fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením"

Transkript

1 fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením

2 průvodce cvičením Závěsný systém ARTIS fitness X-trainer představuje kompletní cvičební pomůcku pro trénink celého těla za méně než 30 minut. Cvičit můžete prakticky kdekoliv. Cvičební program je složen ze 4 cviků na spodní část těla, 5 cviků na horní část těla a 3 cviků na střední část těla, které dohromady tvoří ucelený tréninkový plán na posílení celého těla. Začněte pomalu Artis Fitness X-trainer připevněte na místo, které bezpečně udrží váhu Vašeho těla, a) pomocí karabiny, např. na ribstoli, hrazdu a pod., při cvičení venku ke stromu nebo na větev b) pomocí dveřní kotvy do dveří. Při použití dveřní kotvy se ujistěte, že dveře nemohou být během cvičení otevřeny. Dveřní kotvu nepoužívejte u skleněných, posuvných nebo skříňových dveří. Artis Fitness X-trainer má být upevněn ve výšce cm nad zemí. Pro cvičení ve střední délce nastavte Artis Fitness X-trainer podle výšky Vaší postavy. Pro cvičení vleže upravte délku popruhů tak, aby úchyty visely cm nad zemí. Obtížnost cvičení Ač se to nezdá, pro začátečníka může být cvičení velice náročné, Pokud máte problém s dodržením daného časového intervalu, změňte polohu těla tak, aby se Vám cvik dělal snadněji, nebo si poznačte dobu přerušení cvičení a snažte se cvičit v delších intervalech, dokud nebudete schopni dokončit celý interval. Jak se zlepšovat Od základního k pokročilému programu se dostanete tak, že postupně prodloužíte dobu cvičení a zkrátíte dobu odpočinku o 5 vteřin. Nepostupujte dál, dokud nebudete schopní dokončit stanovený časový interval cvičení. Takto patřičným způsobem zlepšíte svou tělesnou kondici a budete schopni postoupit k cvičebnímu programu pro pokročilé. Rozcvičení Před hlavní sestavou cviků se 5 10 minut věnujte rozcvičení těla (např. prostná, švihadlo, veslařský trenažér, cyklotrenažér nebo Artis Fitness X-trainer základní zahřívací cviky). Hlavní sestava Dodržujte pořadí cviků a časové intervaly cvičení, tak, jak jsou uvedeny v průvodci pro základní cvičební program 30 vteřin a pro pokročilý cvičební program 60 vteřin (přehledná tabulka na konci průvodce). Obtížnost cvičení lze dle potřeby regulovat zvětšením či zmenšením vzdálenosti Vašeho těla od kotevního bodu. Cvičte bezpečně Před zahájením tréninkového programu konzultujte své rozhodnutí se svým lékařem. Závěs-ný systém Artis Fitness X-trainer připevněte na místo, které bezpečně udrží váhu Vašeho těla. Zkontrolujte Artis Fitness X-trainer před každým použitím. Opotřebované nebo poškoze-né části okamžitě vyměňte. Selhání funkčnosti nářadí v důsledku nedodržení pokynů Vám může způsobit zranění.

3 fitness 1 Dřep na jedné noze Procvičuje celou spodní část těla s důrazem na stehenní svaly. X Trainer střední délka. Postavte se čelem k X Traineru, jemně uchopte rukama úchyty. Jednu nohu přednožte, najděte vhodný úhel a rozložte váhu těla rovnoměrně do střední části stojné nohy. Kostrč tlačte směrem dolů k podlaze a pánev držte nízko, hýždě tlačte dozadu tak dlouho, dokud není pokrčená noha rovnoběžně s podlahou. Přednožená noha zůstává ve vodorovné pozici nad zemí. Nedotýkejte se patou podlahy. Při návratu zpět do počáteční pozice se nepřitahujte pažemi, ale celou váhu vytahujte stehenními svaly.

4 2 balanční výpad Posiluje svaly celého těla a trénuje stabilitu při stoji na jedné noze. X Trainer střední délka. Pokrčte jednu nohu v koleni a zanožte ji do pravého úhlu, stojná noha zůstává rovná. Váhu těla rozložte rovnoměrně do středu chodidla stojné nohy. Přední stojnou nohu pokrčte v koleni, váha těla se posouvá více dozadu, zadní pokrčená noha se téměř dotýká země. Patu stojné nohy udržujte stále nad zemí. Tahem se vraťte do počáteční pozice. Zkuste nepoužívat paže při návratu zpět do počáteční pozice. Zadní nohu můžete opřít o zem, tím se sníží obtížnost cviku.

5 fitness 3 Zanožování Zaměřuje se na podkolenní šlachy s cílem rozvíjet vyváženou sílu nohou. X TRAINER zavěste tak, aby byly úchyty ve vzdálenosti 30 cm nad zemí. Lehněte si, a obě paty zavěste do nožních závěsů a zvedněte boky od země. Chodidla zůstávají kolmo k holením,tělo je rovné. Během cvičení udržujte nohy v šíři boků. Zatlačte paty do závěsů a zvedněte boky. Při zanožování přitahujte paty k hýždi. Vraťte se řízeným způsobem do počáteční pozice a cvik opakujte.

6 4 Roznožování Zpevňuje a tvaruje v oblast boků a hýždí, X TRAINER zavěste tak, aby byly úchyty ve vzdálenosti 30 cm nad zemí. Lehněte si na záda, obě nohy položte do závěsů a boky zvedněte od země. Holeně a chodidla svírají pravý úhel, tělo je pevné a srovnané. Ruce můžete mít položené podél těla, dlaněmi dolů, nebo je zkřížit na hrudníku (v případě pokročilého cvičení). Nohy roztahujte co nejdále od sebe, tělo zůstává stále pevné a srovnané. Vraťte se zpět do počáteční pozice a cvik opakujte.

