Newsletter Knihy jízd. Červen / Upozornění na překročení rychlosti v oblasti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Newsletter Knihy jízd. Červen / 2013. Upozornění na překročení rychlosti v oblasti"

Transkript

1 Newsletter Knihy jízd Červen / 2013 Upozornění na překročení rychlosti v oblasti Ve firemních areálech bývá často omezena rychlost vozidel, především z důvodu bezpečnosti chodců. Aplikace Kniha jízd umožňuje uživatelům nastavit upozornění na překročení rychlosti právě jen ve vybrané oblasti areálu. Jako první vytvoříme oblast, pro kterou chceme upozornění použít. Je samozřejmě možné využít i již existující oblast. Požadovanou oblast vytvoříme v menu Utility volbou Správa oblastí. Pro nastavení upozornění vybereme typ Jednotka překročila rychlost. Volba Maximální rychlost nabízí nastavení jiné hodnoty, než je maximální rychlost vozidla nastavená v jeho editaci. V dalším kroku vybereme oblast, ve které sledujeme rychlost vozidla. Deaktivací volby "Posílat - všechny dny" je zobrazen výběr dní v týdnu a časové intervaly. Volba "Limit opakování" umožní nastavit počet odeslaných upozornění. Po dosažení nastaveného limitu, nebude systém další upozornění odesílat (Příklad: při nastavení limitu opakování 2x, budou odeslána upozornění při dvou překročeních rychlosti, při dalších již ne). V posledním kroku vybereme způsob distribuce upozornění a nastavení uložíme.

2 Administrátorský report historie změn jednotky Možnost zpětného vyhledání řidiče vozidla je jednou z funkcí aplikace Kniha jízd. Při zodpovědném vedení záznamů může výrazně pomoci při řešení problémů s dokazováním, který řidič v určitém čase vozidlo řídil, i kdo změnu v Knize jízd provedl. Proto jsme pro potřeby administrátorů skupin, a na přání zákazníků, vytvořili report Xls historie čas objektu. Report je určen pro vytvoření přehledu změn jednotky, provedených uživatelem (změna řidiče, tankování, závady,...). Základní nastavení parametrů reportu zahrnuje především výběr období, ve kterém chceme přehled získat. Po stisku tlačítka "Vyberte auta" provedeme výběr automobilu a potvrdíme jej. Pro uložení dat můžeme zvolit "Úložiště dat" (uložení na server) nebo "Pevný disk" (lokální PC). Report můžeme jednorázově spustit tlačítkem "Vygeneruj report", nebo uložit jako šablonu pro pozdější manuální využití. Třetí možností je volba "Uložit šablonu a naplánovat" pro opakované vytváření reportu s nastavenými parametry. Výsledkem je tabulka s údaji o provedených změnách.

3 Stahování dat CSD Mít aktuální přehled o svých vozidlech je jedním ze základních požadavků našich zákazníků. Z toho důvodu je většina jednotek konfigurována pro přenos dat cestou GPRS. Jeho výhodou je minimální zpoždění odesílání dat, jejich zpracování a zobrazení v Knize jízd. Přesto část zákazníků, používajících některé starší typy jednotek (Patriot 4,...), datový přenos nevyužívá a data jsou stahována cestou CSD. V takovémto případě je možné aktivovat stažení dat ručně nebo naplánovat pravidelné stahování. Způsob stahování dat snadno zjistíte v menu Administrace automobilů, ve sloupci Status. Šedivá barva znamená neaktivní způsob, kontrastní černá potom aktivní cestu přenosu dat. V konfiguraci jednotky na záložce "Jednotka" je možné zvolit ruční, nebo plánované, automatické stahování dat. Tzv. "plánované stažení" nabízí výběr dnů v týdnu a konkrétní čas, kdy mají být data stažena. Pro ruční stažení dat zvolte "Aktualizace dat" v menu "Utility". Vyberte vozidlo a stiskněte tlačítko "Aktualizovat data". Tím zajistíte zaslání SMS s příkazem k odeslání dat. Po přijetí jsou zpracována a jízdy zobrazeny v Knize jízd.

4 Vynucení typu jízdy ve volné dny Aplikace Kniha jízd přichází s možností definování libovolného dne jako volného, nebo pracovního. Tím se rozšiřuje především možnost upravit kalendáře svátků, definované v editaci skupiny, popřípadě definovat vlastní volné dny. Tlačítkem "+Přidat" otevřeme okno editace. Konfigurace v tomto okně definují základní parametry vybraného dne/dní termín od/do, barvu a popis v kalendáři. Pro nastavení popisu a barvy použijeme tlačítko. V okně zvolíme název dne a jeho popis (nepovinné). Z rozbalovacího seznamu "Typ" zvolíme "Volný". Kliknutím na pole "Barva" se rozevře nabídka barvy pro zvýraznění dne. Provedené změny v editaci dne uložíme. V kalendáři jednotky se pak zobrazí provedené změny. Chceme-li využít nastavení pro vynucení typu jízdy jednotky, vstoupíme do menu "Administrace automobilů". U zvolené jednotky přejdeme na záložku "Přepínač typů jízd". Zde přepneme přepínač "Vynutit typ jízdy ve volné dny" do "Zapnuto" a vybereme požadovaný typ. Toto nastavení změní jakékoli jiné nastavení typu jízdy (přepínač ve vozidle, nastavení typu podle času,...), podle kterého by se jinak typ jízdy určil.

