VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007

2 CHARAKTERISTIKA občanského sdružení Mama klub Chrudim Mama klub Chrudim je občanské sdružení, které v Chrudimi provozuje mateřské centrum. CO JE MATEŘSKÉ CENTRUM? Mateřské centrum - zřizují matky na mateřské dovolené, podílejí se na jeho provozu, zajišťují program, - je otevřené pro všechny rodinné příslušníky rodin s malými dětmi (tedy i pro otce na rodičovské dovolené, seniory pečující o vnoučata ), bez ohledu na náboženské vyznání, etnické původ či zdravotního postižení, - umožňuje rodičům s malými dětmi vyjít z izolace, do které se díky celodenní péči o dítě dostávají, - posiluje mateřskou roli ženy, - pomáhá ženám (rodičům) udržovat jejich profesní orientaci a posiluje jejich sebevědomí, - děti jsou zde v přirozeném prostředí vrstevníků a vidí svou matku (rodiče) v jiné roli než v domácnosti, - poskytuje společenství, solidaritu a otevřenost všem generacím, - podněcuje zájem o životní prostředí.

3 HISTORIE VZNIKU Na začátku byl nápad, který se probudil v hlavách tří maminek na mateřské dovolené, které se rozhodly založit mateřské centrum, jako místo pro vzájemné setkávání a aktivní odpočinek mladých rodin s možností výměny rad a zkušeností, společného cvičení, kreslení a hlídání dětí. Společně s dalšími příznivci této myšlenky založily občanské sdružení Mama klub. Díky vstřícnému přístupu pracovníků Městského úřadu Chrudim a milé paní ředitelky jedné zdejší mateřské školy se podařilo takové místo najít. Jako vhodný se jevil uvolněný prostor jednoho z oddělení mateřské školy Strojařů Na Rozhledně. Činnost mateřského centra se tedy po nutných úpravách a následném úklidu mohla začít rozvíjet. Od měsíce září 1999 se rozjel zkušební provoz a začaly přípravy na slavnostní zahájení provozu mateřského centra v Chrudimi dne 23. září Den poté, tedy 24. září 1999, již noviny informovaly veřejnost o tom, že v Chrudimi funguje mateřské centrum Mama klub, a že jeho patrony se stali manželé Daniela a Martin Dejdarovi. Ze začátku byl veškerý provoz zajišťován dobrovolnou výpomocí maminek na mateřské dovolené, a to dva dny v týdnu. Postupem času se činnost mateřského centra rozvinula a nabyla intenzity natolik, že bylo nutno rozšířit provozní dobu na čtyři dny v týdnu a přijmout zaměstnance. Od roku 2006 je mateřské centrum otevřeno všech 5 pracovních dnů v týdnu a minimálně 2x měsíčně, ale i častěji jsou programy i v sobotu či neděli. V současnosti, po více než osmi letech činnosti, je chrudimské mateřské centrum nepřehlédnutelnou součástí života města a širokého okolí a stále více rodin i jednotlivců vyhledává a navštěvuje jeho akce. POSLÁNÍ Spokojená maminka radost pro rodinu jistota pro společnost CÍL Cílem občanského sdružení Mama klub je poskytovat moderní zázemí pro volný čas, individuální rozvoj a vzdělávání především mladých rodin s dětmi a budoucích rodičů a ekovýchovně působit na děti předškolního věku.

