PhDr. Lubomíra Kalábová Čermáková ( *1955) se narodila v Krnově. Už od dětství projevovala zájem o kresbu a malování. Již během středoškolských

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PhDr. Lubomíra Kalábová Čermáková ( *1955) se narodila v Krnově. Už od dětství projevovala zájem o kresbu a malování. Již během středoškolských"

Transkript

1

2 PhDr. Lubomíra Kalábová Čermáková ( *1955) se narodila v Krnově. Už od dětství projevovala zájem o kresbu a malování. Již během středoškolských studií se učila malovat u profesora Jaroslava Škarohlída v Lidové škole umění na Petrově a navštěvovala soukromé hodiny kresby u akademické malířky Zemanové. Nebylo ji však souzeno vystudovat umělecký obor na vysoké škole. Živila se jako speciální pedagožka a středoškolská učitelka, nyní je v důchodu. Se svým manželem se přestěhovala z Brna na Tišnovsko, kde založili rodinu a žijí zde dodnes. Jejich láska k přírodě a venkovskému životu se naplnila v malebné tišnovské krajině lesů, luk a hlubokých údolí, ozvláštněné architekturou středověkého kláštera a množstvím starobylých kostelíků, kapliček a božích muk. To vše se promítlo do olejomaleb této amatérské malířky.

3 Její výstavy jsou četnější až v posledních letech: souborná výstava v Městském divadle v Turnově, Výtvarné léto v Železném, výstava s názvem Krajiny a zákoutí - útěcha pro duši ve Křtinách, Vánoční zastavení na Rybničním zámečku v Lednici. Autorka je výborným pozorovatelem krajiny, přírody i zátiší ve všech jejích detailech, stavech a náladách. Vystavená díla dokládají schopnost malířky zaznamenat tato pozorování originálním způsobem s pozitivní filosofií a dokládají její vztah nejen vlastenecký, ale i patriotický ke kulturnímu prostoru, jež ji obklopuje. Vznikají tak obrazy bez ambicí velkého umění, které však přinesou dobrou náladu do srdcí návštěvníků.

4 Vojtěch Pacner - rodák z Třebíče a amatérský fotograf si splnil svůj sen. V květnu roku 2009 se naslepo vydal na Filipíny s představou, že se po pěti měsících vrátí domů. Ale krása téhle země jihovýchodní Asie a především všudypřítomný úsměv jeho obyvatel, jej uchvátily tak, že se jeho putování protáhlo na sedmnáct měsíců.

5 V sobotu 10. ledna 2015 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby Charity. Děkujeme všem, kteří přispěli. V neděli 11. ledna 2015 doprovodil svým zpěvem mši svatou v 10:00 hodin Pěvecký sbor z Kuřimi. Děkujeme

6 Blahodárný vliv zvířat na člověka využíváme i u nás v Domově. Již třetím rokem nás pravidelně každou středu navštěvuje paní Ivana Rybičková ze Železného se svými labradorskými retrívry Aimy a Shery ze spolku Cantes Brno. Naši klienti s nimi velmi rádi tráví čas na skupinových canisterapeutických aktivitách. Oblíbené jsou také individuální návštěvy na pokojích zvláště pro ty, kteří jsou kvůli svému zdravotnímu stavu trvale upoutáni na lůžko. Většina z našich klientů byla zvyklá mít na svém dvorku hospodářská zvířata i pejsky a kočky, a proto je i dnes každá taková návštěva povzbudí, pobaví a vykouzlí úsměv na tváři. Děkujeme a těšíme se na další společně strávený čas.

7 V úterý 17. března 2015 dopoledne se uskutečnilo v jídelně setkání se žáky 7. třídy ZŠ Deblín. Naši klienti si společně s dětmi zavzpomínali na písničky, básničky, hádanky, anekdoty a příběhy svého dětství. Paní učitelka vše nahrávala a děti získaný materiál v rámci projektu Labyrint vzpomínek zpracují do sborníku. Všichni přítomní společně strávili příjemné dopoledne okořeněné smíchem a prozářené jarním sluníčkem.

8

9 Naši klienti výtvarníci se sešli spolu s aktivizátorkou Pavlou a s dobrovolníky z Charitativy v sobotu 21. března Tentokrát vyráběli koberečky z bambulek. Nejdříve si procvičili ruce navíjením chemlonu na papírové kroužky. Poté někteří stříhali, jiní provlékali a navazovali bambulky na tuhý podklad. Akce se zúčastnilo i několik rodinných příslušníků. Krásně barevně sladěné koberečky budou k vidění v září na naší pouti.

