: 2.1 Celková klasifikace přípravku: C Žíravý Datum vyhotovení v ČR: 19.05.2009 Strana 1/5 1. Identifikace přípravku a společnosti: 1.1 Obchodní název přípravku: S-Clean Baso Supermousse 1.2 Doporučený účel použití: Průmyslový čisticí prostředek 1.3

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006. TORO čisticí pasta

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006. TORO čisticí pasta strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti. ODDÍL 3: Složení/informace o složkách

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti. ODDÍL 3: Složení/informace o složkách ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Těsnicí prostředek pro pneumatiky

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Datum vydání: 1. 11. 2007 Datum revize: Název výrobku: KERAMALT SMS 31 Štuková omítka vnitřní 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo

Více

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Strana 1 z 5 Chemoprén PVC Datum revize v zahraničí: 12.11.2007 Datum revize v ČR: 20.05.2008 Datum vyhotovení v ČR: 04.08.2006 1.Identifikace látky nebo přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: MOGUL G 2 Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Plastické mazivo.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znění a vyhlášky 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znění a vyhlášky 231/2004 Sb.) BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znění a vyhlášky 231/2004 Sb.) Datum vydání: 4. 5. 2005 Strana: 1/5 Datum revize: 01.04.2007 Název výrobku: Sadolin Quickstep 1. Identifikace látky

Více

Křížová 1018/6 15000 Praha 5 Česká republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DIČ : CZ26198941 www.pramark.cz

Křížová 1018/6 15000 Praha 5 Česká republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DIČ : CZ26198941 www.pramark.cz 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název výrobku: MARKAL B 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Průmyslové značení.

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 21.10.2005 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 21.10.2005 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 13. 01. 2003 Datum revize : 10. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 13. 01. 2003 Datum revize : 10. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Nivelační hmota na dřevěné podlahy NH 75 Holzboden-Nivelliermasse NH 75 Další názvy látky:

Více

BEL pomeranč 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 2. IDENTIFIKACE RIZIK 3. SLOŽENÍ NEBO INFORMACE O SLOŽKÁCH

BEL pomeranč 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 2. IDENTIFIKACE RIZIK 3. SLOŽENÍ NEBO INFORMACE O SLOŽKÁCH Datum vydání: 3.2.2009 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

SLUNEČNICOVÝ OLEJ RAFINOVANÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

SLUNEČNICOVÝ OLEJ RAFINOVANÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: 18.9.2006 Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI-název:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 16.1.2007 Datum revize: 1.2.2010 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 16.1.2007 Datum revize: 1.2.2010 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 16.1.2007 Datum revize: 1.2.2010 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi Název: Další názvy látky: 1.2 Použití látky /

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 Datum posledního přepracování v zahraničí: 2.2.2010 Stránka 1 z 6 1. IDENTIFIKACE NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1. Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název: Chemický název: přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 14.6.2010 10.1.2016 str. 1 ze 7 CARBONBOR Zn. Datum vydání: Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 14.6.2010 10.1.2016 str. 1 ze 7 CARBONBOR Zn. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2016 str. 1 ze 7 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Registrační číslo: 3464 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Jako kapalné

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Strana 1 (celkem 5) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: POLYSORB 148 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určené použití:

Více

CLEANFOX ČISTIČ MOTORŮ

CLEANFOX ČISTIČ MOTORŮ Název výrobku: CLEANFOX ČISTIČ MOTORŮ Strana: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: název: CLEANFOX ČISTIČ MOTORŮ registrační číslo: není aplikováno na směs 1.2

Více

SHELL CZECH REPUBLIC a.s.

SHELL CZECH REPUBLIC a.s. Název výrobku: TEXTILE CLEANER Datum vydání: 3/1997 Revize:/Datum revize: II / 2/2007 SHELL CZECH REPUBLIC a.s. BEZPEČNOSTNÍ LIST 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Chemický název

Více

DECKFARBE Číslo výrobku: 3600-15 Datum vydání (v ČR): 20.04.2013 Revize (výrobce): 27.10.2011 Verze: 1.0.0 Datum vydání (výrobce): 10.08.

