POVODŇOVÝ PLÁN obce Svépravice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POVODŇOVÝ PLÁN obce Svépravice"

Transkript

1 Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina POVODŇOVÝ PLÁN obce Svépravice platný pro katastrální území obce Svépravice č.: 01/2007 Schváleno usnesením zastupitelstva obce Svépravice č.: 001/03/2007/SV pod číslem jednacím : SV/41/2007, dne platnost od : Podpis + razítko starosta obce Ing.Václav Hlom : Podpis starosty obce + razítko Podpis místostarosta obce Milan Čapek : Podpis místostarosty obce Potvrzení souladu od nadřízeného povodňového orgánu: Souhlas nadřízeného povodňového orgánu Strana 1 (celkem 18)

2 Úvodní část Úvod : Vodní tok : Želivka Hejlovka Číslo hydrologického pořadí : Správci vodního toku : tok Hejlovky- Želivky s bezejmennými levostrannými přítoky - správce povodí Vodní nádrž Sedlice správce povodí Vodní dílo Brečovský mlýn ( malá vodní elektrárna)novák František Mgr. a Nováková Alena, Plevnice 2, Pelhřimov Majitelé rybníků : Horní a Návesní rybník v obci Svépravice Obec Svépravice, Svépravice 60, Pelhřimov Sedimentační rybník pod obcí Svépravice Zavadil Tomáš, Krasíkovice 4, Pelhřimov Rybník Haruďák Pavel Karabáček, Svépravice č.p.17, Pelhřimov Rybník Peruťák Pavlišová Svatoslava, Dehtínská 1432/1, Praha 16, Pošustová Marcela, Nikoly Balcarova 3270/7, Praha 12, Slabý Michal, Pod Strání 2168/26, Praha 10, Štefková Zdeňka, Dolákova 719/2, Praha 8, /10 3/10 4/10 2/10 Správce povodí : Povodí Vltavy s.p., Holečkova 8, Praha 5, závod Dolní Vltava, Grafická 36, Praha 5 provozní středisko PS7 ( Želivka a Sázava ) Příslušný vodoprávní úřad : Městský úřad Pelhřimov - odbor životního prostředí - oddělení ochrany prostředí úsek vodního hospodářství a vodoprávního úřadu, Pražská 127, Pelhřimov Nadřízené povodňové komise : Povodňová komise obce z rozšířenou působností Pelhřimov Povodňová komise kraje Vysočina je vypracován v souladu s hlavními legislativními nástroji vztahujícími se k ochraně před povodněmi: - Zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů - Zákon č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému - Zákon č.240/200 Sb., o krizovém řízení - Zákon č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů. - Zákon č.128/2000 Sb., o obcích, v platném znění. - a dalších Strana 2 (celkem 18)

3 Obsah : Úvodní část strana 2 úvod strana 2 obsah strana 3 záznam o aktualizaci strana 4 Věcná část strana 5 1) charakteristika území strana 5 2) charakteristika ohrožených objektů strana 5 3) druh a rozsah poškození strana 5 4) opatření k ochraně před povodněmi strana 6 5) stupně povodňové aktivity a hlásné profily strana 6 Organizační část strana 9 6) organizace povodňové ochrany strana 9 7) činnosti při vyhlášení stupně povodňové aktivity strana 11 8) spojení na důležité organizace strana 11 9) způsob vyžádání pomoci při povodni 10) Evidenční a dokumentační práce Grafická část strana 13 strana 14 strana 15 Strana 3 (celkem 18)

4 Záznam o aktualizaci Pořadové číslo Datum aktualizace Plánovaná Skutečná Aktualizaci provedl Jméno Podpis Soupis změn Aktualizace číslo Strana Bod číslo Strana 4 (celkem 18) Podstata změny

5 Věcná část. 1) Charakteristika území Obec Svépravice se rozkládá pod kopcem Stráž, mezi obcemi Sedlice a Pobistrýce. Katastrem obce na hranicích katastru s katastrálním územím Vadčice protéká řeka Hejlovka Želivka ( 65,4 67,3 říční km). Část tohoto toku ( 65,4 65,8 říční km) tvoří vodní dílo Sedlice. Dále na hranici katastru s katastrálním územím Kojčice protéká stejná řeka Hejlovka - Želivka (70,0-70,4 říční km). Obcí protéká bezejmenný potok, pramenící pod kopcem Stráž. Tento potok protéká částečně Horním a Návesním rybníkem v obci Svépravice, sedimentačním rybníkem pod obcí Svépravice a je levostranným přítokem Hejlovky Želivky. Z rybníku Haruďák vytéká bezejmenný potok, který protéká rybníkem Peruťák a je levostranným přítokem Hejlovky - Želivky. 2) Charakteristika ohrožených objektů Ohroženými objekty v katastrálním území obce Svépravice jsou : a) Rekreační objekty postavené v záplavovém území řeky Hejlovky Želivky b) Objekt Brečovského mlýna vodní dílo na toku Hejlovky-Želivky umístěný v záplavovém území řeky Hejlovky Želivky. Tento objekt není využíván k trvalému bydlení. c) Obytné domy v obci Svépravice podél bezejmenného potoka protékajícího obcí Svépravice, zvláště č.p.2, č.p. a č.p.25, ohrožené přívalovými vodami. 3) Druh a rozsah poškození Povodní se rozumí přechodné výrazné zvýšení hladiny vodního toku nebo jiných povrchových vod, při kterém hrozí vylití vody z koryta nebo voda již zaplavuje území a může působit škody; povodní je i stav, kdy voda z určitého území nemůže dočasně přirozeným způsobem odtékat nebo odtok vody je nedostatečný. Povodeň může být způsobena přirozenými jevy nebo umělými vlivy. a) Přirozená povodeň Přirozenou povodní je povodeň způsobená přírodními jevy tj. situace, při kterých hrozí zaplavení území zejména při: - déletrvajících vydatných dešťových srážkách, popř. prognóze nebezpečí intenzivních dešťových srážek, očekávaném náhlém tání, nebezpečném chodu ledů nebo při vzniku nebezpečných ledových zácp a nápěchů; - dosažení směrodatného limitu vodního stavu, nebo průtoku ve vodním toku a jeho stoupající tendenci.. b) Zvláštní povodeň způsobená umělými vlivy Povodeň způsobena umělými vlivy, a to především protržením hráze vodního díla nebo rybníku je teoreticky možná. Strana 5 (celkem 18)

6 4) Opatření k ochraně před povodněmi a) Povodňové prohlídky Povodňovou prohlídkou se zjišťuje, zda na vodních tocích a záplavových územích, popřípadě na objektech nebo zařízeních ležících v těchto územích, nebo na vodních dílech nejsou závady, které by mohly zvýšit nebezpečí povodně. Povodňovou prohlídku provádí povodňový orgán obce. Povodňové prohlídky se provádějí nejméně jednou ročně, zpravidla: před obdobím jarního tání (zpravidla březen), nebo před obdobím letních povodní (zpravidla konec května). Z prohlídek se zpracovávají zápisy, případně se pořizuje další dokumentace (foto, video). Na základě provedených prohlídek se přijímají patřičná opatření, která vedou k odstranění případných rizik při povodni (skládek, špatně zajištěných plovoucích objektů, odstranění nežádoucích křovin a dřevin apod.). Dále se na základě prohlídek přijímají další opatření, která vedou ke zvýšení kapacity profilů apod. Dále se povodňová prohlídka provádí vždy před nebezpečím vzniku povodní mezi 1. SPA a 2.SPA na příkaz předsedy povodňové komise, rozsah povodňové prohlídky určí předseda povodňové komise. b) Předpovědní a hlásná povodňová služba Předpovědní povodňová služba informuje povodňové orgány, popřípadě další účastníky ochrany před povodněmi o možnosti vzniku přirozené povodně a o dalším nebezpečném vývoji, o hydrometeorologických prvcích charakterizujících vznik a vývoj povodně, zejména o srážkách, vodních stavech a průtocích ve vybraných profilech. Tuto službu zabezpečuje Český hydrometeorologický ústav ve spolupráci se správci povodí. Hlásná povodňová služba zabezpečuje informace povodňovým orgánům pro varování obyvatelstva v místě očekávané přirozené nebo zvláštní povodně a v místech ležících níže na vodním toku, informuje povodňové orgány a účastníky ochrany před povodněmi o vývoji povodňové situace a předává zprávy a hlášení potřebná k jejímu vyhodnocení a k řízení opatření na ochranu před povodněmi. Hlásnou povodňovou službu organizují povodňové orgány obcí a povodňové orgány pro správní obvody obcí s rozšířenou působností a podílejí se na ní ostatní účastníci ochrany před povodněmi. K zabezpečení hlásné povodňové služby organizují povodňové orgány obcí v případě potřeby hlídkovou službu. 5) Stupně povodňové aktivity a hlásné profily Pro vyhlašování stupňů povodňové aktivity jsou stanoveny limitní vodní stavy a průtoky. Hlásný profil povodňové služby je místo na vodním toku sloužící ke sledování průběhu povodně. Hlásné profily se podle významu rozdělují do tří kategorií. a) Základní hlásné profily - kategorie A - jsou vybrané profily s vodoměrnými stanicemi na významných vodních tocích. Informace z těchto profilů jsou nezbytné pro řízení opatření k ochraně před povodněmi na národní úrovni, nebo jsou využívány pro předpovědní povodňovou službu. Jsou profesionálně provozované ČHMÚ nebo správci povodí. Strana 6 (celkem 18)