7 fitness 5 Hrudní tlak Posiluje horní části těla, pevnost a rozsah ramen. X Trainer střední délka Vyrovnejte celé tělo. uchopte úchyty do rukou a předpažte. Nohy jsou mírně rozkročené na šíři ramen. Napodobte pohyb při klasickém kliku (spodní část hrudníku přitahujte k rukám). Spodní část hrudníku nesmí být níže než dlaně. Jestliže Vám posilovací pásy odírají ruce, umístěte ruce výše. Pokud je pro Vás obtížné udržet rovnováhu bez toho, aby Vám posilovací pásy drhly o paže, zmenšete úhel těla a tím snížíte i náročnost cviku.

8 6 Přítahy Zlepšuje tahovou sílu horní části těla. X TRAINER střední délka. Předpažte ruce na úrovni hrudníku, stůjte čelem ke kotevnímu bodu, úchyty držte v úhlu 45. Hrudník držte co nejvýše, zpevněte a vyrovnejte celé tělo. Lopatky stáhněte k sobě a přitáhněte hrudník k držadlům. Lokty tlačte do strany, s rameny svírají úhel 45. Celé tělo je během cvičení zpevněné a rovné, Zápěstí v neutrální pozici. Nevytahujte boky nahoru, abyste zjednodušili cvik.

9 fitness 7 Ramena - upažování Pomocí aktivace trapézového svalu posiluje správné držení těla. X TRAINER zavěste tak, aby byly úchyty ve vzdálenosti 30 cm od země. Postavte se čelem k X -TRAINERu, rukama se chyťte držadel v úhlu 45. Chodidla postavte do pozice T, pro mělčí úhel stojné nohy. Mírně se nadzdvihněte a rozpažte do tvaru písmene Y, váha těla se posouvá dopředu, zabraňte řízenému pohybu boků. Udržujte konstantní napětí, nepovolujte ruce v závěsu. Pomalu se vraťte do počáteční pozice.

10 8 Bicepsové zdvihy Vyžaduje pevnost celého těla a posiluje bicepsové svaly. X Trainer střední délka. Nakloňte se dozadu, ruce natažené v šíři ramen. Lokty držte vysoko. Zapojte střední část těla a držte celé tělo v jedné přímce. Lokty držte vysoko a přitahujte tělo k držadlům.v nejvyšším bodě celého pohybu budou držadla ARTIS TRAINERu v linii s čelem. Horní část ramen se nehýbe, během celého cvičení držte tělo v jedné přímce.

11 fitness 9 Tricepsové tlaky Pomocí celkové aktivace střední části těla separuje posilování tricepsu. X Trainer střední délka. Zpevněte horní část paží a srovnejte celé tělo. Držte ramena, hrudník, břicho a boky v rovině, neprohýbejte se. Předpažte tak, aby dlaně byly přibližně v úrovni čela. Celé tělo pomalu klesá směrem dopředu dolů, až se paže v lokti dostanou do pravého úhlu, s dlaněmi před čelem. Pomalu se vraťte do počáteční pozice.

12 10 Extenze boků vleže Procvičuje celou střední část těla a stimuluje mobilitu a sílu ramen. X TRAINER zavěste tak, aby byly úchyty ve vzdálenosti 30 cm od země. Sedněte si na zem, paty zavěste do úchytů, a rukama se opřete vzadu za tělem o zem, zápěstí v pohodlné pozici. Boky zdvihněte nahoru až se nohy, boky, záda a krk dostanou do roviny. Tuto pozici držte bez hnutí podle určeného časového intervalu. Potom boky a hýždě pomalu spouštějte k zemi a dozadu mezi ruce, hlavu ke kolenům, nesedejte si, ale držte se pouze na rukou. Opakujte.

13 fitness 11 Zdvihy nohou vleže Posiluje stabilitu střední části těla, otáčivou sílu a ovládání těla pevným středem. X TRAINER zavěste tak, aby byly nožní závěsy ve vzdálenosti 30 cm od země. Leh na zádech, hlava mírně vepředu, před závěsným bodem. Předpažte v úhlu 45 st. od země a zvedněte nohy. Zpevněte střed těla a ruce v úchytech, tlačte směrem dolů. Obě nohy klesají střídavě na levou a pravou na stranu k podložce. Zvedněte nohy do počáteční pozice a zopakujte cvik na druhou stranu. Pohybujte se stejnou rychlostí, zastavte pohyb v okamžiku, kdy cítíte, že byste namáhali páteř.

14 12 Sedy - lehy v závěsu Stimuluje celou střední část těla, posílení břišních svalů vyžaduje výbornou stabilitu a sílu v horní části těla. X-TRAINER zavěste tak, aby byly úchyty ve vzdálenosti 30 cm od země Nohy položte do nožních závěsů a zaujměte pozici - vzpor ležmo na předloktí (pro začátečníky), nebo na dlaních (pro pokročilé). Kostrč je v danou chvíli nejvyšším bodem těla, lokty jsou v jedné přímce s hrudníkem. Hlavu držte v rovině a boky vysoko. Boky udržujte nahoře, nesmí klesat směrem k zemi. Zvedněte boky a přitáhněte kolena k hrudníku. Vraťte nohy zpět do počáteční pozice.

