PROTOKOL O VÝSLEDKU KONTROLY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROTOKOL O VÝSLEDKU KONTROLY"

Transkript

1 Kontrolní výbor Výtisk č. PROTOKOL O VÝSLEDKU KONTROLY číslo 03/2014/KV Obecně závazné vyhlášky pro oblasti odpadového systému jejich soulad s legislativou, jejich plnění a spojené problematiky Kontrolu provedli: Mgr.Bc. Eva Veselá, MPA, Ing. Dana Strelcová Myslíková Kontrola byla provedena: Říjen 2013 březen 2014 Kontrolovaný subjekt: město Písek, odbor životního prostředí a odbor finanční Městské služby Písek, s.r.o. Při kontrole bylo zjištěno: Kontrolní dvojice vycházela z těchto podkladů: - Obecně závazná vyhláška č. 6/2006 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňováni komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem, ve znění obecně závazné vyhlášky č. 4/2009, obecně závazné vyhlášky č. 2/2011 a obecně závazné vyhlášky č. 6/2012 (dále jen Vyhláška o odpadech) - Obecně závazná vyhláška č. 7/2012 o místních poplatcích ve městě Písku (dále jen Vyhláška o poplatku) - Zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád - Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích - Informace získané od kompetentních osob ze společnosti Městských služeb Písek s.r.o. a Města Písku (Městského úřadu Písek). Kontrola byla zahájena na základě podnětu resp. stížností několika občanů, majitelů rekreačních staveb, kteří jsou povinni dle Vyhlášky o odpadech a Vyhlášky o poplatku platit poplatek za rekreační stavbu a současně za osobu v místě trvalého bydliště.

2 K těmto stížnostem můžeme zkonstatovat to, že Vyhláška o odpadech a Vyhláška o poplatku je vydána v souladu s platnými právními předpisy, byla řádně schválena zastupitelstvem města a zveřejněna. Zastupitelstvo ze dvou možných variant výběru poplatku se rozhodlo pro kapitační platbu a to bylo řádně schváleno a vstoupilo v účinnost od Kontrolní dvojice se dále zabývala tím, jakým způsobem byla stanovena výše poplatku od roku 2013: - vzhledem k tomu, že místní poplatek byl schvalován v r kalkulace vycházela z nákladů roku 2011, stavu počtu osob s trvalým pobytem počtu staveb k individuální rekreaci, bytů a RD, ve kterých není hlášena k pobytu žádná FO tj Sazba poplatku pro poplatníka činí 590 Kč a je tvořena (blíže viz tabulka) Kč za kalendářní rok Kč - tato částka je tvořena na základě skutečných nákladů obce předchozího roku na sběr a svoz netříděného odpadu za poplatníka a kalendářní rok - skutečné náklady za rok 2011 představovaly ,00 / počet osob (viz výše) Netříděný odpad Třídění odpad Náklady druh N v tis. Kč N/obyv v Kč Náklady druh N v tis. Kč N/obyv v Kč Svoz SKO Sběrné dvory Odpadkové koše Černé skládky Ruční úklid Svoz BIO Kompostování Je třeba upozornit že v roce 2011 nebyla v provozu kompostárna, proto je částka uvedená na kompostování pouze ve výši v jaké bylo v roce 2011 kompostování provizorně realizováno. Dle zkušebního provozu v závěru roku 2012 a při plném provozu kompostárny v roce 2013 předpokládané náklady na provoz budou vyšší, cca 2 mil. Kč. Dále náklady na tříděný odpad byly v minulosti plně hrazeny z rozpočtu města, nástupem místního poplatku je tato platba přenesena na obyvatelstvo. Další oblastí zkoumání byl příjem z těchto poplatků a stav pohledávek a způsob jejich vymáhání ze strany pracovníků Města Písku, Možno konstatovat: - dříve byl výběr platby za popelovou nádobu (r. 2011, 2012) postaven na dobrovolnosti (Městské služby nejsou oprávněny nahlížet do matriky) - nedoplatky za rok nejsou prakticky žádné, neboť byl realizován prodej známek občan, který si vyzvedl známku, jí hned na místě zaplatil a měl nárok na popelnici a její svoz, pokud občan nepřišel, neměl nárok na popelnici, neměl známku a ani nebyl dlužník. Nebylo prakticky dohledatelné, kdo známku zaplatil a kdo ne, docházelo ke zneužívání, nebylo možno uplatnit rovný přístup a donutit všechny občany, kteří produkují odpad platit úhrady za likvidaci odpadů. - Přestože nově platby z OZV č. 6 a 7/2012 za poplatky byly splatné k k jejich započetí vymáhání došlo až v období od do , kdy bylo písemně upozorněno (neprůkazným způsobem) na daňový nedoplatek cca 2200 dlužníků. Toto je stránka 2 (celkem 5)

