B. Souhrnná technická zpráva

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "B. Souhrnná technická zpráva"

Transkript

1 B. Souhrnná technická zpráva B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního pozemku, Pozemky určené pro stavbu jsou dle katastru nemovitostí zařazeny způsobem využití jako zastavěná plocha a nádvoří nebo ostatní plocha. Podle územního plánu hl.m. Prahy se nachází v území VV- veřejného vybavení a přístupová cesta je v ploše ZP -zahrady a parky. Plocha určená pro přístavbu v areálu školy je zatravněna. S mírným sklonem k jihu. b) výčet a závěry provedených průzkumů a rozborů (geologický průzkum, hydrogeologický průzkum, stavebně historický průzkum apod.), Pro tyto drobné, nenáročné stavby se žádné průzkumy neprováděly, podmínky pro založení jsou známy z projektových podkladů stavby z r Pro změnu využití. c) stávající ochranná a bezpečnostní pásma, Nejsou. d) poloha vzhledem k záplavovému území, poddolovanému území apod., Stavba je mimo tato území. e) vliv stavby na okolní stavby a pozemky, ochrana okolí, vliv stavby na odtokové poměry v území, Stavba bude bez zdrojů, které by mohli negativně ovlivňovat okolí a nemění odtokové podmínky v území. Po dobu stavby budou dodržovány zásady na omezení hlučnosti a prašnosti ze stavby. Práce náročné na hluk proběhnou ve vymezeném období. f) požadavky na asanace, demolice, kácení dřevin, V ploše zahrady s úpravami stávajících cest dojde k výškovým úpravám terénu a k odbourání částí betonových dlažeb a předsazených schodů u stávajících vstupů. Z hlediska zeleně ke kácení dřevin nedojde. Stavební práce budou probíhat mimo vzrostlou zeleň. g) požadavky na maximální zábory zemědělského půdního fondu nebo pozemků určených k plnění funkce lesa (dočasné / trvalé), Žádné nejsou. h) územně technické podmínky (zejména možnost napojení na stávající dopravní a technickou infrastrukturu), Změna využití části školy za školku napojení na veřejnou technickou infrastrukturu nevyžaduje. Pouze pro přístup dětí s rodiči do školky se provedou ve stávajícím oplocení dvířka a pěší cestou přes travnatou plochu se napojí na stávající pěší asfaltovou cestu. i) věcné a časové vazby stavby, podmiňující, vyvolané, související investice. Úprava hlavní kuchyně školy pro výdej jídla pro 50 dětí školky.

2 B.2 Celkový popis stavby B.2.1 Účel užívání stavby, základní kapacity funkčních jednotek Vestavba dvou tříd do stávajícího objektu vyžaduje odstranění většiny dělících příček a nové dispoziční uspořádání hlavních prostor pro 25 dětí v každém patře. Jedná se o herny, jídelnu a prostor pro spaní (~ 120 m 2 ), k tomu jsou nezbytné prostor šatny, WC s umyvárnou, sprchou a úklidem, sklad hraček, sklad lůžkovin. Zázemí pro personál a obslužné prostory vyžadují výdej jídel s přípravnou svačin a nápojů, šatna pro cca 6 osob, kancelář, prádlo, WC a úklid. První přístavba bude obsahovat vstupní zádveří a schodiště do 2. podlaží pro maminky s dětmi. Druhá přístavba bude napojena na zásobovacího cestu z hlavní kuchyně školy. Provede se přístavba se schodištěm propojujícím obě podlaží a s malým výtahem do 100 kg pro přepravu vozíku s termo nádobami s jídlem. Přehled potřebných požadavků na prostory a vybavení pro provoz zařízení pro výchovu dětí předškolního věku. Plochy jsou odvozeny z vyhlášky č.410/2005 Sb. A změny č. 343/2009 Sb. a OTPP pro výstavbu v hl. m. Praze. Soupis hlavních požadovaných prostorů s jejich minimálními požadovanými plochami. Prostory pro 28 děti: šatna (0,25 m 2 / dítě ) 7 m 2 umyvárna 1 zařízení pro 5 dětí - 6 ks umyvadel a WC se sprchou a úklid herna s jídelnou (3 m 2 / dítě ) 84 m 2 ložnice (1,7 m 2 / dítě ) 48 m 2 sdružená prostora pro spaní a hernu ( 4 m 2 /dítě) 112 m 2 Zahrada min 4m 2 /1 dítě 200,0 m 2 Navržené plochy hlavních místností pro jednu třídu o max 28 dětech šatna 23,7 m 2 herna s jídelnou 119,5m 2 ložnice 52,8m 2 při sloučeném využití těchto prostor je plocha 172,3m 2 počet dětí ve školce 2x25 (28) počet pracovníků 2x3 plocha pro venkovní dětské hřiště 645 m 2 B.2.2 Celkové urbanistické a architektonické řešení a) urbanismus - územní regulace, kompozice prostorového řešení, V tomto území značeného podle územního plánu jako VV veřejné vybavení nejsou uplatněny územní regulativy. Jedná se o jednoduché přístavby s plochou střechou k jednomu dvoupodlažnímu objektu školního areálu. Přístavby jsou s plochou střechou jednoduchého charakteru a nijak nenarušují původní prostorové řešení.

3 b) architektonické řešení - kompozice tvarového řešení, materiálové a barevné řešení. Obě přístavby budou s plochou střechou výškově snížené od hlavní budovy. Povrch fasád bude hladký zatím ve světle pískové barvě. Okna i dveře budou bílá ve stejném provedení jako u hlavního objektu. Nad hlavními vstupy budou ochranné ploché stříšky.. B.2.3 Celkové provozní řešení, technologie výroby Stávající objekt se oddělí od prostor školy, provedou se stavební a dispoziční úpravy vždy pro 1 třídu o 25 dětech v jednom podlaží. Vzhledem k větším plochám je možné na výjimku zvýšit kapacitu na 2 x 28 dětí. Pro zprovoznění funkční školky v obou patrech je nutné provést dvě přístavby. Zásobovací trasa pro dopravu jídel musí překonat výtahem ze stávající úrovně kuchyně do 2.NP výšku cca 140 cm a do 1.NP výšku 215 cm. Pro pobyt dětí venku se provede úprava školní zahrady na dětské hřiště. Přístup pro rodiče s dětmi do areálu školky bude po nové cestě upravené dlažbou, Pro parkování v klidu je místo v areálu školy i v ulici Smolkova. Dispoziční řešení a kapacity : Vestavba dvou tříd do stávajícího objektu vyžaduje odstranění většiny dělících příček a nové dispoziční uspořádání hlavních prostor pro děti v každém patře. Jedná se o herny, jídelnu a místnost pro spaní, k tomu jsou nezbytné prostor šatny, WC s umyvárnou, sprchou a úklidem, sklad hraček, sklad lůžkovin. Zázemí pro personál a obslužné prostory vyžadují výdej jídel s přípravnou svačin a nápojů, čisté prádlo bude ve skříních, prostor na špinavé prádlo, WC a úklid. V patře bude šatna pro personál cca 6 osob, denní místnost a v přízemí kancelář. První přístavba bude obsahovat vstupní zádveří a schodiště do 2. podlaží pro maminky s dětmi. Druhá přístavba bude se schodištěm propojujícím obě podlaží a s malým výtahem do 100 kg pro přepravu vozíku s termo nádobami s jídlem. Zásobování jídlem: V hlavní kuchyni bude jídlo ukládáno do gastronádob a ty do vyhřívaných termopřepravek s horním plněním s možností přímého servírování. Max. 3 přepravky budou dopravovány na vozíku dopravní trasou v délce 100 m přes malý výtah do kuchyněk. Mytí vozíku, přepravek a gastronádob bude zajištěno ve školní kuchyni. V malé kuchyni přípravně ve školce se budou vyrábět nápoje.kompletace svačinek výdej jídel a mytí skla a talířů. Kuchyňka bude vybavena pracovní deskou, dřezem, umyvadlem, stolním výrobníkem čaje 2x5 l, el. vestavným dvouvařičem a digestoří, myčkou nádobí,velkou lednicí 360 l, servírovacími vozky. Jídlo bude vydáváno z gastronádob umístěných ve vyhřívaných termopřepravkách které budou na vozíku s možností přímého servírování. B.2.4 Bezbariérové užívání stavby Vzhledem k tomu, že objekt je řešen jako bariérový a případné zásahy by byly po technické stránce náročné, nejsou na základě 2 odst. 2 Vyhlášky č. 398/2009 Ministerstva pro místní rozvoj bezbariérové úpravy navrhovány. Bezbariérový přístup bude umožněn do přízemí stávajícího objektu školky.

