Bošniacki Andrzej Silezia tramp PL Dragon Roman Silezia tramp PL Kubáček Jan Camping Club KČT CZ Vaňura Zdeněk Camping Club KČT CZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bošniacki Andrzej Silezia tramp PL Dragon Roman Silezia tramp PL Kubáček Jan Camping Club KČT CZ Vaňura Zdeněk Camping Club KČT CZ"

Transkript

1 1) VZNIK SÍLO TRVÁNÍ ÚŘENÍ JZYK Iniciátorem pořádání ahlie Rallye /dále R/ a vzniku Sdružení ahlie Rallye /dále SR/ byl Zdeněk Vaňura sen. z amping clubu KČT TJ Rožnov p. R. Z. Na základě konzultace s polskou stranou, kterou zastupoval ndrzej ošniacki z klubu Silezia tramp, vznikl základ SR u příležitosti Podzimního setkání v Ustroni PL složeného z kolegů: ošniacki ndrzej Silezia tramp PL ragon Roman Silezia tramp PL Kubáček Jan amping lub KČT Z Vaňura Zdeněk amping lub KČT Z které se usneslo nabídnout oficiální spolupráci kolegům Ščepkovi Vladimírovi z aravan clubu Slovenské republiky a Vágášimu Júliusovi ze Slovenského camping a caravaning clubu, kteří nabídku akceptovali. Sídlem SR je Rožnov p. R. Z. Trvání SR je neomezené. Úředním jazykem SR a Prezidia R /dále PR/ vzhledem příbuznosti a srozumitelnosti současných členů SR je jazyk té země, která R pořádá. Pokud by došlo při rozšiřování SR a PR k přijetí nového člena s jiným nesrozumitelným jazykem zakládajících členů, je povinností této strany na jednání zajistit překladatele a vydání propozic ve všech jazycích členů SR, pokud PR nerozhodne jinak. 2) POJMENOVÁNÍ LOGO Pojmenování R navrhla paní Marie Vaňurová Z, symbolizuje roční období podzim květinu jiřinu dahlie. Nevymezuje teritorium a nediskriminuje případné zájemce o spolupráci z dalších zemí a nemá žádný politický podtext. Logo navrhl pan Zdeněk Vaňura Z, symbolizuje květ jiřiny dahlie a caravan s názvem HLIE RLLYE. Grafika umožňuje doplnění ročníku, termínu, místa a země konání. arevné provedení může korespondovat s národními barvami. Jakékoliv případné změny v názvu a logu musí být před použitím odsouhlaseny PR.

2 Označení ročníku R možno situovat v logu R do volného prostoru v caravanu. 3) POSLÁNÍ Vytvořit podmínky pro možnost podzimního setkání pro mototuristy se stany, caravany a autocaravany, případně příznivce campingu a caravaningu ubytované v pevném zařízení na úrovni mezinárodního setkání pod názvem HLIE RLLYE, bez vymezení teritoria. Přičinit se o rozvoj navázání mezinárodních přátelství, poznání krajin a zvyků bez hranic a politického smýšlení. Zajistit možnost předávání zkušeností v rámci organizací, klubů a států, koordinaci termínů akcí na následující období s určením termínu a místa R v následujícím roce. Jednotliví účastníci R jsou si rovni v právech a povinnostech. 4 TERMÍN R je pořádána každoročně střídavě v členských zemích SR dle schválené kandidatury v měsíci září 9. měsíc v počtu nejméně tří dnů s možností předčasného příjezdu a opožděného odjezdu, dle možností a nabídky pořadatele. Případná změna termínu /viz. bod / v ojedinělých odůvodněných případech musí být avizována při uplatnění kandidatury na pořádání R a odsouhlasena PR. 5 ČLENSTVÍ Činnost SR je založena na členství organizací a klubů, které projeví o členství v SR zájem, či jim bude členství v SR nabídnuto. PR má zájem o rozšiřování o nové organizace a kluby. Přijetí je podmíněno jednomyslným souhlasem všech členů PR. Organizace nebo klub žádající o přijetí do SR v žádosti doloží schopnost účastnit se plnohodnotně spolupráce pokud se všichni členové PR nezaručí za jejich aktivity: - seznámit se svou činností a plány do budoucna - prezentovat bezproblémovou spolupráci v tuzemsku a zahraničí - představit svou aktivitu na úseku pořádání setkání, srazů a rally na úrovni klubové, národní a mezinárodni. Počet členských organizací a klubů z jednotlivých zemí není omezen. Členství je bezplatné. Jednotliví členové se zúčastňují R na vlastní náklady a nebezpečí.