3 však přenesená kompetence dle zákona o místních poplatcích č. 565/1990 Sb. a kontrolní výbor doporučuje vedení města důsledně kontrolovat průběh a včasnost vymáhání pohledávek, aby neplatící občané nebyli zvýhodňováni proti řádně platícím občanům a město mělo finanční prostředky takto získané včas k dispozici - Ke dni počet zaregistrovaných poplatníků byl osob a celkem vybraná částka Kč tj. 93,22% z celkového předpisu plateb. Závěry kontroly: - Obecně závazná vyhláška č. 6/2006 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňováni komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem, ve znění obecně závazné vyhlášky č. 4/2009, obecně závazné vyhlášky č. 2/2011 a obecně závazné vyhlášky č. 6/2012 je v souladu s platnými právními předpisy, byla řádně schválena zastupitelstvem a zveřejněna - Stejně tak Obecně závazná vyhláška č. 7/2012 o místních poplatcích ve městě Písku je řádně schválena, poplatky jsou vybírány v přenesené působnosti dle daňového řádu - Kontrolní výbor doporučuje včasné, pružnější a efektivnější vymáhání poplatků, konkrétně dřívější upozorňování neplatících občanů o jejich povinnosti co nejdříve po uplynutí termínu platby dle platné legislativy (přenesená působnost). - Město zaměstnanci města(smluvní vztah s městem v pověření), jsou zde v roli správce poplatků - - Dbát na důslednou kontrolu vymáhání pohledávek tak, aby nehrozilo promlčení a platby byly aktuálně inkasovány v řádném termínu stanoveném v obecně závazné vyhlášce města Písku Opatření k nápravě nedostatků: V první části kontroly (legislativní) nebyly shledány nedostatky. Můžeme pouze doporučit vedení města častěji (měsíčně) sledovat průběh vymáhání pohledávek a kontrolovat, zda jsou platby správně a včasně vymáhány úředníky města tak, aby ti občané, kteří předpisy nedodržují, nebyli zvýhodňováni správou oproti těm občanům, kteří platí poplatky včas a ve správné výši. Taktéž je na zvážení předkládat orgánům města ke schválení případné navýšení poplatku pro tyto případy, což zákon umožňuje a využít to jako sankční opatření pro konkrétní případy prodlevy. Tím máme na mysli, aby byl zpracován nový návrh OZV tak, aby bylo již vyhláškou stanoveno, že po průkazném doručení upozornění na nedoplatek, se následně poplatek zvýšuje o 100 či 200% vzhledem k tomu, že se jedná o relativně nízké částky. Taktéž se může upřesnit procedura vymáhání s ohledem na možnosti dle zákonů. Prioritou by mělo být zachování principu rovnosti občanů. U případů zvláštního sociálního ohledu pak navrhnout další možnosti řešení ze strany města. S protokolem byl seznámen: Ing. Roman Svoboda, vedoucí odboru finančního Ing Miloslav Šatra, vedoucí odboru ŽP Josef Hrádek, jednatel Bylo provedeno poučení o právu podat vyjádření k provedené kontrole ve lhůtě do 5 pracovních dnů. stránka 3 (celkem 5)

