Představení projektu létajícího kola kompletně řešeného na platformě V6. V Praze, 24. května 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Představení projektu létajícího kola kompletně řešeného na platformě V6. V Praze, 24. května 2012"

Transkript

1 kompletně řešeného na platformě V6 V Praze, 24. května 2012

2 Agenda Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Zrod projektu létajícího kola Cíle a etapy projektu, projektový tým Přínosy platformy V6 3D/PLM řešení Dassault Systèmes využívané v projektu Marketingové aktivity podporující projekt Aktuální stav projektu Diskuse a závěrdevelop, s.r.o.

3 Agenda Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Zrod projektu létajícího kola Cíle a etapy projektu, projektový tým Přínosy platformy V6 3D/PLM řešení Dassault Systèmes využívané v projektu Marketingové aktivity podporující projekt Aktuální stav projektu Diskuse a závěrdevelop, s.r.o.

4 Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Vznik v roce 1997 jako ryze česká firma Vývoj a ruční výroba high-tech rámů kol Duratec Vlastní vývojové centrum Duratec zaměřené na vývoj rámů, na vývoj výrobních technologií, na zpracování kompozitů Stabilní rámařská firma schopná konkurovat předním výrobcům kol na mezinárodním trhu Dodávky na tuzemský trh, cca 50% dodávek na trhy EUr.o.

5 Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Vznik v roce 1991 jako ryze česká firma Nejvýznamnější vývojové centrum zaměřené na letecký průmysl v České republice (ultralighty, VUT 100 Cobra, EV-55 Outback) Významné inženýrské aktivity v automoblilovém průmyslu (Škoda Auto), ve vývoji a konstrukci malých strojů (Stihl) a v celé řadě dalších oblastí Významné know-how a investice v oblasti Rapid Prototypingu Téměř 200 zaměstnanců, většinou inženýrůevelop, s.r.o.

6 Agenda Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Zrod projektu létajícího kola Cíle a etapy projektu, projektový tým Přínosy platformy V6 3D/PLM řešení Dassault Systèmes využívané v projektu Marketingové aktivity podporující projekt Aktuální stav projektu Diskuse a závěrdevelop, s.r.o.

7 Zrod projektu létajícího kola Záměr Technodatu uskutečnit inženýrský projekt potvrzení schopností Technodatu, mimo jiné i v rámci oslav 20-tého výročí založení firmy vyzkoušení a prezentace možností 3D/PLM platformy V6 využití know-how a zapojení vybaných zákazníkůs.r.o.

8 Zrod projektu létajícího kola Původním záměrem na podzim 2011 byla studia high-tech elektro kola s.r.o.

9 Zrod projektu létajícího kola Na konci 2011 posun směrem k projektu létajícího kola.

10 Zrod projektu létajícího kola Na konci 2011 posun směrem k projektu létajícího kola. Příprava Vzlet* Přesun Vzlet* - přibližně 3-5 min.

11 Zrod projektu létajícího kola Návrat ke klukovským představám, četbě a filmům Létající kolo JanaTleskače v románech Jaroslava Foglara Jules Verne, jeho romány a český film Ukradená vzducholoď

12 Agenda Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Zrod projektu létajícího kola Cíle a etapy projektu, projektový tým Přínosy platformy V6 3D/PLM řešení Dassault Systèmes využívané v projektu Marketingové aktivity podporující projekt Aktuální stav projektu Diskuse a závěrdevelop, s.r.o.

13 Cíle a etapy projektu Cíl projektu: Příprava a realizace funkční studie létajícího kola Etapa 1: Příprava virtuálního prototypu Etapa 2: Příprava fyzického prototypus.r.o.

14 Cíle a etapy projektu Základní parametry studie létajícího kola Rozměry (d x š x v): 3700mm x 2400mm x 1500mm Hlavní nosná struktura: svařovaný rám z lehké slitiny Hmotnost: 85kg, vzletová hmotnost: 170kg Počet motorů / výkon: 4x 10kW + 2x 3,5 kw Průměry vrtulí: 1300mm (hlavní), 650mm (stabilizace) Kapacita akumulátorů: 50Ah (140 LiPol článků 14s 10p) Doba letu / jízdy: 3 5 minut / minut Maximální rychlost (jízda): 50km/h

15 Projektový tým. Řídící výbor projektu Aleš Kobylík, jednatel společnosti Technodat, CAE-systémy, s. r. o. Václav Zajíc, ředitel společnosti Evektor, spol. s r. o. Milan Duchek, jednatel společnosti DURATEC, s. r. o. Jan Cinert, vedoucí projektu, Technodat, CAE-systémy, s. r. o.

16 Projektový tým. Za Technodat, CAE-systémy, s. r. o. Jan Cinert, aplikační inženýr (3D/PLM specialista), vedoucí projektu f-bike, konstrukční návrh Jindřich Vítů, marketing a podpora obchodu, PLM konzultant, webová stránka a marketing projektu

17 Projektový tým. Za Evektor, spol. s r. o. Martin Drštička, konstruktér, konstrukční návrh, pohony, řízení Filip Plešinger, designér, koncepční design Michal Křivan, designer, koncepční design (designové a ergonomické řešení), vizualizace

18 Projektový tým. Za DURATEC, s. r. o. Milan Duchek, zakladatel, jednatel a vývojový konstruktér, konstrukční návrh rámu, výroba duralových a kompozitových dílů Za Dassault Systèmes Jozef Lajda, PLM consultant EURONORTH region, project reviewer

19 Agenda Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Zrod projektu létajícího kola Cíle a etapy projektu, projektový tým Přínosy platformy V6 3D/PLM řešení Dassault Systèmes využívané v projektu Marketingové aktivity podporující projekt Aktuální stav projektu Diskuse a závěrdevelop, s.r.o.

20 3D/PLM platforma V6 a její přínosy On-line spolupráce na projektu

21 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Koncepční design, s.r.o.

22 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Koncepční design, s.r.o.

23 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Koncepční design, s.r.o.

24 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Koncepční design, s.r.o.

25 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Koncepční design, s.r.o.

26 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Koncepční design, s.r.o.

27 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Koncepční design, s.r.o.

28 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Koordinace a spolupráce na projektu

29 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Nástroje pro řízení projektu s.r.o.