4 PROJEKTY, KTERÉ PROBÍHALY V ROCE 2007 CESTA ZA SLUNCEM Projekt Cesta za Sluncem je komplexní projekt činnosti Mama klubu a klade si za cíl vytvořit kvalitní a komplexní zázemí pro mladé rodiny, a to už od chvíle, kdy partneři (resp. manželé), začínají plánovat rozrůstání rodiny o své potomky, až do doby, kdy tyto děti poprvé odvedou do školy, nebo i déle. Základní myšlenkou je aktivní prožívání celého tohoto zřejmě nejkrásnějšího období života v přátelské společnosti, kde se schází lidé malí i velcí s podobnými radostmi i starostmi. Probíhá od roku ZDRAVÉ MATEŘSTVÍ A RODIČOVSTVÍ Projekt vznikl v roce 2004 na základě poptávky klientek mateřského centra rozšířením původního projektu MIMI, realizovaného v letech Zajišťuje budoucím matkám v regionu Chrudimska aktivní přípravu na porod a mateřství. Tento projekt obsahuje předporodní kurzy, laktační poradnu, cvičení těhotných žen i maminek s miminky, semináře odborníků z řad lékařů a psychologů a další akce pro těhotné ženy a matky s dětmi. Dále také zapojení do celosvětových akcí, jako např. Světový týden respektu k porodu a Světový týden kojení. Realizován ve spolupráci s Nemocnicí Chrudim. Projekt je realizován kontinuálně od roku 2004 do současnosti. STRÁŽCI ZEMĚ Cílem projektu je seznamovat děti s přírodou, pomoci porozumět jejím zákonitostem a podporovat v nich kladný vztah k okolnímu světu. Projekt je zaměřen na děti, a to již od nejútlejšího věku, ale i na předškoláky a školáky. Těm nejmenším, kteří docházejí do mateřského centra spolu se svými rodiči, je program přizpůsoben jejich vnímání. V ekoprogramech pro nejmenší děti a jejich rodiče se děti učí o běžných jevech a děních v přírodě prostřednictvím pohádek, dramatizací a citovým prožíváním. Jde o cyklus ekologicky zaměřených školiček pro rodiče s dětmi, cyklus školiček s výrobou keramiky a podzimní lampiónový průvod městem s programem Ukládání broučků - a jarní průvod městem Vynášení Morény loučení se zimou, který svou realizací v předchozích letech vytvořil tradici ve městě. Projekt vznikl v roce 2007, ale navazuje na předchozí projekty ekologické výchovy (2003 Ekoškolka, Ohleduplný brouček).

5 OKNO DO SVĚTA Celoroční cyklus Mamaškolek pro děti s rodiči rozvíjející dítě po stránce pohybové, rozumové, hudební i výtvarné, zařazeny jsou i Anglické Mamaškolky (obdobný program s výukou angličtiny). Projekt vznikl v roce 2006 a v akcích pro širokou veřejnost se propojuje s ostatními projekty. Součástí projektu je i příležitostné pořádání MAMAŠKOLEK S CHAMELEÓNEM LEONEM, které zprostředkovávají dětem od cca 2 let a jejich rodičům prostřednictvím přitažlivých témat jiná etnika a kultury. Kromě obdobných cílů jako u Mamaškolek se snaží dětem i rodičům přiblížit jiné světy a naučit je respektu a toleranci k odlišnostem, umožnit pochopit, že každý jsme jiný, ale máme mnoho společného a navzájem se můžeme obohacovat. CVIČENÍ DĚTÍ A RODIČŮ V roce 2007 bylo již dříve pořádané cvičení pro děti a rodiče různého věku uspořádáno do celoročního projektu pořádání cvičení dětí a rodičů, je organizováno pro různé věkové a schopnostní kategorie dětí (cvičení M+M pro maminky po porodu spolu s kojenci, cvičení pro rodiče s batolaty, hrátky s čerty - cvičení pro rodiče s dětmi od 1 do 2,5 let, cvičení pro rodiče s dětmi od 2 let). Cvičení je přizpůsobeno schopnostem a vnímání dítěte dané věkové kategorie, snaží se rozvíjet a působí na všechny smysly dítěte a zlepšovat fyzickou kondici rodičů. Lekcí se může zúčastňovat společně celá rodina (jeden či oba rodiče spolu s dětmi). Novinkou v tomto projektu jsou ANGLICKÉ ZPÍVÁNKY, což jsou cvičení obohacená o písničky a říkanky v angličtině, mají navíc za cíl rozvíjet hudební schopnosti dětí již od 6 měsíců věku a především vyvíjet pozitivní vztah k cizí řeči (angličtině) a naučit děti již od útlého věku vnímat zvuk cizího jazyka. Brzký počátek učení se cizímu jazyku přináší podstatné zlepšení schopnosti učit se i v pozdějších letech, ale je to i prostředek k poznávání odlišností mezi lidmi. Děti by měly pochopit, že je běžné, že různí lidé mluví a vypadají jinak, ale chtějí říci totéž. Kurzy jsou rozděleny do dvou věkových skupin. Rodiče, kteří se účastní spolu s dětmi si mohou oživovat a rozšiřovat vlastní slovní zásobu. KERAMIKA - SETKÁVÁNÍ NAD HLÍNOU V roce 2007 byly již dříve realizované kurzy keramiky uspořádány do celoročního projektu. Přistupuje zde i cíl podporovat u lidí kladný vztah k přírodě a okolnímu světu prostřednictvím práce s přírodním materiálem. Děti zde vidí rodiče v jiné situaci, mohou tvořit samy nebo s ním, zároveň se však mohou opřít o odbornou pomoc lektora. Při vytváření vlastních výrobků by účastníci měli pochopit proces, během kterého člověk přetváří přírodní materiál (hlínu) do podoby hotového výrobku, zažít pocit uspokojení a úspěchu a naučit se tak vážit si své osoby, lidské práce i darů přírody.

