HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT. 1. část «I»

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT. 1. část www.holstein.cz «I»"

Transkript

1 Svaz chovatelů Ročenka holštýnského část skotu ČR HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT část «I»

2 Obsah 1. Úvod...II 2. Vývoj stavů a plemenné skladby populace krav v kontrole užitkovos...iii 2.1. Vývoj početních stavů krav v kontrole užitkovos od r III 2.2. Plemenná skladba populace krav v KU v roce IV 2.3. Vývoj plemenné skladby populace dojených krav v KU od roku IV 2.4. Plemenná skladba populace krav holštýnského skotu v KU v roce IV 3. Výsledky kontroly užitkovos v kontrolním roce 2014/ V 3.1. Výsledky kontroly užitkovos podle plemen...vi Výsledky kontroly užitkovos podle plemen - rozdíl 2015/ VII 3.2. Výsledky kontroly užitkovos podle krajů...viii 3.3. Výsledky kontroly užitkovos černostrakatých holštýnských krav a kříženek z převodného křížení...viii 3.4. Vývoj užitkovos černostrakatých krav v KU od r IX 3.5. Stavy krav v plemenné knize podle plemenné příslušnos - říjen IX 3.6. Užitkovost krav v plemenné knize holštýnského skotu...x 3.7. Variabilita užitkovos krav zapsaných v plemenné knize...x 4. Nejlepší chovy podle produkce T+B za normované laktace uzavřené v kontr. roce 2014/ XI Nejlepší stáje, oceněné plaketou Svazu za vysokou užitkovost...xiii Počet udělených plaket v jednotlivých skupinách...xvi Nejlepší chovatelé v jednotlivých velikostních skupinách...xvi Počty stájí s průměrnou produkcí 200 a více kg bílkovin...xvii 4.2. Průměrná velikost stáda v kontrole užitkovos...xvii 4.3. Průměrná užitkovost stájí v rámci jednotlivých velikostních skupin...xvii 4.4. Přehled krav umístěných na výstavách v roce XVIII 4.5. Krávy s nejvyšší produkcí T+B...XX 4.6. Krávy s nejvyšší produkcí T+B v 1. normované laktaci...xxix 4.7. Krávy s nejvyšší celoživotní užitkovos#...xxxi Druhá část Ročenky 2015 bude publikována v Černostrakatých Novinkách 1/ Úvod Vážení chovatelé, opět dostáváte do svých rukou Ročenku kontroly užitkovosti za poslední kontrolní rok (1. říjen září 2015), která je vždy součástí prosincového čísla Černostrakatých novinek. Oficiální vyhodnocení výsledků KU tohoto kontrolního roku a předání cen chovatelům proběhne v letošním roce v prostorách hotelu Jezerka poblíž Seče u Chrudimi ve dnech prosince Kromě cen pro nejlepší chovatele za výsledky roční užitkovosti dle kg T+B, bude uděleno dalších 49 plaket chovatelům dojnic, které dosáhly v průběhu roku celoživotní užitkovosti nad kg mléka a také budou oceněni chovatelé pěti špičkových býků z českých chovů, kteří se v průběhu roku 2015 zařadili mezi nejlepších 50 býků v TOP dle SIH. Tradičně bude předáno i ocenění podnikům, jejichž prvotelky dosáhly nejlepšího průměrného hodnocení exteriéru a stejně jako loni budou oceněni i chovatelé krav, které se umístily mezi nejlepšími na Národním šampionátu holštýnského skotu. Na letošním setkání chovatelů si chceme připomenout 25. výročí založení Svazu chovatelů holštýnského skotu ČR, ohlédneme se do historie a podíváme se na vynikající úspěchy našich chovatelů ve světové «II»

3 konkurenci. Rezervy ale také ještě jsou, především v oblasti holštýnských přehlídek, ale i zde se pomalu posouváme dopředu, co se ukázalo na nejvýznamnější akci roku 2015, kterou byl již zmíněný Národní holštýnský šampionát, pořádaný ve spolupráci Genoservisu CBS a Svazu chovatelů holštýnského skotu ČR v červnu v největší hale Výstaviště v Brně. Představilo se na něm 58 jalovic a krav z 19 zemědělských podniků. Vysokou úroveň měly i další chovatelské přehlídky v Opařanech, Zdislavicích, Kralovicích, Českých Budějovicích a Chomuticích. V roce 2016 nás čeká další Evropský holštýnský šampionát ve francouzském Colmaru, kde bychom rádi navázali na úspěšný šampionát ve Švýcarsku, i když si uvědomujeme, že konkurovat zemím s chovy specializovanými na holštýnské přehlídky, nemůžeme. Začátkem října pak proběhne Národní šampionát holštýnského skotu v Lysé nad Labem, kde věříme, že se po úspěchu prvního ročníku jednak představí minimálně stejný počet chovatelů a krav, ale především, že se výrazně zvětší zájem chovatelské veřejnosti o návštěvu této akce. Všichni jste srdečně zváni, potěšíte tím nejen organizátory, ale hlavně své kolegy, kteří obětují spoustu svého času k přípravě a prezentaci svých zvířat! V příštím čísle ČN, které vyjde v průběhu března 2016, bude uveřejněna druhá část Ročenky s výsledky inseminace za rok 2015 spolu s informacemi o hodnocení zevnějšku a zápisu býků do plemenné knihy. Nejnovější informace jsou pravidelně zveřejňovány na svazových webových stránkách ( Další důležité informace lze získat na stránkách Českomoravské společnosti chovatelů, a.s. ( a stránkách Plemdat, s.r.o. ( Podrobné údaje jsou pak součástí Ročenky kontroly užitkovosti, vydávané Českomoravskou společností chovatelů, a.s. 2. Vývoj stavů a plemenné skladby populace krav v kontrole užitkovosti Jestliže jsme v roce 2014 doufali v zastavení každoročního poklesu krav v KU, letos jsme s ohledem na klesající výkupní ceny mléka byli poměrně skeptičtější. Konečný nárůst krav o téměř 1200 ks nás příjemně překvapil, holštýnských krav dokonce meziročně přibylo o více než 2500 ks. Pravděpodobně dochází k průběžnému doplňování nově postavených stájí a navyšování stavů u chovatelů, kteří v posledních letech do výstavby a rekonstrukcí staveb investovali. u 2.1. Vývoj početních stavů krav v kontrole užitkovosti od r Rok Krav v KU Index k předch. roku k roku «III»

4 Většina chovů je již stabilizovaná, chovu krav a produkci mléka důvěřují a pokles výkupních cen mléka neřeší snižováním stavů krav. V současné době je u mnoha chovatelů výrazným problémem nedostatek krmení způsobený jednak suchem, jednak velkou spotřebou pro bioplynové stanice. Doufejme, že se i tento problém podaří chovatelům překonat a nebude mít vliv na velikost populace krav v ČR. Černých holštýnských krav chováme proti loňsku o 2747 ks více, červených 212 ks ubylo. Podíl holštýnských krav na celkové populaci opět narostl a v současné době představuje 59,4 %, z toho je cca 4 % krav RED holštýnských. Co se týče plemenné skladby, stále se výrazně zvyšuje podíl čistých holštýnských krav, kterých je o 4397 ks více než před rokem ( ks). Dnes je tak již 84% holštýnské populace zastoupeno kravami s podílem holštýnské krve %. Nadále se zvyšuje koncentrace krav ve stádech, průměrný počet krav ve stáji opět mírně narostl, u holštýnského plemene na 276 ks (proti 270 v roce 2014), počet stájí s počtem uzavřených laktací nad 400 ks se zvýšil o 16 na 138 velkokapacitních stájí Plemenná skladba populace krav v KU v roce 2015 Plemeno Krav % 2015/14 Český strakatý skot celkem Holštýnský skot včetně kříženek z převodného křížení z toho černostrakatý holštýnský skot z toho červený holštýnský skot Kříženky s podílem černostrakatého skotu 12-49% Ayrshire Jersey Montbeliard Ostatní plemena a kříženky Celkem krav v KU Vývoj plemenné skladby populace dojených krav v KU od roku 2000 Plemeno / stav krav v roce * Krav celkem Z toho České strakaté Holštýnské ( včetně převodného křížení ) z toho černostrakaté holštýnské z toho červené holštýnské Kříženky s podílem černostrakatého skotu méně než 50% Ostatní * se zahrnutím RED v rámci holštýnského plemene 2.4. Plemenná skladba populace krav holštýnského skotu v KU v roce 2015 Plemenná skupina krav 2015/14 H1 Černostrakatý holštýnský skot ( H 88% a více) H2 Kříženky s podílem H 87,5% (H88) H3 Kříženky s podílem H % H4 Kříženky s podílem H % Černostrakatý skot a kříženky s podílem H 50 % a více R1 Červený holštýnský skot ( R 88% a více) R2 Kříženky s podílem R 87,5% (H88) R3 Kříženky s podílem R % R4 Kříženky s podílem R % Červený holštýnský skot a kříženky s podílem R 50 % a více Holštýnský skot a kříženky s podílem H,R 50 % a více «IV»