5 Report Výkaz spotřeby vozidel Neustále se zvyšující náklady na provoz vozového parku, nás nutí hledat cesty a způsoby ke snižování nebo alespoň omezení jejich růstu. K těmto účelům využíváme různé formy, jako je sledování stylu jízdy řidiče nebo nárůstu průměrné spotřeby, dané opotřebením motoru. Odvozený report (pro tisk) "Výkaz spotřeby vozidel" může pomoci při hlídání průměrné spotřeby jak pro jednotlivé dny, tak i delší časová období. Report je dostupný každému uživateli v menu Reporty Odvozené reporty (tisk) Výkaz spotřeby vozidel. Parametry reportu dovolují nastavit období, za které chceme spotřebu počítat, výběr vozidla/vozidel, výstupní formát a především způsob výpočtu průměrné spotřeby. Nepoužívá-li vozidlo speciální zařízení pro měření paliva (průtokoměr, CAN sběrnici, měřící tyč Epsilon), doporučujeme využít způsob podle vypočítané spotřeby (dvě plné tankování aktuální/nejbližší). Spotřebu je samozřejmě možné počítat i podle hodnot rychlostní spotřeby nebo nákladů na kilometr (jsou zadávány v editaci jednotky). Jakmile zvolíme formát reportu, spustíme jeho vytváření pomocí tlačítka Vygeneruj report. V přehledné tabulce je výpis po jednotlivých dnech i sumář za období.

6 Novinky Na přání zákazníků jsme vytvořili nový statistický report Csv uživatelsky definované body. Report poskytuje výpis těchto bodů, a to včetně jejich souřadnic. Výstupní soubor může být ve formátu CSV nebo XLS. S ohledem na Vaše požadavky, jsme vytvořili i statistiku Překročení rychlosti. Poznámka: Obě tyto funkce jdou aktuálně dostupné pouze na testovacím webu.

7 Pro administrátory skupin jsme v menu Administrace vytvořili novou nabídku Nastavení ikon. Tato funkce nabízí možnost vkládání vlastních ikon do aplikace. Optimální rozměr vkládané ikony je 36 x 36 pixel. Důležité upozornění: - Funkce je aktuálně dostupná jen na testovacím webu. - Změny ikon se projeví pouze na testovacím webu. - Po release se změny ikon na standardní web nepřenesou. Dostupné reporty jsme rozšířili o odvozený report Xls zakázky s parametry. Je určen pro doplnění údajů o zakázce a následný tisk. Abychom Vám usnadnili výběr metody výpočtu průměrné spotřeby, vytvořili jsme v editaci, na záložce Spotřeba, pole Průměrná spotřeba s možností výběru. Poznámka: Tato funkce je aktuálně dostupná pouze na testovacím webu.

8 Statistiky denních přehledů jsme doplnili o možnost zobrazení údajů o překročení státních hranic. Aktivací volby Překročení hranic přibude v tabulce přehledu sloupec Překročení hranic. Poznámka: Tato funkce je aktuálně dostupná pouze na testovacím webu. Pro administrátory skupin (distributory), jsme usnadnili přístup k binárním datům z jednotky. Nyní je možné zobrazit data z aktuálního dne přímo ve volbě Informace o jednotce, v menu Administrace. Pro přehledné zobrazení dat použijte ikonu Zobrazit data. Poznámka: Funkce je aktuálně dostupná pouze na testovacím webu. Rozsáhlé možnosti importu dat z platebních karet jsme rozšířili o EuroShell XML. Import zapisuje do ostatních nákladů i popis zboží a pro tankování jednoduché rozpoznání typu paliva. Abychom usnadnili výběr jednotek potřebný pro generování Jednoduchého reportu, doplnili jsme označení jednotky o její SPZ (je-li v editaci zadána). Podle požadavků zákazníků jsme rozšířili administrátorský report Xls nastavení jednotek o zobrazení stavu parametrů Nezobrazovat maximální rychlost a Nezobrazovat aktuální rychlost.

9 Optimalizace a změny funkcí - oprava chyby výpisu jízd reportu Tisk cest dle řidičů ; - úprava reportu Tisk překročení rychlosti - nastavení vlastního limitu; - oprava výpisu protínajících se oblastí; - oprava výpisu jízd v reportu Tisk cest dle řidičů. - oprava duplicity prvního nalezeného tankování pro výpočet spotřeby; - oprava statistik posledních přihlášení; - optimalizace času při zadávání tankování; - oprava přesměrování webového prohlížeče po odhlášení uživatele; - doplnění výpisu importu z tankovacích karet Slovnaft o cenu bez DPH; - oprava reportu Csv licencí jednotek ; - úprava zobrazení SPZ vozidel v jednoduchém reportu; - optimalizace zobrazení stání na mapě; - oprava chybného ukládání ikon uživatelsky definovaných bodů; - podpora automatického dobíjení licence sond; - použití dat spotřeby paliva z CAN pro výpočet spotřeby; - zobrazení SPZ vozidla v kalendáři; F&B COMPANY s.r.o., Čajkovského 18, Olomouc, Tel.: , knihajizd@fbcom.cz

Elektronická Kniha jízd. www.knihajizd.info

Elektronická Kniha jízd. www.knihajizd.info Elektronická Kniha jízd www.knihajizd.info Jak to funguje O produktu Aplikace elektronické Knihy jízd Patriot Vám s využitím systému GPS (Global Positioning System) umožní jednoduše a spolehlivě sledovat