4 Stanovisko kontrolovaného Ing. Roman Svoboda: Text protokolu: Přestože nově platby z OZV č. 6 a 7/2012 za poplatky byly splatné k k jejich započetí vymáhání došlo až v období od do Metodika doporučuje vyměřovat místní poplatky až po skončení poplatkového období (tzn. po skončení kalendářního roku), a to z důvodů možných úmrtí, migrace obyvatelstva, změn vlastnických práv u nemovitostí apod. (např. slide 14). Při doměřování poplatků je třeba také vycházet z Nálezu Ústavního soudu (PI ÚS 6/09), který v odůvodnění k dodatečnému platebnímu výměru stanovuje, že vyměření místního poplatku by vždy mělo předcházet zjištění správné výše poplatkové povinnosti. To je možné v rámci nalézacího řízení ( 135 a násl. zák.280/2009 Sb.), které bylo nutné zahájit u všech 2225 poplatníků, kteří poplatek neuhradili. Text protokolu: kdy bylo písemně upozorněno (neprůkazným způsobem) na daňový nedoplatek Zákon neukládá správci daně upozorňovat na nedoplatky. Správce daně může vhodným způsobem daňový subjekt vyrozumět o výši jeho nedoplatků ( 153 odst. 3 zák. 280/2009 Sb.) vhodným způsobem se rozumí složenka, všeobecné ohlášení v tisku, sms, neformální dopis apod. Dále je správce daně povinen při správě daní postupovat hospodárně ( 7 zák. 280/2009 Sb.), pokud dojde se stejným efektem ke splnění účelu zde informovat o nedoplatku. Finanční odbor vůbec nemusel upozornit poplatníky na nedoplatky; vzhledem ke skutečnosti, že se jedná ve městě Písku o novou věc, rozhodli jsme se neplatiče upozornit dopisem - listovní zásilkou. Cena za jeden takto odeslaný dopis byla 9,50 Kč, v případě odeslání na doručenku by se jednalo o 41,80 Kč za jeden dopis. Text protokolu: doporučuje vedení města důsledně kontrolovat průběh a včasnost vymáhání pohledávek, aby neplatící občané nebyli zvýhodňováni proti řádně platícím občanům Spisy poplatníků, kteří neuhradí nedoplatek ani v náhradní lhůtě, jsou předávány k vymáhání Exekutorskému úřadu. Neplatiči tedy zaplatí následně několikanásobně více než poplatníci, kteří uhradili poplatek poctivě ve lhůtě splatnosti nedochází tedy ke zvýhodňování neplatičů. Text protokolu: Město je zde v roli správce poplatků. Tato informace je mylná, správcem poplatku je obecní úřad ( 14 odst. 3 zák. 565/1990 Sb.). Je třeba důsledně odlišovat samostatnou a přenesou působnost. Text protokolu: Dbát na důslednou kontrolu vymáhání pohledávek tak, aby nehrozilo promlčení Lhůta pro placení daně je 6 let ( 160 odst. 1 zák. 280/2009 Sb.), v případě učinění úkonu správcem daně vůči poplatníkovi až 20 let ( 160 odst. 5 zák. 280/2009 Sb.). Text protokolu: Taktéž je na zvážení předkládat orgánům města ke schválení případné navýšení poplatků pro tyto případy, což zákon umožňuje a využít to jako sankční opatření pro konkrétní příklady prodlevy. Toto doporučení je v praxi nerealizovatelné. Analogicky uvedu např. daně z nemovitostí: Zastupitelstvo města schválí daň z nemovitostí obecně závaznou vyhláškou správu daně provádí finanční úřad zastupitelstvo již nemůže zasahovat do správy daně finančnímu úřadu a určovat např. komu se vyměří úrok, komu se povolí splátky apod. Totéž platí u místních poplatků: Zastupitelstvo města schválí vyhlášku o místním poplatku, správu poplatku provádí obecní úřad ( 14 odst. 3 zák. 565/1990 Sb.) prostřednictvím úředních osob ( 12 odst. 1 zák. 280/2009 Sb.). Zvýšení poplatku až na trojnásobek je příslušenstvím daně (resp. poplatku) a může o něm rozhodnout pouze obecní úřad ( 11 odst. 3 zák. 565/1990 Sb.). Rozhodnutí orgánů města o navýšení poplatků podle uvedeného doporučení by tedy bylo v rozporu se zákonem. stránka 4 (celkem 5)