3 E F V případě, že členem SR je organizace, považují se za členy všechny jí řízené nižší organizační složky v PR má delegáta organizace. Stálým členem SR je zakládající amping club KČT TJ Rožnov p. R. Z. K jsou členy Sdružení ahlie Rallye: Z H PL SK amping lub KČT TJ Rožnov p/r aravan lub Šumperk v ČR Českomoravský amping lub KČT Maďarský amping a aravaning lub Polská Federace ampingu a aravaningu Polský Svazek Motorový aravan lub Slovenské republiky Slovenská sociácia ampingu a aravaningu 6) ORGNIZE Koordinátorem a organizátorem činnosti R je amping lub KČT TJ Rožnov p. R Z, plán činnosti a záměry schvaluje PR, ve kterém za každou členskou organizaci, klub je jeden delegát, s vyjímkou zakládajícího amping lubu KČT TJ Rožnov p. R. Z, který má delegáty dva. elegace je nezastupitelná. Z členů PR je volen prezident na dobu čtyř let. Každý stát členských organizací a klubů má v PR viceprezidenta, pokud ze státu není zvolen prezident. Zasedání PR se uskuteční vždy při R. Mimořádně může být svoláno PR, požádá-li o ně více jako dvě členské země. Prvé zasedání PR proběhlo v rámci R v Rožnově p. R. Z prezidentem byl zvolen pan Zdeněk Vaňura. E F Členství v PR zaniká demisí písemně podanou prezidentu, nebo vyloučením za porušení zájmů PR nebo SR, případně pasivitou a opakovanou neúčastí na zasedání PR, schválené nejméně 2/3 hlasů řádných členů PR. Na zasedání PR musí být členové pozváni písemně s udáním místa, data a hodiny zasedání. PR může udělit čestnou funkci prezidenta člena s hlasem poradním, za předpokladu, že návrh bude schválen nejméně 2/3 hlasů řádných členů PR. G Nutné náklady vzniklé s organizováním SR hradí pořadatel příslušného ročníku R na základě schválení PR.

4 H Pokud organizace nebo klub, který přijal závazek uspořádat R v určeném termínu a tento závazek nesplní, může být navržen na vyloučení z SR. Tento návrh předkládá prezident SR a podléhá jednomyslnému schválení všech členů PR. 7 TEHNIKÉ PROVEENÍ E F Název akce je HLIE RLLYE se schváleným neměnným logem, doplňovaným termínem, místem, státem a ročníkem. Každý organizátor při kandidatuře musí PR seznámit s termínem, místem, rámcovým programem a účastenským poplatkem za posádku, který schvaluje Prezidium R - 2 dospělí, 2 děti do 16 let, případně 3 dospělí /další dospělí a děti za příplatek /, auto, caravan stan, elektrický proud, společenský večer, sportovní soutěže. V programu by měly být zařazeny za úhradu kulturně poznávací zájezdy. le možností a zvážení organizátorů ochutnávka místní speciality, označení účastníků, upomínka, nálepka atd. Zvýšený účastenský poplatek může pořadatel požadovat po řádně nepřihlášených účastnících pokud mohou být přijati. Nutno avizovat v propozicích. Netýká se náhradníků za řádně přihlášené. Organizování R může být svěřeno pouze takovému pořadateli, u kterého je předpoklad k uspořádání R vzhledem k personálním a technickým možnostem. le zvážení, může být jmenována komise, která před schválením prověří místo konání. Pořadatel je povinen vydat propozice v roce organizování R nejpozději do s přihláškou, která musí být uplatněna do V propozicích či přihlášce musí být uvedena výše účastenského poplatku v EURO a měně pořádajícího státu. Seznam přihlášených bude zveřejňován na internetu.. Pořadatel může požadovat platby účastenských poplatků předem. Při stornu přihlášky se provedené platby vracejí takto: - storno % nad 25 dnů před zahájením 100 % - storno od 11 dnů do 25 dnů před zahájením 90 - storno do 10 dnů před zahájením 50 % - storno méně než 10 dnů před zahájením R se poplatek nevrací. V případě doložené nemoci či úmrtí se vrací 100 %. Při mimořádných překážkách v účasti rozhoduje o vrácení poplatků pořadatel. Vracení poplatků se provádí v EURO. Ponecháno na pořadatelích, zda zvolí placení při prezentaci, či předem po schválení PR. G Účastníci, kteří si přejí mít místa vedle sebe, musí své přihlášky odeslat společně s poznámkou SPOLEČNÝ PROSTOR.