Více

UZ modul VVISION poslední změna 1. 3. 2013

UZ modul VVISION poslední změna 1. 3. 2013 UZ modul VVISION poslední změna 1. 3. 2013 Obsah 1 Základní popis... - 2-1.1 Popis aplikace... - 2-1.2 Zdroje obrazových dat... - 2-1.3 Uložení dat... - 2-1.4 Funkcionalita... - 2-1.4.1 Základní soubor

Více

Objednávky OBX. Objednávkový systém určený k instalaci na PC u zákazníka pro tvorbu offline objednávek zboží

Objednávky OBX. Objednávkový systém určený k instalaci na PC u zákazníka pro tvorbu offline objednávek zboží Objednávky OBX Objednávkový systém určený k instalaci na PC u zákazníka pro tvorbu offline objednávek zboží Obsah Úvod Instalace aplikace, spuštění Konfigurace aplikace První načtení ceníku Principy ovládání

Více

Novinky v Knize jízd 14/01

Novinky v Knize jízd 14/01 Novinky v Knize jízd 14/01 Nové funkce a vlastnosti zařazené na distribuční portál Pro zlepšení orientace u dlaždic jsme přidali popis tlačítek. Ten se zobrazí po najetí kurzoru na tlačítko. Zavřením poslední

Více

TouchGuard Online pochůzkový systém

TouchGuard Online pochůzkový systém TouchGuard Online pochůzkový systém Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz

Více

Jak to funguje. O produktu. Jak to funguje

Jak to funguje. O produktu. Jak to funguje www.auto-gps.eu Jak to funguje O produktu Aplikace elektronické knihy jízd AutoGPS Vám s využitím systému GPS (Global Positioning System) umožní jednoduše a spolehlivě sledovat pohyb všech Vašich vozidel,

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Import dat do Pohody Firmadat, s.r.o. 2015

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Import dat do Pohody Firmadat, s.r.o. 2015 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Import dat do Pohody Firmadat, s.r.o. 2015-1 - I. Popis funkcí Modul Import dat do Pohody je určený uživatelům ES Pohoda a podporuje všechny její verze, tedy MDB, SQL i E1. Zpracovává

Více

NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková

NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková studijní materiál ke kurzu Odborné publikování, citační etika a autorské právo s podporou ICT Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec

Více

SPZ 2010 13.13. Uživatelská příručka

SPZ 2010 13.13. Uživatelská příručka SPZ 2010 13.13 Uživatelská příručka Listopad, 2010 Obsah Obsah ÚVOD... 2 Nápověda programu... 2 POŽADAVKY... 2 INSTALACE... 3 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ... 5 PRVNÍ NAČTENÍ DAT... 6 Automatické načtení... 6 Doplnění

Více

Manuál aplikace Inkaso pohledávek

Manuál aplikace Inkaso pohledávek Manuál aplikace Inkaso pohledávek Obsah Manuál aplikace Inkaso pohledávek... 1 Obsah... 1 Úvod... 4 Podpora... 4 Moduly aplikace... 5 Nastavení Internet Exploreru IE 8 a IE 9... 5 Volby na přihlašovací

Více

Naučit se, jak co nejsnadněji přejít od verze TopoLu pro Windows k verzi TopoL xt. Cílem není vysvětlení všech možností programu.

Naučit se, jak co nejsnadněji přejít od verze TopoLu pro Windows k verzi TopoL xt. Cílem není vysvětlení všech možností programu. Školení programu TopoL xt Přechod na TopoL xt z programu TopoL pro Windows Cíl: Obsah: Naučit se, jak co nejsnadněji přejít od verze TopoLu pro Windows k verzi TopoL xt. Cílem není vysvětlení všech možností

Více

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz

Uživatelský manuál Radekce-Online.cz Uživatelský manuál Radekce-Online.cz (revize 06/2011) V prvním kroku třeba vstoupit do administrace na adrese www.redakce-online.cz kterou naleznete na záložce Administrace / Vstup do Administrace, pro

Více

Nová funkčnost aplikace Inkaso pohledávek verze 6.0

Nová funkčnost aplikace Inkaso pohledávek verze 6.0 rosinec 2015 Nová funkčnost aplikace Inkaso pohledávek verze 6.0 Obsah Nová funkčnost aplikace Inkaso pohledávek verze 6.0... 1 Obsah... 1 Splátkové kalendáře... 1 Kompletní popis funkčnosti pro Splátkové

Více

ESTATIX INFORMAČNÍ SYSTÉM REALITNÍCH KANCELÁŘÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STRANA 1 / 23

ESTATIX INFORMAČNÍ SYSTÉM REALITNÍCH KANCELÁŘÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STRANA 1 / 23 ESTATIX INFORMAČNÍ SYSTÉM REALITNÍCH KANCELÁŘÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STRANA 1 / 23 OBSAH 1 Zabezpečení systému... 3 1.1 Přístup do systému... 3 1.2 První přihlášení... 3 1.3 Heslo nefunguje nebo jej uživatel

Více

ALFIS 2014 komplexní ekonomický systém verze 2014.5

ALFIS 2014 komplexní ekonomický systém verze 2014.5 ALFIS 2014 komplexní ekonomický systém verze 2014.5 Návod na instalaci Fuksa Ladislav Sedlčanská 1327/65 140 00 Praha 4 Tel. 223 010 785, 603 463 137 E-mail alfis@fksoft.cz Web www.alfis.cz, www.fksoft.cz

Více

CarControl. Uživatelská a administrační příručka

CarControl. Uživatelská a administrační příručka CarControl Uživatelská a administrační příručka verze 14.21-7. 3. 2016 Obsah Úvod 5 Systémové požadavky... 5 Nastavení internetového prohlížeče... 5 Blokování automaticky otevíraných oken... 7 Režim kompatibility...