5 Ing Miloslav Šatra: Bez připomínek. Josef Hrádek: Bez připomínek. Protokol byl vyhotoven ve 5 výtiscích. Výtisk č. 1 obdržel Výtisk č. 2 obdržel Výtisk č. 3 obdržel Výtisk č. 4 obdržel Výtisk č. 5 obdržel Ing. Roman Svoboda, vedoucí odboru finančního Ing Miloslav Šatra, vedoucí odboru ŽP Josef Hrádek, jednatel Městské služby Písek s.r.o. RSDr. Jiří Lejčar, předseda KV Ing. Jiří Votýpka, sekretář KV Podpis člena výboru provádějící kontrolu Podpis člena výboru provádějící kontrolu V Písku dne: V Písku dne: stránka 5 (celkem 5)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 14.05.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 21.06.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh Obecně závazné vyhlášky č. /2012, o místním poplatku za provoz systému

Více

Právní rozbor obecně závazné vyhlášky

Právní rozbor obecně závazné vyhlášky odbor veřejné správy, dozoru a kontroly oddělení dozoru Praha Obec: Mirošovice Právní rozbor obecně závazné vyhlášky Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 2/2015 o poplatku za komunální odpad na území

Více

Obecně závazná vyhláška Města Manětín

Obecně závazná vyhláška Města Manětín Obecně závazná vyhláška Města Manětín Vyhláška č. 2 /2004 O místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů dle 10b zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vavřinec č. 2/2017,

Obecně závazná vyhláška obce Vavřinec č. 2/2017, OBEC VAVŘINEC Obecně závazná vyhláška obce Vavřinec č. 2/2017, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce

Více

N Á V R H Obecně závazná vyhláška obce Vavřinec č. 1/2018,

N Á V R H Obecně závazná vyhláška obce Vavřinec č. 1/2018, OBEC VAVŘINEC N Á V R H Obecně závazná vyhláška obce Vavřinec č. 1/2018, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Článek 1 Předmět a působnost vyhlášky Řízení o poplatcích vykonává obecní úřad (dále jen správce poplatku ). 1. Článek 2 Poplatník

Článek 1 Předmět a působnost vyhlášky Řízení o poplatcích vykonává obecní úřad (dále jen správce poplatku ). 1. Článek 2 Poplatník Obecně závazná vyhláška obce Krasová č. 1/2010 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Krasová podle

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 11. 12. 2014. Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 o místním poplatku za komunální odpad

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 11. 12. 2014. Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 o místním poplatku za komunální odpad MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 11. 12. 2014 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor finanční Ing. Vladimír Zemek Ing. Jana Nehybová

Více

Dodatek č. 6 k obecně závazné vyhlášce městyse Plaňany a obcí Poboří, Hradenín a Blinka č. 4/2007,,O místních poplatcích

Dodatek č. 6 k obecně závazné vyhlášce městyse Plaňany a obcí Poboří, Hradenín a Blinka č. 4/2007,,O místních poplatcích Dodatek č. 6 Dodatek č. 6 k obecně závazné vyhlášce městyse Plaňany a obcí Poboří, Hradenín a Blinka č. 4/2007,,O místních poplatcích o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

Město NYMBURK. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014

Město NYMBURK. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014 Město NYMBURK Obecně závazná vyhláška č. 6/2014 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Nymburka se

Více

o místním poplatku za provoz systému shromažďování,

o místním poplatku za provoz systému shromažďování, OBEC KOKORY Obecně závazná vyhláška obce 2/2006 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Kokory se usneslo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ČÁSLAVI Č.

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ČÁSLAVI Č. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ČÁSLAVI Č. 2/2015, O MÍSTNÍM POPLATKU ZA PROVOZ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ. Zastupitelstvo města Čáslavi

Více

O B E C C H A L O U P K Y

O B E C C H A L O U P K Y O B E C C H A L O U P K Y Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 ze dne 28.12.2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 7/2003 ze dne

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 7/2003 ze dne Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka č. 7/2003 ze dne 9.12.2003 O místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ČÁSLAVI Č.

