Český investiční orchestr hraje skladby světových mistrů nejlépe Kombinujte špičkové zahraniční fondy s jistotou české koruny

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Český investiční orchestr hraje skladby světových mistrů nejlépe Kombinujte špičkové zahraniční fondy s jistotou české koruny"

Transkript

1 18 počet zahraničních a domácích fondů v českých korunách, ze kterých může investor od roku 2009 sestavit své portfolio bez měnových rizik Český investiční orchestr hraje skladby světových mistrů nejlépe Kombinujte špičkové zahraniční fondy s jistotou české koruny Pomohou měnově zajištěné korunové fondy stabilizovat, případně zvýšit investiční výnosy?

2 Proč by zajištění vůči euru či dolaru mělo prospívat českým investorům? Dovolená nebo nákupy v Evropě jsou každým rokem o něco levnější. Vděčíme za to dlouhodobě posilujícímu kurzu české koruny. Co je dobré pro naši dovolenou, nemusí svědčit osobním investicím do zahraničních fondů nebo akcií. Proč? Dejme tomu, že investujete např. do fondu evropských akcií vedeného v EUR. Na konci roku 2003 stálo jedno euro 32,39 Kč. Vaše portfolio mělo v té době hodnotu Kč. Předpokládejme, že hodnota akcií fondu se nezměnila. V polovině roku 2009, kdy koruna posílila na 25,94 Kč/EUR, by přesto vaše investice klesla na hodnotu Kč. Za snížení hodnoty portfolia by v tomto případě mohl vzájemný pohyb obou měn, tedy měnové riziko. O kolik procent více by český investor vydělal při měnovém zajištění CZK proti USD Kumulativní posílení české koruny v % vůči americkému dolaru České investice v EUR se vyplatilo měnově zajistit O kolik % oslabení eura snížilo výnos českého investora z eurových investic VI.09-6,2% -4,3% -5,5% -3,5% 1,2% -3,4% 29,7% Vysoké kolísání dolarových měnových výnosů Vliv kolísání dolaru vůči CZK byl mezi lety /2009 pro výnosy českého portfolia ještě vyšší nebo nepříznivější než u eurových investic Celkový výnos vyšší o 29,7 % po pěti a půl letech by českému investorovi přinesl fond investující do dolarových aktivit zajištěný proti měnovému riziku ve srovnání se stejným nezajištěným fondem. Upozornění na rizika: Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota investice může kolísat a není zaručená návratnost investované částky. -12,8% 9,5% -15,2% -12,6% 5,6% -3,8% Data: /2009, zdroj: ING IM C.R., Bloomberg Pohyb kurzu české koruny proti dolaru, resp. euru po většinu období snižoval výnos investorů v dolarových i eurových aktivech. Zajištění ING korunových fondů proti měnovému riziku nežádoucí výkyvy eliminuje.

3 Fondy zvýší vaše výnosy, pokud bude česká koruna nadále posilovat vůči cizím měnám Výhody měnově zajištěných korunových fondů V noci můžete spát klidněji výkyvy měnového kurzu neovlivňují vaše celkové výnosy, na zajištění můžete dokonce vydělat, pokud bude koruna nadále posilovat vůči euru nebo dolaru, s touto investicí ušetříte na transakčních poplatcích za měnovou konverzi, v českých korunách se lépe počítá při pohledu na korunové investice máte okamžitě jednoduchý přehled o hodnotě svého portfolia. ING Investment Management je špičkovým evropským specialistou na akciové a dluhopisové strategie. Od roku 2009 přináší českým investorům nově výjimečnou ucelenou nabídku 18 fondů v českých korunách zajištěných proti měnovému riziku. V roce 2009 ING IM celosvětově spravovala aktiva v hodnotě 325 miliard EUR. Majetek investorů řídí ve 37 zemích světa v Evropě, Asii/Pacifiku a Americe. V ČR úspěšně působí od roku 1997.