4 B.2.5 Bezpečnost při užívání stavby Veškeré schodiště budou opatřeny zábradlím vysokým min. 900 mm při hloubce volného prostoru nejvýše 3 m a vysokým min mm při hloubce volného prostoru větší než 3 m a menší než 12 m. Zábradlí musí být plné, nebo s výplní tabulovou, sloupkovou ze svislých tyčových prvků nebo mřížovou. Mezery v zábradlí nesmí být širší než 80 mm. Hrozí-li nebezpečí podklouznutí nebo propadnutí, musí být u podlahy zábradlí opatřeno ochrannou lištou nejméně 100 mm vysokou. Šikmé zábradlí schodišť musí být opatřeno madlem, umístěným ve výšce nejméně 900 mm a nejvíce 1200 mm, navíc se musí umístit madlo ve výši 400 až 700 mm. Madlo zábradlí nesmí mít ostré hrany, výstupy apod. Prosklené dveře budou opatřeny bezpečnostním sklem a pokud zasklení bude zasahovat níže než 800 mm nad podlahu, budou ve výšce 1100 až 1600 mm označeny výraznou páskou. V prostorách mateřské školy nesmí být jejich spodní třetina zasklívána a nesmí být použity dveře kývavé nebo turniketové. Teplá voda u výtoků v dosahu dětí v mateřské škole nesmí mít teplotu vyšší než 45 o C. Všechny podlahové krytiny v mateřské škole a hlídací službě dětí musí mít povrch se součinitelem smykového tření nejméně 0,5 (vyhl. 398/2009 o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb). Rovněž ve stravovacím provozu musí být podlahy opatřeny protiskluzovou krytinou dle platných norem. Před kolaudačním řízením budou provedeny všechny požadované revize (revize el. rozvodů a zařízení VZD, výtahů). B.2.6 Základní charakteristika objektů a) stavební řešení, Pro vybudování MŠ bylo poskytnuto jedno křídlo dvoupodlažního pavilonu základní školy. Z montovaném skeletu školy MS 71, který je se skrytými průvlaky s konstrukční výškou 3600 mm, do každého podlaží stávajícího pavilonu je umístěna 1 třída pro 25 (28) dětí. Přehled potřebných požadavků na prostory a vybavení pro provoz zařízení pro výchovu dětí předškolního věku jsou odvozeny z vyhlášky č.410/2005 Sb. A změny č. 343/2009 Sb. a OTPP pro výstavbu v hl. m. Praze. Stávající objekt se oddělí od prostor školy, provedou se stavební a dispoziční úpravy odbouráním a doplněním příček v podstatě shodně v každém podlaží. Pro zprovoznění funkční školky v obou patrech je nutné provést dvě přístavby. První přístavba spočívá v propojení obou podlaží schodištěm spojeným se zádveřím a s hlavním vstupem pro rodiče a děti. Druhá přístavba je nutná pro zásobování školky z jídelny. Provede se personální schodiště s výtahem k propojení obou podlaží. Zásobovací trasa musí překonat výtahem ze stávající úrovně kuchyně do 2.NP výšku cca 140 cm a do 1.NP výšku 215 cm. Pro pobyt dětí venku se provede úprava školní zahrady na dětské hřiště. Přístup pro rodiče s dětmi bude po nové cestě upravené dlažbou, nebo litým asfaltem. V prostoru zahrady školního areálu se doplní dlážděné přístupové komunikace. Oddělením části objektu pro školu vznikne potřeba úpravy sociálního vybavení pro zbývající třídy. Upraví se vybavení WC v přízemí pro 60 chlapců s úklidovou komorou a v 1 patře pro 60 dívek s úklidovou komorou. Stávající WC pro učitele bude bez změny. Dispoziční řešení: Vestavba dvou tříd do stávajícího objektu vyžaduje odstranění většiny dělících příček a nové dispoziční uspořádání hlavních prostor pro dětí v každém patře. Jedná se o herny,

5 jídelnu a místnost pro spaní, k tomu je nezbytý prostor šatny, WC s umyvárnou, sprchou a úklidem, sklad hraček, sklad lůžkovin z přístavby hlavního schodiště přes předsíň ej přístupná šatna i herna. Z šatny je přístup do herny a sociálního zázemí dětí. Sociální zázemí dětí je propojeno s hernou i opticky proskleným oknem. Zázemí pro personál a obslužné prostory vyžadují výdej jídel s přípravnou svačin a nápojů, lednici pro svačinky, mytí skla, talířů a příborů šatna pro cca 6 osob a denní místnost v patře a kancelář v přízemí. V každém patře, prádlo, WC a úklid. Zázemí pro personál je propojeno schodištěm a malým nákladním výtahem se zásobovací cestou. První přístavba bude obsahovat vstupní zádveří a schodiště do 2. podlaží pro maminky s dětmi. Druhá přístavba bude stavba zásobovacího koridoru. Provede se krytá chodba se schodištěm propojujícím obě podlaží a s malým výtahem do 100 kg pro přepravu vozíku s termonádobami s jídlem. b) konstrukční a materiálové řešení, Pro vybudování MŠ bylo poskytnuto jedno křídlo dvoupodlažního pavilonu č.2 základní školy. Stávající pavilon školy je z montovaném skeletu MS 71, s konstrukční výškou 3600 mm. MS 71 je skelet s deskovými průvlaky a působí jako rámový skelet s vloženými klouby. Stropní panely se vkládají do deskových průvlaků. Objekt byl navržen dle typových podkladů vydaných Pozemními stavbami České Budějovice z 01/1973. Obvodový plášť je keramický (Východočeské cihelny Hrochův Týnec). Spodní stavba je prefabrikovaná dle Pozemních staveb Karlovy Vary - západočeská varianta pro MS 71 odvozená z MS 69. Jedná se o prefabrikované patky, základové trámy a nástavné sloupy. Základovou spáru tvoří drobné drobové břidlice (prachovce, droby), šedé až zelenošedé s obsahem zpracovaných valounků, většinou navětralých. Max. napětí v základové spáře může být R dt = 0.3 MPa; hladina spodní vody je v hloubce 3.0 m pod terénem, může být značně kolísavá a je neagresivní. Předmětem stavebně konstrukčního řešení jsou hlavně dvě nové schodišťové přístavby a to v západní a východní části řešeného objektu. Pro schodišťové přístavby se provedou nové základové pasy.beton základů bude min. C16/20 - (XC1) XC2.Navržené zdivo je z keramických dutinových tvárnic tl. 240 a obvodové 300 mm obvodové zdivo bude zatepleno polystyrenem tl.140 mm se systémovou stěrkou, perlinkou, kotvením a probarveným povrchem. Zdivo bude třídy P10 na MVC 2.5. Železobetonové podesty, mezipodesty a schodišťová ramena budou z železobetonových monolitických desek Beton desek min. C16/20 XC1. Zastřešení bude skládanou stropní konstrukcí z keramobetonových nosníků a keramických dutinových vložek. Příčky budou u dozdívek stávajícího zdiva z dutinových příčkovek ostatní nové příčky budou sádrokartonové na kovový systémový rošt.v ploše bouraných příček a stavebních úprav budou nově upraveny a výškově sladěny podlahy. Do stejné roviny se provedou samonivelizační stěrky, položí se dřevoštěpkové desky tl. 22 mm a na povrch se přilepí PVC. Do konstrukce stávající ploché střechy se nezasahuje. Nové cesty budou provedeny s povrchem v zámkové dlažbě do štěrkového lože se skladbou pro pochozí provoz. se zahradními obrubníky. Stávající betonové plochy cest se opraví. V oplocení se odstraní jedno kovové pole a místo něj se vyzdí pilířky z betonových prolévaných tvárnic a osadí vrátka. Pro vymezení plochy pro pohyb dětí z mateřské školky ve školní zahradě se provede nízký kovový průhledný plot ze sloupků a pletiva se vstupní brankou. B.2.7 Základní charakteristika technických a technologických zařízení

6 a) technické řešení, b) výčet technických a technologických zařízení. Kanalizace Přípojky Celý areál ZŠ je odvodněn oddílným kanalizačním systémem. Veškeré přípojky zůstávají zachovány, včetně areálové kanalizace. Dešťová kanalizace Dešťová voda z pavilónu č. 2 se bude odvádět stávajícím způsobem. Pouze budou doplněny dva svody D4 a D5, které vznikly na dostavěných schodištích. Svod D5 není možné napojit do dešťové kanalizace a proto se budou dešťové vody vsakovat na vlastním pozemku. Dešťové vody ze svodu D5 budou vsakovány na vlastním pozemku v akumulačních boxech. Ze vsakovacích boxů bude proveden bezpečnostní přepad. Přepad bude napojen do areálové splaškové kanalizace DN 200. Vnitřní instalace Navržené zařizovací předměty budou napojeny do stávajících stoupaček. Stávající litinové potrubí se demontuje a nově se použije plastové potrubí systému HT. Izolace střechy nebude porušena, protože se použijí stávající ventilační hlavice. Stoupací potrubí č. 17 bude ukončeno ve 2. NP ve výšce cca 2 metry nad podlahou zátkou. Pro tuto stoupačku bude také nově vysazena odbočka v podlaze 1. NP. Vodovod Přípojky jsou stávající. Areál školních pavilonů č. 1 až 6 je připojen vzhledem k velkému počtu hydrantů C52-2 (celkem 19 kusů) dvěma přípojkami TA 100 mm. Na severní straně pavilonu č. 4 je za plotem školy vodoměrná šachta o velikosti 1800x3200x1800 mm. Na každé přípojce je umístěný vodoměr. Studená voda Vnitřní vodovod slouží k rozvodu studené, teplé, cirkulační a požární vody k jednotlivým zařizovacím předmětům. Při rekonstrukci je nutné zcela vyměnit stoupačky studené, teplé a cirkulační vody. Jedná se o stoupačky V1, V2 a V5. Stoupačka V10 je nová. Vnitřní rozvody jsou navrženy z plastových trubek PPR typ 3 PN 16. Plastový potrubní systém je určen pro rozvody studené a teplé vody. Příprava teplé vody Teplá voda je připravovaná centrálně v kotelně Veškeré zařizovací předměty budou připojeny na stávající centrální rozvod TUV. Každá řada umyvadel na mytí rukou pro děti (místnost č a č. 2.04) bude vybavena tlačnými ventily s předřazeným centrálním termostatickým ventilem. V těchto místnostech bude také sprcha pro příležitostné mytí se samostatnou termostatickou baterií. Výběr typů zařizovacích předmětů bude proveden investorem v dalším stupni PD dle požadavků na jejich standard. Požární vodovod Požární ochrana všech objektů zůstane zachována stávajícím způsobem. Vzduchotechnická zařízení: Některé nepodstatné místnosti (sklady, úklidy) jsou větrány přes průvětrníky do okolních prostorů.

