Článek 1. Název, sídlo, povaha a obvod působnosti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Článek 1. Název, sídlo, povaha a obvod působnosti"

Transkript

1 Článek 1 Název, sídlo, povaha a obvod působnosti 1. Název občanského sdružení : Sportovní klub OTAVA Katovice o.s. (dále jen sdružení). 2. Sídlo sdružení : Katovice, U hřiště 326, PSČ Sdružení je založeno jako volné sdružení fyzických osob, které sdružuje zájem o sport, zejména o fotbal. 4. Sdružení bylo založeno v roce 1929 pod názvem SK OTAVA Katovice, později existovalo v letech 1950 až 1992 pod názvem TJ SOKOL Katovice. 5. Sdružení se hlásí k tradicím tělovýchovy a sportu v Katovicích a stává se pokračovatelem a garantem zachování myšlenek a výsledků práce svých předchůdců. 6. Sdružení může působit na celém území České republiky a v souladu s cizozemským právem i na území jiného státu. 7. Sdružení je samostatnou právnickou osobou a je proto oprávněno jednat v právních vztazích svým jménem a má svou vlastní majetkovou odpovědnost. Je organizačně i jinak nezávislé na orgánech státní správy a samosprávy, politických stranách a jiných občanských sdruženích a iniciativách, spolupracuje však s nimi při uskutečňování společných záměrů a prosazování společných zájmů. Článek 2 Poslání a cíle sdružení a způsob jeho dosahování 1. Posláním sdružení je a) organizovat sportovní činnost a pečovat o komplexní rozvoj sportu v Katovicích a vytvářet pro něj podmínky; b) vést mládež k pozitivním občanským postojům, zdravému způsobu života a zabraňovat, aby se stávala závislým na alkoholu a drogách; c) budovat, provozovat a udržovat tělovýchovná a jiná zařízení, které vlastní nebo užívá. 2. Své poslání uskutečňuje sdružení zejména tím, že : a) věnuje péči výchově mládeže a talentované mladé sportovce připravuje pro dosažení vysoké sportovní výkonnosti, b) organizuje a zabezpečuje účast členů sdružení na jednotlivých sportovních utkáních a zároveň zabezpečuje podporu výkonu všech mužstev, c) získává příspěvky, podpory, dotace a dary ve všech formách od jiných fyzických a právnických osob, svazových orgánů, ze státního rozpočtu, rozpočtu Evropské unie i z rozpočtu obcí, d) se dobrovolně sdružuje podle své volby do zastřešujících spolkových sportovních institucí, vyhledává a udržuje vztahy s jinými sportovními spolky, charitativními a obchodními institucemi bez omezení územní příslušnosti, s orgány obecní a regionální samosprávy, se školami všech stupňů a právního postavení, které mohou podpořit rozvoj sportovní a tělovýchovné činnosti sdružení. Strana 1 (celkem 6)

2 Článek 3 Členství ve sdružení, práva a povinnosti členů sdružení 1. Členem sdružení se může stát každá fyzická či právnická osoba, která se chce účastnit prací naplňující cíle sdružení. Děti a mládež do 15-ti let věku mohou získat členství za předpokladu písemného souhlasu zákonného zástupce. Obsahem členství jsou členská práva a povinnosti. Za děti a mládež do 15-ti let věku uplatňují práva a plní povinnosti zákonný zástupce. 2. Členství ve sdružení je zcela dobrovolné a vzniká rozhodnutím Výboru sdružení na základě písemného projevu vůle člena směřujícího ke vzniku členství ve sdružení (přihlášky); 3. Členství ve sdružení zaniká: a) vystoupením ze sdružení, čímž se pro účely těchto stanov rozumí písemný projev vůle člena směřující k zániku jeho členství ve sdružení. Není-li v tomto projevu vůle stanoveno jinak, zaniká členství dnem jeho doručení sdružení, b) vyloučením. O vyloučení člena může rozhodnout Výbor sdružení, jestliže : i. člen sdružení nezaplatil členský příspěvek ani po výzvě Výboru sdružení v dodatečně stanovené lhůtě, ii. člen sdružení zvlášť závažným způsobem porušuje svoje povinnosti člena, přestože byl na porušování svých povinností a na možnost vyloučení ze sdružení písemně upozorněn Výborem sdružení, iii. poškodí dobré jméno a oprávněné zájmy sdružení; c) zánikem sdružení, d) smrtí člena. 4. Práva a povinnosti člena sdružení: Člen sdružení je oprávněn zejména: a) účastnit se jako dobrovolný spolupracovník činnosti sdružení, b) účastnit se za podmínek stanovených těmito stanovami činností orgánů sdružení a podílet se tak na spolurozhodování o záležitostech sdružení, a to s aktivním a pasivní hlasovacím právem. Aktivním a pasivním hlasovacím právem se rozumí právo hlasovat o návrhu jiného a nechat hlasovat o návrhu vlastním, c) vyjadřovat se k činnosti sdružení a vyžadovat k svým připomínkám a návrhům stanoviska orgánů sdružení. Člen sdružení je povinen zejména: a) respektovat rozhodnutí orgánů sdružení, b) respektovat tyto stanovy, jiná pravidla a obyčeje sdružení, c) chovat se k ostatním členům sdružení i všem ostatním osobám podle uznávaných etických norem s úctou a jako rovný k rovnému bez ohledu na rozdíly věku, vzdělání atd. Článek 4 Orgány sdružení 1. Sdružení rozhoduje o svých záležitostech a jedná navenek prostřednictvím svých orgánů podle těchto stanov. Strana 2 (celkem 6)