30 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Nástroje pro průmyslové designéry

31 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Integrované nástroje pro strukturální analýzu

32 3D/PLM platforma V6 a její přínosy Integrované nástroje pro podporu výroby z kompozitů

33 Agenda Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Zrod projektu létajícího kola Cíle a etapy projektu, projektový tým Přínosy platformy V6 3D/PLM řešení Dassault Systèmes využívané v projektu Marketingové aktivity podporující projekt Aktuální stav projektu Diskuse a závěrdevelop, s.r.o.

34 Marketingové aktivity podporující projekt Projektová www-stránka, s.r.o

35 Marketingové aktivity podporující projekt Technodat PLM Forum /05/2012 Konferenční centrum Zaječí

36 Marketingové aktivity podporující projekt Mezinárodní strojírenský veletrh, Brno MSV 2012, 10-14/09/2012

37 Agenda Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Zrod projektu létajícího kola Cíle a etapy projektu, projektový tým Přínosy platformy V6 3D/PLM řešení Dassault Systèmes využívané v projektu Marketingové aktivity podporující projekt Aktuální stav projektu Diskuse a závěrs.r.o.

38 Aktuální stav projektu Virtuální prototyp (CAD model) je dokončen Probíhají pevnostní výpočty a optimalizace Intenzivní komunikace s dodavatelem řídící jednotky Konzultace s dodavatelem regulátorů Návrhy rozmístění a zapojení silové elektroniky Vytváření harmonogramu výroby fyzického prototypu Komunikace s dodavateli externě vyráběných komponentů

39 Aktuální stav projektu

40 Aktuální stav projektu

41 Aktuální stav projektu

42 Aktuální stav projektu

43 Aktuální stav projektu

44 Aktuální stav projektu

45 Aktuální stav projektu

46 Agenda Představení firem Duratec, Evektor a Technodat Zrod projektu létajícího kola Cíle a etapy projektu, projektový tým Přínosy platformy V6 3D/PLM řešení Dassault Systèmes využívané v projektu Marketingové aktivity podporující projekt Aktuální stav projektu Diskuse a závěrdevelop, s.r.o.

47 Diskuse a závěr

48 Děkujeme za pozornost

PLM řešení pro průmysl výroby strojů a strojního zařízení

PLM řešení pro průmysl výroby strojů a strojního zařízení PLM řešení pro průmysl výroby strojů a strojního zařízení Silní v době krize investují a v současné době je vhodná doba na to, aby se firma věnovala optimalizaci vnitřních procesů a činností s cílem posílit

Více

2017 update. Aktualizace informací o skupině firem TECHNODAT. Aleš KOBYLÍK. carat.technodat. cz

2017 update. Aktualizace informací o skupině firem TECHNODAT. Aleš KOBYLÍK.   carat.technodat. cz 2017 update Aktualizace informací o skupině firem TECHNODAT Aleš KOBYLÍK www.technodat.cz carat.technodat. cz Mise firmy TECHNODAT TECHNODAT přináší na trh významnou přidanou hodnotu spojenou s hlubokými

Více

BUDOUCÍ TECHNOLOGIE VÝROBY LETADLA

BUDOUCÍ TECHNOLOGIE VÝROBY LETADLA BUDOUCÍ TECHNOLOGIE VÝROBY LETADLA IG O R STRATIL HISTORIE KONCEPCE 70. léta minulého stolení snaha o ducted fun v kategorii experimental, amatérský přístup, nedostupné technologie. Projekt ventilátorového

Více

Role inovací při rozvoji konkurenceschopných klastrů. Sekce 2: Inovace vedené firmami 4. 5. 5. 2006

Role inovací při rozvoji konkurenceschopných klastrů. Sekce 2: Inovace vedené firmami 4. 5. 5. 2006 Role inovací při rozvoji konkurenceschopných klastrů Sekce 2: Inovace vedené firmami 4. 5. 5. 2006 Ing. Ilona Karbanová Ing. Luboš Rozkošný Klastr technické plasty - PLASTICOR Fáze mapování (2 10/2005)

Více

Návrh letounu EV-55 v PLM řešení CATIA a ENOVIA SmarTeam

Návrh letounu EV-55 v PLM řešení CATIA a ENOVIA SmarTeam Návrh letounu EV-55 v PLM řešení CATIA a ENOVIA SmarTeam Vladislav Polách E-mail: vpolach@evektor.cz www.evektor.cz Kdo jsme...?? Co děláme...?? Jak to děláme...?? Co můžeme udělat pro Vás...?? Kdo jsme...??

Více

Externí engineering. Vývojová a konstrukční kancelář. Telefon: + 420 257 327 027 + 420 257 323 601

Externí engineering. Vývojová a konstrukční kancelář. Telefon: + 420 257 327 027 + 420 257 323 601 Externí engineering Úvod Proces kompletního vývoje výrobku Komplexní Vývoj výrobkůna zakázku Řešení v každé fázi procesu vývoje výrobku Externí engineering Studie Vývoj výrobku Výroba Podpora marketingu

Více

Konstrukční inženýrství

Konstrukční inženýrství [ M] Konstrukční inženýrství Konstrukční inženýrství poskytuje budoucím inženýrům potřebné znalosti a dovednosti, které využijí ve všech strojírenských oborech. Studenti se seznámí především s pokročilými

Více

Lítáme v 3D tisku? Ing. Jaroslav Vtípil, Ph.D. Ing. Andrej Chrzanowski

Lítáme v 3D tisku? Ing. Jaroslav Vtípil, Ph.D. Ing. Andrej Chrzanowski Lítáme v 3D tisku? Ing. Jaroslav Vtípil, Ph.D. Ing. Andrej Chrzanowski PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI ZAKLADATELÉ PRŮMYSL: ČESKA ZBROJOVKA a.s. BENEŠ a LÁT a.s. AKADEMIE: AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY FYZIKÁLNÍ

Více

CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC

CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU CRSV Registrační číslo: CZ.1.05/2.1.00/03.0096 Zahájení projektu: 01.01.2009 Ukončení projektu: 31.12.2012 Celková dotace: Cíl