7 Část prostorů MŠ má možnost být větrána přirozeným způsobem otevíracími okny (kancelář, herny, lehárny, výdejny jídel). Pro ostatní prostory se zřizují následující samostatná, provozně na sobě nezávislá vzduchotechnická zařízení: Zař.č.1 - Šatny dětí Zař.č.2 - Hygienické zázemí Zař.č.3 - Jednotlivé místnosti Vzduchotechnická zařízení jsou sestavena z následujících výrobků: rekuperační jednotka malé ventilátory stěnové mřížky, výústky s regulací požární uzávěry ohebné hliníkové potrubí, potrubí spiro a další běžné vzduchotechnické výrobky. Podle potřeby izolace a nátěry. Ovládání vzd. zařízení je provedeno následovně: zař.č.1, - pomocí pohybových čidel s doběhem chodu, ovladači umístěnými ve větrané místnosti, zař.č.2 - společně se světlem, zař.č.3 - výdej jídel - ovládání na digestoři. Vytápění Vsoučasné době jsou z jednoho okruhu z kotelny vytápěny 4 pavilony školy s režimem útlumu od 14 hod. Protože školka má jiný pracovní režim a útlum je až od 17 hod bude pavilon č. 2 se školkou nově napojen z kotelny se samostatnou regulací. Vytápění je stávající teplovodními radiátory. Stávající nevhodné radiátory budou opatřeny ochrannými kryty nové radiátory budou hladké. Na tělesech budou osazeny termostatické ventily. Elektroinstalace Předmětem tohoto projektu je návrh elektrotechniky stávajícího objektu a její přstavby. Elektická energie bude využívaná pro osvětlení, přípravu pokrmů, vzduchotechniku a připojení drobných spotřebičů. Základní technické údaje: proudová soustava: 3 + PEN, 400/230V ~ 50Hz, TN-C/S soudobý příkon: 15 kw zdroj 1: kabelová přípojka NN 0,4kV pro celý areál školy Energetická bilance: osvětlení: příprava pokrmů: výtah: vzduchotechnika ostatní: celkem soudobě: 5 kw 15 kw 1,5kW 7,2 kw 2,5 kw 20 kw Měření elektrické energie: Stávající měření na hladině NN 0,4kV pro celý areál. Odpočtové měření v RO2-2.3.e) Technické řešení napájecích rozvodů: Objekt je napojen kabelem AYKY-j 4x16mm z RO3-2 přivedený kabelovým kolektorem a

8 sklepem. Ukončen je ve stávajícím rozvaděči RO 2-2. Přívod bude i nadále využit, změní se až rozvaděče. Z RO 2-2 bude nové svislé vedení CYKY-j 4x16mm do nového rozvaděče RO 4-2. Bleskosvody: Stávající systém doplněný dvojicí svodů na přístavbách, ukončené strojeným základovým zemničem. Přizemněno všemi dostupnými zemniči. Nové části hromosvodu podle souboru norem ČSN EN Slaboproud odstup od NN vedení cca 0,2m Obnova stávajícího zařízení STA, telefon, data, zvonek. Nové napojení na sousední objekt. Výtah Výtah pro přepravu jídel bude tvořit samostatný požární úsek, takže musí být opatřen dvířky s požadovanou požární odolností.výtah bude o nosnosti 100 kg, kabina průchozí 800/1000 výšky 1200 mm. Konstrukce malého výtahu bude samonosná ocelová vložená v šachtě, čelní stěny s dvířky do výtahu budou zakrytovány deskami. B.2.8 Požárně bezpečnostní řešení a) rozdělení stavby a objektů do požárních úseků, N 1.01 přípravna jídel, šatna personál, WC, chodba N 1.02 třída pro 25 dětí, šatna a WC dětí N 1.03 sklady N 1.04 sklad N 2.01 přípravna jídel, šatna personál, WC, kancelář, chodba N 2.02 třída pro 25 dětí, šatna a WC dětí N 2.03 sklad N 1.05/N2, N 1.06/N2 obě schodiště N 1.07/N2 výtahová šachta b) výpočet požárního rizika a stanovení stupně požární bezpečnosti, Požární zatížení bylo stanoveno podle ČSN a výpočet je uveden v příloze požární zprávy. Požární úseky jsou navrženy ve II. stupni požární bezpečnosti, sousední neměněné prostory jsou uvažovány ve III. stupni. c) zhodnocení navržených stavebních konstrukcí a stavebních výrobků včetně požadavků na zvýšení požární odolnosti stavebních konstrukcí, Nosnou konstrukci tvoří montovaný železobetonový skelet MS-71. Stropy jsou železobetonové z předpínaných panelů. Železobetonové sloupy, stěny, stropy mají požární odolnost min. R45DP1, REI45DP1. Vyhovuje.

9 Nové stěny jsou zděné z děrovaných cihel tl. 300 mm s požární odolností REI60DP1. Nové obvodové stěny budou zatepleny polystyrenem tl. 140 mm. Max. množství tepla Q, které se uvolní z m 2 zateplení je : Q = M.H = 2, = 98 MJ H = 39 MJ/kg (ČSN ) M = 0, kg/m 3 = 2,52 kg/m 2 Množství uvolněného tepla je menší jak 150 MJ, proto se stěna považuje za zcela požárně uzavřenou plochu. Příčky jsou zděné nebo sádrokartonové, podhledy jsou sádrokartonové Požární uzávěry budou osazeny podle přiložených schémat a to typu EW15DP3-C, EW30DP3-C. Třídy reakce na oheň použitých materiálů : cihelné zdivo, ocelové konstrukce, betonové konstrukce, sádrokartonové desky... A1, A2 d) zhodnocení evakuace osob včetně vyhodnocení únikových cest, Z obou podlaží je únik zajištěn dvěma směry. Únikové cesty jsou nechráněné, z obou podlaží je únik veden samostatnými požárními úseky, které tvoří požární úseky bez požárního rizika (N1.05/N2, N 1.06/N2). Počet osob děti 3 6 let... projektováno v každé třídě (v každém patře) 25 osob = 2 x 25 osob x 1, x 32 osob s omezenou schopností pohybu 4 učitelky x 1,3 = 5 osob schopných samostatného pohybu celkem v řešené části objektu : 64 osob s omezenou schopností pohybu a 5 osob schopných samostatného pohybu Délky únikových cest mezní délka únikové cesty : 42 m skutečná délka únikové cesty : max. 30 m Šířky únikových cest počet osob : max. 2 x 32 osob s omezenou schopností pohybu a 5 osob schopných samostatného pohybu minimální počet únikových pruhů z jednotlivých požárních úseků v 1. a 2. NP : u = (32. 1, ,0)/120 = 1 pruh = 0,55 m, z patra jsou k dispozici jsou dvoje dveře o šířkách min. 0,9 m, tedy 3 únikové pruhy, vyhovuje minimální počet únikových pruhů z 1. NP přímo ven : u = (64. 1, ,0)/120 = 1 pruh = 0,55 m, k dispozici jsou dvoje dveře o šířkách min. 0,9 m, tedy 3 únikové pruhy, vyhovuje Únikové cesty jsou vyhovující. V sousední stávající části objektu budou pro přímý únik ven zřízeny nové dveře š. 0,9 m jako náhrada dveří, které nyní budou odděleny a budou v části školky.

10 e) zhodnocení odstupových vzdáleností a vymezení požárně nebezpečného prostoru, jižní fasáda Odstupová vzdálenost je 4,0 m (délka 22,5 m, výška 3 m, 60 % požárně otevřených ploch, p v = 27,7 kg/m 2 ). severní fasáda Odstupová vzdálenost je 3,1 m (délka 4,5 m, výška 3 m, 60 % požárně otevřených ploch, p v = 37,8 kg/m 2 ). západní fasáda (umývárny) Odstupová vzdálenost je 1,9 m (délka 4,5 m, výška 3 m, 40 % požárně otevřených ploch, p v = 27,7 kg/m 2 ). Požárně nebezpečný prostor nezasahuje sousední objekty ani sousední pozemky a je vyhovující. f) zajištění potřebného množství požární vody, popřípadě jiného hasiva, včetně rozmístění vnitřních a vnějších odběrných míst, Potřeba požární vody je 6 l/s. Zásobování vodou je z veřejného vodovodu s podzemními hydranty osazenými na DN 100 mm, nejbližší hydrant je do vzdálenosti 150 m. Vyhovuje. V požárních úsekách nebudou zřízena vnitřní odběrní místa, protože součin požárního zatížení a půdorysné plochy všech požárních úseků je menší jak 9000 (viz příloha). V požárních úsekách budou rozmístěny přenosné hasicí přístroje : 1. NP N ks práškový s hasicí schopností 34A N1.02, N ks práškový s hasicí schopností 34A N ks práškový s hasicí schopností 34A 2. NP N ks práškový s hasicí schopností 34A N2.02, N ks práškové s hasicí schopností 34A g) zhodnocení možnosti provedení požárního zásahu (přístupové komunikace, zásahové cesty), Jedná se o změnu stavby skupiny II, půdorysná plocha se zvětšuje pouze o přístavbu schodišť. Stávající šířky přístupových komunikací nejsou změněny. Nástupní plochy ani zásahové cesty nejsou vzhledem k výšce objektu požadovány h) zhodnocení technických a technologických zařízení stavby (rozvodná potrubí, vzduchotechnická zařízení), Vytápění je stávající, z předávací stanice. Vzduchotechnické rozvody jsou řešeny podle ČSN Nucené odvětrání hygienických prostor je potrubím o průřezové ploše do mm 2 se vzdáleností prostupů v požárních stěnách a stropech od sebe více než 500 mm (bez požadavků na požární klapky). Požadavky na umístění otvorů pro výfuk a sání podle čl ČSN : otvory pro výfuk musí být vzdáleny 1,5 m od východů z únikových cest a 1,5 m od nasávacích otvorů