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Kompletní správa a zabezpečení vozového parku

Kompletní správa a zabezpečení vozového parku V případě Vašeho zájmu o naše produkty a služby nebo v případě jakéhokoli dotazu neváhejte kontaktovat svého autorizovaného partnera. Rád Vám poradí s výběrem nejvhodnějšího řešení, odpovídajícího Vašim

Více

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku Konec roku, tvorba hlášení o odpadech Téma: Pokyny pro uživatele programu EVI 8 s koncem evidenčního roku Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 29.12.2014 Cílem

Více

a autentizovaná proxy

a autentizovaná proxy Mendelova univerzita v Brně Virtuální privátní síť a autentizovaná proxy Verze: 1.2 Datum: 5. dubna 2011 Autor: Martin Tyllich, Aleš Vincenc, Stratos Zerdaloglu 2 Obsah 1 Připojení pomocí proxy serveru

Více

PŘEHLED REPORTŮ KOMPLEXNÍHO SYSTÉMU AUTO-GPS

PŘEHLED REPORTŮ KOMPLEXNÍHO SYSTÉMU AUTO-GPS PŘEHLED REPORTŮ KOMPLEXNÍHO SYSTÉMU AUTO-GPS Přehled reportů komplexního systému Auto-GPS Menu Reporty umožňuje přístup k výběru a vytváření výstupních zpráv, sestavených podle různých kritétií a v různých

Více

Popis změn verze 2008.51

Popis změn verze 2008.51 2008 komplexní ekonomický systém Popis změn verze 2008.51 FKsoft Fuksa Ladislav Ing. Sedlčanská 1327/65 140 00 Praha 4 Tel. 261 264 125, 603 463 137 E-mail alfis@fksoft.cz Web www.alfis.cz, www.fksoft.cz

Více

VAR-NET INTEGRAL Manuál správce VNI 5.1 VAR-NET INTEGRAL. verze 0.2. Manuál správce VNI 5.1

VAR-NET INTEGRAL Manuál správce VNI 5.1 VAR-NET INTEGRAL. verze 0.2. Manuál správce VNI 5.1 Manuál správce VNI 5.1 verze 0.2 Manuál správce VNI 5.1 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 655 (pracovní doba 7:30 15:00) www.variant.cz isb@variant.cz

Více

Nastavení telefonu Nokia 6303 Classic

Nastavení telefonu Nokia 6303 Classic Nastavení telefonu Nokia 6303 Classic Telefon Nokia 6303 Classic, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

7-8/2011 - ČERVENEC-SRPEN VÍTEJTE Obsah Úvodník TOP Téma: Sledujeme kontejnery 3 Novinky z Webdispečinku 9 1. Nadmořská výška 2. Dallas čip Novinka v legislativě 9 Dovolená je tu! 10 Redakce Adresa redakce:

Více

Návod na instalaci a popis změn

Návod na instalaci a popis změn Návod na instalaci a popis změn (popis změn je uveden v závěru dokumentu) 1. Instalace upgrade 2014.526 Upgrade je možné instalovat až po instalaci a zadání licenčního čísla (nahrání licenční diskety)

Více

VÍTEJTE. Obsah. Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o. Legionářská 10 772 00 Olomouc. Úvodník

VÍTEJTE. Obsah. Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o. Legionářská 10 772 00 Olomouc. Úvodník 6/2011 - ČERVEN VÍTEJTE Obsah Úvodník TOP Téma: Hlídání koridorů 3 Novinky z Webdispečinku 1. Statistiky - Vozidla/Spotřeba mezi tankováními 6 2. Nástroje -Úkoly (Servisní události) 7 3. Generování knihy

Více

Trade FIDES, a.s. LOW 2.2.0.X. Latis Operator Workstation Pracoviště výkonného operátora. Manuál uživatele systému

Trade FIDES, a.s. LOW 2.2.0.X. Latis Operator Workstation Pracoviště výkonného operátora. Manuál uživatele systému Trade FIDES, a.s. LOW 2.2.0.X Latis Operator Workstation Pracoviště výkonného operátora Manuál uživatele systému 2 LOW pracoviště výkonného operátora Obsah 1 Úvod... 6 1.1 První spuštění a připojení k

Více

Helios RED a Internetový obchod

Helios RED a Internetový obchod (pracovní verze!) Helios RED a Internetový obchod Obsah dokumetace: 1. Úvod 2. Evidované údaje na skladové kartě 3. Přenos skladových karet z Helios RED do e-shopu 4. Přenos objednávek z e-shopu do Helios

Více

Novinky v Knize jízd 13/46

Novinky v Knize jízd 13/46 Novinky v Knize jízd 13/46 Nové funkce a vlastnosti zařazené na distribuční portál Hodnocení stylu jízdy Novou funkcí je vyhodnocování stylu jízdy automobilu. Funkci lze použít u jednotek vybavených 3D

Více

verze 3.0.2 11.1.2016

verze 3.0.2 11.1.2016 Kontrolní hlá š ení Instalace a nastavení Instalační balíček obsahuje tyto soubory: VytvorTabulku.exe aplikace, která vytvoří uživatelskou tabulku CZVAT_VETY KontrolniVykaz881vXXADM.GEP definiční soubor