Více

Metodika konstruování Úvodní přednáška

Metodika konstruování Úvodní přednáška Metodika konstruování Úvodní přednáška Šimon Kovář Katedra textilních a jednoúčelových strojů 1. Úvod: Cílem přednášky je seznámení studentů s definicemi a pojmy v metodice konstruování. Design Methodology

Více

Pavilon České republiky na EXPO 2017 Astana Tisková konference MPO dne

Pavilon České republiky na EXPO 2017 Astana Tisková konference MPO dne Tisková konference MPO dne 14.3.2017 Tisková konference MPO dne 14.3.2017 Vážené dámy a pánové, přeji Vám DOBRÝ DEN Představení: Bohumil Bochňák - hlavní projektový manažer souborného díla - autor konceptu

Více

Metodika konstruování Úvodní přednáška

Metodika konstruování Úvodní přednáška Metodika konstruování Úvodní přednáška Šimon Kovář Katedra textilních a jednoúčelových strojů 1. Úvod: Cílem přednášky je získání obecných znalostí, definicí a pojmů při projektování technických objektů

Více

mediakit 2016 úspešné ˇ technické výstavy a konference populární strojírenské magazíny a publikace navštevované ˇ oborové weby

mediakit 2016 úspešné ˇ technické výstavy a konference populární strojírenské magazíny a publikace navštevované ˇ oborové weby mediakit 2016 populární strojírenské magazíny a publikace úspešné ˇ technické výstavy a konference navštevované ˇ oborové weby 2 Uděláme vám dobrou reklamu Pokud hledáte příležitosti ke zviditelnění vašich

Více

Projektově orientovaná výuka ve strojírenství

Projektově orientovaná výuka ve strojírenství Projektově orientovaná výuka ve strojírenství Koutný, D. Paloušek, D. We learn by example and by direct experience because there are real limits to the adequacy of verbal instruction. Malcolm Gladwell,

Více

Životní cyklus výrobku Faktory ovlivňující způsoby projektování

Životní cyklus výrobku Faktory ovlivňující způsoby projektování Životní cyklus výrobku Faktory ovlivňující způsoby projektování Šimon Kovář Katedra textilních a jednoúčelových strojů Zkuste definovat pojem životní cyklus výrobku? Životní Cyklus Výrobku Životní cyklus

Více

3.3 PROJEKTY VÝVOJE NOVÝCH LETADEL 3

3.3 PROJEKTY VÝVOJE NOVÝCH LETADEL 3 3.3 PROJEKTY VÝVOJE NOVÝCH LETADEL 3 Stejně jako u ostatních inženýrských děl je projektování letadel tvůrčí proces, jehož cílem je vytvoření nového nebo inovovaného letounu (nebo jeho části), který bude

Více

Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu. Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu. Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Odborný výcvik ve 3. tisíciletí 2.3 Manipulační prostředky-typy vozíků Obor: Operátor skladování Ročník: 3. Vypracoval: Bc.

Více

Zkušební komise pro státní závěrečné zkoušky 2013/14 č. 75

Zkušební komise pro státní závěrečné zkoušky 2013/14 č. 75 č. 75 Datum: 16.06.2014 09:00 Místnost: Technická 2 - A3/613 prof. Ing. František Bauer, CSc. doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. Ing. Ondřej Čavoj Ing. Jiří Koláček Ing. David Kollhammer, Ph.D. 09:00 Kučera

Více

Posouzení a optimalizace nosného rámu studentské formule

Posouzení a optimalizace nosného rámu studentské formule Posouzení a optimalizace nosného rámu studentské formule Vypracoval: Martin Hloucal Vedoucí práce: Doc. Ing. Jan Zeman, Ph.D. 1 Co to je Formula Student/SAE Soutěž pro studenty technických vysokých škol,

Více

TRADE MEDIA INTERNATIONAL, s.r.o.

TRADE MEDIA INTERNATIONAL, s.r.o. TRADE MEDIA INTERNATIONAL, s.r.o. Informace k plánovaným seminářům a konferencím v roce 2016 Seznam plánovaných akcí: - Při kliknutí na vybranou akci budete v rámci tohoto dokumentu odkázání na více informací

Více

Podpora průmyslového designu a jeho propagace v zahraničí

Podpora průmyslového designu a jeho propagace v zahraničí Podpora průmyslového designu a jeho propagace v zahraničí CzechTrade Zuzana Sedmerová Podpora internacionalizace zuzana.sedmerova@czechtrade.cz 2. 12. 2015 www.czechtrade.cz Adresář designérů CzechTrade

Více

Odbor metodiky konstruování. Historie. Historické názvy Všeobecné strojnictví Základy strojnictví Základy konstruování

Odbor metodiky konstruování. Historie. Historické názvy Všeobecné strojnictví Základy strojnictví Základy konstruování Historie Historické názvy Všeobecné strojnictví Základy strojnictví Základy konstruování Současnost Odbor metodiky konstruování 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10.. 23 Dlouhodobé cíle Pedagogické Kvalitní vzdělávání

Více

EXPERIENCE jako výzva dneška

EXPERIENCE jako výzva dneška 20 years PLM and 3D experience Bořetice, 4. 6. 2014 EXPERIENCE jako výzva dneška EXPERIENCE V EKONOMII EXPERIENCE Zážitek nebo zkušenost? Zážitek přináší emoce, napětí, vzrušení Zkušenost - nabývá se znalostmi

Více

Adagio 2. Autor Petr Žák

Adagio 2. Autor Petr Žák stavební plán LETADLa Adagio 2 Autor Petr Žák Adagio od E-Flite si nedělá nároky být polomaketou nějakého skutečného stroje. Jedná se o ryze účelový elektrovětroň pro zábavu a potěšení. Adagio svou celkovou

Více

případová studie KB - BLOK systém, s.r.o. Nová webová prezentace rozšířená o e-shop www.fg.cz

případová studie KB - BLOK systém, s.r.o. Nová webová prezentace rozšířená o e-shop www.fg.cz případová studie KB - BLOK systém, s.r.o. Nová webová prezentace rozšířená o e-shop www.fg.cz KB - BLOK systém, s.r.o. Nová webová prezentace rozšířená o e-shop Nová webová prezentace rozšířená o e-shop.