15 fitness Přehledná tabulka pořadí cviků a časových intervalů Cvičení Základní program Pokročilý program ARTIS X -TRAINER dřep na jedné noze ARTIS X -TRAINER balanční výpad ARTIS X -TRAINER zanožování ARTIS X -TRAINER roznožování ARTIS X -TRAINER hrudní tlak ARTIS X -TRAINER přítahy ARTIS X -TRAINER ramena-upažování ARTIS X -TRAINER bicepsové zdvihy ARTIS X -TRAINER tricepsové tlaky ARTIS X -TRAINER extenze boků vleže ARTIS X -TRAINER zdvihy nohou vleže ARTIS X -TRAINER sedy-lehy v závěsu /strana /strana /strana /strana /strana /strana Odpočinek mezi jednotlivými cviky: Základní program 50 sekund Pokročilý program 20 sekund

16 Dovozce: LERKO SPORT, s.r.o. Černošická 633, Praha , Česká Republika

STREČINK. Sestava základních cviků pro kanoistiku. Zpracoval : Pavel Navrátil

STREČINK. Sestava základních cviků pro kanoistiku. Zpracoval : Pavel Navrátil STREČINK Sestava základních cviků pro kanoistiku Zpracoval : Pavel Navrátil 1 Co je strečink? STREČINK je účinná metoda, která umí přirozeně a šetrně připravit svaly na zvýšenou zátěž (sport) anebo také

Více

CATWOMAN STATICKÉ PRKNO NINJA KLIKY

CATWOMAN STATICKÉ PRKNO NINJA KLIKY 1. TÝDEN CATWOMAN STATICKÉ PRKNO 01 Sedněte si těsně nad lýtka a hrudník položte mezi stehna. Natáhněte paže před sebe a dlaněmi se opírejte o podlahu. 02 Zdvihněte se na kolena a přejděte do kliku vkleče

Více

13. Osmička pánví. Vyzkoušejte změnu poloh boků několikrát a spojte jednotlivé fáze do plynulého pohybu, který vytvoří osmič ku, opakujte 8x.

13. Osmička pánví. Vyzkoušejte změnu poloh boků několikrát a spojte jednotlivé fáze do plynulého pohybu, který vytvoří osmič ku, opakujte 8x. 13. Osmička pánví Výchozí pozice: Položte se na záda, paže nechte položené podél trupu, pokrčte dolní končetiny a opřete se o chodidla. Pomalu a postupně zvedněte pánev od podložky, až stehna a trup budou

Více

IRON GYM MAX TM PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ IRON GYM MAX TM SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU

IRON GYM MAX TM PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ IRON GYM MAX TM SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU IRON GYM MAX TM PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ IRON GYM MAX TM SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Blahopřejeme Vám a děkujeme, že jste si koupili IRON GYM MAX TM cvičební hrazdu pro posilováni horních partíí

Více

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK POČET OPAKOVÁNÍ 0 INTENZITA střední Lze provádět od. týdne Začněte na všech čtyřech, pak přeneste váhu vpřed, tak, aby byla téměř celá na pažích. Pokrčte a překřižte nohy.

Více

Vzdělávací materiál pro pacienty a personál Nemocnice následné péče Moravská Třebová

Vzdělávací materiál pro pacienty a personál Nemocnice následné péče Moravská Třebová Vzdělávací materiál pro pacienty a personál Nemocnice následné péče Kolektiv pracovníků rehabilitace 2015 1 Bolesti zad jsou v současnosti jedním z nejčastějších důvodů pracovní neschopnosti. Tímto problémem

Více

Pilates cvičení pro každého jaro je za dveřmi!

Pilates cvičení pro každého jaro je za dveřmi! » Nebolestivá bederní páteř a pohybovně volná pánev jsou důležité pro správnou chůzi. undrey/fotky & Foto Pilates cvičení pro každého jaro je za dveřmi! Také se těšíte na jaro až odložíte čepice, šály

Více

Zkracovačky (Crunches)

Zkracovačky (Crunches) Pěkně rozvinuté břicho je snad nejpůsobivější částí těla (a pro ženy údajně i nejpřitažlivější???). Nejen proto bychom mu měli věnovat alespoň "trochu" pozornosti. Bolesti v zádech např. poměrně často

Více

Strečink - ohybače kyčlí a hýžďové svaly - 2.

Strečink - ohybače kyčlí a hýžďové svaly - 2. svaly - 1. Položte se na záda na kraj lavice tak, aby bérce obou kolenou pokrčených dolních končetin - visely dolů. S nádechem zvedněte jedno koleno k hrudníku. S dalším nádechem oběma rukama přitáhněte

Více

CVIČENÍ S ODPOROVOU GUMOU A PROTAŽENÍ

CVIČENÍ S ODPOROVOU GUMOU A PROTAŽENÍ 67 CVIČENÍ S ODPOROVOU GUMOU A PROTAŽENÍ V šechny následující cviky využívají odporové gumy, díky kterým se zapojí hlavní běžecké svaly včetně takových, jako jsou svaly kyčlí, stehen, lýtek a kotníků.

Více

Swing Nordic Walking Stepper. návod k použití

Swing Nordic Walking Stepper. návod k použití Swing Nordic Walking Stepper návod k použití Obsah Rozsah dodávky 3 Účel použití 3 Prohlášení o shodě 3 Informace o bezpečnosti 4 Montáž 6 Informace o cvičení 8 Použití počítače 9 Zapínání/vypínání 9 Výběr

Více

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem,

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, 1 2 Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, kterým zdraví jejich pohybového aparátu není lhostejné.

Více

Víceúčelová levice. Výr. Číslo: 1513 CZ:

Víceúčelová levice. Výr. Číslo: 1513 CZ: Víceúčelová levice Výr. Číslo: 1513 CZ: Návod k použití Obsah: Bezpečnostní pokyny Zahřívací cvičení Obsah balení Montážní instrukce Pozice levice Cvičební graf Schéma diagram Seznam dílů 1. Bezpečnostní

Více

Škola zad cvičení. ZS Holubická, 664 07 Pozořice tel.: 774 706 670 e-mail: skolazad@mariezemankova.cz www.mariezemankova.cz

Škola zad cvičení. ZS Holubická, 664 07 Pozořice tel.: 774 706 670 e-mail: skolazad@mariezemankova.cz www.mariezemankova.cz Škola zad cvičení ZS Holubická, 664 07 Pozořice tel.: 774 706 670 e-mail: skolazad@mariezemankova.cz www.mariezemankova.cz Škola zad Marie Zemánkové Škola zad do firem Vzdělávací program prevence bolesti

Více

CVIKY NA ODSTRANĚNÍ BOLESTI V OBLASTI KRKU

CVIKY NA ODSTRANĚNÍ BOLESTI V OBLASTI KRKU Zpracovala: Monika Zábojníková, Ing., (Zlín, 2012) Zdroj: Pilatesova metoda cvičení 1, Doc. PhDr. Eva Blahušová, CSc. (Praha, 2002) CVIKY NA ODSTRANĚNÍ BOLESTI V OBLASTI KRKU 1 2 Seďte zpříma, zkřižmo.