11 otvory pro sání musí být vzdáleny 1,5 m vodorovně a 3 m svisle od oken (požárně otevřených ploch) Tyto vzdálenosti jsou zde splněny. Elektroinstalace musí být provedena podle stanoveného prostředí v souladu dle ČSN ed.3, ČSN ed.2 a ČSN ed.2 Z1. Objekt bude chráněn proti atmosférickým výbojům - hromosvodnou instalací - v souladu s ČSN EN V objektu nejsou žádná zařízení, která slouží k protipožárnímu zabezpečení objektu. Na elektrické kabely, které neslouží pro protipožární účely, se vztahují požadavky ČSN čl Pokud jsou kabely uloženy volně bez další ochrany (požadovaná požární odolnost EI30) a pokud hmotnost hořlavých částí elektrických rozvodů nepřesáhne 0,2 kg na m 3, pak se dále neposuzují. Kabely nebudou většinou uloženy volně a hmotnost izolace volně vedených vodičů a kabelů nepřesáhne 0,2 kg na m 3 obestavěného prostoru, není tedy na kabely žádný požadavek. i) posouzení požadavků na zabezpečení stavby požárně bezpečnostními zařízeními, Schodiště N 1.06/N2 (hlavní schodiště vpravo) bude vybaveno nouzovým osvětlením, budou osazena svítidla s autonomními zdroji.. Požární úseky mateřské třídy budou vybaveny zařízením autonomní detekce a signalizací. Budou osazeny autonomní hlásiče kouře podle ČSN EN Hlásičem budou vybaveny obě třídy (herna, ložnice, šatna, chodba). j) rozsah a způsob rozmístění výstražných a bezpečnostních značek a tabulek. V požárních úsekách a v dotčených únikových cestách budou rozmístěny výstražné a bezpečnostní tabulky a značky označující rozvodná zařízení elektrické energie, hlavní vypínače elektrického proudu, uzávěry vody, tepelné elektrické spotřebiče. Únikové cesty budou označeny podle ČSN ISO 3864 Bezpečnostní barvy a značky. Budou označeny únikové východy, směry úniku, hlavní uzávěry všech médií a věcných prostředků požární ochrany. B.2.9 Zásady hospodaření s energiemi a) kritéria tepelně technického hodnocení, Jedná se o stávající objekt bez změny vytápění. b) posouzení využití alternativních zdrojů energií. Nebyly posuzovány. B.2.10 Hygienické požadavky na stavby, požadavky na pracovní a komunální prostředí Zásady řešení parametrů stavby (větrání, vytápění, osvětlení, zásobování vodou, odpadů apod.) a dále zásady řešení vlivu stavby na okolí (vibrace, hluk, prašnost apod.). Větrání je u většiny místností přirozené okny. Kuchyňka digestoří na el. sporákem.wc

12 personálu podtlakově ventilátorky nad střechu. šatna asociální příslušenství dětí bude větráno nuceně s přívodem vzduchu s ohřevem a rekuperací. Vytápění je stávající teplovodní radiátory. Stávající nevhodné radiátory budou opatřeny ochrannými kryty nové budou hladké. Osvětlení Byla provedena studie denního osvětlení, která zhodnotila hlavní prostory jídelny, herny a ložnice. Osvětlení v hlavních místnostech je výpočtově vyhovující do hloubky místnosti od oken 3,5-4,5 m to je na ploše cca 80 m 2 v každé školce. Do této plochy je nutné situovat převážnou část výuky dětí při denním světle. Ostatní plochu lze využívat jako prostor pro krátkodobou činnost a jako úložný, lze jej využívat i pro spaní dětí. Umělé osvětlení je navrženo podle normových hodnot a požadavků, viz projekt elektroinstalace. Okna budou opatřena venkovními žaluziemi pro regulaci osvětlení v letních měsících. Zásobování vodou je upraveno novým potřebám školky. Příprava teplé vody je centrální v kotelně. Výtoky pro mytí rukou dětí budou opatřeny centrálním směšovacím ventilem. Práce na stavbě budou probíhat v době školních prázdnin. Po dobu stavby budou dodržovány zásady na omezení hlučnosti a prašnosti. Práce náročné na hluk proběhnou ve vymezeném období. Doprava suti a materiálu bude prováděna určenými trasami. Odpady ze stavební činnosti budou tříděny, v maximální míře recyklovány a odváženy na řízenou skládku k ekologické likvidaci. Stavba bude prováděna s maximální ohleduplností k okolí, hlučnost a prašnost bude omezena na minimum. Hlučnost mechanismů a zařízení používaných na stavbě nesmí přesáhnout hodnoty stanovené nařízením vlády č. 272/2011, tj. hluk ze stavební činnosti ve venkovním chráněném prostoru staveb nepřesáhne ve dne 65 db v LAeq,14h a v chráněném vnitřním prostoru stavby 55 db v LAeq,14h. Suť při bouracích pracích, manipulaci a přepravě bude kropena. Přepravní prostředky musí být při přepravě stavebního odpadu zcela uzavřeny, nebo musí mít ložnou plochu zakrytou plachtou. Pokud dojde při přepravě k úniku stavebního odpadu, je přepravce povinen neprodleně znečištění odstranit. Při eventuálním dotčení veřejných prostranství stavební činností bude prováděn denní úklid těchto prostranství mokrou cestou. B.2.11 Ochrana stavby před negativními účinky vnějšího prostředí a) ochrana před pronikáním radonu z podloží, Jedná se o stávající stavbu kde se nezasahuje do podlah a provádějí se přístavby dvou schodišť bez trvalého pobytu. b) ochrana před bludnými proudy, Neřeší se. c) ochrana před technickou seizmicitou, Neřeší se. d) ochrana před hlukem, Prostory určené pro pobyt dětí jsou mimo zdroje hluku. e) protipovodňová opatření,

13 f) ostatní účinky (vliv poddolování, výskyt metanu apod.). Body e-f.stavby se nenachází v žádném ochranném pásmu ani v rizikovém území. B.3 Připojení na technickou infrastrukturu a) napojovací místa technické infrastruktury, Stávající objekt bez nového připojení. b) připojovací rozměry, výkonové kapacity a délky. Úprava stávajícího objektu a přístavby se nově nepřipojují na veřejnou technickou infrastrukturu. B.4 Dopravní řešení a) popis dopravního řešení, Stávající areál školy je připojen pro obsluhu a zásobování na komunikaci z ulice Smolkova. b) napojení území na stávající dopravní infrastrukturu, Se neřeší. c) doprava v klidu, Pro potřeby školky bylo poskytnuto jedno křídlo pavilonu č.2 základní školy se 4 třídami pro určených pro cca 80 žáků. Nová školka má kapacitu max. 2x28 žáků = 56 žáků Pro funkci č. 2 školství, je základní počet stání P z pro školu i školku 1 stání pro 30 žáků Nové využití Školka P z = 56: 30 = 1,86 zaokrouhleno na P z = 2 stání Odpočet ZŠ P z = 80: 30 = 2,6 zaokrouhleno na P z = - 3 stání Nová potřeba P z = -1 stání Školka se nachází v zóně 4 kde koeficient vlivu území je K u =1 mimo spádové území stanice metra Požadovaný počet stání P p = -1 x 1= -1 stání To znamená, že změnou využití školy na školku nevzniká potřeba pro nové místo na parkování v klidu. d) pěší a cyklistické stezky. Pro umožnění vstupu na pozemek se v oplocení provedou jednokřídlové dveře a provede připojení na stávající pěší komunikaci ve veřejném parku. Uvnitř areálu školy se provedou nové cesty pro připojení nového provozu školky na stávající spojovací koridory a cesty. B.5 Řešení vegetace a souvisejících terénních úprav

14 a) terénní úpravy, Ve stávajícím terénu zahrady se provedou násypy pro nové cesty. b) použité vegetační prvky, Stávající vzrostlé stromy a zeleň v zahradě bude ponechána. Upravené plochy násypem okolo objektu a cest bude po vyčištění od plevelů a ssutě zatravněno c) biotechnická opatření. Nejsou. B.6 Popis vlivů stavby na životní prostředí a jeho ochrana a) vliv na životní prostředí - ovzduší, hluk, voda, odpady a půda, Stavební úpravy nebudou mít zhoršený vliv na znečištění životního prostředí. b) vliv na přírodu a krajinu (ochrana dřevin, ochrana památných stromů, ochrana rostlin a živočichů apod.), zachování ekologických funkcí a vazeb v krajině, Stávající stavba se nachází v osídlené zóně. Ekologické vazby a funkce v krajině nejsou stavbou dotčeny. c) vliv na soustavu chráněných území Natura 2000, Stavba se nenachází na chráněném území. d) návrh zohlednění podmínek ze závěru zjišťovacího řízení nebo stanoviska EIA, Neposuzuje se. e) navrhovaná ochranná a bezpečnostní pásma, rozsah omezení a podmínky ochrany podle jiných právních předpisů. Nenavrhují se. B.7 Ochrana obyvatelstva Splnění základních požadavků z hlediska plnění úkolů ochrany obyvatelstva. Nemění se... B.8 Zásady organizace výstavby a) potřeby a spotřeby rozhodujících médií a hmot, jejich zajištění, Odběr elektrické energie pro stavební práce bude z hlavního rozvaděče v objektu přes samostatné mření. Přívod vody bude zabezpečen z hlavního objektu také přes samostatné mření. Stavební materiály budou uloženy v prostoru stavby. b) odvodnění staveniště, Bude plošné vsakem na pozemku. Jinak je stávající. c) napojení staveniště na stávající dopravní a technickou

15 infrastrukturu, Staveniště je připojeno ke komunikaci v místě stávajícího vjezdu k hřištím i v západní části parcely. Pro příjezd k objektu slouží stávající místní obslužná komunikace. d) vliv provádění stavby na okolní stavby a pozemky, Stavba má minimální negativní vliv na okolí a životní prostředí. Stavba bude prováděna s maximální ohleduplností k okolí, hlučnost a prašnost bude omezena na minimum. Hlučnost mechanizmů a zařízení používaných na stavbě nesmí přesáhnout hodnoty stanovené nařízením vlády č. 272/2011, tj. hluk ze stavební činnosti ve venkovním chráněném prostoru staveb nepřesáhne ve dne 65 db v L aeq,14h a v chráněném vnitřním prostoru stavby 55 db v L Aeq,14h. V době od 22,00 do 6,00 hodin musí být dodržován noční klid. Přístupy na staveniště budou zamezeny nepovolaným osobám. e) ochrana okolí staveniště a požadavky na související asanace, demolice, kácení dřevin, Žádné se neprovádí. f) maximální zábory pro staveniště (dočasné / trvalé), Zábory veřejných ploch budou dočasné pro zhotovení přístupové cesty. Ostatní stavební činnost bude probíhat v areálu školy. g) maximální produkovaná množství a druhy odpadů a emisí při výstavbě, jejich likvidace, Hospodaření s odpadovými materiály Odpadové materiály budou na staveništi tříděny. Kovový materiál bude odvážen do sběrných surovin, beton, cihelné zdivo budou odvezeny k recyklaci, ostatní materiály budou odváženy na vhodné skládky. Na staveništi nesmí být pálen hořlavý odpadní materiál (dřevo, asfaltová lepenka, igelit apod.). Odpady vzniklé během stavby budou likvidovány v jejím průběhu a skončí před jejím předáním do provozu. Hospodaření s odpady na plochách zařízení staveniště bude v souladu s platnými bezpečnostními předpisy včetně manipulace s nebezpečnými látkami. Při provozování stavebních strojů je zapotřebí dbát na jejich technický stav pro snížení úkapů oleje a ostatních technologických kapalin. h) bilance zemních prací, požadavky na přísun nebo deponie zemin, Nejdříve se provede vytřídění skrývka humózní zeminy. Výkopový materiál bude použít k vyrovnání terénu. Vytříděná ornice bude použita na parcele pro úpravu zelených ploch.. Provede se vykopání rýh pro betonové pasy a vykopání rýh pro připojení dešťové kanalizace. Vytěžený materiál se použije pro vyrovnání do zásypů a nebude se odvážet. i) ochrana životního prostředí při výstavbě, Problematiku jako celek řeší zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí. Zákon upravuje posuzování vlivů připravovaných staveb, jejich změn a změn v užívání, činností, technologií, rozvojových koncepcí a programů a výrobků na životní prostředí. Hluk Předpisy a nařízení stanoví, že organizace a občané jsou povinni činit potřebná opatření ke snížení hluku a dbát o to, aby pracovníci i ostatní občané byli jen v nejmenší možné míře