Více

Digitální továrna. František Manlig. Technická univerzita v Liberci. TU v Liberci

Digitální továrna. František Manlig. Technická univerzita v Liberci. TU v Liberci Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Digitální továrna Technická univerzita v Liberci Průmyslové inženýrství Technická

Více

NABÍDKA ZÁKAZNÍKOVI TATRA PHOENIX

NABÍDKA ZÁKAZNÍKOVI TATRA PHOENIX NABÍDKA ZÁKAZNÍKOVI TATRA PHOENIX Vážený pane, děkujeme za Váš zájem o nové vozidlo TATRA PHOENIX. Na základě naší konzultace ze dne 7. 7. 2015 jsme Vám připravili nabídku, která reflektuje Vaše požadavky.

Více

JSME VÝVOJÁŘI AUTOMOBILŮ

JSME VÝVOJÁŘI AUTOMOBILŮ JSME VÝVOJÁŘI AUTOMOBILŮ Pro auto. Pro sebe. Pro radost. Prezentace společnosti SWELL, a. s. 1 NAŠE FIRMA Naši firmu tvoří vnímaví a komunikativní odborníci, kteří mají techniku v krvi. S rostoucím týmem

Více

PERSPEKTIVY E-MOBILITY XI BRNO 2019

PERSPEKTIVY E-MOBILITY XI BRNO 2019 PERSPEKTIVY E-MOBILITY XI BRNO 2019 ZDENĚK NĚMEC PROJEKT: PRODUKT: PROČ Bezpečnost - malé nároky na údržbu, snížení rizik selhání lidského faktoru Bohatá historie - první dvoumístné elektrické letadlo

Více

Projekt Nové SINPRO. Prezentace řídícího výboru projektu pro konferenci ekonomických radů 24.6.2014 9:30 9:50. www.czechtrade.cz

Projekt Nové SINPRO. Prezentace řídícího výboru projektu pro konferenci ekonomických radů 24.6.2014 9:30 9:50. www.czechtrade.cz Projekt Nové SINPRO Prezentace řídícího výboru projektu pro konferenci ekonomických radů 24.6.2014 9:30 9:50 www.czechtrade.cz Úvod Prezentace projetu nové SINPRO Cíle projektu Rozdělení projektu do realizačních

Více

Elektrobusy SOR SOR LIBCHAVY, s.r.o. ČR březen 2014

Elektrobusy SOR SOR LIBCHAVY, s.r.o. ČR březen 2014 Elektrobusy SOR SOR LIBCHAVY, s.r.o. ČR březen 2014 Základní požadavky Ekonomické řešení elektrobusu optimalizace obsaditelnosti a dojezdu vhodné umístění baterií redukce hmotnosti optimalizace rozložení

Více

Mechanika s Inventorem

Mechanika s Inventorem CAD Mechanika s Inventorem 1. Úvodní pojednání Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace 1 Obsah přednášky: Cíl projektu 3 Význam mechanických analýz

Více

BIM & Projekt. di5 architekti inženýři s.r.o., Tomáš Minka www.di5.cz; minka@di5.cz

BIM & Projekt. di5 architekti inženýři s.r.o., Tomáš Minka www.di5.cz; minka@di5.cz BIM & Projekt di5 architekti inženýři s.r.o., Tomáš Minka www.di5.cz; minka@di5.cz Obsah představení di5 architekti inženýři BIM axiomy, proč BIM výhody BIM BIM projekt, už to jde, případová studie BIM

Více

Základy tvorby výpočtového modelu

Základy tvorby výpočtového modelu Základy tvorby výpočtového modelu Zpracoval: Jaroslav Beran Pracoviště: Technická univerzita v Liberci katedra textilních a jednoúčelových strojů Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2,

Více

Mechanika s Inventorem

Mechanika s Inventorem Mechanika s Inventorem 1. Úvodní pojednání CAD data FEM výpočty Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Optimalizace Tomáš MATOVIČ, publikace 1 Obsah přednášky: Cíl projektu

Více

Setkáme se v Lenze Lenze & Trends 2014

Setkáme se v Lenze Lenze & Trends 2014 Setkáme se v Lenze Lenze & Trends 2014 Vítejte u nás! Navštivte náš domácí veletrh Lenze & Trends a seznamte se v uvolněné atmosféře s aktuálními novinkami. Využijte příležitost pro zajímavé rozhovory!

Více

Konstrukce a provoz jednostopých vozidel s elektrickým pohonem

Konstrukce a provoz jednostopých vozidel s elektrickým pohonem Skupina PRE Konstrukce a provoz jednostopých vozidel s elektrickým pohonem Ing. Václav Vodrážka Kdo jsme prodej elektřiny, obchodování s elektřinou, její distribuce a doplňkové energetické služby, 730.000

Více

Moderní nástroje pro vývoj elektronických řídicích jednotek

Moderní nástroje pro vývoj elektronických řídicích jednotek Moderní nástroje pro vývoj elektronických řídicích jednotek Jiří Sehnal Humusoft spol. s r.o. sehnal@humusoft.com EVV 2008 Automobilová elektronika Brno, 17. - 18. 6. 2008 Jiří Sehnal, Humusoft spol. s

Více

Jakub Maier TF, IŘT, II.ročník Konstruování s podporou počítačů I. Návrh automobilu s karosérií pro 3D tisk

Jakub Maier TF, IŘT, II.ročník Konstruování s podporou počítačů I. Návrh automobilu s karosérií pro 3D tisk Jakub Maier TF, IŘT, II.ročník Konstruování s podporou počítačů I Návrh automobilu s karosérií pro 3D tisk Při řešení projektu bylo prioritní navrhnout karoserii automobilu tak, aby ji bylo možné vytisknout

Více

PŘEDSTAVENÍ VÝROBY ELEKTŘINY

PŘEDSTAVENÍ VÝROBY ELEKTŘINY PŘEDSTAVENÍ VÝROBY ELEKTŘINY INTRODUCTION NA PALIVOVÝCH OF GASIFICATION ČLÁNCÍCH TECHNOLOGY, IGCC Seminář ELECTRICITY SVSE, 3.května PRODUCTION 2012 AND ALTERNATIVE ENERGY SOLUTIONS Ing. Tomáš Rohal, Business