Více

Milá maminko! Začínáme opatrně, nejdříve 6 týdnů po porodu, 3x denně

Milá maminko! Začínáme opatrně, nejdříve 6 týdnů po porodu, 3x denně Poporodní cvičení Milá maminko! Rychlý návrat k původní postavě a kondici je možný, ale vyžaduje trochu úsilí, disciplíny, ale zároveň i umírněnosti. Níže uvedené cviky a doporučení vám pomohou tohoto

Více

Cviky na uvolnění páteře

Cviky na uvolnění páteře Cviky na uvolnění páteře Nabízím Vám několik základních uvolňovacích cviků. Při cvičení je ale třeba řídit se určitými pravidly: Cvičení provádějte pravidelně, nejlépe 2x denně alespoň 10 minut. Cvičte

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7766 MultiTrainer insportline Advance (TR8)

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7766 MultiTrainer insportline Advance (TR8) UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7766 MultiTrainer insportline Advance (TR8) 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 ÚDRŽBA... 4 POKYNY KE CVIČENÍ... 4 SESTAVENÍ A MOŽNOST PŘESTAVENÍ... 5 PŘIPEVNĚNÍ... 6 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY,

Více

Uživatelský manál - CZ IN 3332 Vibromasážní stroj insportline Katrina

Uživatelský manál - CZ IN 3332 Vibromasážní stroj insportline Katrina Uživatelský manál - CZ IN 3332 Vibromasážní stroj insportline Katrina OBSAH DÍLY... 3 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 4 SESTAVENÍ... 5 BEZPEČNOST POUŽÍVÁNÍ... 6 UMÍSTĚNÍ PŘÍSTROJE... 7 OVLÁDACÍ PANEL... 9 NÁVOD

Více

Vznik a původ metody Pilates

Vznik a původ metody Pilates Vznik a původ metody Pilates Cvičební systém Pilates vede k posílení a protažení svalů celého těla a využívá přitom vyvážené spolupráce těla a mysli. Zakladatel metody Joseph Pilates (1880-1967) se narodil

Více

Rozcvičení prevence před zraněním

Rozcvičení prevence před zraněním Rozcvičení prevence před zraněním K vybudování dokonalé postavy je jasné, že budete potřebovat efektivní cvičení. Důležitým faktorem pro to, abyste z cvičení měli radost a vše šlo hladce, je rozcvičení.

Více

TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6. Návod k použití

TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN Návod na použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN Návod na použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN-158-00 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Ultra TRN-110-00 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem. Posouzení

Více

CVIČTE SPRÁVNĚ Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu. VYHNĚTE SE Nepřiměřeně rychlému cvičení. Spouštějte nohy, dokud nejsou

CVIČTE SPRÁVNĚ Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu. VYHNĚTE SE Nepřiměřeně rychlému cvičení. Spouštějte nohy, dokud nejsou Cviky a protažení TRICEPSOVÉ KLIKY CVIČTE SPRÁVNĚ Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu. VYHNĚTE SE Nepřiměřeně rychlému cvičení. 2 Položte ruku na každou tyč, odtlačte se a úplně natáhněte paže. 1 Postavte

Více

TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7. Návod k použití

TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

ORTHEO DISC základní cvičební program pro záda

ORTHEO DISC základní cvičební program pro záda ORTHEO DISC základní cvičební program pro záda 2 ORTHEO DISC Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosím, přečtěte si pečlivě návod k obsluze. Předáváte-li tento produkt další osobě,

Více

Nečinnost ohrožuje naše tělo

Nečinnost ohrožuje naše tělo » Pohyb patří k jaru. Nejlepší jsou denní procházky a víkendové pěší túry. I na ty je však třeba se připravit. Nečinnost ohrožuje naše tělo aneb s turistikou od jara až do podzimu Jaro! Konečně je zde!

Více

Krční páteř vsedě. Ať už záda nebolí - uvolňovací cviky. Před cvičením...

Krční páteř vsedě. Ať už záda nebolí - uvolňovací cviky. Před cvičením... Stránka 1 z 11 Stránka 2 z 11 Ať už záda nebolí - uvolňovací cviky Pochází z letáku firmy Boehringer-Ingelheim k preparátu Movalis. Před cvičením... Krční páteř vsedě Cviky provádějte vsedě na židli s

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN-160-00 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

POSILOVÁNÍ S GUMOVÝMI PÁSY

POSILOVÁNÍ S GUMOVÝMI PÁSY POSILOVÁNÍ S GUMOVÝMI PÁSY Následující cvičení jsou zaměřena zejména na posílení břišních svalů, mezilopatkových svalů a hýždě. 1. Upažení vzhůru v sedu svalstvo ramen a trupu. sedněte si do středu nataženého

Více

Pilates Míč Návod k použití

Pilates Míč Návod k použití Pilates Míč Návod k použití Děkujeme za zakoupení našeho produktu. Upřímně doufáme, že s používáním tohoto sportovně-terapeutického náčiní budete spokojeni. Před prvním použitím si prosím přečtěte tento

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Posilování, rozvoj a zlepšování svalů ramen. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití: Přidržte

Více

Úroveň Opakování Efekt Začátečník 5x každá noha Posílení stehen, nohou a Středně pokročilý 10x každá noha beder. Pokročilý 15x každá noha

Úroveň Opakování Efekt Začátečník 5x každá noha Posílení stehen, nohou a Středně pokročilý 10x každá noha beder. Pokročilý 15x každá noha 159-002 Zdvihač nohou (Leg Lift) Opřete se zády o tyč a oběma rukama uchopte madlo nad hlavou. Pomalým pohybem zvedejte jednu nohu, popř. obě nohy najednou, a to až do okamžiku, kdy budou rovnoběžně se

