ZAČÍNÁ TO U TEBE! Mladá, moderní, dynamická, otevřená novým nápadům, hlásící se k myšlenkám Tomáše Bati Přívlastků,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZAČÍNÁ TO U TEBE! Mladá, moderní, dynamická, otevřená novým nápadům, hlásící se k myšlenkám Tomáše Bati Přívlastků,"

Transkript

1

2 ZAČÍNÁ TO U TEBE! Západočeská univerzita Plzeň UTB Zlín VŠCHT Praha Studovat na UTB znamená vzdělávat se v novém, moderním prostředí, které splňuje požadavky kladené na univerzity třetího tisíciletí v těch nejvyspělejších zemích. Při výstavbě nových objektů spolupracuje UTB s uznávanými architekty například autorkou Univerzitního centra, v němž sídlí rektorát a knihovna, je přední světová architektka a zlínská rodačka Eva Jiřičná. V současné době škola podle jejího návrhu staví další vzdělávací objekt. Kvalitní univerzitu charakterizuje také rozvinutá věda, proto na každé z fakult funguje výzkumné centrum. Kromě toho vznikly v minulých letech na UTB dvě významné výzkumné jednotky Centrum polymerních systémů, které se zabývá materiálovými vědami orientovanými na polymerní výzkum, a na aplikovanou informatiku zaměřené Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií. Univerzita Palackého Olomouc VUT Brno Masarykova univerzita Brno ČVUT Praha UK Praha Mladá, moderní, dynamická, otevřená novým nápadům, hlásící se k myšlenkám Tomáše Bati Přívlastků, jimiž můžeme charakterizovat naši univerzitu, je opravdu hodně. Pojďme si tedy aspoň ve stručnosti představit vysokou školu, která nese jméno jednoho z celosvětově nejznámějších Čechů 20. století. UTB tvoří v současné době šest fakult, na nichž studuje přes 10 tisíc posluchačů. Uchazeči si mohou vybrat z nejrůznějších oborů: technických a technologických, ekonomických, výtvarných a uměleckých, komunikačních, informatických, fi lologických, pedagogických nebo zdravotnických. Potvrzením kvality studia je certifikát ECTS Label, který naší univerzitě udělila Evropská komise. Našim absolventům vydáváme kromě diplomu taky Diploma Supplement v angličtině takže si můžou bez problémů najít práci kdekoliv v Evropě. Podle žebříčku univerzit ve střední a východní Evropě a ve střední Asii, který v roce 2015 zveřejnila britská společnost Quacquarelli Symonds (QS Ranking), je UTB 7. nejlepší univerzitou v ČR (a 92. ve zmíněné oblasti). Zdroj:

3 ZLÍN ZAHRANIČÍ Učebnice funkcionalistické architektury. Zahradní město. Sen z červených cihel a betonu. Jsou různé výrazy, jimiž lze charakterizovat Zlín. Zřejmě nejvýstižnější je vyjádření jednoho z nejvýraznějších architektů 20. století, Le Corbusiera: Zlín jest zářivým fenoménem. Skutečně Zlín je jedinečný, druhé podobné město se v České republice nenajde. Od počátku 20. století byl plánovitě budován jako důstojné centrum do světa pronikající firmy Baťa. Bývalý tovární areál s pravoúhlou sítí číslovaných ulic inspirovaný New Yorkem dnes prochází konverzí na živé městské centrum: mrakodrap z roku 1938 (ve své době druhá nejvyšší budova v Evropě) je sídlem krajského úřadu, v sousedních uličkách si lze posedět u fontány, zajít do některého z klubů na jazzový koncert, dát si něco dobrého v palačinkárně, kavárně nebo hospůdce, zajít na výstavu do muzea či galerie Díky tomu, že Zlín leží na úpatí Hostýnských a Vizovických vrchů a záměrně byl budován jako město v zahradách, není z centra daleko do přírody. Cyklostezky, lyžařský svah, běžecké trasy, unikátní vodní cesta Baťův kanál nabízejí aktivním i rekreačním sportovcům nespočet možností k trávení volného času. Zlín, centrum východní Moravy, je domovem osmdesáti tisíc lidí. Během roku se počet jeho obyvatel zvyšuje ještě o univerzitní studenty, v létě pak o návštěvníky, a to zejména během pořádání dvou akcí evropského významu: mezinárodní festival fi lmů pro děti a mládež přiláká na přelomu května a června do Zlína každoročně desítky tisíc návštěvníků, v srpnu pak město a jeho okolí hostí účastníky i diváky automobilových závodů Barum Rally, které jsou součástí mistrovství Evropy. Staň se i ty jedním z nich :-) I ty se můžeš vydat na cestu. A je celkem jedno, jestli jen do Rakouska, nebo rovnou do Thajska či Koreje. Jednou z hlavních priorit UTB je umožnit studentům strávit část studia v zahraničí. Mezinárodní oddělení univerzity disponuje nabídkou stovek partnerských univerzit po celém světě, takže vyjet do světa na zkušenou dnes není žádný problém. Programy Erasmus+ a Freemover jsou určeny každému, kdo touží po něčem novém. Výjezd ti umožní odvázat se, rozváže ti jazyk, pomůže ti navázat nová přátelství Prostě a jednoduše pobyt v zahraničí tě naučí soběstačnosti, cizím jazykům a jiné kultuře. Že se na to zatím necítíš? Nevadí. Celý svět přijde za tebou! Na UTB studuje každým rokem více než 900 zahraničních studentů ze čtyř různých kontinentů. Kromě mezinárodního oddělení školy se o ně stará také studentská organizace Buddy System. Ta pořádá například Welcome Week, orientační pochod Zlínem, uvítací večer, turnaj v bowlingu, venčení psů z útulku, výlety, exkurze, sportování a mnohé další aktivity, které ti přinesou zábavu, zkušenosti, zlepšení komunikace (a to ve více jazycích) a hlavně super kamarády z celého světa.

4 SPORTY NA UTB STUDENTSKÝ ŽIVOT Ve zdravém těle zdravý duch. Sportovní vyžití studentů na UTB je stejně široké jako lesy kolem Zlína. Můžeš rozhýbat boky na aerobiku, naučit se sebeobraně, chodit do posilovny, běhat za míčkem s hokejkou či lézt na hory (nebo na stěnu) a ještě za to dostaneš kredity! Dále má UTB v nabídce třeba japonský šerm kendo, kulturistiku, lyžování, plavání, softbal, squash, taekwondo, volejbal, fitbal, badminton, tenis, stolní tenis, indoor cycling či sálový fotbal. Nebo můžeš vyjet na zimní zahraniční lyžařský kurz do Francie a Rakouska. Nabídku sportů se snažíme stále rozšiřovat takže letos přibyl na seznam americký fotbal. No řekni, na které vysoké si můžeš zahrát třeba golf? Navlékneš si bílé rukavičky a vydáš se na příjemnou procházku po hřišti na lov jamek a greenů. Při hře se ti bude linout k poslechu René, já a Rudolf - z nedalekých Vizovic :-) A chceš-li víc, můžeš se přidat do vysokoškolského sportovního klubu a reprezentovat UTB. VŠSK Univerzita Zlín je sportovní klub sdružující v dnešní době 14 aktivních oddílů s celkovým počtem skoro tisíc členů. Sportovní činnost v jednotlivých oddílech je pro všechny zájemce z řad studentů organizována nejen formou rekreační, ale pro ty nejlepší i formou závodní, na úrovni výkonnostního a vrcholového sportu! Takže se můžou dostat třeba na světovou univerziádu nebo na České akademické hry, odkud reprezentanti UTB pravidelně přivážejí medaile. Dnešní Zlín asi nejvíc charakterizuje označení studentské město. Aby ne, když je tu na 10 tisíc vysokoškoláků! Studentský život totiž není jen ležením v knížkách, sezením v učebnách a stáním v laboratoři. Nejkrásnější vzpomínky na vysokoškolská léta jsou spojeny se zábavou, a té si ve Zlíně užiješ dost. Kavárenské typy, milovníci hospůdek, návštěvníci divadelních představení a koncertů, fi lmoví znalci ti všichni si přijdou na své. Stejně jako rekreační sportovci, kteří můžou vyjet na kole na cyklostezky podél řeky Dřevnice a Baťova kanálu, vyrazit na výlety do kopců Vizovických a Hostýnských vrchů, do ZOO (ta patří do první desítky nejnavštěvovanějších turistických cílů v ČR) nebo si zalyžovat na sjezdovce, která končí hned u jedné z budov vysokoškolských kolejí. Naši posluchači se můžou zapojit i do práce (nebo spíš zábavy) studentských organizací, které během roku pořádají akce od vítání prváků přes připomínky mezinárodního dnes studentů, námořnický bál až po Apráles a Majáles. Nebo se mohou stát reportéry, kameramany či zvukaři univerzitní televize Neon. Nebo se přidat ke zpěvákům univerzitního pěveckého sboru. Nebo No, je toho hodně, co se dá na UTB dělat kromě studia. Uvidíte sami :-)