5 3. Výsledky kontroly užitkovosti v kontrolním roce 2014/2015 Průměrná užitkovost krav v kontrole užitkovos se opět zvýšila jak u holštýnského, tak i u českého strakatého skotu. V holštýnské populaci se dnes řadíme mezi absolutní světovou špičku. Celkem v KU dosáhli naši chovatelé u svých krav průměrné produkce 8537 kg mléka (nárůst pro předchozímu kontrolnímu roku o 166 kg), 329 kg mléčného tuku (tučnost 3,85 %) a 291 kg bílkovin (3,40 %). Při srovnání s rokem předchozím je vidět, že průměrný obsah mléčných složek zůstal na zhruba stejné úrovni, tučnost o 0,01 % poklesla, obsah bílkovin o 0,01 % narostl. Počet uzavřených laktací se zvýšil poměrně výrazně o 7229, délka mezidobí poklesla o 3 dny a už se na 4 dny přiblížila hranici 400 dnů, věk při 1. otelení poklesl o dalších 6 dnů na 26 měsíců a 6 dnů. Průměrná užitkovost černostrakaté holštýnské populace narostla o 174 kg mléka na 9628 kg, 362 kg tuku (při tučnos 3,76 %) a 321 kg bílkovin (3,33 %). Čistokrevné holštýnské krávy vykázaly užitkovost o 172 kg mléka vyšší než v loňském roce a dosáhly tak 9724 kg mléka (!), obsah tuku poklesl o 0,02 % na 3,75 % a obsah bílkovin se zvýšil o 0,02 % na 3,32 %. Počet uzávěrek čistokrevné holštýnské populace narostl o téměř 7000 laktací. U červených holštýnských krav došlo k nárůstu užitkovos o 159 kg mléka na 8470 kg, obsah tuku poklesl o 0,01 %, obsah bílkovin se navýšil o 0,02 %, a to na 4,03 % tuku a 3,50 % bílkovin. Mezidobí u holštýnského skotu v letošním roce pokleslo o 2 dny na 412 dnů. U českého strakatého plemene byl nárůst užitkovos o 116 kg mléka na 7140 kg při tučnos 3,98 % a obsahu bílkovin 3,52 %. Tabulka 3.2. dává přehled o užitkovos krav v KU podle jednotlivých krajů, poslední sloupeček ukazuje procentuální zastoupení jednotlivých plemen (uvádí se podíly u hlavních plemen v regionu). Chovatelé z krajů Moravskoslezského, Zlínského, Středočeského kraje a Prahy (jejíž základnu ale tvoří pouze chov VÚŽV Uhřiněves v Netlukách) se už přehoupli přes hranici užitkovos 9000 kg mléka. Vůbec nejvyšší průměrnou užitkovost vykazuje dlouhodobě kraj Moravskoslezský s 94 %-ním podílem plemene H, a to 9411 kg mléka (3,74 % tuku, 3,29 % bílkovin). Počet krav v PK se pro loňskému roku navýšil o více než 5000 ks na krav. Výrazný je především nárůst počtu krav v hlavním oddíle A, který zahrnuje čistokrevné holštýnské krávy. Počet krav v PHA ke konci kontrolního roku činil ks, to představuje nárůst o 6264 krav. Užitkovost krav zapsaných v plemenné knize se letos zvýšila o 163 kg mléka na 9594 kg (obsah tuku 3,77 % a bílkovin 3,34 %). Starší krávy na 2. a dalších laktacích vedené v oddíle PHA překročily v průměru o 304 kg hranici kg mléka při uzavřených laktacích, celkový průměr krav na 2. a vyšší laktaci v celém souboru PKH dosáhl kg mléka. Dokladem zvyšování úrovně holštýnských stád je i variabilita užitkovos krav, zapsaných do plemenné knihy, uvedená v tabulce 3.7, kde hranici kg mléka již přesáhlo 41 % krav v PKH. «V»

6 3.1. Výsledky kontroly užitkovosti podle plemen 2015 Pořadí laktace Počet Mléko Tuk Tuk Bílk. Bílk. Věk uzávěrek kg % kg % kg mezidobí Černostrakaté holštýnské ( H1 ) 1.laktace /01 2.laktace a další Celkem Černostrakaté včetně kříženek z převodného křížení 1.laktace /03 2.laktace a další Celkem Červené holštýnské ( R1 ) 1.laktace /00 2.laktace a další Celkem Červené holštýnské včetně kříženek z převodného křížení 1.laktace /08 2.laktace a další Celkem Holštýnské včetně kříženek celkem 1.laktace /05 2.laktace a další Celkem České strakaté celkem 1.laktace /27 2.laktace a další Celkem Ayrshire: Celkem Ayrshire Jersey Jersey: Celkem Montbeliard Montbeliard: Celkem Normandský skot Normandský skot: Celkem Kontrola užitkovosti celkem 1.laktace /06 2.laktace a další Celkem «VI»

7 Výsledky kontroly užitkovosti podle plemen - rozdíl 2015/2014 (nárůst+, pokles-) Pořadí laktace Počet Mléko Tuk Tuk Bílk. Bílk. Věk uzávěrek kg % kg % kg mezidobí Černostrakaté holštýnské (H1) 1.laktace laktace a další Celkem Černostrakaté včetně kříženek z převodného křížení 1.laktace laktace a další Celkem Červené holštýnské (R1) 1.laktace laktace a další Celkem Červené holštýnské včetně kříženek z převodného křížení 1.laktace laktace a další Celkem Holštýnské včetně kříženek celkem 1.laktace laktace a další Celkem České strakaté celkem 1.laktace laktace a další Celkem Celkem Ayrshire Jersey Celkem Montbeliard Celkem Normandský skot Celkem Kontrola užitkovosti celkem 1.laktace laktace a další Celkem «VII»