7 b) Doplňkové hlásné profily - kategorie B jsou profily na vodních tocích, které jsou nezbytné pro řízení opatření k ochraně před povodněmi na regionální (krajské) úrovni. Jsou zřizovány krajskými úřady a provozovány místně příslušnými obcemi. c) Pomocné hlásné profily kategorie C jsou účelové profily na vodních tocích, které mohou zřídit a provozovat pro své potřeby obce nebo vlastníci ohrožených nemovitostí. Stupně povodňové aktivity (SPA) vyjadřují míru povodňového nebezpečí. Jsou vázány na směrodatné limity, jimiž jsou zpravidla vodní stavy nebo průtoky v hlásných profilech na tocích, popřípadě na mezní nebo kritické hodnoty jiného jevu (denní úhrn srážek, hladina vody v nádrži, vznik ledových nápěchů a zácp, chod ledu, mezní nebo kritické hodnoty sledovaných jevů z hlediska bezpečnosti vodního díla a pod.). U zvláštních povodní vyjadřují vývoj a míru povodňového nebezpečí na vodním díle a na území pod ním. Stupně povodňové aktivity vyhlašují a odvolávají ve svém územním obvodu povodňové orgány obce, obce s rozšířenou působností, a kraje v rámci své územní působnosti prostřednictvím předsedy povodňové komise. Podkladem je dosažení nebo předpověď dosažení směrodatného limitu hladin nebo průtoků stanovených v povodňových plánech, zpráva předpovědní nebo hlásné povodňové služby, doporučení správce vodního toku, oznámení vlastníka vodního díla, případně další skutečnosti charakterizující míru povodňového nebezpečí. O vyhlášení a odvolání povodňové aktivity je povodňový orgán povinen informovat subjekty uvedené v povodňovém plánu a vyšší povodňový orgán. Rozhodnutí o vyhlášení či odvolání SPA je jen v kompetenci územně příslušného povodňového orgánu. V některých případech se může stát, že právě s přihlédnutím k předpokládanému vývoji hydrologické situace, nedojde ani při překroční limitů SPA k jejich vyhlášení, eventuelně při poklesu pod limity SPA k jejich odvolání. a) První stupeň povodňové aktivity stav bdělosti - nastává při nebezpečí přirozené povodně a zaniká, pominou-li příčiny takového nebezpečí. Za stav bdělosti se pokládá rovněž situace takto označená předpovědní povodňovou službou. Na vodním díle nastává také při nepříznivém vývoji bezpečnosti vodního díla, odvozeném podle hodnocení sledovaných jevů a skutečností v rámci výkonu technicko-bezpečnostního dohledu, nebo při zjištění mimořádných okolností, jež by mohly vést ke vzniku zvláštní povodně. Nebezpečí vzniku souvisí s provozní situací, při které může dojít k mimořádnému vypouštění nebo k odtoku, při kterém je dosažen stav I. SPA na vybraném vodočtu. b) Druhý stupeň povodňové aktivity stav pohotovosti - vyhlašuje příslušný povodňový orgán když nebezpečí povodně přerůstá v povodeň a v době povodně, když však ještě nedochází k větším rozlivům a škodám mimo koryto. Vyhlašuje se také při pokračujícím nepříznivém vývoji bezpečnosti vodního díla, nebo při mimořádném vypouštění vody nebo odtoku z vodní nádrže, při které bude dosažen stav II. SPA na vybraném vodočtu. Bezpečnost díla se odvozuje podle stavu a vývoje sledovaných jevů a skutečností v rámci výkonu technicko-bezpečnostního dohledu při hodnocení překročení mezních hodnot vybraných veličin. c) Třetí stupeň povodňové aktivity stav ohrožení - vyhlašuje příslušný povodňový orgán v době povodně při bezprostředním nebezpečí nebo při vzniku větších škod, ohrožení majetku a životů v záplavovém území. Vyhlašuje se také při vzniku kritické situace na vodního díla podle vyhodnocení technicko-bezpečnostního dohledu při dosažení kritických hodnot sledovaných jevů a skutečností, pokud hrozí havárie díla Strana 7 (celkem 18)

8 doprovázená nebezpečím vzniku narušení vzdouvacího tělesa (hráze) vodního díla, nebo za mimořádného vypouštění vody při použití nouzových opatření s vyvoláním povodňového průtoku, při kterém bude dosažen stav III. SPA na vybraném vodočtu. Limitní vodní stavy a průtoky na tocích důležité pro katastrální území obce Svépravice: A) Hlásný profil kategorie B na vodním toku Hejlovka ( Želivka ) stanice Čakovice v grafické části je jako obr.č. 2 uveden evidenční list hlásného profilu a fotografie hlásného profilu obr.č.3 a obr.č. 4 SPA : B) 122cm 148 cm 178 cm 9,15 m3s-1 12,5 m3s-1 17,0 m3s-1 Hlásný profil kategorie C na vodním toku Bělá stanice Pelhřimov Říčka Bělá je přítokem toku Hejlovka Želivka. Umístění hlásného profilu: Po silnici směr Radětín Krasíkovice Sedlice cca 300 m od Radětína u silnice. V grafické části jsou uvedeny fotografie hlásného profilu obr.č.5 a obr.č. 6. SPA : C) I II III - I II III cm 182 cm 237 cm 22,8 m3s-1 29,4 m3s-1 47,1 m3s-1 Vodní dílo Sedlice stanice elektrárna Z vodního díla vede podzemní kanál do hydroelektrárny, která se má vyžití jako špičková. V hydroelektrárně se vrací voda do původního koryta řeky. Korytem řeky od hráze vodního díla k elektrárně protéká v normálním případě pouze nutné minimum vody. V případě vysokého přítoku jde část vody přelivem přes hráz starým korytem. Na této stanici není odečet obsluha elektrárny hlásí průtok vody. V grafické části jsou uvedeny vodního díla a hydroelektrárny obr.č.7, obr.č. 8, obr.č.9 a obr.č. 10. SPA : I II III - 22,1 m3s-1 32,3 m3s-1 51,7 m3s-1 V grafické části je pod obr.č.11 uvedena mapka umístění hlásných profilů Strana 8 (celkem 18)

