Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá Náměstí 2, Libavá-Město Libavá, Šternberk 1, datová schránka gibb3m2

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá Náměstí 2, Libavá-Město Libavá, Šternberk 1, datová schránka gibb3m2"

Transkript

1 Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá Náměstí 2, Libavá-Město Libavá, Šternberk 1, datová schránka gibb3m2 V ý n o s č. 3/2015 Újezdního úřadu vojenského újezdu Libavá Na území vojenského újezdu Libavá, jehož hranice jsou stanoveny zákonem 15/2015 Sb. o změně hranic vojenských újezdů, 6, odst. 4, je podle novelizovaného zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany ČR, 29, odst. 3, z důvodu veřejného zájmu vstup zakázán. V souladu s 37, zákona č. 222/1999 Sb. o zajišťování obrany ČR, a s čl. 23 normativního výnosu Ministerstva obrany č. 15/2010, činnost ve vojenských újezdech upravuji dnem 1. ledna 2016 vstup a vjezd civilní veřejnosti na území vojenského újezdu Libavá takto: čl. 1 Zpřístupněné části vojenského újezdu Libavá 1.1 TRVALE PŘÍSTUPNÉ ČÁSTI VOJENSKÉHO ÚJEZDU LIBAVÁ NEJSOU ŽÁDNÉ. 1.2 PŘÍSTUPNÉ ČÁSTI VOJENSKÉHO ÚJEZDU LIBAVÁ S ČASOVÝM OMEZENÍM Pramen řeky Odry 1 km severozápadně od obce Kozlov. Přístup je pouze pěšky, nebo na kole a pouze po vyznačené cykloturistické trase. Volný vstup a vjezd do této částí vojenského újezdu, je časově omezen na pátky od 15:00, soboty, neděle a státem uznávané svátky. V této době není vstup a vjezd vázán na povolení. Pro vstup a vjezd v pracovní dny je tedy nutné mít povolení ke vstupu. čl. 2 Uzavřené (režimové) části vojenského újezdu Libavá Všechny části vojenského újezdu, s výjimkou cykloturistické trasy k prameni Odry uvedené v článku 1, jsou veřejnosti uzavřené (režimové) části vojenského újezdu a jsou vyznačeny na mapce v příloze výnosu. Plocha vojenského újezdu se dělí na sektory I X. V terénu je vnější hranice vojenského újezdu označena výstražnými tabulemi, které zakazují vstup a vjezd na tato území. V zájmu osobní bezpečnosti je bezpodmínečně nutné tyto zákazy respektovat. V případě jejich porušení se občan dopouští přestupku podle zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích a může být sankcionován pokutou. Do uzavřených (režimových) částí vojenského újezdu Libavá je vstup a vjezd povolen jen s povolením vstupu a vjezdu, které vydává Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá. Povolení je vydáváno na základě žádosti, kterou lze podat u tohoto úřadu. Tiskopis žádosti je uveřejněn na webových stránkách a je možno jej vyžádat u újezdního úřadu.

2 čl. 3 Povolení ke vstupu a vjezdu do vojenského újezdu Vstup bez povolení ke vstupu je povolen: 1. příslušníkům ozbrojených sil a součástí Ministerstva obrany, vykonávajícím výcvik ve vojenském újezdu v souladu s plánem využití UVZ a příslušníkům ozbrojených sil cizích států, kteří se účastní součinnostních cvičení nebo provádí samostatný výcvik na základě dohody uzavřené s Ministerstvem obrany; 2. příslušníkům dalších složek státu, které mají povolen výcvik ve vojenském újezdu na základě smlouvy s ministerstvem obrany a dohovoru k využití prostorů a výcvikových zařízení v době plnění služebních nebo pracovních úkolů; jedná se o Policii ČR, jednotky celní správy Ministerstva financí ČR, justiční stráže a vězeňské služby Ministerstva spravedlnosti ČR, jednotek HZS a ZZS. Dohodu o využití prostorů za Ministerstvo obrany uzavírá NGŠ AČR, nebo jím pověřený funkcionář. Dohovory o využití prostorů a výcvikových zařízení provádí pověřená osoba složky státu s VeV-VA Vyškov; 3. zaměstnancům Ministerstva obrany, v době plnění služebních nebo pracovních úkolů na základě Příkazu ke služební cestě (k pracovní cestě) nebo Příkazu k použití techniky ; osoba se současně prokazuje jednotným identifikačním průkazem Ministerstva obrany; 4. příslušníkům Ministerstva vnitra, při plnění služebních a pracovních úkolů; jedná se o příslušníky Policie České republiky při výkonu kontrolní činnosti, dopravně pořádkových hlídek a při provádění dalších úkonů; 5. osobám, které se účastní přímého zásahu jednotek IZS; 6. osobám, které zasahují při mimořádných událostech a haváriích (porucha vozidla, odtah vozidla nebo technického zařízení, apod.), a to pouze na dobu nezbytně nutnou; 7. osobám s platným povolením ke vstupu, vydaným újezdním úřadem včetně dětí do 15-ti let v jejím doprovodu. Vjezd bez povolení k vjezdu je povolen: 1. vozidlům rezortu Ministerstva obrany, VLS ČR, s. p., PČR a ozbrojených sil cizích států, kteří se účastní součinnostních cvičení nebo provádí samostatný výcvik na základě dohody uzavřené s Ministerstvem obrany. Příslušnost k VLS ČR, s. p., se prokazuje stálým označením dle zákonných norem (nepřenosné označení), dokumentací vozidla nebo technického prostředku; 2. vozidlům organizačních složek státu, která mají povolen výcvik ve vojenském újezdu na základě smlouvy s Ministerstvem obrany, nebo plní úkoly při mimořádných událostech (živelná pohroma, nehoda, atd.); příslušnost k jednotlivé složce státu se prokazuje stálým označením dle zákonných norem (PČR, ZZS, HZS) nebo dokumentací vozidla a technického prostředku; 3. vozidlům a jiné technice, které se použijí při mimořádných událostech a haváriích (porucha vozidla, odtah vozidla nebo technického zařízení, apod.), a to pouze na dobu nezbytně nutnou; 4. vozidlům s platným povolením k vjezdu, vydaným újezdním úřadem. čl. 4 Vydání povolení ke vstupu a vjezdu do vojenského újezdu Na vydání povolení ke vstupu na území vojenského újezdu není nárok.