4 Korunové fondy přinášejí větší svobodu v investování po celém světě Zajímáte se o vybrané fondy v českých korunách? ING Český akciový fond Nadpoloviční část aktiv investuje do akciového trhu v České republice, zbytek směřuje do Polska a Maďarska a doplňkově do dalších východoevropských zemí. Do portfolia vybírá jeho manažer pouze akcie kvalitních a českým investorům obvykle dobře známých společností (Komerční banka, ČEZ, Telefonica, Erste Bank, Philip Morris, atd.). ING Evropských akcií Investuje ve vyspělých evropských zemích (Německo, Velká Británie, Francie, Švýcarsko, Itálie, atd.) a zaměřuje se především na velké, likvidní tituly, například akcie společností HSBC, Nestle, Shell, Telefonica nebo Siemens. ING USA Klíčových společností Zaměřuje se na investice do velkých, stabilních společností se silným postavením na trhu Spojených států amerických. V portfoliu najdeme akcie společností Microsoft, General Electric, Wal-mart nebo Procter & Gamble. ING Globální vysokých dividend Globální, široce rozkročený fond se specializuje na akcie poskytující nadprůměrný dividendový výnos. Dividendy jsou důležitou součástí celkového akciového výnosu, stabilizují a podporují lepší výkonnost fondu. Příkladem společností, do kterých fond investuje, jsou Coca-Cola, Nintendo, Kraft, Pfizer nebo Vivendi. ING Energetický fond ING Rozvíjejících se trhů Založen pro investice do klíčového odvětví světové ekonomiky energetiky, především společností, které se věnují těžbě ropy a plynu a dalším souvisejícím činnostem (ropné plošiny, rafinace, doprava surovin, atd.). Fond investuje zhruba polovinu aktiv ve Spojených státech amerických, zbytek je rozmístěn po celém světě. V portfoliu najdete například Exxon Mobil, BG Group, Chevron nebo Total SA. Vybírá si akcie na rychle rostoucích rozvíjejících se trzích v Asii, Latinské Americe, východní Evropě, na Blízkém Východě a v Africe. Největší podíl v portfoliu mají Čína, Brazílie, Jižní Korea, Tchajwan, Rusko a Indie. Investuje například do společností Samsung, China Mobile, Petroleo Brasileiro a Gazprom. Úplný popis strategií měnově zajištěných ING fondů v české koruně naleznete na stránkách

5 Jak sestavit z českých fondů konzervativní nebo dynamické portfolio? Jak postupovat? Sestavit výkonné korunové investiční portfolio znamená zorientovat se nejprve ve vlastních financích. Pohotovostní peníze určené jako finanční rezerva a krátkodobé spoření patří do banky na některý moderní spořící účet nebo do peněžního či dluhopisového fondu. Teprve dlouhodobější prostředky můžete investovat dynamičtěji. Portfolio, do kterého vybíráte akciové fondy, sestavujte, až když si stanovíte své osobní preference minimálně ve třech oblastech: A. požadavky na výnos, B. ochota a možnost riskovat a C. délka investičního horizontu. Nepochybíte, pokud se poradíte se svým finančním poradcem. Naše ukázková portfolia můžeme okomentovat takto: 1. Vyvážená strategie má v našem pojetí až 70 % konzervativní složky. Zbylých 30 % směřuje do fondů Světových a Českých akcií. 2. Světová dynamická strategie - naše ukázkové dlouhodobé dynamické portfolio je ze % složeno z akciových fondů v rozdělení 55:45 mezi vyspělé a rozvíjející se trhy. Při požadavku nižších výkyvů portfolia nebo při kratším investičním horizontu můžete přimíchat fond dluhopisový. 3. Spekulativní dynamická strategie může růst i klesat v desítkách procent. Takové portfolio bude vysoce závislé na stavu světové ekonomiky: Pokračující recese by jeho hodnotu tlačila dolů, při oživení globálního hospodářství však naše portfolio pravděpodobně výrazně poroste. V ukázce jsou akciové investice představující zajímavá investiční témata pro začátek a pokračování hospodářského růstu. 1 Vyvážená strategie 2 Světová dynamická strategie 3 Spekulativní dynamická strategie ING Světových akcií 15% ING Český akciový fond 15% ING Rozvíjejících se trhů 20% ING USA Klíčových společností 30% ING Surovin a materiálů 20% ING Český akciový fond 30% ING Český fond peněžního trhu 30% ING Český fond obligací 40% ING Český akciový fond 25% ING Evropských akcií 25% ING Energetický fond 20% ING Rozvíjejících se trhů 30% Vývoj hodnoty portfolia /2009 Vývoj hodnoty portfolia /2009 Vývoj hodnoty portfolia / K sestavení českokorunového portfolia s požadovaným rizikovým profilem může investor využít všechny existující podílové fondy ING v české koruně, viz str. 6. Zdroj: Bloomberg, ING Investment Management C.R., historické zhodnocení fondů je odvozeno od výkonnosti mateřských tříd fondů v EUR a USD. Upozornění na rizika: Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů dosažených v budoucnosti, zhodnocení investice může kolísat a není zaručena návratnost investované částky.