9 Organizační část 6) Organizace povodňové ochrany - Stanoviště Povodňové komise obce Svépravice je na obecním úřadě obce Svépravice, Dokumentace Povodňové komise obce Svépravice je uložena na obecním úřadě obce Svépravice, A) Doporučené vybavení pracoviště Povodňové komise : - Povodňový plán a Povodňová kniha PC s tiskárnou, kancelářským software a připojením na Internet ruční akumulátorové osvětlovací prostředky, krizové mobilní telefony starosta a místostarosta obce B) Seznam členů povodňové komise obce Svépravice k Předseda : Ing. Václav Hlom Členové: František Hůla Milan Čapek Luděk Čapek Miloslav Novotný starosta obce , , velitel JSDH Svépravice místostarosta obce zastupitel zastupitel , C) Povinnosti členů povodňové komise obce : Citace ze zákona č. 254/2001 Sb. o vodách a o změně některých zákonů (Vodní zákon) ve znění pozdějších předpisů ( 78): - Povodňový orgán obce Svépravice je podřízen povodňovému orgánu obce s rozšířenou působností Pelhřimovu povodňový orgán obce ve svém katastrálním území v rámci zabezpečení úkolů při ochraně před povodněmi : a) potvrzují soulad věcné a grafické části povodňových plánů vlastníků (uživatelů) pozemků a staveb, pokud se nacházejí v záplavovém území nebo zhoršují průběh povodně, s povodňovým plánem obce, b) zpracovávají povodňový plán obce a předkládají jej k odbornému stanovisku správci povodí, v případě drobných vodních toků správci těchto vodních toků, c) provádějí povodňové prohlídky, d) zajišťují pracovní síly a věcné prostředky na provádění záchranných prací a zabezpečení náhradních funkcí v území, e) prověřují připravenost účastníků ochrany podle povodňových plánů, f) organizují a zabezpečují hlásnou povodňovou službu a hlídkovou službu, zabezpečují varování právnických a fyzických osob v územním obvodu obce s využitím jednotného systému varování, g) informují o nebezpečí a průběhu povodně povodňové orgány sousedních obcí a povodňový orgán obce s rozšířenou působností, h) vyhlašují a odvolávají stupně povodňové aktivity v rámci územní působnosti, i) organizují, řídí, koordinují a ukládají opatření na ochranu před povodněmi podle povodňových plánů a v případě potřeby vyžadují od orgánů, právnických a Strana 9 (celkem 18)

10 fyzických osob osobní a věcnou pomoc, j) zabezpečují evakuaci a návrat, dočasné ubytování a stravování evakuovaných občanů, zajišťují další záchranné práce, k) zajišťují v době povodně nutnou hygienickou a zdravotnickou péči, organizují náhradní zásobování, dopravu a další povodní narušené funkce v území, l) provádějí prohlídky po povodni, zjišťují rozsah a výši povodňových škod, zjišťují účelnost provedených opatření a podávají zprávu o povodni povodňovému orgánu obce s rozšířenou působností, m) vedou záznamy v povodňové knize. V období mimo povodeň : Jednání komise se svolává alespoň 1 x do roka. Na tomto jednání se prověřují přípravná a preventivní opatření prováděná mimo období povodní, například: - prověrka povodňového plánu správního území včetně přijetí případných změn a doplňků, - prověrka organizační a technické přípravy včetně spojení, - podněty povodňovým orgánům k uložení potřebných opatření v zájmu ochrany před povodněmi, - hodnocení uplynulého období. V období povodní zahajuje komise činnost: - při dosažení II. stupně povodňové aktivity ve správním území tuto informaci povodňová komise získá od ČMHÚ, od nadřízené povodňové komise, ze sdělovacích prostředků, z internetu, ze stavu vody na hlásných profilech, od HZS kraje Vysočina, případně od občanů - na žádost povodňové komise ORP Pelhřimov, případně správce toku. D) Časový plán činnosti při vyrozumění povodňové komise (PK) Čas Č Č+0 do Č + 10 min v Č + 10 min do Č + 1 hod Popis činnosti Některý z pověřených členů PK obdrží zprávu o blížící se povodni Člen komise prověří zpětným dotazem pravdivost zprávy Vyrozuměný člen PK vyrozumí ostatní členy PK Musí být vybraní členové PK na pracovišti PK Zprávy o povodni, které nezískal člen PK osobně, prověří zpětným dotazem nebo jiným způsobem - důvodem prověření zprávy je zabránění vzniku planého poplachu. Prověření musí být provedeno do 10 minut. V případě, že zpráva o blížící se povodni je pravdivá, člen PK neprodleně uvědomí telefonicky nebo jiným způsobem předsedu a místopředsedu PK a informuje další členy Povodňové komise o situaci. Strana 10 (celkem 18)

11 7) Činnosti při vyhlášení stupně povodňové aktivity Opatření za I. stupně povodňové aktivity (bdělost) : 1. Kontaktovat členy povodňové komise a informovat je 2. Pověřit členy povodňové komise řešením nejnutnějších úkolů 3. Provádět evidenční a dokumentační práci Opatření za II. stupně povodňové aktivity (pohotovost) : 1. vyhlásit II. stupeň povodňové aktivity a informovat nadřízenou povodňovou komisi ORP Pelhřimov pokud nebyl vyhlášen na její podnět 2. svolat povodňovou komisi, posoudit situaci a provést nutná opatření 3. zajistit pravidelné informování veřejnosti a vlastníků (provozovatelů) objektů v zátopovém území ( místní rozhlas, osobně, telefon ) 4. aktivovat jednotku SDH Svépravice 5. informovat povodňový orgán ORP Pelhřimov, správce povodí a HZS o nebezpečí a průběhu povodně a o provedených opatření 6. Provádět evidenční a dokumentační práci Opatření za III. stupně povodňové aktivity (ohrožení) : 1. vyhlásit III. stupeň povodňové aktivity a informovat nadřízenou povodňovou komisi ORP Pelhřimov pokud nebyl vyhlášen na její podnět 2. provést nutná opatření 3. průběžně informovat povodňový orgán ORP Pelhřimov, správce povodí a HZS o nebezpečí a průběhu povodně, o provedených opatřeních 4. zajistit pravidelné informování veřejnosti a vlastníků (provozovatelů) objektů v zátopovém území ( místní rozhlas, osobně, telefon ) 5. v případě nebezpečí z prodlení vyžádat pomoc 6. Provádět evidenční a dokumentační práci 8) Spojení na důležité organizace Povodňová komise ORP Pelhřimov Kontakty na členy povodňové komise jsou uvedeny v tab.č. 1 ČHMÚ, pobočka Brno Ředitel : RNDr. Ing. Jaroslav Rožnovský, CSc. : , Meteoprognózní pracoviště: denně (7 dnů v týdnu) v době: : telefon: , mobil: , meteo.brno@chmi.cz Hydroprognózní pracoviště (běžný provoz: , v případě akutního povodňového nebezpečí je zajištěn nepřetržitý provoz): telefon: , mobil: , ohbrno@chmi.cz Ing. Pavel Neruda hydrol. předpov. pracoviště , Vedoucí Regionálního předpovědního pracoviště pobočky ČHMÚ Brno: Milan Šálek: telefon: , mobil: Důležité! - V případě nedostupnosti meteorologa ČHMÚ Brno (v době ) přebírá výstražnou službu Regionální předpovědní pracoviště Ostrava: ČHMÚ, pobočka Ostrava Meteoprognózní pracoviště: telefon: , mobil: Strana 11 (celkem 18)

12 Tab. č. : 1 Kontakty na členy povodňové komise ORP Pelhřimov Strana 12 (celkem 18)

13 VODOHOSPODÁŘSKÝ DISPEČINK: POVODÍ VLTAVY, s.p , , Ing. Tomáš Kendík vedoucí VHD , ZÁVODY PROVOZY: POVODÍ VLTAVY, s.p. Závod Dolní Vltava Ing. Blanka Brožková ředitelka: , Provozní středisko PS7 (Želivka a Sázava) Ing. Jiří Brzoň vedoucí: , , , - Provozní středisko PS4 (povrchové a podzemní vody) Ing. Goldbach vedoucí: , VODNÍ DÍLA VÝZNAMNÉ VODNÍ NÁDRŽE hrázní: VD Sedlice pan Stibůrek (služební mobil nemá) HZS kraje Vysočina : Krajské operační středisko (KOPIS) : , Územní odbor Pelhřimov spojovatel : , ) Způsob vyžádání pomoci při povodni Předseda komise vyžaduje pomoc přímo od subjektů v obci nebo cestou Povodňové komise Pelhřimova obce s rozšířenou působností. Techniku pro pomoc při záchranných a likvidačních pracích můžou poskytnou tyto subjekty a občané v obci Svépravice : - ZD Kojčice traktory s vlekem, nakladač, nákladní auta Kojčice 84, Kojčice, telefon : Milan Čapek traktor s vlekem, motorová pila Svépravice č.p. 59, telefon : , František Hůla traktor s vlekem Svépravice č.p. 8, telefon : Jiří Dvořák multikára Svépravice č.p Jiří Průša traktor s vlekem Svépravice č.p. 34, telefon : František Kratochvíl traktor s vlekem Svépravice č.p Pavel Karabáček motorová pila Svépravice č.p. 17, telefon : Strana 13 (celkem 18)