3 Proces vydávání povolení ke vstupu na území vojenského újezdu (dále jen povolení ke vstupu ) se řídí zákonem č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů. Věcně a místně příslušným správním orgánem ve věci povolování vstupu na území újezdu je újezdní úřad. Újezdní úřad rozhodne o vydání povolení ke vstupu nebo vydání rozhodnutí o nepovolení vstupu bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 30-ti kalendářních dnů od podání žádosti. Odvolacím orgánem je Oddělení řízení vojenských újezdů SRPS MO, se sídlem Vítězné náměstí 5, Praha 6. Odvolání proti rozhodnutí je podáváno prostřednictvím správního orgánu, který rozhodnutí vydal. Povolení ke vstupu slouží k prokazování oprávněnosti vstupu a pohybu na území újezdu. Platí pouze pro uvedené osoby, na uvedenou dobu, prostor, trasu, objekt a účel vydání. Pomine-li důvod k vydání povolení, zaniká platnost povolení nejpozději dnem, kdy skutečnost nastala, nebo dnem kdy byla oznámena újezdnímu úřadu. Podání žádosti Správní řízení ve věci povolení vstupu je zahájeno převzetím žádosti od žadatele. Žádost o vydání povolení vstupu musí formálně splňovat požadavky předepsaného vzoru tiskopisu a musí být úplná. Žádost o vydání dlouhodobého povolení a hromadného povolení ke vstupu předkládá žadatel v listinné, elektronické podobě nebo cestou datových schránek. Žádost v elektronické podobě musí být opatřena elektronickým podpisem vydaným oprávněnou certifikační autoritou nebo elektronickým obrazem podpisu (např. PDF). Účastníkem řízení ve věci vydání povolení vstupu, kde výsledkem řízení je vydání dlouhodobé průkazky, je žadatel. Ověření žadatele provede úřední osoba na základě předloženého dokladu totožnosti. V případě pochybností ověří údaje prostřednictvím ISVS ZR ROB. Účastníkem řízení ve věci vydání povolení vstupu, kde výsledkem řízení je vydání hromadného povolení je osoba odpovědná. Tato osoba odpovědná plní v souladu s 35, odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., funkci společného zmocněnce. Ověření osoby odpovědné provede úřední osoba na základě předloženého dokladu totožnosti. V případě pochybností ověří údaje prostřednictvím ISVS ZR ROB. Společný zmocněnec vystupuje ve správním řízení jako žadatel a je současně osobou odpovědnou. Tímto společným zmocněncem může být: zástupce organizačního celku MO; zástupce právnické osoby zřízení nebo založené MO; osoby plnící úkoly na území vojenského újezdu dle zvláštních zákonů a v dalších případech (např. samovýroba dřeva, exkurze, návštěvy starousedlíků apod.). Dlouhodobou průkazku si přebírá žadatel osobně. Hromadné povolení se vydává žadateli osobně, lze vydat také elektronicky nebo datovou schránkou. Újezdní úřad je oprávněn vyžadovat předložení dokladů prokazujících oprávněnost účelu a zájmu vstupu (např. smlouva o dílo, objednávka služby, dohoda o koupi, nařízení VOC apod.).

4 Přehled základních dokumentů k prokázání oprávněnosti účelu a zájmu: Účel vstupu zaměstnání v resortu MO zaměstnání ostatní smluvní činnost pro MO a ostatní výkon práva lovu a rybolovu samovýroba dřeva průzkum průjezd újezdem, případně jiný důvod Prokazuje se dokumentem jednotný identifikační průkaz MO pracovní smlouva, dohoda o provedení práce apod. smlouva na dodávky nebo služby, objednávka lovecký lístek, rybářský lístek zadávací list vydaný VLS osoba je uvedena na seznamu od kompetentních orgánů a institucí, které provádí průzkumy v zájmu resortu MO a tento seznam je pravidelně aktualizován, nebo se prokáže pověřením či smlouvou s oprávněným subjektem; případně posoudí přednosta újezdního úřadu individuálně občanský průkaz - pro žadatele s trvalým pobytem na území vyčleněných z vojenských újezdů; vlastníci rekreačních objektů na tomto území doloží navíc výpis z KN (nemusí být ověřený) Úřední osoba posoudí, zda je nezbytné doložit oprávněnost žádosti ještě jinými doklady a vyzve žadatele k jejich předložení a k doplnění žádosti. Povolení ke vstupu a vjezdu na území újezdu, může vydat újezdní úřad formou: Hromadného povolení na nezbytně nutnou dobu s platností maximálně do 1 roku: osobám plnícím dodávky nebo služby ve prospěch cvičících vojsk, organizačních útvarů Ministerstva obrany, nebo právnických osob založených nebo zřízených Ministerstvem obrany; osobám vykonávajícím činnosti, které souvisí s hospodářským využíváním újezdu; osobám účastnících se organizovaných návštěv u cvičících vojsk, u organizačních útvarů Ministerstva obrany nebo u právnických osob založených nebo zřízených Ministerstvem obrany, účastníkům pietních akcí, exkurzí (např. školy, přírodovědné spolky apod.) a dalších akcí např. návštěvy potomků starousedlíků, klubů vojenských důchodců, rekreačních pobytů v zařízeních na území újezdu apod.). Dlouhodobého povolení s platností na dobu až 5 let: osobám s místem výkonu práce na území vojenského újezdu; obyvatelům žijícím na území vyčleněných z vojenských újezdů v rámci optimalizace vojenských újezdů z důvodu průjezdu nebo z jiných důvodů; dalším osobám ve zvláštních případech, například k výkonu práva myslivosti, rybolovu, plnění výzkumných úkolů řízených státem, nebo které jsou v zájmu Ministerstva obrany. Pří změně základních, kontaktních údajů, účelu vstupu, apod. Je držitel povolení je povinen nejpozději do 10-ti kalendářních dnů od okamžiku změny informovat újezdní úřad. Za tímto účelem podá u újezdního úřadu písemné oznámení změny, která nastala.