5 H Každý účastník se podpisem přihlášky zavazuje dodržovat předpisy a ustanovení R a zbavuje organizátory jakékoliv odpovědnosti v případě úrazu, nemoci, krádeže a vyšší moci /viz. major/. I Propozice musí obsahovat popis místa, program, výši vkladu účastenského poplatku, termín k uplatnění přihlášky, případně potvrzení přihlášky, způsob zaplacení vkladu a adresu pořadatele. oporučuje se zveřejnit rozdávat propozice na předchozí R. J K L M N O P R S T U V Y Místo musí odpovídat očekávanému potvrzenému počtu účastníků. oporučuje se pro posádku rezervovat 50m². Prostor musí vyhovovat pro postavení stanů, caravanů, autocaravanů a parkování automobilů. Musí být oplocen a musí být ve dne i v noci kontrolován pořadateli, aby byl zamezen vstup nežádoucím osobám. Je vhodné, aby v místě konání R byla možnost ubytování v chatkách bungalovech, penzionu či hotelu. Pořadatel je povinen zajistit místnost pro zasedání PR. Termín a čas navrhuje pořadatel v souladu s programem R. Prostor R musí být osvětlen. Příjezdová komunikace by měla být dvousměrná. Konstrukce vozovek musí zaručovat bezproblémový příjezd a odjezd i za nepříznivých povětrnostních podmínek. Sociální zařízení musí odpovídat počtu účastníků R, mít tekoucí vodu, být přístupné 24 hod s dobrou údržbou, cca 1 toaleta na 50 osob. oporučuje se výlevka pro chemické W. Nejsou přípustné suché W bez předchozího odsouhlasení. V místě musí být pitná voda s kapacitou nejméně 2 l na osobu denně. V místě musí být elektrické přípojky min. 10, v přiměřeném počtu k přihlášeným účastníkům. V místě konání R musí být vyvěšeny umístěny vlajky zemí členských organizací a klubů SR případně hostů. V místě musí být trvalé spojení na místo prvé pomoci a požární ochrany. Orientační návěstí šipky, musí být umístěny nejméně od začátku extravilánu obce města konání R v doporučené velikosti 15 x 30 cm. Pro uskutečnění zahájení a ukončení R se doporučuje v blízkosti konání R zastřešená tribuna, hala, stan hangár. Z Valaška, věnovaná SR při prvém ročníku Městským úřadem

6 Rožnov p. R. Z se stala pověřovacím symbolem k pořádání R. Každý další pořadatel R je povinen navázat upomínkovou stuhu ročník, místo, termín, stát, maximální rozměry 6 x 100 cm. Při 14. ahlie Rallye Rožnov 2010 byla Valaška doplněna valašským klobůkem, darem Městského úřadu Rožnov p. R. kt předávání valašky a klobůku následujícím pořadatelům probíhá při ukončení R. a Platby účastníků jsou prováděny v EURO, či měně toho kterého státu, ve kterém je R organizována. V případě možnosti platby bankovní kartou, musí o této možnosti pořadatel informovat v propozicích. a Pokud pořadatel bude mít vytvořeny podmínky, doporučuje se poskytnout pobyt na R členům prezidia s rodinnými příslušníky GRTIS. a Pořadatel je povinen zamezit jakýmkoliv politickým aktivitám a propagaci po čas konání R. a Ea Fa Ga Ha : R může být sloučena s další akcí stejného charakteru a posláním za předpokladu, že bude pořádána pod názvem HLIE RLLYE a Při zahájení každého ročníku R jsou představeni členové PR a po celou dobu v místě R nosí označení se jménem a funkcí. oporučuje se, aby účastníci R do místa konání mohli přijíždět v rámci účastenského poplatku den před konáním (od 12:00 hod) a odjíždět den po ukončení (do 12:00 hod). Je povinností pořadatele upřesnit v nabídce. V případě pevného ubytování platí nabídka pořadatele či majitele ubytování. oporučuje se, aby dle možnosti a uvážení organizátora, byly propozice překládány do jednotlivých jazyků členů SR, zejména pasáže týkající se poplatků. Při ukončení musí být organizátorem předložena statistická zpráva: - počet posádek - počet účastníků - počet klubů - členění dle států - posádky, účastníci, kluby - nejmladší účastník (jméno, club, stát) - nejstarší účastník (jméno, club, stát) Ia Zahajovací ceremonial je organizován vždy v pátek v 19,00 hod. a závěrečný ceremonial v neděli v 11,00 hod. Ja Noční klid v rámci organizování R je v případě mezinárodního večeru 00:00 7:00 hod, ostatní 23:00 7:00 hod.

7 Ka La oporučuje se zorganizovat v pátek setkání pořadatelů s představiteli organizací klubů za účelem poskytnutí aktuálních informací. oporučuje se umožnit účastníkům R prodloužený pobyt v místě konání R za zvýhodněných podmínek PRE a POST RLLYE. 8 ZMĚNY STNOV Změna stanov může být provedena na základě písemného návrhu předaného prezidentu PR a po projednání na řádném zasedání PR a schválení nejméně 2/3 řádných členů PR. Nepřítomní členové musí být následně písemně s případnou změnou seznámeni do jednoho měsíce. 9) ZRUŠENÍ SRUŽENÍ HLIE RLLYE Ke zrušení SR může dojít, pokud odůvodněný návrh na zrušení je písemně předložen šest týdnů před řádným zasedáním PR prezidentovi, aby tento mohl informovat všechny členy PR a po projednání a odhlasování 2/3 řádnými členy PR. 10) ZÁVĚR Každý potenciální pořadatel stvrdí podpisem při odsouhlasení kandidatury na uspořádání R, že byl seznámen se stanovami R a bude se jimi řídit při organizování a pořádání R. V případě nedodržování stanov R může PR konání R případně odvolat a přesunout do jiného místa. Tyto stanovy R byly zpracovány v českém jazyce a jsou směrodatné do odvolání. V Rožnově p. R., září 2014 Zpracoval: Zdeněk Vaňura sen., prezident SR.