14 10)Evidenční a dokumentační práce Při povodni se provádějí následující Evidenční a dokumentační práce : a) Záznamy v Povodňové knize: - doslovné znění přijatých zpráv s uvedením odesílatele, způsobu a doby převzetí - doslovné znění odeslaných zpráv s uvedením jejich pramene, adresátů, způsobu a doby odeslání, - obsah příkazů, - popis provedených opatření, - výsledky povodňových prohlídek. Zápisy do Povodňové knihy provádějí jen osoby tím pověřené; jsou povinny každý zápis podepsat. b) Foto a video dokumentace V průběhu povodně, ale především po kulminaci jednotlivých povodňových vln je nutné provést objektivní fotografickou nebo video dokumentaci. Dokumentaci provádí pověřená skupina Povodňovou komisí obce Svépravice. Dokumentace se ukládá do Povodňové knihy. Dokumentace slouží k objektivnímu zachycení způsobených škod po povodni a pro zpracování souhrnné zprávy o povodni. c) Zpráva o povodni Povodňový orgán obce zpracovává zprávu o povodni, při které byla vyhlášena povodňová aktivita (byl vyhlášen druhý nebo třetí stupeň povodňové aktivity), došlo k povodňovým škodám nebo byly prováděny zabezpečovací a záchranné práce. Zpráva obsahuje: - rozbor příčin a průběhu povodně, - popis a posouzení účinnosti provedených opatření, - věcný rozsah a odborný odhad výše povodňových škod, - návrh opatření na odstranění následků povodně. Zpráva se zpracuje do jednoho měsíce po ukončení povodně, v případě potřeby rozsáhlejších dokumentačních prací se provede doplňkové vyhodnocení do šesti měsíců po ukončení povodně. Strana 14 (celkem 18)

15 Grafická část. Obr.č. 1 Mapa katastrálního území obce Svépravice Strana 15 (celkem 18)

16 Obr.č. 2 Evidenční list hlásného profilu Heljovka Čakovice Strana 16 (celkem 18)

17 Obr.č. 3 a 4 : Obr.č. 5 a 6 : Obr.č.7 a 8 : Obr.č. 9 a 10 : Strana 17 (celkem 18)

18 Obr.č Mapka umístění hlásných profilů : Strana 18 (celkem 18)

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE ŘETŮVKA

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE ŘETŮVKA POVODŇOVÝ PLÁN OBCE ŘETŮVKA OBSAH : I. ÚVOD a) Základní pojmy b) Zkratky II. VĚCNÁ ČÁST a) Informační část b) Charakteristika zájmového území c) Typy povodní a jejich důsledky d) Směrodatné limity pro

Více

POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA MIKULÁŠOVICE

POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA MIKULÁŠOVICE AQUATEST a.s. Divize 24 Geologická 4 152 00 Praha 5 Obchodní rejstřík vedený Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1189 POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA MIKULÁŠOVICE Obec s rozšířenou působností: Rumburk Správce

Více

Školení ochrany před povodněmi pro obce ORP Sokolov. Městský úřad Sokolov 29.10.2013

Školení ochrany před povodněmi pro obce ORP Sokolov. Městský úřad Sokolov 29.10.2013 Školení ochrany před povodněmi pro obce ORP Sokolov Městský úřad Sokolov 29.10.2013 Ochrana před povodněmi Legislativní úprava zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů hlava IX Definice

Více

Organizační část. Předseda povodňové komise žádá o technickou a materiální pomoc cestou KOPIS HZS Karlovarského kraje.

Organizační část. Předseda povodňové komise žádá o technickou a materiální pomoc cestou KOPIS HZS Karlovarského kraje. 10. Organizace dopravy Organizační část Organizace dopravy ve městě Sokolov organizuje vedoucí Odboru dopravně - správních agend MěÚ Sokolov v součinnosti s orgány Policie ČR. 11. Způsob vyžádání pomoci

Více

POVODŇOVÝ PLÁN obce Hovězí

POVODŇOVÝ PLÁN obce Hovězí POVODŇOVÝ PLÁN obce Hovězí Správní obvod obce s rozšířenou působností: Vypracoval: Ing. Dančáková Datum (měsíc rok) červen 2011 Potvrzení souladu s povodňovým plánem vyššího stupně Schválil... Dne...č.j...

Více

Povodňový plán obce Dobřichov. PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ OBCE DOBŘICHOV Středočeský kraj

Povodňový plán obce Dobřichov. PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ OBCE DOBŘICHOV Středočeský kraj Povodňový plán obce Dobřichov PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ OBCE DOBŘICHOV Středočeský kraj Poslední aktualizace: Únor 2014 1 Obsah Abecední seznam zkratek..3 Vysvětlení pojmu povodně 5 Vysvětlení pojmu Povodňová

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE OBRNICE

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE OBRNICE AQUATEST a.s. Divize 24 Geologická 4 152 00 Praha 5 Obchodní rejstřík vedený Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1189 POVODŇOVÝ PLÁN OBCE OBRNICE Obec s rozšířenou působností: Most Správce vodního

Více

Povodně. Konkrétní opatření včetně jejich realizace při řešení Povodní v obci Jeseník nad Odrou. CHARAKTERISTIKA KRIZOVÉ SITUACE

Povodně. Konkrétní opatření včetně jejich realizace při řešení Povodní v obci Jeseník nad Odrou. CHARAKTERISTIKA KRIZOVÉ SITUACE Povodně Konkrétní opatření včetně jejich realizace při řešení Povodní v obci Jeseník nad Odrou. CHARAKTERISTIKA KRIZOVÉ SITUACE Přirozená povodeň - přechodné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových

Více

MĚSTO JANSKÉ LÁZNĚ POVODŇOVÝ PLÁN. Janský potok Rudolfův potok Smrčinský potok (Smrčina) Zrdcadlový potok. Slovanské nám. 165, 541 01 Trutnov

MĚSTO JANSKÉ LÁZNĚ POVODŇOVÝ PLÁN. Janský potok Rudolfův potok Smrčinský potok (Smrčina) Zrdcadlový potok. Slovanské nám. 165, 541 01 Trutnov 1. strana ze 35 stran MĚSTO JANSKÉ LÁZNĚ POVODŇOVÝ PLÁN Okres: Trutnov Vodní tok: Černohorský potok Janský potok Rudolfův potok Smrčinský potok (Smrčina) Zrdcadlový potok Obec s rozšířenou působností :

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE NEUMĚTELY. Zpracoval : Obecní úřad Neumětely

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE NEUMĚTELY. Zpracoval : Obecní úřad Neumětely POVODŇOVÝ PLÁN OBCE NEUMĚTELY Zpracoval : Obecní úřad Neumětely Datum zpracování : 30.8.2013 Schválil: Luděk Kuniak v.r. Projednáno Zastupitelstvem obce Neumětely dne 4.10.2013 Seznam členů povodňové komise

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE LUBENEC

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE LUBENEC POVODŇOVÝ PLÁN OBCE LUBENEC Obec s rozšířenou působností: Podbořany Správce vodního toku: Povodí Ohře, s.p. Lesy ČR Zemědělská vodohospodářská správa Újezdní úřad vojenského újezdu Hradiště Stanovisko

Více

Povodňový plán. Schváleno radou městské části Brna, Brno-Starý Lískovec č. 3/18 dne 30.6.2011. Správci vodních toků: přímý výkon

Povodňový plán. Schváleno radou městské části Brna, Brno-Starý Lískovec č. 3/18 dne 30.6.2011. Správci vodních toků: přímý výkon , Oderská 4, 625 00 Městské části -Starý Lískovec Správci vodních toků: přímý výkon Zpracoval: - Povodí Moravy, s.p., Dřevařská 11, 601 75 - Povodí Moravy, s.p., závod Dyje, provoz, K Povodí 10, 617 00

Více

OBEC LÁNOV POVODŇOVÝ PLÁN. Potvrzení souladu s povodňovým plánem obce s rozšířenou působností:

OBEC LÁNOV POVODŇOVÝ PLÁN. Potvrzení souladu s povodňovým plánem obce s rozšířenou působností: OBEC LÁNOV POVODŇOVÝ PLÁN Okres: Trutnov Vodní tok: Malé Labe Pekelský potok Končinský potok Kovářský potok Vápenický potok Příslušný povodňový orgán: Městský úřad, Zámek č. p. 1, Vrchlabí Potvrzení souladu