6 Pokud budete později nakupovat v korunách, investujte i dnes raději v domácí měně Úplný přehled ING fondů v české koruně bez měnového rizika Český název fondu Strategie ISIN Oficiální název Základní fondy ING Český akciový fond* Investice v ČR a středoevrop. regionu LU ING International Czech Equity ING Světových akcií Diverzifikované portfolio velkých firem LU ING (L) Invest World (CZK) ING USA klíčových společností Velké americké společnosti LU ING (L) Invest US (ECC) (CZK) ING Evropských akcií Investice po Evropě LU ING (L) Invest European Equity (CZK) ING Dynamický fond Dynamický fond fondů LU ING (L) Patrimonial Aggressive ING Vyvážený fond Vyvážený fond fondů LU ING (L) Patrimonial Euro Regionální strategie ING Japonsko Japonské společnosti LU ING (L) Invest Japan (CZK) ING Rozvíjející se trhy Firmy na rozvíjejících se trzích LU ING (L) Invest Emerging Markets (CZK) Investiční styly ING Globálních příležitostí Globální růstové společnosti LU ING (L) Invest Global Opportunities ING Globální vysokých dividend Vysoký dividendový výnos LU ING (L) Invest Gl. High Dividend (CZK) Sektorová témata ING Energetický fond Velké energetické společnosti LU ING (L) Invest Energy (CZK) ING Evropský realitní Developeři a nemovitostní společnosti LU ING (L) Invest European Real Estate ING Surovin a materiálů Podniky ze sektorů základ. průmyslu LU ING (L) Invest Materials (CZK) ING Telekomunikací Světové telekomunikační společnosti LU ING (L) Invest Telecom (CZK) Ochrana kapitálu ING Český kontinuální click fond* Fond s 90% chráněnou hodnotou LU ING ILF II Czech Contin. Click Fund Euro Konzervativní investice ING Multifond Aktiv V5 Fond investující do pěti druhů aktiv Novinka 2010 ING (L) Patrimonial Multi Asset 5 ING Český fond peněžního trhu Fond s peněžními investicemi LU ING International (II) Czech Money Market ING Český fond obligací Fond českých dluhopisů LU ING International Czech Bond * Fond nese měnové riziko v menší části svých podkladových aktiv.

7 Měnové zajištění zprůhledňuje dosažené výnosy z investování ING Globální vysokých dividend Vývoj korunové třídy fondu před měnovým zajištěním a po aplikaci měnového zajištění PŘED PO EUR třída akcií 80 EUR třída akcií 75 CZK třída akcií bez zajištění Data: CZK třída akcií se zajištěním Data: I-09 II-09 III-09 III-09 IV-09 IV-09 V-09 V-09 V-09 VI-09 VII-09 VII-09 VII-09 VIII-09 Data: Bloomberg , ceny byly normalizovány k hodnotě pro fond ING (L) Invest Global High Dividend (CZK) Jak zajištění funguje? Fond v českých korunách se zajištěním měnového rizika odstraňuje pohyb české koruny vůči původní mateřské měně fondu (EUR, USD nebo JPY). Klient tedy dosahuje v českých korunách téměř stejný výnos, jako kdyby investoval do mateřské třídy fondu vedené v cizí měně. Cena fondu v korunách není ovlivněna kolísáním měnového kurzu, takže výnos dosažený v dolarech nebo eurech je prakticky shodný s korunovým výnosem. Kolik zajištění stojí? Z technických důvodů a s cílem snížit náklady fondu je portfolio zajišťováno proti měnovým pohybům na měsíční bázi. Vždy tak bývá ošetřeno přibližně 95% aktiv fondu. Takový způsob odstranění měnového rizika je prováděný standardně u většiny podobně zajišťovaných podílových fondů na trhu. Používají se finanční deriváty (především forwardy). Roční náklady se pohybují okolo 0,1 % průměrné hodnoty majetku fondu.

