BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení (EU) č. 2015/830. Luran SC White Číslo produktu LUR019

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení (EU) č. 2015/830. Luran SC White Číslo produktu LUR019"

Transkript

1 Strana: 1 z 8 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Tento bezpečnostní datový list platí pro následující produkty: Luran S KR2867C WU WT Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Všeobecné použití: Polymer Základní látka k dalšímu zpracování v chemickém průmyslu 1.3 Podrobné údaje o dodavateli bezpečnostního listu Název firmy: INEOS Styrolution Group GmbH Ulice/poštovní číslo: Erlenstraße 2 PSČ, Místo: Frankfurt Německo WWW: Odbor poskytující informace: Infopoint, Telefon: +49 (0) infopoint.emea@styrolution.com 1.4 Telefonní číslo pro naléhavé situace Telefon: +44 (0) Klasifikace látky nebo směsi Zařazení dle nařízení ES 1272/2008 (CLP) 2.2 Prvky označení Značení (CLP) Standardní věty: ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti Tato směs je zařazena jako bezpečná. Pokyny pro bezpečné zacházení: 2.3 Další nebezpečnost Prachu: Může dráždit kůži, oči a dýchací cesty. V prašném prostředí (Jemný prach): Nebezpečí exploze prachu Roztavený produkt může způsobit těžké popáleniny. Spolknutí může způsobit podráždění žaludku či střev a bolesti střev.

2 Strana: 2 z Látky: nepoužitelný 3.2 Směsi ODDÍL 3: Složení / informace o složkách Chemická charakteristika: Polymer směs: CAS-číslo : butylakrylát-styren-akrylnitril Kopolymer CAS-číslo : Polycarbonatu CAS-číslo : Dichlorid uhličitý, polymer s 4,4'-(1- metyletylidén) bis[fenol]em CAS-číslo : Oxid titaničitý Nebezpečné obsažené látky: Obsažená látka Označení Obsah Značení ES-číslo CAS Úplný text prohlášení H- a EUH-: viz kapitola 16. Dodatečná upozornění: TPP 5-10 % Aquatic Acute 1; H400. Údaj k TPP: Uvedená látka je zapouzdřena v polymeru a není proto biologicky k dispozici. 4.1 Popis první pomoci Vdechování: Po styku s pokožkou: Při styku s očima: Po polknutí: ODDÍL 4: Pokyny pro první pomoc Dbát na přívod čerstvého vzduchu. Postižené uvést do klidové polohy a udržovat v teple. přivolat lékaře Roztavený produkt může způsobit těžké popáleniny. Produkt neodstraňovat z kůže bez lékařské pomoci. Po kontaktu s roztaveným produktem zasaženou část pokožky rychle ochlaďte vodou. Poradit se s lékařem. PŘI ZASAŽENÍ OČÍ: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování. Při podráždění vyhledat očního lékaře. Ústa vypláchnout vodou. Vypít jednu až dvě sklenice vody. Osoby v bezvědomí nikdy nepodávat nic ústy. Přivolat lékaře 4.2 Nejdůležitější akutní a opožděné symptomy a účinky Prachu: Dráždění pokožky, dráždění očí a zarudnutí 4.3 Pokyn týkající se okamžité lékařské pomoci a zvláštního ošetření Léčba symptomů. 5.1 Hasiva ODDÍL 5: Opatření pro hašení požáru Vhodné hasicí prostředky: Vodní postřikovací paprsek, pěna, suchý hasicí prášek, oxid uhličitý. Z bezpečnostních důvodů nevhodné hasicí prostředky: Silný vodní paprsek

