26 Otázek ESOMARu. 26 Otázek ESOMARu pomáhá zadavatelům výzkumů vybrat vhodného dodavatele on-line výzkumů pro své projekty

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "26 Otázek ESOMARu. 26 Otázek ESOMARu pomáhá zadavatelům výzkumů vybrat vhodného dodavatele on-line výzkumů pro své projekty"

Transkript

1 26 Otázek ESOMARu 26 Otázek ESOMARu pomáhá zadavatelům výzkumů vybrat vhodného dodavatele on-line výzkumů pro své projekty Data Collect s.r.o. Geologická 575/2, Praha 5 tel info@datacollect.cz Verze dokumentu: Duben 2011

2 O společnosti... Společnost Data Collect je subjektem, zaměřujícím se na sběr dat pro marketingový výzkum, především pomocí internetového a telefonického dotazování. Naše služby v oblasti internetu zahrnují především: Sběr dat pomocí telefonického dotazování Sběr dat pomocí internetového dotazování Vlastní panely respondentů Data processing a pořizování dat Našimi klienty jsou především české i zahraniční společnosti z oboru marketingového výzkumu z ČR. V případě zájmu Vás rádi seznámíme s kompletní nabídkou služeb naší společnosti.

3 Jaké zkušenosti má společnost s poskytováním on-line vzorků pro výzkum trhu? 1 Naše služby využívá mnoho výzkumných společností v ČR na Slovensku i v zahraničí. Byli jsme u zrodu internetového výzkumu v České republice. Od té doby se naše metody neustále vyvíjí jak po stránce metodické, tak technologické. Naše zkušenosti zahrnují širokou škálu služeb v internetovém výzkumu od realizace kvantitativních i kvalitativních internetových výzkumů přes provozování on-line panelů až po detailní znalosti o internetových uživatelích, jejich zvycích a chování. Popište typy zdrojů pro on-line vzorky, které poskytujete? 2 Nejčastějším zdrojem respondentů je on-line panel internetových uživatelů, případně klientské databáze. Nepoužíváme komerční marketingové databáze ani další (často metodicky či legislativně problematické) zdroje. Co považujete za hlavní výhodu Vašeho vzorku oproti ostatním dostupným na trhu? 3 Disponujeme jedním z největších a nejpoužívanějších on-line panelů v ČR, který v současné době čítá aktivních členů a na Slovensku členů (duben 2011). Team našich odborníků se zabývá výhradně správou panelu a on-line výzkumy na něm.

4 Je panel využíván pouze pro účely výzkumu trhu? 4 Ano, oslovujeme členy panelu výhradně pro výzkumné účely. Panel není využíván pro žádné další účely, abychom zabránili negativním efektům na výzkumy. Jak jsou do panelu získávány skupiny, které jsou špatně dostupné na internetu? 5 Panel je primárně určen jako zdroj pro výzkumy v aktivní internetové populaci (uživatelé internetu týdně a častěji). Výsledky proto nelze vztahovat i na zbytek populace. Panel také neobsahuje občasné internetové uživatele, kteří by vzhledem k požadavku klientů na rychlost realizace výzkumu nebyli schopni včas reagovat. S těmito omezeními zadavatele výzkumů vždy předem seznamujeme a konzultujeme s nimi vhodnost vybrané metodiky. Co je lidem říkáno při rekrutaci? 6 Při rekrutaci do panelu i do konkrétních výzkumných projektů (i mimo panel) jsou lidé oslovováni s možností vyjádřit své názory a ovlivnit rozhodování podniků a institucí a také s možností získávat hmotné výhody ve formě odměn za účast. V případě použití panelu, jaká je roční míra obnovy / odpadu? 7 Míra obnovy původních panelistů je za poslední rok 10%. Kromě obnovy probíhá kontinuálně rekrutace nových členů s cílem navýšení počtu panelistů.

5 Popište proces registrace do panelu. 8 Členové při registraci dávají jednoznačný souhlas s jejich členstvím a je využit také princip dvojitého potvrzení registrace tzv. double opt-in (registrace > zaslání klíče em > následná aktivace účtu). Tento postup zaručuje, že jsou v panelu pouze dobrovolně a vědomě zaregistrovaní členové. Existuje proces ověřování identity? Existuje procedura na odhalení respondentů podvádějících při registraci? 9 Při registraci dochází automaticky ke kontrole duplicit některých údajů ( , cookie). Po úspěšné registraci je ověřována telefonicky identita respondenta a jeho základní znaky. Další kontrolní mechanismy jsou implementovány i v dalších fázích po registraci (dotazníky, odměňování). Jaká data jsou uchovávána o členech panelu? Jak často jsou tato data sbírána a jak často jsou aktualizována? 10 Věk, pohlaví, vzdělání, region, velikost sídla, ekonomická aktivita, domácnost, dále informace o panelistovi jako uživateli internetu a jako spotřebiteli. Aktualizace údajů probíhá průběžně u všech panelistů, nejčastěji na roční bázi.

6 Jaká je velikost panelu - počet aktivních členů panelu? Jaké jsou rekrutační zdroje panelistů? V současné době (duben 2011) je v našem panelu v ČR registrováno členů a na Slovensku členů (na Slovensku probíhá intenzivní rekrutace). Aktivním členem panelu se podle normy ISO rozumí ten uživatel, který se 11 alespoň jednou ročně zúčastní dotazníku nebo jiného výzkumného projektu, nebo se registruje či aktualizuje svůj profil. V případě nulové aktivity za toto období jsou uživatelé zařazováni do šedé zóny panelu, kde již nedochází k oslovování a po čase jsou jejich konta zrušena. Pracujeme s mnoha rekrutačními kanály, aby byl vzorek co nejpestřejší a panel mohl poskytnout respondenty pro nejrůznější typy výzkumů. Pracujeme s off-line zdroji (face-to-face výzkumy, CATI výzkumy), internetovými zdroji (on-line výzkumy, marketingové kampaně), snowballem, legálními databázemi dodavatelů, případně dalšími zdroji. Jak probíhá proces výběru vzorku pro jednotlivý výzkum? Mohou být vzorky alokovány jako dávky, např. podle časových zón, geograficky apod.? 12 Po specifikaci cílové skupiny na základě požadavku klienta je vybrán vzorek s určenými kvótami, navýšený o segmenty s nižší známou návratností. Před startem výzkumu jsou z výzkumu vyloučeny definované cílové skupiny (případně pokud to není možné je do dotazníku přidána screeningová otázka). V průběhu výzkumu jsou pak kvóty kontrolovány a případně vzorek korigován. Soubor může být rozdělen do samostatných dávek, které lze startovat podle libovolně nastavitelných vlastností. Vzorek je pak obvykle kontrolován právě podle těchto parametrů.