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ČÁSLAVI Č. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ČÁSLAVI Č. 4/2017, O MÍSTNÍM POPLATKU ZA PROVOZ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ. Zastupitelstvo města Čáslavi

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Vzor obecně závazné vyhlášky obce o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU č. 2/2016

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU č. 2/2016 MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU Zastupitelstvo města Ev. č.: 20/02/2016 Č. j.: KÚ-7667/2016-TIJ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU č. 2/2016 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru,

Více

D O B R O M Ě Ř I C E

D O B R O M Ě Ř I C E O b e c D O B R O M Ě Ř I C E Obecně závazná vyhláška č. 4/2006 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Zastupitelstvo

Více

O B E C C H A L O U P K Y

O B E C C H A L O U P K Y O B E C C H A L O U P K Y Obecně závazná vyhláška č. 2/2018 ze dne 27.12.2018, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 9/2017

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 9/2017 Město Třebíč OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 9/2017 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Třebíč se na

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.01/2012,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.01/2012, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.01/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Dubno se na svém zasedání

Více

Čl. 3 Ohlašovací povinnost Čl. 4 Sazba poplatku

Čl. 3 Ohlašovací povinnost Čl. 4 Sazba poplatku OBEC Ústup Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Ústup se na svém

Více

MĚSTO SADSKÁ. poplatcích ) 1 14 odst. 3 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o místních

MĚSTO SADSKÁ. poplatcích ) 1 14 odst. 3 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o místních MĚSTO SADSKÁ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA SADSKÁ č. 2/ 2015 O MÍSTNÍM POPLATKU ZA PROVOZ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo města

Více

Město Frenštát pod Radhoštěm

Město Frenštát pod Radhoštěm Město Frenštát pod Radhoštěm Identifikace dokumentu OZV-2016-04 Obecně závazná vyhláška o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2015 Město Třebíč OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Třebíč se na

Více

Obec Vinařice. Obecně závazná vyhláška č. 3/2008. ze dne 15. 12. 2008

Obec Vinařice. Obecně závazná vyhláška č. 3/2008. ze dne 15. 12. 2008 Obec Vinařice Obecně závazná vyhláška č. 3/2008 ze dne 15. 12. 2008 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

MĚSTO SLANÝ. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2018

MĚSTO SLANÝ. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2018 MĚSTO SLANÝ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2018 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Slaného se na

Více

O B E C C H O T Ě N O V

O B E C C H O T Ě N O V O B E C C H O T Ě N O V Obecně závazná vyhláška obce Chotěnov č. 1/2018, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU č. 2/2014

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU č. 2/2014 MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU Zastupitelstvo města Ev. č.: 20/002/14 Č. j.: OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU č. 2/2014 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění,

Více

Město NYMBURK. Obecně závazná vyhláška č. 3/2015

Město NYMBURK. Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 Město NYMBURK Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Nymburka se

Více

Město Jirkov OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č.1-11 Č. 1-11

Město Jirkov OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č.1-11 Č. 1-11 Č.1-11 Město Jirkov OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1-11 Obecně závazná vyhláška města Jirkova o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Obec Šitbořice Zastupitelstvo obce Šitbořice

Obec Šitbořice Zastupitelstvo obce Šitbořice Obec Šitbořice Zastupitelstvo obce Šitbořice Obecně závazná vyhláška obce Šitbořice č. 1/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

OBEC STUDENEC ZASTUPITELSTVO OBCE STUDENEC

OBEC STUDENEC ZASTUPITELSTVO OBCE STUDENEC OBEC STUDENEC ZASTUPITELSTVO OBCE STUDENEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2016, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Obec Studená. Obecně závazná vyhláška číslo 1/2004

Obec Studená. Obecně závazná vyhláška číslo 1/2004 Obec Studená Obecně závazná vyhláška číslo 1/2004 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu Vyvěšeno na úřední desce dne:

Více

M Ě S T O VARNSDORF. Čl. 1 Úvodní ustanovení

M Ě S T O VARNSDORF. Čl. 1 Úvodní ustanovení M Ě S T O VARNSDORF Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Varnsdorf

Více

MĚSTO KRALOVICE Markova 2, Kralovice PSČ

MĚSTO KRALOVICE Markova 2, Kralovice PSČ MĚSTO KRALOVICE Markova 2, Kralovice PSČ 331 41 Obecně závazná vyhláška č. 3/2017 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Město NYMBURK. Obecně závazná vyhláška č. 8/2017

