ANGLICKÝ KOKRŠPANĚL Barbora Novotná

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ANGLICKÝ KOKRŠPANĚL Barbora Novotná"

Transkript

1 ANGLICKÝ KOKRŠPANĚL Barbora Novotná Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Obor: zootechnika Předmět: kynologie

2 Úvod: Anglický kokršpaněl patří do VIII. skupiny FCI, mezi lovecké slídiče Název kokr je pravděpodobně odvozen od slova woodcock coţ znamená sluka. Název pro skupinu španělů nejspíš pochází z keltského slova span,neboli králík.

3 Úvod: Anglický kokršpaněl je velmi oblíbený pro svůj přirozeně elegantní vzhled, milou povahu a výborné lovecké i pracovní schopnosti. Je velmi přizpůsobivý, zvykne si i na delší samotu a kratší procházky, i kdyţ opravdu šťastný je jen ve společnosti svého pána. Miluje pohyb a práci. Při správné výchově je z něj oddaný přítel, ale jeho lovecké instinkty jsou někdy silnější neţ rozkazy pána.

4 Historie plemene: kosterní nálezy prvních španělů jsou staré 5000 let přestoţe prapředci španělů nepochází z Britských ostrovů, původ anglického kokra je třeba hledat právě v Británii první zmínka o španělovi na Britských ostrovech pochází z r. 948, objevila se v Knize zákonů welšského krále, králův španěl byl ceněn na 1 libru (stejnou cenu měl špičkový hřebec) první oficiální dělení španělů vzniklo kolem r a bylo zaloţeno na pracovních schopnostech: Land s = zemní sem se řadí i předek anglického kokra Woter s = vodní další dělení z r. 1870: Cocking Spaniel = do 25 liber - kokršpaněl Springing Spaniel = nad 25 liber - field spaněl

5 Historie plemene: r.1893 byl kokršpaněl uznán Kennel Cluben jako samostatné plemeno r zaloţen English Spaniel Club r.1902 vznikl Cocker Spaniel Club a první plemenný standard nejvíce španělů bylo oranţovobílých, ale vyskytovali se i psy jednobarevní černí a červení celá dnešní populace kokrů pohází z černého psa jménem Obo(narodil se roku 1894), kterého uznali jako první dobrý typ kokra, jeho výška umoţnila kříţit jeho potomstvo s field španěli, přičemţ vniklo mnoho štěňat s výškou ideální pro chov kokrů předchůdce vícebarevných kokrů byl Braeside Bustle (narozen téţ 1894)

6 Historie anglického chovu: Chovatelská stanice of Ware :-chovatel R. Lloyd - Invader of Ware modrý bělouš, je v rodokmenu kaţdáho vícebarevného psa, vyhrál 84 výstav chov červených kokrů v Anglii ovlivněn importem tří psů z Ameriky: Canadian Red Jacket, Toronro, Hampton Quard po 2. světové válce měli velký vliv na chov vícebarevných psů Colinwood Cowboy a Colinwood Silver Lariot v 70. letech 20. století byl úspěšný Lochranza Dancing Master (červený pes, i v rodokmenech českých psů) a mnoho jiných

7 Historie anglického chovu: počátkem 60. let bylo v Anglii přijato první zdravotní chovatelské opatření psi byli vyšetřováni na nemoci očí od r.1969 je v Anglii vypisována soutěţ Cocker of the Year kokr roku výstavně nejůspěšnější fenou byla modrá bělouška Bournehouse Startshine mezi úspěšné chovy od poloviny 70. let, které ovlivňují i naši chovnou základnu patří např: Lochranza, Charbonnel, Kavora.

8 Stručná Historie českého chovu: první zmínka o dovozu kokra pochází z r ( Baronesa von Kasseg) r v plemenné knize zapsáno 12 kokrů zaloţen Klub chovatelů loveckých španělů zapsáno 212 kokrů v 60. letech byla manţeli Antonovičovými dovezena černá fenka Xandrina Caterra, která se psem Porgy v. Pointenbach vytvořila základnu moderního chovu jednobarevných kokrů k nám bylo dovezeno mnoho kokrů, kteří pozitivně i negativně ovlivnily naše chovy (kousavost zlatých kokrů se projevovala dalších 20 let)

9 Stručná historie českého chovu: mezi špičku v 60. letech patřila chovatelská stanice z Malé Kamenné paní Boţeny Antonovičové a z Blatova pana Josefa Smrţe v Jiţních Čechách bylo více chovatelů barevných kokrů zaměřených na pracovní výkon v 70. letech se chovatelé setkávali s následujícími problémy: výška nad standard, chybějící zuby, nestandardní skus, u černých jedinců bohatší srst, chybějící varlata a agresivita pro uchovnění museli kokři sloţit loveckou zkoušku, do které byla zařazena nesmyslná disciplina ostrost na škodnou, coţ bylo v rozporu s povahou vyţadovanou standardem, díky této disciplině nebylo uchovněno mnoho kvalitních psů v 80. letech k nám byli dováţeni psy zejména z Polska

10 Standard anglického kokršpaněla: FCI-Standard č. 5 / / GB DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: CELKOVÝ VZHLED: Veselý, robustní, sportovní; dobře vyváţený; Kompaktní; délka měřená od kohoutku k zemi odpovídá zhruba délce měřené od kohoutku ke kořeni ocasu. CHOVÁNÍ / TEMPERAMENT: Veselá povaha se projevuje neustálým pohybem (vrtěním) ocasu a typickým horlivým pohybem zejména při práci na stopě zvěře, zcela beze strachu i v hustém houští. Jemný a přítulný pes, avšak plný ţivota a překypující energií. HLAVA Mozkovna: Dobře vyvinutá, jemně ciselovaná, ani příliš jemná, ani příliš hrubá. Stop: Stop vyjádřen, nachází se uprostřed mezi špičkou nosu a týlním hrbolem. Nosní houba: Dostatečně veliká ke snadnému zachycení i slabé stopy. Tlama: Kvadratická. Čelisti / zuby: Čelisti silné, s dokonalým, pravidelným a kompletním nůţkovým skusem, tj. horní řezáky těsně překrývají dolní řezáky a jsou posazeny v čelistech kolmo. Líce: Nevystupují. Oči: Vyplněné, ale ne vypoulené. Tmavě hnědé nebo hnědé, nikdy světlé, ale u játrově hnědých a játrově hnědě grošovaných a játrově skvrnitých tmavě oříškově hnědé, odpovídající zbarvení srsti; s inteligentním, měkkým výrazem, a mírným, avšak bdělým, zářivým a veselým pohledem; okraje očních víček těsně přiléhají. Uši: Zavěšené, nasazené nízko na úrovni očí. Uši jsou jemné, dosahují aţ ke špičce nosu. Jsou dobře pokryté dlouhou, hladkou, hedvábnou srstí. KRK: Přiměřené délky, svalnatý. Elegantně zasazen do správně skloněných plecí. Suchá kůţe na hrdle. TRUP: Silný, kompaktní. Horní linie: Pevná, rovná, od konce beder se mírně sklánějí ke kořeni ocasu. Bedra: Krátká, široká. Hrudník: Dobře vyvinutý, hrudní koš hluboký; vepředu není příliš široký ani příliš úzký. Ţebra dobře klenutá.

