ZIPPO plyn 100 ml Náplň do zapalovačů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZIPPO plyn 100 ml Náplň do zapalovačů"

Transkript

1 Datum revize : 12. prosince 2010 str. 1/8 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky/směsi : Obchodní označení : Název látky/směsi : Identifikace látky/směsi : ZIPPO plyn 100 ml Náplň do zapalovačů zkapalněný butan 1.2. Použití látky/směsi : náplň do zapalovačů, 100 ml 1.3 Identifikace dodavatele : ATC import s.r.o. Gen. Štefánika Přerov telefon: Telefonní čísla pro mimořádné situace (nepřetržitě) : Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, Praha 2 tel , , Identifikace nebezpečnosti 2.1 Klasifikace látky/směsi : Látka/směs je podle Nařízení (ES) č. 1272/2008 klasifikována jako nebezpečná : Hořlavý plyn kat. 1 H220 Výstražný symbol nebezpečnosti : Signální slovo : Nebezpečí Standardní věta o nebezpečnosti : H220 Extrémně hořlavý plyn Pokyny pro bezpečné zacházení : P210, P377, P381, P403, P Klasifikace látky/směsi podle směrnice rady 67/548/EHS : R věta : R12 Extrémně hořlavý S - věty : S (2)-9-12 Výstražný symbol : F+ EXTREMNĚ HOŘLAVÝ Poznámka : Úplné texty H- P- R- a S - vět jsou uvedeny v bodě Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání látky/směsi : Obecně : U látky/směsi v kapalném stavu dochází při atmosférickém tlaku k velmi intenzivnímu odpařování, jehož důsledkem může být na zasaženém místě vznik omrzlin (kryogenních popálenin)! Oči : v plynném stavu nezpůsobuje poškození, v kapalném stavu možnost vzniku omrzlin.

2 Datum revize : 12. prosince 2010 str. 2/8 Kůže : látka/směs v kapalném stavu může způsobit vznik omrzlin Inhalace : při nižších koncentracích může mít narkotický účinek (vliv na centrální nervový systém), při vyšších (nad 10 %) může způsobit udušení. Požití : požití se nepovažuje za možný způsob expozice Nepříznivé účinky při používání látky/směsi na životní prostředí : látka/směs při úniku do životního prostředí intenzivně přechází do plynného stavu a vzhledem k tomu, že je těžší než vzduch, hromadí se v níže položených prostorech (kanalizace aj.), nebezpečí vzhledem k velikosti balení je ale malé. Jiné nepříznivé účinky nejsou známy. 2.4 Možné nesprávné použití látky/směsi je takové, které není v souladu s návodem k použití (etiketa příp. příbalový leták) a údaji v tomto bezpečnostním listu. Látka/směs je extrémně hořlavá v kapalném i plynném stavu. 3. Složení látky/směsi, informace o složkách 3.1 Složení látky/směsi : zkapalněný butan (směs n-butanu a iso-butanu, empirický vzorec C 4 H 10 ) se stopami propanu, viz následující bod Údaje o složkách látky/směsi Název ES CAS Index. číslo Obsah % Symbol Klasifikace Koncent. koef. Pozn. n- BUTAN F+ R12 ; Extremně hořlavý Hořlavý plyn 1; H iso-butan F+ R12 ; Extremně hořlavý Hořlavý plyn 1; H220 PROPAN < 1 F+ R12 ; Extremně hořlavý Hořlavý plyn 1; H220 x) viz vyhláška č. 369/2005 Sb. 4. Pokyny pro první pomoc 4.1 Všeobecné pokyny Při manipulaci s kapalnou látkou/směsí je nutno postupovat velmi obezřetně, vyvarovat se jejího styku s tkáněmi a nechráněnou pokožkou, potřísněný oděv ihned svléci, dodržovat pracovní hygienu. 4.2 Při kontaktu s očima : v plynném stavu nezpůsobuje poškození, při zasažení v kapalném stavu oči vyplachovat při otevřených víčkách nejméně po dobu 15-ti minut velkým množstvím studené až vlažné vody (vyjmout kontaktní čočky) a ihned vyhledat lékařské ošetření. 4.3 Při nadýchání : přemístit postiženého na čerstvý vzduch. Pokud symptomy z inhalace přetrvávají, vyhledat lékařské ošetření. 4.4 Požití : nepředpokládá se.