Více

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Závěsný posilovací systém Návod k použití

Závěsný posilovací systém Návod k použití (CZ) Závěsný posilovací systém Návod k použití Popis výrobku MULTITRAINER je vhodný pro posilování všech svalových skupin pomocí váhy vlastního těla. Můžete jej používat doma, v tělocvičnách, i venku ve

Více

Narovnej se! 3 prostě a jednoduše

Narovnej se! 3 prostě a jednoduše Narovnej se! Kolikrát jsme všichni slyšeli tato slova od svých rodičů a kolikrát je říkáme našim dětem. Stále jsou aktuální a možná v současnosti ještě více. Statistiky říkají, že třetina našich školáků

Více

Strečink- adduktory vnitřní stehno - 1. - vsedě I. Strečink- adduktory vnitřní stehno - 2. - vsedě II.

Strečink- adduktory vnitřní stehno - 1. - vsedě I. Strečink- adduktory vnitřní stehno - 2. - vsedě II. stehno - 1. - vsedě I. Posadíme se zády ke stěně, hýžděmi se opíráme o stěnu. Roznožíme a pokrčíme kolena tal, aby se chodidla navzájem dotýkala. Chodidla nebo kotníky uchopíme rukama a přitáhneme si je

Více

TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4. Návod k použití

TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Kliky podceňovaný pomocník při posilování

Kliky podceňovaný pomocník při posilování 1 Kliky podceňovaný pomocník při posilování Jakkoli se může zdát tento cvik jednoduchý, patří mezi cviky nejúčinnější, které rozvíjejí svalstvo horní části trupu.můžeme jej cvičit jen tak bez potřeby činek

Více

Cvičení s expanderem

Cvičení s expanderem 38 MÍČ A EXPANDER Cvičení s expanderem Výchozí pozice 1Posaďte se na podlahu s míčem za zády. Ujistěte se, že upínací očka pro expander jsou po stranách vašeho těla. 2Uchopte expander mezi palce a dlaně

Více

TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5

TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

Procvičování kloubů LK - 01

Procvičování kloubů LK - 01 Procvičování kloubů LK - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

Cvičení 5 Tibeťanů. Harmonizační cvičení

Cvičení 5 Tibeťanů. Harmonizační cvičení Cvičení 5 Tibeťanů Harmonizační cvičení Historie: Na 19.stol se vysloužilý důstojník britské koloniální armády plukovník Bradford odjel do tibetského kláštera s cílem najít tajemství věčného mládí. Po

Více

Cvičení na vytrvalost

Cvičení na vytrvalost Cvičení na vytrvalost Vytrvalost přesahuje oddělené výbuchy síly, každodenní vytrvalé a výkonné využití kardiovaskulárního systému nám umožňuje cítit se silnějšími a lépe fungovat. Následující cvičení

Více

Strečink a cvičení s míčem

Strečink a cvičení s míčem Strečink a cvičení s míčem Strečink pro hráče ledního hokeje Strečink je účinná metoda pro zlepšení pohyblivosti svalů a vazivových tkání, snižuje riziko poranění, zmenšuje svalovou bolestivost po tréninku,

Více

BOSU. Balanc Trainer. návod k použití

BOSU. Balanc Trainer. návod k použití V - V BOSU návod k použití ÚVODNÍ SLOVO Gratulujeme k pořízení BOSU Balanc Trainer. Nákupem tohoto fitness nářadí jste udělali první krok vedoucí ke zlepšení své celkové kondice, stejně jako rovnováhy,

Více

ROCKY STAR NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE VÝROBEK SE MŮŽE OD OBRÁZKU MÍRNĚ LIŠIT ÚVOD

ROCKY STAR NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE VÝROBEK SE MŮŽE OD OBRÁZKU MÍRNĚ LIŠIT ÚVOD ROCKY STAR NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE VÝROBEK SE MŮŽE OD OBRÁZKU MÍRNĚ LIŠIT ÚVOD Vážený zákazníku, blahopřejeme Vám k zakoupení tohoto kvalitního výrobku, který byl vyvinut podle nejnovějších technických

Více

2. Cviky s činkami. Cviky na šíji a ramena. K 10: Tlak s jednoručními činkami v sedu

2. Cviky s činkami. Cviky na šíji a ramena. K 10: Tlak s jednoručními činkami v sedu Cviky na šíji a ramena 39 K 10: Tlak s jednoručními činkami v sedu ramenní svaly, především jejich boční část šíjové svaly a svaly zadní části paže Posaďte se vzpřímeně na židli. Paže zvedněte a ohněte

Více

Pružná tyč Staby je všestranné nářadí využitelné ve fitness, sportu a rehabilitaci.

Pružná tyč Staby je všestranné nářadí využitelné ve fitness, sportu a rehabilitaci. Staby pružná tyč Pružná tyč Staby je všestranné nářadí využitelné ve fitness, sportu a rehabilitaci. Znázornění polohy postoje při cvičení 1 v šíři boků 2 v šíři ramen 3 ve výpadu 4 na jedné noze 5 v sedě

Více

SHYBY PODHMATEM 1 ZÁDA. ulnární natahovač zápěstí. natahovač malíku. natahovač prstů. sval loketní. ulnární ohybač zápěstí.