8

9

CAMPING CLUB KČT TJ ROŽNOV POD RADHOŠTĚM

CAMPING CLUB KČT TJ ROŽNOV POD RADHOŠTĚM CAMPING CLUB KČT TJ ROŽNOV POD RADHOŠTĚM pořadatel mezinárodního setkání campistů a caravanistů zemí V4 - Česka, Maďarska, Polska a Slovenska 14. DAHLIE RALLYE - ROŽNOV 2010 a VI. Mezinárodní konference

Více

14. DAHLIE RALLYE ROŽNOV

14. DAHLIE RALLYE ROŽNOV CAMPING CLUB KČT TJ ROŽNOV pod Radhoštěm Vás zve na Mezinárodní setkání přátel campingu a caravaningu zemí V4 Česka, Maďarska, Polska a Slovenska 14. DAHLIE RALLYE ROŽNOV 2010 2.9. 6.9.2010 Česká republika,

Více

S T A N O V Y. Článek 1 Základní ustanovení

S T A N O V Y. Článek 1 Základní ustanovení S T A N O V Y Článek 1 Základní ustanovení 1) Stanovy jsou základní závaznou normou, která upravuje cíle, organizační vztahy, právní postavení a zásady hospodaření spolku. 2) Spolek se zřizuje ve smyslu

Více

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s.

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s. STANOVY SPOLKU BMW Moto klub Czech Republic z.s. čl. I. Úvodní ustanovení Spolek BMW Moto klub Czech Republic z.s. (dále jen spolek) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉHO HNUTÍ SPECIÁLNÍCH OLYMPIÁD

JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉHO HNUTÍ SPECIÁLNÍCH OLYMPIÁD JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉHO HNUTÍ SPECIÁLNÍCH OLYMPIÁD Článek I Principy rozhodování 1.1 Pro rozhodování v orgánech Hnutí platí následující pravidla: K účasti na zasedání presidia je předseda presidia povinen

Více

Stanovy spolku Golf Club Hostivař. Článek 1 Název, trvání spolku. 2. Klub je zapsaným spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Stanovy spolku Golf Club Hostivař. Článek 1 Název, trvání spolku. 2. Klub je zapsaným spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Stanovy spolku Golf Club Hostivař Článek 1 Název, trvání spolku 1. Název spolku je Golf Club Hostivař, z.s. (dále jen Klub ). 2. Klub je zapsaným spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Více

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s.

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. Článek 1 Název, sídlo, územní působnost 1) Spolek nese název: Klub skalničkářů Praha z.s., (v textu dále jen Spolek ). Sídlo Spolku se nachází na adrese: Praha 6, Maříkova

Více

STANOVY Golf Indoor Club Prague o.s. ze dne 26. prosince 2013. Článek 1 Všeobecná ustanovení

STANOVY Golf Indoor Club Prague o.s. ze dne 26. prosince 2013. Článek 1 Všeobecná ustanovení STANOVY Golf Indoor Club Prague o.s. ze dne 26. prosince 2013 Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Golf Indoor Club Prague o.s. je občanským sdružením dle ustanovení zákona č. 83/1990 Sb. ze dne 27. 03. 1990,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Asociace klubů historických vozidel v ÚAMK ( AKHV)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Asociace klubů historických vozidel v ÚAMK ( AKHV) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Asociace klubů historických vozidel v ÚAMK ( AKHV) I. Úvodní ustanovení preambule 1. Prezidium AKHV na základě svého zmocnění Stanovami AKHV Čl.12 odst.5 bod l) a n) vydává Organizační

Více

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK)

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) 1. Základní ustanovení... 2 2. Cíle zastupitelstva... 2 3. Členství... 2 a) Vznik členství a doplňující volby... 2 b) Zánik členství... 4 c) Práva

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ  BMW Moto klub Czech Republic o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s." či. I. Úvodní ustanovení Sdružení BMW Moto klub Czech Republic o.s. (dále jen sdružení) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ - úplné znění - tak, jak vyplývá ze znění stanov AVO, schválených ustavujícím valným shromážděním dne 18. 6. 1990, registrovaným MVČR pod č. j. VSP/1-2063/90-R

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA Článek I. Základní ustanovení 1.1 Občanské sdružení se plným názvem jmenuje Fotoklub Třináctá komora (dále jen Fotoklub). Pod tímto názvem budou členové

Více

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu S T A N O V Y upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu čl. 1 Název sídlo: 1. Název sportovní asociace je: Česká asociace

Více

příspěvkem stanoveným Valnou hromadou. O přijetí rozhoduje Správní výbor, který

příspěvkem stanoveným Valnou hromadou. O přijetí rozhoduje Správní výbor, který STANOVY Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Spolek českých právníků Všehrd (dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku je 110 00 Praha l, náměstí Curieových 901/7. 3. Předmětem činnosti je spolková

Více

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s.

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Spolek Sportovní klub petanque Kulová osma, z.s. (dále jen "Spolek") je založen na principu dobrovolnosti

Více

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s.