8 3.2. Výsledky kontroly užitkovos podle krajů KRAJ I. LAKT II. A DALŠÍ LAKT CELKEM Pl. UZAV. LD MKG T% TKG B% BKG MD UZAV. LD MKG T% TKG B% BKG MD UZAV. LD MKG T% TKG B% BKG skl. HLAVNI MESTO PRAHA / H69C29L02 STREDOCESKY KRAJ / H70C25 JIHOCESKY KRAJ / C53H40 PLZENSKY KRAJ / H46C35R13 KARLOVARSKY KRAJ / C84 USTECKY KRAJ / H72C24 LIBERECKY KRAJ / C71H26 KRALOVEHRADECKY KRAJ / C50H47 PARDUBICKY KRAJ / C60H35 KRAJ VYSOCINA / H52C43 JIHOMORAVSKY KRAJ / H65C31 OLOMOUCKY KRAJ / H69C27 ZLINSKY KRAJ / H87 MORAVSKOSLEZSKY KRAJ / H94 ČESKÁ REPUBLIKA / Výsledky kontroly užitkovos holštýnských krav a kříženek z převodného křížení PLEMENO Pořadí Počet Uzáv. Lakt. Mléko Tuk Bílk. Věk PLEM. SKUP. laktace chovů laktací dnů kg % kg % kg Mezid. 1.lakt /01 H100 2.lakt a další CELKEM lakt /07 H88 2.lakt a další CELKEM lakt /17 H lakt a další CELKEM lakt /13 H lakt a další CELKEM lakt /00 R100 2.lakt a další CELKEM lakt /08 R88 2.lakt a další CELKEM lakt /23 R lakt a další CELKEM lakt /13 R lakt a další CELKEM lakt /03 H celkem 2.lakt a další CELKEM lakt /08 R celkem 2.lakt a další CELKEM «VIII»

9 3.4. Vývoj užitkovosti čistokrevných černostrakatých krav v KU od r Rok Počet Mléko Tuk Tuk Bílk. Bílk. Věk uzávěrek kg % kg % kg Mezidobí Stavy krav v plemenné knize podle plemenné příslušnosti - říjen 2015 Písmeno/oddíl PK PHA PHB PHC PHD Celkem Rozdíl 14/13 H H H H H H H H 50 a více celkem R R R R R R R R 50 a více celkem Ostatní H 50 a více Celkem «IX»

10 3.6. Užitkovost krav v plemenné knize holštýnského skotu 2015 Poř. Laktace Počet Mléko Tuk Tuk Bílkoviny Bílkoviny Věk při I.ot Oddíl PK uzávěrek kg % kg % kg Mezidobí PHA I. Lakt /00 PHB /07 PHC /20 PHD /19 Celkem /04 PHA II. a další PHB PHC PHD Celkem Celkem PHA PHB PHC PHD Celkem Rok Rozdíl Variabilita užitkovosti krav, zapsaných v plemenné knize Rok Počet uzávěrek Podíl krav s dojivostí v kg do nad Rok nad ,3* nesl. nesl ,4* nesl. nesl ,7* nesl. nesl * nesl. nesl ** nesl «X»

11 4. Nejlepší chovy a nejlepší krávy podle produkce tuku + bílkovin (T+B) za normované laktace, uzavřené v kontrolním roce 2014/2015. V letošním roce dosáhl nejvyšší užitkovos T+B u svých krav pan Radomír Vyjídáček z Vyšehorek na Šumpersku. 32 holštýnských krav, které zde v posledním kontrolním roce uzavřely laktaci, dosáhly užitkovos 920 kg T+B (13267 kg mléka, 3,74 % tuku, 3,19 % bílkovim). Hned v závěsu se zařadila čtveřice chovatelů s velkokapacitními stády, ZS Ostře n i přes stěhování krav do nových stájí dokázal po letech přeskočit VKK v Bohdalově a na 524 uzavřených laktacích dosáhl užitkovos 883 kg T+B (12506 kg mléka, 3,65 % tuku a 3,41 % bílkovin). AGRAS Bohdalov, a.s. se zařadil na 3. místo s užitkovos 866 kg T+B (12603 kg mléka, 3,57 % tuku a 3,30 % bílkovin) při vynikajícím mezidobí 393 dnů. Hned za nimi následují chovatelé z farmy Brozany patřící firmě ZEAS Pod Kuněckou Horou na Pardubicku a z farmy Kočí Osevy, a.s. Chrudim. Více než kg mléka v průměru nadojily ještě krávy v ZD Čechce na Benešovsku. U stájí s užitkovos nad kg mléka dosáhly nejvyšší tučnos dojnice v ZD Sedlejov (4,23 %), na farmě Vystrkov ing. Pavla Mošny (4,20 %) a na Statku Dolní Dvory farma Střezece (4,14 %). Obsah bílkovin mají nejvyšší stejně jako loni v ZD Pojbuky - stáj Rodná (3,53%), dále v ZF Rolnička Lipanovice (3,47 %) a v ZD Dolní Újezd, farma Osík (3,46 %). Celkem 9 chovů překročilo i při desesícové mléčné užitkovos hranici 3,40 % bílkovin. Zajímavým ukazatelem je i délka mezidobí, velmi důležitá z hlediska ekonomiky především u velkokapacitních stájí. Délku pod 390 dnů mezi stájemi s nejvyšší užitkovos vykazuje 16 stájí (většinou s více než 200 uzavřenými laktacemi), z toho dokonce Statek Dolní Dvory - Střezece a Stagra s.r.o. - stáj Heřmaneč dosáhly mezidobí 372 resp. 368 dnů. Písmeno A ve sloupci EXT označuje stáje, ve kterých je prováděno plošné hodnocení zevnějšku všech prvotelek. Ze 167 nejlepších stájí (56917 uzávěrek) jsou plošně popisovány prvotelky ve 118 stájích se uzávěrkami, tj. 71 % stájí (dle počtu uzavřených laktací 78 %). Celkově provádí plošné hodnocení zevnějšku všech prvotelek 277 zemědělských podniků. Podle pravidel svazové soutěže byly stanoveny limity pro udělení plaket za vynikající užitkovost T+B (stáj musí mít min. 50 % krav zapsaných v PKH a dosáhnout minimální hranice užitkovos 1 směrodatnou odchylku nad průměr populace). Ve skupině nejlepších s minimální produkcí 825 kg tuku + bílkovin (x + 2,5s) bylo uděleno celkem 12 plaket. Plaketu za produkci T+B 760 až 824 kg (x + 1,5s) obdrželo celkem 52 stájí a za průměrnou produkci T+B kg (x + 1s) celkem 103 stájí. Užitkovost 200 kg bílkovin překročilo 792 stájí (ponecháno bylo hodnocení kg bílkovin pro lepší porovnání s předchozími léty) zapsaných v PKH. V tabulce 4.3. jsou porovnány průměrná délka laktace, produkční ukazatele a mezidobí k průměrné velikos stáda. Výsledky jsou víceméně shodné jako v předchozích letech, výrazný je především rozdíl v produkci mléka ve prospěch velkokapacitních stájí a nižší mezidobí v těchto stájích, projevuje se zde výraznější ekonomický tlak na tyto ukazatele ve větších stájích. Naopak obsah mléčných složek, především tuku, je vyšší u stájí s menším počtem krav. V tabulce je uvedeno pořadí nejlepších chovatelů (všechny stáje v podniku) dle produkce T+B podle jednotlivých velikostních skupin. Jednou z podmínek je splnění minimálního počtu 50 % krav zapsaných v PKH ze všech stájí, které má podnik v PKH zapsané. Ve skupině s nejmenším počtem uzávěrek dosáhla na 1. místo farma pana Radomíra Vyjídáčka z Vyšehorek. Ve 2. skupině ( uzávěrek) dosáhla nejvyšší produkce farma Pomoraví Babice, a.s. (okres Uherské Hradiště) s užitkovos T+B 835 kg. Ve skupině s 201 až 400 uzávěrkami se nejlépe umísla Oseva Agri Chrudim, a.s. s průměrnou produkcí 848 kg tuku a bílkovin u 399 dojnic a ve skupině největších podniků se na 1. místě umísla ZS Ostřen, a.s. s průměrnou užitkovos 883 kg T+B na 524 uzavřených laktacích. «XI»