Více

Katedra výrobních systémů a automatizace. Ing. Petr Zelený, Ph.D. březen 2015

Katedra výrobních systémů a automatizace. Ing. Petr Zelený, Ph.D. březen 2015 Katedra výrobních systémů a automatizace Ing. Petr Zelený, Ph.D. březen 2015 Chcete. se naučit pracovat s moderními nástroji konstruktéra (3D skenery, 3D tiskárny)? se naučit pracovat s moderními konstrukčními

Více

Středoškolská technika Autonomně řízený model auta

Středoškolská technika Autonomně řízený model auta Středoškolská technika 2019 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Autonomně řízený model auta Hoang Dinh Tu, Martin Šnaidauf, Jáchym Zosinčuk Gymnázium, Tachov Pionýrská 1370, Tachov

Více

Expresní analýza PLM. jako efektivní start implementace PLM. www.technodat.cz. jindrich.vitu@technodat.cz

Expresní analýza PLM. jako efektivní start implementace PLM. www.technodat.cz. jindrich.vitu@technodat.cz jako efektivní start implementace PLM www.technodat.cz jindrich.vitu@technodat.cz 1 úvod: definice, cíl a výstup analýzy 2 etapy expresní analýzy PLM 3 sběr dat a podkladů a jejich analýza 4 dokument Expresní

Více

Design pro konkurenceschopnost Propojujeme firmy a designéry. Zuzana Sedmerová Vedoucí projektu

Design pro konkurenceschopnost Propojujeme firmy a designéry. Zuzana Sedmerová Vedoucí projektu Design pro konkurenceschopnost Propojujeme firmy a designéry Zuzana Sedmerová Vedoucí projektu DESIGN PRO KONKURENCESCHOPNOST Interní projekt CzechTrade, spolufinancován z OP PIK, programu Marketing Doba

Více

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013 automobily Jméno: Tomáš Smejkal Datum: 8.2 2013 Bugatti Veyron je nejvýkonnější sériově vyráběný osobní automobil na světě. Je pojmenován podle automobilového závodníka Pierra Veyrona, který v roce 1939

Více

Wikov Wind a.s. Větrná energie v ČR 2008. 23.10.2008, Praha

Wikov Wind a.s. Větrná energie v ČR 2008. 23.10.2008, Praha Wikov Wind a.s. Větrná energie v ČR 2008 23.10.2008, Praha Obsah prezentace Současnost společnosti: výroba a realizace prvních větrných elektráren. Optimalizace 2MW konceptu: informace o probíhajících

Více

JSME VÝVOJÁŘI AUTOMOBILŮ

JSME VÝVOJÁŘI AUTOMOBILŮ JSME VÝVOJÁŘI AUTOMOBILŮ Pro auto. Pro sebe. Pro radost. Prezentace společnosti SWELL, a. s. 1 NAŠE FIRMA Naši firmu tvoří vnímaví a komunikativní odborníci, kteří mají techniku v krvi. S rostoucím týmem

Více

Elektroskútr E.ON e-max

Elektroskútr E.ON e-max Elektroskútr E.ON e-max Jízda na plný proud! www.energieplus.cz Spojení mobility, ekologie a radosti z jízdy Strategií koncernu E.ON je cleaner and better energy = čistší a lepší energie. Oblast mobility,

Více

JAK MĚNÍ ADITIVNÍ TECHNOLOGIE VÝUKU?

JAK MĚNÍ ADITIVNÍ TECHNOLOGIE VÝUKU? JAK MĚNÍ ADITIVNÍ TECHNOLOGIE VÝUKU? Martin Hartl, prof. Ing., Ph.D. ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně FSI VUT v Brně, 10. 5. 2018 Strojírenské fórum moderní výrobní technologie

Více

K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI TECHNICKÁ SPECIFIKACE

K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘÍLOHA Č.1 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI TECHNICKÁ SPECIFIKACE TECHNICKÁ SPECIFIKACE NÁKLADNÍHO AUTOMOBILU NOSIČ VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB Technické údaje: Vozidlo s nesenými nástavbami musí být v souladu se zákonem

Více

TECHNOLOGICKÝ PROJEKT DÍLNY

TECHNOLOGICKÝ PROJEKT DÍLNY VUT v Brně, Fakulta strojní, Ústav strojírenské technologie Šk.rok : 010/011 TECHNOLOGICKÝ PROJEKT DÍLNY Technická zpráva Vypracoval : Michal Podhorský č. kruhu: 3B/16 Datum odevzdání : Obsah zprávy: 1.

Více

HYBRID MANUFACTURING technologie KOVOSVIT MAS, a.s. a ČVUT - RCMT

HYBRID MANUFACTURING technologie KOVOSVIT MAS, a.s. a ČVUT - RCMT HYBRID MANUFACTURING technologie KOVOSVIT MAS, a.s. a ČVUT - RCMT 1 Všechny výrobky a produkty, které nás obklopují, potřebují dílce a součástky. 2 Všechny výrobky a produkty, které nás obklopují, potřebují

Více

DELMIA: 3D virtuální továrna budoucnosti s produkty Dassault Systèmes

DELMIA: 3D virtuální továrna budoucnosti s produkty Dassault Systèmes DELMIA: 3D virtuální továrna budoucnosti s produkty Dassault Systèmes DS řešení DELMIA pro digitální výrobu a produkci umožňuje výrobcům nezávisle na průmyslovém odvětví virtuálně definovat, plánovat,

Více

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec www.vuts.cz Historický vývoj 1951 - založení společnosti (státní, posléze koncernový podnik) 1991 transformace na a.s. v první vlně kupónové privatizace

Více

Sjednocení dohledových systémů a CMDB

Sjednocení dohledových systémů a CMDB Řízení dodávky IT služeb v enterprise společnosti Sjednocení dohledových systémů a CMDB Václav Souček, ČEZ ICT Services, a.s. Jaroslav Jičínský, AutoCont CZ, a.s. 26. Ledna 2012 Agenda Úvod Výchozí stav

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty Nemocnice Hustopeče D1.01.05-001 Technická zpráva Úprava 1.NP budovy D na ambulance DSP+DPS Vytápění Výchozí podklady a stavební program. TECHNICKÁ ZPRÁVA Podkladem pro vypracování PD vytápění byly stavební