5 Studijní program: Chemie a technologie potravin (6 semestrů) Studijní obor: Chemie a technologie potravin Studijní obor: Chemie a technologie potravin, specializace: Technologie mléka a mléčných výrobků Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii Studijní obor: Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů Studijní program: Procesní inženýrství (6 semestrů) Studijní obor: Technologická zařízení FAKULTA TECHNOLOGICKÁ Studijní programy a obory pro akademický rok 2017/2018 Vavrečkova 275, Zlín, tel.: , , fax: Bakalářské studijní programy (titul Bc.) Studijní program: Chemie a technologie materiálů (6 semestrů) Studijní obor: Materiálové inženýrství Studijní obor: Materiálové inženýrství, specializace: Nanomateriály a biomateriály specializace: Renovace uměleckých a historických předmětů Studijní obor: Inženýrství ochrany životního prostředí Studijní obor: Polymerní materiály a technologie Studijní obor: Polymerní materiály a technologie, specializace: Medicínské a farmaceutické materiály specializace: Komunikace v mezinárodní technické praxi Studijní program: Chemie a technologie potravin (6 semestrů) Studijní obor: Chemie a technologie potravin Studijní obor: Chemie a technologie potravin, specializace: Bezpečnost potravin specializace: Biotechnologie specializace: Chemie potravin a bioaktivních látek Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii, specializace: Příprava a hodnocení vína pro gastronomii Studijní obor: Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů Studijní program: Procesní inženýrství (6 semestrů) Studijní obor: Technologická zařízení Studijní program: Chemie a technologie materiálů (6 semestrů) Studijní obor: Polymerní materiály a technologie Studijní obor: Inženýrství ochrany životního prostředí Navazující magisterské studijní programy (titul Ing.) Studijní program: Chemie a technologie materiálů (4 semestry) Studijní obor: Inženýrství ochrany životního prostředí Studijní obor: Inženýrství polymerů Studijní obor: Inženýrství polymerů, specializace: Medicínské a farmaceutické materiály Studijní obor: Materiálové inženýrství Studijní program: Chemie a technologie potravin (4 semestry) Studijní obor: Chemie potravin a bioaktivních látek Studijní obor: Technologie potravin Studijní obor: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky Studijní program: Procesní inženýrství (4 semestry) Studijní obor: Konstrukce technologických zařízení Studijní obor: Výrobní inženýrství Studijní obor: Řízení jakosti Studijní program: Chemie a technologie materiálů (4 semestry) Studijní obor: Inženýrství polymerů Studijní obor: Inženýrství ochrany životního prostředí Studijní program: Chemie a technologie potravin (4 semestry) Studijní obor: Technologie potravin Studijní program: Procesní inženýrství (4 semestry) Studijní obor: Výrobní inženýrství Studijní obor: Řízení jakosti Doktorské studijní programy (titul Ph.D.) Prezenční i kombinovaná forma studia: Studijní program: Chemie a technologie materiálů (4 roky) Studijní obory: Technologie makromolekulárních látek Studijní program: Chemie a technologie potravin (4 roky) Studijní obor: Technologie potravin Studijní program: Procesní inženýrství (4 roky) Studijní obor: Nástroje a procesy Studijní program: Chemistry and Materials Technology (4 roky) Studijní obory: Technology of Macromolecular Compounds Studijní program: Chemistry and Food Technology (4 roky) Studijní obor: Food Technology Studijní program: Process Engineering (4 roky) Studijní obor: Tools and Processes

6 FAKULTA TECHNOLOGICKÁ ABSOLVENT: DALIBOR KUCHAŘ Klademe důraz na uplatnění absolventů. Technologické a technické obory patří dlouhodobě k těm, jejichž absolventi jsou na pracovním trhu žádaní. Pokud tedy úspěšně absolvujete Fakultu technologickou, bez problémů najdete zaměstnání s odpovídajícím ohodnocením. Díky tomu, že fakulta nabízí oborů klíčových pro zdravotnictví, kosmetiku, farmaceutický průmysl, strojírenství, automobilový průmysl nebo potravinářství, je uplatnění našich absolventů skutečně široké: od provozních technologů přes vedoucí a řídicí funkce v průmyslu, laboratořích, výzkumu i státní správě až k vědecké nebo podnikatelské činnosti. Naším cílem je na Fakultě technologické vytvořit atmosféru, která umožní studentům věnovat se tomu, co je baví, a potkávat se s lidmi, kteří mají podobné zájmy. Studentům dáváme možnost podílet se na reálných výzkumných projektech fakulty přímo v laboratořích. A když už jsme u toho laboratoře naší fakulty patří k tomu nejlepšímu, co české vysoké školy nabízejí. Nové laboratorní centrum bylo otevřeno v roce 2014, takže disponuje nejmodernějšími přístroji. A jestli tě škola pohltí natolik, že se u nás rozhodneš získat i doktorát, dostaneš se třeba až do Centra polymerních systémů, což je špičkové pracoviště UTB zaměřené na výzkum polymerních systémů. Takže jestli hledáš fakultu, která tě připraví do života, ale zároveň miluješ dobrodružství a chceš být součástí neuvěřitelných příběhů, zkrátka jestli chceš být Fantastický Technolog, pojď tam, kde můžeš společně s námi laboratvořit! Bakalářské 83,6 % Šance na přijetí: Navazující magisterské 74,5 % Doktorské 70,2 % Dalibor Kuchař vystudoval na Fakultě technologické magisterský obor Technologie životního prostředí a doktorský obor Chemie a technologie materiálů. Následně ještě absolvoval doktorské na Nagoya University v Japonsku. Po návratu do Česka v roce 2009 začal pracovat v břeclavské společnosti Fosfa, která se zabývá výrobou kyseliny fosforečné, potravinářských aditiv, detergentů a elektrické energie. Nejprve působil na pozici technického marketingu, nyní ve firmě pracuje jako ředitel výzkumu a vývoje a má zodpovědnost i za kontrolu kvality a podnikovou ekologii. Multidisciplinární zaměření studia na Fakultě technologické mi kromě orientace v chemických oborech pomohlo získat velký rozhled. Ten mi umožňuje lépe pochopit potřeby našich zákazníků, kteří mnohdy nejsou chemici. Ze strany pedagogů jsem vždycky cítil snahu vycházet vstříc potřebám studentů a rozvíjet naše silné stránky. Zlomovým okamžikem v mé kariéře bylo získání stipendia ke studiu v Japonsku, což se podařilo díky podpoře a vstřícnosti vyučujících na FT. S fakultou spolupracuji dodnes. Z pohledu firmy oceňuji zejména snahu fakulty porozumět potřebám průmyslu.