8 Jaké výhody získáte s ING korunovými fondy zajištěnými proti měnovému riziku? Můžete v noci klidněji spát zbavíte se měnového rizika, ušetříte na poplatcích za měnovou konverzi, získáte případné vyšší celkové výnosy z investování, pokud bude česká koruna dále posilovat vůči euru nebo dolaru, máte snadný přehled o stavu svého portfolia vedeného v českých korunách nemusíte ceny přepočítávat aktuálním kurzem, vybíráte mezi 18 dynamickými až konzervativními korunovými fondy, získáte větší svobodu díky rozšíření možnosti investovat po světě v korunách (pravidelně i jednorázově). Češi si oblíbili investice v české koruně. Podobně je tomu po celém světě Američani milují investování v dolarech, Holanďani se rádi spolehnou na společnou evropskou měnu a Britové nedají dopustit na svoji libru. Pocit, že koruna je něco nám blízkého a známého, hraje vedle ekonomických výhod při investování do měnově zajištěných fondů významnou roli... Kontaktujte distributora ING fondů: ING Bank a finanční poradci ING, Citibank, Commerzbank, Conseq Investment Management, Česká spořitelna, brokerjet České spořitelny, LBBW Bank, Patria Direct, Pioneer Asset Management, Volksbank. Právní upozornění: Tento dokument má pouze informační charakter, nejedná se o nabídku ke koupi cenných papírů a text není právně závazný. Přestože byl výše uvedený text připraven s nejvyšší pečlivostí a na základě důvěryhodných zdrojů, nelze zaručit dokonalou spolehlivost údajů zde uvedených. Za jakoukoli ztrátu, která by mohla čtenáři případně vzniknout použitím informací uvedených v tomto dokumentu, nenese ING Investment Management žádnou zodpovědnost. S investováním jsou spojena některá rizika. Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota investice může kolísat a není zaručena návratnost investované částky. Všechny důležité informace týkající se zmiňovaných fondů, a to včetně výhod a rizik spojených s investicí do nich, jsou k dispozici v prospektu zveřejněném na

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Chcete investovat s námi? O společnosti Jsme Vaši partneři pro důležitá investiční rozhodnutí Investování s NN Fondy je hračka 1Uzavřete Komisionářskou smlouvu. 2Počkejte na aktivaci Vašeho účtu (info

Více

Představení nové nabídky ING Podílových fondů

Představení nové nabídky ING Podílových fondů Představení nové nabídky ING Podílových fondů Vladimíra Bartejsová, manažerka investičních produktů Praha, 11. října 2016 Agenda dnešního online semináře Představení nové nabídky ING Podílových fondů 1.

Více

ING Rozvíjejících se trhů a vysokých dividend ING (L) Invest Emerging Markets High Dividend. Produktová prezentace Říjen 2012

ING Rozvíjejících se trhů a vysokých dividend ING (L) Invest Emerging Markets High Dividend. Produktová prezentace Říjen 2012 ING Rozvíjejících se trhů a vysokých dividend ING (L) Invest Emerging Markets High Dividend Produktová prezentace Říjen 2012 Proč Rozvíjející se trhy + strategie dividend 2 Rozvíjející se trhy 3 Které

Více

Přehled aktuálních investičních příležitostí (cenné papíry)

Přehled aktuálních investičních příležitostí (cenné papíry) Fondy pro "velké" investování a finanční plánování Dluhopisové fondy Pioneer Funds Global High Yield Světové dluhopisy s vysokým výnosem. LU08872235 (-hedged) Zajištěn do Conseq Invest Konzervativní IE0034074827

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! www.nnfondy.cz Proč investovat s NN Investment Partners? Na základě jedné smlouvy

Více

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PREMIUM

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PREMIUM KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PREMIUM Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475126 Cílem akciového fondu je maximalizovat výnos v investičním horizontu 5 let při snaze o dosažení nižší volatility ve srovnání s

Více

Otázky a odpovědi Přejmenování fondů ING Investment Management

Otázky a odpovědi Přejmenování fondů ING Investment Management Otázky a odpovědi Přejmenování fondů ING Investment Management 1 Souvislosti a cíle Když v roce 2008 v souvislosti s finanční krizí získala ING pomoc od holandské vlády, dohodla se s Evropskou komisí na

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! Proč investovat s NN Investment Fondy? Partners? Na základě jedné smlouvy lze investovat

Více

Investiční akademie. Terminologie podílových fondů a jak se v ní vyznat. Michal Mitrega, Petr Žabža. Praha, 6. duben 2017

Investiční akademie. Terminologie podílových fondů a jak se v ní vyznat. Michal Mitrega, Petr Žabža. Praha, 6. duben 2017 Investiční akademie Terminologie podílových fondů a jak se v ní vyznat Michal Mitrega, Petr Žabža Praha, 6. duben 2017 Agenda dnešního online webináře Investiční akademie - Terminologie podílových fondů

Více

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PRIVATE

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PRIVATE KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PRIVATE Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475118 Cílem akciového fondu je maximalizovat výnos v investičním horizontu 5 let při snaze o dosažení nižší volatility ve srovnání s

Více

Amundi CR Dluhopisový PLUS

Amundi CR Dluhopisový PLUS Amundi CR Dluhopisový PLUS Dluhopisový fond ISIN: CZ0008471976 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se dluhopisových trhů Doporučená délka investice 3 roky