Více

CZECH KIOSK. Služby. Výhody

CZECH KIOSK. Služby. Výhody CZECH KIOSK Společnost CZECH KIOSK s.r.o. poskytuje komplexní služby v oblasti návrhů, výroby, servisu a dohledu informačních kiosků, platebních automatů, terminálů a dalších zařízení. Náš tým čerpá ze

Více

Vzdělávání v inovacích

Vzdělávání v inovacích Inovace ve vzdělávání Vzdělávání v inovacích Praha, 6.prosince 2007 ESF JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Inkubátor RLZ při

Více

Dotační tituly pro IT/ICT sektor. Konference ISSS 2010 12. dubna 2010, Hradec Králové

Dotační tituly pro IT/ICT sektor. Konference ISSS 2010 12. dubna 2010, Hradec Králové Konference ISSS 2010 12. dubna 2010, Hradec Králové Agenda prezentace O společnosti Dotace obecně Dotace na mzdy v IT program ICT a strateg. služby Dotace na IT produkty program ICT v podnicích Podání

Více

PLNĚ MODERNIZOVANÝ ZDROJ ENERGIE PONSSE BEAR

PLNĚ MODERNIZOVANÝ ZDROJ ENERGIE PONSSE BEAR PLNĚ MODERNIZOVANÝ ZDROJ ENERGIE PONSSE BEAR NOVÝ PONSSE BEAR VÝKON, PRODUKTIVITA A POTĚŠENÍ Z PRÁCE Kompletně nový PONSSE Bear je opravdovým králem lesa. Prezentuje nejlepší výkon, produktivitu, provozuschopnost

Více

Novinky z výstavy Automechanika 2014 z oblasti ověřování tachografů a taxametrů fy. SEMMLER a MAHA

Novinky z výstavy Automechanika 2014 z oblasti ověřování tachografů a taxametrů fy. SEMMLER a MAHA Prezentace společnosti MAHA Consulting s.r.o. pro 49. konferenci ČKS konanou ve dnech 11. a 12. listopadu 2014 v Lísku u Bystřice nad Pernštejnem Novinky z výstavy Automechanika 2014 z oblasti ověřování

Více

Perspektivy elektrotechnického průmyslu z hlediska českého exportu a nástroje jeho podpory

Perspektivy elektrotechnického průmyslu z hlediska českého exportu a nástroje jeho podpory Perspektivy elektrotechnického průmyslu z hlediska českého exportu a nástroje jeho podpory Ing. Radomil Doležal, MBA Generální ředitel CzechTrade 2015 www.czechtradeoffices.com www.czechtrade.cz Služby

Více

Barevný nákres lokomotivy

Barevný nákres lokomotivy Lokomotiva řady 799 Barevný nákres lokomotivy Technický nákres Popis lokomotivy Mechanická část Lokomotiva je koncipována jako kapotová, se dvěma sníženými a zúženými představky a centrální věžovou kabinou

Více

Centrální přístupový bod k informačním zdrojům resortu Ministerstva zemědělství Portál MZe a Portál eagri

Centrální přístupový bod k informačním zdrojům resortu Ministerstva zemědělství Portál MZe a Portál eagri Centrální přístupový bod k informačním zdrojům resortu Ministerstva zemědělství Portál MZe a Portál eagri Ing. Aleš Kopecký Ing. Martina Tomešová Telefónica O2 Czech Republic Agenda 1. Postup centralizace

Více

Navazující magisterský studijní program AUTOMOBILNÍ A DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ

Navazující magisterský studijní program AUTOMOBILNÍ A DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ Navazující magisterský studijní program AUTOMOBILNÍ A DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ AUTOMOBILNÍ A DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ atraktivní a perspektivní obor vedoucího odvětví průmyslu vývoj a použití nejmodernějších technologií

Více

pro strojírenskou výrobní techniku a technologii RCMT Ústav výrobních strojů a zařízení Ú12135 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ

pro strojírenskou výrobní techniku a technologii RCMT Ústav výrobních strojů a zařízení Ú12135 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Ústav výrobních strojů a zařízení Ú12135 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Výzkumné centrum pro strojírenskou výrobní techniku a technologii váš partner pro výzkum a vývoj Představení

Více

PLATFORMA PRO LETECTVÍ A KOSMONAUTIKU(ČTPL)

PLATFORMA PRO LETECTVÍ A KOSMONAUTIKU(ČTPL) ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO LETECTVÍ A KOSMONAUTIKU(ČTPL) Ing Miloš Vališ-ALV říjen 2009 ČTPL- základní údaje Založena v září 2008( dotace schválena rozhodnutím MPO v lednu 2009) 19 členů-z z toho

Více

3DVIA Composer. technické přípravy výroby produktu a jakákoliv následná změna produktu přinášela zdlouhavé a nákladné přepracování dokumentace,

3DVIA Composer. technické přípravy výroby produktu a jakákoliv následná změna produktu přinášela zdlouhavé a nákladné přepracování dokumentace, 3DVIA Composer unikátní autorské řešení pro snadnou tvorbu produktové dokumentace 3D Composer byl představen veřejnosti jako společný produkt Dassault Systèmes a Seemage Inc. na European CATIA Forum 2007

Více

KOMPAKTNÍ NAKLADAČE P126 26 HP P260 26 HP P330 33 HP P510 51 HP

KOMPAKTNÍ NAKLADAČE P126 26 HP P260 26 HP P330 33 HP P510 51 HP KOMPAKTNÍ NAKLADAČE P126 26 HP P260 26 HP P330 33 HP P510 51 HP MANUFACTURED MANUFACTURED 2 PICHON 40 LET ZKUŠENOSTÍ K VAŠIM SLUŽBÁM PICHON KNOW-HOW Již 40 let je fi rma PICHON partnerem v mnoha odvětvích:

Více

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min Šroubové kompresory Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min 3 INTELIGENTNÍ STAVBA SYSTÉMU 11-22 11-22 PLUS * 37-55 75-160 * Varianta PLUS: Varianta O : s integrovanou kondenzační sušičkou, lze realizovat

Více

CzechTrade Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry

CzechTrade Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry CzechTrade 2018 Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ SÍTĚ MARKETINGOVÁ PODPORA