7 Jak jsou lidé zváni do výzkumu? 13 Respondenti jsou oslovováni ovou pozvánkou. Ta obsahuje všechny informace požadované oborovými standardy úvodní text, odkaz do dotazníku, předpokládaná délka dotazníku, odměna, časový rámec výzkumu, kontakty, informace o možnosti zrušit zasílání pozvánek. Popište základy systému odměňování. 14 Respondenti se zapojují do věrnostního systému, ve kterém získávají body za každý vyplněný dotazník. Počet bodů je závislý na délce a složitosti dotazníku, cílové skupině apod. Nasbírané body je pak možné směnit na hotovost, slevové poukázky do obchodů nebo dobročinné účely. V rámci panelu dále probíhají soutěže o věcné ceny. Jak často jsou členové panelu kontaktováni s výzkumy? 15 U každého člena panelu je frekvence účasti sledována tak, aby nedošlo k přílišnému zatížení výzkumy, případně vzniku profesionálních respondentů. Např. jde o omezení max. 2 projektů během týdne a celkem 3 dotazníků během měsíce, ve většině případů však oslovujeme panelisty výrazně méně často.

8 Existují zásady ochrany soukromí? Jsou dodržovány zákonné i profesní normy na ochranu soukromí, osobních údajů apod.? 16 Veškeré aktivity panelu jsou v souladu s platnými předpisy České republiky a mezinárodními standardy v této oblasti. Splňujeme standardy oborové evropské asociace výzkumných agentur ESOMAR, jsme členy této asociace. Na panel jsou aplikovány zásady ochrany soukromí, které kromě standardních bodů obsahují také závazek nepředávat dalším osobám bez výslovného souhlasu člena jeho osobní údaje. Zároveň dle podmínek není možné žádné jiné použití údajů než pro výzkumné účely. Jaké bezpečnostní prvky využíváte? 17 Pro zajištění bezpečnosti panelu existuje několik stupňů ochrany. ochrana serverů proti útokům z internetu zamezení fyzického přístupu neoprávněných osob k serverům kontrolovaný (velmi malý) okruh lidí s přístupem k osobním datům oddělení osobních údajů členů od jejich aktivity v panelu. Používáte systém managementu kvality? 18 V tuto chvíli využíváme interní zásady pro řízení kvality a bezpečnosti. Pro budoucnost zvažujeme certifikaci dle norem ISO.

9 Provádíte výzkumy s dětmi? 19 Neprovádíme. Existuje možnost oslovit rodiče dětí s žádostí o vyplnění dotazníku spolu s dítětem. Doplňujete vlastní vzorky pomocí vzorků ostatních poskytovatelů? 20 Zdroje z různých panelů nekombinujeme. V případě zahraničních výzkumů využíváme kompletně servis jiných poskytovatelů, u kterých předpokládáme stejný přístup, aby bylo zamezeno duplicitám a dalším souvisejícím problémům. Existují pravidla týkající se členství ve více panelech? 21 V současné době nikoliv a v praxi to není běžné ani u jiných agentur vzhledem k nemožnosti kontroly. Klademe důraz na rekrutační zdroje, které tento jev mohou snížit. Jaké jsou přibližné míry návratnosti a jak jsou vypočítány? 22 Návratnost ovlivňuje také téma výzkumu, délka dotazníku a další parametry. Obvykle garantujeme počet dokončených dotazníků, což je pro zadavatele bezpečnější varianta. Průměrná návratnost se pohybuje okolo 30%, je vypočtena jako podíl počtu dokončených použitelných dotazníků a oslovených panelistů.

10 Evidujete data o aktivitě panelistů (historie, data účasti, apod.)? 23 Ano, aktivita každého člena je analyzována s cílem zamezit přetěžování členů panelu a dále z důvodů interních analýz návratnosti a efektivity dotazování. Využíváte nástroje pro analýzu kvality při identifikaci problémových respondentů? 24 Každý respondent má průběžně aktualizovaný index důvěryhodnosti, který je mu automaticky přepočítáván na základě kontrolních mechanismů systému. Pro validaci dat z jednotlivých dotazníků jsme schopni dodat také předběžná kontrolní data. Zjišťujete spokojenost respondentů? 25 Členové panelu se mohou vyjadřovat jak k jednotlivým dotazníkům, tak hodnotit panel obecně v rámci studie spokojenosti. Pro členy panelu je také k dispozici aktivní podpora pro řešení případných problémů či otázek a vyjádření jejich názorů. Jaké informace poskytujete klientovi po skončení projektu? 26 Klient má po ukončení projektu k dispozici informace o návratnosti/odmítnutí, počtu nedokončených dotazníků, popis průběhu terénu, reakce respondentů a další informace, specifické pro individuální projekt.

Závěrečná zpráva z výzkumu

Závěrečná zpráva z výzkumu Zhodnocení kampaně Březen měsíc Internetu Závěrečná zpráva z výzkumu v rámci akce: Březen - měsíc Internetu připravil: Heřmanova 22, 17 PRAHA 7 Tel.: 2 19 58, Fax: 2 19 59 E-Mail: INBOX@MARKENT.CZ Duben

Více

Metodika analýzy návštěvnosti horských středisek v České republice. Ondřej Špaček 11. listopadu 2015

Metodika analýzy návštěvnosti horských středisek v České republice. Ondřej Špaček 11. listopadu 2015 Metodika analýzy návštěvnosti horských středisek v České republice Ondřej Špaček 11. listopadu 2015 Přístup k řešení projektu Etapy projektu Výstupy z jednotlivých etap Postup v jednotlivých etapách Část

Více

Pravidelné aktivity na internetu I. ZÁKLAD: Respondenti 10+ využívající internet, n=6536 (fáze 1), n=6594 (fáze 2), n=2153 (fáze 3), n=2237 (fáze 4)