3 Strana: 3 z Zvláštní nebezpečnost vyplývající z látky nebo směsi 5.3 Pokyny pro hasiče V případě požáru mohou vznikat: Kouř, kyanovodík, oxid uhelnatý a oxid uhličitý (CO2). V prašném prostředí (Jemný prach): nebezpečí exploze prachu Zvláštní ochranné vybavení při hašení požáru: Použijte autonomní dýchací přístroj a protichemický ochranný oděv. Dodatečná upozornění: Zamezit vniknutí hasící vody do povrchové a podzemní vody. Zbytky po požáru a kontaminovanou hasicí vodu je nutno likvidovat podle místních předpisů. ODDÍL 6: Opatření v případě náhodného úniku 6.1 Opatrení na ochranu osob, ochranné prostredky a nouzové postupy Zajistěte dostatečné větrání. Použijte osobní ochrannou výstroj. Nevdechujte prach. 6.2 Opatření na ochranu životního prostředí Zabránit vniknutí do půdy, vody a kanalizace. 6.3 Metody a materiál pro omezení úniku a pro čištění Dodatečná upozornění: 6.4 Odkaz na jiné oddíly Zabránit vzniku prachu. Odstraňte všechny zdroje vznícení. Zachytit mechanicky. Sbírat do uzavřených nádob a zlikvidovat. Chránit před vlhkem. Zvláštní nebezpečí uklouznutí na rozsypaném/vylitém produktu. Pro doplnění viz oddíly 8 a Opatření pro bezpečné zacházení ODDÍL 7: Zacházení a skladování Pokyny k bezpečnému zacházení: Dbát na dobré větrání a vyvětrání skladu a pracoviště. Nevdechujte prach. V prašném prostředí: Nutné odsávání. Roztavený produkt: Zamezit kontaktu s látkou. Pokyny k ochraně před požárem a explozí: Proveďte preventivní opatření proti výbojům statické elektřiny. Uchovávejte mimo dosah zdrojů zapálení. Používat při uzemnění. Používat přístroje chráněné proti výbuchu a nejiskřící nářadí. Vyhnout se otevřeným plamenům. V prašném prostředí (jemný prach): Nebezpečí exploze prachu 7.2 Podmínky pro bezpečné skladování látek a směsí včetně neslučitelných látek a směsí Požadavky na skladovací prostory a nádoby: Skladujte na dobře větraném místě. Uchovávejte obal těsně uzavřený. Chránit před vysokými teplotami/slunečním zářením. Chraňte před vlhkem. Jiná upozornění: Třída skladování: Zvláštní nebezpečí uklouznutí na rozsypaném/vylitém produktu. 11 = Hořlavé pevné látky 7.3 Specifické konečné / specifická konečná použití Žádné informace nejsou k dispozici.

4 Strana: 4 z 8 ODDÍL 8: Omezování expozice/osobní ochranné prostředky 8.1 Kontrolní parametry Toleranční meze na pracovišti: CAS-číslo Označení Druh Hraniční hodnota Styren Česká republika: NPK-L 400 mg/m3; 94 ppm Česká republika: PEL 100 mg/m3; 23,5 ppm Akrylonitril Česká republika: NPK-L 6 mg/m3; 2,766 ppm Česká republika: PEL 2 mg/m3; 0,922 ppm Butyl-akrylát Česká republika: NPK-L 20 mg/m3; 3,8 ppm Česká republika: PEL 10 mg/m3; 1,9 ppm Evropa: IOELV: STEL 53 mg/m3; 10 ppm Evropa: IOELV: TWA 11 mg/m3; 2 ppm Dodatečná upozornění: Produkt obsahuje velmi nízké úrovně zbytkových monomerů a chemikálií ke zpracování (styren, ethylbenzene, akrylnitril, butylakrylát a polycarbonatu), které by mohly vzniknout během tepelného zpracování, spolu s možnými rozkladnými produkty. Způsob identity a úrovní těchto vzniklých nečistot bude záviset na podmínkách zpracování (teplota apod.). Určení vhodnosti ochrany nebo bezpečnostních opatření je na zodpovědnosti uživatele. 8.2 Omezování expozice Osobní ochranné prostředky Omezování expozice pracovníků Dbát na dobré větrání na pracovišti. Další kontroly nejsou při manipulaci s polymery obvykle nezbytné. Extruze: Zajistěte místní odvětrávání výparů a ověřte, zda nedochází k překročení expozičního limitu na pracovišti. Během činností údržby může být nutné používat ochranu dýchání. Ochrana dýchacích orgánů: Při překročení přípustného expozičního limitu (PEL) je nutné používat ochranný dýchací přístroj. Použijte filtr Typ A-P2 dle EN Ochrana rukou: Ochranné rukavice dle EN 374. Materiál rukavic: Nitrilkaučuku - Tloušťka nánosu: 0,11 mm. Rezistenčni doba: >480 min. Dbejte informací od výrobce ochranných rukavic týkající se propustnosti a rezistenční doby rukavic. Při tavení: Ochranné rukavice proti tepelnému riziku EN 407. Materiál rukavic: Kůže Dbejte informací od výrobce ochranných rukavic týkající se propustnosti a rezistenční doby rukavic. Ochrana očí: Těsně přiléhající ochranné brýle dle EN 166. Ochrana těla: Používejte vhodný ochranný oděv. Holínky nebo Nosit bezpečnostní boty. Ochranná a hygienická opatření: Roztavený produkt: Zamezte styku s kůží. Nevdechovat prachy a páry. Uchovávejte mimo dosah zdrojů zapálení. Před přestávkou a při ukončení práce umýt ruce. V prašném prostředí: Zvýšené nebezpečí uklouznutí při rozšíření na podlaze.

