Vyhláška č. 3/2003 MĚSTA NOVÝ BYDŽOV,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyhláška č. 3/2003 MĚSTA NOVÝ BYDŽOV,"

Transkript

1 Vyhláška č. 3/2003 MĚSTA NOVÝ BYDŽOV, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Zastupitelstvo Města Nový Bydžov vydává usnesením ze dne podle 29 odst. 1 písm. o) bodu 2. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů a v souladu s 1 odst. 2 písm. e) bodem 1 a 9 nařízení vlády č. 172/2001 Sb., k provedení zákona o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů a v souladu s ustanovením 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů tuto obecně závaznou vyhlášku. Oddíl první Úvodní ustanovení čl. 1 - Předmět vyhlášky Vyhláškou se stanoví podmínky zabezpečení požární ochrany při kulturních, sportovních, společenských, zábavných, politických, obchodních, náboženských a jiných obdobných akcích a shromážděních, kterých se zúčastní větší počet osob (dále jen akce, které se zúčastní větší počet osob ). čl. 2 - Územní obvod Tato vyhláška se vztahuje na území Města Nový Bydžov Nový Bydžov, Vysočany, Skochovice, Stará Skřeněř, Nová Skřeněř, Žantov (dále jen území města Nový Bydžov ) čl. 3 - Závaznost vyhlášky Za plnění podmínek stanovených touto vyhláškou k zabezpečení požární ochrany při akcích, které se zúčastní větší počet osob odpovídá fyzická osoba, právnická osoba a podnikající fyzická osoba (dále jen pořadatel), která akci, které se zúčastní větší počet osob, pořádá. Oddíl druhý Vymezení pojmů čl. 1 Shromažďovací prostor Vyhláška č. 4/2003 Strana 1 (celkem 8)

2 Shromažďovacím prostorem se rozumí vnitřní nebo venkovní prostor určený pro shromažďování většího počtu osob. čl. 2 - Vnitřní shromažďovací prostor Vnitřním shromažďovacím prostorem se rozumí prostor po celém obvodě i shora vymezen stavebními konstrukcemi a který může být i přemístitelný a krátkodobý (stany, pneumatické haly, buňky apod.). čl. 3 Venkovní shromažďovací prostor Venkovním shromažďovacím prostorem se rozumí: a) prostor, který není ze stran nebo shora uzavřený, avšak je vytvořený nebo vymezený stavebními konstrukcemi (tribunou, pódiem, ohradní stěnou, oplocením, přenosnými zábranami apod.), okolním terénem nebo přírodním prostředím (svah, skála, vodní plocha), také prostor v uzavřeném nebo polouzavřeném volném prostranství (dvory apod.), b) prostor na veřejném prostranství i mimo něj pod širým nebem. čl. 4 Akce, které se zúčastní větší počet osob Akcí, které se zúčastní větší počet osob se rozumí: a) akce, probíhající ve stavebně uzavřených prostorách (dle čl. 2 tohoto oddílu), které se zúčastní 200 a více osob, b) akce probíhající na venkovním shromažďovacím prostranství (dle článku 3, písmene a) tohoto oddílu), které se zúčastní 300 a více osob, c) akce probíhající na veřejném prostranství i mimo ně pod širým nebem (dle článku 3 písm. b) tohoto oddílu), které se zúčastní 900 a více osob. čl. 5 Počet osob Počtem osob se rozumí počet zúčastněných osob včetně pořadatelů a účinkujících. čl. 6 Horní hranice počtu osob Horní hranicí počtu osob se rozumí počet osob stanovený v dokumentaci ověřené stavebním úřadem, které se mohou současně vyskytovat v daném prostoru (stavbě, místě); není-li v dokumentaci ověřené stavebním úřadem stanovena horní hranice počtu osob, které se mohou současně v tomto prostoru vyskytovat, pak tento počet určí jeho vlastník. čl. 7 Pořadatel Pořadatelem se rozumí fyzická osoba nebo skupina osob, včetně sdružení občanů, obec nebo obecní úřad, podnikající fyzická nebo právnická osoba, která pořádá nebo svolává a zajišťuje akci, které se zúčastní větší počet osob. čl. 8 Preventivní požární hlídka Preventivní požární hlídkou se rozumí skupina oprávněných osob, které absolvovaly odbornou přípravu podle zvláštních předpisů, 1) která pro pořadatele zajistí požární bezpečnost na akcích, kterých se zúčastní větší počet osob (dále jen požární hlídka ). Vyhláška č. 4/2003 Strana 2 (celkem 8)