3 2. Orgány sdružení jsou: Členská schůze, Výbor sdružení, Předseda sdružení, Místopředseda sdružení a Revizor. 3. Statutárním orgánem sdružení je Výbor sdružení. 4. Podepisování za sdružení se provádí tak, že k názvu sdružení připojí svůj podpis Předseda sdružení nebo místopředseda sdružení (popř. jiný člen Výboru sdružení) v případě, že zastupuje Předsedu sdružení. 5. Funkční období volených orgánů sdružení podle těchto stanov jsou 4 roky, nestanoví-li Členská schůze svým rozhodnutím jinak. Funkční období Výboru sdružení, Předsedy sdružení a Místopředsedy sdružení končí nejpozději dnem zvolení nového příslušného orgánu. 6. K odbornému zajišťování činnosti orgánů sdružení může sdružení vytvářet profesionální aparát. Vzájemná práva a povinnosti osob, vykonávajících funkce v orgánech sdružení a vedoucích zaměstnanců profesionálního aparátu sdružení, může upravovat Organizační řád sdružení. Organizační řád sdružení musí být v souladu s obecně závaznými právními předpisy a těmito stanovami. Může být měněn rozhodnutím Členské schůze. Profesionální aparát sdružení je podřízen Předsedovi sdružení. Článek 5 Členská schůze 1. Členská schůze, kterou tvoří všichni členové sdružení, je nejvyšším orgánem sdružení. Do její výlučné působnosti náleží: a) změny stanov, b) rozhodování o rozpuštění sdružení nebo o jeho sloučení s jiným sdružením, c) volba a odvolávání Předsedy sdružení, Místopředsedy sdružení a členů Výboru sdružení, d) schvalování rozpočtu a roční účetní uzávěrky sdružení, e) schvalování zpráv o činnosti jiných orgánů sdružení a profesionálního aparátu sdružení, f) změny rozhodnutí jiných orgánů sdružení, g) rozhodování o dalších věcech, které si pro sebe Členská schůze výhradně vyhradí. 2. Členská schůze zasedá podle své potřeby, nejméně však jednou ročně. Svolává ji Předseda sdružení, a to buď z vlastního podnětu, nebo na písemnou žádost Výboru sdružení, nebo skupina alespoň 20-ti procent všech členů sdružení. Členská schůze je schopna usnášení, je-li přítomna alespoň pětina všech členů sdružení, starších 18-ti let. 3. Členská schůze rozhoduje hlasováním, a to nadpoloviční většinou všech přítomných členů. Počet přítomných členů se zjišťuje vždy k okamžiku zahájení hlasování. 4. Je-li na jmenovitou funkci navrženo více kandidátů a dále při volbě ostatních členů Výboru sdružení, jsou v prvním kole volby zvoleni kandidáti, kteří získali nadpoloviční většinu přítomných členů v pořadí získaných hlasů až do počtu členů orgánu, který má být zvolen. Není-li v prvním kole zvolen stanovený počet členů orgánu, koná se druhé kolo voleb. V něm je zvolen zbývající počet členů orgánu v pořadí podle většího počtu získaných hlasů. Strana 3 (celkem 6)