5 Strana: 5 z 8 Omezování expozice životního prostředí Zabránit vniknutí do půdy, vody a kanalizace. ODDÍL 9: Fyzikální a chemické vlastnosti 9.1 Informace o základních fyzikálních a chemických vlastnostech Vzhled: Zápach: Práh zápachu: hodnota ph: Forma: pevné: granulát Barva: bílý slabý, charakteristický nepoužitelný Bod tání/bod tuhnutí: cca > 85 C (DIN EN ISO 306) Počáteční bod varu a rozmezí bodu varu: neurčitelný, tepelný rozklad Bod vzplanutí/dosah plamenu: > 400 C Rychlost odpařování: Vznětlivost: Explozní meze: Není vysoce hořlavý. Tlak páry: nepoužitelný Hustota par: Hustota: u 20 C: cca 1,07 g/cm3 (DIN 53479) Rozpustnost ve vodě: Rozdeľovací koeficient n-oktanol/voda: nerozpustný nepoužitelný Teplota samovznícení: není samovznětlivý Tepelný rozklad: cca 320 C K zabránění termického rozkladu nepřehřívat. Viskozita, dynamický: Výbušné vlastnosti: Oxidační vlastnosti: 9.2 Další informace nedůležitý Produkt není výbušný. V prašném prostředí (Jemný prach): Nebezpečí exploze prachu neoxidační Teplota vznícení: > 400 C (DIN 51794) Sypná hmotnost: u 20 C: cca 600 kg/m3 (DIN 53466) 10.1 Reaktivita ODDÍL 10: Stálost a reaktivita Při manipulaci a skladování v souladu s určením nedochází k žádným nebezpečným reakcím Chemická stabilita Stabilní za udaných skladovacích podmínek Možnost nebezpečných reakcí V prašném prostředí (Jemný prach): Nebezpečí exploze prachu

6 Strana: 6 z Podmínky, kterým je třeba zabránit 10.5 Neslučitelné materiály Dodržujte dostatečnou vzdálenost od zápalných a tepelných zdrojů. Zabránit vzniku prachu. Silný oxidační prostředek 10.6 Nebezpečné produkty rozkladu V případě požáru mohou vznikat: Kouř, kyanovodík, oxid uhelnatý a oxid uhličitý (CO2). Tepelný rozklad: cca 320 C K zabránění termického rozkladu nepřehřívat Informace o toxikologických účincích Toxikologické účinky: Další informace: ODDÍL 11: Toxikologické informace Akutní toxicita (orální): Nedostatek údajů. Bez důkazu akutní toxicity. Akutní toxicita (kožní): Nedostatek údajů. Akutní toxicita (inhalativní): Nedostatek údajů. Žíravost/dráždivost pro kůži: Nedostatek údajů. Poškození/dráždění očí: Nedostatek údajů. Senzibilizace dýchacích cest: Nedostatek údajů. Chemická struktura nenaznačuje specifickou ostražitost na příznaky takového účinku. Senzibilizace pokožky: Nedostatek údajů. Chemická struktura nenaznačuje specifickou ostražitost na příznaky takového účinku. Mutagenita v zárodečných buňkách/genová toxicita: Nedostatek údajů. Chemická struktura nenaznačuje specifickou ostražitost na příznaky takového účinku. Karcinogenita: Nedostatek údajů. Neočekávatelné Toxicita pro reprodukci: Nedostatek údajů. Chemická struktura nenaznačuje specifickou ostražitost na příznaky takového účinku. Účinky na a přes mateřské mléko: Nedostatek údajů. Toxicita pro specifické cílové orgány (jednorázová expozice): Nedostatek údajů. Toxicita pro specifické cílové orgány (opakovaná expozice): Nedostatek údajů. Neočekávatelné Nebezpečnost při vdechnutí: Nedostatek údajů. Při správné manipulaci nejsou podle dlouholetých zkušeností známy žádné nepříznivé účinky. Symptomy Prachu: Může dráždit kůži, oči a dýchací cesty. Roztavený produkt může způsobit těžké popáleniny. Termické zpracování, Zpracování: Dráždí oči, dýchací orgány a kůži. Po polknutí: Spolknutí může způsobit podráždění žaludku či střev a bolesti střev.

7 Strana: 7 z Toxicita Vodní toxicita: ODDÍL 12: Ekologické informace Údaj k TPP Vysoce toxický pro vodní organismy Perzistence a rozložitelnost Jiná upozornění: Biologický rozklad: Produkt není biologicky snadno odbouratelný. Výrobek je pravděpodobně v životním prostředí perzistentní. Chování v čističkách odpadních vod: V ČOV možnost mechanické separace Bioakumulační potenciál Pro prevenci bioakumulace by se umělé hmoty neměly likvidovat v moři nebo v jiných povrchových vodách. Rozdeľovací koeficient n-oktanol/voda: nepoužitelný 12.4 Mobilita v půdě 12.5 Výsledky posouzení PBT a vpvb 12.6 Jiné nepříznivé účinky Obecné pokyny: Tato látka nesplňuje PBT-/vPvB kriteria REACH nařízení, dodatku XIII. Nesmí se dostat do podzemní vody, do vodních toků a do kanalizace Metody nakládání s odpady Produkt ODDÍL 13: Pokyny pro odstraňování Klíč třídy odpadu: = Odpady z výroby, zpracování, distribuce a používání plastů, syntetického kaučuku a syntetických vláken VPPP = výroby, přípravy, prodeju a použití Doporučení: Při dodržení místných úředních předpisů odvézt do vhodné spalovny/na skládku. Obal Doporučení: Likvidace podle úředních předpisů. Nekontaminované a zbylé prázdné obaly mohou být opět využity Číslo OSN ADR/RID, IMDG, IATA-DGR: ODDÍL 14: Informace pro přepravu