3 Oddíl třetí Povinnosti pořadatele čl. 1 - Povinnosti pořadatele akce Pořadatel akce, které se zúčastní větší počet osob je zejména povinen: a) akci uskutečňovat jen v prostorech (stavbách, místech) k tomuto účelu určených v souladu se zvláštním právním předpisem 2), které splňují požadavky na bezpečnou evakuaci osob a na příjezd požární techniky, přičemž nesmí být překročena horní hranice počtu zúčastněných osob prokazatelně stanovená v Identifikační kartě prostoru (stavby, místa), dle přílohy č. 1 této vyhlášky, b) zajistit pro tuto akci preventivní požární hlídku v závislosti na druhu akce a počtu přítomných; pokud je pořadatelem akce fyzická osoba, pak povinnosti k zajištění požární bezpečnosti akce stanovené touto vyhláškou preventivní požární hlídce zabezpečí tato fyzická osoba prostřednictvím potřebného počtu způsobilých pořadatelů v souladu se zvláštním právním předpisem 3), c) zajistit, aby činnost v požární hlídce vykonávaly pouze osoby, které absolvovaly před zahájením této akce odbornou přípravu 4), d) stanovit a zabezpečit mezi velitelem a členy požární hlídky funkční způsob komunikace pro průběh akce k zajištění neodkladného předávání informací, e) prokazatelně stanovit rozsah a způsob zabezpečení požární ochrany včetně povinností a způsobu plnění úkolů všech osob podílejících se na organizačním a technickém zajištění akce a osob účastnících se akce v rozsahu stanoveném zvláštním předpisem 5), f) zajistit pro akce pořádané v prostorech (stavbách, místech) dle oddílu druhého čl. 2 a čl. 3 písm. a) této vyhlášky, jako součást stanovení rozsahu a způsobu zabezpečení požární ochrany, zpracování Identifikační karty prostoru (stavby, místa) dle přílohy č. 1 této vyhlášky prostřednictvím osoby odborně způsobilé nebo technika požární ochrany 6), g) zajistit po ukončení akce ponechání místa konání akce v požárně nezávadném stavu. Oddíl čtvrtý Požární hlídka čl. 1 - Úkoly požární hlídky Úkolem požární hlídky je: a) dohlížet na dodržování předpisů o požární ochraně, b) v případě vzniku požáru provést nutná opatření k záchraně ohrožených osob, přivolat jednotku požární ochrany, zahájit hasební práce a dále spolupracovat s jednotkou požární ochrany, c) velitel zajišťuje provedení kontrolních úkonů a pořizuje záznamy o jejich provedení a výsledcích, zápis podepisují ti, kteří kontrolu provedli, d) předkládá záznam o výsledku kontroly provedené před zahájením a při ukončení akce pořadateli akce, e) k zápisu výsledku kontroly se použije formulář, který je uveden v příloze č. 2 této vyhlášky. Vyhláška č. 4/2003 Strana 3 (celkem 8)

4 čl. 2 - Zřizování požární hlídky (1) požární hlídku zřizuje pořadatel, (2) úkoly stanovené požární hlídce musí být uvedeny jednoznačně, konkrétním osobám a musí být součástí odborné přípravy osob zařazených do požární hlídky, (3) do požární hlídky mohou být zařazeni osoby starší 18 let, které musí být tělesně a duševně zdatné pro plnění stanovených úkolů, (4) členové požární hlídky nesmí být pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek ani tyto požívat během výkonu činnosti, (5) osoby vykonávající preventivní požární hlídku musí být při akcích viditelně označeni nejlépe červenou rukávovou páskou o šířce nejméně 45 mm s černým nebo bílým nápisem POŽÁRNÍ HLÍDKA, která se nosí na levém záloktí (pokud požární hlídku vykonává člen jednotky sboru dobrovolných hasičů, může použít stejnokroj). čl. 3 Počet členů požární hlídky (1) počet členů požární hlídky je závislý na druhu akce a musí být úměrný počtu účastníků akce a složitosti místa konání, (2) požární hlídku tvoří zpravidla 3 osoby, z nichž jeden je velitel, (3) u akcích vymezených v oddílu druhém čl.4 písm. a) a b) této vyhlášky je počet členů požární hlídky součástí Identifikační karty prostoru (stavby, místa) konané akce, (4) u akcích vymezených v oddílu druhém čl.4 písm. c) této vyhlášky tvoří požární hlídku minimálně tři členové a na každých dalších započatých 500 osob minimálně jeden člen požární hlídky navíc. čl. 4 Povinnosti členů požární hlídky Členové požární hlídky jsou zejména povinni: a) zúčastnit se odborné přípravy zajištěné pořadatelem před zahájením akce, b) seznámit se s charakterem zabezpečované akce a předpisy upravujícími zabezpečení této akce, c) seznámit se s objektem, s umístěním hlavních uzávěrů plynu a vody a hlavního vypínače elektrické energie a souvisejícími požárně bezpečnostními opatřeními, d) kontrolovat dodržování příslušných předpisů upravujících požadavky požární bezpečnosti objektu, e) znát a ověřit způsob vyhlašování poplachu a přivolání pomoci, f) prověřit provozuschopnost a znát umístění, obsluhu a způsob použití hasebních prostředků i jiných technických prostředků požární ochrany, kterými je objekt vybaven a udržovat k nim trvale volný přístup, g) znát způsob zajištění evakuace osob, h) členové požární hlídky nesmějí být pověřováni jinými úkoly a ani sami vykonávat činnosti, které nesouvisejí s plněním úkolů požární hlídky, i) setrvat na místě konání akce až do jejího ukončení. Oddíl pátý Kontrola dodržování vyhlášky a sankce čl. 1 Kontrola (1) Kontrolu dodržování této vyhlášky zajišťuje Městský úřad Nový Bydžov. Vyhláška č. 4/2003 Strana 4 (celkem 8)

5 (2) Městský úřad Nový Bydžov může rozhodnout o vyslovení nesouhlasu s konáním akce, není-li prokázáno zabezpečení podmínek požární ochrany stanovených předpisy o požární ochraně a touto vyhláškou, (3) V případě, že kontrola zjistí závažné nedostatky v průběhu akce, je oprávněna konání akce na místě zastavit a zároveň uložit sankce dle čl. 2 tohoto oddílu. čl. 2 Sankce (1) Poruší-li podnikající fyzická osoba při výkonu podnikatelské činnosti nebo právnická osoba povinnost stanovenou touto vyhláškou, může jí být uložena pokuta ve smyslu ustanovení 58 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, až do výše Kč, (2) Poruší-li povinnost stanovenou touto vyhláškou fyzická osoba, může ji být uložena pokuta dle 46 zákona 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, až do výše Kč. Oddíl pátý Závěrečná ustanovení Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dne Ing. Pavel Louda starosta. Mgr. Bohumil Orel místostarosta 1) 16 a 16a zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů a 24 vyhlášky ministerstva vnitra č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru 2) zákon č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu(stavební zákon) 3) ( 6 odst. 5 zákona č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím) 4) ( 16 a 16a zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů a 24 vyhlášky Ministerstva vnitra č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti) 5) 15 vyhlášky č. 246/2001 Sb., o požární prevenci Vyhláška č. 4/2003 Strana 5 (celkem 8)