3 Datum revize : 12. prosince 2010 str. 3/8 4.5 Kontakt s kůží : v plynném stavu nedochází k poškození, v kapalném stavu je možnost vzniku omrzlin. Je-li potřeba, opatrně odstranit oděv, zasažené místo oplachovat po dobu 10- ti minut studenou až vlažnou vodou, na poškozenou tkáň neaplikovat žádný krém nebo mast, pouze překrýt sterilním obvazem a vyhledat lékařské ošetření. 5. Opatření pro hašení požáru 5.1 Vhodná hasiva : Lze použít všechna dostupná hasiva (prášek, pěna, CO 2, vodní mlha. 5.2 Nevhodná hasiva : nepožívejte proud vody, oheň by se rozšířil Zvláštní nebezpečí : Působením ohně (tepla) může dojít k explozi tlakových nádob s látkou/směsí. Tlakové nádoby s látkou/směsí evakuovat nebo chladit z bezpečné vzdálenosti vodou, pokud je možné zastavit únik plynu. Pokud není nutné, nehasit hořící únik. V případě rozsáhlého úniku zvážit potřebu evakuace. Produkty hoření : oxid uhelnatý, oxid uhličitý. Se vzduchem se může vytvářet výbušná směs. 5.4 Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče : Celotělový ochranný oděv a dýchací přístroj. 6. Opatření v případě náhodného úniku 6.1 Preventivní opatření pro ochranu osob : Evakuovat všechny osoby z prostoru zasaženého uniklou látkou/směsí a zabránit vstupu osob nepodílejících se na záchranných pracích. Pokusit se zastavit unikání látky/směsi, odstranit možné zdroje zapálení, do prostoru zajistit dostatečný přívod čerstvého vzduchu a větrání. Nevdechovat unikající plyn, vyvarovat se kontaktu s rozlitou látkou/směsí, použít vhodný ochranný oděv, ochranné rukavice. 6.2 Preventivní opatření pro ochranu životního prostředí : Látka/směs v plynném stavu je těžší než vzduch, proto je nutné zabránit jejímu úniku do níže položených prostorů, kde by se mohla hromadit, a do kanalizace. Při rozsáhlém úniku uvědomit příslušné orgány (hasiče, policii). 6.3 Doporučené postupy čištění a zneškodnění : umožnit odpaření látky/směsi a zabezpečit dokonalé vyvětrání prostoru. 7. Zacházení a skladování 7.1 Pokyny pro zacházení : Při manipulaci s látkou/směsí je nutno dodržovat všechna protipožární opatření a zásady bezpečnosti práce. Při práci, nejíst, nepít a nekouřit! Preventivní opatření pro ochranu osob : používat pouze zařízení určené pro tuto látku/směs. Zákaz manipulace s otevřeným ohněm v blízkosti zdrojů zapálení a při možnosti vzniku jiskření nebo elektrostatického náboje. Protože směs výparů látky/směsi se vzduchem tvoří výbušnou směs, je nutno prostor dobře odvětrávat a zajistit přívod čerstvého vzduchu. Pozor : výbušná směs se může vytvořit i v otevřené nádobě! Preventivní opatření na ochranu životního prostředí : viz bod 3.3 a Specifické požadavky : s látkou/směsí lze zacházet při běžné teplotě okolního prostředí.