8 Strana: 8 z Příslušný název OSN pro zásilku ADR/RID, IMDG, IATA-DGR: Nevztahuje se 14.3 Třída/třídy nebezpečnosti pro přepravu ADR/RID, IMDG, IATA-DGR: 14.4 Obalová skupina ADR/RID, IMDG, IATA-DGR: 14.5 Nebezpečnost pro životní prostředí Znečišťující moře: Ne 14.6 Zvláštní bezpečnostní opatření pro uživatele Žádné nebezpečné zboží ve smyslu dopravních předpisů Hromadná přeprava podle přílohy II MARPOL73/78 a předpisu IBC ODDÍL 15: Informace o předpisech 15.1 Nařízení týkající se bezpečnosti, zdraví a životního prostředí/specifické právní předpisy týkající se látky nebo směsi 15.2 Posouzení chemické bezpečnosti Pro tuto látku není zapotřebí bezpečnostní posouzení látky. Další informace ODDÍL 16: Další informace Doslovné znění H- věty je pod odstavcem 2 a 3: H400 = Vysoce toxický pro vodní organismy. důvod posledních změn: Založeno: Datový list zobrazené oblasti Kontaktní osoba: Změna v odstavci 1: Název firmy Obecné přepracování viz. oddil 1: Odbor poskytující informace Pro zkratky a akronymy viz ECHA: Směrnice k informačním požadavkům a posouzení bezpečnosti látek, Kapitola R.20 (Seznam pojmů a zkratek). Údaje v tomto datovém listu jsou sestaveny dle nejlepšího vědomí a na základě znalostí odpovídajících dat zpracování. Nezajišťují však záruku určitých vlastností ve smyslu právní závaznosti.

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 FLOOR-FIT. Emergency CONTACT (24-Hour-Number) international: GBK GmbH +49 (0) 61 32-8 44 63

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 FLOOR-FIT. Emergency CONTACT (24-Hour-Number) international: GBK GmbH +49 (0) 61 32-8 44 63 Strana 1 z 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Komerční použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2015. str. 1 ze 6 CARBONBOR 200

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2015. str. 1 ze 6 CARBONBOR 200 str. 1 ze 6 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Registrační číslo: 4176 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Jako kapalné listové

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 UNIMAGIC

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 UNIMAGIC Strana 1 z 9 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Pro čištění

Více

: Sikafloor -29 PurCem Part C

: Sikafloor -29 PurCem Part C ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

: Sikalastic Primer PVC

: Sikalastic Primer PVC ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Hydrogensíran sodný, 250g

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Hydrogensíran sodný, 250g Strana 1 z 6 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: 7681-38-1 Indexové č.: 016-046-00-X Číslo ES: 231-665-7 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ADDINOL Diesel Longlife MD 1548

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ADDINOL Diesel Longlife MD 1548 Strana 1 z 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Motorový olej.

Více

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: Hydrogensíran sodný 1.2 Příslušná použití látky nebo

Více

Datum revize 08.10.2014 Verze 3.0 Datum vytištění 08.10.2014 SCHÖNOX XC

Datum revize 08.10.2014 Verze 3.0 Datum vytištění 08.10.2014 SCHÖNOX XC ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec:

BEZPEČNOSTNÍ LIST ISOPROPYLALKOHOL. Isopropylalkohol. 2-Propanol, Propan-2-ol,Isopropanol,Isopropyl alcohol Molární hmotnost: 60,10 Molekulový vzorec: BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC ISOPROPYLALKOHOL Datum vydání: 3.11.2010 Datum revize: 19.8.2014 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Atomic Tattoo Ink - all shades. info@bodysupply.it www.atomictattooink.eu

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Atomic Tattoo Ink - all shades. info@bodysupply.it www.atomictattooink.eu Strana 1 z 8 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi intradermální

Více

HYDROXID SODNÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Hydroxid sodný 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

HYDROXID SODNÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Hydroxid sodný 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) HYDROXID SODNÝ Datum vydání: 27.10.2010 Datum revize: 1.8.2011 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

číslo revize: 1 číslo verze: 2.0

číslo revize: 1 číslo verze: 2.0 ODDÍL 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku: 1.1. Identifikátor výrobku: Název: Další název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určená použití směsi:

Více

EPOXY METAL PASTE - BASE Verze: 1.0

EPOXY METAL PASTE - BASE Verze: 1.0 vydání: 11.11.2015 Obchodní označení látky/směsi: Strana: 1/7 1. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Číslo výrobku: EPOXY METAL PASTE - BASE R 34575/76 1.2.