12 Nejvyšší absolutní užitkovos (1370 kg T+B) dosáhla kráva na 3. laktaci Ostren NELA 5 CZ (NXA-644 FIBRAX x NEA-392 MASCOL) ze ZS Ostře n, a.s., která se kromě vynikající užitkovos kg mléka (tučnost 3,52 %, obsah bílkovin 3,57 %) prezentuje i excelentním exteriérem, na 3. laktaci byla přehodnocena známkou E90 a velmi dobře se ukázala i na letošním národním holštýnském šampionátu v Brně. Druhá skončila CZ po býkovi NXA-480 ROUKI x NGA-560 VICTORY z VOD Zdislavice, která na ukončené 3.laktaci nadojila kg mléka při tučnos 4,46 % a obsahu bílkovin 3,53 %, tj 1327 kg T+B a tře místo obsadila Ostren UZES 9 RED CZ (NXA-586 MR. BURNS x NBY-237 ROYALIST) také ze ZS Ostře n, a.s. tato nejlepší REDka dosáhla na 4.laktaci hodnoty T+B 1319 kg a nadojila kg mléka při tučnos 3,92 % a obsahu bílkovin 3,48 %. Nejlepší prvotelkou v produkci T+B (1177 kg) je CZ (NEA-058 SERMIONE x NXA-036 RAFAEL) z Rolnické, a.s. Králíky, která nadojila kg mléka při obsahu tuku 3,79 % (636 kg) a bílkovin 3,22 % (541 kg) před Ostren GENUA 10 ET (celková známka za exteriér VG87) CZ (NEA-986 ALTAIOTA x NXA-729 SANDY) ze ZS Ostře n, a.s. s 1108 kg T+B při užitkovos kg mléka (obsah tuku 4,06 % a bílkovin 3,45 %) a CZ (G+84, vemeno VG87) (NEO-027 HILL x NEA-515 SNOWMAN) z VOD Zdislavice, která sice nadojila kg mléka ale díky nižším složkám (tučnost 3,55 %, bílkovina 2,87 %) dosáhla hodnoty T+B o 24 kg nižší kg. Mezi nejlepšími 498 kravami jsou 3 prvotelky, 150 krav na 2., 208 na 3., 102 krav na 4., 32 krav na 5., 2 na 6. a Agras DONA CZ z AGRAS, a.s. Bohdalov nadojila na 9. laktaci kg mléka (3,9 % tuku, 3,36 % bílkovin), za celý život tak již dosáhla kg mléka. Nejvíce dcer mezi 500 nejužitkovějšími kravami mají býci NXA-701 ALFONS (19 dcer), NEA-058 SERMIONE (16 dcer), NEA-113 O-MAN (12 dcer), RED-486 KIAN (10) a býci NEA-221 WIN 395, NEA-815 JAKE a NXA-507 ALTON (po 8 dcerách). Z podniků je nejvíce zastoupen ZS Ostře n a.s. se 72 dojnicemi, AGRAS Bohdalov a.s. se 41, Agropodnik Košece, a.s. s 20 a AGRO Jesenice s 19 dojnicemi. «XII»

13 Nejlepší stáje, oceněné plaketou Svazu za vysokou užitkovost A. 825 a více kg tuku + bílkovin Poř Chovatel Farma PK Uzáv Mkg T% Tkg B% Bkg T+B MD EXT 1 VYJIDACEK RADOMIR VYSEHORKY ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK A 3 AGRAS BOHDALOV, A.S. BOHDALOV VKK A 4 ZEAS, A.S.POD KUN.HOROU BROZANY A 5 OSEVA A.S. CHRUDIM VKK KOCI A 6 POMORAVI BABICE,A.S. BABICE VALASSKE ZOD,DRUZST. ZASOVA K A 8 ROZVODI CERNOV S.R.O CERNOV VKK A 9 JINDROVA ZEMED.FARMA LIPANOVICE A 10 BASIK MILAN, ING. ZARYBNICNA LHOTA A 11 KOPECKY PAVEL JIRETICE A 12 AGROPODNIK KOSETICE CHYSNA II A B kg tuku + bílkovin Poř Chovatel Farma PK Uzáv Mkg T% Tkg B% Bkg T+B MD EXT 13 ROLNICKA A.S.KRALIKY PETROVICE A 14 AGRODRUZSTVO ZAHORI TRESEN A 15 AGRODRUZSTVO ZAHORI OSLOV NK A 16 ZP OSTROV,A.S. OSTROV A 17 ZD CECHTICE CECHTICE - HOLSTYN A 18 ZERAS A.S. RADOSTIN A 19 AGRO VNOROVY, A.S. VNOROVY ZD ROSTYN V HODICICH VKK HODICE A 21 AGROPODNIK KOSETICE KOSETICE A 22 ZDV NOVOVESELSKO NOVE VESELI A 23 ZOD BRNISTE VELKY GRUNOV VKK A 24 AGRO JESENICE A.S. HODKOVICE A 25 AGRODRUZ. VYSETICE VYSETICE A 26 VOD ZDISLAVICE ZDISLAVICE H A 27 ZD DOLANY SLATINA K A 28 ZEM,A.S. NOVY BYDZOV NEPOLISY MF A 29 AGRO CHOMUTICE A.S. TRTENICE A 30 AGRO POSAZAVI, A.S. VADIN A 31 VALASSKE ZOD,DRUZST. STRITEZ NAD BECVOU K A 32 DRUZSTVO VYSOCINA ARNOLEC A 33 JILEK JAN ING. HUNCICE DOUBRAVA SPOL. S R.O LUDSLAVICE A 35 NETIS A.S. JABLUNKOV VKK A 36 ZOD LESNA PERNA VKK A 37 ZD DOLNI UJEZD OSIK VKK MOSNA PAVEL,ING. VYSTRKOV A 39 BOHACKOVA NADEZDA NAKLOV A 40 KARSIT AGRO, A.S. HRIBOJEDY A 41 ZERAS A.S. PAVLOV A 42 VOS ZEMEDELCU,A.S. V.OPATOVICE-UHRICE H A 43 AGRODR. NACERADEC NACERADEC A 44 ZD ROSTYN V HODICICH VKK RUZENA A 45 SEDIVY JAN SMRHOV LUKA,A.S. VYS.STUDNICE VKK A 47 ZS SLOVEC A.S. SLOVEC A 48 AGRODRUZSTVO KLAS DOLANY VKK A 49 AGROBOS,SPOL.S R.O. SLATINA A 50 ZD BRTNICE UHRINOVICE VKK A 51 ZP KEBLOV, A.S. MNICHOVICE A 52 OD SOBESICE SOBESICE A «XIII»