11 OCAS: Nasazen poněkud níţe neţ je hřbetní linie. V pohybu se musí ţivě pohybovat a je nesen vodorovně, nikdy nesmí být stočen nad hřbetní linii. Obvykle se kupíruje. Kupírovaný: Nikdy nesmí být natolik krátký, aby nebyl patrný jeho neúnavný, veselý pohyb při práci, ani tak dlouhý, aby tento pohyb nepříznivě ovlivňoval. Nekupírovaný: Lehce zahnutý, střední délky, v dobrém poměru s velikostí těla a propůjčuje psovi celkově vyváţený vzhled; v ideálním případě nedosahuje pod hlezno. U kořene je silný a zuţuje se do jemné špičky; v souladu s celkovým osrstěním je bohatě osrstěn (s praporci). V akci nesen ţivě a ţivě se pohybuje, nesen na úrovni hřbetní linie a ne výš; nikdy není nesen tak nízko, aby působil dojmem bojácnosti. KONČETINY: HRUDNÍ KONČETINY: Končetiny silných kostí, rovné, dostatečně krátké, aby dokázaly vyuţít koncentrované síly. Nejsou příliš krátké, aby omezovaly enormní horlivost, která se očekává od tohoto vynikajícího loveckého psa. Plece: Šikmo uloţené a suché. PÁNEVNÍ KONČETINY: Široké, záď je dobře zaoblená a velmi svalnatá. Končetiny silné kostry. Kolena: Dobře zaúhlená. Nárty: Pod hleznem krátké, umoţňující silný posuv. TLAPY: Pevné, se silnými nášlapnými polštářky, kočičí. CHODY / POHYB: Bezvadná akce končetin, se silným impulsem zezadu, prostorný. OSRSTĚNÍ SRST: Hladká, hedvábné textury, nikdy drátovitá ani vlnitá, ne příliš bohaté, nikdy kudrnatá. Hrudní končetiny, trup a pánevní končetiny nad hlezny pokryté delší srstí (s praporci). BARVA: Různé barvy. U jednobarevných jedinců není povolena bílá s výjimkou znaku na hrudi. VELIKOST A HMOTNOST: Psi cm (15 1/2 16") Feny cm ( /2") Hmotnost přibliţně 12,5 14,5 kg (28 32 lbs). VADY: Kaţdá odchylka od výše jmenovaných bodů se musí posuzovat jako vada, jejíţ hodnocení musí být v přesném poměru k jejímu stupni závaţnosti a k jejímu vlivu na celkový zdravotní stav a pohodu psa Diskvalifikován musí být kaţdý pes, u kterého se zřetelně projevují fyzické abnormality nebo poruchy chování. Poznámka: psi musí vykazovat dvě viditelně normálně vyvinutá varlata, nacházející se zcela v šourku. Tento pozměněný standard plemene vstupuje v účinnost od dubna 2004.

12 Popis hlavních partií kokra:

13 1. Jednobarevní psi - nemají bílé skvrny na těle, vyjma krku Zbarvení: černý zlatý hnědý 2. Vícebarevní psi černý s pálením sobolí hnědý spálením modrý bělouš oranţový bělouš hnědý bělouš modrý bělouš hněhý bělouš s pálením s pálením sobolí bělouš černo bílý plášťové sbarvení Bílé a plášťové zbarvení se vyskytuje i u psů zlatých, hnědých a sobolích.

14

15

16

17

18 Povaha: Anglický kokršpaněl je velmi optimistický pes, dávající najevo svou radost ze ţivota neustálým vrtěním ocasu. Měl by být TEMPERAMENTNÍ a VYROVNANÝ. Anglický kokršpaněl jako lovecký pes, je psem SAMOSTATNÝM, proto od něj nemůţeme čekat bezmeznou oddanost, se kterou splní kaţdé přání pána. Proto lidé, kteří opomenuli tuto vrozenou vlastnost a snaţí se z kokra udělat plemeno nesamostatné, tvrdí, ţe je kokr tvrdohlavý a neposlušný. Není, jen pouţívá svůj rozum!!!! Kokr je kontaktní pes, dává přednost lidské společnosti před psí, pokud mu není vzácná. Při výcviku je měkký, tvrdým zacházením ho můţeme zradit a jeho důvěru není snadné získat zpět.

19 Povaha: Některé povahové vlastnosti kokrů jsou závislé na zbarvení. Jednobarevní jedinci bývají dominantnější a suverénnější, zatímco vícebarevní bývají lépe vycvičitelní, ale také si lépe pamatují kaţdé špatné zacházení. Toto mé tvrzení samozřejmě není pravidlem, záleţí hodně na individualitě a na výchově. Kokr je milý a přátelský k lidem i psům, není-li zrazen. Miluje jakoukoli aktivitu, nejvíce ze všeho loveckou práci, zejména pak aportování vodní zvěře.

20 Lovecký pes: Kokr je vyšlechtěn jako slídič, má výborný nos a díky své velikosti a houţevnatosti snadno proniká i do hustého porostu. Hodí se i pro práci na stopách a pobarvených drahách, kde bez problémů zastane práci barváře. Většina kokrů má vrozenou vlohu k přinášení, proto jsou vyuţíváni jako aportéři drobné zvěře suchozemské i vodní.

21

22 Další vyuţití: Pro většinu lidí je kokr společníkem a členem rodiny, coţ mu vyhovuje, i kdyţ je to pes lovecký. Mnoho kokrů běhá agility, svou niţší rychlost dohání přesností. Díky výbornému nosu jsou pouţíváni na speciální pachové práce, např. vyhledávání drog nebo záchranářské práce

23 Péče o kokra: Zvýšenou pozornost je třeba věnovat uším, které nemůţou větrat a snadno se v nich vytvoří zánět. Proto je nutné uši čistit a po kaţdém koupání důkladně vytřít. Drápky je třeba zastřihávat, pokud si je pes neubrousí.

24 Péče o kokra: Péče o kokří dlouhou hedvábnou srst je velmi náročná, chceme-li ji udrţet ve výstavní, nebo alespoň dobré kondici. Srst musíme pravidelně rozčesávat a upravovat trimováním a stříháním. Holení zad strojkem je nestandardní, jedno takové ostříhání zničí psovi srst. Před výstavou je nutné kokra vykoupat a vyfénovat. Kaţdý, kdo přemýšlí o pořízení kokršpaněla, by si měl uvědomit, ţe péče o dlouhosrsté plemeno není legrace. Na to bohuţel mnoho lidí přijde pozdě, a pak na sídlištích potkáváme plstnaté kokří koule nebo kokří naháče kompletně vyholené strojkem, coţ nemůţe být nic příjemného, nemluvě o tom, jak to vypadá. Takových kokrů je bohuţel stále víc a vstupuje do obecného povědomí, ţe to takhle má být. Kaţdému chovateli je do pláče, kdyţ vidí zmařenou chovatelskou práci.