Pravidelné aktivity na internetu I. ZÁKLAD: Respondenti 10+ využívající internet, n=6536 (fáze 1), n=6594 (fáze 2), n=2153 (fáze 3), n=2237 (fáze 4) Tisková zpráva PRAHA, 4/12/2009 Multimediální trendy na internetu sílí Na internetu nejvýznamněji roste podíl uživatelů, kteří se pravidelně věnují multimediálním aktivitám. Největší nárůsty byly pozorovány

Více

ESOMAR 28. Odpovědi na 28 otázek, které mají pomoci zadavatelům on-line výzkumů NOBODY S UNPREDICTABLE

ESOMAR 28. Odpovědi na 28 otázek, které mají pomoci zadavatelům on-line výzkumů NOBODY S UNPREDICTABLE ESOMAR 28 Odpovědi na 28 otázek, které mají pomoci zadavatelům on-line výzkumů NOBODY S UNPREDICTABLE 1 ÚVOD Hlavním cílem dokumentu ESOMAR 28 je podpořit povědomí o klíčových procesech online sběru dat

Více

Představení společnosti

Představení společnosti Představení společnosti Data Collect - specialista na internetový a telefonický sběr dat pro výzkum trhu info@datacollect.cz www.datacollect.cz Kdo jsme Nejsme výzkumná agentura v pravém smyslu, nemáme

Více

P A N E L B O O K 2014

P A N E L B O O K 2014 P A N E L B O O K 2014 2 65 000 respondentů v České Republice 25 000 respondentů na Slovensku ČESKÝ a SLOVENSKÝ národní panel Sloučením online panelů předních českých výzkumných agentur STEM/MARK, NMS

Více

NETMONITOR CONSUMER 8. VLNA

NETMONITOR CONSUMER 8. VLNA NETMONITOR CONSUMER 8. VLNA Internetoví uživatelé v ČR a jejich zvyky Doplňkový marketingový výzkum k projektu NetMonitor Témata výzkumu: využívání jednotlivých druhů pojištění způsob platby při online

Více

O co vlastně jde? Meze a limity terénních šetření a jejich řešení v praxi marketingového výzkumu. Kombinace metodologií sběru dat

O co vlastně jde? Meze a limity terénních šetření a jejich řešení v praxi marketingového výzkumu. Kombinace metodologií sběru dat Meze a limity terénních šetření a jejich řešení v praxi marketingového výzkumu Konference ČSS 2017 Jan Tuček, ředitel STEM/MARK O co vlastně jde? Zásadní změny v přístupu respondentů Očekávání klienta

Více

Pecharova 10, 146 20 PRAHA 4 Tel.: 222 135 544, Fax: 222 135 545 E-Mail: INBOX@MARKENT.CZ

Pecharova 10, 146 20 PRAHA 4 Tel.: 222 135 544, Fax: 222 135 545 E-Mail: INBOX@MARKENT.CZ E-BUSINESS V PODNIKOVÉ SFÉŘE PŘEHLED VÝSLEDKŮ VÝZKUMU Pecharova 1, 146 PRAHA 4 Tel.: 135 544, Fax: 135 545 E-Mail: INBOX@MARKENT.CZ Říjen 1 O č i, které vidí víc Markent, s.r.o., je společnost specializovaná

Více

MODERNÍ MARKETINGOVÝ VÝZKUM

MODERNÍ MARKETINGOVÝ VÝZKUM KOZEL Roman MODERNÍ MARKETINGOVÝ VÝZKUM Obsah O hlavním autorovi... 9 Slovo úvodem...11 1. Marketingové prostředí...13 1.1 Charakteristika prostředí...14 1.2 Makroprostředí...16 1.2.1 Demografické prostředí...18

Více

INOVATIVNÍ MANAŽER MARKETINGU: INOVATIVNÍ BUSINESS INTELLIGENCE

INOVATIVNÍ MANAŽER MARKETINGU: INOVATIVNÍ BUSINESS INTELLIGENCE INOVATIVNÍ MANAŽER MARKETINGU: INOVATIVNÍ BUSINESS INTELLIGENCE E-LEARNING Jan Novák 15. července 2014 Obsah Proč mít data? Zdroje dat (externí a interní) Typy dat tvrdá a měkká Nejčastější chyby při přípravě

Více

Průměrný čas v minutách týdně věnovaný internetu

Průměrný čas v minutách týdně věnovaný internetu Tisková zpráva PRAHA, 27/11/2009 Uživatelé tráví na internetu 10 hodin týdně Uživatelé se věnují internetu průměrně 609 minut týdně, což odpovídá 87 minutám denně. Nejvíce času internetu věnují uživatelé

Více

PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb

PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb Tisková zpráva PRAHA, 21/01/2011 Internet vede jako zdroj informací při nákupu zboží a služeb Internet je vnímán jako nejvhodnější médium pro zpravodajství a pro využití v oblasti nabídky zboží a služeb.

Více

televize A Step Ahead sledovanost Dále nabízíme: informace o respondentech, které jsou doplňovány údaji o jejich životním stylu a spotřebním

televize A Step Ahead sledovanost Dále nabízíme: informace o respondentech, které jsou doplňovány údaji o jejich životním stylu a spotřebním sledovanost televize Provádíme elektronické měření sledovanosti televize (TV metry). Máme vlastní měřicí technologii a komplexní systém pro sběr, údržbu a zpracování dat. Náš tým odborníků má k dispozici

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0763 Název školy SOU potravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 Název materiálu INOVACE_32_MaM 1/ 01/ 02/09 Autor Ing. Eva Hrušková Obor; předmět,

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD TAZATELSKÉ SÍTĚ PRO SIMAR

KVALITATIVNÍ STANDARD TAZATELSKÉ SÍTĚ PRO SIMAR KVALITATIVNÍ STANDARD TAZATELSKÉ SÍTĚ PRO SIMAR Ú V O D Tento kvalitativní standard stanoví potřebná pravidla pro všechny etapy práce s tazateli, tedy jejich získávání, školení, doškolování, evidenci,

Více

Jak optimálně zjišťovat názory zákazníků v digitální době? Hlavně rychle a kvalitně! Říjen 2014

Jak optimálně zjišťovat názory zákazníků v digitální době? Hlavně rychle a kvalitně! Říjen 2014 Jak optimálně zjišťovat názory zákazníků v digitální době? Hlavně rychle a kvalitně! Říjen 2014 AGENDA 03 09 12 15 17 20 SOUČASNÁ MOBILNÍ SITUACE FAST CONTEXT FAST CONTEXT VÝZKUM KOMUNIKACE FAST CONTEXT

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Správce osobních údajů PAP PARDUBICE o.p.s, Jiráskova 2664,53002 Pardubice, IČO 28825781 (dále jen správce ) má povinnost poskytovat subjektům údajů v souladu s čl.