4 5. Kvalifikované dvoutřetinové většiny přítomných je zapotřebí k rozhodnutí ve věcech výlučné působnosti Členské schůze podle článku 5 odst. 1 písm. a) a písm. b) těchto stanov. 6. Hlasování ve věci volby Předsedy sdružení, Místopředsedy sdružení a Výboru sdružení je tajné s výjimkou, uvedenou v odst a) Je-li na funkci Předsedy sdružení nebo Místopředsedy sdružení navržen nebo kandiduje-li pouze jeden kandidát, hlasuje se veřejně. b) Je-li na funkci člena Výboru sdružení navrženo právě tolik kandidátů, kolik je počet potřebný pro plné obsazení Výboru sdružení, hlasuje se veřejně. 8. Hlasování o ostatních rozhodnutích ve výlučné působnosti Členské schůze je veřejné, pokud Členská schůze nestanoví v konkrétním případě, že hlasování bude tajné. 9. Z jednání Členské schůze se pořizuje zápis, který musí obsahovat: a) datum a místo konání schůze, b) počet přítomných členů, c) přijatá usnesení, d) výsledky hlasování, e) námitky jednotlivých členů proti rozhodnutí Členské schůze, pokud požádali o jejich zaprotokolování. Přílohou zápisu z jednání schůze jsou podklady, které byly předloženy k projednávaným bodům. Článek 6 Výbor sdružení 1. Výbor sdružení je statutárním a výkonným orgánem sdružení, odpovědným Členské schůzi. 2. Výbor sdružení se skládá vždy z lichého počtu členů sdružení, a to alespoň ze 7 a nejvýše z 11 členů. 3. Výbor sdružení tvoří Předseda sdružení, Místopředseda sdružení, sekretář a členové. 4. Funkční období Výboru sdružení je 4 roky. Změny v jeho složení může činit každá Členská schůze. 5. Výbor sdružení zejména: a) samostatně rozhoduje o všech věcech sdružení v době mezi konáním Členské schůze sdružení, s výjimkou věcí podle článku 5 odst. 1 těchto stanov a jiných věcí, výslovně vyhrazených těmito stanovami jinému orgánu sdružení nebo přenesených na tento jiný orgán rozhodnutím Členské schůze, b) rozhodování o výši členského příspěvku a lhůtách jeho splatnosti, c) rozhodování o výši příspěvku na úhradu nákladů, spojených s provozem jednotlivých mužstev, který platí aktivní hráči jednotlivých mužstev, d) vydává, mění a ruší Organizační řád profesionálního aparátu sdružení, e) rozhoduje o přijetí člena, f) rozhoduje o vyloučení člena, g) rozhoduje o stanovení odměny Předsedovi sdružení, je-li tato funkce vykonávána v pracovněprávním či jiném obdobném právním vztahu, Strana 4 (celkem 6)

5 h) kooptuje do Výboru sdružení člena sdružení za člena Výboru sdružení, který se vzdal funkce, byl vyloučen nebo zemřel, i) volí sekretáře, který organizuje sportovní činnost sdružení a vede evidenci členů sdružení. 6. Výbor sdružení není oprávněn zasahovat do výkonu funkce Revizora. 7. Výbor sdružení se schází podle své potřeby, nejméně 1x měsíčně, přičemž zasedání může svolat Předseda sdružení nebo kterýkoliv z jejích členů. 8. Výbor sdružení je schopen usnášení, je-li přítomna alespoň jedna třetina jeho členů, nejméně však 3 jeho členové. Rozhoduje hlasováním, a to prostou většinou přítomných členů. Článek 7 Předseda sdružení 1. Předseda sdružení jedná za Výbor sdružení navenek a je mu odpovědný. 2. Funkční období Předsedy sdružení je 4 roky. Změnu v osobě Předsedy sdružení může činit každá členská schůze. 3. Předseda sdružení zejména: a) jedná jménem sdružení navenek ve všech jeho věcech s právními důsledky pro sdružení; b) samostatně rozhoduje o věcech sdružení, spojených se zajišťováním a organizováním běžného provozu sdružení a s výkonem jeho zaměstnavatelských práv, c) samostatně rozhoduje o dalších věcech sdružení, které na něho byly výslovně přeneseny opatřením Výboru sdružení, d) odpovídá za vedení účetní a jiné písemné evidence sdružení, e) odpovídá za vypracování účetní závěrky sdružení, f) svolává a připravuje zasedání Členské schůze a Výboru sdružení. 4. Předsedu sdružení zastupuje v jeho nepřítomnosti Místopředseda sdružení. Článek 8 Revizor 1. Kontrolním orgánem sdružení je Revizor. Revizora volí Členská schůze z řad členů, kteří se svou kandidaturou a výkonem funkce předem vysloví souhlas. Odvoláván je Členskou schůzí. 2. Funkční období revizora je 4 roky. Změnu v osobě Revizora může činit každá členská schůze. 3. Revizor nesmí být členem Výboru sdružení, má však právo účastnit se všech jednání Výboru sdružení s hlasem poradním. 4. V působnosti Revizora je upozorňovat Výbor sdružení na vady hospodaření sdružení a podávat mu návrhy na jejich odstranění. Strana 5 (celkem 6)