25 Odstrašující případy:

26 Chov anglického kokršpaněla: Chovné podmínky: Pes: bez lovecké zkoušky minimálně 1xV + 1xVD s loveckou zkouškou minimálně 1xVD Fena: bez lovecké zkoušky minimálně 2xVD s loveckou zkouškou minimálně 1xVD Rentgen DKK po 12. měsíci stáří Chrup toleruje se absence jednoho zubu P1 nebo M3, při zařazení do chovu musí být jeden rodič plnochrupý

27 Chov anglického kokršpaněla: Při chovu anglického kokršpaněla je důleţité stanovit smysluplné chovné cíle: 1.Zdraví: důleţité vyřazovat z chovu psy, jsou představují zdravotní riziko pro potomstvo PRA = progresivní retinální atrofie degenerace oční sítnice dědičnost: mutovaný homozygot postiţený jedinec, zdědil vadné geny od obou rodičů heterozygoz přenašeč zdědil vadný den po jednom rodiči zdravý homozygot -do chovu se můţe zařadit i přenašeč, ale jen ve spojení se zdravým psem

28 Chov anglického kokršpaněla: DKK = HD = displazie kyčelního kloubu - jamka a hlavice kyčelního kloubu do sebe nezapadá, kloub je nestabilní - dědičnost: dědičná není DKK, ale predispozice k DKK polygenní limitována více geny prahové onemocnění projeví se, kdyţ má jedinec určitý počet genů - stanovení: rentgen a následné vyhodnocení

29 Označení číselné Označení písemné Jiné označení Stadium 0 A - Ţádné známky DKK 1 B -/+ Přechodné stadium 2 C + Lehká DKK 3 D ++ Střední DKK 4 E +++ Těţká DKK

30 2. Exteriér: Chov anglického kokršpaněla: do chovu je třeba vybírat jedince odpovídající standartu dědičnost zbarvení kokršpaněla je velice komplikovaná, většinou se vyuţívá spojení dvou jednobarevných nebo dvou vícebarevných jedinců, méně časté je spojení jednobarevného a vícebarevného jedince V poslední době si z výstav odnášejí nejlepší hodnoceni malí kokři, kteří zdaleka nedosahují kohoutkové výšky předepsané standardem. Tito jedinci nemají dostatečné předpoklady pro loveckou práci, přesto jsou mnoha rozhodčími exteriéru velmi oblíbení. Podle mého názoru by si chovatelé měli uvědomit, ţe anglický kokršpaněl je velmi staré lovecké plemeno a tato módní vlna zmenšování můţe ohrozit celý chov.

31 Chov anglického kokršpaněla: 3. Výkon: Lovecké zkoušky slídičů: ZKOUŠKY VLOH - ZV odhalují vrozené vlohy psa, kvalitu jeho nosu, hlasitost, povahu a schopnosti k dalšímu náročnějšímu výcviku. PODZIMNÍ ZKOUŠKY PZ splnění limitních disciplin nebo PZ v kterékoliv ceně kvalifikuje loveckého slídiče jako lovecky upotřebitelného pro dohledání a přinášení drobné zvěře. LESNÍ ZKOUŠKY LZ splnění limitních disciplin nebo LZ v kterékoliv ceně kvalifikuje loveckého slídiče jako lovecky upotřebitelného pro vyhledání a dosled spárkaté zvěře v lesních honitbách a ve všech jiných honitbách, kde je plánován odstřel spárkaté zvěře.

32 Chov anglického kokršpaněla: ZKOUŠKY SPECIÁLNÍ VODNÍ PRÁCE SVP kvalifikují psa jako lovecky upotřebitelného k dohledávání a přinášení drobné zvěře v honitbách s rozsáhlými vodními plochami a chovem vodní zvěře. BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY BZ kvalifikují psa jako lovecky upotřebitelného pro lov a dosled spárkaté zvěře, jejíţ stopa je stará více neţ 12 hodin.

33 Chov anglického kokršpaněla: VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY VZ jsou nejvyšším typem zkoušek z loveckého výkonu. Psi, kteří je úspěšně absolvují, prokáţí schopnost všestranně pracovat v lese, v poli i ve vodě, mohou být zapsáni v plemenné knize jako psi univerzální U. MEMORIÁL MILENY ŠTĚRBOVÉ MMŠ je vrcholnou Mezinárodní soutěţí slídičů.

34 Počet štěňat Chov anglického kokršpaněla: Chovná základna v chovné sezóně 2008: Počet vrhů Počet importů Uchovnění psi Uchovněné feny

35 Třídy: Výstavy psů: tř. štěňat měsíců tř. dorostu měsíců tř. mladých měsíců mezitřída měsíců tř. otevřená - od 15 měsíců bez omezení tř. pracovní - od 15 měsíců, pouze pro psy a feny s uznanou zkouškou z výkonu tř. vítězů - od 15 měsíců, pro psy a feny s přiznaným šampionátem, příp. titulem národní, klubový vítěz, vítěz speciální výstavy tř. šampionů - od 15 měsíců, pro psy a feny s přiznaným šampionátem tř. veteránů - od 8 let neomezeně

36 Výstavy psů: Známky: VN - velmi nadějný N - nadějný V - výborný VD - velmi dobrý D - dobrý dostatečný nedostatečný ve třídě dorostu

37 Tituly: Výstavy psů: tř. mladých - CAJC mezitřída, tř. otevřená, pracovní, vítězů a šampionů - CAC, reservní CAC tř. veteránů - Nejhezčí veterán Mezinárodní výstava psů - zadávají se tituly CAJC, CAC, reservní CAC, CACIB, reservní CACIB, BOB, BIG, BIS Národní výstava - zadávají se tituly CAJC, CAC, reservní CAC, NV, BOB, BIG, BIS Klubová výstava - zadávají se tituly CAJC, CAC, reservní CAC, KV, KVM, BOB Speciální výstava - zadávají se tituly CAJC, CAC, reservní CAC, VSV, BOB

38 Výstavy psů: CAJC - můţe být udělen mladému psovi a feně V1, oba drţitelé CAJC postupují do soutěţe o titul BOB CAC - můţe být zadán v mezitřídě, tř. otevřené, pracovní, vítězů a šampionů, kaţdému psovi a feně se známkou V1, postupují do soutěţe o CACIB reservní CAC -můţe být zadán psovi a feně se známkou V2, CACIB - jednomu psovi a jedné feně z konkurence všech CAC reservní CACIB - můţe být zadán druhému nejlepšímu psovi a feněs titulem CAC nebo reservní CAC NV = Národní vítěz; KV = Klubový vítěz; VSV = Vítěz speciální výstavy BOB (BEST OF BRED) = Vítěz plemene, do soutěţe o tento titul postupují pes a fena, kterým byl zadán titul CACIB, oba CAJC a oba V1 ze tř. veteránů BIG (BEST IN GROUP) nebo BOG (BEST OF GROUP) = Vítěz skupiny (pro kaţdou z 10 skupin FCI) - do soutěţe nastupují BOB všech plemen dané skupiny BOD (BEST OF DAY) = Vítěz dne - zadává se v případě, ţe výstava je rozdělena do více dnů; nastupují všichni BIG BIS (BEST IN SHOW) = Nejlepší pes výstavy - do soutěţe nastupují všichni BIG, u vícedenních výstav všichni BOD

KERRY BLUE TERIÉR (KERRY BLUE TERRIER)

KERRY BLUE TERIÉR (KERRY BLUE TERRIER) FCI-Standard č. 3 / 11. 05. 2005/ GB KERRY BLUE TERIÉR (KERRY BLUE TERRIER) ZEMĚ PŮVODU: Irsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 19.04.2005. VYUŽITÍ: Používá se k těžké práci při lovu vyder

Více

LABRADOR RETRIEVER. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique)

LABRADOR RETRIEVER. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 12.01.2011/EN FCI-Standard č. 122 LABRADOR RETRIEVER LABRADORSKÝ RETRÍVR 2 ZEMĚ PŮVODU:

Více

FCI-Standard č. 11 / / GB BULL TERRIER BULTERIÉR

FCI-Standard č. 11 / / GB BULL TERRIER BULTERIÉR FCI-Standard č. 11 / 12. 1. 2001/ GB BULL TERRIER BULTERIÉR 2 ZEMĚ PŮVODU: Velká Británie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 4. 11. 2008. VYUŽITÍ: Teriér. KLASIFIKACE F.C.I.: Skupina 3 Teriéři.