DECKFARBE Číslo výrobku: 3600-15 Datum vydání (v ČR): 20.04.2013 Revize (výrobce): 27.10.2011 Verze: 1.0.0 Datum vydání (výrobce): 10.08. ESBEZPEČNOSTNÍ LIST Číslo výrobku: 360015 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku (0000360000) 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Povlak

Více

KOLODIUM ÖAB 2009. BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení (ES). 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI / PODNIKU

KOLODIUM ÖAB 2009. BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení (ES). 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI / PODNIKU podle Na ízení (ES). 1907/2006 (REACH) KOLODIUM ÖAB 2009 Datum vydání: 14.3.2012 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo p ípravku Název: Kolodium

Více

Datum vydání: 25.5.2010 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Epoxidová pryskyřice 371 s CNT Další názvy látky: Modifikovaná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ENGINE OIL SHPD 15W-40 SAE 15W-40 4251

BEZPEČNOSTNÍ LIST ENGINE OIL SHPD 15W-40 SAE 15W-40 4251 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: ENGINE OIL SHPD 15W-40 Další názvy látky: Motorový olej Kód výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení evropského parlamentu a rady (ES). 1907/2006. DIAVA politura na nábytek

BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení evropského parlamentu a rady (ES). 1907/2006. DIAVA politura na nábytek strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo p ípravku a spole nosti nebo podniku 1.1 Identifikace p ípravku: íslo CAS: íslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - p ípravek. Neuvádí se - p ípravek. Neuvádí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Přípravek pro zajištění závitových spojů 1.3 Identifikace výrobce: TECHNO-SERVICE

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 1907/2006

Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 1907/2006 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Identifikace látky nebo přípravku TADELAKT Kreidezeit 1.2 Použití látky nebo přípravku TADELAKT Marocký štuk 1.3 Identifikace společnosti nebo podniku Výrobce:

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 13.8.2004 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 13.8.2004 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: MOGUL HM 32 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Hydraulický olej. 1.3 Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 13. 5. 2010 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: 13. 5. 2010 Číslo revize: 1

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 13. 5. 2010 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: 13. 5. 2010 Číslo revize: 1 Bezpečnostní list podle nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 13. 5. 2010 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: 13. 5. 2010 Číslo revize: 1 Název přípravku: SORBUS (protiplísňový přípravek) 1.1 Identifikace

Více

PANTRA TURBO AUTOMAT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

PANTRA TURBO AUTOMAT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 22.9.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název p ípravku Název: íslo CAS: íslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2

Více

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vyhotovení v ČR: 11.04..2005 Datum revize v ČR: Datum posledního přepracování v zahraničí: 23.12.2004 Bezpečnostní list Henkel ČR podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. 1. Identifikace přípravku, výrobce

Více

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana: 1/5 Datum revize: 11.9.2006 Datum vydání: 1.12.2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název:

Více

VÝROBA PRODEJ BAREV A LAKŮ

VÝROBA PRODEJ BAREV A LAKŮ Datum revize: Strana 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: OKNOL POLOLESKLÝ Číslo CAS: (nemá přípravek) Číslo ES (EINECS): (nemá

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znění a vyhlášky 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znění a vyhlášky 231/2004 Sb.) BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znění a vyhlášky 231/2004 Sb.) Datum vydání: 6. 6. 2004 Strana: 1/5 Datum revize: Název výrobku: SCHÖNOX SuperPlan Číslo výrobku: 3.21 1. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo Registrační číslo Další názvy směsi Příslušná určená použití směsi Penetrační nátěr. Podrobné informace

Více

Datum vydání: 28. 11. 2007 Strana: 1 / 6 Datum revize: 10. 8. 2012 Nahrazuje revizi ze dne: 23. 8. 2010

Datum vydání: 28. 11. 2007 Strana: 1 / 6 Datum revize: 10. 8. 2012 Nahrazuje revizi ze dne: 23. 8. 2010 Datum vydání: 28. 11. 2007 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy směsi: BIOLIT samolepka na okno proti mouchám

Více

RAVAKahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. RASIN čistič odpadů

RAVAKahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. RASIN čistič odpadů Datum vydání: 4.8.2005 Strana: Verze 1 6 A Datum revize: 22.3.2006 Strana 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce : 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : 1.2 Použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 9 1. Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Použití látky nebo přípravku: Mycí, čistící a bělící prostředek s dezinfekčním,virucidním,baktericidním

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ( REACH )

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ( REACH ) BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ( REACH ) Název výrobku: INTERFLYTOX PLUS Strana: 1/7 Datum vydání: 3. 2. 2011 Verze: 1.2 Datum revize: 3. 1. 2012 1. IDENTIFIKACE

Více

Obchodní název: RENOX Strana 1 (celkem 5) 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Identifikace látky/ Obchodní název látky/ R E N O X Doporučený účel použití: Koncentrovaný prostředek pro

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.2. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.2. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: Datum vydání: 23.2. 2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: WC deodorant do pisoárů 1.2 Použití přípravku: Deodorační a čisticí prostředek pro WC a pisoáry.