7 Navazující magisterské studijní programy (titul Ing.) FAKULTA MANAGEMENTU A EKONOMIKY Studijní programy a obory pro akademický rok 2017/2018 Mostní 5139, Zlín, tel: děkanát, studijní oddělení Bakalářské studijní programy (titul Bc.) Studijní program: Ekonomika a management (6 semestrů) Studijní obor: Management a ekonomika Studijní program: Economics and Management* (6 semestrů) Studijní obor: Management and Economics Studijní program: Hospodářská politika a správa (6 semestrů) Studijní obor: Účetnictví a daně Studijní obor: Veřejná správa a regionální rozvoj Studijní program: Systémové inženýrství a informatika (6 semestrů) Studijní obor: Řízení výroby a kvality Studijní program: Ekonomika a management (6 semestrů) Studijní obor: Management a ekonomika Studijní program: Hospodářská politika a správa (6 semestrů) Studijní obor: Účetnictví a daně Studijní obor: Veřejná správa a regionální rozvoj Studijní program: Systémové inženýrství a informatika (6 semestrů) Studijní obor: Řízení výroby a kvality * výuka v anglickém jazyce (placená forma studia) Studijní program: Ekonomika a management (4 semestry) Studijní obor: Management a marketing Studijní obor: Management a marketing se specializací Design management Studijní obor: Podniková ekonomika Studijní obor: Podniková ekonomika se specializací Ekonomika cestovního ruchu Studijní program: Economics and Management (4 semestry)* Studijní obor: Management and Marketing Studijní obor: Bussines Administration Studijní program: Hospodářská politika a správa (4 semestry) Studijní obor: Finance Studijní obor: Finance se specializací Finanční kontrola Studijní obor: Veřejná správa a regionální rozvoj Studijní program: Economic Policy and Administration Studijní obor: Finance* Studijní program: Systémové inženýrství a informatika (4 semestry) Studijní obor: Průmyslové inženýrství Studijní program: Ekonomika a management (4 semestry) Studijní obor: Management a marketing Studijní obor: Management a marketing se specializací Design management Studijní obor: Podniková ekonomika Studijní obor: Podniková ekonomika se specializací Ekonomika cestovního ruchu Studijní obor: Management ve zdravotnictví Studijní program: Hospodářská politika a správa (4 semestry) Studijní obor: Finance Studijní obor: Finance se specializací Finanční kontrola Studijní obor: Veřejná správa a regionální rozvoj Studijní program: Systémové inženýrství a informatika (4 semestry) Studijní obor: Průmyslové inženýrství *výuka v anglickém jazyce (placená forma studia) Doktorské studijní programy (titul Ph.D.) Prezenční i kombinovaná forma studia: Studijní program: Ekonomika a management (4 roky) Studijní obor: Management a ekonomika Studijní program: Economics and Management * (4 roky) Studijní obor: Management and Economics Studijní program: Hospodářská politika a správa (4 roky) Studijní obor: Finance Studijní program: Economic Policy and Administration * (4 roky) Studijní obor: Finance *výuka v anglickém jazyce (placená forma studia)

8 FAKULTA MANAGEMENTU A EKONOMIKY ABSOLVENTKA: MARTINA LOVECKÁ Koho baví peníze, banky, efektivní řízení procesů či marketing, našel ve Fakultě managementu a ekonomiky tu správnou školu. Z fakulty vycházejí finančníci, podnikatelé, firemní ředitelé, systémoví inženýři i manažeři, kteří se uplatní v obchodních společnostech, v bankách, ve službách, v průmyslových podnicích, ale i ve státní správě a samosprávě. V ovzduší Fakulty managementu a ekonomiky je přítomný Tomáš Baťa. Jeho jedinečná, světově uznávaná koncepce managementu, podnikové ekonomiky a podnikového i občanského vzdělávání je na jedné z nejkvalitnějších vysokých škol s ekonomickým zaměřením u nás stále živá. Fakulta managementu a ekonomiky spolupracuje s řadou vysokých škol po celém světě. Díky společnému studijnímu programu mohou studenti paralelně získat i mezinárodně uznávaný titul BA/MSc. na britské University of Huddersfield. V magisterském studiu mohou její posluchači absolvovat třeba kurz Microeconomis of Competitiveness profesora Michaela E. Portera, který probíhá ve spolupráci s americkým Harvardem! Na fakultě působí řada renomovaných ekonomů, např. prof. Milan Zelený (nejcitovanější český ekonom) nebo makroekonom Ing. Petr Zahradník. Dalším z bonusů našich posluchačů je možnost zapojit se do projektu Nadaní studenti. Díky němu si ti nejlepší mohou prohloubit své znalosti a dovednosti úzkou spoluprací s firmami, což dále zvýší jejich konkurenceschopnost na pracovním trhu. Zvol si FaME a buď FaMEous! Bakalářské 43,6 % Šance na přijetí: Navazující magisterské 47,6 % Doktorské 34,5 % Martina Lovecká absolvovala magisterský studijní program Průmyslové inženýrství na Fakultě managementu a ekonomiky. Během studia vycestovala v rámci projektu Erasmus na jeden semestr do Rakouska, později, při zpracovávání diplomové práce, strávila jeden semestr v italském Turíně ve společnosti Graziano Oerlikon. Díky vítězství v soutěži o nejlepší diplomovou práci napsanou a obhájenou v angličtině Martina Lovecká absolvovala stáž v holandském závodě firmy Baťa. Dnes pracuje v Turíně ve společnosti CNH Industrial (do portfolia společnosti patří výrobci automobilů, autobusů, zemědělských strojů a další firmy) a odpovídá za to, aby od evropských dodavatelů včas, ve správném množství a kvalitě a s nízkými náklady dorazil požadovaný materiál. Mnoho lidí se mne dodnes ptá, jestli jsem neměla strach vrhnout se do podobných dobrodružství. Myslím, že strach je přirozený. Mým krédem ale je, že když už se mám bát, tak ať to stojí za to a bojím se u něčeho, co mě baví. Navzdory počátečním obavám mi všechny příležitosti, které jsem na fakultě získala, otevřely dveře k novým zkušenostem a kontaktům

9 FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ Studijní programy a obory pro akademický rok 2017/2018 Štefánikova 2431, Zlín, studijní oddělení: , Bakalářské studijní programy (titul Bc., BcA.) Studijní program: Mediální a komunikační studia (6 semestrů, titul Bc.) Studijní obor: Marketingové komunikace Studijní program: Výtvarná umění (6 semestrů, titul BcA.) Studijní obor: Multimédia a design (ateliéry: Design obuvi, Design oděvu, Design skla, Digitální design, Grafický design, Produktový design, Prostorová tvorba, Průmyslový design, Reklamní fotografie) Studijní program: Teorie a praxe audiovizuální tvorby (6 semestrů, titul BcA.) Studijní obor: Animovaná tvorba Studijní obor: Audiovizuální tvorba (specializace: Kamera, Režie a scenáristika, Střihová skladba, Zvuková skladba) Studijní obor: Produkce Studijní program: Mediální a komunikační studia (6 semestrů, titul Bc.) Studijní obor: Marketingové komunikace Navazující magisterské studijní programy (titul Mgr., MgA.) Studijní program: Mediální a komunikační studia (4 semestry, titul Mgr.) Studijní obor: Marketingové komunikace Studijní program: Výtvarná umění (4 semestry, titul MgA.) Studijní obor: Multimédia a design (ateliéry: Design obuvi, Design oděvu, Design skla, Digitální design, Grafický design, Produktový design, Prostorová tvorba, Průmyslový design, Reklamní fotografie) Studijní program: Teorie a praxe audiovizuální tvorby (4 semestry, titul MgA.) Studijní obor: Animovaná tvorba Studijní obor: Audiovizuální tvorba (specializace: Kamera, Režie a scenáristika, Střihová skladba, Vizuální efekty, Zvuková skladba) Studijní obor: Produkce Studijní program: Media and Communication Studies (4 semestry, titul Mgr.) Studijní obor: Marketing Communications Studijní program: Mediální a komunikační studia (4 semestry, titul Mgr.) Studijní obor: Marketingové komunikace Doktorský studijní program (titul Ph.D.) Prezenční i kombinovaná forma studia: Studijní program: Výtvarná umění (3 roky) Studijní obor: Multimédia a design Studijní program: Visual Arts (3 roky) Studijní obor: Multimedia and Design