6 6) 11 zákona 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, Vyvěšeno dne: Sejmuto dne: Vyhláška č. 4/2003 Strana 6 (celkem 8)

7 Příloha 1 Identifikační karta prostoru (stavby, místa) konání akce (dle oddílu třetího čl. 1 písm. f této vyhlášky) Musí obsahovat minimálně tyto údaje: 2. Velikost využitelná plocha pro pořádání akce. 3. Stanovení horní hranice počtu zúčastněných osob, a to z dokumentace ověřené stavebním úřadem. Nebyla-li v dokumentaci ověřené stavebním úřadem stanovena horní hranice počtu osob, které se mohou současně v tomto prostoru vyskytovat, pak tento počet určí jeho vlastník. 4. Způsob a postup vyhlášení požárního poplachu. 5. Způsob zajištění evakuace (přesné určení kdo a jakým způsobem oznámí nutnost evakuace včetně určení únikových komunikací a východů). 6. Počet, situování, kapacita (šířky) únikových komunikací a východů včetně pokynů k zabezpečení jejich trvalé provozuschopnosti. 7. Rozmístění, typ (D25, C52) vnitřního hydrantového systému; umístění a vzdálenost venkovních hydrantů. 8. Počet, druh a rozmístění přenosných hasících přístrojů. 9. Informace o dalších věcných prostředcích požární ochrany a požárně bezpečnostních zařízeních, jsou-li v objektu nebo prostoru instalovány. 10. Umístění uzávěru vody, plynu, topení, rozvodných zařízení elektrické energie, jejich označení včetně k přístupu k nim. 11. Seznam a rozmístění použitých výstražných a informačních tabulek. 12. Určení potřebného počtu členů požární hlídky v závislosti na charakteru pořádané akce 13. Razítko, datum a podpis zpracovatele Identifikační karta musí být trvale k dispozici pro potřeby požární hlídky a seznámení s jejím obsahem musí být součástí odborné přípravy požární hlídky. Vyhláška č. 4/2003 Strana 7 (celkem 8)

8 Příloha 2 Kontrola zabezpečení požární ochrany (dle oddílu čtvrtého čl. 1 písm. e) této vyhlášky) akce (název): Místo konání akce:. Datum a čas konání akce (od do) Velitel požární hlídky (jméno, příjmení):... Členové požární hlídky (jméno, příjmení):... Kontrolou před zahájením akce bylo zjištěno: Datum a čas provedení kontroly:. Podpis Kontrolou po ukončení akce bylo zjištěno: Datum a čas provedení kontroly: Podpis Vyhláška č. 4/2003 Strana 8 (celkem 8)

Město Šluknov Obecně závazná vyhláška č. 3/2004 Stanovení podmínek k zajištění požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob

Město Šluknov Obecně závazná vyhláška č. 3/2004 Stanovení podmínek k zajištění požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Město Šluknov Obecně závazná vyhláška č. 3/2004 Stanovení podmínek k zajištění požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo města Šluknov se na svém 15. zasedání dne

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2005 STANOVENÍ PODMÍNEK K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB

Obecně závazná vyhláška č. 2/2005 STANOVENÍ PODMÍNEK K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB Obecně závazná vyhláška č. 2/2005 STANOVENÍ PODMÍNEK K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB Zastupitelstvo obce Moravská Nová Ves se na svém zasedání dne 27.června

Více

Obec Heřmaničky POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE HEŘMANIČKY

Obec Heřmaničky POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE HEŘMANIČKY Obec Heřmaničky Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, kterou se vydává požární řád obce Heřmaničky. Zastupitelstvo obce Heřmaničky se na zasedání dne 28. 03. 2012 usnesením č.zo 5/2012 usneslo vydat na základě

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014. Obce Blatnice. O podmínkách k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014. Obce Blatnice. O podmínkách k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Obce Blatnice O podmínkách k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Zastupitelstvo Obce Blatnice se na svém zasedání dne 8.5.2014

Více

Požární řád města Stříbra

Požární řád města Stříbra Příloha č. 22 usnesení z 18. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 02. dubna 2012 Zastupitelstvo města Stříbra s c h v a l u j e: OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 04 / 2012 Město Stříbro na základě usnesení

Více

MĚSTO PŘEROV KTEROU SE STANOVUJÍ PODMÍNKY K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB

MĚSTO PŘEROV KTEROU SE STANOVUJÍ PODMÍNKY K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2003, MĚSTO PŘEROV KTEROU SE STANOVUJÍ PODMÍNKY K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB Zastupitelstvo města Přerova vydalo dne 19.2.2003

Více

ČÁST DRUHÁ. Článek IV. Podmínky požární bezpečnosti při akcích a způsob jejich zabezpečení

ČÁST DRUHÁ. Článek IV. Podmínky požární bezpečnosti při akcích a způsob jejich zabezpečení Domů / Úřad / Vyhlášky a nařízení města / Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 města... Hradec Králové Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 města Hradec Králové kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární

Více

Obec Záryby, okres Praha - východ

Obec Záryby, okres Praha - východ Obec Záryby, okres Praha - východ Obecně závazná vyhláška obce Záryby č. 1/2007 o stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo obce

Více

OBEC SVĚTLÍK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBEC SVĚTLÍK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBEC SVĚTLÍK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2007 Požární řád obce OBEC SVĚTLÍK POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška č. 4/2007 Zastupitelstvo obce Světlík na svém zasedání dne 5.10. 2007 (usnesení číslo

Více

MĚSTO CHROPYNĚ. například 3 písm. e) vyhlášky č. 137/1998 Sb., o obecných technických požadavcích na výstavbu, ČSN 73 0831 3

MĚSTO CHROPYNĚ. například 3 písm. e) vyhlášky č. 137/1998 Sb., o obecných technických požadavcích na výstavbu, ČSN 73 0831 3 MĚSTO CHROPYNĚ Obecně závazná vyhláška města Chropyně č. 8/2010, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo města Chropyně

Více

MĚSTA TIŠNOVA č. 3/2006,

MĚSTA TIŠNOVA č. 3/2006, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TIŠNOVA č. 3/2006, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo města Tišnova se na svém zasedání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013 Zastupitelstvo obce Petrovičky se na svém zasedání dne 26.9.2013 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 1/2013

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 1/2013 Příloha č. 1 k vyhlášce č. 1/2013 Seznam sil a prostředků jednotek požární ochrany Podle požárního poplachového plánu kraje (1) Seznam sil a prostředků jednotek požární ochrany pro první stupeň poplachu

Více

Obecně závazná vyhláška obce Dobřejovice. č. 02 / 2012 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška obce Dobřejovice. č. 02 / 2012 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška obce Dobřejovice č. 02 / 2012 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE platná v územním obvodu obce Dobřejovice Zastupitelstvo obce Dobřejovice vydalo dne 16. 5. 2012 podle 29 odst. 1, písmeno o) zákona

Více

Požární řád obce Chaloupky. Článek I Předmět a působnost vyhlášky. Článek II Požární ochrana v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru

Požární řád obce Chaloupky. Článek I Předmět a působnost vyhlášky. Článek II Požární ochrana v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru Požární řád obce Chaloupky Zastupitelstvo obce Chaloupky schválilo dne 12.3.2003 na základě zákona číslo 128/2000 Sb.,o obcích a v souladu se zákonem č.133/1985 Sb., o požární ochraně,ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška obce Podlesí č. 1/2008 kterou se vydává Požární řád obce Podlesí

Obecně závazná vyhláška obce Podlesí č. 1/2008 kterou se vydává Požární řád obce Podlesí Obecně závazná vyhláška obce Podlesí č. 1/2008 kterou se vydává Požární řád obce Podlesí Obec Podlesí na základě usnesení zastupitelstva ze dne 22.2.2008 podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003. Požární řád města

MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003. Požární řád města MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003 Požární řád města Zastupitelstvo Města Kostelce nad Orlicí se na svém zasedání dne 15. 12. 2003 usneslo vydat na základě 29 odst.1 písm. o)

Více

O B E C CH L U M E C

O B E C CH L U M E C O B E C CH L U M E C OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2011, POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHLUMEC Zastupitelstvo obce Chlumec svým usnesením č. 9/5Z/2011 ze dne 22.06.2011 vydává na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona

Více

Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob ve městě Dubí

Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob ve městě Dubí Dokumentace Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob ve městě Dubí Dle 29 odst. 1 písm. o) bod 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

Obecně závazná vyhláška Města Týn nad Vltavou

Obecně závazná vyhláška Města Týn nad Vltavou MĚSTO TÝN NAD VLTAVOU Obecně závazná vyhláška Města Týn nad ŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA - 2 - OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1 /2004 Město Týn nad na základě usnesení zastupitelstva ze dne 30.9.2004 podle 29 odst. l písm.

Více

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PLATNÉ OD ROKU 2016 Preventista II.

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PLATNÉ OD ROKU 2016 Preventista II. SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PLATNÉ OD ROKU 2016 Preventista II. 1. Podle míry požárního nebezpečí členíme provozované činnosti do a) do tří kategorií b) do čtyř tříd nebezpečnosti c)

Více

OBEC ČERNILOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 kterou se vydává Požární řád obce

OBEC ČERNILOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 kterou se vydává Požární řád obce OBEC ČERNILOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Černilova se na svém zasedání dne 13.11.2013 usnesením č. 7/2013-A6 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Zastupitelstvo obce NIVNICE se usneslo dne 15. prosince 2011 vydat tuto obecně závaznou vyhlášku: O b c e N I V N I C E Čl. 1 Základní ustanovení

Zastupitelstvo obce NIVNICE se usneslo dne 15. prosince 2011 vydat tuto obecně závaznou vyhlášku: O b c e N I V N I C E Čl. 1 Základní ustanovení Zastupitelstvo obce NIVNICE se usneslo na svém zasedání dne 15. prosince 2011 vydat podle dle 29 odst. 1 pís. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1 odst.3 písm.d)

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 Města Čáslav o zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob

Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 Města Čáslav o zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 Města Čáslav o zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Město Čáslav na základě usnesení zastupitelstva č. 90 / 2014 ze dne 15.12.2014

Více

Obec Holštejn. Vyhláška č. 4/2005. Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob

Obec Holštejn. Vyhláška č. 4/2005. Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Obec Holštejn Vyhláška č. 4/2005 Stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Zastupitelstvo obce Holštejn se na svém zasedání dne 2005 usneslo vydat