16 vystaveni hluku, zejména musí dbát, aby nebyly překračovány nejvyšší přípustné hladiny hluku stanovené těmito předpisy. Zhotovitel je dále povinen dodržovat nařízení vlády 178/2001, kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci ve znění pozdějších předpisů: Z těchto ustanovení pak vyplývají pro účastníky výstavby následující povinnosti: Zhotovitel je povinen vyžadovat od výrobců stavebních strojů údaje o výši hluku, který stroje vydávají, a provádět opatření na ochranu proti škodlivému působení hluku. Zhotovitel je povinen vybavit pracovníky pracující se stroji ochrannými pomůckami a přerušovat jejich práci v hlučném prostředí ze zdravotních důvodů nezbytnými přestávkami. Ochrana proti hluku a vibracím je řešena pomocí: uplatňovat dostupná opatření ke snížení hlučnosti především stavebních strojů nasazením vhodných strojů, pravidelnou technickou údržbou Emise Znečištění ovzduší způsobuje také stavební činnost. Jedná se zejména o zemní práce, výrobu betonu, dem. objektů apod. Zhotovitel musí dodržovat příslušná nařízení, která stanoví závazné emisní stropy pro některé látky znečišťující ovzduší a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů. Stanoví seznam znečišťujících látek, obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných znečišťujících látek, tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší a podmínky jejich uplatňování ve znění pozdějších předpisů. Vibrace Maximální přípustné hodnoty vibrací stanoví Nařízení vlády o ochraně zdraví před epříznivými účinky hluku a vibrací, která rovněž stanoví povinnosti stavebních organizací. Prašnost V průběhu provádění demoličních a zemních prací je zhotovitel povinen provádět opatření ke snížení prašnosti (u demolic kropení bouraných konstrukcí), u veřejných komunikací pak jejich pravidelné čištění v případě, že je po nich veden stavební provoz. Tuto povinnost zpravidla stanoví zhotoviteli stavební úřad. Ochrana povrchových a podzemních vod V průběhu výstavby nesmí docházet k nadměrnému znečišťování povrchových vod a ohrožování kvality podzemních vod. Zhotovitel musí dodržovat zejména ustanovení uvedená v platné vyhlášce o ochraně jakosti povrchových vod. Zákon o vodách (vodní zákon) ve znění pozdějších předpisů. Nařízení vlády o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech. Odpady V průběhu výstavby musí zhotovitel dodržovat zejména ustanovení zákonů a zákonných opatření o odpadech Platný zákon o odpadech ve znění pozdějších předpisů;

17 Vyhláška MŽP 381/2001, kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných odpadů a seznamy odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) ve znění pozdějších předpisů; Povinnosti původce odpadu : Nakládání s odpady původcem odpadu v souladu se zákonem č. 185/2001. Původce odpadu podle 2 odstavce 12 zákona, je povinen odpady zařazovat podle Katalogu odpadů a odpady, které nemůže sám využít trvale nabízet k využití jiné právnické nebo fyzické osobě. Nelze-li odpady využít, potom zajistit zneškodnění odpadů. Dále je podle 5 povinen odpad třídit a kontrolovat zda odpad nemá některou z nebezpečných vlastností. Původce odpadu je povinen vést evidenci o množství a způsobu nakládání s odpadem. Způsob vedení evidence je stanoven 20 zákona. Původce odpadu je zodpovědný za nakládání s odpady do doby než jsou předány oprávněné osobě. j) zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi, posouzení potřeby koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci podle jiných právních předpisů^5), Při provádění prací je třeba dodržovat základní pravidla BOZP. Zvláště pak připomínám respektovat: Při provádění prací je třeba dodržovat základní pravidla BOZP. Zákoník práce ve znění pozdějších změn a doplnění Při provádění prací na staveništích je třeba dodržovat pravidla BOZP, včetně zákonných požadavků, ustanovení norem (ČSN), bezpečnostních a hygienických předpisů platných v době provádění stavby. Negativní dopady výstavby budou omezeny na nejnižší možnou míru tomu musí odpovídat zvolené technologie a pracovní postupy. Technologické zařízení v objektu bude na závěr stavby komplexně vyzkoušeno. Požadavky na komplexní vyzkoušení budou stanoveny v realizační dokumentaci daných zařízení. Před zahájením prací musí být všichni pracovníci na stavbě poučeni o bezpečnostních předpisech pro všechny práce, které přicházejí do úvahy. Tato opatřeni musí být řádně zajištěna a kontrolována. Všichni pracovníci musí používat předepsané ochranné pomůcky. Na pracovišti musí být udržován pořádek a čistota. Musí být dbáno ochrany proti požáru a protipožární pomůcky se musí udržovat v pohotovosti. Práce na el. zařízeních smí provádět pouze k tomu určený přezkoušený elektrikář. Připojení elektrických vedeni se mohou provádět jen za odborného dozoru PRE. Od veřejného provozu musí být jednotlivá staveniště oddělena zábranami. Podzemní sítě je nutno před zahájením prací řádně vytýčit a zabezpečit během prací proti poškozeni. Práce na stavbě musí být prováděny v souladu se zhotovitelem zpracovanými technologickými postupy pro jednotlivé činnosti. k) úpravy pro bezbariérové užívání výstavbou dotčených staveb, Nebudou. l) zásady pro dopravní inženýrská opatření, Doprava materiálu bude prováděna určenými trasami v lokalitách s nízkým provozem bez nutnosti dopravního značení. m) stanovení speciálních podmínek pro provádění stavby (provádění stavby za provozu, opatření proti účinkům vnějšího prostředí při výstavbě apod.),

18 Prostory určené pro stavbu se provizorně oddělí od ostatních prostor školy pomocí příček z dřevotřískových desek. n) postup výstavby, rozhodující dílčí termíny. Postup stavebních prací: Přístavby Sejmutí ornice Provedení výkopů Základové konstrukce s deskou, včetně položení instalací v základech Vyzdění svislých nosných konstrukcí a obvodových konstrukcí provedení železobetonových desek stropů a schodišť Položení krytiny Zabudování vnějších výplní otvorů, Úpravy ve stávajícím objektu bourací práce nové příčky Zabudování vnitřních instalací Dokončovací práce (omítky, podhledy podlahy, zabudování vnitřních otvorů dveří, keramické obklady, dlažby) Konečné úpravy okolí stavby, cesty, úpravy terénu a zatravnění.

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zodpovědný projektant: Ing. Zdeněk Janýr Vypracoval: Ing. Pavel Lupoměch B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA - strana 1/12 Obsah: B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. B Souhrnná technická zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb.

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. B Souhrnná technická zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb. HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín B Souhrnná technická

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA TEXTOVÁ ČÁST PD dle 2,3 vyhl. 499/2006 Sb. B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ÚPRAVY STŘECHY PAVILONU PRIMÁTŮ ZOO HODONÍN Vypracoval: PROST Hodonín s.r.o. Brněnská 3497, Hodonín Datum: prosinec 2015

Více

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 Dokumentace pro provedení stavby Paré B Souhrnná technická zpráva Dokument: 179-5.B Razítko Datum: 4/2014 Obsah zprávy 1. Popis území stavby 4 1.1 Charakteristika

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva 1.ZŠ v Sokolově, ul. Pionýrů 1614 Pavilon stravování a školní družiny Stavební úpravy a změna v užívání v části stavby školní družina B. Souhrnná technická zpráva Projektant: Jana Heidlerová, Atletická

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOMOV PRO SENIORY ROŽNOV POD RADHOŠTĚM A. č. : C6F / B / 002 HUMANIZACE POBYTOVÝCH SLUŽEB Z.č.:130322 Počet stran : 14 DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Stavebník : Zlínský kraj, tř. T. Bati 21, 761 90

Více

A.5 Členění na objekty a technická a technologická zařízení není

A.5 Členění na objekty a technická a technologická zařízení není A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě stavba dispoziční úprava šaten v 1.n.p. místo stavby 1.n.p. v budově č.p.375, ulice Pastýřská, Liberec předmět dokumentace DPS A.1.2 Údaje

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Akce : Místo stavby : Investor : STAVEBNÍ ÚPRAVY ZUŠ HROTOVICE - ZATEPLENÍ Hrotovice, F.B.Zvěřiny č.p.212, parcela č.72/1 st. Město Hrotovice, Nám. 8. května 1, 675 55 Hrotovice B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko:

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko: ±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv Sokolovská 16/45A, 186 00 Praha 8 - Karlín tel. +420 221 873 111, fax. +420 221 873 247 www.d-plus.cz d-plus@d-plus.cz Hlavní inženýr

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva Zakázka číslo: 2015-010985-HecL B. Souhrnná technická zpráva OPRAVA ŠIKMÉ STŘECHY OBJEKTU POLICIE ČR Zjednodušená dokumentace pro opravu střechy Skladová hala při PČR Závodní 386/100 360 06 Karlovy Vary

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II.