Více

CO DĚLAT. Povodeň. www.codelat.info

CO DĚLAT. Povodeň. www.codelat.info CO DĚLAT Povodeň www.codelat.info Centrum pro bezpečný stát, o. s. Praha 2013 CO DĚLAT Povodeň Publikace pro menší obce Centrum pro bezpečný stát CO DĚLAT Povodeň Publikace pro menší obce Copyright Centrum

Více

Povodňový plán Města Deštná POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA DEŠTNÁ. David Šašek, DiS. starosta města, předseda povodňové komise - 1 -

Povodňový plán Města Deštná POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA DEŠTNÁ. David Šašek, DiS. starosta města, předseda povodňové komise - 1 - POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA DEŠTNÁ 2011 David Šašek, DiS. starosta města, předseda povodňové komise - 1 - SPRÁVCE VODNÍHO TOKU: Povodí Vltavy, Holečkova 8, 150 24 Praha 5 PŘÍSLUŠNÝ VODOHOSPODÁŘSKÝ ORGÁN: Městský

Více

Městský úřad Žamberk. Povodňový plán obce s rozšířenou působností Žamberk

Městský úřad Žamberk. Povodňový plán obce s rozšířenou působností Žamberk Městský úřad Žamberk Povodňový plán obce s rozšířenou působností Žamberk Leden 2003 Městský úřad Žamberk Povodňový plán správního obvodu obce s rozšířenou působností Žamberk Správci vodních toků: Povodí

Více

POVODŇOVÝ PLÁN obce Karolinka

POVODŇOVÝ PLÁN obce Karolinka ------------------------------------------------- Č.j. MU-2589/2011 Schvaluji: Starosta obce: Marie Chovanečková POVODŇOVÝ PLÁN obce Karolinka Správní obvod obce s rozšířenou působností Vsetín Vypracoval:

Více

P L Á N O CH R A N Y Ú Z E M Í

P L Á N O CH R A N Y Ú Z E M Í P L Á N O CH R A N Y Ú Z E M Í správního obvodu obce Hrubčice pod vodním dílem PLUMLOV před zvláštní povodní Vlastník (správce) vodního díla: Česká republika Správní obvod kraje: Olomoucký kraj Správní

Více

Ochrana před povodněmi

Ochrana před povodněmi Ochrana před povodněmi Ochrana před povodněmi Povinnosti Povodňového orgánu obce Základní předpis Zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) Zákon č. 254/2001 Sb., vodní zákon

Více

POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA ŽAMBERK

POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA ŽAMBERK POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA ŽAMBERK Výpis pro webové stránky města - 2003 - Město Žamberk Masarykovo nám. 166, 564 01 Žamberk, tel. 465 670 300, 465 670 211, fax. 465 670 309 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

David ŠEDIVÝ 728 482 283 Kamberk 7

David ŠEDIVÝ 728 482 283 Kamberk 7 5. ORGANIZACE POVODŇOVÉ OCHRANY 5.1. Povodňová komise obce Kamberk Telefonní spojení Bydliště 1 předseda (starostka obce) Ing. Alena JENŠÍKOVÁ 606 461 229 317 852 728 OÚ 317 852 745 byt Kamberk 91 2 místopředseda

Více

Povodňový plán Městské části Praha 10

Povodňový plán Městské části Praha 10 POVODŇOVÝ PLÁN Výtisk : schvaluji... Počet listů : 24 starosta MČ Počet příloh: 14/28 Dne: 12.7.2013 Povodňový plán Městské části Praha 10 Zpracovala : Anna Valentová referent bezpečnostního managementu

Více

Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava. Zpracování bezpečnostní dokumentace vybrané obce

Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava. Zpracování bezpečnostní dokumentace vybrané obce Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inţenýrství Katedra poţární ochrany a ochrany obyvatelstva Zpracování bezpečnostní dokumentace vybrané obce Student: Vedoucí bakalářské

Více

Příloha č.1 Umístění hlásných profilů použitelných pro město Uherský Brod, situace 1: 135000

Příloha č.1 Umístění hlásných profilů použitelných pro město Uherský Brod, situace 1: 135000 OBSAH: Příloha č.1 Umístění hlásných profilů použitelných pro město Uherský Brod, situace 1: 135000 Tabulka č.1 Umístění hlásných profilů ve městě Uherský Brod a blízkém okolí3 EVIDENČNÍ LISTY: Stávající

Více

Povodňová situace 09.01.2015 Zpráva o povodni 08 / 2014. datum zpracování 04/2015

Povodňová situace 09.01.2015 Zpráva o povodni 08 / 2014. datum zpracování 04/2015 Povodňová situace 09.01.2015 Zpráva o povodni 08 / 2014 datum zpracování 04/2015 A. ÚVOD... 4 B. HYDROMETEOROLOGICKÁ SITUACE... 4 B.1. Meteorologická situace... 5 B.1.1. Předpokládaný vývoj hydrometeorologické

Více

Činnost povodňových orgánů obcí a ORP

Činnost povodňových orgánů obcí a ORP Činnost povodňových orgánů obcí a ORP Ing. Josef Reidinger Ministerstvo životního prostředí Tel.: 267 122 998 E-mail: reidinger@mzp.cz Ochrana před povodněmi Zákon č. 254/2001 Sb. o vodách a o změně některých

Více

VYHLÁŠKA č. 3/2004 ze dne 9. 6 2004, kterou se vydává požární řád obce. Požární řád obce

VYHLÁŠKA č. 3/2004 ze dne 9. 6 2004, kterou se vydává požární řád obce. Požární řád obce Obec Lutín VYHLÁŠKA č. 3/2004 ze dne 9. 6 2004, kterou se vydává požární řád obce Požární řád obce Zastupitelstvo obce Lutín schválilo dne 9. 6. 2004 podle ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bod 1, zákona

Více

Povodňový plán obce Svinošice

Povodňový plán obce Svinošice Povodňový plán obce Svinošice Okres Blansko Vodní tok přítok Kuřimky Správce vodního toku: přítok Kuřimky - ZVHS Brno Hlinky 60 Vypracoval: Zdeněk Smrž datum: 2.11.2003 Schválil: Obecní zastupitelstvo

Více

P O V O D Ň O V Ý P L Á N

P O V O D Ň O V Ý P L Á N MěÚ Náměšť nad Oslavou P O V O D Ň O V Ý P L Á N Vypracoval: MěÚ Náměšť nad Oslavou, odbor životního prostředí Schváleno : 4/2003 Měrka Vladimír starosta města Náměšť nad Oslavou -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 POVODŇOVÝ PLÁN OBCE VRANOVICE-KELČICE Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 V. Dne. Povodňový plán je zpracován v souladu s 71 zákona č. 254/2001Sb., o vodách

Více

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 POVODŇOVÝ PLÁN OBCE ŽELEŠICE Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 V. Dne. Povodňový plán je zpracován v souladu s 71 zákona č. 254/2001Sb., o vodách a o změně

Více

Povodňový plán správního obvodu města Čačak

Povodňový plán správního obvodu města Čačak Město Město Valašské Meziříčí Povodňový plán správního obvodu města Čačak Vypracoval: Ing. Pavel Skalický Karafiátova 1312, Valašské Meziříčí, Czech Republic Číslo autorizace ČKAIT: 1300226 září 2015 Autorizace

Více

Funkce v PK Titul, jméno a příjmení Spojení Bydliště. Oldřich JANÍČEK 737 262 220 Dražice 50

Funkce v PK Titul, jméno a příjmení Spojení Bydliště. Oldřich JANÍČEK 737 262 220 Dražice 50 4.ORGANIZACE POVODŇOVÉ OCHRANY 4.1. Složení Povodňové komise obce Dražice Poř. číslo Funkce v PK Titul, jméno a příjmení Spojení Bydliště 1 Předseda Stanislav FLÍGR 602 593 576 381 239 680 OÚ e-mail:drazice@taborsko.cz

Více

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTYSE BOLERADICE Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 V. Dne. Povodňový plán je zpracován v souladu s 71 zákona č. 254/2001Sb., o vodách

Více

OBCE A JEJICH ÚLOHA V POVODŇOVÉ OCHRANĚ

OBCE A JEJICH ÚLOHA V POVODŇOVÉ OCHRANĚ OBCE A JEJICH ÚLOHA V POVODŇOVÉ OCHRANĚ Povodňové orgány Povodňové orgány v období mimo povodeň ( 77 zákona č.254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon)) -obcí orgány -orgány obcí