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení MĚSTYS NOVÝ HRÁDEK Obecně závazná vyhláška č. 4/2007 kterou se vydává požární řád městyse Nový Hrádek Zastupitelstvo městyse Nový Hrádek vydává na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o

Více

Požární řád Města Slatiňany

Požární řád Města Slatiňany MĚSTO SLATIŇANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2005 Požární řád Města Slatiňany Zastupitelstvo Města Slatiňany v souladu s ustanovením 10 a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

SM (Směrnice) SM-PO-129 Základní předpis PO

SM (Směrnice) SM-PO-129 Základní předpis PO SM-PO-129 SM (Směrnice) SM-PO-129 Platnost od: 18.9.2015 Stav: Schváleno Verze: 2.0 Modul: PO (Systém požární ochrany) Vypracoval: Suchý Miroslav (lovochemad\suchym) Datum: 18.9.2015 Schválil: Proftová

Více

OBEC HUTISKO-SOLANEC

OBEC HUTISKO-SOLANEC OBEC HUTISKO-SOLANEC Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 02/2008, kterou stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Zastupitelstvo obce

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Štěměchy Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Štěměchy se na svém zasedání dne 18. 3. 2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Včelná č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Včelná č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce OBEC VČELNÁ Obecně závazná vyhláška obce Včelná č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Včelná se na svém zasedání dne 7.9.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod

Více

3/2004. Obecně závazná vyhláška. statutárního města Karviné

3/2004. Obecně závazná vyhláška. statutárního města Karviné Systém ASPI - stav k 28.12.2011 do částky 153/2011 Sb. a 57/2011 Sb.m.s. Obsah a text 3/2004 - poslední stav textu Změna: 5/2005 Změna: 4/2007 Změna: 13/2011 3/2004 Obecně závazná vyhláška statutárního

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTYSE HOLANY

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTYSE HOLANY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTYSE HOLANY č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další případy,

Více

Organizační směrnice PO č.1/2015

Organizační směrnice PO č.1/2015 STÁTNÍ ZÁMEK VALTICE Organizační směrnice PO č.1/2015 Jízdárna a zámecké divadlo Bc.Pavel Tesař odborně způsobilá osoba v požární ochraně 20. 10. 2015 Organizační směrnice upravuje vytvoření vlastního

Více

OBEC SUCHODOL OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2 / 2009. platná v územním obvodu Obce Suchodol

OBEC SUCHODOL OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2 / 2009. platná v územním obvodu Obce Suchodol OBEC SUCHODOL OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2 / 2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SUCHODOL platná v územním obvodu Obce Suchodol Zastupitelstvo obce Suchodol vydalo dne 6. ledna 2009 podle 29 odst. 1, písmeno o) zákona

Více

MĚSTO KUNOVICE Obecně závazná vyhláška města Kunovice č. 1/2003 ze dne 24.4.2003 POŽÁRNÍ ŘÁD. města Kunovice. Čl. 1. Základní ustanovení

MĚSTO KUNOVICE Obecně závazná vyhláška města Kunovice č. 1/2003 ze dne 24.4.2003 POŽÁRNÍ ŘÁD. města Kunovice. Čl. 1. Základní ustanovení MĚSTO KUNOVICE Obecně závazná vyhláška města Kunovice č. 1/2003 ze dne 24.4.2003 Zastupitelstvo města Kunovice se usneslo na svém zasedání dne 24.4.2003 vydat dle 29 odst. 1 písm. o) zákona ČNR č. 133/1985

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení Zastupitelstvo města Tábor vydává dle ustanovení 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších právních předpisů, v úplném znění zákona č. 67/2001 Sb., (dále jen zákon

Více

MĚSTO BOROHRÁDEK. Obecně závazná vyhláška č.01/2011, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. města Borohrádek. Článek 1 Úvodní ustanovení

MĚSTO BOROHRÁDEK. Obecně závazná vyhláška č.01/2011, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. města Borohrádek. Článek 1 Úvodní ustanovení MĚSTO BOROHRÁDEK Obecně závazná vyhláška č.01/2011, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD města Borohrádek Zastupitelstvo města Borohrádek se na svém zasedání dne 07.03.2011 usneslo vydat na základě 29, odst.1,

Více

6 Veřejný pořádek a bezpečnost

6 Veřejný pořádek a bezpečnost ZÁKLADNÍ VEŘEJNÝ POŘÁDEK PRINCIPY A FUNGOVÁNÍ BEZPEČNOST OBCE A JEJÍCH ORGÁNŮ Veřejný pořádek a bezpečnost JUDr. Pavel Vetešník Ing. Vladimír Vlček V průzkumech priorit českého občana nebyl před lety zdaleka

Více

OBEC HRADČOVICE POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl.1 Úvodní ustanovení

OBEC HRADČOVICE POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl.1 Úvodní ustanovení OBEC HRADČOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.1/2009 Požární řád obce Hradčovice Obec Hradčovice na základě usnesení zastupitelstva ze dne 29.01.2009 podle 29 odst.1 písm. o) bod 1. č. 133/1985 Sb. o požární

Více

MĚSTO SEZIMOVO ÚSTÍ. Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 kterou se vydává Požární řád města

MĚSTO SEZIMOVO ÚSTÍ. Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 kterou se vydává Požární řád města MĚSTO SEZIMOVO ÚSTÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 kterou se vydává Požární řád města Zastupitelstvo Města Sezimovo Ústí vydává podle 29, odst. 1, písm. o), bod 1 zákona čís. 133/1985 Sb., o požární

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Obecně závazná vyhláška městyse Krucemburk č. 3/2009

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Obecně závazná vyhláška městyse Krucemburk č. 3/2009 Obecně závazná vyhláška městyse Krucemburk č. 3/2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo městyse Krucemburk se na svém zasedání dne 23. 09. 2009 usneslo vydat na základě 29 odst. písm.o) zákona č. 33/985 Sb.,

Více

Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Úvodní ustanovení.

Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Úvodní ustanovení. Požární řád obce Vydáno dne 20.11.2008 Vyhláška Obce Hudlice č. 1/2008 Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle 84 odst. 1 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence.

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence. Město Nový Bydžov Vyhláška č. 1/1997 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NOVY BYDŽOV. Městské zastupitelstvo v Novém Bydžově se usneslo dne 26. 2. 1997 vydat podle 36, odst. 1., písm. f), zák. ČNR č. 367/1990

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/08 P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E R O U D N Á

Obecně závazná vyhláška č. 3/08 P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E R O U D N Á Obecně závazná vyhláška č. 3/08 Obec Roudná na základě usnesení zastupitelstva ze dne 22.9.2008 podle 10, písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, k provedení 29 odst. 1

Více

Požární řád města Uherský Brod

Požární řád města Uherský Brod Zastupitelstvo města OBECNĚ ZAVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA UHERSKÝ BROD Č. 10/2012 Požární řád města Zastupitelstvo města se na svém zasedání konaném dne 27. 6. 2012 usneslo vydat v souladu s ustanovením 10 písm.

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci/městě

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci/městě Požární řád obce Dlouhoňovice Vyhláška č 1 /2008 Obec Dlouhoňovice na základě usnesení zastupitelstva č.2 ze dne 14.4.2008 podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve

Více

NAŘÍZENÍ kraje Vysočina ze dne 3. 8. 2004 č. 2/2004

NAŘÍZENÍ kraje Vysočina ze dne 3. 8. 2004 č. 2/2004 NAŘÍZENÍ kraje Vysočina ze dne 3. 8. 2004 č. 2/2004 kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Rada kraje Vysočina vydává v souladu s ustanovením

Více

OBECNĚ ZÁVAŽNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2014

OBECNĚ ZÁVAŽNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2014 OBECNĚ ZÁVAŽNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2014 Zastupitelstvo obce Vedrovice na základě usnesení zastupitelstva číslo 5/4 ze dne 18. prosince 2014 podle 29 odst. 1 písmeno o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 města Bakov nad Jizerou, kterou se vydává Požární řád města Bakov nad Jizerou Zastupitelstvo města

Více

1. Identifikační číslo. 2. Kód. 3. Pojmenování (název) životní situace. Pravidla pro pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí

1. Identifikační číslo. 2. Kód. 3. Pojmenování (název) životní situace. Pravidla pro pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Pravidla pro pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí 4. Základní informace Pořadatel kulturní, sportovní nebo společenské

Více

Čl. 3 Podmínky požární bezpečnosti při činnostech, v objektech nebo v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru se zřetelem na místní podmínky

Čl. 3 Podmínky požární bezpečnosti při činnostech, v objektech nebo v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru se zřetelem na místní podmínky Obecně závazná vyhláška č. 4 / 2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Ch,um se na svém zasedání dne 6. 3. 2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Zajištění požární ochrany na pracovištích

Zajištění požární ochrany na pracovištích Zajištění požární ochrany na pracovištích Tomáš Neugebauer 2015 Dovolte mi představit se Jmenuji se Tomáš Neugebauer a problematikou požární ochrany (PO) se zabývám více než 23 let. Má práce byla několikrát

Více

Metodické doporučení k vydání obecně závazné vyhlášky obce Požární řád obce

Metodické doporučení k vydání obecně závazné vyhlášky obce Požární řád obce Metodické doporučení k vydání obecně závazné vyhlášky obce Požární řád obce Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky zpracovalo metodické doporučení k vydání

Více

Obecně závazná vyhláška obce Čestlice 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška obce Čestlice 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška obce Čestlice 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Čestlice na základě usnesení č. 3/2015/11 Zastupitelstva obce Čestlice ze dne 21. ledna 2015 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č.

Více

Město Napajedla. Obecně závazná vyhláška č. 2/2002 STANOVENÍ PODMÍNEK K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB

Město Napajedla. Obecně závazná vyhláška č. 2/2002 STANOVENÍ PODMÍNEK K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB Město Napajedla Obecně závazná vyhláška č. 2/2002 STANOVENÍ PODMÍNEK K ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTNÍ VĚTŠÍ POČET OSOB Zastupitelstvo města Napajedla se na svém zasedání dne

Více

EVAKUACE V RÁMCI ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ

EVAKUACE V RÁMCI ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ EVAKUACE V RÁMCI ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ 1 Evakuace Evakuace - je jedním ze základních způsobů ochrany obyvatelstva, která se vztahuje na všechny osoby v místech ohrožených mimořádnou událostí s výjimkou

Více

OBEC BLAŽOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2007

OBEC BLAŽOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 OBEC BLAŽOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 Obec Blažovice na základě usnesení zastupitelstva v souladu s ustanovením 10 Zák. č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, podle 29 odst. l písm. o)

Více

Čl.1 Účel vyhlášky. Čl.2 Členění akcí dle místa konání a počtu osob (1) Akce ve vnitřním shromažďovacím prostoru

Čl.1 Účel vyhlášky. Čl.2 Členění akcí dle místa konání a počtu osob (1) Akce ve vnitřním shromažďovacím prostoru OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKA OBCE NEKOŘ č.2/2012 O stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob na území obce Nekoř Zastupitelstvo obce Nekoř schválilo