Více

Předmluva ke třetímu vydání Předmluva k českému vydání Co je to marketingový výzkum? Pátrání po marketingových rozhodnutích...

Předmluva ke třetímu vydání Předmluva k českému vydání Co je to marketingový výzkum? Pátrání po marketingových rozhodnutích... HAUGE Paul PRŮZKUM TRHU Obsah Předmluva ke třetímu vydání... 1 Předmluva k českému vydání... 3 1. Co je to marketingový výzkum?... 5 Pátrání po marketingových rozhodnutích... 5 Trh a marketingový výzkum...

Více

Marketingové aplikace. Doc. Ing.Vladimír Chalupský, CSc., MBA

Marketingové aplikace. Doc. Ing.Vladimír Chalupský, CSc., MBA Marketingové aplikace Doc. Ing.Vladimír Chalupský, CSc., MBA Struktura předmětu 4. okruh: Marketingový výzkum - vymezení podstaty a účelu marketingového výzkumu - požadavky na informace výzkumu - proces

Více

EST STAGE TECHNOLOGY, a.s. OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

EST STAGE TECHNOLOGY, a.s. OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ EST STAGE TECHNOLOGY, a.s. OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ Tyto zásady ochrany osobních údajů našich zákazníků otevřeně deklarují naší vůli dodržovat, kontrolovat a vynucovat dodržování požadavků norem regulujících

Více

Rozdělení Československa

Rozdělení Československa Rozdělení Československa 26. 5. 2017 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz

Více

POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH STUDIE Č. 28 POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DÍLČÍ STUDIE I. ANALÝZA DAT ZA ZAMĚSTNAVATELE Vytvořeno pro: Projekt reg. č.: CZ.1.04/1.1.01/02.00013 Název projektu: Posilování bipartitního

Více

Podmínky ochrany osobních údajů zákazníků společnosti Rosalie, s.r.o.

Podmínky ochrany osobních údajů zákazníků společnosti Rosalie, s.r.o. Podmínky ochrany osobních údajů zákazníků společnosti Rosalie, s.r.o. 1. Obecná ustanovení Společnost Rosalie, s.r.o. prohlašuje, že veškeré vámi poskytnuté osobní údaje na stránkách naší společnosti https://www.rosalie.cz

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD DATABÁZE SIMARU

KVALITATIVNÍ STANDARD DATABÁZE SIMARU KVALITATIVNÍ STANDARD DATABÁZE SIMARU Ú V O D Tento kvalitativní standard stanoví potřebná pravidla pro práci s databázemi SIMARu, jež jsou nástrojem využitelným všemi členskými agenturami, příp. i agenturami

Více

ROK 2015 BUDE VE ZNAMENÍ (R)EVOLUCI V EVIDENCI A ORGANIZACI FOTBALOVÝCH KLUBŮ A SOUTĚŽÍ

ROK 2015 BUDE VE ZNAMENÍ (R)EVOLUCI V EVIDENCI A ORGANIZACI FOTBALOVÝCH KLUBŮ A SOUTĚŽÍ ROK 2015 BUDE VE ZNAMENÍ (R)EVOLUCI V EVIDENCI A ORGANIZACI FOTBALOVÝCH KLUBŮ A SOUTĚŽÍ Miroslav Sedlmaier- sekretář OFS Klatovy Dne 8.12. 2014 se v Praze sešel na svém pravidelném zasedání Výkonný výbor

Více

Regionální cenové a hodnotové aspekty sběru hub

Regionální cenové a hodnotové aspekty sběru hub Regionální cenové a hodnotové aspekty sběru hub Tyto mapy byly zpracovány v rámci řešení výzkumného projektu NAZV č. QH71296 Systém hodnocení společenské sociálně ekonomické významnosti funkcí lesů. Jednou

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Marketingový výzkum

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Marketingový výzkum Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Marketingový výzkum Pracovní list vytvořila: Mgr. Radka Drobná Období vytvoření VM: duben 2012 Klíčová

Více

Dotace pro váš rozvoj a záměry

Dotace pro váš rozvoj a záměry Profesionální zpracování úspěšných žádostí o dotace Dotace pro váš rozvoj a záměry www.dotace-fondy.eu www.asistencnicentrum.cz Vážený kliente, dovolte nám, abychom vám představili společnost Asistenční

Více

Marketingová analýza trhu

Marketingová analýza trhu Marketingová analýza trhu Prezentuje: Ing. Michaela Vavrečková Cíl semináře Seznámení se strukturou marketingové analýzy trhu jakou součástí studie proveditelnosti Obsah 1. Analýza prostředí 2. Definování

Více

Účetní a mzdové poradenství

Účetní a mzdové poradenství Účetní a mzdové poradenství Committed to your success Účetní a mzdové poradenství Efektivní outsourcing účetnictví a mezd je cestou ke snížení vašich nákladů, administrativní zátěže a je garancí precizního

Více

PANEL BOOK IPSOS CASI ČESKÁ REPUBLIKA & SLOVENSKO NOBODY S UNPREDICTABLE

PANEL BOOK IPSOS CASI ČESKÁ REPUBLIKA & SLOVENSKO NOBODY S UNPREDICTABLE PANEL BOOK IPSOS CASI ČESKÁ REPUBLIKA & SLOVENSKO NOBODY S UNPREDICTABLE 1 O NÁS IPSOS je nezávislá společnost, která se řadí na třetí místo mezi globální výzkumné agentury. V České republice a na Slovensku

Více

Vlastnictví zbraní Zpracováno exkluzivně pro:

Vlastnictví zbraní Zpracováno exkluzivně pro: Vlastnictví zbraní 29. 6. 2016 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz Zpracováno