10 Ve čtvrtek 26. března 2015 navštívili naše klienty opět žáci ze Základní školy z Deblína. Tentokrát přinesli vlastnoručně vyrobené deskové hry. Spolu s klienty vytvořili 4 skupiny. Každá skupina si střídavě zahrála Žížaly, Ovečky a vlky, Člověče, nezlob se! a další hry. Obě generace spolu strávili příjemné dopoledne plné smíchu a nadšení ze hry.

11

12 Ve čtvrtek 2. dubna 2015 se asi 10 klientů zúčastnilo pečení velikonočních beránků. Vystřídali se po třech skupinkách. S pomocí aktivizátorky Pavly se všichni nějakým způsobem zapojili do přípravy těsta. Někdo připravoval suroviny, jiný je vážil, další šlehal. Dohromady upekli celkem šest beránků, kteří posloužili jako velikonoční výzdoba na jednotlivých odděleních. Společnou práci provázela dobrá nálada, vzájemné sdílení a radost z vykonané práce.

13

14 A mnoho lidí rozprostíralo na cestu své pláště; jiní zase nastlali zeleň, kterou řezali v polích. A ti, kteří kráčeli vpředu, i ti, kdo šli vzadu, volali: Hosana! Požehnaný, jenž přichází ve jménu Páně! Verše z Evangelia nám jednoduše a výstižně přiblížily atmosféru Kristova vjezdu do Jeruzaléma. I v našem domově jsme mohli prožít liturgii Květné neděle a následně jsme vstoupili do Svatého týdne, vrcholícího slavností Kristova vzkříšení. Jak jsme ten čas prožili? Sdělovací prostředky v té době komentovaly a přibližovaly průjezd kolon obrněných transportérů s americkými vojáky naším územím a připomenutí vjezdu Božího syna, dárce pokoje, do Jeruzaléma, nebylo prostě tématem tak významným. Zajímavějším tématem mohlo být i přechodné ochlazení a možný návrat zimy a s tím spojené úvahy, zda přezout auta na letní pneumatiky, či nechat ještě na zimních. Uvažovat můžeme, ale větru ani sněhu neporučíme. A Bůh zůstává Bohem i přesto, zda na něj pamatujeme, či nikoliv. To tak je, On je. Osobně z toho mám radost, protože Bůh je dobrý, laskavý, milosrdný. Má lidi rád a to se o každém

15 člověku až tak říci nedá. Být v rukou Božích je tedy pro mě osobně velká výhra! Na květnou neděli jsem měl možnost projít s našimi sestrami náš Domov, za doprovodu kytary a se zpěvem. Všem jsme mohli popřát požehnaný Svatý týden a na pokojích jsme zanechávali malé, požehnané ratolesti kočiček. Jejich symboliku nechávám pro každého otevřenou. Mohou být symbolem přicházejícího jara. Pro mě osobně jsou symbolem Boží blízkosti. Ne každý doputujeme na Květnou neděli do Jeruzaléma, možná se někteří z obyvatel nedostanou ani do naší kaple. Ale to není snad tím nejdůležitějším. To důležitější je prožít dny našeho života s čistým srdcem, neboť jak se píše: Blahoslaveni čistého srdce, neboť oni uvidí Boha. Osobně tomu věřím. Možná jsem skeptik, když napíši, že úplně celý život nejspíše s čistým srdcem neprožijeme. Ale jsem i optimista, když se domnívám, že pohled na požehnanou ratolest by nám mohl naznačit, že alespoň občas bychom to mohli zkusit. Mít čisté srdce. Možná hledáme lásku, naději, soucit, blízkost, radost, smysl. Možná hledáme Boha. Pokud hledáme, věřme, že On už dávno našel nás. Zná naše jméno, provází nás. Hledáme a možná jen

16 stačí otevřít srdce a naslouchat. Bůh je s námi. To nám může ta malá ratolest připomínat. To, že Bůh zná každého z nás jménem, to, že On je s námi. Dovolme si to připustit. PK

17 Ve středu 8. dubna 2015 se uskutečnilo další, v pořadí druhé, pokračování besedy o Havajských ostrovech s panem Petrem Suzou. Tentokrát pan Suza přítomné klienty seznámil s ostrovem Kauai, zvaným též zahradní ostrov, který je nejstarším a nejkrásnějším z Havajských ostrovů. Ale také nejdeštivějším místem světa s více než mm srážek ročně. Je považován za tropický ráj na zemi. Na krásných fotografiích a doprovodném videu klienti zhlédli nejhlubší kaňon Pacifiku (Waimea Canyon), hluboký 1100m, neskutečně krásné scenérie severozápadního pobřeží. Bujnou tropickou vegetaci, splavné řeky s množstvím vodopádů. Děkujeme za spoustu informací, o které se s námi pan Suza podělil a těšíme se na příště.