4 Datum revize : 12. prosince 2010 str. 4/8 7.2 Pokyny pro skladování : Nádoby s látkou/směsí je nutno zabezpečit proti pádu. Skladovat v určených, dobře větraných, chladných prostorech, odděleně od oxidujících plynů a látek, mimo dosah zdrojů zapálení Množstevní limity pro skladování : neudávají se. 7.3 Specifické použití : pouze jako náplň do zapalovačů. 8. Omezování expozice, osobní ochranné prostředky 8.1 Limitní hodnoty expozice : Pro orientaci : NPK-P mg/m 3 : butan 1900 (TWA) x 2400 (MAK) x propan 1800 (TWA, MAK) x) MAK německá norma, TWA anglická norma 8.2 Omezování expozice : Omezování expozice pracovníků : zajistit dostatečné větrání příp. ventilaci prostoru. Dodržovat obecná bezpečnostní a hygienická opatření, při práci nejíst, nepít, nekouřit. Nepoužívat osobní ochranné a pracovní pomůcky z materiálů, které mohou způsobit jiskření nebo statický elektrický výboj. Pozor na kryogenní účinek látky/směsi v kapalném stavu! Osobní ochranné pracovní prostředky : Ochrana dýchacích orgánů - při vytvoření vysokých koncentrací látky/směsi v plynném stavu nebo při nedostatečném větrání je zapotřebí použít respirátor hnědé barvy s označením Jen pro jedno použití. Ochrana očí ochranné brýle (těsně přiléhající). Ochrana rukou ochranné rukavice textilní (ne plast nebo guma) Ochrana kůže - keprový ochranný pracovní oděv, kožená obuv Omezování expozice životního prostředí : viz bod 2.3 a Fyzikální a chemické vlastnosti 9.1 Obecné informace : Látka/směs je plynná (pouze pod tlakem kapalná), bezbarvá, s charakteristickým zápachem (po odorantu). 9.2 Informace důležité z hlediska ochrany zdraví, bezpečnosti a životního prostředí : bod varu : -0,5 až -42 o C (podle složení) bod vzplanutí : -60 až -69 o C (podle složení) bod tání : -138 až -186 o C (podle složení) samozápalnost : nestanovuje se hořlavost : extrémně hořlavý výbušné vlastnosti - dolní mez : od 1,5 % obj. (podle složení) - horní mez : až 9,5 % obj. (podle složení) bod vznícení : přibl. 365 o C 9.3 Další informace ph tenze par při 20 o C hustota kapaliny při 20 o C hustota plynu (vzduch = 1) rychlost odpařování rozpustnost ve vodě v tucích oxidační vlastnosti : nestanovuje se : 215 až 770 kpa (podle složení) : 0,498 až 0,578 (podle složení) : 1,5 2,0 (podle složení) : neuvádí se : nepatrná : nezjištěno : nevykazuje

5 Datum revize : 12. prosince 2010 str. 5/8 rozdělovací koeficient n-oktanol/voda viskozita : nestanoven : nestanovena 10. Stálost a reaktivita Látka/směs je za normálních podmínek stabilní. Nebyla pozorována žádná nebezpečná polymerace ani korozivní vlastnost Podmínky, kterým je třeba zabránit : vysokým teplotám, jiskrám, zdrojům zapálení, přímému slunečnímu záření, skladování v blízkosti otevřeného ohně, topných těles a sálajících ploch Materiály, kterých je třeba se vyvarovat : směs rychle se odpařujícího plynu se vzduchem tvoří výbušnou směs. Nesmí přijít do styku s oxidujícími látkami (dusičnany, sloučeniny chloru apod.) Nebezpečné produkty rozkladu : za určitých podmínek hoření nejsou vyloučeny (viz bod 5.3) 11. Toxikologické informace 11.1 Nepříznivé účinky způsobené expozicí látce/směsi : Po delší expozici se mohou dostavit bolesti hlavy, ospalost, malátnost a lehké omámení. Látka/směs v plynném stavu nepůsobí na kůži a buněčnou membránu, v kapalném stavu může však způsobit podráždění, poškození kůže ochlazováním až k vzniku omrzlin kryogenních popálenin (zbělení zasaženého místa), viz bod 2.2.Látka/směs v plynném stavu nezpůsobuje poškození očí, v kapalném stavu možnost vzniku omrzlin. Inhalace při nižších koncentracích může mírně dráždit sliznice. Požití se nepovažuje za možný způsob expozice Akutní toxicita : Orálně, inhalačně a dermálně, stejně jako subakutní a chronická toxicita nestanoveny Senzibilizace : látka/směs není klasifikována jako senzibilizující Karcinogenita : látka/směs není klasifikována jako karcinogenní Mutagenita : látka/směs není klasifikována jako mutagenní Toxicita pro reprodukci : látka/směs není klasifikována jako toxická pro reprodukci Specifické syndromy : nebyly pozorovány. 12. Ekologické informace Testy ekotoxicity a biodegradability není možno provést v důsledku rychlého odpařování látky/směsi a také proto, že látka/směs není rozpustná ve vodě a neumožňuje provést potřebné zkoušky Ekotoxicita : nestanovena Mobilita : nestanovena Persistence a rozložitelnost : nestanoveny Bioakumulační potenciál : nestanoven Další nepříznivé účinky : látka/směs může při rozlití způsobit zmrazení rostlin a živočichů.