Více

Business Continuity Management

Business Continuity Management Business Continuity Management Aneb připravenost organizací a firem na krizové situace Martin Souček Manažer pro datová centra 11. května 2016 Metodologie výzkumu CÍL Zmapovat míru připravenosti jednotlivých

Více

VÝBĚR VZORKU V KVANTITATIVNÍM

VÝBĚR VZORKU V KVANTITATIVNÍM VÝBĚR VZORKU V KVANTITATIVNÍM Metodologie ISK, 31/10/2014 TERMINOLOGIE Populace / základní soubor Soubor jednotek, které chceme zkoumat předpokládáme, že naše výroky jsou pro tento soubor platné Soubor

Více

Význam inovací pro firmy v současném období

Význam inovací pro firmy v současném období Význam inovací pro firmy v současném období Jan Heřman 25. říjen 2013 Uváděné údaje a informace vychází z výzkumného projektu FPH VŠE "Konkurenceschopnost" (projekt IGA 2, kód projektu VŠE IP300040). 2

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Téma: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola,

Více

Podmínky ochrany osobních údajů

Podmínky ochrany osobních údajů Podmínky ochrany osobních údajů Foxtrot Technologies s.r.o., se sídlem Jivenská 2, 140 00 Praha 4, Česká republika, identifikační číslo: 25709054, společnost vedená u Městského soudu v Praze, spisová značka:

Více

Schéma výzkumu listopad 2012

Schéma výzkumu listopad 2012 Schéma výzkumu listopad 2012 A. Výzkum současné praxe NRP v zahraničí Země: Dánsko, Polsko, Velká Británie, Slovensko Téma NRP + sub-témata: služby dostupné náhradní rodině, standardy služeb, získávání

Více

Průzkumy dopravního chování: základní zdroj dat o dopravní poptávce. Petr Šenk Centrum dopravního výzkumu, v.v.i.

Průzkumy dopravního chování: základní zdroj dat o dopravní poptávce. Petr Šenk Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Průzkumy dopravního chování: základní zdroj dat o dopravní poptávce Petr Šenk Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Metodika aktivitně-cestovního průzkumu Vytvořena v rámci projektu VaV DOPIKOT ve spolupráci

Více

Proces marketingového výzkumu - jednotlivé fáze, význam, stručná charakteristika. Výběr a formulace výzkumného problému. Vztahy mezi proměnnými.

Proces marketingového výzkumu - jednotlivé fáze, význam, stručná charakteristika. Výběr a formulace výzkumného problému. Vztahy mezi proměnnými. Proces marketingového výzkumu - jednotlivé fáze, význam, stručná charakteristika. Výběr a formulace výzkumného problému. Projekt. Jednotky analýzy. Proměnné. Vztahy mezi proměnnými. Téma č. 2 Cíle marketingového

Více

1 Východiska. 2 Institucionální ukazatele výkonu

1 Východiska. 2 Institucionální ukazatele výkonu INSTITUCIONÁLNÍ ROZVOJOVÝ PLÁN MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2012 1 Východiska Masarykova univerzita se bude v roce 2012 vyrovnávat s významnými změnami vnějšího rámce svého fungování, jež zásadně ovlivňují

Více

Reklamní právo v prax Zpracování osobních údajů v zákaznických centrech CONTACT CENTER DAY

Reklamní právo v prax Zpracování osobních údajů v zákaznických centrech CONTACT CENTER DAY Reklamní právo v prax Zpracování osobních údajů v zákaznických centrech CONTACT CENTER DAY Petr Kůta Mgr. Libor Štajer, advokát 24.09.2013 ÚOOÚ A PRAXE OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ OBLAST, KTERÁ SE NEUSTÁLE

Více

Mark tingový výzkum. Téma. Marketingový výzkum. Realizace. Tomek - Vávrová Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd FEL-ČVUT Y16MVY

Mark tingový výzkum. Téma. Marketingový výzkum. Realizace. Tomek - Vávrová Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd FEL-ČVUT Y16MVY Marketingový výzkum Realizace Tomek - Vávrová YMVY Proces marketingového výzkumu Návrh projektu výzkumu Stanovení zdrojů a způsobu získávání informací Sběr informací Vyhodnocení výzkumu a interpretace

Více

Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů

Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů Studie občanského sdružení Než zazvoní 17. září 2013 Středním školám

Více

PR KLUB MAPOVAL UŽÍVÁNÍ OBOROVÝCH MÉDIÍ

PR KLUB MAPOVAL UŽÍVÁNÍ OBOROVÝCH MÉDIÍ PR KLUB MAPOVAL UŽÍVÁNÍ OBOROVÝCH MÉDIÍ Praha, 14. srpna 2012 PR Klub, nezávislé sdružení odborníků a příznivců oboru public relations, zrealizovalo během července 2012 menší průzkum mezi marketéry a PR

Více

P A N E L B O O K 2015

P A N E L B O O K 2015 P A N E L B O O K 2015 2 50 000 respondentů v České republice 20 000 respondentů na Slovensku Český a Slovenský národní panel Společnost Český národní panel s působností v České a Slovenské republice byla

Více

Dotazníkové šetření pro příjemce (veřejné vysoké školy - pedagogické fakulty) v rámci výzvy 02_16_038 - Pregraduální vzdělávání

Dotazníkové šetření pro příjemce (veřejné vysoké školy - pedagogické fakulty) v rámci výzvy 02_16_038 - Pregraduální vzdělávání Dotazníkové šetření pro příjemce (veřejné vysoké školy - pedagogické fakulty) v rámci výzvy 02_16_038 - Pregraduální vzdělávání I. Cíle výzkumu V rámci výzvy Pregraduální vzdělávání budou organizována

Více

Velikonoce Zpracováno exkluzivně pro:

Velikonoce Zpracováno exkluzivně pro: Velikonoce 11. 4. 2017 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz Zpracováno exkluzivně

Více

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Microsoft.NET AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Přehled Země: Velká Británie Odvětví: Informační technologie Profil zákazníka Pantek Ltd.