Více

WEBOVÁ APLIKACE GEOPORTÁL ŘSD ČR

WEBOVÁ APLIKACE GEOPORTÁL ŘSD ČR Uživatelská dokumentace Datum: 3. 5. 2016 Verze: 1.2 WEBOVÁ APLIKACE GEOPORTÁL ŘSD ČR Zpracoval VARS BRNO a.s. A:: Kroftova 3167/80c 616 00 Brno T:: +420 515 514 111 E:: info@vars.cz IČ:: 634 819 01 DIČ::

Více

Návod k obsluze systému

Návod k obsluze systému Návod k obsluze systému 1. Obsah 1. Obsah... 2 2. Začínáme... 3 3. Práce s mapou... 5 4. Kniha jízd... 7 4.1 Denní statistika... 9 4.2 Seznam řidičů... 10 5. Nastavení... 11 6. Klávesnice... 14 2 2. Začínáme

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA umožňuje automatické sestavení výkazu Kontrolní hlášení DPH (dále jen KH). Tento dokument popisuje jednotlivé kroky při generování KH ve formátu XML a jeho podání pomocí daňového portálu

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson C510

Nastavení telefonu Sony Ericsson C510 Nastavení telefonu Sony Ericsson C510 Telefon Sony Ericsson C510, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Dynavix 10: Evidence jízd

Dynavix 10: Evidence jízd Dynavix 10: Evidence jízd Stručný návod k použití Copyright 2004-2011 Telematix Software a.s. Všechna práva vyhrazena. Úvod Nadstandardní funkce Evidence jízd doplněná o funkci sledování spotřeby umožňuje

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson G502

Nastavení telefonu Sony Ericsson G502 Nastavení telefonu Sony Ericsson G502 Telefon Sony Ericsson G502, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Program: SKLAD Odpadů 8 Datum: 21.12.2015 Vypracoval: Radim Kopal, Tomáš Vrba Vážení uživatelé programu SKLAD Odpadů, tento dokument Vás seznámí s činnostmi a postupy,

Více

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA Uživatelský manuál Verze 1.6.12-1- 2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA LuxRiot je softwarový balík, určený pro sledování a ukládání dat z kamer. Umožňuje přijímat data z IP kamer a video serverů

Více

Auto-GPS - WEB kniha jízd

Auto-GPS - WEB kniha jízd Auto-GPS - WEB kniha jízd Úvod Společnost EuroSat cs spol.s r.o. (www.eurosat.cz) je obchodní společnosti zabývající se především prodejem zabezpečovací a sledovací techniky. Prodejní síť tvoří pobočky

Více

Uživatelská příručka - diagnostický systém

Uživatelská příručka - diagnostický systém Uživatelská příručka - diagnostický systém v 2.6.9 Autodiagnostika ROBEKO www.autodiagnostika-obd.cz Obsah: 1. Úvod : 1.1 Spuštění programu...4 1.2 Základní obrazovka...4 2. Základní funkce : 2.1 Navázání

Více

WinShop Std Dotyková pokladna

WinShop Std Dotyková pokladna Obsah Než začneme popis ovládacích prvků... - 2-1. Prodej... - 4-1.1. Pokladna... - 4-1.1.1. Možnosti vyhledávání:... - 4-1.1.2. Sleva... - 5-1.1.3. Prodej zboží typu 3 + 1 zdarma Vázané zboží... - 5-1.1.4.

Více

Popis změn verze 2010.5

Popis změn verze 2010.5 2010 komplexní ekonomický systém Popis změn verze 2010.5 FUKSA s.r.o. Sedlčanská 1327/65 140 00 Praha 4 Tel. 261 264 125, 603 463 137 E-mail alfis@fksoft.cz Web www.alfis.cz, www.fksoft.cz Veškeré zde

Více

Interaktivní mapy ÚAP Uživatelská příručka

Interaktivní mapy ÚAP Uživatelská příručka Interaktivní mapy ÚAP Uživatelská příručka Verze: 1.0 Podpora: GEOREAL spol. s r.o. http://www.georeal.cz email: podpora@georeal.cz Hot-line: 373 733 456 Běhové prostředí: Microsoft Internet Explorer,

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka PC výkaznictví JASU (program pro zpracování účetního výkaznictví) březen 2012 Dodavatel: MÚZO Praha s.r.o. Politických vězňů 15 P.O.Box 36 111 21 Praha 1 telefon: 224 091 619 fax:

Více

Uživatelská příručka Navigační software. Blaupunkt BikePilot. Česky

Uživatelská příručka Navigační software. Blaupunkt BikePilot. Česky Uživatelská příručka Navigační software Blaupunkt BikePilot Česky Děkujeme, že jste si vybrali navigační systém Blaupunkt. Velmi dobrá volba. Přejeme Vám mnoho zábavy a ujetých kilometrů s Vaším novým

Více

Program pro flexibilní tvorbu evidencí. VIKLAN - Evidence. Uživatelská příručka. pro seznámení se základními možnostmi programu

Program pro flexibilní tvorbu evidencí. VIKLAN - Evidence. Uživatelská příručka. pro seznámení se základními možnostmi programu Program pro flexibilní tvorbu evidencí VIKLAN - Evidence Uživatelská příručka pro seznámení se základními možnostmi programu Vlastimil Kubínek, Ing. Josef Spilka VIKLAN - Evidence Verse 1.11.8.1 Copyright

Více

Manuál administrátora FMS...2

Manuál administrátora FMS...2 Manuál administrátora Manuál administrátora FMS...2 Úvod... 2 Schéma aplikace Form Management System... 2 Úvod do správy FMS... 3 Správa uživatelů... 3 Práva uživatelů a skupin... 3 Zástupci... 4 Avíza