6 Datum revize : 12. prosince 2010 str. 6/8 13. Pokyny pro odstraňování 13.1 Informace o bezpečném odstraňování látky/směsi : dbát pokynů platného návodu na upotřebení látky/směsi a dalších údajů na etiketě. Látka/směs je dodávána ve100 ml nádobkách z ALU, prázdný obal je zařazen podle Katalogu odpadů do skupiny Obaly, kat.o Vhodné metody odstraňování látky/směsi : viz předchozí bod Zbytek látky/směsi v plynném stavu lze vypustit do ovzduší (jde o nepatrné množství). Zneškodňování obalu : podle zákonných ustanovení pro nakládání s obaly Právní předpisy o odpadech : - zákon č.185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění - vyhláška č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, v platném znění - vyhláška č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, v platném znění 14. Informace pro přepravu 14.1 Speciální preventivní opatření při dopravě nebo přepravě uvnitř nebo vně podniku : Transport se provádí v malých nádobkách umístěných v kartonových krabicích, které podléhají následujícím mezinárodním předpisům : 14.2 Přepravní klasifikace pro jednotlivé druhy přepravy : ADR/RID : UN číslo : 1057 Třída nebezpečnosti : 2.1 Klasifikační kód : F 1 Nálepka na označení nebezpečí : 3 Obalová skupina : - Název : propan-butan, náplň do zapalovačů Další údaje : neuvádějí se. ICAO/IATA, IMDG : - Poznámka : látka/směs je balená v v ALU nádobce - objem 100 ml. 15. Informace o předpisech 15.1 Informace, týkající se ochrany zdraví, bezpečnosti a životního prostředí, které musí být na etiketě balení 100 ml : ZIPPO plyn 100 ml Náplň do zapalovačů (zkapalněný butan) n-butan CAS ES iso-butan CAS ES propan CAS ES Dodavatel : ATC import s.r.o. Gen. Štefánika Přerov telefon:

7 Datum revize : 12. prosince 2010 str. 7/8 F + plastický symbol pro nevidomé materiálové označení obalu - ALU Extremně hořlavý Informace : Extrémně hořlavý. Uchovávejte mimo dosah dětí. Uchovávejte obal na dobře větraném místě. Uchovávejte mimo dosah zdrojů zapálení zákaz kouření Specifická ustanovení týkající se ochrany osob nebo životního prostředí : Vzhledem k velikosti balení látky/směsi 100 ml neudávají se žádná specifická ustanovení jak pro ochranu osob, tak pro ochranu životního prostředí Nařízení týkající se ochrany osob nebo životního prostředí/specifické právní předpisy : Klasifikace a označení látky/směsi je v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízením GHS (Nařízení (ES) č. 1272/2008 CLP). 16. Další informace vztahující se k látce/směsi Klasifikace látky/směsi podle Nařízení GHS (Nařízení (ES) č. 1272/2008 : plné znění H- a P- vět z bodu 2 : Standardní věta o nebezpečnosti : H220 Extrémně hořlavý plyn Pokyny pro bezpečné zacházení : P210 Chraňte před teplem, jiskrami, otevřeným plamenem, horkými povrchy. Zákaz kouření. P377 Požár unikajícího plynu nehaste, nelze-li únik bezpečně zastavit. P381 Odstraňte všechny zdroje zapálení, můžete-li tak učinit bez rizika. P403 Skladujte na dobře větraném místě. P410 Chraňte před slunečním zářením. Klasifikace látky/směsi podle směrnice Rady 67/548 EHS : plné znění R- a S- vět z bodu 2 : Standardní věta označující specifickou rizikovost (R-věta) : R 12 Extrémně hořlavý Pokyny pro bezpečné zacházení (S-věty) : S 2 Uchovávejte mimo dosah dětí. S 9 Uchovávejte obal na dobře větraném místě. S 16 Uchovávejte mimo dosah zdrojů zapálení zákaz kouření. Další pokyny : Při nakládání s látkou/směsí je každý povinen řídit se výstražným symbolem, standardními větami o nebezpečnosti (H a R) a pokyny pro bezpečné zacházení (P a. S).

8 Datum revize : 12. prosince 2010 str. 8/8 Doporučená omezení použití : neudávají se. Látka/směs je balená v ALU náddobce o objemu 100 ml; z tohoto hlediska je nutno posuzovat míru rizikovosti! Další informace : u dodavatele látky/směsi, viz bod 1. Zdroje údajů pro revizi bezpečnostního listu : BL ATC Import s.r.o. ze dne , Nařízení (ES) č. 1907/2006 REACH, Nařízení GHS (Nařízení (ES) č. 1272/2008 CLP), firemní podklady.