Více

ISO 9001 a ISO 13485 aplikace na pracovištích sterilizace stručný přehled. Ing. Lenka Žďárská

ISO 9001 a ISO 13485 aplikace na pracovištích sterilizace stručný přehled. Ing. Lenka Žďárská ISO 9001 a ISO 13485 aplikace na pracovištích sterilizace stručný přehled Ing. Lenka Žďárská Proč systém kvality? Vyhláška 306/2012 Sb., příloha IV, článek IV.I., odstavec 2 Pro sterilizování zdravotnických

Více

Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník

Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník Psychodiagnostika Hogan a 360 dotazník Na svých pozicích řešíte množství situací a vztahů, které jsou pro vás náročnější než jiné a pravděpodobně si kladete otázku proč. Jednou z možností, jak na tuto

Více

Zpráva o výsledcích výzkumu postojů rodičů žáků 5. ročníku k otázkám spravedlivého přístupu ke vzdělávání a překonávání školního neúspěchu

Zpráva o výsledcích výzkumu postojů rodičů žáků 5. ročníku k otázkám spravedlivého přístupu ke vzdělávání a překonávání školního neúspěchu Zpráva o výsledcích výzkumu postojů rodičů žáků 5. ročníku k otázkám spravedlivého přístupu ke vzdělávání a překonávání školního neúspěchu Technická zpráva z šetření Překonávání školního neúspěchu v České

Více

ELEKTROWIN a. s. Politika společnosti. Interní materiál spol. ELEKTROWIN a.s.

ELEKTROWIN a. s. Politika společnosti. Interní materiál spol. ELEKTROWIN a.s. ELEKTROWIN a. s. Politika společnosti Interní materiál spol. ELEKTROWIN a.s. Datum vydání: 5. září 2008 Datum posl. revize: 19. dubna 2018 Schválil: Představenstvo společnosti Úvod Společnost ELEKTROWIN

Více

Velikonoční svátky Zpracováno exkluzivně pro:

Velikonoční svátky Zpracováno exkluzivně pro: Velikonoční svátky 27. 3. 2018 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz Zpracováno

Více

Prezidentský panel 2018 Očekávání od nově zvoleného prezidenta: , ve spolupráci s

Prezidentský panel 2018 Očekávání od nově zvoleného prezidenta: , ve spolupráci s Prezidentský panel 2018 Očekávání od nově zvoleného prezidenta: 29. 1. 2018, ve spolupráci s Shrnutí zjištění O projektu: V závěrečném týdnu před 2. kolem prezidentské volby Median realizoval výzkum Prezidentský

Více

Proč je kombinace výzkumných metod a různých zdrojů dat v současné době trendy

Proč je kombinace výzkumných metod a různých zdrojů dat v současné době trendy Proč je kombinace výzkumných metod a různých zdrojů dat v současné době trendy Hana Friedlaenderová Únor 2017 Kombinace výzkumných metod i zdrojů není žádnou novinkou Měření televizní sledovanosti = kombinace

Více

Systémy řízení EMS/QMS/SMS

Systémy řízení EMS/QMS/SMS Systémy řízení EMS/QMS/SMS Ústí nad Labem 10/2014 Ing. Jaromír Vachta Systém řízení EMS Systém environmentálního managementu Systém řízení podle ČSN EN ISO 14001:2004 Podstata EMS - detailní informace

Více

případová studie KB - BLOK systém, s.r.o. Nová webová prezentace rozšířená o e-shop www.fg.cz

případová studie KB - BLOK systém, s.r.o. Nová webová prezentace rozšířená o e-shop www.fg.cz případová studie KB - BLOK systém, s.r.o. Nová webová prezentace rozšířená o e-shop www.fg.cz KB - BLOK systém, s.r.o. Nová webová prezentace rozšířená o e-shop Nová webová prezentace rozšířená o e-shop.

Více

VHV SPEED, spol. s r.o. Prohlášení o ochraně osobních údajů

VHV SPEED, spol. s r.o. Prohlášení o ochraně osobních údajů VHV SPEED, spol. s r.o. Prohlášení o ochraně osobních údajů Správce Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti

Více

Protikuřácký zákon Zpracováno exkluzivně pro:

Protikuřácký zákon Zpracováno exkluzivně pro: Protikuřácký zákon 11. 4. 2017 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz Zpracováno

Více

Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů Úvodní ustanovení Tyto Zásady jsou zpracovány v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Prezidentský panel 2018 Spokojenost s výsledkem voleb a preference nevoličů , ve spolupráci s

Prezidentský panel 2018 Spokojenost s výsledkem voleb a preference nevoličů , ve spolupráci s Prezidentský panel 2018 Spokojenost s výsledkem voleb a preference nevoličů 29. 1. 2018, ve spolupráci s Shrnutí O projektu: V závěrečném týdnu před 2. kolem prezidentské volby Median realizoval výzkum

Více

ZNALOST A SÍLA ZNAČKY

ZNALOST A SÍLA ZNAČKY ZNALOST A SÍLA ZNAČKY Zjistěte, jak známá a silná je Vaše značka, firma, či produkty a jak si vedete ve srovnání s konkurencí. MÁTE DOTAZY? VOLEJTE +420 224 055 555 NOVÁ GENERACE VÝZKUMU TRHU Response

Více

NÁZORY ČESKÉ POPULACE NA CHOV A DREZÚRU ZVÍŘAT V CIRKUSECH

NÁZORY ČESKÉ POPULACE NA CHOV A DREZÚRU ZVÍŘAT V CIRKUSECH Závěrečná zpráva z kvantitativního sociologického výzkumu NÁZORY ČESKÉ POPULACE NA CHOV A DREZÚRU ZVÍŘAT V CIRKUSECH září 0 Názory české populace na chov a drezúru zvířat v cirkusech září 0 1 DESIGN VÝZKUMU

Více

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ÚVOD Jsme společnost Axis Optik s.r.o. vedená u Krajského soudu v Plzni pod spisovou značkou C 8671, IČ 252 08 161, se sídlem Kostelní 168, Město, 344 01 Domažlice Tyto

Více

Šetření k Seznamu kvalifikovaných dodavatelů a Systémům certifikovaných dodavatelů

Šetření k Seznamu kvalifikovaných dodavatelů a Systémům certifikovaných dodavatelů Šetření k Seznamu kvalifikovaných dodavatelů a Systémům certifikovaných dodavatelů ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Zpracovatel: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Veřejného investování Staroměstské náměstí 6 110