18

19

20 Čarodějnice v podání našich stálých dobrovolnic letos přiletěly ve čtvrtek 30. dubna 2015 v 15:00 hodin přímo na zahradu Domova. Tam je s napětím očekávali nejen naši klienti spolu s aktivizátorkou Pavlou, rehabilitační sestrou Monikou a pastoračním asistentem Pavlem, ale také někteří rodinní příslušníci. Tentokrát si připravily scénku O perníkové chaloupce, do které se jako Jeníček zapojil také Mgr. Pavel Komínek. Celé vystoupení opět předčilo veškerá očekávání v kostýmech i ve scénickém provedení.

21 Všichni se společně hodně nasmáli. Následovalo opékání párků a jako přídavek na přání Renata s Andreou zatančily kankán. Děkujeme všem organizátorům za příjemné odpoledne u ohně a veselou náladu, která provázela celou akci.

22

23

24 Zápis z jednání schůze obyvatel č. 1/15 Datum: Místo: Společenská místnost ve II. patře Domova Přítomni: Za klienty: pí. Calabová, pí. Theinerová, p. Papoušek, pí. Balabánová, pí. Kodetová, pí. Ficová, pí Tichá Za Domov: PhDr. Jana Hutařová ředitelka, Jitka Pařízková provozní referentka, Pavla Mazancová aktivizátorka, Lenka Velebová sociální pracovnice, Monika Konečná rehabilitační sestra Témata jednání: Informace p. ředitelky - žádné opravy se zatím neplánují - výměna oken = celková částka Kč - Společnost E-ON se omluvila za výpadek proudu Informace provozní referentky: - Povinnost ze zákona označovat alergeny v potravinách 14 alergenů = číselná forma. - Bude zveřejněna na nástěnce a v jídelníčku - Na odděleních budou vyvěšeny potraviny, které obsahují alergeny. - Na požádání bude podána informace ke konkrétnímu jídlu. - Od nová výstava obrazů Lobomíry Čermákové s názvem Tišnovsko krajina mého srdce = pokud se vám výstava bude líbit napište to prosím autorce do knihy Informace rehabilitační sestry: - pořízení terče na šipky a posilovacích gumy nebude skupinové cvičení Informace aktivizační pracovnice: - ve středu bude probíhat paměťové cvičení nebo skupinová canisterapie přijde Charitativa Informace sociální pracovnice:

25 - v pátek mezi 16h. 17h. proběhne Tříkrálová sbírka - v pondělí přijde paní kadeřnice Připomínky obyvatel: - část dne se topí, bývá zima na pokojích hlavně ve 4.patře = nainstalovány teploměry na pokojích; připomene se personálu, aby nenechávali otevřené dveře a zapínaly přímotopy - hořká pohanková kaše = byl prověřen postup přípravy, který je správný, klient má možnost požádat o chléb s máslem, dále mohou být zařazeny na večeři polévky - stížnosti na kvalitu jídla zvláště o víkendech (nová pracovnice) = bude řešeno v nejbližší době Diskuse Další schůze obyvatel se bude konat ve středu 4. února 2015 v 10:30 hodin. Zapsala: Velebová

26 Datum: Zápis z jednání schůze obyvatel č. 2/15 Místo: Společenská místnost ve II. patře Domova Přítomni: Za klienty: pí. Calabová, pí. Theinerová, p. Papoušek, pí. Balabánová, pí. Kodetová, pí. Ficová, pí Tichá, pí Chvátal, pí Sedláčková, otec Šiška, p. Filipi, pí Borková Za Domov: PhDr. Jana Hutařová ředitelka, Jitka Pařízková provozní referentka, S.M. Maxmiliána vrchní sestra, Pavla Mazancová aktivizátorka, Lenka Velebová sociální pracovnice, Monika Konečná rehabilitační sestra Témata jednání: Informace p. ředitelky - oprava výtahu = předběžně 20. dubna = nebudou probíhat společné aktivity, jídlo podáváno na patrech - v první polovině června bude cvičení požárníků nebude probíhat evakuace obyvatel, jen kdyby měl někdo zájem - na dotacích jsme dostali o Kč méně než minulý rok - získání financí z Bazaru Internacional de Luxembourg = Kč = poděkování obyvatelům za aktivitu - 7. dubna přijde kontrola z Jihomoravského kraje v 15:15 mohou se dotazovat obyvatel Informace provozní referentky: - nová kuchařka p. Homolová - zařazeno nové jídlo na zkoušku pizza Informace rehabilitační sestry: - po chřipkovém období bude znovu probíhat každý pátek skupinová rehabilitace Informace aktivizační pracovnice: - po chřipkovém období budou znovu probíhat pravidelné aktivity března proběhne zpívání s Liduškou Informace vrchní sestry: - překonali jsme chřipkové období, očkování nepomohlo mutace viru - vizita MUDr. Hlaváčové bude probíhat nepravidelně, podle služeb lékařky Informace sociální pracovnice:

27 - 17. března přijde p. kosmetička kosmetika bude probíhat v rehabilitační místnosti od 8:30 hod. Připomínky obyvatel: - objeveny moli na pokojích u p. Pařízkové je možné vyzvednou signalizační pásky - p. Kodetová postrádá hlávkový salát bude zařazen až v sezóně; doposud podáván minimálně, klienti ho vraceli nepokoušou, i když je nakrájený; návrh - dát jen těm, kteří mají zájem - P. Calábová - dotaz zda ostatním obyvatelům chutná pomazánka z makrely odsouhlaseno, že chutná - pochvala za droždí pomazánku a smaženou rybu Další schůze obyvatel se bude konat ve středu 1. dubna 2015 v 10:30 hodin. Zapsala: Velebová

28 Datum: Zápis z jednání schůze obyvatel č. 3/15 Místo: Společenská místnost ve II. patře Domova Přítomni: Za klienty: pí. Calabová, pí. Theinerová, p. Papoušek, pí. Balabánová, pí. Ficová, pí Tichá, pí Chvátal, p. Chvátalová, p. Filipi, pí Bočková, pí Malášková, Za Domov: PhDr. Jana Hutařová ředitelka, Jitka Pařízková provozní referentka, S.M. Maxmiliána vrchní sestra, Pavla Mazancová aktivizátorka, Lenka Velebová sociální pracovnice, Monika Konečná rehabilitační sestra Témata jednání: Informace p. ředitelky: - oprava výtahu pravděpodobně proběhne koncem dubna, nebo v květnu po svátcích - v první polovině června bude cvičení požárníků nebude probíhat evakuace obyvatel, jen kdyby měl někdo zájem Informace sociální pracovnice: - přesun prodeje oblečení na pátek p. Nová na 8:30 hod. - v neděli proběhne hudební vystoupení skupiny Musica Sádhána ve 14:30 v jídelně Připomínky obyvatel: - p. Balabánová dotaz, zda by bylo možné zaměnit velikonoční balíčky (sladkosti za drogerii) nyní již není možná výměna. - Řešení do budoucna: do dotazníků pro klienty vloží sociální pracovnice otázku, jak má vypadat náplň balíčků dle přání klientů. Další schůze obyvatel se bude konat ve středu 6. května 2015 v 10:30 hodin. Zapsala: Velebová

29 pan Papoušek Cyril 9. ledna let paní Ficová Alena 19. ledna let MuDr. Klapalová Jiřina 5. února let paní Pacnerová Milada 8. února let

30 paní Kalábová Ludmila 3. března let paní Chvátalová Soňa 5. března let P. Fasora Josef 8. března let P. Šiška Josef 18. března let paní Novotná Vlasta 18. března let paní Víttková Gabriela 25. března let

31 paní Filipi Marie 2. dubna let pan Jurák Jiří 11. dubna let paní Brzá Františka 28. dubna let paní Havránková Stanislava 28. dubna let Přejeme všem štěstí, zdraví a svaté Boží požehnání!

32

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich společnosti, si s nimi tentokrát zahráli venkovní hru Člověče,

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

V sobotu 1. března 2014 děti z Misijního klubka Tišnov navštívily naše klienty na pokojích. Zazpívaly jim v doprovodu kytary veselé písně a předaly

V sobotu 1. března 2014 děti z Misijního klubka Tišnov navštívily naše klienty na pokojích. Zazpívaly jim v doprovodu kytary veselé písně a předaly V sobotu 1. března 2014 děti z Misijního klubka Tišnov navštívily naše klienty na pokojích. Zazpívaly jim v doprovodu kytary veselé písně a předaly květinová přáníčka s ujištěním, že jaro je tady a Bůh

Více

Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární

Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární fotografii. V rámci fotokroužku organizoval několik let Mapový

Více

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s.