Více

JACK RUSSELL TERIÉR (JACK RUSSELL TERRIER)

JACK RUSSELL TERIÉR (JACK RUSSELL TERRIER) FCI-Standard č. 345 / 09. 08. 2004/ GB JACK RUSSELL TERIÉR (JACK RUSSELL TERRIER) ZEMĚ PŮVODU: Anglie ZEMĚ VÝVOJE: Austrálie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 25.10.2000. VYUŽITÍ: Dobrý pracovní

Více

SCOTTISH TERRIER SKOTSKÝ TERIÉR

SCOTTISH TERRIER SKOTSKÝ TERIÉR FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 10.01.2011/EN FCI-Standard č. 73 SCOTTISH TERRIER SKOTSKÝ TERIÉR 2 ZEMĚ PŮVODU: Velká Británie.

Více

SETTER ANGLAIS (English Setter)

SETTER ANGLAIS (English Setter) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) Standard FCI N 2 / 23.11.2009 / F SETTER ANGLAIS (English Setter) 2 Překlad do francouzštiny

Více

BULLMASTIFF BULMASTIF

BULLMASTIFF BULMASTIF FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 19.01.2011/EN FCI-Standard č. 157 BULLMASTIFF BULMASTIF ZEMĚ PŮVODU: Velká Británie. Překlad:

Více

BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya Psovaya Borzaya)

BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya Psovaya Borzaya) F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 193 / 22.11.2006 / D, GB BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya

Více

RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier)

RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier) 10.01.2011/EN FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard N 327 RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier) PŘEKLAD FCI:

Více

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06.

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06. FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06. 1999/D EURASIER ZEMĚ PŮVODU: Německo DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO

Více

Standard plemene tak, jak ho uvádí ČMKU. Rhodéský ridgeback (Rhodesian Ridgeback) PŘEKLAD: Jochen H.Eberhardt

Standard plemene tak, jak ho uvádí ČMKU. Rhodéský ridgeback (Rhodesian Ridgeback) PŘEKLAD: Jochen H.Eberhardt Standard plemene tak, jak ho uvádí ČMKU Rhodéský ridgeback (Rhodesian Ridgeback) PŘEKLAD: Jochen H.Eberhardt ZEMĚ PŮVODU: Jižní Afrika. Standard zpracovaly kynologické organizace Kennel Union of South

Více

AMERICKÝ KOKRŠPANĚL (AMERICAN COCKER SPANIEL)

AMERICKÝ KOKRŠPANĚL (AMERICAN COCKER SPANIEL) FCI-Standard č. 167 / 22. 01. 1999/ GB AMERICKÝ KOKRŠPANĚL (AMERICAN COCKER SPANIEL) ZEMĚ PŮVODU: U.S.A. DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 17.05.1993. VYUŽITÍ: Slídič, společenský pes. KLASIFIKACE

Více

Standard FCI č. 51 / 14.11.2000 / F FINSKÝ HONIČ. (Suomenajokoira)

Standard FCI č. 51 / 14.11.2000 / F FINSKÝ HONIČ. (Suomenajokoira) Standard FCI č. 51 / 14.11.2000 / F FINSKÝ HONIČ (Suomenajokoira) 2 PŘEKLAD DO FRANCOUZŠTINY : Dr.J.-M. Paschoud a Prof. R. Triquet. PŘEKLAD DO ČEŠTINY : Helena Dvořáková PŮVOD : Finsko. DATUM ZVEŘEJNĚNÍ

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) ZEMĚ PŮVODU: Německo HOVAWART (Hovawart) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 12.01.1998

Více

WEST HIGHLAND WHITE TERRIER WEST HIGHLAND WHITE TERIÉR

WEST HIGHLAND WHITE TERRIER WEST HIGHLAND WHITE TERIÉR FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 12.01.2011/EN FCI-Standard č. 85 WEST HIGHLAND WHITE TERRIER WEST HIGHLAND WHITE TERIÉR

Více

FCI standard č.: 98 / 29.11.2000 / D NĚMECKÝ DRÁTOSRSTÝ OHAŘ DEUTSCH DRAHTHAAR

FCI standard č.: 98 / 29.11.2000 / D NĚMECKÝ DRÁTOSRSTÝ OHAŘ DEUTSCH DRAHTHAAR FCI standard č.: 98 / 29.11.2000 / D NĚMECKÝ DRÁTOSRSTÝ OHAŘ DEUTSCH DRAHTHAAR ZEMĚ PŮVODU: Německo. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 10. 2000. POUŽITÍ: V souladu s jeho určením všestranně

Více

(English setter) Sekce 2.2 britští a irští stavěcí psi S pracovní zkouškou. Je to středně velký pes, čistých linií, elegantního vzhledu i pohybu.

(English setter) Sekce 2.2 britští a irští stavěcí psi S pracovní zkouškou. Je to středně velký pes, čistých linií, elegantního vzhledu i pohybu. Standard FCI č. 2/07.09.98 / F ANGLICKÝ SETR (English setter) Překlad do francouzštiny : prof. R. Triquet Překlad do češtiny : Helena Dvořáková Původ : Velká Británie Datum zveřejnění platného standardu

Více

FCI-Standard č. 312 / / GB NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER

FCI-Standard č. 312 / / GB NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER FCI-Standard č. 312 / 05. 02. 1999 / GB NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER 2 ZEMĚ PŮVODU: Kanada DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 24.06.1987. VYUŽITÍ: Tolling retrívr běhá, skáče a hraje si

Více

FCI - Standard č. 309 / / D SHAR-PEI (ŠARPEJ)

FCI - Standard č. 309 / / D SHAR-PEI (ŠARPEJ) FCI - Standard č. 309 / 09. 08. 1999 / D SHAR-PEI (ŠARPEJ) PŘEKLAD DO NĚMČINY: Dr. J.-M. Paschoud, paní R. Binder. a paní E.Peper ZEMĚ PŮVODU: Čína PATRONÁT: F.C.I. 2 DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO

Více

CHESAPEAKE BAY RETRÍVR (CHESAPEAKE BAY RETRIEVER)

CHESAPEAKE BAY RETRÍVR (CHESAPEAKE BAY RETRIEVER) FCI-Standard č. 263 / 12. 03. 1999/ GB CHESAPEAKE BAY RETRÍVR (CHESAPEAKE BAY RETRIEVER) ZEMĚ PŮVODU: USA. DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 14.02.1995. VYUŽITÍ: Retrívr stejně výkonný na zemi,

Více

Najdete zde i základní výstavní hodnocení a výsledek RTG (rentgenu) kloubů.

Najdete zde i základní výstavní hodnocení a výsledek RTG (rentgenu) kloubů. 1 JAK ČÍST BONITAČNÍ KÓD Bonitačním kódem rozumíme zapsání předností, ale hlavně vad posuzovaného jedince pomocí předepsané tabulky. Pro úplného laika je to potom směs čísel a písmen na jednom řádku. V

Více

Bonitační karta Cane Corso klub Česká republika, z. s.