14 B kg tuku + bílkovin Poř Chovatel Farma PK Uzáv Mkg T% Tkg B% Bkg T+B MD EXT 53 STATEK D.DVORY STREZETICE AGRODAM HOREPNIK, S. HOREPNIK A 55 HRABE FRANTISEK ING. DOLNI STAKORY A 56 DZV NOVA, A.S. PETROVICE VKK A 57 ZD "KRIZANOVSKO" KRIZANOV SK RYCHOLKA S.R.O. CHOUSTNIK.HRADISTE A 59 VANICEK TOMAS HVOZDANY ZD KRASNA HORA A.S. PETROVICE A 61 ZD SEDLEJOV SEDLEJOV-VKK A 62 AGRAS ZELATOVICE,A.S ZELATOVICE VKK A 63 ZD DOLNI UJEZD KABATOVES VKK ZS KOSOVA HORA A.S. JANOV A C kg tuku + bílkovin Poř Chovatel Farma PK Uzáv Mkg T% Tkg B% Bkg T+B MD EXT 65 ZEMAS AG,A.S. MARTINICE A 66 MORAVSKA ZEMEDELSKA PROSENICE A 67 AGROJECMINEK S.R.O. CHROPYNE A 68 UNESOVSKY STATEK AS. CHRANCOVICE A 69 ZEM.AKC.SPOL.NIVNICE NIVNICE A 70 ZD DOLNI UJEZD LITOMYSL VKK AG SKORENICE A.S. UJEZD SOLMILK A.S. OLESNA K A 73 MECLOVSKA ZEMEDEL.AS VKK SRBY A 74 ALIMEX NEZVESTICE AS ZAKAVA POLABI VYSOKA A.S. VYSOKA K A 76 ZDV VESELKA TICHONICE ZD HNOJICE HNOJICE VKK A 78 ZEVAS VRACLAV A.S. SEDLEC A 79 BARTOVA LUDMILA ZBOZI MESPOL MEDLOV, A.S. MEDLOV VKK A 81 ZD TRH.STEPANOV,A.S. TRHOVY STEPANOV VKK A 82 ZD MORASICE UJEZDEC A 83 VESELSKY JOSEF KOJKOVICKY AGRO PODLESI A.S. BAHNO MALY BOR AGROSPOL,AS MALY BOR A 86 SELEKTA PACOV,A.S. PACOV A 87 DS AGROS,A.S. NETIN KOPACKA FERDINAND POSOBICE BICIKOVA SYLVA BUKOVNO ZD SLOUPNICE DOLNI SLOUPNICE MF A 91 DUBEN PETR ZDIREC AGRO DV PUKLICE PRISEKA LIBINSKA AGRO S.R.O. SUMVALD A 94 MRTKA PAVEL, ING. KREPINY ZD POJBUKY RODNA AGRIA OBRATAN ZOD CETORAZ, A 97 HORACEK MIROSLAV SNAKOV ZD DOBRUSKA DOBRUSKA-MLEC.FARMA A 99 AGROSPOL M.VOZICE AS HLASIVO AGRA VELKY TYNEC,A.S KRCMAN VKK A 101 LINHART VLADIMIR HATE A 102 HOD DOL.HERMANICE D.HERMANICE A 103 TOZOS SPOL S.R.O. TOSANOVICE VKK A 104 ZD MIR RATIBOR HOSTALKOVA K A 105 AGROS VY-DEDICE A.S. OPATOVICE A 106 TAGROS TROUBELICE AS TROUBELICE VKK «XIV»

15 C kg tuku + bílkovin Poř Chovatel Farma PK Uzáv Mkg T% Tkg B% Bkg T+B MD EXT 107 ALIMEX NEZVESTICE AS CICOV ZD AGROBEN STRELICE BENKOV VKK AGRIMEX S.R.O. BRUMOVICE K A 110 SITAL VACLAV MOJNE A 111 ZD NOVOSEDLY VOLENICE VBJ ZD VSESTARY CHLUM VKK A 113 ZEM.SPOL.KOMORNO A.S CHOCENICKA LHOTA A 114 STAGRA-SPOL.S R.O. HERMANEC-VOLNA A 115 VLCNOVSKA ZEM. A.S. VLCNOV ZEMAX SITBORICE,A.S. SITBORICE A 117 ZEPO BELOHRAD A.S. DOLNI NOVA VES I A 118 DRAPAL STANISLAV ING KRENOVICE AGRO PERTOLTICE,A.S. NOVY SAMECHOV A 120 BESKYD AGRO AS PALKOVICE SKALICE OSIVA A.S. POHLED A 122 ZD PARTUTOVICE PARTUTOVICE K A 123 POLACEK OLDRICH HOLE A 124 AGRIA OBRATAN ZOD OBRATAN A 125 ZIVA A.S. CESKE PETROVICE HK ZEMSPOL STUDENKA A.S PUSTEJOV K A 127 NETIS A.S. D.LUTYNE VKK A 128 ZDV NOSOVICE NIZNI LHOTY VKK A 129 FADOM S.R.O. DOLNI MESTO ZD SEDLEJOV NEVCEHLE A 131 HROMAS LADISLAV SOUSICE ZAS BREZNO ZIDNEVES I A 133 ZDV FRYSTAK FRYSTAK ZD DOLANY SVINISTANY A 135 ZD DUSEJOV,DRUZSTVO DUSEJOV VKK A HRADECKA ZEMED. AS BRANKA U OPAVY MALCINSKA A.S. MALCIN A 138 AGRODRUZSTVO ZIMUTIC BECICE A 139 OSICKA VACLAV MVDR. CERVENKA, NOVY DVUR A 140 PODBLANICKO A.S. VELIS VKK A 141 ZS HORNI KRUPA A.S. HORNI KRUPA VSEZEP S.R.O.HAJEK VSERUBY DVPM SLAVIKOV SLAVIKOV VKK,KU,INS A 144 ZS KOSOVA HORA A.S. KAMENICE ZERA RAJEC A.S. RAJEC A 146 ZS TERRIS, A.S. BUDETSKO A 147 ZD LUSTENICE LUSTENICE A 148 ZEMEDELSKA A.S. LIPA LIPA A 149 ZD OLBRAMKOSTEL OLBRAMKOSTEL VKK ZES KRIVSOUDOV S.R.O KRIVSOUDOV MF A 151 ZOD ONOMYSL NEPOMERICE VS DOBROSEV, A.S. DOBRONIN VKK-K A 153 ZP HOSPRIZ, A.S. HOSPRIZ DZS STRUHAROV A.S. STRUHAROV - ML.FARMA AGD MORKOVICE,DRUZS. POCENICE VKK A 156 ZD SEMIKOVICE ROUCHOVANY - VKK A 157 FARMA SOUSEDOVICE S. SOUSEDOVICE-AUTOMAT A 158 VOD JETRICHOVICE,DR. ZHOREC POSPICHAL MIROSLAV KLIMETICE HANZL V. ING. BUDYNE A 161 BERANEK JOSEF VESELICE FARMA MOLIK S.R.O. RADIMOVICE U ZELCE «XV»

16 C kg tuku + bílkovin Poř Chovatel Farma PK Uzáv Mkg T% Tkg B% Bkg T+B MD EXT 163 ZD "VYSOCINA" ZELIV ZELIV-H A 164 AGRO SEDLICE A.S. SEDLICE 4R A 165 AGD BLIZKOVICE,DRUZS BLIZKOVICE A 166 ZOD MRAKOV TLUMACOV A 167 AGRODRUZSTVO ZABREH ROVENSKO A Počet udělených plaket v jednotlivých skupinách Plakety 2015 Produkce kilogramů tuku + bílkovin Počet stájí 825 a více C e l k e m Nejlepší chovatelé v jednotlivých velikostních skupinách Počet uzavřených laktací 5-70 Poř Chovatel Obec,farma Středisko Pl. St Uz. PK% Poř.l. Mkg T% Tkg B% Bkg T+B Mez 1 VYJIDACEK RADOMIR VYSEHORKY 5 SUMPERK HH* BASIK MILAN, ING. ZARYBNICNA LHOTA 15 TABOR HH* PIVONKA BABICE PRACHATICE HVP MOSNA PAVEL,ING. VYSTRKOV 3 PELHRIMOV HH* SEDIVY JAN SMRHOV 8 CESKY KRUMLOV QVP STATEK D.DVORY STREZETICE HRADEC KRALOVE HH* HRABE FRANTISEK ING. DOLNI STAKORY MLADA BOLESLAV SH* VANICEK TOMAS HVOZDANY 40 TABOR HHC BARTOVA LUDMILA ZBOZI HAVLICKUV BROD HH VESELSKY JOSEF KOJKOVICKY 8 HAVLICKUV BROD HH* Počet uzavřených laktací Poř Chovatel Obec,farma Středisko Pl. St Uz. PK% Poř.l. Mkg T% Tkg B% Bkg T+B Mez 1 POMORAVI BABICE,A.S. BABICE UHERSKE HRADISTE PH* JINDROVA ZEMED.FARMA LIPANOVICE PRACHATICE HH* KOPECKY PAVEL JIRETICE BENESOV HH* JILEK JAN ING. HUNCICE 17 PLZEN-SEVER HH* AGROBOS,SPOL.S R.O. SLATINA KLADNO HH* BICIKOVA SYLVA BUKOVNO MLADA BOLESLAV HH* HORACEK MIROSLAV SNAKOV USTI NAD ORLICI HH* LINHART VLADIMIR HATE 64 BEROUN PH HOD DOL.HERMANICE D.HERMANICE ZDAR NAD SAZAVOU PH ZD AGROBEN STRELICE BENKOV VKK OLOMOUC HH PK% Bkg Mez «XVI»