Město NYMBURK. Obecně závazná vyhláška č. 8/2017 Město NYMBURK Obecně závazná vyhláška č. 8/2017 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Nymburka se

Více

MĚSTO CHEB O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A 10/2012

MĚSTO CHEB O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A 10/2012 MĚSTO CHEB O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A 10/2012 O MÍSTNÍM POPLATKU ZA PROVOZ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo města

Více

O B E C P R A C K O V I C E N A D L A B E M

O B E C P R A C K O V I C E N A D L A B E M O B E C P R A C K O V I C E N A D L A B E M Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Obec Nedrahovice Zastupitelstvo obce Nedrahovice Obecně závazná vyhláška obce Nedrahovice č. 1/2016,

Obec Nedrahovice Zastupitelstvo obce Nedrahovice Obecně závazná vyhláška obce Nedrahovice č. 1/2016, Obecně závazná vyhláška obce o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Obec Nedrahovice Zastupitelstvo obce Nedrahovice Obecně

Více

MĚSTO ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU

MĚSTO ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU MĚSTO ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC Lukov Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Lukov se na svém

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC DUBLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Dublovice

Více

O B E C P R A C K O V I C E N A D L A B E M

O B E C P R A C K O V I C E N A D L A B E M O B E C P R A C K O V I C E N A D L A B E M Obecně závazná vyhláška č. 7/2011, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Obecně závazná vyhláška obce Telnice /2007

Obecně závazná vyhláška obce Telnice /2007 Obecně závazná vyhláška obce Telnice č. 02/200 /2007 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů v obci Telnice. Zastupitelstvo

Více

OBEC ZLATÁ OLEŠNICE. Obecně závazná vyhláška obce Zlatá Olešnice č. 3/2012,

OBEC ZLATÁ OLEŠNICE. Obecně závazná vyhláška obce Zlatá Olešnice č. 3/2012, OBEC ZLATÁ OLEŠNICE Obecně závazná vyhláška obce Zlatá Olešnice č. 3/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících

Více

MĚSTO CHEB O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A 5/2015

MĚSTO CHEB O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A 5/2015 MĚSTO CHEB O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A 5/2015 O MÍSTNÍM POPLATKU ZA PROVOZ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo města

Více

OBEC BŘEZINA. Obecně závazná vyhláška obce č. 1 /2015,

OBEC BŘEZINA. Obecně závazná vyhláška obce č. 1 /2015, OBEC BŘEZINA Obecně závazná vyhláška obce č. 1 /2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Březina

Více

Obec Valašská Bystřice Valašská Bystřice 316, IČO:

Obec Valašská Bystřice Valašská Bystřice 316, IČO: Obec Valašská Bystřice ouvalasskabystrice@seznam.cz 756 27 Valašská Bystřice 316, IČO: 00304352 Obec VALAŠSKÁ BYSTŘICE Zastupitelstvo obce Valašská Bystřice Obecně závazná vyhláška obce Valašská Bystřice

Více

OBEC SEMICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012,

OBEC SEMICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, OBEC SEMICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Semice se na

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník OBEC JETŘICHOV Zastupitelstvo obce Jetřichov Obecně závazná vyhláška obce Jetřichov č. 1/2016 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E Obecně závazná vyhláška č. 7/2017, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

OBEC TRNÁVKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2018

OBEC TRNÁVKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Strana: 1/5 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Hulín Zastupitelstvo města Hulín Obecně závazná vyhláška č. 5/2017 města Hulína o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník MĚSTO DOKSY Obecně závazná vyhláška č. 9/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Doksy se na

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník Obecně závazná vyhláška obce Brnířov č. 1/2016, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Brnířov se

Více

OBEC LHOTY U POTŠTEJNA

OBEC LHOTY U POTŠTEJNA OBEC LHOTY U POTŠTEJNA Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Lhoty u Potštejna se usneslo dne 31. 8. 2007 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

o místních poplatcích ) 1 14 odst. 3 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

o místních poplatcích ) 1 14 odst. 3 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ně závazná vyhláška č. 2/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 29. 10.