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2015

Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2015 Obec Babice Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2015 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 14.5. 2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Město Úvaly Pražská 276, 250 82 Úvaly

Město Úvaly Pražská 276, 250 82 Úvaly Město Úvaly Pražská 276, 250 82 Úvaly Telefon: 281 981 401 podatelna Fax: 281 981 696 E-mail: sekretariat@mestouvaly.cz Bankovní spojení: KB, a.s. Praha - Podvinný mlýn č.účtu: 19-1524-201/0100 GE Money

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Požární řád obce Lužnice Vyhláška č.1/2011 Obec Lužnice na základě usnesení zastupitelstva ze dne29. 8. 2011 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Čl.1 Úvodní ustanovení

Čl.1 Úvodní ustanovení 7/2003 NAŘÍZENÍ Ústeckého kraje ze dne 12.11.2003, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Rada Ústeckého kraje v souladu s ustanovením

Více

Vyvěšeno dne : 6.9.2005 Sňato dne : 22.9.2005

Vyvěšeno dne : 6.9.2005 Sňato dne : 22.9.2005 Obecně závazná vyhláška Města Rousínova č. 2/2005 kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Zastupitelstvo města Rousínova na základě usnesení

Více

OBEC RADIMOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce

OBEC RADIMOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce OBEC RADIMOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Radimovice se na svém zasedání konaném dne 5.10.2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení. b) jmenovacím dekretem jmenuje velitele JSDHO,

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení. b) jmenovacím dekretem jmenuje velitele JSDHO, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2007 Zastupitelstvo obce Přední Výtoň se na svém zasedání dne 12.12.2007 usnesením č. 37/2007 vydává na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Obec Benešov u Semil. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obec Benešov u Semil. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obec Benešov u Semil Obecně závazná vyhláška č. 5/2006 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další případy,

Více

1 85 zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

1 85 zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 4/2005 ze dne 21. 9. 2005 k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo Města Lanškroun se na svém zasedání

Více

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PRO ROK 2009 Preventista II. Test B 1. Podle míry požárního nebezpečí členíme provozované činnosti do a) do čtyř tříd nebezpečnosti b) do tří kategorií c)

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Viničné Šumice č. 4/2005 Požární řád obce Obec Viničné Šumice na základě usnesení zastupitelstva ze dne... podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. Zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Přehled otázek. Kurz Požární prevence P

Přehled otázek. Kurz Požární prevence P Přehled otázek Kurz Požární prevence P 2010 Přehled otázek - Stavební prevence 1.) Co se rozumí pod pojmem požární bezpečnost stavebních objektů pro účely ČSN 73 0802 a) schopnost stavebních objektů bránit

Více

Vyhláška č. 2/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Účel předpisu

Vyhláška č. 2/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Účel předpisu Vyhláška č. 2/2013 Obec Církvice na základě usnesení č. 29/2013 zastupitelstva ze dne 18.4.2013 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1, zákona č. 133/1985 Sb., požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1

Více

Město Český Těšín. Článek 1. Základní ustanovení

Město Český Těšín. Článek 1. Základní ustanovení Město Český Těšín Obecně závazná vyhláška č. 3/2005, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo Města Český Těšín se na svém

Více

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Tématický plán a časový rozvrh školení v PO a odborné přípravy preventivních požárních hlídek a preventistů požární ochrany Ve Zlíně 14. srpna 2001 Schvaluji: prof. Ing.

Více

Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Čl.

Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Čl. Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Zastupitelstvo města Čelákovic se dne 24.9.2003 usneslo vydat

Více

VYHLÁŠKA č. 3/2004 ze dne 9. 6 2004, kterou se vydává požární řád obce. Požární řád obce

VYHLÁŠKA č. 3/2004 ze dne 9. 6 2004, kterou se vydává požární řád obce. Požární řád obce Obec Lutín VYHLÁŠKA č. 3/2004 ze dne 9. 6 2004, kterou se vydává požární řád obce Požární řád obce Zastupitelstvo obce Lutín schválilo dne 9. 6. 2004 podle ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bod 1, zákona

Více

POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky

POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky 37 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky 17. prosince 2015, kterým se stanoví pravidla statistického sledování mimořádných událostí, zásahové a ostatní činnosti jednotek

Více

OBEC JEDOUSOV. Obecně závazná vyhláška obce Jedousov č. 2/2011, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Jedousov

OBEC JEDOUSOV. Obecně závazná vyhláška obce Jedousov č. 2/2011, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Jedousov OBEC JEDOUSOV Obecně závazná vyhláška obce Jedousov č. 2/2011, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Jedousov Zastupitelstvo OBCE JEDOUSOV se na svém zasedání dne 23 března 2011 usnesením č. 4/3/2011 usneslo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHODOUŇ Č. 1/2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHODOUŇ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHODOUŇ Č. 1/2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHODOUŇ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHODOUŇ Č. 1/2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHODOUŇ Zastupitelstvo obce Chodouň se na svém zasedání dne 21.1.2010 usneslo vydat v souladu s ustanovením 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5 / 2004 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5 / 2004 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Dalešice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5 / 2004 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Dalešice se na svém zasedání dne 15. prosince 2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

1 Tímto požárním řádem se upravují organizace a zásady zabezpečení požární ochrany na úzení obce Kačice, katastrální území Kačice.