6 CHRUDIM - ZDRAVÉ MĚSTO Mama klub je zapojen do projektu mezinárodní zdravotnické organizace WHO OSN Zdravé město. Tento projekt se zaměřuje na komunitní práci ve městě, spolupráci mezi jednotlivými subjekty, začlenění veřejnosti do života v obci a vytváření zdravého životního stylu. ČINNOST MATEŘSKÉHO CENTRA Činnost Mama klubu tvoří především činnosti vykonávané pravidelně v rámci jednotlivých projektů a další běžné i příležitostné aktivity a možnosti využití volného času rodičů s malými dětmi. Je to například nabídka volné herny, různé poradenství (právní, lékařské, psychologické a jiné poradny), různé tématické přednášky, besedy a semináře, víkendové kurzy, cvičení pro ženy, angličtina pro rodiče, dětské besídky a karnevaly, divadelní představení. Také to jsou aktivity pořádané mimo prostory Mama klubu, jako například společná letní nebo zimní dovolená pro rodiny s dětmi, relaxační pobyty pro ženy, víkendové nebo odpolední výlety pro celé rodiny. Významnou činností je i podíl Mama klubu na projektech města Chrudim, například ke Dni Země, při kampani na třídění odpadů a sběru hliníku (krmení hliníkožrouta), kampaň Na kolo jen s přilbou a další, účast na akcích v regionu, jako je například Bambiriáda. Mama klub Chrudim v roce 2007 uspořádal celkem 495 akcí a na dalších se podílel nebo účastnil. Těchto akcí se účastnilo přes 6000 (6724) účastníků. Průměrně Mama klub pořádal 40 až 60 akcí měsíčně. Proběhlo například 160 cvičení pro rodiče s dětmi, kterých využilo přes 1000 rodin. V průběhu roku docházelo k průběžným změnám v četnosti lekcí pro různé věkové kategorie v závislosti na aktuální poptávce. Dále 65 Mamaškolek, kterých se zúčastnilo průměrně 40 rodin měsíčně, Putování s chameleónem Leonem, 9 ekovýchovných Školiček Strážců Země (90 rodin), 40 lekcí angličtiny pro rodiče - začátečníky, 48 hodin Anglických zpívánek a 12 hodin Anglické Mamaškolky, každý týden probíhaly kurzy keramiky pro rodiče s dětmi i pro samotné rodiče, jednou týdně probíhalo cvičení pro ženy. Kurz Zdravé mateřství a rodičovství 60 seminářů Cvičení pro ženy 38 Cvičení pro rodiče s dětmi 160 Anglické zpívánky 48 Výtvarné dílny 11 Mamaškolka (včetně anglické) 77 Ekoškolka Strážci Země 9