10 FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ ABSOLVENT: JAN JUZA Kreativci, event koordinátoři, reklamní pracovníci, fotografové, fi lmaři, grafici, designéři skla, obuvi, oděvů Jedinečný typ vysokoškolského pracoviště. Dva směry studia. Jedni pro druhé, druzí pro první. Markeťáci a umělci. To je Fakulta multimediálních komunikací. Film ani boty se bez reklamy neprodají. Reklamní plakát se bez grafika sám nenakreslí. Proto vzniklo toto unikátní propojení. Kreativci využívají kvalitních ateliérů se špičkovým technickým, materiálním a zároveň stylovým vybavením. Markeťáci se realizují především v komunikační agentuře, kde vedou reálné projekty, na kterých si v praxi zkusí to, co se naučili v hodinách. Zorganizují hudební festival v trolejbusech, dobročinnou módní přehlídku či Vánoce pro zvířata z útulku - od stěžejní myšlenky přes sestavení plánu propagace, zpracování promo materiálů a zajištění finančních prostředků až po mediální publicitu. Fakulta multimediálních komunikací je kreativní fakulta. Filmaři jezdí točit za oceán, designéři ovládají milánské design weeky, a vůbec: studenti i pracovníci fakulty získávají řadu ocenění či navrhují kampaně po celém světě. Absolventi jsou pak zaměstnáváni v různých uměleckých ateliérech, televizních studiích či produkčních společnostech. Také v mediální oblasti, v public relations, v neziskové sféře, ve velkých (i malých) reklamních a komunikačních agenturách. Mnozí si také vlastní společnosti zakládají. Jsi umělec nebo se cítíš silný v komunikaci? Pak se staň Frontmanem Multimédií a Kreativy! Bakalářské 16,4 % Šance na přijetí: Navazující magisterské 44,2 % Doktorské 56,5 % Jan Juza absolvoval na Fakultě multimediálních komunikací obor Marketingové komunikace. Následně odjel sbírat zkušenosti do Velké Británie. Po návratu začal pracovat ve společnosti TON, která je dnes nejstarším výrobcem ohýbaného nábytku na světě. Postupně se vypracoval do pozice marketingového ředitele a společně s kolegy pracuje na tom, aby firma patřila mezi respektované světové značky v oblasti nábytku. Studium na Fakultě multimediálních komunikací mi dalo nejen teoretické znalosti, ale hlavně praktické zkušenosti s pracovním prostředím. A také řadu kontaktů, ze kterých stále čerpám (mnoho spolužáků je úspěšných ve spoustě odlišných oblastí od prezidentské kanceláře až po kreativní tvorbu komunikačních výstupů české biatlonové reprezentace). Již několikrát se mi také potvrdilo, že absolventi FMK jsou snadno a rychle adaptovatelní do jednotlivých marketingových týmů.

11 FAKULTA APLIKOVANÉ INFORMATIKY FAKULTA APLIKOVANÉ INFORMATIKY Studijní programy a obory pro akademický rok 2017/2018 Nad Stráněmi 4511, Zlín, tel.: , fax: Bakalářské studijní programy (titul Bc.) Studijní program: Inženýrská informatika (6 semestrů) Studijní obor: Informační a řídicí technologie Studijní obor: Bezpečnostní technologie, systémy a management Studijní obor: Inteligentní systémy s roboty Studijní obor: Softwarové inženýrství Studijní obor: Informační technologie v administrativě Studijní program: Inženýrská informatika (6 semestrů) Studijní obor: Informační a řídicí technologie Studijní obor: Bezpečnostní technologie, systémy a management (možno studovat i v Praze) Studijní obor: Inteligentní systémy s roboty Navazující magisterské studijní programy (titul Ing.) Studijní program: Inženýrská informatika (4 semestry) Studijní obor: Automatické řízení a informatika Studijní obor: Bezpečnostní technologie, systémy a management Studijní obor: Informační technologie Studijní obor: Počítačové a komunikační systémy Studijní obor: Integrované systémy v budovách Studijní obor: Učitelství informatiky pro střední školy Studijní program: Inženýrská informatika (4 semestry) Studijní obor: Automatické řízení a informatika Studijní obor: Bezpečnostní technologie, systémy a management Studijní obor: Informační technologie Studijní obor: Počítačové a komunikační systémy Doktorské studijní programy (titul Ph.D.) Prezenční i kombinovaná forma studia: Studijní program: Inženýrská informatika (4 roky) Studijní obor: Inženýrská informatika Studijní obor: Automatické řízení a informatika Studijní program: Engineering Informatics (4 roky)

12 FAKULTA APLIKOVANÉ INFORMATIKY ABSOLVENT: JOSEF SVITÁK Odborníci se znalostmi informačních, řídicích a bezpečnostních technologií jsou na trhu práce žádaným zbožím. A navíc dobře placeným. Pokud tedy chceš po absolvování vysoké bez problémů najít zaměstnání s odpovídajícím ohodnocením, jsou informační technologie výbornou volbou. Rozhodneš-li se pro Fakultu aplikované informatiky, fakultu zaměřenou na aplikovanou informatiku, automatizaci, inteligentní budovy, bezpečnost, měření a tak dále, budeš studovat v moderním prostředí v laboratořích vybavených špičkovou technikou na evropské úrovni. V sousedství fakulty stojí vědeckotechnický park zaměřený na informační a komunikační technologie s evropskými parametry. Takže kdo se nespokojí pouze s bakalářským nebo inženýrským titulem a zůstane na fakultě studovat i doktorát, bude zde mít ty nejlepší podmínky k vědecké práci. Díky tomu pak třeba v budoucnu získá některé z vědeckých ocenění. Pracovníci fakulty už jich mají ve svých životopisech hodně, tak proč k nim nedoplnit ještě Nobelovu cenu? A kdo se rozhodne založit vlastní IT firmu, může to za výhodných podmínek udělat právě v tomto vědeckotechnickém parku, a rozšířit tak počet úspěšných podniků našich absolventů, kteří vyvíjejí software pro celý svět. Pokud tedy od počítače očekáváš víc než jen hraní her a sledování videí, pojď studovat Fakultu aplikované informatiky do Zlína a naprogramuj něco FAIn! Bakalářské 63,2 % Šance na přijetí: Navazující magisterské 78,7 % Doktorské 78,8 % Josef Sviták absolvoval na Fakultě aplikované informatiky oboru Informační technologie. Již během studia pracoval pro poskytovatele internetových služeb. V současné době působí jako softwarový vývojář převážně pro embedded (vestavěná) zařízení ve společnosti Schneider Electric. Díky tomu, že jsem absolvoval v kombinované formě, jsem schopný studijní poznatky rychle aplikovat v praxi a naopak díky praktickým zkušenostem se lépe orientovat v teorii. Absolvováním univerzity však vzdělání rozhodně nekončí, i při práci je nutné si neustále osvojovat nové poznatky.

13 FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ Studijní programy a obory pro akademický rok 2017/2018 Mostní 5139, Zlín, tel.: , (studijní oddělení), fax: Bakalářské studijní programy (titul Bc.) Prezenční forma studia Studijní program: Filologie (6 semestrů) Studijní obor: Anglický jazyk pro manažerskou praxi Studijní obor: Německý jazyk pro manažerskou praxi Studijní program: Philology (6 semestrů) Studijní obor: English for Business Administration Studijní program: Specializace v pedagogice (6 semestrů) Studijní obor: Sociální pedagogika Studijní obor: Učitelství pro mateřské školy Studijní program: Ošetřovatelství (6 semestrů) Studijní obor: Všeobecná sestra Studijní program: Porodní asistence (6 semestrů) Studijní obor: Porodní asistentka Studijní program: Zdravotně sociální péče (6 semestrů) Studijní obor: Zdravotně sociální pracovník Kombinovaná forma studia Studijní program: Specializace v pedagogice (6 semestrů) Studijní obor: Sociální pedagogika Studijní obor: Andragogika v profi laci na řízení lidských zdrojů v neziskové sféře Studijní obor: Učitelství pro mateřské školy Studijní obor: Učitelství odborných předmětů pro střední školy (jen pro absolventy specifických navazujících magisterských oborů) Studijní program: Ošetřovatelství (6 semestrů) Studijní obor: Všeobecná sestra Studijní program: Zdravotně sociální péče (6 semestrů) Studijní obor: Zdravotně sociální pracovník Navazující magisterské studijní programy (titul Mgr.) Prezenční forma studia Studijní program: Pedagogika (4 semestry) Studijní obor: Sociální pedagogika Studijní program: Specializace v pedagogice (4 semestry) Studijní obor: Pedagogika předškolního věku Kombinovaná forma studia Studijní program: Specializace v pedagogice (4 semestry) Studijní obor: Sociální pedagogika Studijní obor: Pedagogika předškolního věku Magisterský studijní program (titul Mgr.) Prezenční forma studia Studijní program: Učitelství pro základní školy (10 semestrů) Studijní obor: Učitelství pro 1. stupeň základní školy Doktorský studijní program (titul Ph.D.) Prezenční i kombinovaná forma studia: Studijní program: Pedagogika (4 roky) Studijní obor: Pedagogika