5 Povolování vstupu a vjezdu do areálu střelnic, cvičišť, výcvikových, ubytovacích, skladových a technologických zařízení a objektů v péči SOVZ je v kompetenci náčelníka SOVZ. čl. 5 Parkovací a odstavné plochy pro motorová vozidla Vzhledem k povaze ploch, jejich určení a možnosti omezení prioritního určení vojenského újezdu je povolen pohyb motorových vozidel vstupujících osob jen na těchto komunikacích: č. 1 Město Libavá Velká Střelná hranice vojenského újezdu u skládky odpadů obec Mrsklesy, č. 2 křižovatka Velká Střelná Nová Ves křižovatka U Zeleného Kříže. Je nepřípustné s vozidly vjíždět jinými, než určenými komunikacemi. Osoby vjíždějící do vojenského újezdu Libavá mohou parkovat pouze na místech uvedených v povolení ke vstupu. Povolení parkování mimo stanovená parkoviště jsou zpravidla vydávány pro osoby vykonávající služební nebo pracovní činnost a pro osoby vykonávající právo myslivosti a rybářské právo podle povolenky VLS. Toto povolení parkování mimo uvedená parkoviště však nenahrazuje povolení k volnému vjezdu na lesní a polní komunikace. K tomu je nutné povolení Vojenských lesů a statků ČR, s.p., divize Lipník nad Bečvou (dále jen VLS ČR, s.p.). Neumožňuje také parkovat na komunikacích a plochách příslušejících k výcvikovým zařízením vojenského újezdu. Všechna parkoviště jsou nehlídaná! Ministerstvo obrany neručí za odstavená motorová vozidla a škody na nich způsobené. Parkovat motorová vozidla lze přednostně v zastavěných územích obcí přiléhajících katastrem k vojenskému újezdu. Pohyb osob, vjezd vozidel i jejich parkování na vojenských účelových komunikacích v cílových a dopadových plochách je zakázán. Veškeré údaje o zpřístupněných plochách, komunikacích, cykloturistických trasách, parkovištích, cílových a dopadových plochách, jsou uvedeny v mapce, která je součástí tohoto výnosu. čl. 6 Bezpečnostní opatření Všechny osoby vstupující na území vojenského újezdu jsou povinny se seznámit s bezpečnostními a režimovými opatřeními stanovenými újezdním úřadem. Za poučení cvičících zodpovídá velitel nebo funkcionář, který výcvik nebo činnost organizuje. Pro zajištění bezpečnosti osob a majetku na území vojenského újezdu Libavá je nutné zachovávat tato bezpečnostní opatření:

6 Vstup a vjezd do vojenského újezdu je povolen pouze po komunikacích uvedených v článku 1. Občané jsou povinni uposlechnout pokynů a příkazů orgánů Armády České republiky (AČR), Vojenské policie, Policie ČR, Vojenských lesů a statků ČR, s.p., Lesní stráže, Rybářské stráže a osob pověřených přednostou újezdního úřadu, které zde provádějí dopravně regulační činnost a řízení provozu. Bez platného povolení je zakázáno vybočovat z komunikací a turistických stezek, vstupovat nebo vjíždět na územní plochy které nemají uvedeny v povolení. Při pohybu po komunikacích věnují účastníci silničního provozu zvýšenou pozornost silničnímu provozu, neboť šířka zpřístupněných komunikací v některých částech neumožňuje bezpečné míjení s vojenskou technikou, vozidly zajišťujícími hospodářskou činnost či jinými vozidly k zajištění běžného provozu. Část komunikací je v přechodném a zimním období udržována ve sjízdném stavu pouze účelově, podle potřeb AČR a VLS ČR, s.p. Občané musí zachovávat základní pravidla bezpečnosti při pohybu a pobytu ve vojenském újezdu, zejména se nesmějí dotýkat nalezených neznámých předmětů a součástí vojenské výzbroje či techniky. O takovém nálezu ihned uvědomí Vojenské zařízení 8129 Libavá ( ), Vojenskou policii ( ), Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá ( , , , ) nebo pracovníky Vojenských lesů a statků, případně nejbližší stanici Policie ČR (158). Ve zpřístupněných částech vojenského újezdu se nacházejí zájmové a střežené objekty AČR, VLS ČR, s.p. a dalších vlastníků. Zde se i nadále provádí výcvik jednotek, hospodářská činnost a další činnosti spojené s nakládáním s majetkem. Občané jsou povinni řídit se pokyny příslušných orgánů. Zpřístupněné části vojenského újezdu jsou hustě protkány vodní sítí povrchových vod, které také jsou zdroji pitné vody okolních obcí. Z tohoto důvodu je nutné zachovávat v plné míře pravidla o pobytu osob na území ochranných hygienických pásem vodních zdrojů. Jakékoliv poškozování staveb, komunikací, techniky a dalšího movitého i nemovitého materiálního vybavení je trestné, stejně tak i jejich přemisťování. Na celém území vojenského újezdu platí pro všechny fyzické a právnické osoby trvalý zákaz volného rozdělávání ohně, zákaz kouření v lese a 50 metrů od něj, zákaz pobytu ve vojenském újezdu od setmění do svítání, zákaz táboření a stanování. Na území vojenského újezdu je zakázáno stavět jakékoliv stavby a provádět terénní úpravy bez povolení příslušného vojenského stavebního úřadu a vlastníka nemovitosti. V období od 1. září do 31. října v době od do hod. je nutné respektovat omezení pobytu osob na celém území vojenského újezdu v této době je prováděn intenzivní lovu zvěře prováděného organizací VLS ČR, s.p., divize Lipník nad Bečvou. V této době jsou všichni občané povinni respektovat pokyny pracovníků VLS ČR, s.p. týkající se této činnosti. Vzhledem k výskytu chráněných živočichů, zvířat a rostlin ve zpřístupněných oblastech vojenského újezdu, je nutno respektovat platné zákony a opatření na jejich ochranu. Jakékoliv jejich porušování je nepřípustné a bude postihováno dle platných zákonů. Cykloturistiku lze provozovat pouze na vyznačené trase a v době uvedené v článku 2 tohoto výnosu. Na ostatních komunikacích a plochách vojenského újezdu je cykloturistika zakázána. Je zakázán volný pohyb psů (bez vodítka) na ploše vojenského újezdu. Je zakázán vstup do vojenského újezdu se soukromou zbraní. Je zakázána manipulace se závorami a zámky pro neoprávněné osoby ve vojenském újezdu. Závory a jejich uzamykání slouží k zabezpečení prostoru k vojenské činnosti, nebo hospodářské činnosti nebezpečné pro vstupující osoby a je zde nežádoucí přítomnost veřejnosti. Vstup do lesa ve vojenském újezdu se řídí zákonem 289/1995 Sb., Lesní zákon. Ve vojenském újezdu je fotografování a pořizování obrazových záznamů zakázáno. Povolení výjimky je uvedeno na povolení ke vstupu do vojenského újezdu. Povolení ke vstupu je individuálně vydáváno osobě vlastnícím průkaz totožnosti, poučené o těchto bezpečnostních opatřeních, která stvrdila svým podpisem, že je přijala a že se jimi bude řídit. Při hromadném povolení vstupu osob zabývajících se společnou činností je určena odpovědná