SHYBY PODHMATEM 1 ZÁDA. ulnární natahovač zápěstí. natahovač malíku. natahovač prstů. sval loketní. ulnární ohybač zápěstí. SHYBY PODHMATEM 1 ulnární natahovač zápěstí natahovač malíku natahovač prstů sval loketní ulnární ohybač zápěstí vnější hlava trojhlavého svalu pažního velký sval prsní sval deltový sval podhřebenový sval

Více

Elipsovité zařízení SF - 05

Elipsovité zařízení SF - 05 Elipsovité zařízení SF - 05 Cvičební a rozvoj koordinace těla Zvyšuje pohyblivost horních i dolních končetin a zlepšuje ohebnost kloubů. Pevně uchopte rukojeti oběma rukama a postavte se na pedály. Pohybujte

Více

Ásany prováděné vestoje

Ásany prováděné vestoje 46 GITA SUINI Ásany prováděné vestoje Tadásana (Hora) Výchozí postavení 1. Postavte se, chodidla si nechte v jedné rovině a snažte se je co nejtěsněji přitisknout k zemi. Při každém nádechu si uvědomujte

Více

/Předmluva...str.3. /Proč cvičit...str.4. /Gymnastika obličeje.. str.6. Rozehřívání a uvolnění. str.6. Krk..str.6

/Předmluva...str.3. /Proč cvičit...str.4. /Gymnastika obličeje.. str.6. Rozehřívání a uvolnění. str.6. Krk..str.6 Obsah /Předmluva....str.3 /Proč cvičit.....str.4 /Co získáte a ztratíte obličejovou gymnastikou... str.5 /Gymnastika obličeje.. str.6 Rozehřívání a uvolnění. str.6 Krk..str.6 Pro hladší krk..str.6 Co dělat

Více

Udržovat správnou formu a cviky vykonávejte pomalu a kontrolovaně. Lokty, kolena a ramena by měly být vždy uvolněné.

Udržovat správnou formu a cviky vykonávejte pomalu a kontrolovaně. Lokty, kolena a ramena by měly být vždy uvolněné. Seznámení s Pilates Pilates formuje a posiluje střední svaly v těle. Zaměřuje se na základní posturální svaly, které udržují tělo v rovnováze poskytují podporu pro páteř. Zejména se při cvičení pilates

Více

ZVEDÁNÍ NOHOU NA BOKU

ZVEDÁNÍ NOHOU NA BOKU 98 POSILOVÁNÍ STŘEDU TĚLA ZVEDÁNÍ NOHOU NA BOKU CVIKY NA ZVÝŠENÍ SÍLY SVALŮ STŘEDU TĚLA Lehněte si na levý bok, pravou paži si položte pod hlavu a levou paži položte na pravé stehno. Nohy k sobě pevně

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Variotrainer Sportago VT 130

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Variotrainer Sportago VT 130 UŽIVATELSKÝ MANUÁL 10045 Variotrainer Sportago VT 130 Obsah DÍLY... 4 MÍSTO A ZPŮSOB ZAVĚŠENÍ... 5 POKYNY K UKOTVENÍ POMOCÍ ZÁVĚSNÉHO ŘEMÍNKU... 5 SPRÁVNÉ UKOTVENÍ POMOCÍ DVEŘNÍ KOTVY... 6 NASTAVENÍ DÉLKY

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2012 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 1. 2. týden 1. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 2 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2016. Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2016. Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2016 Nadhazovači 16-21 1. 2. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro nadhazovače 7. týden tempo : 2:2 odpočinek 1 min Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

Cviky pro břicho. Zahřátí 2 aktivace powerhouse stovka zklidnění 2. Aktivace powerhouse. Zahřátí 2

Cviky pro břicho. Zahřátí 2 aktivace powerhouse stovka zklidnění 2. Aktivace powerhouse. Zahřátí 2 Cviky pro břicho Zahřátí 2 aktivace powerhouse stovka zklidnění 2 1a Aktivace powerhouse Zahřátí 2 Posadíme se uvolněně na speciální podložku nebo na zem. V sedu volně zkřížíme nohy. Napřímíme páteř. Dlaně

Více

BRES Power Worker - Podporuje posilování svalů všech hlavních svalových skupin

BRES Power Worker - Podporuje posilování svalů všech hlavních svalových skupin BRES Power Worker - Podporuje posilování svalů všech hlavních svalových skupin Česky Jen 5 minut denně k dokonalé fyzičce! Power Worker je jediné zařízení, které potřebujete k procvičení každého svalu

Více

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Číslo výrobku: 1334 Manuál návod na použití Důležité: Přečtěte si pozorně všechny pokyny před použitím tohoto produktu. Uschovejte tento návod pro budoucí použití. Technické údaje tohoto výrobku se mohou

Více

Znáte svou pohybovou zdatnost?

Znáte svou pohybovou zdatnost? » Šest jednoduchých testů, které vám poskytnou informaci o vaší kondici pohybového svalového systému. casagrandelor/fotky&foto Znáte svou pohybovou zdatnost? Odpočinek od pracovního shonu a často stresových

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ. IN 4342 insportline AB Lifter

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ. IN 4342 insportline AB Lifter UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 434 insportline AB Lifter OBSAH ŠTÍTEK S BEZPEČNOSTNÍMI POKYNY...3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ...3 PŘED ZAHÁJENÍM CVIČENÍ...4 SESTAVENÍ...5 JAK POUŽÍVAT POSILOVACÍ STROJ BŘIŠNÍCH

Více

POSILOVAČ BŘICHA AB ROLLER

POSILOVAČ BŘICHA AB ROLLER POSILOVAČ BŘICHA AB ROLLER Seznam součástek Díl Popis Počet 1 Držadlo 1 2 Tylní opěrka 1 3 Opěrka paží 2 4 Polstrování pod týl 1 5 Zajišťovací pevnostní šroub 4 6 Zajišťovací objímka 4 7 šroub 2 8 Počítač

Více

DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 3 NÁKRES... 4 SEZNAM DÍLŮ... 5 MONTÁŽ SOUHRNNÉ INFORMACE... 8 SPOJOVACÍ MATERIÁL... 10

DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 3 NÁKRES... 4 SEZNAM DÍLŮ... 5 MONTÁŽ SOUHRNNÉ INFORMACE... 8 SPOJOVACÍ MATERIÁL... 10 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 5547 Magnetický běžecký pás insportline Sprynkl OBSAH DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 3 NÁKRES... 4 SEZNAM DÍLŮ... 5 MONTÁŽ SOUHRNNÉ INFORMACE... 8 SPOJOVACÍ MATERIÁL... 10

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7845 Eliptický trenažér insportline Saratosa LIGHT

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7845 Eliptický trenažér insportline Saratosa LIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 7845 Eliptický trenažér insportline Saratosa LIGHT 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 SEZNAM DÍLŮ... 4 SPOJOVACÍ MATERIÁL... 7 NÁKRES... 9 MONTÁŽ... 10 NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE...