Více

OBEC KOROUHEV. Článek 1 Základní ustanovení

OBEC KOROUHEV. Článek 1 Základní ustanovení strana 1/5 OBEC KOROUHEV Obecně závazná vyhláška obce Korouhev č. 1/2009 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Městys Pozlovice. Obecně závazná vyhláška Městyse Pozlovice č. 4/2015

Městys Pozlovice. Obecně závazná vyhláška Městyse Pozlovice č. 4/2015 Městys Pozlovice Obecně závazná vyhláška Městyse Pozlovice č. 4/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Město Jaroměř. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Jaroměř. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Jaroměř Obecně závazná vyhláška města Jaroměře č. 3/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města

Více

Obec Staré Město Zastupitelstvo obce Staré Město Obecně závazná vyhláška Obce Staré Město č. 3/2015,

Obec Staré Město Zastupitelstvo obce Staré Město Obecně závazná vyhláška Obce Staré Město č. 3/2015, Obecně závazná vyhlášky obce Staré Město o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Obec Staré Město Zastupitelstvo obce Staré

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník Město Klecany Obecně závazná vyhláška č. 2/2013, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo Města Klecan se

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník MĚSTO VELKÉ HAMRY Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2016 O místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Velké

Více

OBEC ŽĎÁR =============================

OBEC ŽĎÁR ============================= OBEC ŽĎÁR ============================= Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník MĚSTO RABÍ Zastupitelstvo Města Rabí Obecně závazná vyhláška Města Rabí č. 4/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

OBEC STARÉ HAMRY. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC STARÉ HAMRY. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC STARÉ HAMRY Obecně závazná vyhláška obce č.1/2018 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Staré

Více

MĚSTOSLANÝ. o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015

MĚSTOSLANÝ. o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 MĚSTOSLANÝ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Slaného se na

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC DUBLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2014, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Dublovice

Více

Město Frenštát pod Radhoštěm

Město Frenštát pod Radhoštěm Město Frenštát pod Radhoštěm Identifikace dokumentu OZV-2015-04 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Stav dokumentu

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 OBEC Nučice, Kubrova 31, PSČ 252 16 Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Holasice č. 2/2018, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Holasice se

Více

OBEC VOJKOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Vojkovice č. 2/2015,

OBEC VOJKOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Vojkovice č. 2/2015, OBEC VOJKOVICE Obecně závazná vyhláška obce Vojkovice č. 2/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Město Brandýs nad Labem- Stará Boleslav

Město Brandýs nad Labem- Stará Boleslav Město Brandýs nad Labem- Stará Boleslav Obecně závazná vyhláška č. 6/2017 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení Městys Podhradí Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo městyse Podhradí

Více

Obec Pazderna Zastupitelstvo obce Pazderna

Obec Pazderna Zastupitelstvo obce Pazderna Obec Pazderna Zastupitelstvo obce Pazderna Obecně závazná vyhláška obce Pazderna č. 1/2017, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

L I T O M Ě Ř I C E. Obecně závazná vyhláška č. 3/2012,

L I T O M Ě Ř I C E. Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Obec Kuklík Zastupitelstvo obce Kuklík Obecně závazná vyhláška obce Kuklík č.01/2015

Obec Kuklík Zastupitelstvo obce Kuklík Obecně závazná vyhláška obce Kuklík č.01/2015 Obec Kuklík Zastupitelstvo obce Kuklík Obecně závazná vyhláška obce Kuklík č.01/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

o místních poplatcích ) 1 14 odst. 3 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

o místních poplatcích ) 1 14 odst. 3 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon Obec Ošelín Zastupitelstvo obce Ošelín Obecně závazná vyhláška obce Ošelín č. 1/2018, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

MĚSTO DOKSY ZASTUPITELSTVO MĚSTA DOKSY

MĚSTO DOKSY ZASTUPITELSTVO MĚSTA DOKSY MĚSTO DOKSY ZASTUPITELSTVO MĚSTA DOKSY Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, OBEC VENDRYNĚ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Vendryně se

Více

Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Poplatník Obecně závazná vyhláška Městyse Krucemburk č. 5/2006 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu. Zastupitelstvo Městyse Krucemburk