Bonitační karta Cane Corso klub Česká republika, z. s. Bonitační karta Cane Corso klub Česká republika, z. s. Jméno: Datum narození: Pohlaví: Otec: Chovatel: Chovatelská stanice.: Číslo zápisu: Matka: Majitel: Výsledky RTG DKK: DLK: Jiné: Další vyšetření:

Více

FCI-Standard č. 40 / / GB IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER IRSKÝ SOFT COATED WHEATEN TERIÉR

FCI-Standard č. 40 / / GB IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER IRSKÝ SOFT COATED WHEATEN TERIÉR FCI-Standard č. 40 / 25. 04. 2001 / GB IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER IRSKÝ SOFT COATED WHEATEN TERIÉR 2 ZEMĚ PŮVODU: Irsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 27.01.2001. VYUŽITÍ: Malí rolníci

Více

Standard FCI č. 129 / / F. SMÅLANDSKÝ HONIČ (Smålandsstövare)

Standard FCI č. 129 / / F. SMÅLANDSKÝ HONIČ (Smålandsstövare) Standard FCI č. 129 /07.08.1998 / F SMÅLANDSKÝ HONIČ (Smålandsstövare) PŘEKLAD DO FRANCOUZŠTINY : Dr. J.-M. Paschoud a kol. PŘEKLAD Z FRANCOUZŠTINY : Helena Dvořáková PŮVOD : Švédsko. 2 DATUM ZVEŘEJNĚNÍ

Více

Standard Nº. 15.01.2011 / SCHVÁLENÍ SKG CL. KONTINENTÁLNÍ BULDOK (Continental bulldog)

Standard Nº. 15.01.2011 / SCHVÁLENÍ SKG CL. KONTINENTÁLNÍ BULDOK (Continental bulldog) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) Standard Nº. 15.01.2011 / SCHVÁLENÍ SKG CL Překlad: Kateřina Samková KONTINENTÁLNÍ BULDOK

Více

FRANCOUZSKÝ ČERNOBÍLÝ HONIČ CHIEN FRANÇAIS BLANC ET NOIR

FRANCOUZSKÝ ČERNOBÍLÝ HONIČ CHIEN FRANÇAIS BLANC ET NOIR FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) Standard FCI č. 220 / 12.01.2009 / F FRANCOUZSKÝ ČERNOBÍLÝ HONIČ CHIEN FRANÇAIS BLANC ET

Více

ITALSKÝ CHRTÍK (PICCOLO LEVRIERO ITALIANO)

ITALSKÝ CHRTÍK (PICCOLO LEVRIERO ITALIANO) FCI standard č. 200 / 17. 06. 1998 / GB ITALSKÝ CHRTÍK (PICCOLO LEVRIERO ITALIANO) ZEMĚ PŮVODU: Itálie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 30.03.1992. VYUŽITÍ: Dostihový pes. KLASIFIKACE F.C.I.:

Více

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK - STANDARD

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK - STANDARD PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK - STANDARD CELKOVÝ VZHLED Malý hladkosrstý pes, téměř kvadratické, kompaktní tělesné stavby. Vzdor svému malému vzrůstu dobře pohyblivý a vytrvalý. Dobrý pohlavní výraz psa i feny. CHOVÁNÍ

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) ZEMĚ PŮVODU: Německo HOVAWART (Hovawart) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 12.01.1998

Více

Návrh nové bonitační karty

Návrh nové bonitační karty Návrh nové bonitační karty Bonitační karta je zkrácená a vychází ze standardu švýcarského honiče. Bude graficky upravená na jednu stránku. Bonitační kód bude uvádět u jedince se samými nulami (bez chyb)

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08.

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08.91 / D Aktualizováno: 9. 2. 2011 CELKOVÝ ZJEV: Německý ovčák je pes

Více

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 06.05.1988

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 06.05.1988 F E D E R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 113 / 01.12.1989 / D BRIARD (Berger de Brie) ZEMĚ PŮVODU:

Více

SLOVNÍČEK POJMŮ-VÝKLAD výstavy psů výstavní třídy tituly

SLOVNÍČEK POJMŮ-VÝKLAD výstavy psů výstavní třídy tituly Druhy výstav SLOVNÍČEK POJMŮ-VÝKLAD výstavy psů výstavní třídy tituly Mezinárodní výstava psů zadávají se tituly CAJC, CAC, res.cac, CACIB, res.cacib, BOB, BIG, BIS, BOS Národní výstava zadávají se tituly

Více

FCI - Standard č. 218 / / D ČIVAVA CHIHUAHUA. (Chihuahueno)

FCI - Standard č. 218 / / D ČIVAVA CHIHUAHUA. (Chihuahueno) FCI - Standard č. 218 / 20. 10. 2004 / D ČIVAVA CHIHUAHUA (Chihuahueno) PŘEKLAD DO NĚMČINY: Dr.J.-M.Paschoud a paní Ruth Binder-Gresly. Překlad změn byl proveden ve spolupráci s F.C.A. (Argentina). ZEMĚ

Více

Standard FCI č.336 / / F. ŠPANĚLSKÝ VODNÍ PES CHIEN D EAU ESPAGNOL (Perro de Agua Español)

Standard FCI č.336 / / F. ŠPANĚLSKÝ VODNÍ PES CHIEN D EAU ESPAGNOL (Perro de Agua Español) Standard FCI č.336 /03.09.1999 / F ŠPANĚLSKÝ VODNÍ PES CHIEN D EAU ESPAGNOL (Perro de Agua Español) PŘEKLAD DO FRANCOUZŠTINY : Dr. J.M. Paschoud. PŘEKLAD Z FRANCOUZŠTINY : Helena Dvořáková ZEMĚ PŮVODU

Více

Standard FCI č. 132 / / F. HAMILTONŮV HONIČ (Hamiltonstövare)

Standard FCI č. 132 / / F. HAMILTONŮV HONIČ (Hamiltonstövare) Standard FCI č. 132 /07.08.1998 / F HAMILTONŮV HONIČ (Hamiltonstövare) 2 PŘEKLAD DO FRANCOUZŠTINY : Dr.J.-M. Paschoud a spolupracovníci. PŘEKLAD Z FRANCOUZŠTINY : Helena Dvořáková ZEMĚ PŮVODU : Švédsko.

Více

ITALSKÝ CHRTÍK. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique)

ITALSKÝ CHRTÍK. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI - Standard č. 200 / 17.12.2015 překlad: Ing. Hana Petrusová ITALSKÝ CHRTÍK (Piccolo

Více

VYUŽITÍ: Lov na dohled. Nomádi v něm kromě toho vidí zvíře, kterým se mohou pyšnit, i společníka.

VYUŽITÍ: Lov na dohled. Nomádi v něm kromě toho vidí zvíře, kterým se mohou pyšnit, i společníka. FCI-Standard č. 307 / 03. 06. 1998 / GB AZAVAK (AZAWAKH) ZEMĚ PŮVODU: Mali PATRONÁT: Francie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 22.08.1994. VYUŽITÍ: Lov na dohled. Nomádi v něm kromě toho vidí

Více

KYNOLOGICKÉ VÝSTAVY rozdělení výstav, třídy psů, známky z hodnocení, zadávané tituly...