Více

A. Hydrometeorologická situace

A. Hydrometeorologická situace Hydrometeorologická situace A. Hydrometeorologická situace A.1. Srážková situace Srážková situace bude detailně popsána v definitivní zprávě z povodně. Pro ilustraci uvádíme v tabulce srážkové úhrny v

Více

POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA SOKOLOV Obec s rozšířenou působností Sokolov, Karlovarský kraj PRO KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ MĚSTA SOKOLOV

POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA SOKOLOV Obec s rozšířenou působností Sokolov, Karlovarský kraj PRO KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ MĚSTA SOKOLOV POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA SOKOLOV Obec s rozšířenou působností Sokolov, Karlovarský kraj PRO KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ MĚSTA SOKOLOV Správce významných vodních toků (na nichž je stanoveno záplavové území): řeka Ohře,

Více

Stupně povodňové aktivity (SPA) vyjadřují míru povodňového nebezpečí. Jsou vázány

Stupně povodňové aktivity (SPA) vyjadřují míru povodňového nebezpečí. Jsou vázány 3. PŘEHLED HLÁSNÝCH PROFILŮ B C B 3.1. Stupně povodňové aktivity (SPA) / 70 čl.2 zákona 254/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů/ Stupně povodňové aktivity (SPA) vyjadřují míru povodňového nebezpečí.

Více

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA DEŠTNÁ Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 V. Dne. Povodňový plán je zpracován v souladu s 71 zákona č. 254/2001Sb., o vodách a o změně

Více

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 POVODŇOVÝ PLÁN OBCE RAZOVÁ Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 V. Dne. Povodňový plán je zpracován v souladu s 71 zákona č. 254/2001Sb., o vodách a o změně

Více

Příhraniční spolupráce v otázkách povodňové aktivity. Martin Klega

Příhraniční spolupráce v otázkách povodňové aktivity. Martin Klega Příhraniční spolupráce v otázkách povodňové aktivity Martin Klega Bakalářská práce 2012 ABSTRAKT Teoretická část obsahuje výčet o hlásné a předpovědní povodňové službě a dosavadní spolupráci České a

Více

OBEC SUCHODOL OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2 / 2009. platná v územním obvodu Obce Suchodol

OBEC SUCHODOL OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2 / 2009. platná v územním obvodu Obce Suchodol OBEC SUCHODOL OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2 / 2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SUCHODOL platná v územním obvodu Obce Suchodol Zastupitelstvo obce Suchodol vydalo dne 6. ledna 2009 podle 29 odst. 1, písmeno o) zákona

Více

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 POVODŇOVÝ PLÁN OBCE SVOR Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 V. Dne. Povodňový plán je zpracován v souladu s 71 zákona č. 254/2001Sb., o vodách a o změně

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE. Okres: Jičín. Obec : CEREKVICE NAD BYSTŘICÍ. Vodní tok : Bystřice. správce: Povodí Labe, a.s. Hradec Králové

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE. Okres: Jičín. Obec : CEREKVICE NAD BYSTŘICÍ. Vodní tok : Bystřice. správce: Povodí Labe, a.s. Hradec Králové POVODŇOVÝ PLÁN OBCE Obec : CEREKVICE NAD BYSTŘICÍ Okres: Jičín Vodní tok : Bystřice správce: Povodí Labe, a.s. Hradec Králové Vypracoval : Milan Tobolka datum: 28.05.204 Schválil : Zastupitelstvo obce

Více

Obecně závazná vyhláška obce Podlesí č. 1/2008 kterou se vydává Požární řád obce Podlesí

Obecně závazná vyhláška obce Podlesí č. 1/2008 kterou se vydává Požární řád obce Podlesí Obecně závazná vyhláška obce Podlesí č. 1/2008 kterou se vydává Požární řád obce Podlesí Obec Podlesí na základě usnesení zastupitelstva ze dne 22.2.2008 podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 POVODŇOVÝ PLÁN OBCE SKALICE U ČESKÉ LÍPY Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 V. Dne. Povodňový plán je zpracován v souladu s 71 zákona č. 254/2001Sb., o

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství Všem dle rozdělovníku datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 9. června 2015 Ing. Marcela Tichá KUZL 35811/2015 KUSP

Více

Činnosti v průběhu povodní

Činnosti v průběhu povodní Činnosti v průběhu povodní STÁTNÍ PODNIK Kraj Vysočina seminář pro povodňové orgány obcí a ORP Jihlava, 13. 2. 2018 Pojem Přechodné výrazné zvýšení hladiny ve vodních tocích nebo jiných povrchových vodách

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE HVOZDNÁ

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE HVOZDNÁ POVODŇOVÝ PLÁN OBCE HVOZDNÁ Zpracoval: Miroslav Válek, starosta obce Ing. Jaromír Štach, člen rady obce Hvozdná, září 2011 Schváleno radou obce, září 2011 Strana 1 (celkem 14) OBSAH 1 STUPNĚ POVODŇOVÉ

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Požární řád obce Lužnice Vyhláška č.1/2011 Obec Lužnice na základě usnesení zastupitelstva ze dne29. 8. 2011 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Klabava (Padrťský potok)

Klabava (Padrťský potok) Povodňový plán obce Strašice Vodní tok Klabava (Padrťský potok) Správce vodního toku Povodí Vltavy s.p. Vypracoval: Obecní úřad Strašice datum : červen 2003 aktualizace: červen 2011 Schválil: J. Hahner

Více

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ OBEC: Heřmanice I. SPOJENÍ, KONTAKTY. KRIZOVÝ ŠTÁB OBCE Jméno, příjmení Vladimír Stříbrný Josef Zadák Karel Štepán Roman Šimek Zadák

Více

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04

Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 POVODŇOVÝ PLÁN OBCE DOBRÁ Zpracovatel: VOP Dolní Bousov, spol. s r. o. Tovární ulice 341 Dolní Bousov, 294 04 V. Dne. Povodňový plán je zpracován v souladu s 71 zákona č. 254/2001Sb., o vodách a o změně

Více

OBCE A JEJICH ÚLOHA V POVODŇOVÉ OCHRANĚ

OBCE A JEJICH ÚLOHA V POVODŇOVÉ OCHRANĚ OBCE A JEJICH ÚLOHA V POVODŇOVÉ OCHRANĚ Povodňové orgány Povodňové orgány v období mimo povodeň ( 77 zákona č.254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon)) orgány obcí orgány obcí s

Více

Požární řád města Stříbra

Požární řád města Stříbra Příloha č. 22 usnesení z 18. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 02. dubna 2012 Zastupitelstvo města Stříbra s c h v a l u j e: OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 04 / 2012 Město Stříbro na základě usnesení

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE STATENICE

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE STATENICE POVODŇOVÝ PLÁN OBCE STATENICE Obec s rozšířenou působností Černošice, Středočeský kraj Výtisk č. - 1 - Obsah Povodňového plánu : Titulní list...- 4 - Úvodní část...- 6 - A. Věcná část -12-1. Charakteristika

Více

Požární řád obce Osek

Požární řád obce Osek Obec OSEK Obecně závazná vyhláška obce Osek č. 2/2009 ze dne 14. 12. 2009 Požární řád obce Osek Obec Osek na základě usnesení zastupitelstva ze dne 14. 12. 2009 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona

Více

Město Stráž pod Ralskem Obecně závazná vyh láška Č. 1/2013. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, kterou se vydává Požární řád

Město Stráž pod Ralskem Obecně závazná vyh láška Č. 1/2013. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, kterou se vydává Požární řád Obecně závazná vyh láška Č. 1/2013 Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, kterou se vydává Požární řád schválená Zastupitelstvem města Stráž pod Ralskem dne 30. ledna 2013 usnesením Č. Z113/2013 Obecně závazná

Více

Dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem

Dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem Dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem DÍLČÍ POVODÍ HORNÍ VLTAVY ZPRÁVA BEZDREVSKÝ POTOK 10100092_1 - Ř. KM 25,000 28,000 červen 2014 Dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem DÍLČÍ

Více

Návrh OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) jako věcně příslušný správní orgán. vydává

Návrh OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) jako věcně příslušný správní orgán. vydává Ing. Josef Nistler ředitel odboru ochrany vod V Praze dne. března 2015 Čj.: /ENV/15 Vyřizuje: Telefon: Email: Návrh OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) jako věcně příslušný