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II. Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II. Autor

Více

C O D E, s. r. o. Computer Design IČO 492 86 960. PARDUBICE Na Vrtálně 84 tel. 466 612 411, fax 466 612 428 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

C O D E, s. r. o. Computer Design IČO 492 86 960. PARDUBICE Na Vrtálně 84 tel. 466 612 411, fax 466 612 428 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 06 05 04 03 02 01 00 Dokumentace pro provedení stavby 02. 2016 Popis revize Datum Poznámka C O D E, s. r. o. Computer Design IČO 492 86 960 PARDUBICE Na Vrtálně 84 tel. 466 612 411, fax 466 612 428 Projektant

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro provedení stavby AKCE : SBĚRNÝ DVŮR ODPADU SNĚŽNÉ k.ú. Sněžné na Moravě p.č. 353/1 INVESTOR : Městys Sněžné Sněžné 55 592 03 Sněžné GENERÁLNÍ PROJEKTANT : HIP

Více

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY

NÁZEV STAVBY: STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŘÍSTAVBA OBJEKTU PRO VYTVOŘENÍ SÍDLA FIRMY P R O J E K Č N Í K A N C E L Á Ř I N G. P A V E L Š E D I V Ý A N T. D V O Ř Á K A 8 9, 6 7 5 7 1 N Á M Ě Š Ť N A D O S L A V O U e - m a i l : s e d i v y. p a v e l @ s e z n a m. c z t e l. 5 6 8 6

Více

Část : A.Průvodní zpráva A. Průvodní zpráva a) Identifikace stavby a stavebníka stavebník Jméno / název : Město Břeclav Adresa : T.G.Masaryka 3, 690 02 Břeclav Telefon : 519 321 111 zpracovatel Odpovědný

Více

Souhrnná technická zpráva

Souhrnná technická zpráva INDEX ZMĚNA DATUM JMÉNO PODPIS Vedoucí projektant Vedoucí zakázky Pluhař Martin Ing., CSc. Projektant BPO spol. s r.o. Lidická 1239 363 01 OSTROV Tel.: +420353675111 Fax: +420353612416 projekty@bpo.cz

Více

Rozsah a obsah projektové dokumentace pro ohlášení stavby uvedené v 104 odst. 1 písm. a) až e) stavebního zákona nebo pro vydání stavebního povolení

Rozsah a obsah projektové dokumentace pro ohlášení stavby uvedené v 104 odst. 1 písm. a) až e) stavebního zákona nebo pro vydání stavebního povolení Částka 28 Sbírka zákonů č. 62 / 2013 Strana 491 10. Za přílohu č. 4 se vkládají nové přílohy č. 5 až 8, které včetně poznámky pod čarou č. 8 znějí: Příloha č. 5 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah

Více

I. TECHNICKÁ ZPRÁVA. a) Seznam použitých podkladů

I. TECHNICKÁ ZPRÁVA. a) Seznam použitých podkladů I. TECHNICKÁ ZPRÁVA a) Seznam použitých podkladů Pro vypracování požárně bezpečnostního řešení stavby byly použity následující podklady: Zadávací podklady: 1. Požárně bezpečnostní řešení - Ing. Pavel Šebesta,

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ MěÚ Horní Slavkov, odbor výstavby a ŽP Dlouhá 634/12 357 31 Horní Slavkov V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ podle ustanovení 94a zákona č. 183/2006

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA CELKOVÝ SEZNAM PŘÍLOH

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA CELKOVÝ SEZNAM PŘÍLOH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA CELKOVÝ SEZNAM PŘÍLOH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY D. DOKUMENTACE STAVEBNÍCH OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST

Více

Průvodní zpráva A.1 A.1 Identifikační údaje

Průvodní zpráva A.1 A.1 Identifikační údaje A. Průvodní zpráva zak.č. ZP 13/2015 str.1 A Průvodní zpráva A.1 A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby Sanace vlhkosti kostela sv. Jakuba Staršího ve Spálově - Venkovní drenáž b)

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Projektová dokumentace K akci: Nebe nad hlavou Mateřská školka VII, Horní Slavkov, Sportovní 713 V Horním Slavkově : 12/2013 Vypracoval : David Thol Zakázkové číslo : 62/2013

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon): 1 Úvodní

Více

Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva

Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva 1 Obsah: A. Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje stavby a stavebníka A.2 Základní údaje A.2.1 A.2.2 A.2.3 A.2.4 Základní údaje charakterizující stavbu a její

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. B.1 Popis území stavby

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. B.1 Popis území stavby B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby a) Stavba se nachází na pozemcích parc. č. 307/6, 307/7, 307/1, 305/57. Pozemky leží v okrajové části zastavěného území sídelního útvaru k.ú. Ďáblice.

Více

VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. REKONSTRUKCE OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY HLAVNÍ PLOCHY V OBJEKTU ČEZ ARÉNA

VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. REKONSTRUKCE OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY HLAVNÍ PLOCHY V OBJEKTU ČEZ ARÉNA VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. REKONSTRUKCE OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY HLAVNÍ PLOCHY V OBJEKTU ČEZ ARÉNA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro provádění stavby Obsah projektové dokumentace :

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU MŠ SLUNEČNÁ V ŽELEZNÉM BRODĚ na st.p.č. 883 v k.ú. Železný Brod B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A PROVEDENÍ STAVBY Investor:

Více

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly ODVODNĚNÍ KOMUNIKACE

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly ODVODNĚNÍ KOMUNIKACE Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly investor: TĚLOVÝCHOVNÁ ZAŘÍZENÍ MĚSTA TÁBORA s.r.o. Václava Soumara 2300 390 03 TÁBOR k.ú.: Tábor p.č.: 1798/1; 1798/8; 1798/9; 1798/10; 1798/11; 1798/15

Více

Parkovací záliv v ul. Libušina-Teplice

Parkovací záliv v ul. Libušina-Teplice Objednatel: Statutární Město Teplice Náměstí Svobody 2/2 41501 Teplice Parkovací záliv v ul. Libušina-Teplice SO 01 Parkovací záliv SO 02 Přeložka veřejného osvětlení Dokumentace pro vydání rozhodnutí

Více

B. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A

B. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A B. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A B1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ B1.a ZHODNOCENÍ STAVENIŠTĚ, U ZMĚNY DOKONČENÉ STAVBY TÉŽ VYHODNOCENÍ SOUČASNÉHO STAVU KONSTRUKCÍ;

Více

REZIDENCE AURUM Na Pláni 1430/7, Praha 5 - Smíchov

REZIDENCE AURUM Na Pláni 1430/7, Praha 5 - Smíchov Akce : REZIDENCE AURUM Na Pláni 1430/7, Praha 5 - Smíchov Vypracovala : Ing. Martina Doubková V údolí 16 165 00 Praha 6 IČO 12614 793 tel. +420 220 923060, mobil.tel. +420 777 017 246 martina.doubkova@email.cz

Více

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly SO. 06 DEŠŤOVÁ KANALIZACE

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly SO. 06 DEŠŤOVÁ KANALIZACE Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly investor: MĚSTO TÁBOR Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor k.ú.: Tábor p.č.: 1798/1; 1798/8; 1798/9; 1798/10; 1798/11; 1798/15 SO. 06 DEŠŤOVÁ KANALIZACE Projektant:

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA MODERNIZACE VÍCEÚČELOVÉHO HŘIŠTĚ VE VOJKOVICÍCH zak. č. 01/2016 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA kreslil/psal : Ing. Marek Papoušek projektant : Ing. Marek Papoušek vedoucí projektu : Ing. Eduard Přívara ČKAIT

Více

OPRAVA OBJEKTU ČP.21 NA POZEMKU P.Č. ST.104 VE VRCOVĚ SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

OPRAVA OBJEKTU ČP.21 NA POZEMKU P.Č. ST.104 VE VRCOVĚ SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ZODP. PROJEKTANT: Ing. M. Skalík MĚŘÍTKO: VYPRACOVAL: Ing. M. Skalík DATUM: KVĚTEN 2016 STUPEŇ: OHL POČET A4: NÁZEV AKCE: OPRAVA OBJEKTU ČP.21 NA POZEMKU P.Č. ST.104 VE VRCOVĚ INVESTOR: OBSAH: Město Borovany,

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY REKONSTRUKCE OBJEKTU ZEMSKÉHO ARCHIVU V OPAVĚ UL. BŘEZINOVA. Březinova 779/6, Opava-Předměstí

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY REKONSTRUKCE OBJEKTU ZEMSKÉHO ARCHIVU V OPAVĚ UL. BŘEZINOVA. Březinova 779/6, Opava-Předměstí PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY REKONSTRUKCE OBJEKTU ZEMSKÉHO ARCHIVU V OPAVĚ UL. BŘEZINOVA Březinova 779/6, Opava-Předměstí D.1.1 Architektonicko stavební řešení D.1.1.a) TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ ŘÍZENÍ. Souhrnná textová část

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ ŘÍZENÍ. Souhrnná textová část Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ ŘÍZENÍ Souhrnná textová část Souhrnná textová část dokumentace, Mateřská škola Dukelská 1 OBSAH: A. Úvodní údaje... 3 B. Průvodní zpráva... 3 1. Charakteristika

Více

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4. Technická zpráva Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.NP bloku A3 Popis změny stavby před dokončením Projekt čtyřpodlažního

Více

Průvodní zpráva. Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu

Průvodní zpráva. Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu Průvodní zpráva Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu Objednatel : Městské informační a kulturní středisko Krnov, nám. Míru 1/14, 794 01 Krnov IČ: 00601179 Krnov,

Více

LZ atelier s.r.o. Dokumentace pro dodatečné povolení stavby 05/2014. Obsah. B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA...3 B.1 Popis území stavby...

LZ atelier s.r.o. Dokumentace pro dodatečné povolení stavby 05/2014. Obsah. B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA...3 B.1 Popis území stavby... Obsah B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA...3 B.1 Popis území stavby...3 a) Charakteristika stavebního pozemku...3 b) Výčet a závěry provedených průzkumů a rozborů (geologický průzkum, hydrogeologický průzkum,

Více

Stavební úpravy části objektu, p.č.st. 184/1, k.ú. Kolín Město Kolín, Karlovo náměstí 78, Kolín I, 28002 Kolín D.1.4.