17 Počet uzavřených laktací Poř Chovatel Obec,farma Středisko Pl. St Uz. PK% L. Mkg T% Tkg B% Bkg T+B Mez 1 OSEVA A.S. CHRUDIM VKK KOCI CHRUDIM HH AGRO VNOROVY, A.S. VNOROVY TREBIC HH VOD ZDISLAVICE ZDISLAVICE H BENESOV HH* AGRODRUZ. VYSETICE VYŠETICE TABOR IH* ZOD LESNA PERNA VKK VSETIN HH BOHACKOVA NADEZDA NAKLOV PLZEN-SEVER HH* VOS ZEMEDELCU,A.S. V.OPATOVICE-UHRICE H BLANSKO HH* ZP KEBLOV, A.S. MNICHOVICE BENESOV HH* OD SOBESICE SOBESICE KLATOVY PH AGRODAM HOREPNIK, S. HOREPNIK PELHRIMOV HH Počet uzavřených laktací 401 a více Poř Chovatel Obec,farma Okres Pl. St Uz. PK% L. Mkg T% Tkg B% Bkg T+B Mez 1 ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE HH* AGRAS BOHDALOV, A.S. BOHDALOV VKK ZDAR NAD SAZAVOU HH* ZEAS, A.S.POD KUN.HOROU BROZANY PARDUBICE HH ROZVODI CERNOV S.R.O CERNOV VKK PELHRIMOV HH* ROLNICKA A.S.KRALIKY PETROVICE HRADEC KRALOVE PH* AGRODRUZSTVO ZAHORI OSLOV, TŘEŠEŇ PISEK PH* AGROPODNIK KOSETICE KOŠETICE, CHYŠNÁ PELHRIMOV HH* ZP OSTROV,A.S. OSTROV ZDAR NAD SAZAVOU PH* VALASSKE ZOD,DRUZST. ZAŠOVÁ, STŘÍTEŽ VSETIN HH* ZD CECHTICE CECHTICE - HOLSTYN BENESOV PH* Počty stájí s průměrnou produkcí 200 a více kg bílkovin Uzávěrek Více než z toho 201 a více nesl. nesl Celkem stájí Průměrná velikost stáda plemeno H plemeno C ostatní Počet krav stájí krav prům.vel. stájí krav prům.vel. stájí krav prům.vel Průměrná užitkovost stájí v rámci jednotlivých velikostních skupin Vel. skupina Počet Celkem % z Poř. Mléko Tuk Tuk Bílk. Bílk. počet uzávěrek stájí uzávěrek uzávěrek laktace kg % kg % kg Mezidobí a více Celkem «XVII»

18 «XVIII» 4.4. Přehled zvířat umístěných na výstavách v roce 2015 Š - šampionka výstavy NŠ - národní šampionka RŠ - rezervní šampionka Datum Akce Kategorie Poř. Č.zvířete Jméno Otec OM Chovatel Poz NVHZ BRNO jalovice Cihlar Kristina Wyman Altaiota Radek Cihlář, Milošovice národní jalovice Tamina Sparkling Drevil ZF Rolnička Lipanovice šampionát jalovice Agras Violka Supersire Hunter Agras Bohdalov a.s. H RED Thundra Thunder W Faber Agro Staňkov a.s. RED Bela Abel Thunder W Agro Staňkov a.s. RED Lucka Jotan Lustrum ZOD Mrákov prvotelky H Novoveselsko Šarlota Junction Boulder ZDV Novoveselsko prvotelky H Agras Elena O-Cosmopolitan Active Agras Bohdalov a.s. prvotelky H Oseva Superka Super Stame Oseva Agri Chrudim kráva na 2.l H Chorusic Rakia Struik Roumare 1.zemědělská a.s. Chorušice NŠ kráva na 2.l H Vysoka Marina Rolex Richthofen Polabí Vysoká a.s. kráva na 2.l H Arpida Lexact Maserati ZF Rolnička Lipanovice starší krávy H Zeras Romana Roumare Bolton Zeras Radostín a.s. RŠ starší krávy H Zeras Milka Mildik Kamil Zeras Radostín a.s. starší krávy H Novoveselsko Štěpánka Boulder Hamper ZDV Novoveselsko vemeno Agras Elena O-Cosmopolitan Active Agras Bohdalov a.s Opařany prvotelky Emerald Ulier Cham Agrodružstvo Vyšetice prvotelky Lenka Windbrook Grog ZF Rolnička Lipanovice prvotelky Omanoman Floryn ZOD Sepekov krávy Vysetice Loretta Sholten Okendo Agrodružstvo Vyšetice Š krávy Kra-Ho Bohemia Bolton Jesther Krásná Hora n.vlt. a.s. krávy Kra-Ho Tanja RC Jotan Klenot Krásná Hora n.vlt. a.s. vemeno Kra-Ho Bohemia Bolton Jesther ZF Rolnička Lipanovice Zdislavice krávy Kra-Ho Tanja RC Jotan Klenot Krásná Hora n.vlt. a.s. Š krávy Vysetice Loretta Sholten Okendo Agrodružstvo Vyšetice krávy Cihlar Cilka Massey Goldwyn Radek Cihlář, Milošovice vemeno Cihlar Cilka Massey Goldwyn Radek Cihlář, Milošovice Kralovice prvotelky Goldsun Gibor Alimex Nezvěstice a.s. prvotelky Fantast Lancelot Zelený Jiří, Horní Staňkov prvotelky Super Freddy Alimex Nezvěstice a.s. krávy Plugy Heptagon ZOD Kolinec Š krávy Dover Nomad Alimex Nezvěstice a.s. krávy Alino Jesther Alimex Nezvěstice a.s. vemeno Plugy Heptagon ZOD Kolinec.8.1 Č.Budějovice prvotelky Lenka Windbrook Grog ZF Rolnička Lipanovice Š prvotelky Jarno Latinlover ZD "Vysočina" Želiv prvotelky Fuiceneuf Marathon ZD "Vysočina" Želiv krávy Arpida Lexact Maserati ZF Rolnička Lipanovice krávy Čírka Monty Planet ZF Rolnička Lipanovice krávy Astre Man Lonard Agrodružstvo Vyšetice vemeno Čírka Monty Planet ZF Rolnička Lipanovice

19 .9.1 Chomutice jalovice McCutchen Ashlar Karel Stříbrný, Radim jalovice Chelios Ernesto Agro Chomutice a.s. jalovice Atomium Red Fidelity ZS Svobodné a.s. prvotelky Explode Magret Cas Karel Stříbrný, Radim prvotelky Windbrook Gigant Agro Slatiny a.s. prvotelky Windbrook Marmax Karel Stříbrný, Radim krávy Prince Scooby Duu Zemědělská a.s. Březno Š krávy Palermo Marmax Karel Stříbrný, Radim krávy Airraid Air Time Karel Stříbrný, Radim vemeno Prince Scooby Duu Zemědělská a.s. Březno «XIX»