7 Víkendová školička keramiky 14 Keramika pod širým nebem 2 Kurz keramiky pro rodiče s dětmi 6 kurzů (každý 10 lekcí) Odborné přednášky a semináře 16 Právní poradna 3 Laktační poradna 4 Jazykový kurz pro rodiče 1 kurz Karnevaly 2 Den otevřených dveří 2 Výlet 2 Společenský večer 2 Relaxační ozdravný pobyt 3 Mikulášská besídka 1 Vánoční besídka 1 Loučení se zimou vynášení Morény 1 Ukládání broučků - lampiónový průvod 1 Bambiriáda 1 Světový týden respektu k porodu 1 Světový týden kojení Akce řetěz 1 Den otevřených dveří chrudimské porodnice 2 Den otevřených dveří novorozeneckého oddělení 1 PROPAGACE Program Mama klubu je již tradičně nedílnou součástí Vademeca chrudimské kultury, což je měsíční přehled akcí konaných v Chrudimi a okolí. Tento program je přílohou Chrudimského zpravodaje, což je měsíčník, který dostávají všichni obyvatelé Chrudimi a přilehlých Slatiňan zdarma do poštovních schránek, dále na objednání a je k dispozici v informačním centru v Chrudimi. Dále také tiskneme vlastní informační letáčky, které jsou vyvěšovány především v ordinacích dětských lékařů, gynekologů a v mateřských školách v Chrudimi a okolí, v Domech s pečovatelskou službou v Chrudimi, v Ústavu pro mentálně postiženou mládež Jitřenka a jinde. Některé akce jsou propagovány také v regionálním tisku (Noviny Chrudimska) a rozhlase (především ČR Pardubice), kde se objevují i reakce na akce již proběhlé. Kompletní přehled o činnosti, program a výroční zprávy jsou také k dispozici na webových stránkách

8 STRUKTURA ORGANIZACE V roce 2007 mělo občanské sdružení Mama klub 25 členek. Chod sdružení řídí sedmičlenná rada a tříčlenný výkonný tým: Mgr. Soňa Tomková (koordinátorka) Mgr. Radka Vodičková (koordinátorka) Bc. Markéta Kynclová (koordinátorka). Patroni Mama klubu: Daniela a Martin Dejdarovi Mama klub je členem Sítě mateřských center v ČR a zároveň mezinárodní sítě MINE, Laktační ligy Praha, Sítě mateřských škol podporujících enviromentální výchovu. Mama klub je zapojen do projektu Chrudim Zdravé město. VZTAH K VEŘEJNOSTI Občanské sdružení Mama klub Chrudim je otevřen široké veřejnosti, některé akce jsou určeny klientům dle věkových, zájmových či profesních skupin. Naší snahou je i integrace zdravotně postižených občanů, zejména dětí a mládeže. SPOLUPRÁCE S PARTNERY Mama klub spolupracuje s neziskovými organizacemi i státními zařízeními podobného zaměření, jako například: Ekocentrum Paleta Pardubice Občanské sdružení Altus Centrum ekologické výchovy Zelený dům Novorozenecké oddělení Nemocnice Chrudim Mateřská centra v Pardubickém kraji i jinde Pedagogicko-psychologická poradna Chrudim Dětský pěvecký sbor Klíček Divadelní spolek J.N. Štěpánka Dětský divadelní soubor při DDM Chrudim Místní mateřské školy Mama klub navazuje na dlouholetou spolupráci s lektory výtvarných činností, jazykových a pohybových kurzů, se specialisty v oboru těhotenství a mateřství, pedagogiky, psychologie, atd.