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. (dále jen Unie ) Čl. 1 Název, sídlo, postavení Unie (1) Unie je založena na principu dobrovolnosti

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

VETERAN CAR CLUBU PLZEŇ V AČR

VETERAN CAR CLUBU PLZEŇ V AČR STANOVY VETERAN CAR CLUBU PLZEŇ V AČR Článek I. Název, sídlo, identifikační číslo a symbol klubu Název: Veteran Car Club Plzeň v AČR Reg. Číslo AČR: 1178 Sídlo: Úslavská 339/2, 326 00 Plzeň IČO: 64 35

Více

STANOVY JIKA Olomouckého dobrovolnického centra ( dále jen sdružení)

STANOVY JIKA Olomouckého dobrovolnického centra ( dále jen sdružení) 1 STANOVY JIKA Olomouckého dobrovolnického centra ( dále jen sdružení) Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název sdružení: JIKA - Olomoucké dobrovolnické centrum, o.s. 2) Sídlo sdružení: Olomouc, Rooseveltova 84,

Více

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo STANOVY Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení I. Název, působnost a sídlo 1. Egonov o.s. je dobrovolné, nezávislé, nepolitické sdružení občanů ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček Stanovy spolku Spolek rodičů - Havlíček Článek 1 Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název spolku je Spolek rodičů - Havlíček (dále jen spolek) 2. Sídlo spolku je ZŠ Litoměřice Havlíčkova

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku

CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku Podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Čl. 1 Název a sídlo Název: CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Sídlo: Zámecký vrch 1400, Liberec Vratislavice

Více

Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s.

Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s. Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s. Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Slovanský kruh, z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se Zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném

Více

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK)

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) 1. Základní ustanovení... 2 2. Cíle zastupitelstva... 2 3. Členství... 2 a) Vznik členství... 2 b) Kooptace (odstoupení)... 3 c) Doplňující volby...

Více

STANOVY Tanečního klubu SPARTA PRAHA, z.s.

STANOVY Tanečního klubu SPARTA PRAHA, z.s. STANOVY Tanečního klubu SPARTA PRAHA, z.s. Obsah: ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Název a sídlo Čl. 2 Účel a cíl ČÁST DRUHÁ - ČLENSTVÍ Čl. 3 Členství a jeho formy Čl. 4 Zánik členství Čl. 5 Práva

Více

S T A N O V Y A S O C I A C E

S T A N O V Y A S O C I A C E S T A N O V Y A S O C I A C E Asociace je spolkem ve smyslu ust. 214 a následující občanského zákoníku č. 89/2012 Sb. I. Název, sídlo, doba trvání 1. Název spolku zní: Česká logistická asociace, z. s.

Více

Stanovy. Společenstvo libertas

Stanovy. Společenstvo libertas Stanovy Společenstvo libertas Č Á S T Z á k l a d n í P R V N Í u s t a n o v e n í 1 Ú v o d n í u s t a n o v e n í Tyto stanovy upravují název, sídlo, postavení, poslání a činnost občanského sdružení

Více

Stanovy Golf Club Hostivař

Stanovy Golf Club Hostivař Stanovy Golf Club Hostivař Část I Úvodní ustanovení Článek 1 Název a forma sdružení 1.1 Název sdružení je Golf Club Hostivař (dále jen GCHOS nebo klub). 1.2 GCHOS je sdružením dle zákona č. 83/1990 Sb.

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

Stanovy občanského sdružení Golf club Ostravice o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení

Stanovy občanského sdružení Golf club Ostravice o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení Stanovy občanského sdružení Golf club Ostravice o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1.1. Název sdružení: Golf club Ostravice o.s (zkratka GCOSE nebo klub ). 1.2. Sídlo sdružení: Ostravice 75, 739 14

Více

Stanovy občanského sdružení Svata.net

Stanovy občanského sdružení Svata.net Stanovy sdružení Svata.net verze: 20050715 Stanovy občanského sdružení Svata.net Čl. 1. Základní ustanovení 1. Svata.net (dále jen Sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických

Více

Stanovy spolku ze dne Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Cíle spolku. Článek 3 Spolková činnost

Stanovy spolku ze dne Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Cíle spolku. Článek 3 Spolková činnost Stanovy spolku ze dne 10. 4. 2016 Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Název spolku: Společnost katolického domu v Blansku, z. s. 2) Společnost Katolického domu v Blansku, z. s. (dále jen spolek) je spolkem ve

Více

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku STANOVY SPOLKU Málinka z.s. Název spolku: Málinka z.s. Sídlo spolku: Nemile 90, 789 01 Zábřeh Čl. 1 Název, sídlo Čl. 2 Právní postavení spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující rodiče a příznivce

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov Čl. I Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a Mateřské škole Lichnov, okres Nový Jičín, příspěvkové

Více

Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL

Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL Článek I. Název a sídlo spolku 1) Název zní Spolek BOSMA ANGEL. 2) Spolek sídlí na adrese Hasova 3094/3, 143 00 Praha 4 Modřany. 3) IČ: 22708537, registrace provedena

Více

Organizační řád KČT, odbor Šternberk

Organizační řád KČT, odbor Šternberk Organizační řád KČT, odbor Šternberk Únor 2017 I. Organizační řád odboru KČT Metodický list KČT ML 2/2014 Název odboru KČT: Šternberk Sídlo: Nádražní 10c, Šternberk 78501 IČ: 04132254 Oblast KČT: Olomoucký