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 14.6.2010 Datum revize: 8.4.2014 Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: WProtect Látka / směs: Směs Identifikační číslo /kód:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PEROXID SODÍKU. Peroxid sodíku

BEZPEČNOSTNÍ LIST PEROXID SODÍKU. Peroxid sodíku BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), v platném znění PEROXID SODÍKU Datum vydání: 23.7.2010 Datum revize: 7.8.2015 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 02. 02. 2011 strana 1. ze 7 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: MS 642 SVAŘOVACÍ SEPARAČNÍ SPREJ (TRENNSPRAY) Registrační číslo látky: Produkt je směs.

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ADDINOL Multiplex FD 00

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ADDINOL Multiplex FD 00 Strana 1 z 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Mazivo a přísada.

Více

JELEN mýdlový prací prášek JELEN mýdlový prací prášek mix

JELEN mýdlový prací prášek JELEN mýdlový prací prášek mix Stránka: 1 / 6 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku: Identifikátor výrobku: Registrační číslo látky: JELEN mýdlový prací prášek JELEN mýdlový

Více

Datum revize 04.03.2015 Verze 1.1 Datum vytištění 04.03.2015. SikaMelt -9177 W

Datum revize 04.03.2015 Verze 1.1 Datum vytištění 04.03.2015. SikaMelt -9177 W ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Datum revize 16.06.2014 Datum vytištění 16.06.2014. Sika CleanGlass

Datum revize 16.06.2014 Datum vytištění 16.06.2014. Sika CleanGlass ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 Datum vydání: Strana: 16.11.2013 1 /6 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti/firmy 1.1 Identifikátory výrobku Název výrobku : Kyselina

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010. NanoMinerál

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010. NanoMinerál ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Impregnace minerálních povrchů - kámen, beton, fasáda atd. 1.3

Více

Kyselina jablečná ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

Kyselina jablečná ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Datum vydání / verze č.: 7. 9. 92012 / 0.0 Strana: 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy: DL-Malic acid Registrační

Více

Stránka 1 z 9. Aquatic Chronic 3; H412 Eye Irrit. 2; H319 Flam. Liq. 2; H225 Skin Irrit. 2; H315 2.2. Prvky označení. Nebezpečí

Stránka 1 z 9. Aquatic Chronic 3; H412 Eye Irrit. 2; H319 Flam. Liq. 2; H225 Skin Irrit. 2; H315 2.2. Prvky označení. Nebezpečí Stránka 1 z 9 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Chemický název látky/obchodní název přípravku: RAVAK Desinfectant Další název látky: není 1.2. Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Prvky označení Označení podle Nařízení 1272/2008/ES. Suché maltové směsi Datum revize :

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Prvky označení Označení podle Nařízení 1272/2008/ES. Suché maltové směsi Datum revize : ODDÍL 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku VISCOflex 430 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Určená použití: Nedoporučená použití:

Více

Datum revize 22.07.2013 Datum vytištění 22.07.2013

Datum revize 22.07.2013 Datum vytištění 22.07.2013 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Komplexonát tetrasodný hydrát

Komplexonát tetrasodný hydrát BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1.6.2015 KOMPLEXONÁT TETRASODNÝ HYDRÁT ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI

Více

: SCHÖNOX PGH Hardener

: SCHÖNOX PGH Hardener ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Čistící tablety / Cleaning Tablets

Čistící tablety / Cleaning Tablets ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Tablety pro čištění a ochranu plně

Více

SOKRATES Anticor. info@barvy-sokrates.cz http://www.barvy-sokrates.eu

SOKRATES Anticor. info@barvy-sokrates.cz http://www.barvy-sokrates.eu STRANA: 1/6 Oddíl 1. Identifikace směsi a společnosti 1.1 Identifikátor výrobku Další názvy: SOKRATES- disperzní akrylátová barva základní - antikorozní na kov 1.2 Příslušná určená použití směsi a nedoporučená

Více

Verze 1.4 Datum revize 16.05.2014 Datum vytištění 23.07.2014

Verze 1.4 Datum revize 16.05.2014 Datum vytištění 23.07.2014 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : Mat.-No./ Genisys-No. : 04490908190 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 a (ES) 453/2010 1 / 8 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

Datum revize 22.04.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 22.04.2015. SCHÖNOX SG Part A

Datum revize 22.04.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 22.04.2015. SCHÖNOX SG Part A SCHÖNOX SG Part A ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : SCHÖNOX SG Part A 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

Označení nebezpečnosti: DSD/DPD: Tento přípravek není při hodnocení podle směrnice 1999/45/ES nebezpečný.