Více

Obecně závazná vyhláška obce Okrouhlá č. 2 /2012

Obecně závazná vyhláška obce Okrouhlá č. 2 /2012 Obecně závazná vyhláška obce Okrouhlá č. 2 /2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Okrouhlá se

Více

Statutární město Mladá Boleslav

Statutární město Mladá Boleslav Statutární město Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška č. 4/2017, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

M Ě S T O P Ř Í B R A M

M Ě S T O P Ř Í B R A M M Ě S T O P Ř Í B R A M Obecně závazná vyhláška č. 5/2017 ze dne 13. listopadu 2017, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2017,

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, OBEC PĚČNOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2017, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Pěčnov se na

Více

Obec Velhartice Zastupitelstvo obce Velhartice Obecně závazná vyhláška obce Velhartice č. 1/2018,

Obec Velhartice Zastupitelstvo obce Velhartice Obecně závazná vyhláška obce Velhartice č. 1/2018, Obec Velhartice Zastupitelstvo obce Velhartice Obecně závazná vyhláška obce Velhartice č. 1/2018, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování

Více

OBEC JOSEFŮV DŮL ZASTUPITELSTVO OBCE JOSEFŮV DŮL

OBEC JOSEFŮV DŮL ZASTUPITELSTVO OBCE JOSEFŮV DŮL OBEC JOSEFŮV DŮL ZASTUPITELSTVO OBCE JOSEFŮV DŮL Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Obec Lipová - lázně Zastupitelstvo obce Lipová - lázně

Obec Lipová - lázně Zastupitelstvo obce Lipová - lázně Obec Lipová - lázně Zastupitelstvo obce Lipová - lázně Obecně závazná vyhláška obce Lipová lázně č. 3/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování

Více

Město Nová Role. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Nová Role. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Nová Role Obecně závazná vyhláška č. 1/2016, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo Města Nová Role

Více

OBEC Kněžnice. Obecně závazná vyhláška obce Kněžnice č. 1/2016,

OBEC Kněžnice. Obecně závazná vyhláška obce Kněžnice č. 1/2016, OBEC Kněžnice Obecně závazná vyhláška obce Kněžnice č. 1/2016, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2015 MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 6 /2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Strakonice

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO DĚČÍN

STATUTÁRNÍ MĚSTO DĚČÍN STATUTÁRNÍ MĚSTO DĚČÍN Obecně závazná vyhláška města Děčín č. 5/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

O b e c L e l e k o v i c e. číslo 2/2012,

O b e c L e l e k o v i c e. číslo 2/2012, O b e c L e l e k o v i c e Hlavní 75/7, 664 31 Lelekovice Okres Brno venkov www.lelekovice.cz O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A číslo 2/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování,

Více

Obec Skorošice Zastupitelstvo obce Skorošice

Obec Skorošice Zastupitelstvo obce Skorošice Obec Skorošice Zastupitelstvo obce Skorošice Obecně závazná vyhláška obce Skorošice č. 1/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

OBEC JOSEFŮV DŮL ZASTUPITELSTVO OBCE JOSEFŮV DŮL

OBEC JOSEFŮV DŮL ZASTUPITELSTVO OBCE JOSEFŮV DŮL OBEC JOSEFŮV DŮL ZASTUPITELSTVO OBCE JOSEFŮV DŮL Obecně závazná vyhláška č. 1/2016, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

OBEC HLINCOVÁ HORA. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

OBEC HLINCOVÁ HORA. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník OBEC HLINCOVÁ HORA Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Hlincová

Více

MĚSTO VIZOVICE Masarykovo nám. 1007, VIZOVICE, IČ:

MĚSTO VIZOVICE Masarykovo nám. 1007, VIZOVICE, IČ: MĚSTO VIZOVICE Masarykovo nám. 1007, 763 12 VIZOVICE, IČ: 00284653 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VIZOVICE Č. 2 /2015 O MÍSTNÍM POPLATKU ZA PROVOZ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ

Více

MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ

MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2015 O MÍSTNÍM POPLATKU ZA PROVOZ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo města

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník OBEC DVORCE Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Dvorce se na

Více