7 osoba, která odpovídá za chování ostatních svěřených osob. Porušení bezpečnostních opatření a podmínek stanovených tímto výnosem je hodnoceno jako nesplnění závazku a je zpravidla řešeno odebráním povolení ke vstupu. Odebrání povolení ke vstupu je správním řízením podle správního řádu a nevylučuje použití sankce podle přestupkového zákona. Z hlediska bezpečnosti, omezení vzniku škod na majetku a zdraví, je závazné respektování dalších omezení, nebo zákazů, které vyplývají z ostatních právních předpisů např. lesního zákona, zákona o požární ochraně, zákona o myslivosti, zákona o vodách, zákona o ochraně utajovaných informací apod.; čl. 7 Kontroly vstupu a vjezdu do vojenského újezdu Kontrolní činnost k oprávněnosti vstupu a vjezdu na území vojenského újezdu provádí: a) Přednosta újezdního úřadu, b) Vojenská policie, c) Policie ČR, d) Osoby pověřené přednostou újezdního úřadu, e) Ostatní orgány v rozsahu stanoveném ve zvláštních právních předpisech (lesní stráž, rybářská stráž, ) Příslušníci vojenské policie a policie ČR se prokazují služebním odznakem. Osoby oprávněné přednostou újezdního úřadu ke kontrole vstupu a vjezdu do vojenského újezdu se prokazují oprávněním ke kontrole a občanským průkazem. Oprávnění ke kontrole má tyto náležitosti: jméno a příjmení, číslo občanského průkazu kontrolující osoby, dobu platnosti oprávnění, podpis přednosty a razítko újezdního úřadu. čl. 8 Odůvodnění Výnos sleduje zabezpečení splnění požadavku zákona 15/2015 Sb., o změně hranic vojenských újezdů a zákona 222/1999 Sb., o obraně České republiky. Upravuje podmínky občanů v nově vznikajících obcích. Upravuje podmínky pro pobyt občanů a organizací na území vojenského újezdu Libavá. Výkon státní správy na území vojenského újezdu Libavá provádí Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá (od Újezdní úřad Libavá) ve smyslu zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany ČR. Výkon práva vlastníků nemovitých staveb, půdy a lesů je věcným právem podle Občanského zákoníku a zůstává nedotčeno. Vojenská správa si vyhrazuje právo, v případě potřeby, uzavřít části vojenského újezdu Libavá, nebo celý vojenský újezd na dobu nezbytnou k provedení cvičení, hospodářské činnosti, přepravy nákladů a podobně. čl. 9 Účinnost Tento výnos nabývá účinnosti dnem 31. prosince V Libavé dne listopadu 2015 Přednosta podplukovník Mgr. Josef DŘÍMAL

8 Hadinka 1 KYŽLÍŘOV Legenda: cílové a dopadové plochy - zákaz vstupu! uzavřená (režimová) část (vstup a vjezd jen na povolení) vodní toky a plochy vyhrazená parkoviště místa vjezdu na území vojenského újezdu prameny turistický přístřešek obce a sídla veřejně přístupné komunikace Turist ické trasy 1. Kozlov - p ramen Odry (vstup bez povo len í jen v So, Ne a sv átky) Cyklisti cké trasy : 1. Kozlov - p ramen Odry (v stu p bez povolení jen v So, Ne a svátky) 2. Magd alénský ml ýn - Hru bá Voda - Hlubočky (tr vale příst upná) re žimov é komu nikace (vstup a vj ezd jen na povole ní) 1. Mě sto Libavá - Velká Stře ln á - Mr skle sy 2. Vel ká S tře lná - Nová Ve s - křižova tka Ze le ný Kříž Hranice lesních správ

V ý n o s.č. 4/2011. Újezdního úřadu vojenského újezdu Březina

V ý n o s.č. 4/2011. Újezdního úřadu vojenského újezdu Březina V ý n o s.č. 4/2011. Újezdního úřadu vojenského újezdu Březina Na území vojenského újezdu Březina, jehož hranice jsou vyznačeny v příloze č. 2, zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany ČR, je v souladu

Více

Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá Náměstí 2, Libavá-Město Libavá, 785 01 Šternberk 1, datová schránka gibb3m2

Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá Náměstí 2, Libavá-Město Libavá, 785 01 Šternberk 1, datová schránka gibb3m2 Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá Náměstí 2, Libavá-Město Libavá, 785 01 Šternberk 1, datová schránka gibb3m2 V ý n o s č. 1/2014 Újezdního úřadu vojenského újezdu Libavá Na území vojenského újezdu

Více

V ý n o s č. 1/2009 Újezdního úřadu vojenského újezdu Libavá

V ý n o s č. 1/2009 Újezdního úřadu vojenského újezdu Libavá V ý n o s č. 1/2009 Újezdního úřadu vojenského újezdu Libavá Na území vojenského újezdu Libavá, jehož hranice jsou vyznačeny v příloze č. 4 zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany ČR, je v souladu

Více

Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ

Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, 682 01 Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 14/2018 ze dne 15. října 2018, kterým se dočasně upravují režimová a bezpečnostní opatření na území

Více

Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz

Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, 3 6 0 0 6 K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Hradiště č. 2/2016 ze dne 29. srpna 2016, kterým se dočasně zpřístupňuje část území vojenského

Více

Újezdní úřad Libavá NAŘÍZENÍ

Újezdní úřad Libavá NAŘÍZENÍ Újezdní úřad Libavá Náměstí 2, 783 07 Město Libavá, ID gibb3m2 NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Libavá č. 9/2016 ze dne 1. srpna 2016, kterým se stanoví režimová a bezpečnostní opatření na území vojenského újezdu