Více

PLNĚ MODERNIZOVANÝ ZDROJ ENERGIE PONSSE BEAR

PLNĚ MODERNIZOVANÝ ZDROJ ENERGIE PONSSE BEAR PLNĚ MODERNIZOVANÝ ZDROJ ENERGIE PONSSE BEAR NOVÝ PONSSE BEAR VÝKON, PRODUKTIVITA A RADOST Z PRÁCE Kompletně nový PONSSE Bear je opravdovým králem lesa. Prezentuje nejlepší výkon, produktivitu, provozuschopnost

Více

Prezentace pro MPO konference prosince 2017

Prezentace pro MPO konference prosince 2017 Prezentace pro MPO konference 2017 7. prosince 2017 ADw Co prezentace Část I. 23. června 2017 Hlavní competence ADw Výzkum a vývoj Simulace a výpočty Tvorba konceptů a návrhová dokumentace Výroba prototypů

Více

HELIOS TECHNOLOGIES s.r.o

HELIOS TECHNOLOGIES s.r.o VÝVOJ / VÝROBA / KONSTRUKCE JEDNOÚČELOVÉ STROJE A ZAŘÍZENÍ / VÝROBNÍ LINKY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ / MONTÁŽNÍ PŘÍPRAVKY HELIOS TECHNOLOGIES s.r.o Sídlo : Máchova 39, Zlonice 273 71 Provozovna : Švermova 268

Více

WP22: Human Centered Cabin Design (modely lidských faktorů a optimalizace hardwaru kabiny) Vedoucí konsorcia podílející se na pracovním balíčku

WP22: Human Centered Cabin Design (modely lidských faktorů a optimalizace hardwaru kabiny) Vedoucí konsorcia podílející se na pracovním balíčku faktorů a optimalizace hardwaru kabiny WP22: Human Centered Cabin Design (modely lidských faktorů a optimalizace hardwaru kabiny) Vedoucí konsorcia podílející se na pracovním balíčku Vysoké učení technické

Více

F1 PROJECT. Jan Čížek, Ondřej Doležal, Alen Gavranovič, Tomáš Kunst, Jan Malý, Martin Žížala. SPŠ Na Třebešíně 2299 Praha 10

F1 PROJECT. Jan Čížek, Ondřej Doležal, Alen Gavranovič, Tomáš Kunst, Jan Malý, Martin Žížala. SPŠ Na Třebešíně 2299 Praha 10 Středoškolská technika 2009 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT F1 PROJECT Jan Čížek, Ondřej Doležal, Alen Gavranovič, Tomáš Kunst, Jan Malý, Martin Žížala Popis projektu - F1 ve

Více

Evektor Group. www.evektor.cz

Evektor Group. www.evektor.cz Evektor Group www.evektor.cz O nás Evektor je jednou z vedoucích společností v českém leteckém průmyslu Evektor-Aerotechnik je jedním z největších evropských výrobců lehkých celokovových letadel Naše aktivity

Více

MALÝ LETECKÝ MOTOR Jakým způsobem byl motor vyvíjen

MALÝ LETECKÝ MOTOR Jakým způsobem byl motor vyvíjen MALÝ LETECKÝ MOTOR AICTA Design Work (ADW) je tradiční vývojář dieselových motorů, má zkušenosti z Avie a ČKD Hradec Králové. Její tým vyvíjí motory již desítky let. Firma AICTA Design Work se pustila

Více

JEDNOTNÝ DIGITÁLNÍ TRH Přeshraniční internetový obchod

JEDNOTNÝ DIGITÁLNÍ TRH Přeshraniční internetový obchod JEDNOTNÝ DIGITÁLNÍ TRH Přeshraniční internetový obchod Pavlína Žáková Zastoupení Evropské komise v České republice 17. března 2016 10 priorit Junckerovy Komise 1. Nový impuls pro zaměstnanost, růst a investice

Více

Subaru odhaluje nový model SUBARU BRZ

Subaru odhaluje nový model SUBARU BRZ Subaru odhaluje nový model SUBARU BRZ Tokio, 30. listopadu 2011: Koncern Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), výrobce automobilů Subaru, oznámil světovou premiéru modelu SUBARU BRZ (výstavní model), která

Více

Centrum kompetence automobilového průmyslu Josefa Božka - AutoSympo a Kolokvium Božek až , Roztoky -

Centrum kompetence automobilového průmyslu Josefa Božka - AutoSympo a Kolokvium Božek až , Roztoky - Popis obsahu balíčku WP07: Zlepšení návrhu hnacích traktů vozidel s využitím WP07: Zlepšení návrhu hnacích traktů vozidel s využitím virtuálního hnacího traktu Vedoucí konsorcia podílející se na pracovním

Více

PRŮMYSLOVÝ DESIGN VE STROJÍRENSTVÍ. Magisterské studium

PRŮMYSLOVÝ DESIGN VE STROJÍRENSTVÍ. Magisterské studium PRŮMYSLOVÝ DESIGN VE STROJÍRENSTVÍ Magisterské studium CHARAKTERISTIKA OBORU Obor Průmyslový design ve strojírenství spojuje teorii, dovednosti a praxi v oblasti designu s důrazem na estetické, technické,

Více

Wisper 905se Sport 14A. Agogs CityLiner. Elektrokolo s nízkým nástupem. Terénní / MTB elektrokolo. 26" hliníkové, CNC side wall

Wisper 905se Sport 14A. Agogs CityLiner. Elektrokolo s nízkým nástupem. Terénní / MTB elektrokolo. 26 hliníkové, CNC side wall www. naelektriku.cz Typ kola Skládací Skládací BARACK SilverGo Low Step Skládací s CityLiner Elektrokolo s Wisper 905se Sport 14A Terénní / MTB Wisper 905se Sport 8A Terénní / MTB Lovelec Town Elektrokolo

Více

Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min

Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min ŠROUBOVÉ KOMPRESORY Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min 3 INTELIGENTNÍ uspořádání komponentu 30-75 90-200 201-500 4 Odlučovací systém 1 Air Control (řídicí jednotka) 2 Hnací systém 3 Kompresor 4 Chladicí