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 2 - Popular Smíšený fond ISIN: CZ0008474483 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku

Více

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění Přehled fondů ČSOB - konzervativní fond Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje mírně převýšit výnosy z termínovaných vkladů u bank. ČSOB růstový fond Opatrný investor, který je ovšem ochoten

Více

HVĚZDY MĚSÍCE. Září 2009

HVĚZDY MĚSÍCE. Září 2009 Září 2009 HVĚZDY MĚSÍCE Fondy investující do akcií nemovitostních firem Parvest STEP 90 Euro vyvážená investice s ochranou při medvědím trhu Conseq Invest Fond dluhopisů nové Evropy Fondy investující do

Více

Proč investovat do globálního akciového fondu?

Proč investovat do globálního akciového fondu? Proč investovat do globálního akciového fondu? V tomto článku, který byl původně uveřejněn v AKRO Bulletinu zima 2011, se podíváme podrobněji na relativní výhody a úskalí investování do diverzifikovaného

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473154 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice

Více

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -4.13% -7.14% -6.46% % -4.44% -0.13% -9.61%

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -4.13% -7.14% -6.46% % -4.44% -0.13% -9.61% DYNAMICKÁ STRATEGIE Využijte potenciálu akciových trhů bez jakýchkoliv omezení Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 15% až 25 % Doporučená délka investice 6 let VÝKONNOST 1.1 1.05 1 0.95 0.9 0.85 0.8

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ KB PSA 1 - Popular Krátkodobá investice ISIN: CZ0008474491 Alternativa ke spořicím účtům, vhodný jako likviditní rezerva. Doporučená délka investice 2 roky+ Hodnota majetku (AUM) k 14.2.2019 405 517 568

Více

@#A MĚSÍČNÍ EKONOMICKÁ ZPRÁVA ŘÍJEN 2004 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

@#A MĚSÍČNÍ EKONOMICKÁ ZPRÁVA ŘÍJEN 2004 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ V říjnu vzrostl index spotřebitelských cen o 0,5 % proti předcházejícímu měsíci a o 3,5 % za poslední rok (v září činil meziměsíční růst 0,8 % a meziroční 3,0 %). Meziroční nárůst

Více

Amundi CR IM Akciový VÝKONNOST. Akciový - vyspělé trhy ISIN: CZ Doporučená délka investice 5 let+

Amundi CR IM Akciový VÝKONNOST. Akciový - vyspělé trhy ISIN: CZ Doporučená délka investice 5 let+ Amundi CR IM Akciový Akciový - vyspělé trhy ISIN: CZ0008475811 Doporučená délka investice 5 let+ Hodnota majetku (AUM) k 17.4.2019 2 059 995 877 CZK VÝKONNOST 1.04 1.03 1.02 1.01 1 0.99 0.98 25. Feb 11.

Více

Komentář k vývoji na globálních akciových trzích

Komentář k vývoji na globálních akciových trzích Komentář k vývoji na globálních akciových trzích Vladimíra Bartejsová, Manažerka investičních produktů Praha, 16. května 2016 Agenda dnešního online semináře Vývoj na globálních akciových trzích: 1. Aktuální

Více

BALANCOVANÁ STRATEGIE

BALANCOVANÁ STRATEGIE BALANCOVANÁ STRATEGIE Optimállní mix akciových a dluhopisových investic při definované míře rizika. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 5 % až 15 % Doporučená délka investice 4 roky VÝKONNOST 1.05 1.025

Více

Praktické aspekty obchodování

Praktické aspekty obchodování Praktické aspekty obchodování Praha, 23. dubna 2014 Přednášející: Martin Oliva Patria Direct, člen skupiny Patria Finance, a.s. Patria Direct, a.s., Jungmannova 24, 110 00 Praha 1, tel.: +420 221 424 240,

Více

Amundi CR Akciový - Střední a východní Evropa

Amundi CR Akciový - Střední a východní Evropa Amundi CR Akciový - Střední a východní Evropa Akciový - rychle rostoucí trhy ISIN: CZ0008474632 Využijte investičního potenciálu firem ze střední a východní Evropy, včetně Ruska a Turecka. Doporučená délka

Více

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE KONZERVATIVNÍ STRATEGIE Hlavním cílem je dodat Vašim úsporám potřebnou dynamiku a dosáhnout zhodnocení nad úrovní inflace. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 2 % až 5 % Doporučená délka investice 3