KYNOLOGICKÉ VÝSTAVY rozdělení výstav, třídy psů, známky z hodnocení, zadávané tituly... KYNOLOGICKÉ VÝSTAVY rozdělení výstav, třídy psů, známky z hodnocení, zadávané tituly... Rozdělení výstav Oblastní a krajské Speciální Klubové se zadáváním titulu Klubový vítěz Klubové bez zadávání titulu

Více

AUSTRALSKÁ KELPIE (Australian Kelpie)

AUSTRALSKÁ KELPIE (Australian Kelpie) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B - 6530 Thuin (Belgie) 11.12.2012/EN Překlad: Welsh corgi a kelpie klub CZ F.C. I.-Standard č. 293 AUSTRALSKÁ KELPIE

Více

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cao da Serra de Aires) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 27.02.

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cao da Serra de Aires) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 27.02. F E D E R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 93 / 27.02.1996 / GB PORTUGALSKÝ OVČÁK (Cao da Serra

Více

NĚMECKÝ JAGDTERIÉR (DEUTSCHER JAGDTERRIER)

NĚMECKÝ JAGDTERIÉR (DEUTSCHER JAGDTERRIER) FCI standard č.: 103 / 20.1.1998 / D NĚMECKÝ JAGDTERIÉR (DEUTSCHER JAGDTERRIER) ZEMĚ PŮVODU: Německo. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 05.02.1996. POUŽITÍ: Všestranně použitelný lovecky

Více

VÝSTAVNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ PUDLŮ, z. s.

VÝSTAVNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ PUDLŮ, z. s. VÝSTAVNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ PUDLŮ, z. s. Tento výstavní řád je platný pro oblastní výstavy pudlů (dále jen OVP) a klubové výstavy pudlů (dále jen KVP) pořádané Klubem chovatelů pudlů, z.s. (dále jen KCHP).

Více

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého I. Všeobecné Podkladem tohoto hodnocení exteriéru jsou plemenné znaky, uvedené ve standardu FCI č. 254 pro alpského brakýře jezevčíkovitého (dále jen

Více

Změny ve Výstavním řádu FCI a ČMKU

Změny ve Výstavním řádu FCI a ČMKU Změny ve Výstavním řádu FCI a ČMKU NĚKOLIK SLOV ÚVODEM Následující povídání nebude jen o faktických změnách nebo spíše novinkách ve Výstavním řádu ČMKU a FCI. Některé body budou připomenutím toho, co platí

Více

FCI standard č.: 58 / / D. GROSSER SCHWEIZER SENNENHUND Velký švýcarský salašnický pes

FCI standard č.: 58 / / D. GROSSER SCHWEIZER SENNENHUND Velký švýcarský salašnický pes FCI standard č.: 58 / 5.5.2003 / D GROSSER SCHWEIZER SENNENHUND Velký švýcarský salašnický pes 2 ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 03. 2003. POUŽITÍ: Původně hlídací

Více

APPENZELLER SENNENHUND

APPENZELLER SENNENHUND FCI standard č.: 46 / 5.5.2003 / D APPENZELLER SENNENHUND APPENZELLSKÝ SALAŠNICKÝ PES ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 03. 2003. POUŽITÍ: Honácký, ovčácký, strážní

Více

RUSKO-EVROPSKÁ LAJKA

RUSKO-EVROPSKÁ LAJKA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 02.03.2011/EN 08.03.2012/CZ Překlad: Kateřina Samková FCI-Standard N 304 RUSKO-EVROPSKÁ

Více

BIŠONEK (Bichon à poil frisé)

BIŠONEK (Bichon à poil frisé) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SEKRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1, B-6530 Thuin FCI-Standard č. 215 / 02.09.2016 Překlad: Ing. Hana Petrusová BIŠONEK (Bichon à poil frisé) Tento obrázek nemusí

Více

FCI standard č.: 45 / / D. BERNER SENNENHUND (BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES) (Dürrbächler)

FCI standard č.: 45 / / D. BERNER SENNENHUND (BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES) (Dürrbächler) FCI standard č.: 45 / 5.5.2003 / D BERNER SENNENHUND (BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES) (Dürrbächler) 2 ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 03. 2003. POUŽITÍ: Původně hlídací,

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: Speciální výstava Slovenských čuvačů (SVSČ) Brno 6. 10. 2019 Místo konání: KK Zetor Brno, Jedovnická 7a, 628 00 Brno GPS souřadnice: Loc: 49 12 56.248 N, 16 40 31.312 E Se zadáváním titulů a čekatelství:

Více

Standard FCI č. 114/ 25.09.1998/ F EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER OHAŘ Z PONT-AUDEMER

Standard FCI č. 114/ 25.09.1998/ F EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER OHAŘ Z PONT-AUDEMER Standard FCI č. 114/ 25.09.1998/ F EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER OHAŘ Z PONT-AUDEMER 2 PŮVOD : Francie. DATUM ZVEŘEJNĚNÍ PLATNÉHO STANDARDU : 06.05.1964. POUŽITÍ : stavěcí pes (ohař). KLASIFIKACE F.C.I. : Skupina

Více

Dobrman Dobermann F.C.I. - Standard č. 143 / / D

Dobrman Dobermann F.C.I. - Standard č. 143 / / D There are no translations available. Dobrman Dobermann F.C.I. - Standard č. 143 / 14.02.1994 / D ZEMĚ PŮVODU: Německo POUŽITÍ: doprovodný, obranný a služební pes ZAŘAZENÍ FCI: Skupina 2: - pinčové a knírači

Více

VÝMARSKÝ OHAŘ (WEIMARANER)

VÝMARSKÝ OHAŘ (WEIMARANER) FCI - Standard č. 99/13. 02. 2002/D VÝMARSKÝ OHAŘ (WEIMARANER) ZEMĚ PŮVODU: Německo. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 27. 02. 1990. VYUŽITÍ: všestranný lovecky upotřebitelný pes (ohař).

Více

Bonitační karta. Míry psa. A šířka hlavy B délka čenichové partie C délka hlavy

Bonitační karta. Míry psa. A šířka hlavy B délka čenichové partie C délka hlavy Bonitační karta Míry psa A délka hlavy B délka čenichové partie C výška v kohoutku D hloubka hrudníku E obvod hrudníku F délka těla A šířka hlavy B délka čenichové partie C délka hlavy Celkový vzhled 1

Více

Standard FCI Nr. 000 / / EN/ CZ/ MOSKEVSKÝ STRÁŽNÍ PES (Moscow Watch Dog) (Moskovskaya Storozhevaya)

Standard FCI Nr. 000 / / EN/ CZ/ MOSKEVSKÝ STRÁŽNÍ PES (Moscow Watch Dog) (Moskovskaya Storozhevaya) 1 MOSKEVSKÝ STRÁŽNÍ PES (Moscow Watch Dog) (Moskovskaya Storozhevaya) 2 PŘEKLAD FCI: O. Shebarova, edited by E. Yerusalimsky. Revised by Jennifer Mulholland and Renée Sporre-Willes. PŘEKLAD CZ: Natálie

Více

FCI-Standard č. 230 / / GB. DO-KHYI (Tibetská doga)

FCI-Standard č. 230 / / GB. DO-KHYI (Tibetská doga) FCI-Standard č. 230 / 02. 04. 2004 / GB DO-KHYI (Tibetská doga) 2 ZEMĚ PŮVODU: Tibet. PATRONÁT : FCI. DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 24.03.2004. VYUŽITÍ: Společenský, hlídací a strážní pes.