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010 dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/ PROPAN - BUTAN Strana 1 z 9 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: Propan butan Název chemických látek:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010 ISOBUTAN Strana 1 z 8 Oddíl 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: Isobutan Indexové číslo: 601-004-00-0 Registrační číslo: nebylo přiděleno 1.2. Příslušná

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec:

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec: BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC ISOPROPYLALKOHOL Datum vydání: 3.11.2010 Datum revize: 19.8.2014 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: N,N-Dimethylmid

Více

DIMETHYLSULFOXID. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

DIMETHYLSULFOXID. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) DIMETHYLSULFOXID Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 15.10.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název:

Více

Velvěty 33, 417 62 Rtyně nad Bílinou, Česká republika +420 417 557 480 (7-15 hodin), +420 417 557 111(nepřetržitě)

Velvěty 33, 417 62 Rtyně nad Bílinou, Česká republika +420 417 557 480 (7-15 hodin), +420 417 557 111(nepřetržitě) Název výrobku: BIOLIT Turbo Ha-syčák na vosy Strana: 1/5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: název: BIOLIT Turbo Ha-syčák na vosy registrační číslo: není aplikováno

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: barva určená k tamponovému tisku 1.3 Identifikace výrobce: PRINTING INTERNATIONAL,

Více

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI Datum vydání: 27. 8. 2003 Strana: 1 z 10 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Alkaprén 25 Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Mazací přípravek. Výrobek nepoužívejte k

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 Datum revize: 12.8.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 Datum revize: 12.8. BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení EP a Rady ES č. 1907/2006 v aktuálním znění Datum vydání: 15.11.2007 Strana: 1/4 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikace přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST FEHLING II ROZTOK. Fehling II roztok. nepřiřazeno -(směs) -(směs) Fehlingův roztok II -(směs) -(směs)

BEZPEČNOSTNÍ LIST FEHLING II ROZTOK. Fehling II roztok. nepřiřazeno -(směs) -(směs) Fehlingův roztok II -(směs) -(směs) BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), ve znění nařízení č.453/2010/ec FEHLING II ROZTOK Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 27.3.2014 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 OSTŘIKOVAČ LETNÍ koncentrát 1 : 10

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 OSTŘIKOVAČ LETNÍ koncentrát 1 : 10 Strana : 1 ze 7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU : 1.1. Identifikátor výrobku: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití : Koncentrát kapaliny do

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Číslo výrobku: 212015 ( podle přílohy 2 nařízení 1907/2006/ES)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Číslo výrobku: 212015 ( podle přílohy 2 nařízení 1907/2006/ES) Datum vydání: 15.5.2008 Datum revize Strana / celkem 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 1.2 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní označení: TEFLON Název výrobku

Více

Datum vydání: 3.6.2004 Strana: 1 / 7 Datum revize: 6.11.2012 nahrazuje revizi ze dne: 12.9.2011 Název výrobku:

Datum vydání: 3.6.2004 Strana: 1 / 7 Datum revize: 6.11.2012 nahrazuje revizi ze dne: 12.9.2011 Název výrobku: Datum vydání: 3.6.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy směsi: přípravek 1.2 Příslušná určená použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Mazací přípravek. 1.3 Identifikace výrobce: PRINTING INTERNATIONAL, Industriepark,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 12.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T podle nařízení ES č. 1907/2006 1. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: Identifikace látky nebo přípr avku: FLEGPURE Dopuručený účel použití: Identifikace společnosti nebo podniku: Identifikace zhotovitele/ výrobce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

MĚĎ prášková 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

MĚĎ prášková 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) MĚĎ prášková Datum vydání: 16.5.2011 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Indexové

Více

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) OXID BARNATÝ Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název: Oxid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PEROXID SODÍKU. Peroxid sodíku

BEZPEČNOSTNÍ LIST PEROXID SODÍKU. Peroxid sodíku BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), v platném znění PEROXID SODÍKU Datum vydání: 23.7.2010 Datum revize: 7.8.2015 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 23.9.2004 13.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 SVÁŘECÍ SPREJ AGRIMEX

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 SVÁŘECÍ SPREJ AGRIMEX Strana : 1 ze 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU : 1.1. Identifikátor výrobku : 1.2. Příslušná určená použití : Prostředek k přípravě povrchu kovu před svářením a k jeho čištění. 1.3.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 14.05.2007 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Nitromethan