Více

nosnice v klecových chovech červenec 2018 zpracováno pro

nosnice v klecových chovech červenec 2018 zpracováno pro nosnice v klecových chovech červenec 2018 zpracováno pro 2 metodika výzkumu Velikost vzorku 809 respondentů ve věku 18 a více let Termín dotazování 23. července 29. července 2018 Metoda sběru dat dotazník

Více

MEDIA PROJEKT. ve světle GDPR

MEDIA PROJEKT. ve světle GDPR MEDIA PROJEKT ve světle GDPR Co přináší GDPR nového v oblasti výzkumů Změna od poloviny května 2018 Vztahuje se na osobní údaje potřebné pro kontrolu, odměnu, výzkum (jméno, adresa, email, tel. číslo,

Více

Spokojenost volajících s fungováním Zelené informační linky agentury CzechInvest

Spokojenost volajících s fungováním Zelené informační linky agentury CzechInvest Spokojenost volajících s fungováním Zelené informační linky agentury CzechInvest V letošním roce provedla agentura CzechInvest průzkum identifikující spokojenost žadatelů o dotaci z Operačního programu

Více

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky

Role marketingu a vliv na obchodní výsledky 2 Role marketingu a vliv na obchodní výsledky Marketing B2B firem v ČR Jaké slovo má marketing ve firmě a jak ovlivňuje skutečné obchodní výsledky firmy? Šmeralova 12, 170 00 Praha 7 Vavrečkova 5262, 760

Více

Metodický dohled - jak správně ošetřit požadavky legislativy ICT projektu Jan Heisler, Relsie, spol. s r.o.

Metodický dohled - jak správně ošetřit požadavky legislativy ICT projektu Jan Heisler, Relsie, spol. s r.o. Metodický dohled - jak správně ošetřit požadavky legislativy ICT projektu Jan Heisler, Relsie, spol. s r.o. http://www.relsie.cz/ Současný stav projektů v ICT Procesy dohled řízení Legislativa národní

Více

Omnibus Smrčkova 2485/ Praha 8

Omnibus Smrčkova 2485/ Praha 8 Omnibus 2018 info@stemmark.cz Smrčkova 2485/4 180 00 Praha 8 Omnibusová šetření jsou šetření probíhající pravidelně měsíčně, do kterých jsou podle objednávky klientů zařazovány moduly otázek týkajících

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Tyto všeobecné obchodní podmínky se řídí právními předpisy České republiky a upravují podmínky užívání pracovního portálu na internetové adrese (URL) http://www.ameba.eu. (dále

Více

Věrnostní systémy Případová studie

Věrnostní systémy Případová studie Věrnostní systémy Případová studie 1 Zadání věrnostního programu Vyvinutí multifunkčního věrnostního systému, který poskytne hlavnímu partnerovi potravinovému řetězci Julius Meinl komunikační a věrnostní

Více

Pravidla pro používání Rezervačního Systému a Pravidla pro provádění rezervací

Pravidla pro používání Rezervačního Systému a Pravidla pro provádění rezervací Pravidla pro používání Rezervačního Systému a Pravidla pro provádění rezervací Obsah 1. Pravidla používání Rezervačního systému...2 1.1. Registrace do RS...2 1.1.1. Registrace klubových členů...2 1.1.2.

Více

DTM DMVS Plzeňského kraje

DTM DMVS Plzeňského kraje Směrnice DTM DMVS Plzeňského kraje Verze 3.1 DTM DMVS Plzeňského kraje Zpracoval Datum 1. 3. 2015 Popis Vydavatel URL Platnost Práva Zpracováno ve spolupráci partnerů DTM DMVS Plzeňského kraje: - Plzeňský

Více

Metody sociálního výzkumu. 2. Ročník LS 2010 Jabok, ETF 2. výukový blok

Metody sociálního výzkumu. 2. Ročník LS 2010 Jabok, ETF 2. výukový blok Metody sociálního výzkumu 2. Ročník LS 2010 Jabok, ETF 2. výukový blok Problémy při sociálním výzkumu Sociální realita často zachytitelná jen skrze indikátory potřebná informace: je přímo pozorovatelná

Více

BAROMETR MEZI STUDENTY ZDRAVOTNICKÝCH ŠKOL (studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol v České republice)

BAROMETR MEZI STUDENTY ZDRAVOTNICKÝCH ŠKOL (studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol v České republice) Zvyšování bezpečnosti, kvality a efektivity ve zdravotnictví Detailní výsledky celostátního průzkumu BAROMETR MEZI STUDENTY ZDRAVOTNICKÝCH ŠKOL (studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol v

Více

Marketingový výzkum 5

Marketingový výzkum 5 Marketingový výzkum 5 Kvantitativní metody dotazování Velikost výběru Techniky výběru Zpracování dat Velikost výběru a techniky výběru respondentů Určení velikosti výběru Ideál ptát se všech Typické velikosti

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) /... ze dne

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) /... ze dne EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 25.4.2019 C(2019) 2962 final PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) /... ze dne 25.4.2019 o zajištění bezproblémového fungování elektronického rejstříku kvót pro uvádění částečně

Více

Jak získat nové a čerstvé adresy? Ing. Miroslav Červenka, Schober Information Group CZ a.s.

Jak získat nové a čerstvé adresy? Ing. Miroslav Červenka, Schober Information Group CZ a.s. Jak získat nové a čerstvé adresy? Ing. Miroslav Červenka, Schober Information Group CZ a.s. Obsah 1 Nové technologie pro získávání adres 2 Listbroking 3 Výběr cílové skupiny - příklad Seite 2 Nové technologie

Více

MONITORING, SBĚR A VYHODNOCENÍ DAT QMS, část III.