Více

NĚMECKÝ KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ

NĚMECKÝ KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ FCI - Standard č. 119/29.11.2000/D NĚMECKÝ KRÁTKOSRSTÝ OHAŘ (DEUTSCH KURZHAAR) ZEMĚ PŮVODU: Německo DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 10. 2000. VYUŽITÍ: všestranný lovecky upotřebitelný

Více

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Ratier de Prague) Standard země původu (ČMKU)

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Ratier de Prague) Standard země původu (ČMKU) PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Ratier de Prague) Standard země původu (ČMKU) ZEMĚ PŮVODU: Česká republika. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO PŮVODNÍHO STANDARDU: 12. října. 1980 POUŽITÍ: Společenské plemeno KLASIFIKACE F.C.I.:

Více

Výstavnictví, posuzování exteriéru psa

Výstavnictví, posuzování exteriéru psa Výstavnictví, posuzování exteriéru psa Metody posuzování, Typy výstav, Ohodnocení psa, Přihlášení psa na výstavu Exteriér, standart, Posuzování Posuzováním míníme především porovnávání exteriéru psa s

Více

COLLIE (ROUGH) KOLIE DLOUHOSRSTÁ

COLLIE (ROUGH) KOLIE DLOUHOSRSTÁ FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 22.11.2012 /EN (poslední úpravy jsou vytučněny) FCI-Standard N 156 COLLIE (ROUGH) KOLIE

Více

ZÁPADOSIBIŘSKÁ LAJKA

ZÁPADOSIBIŘSKÁ LAJKA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 02.03.2011/EN 10.04.2012/CZ Překlad: Kateřina Samková FCI-Standard N 306 ZÁPADOSIBIŘSKÁ

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE DOBRMAN. SECRETARIAT GENERAL: 14, Rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE DOBRMAN. SECRETARIAT GENERAL: 14, Rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GENERAL: 14, Rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr.143 / 14.02.1994 / D ZEMĚ PŮVODU: Německo DOBRMAN POUŽITÍ: doprovodný, obranný

Více

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ PODMÍNKY PRO ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU OBECNÁ USTANOVENÍ 1) Podmínky pro zařazení do chovu dané tímto předpisem KCHBC musí splňovat také

Více

PERUÁNSKÝ NAHÁČ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique)

PERUÁNSKÝ NAHÁČ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 13.08.2013 / EN 20.08.2013 / CZ Překlad: Kateřina Samková Standard-FCI N 310 PERUÁNSKÝ NAHÁČ

Více

AMERICKÁ AKITA (American Akita)

AMERICKÁ AKITA (American Akita) F É D É R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I. - Standard č. 344 / 05.01.2006 / GB AMERICKÁ AKITA (American Akita)

Více

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého I. Všeobecné Podkladem těchto hodnocení exteriéru jsou rasové znaky, uvedené ve standardu pro alpskou braku jezevčíkovitou. Hodnocení smí být prováděno

Více

KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ

KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ ZKO 394 Újezd nad Lesy pořádá dne 14. 10. 2018 v areálu KC Rychety (www.rychety.cz) KRAJSKOU VÝSTAVU PSŮ všech plemen (vyjma plemene NO) Program výstavy: 7:30 9:15 přejímka psů od 9:30 posuzování psů v

Více

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cane da Pastore Bergamasco)

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cane da Pastore Bergamasco) F E D E R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 194 / 01.06.1992 / GB BERGAMSKÝ OVČÁK (Cane da Pastore

Více

IRSKÝ VLKODAV (IRISH WOLFHOUND)

IRSKÝ VLKODAV (IRISH WOLFHOUND) FCI-Standard č. 160 / 02. 04. 2001 / GB IRSKÝ VLKODAV (IRISH WOLFHOUND) ZEMĚ PŮVODU: Irsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 13.03.2001. VYUŽITÍ: Až do konce 17. století se irští vlkodavové

Více

Oblastní výstavu psů

Oblastní výstavu psů ZKO Horní Počernice www.zkohornipocernice.cz pořádá Oblastní výstavu psů mimo plemeno NO spojenou se Speciální výstavou AMKČR www.amkcr.eu + Klubovou výstavou Eurasier klubu (se zadáním KV a CAC) http://www.eurasier.cz/

Více

F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E

F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E 1 F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) FCI - Standard č. 61 / 21.1.2004 / D ST. BERNHARDSHUND (BERNHARDINER)

Více

KATALÁNSKÝ OVČÁK (GOS D ATURA CATALA)

KATALÁNSKÝ OVČÁK (GOS D ATURA CATALA) FCI-Standard č. 87 / 13. 09. 2004/ GB KATALÁNSKÝ OVČÁK (GOS D ATURA CATALA) ZEMĚ PŮVODU: Španělsko, Katalánsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 26.05.1982. VYUŽITÍ: Podstata tohoto plemene

Více

PROPOZICE 3. 5. 2015

PROPOZICE 3. 5. 2015 Klubová výstava a VII. ročník Memoriálu Doc. Viléma Kurze se zadáváním titulů Klubový vítěz, Klubová vítězka PROPOZICE 3. 5. 2015 při MVP Praha na výstavišti Praha-Letňany Uzávěrka přihlášek: 26. 4. 2015

Více

VÝMARSKÝ OHAŘ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique)

VÝMARSKÝ OHAŘ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique) 26.05.2015/ DE FCI-Standard č.99 VÝMARSKÝ OHAŘ Překlad z německého originálu: ing. Iva Černohubová

Více

Speciální výstava Bloodhound clubu CZ

Speciální výstava Bloodhound clubu CZ Speciální výstava Bloodhound clubu CZ 11.9.2016 Rekreační středisko Hálův mlýn - Lažánky 42, 664 71 Rozhodčí: p.petr Řehánek Přejímka psů: od 9.00 hodin Začátek posuzování: 10.00 hodin Nezapomeňte průkaz

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV Českomoravská kynologická unie, Českomoravská kynologická jednota a Klub chovatelů českých fousků, z. s. PROPOZICE KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV s tituly CAC, res. CAC, CAJC, BOJ, BOV, BOS a BOB

Více

VÝCHODOSIBIŘSKÁ LAJKA

VÝCHODOSIBIŘSKÁ LAJKA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 02.03.2011/EN 30.03.2012/CZ Překlad: Kateřina Samková FCI-Standard N 305 VÝCHODOSIBIŘSKÁ

Více

STANDARD francouzského buldočka

STANDARD francouzského buldočka STANDARD francouzského buldočka F.C.I. Standard č. 101 / 9.1.2003/F ( BOULEDOGUE FRANCAIS ) Země původu: Francie Datum publikace platného originálního standardu: 28.04.1995 Použití: společenský, hlídací

Více

West highland white teriér

West highland white teriér West highland white teriér West highland white teriér (westík) pochází z West Highland ve Skotsku. West highland white teriér má za předka kernteriéra, díky cílené plemenitbě však vznikla plemena rozdílných

Více

Rozhodčí sobotní výstavy. Rozhodčí nedělní výstavy. Vystavovaná plemena

Rozhodčí sobotní výstavy. Rozhodčí nedělní výstavy. Vystavovaná plemena KLUB CHOVATELŮ HONIČŮ Propozice Klubová výstava 2014 se zadáváním titulů CAJC, CAC, klubový vítěz mladých a klubový vítěz v sobotu 7. června 2014 Klubová výstava 2014 se zadáváním titulů CAJC, CAC, vítěz