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Obsah: ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ SPOLKU... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLKU... 4 Rodinné centrum Petrklíč o.s. provozuje:... 4 MIMOŘÁDNÉ AKCE PETRKLÍČE

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu:

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu: BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ Číslo vánoční speciál rok 2014 Z obsahu: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Úvodní slovo Informace k budově obce v Sedlecku Akce v roce 2015 Oslavy 900. výročí obce Bušovice Advent v Bušovicích Vítání

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Mateřinky v pohybu 7.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 2013 místo pro nás a naše děti VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 2013 LOMNICKÉ KLUBÍČKO, O. S. SLOVO ÚVODEM S radostí Vám předkládám první výroční zprávu našeho sdružení. Rok a půl, co uběhl od začátku myšlenky na rodinné

Více

Fiat adventní 2015. Adventní zamyšlení. Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí

Fiat adventní 2015. Adventní zamyšlení. Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí Fiat adventní 2015 Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí Adventní zamyšlení Za svých pár let působení ve farnostech českobudějovické diecéze píšu každý rok touto dobou nějaká adventní

Více

Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového )

Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového ) s použitím dvou základních barev. LOGOTIP KARLOVARSKÉHO KRAJE GRAFICKÝ MANUÁL Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB 2/2011 Dostává se Vám do rukou další číslo Benjamína. Tradičně přináší informace ohledně Velikonoc časy bohoslužeb i příležitostí ke zpovědi. Jsem rád, že mnohé věci jako umývání nohou, otevření kostela

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření Vážení obyvatelé Domova, protože se už výrazně ochladilo, určitě nadešel čas, abychom rozšířily nabídku činností. Plánujeme, že začneme vyrábět ozdoby na Vánoce a další velice zajímavé věci sledujte nástěnky.

Více

Činnost sdružení v roce 2001

Činnost sdružení v roce 2001 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu "Kdo jiný?

V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu Kdo jiný? V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu "Kdo jiný?" připravili žáci 6. třídy ZŠ Deblín. Průvodní slovo pronesl Mons.

Více

2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS. kopírováno z Microsoft klipart

2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS. kopírováno z Microsoft klipart 2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS měsíc: ZÁŘÍ 1. kopírováno z Microsoft klipart Návštěva žáků ze Slovenska v Karlových Varech Uběhl rok, co žáci ZŠ, MŠ a PrŠ Karlovy Vary pod vedením paní učitelky

Více

Leden 2015 V lednu nastoupily dvě nové pracovnice.do keramické dílny paní Martina Beranová a paní Marcela Dvořáková do přímé péče. Z klientů nikdo nový nepřišel, máme plný stav. Chystáme se oslavit pololetní

Více

Střešovický. evangelík. na červen 2011

Střešovický. evangelík. na červen 2011 Střešovický evangelík na červen 2011 Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Praze 6 Střešovicích Náměstí Před Bateriemi 22, 162 00 Telefon fary a faráře Pokorného 224 312 107, kurátorky Roskovcové

Více

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková HISTORIE KNIHOVNY 1882 založen Čtenářský spolek Bořický 1967 vznik profesionální knihovny (Milín čp. 1, u Čalounů)

Více

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b)

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ Zpravodaj Svatý týden 02/2016 Úvodní slovo Dobrovolný příspěvek na tisk 10Kč Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) Milí farníci,

Více

BUDE LÍP! Vaše Dáša. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

BUDE LÍP! Vaše Dáša. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com leden 2011 8. ročník, č. 1 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Milí přátelé, dnes se ocitáme na prahu nejen nového měsíce ledna, ale i na prahu nového roku roku 2011. Vánoce i Silvestr jsou dnes

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013 sudkovský zpravodaj Číslo 3/2012 Vydává Obecní úřad Sudkov www.sudkov.zabrezsko.cz OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ

Více

Časopis MŠ. Říjen 2015

Časopis MŠ. Říjen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Informátor. sboru Vojkovice

Informátor. sboru Vojkovice Informátor sboru Vojkovice zima 2015 1 Slovo kazatele Kamil Majer Milá vojkovická rodinko. Stojíme na prahu nového roku. A toto období, bývá obdobím, kdy rekapitulujeme a hodnotíme rok přechozí a dáváme