Označení nebezpečnosti: DSD/DPD: Tento přípravek není při hodnocení podle směrnice 1999/45/ES nebezpečný. Datum vydání: 25.6.2014 Strana: 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čisticí

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 5.10.2010 Datum revize: 10.11.2011 AMONIAK, vodný roztok 25-29% 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. FIKA WC čistič

BEZPEČNOSTNÍ LIST. FIKA WC čistič Datum vydání: Strana: 1 z 8 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čisticí

Více

Datum revize 28.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 28.05.2015

Datum revize 28.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 28.05.2015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kyselý čisticí přípravek na

Více

Chlorid železnatý tetrahydrát

Chlorid železnatý tetrahydrát BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 8.2.2011 Datum revize: 1.6.2015 CHLORID ŽELEZNATÝ TETRAHYDRÁT ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T 1. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Identifikační číslo: 01416 Strana 1/6 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Určená použití:

Více

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 502-121 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Lepidlo. Pouze

Více

DELTA Imprägniergrund 1.06 Číslo materiálu 171302DW. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti

DELTA Imprägniergrund 1.06 Číslo materiálu 171302DW. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti Strana: 1 z 8 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Všeobecné použití: Ochranný

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010 Statické izolační šňůry a pásky Strana 1 z 6 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: Statická izolační šňůra Dimertex nebo páska Dimertextape Registrační

Více

Larrin čistič kuchyně

Larrin čistič kuchyně Strana 1/6 1. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Identifikační číslo: 01156 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Určená použití:

Více

LADI Plus čistič nábytku

LADI Plus čistič nábytku ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čisticí prostředek na dřevěné povrchy.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 (ES) č. 907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 45/200 25. srpna 204 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku Látka / směs.2....4. Směs Číslo 427704 Další názvy

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 6007/4 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky /

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Indigokarmín, 1g

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Indigokarmín, 1g Strana 1 z 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: Číslo ES: 860-22-0 212-728-8 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/010. června 015 1. června 015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor

Více

Manganistan draselný

Manganistan draselný BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), ve znění nařízení 453/2010/EC Datum vydání: 5.11.2010 Datum revize: 1.6.2015 MANGANISTAN DRASELNÝ ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

Larrin čistič koupelna

Larrin čistič koupelna Strana 1/6 1. ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Larrin čistič koupelny Identifikační číslo: 01157, 01158 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a

Více

PYROKATECHIN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Pyrokatechin 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

PYROKATECHIN 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Pyrokatechin 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) PYROKATECHIN Datum vydání: 18.11.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Indexové

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení (ES) č. 1907/2006 a nařízení (ES) č. 453/2010 Kyselina citronová monohydrát. Kyselina citronová monohydrát

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení (ES) č. 1907/2006 a nařízení (ES) č. 453/2010 Kyselina citronová monohydrát. Kyselina citronová monohydrát Strana: 1 z 7 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Registrační číslo: 01-2119457026-42-XXXX Číslo CAS: 5949-29-1 Číslo ES: 201-069-1 Další název látky: kyselina

Více

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 Ceresit CT 730 Strana 1 z 5 V.002.0 Datum vydání: 29.02.2010 Datum revize: 28.02.2014 Datum revize v ČR: 05.03.2014 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST FEHLING II ROZTOK. Fehling II roztok. nepřiřazeno -(směs) -(směs) Fehlingův roztok II -(směs) -(směs)

BEZPEČNOSTNÍ LIST FEHLING II ROZTOK. Fehling II roztok. nepřiřazeno -(směs) -(směs) Fehlingův roztok II -(směs) -(směs) BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), ve znění nařízení č.453/2010/ec FEHLING II ROZTOK Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 27.3.2014 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Amyláza (alfa), 1g

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Amyláza (alfa), 1g Strana 1 z 6 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: Indexové č.: Číslo ES: 9000-90-2 647-015-00-4 232-565-6 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 LOVOSTABIL

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 LOVOSTABIL 1.1 Identifikátor výrobku: Indexové číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy látky nebo směsi: 1.2 Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení (EU) č. 2015/830. Luran SC Black Číslo materiálu LUR015

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení (EU) č. 2015/830. Luran SC Black Číslo materiálu LUR015 Strana: 1 z 8 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Tento bezpečnostní datový list platí pro následující produkty: Luran S KR 2861/1C BK89828

Více

Datum revize 01.02.2015 Verze 1.2 Datum vytištění 01.02.2015 1636/1637/1646

Datum revize 01.02.2015 Verze 1.2 Datum vytištění 01.02.2015 1636/1637/1646 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