20 «XX» 4.5. Krávy s nejvyšší produkcí T + B - údaje za normovanou laktaci Poř KZ Číslo krávy PK Chovatel Stáj Středisko Plem Otec OM L LD Mkg T% Tkg B% Bkg T+B MD 1 CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NXA-644 NEA CZ PHA VOD ZDISLAVICE ZDISLAVICE H BENESOV H100 NXA-480 NGA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE R100 NXA-586 NBY CZ PHA ROLNICKA A.S.KRALIKY PETROVICE HRADEC KRALOVE H100 NEA-939 NGA CZ PHA VOD ZDISLAVICE ZDISLAVICE H BENESOV H100 NEA-928 NEA CZ PHA ROLNICKA A.S.KRALIKY PETROVICE HRADEC KRALOVE H100 NXA-271 NGA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NEA-641 NXA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NEA-641 NEA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NGA-647 NXA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NEA-737 NEA CZ PHA VYJIDACEK RADOMIR VYSEHORKY 5 SUMPERK H100 NXA-056 NGA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NGA-567 NEA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NGA-634 NXA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NEB-908 NBY CZ PHA AGRAS BOHDALOV, A.S. BOHDALOV VKK ZDAR NAD SAZAVOU H100 NXA-508 NEA CZ PHA ZD CECHTICE CECHTICE - HOLSTYN BENESOV H100 NGA-527 NXA CZ PHA AGROS MIROVA S.R.O. LHOTA SEMINOVA JICIN H100 NXA-567 NX CZ PHA OSEVA A.S. CHRUDIM VKK KOCI CHRUDIM H100 NXA-561 NEB CZ PHA AGRAS BOHDALOV, A.S. BOHDALOV VKK ZDAR NAD SAZAVOU H100 NEA-887 NXA CZ PHA AGRODRUZSTVO ZAHORI TRESEN PISEK H100 NXA-651 NXA CZ PHA POMORAVI BABICE,A.S. BABICE UHERSKE HRADISTE H100 NXA-773 NEB CZ PHA VOD ZDISLAVICE ZDISLAVICE H BENESOV H100 NEA-648 NXA CZ PHA VOD ZDISLAVICE ZDISLAVICE H BENESOV H100 NEA-149 NXA CZ PHA VOD ZDISLAVICE ZDISLAVICE H BENESOV H100 NXA-561 NEA CZ PHA AGRAS BOHDALOV, A.S. BOHDALOV VKK ZDAR NAD SAZAVOU H100 NEA-581 NXA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NGA-541 NEA CZ PHB ZD CECHTICE CECHTICE - HOLSTYN BENESOV H88M RED-486 NEB CZ PHA ZOD BRNISTE VELKY GRUNOV VKK CESKA LIPA H100 NEA-968 NGA CZ PHA ZEAS, A.S.POD KUN.HOROU BROZANY PARDUBICE H100 NEA-421 NEA CZ PHA ROLNICKA A.S.KRALIKY PETROVICE HRADEC KRALOVE H100 NXA-179 NGA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NXA-582 NEA CZ PHC ZEAS, A.S.POD KUN.HOROU BROZANY PARDUBICE H100 NEA-648 NGA CZ PHC ZEAS, A.S.PODKUN.HOROU BROZANY PARDUBICE H100 NEA-648 NEA CZ PHA AGRAS BOHDALOV, A.S. BOHDALOV VKK ZDAR NAD SAZAVOU H100 NXA-686 NEA CZ PHD AGRODR. NACERADEC NACERADEC BENESOV H100 NXA-701 NEA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NGA-634 NGA CZ PHA VOD ZDISLAVICE ZDISLAVICE H BENESOV H100 NEA-738 NXA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NXA-634 NEA CZ PHA DS AGROS,A.S. NETIN ZDAR NAD SAZAVOU H100 NEA-111 NEA CZ PHA VYJIDACEK RADOMIR VYSEHORKY 5 SUMPERK H100 NXA-036 NEA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 PPH-155 NGA CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NEA-737 NEI CZ PHA ROLNICKA A.S.KRALIKY PETROVICE HRADEC KRALOVE H100 PPH-418 NBY CZ PHA ZS OSTRETIN A.S. OSTRETIN-NK PARDUBICE H100 NGA-647 NEA CZ PHA VALASSKE ZOD,DRUZST. ZASOVA K 1 VSETIN H100 NEA-143 NEB

HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC. 1. část «I»

HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC. 1. část   «I» Svaz chovatelů Ročenka holštýnského 2014-1. část skotu ČR HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT 2014 1. část www.holstein.cz «I» Obsah 1. Úvod...II 2. Vývoj stavů

Více

ROČENKA ANNUAL REPORT

ROČENKA ANNUAL REPORT Ročenkaholštýnského 2016-1. část Svaz chovatelů skotu ČR HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT 2016 1. část «I» www.holstein.cz Obsah 1. Úvod...II 2. Vývoj stavů

Více

ČR HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT

ČR HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT Svaz chovatelů holštýnského skotu HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT www.holstein.cz O Z CH VATE VA S 1. část HO SKOTU KÉ 2018 HOLŠTÝN S LŮ Obsah 1. Úvod...3

Více

ČR HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT

ČR HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT Svaz chovatelů holštýnského skotu HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT www.holstein.cz O Z CH VATE A V S 1. část HO SKOTU KÉ 2017 HOLŠTÝN S LŮ Obsah 1. Úvod...3

Více

Plemeno české strakaté - prvotelky

Plemeno české strakaté - prvotelky Plemeno české strakaté - prvotelky 1. Číslo krávy: 283440 952 Narození: 1.12.2012 UNIAGRO s.r.o. 132336 952 Otec: HG 279 FANTOM Zapuštění: 26.1.2015 Otec matky: RAD 64 Otel.: 29.11.2014 I. 144 3600 116

Více

Rozbor plnění šlechtitelského programu v roce

Rozbor plnění šlechtitelského programu v roce Svaz chovatelů holštýnského skotu ČR, o.s. Rozbor plnění šlechtitelského programu v roce 2015 Zpracoval: kolektiv pracovníků Svazu chovatelů holštýnského skotu ČR, o.s. na základě podkladů ČMSCH a.s. ROZBOR

Více

HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC. 1. část «I»

HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC. 1. část  «I» Svaz chovatelů Ročenka holštýnského 2013-1. část skotu ČR HOLSTEIN CATTLE BREEDERS ASSOCIATION OF THE CZECH REPUBLIC ROČENKA ANNUAL REPORT 2013 1. část www.holstein.cz «I» Obsah 1. Úvod...II 2. Vývoj stavů

Více

ROZBOR PLNĚNÍ ŠLECHTITELSKÉHO PROGRAMU 2016

ROZBOR PLNĚNÍ ŠLECHTITELSKÉHO PROGRAMU 2016 ROZBOR PLNĚNÍ ŠLECHTITELSKÉHO PROGRAMU 2016 1. Úvod Rozbor představuje přehled o stavu a vývoji plemene a realizaci jeho selekčního programu. Zákon 154/2000 o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských

Více

Svaz chovatelů holštýnského skotu ČR, o.s.

Svaz chovatelů holštýnského skotu ČR, o.s. Svaz chovatelů holštýnského skotu ČR, o.s. Rozbor plnění šlechtitelského programu v roce 2013 Zpracoval: kolektiv pracovníků Svazu chovatelů holštýnského skotu ČR, o.s. na základě podkladů ČMSCH a.s. 1.