Více

Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz

Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, 3 6 0 0 6 K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Hradiště č. 1/2016 ze dne 29. června 2016, kterým se stanoví režimová a bezpečnostní opatření

Více

ÚJEZDNÍ ÚŘAD BOLETICE Boletice 3, KÁJOV, DS m6gb3kh. Újezdního úřadu Boletice

ÚJEZDNÍ ÚŘAD BOLETICE Boletice 3, KÁJOV, DS m6gb3kh. Újezdního úřadu Boletice ÚJEZDNÍ ÚŘAD BOLETICE Boletice 3, 382 21 KÁJOV, DS m6gb3kh NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Boletice kterým se stanoví režimová a bezpečnostní opatření na území vojenského újezdu Boletice. Újezdní úřad Boletice

Více

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 11/2016 ze dne 30. září 2016, kterým se dočasně stanoví režim vstupu

Více

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 1/2016 ze dne 14. června 2016, kterým se stanoví režimová a bezpečnostní

Více

Ministerstvo obrany České Republiky Tychonova 221/1, Praha 6 - Dejvice, datová schránka hjyaavk

Ministerstvo obrany České Republiky Tychonova 221/1, Praha 6 - Dejvice, datová schránka hjyaavk Ministerstvo obrany České Republiky Tychonova 221/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice, datová schránka hjyaavk Čj. MO 51134/2017-1150 SpMO 12519/2017-1150 Návrh VEŘEJNÉ VYHLÁŠKY Ministerstvo obrany (dále také

Více

Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ

Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, 682 01 Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 7/2018 ze dne 2. července 2018, kterým se stanoví dočasná úprava provozu na neveřejné účelové komunikaci

Více

Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ

Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, 682 01 Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 2/2019 ze dne 29. května 2019, kterým se stanoví dočasná úprava provozu na neveřejné účelové komunikaci

Více

Ministerstvo obrany Tychonova 221/1, Praha 6 - Dejvice, datová schránka hjyaavk

Ministerstvo obrany Tychonova 221/1, Praha 6 - Dejvice, datová schránka hjyaavk Ministerstvo obrany Tychonova 221/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice, datová schránka hjyaavk Čj. MO 51134/2017-1150 SpMO 12519/2017-1150 Návrh OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Ministerstvo obrany jako ústřední orgán státní

Více

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují Nařízení č. 5/2016 Rada města Nové Město nad Metují se usnesením č. RM 351-14983/16 ze dne 4. července 2016 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Újezdní úřad Březina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ

Újezdní úřad Březina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Újezdní úřad Březina V í t a N e j e d l é h o 6 9, 6 8 0 V y š k o v, I D 7 q b k a NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina /08 ze dne 5. února 08, kterým se povoluje umístění mechanických zábran na účelových

Více

Město Telč Úplné znění Nařízení č. 1/2009 O placeném stání na místních komunikacích nebo jejich vymezených úsecích (ve znění novelizace č. 1/2010) Úplné znění nařízení má pouze informativní charakter a

Více

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 5/2017 ze dne 7. června 2017, kterým se stanoví dočasná úprava provozu

Více

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují

Nařízení. č. 5/2016. o placeném stání na vymezených úsecích místních komunikací na území města Nové Město nad Metují Nařízení č. 5/2016 Rada města Nové Město nad Metují se usnesením č. RM 351-14983/16 ze dne 4. července 2016 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

NA Ř Í Z E N Í M Ě S T A č. 1 / 2004

NA Ř Í Z E N Í M Ě S T A č. 1 / 2004 2004 - Nařízení č. 1, o vymezení místní komunikace náměstí Lužické v Rumburku ke stání silničních motorových vozidel za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy. zrušeno NA Ř Í Z E N Í M Ě S T A č.

Více

238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY

238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY 238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Změna: 586/2004 Sb. Změna: 413/2005 Sb. Změna: 362/2003 Sb., 264/2006 Sb. Změna: 189/2006

Více

ZÁKON 238/2000 Sb. ze dne 28. června 2000

ZÁKON 238/2000 Sb. ze dne 28. června 2000 ZÁKON 238/2000 Sb. ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Změna: 586/2004 Sb. Změna: 413/2005 Sb. Změna: 362/2003 Sb., 264/2006 Sb. Parlament se

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN. NAŘÍZENÍ MĚSTA č. 3/2012 o stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Nový Jičín

MĚSTO NOVÝ JIČÍN. NAŘÍZENÍ MĚSTA č. 3/2012 o stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Nový Jičín MĚSTO NOVÝ JIČÍN NAŘÍZENÍ MĚSTA č. 3/2012 o stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Nový Jičín Rada města Nový Jičín se na své schůzi dne 14.3.2012 usnesla vydat

Více

Nařízení města Rýmařov č. 02/2013, o placeném stání na místních komunikacích

Nařízení města Rýmařov č. 02/2013, o placeném stání na místních komunikacích Nařízení města Rýmařov č. 02/2013, o placeném stání na místních komunikacích Rada města Rýmařov se na své mimořádné schůzi dne 19. 12. 2013 usnesením č. 3637/61/13 usnesla vydat dle 11 odst. 1 a 102 odst.

Více

ÚJEZDNÍ ÚŘAD BOLETICE Boletice 3, KÁJOV, DS m6gb3kh. Újezdního úřadu Boletice

ÚJEZDNÍ ÚŘAD BOLETICE Boletice 3, KÁJOV, DS m6gb3kh. Újezdního úřadu Boletice ÚJEZDNÍ ÚŘAD BOLETICE Boletice 3, 382 21 KÁJOV, DS m6gb3kh NAŘÍZENÍ 1/2019 Újezdního úřadu Boletice kterým se stanoví režimová a bezpečnostní opatření na území vojenského újezdu Boletice. Újezdní úřad

Více

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 10/2016 ze dne 23. září 2016, kterým se stanoví režimová a bezpečnostní

Více

238/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA I

238/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA I 238/2000 Sb. ZÁKON o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA

Více

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná

5/2011. Obecně závazná vyhláška. Statutárního města Karviná Systém ASPI - stav k 9.11.2014 do částky 101/2014 Sb. a 31/2014 Sb.m.s. 5/2011 - o čistotě a veřejném pořádku - poslední stav textu Změna: 13/2011 5/2011 Obecně závazná vyhláška Statutárního města Karviná

Více

Město Dobruška. Nařízení č. 1/2014 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška

Město Dobruška. Nařízení č. 1/2014 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška Město Dobruška Nařízení č. 1/2014 o placeném stání na místních komunikacích ve městě Dobruška Rada města Dobrušky se dne 19. 2. 2014 usnesla vydat podle 23 odst. 1 písm. a) a c) zákona č. 13/1997 Sb.,

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Profil aktualizovaného znění:

SBÍRKA ZÁKONŮ. Profil aktualizovaného znění: SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Titul původního předpisu: Profil aktualizovaného znění: Zákon o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Citace pův. předpisu: 238/2000 Sb. Částka:

Více

238/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 28. června 2000. o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ

238/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 28. června 2000. o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ 238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Změna: 586/2004 Sb. Změna: 413/2005 Sb. Změna: 362/2003 Sb., 264/2006 Sb. Změna: 189/2006

Více

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, Praha 1

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, Praha 1 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC Ob1 díl II Vydávání povolení ke vstupu do míst veřejnosti nepřístupných. Průkaz pro cizí subjekt Schváleno generálním

Více

Zákon č. 238/2000 Sb., ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů

Zákon č. 238/2000 Sb., ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Zákon č. 238/2000 Sb., ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Změna: 586/2004 Sb. Změna: 413/2005 Sb. Změna: 362/2003 Sb., 264/2006 Sb. Změna: 189/2006

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 8. 4. 2019 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení

Nařízení 4/2012 NAŘÍZENÍ MĚSTA DOMAŽLICE. č. 4/2012. o stání motorových vozidel na místních komunikacích. Čl. 1. Základní ustanovení Nařízení 4/2012 Nařízení 4/2012 o stání motorových vozidel na místních komunikacích vydána 29.5.2012 účinnost od 1.6.2012 novelizuje vyhlášku nařízení 5/2008 (ze dne 7.7.2008) je novelizována vyhláškou

Více

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 KRAJSKÝ ÚŘAD LIBERECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE ŘEDITELE KÚ LK dokument číslo OS-15/04/09 kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 OBSAH I. Úvodní ustanovení

Více

280/1999 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva obrany. ze dne 17. listopadu 1999,

280/1999 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva obrany. ze dne 17. listopadu 1999, 280/1999 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva obrany ze dne 17. listopadu 1999, kterou se stanoví postup při uplatňování požadavku na určení věcných prostředků a jejich převzetí, postup při uplatňování požadavku

Více

Odbor životního prostředí (OŽP)

Odbor životního prostředí (OŽP) Odbor životního prostředí (OŽP) 1) Lesní hospodářství a ochrana lesa Státní správa lesů z. č. 289/1995 Sb., o lesích a) Rozhodování o pochybnostech a prohlášení pozemků za pozemky určené k plnění funkcí

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 k zabezpečení čistoty a veřejného pořádku na území města Karviné Schváleno: 26.04.2011 Účinnost: 11.05.2011 Zpracovatel: Kancelář tajemníka Zastupitelstvo

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Město Rakovník Nařízení města č. 3/2007,

Město Rakovník Nařízení města č. 3/2007, Město Rakovník Nařízení města č. 3/2007, o vymezení oblastí města Rakovníka, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy Rada města Rakovníka

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 V Praze dne 30. prosince 2009 Částka 197 OBSAH Část I 172. Závazný pokyn policejního prezidenta ze dne 30. prosince 2009,

Více

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A 4/2015

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A 4/2015 MĚSTO CHEB N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A 4/2015 O PLACENÉM STÁNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH NA ÚZEMÍ MĚSTA CHEBU Rada města Chebu se usnesla dne 19.11.2015 vydat podle 23 odst. 1 zákona č.

Více

Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu

Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu zákonem č. 268/2015 Sb. s účinností od 31. prosince 2015 6 (7) Přesahuje-li počet přepravovaných dětí starších tří let počet sedadel vybavených bezpečnostními

Více

(2) Hasičský záchranný sbor plní úkoly v rozsahu a za podmínek stanovených zvláštními právními předpisy.1), 2), 3)

(2) Hasičský záchranný sbor plní úkoly v rozsahu a za podmínek stanovených zvláštními právními předpisy.1), 2), 3) 238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů ve znění zákonů č. 362/2003 Sb., č. 586/2004 Sb., č. 413/2005 Sb., č. 189/2006 Sb., č.

Více

Město Bílina. Účinnost: Od: Do: po dobu platnosti nařízení. Počet stran dokumentu: 2 Počet příloh: 2 Počet stran celkem: 5

Město Bílina. Účinnost: Od: Do: po dobu platnosti nařízení. Počet stran dokumentu: 2 Počet příloh: 2 Počet stran celkem: 5 Město Bílina Název dokumentu: Nařízení města Bílina č. 03/2018, kterým se pro účely organizování dopravy vymezují na území města oblasti s placeným stáním. Typ dokumentu: Nařízení města Anotace: Toto Nařízení

Více

Nařízení Města Kutná Hora č. 5 / 2011

Nařízení Města Kutná Hora č. 5 / 2011 Nařízení Města Kutná Hora č. 5 / 2011 o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezené oblasti města Kutné Hory Rada města Kutné Hory podle 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm.

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

Pravidla pro vydávání povolení k vjezdu do vybraných míst a částí města Rokytnice nad Jizerou

Pravidla pro vydávání povolení k vjezdu do vybraných míst a částí města Rokytnice nad Jizerou Pravidla pro vydávání povolení k vjezdu do vybraných míst a částí města Rokytnice nad Jizerou Článek 1 - Poplatek za povolení k vjezdu do vybraných míst 1. Poplatníkem je fyzická nebo právnická osoba,

Více

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů Nařízení města č. 2/2008, kterým se vymezují oblasti obce, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenu Rada Města Turnova se na svém zasedání dne

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 4/2014, o stanovení podmínek k výkonu práce řidiče taxislužby na území města Havířova Zastupitelstvo města Havířova se na svém zasedání dne 22.9.2014

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

V Y H L Á Š K A č. 13/1997. o zřízení přírodní památky RÁJECKÁ TŮŇ

V Y H L Á Š K A č. 13/1997. o zřízení přírodní památky RÁJECKÁ TŮŇ V Y H L Á Š K A č. 13/1997 o zřízení přírodní památky RÁJECKÁ TŮŇ Rada města Brna se usnesla na své R2/lO6 schůzi konané dne 27. 3. 1997 vydat podle ustanovení 36 a násl., 76 odst. 4 a 77 odst. 3 z. ČNR