Více

OpusBenefit. Uživatelský manuál k verzi 1.0 verze 1-2010 1 / 24. K l i e n t s k á d a t a b á z e

OpusBenefit. Uživatelský manuál k verzi 1.0 verze 1-2010 1 / 24. K l i e n t s k á d a t a b á z e 1 / 24 1 Úvod Program OpusBenefit byl vytvořen proto, aby naši obchodní partneři mohli sledovat aktivity svých zákazníků (nákupy v jejich obchodech, využívání jejich služeb, návštěvy jejich zařízení),

Více

Nastavení WAP (připojení k síti přes GPRS)

Nastavení WAP (připojení k síti přes GPRS) Nastavení WAP (připojení k síti přes GPRS) Klikněte na Start a položku Nastavení. Vyberte záložku Připojení a klikněte na ikonu Připojení. Zvolte záložku Upřesnit a klikněte na volbu Vybrat sítě. Klikněte

Více

Spolupráce systému Caris s kalkulačním systémen SilverDAT II.

Spolupráce systému Caris s kalkulačním systémen SilverDAT II. Spolupráce systému Caris s kalkulačním systémen. Autoservis Verze 106.1009 2 / 11 Verze dokumentu Datum Verze Popis Autor 22/10/2010 V01 Vytvoření dokumentu Libor Lapčík 1. Popis Systém dodávaný firmou

Více

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání.

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. C100 Rychlý návod k použití Česky Děkujeme Vám za zakoupení mobilního telefonu ALIGATOR. Prosíme, prostudujte si tento rychlý

Více

MAWIS. Uživatelská dokumentace

MAWIS. Uživatelská dokumentace MAWIS Uživatelská dokumentace Verze 27-11-2008 OBSAH OBSAH... 2 1) O MAPOVÉM SERVERU... 3 2) POTŘEBNÁ NASTAVENÍ... 3 Hardwarové požadavky... 3 Softwarové požadavky... 3 Nastavení Internet Exploreru:...

Více

MANUÁL VERZE 4.3 V 06082012

MANUÁL VERZE 4.3 V 06082012 MANUÁL VERZE 4.3 V 06082012 OBSAH: OBSAH:... 2 Instalace... 3 Registrace... 3 Upgrade... 3 Konfigurace PC... 4 Optimální konfigurace... 4 Popis aplikace... 4 Hlavička... 4 Soupiska hráčů domácí / hosté...

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2016

Nové funkcé programu TRIFID 2016 Nové funkcé programu TRIFID 2016 Nové funkce související s Kontrolním hlášením Od 1.1.2016 mají plátci DPH povinnost evidovat prodeje nad částku 10 000 Kč včetně DPH, uskutečněné dalším plátcům DPH a nahlásit

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario IV, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

Uživatelský manuál mobilní aplikace My Connected Car

Uživatelský manuál mobilní aplikace My Connected Car Zákaznická linka: +420 840 181 181 Uživatelský manuál mobilní aplikace My Connected Car Datum: 22.12.2015 Verze: 1.00 1. OBSAH 1. OBSAH...2 2. APLIKACE MY CONNECTED CAR...3 3. OVLÁDÁNÍ APLIKACE...4 3.1

Více

Manuál k užívání aplikace Monitoringrejstriku.cz

Manuál k užívání aplikace Monitoringrejstriku.cz Manuál k užívání aplikace Monitoringrejstriku.cz Verze aplikace 2.0, říjen 2015 Copyright 2014, Insolvence 2008, a.s. Omezující podmínky pro zveřejnění, poskytnutí údajů: Tento dokument obsahuje informace

Více

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U);

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Databáze prodejců Tlačítka Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce (Alt+E); Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Při zakládání nového prodejce zadejte jeho číslo (musí to být

Více

CS monitorovací jednotky. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr

CS monitorovací jednotky. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr Edice: 2017 03 Vytvořil: Luboš Fistr 7 barevný dotykový displej robustní kovové tělo IP 65 provozní teplota 0 50 C k dispozici pro trvalé nebo mobilní měření v kufříku možnost připojit až 12 libovolných

Více

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ TACHOTel manuál 2 TACHOTel Obsah Foreword I Úvod 0 3 1 Popis systému... 3 2 Systémové... požadavky 4 3 Přihlášení... do aplikace 5 II Nastavení aplikace 6 1 Instalace... a konfigurace služby ATR 6 2 Vytvoření...

Více

Stručný manuál k ovládání programu STATISTICA. Mgr. Petra Beranová Ing. Miloš Uldrich

Stručný manuál k ovládání programu STATISTICA. Mgr. Petra Beranová Ing. Miloš Uldrich Stručný manuál k ovládání programu STATISTICA Mgr. Petra Beranová Ing. Miloš Uldrich Copyright StatSoft CR s.r.o. 2011 StatSoft CR s.r.o. Ringhofferova 115/1 155 21 Praha 5 Zličín tel.: +420 233 325 006

Více

Nastavení telefonu Samsung S8500 Wave

Nastavení telefonu Samsung S8500 Wave Nastavení telefonu Samsung S8500 Wave Telefon Samsung S8500 Wave, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

ARTIO B2Sync 2014. ARTIO s.r.o.