14 FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ ABSOLVENT: TOMÁŠ BERNATÍK Fakulta humanitních studií - to jsou atraktivní a prakticky zaměřené fi lologické, pedagogické, sociální a zdravotnické obory. Láká tě praktická, na manažery zaměřená angličtina a němčina? Nebo tě spíš zajímá sociální pedagogika, učitelství (ve školce, na prvním stupni, na střední škole) nebo vzdělávání dospělých? A co třeba pracovat ve zdravotnictví jako porodní asistentka, všeobecná sestra nebo zdravotně sociální pracovník? Nabídka oborů na Fakultě humanitních studií je opravdu široká. Stačí si jen vybrat. Studium na fakultě ti otevře dveře k novým možnostem, příležitostem a lidem. Studuj v moderním prostředí (už v roce 2017 bude dostavěný nový objekt, který se stane sídlem fakulty), načerpej nejnovější znalosti ze své specializace a získej skvělé uplatnění ve stále žádanějších oborech. Třeba v mezinárodním prostředí, kde využiješ své jazykové a manažerské znalosti. Nebo ve školství, v poradenských a výchovných zařízeních a střediscích volného času. Uplatníš se i při řízení a vzdělávání zaměstnanců v nejrůznějších podnicích. Pomáhat můžeš v sociální oblasti nebo ve zdravotnických zařízeních, v domácí nebo komunitní ošetřovatelské péči a v charitativních institucích. Využij možností studia naplno a vyjeď na stáž do zahraničí nebo se zapoj do některého z mnoha dobrovolnických programů a studentských projektů na fakultě. V rámci studia všech oborů navíc absolvuješ praxe, a získáš tak neocenitelné zkušenosti a náskok před ostatními absolventy u pracovních pohovorů. Na naší fakultě se můžeš vydat směrem, kterým chceš. Tak si ji zvol a staň se Fakt Hustým Specialistou. Bakalářské 37,8 % Šance na přijetí: Navazující magisterské 62,3 % Doktorské 70,0 % Tomáš Bernatík vystudoval sociální pedagogiku na Fakultě humanitních studií. Už po ukončení bakalářského studia začal pracovat v sociálních službách pro lidi bez domova, nejprve v azylovém domě a v terénním programu, poté jako terénní sociální pracovník v organizaci Charita sv. Anežky Otrokovice. Po necelém roce se stal vedoucím střediska Samaritán služby pro lidi bez domova ve stejné organizaci. Od roku 2015 pracuje v sociálních službách péče v organizaci SENIOR Otrokovice, kde je vedoucím čtyř převážně pobytových služeb. Mimoto získal ocenění Pracovník roku v sociálních službách 2010 ve Zlínském kraji. UTB mě připravila především v teoretické rovině a díky studiu jsem získal potřebnou kvalifikaci pro práci v sociálních službách. Studium mi bylo přínosem především v orientaci v terminologii. V profesním životě se setkávám s absolventy Fakulty humanitních studií, s nimiž se snažíme o kvalitní poskytování a rozvoj sociálních služeb na Zlínsku.

15 FAKULTA LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ FAKULTA LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ Studijní programy a obory pro akademický rok 2017/2018 Studentské nám. 1532, Uherské Hradiště, tel.: studijní oddělení Bakalářské studijní programy (titul Bc.) Studijní program: Procesní inženýrství (6 semestrů) Studijní obor: Ovládání rizik Studijní obor: Ovládání rizik, profi l: Řízení výrobních a logistických systémů Studijní program: Ochrana obyvatelstva (6 semestrů) Studijní obor: Ochrana obyvatelstva Studijní program: Procesní inženýrství (6 semestrů) Studijní obor: Ovládání rizik Studijní obor: Ovládání rizik, profi l: Řízení výrobních a logistických systémů Studijní program: Ochrana obyvatelstva (6 semestrů) Studijní obor: Ochrana obyvatelstva Navazující magisterské studijní programy (titul Ing.) Studijní program: Bezpečnost společnosti (4 semestry) Studijní obor: Bezpečnost společnosti Studijní program: Bezpečnost společnosti (6 semestrů) Studijní obor: Řízení environmentálních rizik

16 foto: FAKULTA LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ ABSOLVENT: MICHAL VODIČKA Efektivně a operativně se zorientovat a rozhodovat při povodních, záplavách, průmyslových haváriích a dalších krizových situacích na to jsou připravováni posluchači Fakulty logistiky a krizového řízení. Jak využít informační technologie při rozhodování krizových manažerů? Jak jednat při úniku chemických látek, pandemii, haváriích na výrobních linkách či co dělat v případě teroristické hrozby? Jak logisticky přesouvat zboží, lidi i materiál z místa na místo? To vše a ještě mnohem víc se učí naši posluchači. Umí modelovat a simulovat vývoj krizových situací a navrhovat jejich řešení. Dokáží plánovat a realizovat evakuaci, nasadit síly a prostředky v krizové situaci, provést jejich analýzu a snad jim i účinně předcházet. Řešit obnovu území a minimalizaci následků škod. Obory jako Ovládání rizik, Ochrana obyvatelstva či Řízení environmentálních rizik jsou výjimečné a dobře uplatnitelné ve státní správě, ve složkách integrovaného záchranného systému i v soukromých firmách. Fakulta logistiky a krizového řízení jako jediná z fakult UTB sídlí mimo Zlín v historickém městě Uherském Hradišti, které každého osloví svým osobitým kouzlem i přátelskou a vstřícnou atmosférou. Takže si vyber fakultu, z níž vycházejí borci jako Chuck Norris, a jako správný Frajer Logistiky či Královna řízení zachraňuj svět. Šance na přijetí: 69,4 % Michal Vodička vystudoval na Fakultě logistiky a krizového řízení obor Ochrana obyvatelstva. Jako zdravotnický záchranář a specialista pracuje na Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje a dále studuje obor urgentní medicína. Od roku 2012 je členem Traumateamu ČR, jehož posláním je poskytování odborné zdravotnické péče na místech mimořádných událostí a katastrof. V roce 2015 se aktivně zúčastnil humanitární mise v zemětřesením postiženém Nepálu. Zde strávil měsíc při ošetřování zraněných, výstavbě školy a dalších potřebných aktivitách. Studium na fakultě mě obohatilo o nové poznatky z oblasti krizového managementu a ochrany obyvatelstva a umožnilo mi poznat řadu lidí jak z integrovaného záchranného systému, tak z dalších profesí. Díky tomu jsem se stal členem krizového štábu, zúčastnil jsem se cvičení Blackout a nyní své zkušenosti mohu přednášet ostatním.

17 DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně pouze Fakulta multimediálních komunikací, studijní programy Teorie a praxe audiovizuální tvorby a Výtvarná umění všechny fakulty (na Fakultě multimediálních komunikací pouze studijní program Mediální a komunikační studia) všechny fakulty (na Fakultě multimediálních komunikací pouze studijní program Mediální a komunikační studia)

ZAČÍNÁ TO U TEBE! Palackého Olomouc. Univerzita. VUT Brno

ZAČÍNÁ TO U TEBE! Palackého Olomouc. Univerzita. VUT Brno facebook.com/utbzlin ninstagram.com/utbzli twitter.com/univerzitatbati ZAČÍNÁ TO U TEBE! Mladá, moderní, dynamická, otevřená novým nápadům, hlásící se k myšlenkám Tomáše Bati Přívlastků, jimiž můžeme

Více

VHODNOST STUDIJNÍCH PROGRAMŮ PRO STUDENTY SE SPECIFICKÝMI STUDIJNÍMI POTŘEBAMI

VHODNOST STUDIJNÍCH PROGRAMŮ PRO STUDENTY SE SPECIFICKÝMI STUDIJNÍMI POTŘEBAMI Centrum pro studenty se specifickými studijními potřebami VHODNOST STUDIJNÍCH PROGRAMŮ PRO STUDENTY SE SPECIFICKÝMI STUDIJNÍMI POTŘEBAMI Tento materiál mapuje vhodnost jednotlivých studijních oborů na

Více

ZAČÍNÁ TO U TEBE! Masarykova Univerzita. ČVUT univerzita Palackého VŠCHT. VŠB-TU Ostrava ČZU. UK Praha

ZAČÍNÁ TO U TEBE! Masarykova Univerzita. ČVUT univerzita Palackého VŠCHT. VŠB-TU Ostrava ČZU. UK Praha instagram.com/utbzlin twitter.com/univerzitatbati facebook.com/utbzlin ZAČÍNÁ TO U TEBE! Mladá, moderní, dynamická, otevřená novým nápadům, hlásící se k myšlenkám Tomáše Bati Přívlastků, jimiž můžeme charakterizovat

Více

Nabídka kurzů Příprava na přijímací zkoušky

Nabídka kurzů Příprava na přijímací zkoušky Nabídka kurzů Příprava na přijímací zkoušky Tento materiál byl vytvořen v rámci realizace projektu PERSPEKTIVA a ve spolupráci s prorektorem doc. Ing. Davidem Tučkem, Ph.D. s cílem podpory spolupráce Univerzity

Více

N 1101 Matematika 1103T004 Aplikovaná matematika (2) P Mgr., RNDr. Geometrie a globální analýza (2) P Mgr., RNDr.