Více

ROZBOR PLNĚNÍ ŠLECHTITELSKÉHO PROGRAMU 2018

ROZBOR PLNĚNÍ ŠLECHTITELSKÉHO PROGRAMU 2018 ROZBOR PLNĚNÍ ŠLECHTITELSKÉHO PROGRAMU 2018 1. Úvod Rozbor je každoročním přehledem o stavu a vývoji plemene a realizaci jeho selekčního programu. Zákon 154/2000 o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Duben 2012 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 30. 4. 2012 bylo

Více

Přehled některých realizovaných akcí

Přehled některých realizovaných akcí Přehled některých realizovaných akcí Stagra Studená s.r.o. farma Heřmaneč Stagra Studená s.r.o. farma Skrýchov Nožní pedometry Autotandem 2x3 Nožní pedometry ZD Sedlejov AS Lípa a.s. okr.havl.brod Farma

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.9.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 076 66 396 170 472 103 996 19 957 123 953 151 8 368 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 102 225 65 201 167 426 102 155 18 768 120 923 27 8 217 Středočeský 79

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 103 070 66 147 169 217 102 997 19 878 122 875 72 8 325 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 728 68 236 175 964 107 611 21 124 128 735 270 8 747 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2019 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 612 70 857 181 469 110 493 20 781 131 274 26 8 825 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 105 481 67 705 173 186 105 373 21 026 126 399 76 8 461 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 029 66 831 170 860 103 957 19 682 123 639 31 8 364 Středočeský 80

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 741 68 738 176 479 107 598 19 473 127 071 20 8 719 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 293 70 555 180 848 110 191 22 163 132 354 211 8 980 Středočeský

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZAŘÍZENÍ SLUŽEB PRO MINISTERSTVO VNITRA PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Příloha č.2 k ZD Specifikace

Více

Úřad práce v Plzni. Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj. Únor 2010

Úřad práce v Plzni. Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj. Únor 2010 Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Únor 2010 ÚP PM VEŘ, ved. OTP, 1.2.2006 K 28. 2. 2010 bylo v Plzeňském kraji evidováno celkem 28 869 uchazečů o zaměstnání, což je o 289 více než v minulém

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva březen 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Letošní ročník proběhl s lehce pozměněným složením komise...

Letošní ročník proběhl s lehce pozměněným složením komise... Vyhlášení výsledků Pár slov úvodem... Velké poděkování Ing. Syrůčkovi (VÚŽV) za zpracování dat KU-MPD! Ing. Ježkové za zpracování dokumentace! Členům komise soutěže za zodpovědný přístup! Chovatelům za

Více

Plemeno české strakaté - mladé krávy

Plemeno české strakaté - mladé krávy Plemeno české strakaté - mladé krávy 1. Číslo krávy: Narození: 7.7.2013 535899 931 AGRA Březnice a.s. C100 Matka: 258710 931 Otec: UF 182 KAIN Zapuštění: 26.2.2016 Otec matky: UF 106 DEMANT Otel.: 14.12.2015

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva listopad 2016 Zpracoval: Ing. Veronika Považanová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Červen 2017 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky V tomto měsíci celkový

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Březen 2013 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 31. 3. 2013 bylo

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva říjen 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva květen 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva únor 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva září 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji k

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva prosinec 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva září 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva únor 2019 Zpracoval: Mgr. Petra Dolejšová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti v Karlovarském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva duben 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva duben 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Plzeňský kraj Srpen 2013 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 31. 8. 2013 bylo v Plzeňském kraji evidováno celkem

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Měsíční statistická zpráva Březen 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martina Bundová Vedoucí oddělení realizace projektů a statistik Praha duben 2019 1 www.uradprace.cz

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva říjen 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červenec 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva prosinec 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva září 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji k

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Příloha č. 1 Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Seznam finančních úřadů do 31. 12. 2012 Seznam finančních úřadů od

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva říjen 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě Měsíční statistická zpráva prosinec 2016 Zpracoval: Pavel Literák, BA(Hons) http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/vys/statisticke_prehledy/bulletin Informace o nezaměstnanosti

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva leden 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva leden 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva srpen 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje na os/rok průměrná Zaměstnanci Zemědělci v Kč v % v Kč v % v Kč Spotřební vydání 84568 100 85920 100 73356 z toho: rekreace a kultura

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva prosinec 2013 Zpracoval: Mgr. Miriam Majdyšová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Měsíční statistická zpráva listopad 2015 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Plzeňském

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červenec 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červenec 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva srpen 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Oddělení metodiky osy 3 PRV V Praze dne 22.února 2008 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Ing. Jana Suchardová, kontakt: Ing. Jana Suchardová,

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červenec 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva září 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností (data ke konci ledna 2016) ORP Počet podaných žádostí Kraj BLATNÁ 3 Jihočeský ČESKÉ BUDĚJOVICE 38 Jihočeský ČESKÝ KRUMLOV 3 Jihočeský

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva prosinec 2014 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Měsíční statistická zpráva listopad 2016 Zpracoval: Bc. Jaroslav Mikšaník http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Olomouckém

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červen Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červen Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2019 Zprávu předkládá: Ing. Vladimíra Lutonská vedoucí oddělení metodiky http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Zlín 2019

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva květen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva leden 2017 Zpracoval: Bc. Veronika Dankanicsová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Měsíční statistická zpráva duben 2015 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Plzeňském

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. prosinec Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. prosinec Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva prosinec 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva leden 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva srpen 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva únor 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji k

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě Měsíční statistická zpráva Březen 2019 Zprávu předkládá: Pavel Literák, MSc. analytik trhu práce http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/vys/statisticke_prehledy/bulletin

Více

VÝROBCE KVALITNÍ DLAŽBY A STAVEBNÍCH HMOT CENÍK 2019

VÝROBCE KVALITNÍ DLAŽBY A STAVEBNÍCH HMOT CENÍK 2019 VÝROBCE KVALITNÍ DLAŽBY A STAVEBNÍCH HMOT CENÍK 2019 Plošná dlažba Stavební hmoty Obkladové prvky Zahradní architektura Příslušenství Od 850 Kč po celé České republice max. 850kg / paleta 850 Kč / paleta

Více

SEZNAM AKCEPTOVANÝCH ŽÁDOSTÍ O PODPORU V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ SCHVÁLENÝCH ŘÍDÍCÍM ORGÁNEM K POSKYTNUTÍ PODPORY 8.

SEZNAM AKCEPTOVANÝCH ŽÁDOSTÍ O PODPORU V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ SCHVÁLENÝCH ŘÍDÍCÍM ORGÁNEM K POSKYTNUTÍ PODPORY 8. Stránka 1 SEZNAM AKCEPTOVANÝCH ŽÁDOSTÍ O PODPORU V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ SCHVÁLENÝCH ŘÍDÍCÍM ORGÁNEM K POSKYTNUTÍ PODPORY 8. VÝZVA PRIORITNÍ OSA 2 - Zlepšová kvality ovzduší a omezová

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Měsíční statistická zpráva červenec 2017 Zpracoval: Bc. Jaroslav Mikšaník http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/olk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Olomouckém

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva srpen 2016 Zpracovala: Ing. Veronika Považanová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Přehled některých realizovaných akcí

Přehled některých realizovaných akcí Přehled některých realizovaných akcí AS Lípa a.s. Zemko Kožlí Šimek Pavlišov Kladrubská Sloveč Bártl Želiv Farma Šimek Agros Jaroměřice Věž Dušejov Kruh 24 míst Performer Apollo kruh 28 míst MIOne 3boxy

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva květen 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva březen 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS.

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni Měsíční statistická zpráva listopad 2017 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Plzeňském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva srpen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva červenec 2017 Zpracovala: Mgr. Radomíra Teubnerová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v hl. m. Praze

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva září 2014 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva prosinec 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě Měsíční statistická zpráva srpen 2017 Zpracoval: Pavel Literák, BA(Hons) http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/vys/statisticke_prehledy/bulletin Informace o nezaměstnanosti

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva říjen 2016 Zpracovala: Ing. Veronika Považanová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Statistická ročenka půdního fondu České republiky

Statistická ročenka půdního fondu České republiky Statistická ročenka půdního fondu České republiky Český úřad zeměměřický a katastrální Praha 2006 ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A P Ů D N Í H O F O N D U Č E S

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva duben 2019 Zprávu předkládá: Mgr. Petra Dolejšová Analytik trhu práce https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Karlovy

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva září 2016 Zpracovala: Ing. Veronika Považanová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě Měsíční statistická zpráva 2017 Zpracoval: Pavel Literák, BA(Hons) http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/vys/statisticke_prehledy/bulletin Informace o nezaměstnanosti v

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva květen 2014 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více