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 AUTOŠAMPON bez vosku

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 AUTOŠAMPON bez vosku Strana : 1 ze 7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU : 1.1 Identifikátor výrobku : 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití : Koncentrovaný prostředek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

Datum vydání: 01. 11. 2010 Datum revize: 01. 11. 2010 Strana: 1/6. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

Datum vydání: 01. 11. 2010 Datum revize: 01. 11. 2010 Strana: 1/6. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Datum vydání: 01. 11. 2010 Datum revize: 01. 11. 2010 Strana: 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: Číslo výrobku: 2705-09 1.2 Použití přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: ředidlo barev pro tamponový tisk 1.3 Identifikace výrobce: PRINTING INTERNATIONAL,

Více

STA-PUT Spray Adhesive S.P.H Aerosol 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

STA-PUT Spray Adhesive S.P.H Aerosol 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 14. 7. 2008 Strana: 1 / 6 Název výrobku: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku

Více

Isoleitspray ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

Isoleitspray ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Datum vydání / verze č.: Revize: 27. 8. 2012 / 1.0 Strana: 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy: Registrační číslo:

Více

Název výrobku: AIR menline - aerosolový osvěžovač vzduchu Aqua world

Název výrobku: AIR menline - aerosolový osvěžovač vzduchu Aqua world Datum vydání: 19.09.2003 Strana 1/10 Název výrobku: AIR menline - aerosolový osvěžovač vzduchu Aqua world 1. Identifikace přípravku,výrobce a distributora : 1.1. Obchodní název přípravku: AIR menline 1.2.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 8) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 8) Datum revize: Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 8) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: REGUM 1.2 Použití přípravku: K ošetření pryžových výrobků. 1.3 Identifikace výrobce Obchodní

Více

HYDROXID SODNÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Hydroxid sodný 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

HYDROXID SODNÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Hydroxid sodný 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) HYDROXID SODNÝ Datum vydání: 27.10.2010 Datum revize: 1.8.2011 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

STA-PUT Adhesive S.P.H Tlaková láhev 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

STA-PUT Adhesive S.P.H Tlaková láhev 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 14. 7. 2008 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku Popis funkce přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Pouţití látky nebo přípravku Čistící

Více

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: Hydrogensíran sodný 1.2 Příslušná použití látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9 Datum vydání: Datum revize 9.11.2012 Strana / celkem 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Universální odmašťovací a čisticí prostředek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010 Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Název výrobku : IDEÁL čistič odpadů 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, společnosti, podniku : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku

Více

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40

Bezpečnostní list - MFC Curol Si 40 Strana 1/8 Bezpečnostní list - 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další název látky: 1.2 Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Vločkovač T

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Vločkovač T Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: 1.2. Použití látky nebo přípravku: Používá se k ošetřování vody v bazénech. 1.3. Identifikace

Více

MATERIÁLOVÝ LIST Formát - podle vzoru - EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09

MATERIÁLOVÝ LIST Formát - podle vzoru - EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: Argon kapalný 3.0, 3.5, 4.0, 4.5, 4.8 1.2 Číslo CAS: 7440-37-1, Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení č. 453/2010 Strana 1 z 5 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Název: VIA CID s vůní borovice/s vůní jara/s vůní citrus 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a

Více

P R O P A N 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2 IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. 1.1 Identifikátor výrobku.

P R O P A N 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 2 IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. 1.1 Identifikátor výrobku. Datum revize: 20. 12. 2014 Strana 1 z 9 1 IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: P R O P A N Jiné prostředky identifikace (další obecně známé názvy): zkapalněný

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: Dusík kapalný, Dusík potravinářský kapalný 1.2 Číslo CAS: 07727-37-9, Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

EPSO microtop Datum vydání: 22.7.2009

EPSO microtop Datum vydání: 22.7.2009 Strana 1 z 6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Chemický název: 1.2 Použití látky nebo směsi: Hnojivo. EPSO microtop směs solí 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 10.9.2004 22.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1 M

Více

ŽELEZO PRÁŠKOVÉ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Železo práškové 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

ŽELEZO PRÁŠKOVÉ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Železo práškové 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ŽELEZO PRÁŠKOVÉ Datum vydání: 18.12.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název:

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: ACITMEL eko-aq 1.2 Použití přípravku: spárování kyselinovzdorných desek, kamenů a dílců pro pokrytí podlah,