Více

Stanovy Student Golf Club

Stanovy Student Golf Club Stanovy Student Golf Club Preambule Students Golf (dále jen SG) je dobrovolné, nepolitické sdružení fyzických a právnických osob, zajímajících se o golf a doprovodnou činnost kolem golfu. Toto občanské

Více

ROZPIS ZIMNÍHO POHÁRU ŽEN

ROZPIS ZIMNÍHO POHÁRU ŽEN ROZPIS ZIMNÍHO POHÁRU ŽEN 206-207 Vydal: Komise žen Schválil: Komise žen Platnost:.. 206 Rozpis Zimního Poháru žen 206-207 Obsah: SPOLEČNÁ USTANOVENÍ... 3. PŮSOBNOST ROZPISU... 3.2 NÁZEV SOUTĚŽE... 3.3

Více

KČT, odbor Camping club Rožnov pod Radhoštěm

KČT, odbor Camping club Rožnov pod Radhoštěm KČT, odbor Camping club Rožnov pod Radhoštěm Počátky organizované turistiky v Rožnově p. R. začaly v roce 1889 založením odboru turistiky Pohorské jednoty Radhošť. Dne 9. srpna 1894 byl založen odbor turistiky

Více

Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové

Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové 1. Základní ustanovení Na základě zákona o sdružování občanů zakládáme občanské sdružení s názvem Agility klub Hradec Králové (dále jen sdružení

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ Na Dlouhém lánu, Praha 6 Identifikační číslo

Více

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU Část I - Základní ustanovení Článek 1 - Název organizace ČESKÝ AMATÉRSKÝ MOTOSPORT (dále jen ČAM) Článek 2 - Symbolika ČAM Symbolem ČAM je znak a vlajka. Článek 3

Více

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov STANOVY I. Úvodní ustanovení 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov (dále jen Spolek). 1.2 Sídlo Spolku: Na Závodí 70, 739 25 Sviadnov 1.3 Spolek je založený na principu

Více

Stanovy spolku Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno

Stanovy spolku Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno Stanovy spolku Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno Článek I. Název spolku 1. Název spolku je Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno, z.s. (dále jen spolek ). 2. Spolek je korporací založenou podle zákona č. 89/2012

Více

Stanovy Veslařského klubu Vajgar

Stanovy Veslařského klubu Vajgar Stanovy Veslařského klubu Vajgar Čl. 1 Název a sídlo Název: Veslařský klub Vajgar, z.s. (dále též klub ) Sídlo: Nábřeží Ladislava Stehny 847/II, 377 01 Jindřichův Hradec Čl. 2 Statut klubu 1. Veslařský

Více

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA Článek 1 Název a sídlo organizace 1. Název organizace: VIA TEMPORA NOVA, o.s. 2. VIA TEMPORA NOVA má sídlo ve Václavské ulici 1526, Roztoky u Prahy Článek 2

Více

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s.

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s. S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s. Článek I. Obecná ustanovení 1. Název: Klub chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s. KCHMPP (dále jen o.s. ) 2. Sídlo: Jankovcova 53, 170

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí, z.s. - CAPARD. Stanovy spolku. čl. 1. Název, forma, sídlo

Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí, z.s. - CAPARD. Stanovy spolku. čl. 1. Název, forma, sídlo Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí, z.s. - CAPARD Stanovy spolku čl. 1 Název, forma, sídlo (1) Spolek Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí, z.s., (dále jen CAPARD ) je právnickou osobou založenou

Více

Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA. Úplné znění ke dni 12. března 2014. Článek 1. Název a sídlo spolku. Článek 2

Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA. Úplné znění ke dni 12. března 2014. Článek 1. Název a sídlo spolku. Článek 2 Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA Úplné znění ke dni 12. března 2014 Článek 1 Název a sídlo spolku 1. Název spolku: VIA TEMPORA NOVA, z.s. 2. Sídlo: Roztoky u Prahy Článek 2 Charakter spolku a její právní

Více

CZECH OPEN 2018 MEZINÁRODNÍ FLORBALOVÝ TURNAJ

CZECH OPEN 2018 MEZINÁRODNÍ FLORBALOVÝ TURNAJ CZECH OPEN 2018 MEZINÁRODNÍ FLORBALOVÝ TURNAJ 26. ročník Termín: 9. - 12.8.2018 Pořadatel: TATRAN STŘEŠOVICE EXCALIBUR TOURS PRAHA ve spolupráci s Českou Florbalovou Unií za podpory Hlavního Města Prahy

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub).

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ I. Název a sídlo 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1176/2a. 3. Klub je zřízen podle Stanov

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Patristická společnost České republiky (dále jen sdružení ) Sídlo: Univerzitní 22, CZ 771 11 Olomouc Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné

Více

FOKUS České Budějovice, z. s.

FOKUS České Budějovice, z. s. STANOVY FOKUS České Budějovice, z. s. Článek I. Název a sídlo Spolku 1. Název: FOKUS České Budějovice, z. s. 2. Sídlo: Bezdrevská 1118/1, České Budějovice, 370 11. 3. Je dobrovolným a nepolitickým Spolkem,

Více

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s.