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2002 V Praze dne 4. července 2002 Částka 124 PRO VNITŘNÍ POTŘEBU OBSAH Část I 105. Závazný pokyn policejního prezidenta ze

Více

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů Město Turnov Nařízení města č. 1/2012 kterým se vymezují oblasti obce, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenu Rada města Turnova se na svém

Více

Provozní řád podzemních garáží

Provozní řád podzemních garáží Provozní řád podzemních garáží Společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 1145, ulice Wassermannova, Werichova, Kováříkova, Praha 5 - Kaskády Barrandov III se sídlem Praha 5, Werichova 1145/33, 152 00

Více

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Město Turnov. 1 Zákon č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů Nařízení města č. 1/2009 kterým se vymezují oblasti obce, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenu Rada Města Turnova se na svém zasedání dne

Více

Město Kralupy nad Vltavou

Město Kralupy nad Vltavou Město Kralupy nad Vltavou Nařízení města Kralupy nad Vltavou č. 2/2004 o placeném stání na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kralupy nad Vltavou Rada města Kralupy nad Vltavou na svém

Více

MINISTERSTVO OBRANY ČR

MINISTERSTVO OBRANY ČR Nakládání se střelivem a výbušninami Zkušenosti a navrhovaná opatření Ministerstva obrany Ing. MARTA KOPECKÁ ředitelka odboru řízení organizací Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací MO Obsah:

Více

o placeném parkování v Olomouci

o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 4/2017 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 6. 2017 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 3. 2018 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 5/2016 ze dne 29. července 2016, kterým se stanoví dočasná úprava

Více

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany

Město Rokycany. Nařízení č. 5/2011. o organizaci parkování na území města Rokycany Město Rokycany Nařízení č. 5/2011 o organizaci parkování na území města Rokycany Rada města Rokycany se usnesla dne 15. listopadu 2011 vydat podle 11, odst 1, zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky

Článek 1 Vymezení přírodní památky. Článek 2 Soustava NATURA Článek 3 Poslání přírodní památky NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 26/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Doubí u Žíšova Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb.,

Více

Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018

Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018 Nařízení města Moravské Budějovice č. 3/2018 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených komunikacích na území města Moravské Budějovice Rada města Moravské Budějovice se na své schůzi

Více

Voličské průkazy - 33 zákona o volbě prezidenta

Voličské průkazy - 33 zákona o volbě prezidenta Voličské průkazy - 33 zákona o volbě prezidenta Obecní úřad vydá voliči, který nebude moci volit ve volebním okrsku, v jehož stálém seznamu voličů je zapsán, na jeho žádost voličský průkaz a poznamená

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE. č. 24/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Borkovická blata

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE. č. 24/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Borkovická blata NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 24/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Borkovická blata Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a

Více

j) úschovným objektem trezor nebo jiná uzamykatelná schránka stanovená v příloze č. 1 této vyhlášky,

j) úschovným objektem trezor nebo jiná uzamykatelná schránka stanovená v příloze č. 1 této vyhlášky, Vyhláška č. 528/2005 Sb., ze dne 14. prosince 2005, o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků Změna: 19/2008 Sb. Změna: 454/2011 Sb. Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 33 a 53 písm.

Více

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení Město Kolín Nařízení města Kolína č. 6/2014 O placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kolína určující úseky místních komunikací ve vymezených

Více

Město Litoměřice. Nařízení č. 02/2005

Město Litoměřice. Nařízení č. 02/2005 Město Litoměřice Nařízení č. 02/2005 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Litoměřice za účelem organizování dopravy. Rada Města Litoměřic se usnesla

Více

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Magistrát města Ostravy odbor dopravy Vaše značka: Ze dne: Č. j.: SMO/394762/16/OD/pro Sp. zn.: S-SMO/343991/16/OD/2 Rozdělovník Vyřizuje: Ing. Procházka Telefon: +420 599 442 390 Fax: +420 599 442 034

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Krkonošského národního parku (Úplné znění účinné od ) Článek 1 Předmět úpravy

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Krkonošského národního parku (Úplné znění účinné od ) Článek 1 Předmět úpravy NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Krkonošského národního parku (Úplné znění účinné od 1. 1. 2016) Článek 1 Předmět úpravy 1) Krkonošský národní park byl zřízen za účelem zajištění ochrany přírody a krajiny v Krkonoších, proto

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

I Nařízení města Sedlčany č. 1/2018, o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany

I Nařízení města Sedlčany č. 1/2018, o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany I Nařízení o stání silničních motorových vozidel ve vymezených oblastech na místních komunikacích na území města Sedlčany Rada města Sedlčany na svém zasedání dne 13. 6. 2018 usnesením číslo RM 89-1503/2014-2018

Více

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A T Ř E B O Ň

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A T Ř E B O Ň Vyvěšeno na úřední desce dne: Sejmuto z úřední desky dne: N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A T Ř E B O Ň č. 1/2016 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích nebo jejích

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY odbor dopravně-správní oddělení silničního hospodářství VAŠE ZNAČKA: ČÍSLO JEDNACÍ: SPISOVÁ ZNAČKA: OPRÁVNÉNÁ DOP/55217/2017/TON DOP/6433/2017/TON Ing. Josef Tomanovič ÚŘEDNÍ OSOBA: TELEFON: 577 680 282

Více

Vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů

Vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 33 a 53 písm. a), c), d), e), f) a j) zákona č.