Stavební úpravy části objektu, p.č.st. 184/1, k.ú. Kolín Město Kolín, Karlovo náměstí 78, Kolín I, 28002 Kolín D.1.4. D.1.4.1 ZDRAVOTECHNIKA D.1.4.1-01 D.1.4.1-02 D.1.4.1-03 TECHNICKÁ ZPRÁVA KANALIZACE VODOVOD D.1.4.1-01 TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA OBSAH: A. VODOVOD A0. Všeobecně A1. Úvod A2. Množství potřeby pitné

Více

D.1.1 AR.01 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

D.1.1 AR.01 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ PROFESE ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ HLAVNÍ INŽENÝR PROJEKTU VYPRACOVAL STAVEBNÍK STAVBA ING. MILAN HAVLIŠTA ING. MARTINA PŘÍVRATSKÁ SOŠ VETERINÁRNÍ, HRADEC KRÁLOVÉ SOŠ VETERINÁRNÍ HRADEC KRÁLOVÉ

Více

Geodetické zaměření Stavební pozemky vč. jeho nejbližšího okolí byly geodeticky zaměřeny. Výškopis a polohopis stavby je zřejmý ze situací stavby.

Geodetické zaměření Stavební pozemky vč. jeho nejbližšího okolí byly geodeticky zaměřeny. Výškopis a polohopis stavby je zřejmý ze situací stavby. B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY a)charakteristika stavebního pozemku, Stavební pozemek se nachází v obci Ropice. Jedná se o částečně oplocený pozemek na konci slepé ulice. Pozemek je rovinný. Pozemek se nachází

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY ČSN 730802 nevýrobní provozy ČSN 730834 změna staveb skupiny I VYPRACOVAL: KONTROLOVAL: Klicperova 1541 539 01 Hlinsko Ing. Jiří Sokol Milan Netolický www.sonetbuilding.cz

Více

ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA NUČICE - REKONSTRUKCE, PŘÍSTAVBA BUDOVA C- ŠKOLA PŮDNÍ VESTAVBA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 2

ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA NUČICE - REKONSTRUKCE, PŘÍSTAVBA BUDOVA C- ŠKOLA PŮDNÍ VESTAVBA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 2 Obsah: B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 2 B.1. POPIS ÚZEMÍ STAVBY... 2 B.2. CELKOVÝ POPIS STAVBY... 3 B.2.1 ÚČEL UŽÍVÁNÍ STAVBY, ZÁKLADNÍ KAPACITY FUNKČNÍCH JEDNOTEK... 3 B.2.2 CELKOVÉ URBANISTICKÉ A ARCHITEKTONICKÉ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU

TECHNICKÁ ZPRÁVA PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU TECHNICKÁ ZPRÁVA PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU ČÁSTEČNÁ OPRAVA BYTU č.p. 226/8, NA UL. NÁDRAŽNÍ VE FRENŠTÁTĚ POD RADH. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název stavby: Místo stavby:

Více

List1. D.1. Dokumentace stavebního nebo inženýrského objektu. D.1.1. Architektonicko-stavební řešení D.1.1.

List1. D.1. Dokumentace stavebního nebo inženýrského objektu. D.1.1. Architektonicko-stavební řešení D.1.1. List1 Akce: Revitalizace nemocnice v Sokolově Slovenská ul. 545 Sokolov Investor: Karlovarský kraj, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Zak.č.: 01/11 Členění PD Seznam příloh A. Průvodní zpráva C. Situační

Více

B/ SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B/ SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B/ SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního pozemku b) výčet a závěry provedených průzkumů a rozborů (geologický, hydrogeologický, stavebně historický průzkum,

Více

Na následujícím obrázku je černým bodem zvýrazněno místo stavby.

Na následujícím obrázku je černým bodem zvýrazněno místo stavby. B. Souhrnná technická zpráva B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY a) charakteristika stavebního objektu Objekt domu č.p. 13,15/460 kombinuje v sobě funkci občanské vybavenosti a funkci objektu pro bydlení. Popisovaný

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační

Více

DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zakázkové číslo : 2014-48-02 Počet stran : 8 INVESTOR : Město Kuřim Jungmannova 968, 664 34 Kuřim OBJEDNATEL : Město Kuřim Jungmannova 968, 664 34 Kuřim STAVBA : INSTALACE MOBILNÍ TRIBUNY FC KUŘIM DOKUMENTACE

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY Září 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str.

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví a životního prostředí

Více

Tel./Zázn.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52

Tel./Zázn.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52 Tel./Zázn.: +420 311 622 133 Jaroslav Troníček Mobil: +420 603 541 692 autorizovaný technik PBS 266 01 BEROUN 2, Tyršova 52 STAVBA: e-mail: http: jtronicek@iol.cz www.uni-tron.eu osvědčení ČKAIT č. 3915

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA TPROJEKT Lanžhotská 3448/2 690 02 Břeclav Tel : 530 502 440 GSM:774 03 03 30 www.tprojekt.cz IČO : 14672316 Bank.spoj: KB Břeclav č.ú.: 120149-651/ 100 e-mail :atelier@tprojekt.cz

Více

OBNOVA SCHODIŠTĚ KE KOSTELU MLADÉ BUKY p.p.č. 175/6

OBNOVA SCHODIŠTĚ KE KOSTELU MLADÉ BUKY p.p.č. 175/6 OBNOVA SCHODIŠTĚ KE KOSTELU MLADÉ BUKY p.p.č. 175/6 TEXTOVÁ ČÁST 05/2015 Tektum spol. s r.o. Horská 72, 541 01 Trutnov IČ 47454024 DIČ CZ47454024 tel.: 499811229 e-mail: tektum@tektum.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Více

B. S o u h r n n á t e c h n i c k á z p r á v a.

B. S o u h r n n á t e c h n i c k á z p r á v a. - 1 - Akce: Modernizace farmy Dolní Branná Místo stavby: Dolní Branná - společná dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení - B. S o u h r n n á t e c h n i c k á z p r á v a. V Brně, září 2015

Více

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah:

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Účel objektu 2. Zásady architektonického, funkčního a dispozičního řešení 3. Kapacitní bilance prostorů, orientace na světové strany, denní osvětlení, oslunění 4. Technické

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ U Lípy Svobody - projekt hřiště a zahrady U Lípy Svobody 3 Brno 620 00 A Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby MŠ U Lípy Svobody

Více

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ POHODA NÁRAMEČ - REALIZACE STAVBY INVESTOR: Vrbová Daniela Nárameč 42, 675 03 Budišov MÍSTO STAVBY: k.ú. Nárameč, p.č. st. 57/2, st. 57/6, st. 57/7 PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Březen 2014 POHODA NÁRAMEČ

Více

h. Dopravní řešení, zdvihací zařízení, výtahy... 9 h.1. Výtahy...Chyba! Záložka není definována.

h. Dopravní řešení, zdvihací zařízení, výtahy... 9 h.1. Výtahy...Chyba! Záložka není definována. FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO - UZS REKONSTRUKCE OKEN DOKUMENTACE PRO VÝBĚR ZHOTOVITELE A PROVÁDĚNÍ STAVBY D1.01.01-001 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: a. Účel objektu... 2 b. Zásady architektonického, funkčního, dispoziční

Více

Identifikační údaje. Identifikační údaje stavby. místo stavby. Identifikační údaje investora. Identifikační údaje zpracovatele projektu

Identifikační údaje. Identifikační údaje stavby. místo stavby. Identifikační údaje investora. Identifikační údaje zpracovatele projektu Technická zpráva 1 Identifikační údaje Identifikační údaje stavby Úpravy objektu občanské vybavenosti č.p.4 Husova 4 289 07 Libice nad Cidlinou místo stavby st.p.51 k.ú. Libice nad Cidlinou Identifikační

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Soudní 1221 757 01 Valašské Meziříčí www.valasskemezirici.cz

MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Soudní 1221 757 01 Valašské Meziříčí www.valasskemezirici.cz MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Soudní 1221 757 01 Valašské Meziříčí www.valasskemezirici.cz ODBOR STAVEBNÍHO ŘÁDU Tomáš Zajíc Kelč 159 756 43 Kelč Ing. Miroslava Zajícová Kladeruby 144 756 43 Kelč Naše

Více

Oprava a zateplení bytového domu Jestřebí č.p. 11

Oprava a zateplení bytového domu Jestřebí č.p. 11 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA, B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Oprava a zateplení bytového domu Jestřebí č.p. 11 Projekt pro stavební povolení Kamila Vojtová projektování pozemních staveb Nábřežní 110, Nový Bor Nový

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY KUCHYNĚ STŘEDNÍ VINAŘSKÉ ŠKOLY VALTICE

STAVEBNÍ ÚPRAVY KUCHYNĚ STŘEDNÍ VINAŘSKÉ ŠKOLY VALTICE STAVEBNÍ ÚPRAVY KUCHYNĚ STŘEDNÍ VINAŘSKÉ ŠKOLY VALTICE Místo stavby : Valtice, Sobotní 101 Katastrální území : parc.č.866 k.ú. Valtice Investor : Střední odborná škola vinařská a Střední odborné učiliště

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150. D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace. Projektový stupeň :

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150. D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace. Projektový stupeň : Volfova 8 612 00 Brno tel.: +420 530 505 835 e-mail:info@ateliertzb.cz Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150 Investor : manželé Kazdovi Objekt : D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace

Více

Stavební úpravy obvodového pláště a střechy, mateřská škola v ulici A. Dvořáka, Hostinné

Stavební úpravy obvodového pláště a střechy, mateřská škola v ulici A. Dvořáka, Hostinné spol. s r.o. Dvůr Králové nad Labem DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ Stavební úpravy obvodového pláště a střechy, mateřská škola v ulici A. Dvořáka, Hostinné SOUHRNNÉ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST Stavba: Stavebník: Rodinný dům RD19z Plutos stavba na parc. 647/30 a 647/74, k.ú. Sluštice novostavba Rudolf Neumann a Jana Neumannová, Konstantinova 34, Praha 4 - Chodov,

Více

c.2. Napojení na dopravní a technickou infrastrukturu Příjezd Bude zachován stávající příjezd.

c.2. Napojení na dopravní a technickou infrastrukturu Příjezd Bude zachován stávající příjezd. Zakázka č. 13003 Rekonstrukce pavilonu MVD2, Základní škola Pelechovská, Železný Brod Dokumentace ke stavebnímu řízení PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Všeobecné podmínky Veškeré materiály a výrobky