Více

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 32. týden. Týdenní verze

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 32. týden. Týdenní verze Investiční bulletin Vývoj investičních fondů Týdenní verze 32. týden V investičním životním pojištění je ideálně spojeno pojištění s výhodnou investicí volných finančních prostředků. PERSPEKTIVA je vysoce

Více

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 37. týden. Týdenní verze

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 37. týden. Týdenní verze Investiční bulletin Vývoj investičních fondů Týdenní verze 37. týden V investičním životním pojištění je ideálně spojeno pojištění s výhodnou investicí volných finančních prostředků. PERSPEKTIVA je vysoce

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Amundi Funds CPR Global Gold Mines

Amundi Funds CPR Global Gold Mines Amundi Funds CPR Global Gold Mines Akciový - rychle rostoucí trhy ISIN: LU0568608276 Investice do akcií firem těžících zlato může být vhodnou příležitostí v kontextu stále se navyšující peněžní zásoby,

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

DYNAMICKÁ STRATEGIE (AFS DIVERSIFIED GROWTH)

DYNAMICKÁ STRATEGIE (AFS DIVERSIFIED GROWTH) DYNAMICKÁ STRATEGIE (AFS DIVERSIFIED GROWTH) Hlavním cílem je dosáhnout optimálního zhodnocení Vašich úspor s využitím výhod investice do různých druhů aktiv. Podíl akciových investic může dosahovat 65

Více

Ranking investičních fondů (říjen 2013)

Ranking investičních fondů (říjen 2013) INVESTIČNÍ FONDY ZHODNOCUJEME INFORMACE Ranking investičních fondů (říjen 2013) Ranking Analizy Online je nástroj, který jednoduchým způsobem pomáhá investorům určit nejlepší a nejhorší investiční řešení

Více

Amundi CR Krátkodobých dluhopisů

Amundi CR Krátkodobých dluhopisů Amundi CR Krátkodobých dluhopisů Krátkodobá investice ISIN: CZ0008471992 Vytvořte si likviditní rezervu, zhodnoťte své prostředky v krákotdobém horizontu Doporučená délka investice 18 měsíců+ Hodnota majetku

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Vyvážený profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472149 To nejlepší z akciového a dluhopisového trhu. Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 19.12.2018 680 004 355 CZK VÝKONNOST 1.2 1.15

Více

Amundi CR Balancovaný - dynamický

Amundi CR Balancovaný - dynamický Amundi CR Balancovaný - dynamický Smíšený fond ISIN: CZ0008471968 Investice do českých akcií a dluhopsiů kombinovaná s akciemi firem ze střední a východní Evropy. Doporučená délka investice 5 let Hodnota

Více

Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia

Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia 30.06.2019 Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia INVESTIČNÍ MANAŽER MODÁLNÍ VÝKONNOST YTD 2018 2017 2016 KONZERVATIVNÍ +2,76% -4.04%

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Duben 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST

Vývoj fondů ČP INVEST. Duben 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 1 Duben 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 2 Konzervativní fond Duben +0,10% Od ledna +0,28% 101,10% 100,90% 100,70% 100,50% 100,30% 100,10% 99,90% Konzervativní fond ČPI Pioneer

Více

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a %

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a % DYNAMICKÁ STRATEGIE Využijte potenciálu akciových trhů bez jakýchkoliv omezení Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 15% až 25 % Doporučená délka investice 6 let+ VÝKONNOST 1.04 1.03 1.02 1.01 1 0.99

Více

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 6. února 2013 Účastnící tiskové konference Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 1 Asset Management v roce 2012 CZK = 885 258 548 936 hodnota majetku k 31.12.2012 individuálně

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2012

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2012 POLOLETNÍ ZPRÁVA 2012 Základní údaje Název Název v anglickém jazyce Název v českém jazyce Zkrácený název Zkrácený název v anglickém jazyce Zkrácený název v českém jazyce GE Money Balancovany Alap GE Money

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Podílových fondů - šest měsíců poté

Podílových fondů - šest měsíců poté Nová nabídka ING Podílových fondů - šest měsíců poté Michal Mitrega, Petr Žabža Praha, 21. březen 2017 Agenda dnešního online webináře Nová nabídka ING Podílových fondů - šest měsíců poté 1. Základní nabídka

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

KB Konzervativní profil

KB Konzervativní profil KB Konzervativní profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472156 To nejlepší z konzervativního světa investic Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 29.11.2018 1 336 364 603 CZK VÝKONNOST 1.2

Více

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 11. února 2014 Účastnící tiskové konference Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT Asset Management v roce 2013 CZK = 975 059 686

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY Pioneer obligační fond, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (dále jen Fond ) Fond je speciálním fondem cenných papírů,

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Amundi CR Balancovaný - konzervativní

Amundi CR Balancovaný - konzervativní Amundi CR Balancovaný - konzervativní Smíšený fond ISIN: CZ0008472008 Konzervativní investice do mixu českých státních dluhopisů a akcií Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 14.12.2018

Více

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích.