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s. Stanovy spolku Klatovské kočky z.s. Název spolku: Klatovské kočky z.s. Sídlo spolku: Hálkova 157, 339 01 Klatovy Kraj: Plzeňský Čl. 1 Základní ustanovení 1.) Název spolku: Klatovské kočky z.s. 2.) Sídlo

Více

STANOVY občanského sdružení Rossoneri Cechi e Slovacchi

STANOVY občanského sdružení Rossoneri Cechi e Slovacchi STANOVY občanského sdružení Rossoneri Cechi e Slovacchi čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení: Rossoneri Cechi e Slovacchi ( dále jen sdružení ) 2) Sídlo sdružení: Ostrava-Hrabová,

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více

SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s.

SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s. SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s. STANOVY SDRUŽENÍ AZYLOVÝCH DOMŮ V ČR, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů ve znění pozdějších předpisů I. Základní ustanovení

Více

Novace Stanov podle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ), s odvoláním na ustanovení 3041, 3042 a 3045 odst.

Novace Stanov podle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ), s odvoláním na ustanovení 3041, 3042 a 3045 odst. SPOLEK RC TRUCK Hradec Králové IČ: 701 57 693 S. K. Neumanna 281/6, 500 02 Hradec Králové zapsaný u Krajského soudu v Hradci Králové oddíl L, vložka 3998 Novace Stanov podle ustanovení zákona č. 89/2012

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách (dále jen spolek ) má

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

STANOVY SPOLKU Klub chovatelů bišonků, z.s.

STANOVY SPOLKU Klub chovatelů bišonků, z.s. STANOVY SPOLKU Klub chovatelů bišonků, z.s. Článek I. Obecná ustanovení 1. Název spolku: Klub chovatelů bišonků, z.s. (KCHB) 2. Sídlo spolku: Praha 3. Působnost: Česká republika 4. Zapsaný v rejstříku

Více

STANOVY. zapsaného spolku. Klub chovatelů andulek

STANOVY. zapsaného spolku. Klub chovatelů andulek STANOVY zapsaného spolku Klub chovatelů andulek Čl. I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1) Název spolku: Klub chovatelů andulek, z.s. (dále jen KCHA) 2) Sídlo KCHA: Kralická 6, Praha 10, PSČ 100

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

FOKUS České Budějovice, o.s.

FOKUS České Budějovice, o.s. STANOVY FOKUS České Budějovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. FOKUS České Budějovice - Sdružení pro pomoc a podporu lidem s duševním onemocněním (dále jen Sdružení) je dobrovolným a nepolitickým

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při mateřské škole Herrmannova. 2) Identifikační číslo spolku: 065

Více

Stanovy ČPOK OBSAH. Část II. Členství v obchodní komoře 4 1. Vznik členství 2. Čestné členství 3. Zánik členství 4. Práva a povinnosti členů

Stanovy ČPOK OBSAH. Část II. Členství v obchodní komoře 4 1. Vznik členství 2. Čestné členství 3. Zánik členství 4. Práva a povinnosti členů Stanovy ČPOK OBSAH Část I. Obecná ustanovení. 2 1. Jméno, sídlo a vznik obchodní komory 2. Doba trvání 3. Účel obchodní komory 4. Jednací jazyk obchodní komory 5. Předmět činnosti 6. Finanční prostředky

Více

Stanovy ČAT. ČESKÁ ASOCIACE TAIJIQUAN, o.s. STANOVY

Stanovy ČAT. ČESKÁ ASOCIACE TAIJIQUAN, o.s. STANOVY ČESKÁ ASOCIACE TAIJIQUAN, o.s. STANOVY 1 Čl. I Název a sídlo 1. Česká asociace taijiquan, o.s. (anglicky: Czech Association of Taijiquan - dále jen ČAT) je nezávislým, dobrovolným a nepolitickým sdružením

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ).

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU Článek 1 Název a sídlo spolku (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). (2) Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Článek I Základní ustanovení 1) Název: Létejme z Ostravy, o.s. (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Maďarská 1456/10, 0strava, 708 00. 3) Oficiální web: www.letejmezostravy.cz

Více

Stanovy Spolku Akvatera

Stanovy Spolku Akvatera Stanovy Spolku Akvatera 1) Vymezení spolku Spolek Akvatera je spolkem ve smyslu Občanského zákoníku - č. 89/2012 Sb.. Členy spolku jsou chovatelé akvarijních rybek, terarijních zvířat, okrasného ptactva

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD Akademický senát Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

S T A N O V Y. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. I. Základní ustanovení S T A N O V Y Název organizace: Regionální sdružení sportů Svitavy, z.s. IČ : 00435805 Sídlo organizace: Svitavy, Kapitána Nálepky 39 Působnost: Regionální sportovní tělovýchovná organizace tělovýchovných

Více

Stanovy spolku Mushing team Ostrava, z.s.

Stanovy spolku Mushing team Ostrava, z.s. Stanovy spolku Mushing team Ostrava, z.s. Čl. 1 Název a sídlo Spolek Mushing team Ostrava, z.s. (dále jen spolek MTO ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

Stanovy občanského sdružení Fan Club HCO o.s.