Více

Kapesní příručka MÍRNÁ OSTEOARTRÓZA. Cvičení pro udržení pohyblivosti kloubů

Kapesní příručka MÍRNÁ OSTEOARTRÓZA. Cvičení pro udržení pohyblivosti kloubů Kapesní příručka MÍRNÁ OSTEOARTRÓZA Cvičení pro udržení pohyblivosti kloubů ZACHOVÁVÁNÍ POHYBU Je důležité pacienty motivovat, aby pokračovali s každým cvičením tak dlouho, jak je potřeba. Pro posilování

Více

Thera-Band ukázky cvičení.

Thera-Band ukázky cvičení. Prodloužená délka v cm (orig. 30cm) Tažná síla v kg béžová žlutá červená zelená bílá černá stříbrná zlatá speciálně extra lehký lehký středně silný středně těžký extra těžký super těžký max. těžký těžký

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 5567 Běžecký pás insportline Jorney 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 NÁKRES... 5 SEZNAM DÍLŮ... 6 NÁŘADÍ... 8 NÁVOD NA SESTAVENÍ... 9 OVLÁDACÍ PANEL... 13 SKLADOVÁNÍ... 14 NASTAVENÍ...

Více

Vše, co potřebujete pro kompletní trénink:

Vše, co potřebujete pro kompletní trénink: NR: 1132 Vše, co potřebujete pro kompletní trénink: Aerobik-Step je zařízení které budete někdy potřebovat. To bude nejen pro vás ideální kardiovaskulární cvičení na upevňování nohou a podporu srdce, či

Více

Procvičování kloubů LK - 01

Procvičování kloubů LK - 01 Procvičování kloubů LK - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

Masér krevního oběhu Výr. Číslo. 1500

Masér krevního oběhu Výr. Číslo. 1500 Masér krevního oběhu Výr. Číslo. 1500 Děkujeme vám za zakoupení našeho masážního stroje. Přečtěte si prosím pečlivě tento návod před použitím a to zejména nováčci kvůli bezpečnosti, aby bylo možné používat

Více

TRINFIT MULTI GYM MX4

TRINFIT MULTI GYM MX4 www.trinfit.cz TRINFIT MULTI GYM MX4 TRN-184-MX4 Návod na obsluhu www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Uvolněte se, s výdechem uchopte bližší rukou špičku nohy a pomalu ji přitahujte k bérci.

Uvolněte se, s výdechem uchopte bližší rukou špičku nohy a pomalu ji přitahujte k bérci. Strečink Před několika dny se mi dostala do rukou zajímavá publikace s názvem Strečink od Michaela J. Altera, kde je popsáno a s názornými ilustracemi vyobrazeno tři sta protahovacích cviků. V knize nenajdete

Více

ROTAČNÍ STEPPER NÁVOD K POUŽITÍ. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku.

ROTAČNÍ STEPPER NÁVOD K POUŽITÍ. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. ROTAČNÍ STEPPER NÁVOD K POUŽITÍ CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Přečtete si prosím tento návod k použití. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Pokud výrobek předáváte další osobě, předejte

Více

Stejně jako kliky jsou přítahy cvičení, které lidstvo používá už tisíciletí. Kliky a přítahy jsou jako jin a jang pro správnou funkci trupu.

Stejně jako kliky jsou přítahy cvičení, které lidstvo používá už tisíciletí. Kliky a přítahy jsou jako jin a jang pro správnou funkci trupu. PŘÍTAHY Stejně jako kliky jsou přítahy cvičení, které lidstvo používá už tisíciletí. Kliky a přítahy jsou jako jin a jang pro správnou funkci trupu. Táhnout a tlačit. Přítahy jsou jedny z nejobávanějších

Více

Uživatelský manuál CZ. IN 5729 Rotoped insportline Xbike

Uživatelský manuál CZ. IN 5729 Rotoped insportline Xbike Uživatelský manuál CZ IN 5729 Rotoped insportline Xbike 1 OBSAH DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 3 SEZNAM DÍLŮ DODANÝCH V BALENÍ... 5 NÁVOD NA SESTAVENÍ... 6 NÁKRES... 9 SEZNAM DÍLŮ... 10 NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ

Více

12 efektivních cviků na břicho

12 efektivních cviků na břicho 12 efektivních cviků na břicho V tomto krátkém ebooku se dělíme o nejefektivnější cvíky na břicho. Pokud ebook prolistujete, určitě narazíte na cviky, které již znáte. Ebook je psán efektivně a bez zbytečných

Více

TRINFIT HOME GYM GX5 TRN-175-GX5. Návod na použití

TRINFIT HOME GYM GX5 TRN-175-GX5. Návod na použití www.trinfit.cz TRINFIT HOME GYM GX5 TRN-175-GX5 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

ZÁKLADNÍ REHABILITAČNÍ CVIČENÍ

ZÁKLADNÍ REHABILITAČNÍ CVIČENÍ ZÁKLADNÍ REHABILITAČNÍ CVIČENÍ INFORMACE PRO PACIENTY www.nemocnicesumperk.cz Obsah Praktické rady při cvičení.... 4 Cvičení vleže na zádech... 5-7 Cvičení vleže na břiše... 8-9 Cvičení na čtyřech... 9-10

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8245 Recumbent insportline Nahary

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8245 Recumbent insportline Nahary UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8245 Recumbent insportline Nahary OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 NÁKRES... 4 SEZNAM DÍLŮ... 5 SPOJOVACÍ MATERIÁL... 7 NÁŘADÍ... 8 MONTÁŽ... 8 KROK 1: MONTÁŽ HLAVNÍHO RÁMU... 8

Více

Zvedání jedné ruky a protilehlé nohy vleže na břiše Přednožování vsedě

Zvedání jedné ruky a protilehlé nohy vleže na břiše Přednožování vsedě Zvedání jedné ruky a protilehlé nohy vleže na břiše Leh na břiše. Čelo položené na zemi a nohy volně natažené s patami u sebe. Ruce ve vzpažení, dlaně směřují dolů. Plynule zvedat jednu nohu a současně

Více

DŮLEŽITÉ: Přečtěte si pozorně tyto informace před tím, než začnete kočárek používat a uchovejte si je pro případné další použití.