1 Tímto požárním řádem se upravují organizace a zásady zabezpečení požární ochrany na úzení obce Kačice, katastrální území Kačice. Obecně závazná vyhláška obce Kačice č 1/2005 ze dne 5. října 2005 kterou se vydává Požární řád Zastupitelstvo obce Kačice se usneslo dne 5. října 2005 vydat podle ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Stolany vydává dne 26.8.2013, podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Čl. 1

ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Čl. 1 Obecně závazná vyhláška Statutárního města Hradec Králové č. 3/2005, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní Zastupitelstvo města Hradec Králové se na svém

Více

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 O stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob na území města Lipník nad Bečvou Zastupitelstvo

Více

Článek 3 Podmínky požární bezpečnosti při činnostech, v objektech nebo v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru se zřetelem na místní situaci.

Článek 3 Podmínky požární bezpečnosti při činnostech, v objektech nebo v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru se zřetelem na místní situaci. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2004 Zastupitelstvo obce Vrábče se na svém zasedání dne 3. 12. 2004, usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška č.1/2014, kterou se vydává Požární řád obce Kamenný Malíkov POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. l Úvodní ustanovení

Obecně závazná vyhláška č.1/2014, kterou se vydává Požární řád obce Kamenný Malíkov POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. l Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška č.1/2014, kterou se vydává Požární řád obce Kamenný Malíkov Zastupitelstvo obce Kamenný Malíkov na svém 9. zasedání ze dne 29.12.2014 usnesením č.23/2014 se usneslo vydat na základě

Více

OBEC HARTMANICE. Požární řád obce. Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci/městě. Obecně závazná vyhláška č.

OBEC HARTMANICE. Požární řád obce. Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci/městě. Obecně závazná vyhláška č. STRÁKA Č. 1 OBEC HARTMAICE Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2010 Požární řád Obce HARTMAICE Zastupitelstvo obce Hartmanice na svém zasedání dne 26.11. 2010, č.j. 11/2010 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Obec Slaná. Obecně závazná vyhláška č. 4/2007,

Obec Slaná. Obecně závazná vyhláška č. 4/2007, Obec Slaná Obecně závazná vyhláška č. 4/2007, kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další případy, kdy

Více

OBEC PŘESTAVLKY Zastupitelstvo obce Přestavlky Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce

OBEC PŘESTAVLKY Zastupitelstvo obce Přestavlky Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce OBEC PŘESTAVLKY Zastupitelstvo obce Přestavlky Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Přestavlky se na svém zasedání konaném dne 30.09.2015 usneslo vydat

Více

Obecně závazná vyhláška obce Drahelčice č. 1/10

Obecně závazná vyhláška obce Drahelčice č. 1/10 Obecně závazná vyhláška obce Drahelčice č. 1/10 Obec Drahelčice na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 6.9.2010 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

Město Stráž pod Ralskem Obecně závazná vyh láška Č. 1/2013. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, kterou se vydává Požární řád

Město Stráž pod Ralskem Obecně závazná vyh láška Č. 1/2013. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, kterou se vydává Požární řád Obecně závazná vyh láška Č. 1/2013 Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, kterou se vydává Požární řád schválená Zastupitelstvem města Stráž pod Ralskem dne 30. ledna 2013 usnesením Č. Z113/2013 Obecně závazná

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ČESKÝ TĚŠÍN

POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ČESKÝ TĚŠÍN Město Český Těšín Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ČESKÝ TĚŠÍN Zastupitelstvo města Český Těšín se na svém zasedání dne 26. 1. 2005 usneslo vydat podle ustanovení 29 odst. 1 písm. o)

Více

Čl. 5 Podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob, případně v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru

Čl. 5 Podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob, případně v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru Obecně závazná vyhláška č. 5 /2011, kterou se vydává Požární řád obce Brniště, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo obce Brniště

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE VOJKOVICE

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE VOJKOVICE OBEC Vojkovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 Obec Vojkovice, na základě usnesení zastupitelstva ze dne 17.4.2013, podle 29 odst.1písmeno o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY

STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY Stránka 1/ 16 Dodatek číslo 1 číslo 2 číslo 3 Účinnost od : STANOVENÍ ORGANIZACE ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY Rozdělovník: 1. předseda představenstva 2. místopředseda představenstva 3. vedoucí útvaru účtárna

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012,

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, I Obec Malé Výkleky Obecně závazná vyhláška č. 1/2012,, tanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a tanoví další případy, kdy právnické osoby a podnikající

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Zajištění požární ochrany, činnost osob pověřených zabezpečováním požární ochrany ve městě

MĚSTO ČESKÁ LÍPA. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Zajištění požární ochrany, činnost osob pověřených zabezpečováním požární ochrany ve městě MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č, kterou se vydává Požární řád města Česká Lípa, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob astupitelstvo města

Více

Přítomni: Ing. Louda, Mgr. Orel, Ing. Kubánek, MUDr. Kulich, Bc. Omastová, Mgr. Rosůlek, PaedDr. Štoček

Přítomni: Ing. Louda, Mgr. Orel, Ing. Kubánek, MUDr. Kulich, Bc. Omastová, Mgr. Rosůlek, PaedDr. Štoček z 58. zasedání Rady města Nový Bydžov konaného dne 18. 8. 2008 od 14:30 hodin v malé zasedací místnosti Městského úřadu Nový Bydžov ----------- Přítomni: Ing. Louda, Mgr. Orel, Ing. Kubánek, MUDr. Kulich,

Více

České Meziříčí. č. 2/2009

České Meziříčí. č. 2/2009 O B E C Č E S K É M E Z I Ř Í Č Í OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce České Meziříčí č. 2/2009 Zastupitelstvo obce České Meziříčí se na svém zasedání dne 16.12.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více