Více

[podle 102 odst. 1 písm. g) a j) zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) ve znění pozdějších předpisů]

[podle 102 odst. 1 písm. g) a j) zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) ve znění pozdějších předpisů] Ministerstvo zemědělství Č.j.: 3374/07-16300 Metodický pokyn pro organizační zabezpečení provádění zákona č. 622/2006 Sb., o státním rozpočtu České republiky na rok 2007, přílohy č. 11 Závazná pravidla

Více

P R A V I D L A. Čl. 1. Obecná ustanovení

P R A V I D L A. Čl. 1. Obecná ustanovení P R A V I D L A pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí z rozpočtu Plzeňského kraje Plzeňský kraj v souladu se zákonem č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů,

Více

P O V O D Ň O V Ý P L Á N KLADRUBY

P O V O D Ň O V Ý P L Á N KLADRUBY Městský úřad Kladruby Náměstí Republiky 89 349 61 Kladruby P O V O D Ň O V Ý P L Á N KLADRUBY Zpracován dne: Schválil: Projednáno radou města dne: Projednáno zastupitelstvem města dne: - 2 - Povodňový

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 4 /2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 4 /2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4 /2005 Zastupitelstvo obce Seč se na svém zasedání dne 26.10.2005 usneslo vydat na základě 29 odst.1písm.o) zákona č.133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Horní Újezd P R O V Á D Ě C Í D O K U M E N T A C E. orgánů samosprávy obce

Horní Újezd P R O V Á D Ě C Í D O K U M E N T A C E. orgánů samosprávy obce Obecní úřad Horní Újezd ------------------------------ P R O V Á D Ě C Í D O K U M E N T A C E orgánů samosprávy obce Horní Újezd ---------------------------------------------- obsahující instrukce pro

Více

Předpovědní povodňová služba Jihlava - 23. února 2016

Předpovědní povodňová služba Jihlava - 23. února 2016 Předpovědní povodňová služba Jihlava - 23. února 2016 Ing. Petr Janál, Ph.D. Mgr. Petr Münster Systém integrované výstražné služby SIVS Pravidla pro varování obyvatel před nebezpečnými meteorologickými

Více

POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA HOSTOMICE

POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA HOSTOMICE Ing. Lumír Pála Myslbekova 955/6 Ostrov 363 01 IČ 68783531 www.pip-eko.cz POVODŇOVÝ PLÁN MĚSTA HOSTOMICE Obec s rozšířenou působností: Hořovice Správci vodních toků: Povodí Vltavy, s.p., Lesy ČR, s.p.

Více

MANIPULAČNÍ ŘÁD VAKOVÝ JEZ A MVE NA LOUČNÉ V POČAPLECH

MANIPULAČNÍ ŘÁD VAKOVÝ JEZ A MVE NA LOUČNÉ V POČAPLECH Povodí Labe, státní podnik, Víta Nejedlého 951, 500 03 Hradec Králové Schválil odbor životního prostředí Magistrátu Města Pardubic dne 24.6.2009 č.j. OŽP/VOD/32459/08/SI s platností do 31.12.2029 MANIPULAČNÍ

Více

Předseda komise Mgr. David Šimek starosta města Svitavy

Předseda komise Mgr. David Šimek starosta města Svitavy Organizační část POVODŇOVÁ KOMISE MĚSTA 9/ Složení a kontaktní údaje povodňové komise: Předseda komise Mgr. David Šimek starosta města Svitavy 461 550 300 Místopředseda komise Pavel Čížek - místostarosta

Více

Povodně z hlediska vodního zákona Povinnosti povodňových orgánů. Školení povodňových orgánů obcí

Povodně z hlediska vodního zákona Povinnosti povodňových orgánů. Školení povodňových orgánů obcí Povodně z hlediska vodního zákona Povinnosti povodňových orgánů Školení povodňových orgánů obcí 9.5.2018 Hana Zahradníková, KÚ - OZZL Povodně byly, jsou a budou Největší povodně v některých hlásných profilech

Více

POVODNĚ V ČERVNU 2013

POVODNĚ V ČERVNU 2013 POVODNĚ V ČERVNU 2013 SKLADBA PROJEKTU Příčiny a hydrologický průběh povodní 1.1 Meteorologické příčiny povodní ČHMÚ 1.2 Hydrologické vyhodnocení povodní ČHMÚ (ČVUT FS, DHI) 1.3 Analýza antropogenního

Více

OBEC HRADČOVICE POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl.1 Úvodní ustanovení

OBEC HRADČOVICE POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl.1 Úvodní ustanovení OBEC HRADČOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.1/2009 Požární řád obce Hradčovice Obec Hradčovice na základě usnesení zastupitelstva ze dne 29.01.2009 podle 29 odst.1 písm. o) bod 1. č. 133/1985 Sb. o požární

Více

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ OBEC: Heřmanice I. SPOJENÍ, KONTAKTY. KRIZOVÝ ŠTÁB OBCE Jméno, příjmení Funkce Telefon zaměstnání Krizové pracoviště Trvalé bydliště

Více

Vyhláška č. 3/2008. Požární řád obce

Vyhláška č. 3/2008. Požární řád obce Požární řád obce Vyhláška č. 3/2008 Obec Lhotka na základě usnesení zastupitelstva ze dne 18. 12. 2008 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů,

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE. VYPRACOVAL: Sweco Hydroprojekt a.s., listopad 2012 SCHVÁLIL:

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE. VYPRACOVAL: Sweco Hydroprojekt a.s., listopad 2012 SCHVÁLIL: POVODŇOVÝ PLÁN OBCE OBEC: Radiměř ORP: Svitavy VODNÍ TOK: SPRÁVCE VODNÍHO TOKU: Lesy ČR, s.p. VYPRACOVAL: Sweco Hydroprojekt a.s., listopad 2012 SCHVÁLIL: A) Věcná část 1/ Charakteristika území: Obec se

Více

foto: Povodeň 2006 Olomouc, Dolní Novosadská A.VĚCNÁ ČÁST IV. Monitoring vodních stavů

foto: Povodeň 2006 Olomouc, Dolní Novosadská A.VĚCNÁ ČÁST IV. Monitoring vodních stavů foto: Povodeň 2006 Olomouc, Dolní Novosadská A.VĚCNÁ ČÁST Obsah: Aktuální informace o odtokových poměrech na internetu:... 3 Presentace hlásné a předpovědní povodňové služby... 3 Hlásná povodňová služba...

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE MOHELNICE NAD JIZEROU. Obsah: Věcná část Hydrologické údaje Organizační část Operativní část

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE MOHELNICE NAD JIZEROU. Obsah: Věcná část Hydrologické údaje Organizační část Operativní část POVODŇOVÝ PLÁN OBCE MOHELNICE NAD JIZEROU Obsah: Věcná část Hydrologické údaje Organizační část Operativní část 1 A. Věcná část Úvod: Povodňový plán je souhrn organizačních a technických opatření, potřebných

Více

Bednárec. Obecně závazná vyhláška č. 01/2014, kterou se vydává Požární řád obcebednárec

Bednárec. Obecně závazná vyhláška č. 01/2014, kterou se vydává Požární řád obcebednárec Bednárec Obecně závazná vyhláška č. 01/2014, kterou se vydává Požární řád obcebednárec Zastupitelstvo obce Bednárec na svém 4. zasedání ze dne 08.08.2014 usnesením č. 2-4 z/2014 se usneslo vydat na základě

Více

2.1 POVODŇOVÝ PLÁN MATEMATICKO FYZIKÁLNÍ FAKULTY. Objekt: areál Troja, 1. Základní informace

2.1 POVODŇOVÝ PLÁN MATEMATICKO FYZIKÁLNÍ FAKULTY. Objekt: areál Troja, 1. Základní informace B) PŘÍLOHOVÁ ČÁST 2. OPERAČNÍ PLÁNY 2. Povodňový plán pro Prahu 2.1 POVODŇOVÝ PLÁN MATEMATICKO FYZIKÁLNÍ FAKULTY Objekt: areál Troja, 1. Základní informace Podzemní prostory jsou v průměru na kótě... 186,00