DŮLEŽITÉ: Přečtěte si pozorně tyto informace před tím, než začnete kočárek používat a uchovejte si je pro případné další použití. DŮLEŽITÉ: Přečtěte si pozorně tyto informace před tím, než začnete kočárek používat a uchovejte si je pro případné další použití. Pokud se nebudete držet těchto instrukci, mohla by být ohrožena bezpečnost

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN10553 Autotrakční lehátko insportline Inverso Plus

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN10553 Autotrakční lehátko insportline Inverso Plus UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN10553 Autotrakční lehátko insportline Inverso Plus Foto je pouze ilustrační, výrobek se může mírně lišit. 1 OBSAH VAROVÁNÍ... 3 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 SEZNAM DÍLŮ... 5 SPOJOVACÍ

Více

Škola zad. Cvičení proti bolestem hrudní a bederní páteře

Škola zad. Cvičení proti bolestem hrudní a bederní páteře Škola zad Cvičení proti bolestem hrudní a bederní páteře 2 Proč nás v kanceláři bolí záda? Při dlouhém sezení, které je pro dnešní kancelářskou práci více než typické, záda zabolí čas od času téměř každého.

Více

Postupy manipulace s pacienty umožňující předcházet vzniku MSD u pracovníků ve zdravotnictví

Postupy manipulace s pacienty umožňující předcházet vzniku MSD u pracovníků ve zdravotnictví 28 Postupy manipulace s pacienty umožňující předcházet vzniku MSD u pracovníků ve zdravotnictví Úvod Muskuloskeletální poruchy (MSD) související s prací jsou mezi zaměstnanci nemocnic závažným problémem,

Více

Posilovač nohou Výr. Číslo. 1238

Posilovač nohou Výr. Číslo. 1238 Posilovač nohou Výr. Číslo. 1238 Důležité bezpečnostní informace Upozornění Pokud nebudete dodržovat varování v tomto návodu, můžete se vy, nebo třetí osoba vážně, zda smrtelně zranit Před zahájením tohoto

Více

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI Provádět tělesná cvičení efektivně je základem funkčního tréninku. Prostudujte si proto následující cviky dříve, než budete přidávat zátěž nebo provádět cvičení proti odporu.

Více

UŽIVATELSKÝ MANÁL - CZ IN 724 Posilovací věž insportline Athlet

UŽIVATELSKÝ MANÁL - CZ IN 724 Posilovací věž insportline Athlet UŽIVATELSKÝ MANÁL - CZ IN 724 Posilovací věž insportline Athlet Bezpečnostní informace: Abyste zamezili úrazu či poškození stroje dodržujte následující pravidla: Maximální nosnost stroje je 130 kg. Stroj

Více

obou stranách zad směrem dolů. Samotnou páteř vynechejte.

obou stranách zad směrem dolů. Samotnou páteř vynechejte. 60 [6] Otočte dítě na břicho. Namasírujte mu záda. Začněte u ramen a pokračujte po obou stranách zad směrem dolů. Samotnou páteř vynechejte. [7] Dokončete masáž. Obraťte dítě na záda a lehce mu jezděte

Více

VIBRAČNÍ POSILOVACÍ STROJ VIBRO JETT 1720. Návod k použití

VIBRAČNÍ POSILOVACÍ STROJ VIBRO JETT 1720. Návod k použití VIBRAČNÍ POSILOVACÍ STROJ VIBRO JETT 1720 Návod k použití Úvod Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Před prvním použitím posilovacího stroje si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Tento

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 10975 Jóga válec insportline Evar Big

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 10975 Jóga válec insportline Evar Big UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 10975 Jóga válec insportline Evar Big 1 OBSAH CVIKY... 3 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY, REKLAMACE... 4 2 CVIKY Střídavé zvedání nohou Položte se na válec tak, aby byla podepřena hlava, krk

Více

Zahřívací a protahovací cviky vestoje

Zahřívací a protahovací cviky vestoje Kapitola 2 Zahřívací a protahovací cviky vestoje Zahřívací cviky vestoje a protahovací série v této kapitole tvoří základ pro ostatní cviky, protože připravují vaši mysl a tělo na různé pozice pro cvičení

Více

OKŘÍN. DŘEVĚNÁ MISKA podrobný návod krok za krokem. INGREDIENCE: pracovní stůl upínací svěrka dřevěný polotovar dláta + palička 4 hodiny času

OKŘÍN. DŘEVĚNÁ MISKA podrobný návod krok za krokem. INGREDIENCE: pracovní stůl upínací svěrka dřevěný polotovar dláta + palička 4 hodiny času OKŘÍN DŘEVĚNÁ MISKA podrobný návod krok za krokem INGREDIENCE: pracovní stůl upínací svěrka dřevěný polotovar dláta + palička 4 hodiny času 4 3 2 1 A B Pracovní deska funguje jako jednoduchý svěrák. Má

Více

TRINFIT HOME GYM GX6 TRN-176-GX6. Návod na použití

TRINFIT HOME GYM GX6 TRN-176-GX6. Návod na použití www.trinfit.cz TRINFIT HOME GYM GX6 TRN-176-GX6 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2012 Poziční hráči 16-21 9. 10. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro poziční hráče 9. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více