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby Požárně bezpečnostní řešení stavby STUPEŇ PD: NÁZEV PROJEKTU: MÍSTO: INVESTOR: Stavební úpravy mateřské školy, Brno Brněnské Ivanovice ( MŠ U Lípy Svobody 3, Brno) U Lípy Svobody 3, Brno 620 00, katastrální

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví a životního prostředí

Více

Dokumentace. pro stavební povolení

Dokumentace. pro stavební povolení Dokumentace pro stavební povolení Obsah: A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva C. Situační výkresy C1 Situace širších vztahů C2 Celková situace stavby D. Dokumentace objektů Technická zpráva

Více

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ POLÁČKOVA BRNO-LÍŠEŇ PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Pro realizaci je třeba zpracovat prováděcí projekt. Brno květen 2012 Číslo paré

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY Červenec 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str. 5 5. Popis

Více

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva Vypracoval: Ing. Bohuslava Švejdová Design 4 - projekty staveb, s.r.o., Trávnice 902, 511 01 Turnov Vedoucí projektu: Ing. Petr Schlesinger Odp. projektant: Ing. Petr Schlesinger Investor: Město Železný

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Obsah

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Obsah Obsah 1. Úvod 1 2. Identifikační údaje stavby 1 3. Identifikační údaje investora 1 4. Identifikační údaje projektanta 1 5. Rozsah projektu 2 6. Projektové podklady 3 7. Hlavní technické údaje 3 8. Popis

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Akce: Zastřešení balkónů DSP Hodonice. Zodpovědný projektant: Ing. arch. Jaroslav POLÁČEK. Projektant: Ing.

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Akce: Zastřešení balkónů DSP Hodonice. Zodpovědný projektant: Ing. arch. Jaroslav POLÁČEK. Projektant: Ing. A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Akce: Zastřešení balkónů DSP Hodonice Zodpovědný projektant: Ing. arch. Jaroslav POLÁČEK Projektant: Ing. Petr GABRIEL 1. Identifikační údaje název stavby stavebník Zastřešení balkónů

Více

Městská část Praha Čakovice Nám. 25.března 121 196 00 Praha 9 Čakovice

Městská část Praha Čakovice Nám. 25.března 121 196 00 Praha 9 Čakovice Městská část Praha Čakovice Nám. 25.března 121 196 00 Praha 9 Čakovice Akce : Stavební úpravy a změna užívání 1. NP v objektu Cukrovarská 1, č.p. 230, Praha 9 - Čakovice pro účely Domu dětí a mládeže Praha

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Zateplení ZŠ, sportovní haly a školní jídelny Investor Obec Záboří Záboří 88, 387 34 Záboří Místo: parc.č. 126/1, k.ú. Záboří čp. 86 Projektant: Ing. Marian Vyžral, Svépomoc

Více

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Služby v požární ochraně; Hlučínská 3, 747 05 Opava; 602591856, e-mail: ignis@opava.cz POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: OSSZ Trutnov rekonstrukce budovy A Místo: Trutnov

Více

Požárně bezpečnostní řešení. Rozšíření MŠ Stratov na 28 míst. Stratov č.p. 90, 289 22 Lysá nad Labem. Pozemek č.: 1/1. projekt pro stavební povolení

Požárně bezpečnostní řešení. Rozšíření MŠ Stratov na 28 míst. Stratov č.p. 90, 289 22 Lysá nad Labem. Pozemek č.: 1/1. projekt pro stavební povolení Akce: Investor: Rozšíření MŠ Stratov na 28 míst Obec Stratov Stratov č.p. 90, 289 22 Lysá nad Labem Místo stavby: Stratov Pozemek č.: 1/1 Projektant: Stupeň PD Ing. arch. Vladimír Kapička projekt pro stavební

Více

B.1. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A

B.1. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A B.1. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A Obsah: 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví

Více

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 PROVOZNĚ TECHNICKÁ STUDIE REKONSTRUKCE PŮDNÍHO PROSTORU KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 číslo pare 15 Praha únor 2010 obsah: Textová část Průvodní a technická zpráva Výkresová část č. výkresu název měřítko formát

Více

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy hromosvod 07 Schéma rozvaděče RH 08 Úvod Projektová dokumentace

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Obsah a rozsah požárně bezpečnostního řešení odpovídá prováděcí vyhlášce č.246/2001 Sb., o požární prevenci, vydané k zákonu č. 133/1985

Více

CENTRUM POMOCI RODINÁM

CENTRUM POMOCI RODINÁM ING. PETR BRICHTA Projekce a kalkulace pozemních staveb Brněnská 4104/14B, 695 01 Hodonín IČ : 758 22 768 p.brichta@seznam.cz, tel. + 420 723 569 723.. CENTRUM POMOCI RODINÁM TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍK

Více

OBSAH : B.Souhrnná technická zpráva. Strana 1 (celkem11)

OBSAH : B.Souhrnná technická zpráva. Strana 1 (celkem11) OBSAH : 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2 1.a) zhodnocení staveniště, u změny dokončené stavby též vyhodnocení současného stavu konstrukcí; stavebně historický průzkum u stavby,

Více

ŠTROB & spol. s r.o. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ V OBORU TECHNIKY PROSTŘEDÍ STAVEB

ŠTROB & spol. s r.o. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ V OBORU TECHNIKY PROSTŘEDÍ STAVEB ŠTROB & spol. s r.o. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ V OBORU TECHNIKY PROSTŘEDÍ STAVEB Senovážné náměstí 7, 370 01 České Budějovice, tel.: 387 756 111, fax: 387 756 444, e-mail: tzb@strob.cz Akce: STAVEBNÍ ÚPRAVY A

Více

Dětské hřiště pro parkour u ZŠ Dubina Pardubice. Stávající veřejně přístupná plocha při ulici Jana Zajíce p.č. 409/34 kat. ú.

Dětské hřiště pro parkour u ZŠ Dubina Pardubice. Stávající veřejně přístupná plocha při ulici Jana Zajíce p.č. 409/34 kat. ú. A Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A1.1 Údaje o stavbě Název stavby: Místo stavby: Předmět dokumentace: Dětské hřiště pro parkour u ZŠ Dubina Pardubice Stávající veřejně přístupná plocha při ulici

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva B. Souhrnná technická zpráva 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení a) zhodnocení staveniště, u změny dokončené stavby též vyhodnocení současného stavu konstrukcí; stavebně historický

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 0 Identifikační údaje

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 0 Identifikační údaje 0 Identifikační údaje TECHNICKÁ ZPRÁVA 0.1 Zpracovatel projektové dokumentace : projektant : Ing. Jiří Šlanhof číslo autorizace : 1004152 obor autorizace : autorizovaný inženýr v oboru pozemních staveb

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY zpracováno dle 41 vyhlášky č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci) Stavba: Stavební

Více

Technická zpráva. Obsah

Technická zpráva. Obsah Technická zpráva Obsah 1 Základní údaje...3 1.1 Identifikační údaje stavby...3 1.2 Účastníci výstavby...3 1.2.1 Investor...3 1.2.2 Projektant...3 1.2.3 Zhotovitel stavby...3 1.3 Další údaje...3 1.3.1 Účel

Více

STANICE DOBRUŠKA - PŘÍSTAVBA GARÁŽE

STANICE DOBRUŠKA - PŘÍSTAVBA GARÁŽE STANICE DOBRUŠKA - PŘÍSTAVBA GARÁŽE ( projektová dokumentace pro stavební povolení ) Stavebník : HZS Královehradeckého kraje nábřeží U Přívozu 122/4 Hradec Králové 3 500 03 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVBY VANTO, s.r.o. Obchodní 1676 686 04 Kunovice +420572548869 Fax +420572548868 e-mail: stavby@vanto.cz www.vanto.cz B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Dům pro seniory VNOROVY novostavba PROJEKTANT: ZODPOVĚDNÝ

Více

ZLÍN LÍPA, SOKOLOVNA. A.č.: VOLNOČASOVÉ CENTRUM PRO SPORTOVNÍ, Počet stran: 5 SPOLEČENSKÉ I REKREAČNÍ VYUŽITÍ

ZLÍN LÍPA, SOKOLOVNA. A.č.: VOLNOČASOVÉ CENTRUM PRO SPORTOVNÍ, Počet stran: 5 SPOLEČENSKÉ I REKREAČNÍ VYUŽITÍ ZLÍN LÍPA, SOKOLOVNA A.č.: VOLNOČASOVÉ CENTRUM PRO SPORTOVNÍ, Počet stran: 5 SPOLEČENSKÉ I REKREAČNÍ VYUŽITÍ P r o v á d ě c í p r o j e k t TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 01 Budova sokolovny Elektroinstalace 1.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 0 Identifikační údaje

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 0 Identifikační údaje 0 Identifikační údaje Přestavba pavilonu ZŠ Horníkova na MŠ, Brno-Líšeň TECHNICKÁ ZPRÁVA 0.1 Zpracovatel projektové dokumentace : projektant : Ing. Jiří Šlanhof číslo autorizace : 1004152 obor autorizace

Více

D.1.4.c.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.4.c.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.4.c.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: Část: Vypracoval: Kontroloval: Archívní číslo: NOVÁ PASÁŽ A PŘÍSTAVBA SO 10 VZT - Kavárna a WC D.1.4.c Zařízení vzduchotechniky Radoslav Šultes Ing. Jiří Hájek P13P023

Více

ZUBNÍ ORDINACE PŘEDKLÁŠTĚŘÍ

ZUBNÍ ORDINACE PŘEDKLÁŠTĚŘÍ 1 ZUBNÍ ORDINACE PŘEDKLÁŠTĚŘÍ k.ú. Předklášteří, parc. č. 157 Obec Předklášteří 2 A. Úvodní údaje Identifikační údaje o žadateli a zpracovateli dokumentace, označení stavby a pozemku 1. Název stavby: Zubní

Více

TEXTOVÁ ČÁST DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A, B

TEXTOVÁ ČÁST DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A, B Stavební úpravy výrobních hal a snížení energetické náročnosti objektů společnosti K - Rent s. r. o. na pozemcích parc.č. 724/7, 724/51, 724/55 a 724/6 v k.ú. České Budějovice 6 TEXTOVÁ ČÁST A. Průvodní

Více