N 1101 Matematika 1103T004 Aplikovaná matematika (2) P Mgr., RNDr. Geometrie a globální analýza (2) P Mgr., RNDr. Studijní programy uskutečňované Slezskou univerzitou v Opavě spolu s Matematickým ústavem v Opavě 1) 2) 3) 4) 5) B 1101 Matematika 1103R004 Aplikovaná matematika 3 P Bc. 6207R005 Matematické metody v ekonomice

Více

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI. Název studijního oboru. P 3942 Nanotechnologie 3942V001 Nanotechnologie P, K FAKULTA STROJNÍ

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI. Název studijního oboru. P 3942 Nanotechnologie 3942V001 Nanotechnologie P, K FAKULTA STROJNÍ SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ TUL (modře označené studijní programy / studijní obory pouze na dostudování stávajících studentů) * Uchazeči o studium mohou být přijímáni nejpozději do 31. prosince

Více

Fakulta multimediálních komunikací

Fakulta multimediálních komunikací Fakulta multimediálních komunikací (FMK) uskutečňuje studijní program Mediální a komunikační studia, obor Marketingové komunikace a studijní program Výtvarná umění, obor Multimedia a design a studijní

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ TUL

SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ TUL SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ TUL Název TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Název Standardní ba studia ii P 3942 Nanotechnologie 3942V001 Nanotechnologie 31.12.2019 31.12.2024 4 P, K Název FAKULTA

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ USKUTEČŇOVANÝCH NA SLEZSKÉ UNIVERZITĚ V OPAVĚ

SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ USKUTEČŇOVANÝCH NA SLEZSKÉ UNIVERZITĚ V OPAVĚ SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ USKUTEČŇOVANÝCH NA SLEZSKÉ UNIVERZITĚ V OPAVĚ AKTUALIZOVÁNO KE DNI 31.05.2013 Studijní programy uskutečňované Slezskou univerzitou v Opavě spolu s Matematickým

Více

Partnerství s PEF MENDELU

Partnerství s PEF MENDELU Partnerství s PEF MENDELU C h a r a k t e r i s t i k a fa k u lt y Prestižní studium praktické a flexibilní studium vysoká zaměstnanost absolventů nejlepší ekonomická fakulta na Moravě* třetí nejlepší

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro rok 2009 Ve Zlíně dne 7. dubna 2009 ÚVOD Aktualizace

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ TUL

SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ TUL SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ TUL Název TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Název Standardní ba studia ii P 3942 Nanotechnologie 3942V001 Nanotechnologie 31.12.2019 31.12.2024 4 P, K Název FAKULTA

Více

OTEVRENYCH DVERI: A 24.1.2014

OTEVRENYCH DVERI: A 24.1.2014 DNY OTEVRENYCH DVERI: 15.11.2013 A 24.1.2014 na všech fakultách Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (24. 1. 2014 mimo studijních programů Teorie a praxe audiovizuální tvorby a Výtvarná umění) Vyberte si z

Více

Priority Aktualizace Dlouhodobého záměru FHS pro rok 2011

Priority Aktualizace Dlouhodobého záměru FHS pro rok 2011 Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro rok 2011 Úvod Aktualizace

Více

Univerzity Tomáše Bati

Univerzity Tomáše Bati www.utb.cz Stáhni si mobilní aplikaci Univerzity Tomáše Bati Jdi na http://aplikace.utb.cz anebo si aplikaci stáhni přes QR kód Aplikace funguje na systémech Android, ios a Windows Phone Kdo jsme? Moderní,

Více

Provozně ekonomická fakulta

Provozně ekonomická fakulta Provozně ekonomická fakulta Ekonomická fakulta s 50letou tradicí Zaměření studia na praxi Vysoké uplatnění absolventů Moderní studijní programy Management Marketing Počítačové sítě Geografické informační

Více

Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci https://youtu.be/q5qsrqgfq7y www.fzv.upol.cz Univerzita Palackého v Olomouci druhá nestarší univerzita v ČR založena v r. 1573 tvoří ji 8 fakult

Více

Přípravné kurzy SOKRATES pro přijímací řízení Vás na ně připraví! www.sokrates.cz VOLEJTE ZDARMA 800 100 570

Přípravné kurzy SOKRATES pro přijímací řízení Vás na ně připraví! www.sokrates.cz VOLEJTE ZDARMA 800 100 570 Seznam vysokých škol, které v rámci přijímacího řízení požadují absolvovat Národní srovnávací zkoušky (NSZ), popř. je zvolená fakulta při svém přijímacím řízení zohledňuje. Přípravné kurzy SOKRATES pro

Více

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů jsme tou správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou k

Více

WAnt to be. independent. GeniOuS. tellectual. inspired. international. www.fame.utb.cz

WAnt to be. independent. GeniOuS. tellectual. inspired. international. www.fame.utb.cz WAnt to be invincible in inspired tellectual GeniOuS inventive international independent innovative in love? www.fame.utb.cz www.fame.utb.cz Prof. Dr. Ing. Drahomíra Pavelková děkanka Vítáme Vás na Fakultě

Více

MOŽNOSTI STUDIA pro absolventy VOŠ Jablonec nad Nisou v akademickém roce 2017/2018

MOŽNOSTI STUDIA pro absolventy VOŠ Jablonec nad Nisou v akademickém roce 2017/2018 MOŽNOSTI STUDIA pro absolventy VOŠ Jablonec nad Nisou v akademickém roce 2017/2018 Metropolitní univerzita Praha univerzitní soukromá vysoká škola Bc. Mgr. Ing. PhDr. Ph.D. Strašnice PRAHA Žižkov Jarov

Více

Ekonomika podnikání v obchodě a službách

Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní obor Ekonomika podnikání v obchodě a službách Studijní program Ekonomika a management NĚKOLIK ZÁKLADNÍCH INFORMACÍ Studijní obor je odborně garantován Katedrou podnikové ekonomiky a managementu.

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Prezentace Západočeské univerzity v Plzni. doc. Ing. Jiří Patočka, CSc.

Prezentace Západočeské univerzity v Plzni. doc. Ing. Jiří Patočka, CSc. Prezentace Západočeské univerzity v Plzni doc. Ing. Jiří Patočka, CSc. Západočeská univerzita v Plzni Vývoj vysokého školství v Plzni 1945 vznik Lékařské fakulty v Plzni jako pobočky UK v Praze 1948 vznik

Více

Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám. 1532.

Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám. 1532. Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám. 1532. Historie Základy budoucí fakulty logistiky a krizového řízení byly položeny již v roce 2006. Vzniklo Regionální vzdělávací centrum Fakulty technologické,

Více

FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Milan EDL děkan Fakulty strojní

FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Milan EDL děkan Fakulty strojní FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Milan EDL děkan Fakulty strojní Studium na FST Bakalářské - Bc. Navazující magisterské Ing. Doktorské Ph.D. Prezenční i kombinované Průběh studia Bakalářský

Více

Management hotelnictví

Management hotelnictví Specializace Management hotelnictví Studijní program Ekonomika a management Studijní obor Podniková ekonomika a management Specializace je určena zájemcům, kteří chtějí získat: jazykové a komunikační dovednosti,

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 50,02 %

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 50,02 % Vysoká škola Úspěšnost uchazečů UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 50,02 % 1. lékařská fakulta 49,49% 2. lékařská fakulta 20,95% 3. lékařská fakulta 27,2% Evangelická teologická fakulta 89,07% Fakulta humanitních

Více

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie

Soulad studijního programu. Bioanorganická chemie Standard studijního Bioanorganická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

#profesionálové #odborníci, pwsz@pwsz.nysa.pl Čísla a fakta 2001 - rok založení 3000 studentů 12 000 absolventů 300 zaměstnanců 189 akademických učitelů 2 Moderní informatická infrastruktura budovy jsou