Stanovy občanského sdružení Fan Club HCO o.s. Stanovy občanského sdružení Fan Club HCO o.s. I. Název a sídlo sdružení Název: Sídlo: Fan Club HCO o.s. Třída Svobody 6, 779 00 Olomouc II. Základní ustanovení 1. Fan Club HCO o.s. (dále jen sdružení)

Více

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb.

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Článek I Základní ustanovení 1. Název sdružení je Česká benchrestová asociace (dále jen CBRA) se sídlem v Praze 5, U Santošky 11, 150 00. Pro mezinárodní

Více

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ I. Název a sídlo 1.Název klubu: Klub fotografů přírody při ČMMJ, z.s. (dále jen Klub ). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1179/2a 3. Klub je zřízen ve

Více

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, z.s.

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, z.s. S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, z.s. Článek I. Obecná ustanovení 1. Název: Klub chovatelů málopočetných plemen psů ČR, zapsaný spolek (dále jen z.s., KCHMPP nebo Spolek) 2. Sídlo:

Více

Platné znění. INTERNÍ SMĚRNICE č. 1 včetně dodatků č.1, č.2 a č.3

Platné znění. INTERNÍ SMĚRNICE č. 1 včetně dodatků č.1, č.2 a č.3 Platné znění INTERNÍ SMĚRNICE č. 1 včetně dodatků č.1, č.2 a č.3 Občanského sdružení HYUNDAI CLUB CZ, o.s. I. Členství v klubu Členství v klubu vzniká podáním přihlášky, jejím schválením předsednictvem

Více

MS VZS ČČK Plzeň-město II. zaslat do 25. května 2015 písemně na adresu: MS VZS ČČK Klatovy

MS VZS ČČK Plzeň-město II. zaslat do 25. května 2015 písemně na adresu: MS VZS ČČK Klatovy - 1 - Všeobecná ustanovení Pořadatel: Uspořádáním pověřen: Místo konání: Přihlášky: Kopii na: Prezidium VZS ČČK MS VZS ČČK Klatovy MS VZS ČČK Plzeň-město II. v.n. Hracholusky - kemp Keramika zaslat do

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA STANOVY zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA 1 Název, sídlo a právní postavení 1. Název: Technologická platforma silniční doprava (dále jen sdružení ). 2. Sídlo

Více

STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ

STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ MASARYKOVO DEMOKRATICKÉ HNUTÍ sekretariát Na Příkopě 10 110 00 Praha 1 Tel.: 224 211 021 e-mail: masdem@seznam.cz STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ Věrni odkazu prezidenta Osvoboditele, zakladatele

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

Směrnice Prague Bears

Směrnice Prague Bears Směrnice Prague Bears 1. Typy registrace a) Spolek provádí registrace uživatelů na webových stránkách. Existují dva typy registrace: členové Prague Bears příznivci spolku b) Typ registrace člen Prague

Více

ČESKÝ SVAZ POLE & ART SPORTS, z. s. STANOVY

ČESKÝ SVAZ POLE & ART SPORTS, z. s. STANOVY ČESKÝ SVAZ POLE & ART SPORTS, z. s. STANOVY 1 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Název a sídlo 1. Název: Český svaz pole & art sports, z.s. Lze používat i zkratku: ČESPAS, z.s. (dále je v textu uváděn

Více

STANOVY SLAVOJE LITOMĚŘICE

STANOVY SLAVOJE LITOMĚŘICE STANOVY SLAVOJE LITOMĚŘICE ZAPSANÉHO SPOLKU ZALOŽENÉHO PODLE ZÁKONA Č.89/2012 SB. Čl. I. Základní ustanovení 1. Slavoj Litoměřice zapsaný spolek (dále jen Slavoj) je dobrovolným samosprávným spolkem sportovních

Více

STANOVY SPOLKU. Frank Bold Kids z. s. Čl. 1. Název, forma a sídlo

STANOVY SPOLKU. Frank Bold Kids z. s. Čl. 1. Název, forma a sídlo STANOVY SPOLKU Frank Bold Kids z. s. Čl. 1. Název, forma a sídlo Frank Bold Kids z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolným spolkem fyzických a právnických osob ve smyslu ustanovení 214 a násl. zákona č.

Více

Článek 1. Název a sídlo Islám v ČR nechceme, z. s. (dále jen spolek) má sídlo v Českých Budějovicích, Mánesova 345/13, 370 01.

Článek 1. Název a sídlo Islám v ČR nechceme, z. s. (dále jen spolek) má sídlo v Českých Budějovicích, Mánesova 345/13, 370 01. Stanovy Islám v ČR nechceme, z.s. Článek 1. Název a sídlo Islám v ČR nechceme, z. s. (dále jen spolek) má sídlo v Českých Budějovicích, Mánesova 345/13, 370 01. Článek 2. Účel spolku Účelem spolku je vyvíjení

Více

S T A N O V Y Občanského sdružení

S T A N O V Y Občanského sdružení S T A N O V Y Občanského sdružení DOBRÁ KNÍŽKA 1 I. Základní ustanovení Článek 1 Název sdruženi Název občanského sdružení je Dobrá knížka. Článek 2 Sídlo sdruženi Sídlo sdružení je na adrese: V cihelně

Více