Více

2. MÍRA POVODŇOVÉHO OHROŽENÍ INTRAVILÁNU PÍŠTĚ A STANOVENÍ ÚROVNĚ PROTIPOVODŇOVÉ OCHRANY

2. MÍRA POVODŇOVÉHO OHROŽENÍ INTRAVILÁNU PÍŠTĚ A STANOVENÍ ÚROVNĚ PROTIPOVODŇOVÉ OCHRANY ENVICONS s.r.o. Hradecká 569 533 52 Pardubice - Polabiny IČ 275 600 15 DIČ CZ 275 600 15 info@envicons.cz www.envicons.cz 2. MÍRA POVODŇOVÉHO OHROŽENÍ INTRAVILÁNU PÍŠTĚ A STANOVENÍ ÚROVNĚ PROTIPOVODŇOVÉ

Více

Studie záplavového území toku Bochovský potok

Studie záplavového území toku Bochovský potok Studie záplavového území toku Bochovský potok Návrh na stanovení záplavového území ř.km 0,000 10,750 Technická zpráva červen 2013 A - TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje Název toku : Bochovský potok ID toku:

Více

Obecně závazná vyhláška obce Čestlice 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška obce Čestlice 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška obce Čestlice 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Čestlice na základě usnesení č. 3/2015/11 Zastupitelstva obce Čestlice ze dne 21. ledna 2015 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2015

Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2015 Obec Babice Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2015 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 14.5. 2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

50 let činností státního podniku Povodí Odry

50 let činností státního podniku Povodí Odry 50 let činností státního podniku Povodí Odry Územní prostor, který je v působnosti státního podniku Povodí Odry (6 252 km 2 s celkovou délkou vodních toků kolem 7 800 km), je z těch, co jsou spravovány

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 1/2013

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 1/2013 Příloha č. 1 k vyhlášce č. 1/2013 Seznam sil a prostředků jednotek požární ochrany Podle požárního poplachového plánu kraje (1) Seznam sil a prostředků jednotek požární ochrany pro první stupeň poplachu

Více

Dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem

Dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem Dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem DÍLČÍ POVODÍ BEROUNKY ZPRÁVA MŽE 10100016_2 - Ř. KM 40,500 44,000 červen 2014 Dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem DÍLČÍ POVODÍ BEROUNKY

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, Požární řád města Rabí POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, Požární řád města Rabí POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Město Rabí, Rabí 57, 342 01 Sušice, IČO: 00256030 Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, Požární řád města Rabí Zastupitelstvo města Rabí se na svém zasedání dne 12. 2. 2013 usnesením č. 2/13, bod 2) usneslo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Kamenice nad Lipou č. 3/2012, POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Kamenice nad Lipou č. 3/2012, POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Město Kamenice nad Lipou OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Kamenice nad Lipou č. 3/2012, POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo města Kamenice nad Lipou se na svém zasedání konaném dne 7. června 2012 usnesením pod

Více

Povodňový plán B Ě L Á

Povodňový plán B Ě L Á Povodňový plán B Ě L Á Vodní tok: Oleška S přítokem : Tampelačka Správce toku: Povodí Labe Zpracoval: Vladimír Svoboda Poslední aktualizace: 15.1.2004 B) Druh a rozsah ohrožení Ohrožená místa Č.p., majitel,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Štěměchy Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Štěměchy se na svém zasedání dne 18. 3. 2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

Požární řád obce Chaloupky. Článek I Předmět a působnost vyhlášky. Článek II Požární ochrana v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru

Požární řád obce Chaloupky. Článek I Předmět a působnost vyhlášky. Článek II Požární ochrana v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru Požární řád obce Chaloupky Zastupitelstvo obce Chaloupky schválilo dne 12.3.2003 na základě zákona číslo 128/2000 Sb.,o obcích a v souladu se zákonem č.133/1985 Sb., o požární ochraně,ve znění pozdějších

Více

L I T V Í N O V. Čl. 1 Úvodní ustanovení

L I T V Í N O V. Čl. 1 Úvodní ustanovení M Ě S T O L I T V Í N O V Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Požární řád města Litvínova Zastupitelstvo města Litvínova se dne 31.5. 2012 usneslo vydat na základě ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bodu 1.

Více

FYZIKA V PŘÍRODĚ. výukový modul

FYZIKA V PŘÍRODĚ. výukový modul FYZIKA V PŘÍRODĚ výukový modul TÉMATA VÝUKOVÉHO MODULU: vyhledávání a zpracování informací z WWW stránek ovládání GPS Navigace Garmin Dakota 20 vyhledávání trasových bodů odhady vzdáleností, odhady výšek

Více

Plán spojení obce Březnice. ČHMÚ - Oddělení hydrologie České Budějovice. ČHMÚ - Oddělení meteorologie a klimatologie České Budějovice

Plán spojení obce Březnice. ČHMÚ - Oddělení hydrologie České Budějovice. ČHMÚ - Oddělení meteorologie a klimatologie České Budějovice Plán spojení obce Březnice Elektronický Digitální Povodňový Portál Plán spojení obce Březnice ČHMÚ - Oddělení hydrologie České Budějovice Antala Staška 1177/32, České Budějovice 37007 telefon: 386102252

Více

ANALÝZA RIZIKOVÁ ÚZEMÍ PŘI EXTRÉMNÍCH PŘÍVALOVÝCH SRÁŽKÁCH STRUČNÉ SHRNUTÍ

ANALÝZA RIZIKOVÁ ÚZEMÍ PŘI EXTRÉMNÍCH PŘÍVALOVÝCH SRÁŽKÁCH STRUČNÉ SHRNUTÍ ANALÝZA RIZIKOVÁ ÚZEMÍ PŘI EXTRÉMNÍCH PŘÍVALOVÝCH SRÁŽKÁCH STRUČNÉ SHRNUTÍ PROSINEC 2012 2 Riziková území při extrémních přívalových srážkách Obsah 1 Úvod... 4 1.1 Informace o projektu... 4 1.2 Části projektu...

Více

VYHLÁŠKA ze dne 18. března 2010 o dispečerském řízení elektrizační soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení

VYHLÁŠKA ze dne 18. března 2010 o dispečerském řízení elektrizační soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení Strana 918 Sbírka zákonů č. 79 / 2010 Částka 28 79 VYHLÁŠKA ze dne 18. března 2010 o dispečerském řízení elektrizační soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení Ministerstvo průmyslu a obchodu

Více

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ OBEC: Heřmanice I. SPOJENÍ, KONTAKTY 1. KRIZOVÝ ŠTÁB OBCE Jméno, příjmení Funkce Telefon zaměstnání Krizové pracoviště Trvalé bydliště

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE. Město: MILETÍN. Obecní úřad obce s rozšířenou působností: HOŘICE. správce: POVODÍ LABE a.s. HK. Vodní tok:bystřice

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE. Město: MILETÍN. Obecní úřad obce s rozšířenou působností: HOŘICE. správce: POVODÍ LABE a.s. HK. Vodní tok:bystřice POVODŇOVÝ PLÁN OBCE Město: MILETÍN Obecní úřad obce s rozšířenou působností: HOŘICE Vodní tok:bystřice BYSTRÝ správce: POVODÍ LABE a.s. HK VZ správa Jičín Vypracoval: Hlavatý Tomáš datum: 30.1.2014 d:30.1.2014

Více

Revitalizace biokoridoru 4. etapa. katastrální území Dubec, obecní pozemky è. 1325/6, 768/1

Revitalizace biokoridoru 4. etapa. katastrální území Dubec, obecní pozemky è. 1325/6, 768/1 Název projektu Místo realizace Etapy Realizátor Termíny Cena Revitalizace biokoridoru 4. etapa katastrální území Dubec, obecní pozemky è. 1325/6, 768/1 Jedná se o 4. etapu projektu Revitalizace biokoridoru

Více

POVODŇOVÝ PLÁN. Obce B e d ř i c h o v. : A. Věcná část B. Organizační část C. Grafická část. Obec BEDŘICHOV. Čj. 307/2008 Dne: 20.

POVODŇOVÝ PLÁN. Obce B e d ř i c h o v. : A. Věcná část B. Organizační část C. Grafická část. Obec BEDŘICHOV. Čj. 307/2008 Dne: 20. Čj. 307/2008 Dne: 20. června 2008 Obec BEDŘICHOV Schvaluji : Petr Šmaus starosta obce POVODŇOVÝ PLÁN Obce B e d ř i c h o v Obsah : A. Věcná část B. Organizační část C. Grafická část Zastupitelstvo obce

Více