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

Zasedání obecního zastupitelstva

Zasedání obecního zastupitelstva Zasedání obecního zastupitelstva č.32 24. 2. 2014 Usnesení: 1. Zastupitelstvo obce Kameničná schvaluje rozpočet obce Kameničná na rok 2014 ve výši 3.386.000 v části příjmové i výdajové. 2. Různé: 2.1.Zastupitelstvo

Více

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák č. 2/2012 Vážení a milí přátelé, rtuť teploměru, příjemné sluníčko i zpěv ptáků hlásí, že přichází dlouho očekávané a pro většinu z nás nejkrásnější roční období. Je to i čas pro vydání jarního čísla našeho

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice FOGLIK Jaro 2010 Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice Nadvláda zimy nenávratně končí. Země se odívá do jarního šatu a člověk žasne nad dokonalou harmonií barev, vůní, tvarů, nad kouzlem rodícího se života. Všude

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti za rok 2012 Domov pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, příspěvková organizace Kyselka, část Radošov č.p. 137, 363 01 Ostrov Výroční zpráva o činnosti za rok 2012 Počet listů: 5 Zpracovala: Pařížská Marie,

Více

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz ÚNOR 2014

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz ÚNOR 2014 Ročník II. Rok 2014 ÚNOR 2014 ÚDRŽBA OBCE Jaro je téměř zde, procházkový ráz počasí pokryl i značnou část zimy. Tyto procházky kazí fakt, že na okrajích cest a na trávnících nechávají vaši čtyřnozí kamarádi

Více

Vážení přátelé, Představujeme se:

Vážení přátelé, Představujeme se: V obsahu a významu slova beseda proklamovaly spolky nutnost i možnost kontaktů, setkání, diskuse, prezentace různých názorů, ale i spolupráce, pochopení i vzájemného porozumění a úcty. Vážení přátelé,

Více

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve. 3. ročník / 4. číslo. Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky.

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve. 3. ročník / 4. číslo. Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky. Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve duben 2009 3. ročník / 4. číslo Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky. Slovo úvodem Milé sestry, milí bratři, začíná nejdůležitější

Více

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Číslo 2/2016 ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Slovo na úvod Právě v rukou držíte druhé letošní číslo časopisu Bludišťák. Vychází v období, kdy se již nezadržitelně blíží letní prázdniny a i my v Bludišti

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Obecní zpravodaj Ouběnice, Chaloupky, Ostrov 1/2015 Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Úvodní slovo Vážení občané, dostáváte do rukou první výtisk zpravodaje o činnosti zastupitelstva obce

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU:

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: OKENSKÝ ZPRAVODAJ LISTOPAD 2 0 1 1 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: Veřejné zasedání zastupitelstva obce se konalo ve středu 16.listopadu 2011. Zastupitelstvo bylo mimo jiné také informováno o možnosti odkoupení

Více

Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník únor 2016

Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník únor 2016 Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník únor 2016 Vážení rodiče, ve spolupráci s Mateřskou školkou V Lukách pořádáme pro děti již druhý ročník výtvarné soutěže s názvem Malujeme s ČSOB.

Více

Zpravodaj obce Záryby 2 2011

Zpravodaj obce Záryby 2 2011 Zpravodaj obce Záryby 2 2011 Vážení spoluobčané! Dnešní úvodník můžeme pojmenovat Pozvánka na velikonoční vystoupení, které se bude konat v areálu školy v pátek 15. dubna od 16.00 hodin. Na co se můžeme

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Středisko pečovatelské služby Jeseník, Středisko pečovatelské služby Jeseník příssěvková organizace. Výroční zpráva.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Středisko pečovatelské služby Jeseník, Středisko pečovatelské služby Jeseník příssěvková organizace. Výroční zpráva. Středisko pečovatelské služby Jeseník, příspěvková organizace Středisko pečovatelské služby Jeseník příssěvková organizace Výroční zpráva VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Představení organizace

Více

Česká škola v Neapoli je určena italsko-českým bilingvním dětem a je zaměřena na výuku českého jazyka pro děti od 3 do 15 let.