6 Článek 9 Hospodaření sdružení 1) Majetek sdružení je určen k plnění jejího účelu a cíle, a k zajišťování těch činností, které k tomuto účelu a cíli sdružení směřují. 2) Majetek sdružení tvoří finanční a hmotné prostředky, získané zejména z členských příspěvků, darů, dědictví, grantů, účelových dotací od státu a obce, úroků a z jiných výnosů účelově zaměřených obecně prospěšných akcí. 3) Získávání finančních a hmotných prostředků z úhrad za služby poskytované v rámci účelu a cílů sdružení a z případného podnikání, děje-li se tak v souladu s obecně závaznými právními předpisy, není v rozporu s těmito stanovami. Orgány sdružení jsou povinny s majetkem nakládat hospodárně, využívat ho ke stanovenému účelu a dbát o jeho zvětšování a řádnou ochranu. 4) Hospodaření sdružení musí být vždy v souladu s obecně závaznými právními předpisy. 5) Podnikání sdružení je možné v souladu s obecně závaznými předpisy v následujících oblastech: a) pořádání kulturních zábav, produkcí a provozování zařízení sloužících zábavě; b) maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny; c) hostinská činnost; d) reklamní činnost a marketing. Článek 10 Zánik sdružení 1. Sdružení zaniká z těchto právních důvodů: a) rozhodnutím Členské schůze o rozpuštění sdružení nebo sloučení s jiným sdružením podle ust. článku 5, odst. 1 písm. b) těchto stanov, b) z jiných důvodů stanovených zákonem. 2. O majetkovém vypořádání sdružení rozhoduje Členská schůze. Likvidátora jmenuje, odvolává a o jeho odměně rozhoduje Výbor sdružení. Článek 11 Závěrečná ustanovení 1. Sdružení vzniklo dne registrací Ministerstva vnitra ČR čj. VSC/ /92-R podle příslušných ustanovení zák. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. 2. Tyto stanovy byly schváleny členskou schůzí (dříve valnou hromadou) dne a změněny a doplněny rozhodnutím členské schůze (dříve valné hromady) dne Strana 6 (celkem 6)

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Stanovy občanského sdružení Gabriela o.s. I. Úvodní ustanovení 1/ Občanské sdružení s názvem Gabriela o.s. /dále jen sdružení / je občanským sdružením, určeným k morální, hmotné

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MANA,o.s. I.Úvodní ustanovení 1. Sdružení Mana,o.s. / dále jen sdružení / je občanským sdružením, jehož cílem činnosti je: morální, hmotná, odborná a jiná obdobná podpora, poskytovaná

Více

Návrh nových stanov spolku FOTBAL STUDÉNKA z.s.

Návrh nových stanov spolku FOTBAL STUDÉNKA z.s. Návrh nových stanov spolku FOTBAL STUDÉNKA z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) FOTBAL STUDÉNKA z.s. (dále jen spolek nebo fotbalový klub ) je spolkem, který je založen jako volné

Více

Společenství přátel Cyrilometodějské školy Brno, z.s.

Společenství přátel Cyrilometodějské školy Brno, z.s. Společenství přátel Cyrilometodějské školy Brno, z.s. STANOVY SPOLKU I. Úvodní ustanovení 1. Klub přátel Cyrilometodějské školy v Brně, ve smyslu zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Stanovy Teatrologické společnosti, z. s.

Stanovy Teatrologické společnosti, z. s. Stanovy Teatrologické společnosti, z. s. Čl. 1 Název, forma a sídlo 1) Spolek Teatrologická společnost, z. s. (dále jen Spolek ) je právnickou osobou založenou ve smyslu ustanovení 214 a násl. zákona č.

Více

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s STANOVY SPOLKU Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s Čl. I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku zní Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

Stanovy sdružení Lesná o.s. str. 1 z 5. Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Název sdružení. Čl. III. Sídlo sdružení. Čl. V.

Stanovy sdružení Lesná o.s. str. 1 z 5. Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Název sdružení. Čl. III. Sídlo sdružení. Čl. V. str. 1 z 5 Stanovy občanského sdružení s názvem: Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení Sdružení Lesná o.s. (dále jen sdružení ) zakládají jeho členové podle zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve

Více

S T A N O V Y TJ Litohlavy z.s.