Více

Studijní obor. Hotelnictví. Studijní program Gastronomie, hotelnictví a turismus SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Hotelnictví. Studijní program Gastronomie, hotelnictví a turismus SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Hotelnictví Studijní program Gastronomie, hotelnictví a turismus Základní informace o studijním oboru studijní obor je odborně garantován Katedrou cestovního ruchu, výuka je zajišťována vysoce

Více

1960 ve Zlíně zřízeno vysokoškolské pracoviště národního podniku SVIT-součást Státní vš technické v Bratislavě 1963 součástí VUT v Brně

1960 ve Zlíně zřízeno vysokoškolské pracoviště národního podniku SVIT-součást Státní vš technické v Bratislavě 1963 součástí VUT v Brně Knihovna UTB 1960 ve Zlíně zřízeno vysokoškolské pracoviště národního podniku SVIT-součást Státní vš technické v Bratislavě 1963 součástí VUT v Brně 15. 4. 1969 Fakulta technologická studijní obor Technologie

Více

O nás. Univerzita s TRADICÍ založena jako NEZISKOVÁ ORGANIZACE

O nás. Univerzita s TRADICÍ založena jako NEZISKOVÁ ORGANIZACE O nás Univerzita s TRADICÍ založena 1999 jako NEZISKOVÁ ORGANIZACE s řadou významných PARTNERŮ: Apogeo, ČSOB, J&T Banka, Kooperativa pojišťovna, Škoda AUTO, Lidové noviny, Mladá Fronta Dnes, Hospodářské

Více

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů vaší školy jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou

Více

FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně

FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně jedna z 8 fakult Vysokého učení technického v Brně (VUT) největší strojní fakulta v ČR (4300 studentů) široká nabídka oborů výborné uplatnění absolventů na trhu

Více

Fakulta informatiky Masarykovy univerzity

Fakulta informatiky Masarykovy univerzity Fakulta informatiky Masarykovy univerzity Založená v roce 1994 jako první samostatná fakulta svého druhu v České republice www.fi.muni.cz studijni@fi.muni.cz 549 491 822 Studijní programy Bakalářské programy

Více

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav Bankovní institut vysoká škola, a.s. Kdo jsme? První soukromá vysoká škola Atraktivní studijní obory Univerzitní informační systém Skvělé zázemí a nejnovější technika Moderní bezbariérová budova Jsme součástí

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ univerzita založena v roce 1899 nejstarší česká brněnská vysoká škola, druhá nejstarší a největší vysoká škola v České republice 8 fakult, 3 vysokoškolské ústavy 7 center

Více

Informace o studiu. Životní prostředí a zdraví Matematická biologie a biomedicína. studijní programy pro zdravou budoucnost

Informace o studiu. Životní prostředí a zdraví Matematická biologie a biomedicína. studijní programy pro zdravou budoucnost Informace o studiu Životní prostředí a zdraví Matematická biologie a biomedicína studijní programy pro zdravou budoucnost Proč RECETOX? Výzkumné centrum RECETOX poskytuje vzdělání v zajímavých oborech

Více

PROČ STUDOVAT RUSISTIKU NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY? Den otevřených dveří,

PROČ STUDOVAT RUSISTIKU NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY? Den otevřených dveří, PROČ STUDOVAT RUSISTIKU NA FILOZOFICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY? Den otevřených dveří, 8. 9. 2. 2019 PROČ STUDOVAT RUSISTIKU NA FF OU? Především proto, že ostravská rusistika (oddělení rusistiky katedry

Více

Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s.

Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s. Západomoravská vysoká škola Třebíč, o.p.s. Ladislav Dokoupil (Jméno) Datum : úterý, 11. října 2011 Obsah : Obsah :... 2 1 Veřejnosprávní studia... 3 1.1 Studijní program Hospodářská politika a správa...

Více

Mendelova univerzita v Brně. Ondřej Švehla

Mendelova univerzita v Brně. Ondřej Švehla Mendelova univerzita v Brně Ondřej Švehla Obsah 2 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně... 3 3 Studijní obory na PEF Mendelu... 3 3.1 Ekonomika a management...

Více

STUDIJNÍ OBOR TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ VENKOVA TROPŮ A SUBTROPŮ (TURVTS)

STUDIJNÍ OBOR TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ VENKOVA TROPŮ A SUBTROPŮ (TURVTS) STUDIJNÍ OBOR TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ VENKOVA TROPŮ A SUBTROPŮ (TURVTS) Koncepce studijního oboru TURVTS je navrhován jako jedinečný studijní obor ČZU v Praze. Podle analýzy a profilu studentů bude obor

Více

STUDIUM. doc. Ing. Jindřich Ploch, CSc. rektor

STUDIUM. doc. Ing. Jindřich Ploch, CSc. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou k úspěšné

Více

Mendelova univerzita v Brně. Ondřej Švehla

Mendelova univerzita v Brně. Ondřej Švehla Mendelova univerzita v Brně Ondřej Švehla 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně... 3 3 Studijní obory na PEF Mendelu... 3 3.1 Ekonomika a management... 3 3.2 Hospodářská

Více

INDIKATIVNÍ TABULKA SE SEZNAMEM PŘÍJEMCŮ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. POŽADOVANÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY ŽADATELEM (Kč)

INDIKATIVNÍ TABULKA SE SEZNAMEM PŘÍJEMCŮ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. POŽADOVANÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY ŽADATELEM (Kč) INDIKATIVNÍ TABULKA SE SEZNAMEM PŘÍJEMCŮ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ČÍSLO VÝZVY: ČÍSLO A NÁZEV PRIORITNÍ OSY: ČÍSLO A NÁZEV OBLASTI PODPORY: VYHLAŠOVATEL VÝZVY: 28 (1.

Více

Vysoká škola obchodní v Praze

Vysoká škola obchodní v Praze O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů vaší střední školy jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání

Více

Ústav historických věd

Ústav historických věd Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě 2017-8 Proč studovat v Opavě? individuální přístup vyučujících: u nás není student jen číslem snadná dostupnost všech

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2011-2014 0 OBSAH 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 2 Priority Ekonomické fakulty... 2 2.1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2.2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Havířov

Více

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Vzdělávání na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity je založeno na koncepci strukturovaného studia (bakalářské programy navazující

Více

KEI. je KLÍČ k budoucnosti..!

KEI. je KLÍČ k budoucnosti..! PODEJ SI PŘIHLÁŠKU NA VYSOKOU ŠKOLU Perspektivní obory Čeká tě studium nejaktuálnějších problémů současnosti. Stipendium Pokud budeš mít dobré výsledky, odměna tě nemine. Máme pro tebe připravené prospěchové

Více

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ pro studenty SPŠ Autor: Hana Petrušková 24. a 27. 9.2019 FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně jedna z 8 fakult Vysokého učení technického v Brně (VUT) největší

Více

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI 10 2012 PRACOVIŠTĚ FAKULTY V CHEBU A PLZNI Budova fakulty v Plzni Univerzitní centrum v Plzni Budova fakulty v Chebu ROZVOJ FAKULTY A JEJÍ SOUČASNÝ

Více

Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 2010

Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 2010 Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 13. 3. Přípravný kurz pro uchazeče o studium v bakalářském oboru Marketingové komunikace, kombinovaná forma studia Obsah:

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 30. 1. 2015 Fakulta sociálně ekonomická UJEP Název Název Typ a forma studia 1) Platnost akreditace do:

Více

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací, výzkumné a vývojové činnosti pro rok 2015 Úvod Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací,

Více

Poplatky a sankce na českých veřejných vysokých školách

Poplatky a sankce na českých veřejných vysokých školách Poplatky a sankce na českých veřejných vysokých školách Zákon č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) stanoví veřejné vysoké škole v 17 tohoto

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Soulad studijního programu

Soulad studijního programu Standard studijního Aplikovaná chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností či praxí Forma

Více

Specializace Marketing a obchod

Specializace Marketing a obchod Specializace Marketing a obchod Studijní program Ekonomika a management Katedra podnikové ekonomiky a managementu Ideální start Vaší kariéry! Proč si vybrat specializaci Marketing a obchod? Můžete ji studovat

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 31.08.2018 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 22.11.2018 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 31.5.2019 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 23.7.2019 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP Studijní programy akreditované Narodním akreditačním