Česká škola v Neapoli je určena italsko-českým bilingvním dětem a je zaměřena na výuku českého jazyka pro děti od 3 do 15 let. ÚVOD Česká škola Neapol zahájila svou činnost v říjnu 2010. Zakladatelkou je Mgr.Helena Schwarzová. Tato škola spolupracuje s honorárním konzulátem České republiky v Neapoli. Česká škola v Neapoli je určena

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

Národní potravinová sbírka v Tesco a Makro Zlín. Posezení seniorů Charitního domova u harmoniky. Zahájen zimní provoz Seďárny pro lidi bez domova

Národní potravinová sbírka v Tesco a Makro Zlín. Posezení seniorů Charitního domova u harmoniky. Zahájen zimní provoz Seďárny pro lidi bez domova čtvrtletník 2015/3 Buďme velkorysí Slovo na úvod Krásný adventní čas, nedávno jsem se setkal s výzvou k velkorysosti. Je to ctnost, která v běžném životě není až tak častá. Přesto mohu na činnosti naší

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Centrum pro manželství a rodinu, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Centrum pro manželství a rodinu, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Centrum pro manželství a rodinu, o. s. ÚVODNÍ SLOVO Pro druhý rok činnosti našeho sdružení byly typické dvě protichůdné skutečnosti. Na jednu stranu jsme prožívali velký rozvoj, např.

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Měsíčník farností Velká Bystřice a Hlubočky Ročník 15 Číslo 5 Rok 2014

Měsíčník farností Velká Bystřice a Hlubočky Ročník 15 Číslo 5 Rok 2014 Měsíčník farností Velká Bystřice a Hlubočky Ročník 15 Číslo 5 Rok 2014 ÚVODNÍK Milí čtenáři Děníčku, připomeňme si jeden ze závěrů, který udělal Tomáš Zendulka v minulém čísle Děníčku, a to možný prodej

Více

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE Vydáno 3. června 2013 PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE V současné době začínáme s realizací akce Protipovodňová opatření obcí Třebovice a Rudoltice. Na tuto investiční akci naše obec

Více

Základní škola a Mateřská škola Křetín,okres Blansko, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola Křetín,okres Blansko, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti mateřské školy Základní škola a Mateřská škola Křetín,okres Blansko, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti mateřské školy ve školním roce 2008/2009 Část I. Základní charakteristika školy Název právnické osoby

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 4 číslo 3 březen 2011 SOCIÁLNÍ PRACOVNICE CHARITY SV. RODINY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 4 číslo 3 březen 2011 SOCIÁLNÍ PRACOVNICE CHARITY SV. RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 4 číslo 3 březen 2011 SOCIÁLNÍ PRACOVNICE CHARITY SV. RODINY NOVÝ HROZENKOV V minulých vydáních Charitních listů jsme Vám vždy představovali jednotlivé služby

Více

Zpravodaj září 2014. Příspěvky

Zpravodaj září 2014. Příspěvky Zpravodaj září 2014 Vážení rodiče, učitelé, příznivci školy a školky, kamarádi, zdravíme všechny na začátku školního roku 2014 / 2015. Speciální pozdrav je pro loňské deváťáky, ze kterých se teď oficiálně

Více

Mateřská škola Štramberk Bařiny 700 tel./fax :556 873 224 msbariny@tiscali.cz ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Výroční zpráva

Více

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci. Vystoupení dětí ZŠ Cotkytle. I když

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

únor 201 6 34 / měsíčník

únor 201 6 34 / měsíčník únor 201 6 34 / měsíčník Upozornění: Neberte všechna má sdělení úplně vážně :-) Milí čtenáři, zdravím vás z ještě stále zasněžené Staré Zagory. Je to k nevíře, ale sníh napadl dokonce dvakrát, jako dvaceti

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

Úhlejovský zpravodaj

Úhlejovský zpravodaj Úhlejovský zpravodaj pro obce Úhlejov, Chroustov a osady Brodek a Růžovka číslo: 2 ročník: I červen 2007 Zpráva z veřejného jednání zastupitelstva Obce Úhlejov Dne 27. 4. 2007 v úřadovně Obecního úřadu

Více

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ N/O PŘEDHRADÍ POLIČKA HLINSKO Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO

Více

Zdeňka Kozáková Katedra speciální pedagogiky PdF UP, Olomouc, ČR

Zdeňka Kozáková Katedra speciální pedagogiky PdF UP, Olomouc, ČR AKTIVNÍM ODPOČINKEM KE ZDRAVÍ aneb MLADÍ LIDÉ S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Z ČESKÉ, SLOVENSKÉ A NĚMECKÉ REPUBLIKY NA MEZINÁRODNÍM POBYTU V RADÍKOVĚ U OLOMOUCE Zdeňka Kozáková Katedra speciální pedagogiky PdF

Více

Středisko ve Dvoře Králové n. L.