S T A N O V Y TJ Litohlavy z.s. S T A N O V Y TJ Litohlavy z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Litohlavy z.s. (dále jen spolek) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou a vzdělávací

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. BALANC, o.s. - Společnost pro vyrovnávání příležitostí. Čl. I.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. BALANC, o.s. - Společnost pro vyrovnávání příležitostí. Čl. I. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BALANC, o.s. - Společnost pro vyrovnávání příležitostí Obecná ustanovení Čl. I. 1. Název sdružení: BALANC, o. s. Společnost pro vyrovnávání příležitostí 2. Zkrácený název: BALANC

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů ZŠ Merklín u Přeštic Sídlo: Školní 249, 334 52 Merklín Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů ZŠ Merklín (dále jen Spolek

Více

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s.

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. N Á V R H Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. I. Základní ustanovení 1. Fotbalový klub je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovnou a sportovní činnost, zejména kopanou a

Více

STANOVY TJ Sokol Dobříkov

STANOVY TJ Sokol Dobříkov STANOVY TJ Sokol Dobříkov Název a sídlo : TJ SOKOL Dobříkov Dobříkov 174 566 01 Vysoké Mýto Čl. I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Sokol Dobříkov (dále jen TJ SOKOL) je dobrovolným sdružením

Více

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov Článek I. Základní ustanovení 1. HC Lední medvědi, zapsaný spolek je dobrovolným nezávislým zájmovým sdružením fyzických a právnických osob, provozujících

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

2. h) aktivně se zúčastňovat na zvelebování životního prostředí a spolupracovat při realizaci ekologických programů. Přispívat k ochraně zemědělského

2. h) aktivně se zúčastňovat na zvelebování životního prostředí a spolupracovat při realizaci ekologických programů. Přispívat k ochraně zemědělského S T A N O V Y OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ "FOTBALOVÝ KLUB DOLNÍ POUSTEVNA" Základní ustanovení Název, sídlo a organizační působnost : Článek 1 1. Fotbalový klub Dolní Poustevna (dále jen FK Dolní Poustevna) je

Více

STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení

STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení STANOVY TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. Čl. I Základní ustanovení Spolek s názvem TJ SOKOL OHRAZENICE, z. s. /dále jen TJ/ je samosprávný a dobrovolný svazek členů nebo je spolkem fyzických a právnických osob

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia. I. Základní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia. I. Základní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia I. Základní ustanovení 1. Spolek rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia je spolek ve smyslu ustanovení 214 a

Více

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Sokol (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport, turistiku

Více

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s.

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. TJ VIKTORIA Vestec u Hřiště 575, 25242 Jesenice IČO:70831726 (!) STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Viktoria Vestec, z.s. je dobrovolným, politicky nezávislým

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624 I. Název a sídlo sdružení 1. Název občanského sdružení zní: Občanské sdružení Umlaufoviny 2. Sídlem sdružení je: Kuršova 9, Brno, PSČ: 635 00 II. Právní

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MIMOCHODEM. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MIMOCHODEM. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název občanského sdružení je: Mimochodem STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MIMOCHODEM čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 2) Sídlo sdružení je na adrese: Jaroslava Haška 646, 584 01 Ledeč

Více

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo S t a n o v y Hornického spolku Solles Chodov Čl.1 Název a sídlo Název: Hornický spolek Solles Chodov (dále jen "sdružení ") Sídlo: Hrnčířská 462, 357 35 Chodov Čl.2 Statut sdružení Sdružení je dobrovolné,

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

S T A N O V Y sportovního klubu

S T A N O V Y sportovního klubu S T A N O V Y sportovního klubu PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. I. Základní ustanovení 1. PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. (dále jen SK) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport,

Více

Stanovy občanského sdružení ROZCESTNÍK. 1 Základní ustanovení. 2 Cíl občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení ROZCESTNÍK. 1 Základní ustanovení. 2 Cíl občanského sdružení Stanovy občanského sdružení ROZCESTNÍK Občanské sdružení Rozcestník je dobrovolné společenství občanů. Je nezávislé na státní správě, spolcích, církvích, politických stranách a dalších organizacích, ale

Více

S T A N O V Y. VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU H U M A N I T A z.s. I.Základní ustanovení

S T A N O V Y. VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU H U M A N I T A z.s. I.Základní ustanovení S T A N O V Y VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU H U M A N I T A z.s. I.Základní ustanovení 1. Vysokoškolský sportovní klub Humanita z.s / dále jen VSK Humanita z.s./, je dobrovolným sdružením občanů provozujících

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE CHRUDIM

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE CHRUDIM STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE CHRUDIM Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel DDM Chrudim Sídlo: Palackého 418, 537 01, Chrudim Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s.