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC Datum vydání: 28.02.2013 Strana 1/7 1 Identifikace látky nebo přípravku, výrobce nebo dovozce 1.1. Údaje o výrobku Obchodní název: STIHL ForestPlus řetězový olej Katalogové číslo: 0781 516 6... 1.2. Použití

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 30.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 30.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Strana 1 z 5 Ceresit CE 47 složka A Datum revize v zahraničí: 25.07.2007 Datum revize v ČR: 01.10.2008 Datum vyhotovení v ČR: 01.11.1999 Obchodní jméno: Ceresit CE47

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání : 16.12.2013 Strana : 1/5 Datum revize :

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání : 16.12.2013 Strana : 1/5 Datum revize : Datum vydání : 16.12.2013 Strana : 1/5 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku : SKUDO 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití : ochranný

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31 Strana 1 z 10 stran Datum vydání: 7.6.2010 Datum revize: 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Identifikace látky nebo přípravku Kód: FAGLH 06W41 Použití látky nebo přípravku: Dezinfekční přípravek pro profesionální použití. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vyhotovení: 22. 8. 2007 Datum revize: 3. 7. 2008 Výrobek: Airwick Svařené víno osvěžovač vzduchu tekutá náplň do elektrického přístroje

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Chlorid sodný průmyslový. EURO-Šarm, spol. s r.o.

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Chlorid sodný průmyslový. EURO-Šarm, spol. s r.o. Strana 1 z 7 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy látky/směsi sůl 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 5. 6. 2005 Strana: 1. z 6 Datum revize: 5. 6. 2005 Číslo revize: 3

Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 5. 6. 2005 Strana: 1. z 6 Datum revize: 5. 6. 2005 Číslo revize: 3 Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 5. 6. 2005 Strana: 1. z 6 Datum revize: 5. 6. 2005 Číslo revize: 3 Název výrobku: 1. Identifikace výrobku a výrobce - Inks for Offset Printing

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 10.12.2009 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 10.12.2009 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 10.12.2009 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: SAVO PROFI

Více

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST. MgS SOL

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST. MgS SOL 1.1 Identifikátor výrobku: MgS sol Identifikační číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy látky nebo směsi:

Více

(v %) 1-5 68131-40-8 --- --- 5-15 68439-46-3 --- ---

(v %) 1-5 68131-40-8 --- --- 5-15 68439-46-3 --- --- Datum vyhotovení v ČR: 04.05.2009 Strana 1/5 1. Identifikace přípravku a společnosti: 1.1 Obchodní název přípravku: A-Clean Engine Cleaner 1.2 Doporučený účel použití: Průmyslový čisticí prostředek 1.3

Více

Bezpečnostní list Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 1907/2006 ve znění nařízení 453/2010 EC

Bezpečnostní list Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 1907/2006 ve znění nařízení 453/2010 EC Bezpečnostní list Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 1907/2006 ve znění nařízení 453/2010 EC Datum vydání 8.3.2013. Zpracováno firmou Náš servis Group s.r.o. na základě dostupných podkladů.

Více

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE / DOVOZCE / PRVNÍHO DISTRIBUTORA 1.1 Obchodní název: OIL LEAK STOP (kód produktu 70306) Směs - maziva a přísady.

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE / DOVOZCE / PRVNÍHO DISTRIBUTORA 1.1 Obchodní název: OIL LEAK STOP (kód produktu 70306) Směs - maziva a přísady. Bezpečnostní list Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 1907/2006 ve znění nařízení 453/2010 EC Datum vydání 25.4.2013. Zpracováno firmou Náš servis Group s.r.o. na základě dostupných podkladů.