ARTIO B2Sync 2014. ARTIO s.r.o. ARTIO B2Sync 2014 ARTIO s.r.o. ARTIO B2Sync 2014 ARTIO s.r.o. Copyright 2014 ARTIO International Co. Abstrakt ARTIO B2Sync (dále jen B2S) je komponenta pro redakční systém Joomla, která propojuje elektronický

Více

DUM 01 téma: Obecné vlastnosti tabulkového editoru, rozsah, zápis do buňky, klávesové zkratky

DUM 01 téma: Obecné vlastnosti tabulkového editoru, rozsah, zápis do buňky, klávesové zkratky DUM 01 téma: Obecné vlastnosti tabulkového editoru, rozsah, zápis do buňky, klávesové zkratky ze sady: 02 tematický okruh sady: Tabulkový editor ze šablony: 07 KANCELÁŘSKÝ SOFTWARE určeno pro: 1-4. ročník

Více

Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX

Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX Základní popis obsluhy lokalizačního serveru systému REX...1 Přihlášení do systému...2 Návod na získání a instalaci certifikátu pro prohlížeč Mozilla

Více

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy)

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Verze 2013.1.1 www.dynafleetonline.com strana 1 / 11 Obsah dokumentu (kliknutím myši na téma z obsahu vás dokument automaticky posune

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Telefon T-Mobile MDA Vario, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka OM-Link Uživatelská příručka Verze: 2.1 Prosinec 2006 Copyright 2005, 2006 ORBIT MERRET, s r.o. I Nápověda k programu OM-Link Obsah Část I Úvod 3 Část II Základní pojmy a informace 3 1 Připojení... 3 2

Více

Návod na obsluhu softwaru Repsale pro WM6.x objednávkový a prodejní software pro PDA a mobilní terminály.

Návod na obsluhu softwaru Repsale pro WM6.x objednávkový a prodejní software pro PDA a mobilní terminály. Návod na obsluhu softwaru Repsale pro WM6.x objednávkový a prodejní software pro PDA a mobilní terminály. Úvod popis funkcí softwaru Repsale. Nový doklad tvorba nových dokladů v PDA (Faktura / Návštěva

Více

MS WINDOWS UŽIVATELÉ

MS WINDOWS UŽIVATELÉ uživatelské účty uživatelský profil práce s uživateli Maturitní otázka z POS - č. 16 MS WINDOWS UŽIVATELÉ Úvod Pro práci s počítačem v operačním systému MS Windows musíme mít založený účet, pod kterým

Více

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Autor: Marek Klimša Úprava: Stanislav Chromý Verze dokumentu: 1.1 Poslední aktualizace: 11. května 2012 Obsah 1. Začínáme 3 1.1 Co je to ADVOKÁTNÍ SPIS 3 1.2 Po prvním spuštění 3 1.3

Více

Uživatelský manuál: Fuelomat systém

Uživatelský manuál: Fuelomat systém Uživatelský manuál: Fuelomat systém 1 z 18 Obsah: Adresa systému:... 3 Úvodní obrazovka:... 3 Modul: Vozové parky... 3 Menu: Domů... 3 Menu: Transakce... 4 Submenu: Transakce... 4 Submenu: Nastavení...

Více

DPH v Exact Globe Next 2013

DPH v Exact Globe Next 2013 DPH v Exact Globe Next 2013 Tento dokument obsahuje komplexní informace týkající se nastavení číselníků v software Exact Globe Next, potřebných pro správné fungování DPH a souhrnného hlášení, včetně změn,

Více

WinShop Std - Prodej

WinShop Std - Prodej Obsah 1. Prodej... - 3-1.1. Pokladna... - 3-1.1.1. Možnosti vyhledávání:... - 3-1.1.2. Sleva... - 4-1.1.3. Prodej zboží typu 3 + 1 zdarma Vázané zboží... - 4-1.1.4. Platba účtenky... - 4-1.1.5. Další funkce

Více

Příručka pro uživatele Navigační software

Příručka pro uživatele Navigační software Příručka pro uživatele Navigační software - 2 - Obsah 1 Uvedení do provozu... 4 1.1 Důležité informace... 5 1.2 Alternativní instalace navigačního softwaru z paměťové karty... 5 1.3 Další digitální mapy...

Více

Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis

Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis Přihlášení do BLMFisu Každý registrovaný uživatel (zástupce družstva) již získal (nebo bude zasláno) uživatelské jméno a heslo. Tímto jménem a heslem provede

Více

Nastavení MDA Compact V

Nastavení MDA Compact V Nastavení MDA Compact V Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact V, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

První kroky administrátora

První kroky administrátora První kroky administrátora Datum zpracování: 28.3.2019 Verze: I. 1 1 NASTAVENÍ FIRMY Nastavení/Firma/Firma. Umožňuje nastavit základní parametry pro aplikaci. Doporučujeme vyplnit uvedené položky: Nastavení

Více

SVĚT WEBDISPEČINKU 01/2007 ČERVENEC

SVĚT WEBDISPEČINKU 01/2007 ČERVENEC SVĚT WEBDISPEČINKU 01/2007 ČERVENEC VÍTEJTE Obsah Úvodník 2 WEBDISPEČINK: Novinky a přehledy 3 Téma měsíce : Vedení knihy jízd 1. 4 GPS on-line jednoty 5 Redakce Adresa redakce: HI Software Development

Více

Dokumentace k propojení e-shopu FastCentrik a ekonomického systému POHODA

Dokumentace k propojení e-shopu FastCentrik a ekonomického systému POHODA Dokumentace k propojení e-shopu FastCentrik a ekonomického systému POHODA Z tohoto dokumentu se dozvíte, co vše lze ze systému POHODA naplnit do administrace e-shopu FastCentrik a jak se tato data následně

Více

Nastavení služby GSM pro fotopast UM535 Panda

Nastavení služby GSM pro fotopast UM535 Panda Nastavení služby GSM pro fotopast UM535 Panda Fotopast.cz s.r.o. Francouzká 815 25229 Dobřichovice IČ: 29128749 www.fotopast.cz strana 1 1. Vložte SD kartu a SIM kartu do fotopasti. 2. Přepněte přepínač

Více

Použití databází. Mnoho postupů, které si ukážeme pro prací s formulářů využijeme i při návrhu tiskových sestav.