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích. Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od )

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 15.2.2016) Vklady Vklad Vám zřídíme z Běžného účtu nebo Sběrného účtu. Žádost o zřízení Vkladu z Běžného účtu podáváte prostřednictvím Internetového bankovnictví.

Více

KB Privátní správa aktiv 4 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 4 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 4 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473162 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice

Více

KB Absolutních výnosů

KB Absolutních výnosů KB Absolutních výnosů Krátkodobá investice ISIN: CZ0008473543 Vydělávejte za každého počasí Doporučená délka investice 18 měsíců Hodnota majetku (AUM) k 29.11.2018 4 298 679 365 CZK VÝKONNOST 1.06 1.04

Více

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 7.7.2016) Fyzické osoby nepodnikatelé Tato Nabídka produktů a služeb Clear Deal je platná pro Klienty s Rámcovou smlouvou Clear Deal. Investiční jednorázové

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 5D Popular Akciový - vyspělé trhy ISIN: CZ0008474707 Staňte se vlastníkem těch nejvěhlasnějších firem a pravidelně dostávejte podíl na jejich zisku. Doporučená délka investice 5 let Hodnota majetku

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění TOP Comfort (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Návrh Investičního portfolia

Návrh Investičního portfolia Návrh Investičního portfolia Jan Bohatý vytvořeno: 18. březen Připravil: Ing.Petr Ondroušek PO Investment Dunajská 17 62500 Brno Kontakt: telefon: 603383742 email: petr.ondrousek@poinvestment.cz www.poinvestment.cz

Více

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473725 Alternativa ke spořicímu účtu, likviditní rezerva Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 12.12.2018 6 584

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU (kat. A, non distributed)

Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU (kat. A, non distributed) Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU0119366440 (kat. A, non distributed) Základní údaje Obhospodařovatel fondu Pioneer Asset Management, S.A. Místo obchodní registrace

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění Kumulativ MAX II (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem.

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem. 3. Zajištěný fond Odvaz s minimálním rizikem. 1 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do 3. Zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 106 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem svého investování

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích.

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích. Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 1.12.2015)

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 1.12.2015) Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 1.12.2015) Vklady Vklad Vám zřídíme z Běžného účtu nebo Sběrného účtu. Žádost o zřízení z Běžného účtu podáváte prostřednictvím Internetového bankovnictví.

Více

Švýcarský frank za 35 let posílil o 63% oproti dolaru. Přesto se Švýcarům vyplatilo investovat do světových akcií!

Švýcarský frank za 35 let posílil o 63% oproti dolaru. Přesto se Švýcarům vyplatilo investovat do světových akcií! Švýcarský frank za 35 let posílil o 63% oproti dolaru. Přesto se Švýcarům vyplatilo investovat do světových akcií! Autor: Ing. Tomáš Tyl 7.6. 2011 Schválil: Ing. Vladimír Fichtner Výnosy akcií překonají

Více

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích.

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích. Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475068 Univerzální investiční řešení, které se přizpůsobí a reaguje na tržní změny za Vás. Doporučená délka investice 3 roky

Více

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475555 Alternativa ke spořicímu účtu. Nejbezpečnější a nejlikvidnější komponenta správy aktiv BRICK. Doporučená délka investice 1

Více

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích.

Bulletin. FLEXI životní pojištění. pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny. Aktuální vývoj na finančních trzích. Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

KB Privátní správa aktiv 5D - Exclusive A

KB Privátní správa aktiv 5D - Exclusive A KB Privátní správa aktiv 5D - Exclusive A Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473972 Staňte se vlastníkem těch nejvěhlasnějších firem a pravidelně dostávejte podíl na jejich zisku Doporučená délka investice

Více

UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Představení investičních služeb UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Privátní bankovnictví ( PB ) Propagační materiál * Březen 2012 Představení investičních služeb UCB PB Investiční služby dle potřeb a

Více

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé - nezletilé

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé - nezletilé Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 1.11.2016) Fyzické osoby nepodnikatelé - nezletilé Pro nezletilé Klienty s uzavřenou Rámcovou smlouvou Clear Deal jsou dostupné produkty a služby uvedené