Více

Reaktivační roztok (9895)

Reaktivační roztok (9895) Bezpečnostní list Reaktivační roztok (9895) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Použití látky nebo přípravku / příprava Chemická charakteristika Čištění / údržba elektrod pro měření

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: MOGUL TRANS 90H Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Automobilový

Více

FIXINELA kyselý čisticí prostředek

FIXINELA kyselý čisticí prostředek strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku repelentní přípravek na

Více

DOPILINE ACID. Datum vydání: 20.9.2001 Revize č.: 2 Datum revize: 27.8.2005

DOPILINE ACID. Datum vydání: 20.9.2001 Revize č.: 2 Datum revize: 27.8.2005 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2 Doporučený účel použití přípravku: Kapalný koncentrovaný kyselý čistící prostředek 1.3 Identifikace výrobce 1.3.1 Výrobce: CHEPORT

Více

BROS MICROBEC WC BIO GEL

BROS MICROBEC WC BIO GEL podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku: BROS Microbec WC Bio Gel Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 27.6.2000 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Stavební lepidlo QUARTZ FLEX Číslo CAS: nemá přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 4.11.2008 Název výrobku: REFRAFIX T-40

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 4.11.2008 Název výrobku: REFRAFIX T-40 Stránka 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: REFRAFIX T-40 1.2 Použití přípravku: pojivo žárovzdorných hmot 1.3 Identifikace společnosti nebo podniku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro Čistič podlahy 4591 (Art. 21218) (podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro Čistič podlahy 4591 (Art. 21218) (podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. Datum vydání: 05. 05. 2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku: Čistič podlahy 4591 Výrobní číslo: Art. 21218 Použití přípravku: Čisticí

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 4.9.2007 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 4.9.2007 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ES, Článek 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ES, Článek 31 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU Údaje k produktu Obchodní označení: GRUND odstraňovač vosků a nečistot Použití látky / přípravku Čisticí přípravek Základní čisticí přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Barva na spáry bílá

BEZPEČNOSTNÍ LIST Barva na spáry bílá 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název 1.2 Identifikace výrobce/dovozce Jméno nebo obchodní jméno HG International b.v. Telefon

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 Datum vydání: 17.10.2011 1 / 5 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti/podniku: 1.1 Chemický název látky/obchodní název směsi: Arabská guma Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název přípravku: MISTRAL OMÍTKOVÝ PODKLAD Datum vyhotovení: 1.2. 2011 I. Identifikace látky / přípravku, společnosti /podniku Identifikace látky / přípravku: Registrační číslo: Další identifikace: bílá

Více

Odstraňovač vápenných usazenin C 131

Odstraňovač vápenných usazenin C 131 1. Identifikace přípravku a firmy 1.1. Identifikace přípravku 1.2. Použití přípravku Odstraňovač vápenných usazenin pro průmyslové, ruční použití 1.3. Identifikace firmy DE: Winterhalter Gastronom GmbH,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 16.02. 2009 Strana 1 (celkem 6) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 16.02. 2009 Strana 1 (celkem 6) Datum revize: Datum vydání: 16.02. 2009 Strana 1 (celkem 6) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: BRELA leštěnka na podlahy BRELA leštěnka na kámen, mramor, obklady 1.2 Použití přípravku: Samolešticí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31. WC tablety

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31. WC tablety Strana 1 z 10 stran Datum vydání: 29.3.2007 Datum revize: 30.10.2008 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití

Více

Extrémně hořlavý R 12 Extrémně hořlavý.

Extrémně hořlavý R 12 Extrémně hořlavý. Název výrobku: DIFFUSIL H FORTE B 85 Strana: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: název: DIFFUSIL H FORTE B 85 registrační číslo: není aplikováno na směs 1.2

Více

Datum vydání: 17.02.2012 Datum revize: Revize č.: -

Datum vydání: 17.02.2012 Datum revize: Revize č.: - podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Eko-derma Číslo CAS: Neuvádí se -

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T podle vyhlá ky.27/1999 Sb.

B E Z P E N O S T N Í L I S T podle vyhlá ky.27/1999 Sb. 1 /7 Bod. 1 Identifikace výrobku nebo p í pravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky / obchodní název p í pravku : AKVATRON 12 1.1.1.Dal í název látky / p í pravku p í padn kódy p í pravku

Více