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Stanovy MAS Hlinecko, o.s. - strana č. 1 STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Registrace provedena dne 18. 10. 2006 pod č.j. VS/1 1/65417/06 R IČO 27046508 Čl. 1. Název a sídlo 1) Název organizace:

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

Stanovy FUNFÁN, o. s.

Stanovy FUNFÁN, o. s. Stanovy FUNFÁN, o. s. Preambule FUNFÁN, o. s. je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného zájmu. Občanské sdružení je právnickou osobou registrovanou ministerstvem vnitra. Čl. 1 Úvodní

Více

Stanovy Tělovýchovné jednoty UNION PLZEŇ

Stanovy Tělovýchovné jednoty UNION PLZEŇ Stanovy Tělovýchovné jednoty UNION PLZEŇ Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením občanů, provozujících tělovýchovu, sport, turistiku a nezbytnou hospodářskou

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s.

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Čl. I Základní ustanovení 1. HOROLEZCI Jeseník, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolné sdružení fyzických osob, které je založeno v souladu s příslušnými ustanoveními zákona

Více

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s.

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. Čl. 1 Základní ustanovení (verze schválená Valnou Hromadou dne 24.1.2015) 1 1. Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry ve spolku ZDrSEM první pomoc zážitkem

Více

Stanovy cyklistického sdružení

Stanovy cyklistického sdružení Stanovy cyklistického sdružení Čl. 1 Název a sídlo Název: CK Přerov (dále jen sdružení ) Sídlo: Purkyňova 3, 750 02, Přerov Adresa pro doručování: Pavlína Rohová, Purkyňova 3, 750 02, Přerov Čl. 2 Statut

Více

Základní stanovy spolku In-Line Třinec

Základní stanovy spolku In-Line Třinec Základní stanovy spolku In-Line Třinec Stanovy spolku IN-LINE TŘINEC z.s. Zakladatelé: 1) DUŠAN ADAMČÍK, 2) NIKOLA KOSTKOVÁ, 3) ONDŘEJ PYSZKO, se níže uvedeného dne, měsíce a roku shodli na následujícím

Více

Spolek rodičů při MŠ Pavla Beneše STANOVY SPOLKU. článek II. Úvodní ustanovení

Spolek rodičů při MŠ Pavla Beneše STANOVY SPOLKU. článek II. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: 2. Sídlo spolku: Pavla Beneše 765/5, 199 00, Praha 9-Letňany 3., je spolek ve smyslu ustanovení 214 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., a jako takový

Více

Stanovy občanského sdružení Svata.net

Stanovy občanského sdružení Svata.net Stanovy sdružení Svata.net verze: 20050715 Stanovy občanského sdružení Svata.net Čl. 1. Základní ustanovení 1. Svata.net (dále jen Sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení Janus (dále jen sdružení ) Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více

S T A N O V Y Ústeckého sportovního klubu USK PROVOD, z.s.

S T A N O V Y Ústeckého sportovního klubu USK PROVOD, z.s. S T A N O V Y Ústeckého sportovního klubu USK PROVOD, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem USK PROVOD, z.s. (dále jen SK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku,

Více

INTERNÍ ŘÁD HOKEJOVÉHO ODDÍLU TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ

INTERNÍ ŘÁD HOKEJOVÉHO ODDÍLU TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ INTERNÍ ŘÁD HOKEJOVÉHO ODDÍLU TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ Valná hromada hokejového oddílu TJ Lokomotiva Česká Třebová (dále jen hokejový oddíl ) přijala na své schůzi konané dne 26. února 2011 Interní

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení Spolek Amelie, z.s. vznikl pod názvem Amelie, o.s. v roce 2006 a byl zapsán v rejstříku občanských sdružení Ministerstva vnitra České republiky

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník.

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL I. Název a sídlo Byl založen Spolek Angel, se sídlem Angelovova 3183, 14300 Praha 12, IČ: 47610689, registrace provedena dne 25.11.1992 pod č.j. VSC/1-16530/92-R. II. Právní

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. DEJME DĚTEM ŠANCI o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. přijaté v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění 1. Název a sídlo 1.1. Název sdružení je: DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. (dále

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. I. Základní ustanovení 1. TJ Slezan Jindřichov, z.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a osvětovou

Více

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s.

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. Název sdružení: Komunitní škola Kasejovice, o.s. (zkráceně KŠ Kasejovice, o.s.) Názvu sdružení v mezinárodním

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s.

S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s. S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s. I. Základní ustanovení 1. Radioelektronika Cheb o.s. (dále jen RECH) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a další zájmovou radioamatérskou

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Stanovy. Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. Spolek je právnickou osobou.