MONITORING, SBĚR A VYHODNOCENÍ DAT QMS, část III. MONITORING, SBĚR A VYHODNOCENÍ DAT QMS, část III. Monitoring, sběr a vyhodnocení dat Quality management systému Výstup projektu: Turistika bez hranic Kapitola č. 22 - Monitoring, sběr a vyhodnocení dat

Více

Prezidentský panel Vývoj volebních postojů a vnímání kandidátů v předvolebním týdnu

Prezidentský panel Vývoj volebních postojů a vnímání kandidátů v předvolebním týdnu Prezidentský panel 2018 Vývoj volebních postojů a vnímání kandidátů v předvolebním týdnu 28. 1. 2018 Shrnutí O projektu: V závěrečném týdnu před 2. kolem prezidentské volby MEDIAN realizoval výzkum Prezidentský

Více

Omnibus 2015. info@stemmark.cz Chlumčanského 497/5 180 00 Praha 8

Omnibus 2015. info@stemmark.cz Chlumčanského 497/5 180 00 Praha 8 Omnibus 2015 info@stemmark.cz Chlumčanského 497/5 180 00 Praha 8 Omnibusová šetření jsou šetření probíhající pravidelně měsíčně, do kterých jsou podle objednávky klientů zařazovány moduly otázek týkajících

Více

VOLBY DO KRAJSKÝCH ZASTUPITELSTEV A SENÁTU 2012 V ČESKÉ TELEVIZI

VOLBY DO KRAJSKÝCH ZASTUPITELSTEV A SENÁTU 2012 V ČESKÉ TELEVIZI VOLBY DO KRAJSKÝCH ZASTUPITELSTEV A SENÁTU 2012 V ČESKÉ TELEVIZI VEŘEJNOPRÁVNÍ ROLE ČT VE VOLBÁCH ČT služba veřejnosti v poskytování objektivních informací pro svobodné utváření názorů Předvolebními debatami

Více

Auditorské služby. Committed to your success

Auditorské služby. Committed to your success Auditorské služby Committed to your success Auditorské služby Expertní znalosti, individuální přístup a dlouhodobá péče jsou klíčem k nezávislému a profesionálnímu ověření vašich ekonomických informací.

Více

10 KROKŮ K DOKONALOSTI. Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru

10 KROKŮ K DOKONALOSTI. Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru 10 KROKŮ K DOKONALOSTI Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru Firma budoucnosti je taková firma, která se v první řadě zaměřuje na kvalitu - plní přísné

Více

MANUÁL OBCHODNÍHO PARTNERA

MANUÁL OBCHODNÍHO PARTNERA MANUÁL OBCHODNÍHO PARTNERA Výhody spolupráce minimální vynaložení nákladů při prodeji systému TWIS systém TWIS je modulární a vždy on-line přístupný, neprodáváte krabice, ale jednoduše on-line registrujete

Více

o Elektronickým účtem se rozumí sekce v databázi přiřazená účastníkovi (dále jen "elektronický účet").

o Elektronickým účtem se rozumí sekce v databázi přiřazená účastníkovi (dále jen elektronický účet). Účelem tohoto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidel věrnostního programu "HASIČSKÝ ROK S KOZLEM" (dále jen "věrnostní program"). Tato pravidla jsou jediným dokumentem, který závazně upravuje pravidla

Více

Česká školní inspekce ČŠI Praha Licence 2018

Česká školní inspekce ČŠI Praha Licence 2018 sp zn.: ČŠIG-S-783/17 G42 čj.: ČŠIG-4671/17-G42 Výzva k podání nabídek Zakázka je zadaná podle 6 a 31 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů. Dalšími ustanoveními

Více

PRIMÁRNÍ SYSTÉM DOHLEDU Z POHLEDU MANAŽERA. Eva Janoušková

PRIMÁRNÍ SYSTÉM DOHLEDU Z POHLEDU MANAŽERA. Eva Janoušková PRIMÁRNÍ SYSTÉM DOHLEDU Z POHLEDU MANAŽERA Eva Janoušková Obsah: 1. Cesta k definici 1. Primární systém dohledu x primární systém kontrol 2. Primární systém dohledu x vnitřní kontrolní systém 3. Primární

Více

Práva homosexuálů Zpracováno exkluzivně pro:

Práva homosexuálů Zpracováno exkluzivně pro: Práva homosexuálů 29. 6. 2016 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz Zpracováno

Více

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ PŘEDANÝCH PROSTŘEDNICTVÍM WEBOVÝCH STRÁNEK

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ PŘEDANÝCH PROSTŘEDNICTVÍM WEBOVÝCH STRÁNEK ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ PŘEDANÝCH PROSTŘEDNICTVÍM WEBOVÝCH STRÁNEK Tyto zásady ochrany osobních údajů stanoví, jak jsou společností Plavecká škola Praha a Brno s.r.o., se sídlem Praha, Malletova

Více

DOTAZNÍK MĚŘENÍ A ŘÍZENÍ VÝKONNOSTI PODNIKŮ - ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

DOTAZNÍK MĚŘENÍ A ŘÍZENÍ VÝKONNOSTI PODNIKŮ - ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Projekt Tvorba modelu pro měření a řízení výkonnosti podniků byl podpořen Grantovou agenturou ČR, reg. č. projektu 402/09/1739 DOTAZNÍK MĚŘENÍ A ŘÍZENÍ VÝKONNOSTI PODNIKŮ - ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY

Více

DATA SUPPORT READER S LOYALTY CONSUMER GUIDE

DATA SUPPORT READER S LOYALTY CONSUMER GUIDE DATA SUPPORT READER S LOYALTY CONSUMER GUIDE pro Unii vydavatelů Hana Říhová červen 2012 GfK 2012 Nástroje na výzkumnou podporu tisku June 2012 1 Agenda 1. Data Support 2. Reader s Loyalty 3. Consumer

Více

Klientský formát POHLEDÁVKY podporovaný v KB platný od

Klientský formát POHLEDÁVKY podporovaný v KB platný od Klientský formát POHLEDÁVKY podporovaný v KB platný od 23. 10. 2010 1/5 1 Úvod... 2 1.1 Účel dokumentu... 2 1.2 Charakteristiky formátu POHLEDAVKA a práce se seznamem... 2 1.3 Kontrola limitů a přístupů...

Více

POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V DÍLČÍ STUDIE II. - ANALÝZA DAT ZA ZAMĚSTNANCE STUDIE SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Č. 28

POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V DÍLČÍ STUDIE II. - ANALÝZA DAT ZA ZAMĚSTNANCE STUDIE SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Č. 28 STUDIE Č. 28 POSTAVENÍ A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DÍLČÍ STUDIE II. - ANALÝZA DAT ZA ZAMĚSTNANCE Vytvořeno pro: Projekt reg. č.: CZ.1.04/1.1.01/02.00013 Název projektu: Posilování bipartitního

Více