Více

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE

BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Datum vydání: 03. 01. 2007 Strana: 1 / 9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU * 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: BEZBARVÝ LAK AUTO SÉRIE Další názvy látky: -

Více

Zákon 157/1998 O chemických látkách 14 Bezpečnostní list. Nařízením vlády č.329/2002 se ruší povinnost o Prohlášení o shodě

Zákon 157/1998 O chemických látkách 14 Bezpečnostní list. Nařízením vlády č.329/2002 se ruší povinnost o Prohlášení o shodě Zákon 157/1998 O chemických látkách 14 Bezpečnostní list Nařízením vlády č.329/2002 se ruší povinnost o Prohlášení o shodě Zákon 185/2001 O odpadech Zákon 477/2001 O obalech Bezpečnostní list přiložen

Více

Protechnic PD 505.01

Protechnic PD 505.01 Datum vydání: 24. 4. 2009 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Protechnic PD 505.01 Jiné názvy látky: Motoroil 505.01 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 AG OSTŘIKOVAČ letní

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 AG OSTŘIKOVAČ letní Strana : 1 ze 7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU : 1.1 Identifikátor výrobku : 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití : Kapalina do ostřikovačů

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ ES Č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ ES Č. 1907/2006 Datum vydání: 27. 11. 2009 strana: 1/8 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Doporučený účel použití: multifunkční ochranný prostředek Určeno pouze pro

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 5.10.2010 Datum revize: 10.11.2011 AMONIAK, vodný roztok 25-29% 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: PARAMO OL-J 3 Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Ložiskový

Více

3.1 Obecný popis výrobku: Vodný roztok kyseliny citronové, alkyletherkarboxylové kyseliny, parfému.

3.1 Obecný popis výrobku: Vodný roztok kyseliny citronové, alkyletherkarboxylové kyseliny, parfému. Datum vydání: 02.02. 2010 Strana 1 (celkem 6) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: DEKALKO na rez a vodní kámen 1.2 Použití přípravku: Čisticí přípravek na rez a vodní kámen

Více

OUTBUG REPELENT. Extrémně hořlavý. R 12 Extrémně hořlavý.

OUTBUG REPELENT. Extrémně hořlavý. R 12 Extrémně hořlavý. Název výrobku: OUTBUG REPELENT Strana: 1/5 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: název: OUTBUG REPELENT registrační číslo: není aplikováno na směs 1.2 Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1.2 Použití látky nebo přípravku: Abrazivní čisticí přípravek 1.3. Identifikace

Více

ODDÍL1: Identifikace látky a společnosti/podniku. Oxid dusný, kapalný. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti

ODDÍL1: Identifikace látky a společnosti/podniku. Oxid dusný, kapalný. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti Strana: 1 z 8 ODDÍL1: Identifikace látky a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Název: Oxid dusný, kapalný Chemický název: Oxid dusný Číslo CAS: 10024-97-2 Číslo ES 233-032-0 Identifikační číslo

Více

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 4. 3. 2009 Strana: 1 / 6 Název výrobku: BENASOL 30 C mrazuvzdorná kapalina do ostřikovačů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize :

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : GLADOL - ROZMRAZOVAČ Název výrobku : 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název přípravku : GLADOL

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST AP-A, AP-D POWDER. (oxid hlinitý). Doporučeno pro metalografické účely.

BEZPEČNOSTNÍ LIST AP-A, AP-D POWDER. (oxid hlinitý). Doporučeno pro metalografické účely. Strana 1 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: Registrační číslo: AP-A, AP-D POWDER (oxid hlinitý). Neuvedeno. Neuvedeno. 1.2 Příslušná

Více

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II Datum vydání: 11.09.2009 Datum revize: 1.2.2013 Strana 1 z 13 stran Verze: 03 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Leukodif Název LDF 200 Kat. č. 10003196 Činidlo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: TRYSK M6AD SAE 40 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Motorový olej. 1.3

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Odstraňovač starých nátěrů. Výrobek nepoužívejte

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. RETECH -60 C dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nemrznoucí směs.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. RETECH -60 C dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nemrznoucí směs. strana 1 / 9 Oddíl 1: Identifikace směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název chemický / obchodní: Výrobce: OMA CZ, a.s. Adresa: Borová 103, Stráž pod Ralskem 471 27 1.2 Příslušná určení

Více

Podle zákona č. 356/2003 Sb. není přípravek klasifikován jako nebezpečný.