Stanovy. Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. Spolek je právnickou osobou. Stanovy Čl. 1. Název a sídlo spolku Název spolku: PRO Arny z. s. (dále jen spolek ) Sídlo spolku: Riegrova 1756/51, České Budějovice, 370 01 Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující

Více

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SPOLKU KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava Čl. 2 Statut

Více

STANOVY. Obsah: Seznam příloh: I. Symbolika sdružení II. Přihláška ke členství III. Přihláška ke členství osoby starší 15 let

STANOVY. Obsah: Seznam příloh: I. Symbolika sdružení II. Přihláška ke členství III. Přihláška ke členství osoby starší 15 let HC STADION LITOMĚŘICE Zahradnická 28, 412 01 Litoměřice tel: +420 416735480 fax.: +420 416735649 info@hclitomerice.cz www.hclitomerice.cz STANOVY HC STADION LITOMĚŘICE Zahradnická 28, 412 01 Litoměřice

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ  BMW Moto klub Czech Republic o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s." či. I. Úvodní ustanovení Sdružení BMW Moto klub Czech Republic o.s. (dále jen sdružení) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Čl. 1. Název a sídlo Název: PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem (dále jen sdružení ) Sídlo: Celní 16/4, 639 00 Brno Čl. 2 Statut

Více

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení STANOVY 1. Název a IČO občanského sdružení Amalthea o.s., 266 472 14 2. Sídlo občanského sdružení Husova 199, 530 03 Pardubice. Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Právní postavení sdružení 1. Amalthea o.s.

Více

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ STANOVY Autisté jihu, spolek Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Při vědomí potřebnosti zkvalitnění života našich dětí s poruchou autistického spektra (dále jen PAS) jsme se rozhodli založit tento spolek. Spolek

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

Stanovy spolku. Článek 1. Název a sídlo. Článek 2. Statut spolku. Článek 3. Cíl činnosti spolku

Stanovy spolku. Článek 1. Název a sídlo. Článek 2. Statut spolku. Článek 3. Cíl činnosti spolku Stanovy spolku Článek 1 Název a sídlo Název spolku : Spolek Bílina 2006 (dále jen spolek ) Sídlo spolku : Studentská 590/32, 418 01 Bílina Článek 2 Statut spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, spojuje

Více

STANOVY Občanského sdružení Thilisar o.s. čl. I Název a sídlo, působnost a chrakter sdružení

STANOVY Občanského sdružení Thilisar o.s. čl. I Název a sídlo, působnost a chrakter sdružení STANOVY Občanského sdružení Thilisar o.s. čl. I Název a sídlo, působnost a chrakter sdružení 1) Název sdružení je: Thilisar o.s. (dále jen sdružení) 2) Sídlem sdružení je: Žerotínov 312/13 78901 Zábřeh

Více

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s.

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s. STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení 1. Zapsaný spolek s názvem SvKaterina.net, z.s. je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických osob. 2. Spolek

Více

STANOVY Občané pro Hošťálkovice z. s.

STANOVY Občané pro Hošťálkovice z. s. STANOVY - Občané pro z. s. STANOVY Občané pro z. s. Zakladatelé spolku Občané pro z. s. jsou: Ing. David Sýkora, Ph.D., r.č.: 801008/4137, bytem Podevsí 415, 725 28 Ostrava Lenka Bosáková, r.č.: 695905/5521,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Unie malých a středních podniků ČR, o. s. (dále jen sdružení. Anglický ekvivalent názvu

Více

STANOVY. ve znění ke dni 20. listopadu I. Základní ustanovení. Sídlo: tenisový areál Tuhnice, Bečovská 1811/11, Karlovy Vary, PSČ

STANOVY. ve znění ke dni 20. listopadu I. Základní ustanovení. Sídlo: tenisový areál Tuhnice, Bečovská 1811/11, Karlovy Vary, PSČ T E N I S O V Ý K L U B L O K O M O T I V A K A R L O V Y V A R Y, Z. S. Obsah : 1. Základní ustanovení 2. Poslání a cíle 3. Orgány TKL 4. Společné zásady členství 5. Práva a povinnosti členů 6. Majetek

Více

S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice

S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice I. Základní ustanovení 1. Oficiální název sdružení: JK Bobři Sušice 1. JK Bobři Sušice (dále jen Sdružení) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující

Více

S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou

S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou, z.s. (dále jen TJ). 2. Sídlo spolku:

Více

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s.