Použití databází. Mnoho postupů, které si ukážeme pro prací s formulářů využijeme i při návrhu tiskových sestav. Formuláře Formuláře se v aplikaci Access používají zejména na úpravu dat. Upravovat data přímo v tabulce není příliš komfortní a proto si ukážeme jak vytvořit zadávací formulář, pomocí kterého budeme zadávat,

Více

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační 1. 1 V programu Medicus Komfort a Medicus Profesionál je možné objednávat pacienty v nově přepracovaném objednávacím kalendáři. Volba Objednávky zpřístupňuje možnosti objednávání pacientů, nastavení pracovní

Více

GPS lokátor s výdrží až 180 dní

GPS lokátor s výdrží až 180 dní GPS lokátor s výdrží až 180 dní Návod k použití Hlavní výhody produktu: Dlouhá výdrž až 180 dní při provozu z baterie (SMS mód) Možnost připojení jak prostřednictvím magnetu, tak přímo na autobaterii Velmi

Více

Novinky v aplikaci. Nový modul Trasy Nové ceny GPS jednotek Security. Rychlý průvodce Administrátora, Alerty, Autopůjčovnou

Novinky v aplikaci. Nový modul Trasy Nové ceny GPS jednotek Security. Rychlý průvodce Administrátora, Alerty, Autopůjčovnou Nový modul Trasy Nové ceny GPS jednotek Security v aplikaci V Security funkcích, které jsou nově ve verzích Car Control Basic a Standard, vás seznámíme s možností využití alertů například pro dohled nad

Více

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy Pohoda idoklad/money Helios Orange 1. Úvod Z pohledu firemních dat můžete ekasu používat dvojím způsobem: - Samostatná ekasa v tomto případě jsou veškeré

Více

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam).

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam). IMPORT CERTIFIKÁTŮ Prvním krokem je vygenerování a import kořenového a uživatelského certifikátu obdobně jako u sítě Eduroam. Pokud již máte certifikáty importované z Eduroam, tuto část návodu vynechte.

Více

Propojení ekonomického systému POHODA s e-shopem FastCentrik 3.0

Propojení ekonomického systému POHODA s e-shopem FastCentrik 3.0 Propojení ekonomického systému POHODA s e-shopem FastCentrik 3.0 Z tohoto dokumentu se dozvíte, jak nastavit správně systém POHODA a e-shop, aby korektně fungovaly přenosy mezi oběma systémy. Propojení

Více

1 Hodnocení Creditcheck v BYZNYS ERP návod k nastavení

1 Hodnocení Creditcheck v BYZNYS ERP návod k nastavení 1 Hodnocení Creditcheck v BYZNYS ERP návod k nastavení 1.1 Popis funkcionality V systémech třídy BYZNYS je od kompilace 3.23 zapracováno nové vyhodnocování partnerů z hlediska projektu CreditCheck jako

Více

PneuTel manuál 2016 AURIS CZ

PneuTel manuál 2016 AURIS CZ PneuTel manuál 2 PneuTel Obsah Foreword I Úvod 0 3 1 Popis systému... 3 2 Systémové... požadavky 3 3 Přihlášení... do aplikace 4 II Popis aplikace 5 1 Přehled... 5 Zobrazení problém... ů 6 Zobrazení tlaku...

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje

Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj. Návod k ovládání administrační části nového turistického portálu Olomouckého kraje Příručka pro Informační centra Olomouckého

Více

STATISTICA Téma 8. Regresní a korelační analýza, regrese prostá

STATISTICA Téma 8. Regresní a korelační analýza, regrese prostá STATISTICA Téma 8. Regresní a korelační analýza, regrese prostá 1) Lineární i nelineární regrese prostá, korelace Naeditujeme data viz obr. 1. Obr. 1 V menu Statistika zvolíme submenu Pokročilé lineární/nelineární

Více

Import a export dat EU peníze středním školám Didaktický učební materiál

Import a export dat EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Import a export dat EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Anotace Označení DUMU: VY_32_INOVACE_IT4.19 Předmět: IVT Tematická oblast: Microsoft Office 2007 Autor: Ing. Vladimír Šauer Škola:

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3 ucetni-program-pohoda.cz 2010 PVM výrobní modul pro ekonomický systém POHODA Vaše konkurenční výhoda při vyřizování odběratelských objednávek, plánování a realizaci výroby, nákupu materiálu a služeb. Uživatelský

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

Návod na práci s redakčním systémem webu VPŠ a SPŠ MV v Praze

Návod na práci s redakčním systémem webu VPŠ a SPŠ MV v Praze Návod na práci s redakčním systémem webu VPŠ a SPŠ MV v Praze Abychom mohli na webu provádět úpravy, je nutné se přihlásit. Přihlašovací údaje jsou stejné jako do internetového počítače, resp. domény SKOLAMV.

Více