Více

Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU:

Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU: Udělování titulů Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU: Udělování titulu "KLUBOVÝ ŠAMPION Tento titul je udělován každému psovi nebo feně v majetku člena klubu a to po trojím

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz Středoevropská speciální výstava Slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Místo konání: Chržín 1, Stará Fara www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz Středoevropské speciální výstavy SC Nejlepší pes Středoevropské

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: PROPOZICE Speciální výstava Slovenských čuvačů Chržín 1, Stará Fara, 6. 5. 2017 www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz speciální výstavy Vítězka speciální výstavy Nejlepší mladý speciální výstavy BOJ

Více

9. Hlubockou krajskou výstavu psů všech plemen mimo NO

9. Hlubockou krajskou výstavu psů všech plemen mimo NO Č E S K O M O R A V S K Á K Y N O L O G I C K Á U N I E SDRUŽENÍ KYNOLOGICKÝCH KLUBŮ ČESKOBUDĚJOVICKÁ KYNOLOGICKÁ SPOLEČNOST pořádají 9. Hlubockou krajskou výstavu psů všech plemen mimo NO a speciální

Více

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA AMERICKÝCH KOKRŠPANĚLŮ. sobota 21. listopadu 2015 Motel ŽELEZNÉ HORY, Kojice u Chvaletic

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA AMERICKÝCH KOKRŠPANĚLŮ. sobota 21. listopadu 2015 Motel ŽELEZNÉ HORY, Kojice u Chvaletic Českomoravská kynologická unie Český kynologický svaz American Cocker Club ČR SPECIÁLNÍ VÝSTAVA AMERICKÝCH KOKRŠPANĚLŮ sobota 21. listopadu 2015 Motel ŽELEZNÉ HORY, Kojice u Chvaletic Program: 9.00 10.30

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ www:

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ   www: Klubová výstava se zadáváním titulů Nejlepší pes výstavy, Nejlepší fena výstavy PROPOZICE Datum konání: 2. 10. 2016 Místo konání: Brno - Líšeň, Jedovnická 7a, KK Zetor, krytá kynologická hala GPS: 49.2159092N,

Více

KRAŠSKÝ OVČÁK (KRASKI OVČAR)

KRAŠSKÝ OVČÁK (KRASKI OVČAR) FCI-Standard č. 278/22.08.2001/GB KRAŠSKÝ OVČÁK (KRASKI OVČAR) ZEMĚ PŮVODU: Slovinsko DATUM ZVEŘEJNĚNÍ ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 26.06.2000 VYUŽITÍ: ovčák z Kraského pohoří je výborným ovčáckým

Více

Příloha Zápisního řádu - Standard - FRANCOUZSKÝ BULDOČEK FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE

Příloha Zápisního řádu - Standard - FRANCOUZSKÝ BULDOČEK FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Příloha Zápisního řádu - Standard - FRANCOUZSKÝ BULDOČEK FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert I - 6530 Thuin (Belgique) Překlad: Ing. Hana Petrusová F.C.I. Standard

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD. Landseerklub České republiky, z.s.

ZÁPISNÍ ŘÁD. Landseerklub České republiky, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD Landseerklub České republiky, z.s. Článek I. - Účel a působnost 1. Chovatelský a zápisní řád je základní normou pro chov plemene landseer, vycházející z plemenného standardu FCI v plném rozsahu.

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN spojenou s KLUBOVOU VÝSTAVOU KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ a SPECIÁLNÍ VÝSTAVOU

Více

Uzávěrka: první a druhá ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA a KLUB CHOVATELŮ LOVECKÝCH SLÍDIČŮ ČR. pořádají

Uzávěrka: první a druhá ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA a KLUB CHOVATELŮ LOVECKÝCH SLÍDIČŮ ČR. pořádají ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA a KLUB CHOVATELŮ LOVECKÝCH SLÍDIČŮ ČR pořádají dne 12.6.2010 SPECIÁLNÍ VÝSTAVU ŠPANĚLŮ, SLÍDIČŮ, VODNÍCH PSŮ a OST. PLEMEN ZAŘAZENÝCH DO KCHLS!!! MIMO RETRIVERŮ!!! Brno

Více

PROPOZICE Datum konání:

PROPOZICE Datum konání: Klubová výstava a XI. ročník Memoriálu Doc. Viléma Kurze se zadáváním titulů Klubový vítěz, Klubová vítězka PROPOZICE Datum konání: 11. 5. 2019 Chržín Uzávěrka přihlášek: 30. 4. 2019 Přihlášky zasílejte

Více

Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015

Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Speciální výstava slovenských čuvačů Chržín, 26. 9. 2015 Místo konání: Chržín 1, Stará Fara www.chrzin1.cz Se zadáváním titulů: Vítěz vítězka speciální výstavy SC Vítěz vítězka mladých speciální výstavy

Více

MEXICKÝ NAHÁČ (XOLOITZCUINTLE)

MEXICKÝ NAHÁČ (XOLOITZCUINTLE) F.C.I.-Standard č. 234/18.04.2007/GB MEXICKÝ NAHÁČ (XOLOITZCUINTLE) BEZSRSTÁ VARIETA - OSRSTĚNÁ VARIERA (VARIEDAD SIN PELO - VARIEDAD CON PELO) ZEMĚ PŮVODU: Mexiko DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO

Více

JAK HODNOTIT PLEMENNÁ ZVÍŘATA VE VLASTNÍM CHOVU?

JAK HODNOTIT PLEMENNÁ ZVÍŘATA VE VLASTNÍM CHOVU? JAK HODNOTIT PLEMENNÁ ZVÍŘATA VE VLASTNÍM CHOVU? Posoudit si vlastní zvířata je obtížný, ale nezbytný úkol. Ať už prodáváte svůj dobytek v dražbě nebo přímo chovateli, je důležité, abyste vaše zvířata

Více

Klubová výstava Bloodhound clubu CZ

Klubová výstava Bloodhound clubu CZ Klubová výstava Bloodhound clubu CZ 10.června 2018 - KONOPIŠTĚ v areálu hotelu Nová Myslivna Konopiště 22, Benešov u Prahy, 256 01 Rozhodčí: Miodrag Vreteničič (MNE) Přejímka psů: od 9.00 hodin Začátek

Více

Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ

Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ PÁVOV 10. 1. 2009 Na srazu kelpinek jsem nebyla, tak zde alespoň uveřejňuji zápis ze setkání tak, jak mi ho poslala Jana Š. Přítomní: cca 20 majitelů kelpií (prezenční

Více

PYRENEJSKÝ OVČÁK S DLOUHOU SRSTÍ V OBLIČEJI (Chien de berger des Pyrénées à poil long)

PYRENEJSKÝ OVČÁK S DLOUHOU SRSTÍ V OBLIČEJI (Chien de berger des Pyrénées à poil long) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard N 141 / 25.05.2009 / GB 10.11.2013/CZ Překlad: Kateřina Samková PYRENEJSKÝ

Více

OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ všech plemen spojenou s

OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ všech plemen spojenou s Českomoravská kynologická jednota Výstavní výbor Olomouc pořádá pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiřího Rozbořila a primátora města Olomouc Martina Novotného OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ všech plemen

Více