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Vývoj fondů ČP INVEST. Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Vývoj fondů ČP INVEST Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Konzervativní fond Květen -0,01% Od ledna +0,36% Příznivý vliv korporátních dluhopisů Nepříznivý vliv růstu dlouhodobých sazeb

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Zhodnocení postoje k riziku u českých investorů do fondů kolektivního investování

Zhodnocení postoje k riziku u českých investorů do fondů kolektivního investování Zhodnocení postoje k riziku u českých investorů do fondů kolektivního investování Kateřina Kořená, Karel Kořený 1 Abstrakt Příspěvek hodnotí postoj českých investorů k riziku z hlediska jejich investování

Více

Investiční akademie Typologie podílových fondů

Investiční akademie Typologie podílových fondů Investiční akademie Typologie podílových fondů Michal Mitrega, Petr Žabža Praha, 9. březen 2017 Agenda dnešního online webináře Typologie podílových fondů trochu jinak 1. Kdo by o investici do podílových

Více

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů Příručka k měsíčním zprávám ING fondů ING Investment Management vydává každý měsíc aktuální zprávu ke každému fondu, která obsahuje základní informace o fondu, jeho aktuální výkonnosti, složení portfolia

Více

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od ) Fyzické osoby nepodnikatelé Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 1.12.2016) Fyzické osoby nepodnikatelé Pro Klienty s uzavřenou Rámcovou smlouvou Clear Deal jsou dostupné produkty a služby uvedené v těchto kategoriích:

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Peněžní trh Krátkodobá investice ISIN: CZ0008472529 Doporučená délka investice 6 měsíců Hodnota majetku (AUM) k 28.11.2018 6 331 230 073 CZK VÝKONNOST 1.08 1.06 1.04 1.02 1 0.98 2008 2010 2012 2014

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Březen 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST

Vývoj fondů ČP INVEST. Březen 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 1 Březen 2014 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég ČP INVEST 2 Konzervativní fond Březen +0,01% Od ledna +0,19% 100,90% 100,70% 100,50% 100,30% 100,10% 99,90% 99,70% Konzervativní fond ČPI Pioneer

Více

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS

Investiční výhled. Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Investiční výhled Martin Burda, generální ředitel Investiční společnosti ČS Štěpán Mikolášek, hlavní portfolio manažer Investiční společnosti ČS Praha, září 2011 Dluhopisy Trhy zcela odsunuly očekávání

Více

Allianz účastnický povinný konzervativní fond

Allianz účastnický povinný konzervativní fond Allianz účastnický povinný konzervativní fond Investice do konzervativního účastnického fondu je vhodná pro účastníky, kteří mají zájem při nízké míře rizika ve střednědobém horizontu participovat na výnosu

Více

Allianz účastnický povinný konzervativní fond

Allianz účastnický povinný konzervativní fond Allianz účastnický povinný konzervativní fond Investice do konzervativního účastnického fondu je vhodná pro účastníky, kteří mají zájem při nízké míře rizika ve střednědobém horizontu participovat na výnosu

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Programy Investování. investičního životního pojištění

Programy Investování. investičního životního pojištění Programy Investování investičního životního pojištění Programy Investování investičního životního pojištění Programy investování investičního životního pojištění MetLife MetLife pojišťovna a.s., nabízí

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Informace určené Zveřejněním pro poskytování investiční služby podle 6 odst.1 písm. a) a b) Zákona o cenných papírech Investiční limity

Informace určené Zveřejněním pro poskytování investiční služby podle 6 odst.1 písm. a) a b) Zákona o cenných papírech Investiční limity Informace určené Zveřejněním pro poskytování investiční služby podle 6 odst.1 písm. a) a b) Zákona o cenných papírech Investiční limity Minimální částka první investice - 6 000 CZK Minimální částka následné

Více

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 01.09.2015)

Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 01.09.2015) Nabídka produktů a služeb Clear Deal (platná od 01.09.2015) Vklady Vklad Vám zřídíme z Běžného účtu nebo Sběrného účtu. Žádost o zřízení z Běžného účtu podáváte prostřednictvím Internetového bankovnictví.

Více

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější 5. září 2016 Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější Situace na finančních trzích zůstala během léta překvapivě velmi klidná. Počáteční šok vyvolaný

Více

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů Příručka k měsíčním zprávám ING fondů ING Investment Management vydává každý měsíc aktuální zprávu ke každému fondu, která obsahuje základní informace o fondu, jeho aktuální výkonnosti, složení portfolia

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Aktuální vývoj na finančních trzích za září 2016 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH K 30. 9. 2016 DLUHOPISOVÉ TRHY V

Více