Více

BIM & Simulace CFD simulace ve stavebnictví. Ing. Petr Fischer

BIM & Simulace CFD simulace ve stavebnictví. Ing. Petr Fischer BIM & Simulace CFD simulace ve stavebnictví Ing. Petr Fischer Agenda 10:15 11:00 Úvod do problematiky Petr Fischer Technické informace a příklady Jiří Jirát Otázky a odpovědi Používané metody navrhování

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 6. prosince 2013 (OR. en) 17420/13 ADD 1 AVIATION 244 PRŮVODNÍ POZNÁMKA

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 6. prosince 2013 (OR. en) 17420/13 ADD 1 AVIATION 244 PRŮVODNÍ POZNÁMKA RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 6. prosince 2013 (OR. en) 17420/13 ADD 1 AVIATION 244 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Evropská komise Datum přijetí: 6. prosince 2013 Příjemce: Předmět: Generální sekretariát Rady

Více

EVER 6603B.51L.50T.E - nůžkový zvedák 5 t

EVER 6603B.51L.50T.E - nůžkový zvedák 5 t EVER 6603B.51L.50T.E - nůžkový zvedák 5 t 207 500,- Kč záruka 2 roky Kvalitní elektro - hydraulický nůžkový zvedák s vybráním pro přední otočné plotny geometrie, s integrovaným pomocným zvedákem celého

Více

Snižování výrobních nákladů pomocí analýzy vstřikovacího procesu

Snižování výrobních nákladů pomocí analýzy vstřikovacího procesu Snižování výrobních nákladů pomocí analýzy vstřikovacího procesu Petr Halaška, SMARTPLAST PLASTKO 2010, 13.-14. 04. 2010 Zlín, UTB PLASTKO 2010, Zlín 1 Možnost úspory nákladů Proč optimalizovat? Kde optimalizovat?

Více

E.M.E. FACTORY. Představení společnosti a portfolio

E.M.E. FACTORY. Představení společnosti a portfolio E.M.E. FACTORY Představení společnosti a portfolio Agenda Kdo jsme Proč s námi spolupracovat Základní charakteristika Naše služby Realizované projekty Reference Kontakty Kdo jsme E.M.E. Factory je agentura

Více

Koncepce vozu OBSAH DOKUMENTU

Koncepce vozu OBSAH DOKUMENTU K o n c e p c e v o z u OBSAH DOKUMENTU 1 Úvod...3 2 Základní technické údaje...3 3 Koncepce vozu...4 3.1 Podvozek...4 3.1.1 Rám...4 3.1.2 Zavěšení...4 3.1.3 Brzdy...4 3.1.4 Ráfky...4 3.1.5 Pneumatiky...4

Více

Výhled vodíkové mobility v ČR Ing. Aleš Doucek, Ph.D.

Výhled vodíkové mobility v ČR Ing. Aleš Doucek, Ph.D. ÚJV Řež, a. s. Výhled vodíkové mobility v ČR Ing. Aleš Doucek, Ph.D. Konference Čistá mobilita Loučeň, 9. 10.5. 2019 Vodíková ekonomika sector coupling 1 Srovnání hmotnosti a objemu různých pohonů 400

Více

ARO robotické svařování správná volba

ARO robotické svařování správná volba Robotické svařování ARO robotické svařování správná volba Odbornost ve svařování Kleště Kompletní rada pneumatických kleští a kleští s elektrickým pohonem pro 50/60 Hz, nebo střední frekvenci MF Skříňka

Více

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE PROJEKTU IKLIM

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE PROJEKTU IKLIM ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE PROJEKTU IKLIM Interdisciplinární, informaticko-kognitivní, lingvistický a modulární rozvoj studia CZ.1.07/2.2.00/28.0104 Hradec Králové 29. 1. 2015 Program konference Představení

Více

Východiska inovačního inženýrství

Východiska inovačního inženýrství Východiska inovačního inženýrství Zpracoval: doc. Dr. Ing. Ivan Mašín Pracoviště: Katedra částí strojů a mechanismů Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským

Více

koncept Natura Space realizujte výjimečný produkt s minimálním úsilím

koncept Natura Space realizujte výjimečný produkt s minimálním úsilím koncept Natura Space realizujte výjimečný produkt s minimálním úsilím Co se dnes dozvíte... Představení konceptu Natura Space Jak se dům staví Jaké jsou jeho parametry Kolik dům stojí Jaké jsou možnosti

Více

Zpracování postupu podniku VOP CZ, s.p. v rozvoji. 1. integrovaného systému managementu pro. dosažení modelu Excelence

Zpracování postupu podniku VOP CZ, s.p. v rozvoji. 1. integrovaného systému managementu pro. dosažení modelu Excelence 2.1 Provedení analýzy současného stavu ISM ve státním podniku. 2.2 Stanovení silných a slabých stránek ISM ve státním podniku. 2.3 Stanovit základní principy model Excelence. Zpracování postupu podniku

Více

PŘEDSTAVUJEME dodávku záchranných a pracovních člunů, výrobu a montáž speciálního vybavení pro tyto čluny

PŘEDSTAVUJEME dodávku záchranných a pracovních člunů, výrobu a montáž speciálního vybavení pro tyto čluny ZÁCHRANNÉ A HASIČSKÉ SYSTÉMY PŘEDSTAVUJEME dodávku záchranných a pracovních člunů, výrobu a montáž speciálního vybavení pro tyto čluny Jako jedni z dlouhodobých prodejců pracovních a záchranných člunů

Více

Centrum výzkumu Řež s.r.o. Centrum výzkumu Řež se představuje

Centrum výzkumu Řež s.r.o. Centrum výzkumu Řež se představuje Centrum výzkumu Řež se představuje 1 Založeno 2002, VaV organizace zaměřena na vývoj technologií v energetice Člen Skupiny ÚJV Centrum výzkumu Řež (CVR) stručně Vizí společnosti je: Být silnou, ekonomicky

Více

Návrh designu vozu MITSUOKA Kit Car

Návrh designu vozu MITSUOKA Kit Car odborný seminář ÚK 1.6.2007 téma disertační práce student Ing. Jaroslav Kratochvíl školitel Akad. soch. Miroslav Zvonek, Art.D. Odbor průmyslového designu Ústav konstruování Fakulta strojního inženýrství

Více