Více

Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov Libor Kavka

Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov Libor Kavka Vysoká škola logistiky o.p.s. Přerov Libor Kavka Prorektor pro aplikovaný výzkum a řízení projektů na Vysoké škole logistiky v Přerově Vysoká škola logistiky o.p.s. je soukromá technická vysoká škola neuniverzitního

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 3.1.2019 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Účetnictví a daně Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Obecné informace studijní obor je odborně garantován Katedrou financí a účetnictví výuka je zajišťována

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 24. 08. 2016 Kód programu Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 B 6731 N 6202 N 6208 N 6731 P

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 6.3.2019 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 22.10.2018 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 15.12.2016 Kód studijního Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 Název studijního Hospodářská politika

Více

Marketing a management

Marketing a management Studijní obor Marketing a management Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ studijní obor je odborně garantován Katedrou podnikové ekonomiky a managementu výuka je zajišťována

Více

Moravská vysoká škola. Olomouc, o.p.s. www.mvso.cz

Moravská vysoká škola. Olomouc, o.p.s. www.mvso.cz Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. www.mvso.cz Obsah OBSAH... 2 1 VEDENÍ MVŠO... 3 2 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA MVŠO... 4 3 HISTORIE MVŠO... 5 4 NABÍDKA STUDIA... 6 strana 2 strana 3 1 Vedení MVŠO 2 Organizační

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Studium na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Studium na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 30.1.2015 Studium na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně Lesnická a dřevařská fakulta budova B, Zemědělská 3,linka 9 a 11 Mendelova univerzita v Brně areál Lesnická

Více

Organizace studia. Studijní program Ekonomika a management. Provozně ekonomická fakulta Mendelova zemědělská a lesnická univerzita

Organizace studia. Studijní program Ekonomika a management. Provozně ekonomická fakulta Mendelova zemědělská a lesnická univerzita Provozně ekonomická fakulta Organizace studia Pro organizaci studia a usnadnění studentských mobilit je na fakultě používán kreditní systém. Dává studentům možnost si do jisté míry individuálně řídit časový

Více

Vzdělávání na Univerzitě Pardubice

Vzdělávání na Univerzitě Pardubice Vzdělávání na Univerzitě Pardubice Rozvojem znalostí a technologií ke zlepšení kvality života moderní a dynamická veřejná vysoká škola v srdci Evropy rozšiřuje 65-letou tradici vysokého školství ve městě

Více

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP)

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) 1 nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru obor je nepřetržitě vyučován na JU již od roku 1994 garantem je Katedra

Více

Matematický ústav v Opavě. www.math.slu.cz

Matematický ústav v Opavě. www.math.slu.cz Matematický ústav v Opavě www.math.slu.cz K čemu je matematika? Investování na finančních trzích. Modelování podnikových a ekonomických procesů. Pojišťovnictví a bankovnictví. Předpověď počasí pomocí numerických

Více

Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Marketing. pro studenty studující od roku 2011/2012

Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Marketing. pro studenty studující od roku 2011/2012 Studijní obor Manažerská ekonomika Bakalářský studijní obor Manažerská ekonomika specializace Marketing pro studenty studující od roku 2011/2012 V první fázi studia oboru Manažerská ekonomika získá student

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor: MANAGEMENT Specializace: SPORTOVNÍ MANAGEMENT garant specializace: doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D. SPECIALIZACE SPORTOVNÍ MANAGEMENT studijní program

Více

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie Standard studijního Molekulární a buněčná biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Koncepce rozvoje školy

Koncepce rozvoje školy Střední škola technická a ekonomická Brno, Olomoucká, příspěvková organizace Příručka kvality - příloha č. 7.51 ON_35/01092016 Verze: 1.0 Počet stran: 4 Počet příloh: 0 Koncepce rozvoje školy Dokument

Více

Jakou máte naději, že vás přijmou ke studiu na vysoké škole

Jakou máte naději, že vás přijmou ke studiu na vysoké škole Jakou máte naději, že vás přijmou ke studiu na vysoké škole Jakou máte naději, že vás přijmou ke studiu na vysoké škole 9.2.2011, rubrika: Vysoké školy, strana: 6 Veřejné vysoké školy Univerzita Karlova

Více

Česká abilympijská asociace o.s. Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko POLARIS Pardubice

Česká abilympijská asociace o.s. Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko POLARIS Pardubice FORMULÁŘ č. 2 - Seznam schválených dílčích projektů 1a Seznam schválených DP Název projektu Název žadatele Celkové způsobilé výdaje v Kč Integrační centrum sociálních aktivit v Pardubicích Skautské centrum

Více

Standard studijního programu Didaktika chemie

Standard studijního programu Didaktika chemie Standard studijního Didaktika chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ doktorský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 40 %/60 % Základní tematické okruhy obecná chemie, anorganická chemie,

Více

Podrobný přehled šancí na přijetí

Podrobný přehled šancí na přijetí Podrobný přehled šancí na přijetí Podrobný přehled šancí na přijetí 10.1.2008 Jedná se o uchazeče s českým občanstvím, kteří se hlási do bakalářských a dlouhých magisterských programů. Uvedeny jsou pouze

Více

Výroční zpráva o činnosti SU OPF za rok 2014 Zasedání Vědecké rady SU OPF

Výroční zpráva o činnosti SU OPF za rok 2014 Zasedání Vědecké rady SU OPF Výroční zpráva o činnosti SU OPF za rok 2014 Zasedání Vědecké rady SU OPF Karviná, 29/04/2015 Výroční zpráva o činnosti SU OPF za rok 2014 2 PŘEDSTAVENÍ SU OPF prof. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D. děkan předseda

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2018 Verze: 4 Platnost: 1. 9. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A

SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A Bakalářský studijní program (B6209) SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Bakalářský studijní obor Informatika v ekonomice STUDIJNÍ OBOR SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Nejstarší obor na VŠB-TUO ( od

Více

Koncepce rozvoje školy

Koncepce rozvoje školy Střední škola technická a ekonomická, Brno, Olomoucká 61 Příručka kvality - příloha č. 7.51 ON_35/01022014 Verze: 2.0 Počet stran: 4 Počet příloh: 0 Koncepce rozvoje školy Dokument v listinné podobě je

Více

Podnikatelské fórum Ústeckého kraje

Podnikatelské fórum Ústeckého kraje Podnikatelské fórum Ústeckého kraje FAKULTA sociálně ekonomická Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group PaedDr. Libor Sehnal, doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D.

Více

Specializace Specializace Internet v podnikání

Specializace Specializace Internet v podnikání Specializace Specializace Internet v podnikání Studijní programy Systémové inženýrství a informatika Ekonomika a management Proč studovat právě u nás? Protože Slezská univerzita je světová. Katedry Katedra

Více

Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0632 1

Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0632 1 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: MS Word Téma: Písemné práce souhrnné opakování. Autor: Ing. Silvana

Více

Prof il absolventa. Systémové inženýrství a informatika Inženýrská informatika

Prof il absolventa. Systémové inženýrství a informatika Inženýrská informatika Prof il absolventa Systémové inženýrství a informatika Inženýrská informatika Bakalářské studijní obory 2011/2012 Bakalářské studijní obory 2011/2012 Ekonomická informatika Automatizace řízení a informatika

Více

Soulad studijního programu. Organická chemie. 1402T001 Organická chemie

Soulad studijního programu. Organická chemie. 1402T001 Organická chemie Standard studijního Organická chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností či

Více

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry Standard studijního Anorganická chemie / Inorganic Chemistry A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA 2.1 Akreditované studijní programy (počty) Lékařská fakulta KKOV magisterské Doktorské P K/D P K/D P K/D P K/D přírodní vědy a nauky 11-18 0 0 0 0 0 0 0 0 0 technické

Více

Doktorské studium 2013-2014

Doktorské studium 2013-2014 Doktorské studium 2013-2014 Proč a jak studovat v doktorském studiu? Doktorské studium 3. a nejvyšší stupeň VŠ vzdělání Bakalářské (Bc.) Magisterské (Mgr., Ing.) Doktorské (Ph.D. za jménem) Doktorské studium

Více

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ

Studijní obor. Účetnictví a daně. Studijní program Ekonomika a management SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní obor Účetnictví a daně SPRÁVNÁ VOLBA PRO VZDĚLÁNÍ Studijní program Ekonomika a management Koncepce studijního oboru Účetnictví a daně vychází ze současných potřeb trhu práce a vytváří poznatkový

Více