Podle zákona č. 356/2003 Sb. není přípravek klasifikován jako nebezpečný. Datum vydání: 6. 9. 2007 Název výrobku: 9-151 WaterBase Thinner Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: 9-151 WaterBase Thinner

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: PARAMO CUT 22 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Řezný olej. 1.3 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 AG TESOL

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 AG TESOL Datum vydání: 12.7.2004 Strana : 1 z 7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU : 1.1. Identifikátor výrobku: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití :

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: PARAMO CLP 460 Chemický název: přípravek 1.2 Použití látky nebo přípravku: Průmyslový

Více

SAVO UNIVERZAL MAGNOLIA

SAVO UNIVERZAL MAGNOLIA Datum vydání: 21.12.2004 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy směsi: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

CHLORID ŽELEZITÝ BEZVODÝ

CHLORID ŽELEZITÝ BEZVODÝ BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 28.12.2010 Datum revize: CHLORID ŽELEZITÝ BEZVODÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Acute Tox. 2; H300 min. 98 092-002-00-3 6159-44-0 208-767-5 STOT RE 2; H373

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Acute Tox. 2; H300 min. 98 092-002-00-3 6159-44-0 208-767-5 STOT RE 2; H373 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 17.10.2012 Datum revize: OCTAN URANYLU DIHYDRÁT ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.9.2004 Datum revize: 14.4.2009 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.9.2004 Datum revize: 14.4.2009 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 21.9.2004 Datum revize: 14.4.2009 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: přípravek 1.2

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST MOTOR OIL LE 5W-40 SAE 5W-40 4226

BEZPEČNOSTNÍ LIST MOTOR OIL LE 5W-40 SAE 5W-40 4226 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy látky: Motorový olej Kód výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Motorový

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006) Datum vydání: 2005-08-28 datum revize:2008-06-21 Strana 1 ze 7 1. Chemický název látky,obchodní název přípravku Název: DOSANIN P 1.2 Použití látky, přípravku Určené nebo doporučené použití látky,přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 23.5.2008 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 23.5.2008 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 23.5.2008 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: SAVO PROFI

Více

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový

HLINÍK PRÁŠKOVÝ. Hliník práškový BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) HLINÍK PRÁŠKOVÝ Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název:

Více

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 26. 11. 2013 Počet stran: 5 Datum revize: BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Název výrobku: ETERNAL MAT

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Nemrznoucí náplň do ostřikovače Chemický název: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Mycí pěna. 1.3. Podrobné údaje o

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky č. 231/2004 Sb. 1. Identifikace výrobku a výrobce 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: PARAMO K 8, PARAMO K 12, PARAMO K 18, PARAMO K 28 1.2 Použití: Kompresorové oleje. 1.3 Identifikace výrobce: Název:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kyselý čisticí přípravek na

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

ENGINE OIL LSP 5W-30

ENGINE OIL LSP 5W-30 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy látky: Motorový olej Kód výrobku: Stupeň viskozity: SAE 5W-30 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vyhotovení: 24. 5. 2008 Datum revize: 6. 4. 2009 Výrobek: Cillit Bang Power cleaner na silné usazeniny a toalety 1. Identifikace přípravku,

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.2.2011 Datum revize: AMID KYSELINY MRAVENČÍ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název:

Více

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST SK SOL

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST SK SOL 1.1 Identifikátor výrobku: SK sol Identifikační číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy látky nebo směsi:

Více

Ochranný prostředek na povrchy s dezinfekční účinností 1.3. Identifikace zhotovitele: Obchodní firma:

Ochranný prostředek na povrchy s dezinfekční účinností 1.3. Identifikace zhotovitele: Obchodní firma: 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vyhotovení: 29. 1. 2009 Datum revize: Výrobek: Dettol dezinfekční sprej na povrchy 1. Identifikace přípravku, zhotovitele, dovozce:

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.7.2005 Verze Datum revize: 14.5.2012 Strana 1/11

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.7.2005 Verze Datum revize: 14.5.2012 Strana 1/11 Datum revize: 14.5.2012 Strana 1/11 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 23. 3. 2010 strana 1 z 6 Datum revize: Q8 ROLOIL DYSTAK. info@conqordoil.it

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 23. 3. 2010 strana 1 z 6 Datum revize: Q8 ROLOIL DYSTAK. info@conqordoil.it Datum vydání: 23. 3. 2010 strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Q8 ROLOIL DYSTAK Jiné názvy látky: 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více