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s. Stanovy Revma Ligy v ČR, o.s. Revma Liga v Č R je občanským sdružením ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, které bylo registrováno Ministerstvem vnitra České republiky dne 15. 8. 1991 pod

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Moravskoslezského kraje

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Moravskoslezského kraje Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Moravskoslezského kraje Čl. I Úvodní ustanovení - název a sídlo Asociace nestátních neziskových organizací Moravskoslezského kraje, z. s., zkráceně ANNO

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s.

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. STANOVY Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. (zapsaný spolek) je spolkem dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

Stanovy občanského sdružení Star Aliance

Stanovy občanského sdružení Star Aliance Stanovy občanského sdružení Star Aliance Čl. I. Základní ustanovení 1. název občanského sdružení zní: Star Aliance (dále jen Sdružení), jež je dobrovolným, nezávislým a neziskovým sdružení osob. 2. Sdružení

Více

STANOVY KRASO HODONÍN I. Základní ustanovení

STANOVY KRASO HODONÍN I. Základní ustanovení STANOVY KRASO HODONÍN I. Základní ustanovení 1. Občanské sdružení Kraso Hodonín vzniklo registrací u Ministerstva vnitra České republiky pod číslem registrace VSP / 1 510 / 90 R. 2. Ode dne účinnosti těchto

Více

STATUT OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU. Část první. Základní ustanovení

STATUT OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU. Část první. Základní ustanovení STATUT OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU Část první Základní ustanovení 1 1) Okresní hospodářská komora v Jablonci nad Nisou (dále jen komora ) je sdružení podnikatelů, zřízeným zákonem ČNR

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

Stanovy NosiNET z. s.

Stanovy NosiNET z. s. Stanovy NosiNET z. s. Čl. 1. Základní ustanovení 1. NosiNET z. s. (dále Spolek ) je dobrovolný, nezávislý a neziskový spolek fyzických a právnických osob. 2. Na Spolek se dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace Stanovy APEK 1 Název a sídlo Asociace 1.1 Název Asociace je "Asociace pro elektronickou komerci", zkráceně APEK. 1.2 Sídlem Asociace je Praha, Sokolská 23, 120 00 Praha 2. 2 Právní postavení Asociace 2.1

Více

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s.

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. 1 STANOVY ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. V souvislosti se změnami příslušných právních předpisů vydává se dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku, toto

Více

STANOVY Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Petra Bezruče ve Frýdku-Místku STANOVY

STANOVY Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Petra Bezruče ve Frýdku-Místku STANOVY STANOVY Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Petra Bezruče ve Frýdku-Místku Článek 1. Název, sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Petra Bezruče ve

Více

S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s.

S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s. S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem FK Zbraslav, z.s. (dále jen FK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, kulturní, osvětovou a vzdělávací

Více

STANOVY. Komunitní centrum Koněprusy, z. s.

STANOVY. Komunitní centrum Koněprusy, z. s. STANOVY Komunitní centrum Koněprusy, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Komunitní centrum Koněprusy, z. s. Sídlo: Obecní úřad Koněprusy, Koněprusy 63, 26601 Beroun Čl. 2. Statut spolku 1. Komunitní centrum

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

Stanovy spolku METODĚJ z. s.

Stanovy spolku METODĚJ z. s. Stanovy spolku METODĚJ z. s. I. Název a sídlo 1. Byl založen spolek Metoděj jehož název je METODĚJ z. s., se sídlem Havlíčkův Brod, Jeronýmova 788, PSČ 580 01. 2. Spolek Metoděj (dále jen spolek ) byl

Více

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku STANOVY Název spolku: Klub přátel hory Kleť z.s. zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Sídlo : 381 01 Český Krumlov, Fialková 225 IČ:

Více

STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice

STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice STANOVY spolku Mažoretky Anife Rosice Název: Spolek Mažoretky Anife Rosice Sídlo: Rosice, Pod Zahrádkami 120, 665 01 Čl. 1 Název a sídlo, právní postavení Spolek Mažoretky Anife Rosice (dále jen,,spolek

Více

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov STANOVY I. Úvodní ustanovení 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov (dále jen Spolek). 1.2 Sídlo Spolku: Na Závodí 70, 739 25 Sviadnov 1.3 Spolek je založený na principu

Více

Stanovy občanského sdružení Fotbalový klub Horažďovice

Stanovy občanského sdružení Fotbalový klub Horažďovice Stanovy občanského sdružení Fotbalový klub Horažďovice (ve zkratce FK Horažďovice) I. Základní ustanovení Fotbalový klub Horažďovice je občanským sdružením (dále jen sdružení) založeným podle zákona číslo

Více

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná S T A T U T Okresní hospodářské komory Karviná Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) Okresní komora (dále jen komora ) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více