Více

Město Lovosice. Nařízení Rady města Č. 1/2016

Město Lovosice. Nařízení Rady města Č. 1/2016 Město Lovosice Nařízení Rady města Č. 1/2016 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Lovosice za účelem organizování dopravy Rada Města Lovosice se usnesla

Více

Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004

Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004 MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 3/2004 kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení Město Kolín Nařízení města Kolína č. 6/2014 O placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kolína určující úseky místních komunikací ve vymezených

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE. č. 30/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Radomilická mokřina

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE. č. 30/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Radomilická mokřina NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 30/2011, kterým se zřizuje přírodní rezervace Radomilická mokřina Rada Jihočeského kraje vydává dne 19. 7. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 33 zákona č. 114/1992

Více

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 01 VY 32 INOVACE 0114 0301

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 01 VY 32 INOVACE 0114 0301 Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace Šablona 01 VY 32 INOVACE 0114 0301 VÝUKOVÝ MATERIÁL Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková

Více

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ

VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 0 Vymezení zastavěného území 59 stavebního zákona Není-li vydán územní plán, může obec rozhodnout o pořízení vymezení zastavěného území svým obecním úřadem ( 6 odst. 2) nebo

Více

Veřejná vyhláška Stanovení přechodné úpravy provozu na pozemní komunikaci

Veřejná vyhláška Stanovení přechodné úpravy provozu na pozemní komunikaci MAGISTRÁT MĚSTA KARVINÉ Odbor rozvoje VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 03.03.2017 ČÍSLO JEDNACÍ: MMK/043997/2017 SPISOVÁ ZNAČKA: MMK/041987/2017/03 VYŘIZUJE: Ing. Maria Palová TELEFON: 596 387 481 E-MAIL: epodatelna@karvina.cz

Více

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad tř. Masarykova 119, pracoviště tř. Masarykova 119, PSČ 698 01 Spisová značka: MVNM/7189/2017 SÚ Č.j.: MVNM/7544/2017 JID: MVNMX006UU90 Vyřizuje: Ing.

Více

Čl. 1 Předmět úpravy. Tímto nařízením se vymezují:

Čl. 1 Předmět úpravy. Tímto nařízením se vymezují: M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E RADA MĚSTA LITOMĚŘICE Nařízení č. 1/2019 o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě Litoměřice za účelem organizování dopravy

Více

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Obec LÍBEZNICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Zastupitelstvo obce Líbeznice se na svém zasedání dne 21.05.2014 usnesením č.

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2003 V Praze dne 7. května 2003 Částka 73 OBSAH Část I 61. Závazný pokyn policejního prezidenta ze dne 7. května 2003 k postupu

Více

STAVEBNÍ PRÁVO II. Program: A. Právní úprava B. STAVEBNÍ ÚŘADY. Stavební úřady - pravomoc. Stavební úřady - druhy. ve věcech stavebního zákona

STAVEBNÍ PRÁVO II. Program: A. Právní úprava B. STAVEBNÍ ÚŘADY. Stavební úřady - pravomoc. Stavební úřady - druhy. ve věcech stavebního zákona Program: STAVEBNÍ PRÁVO II A. Právní úprava B. Stavební úřady C. Zásady činnosti správních orgánů Filip Dienstbier, duben 2008 ve věcech stavebního zákona D. Rozhodování o území (územní rozhodnutí, územní

Více

Pravidla pro vydávání parkovacích karet

Pravidla pro vydávání parkovacích karet MUCB 69375/2018 Pravidla pro vydávání parkovacích karet schválená radou města k Nařízení města Český Brod č. 10/2018, kterým se vymezují oblasti města Český Brod, ve kterých lze místní komunikace užít

Více

Typ Číslo Rok Sbírka Název

Typ Číslo Rok Sbírka Název Typ Číslo Rok Sbírka Název Zák. 1 1993 Sb. Ústava České republiky, ve znění pozdějších předpisů Zák. 10 2010 Sb. Úmluva o právech osob se zdravotním postižením č. 10/2010 Sb. m. s. Zák. 101 2000 Sb. o

Více

Strana 97 Vûstník právních pfiedpisû Zlínského kraje âástka 1/2008. Částka 3 Rozesláno dne 21. února 2019 O B S A H. Veřejnoprávní smlouvy

Strana 97 Vûstník právních pfiedpisû Zlínského kraje âástka 1/2008. Částka 3 Rozesláno dne 21. února 2019 O B S A H. Veřejnoprávní smlouvy Strana 97 Vûstník právních pfiedpisû Zlínského kraje âástka 1/2008 Ročník 2019 VĚSTNÍK p r á v n í c h p ř e d p i s ů Z l í n s k é h o k r a j e Částka 3 Rozesláno dne 21. února 2019 O B S A H 1. Nařízení

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3066 Sbírka zákonů č. 259 / 2014 259 ZÁKON ze dne 22. října 2014 o prekurzorech výbušnin a o změně zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (zákon o prekurzorech

Více

MĚSTO BRUNTÁL NAŘÍZENÍ č. 1/2009

MĚSTO BRUNTÁL NAŘÍZENÍ č. 1/2009 MĚSTO BRUNTÁL NAŘÍZENÍ č. 1/2009 O PLACENÉM PARKOVÁNÍ VE MĚSTĚ BRUNTÁLE Rada města Bruntálu se na svém zasedání dne 17. 2. 2009 usnesením č. 1892/50R/2009 usnesla vydat v souladu s ustanovením 11 odst.

Více

Všeobecná ženijní podpora. T1/6 - Požadavky na obsluhy zdrojových soustrojí a jejich příprava

Všeobecná ženijní podpora. T1/6 - Požadavky na obsluhy zdrojových soustrojí a jejich příprava Všeobecná ženijní podpora T1/6 - Požadavky na obsluhy zdrojových soustrojí a jejich příprava Přednáška Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního

Více

STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE č. 1/2004 Zrušeno nařízení č. 3/2004 s účinností od 15.7.2004! O placeném stání motorových vozidel na místních komunikacích

Více

Město Beroun Rada města

Město Beroun Rada města Město Beroun Rada města PRAVIDLA PRO VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET Rada města Beroun se usnesla dne 12. 12. 2018 vydat v souvislosti s Nařízením č. 5/2011, o vymezení oblastí placeného stání motorových vozidel,

Více

ROZHODNUTÍ. souhlas s dělením pozemků

ROZHODNUTÍ. souhlas s dělením pozemků ÚJEZDNÍ ÚŘAD VOJENSKÉHO ÚJEZDU BOLETICE Boletice č.p.3 CZ - 381 01 Český Krumlov tel. +420 973327201 fax +420 973327222 http://www.vojujezd-boletice.cz melegm@army.cz Číslo jednací došlého dokumentu :

Více

Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce

Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce 4. Základní informace k životní situaci Živnostenský zákon umožňuje podnikateli provozovat živnost prostřednictvím odpovědného zástupce, který

Více

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 11/2017 Strana 1

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 11/2017 Strana 1 Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 11/2017 Strana 1 11 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 6. února 2017, k činnosti jednotek požární

Více