Středisko ve Dvoře Králové n. L. Středisko ve Dvoře Králové n. L. Poslání Posláním Diakonie ČCE - střediska ve Dvoře Králové nad Labem je pomáhat seniorům a lidem se zdravotním postižením naplňovat jejich základní lidské potřeby a podporovat

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

NADACE SESTRY AKVINELY. Výroční zpráva o činnosti za rok 2014

NADACE SESTRY AKVINELY. Výroční zpráva o činnosti za rok 2014 NADACE SESTRY AKVINELY Výroční zpráva o činnosti za rok 2014 Poděkování dárcům Vážení a milí přátelé, dárci, tím, že jste se zařadili mezi dárce, poskytujete nám všem útěchu a vědomí, že nejsme ve svém

Více

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz Červen 2013 Základní škola a Střední škola ul.j.palacha 1534, 434 01 Most tel. 476 700 000, www.specmo.cz Redakce:Adéla, Alena, Michal, Martin a Mgr.Horňáková Tým kuchařů firmy BIDVEST Nowaco jezdí již

Více

Reference, hodnocení služeb Madio

Reference, hodnocení služeb Madio Reference, hodnocení služeb Madio MADIO z.s. je akreditovanou vzdělávací institucí, nabízí velké množství kvalitních služeb v oboru vzdělávání a prevence rizikového chování u dětí a mládeže v mateřských,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 1. úvodní slovo 2. základní informace 3. organizace občanského sdružení 4. členská základna 5. vymezení činnosti 6. činnost a aktivity občanského sdružení

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Blíží se konec školního roku, všichni se těšíme na léto a prázdniny a školáci na to, jak si v září nasadí aktovku a vykročí do nového světa. Leccos

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

Paní Ivana Rybičková se svojí labradorkou Shery navštěvuje naše klienty pravidelně každý týden. V pondělí 13. července 2015 však potěšila naše

Paní Ivana Rybičková se svojí labradorkou Shery navštěvuje naše klienty pravidelně každý týden. V pondělí 13. července 2015 však potěšila naše Paní Ivana Rybičková se svojí labradorkou Shery navštěvuje naše klienty pravidelně každý týden. V pondělí 13. července 2015 však potěšila naše klienty návštěvou se třemi štěňátky, a to od druhé labradorky

Více

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison.

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison. Zpravodaj křesťanů z Juliánova, Vinohrad a Židenic SIARD kostel sv. Cyrila a Metoděje Číslo 9, ročník 16 www.zidenice.farnost.cz vychází 6. září 2009 Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za

Více

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce!

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce! Vesnička / jaro 2011 CHVaLčOV Se zimou se děti rozloučily o jarních prázdninách, které ve Chvalčově letos připadly na polovinu února. Lyže, sáňky, boby a další zimní radovánky si v letošním roce užily

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: leden březen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: leden březen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: leden březen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Velikonoční tvoření 22.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

Pošta ze Zagory od dobrovolnice Jany

Pošta ze Zagory od dobrovolnice Jany Pošta ze Zagory od dobrovolnice Jany Rok se nám přehoupl v nový a naše dobrovolná služba plyne jako voda. Už máme za sebou čtvrtý měsíc. A co se všechno událo? Když zavzpomínám na začátky v Zagoře, nechápu,

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory ÚVOD Domácí řád upravuje pravidla života v domově, práva a povinnosti klientů v rámci domova, popisuje rozsah služeb poskytovaných s cílem vytvářet příznivé podmínky pro zabezpečení

Více

Pozvánka na Slavětínskou pouť

Pozvánka na Slavětínskou pouť Slavětínský zpravodaj místní zpravodaj obce slavětín 2/2015 4/2010 (duben, květen, červen) Pozvánka na Slavětínskou pouť vážení spoluobčané, silvestrovský večer definitivně ukončil rok 2010 a půlnoční

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

* 14. ROČNÍK * ČÍSLO 11 *

* 14. ROČNÍK * ČÍSLO 11 * LETÁK INFORMAČNÍ LISTOPAD 2011 * 14. ROČNÍK * ČÍSLO 11 * Z jednání rady obce ve dnech 2.11., 16.11 a 28.11.2011 - RO projednala a schválila cenu za pronájem pozemkové parcely č. 1740/17 o výměře 155 m2

Více

14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 14. května 2011 Společná píseň

Více

Pořad ekumenické bohoslužby s připomínkou křtu A. Vysvětlení

Pořad ekumenické bohoslužby s připomínkou křtu A. Vysvětlení Pořad ekumenické bohoslužby s připomínkou křtu A. Vysvětlení Bohoslužba se koná na podzim (4. neděle v září), z podnětu ERC. Předložený liturgický formulář je soustředěn k připomínce křtu podle liturgie,

Více