JELEN odstraňovač skvrn směs peroxidu vodíku a povrchově aktivních látek mix

JELEN odstraňovač skvrn směs peroxidu vodíku a povrchově aktivních látek mix Datum vydání: 04.11.2014 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku: Identifikátor výrobku: Registrační číslo látky: JELEN odstraňovač skvrn

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 (ES) č. 1907/006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/010 11. května 004 05. února 013 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs Směs Číslo 4504111

Více

Interní číslo výrobku: 50469763 Datum vydání: 1.6.2007 Datum revize: 20.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Interní číslo výrobku: 50469763 Datum vydání: 1.6.2007 Datum revize: 20.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: SADURIT Z 1 RAL 7001 Identifikátor výrobku: středněmolekulární epoxidová pryskyřice ve směsi

Více

Chlorid železitý hexahydrát

Chlorid železitý hexahydrát BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 27.10.2010 Datum revize: CHLORID ŽELEZITÝ HEXAHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Chlornan sodný, 100ml

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Chlornan sodný, 100ml Strana 1 z ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Laboratorní chemikálie

Více

1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Grand Maximo odstraňovač skvrn

1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Grand Maximo odstraňovač skvrn Datum poslední revize: 31.5.2012 Strana 1 z 8 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku: Číslo CAS: směs neuvádí se Číslo ES(EINECS): směs neuvádí se 1.2. Příslušná určená

Více

Nahrazuje verzi: - / CH. Relavit forte. 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Nahrazuje verzi: - / CH. Relavit forte. 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní jméno Relavit forte 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo přípravku

Více

Název výrobku: LUKOSIOL E 35

Název výrobku: LUKOSIOL E 35 Strana 1/6 Název výrobku: LUKOSIOL E 35 ODDÍL 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: LUKOSIOL E 35 Chemický název: - Číslo CAS: - Číslo ES (EINECS): - Další

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Albumin z vajec, prášku, 50g

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Albumin z vajec, prášku, 50g Strana 1 z 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: Číslo ES: 9006-59-1 232-692-7 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. RETECH -60 C dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nemrznoucí směs.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. RETECH -60 C dle nařízení REACH 1907/2006 ve znění Nařízení 453/2010. Nemrznoucí směs. strana 1 / 9 Oddíl 1: Identifikace směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název chemický / obchodní: Výrobce: OMA CZ, a.s. Adresa: Borová 103, Stráž pod Ralskem 471 27 1.2 Příslušná určení

Více

: Sika ViscoCrete -20 HE CZ

: Sika ViscoCrete -20 HE CZ ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Nahrazuje verzi: 2 / WORLD. Buefa Oldozym AP. 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Nahrazuje verzi: 2 / WORLD. Buefa Oldozym AP. 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní jméno Buefa Oldozym AP 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 16.1.2011 Datum revize: HYDROGENSÍRAN SODNÝ MONOHYDRÁT

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 16.1.2011 Datum revize: HYDROGENSÍRAN SODNÝ MONOHYDRÁT BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 16.1.2011 Datum revize: HYDROGENSÍRAN SODNÝ MONOHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Další relevantní informace nejsou k dispozici.

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES) č. 1907/2006, článek 31 stěrky Baumit

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES) č. 1907/2006, článek 31 stěrky Baumit 1. Identifikace látky/ přípravku a společnosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo Baumit BituFix 2K - složka A přípravku: Další názvy přípravku: 1.2. Použití látky nebo utěsnění povrchu stavebních konstrukcí

Více

LUXON SODA KALCINOVANÁ

LUXON SODA KALCINOVANÁ podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: 497-19-8 Číslo ES (EINECS): 207-838-8

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku : Kód výrobku : 114500E Použití látky nebo směsi : Přípravek pro strojové mytí nádobí Druh látky : Směs Pouze

Více

MĚĎ prášková 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

MĚĎ prášková 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) MĚĎ prášková Datum vydání: 16.5.2011 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název: Indexové

Více

Koupelny a příslušenství

Koupelny a příslušenství ODDÍL 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku: 1.1. Identifikátor výrobku: Název: Další název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určená použití směsi:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 (ES) č. 907/006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/00 0. prosince 03 0. června 05 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku látka / směs...3..4. směs Číslo 9004

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Mycí pěna. 1.3. Podrobné údaje o

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Prix WC gel oceán fresh Identifikační číslo výrobce: 01432 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES ve znění nařízení Komise 453/2010/ES. DEKANG (0 mg)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES ve znění nařízení Komise 453/2010/ES. DEKANG (0 mg) ODDÍL 1 BEZPEČNOSTNÍ LIST IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Náplň do elektronických

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 830/2015

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES č. 830/2015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Alkalický promývací roztok Identifikační číslo: Neuvedeno směs Registrační číslo: Neuvedeno směs 1.2 Příslušná určená

Více

SANITASE ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

SANITASE ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Datum vydání: 19.10.2008 Strana: 1 z 8 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST DISIŘIČITAN SODNÝ. Disiřičitan sodný. Pyrosiřičitan sodný, Sodium disulfite Molární hmotnost: 190,10 Molekulový vzorec: Na 2 S 2 O 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST DISIŘIČITAN SODNÝ. Disiřičitan sodný. Pyrosiřičitan sodný, Sodium disulfite Molární hmotnost: 190,10 Molekulový vzorec: Na 2 S 2 O 5 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) DISIŘIČITAN SODNÝ Datum vydání: 4.2.2011 Datum revize: 18.6.2012 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 15.6.2011 Strana: 1 z 7 Datum revize: SATUR tablety do pisoáru

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 15.6.2011 Strana: 1 z 7 Datum revize: SATUR tablety do pisoáru Datum vydání: 15.6.2011 Strana: 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čisticí

Více

CHLORID ŽELEZITÝ BEZVODÝ

CHLORID ŽELEZITÝ BEZVODÝ BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 28.12.2010 Datum revize: CHLORID ŽELEZITÝ BEZVODÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

ROZTOK HAYEMŮV. Bezpečnostní list. VAKOS XT a.s. farmaceutická výroba akreditované laboratoře. Datum poslední revize: 1.8.2013 stránka: 1 z 6

ROZTOK HAYEMŮV. Bezpečnostní list. VAKOS XT a.s. farmaceutická výroba akreditované laboratoře. Datum poslední revize: 1.8.2013 stránka: 1 z 6 stránka: 1 z 6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Roztok Hayemův Další názvy látky/směsi: Hayemův roztok 1.2 Příslušná určená použití látky nebo

Více

Označení nebezpečnosti: DSD/DPD: Tento přípravek není při hodnocení podle směrnice 1999/45/ES nebezpečný.

Označení nebezpečnosti: DSD/DPD: Tento přípravek není při hodnocení podle směrnice 1999/45/ES nebezpečný. Datum vydání: 23.5.2014 Strana: 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čisticí

Více

Ammonium hydrogencarbonate, Ammonium bicarbonate Molární hmotnost: 79,06 Molekulový vzorec: NH 4 HCO 3

Ammonium hydrogencarbonate, Ammonium bicarbonate Molární hmotnost: 79,06 Molekulový vzorec: NH 4 HCO 3 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), ve znění nařízení č.453/2010/ec Datum vydání: 3.4.2014 Datum revize: 1.6.2015 HYDROGENUHLIČITAN AMONNÝ ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI

Více

VIKTOR Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 28.2.2013 Verze B

VIKTOR Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 28.2.2013 Verze B ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: nejsou 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006 a Nařízení Rady (EU) č 453/2010)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006 a Nařízení Rady (EU) č 453/2010) Název výrobku: PNEU-KLENE datum vydání: 10. 04. 2015 revize: 10. 04. 2015 Strana 1 ze 7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/ SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku PNEU-KLENE čistič gumy a pneumatik

Více

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: --- 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Ceresit STOP Vlhkosti AERO Strana 1 z 7 Č. BL. : 508048 Datum revize: 11.06.2014 Datum výtisku: 27.06.2014 1.1 Identifikátor výrobku CERESIT STOP VLHKOSTI

Více

Obchodní název: DEZI A

Obchodní název: DEZI A Strana : STRANA 1/11 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Chemický název: Jiný název: Registrační číslo: CAS číslo.: EC (EINECS) číslo: 1.2. Příslušná určená

Více

: další použití, která nejsou výše uvedena. : S.C. Johnson s.r.o. Radlická 519/16 150 00 Praha 5 Česká republika IČO: 601 99 075

: další použití, která nejsou výše uvedena. : S.C. Johnson s.r.o. Radlická 519/16 150 00 Praha 5 Česká republika IČO: 601 99 075 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/ SMĚSI A SPOLEČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku : Glade by Brise Air & Fabric svěží citrus 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006, ve znění nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006, ve znění nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Strana 1 z 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Mazivo a přísada.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení (ES) č. 1907/2006 a nařízení (ES) č. 453/2010 ph MINUS. ph MINUS

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení (ES) č. 1907/2006 a nařízení (ES) č. 453/2010 ph MINUS. ph MINUS Strana: 1 z 8 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Indexové číslo: 016-046-00-X Registrační číslo: 01-2119552465-36-0000 Číslo CAS: 7681-38-1 Číslo ES: 231-665-7

Více

: Sika AnchorFix -2 Part A

: Sika AnchorFix -2 Part A ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více