9 FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 Příjmy celkem ,00 Z vlastní činnosti ,00 Dotace celkem ,00 - Město Chrudim ,00 - Kraj ,00 - Stát ,00 - Ostatní ,00 Ostatní příjmy 2.888,00 Výdaje celkem ,00 Provoz celkem ,00 - Elektrická energie - - Plyn - - Voda - - Teplo - - Nájem telefon ,00 Mzdové výdaje ,00 Počet zaměstnanců celkem 15 - stálý pracovní poměr 2 - ostatní 13 Ostatní výdaje ,00 Zisk ,00 PODĚKOVÁNÍ Poděkování patří našim spolupracovníkům lékařům, sestřičkám, výtvarným a jiným lektorům a dalším odborníkům za jejich často nezištnou pomoc, Patronům Daniele a Martinovi Dejdarovým, Městskému úřadu Chrudim, Krajskému úřadu Pardubického kraje, Ministerstvu práce a sociálních věcí Nadaci VIA Procter & Gamble, za jejich přízeň a finanční podporu a všem našim partnerům za dobrou spolupráci. Děkujeme také všem maminkám a drobným dárcům, kteří se přičinili o zdárný chod a rozvoj mateřského centra v roce 2005.

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat,o.s.

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat,o.s. Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat,o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o vývoji, výchově a specifikách dvojčat a vícerčat prostřednictvím

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

Centrum pomoci rodinám s dvojčaty a vícerčaty. Klub dvojčat a vícerčat

Centrum pomoci rodinám s dvojčaty a vícerčaty. Klub dvojčat a vícerčat Centrum pomoci rodinám s dvojčaty a vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o vývoji, výchově a specifikách dvojčat a vícerčat

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

Výroční zpráva projektu. BabyKlokánci. občanského sdružení Zrnka za rok 2014. www.zrnka.cz. http://babyklokanci.blogspot.cz

Výroční zpráva projektu. BabyKlokánci. občanského sdružení Zrnka za rok 2014. www.zrnka.cz. http://babyklokanci.blogspot.cz Výroční zpráva projektu BabyKlokánci občanského sdružení Zrnka za rok 2014 www.zrnka.cz http://babyklokanci.blogspot.cz BabyKlokánci je celostátní rodičovská organizace podporující rodiny předčasně narozených

Více

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner Výroční zpráva 2012 Dobrovolnictví není oběť, ale přirozený projev občanské zralosti. Přináší konkrétní pomoc tomu, kdo ji potřebuje, zároveň poskytuje dobrovolníkovi pocit smysluplnosti, je zdrojem nových

Více

Mateřské centrum slaví 2 roky

Mateřské centrum slaví 2 roky Mateřské centrum slaví 2 roky ohlédnutí za loňským rokem Mateřské centrum svou činností a programem zaměřeným na ty nejmenší rozvíjí a podporuje jejich psychomotorický vývoj řečové dovednosti jemnou motoriku

Více

Centrum pomoci rodinám s dvojčaty a vícerčaty, z.s ROK

Centrum pomoci rodinám s dvojčaty a vícerčaty, z.s ROK Centrum pomoci rodinám s dvojčaty a vícerčaty, z.s. www.dojcata.org 22. ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o vývoji, výchově a specifikách dvojčat

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2011 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2 0 1 1 O mateřském centru Mateřské a rodinné centrum Nebojsa /dále jen MC/ se sídlem v Bojkovicích, Světlov 983, vzniklo v roce 2010 z iniciativy

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 MATEŘSKÉ CENTRUM ROBÁTKO, Z.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 ÚVODEM Mateřské centrum Robátko, z. s. je spolek sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají o jeho chod

Více

Centrum pomoci rodinám s dvojčaty a vícerčaty, z.s.

Centrum pomoci rodinám s dvojčaty a vícerčaty, z.s. Centrum pomoci rodinám s dvojčaty a vícerčaty, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o vývoji, výchově a specifikách dvojčat a vícerčat prostřednictvím

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 HISTORIE 2006 2009 rozvíjení aktivit pro rodiny s nejmenšími dětmi (cvičení maminek s miminky, cvičení pro

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 1 Výroční zpráva za rok 2015 Spolek Sluníčko Centrum pro rodinu, z. s OBSAH Úvodní slovo 3 Poslání a cíle spolku 3 Stručná historie 3 Činnost spolku v roce 2015 4 Záměry spolku na rok 2016 6 Finanční zpráva

Více

Slovo úvodem. Za tým RC Knoflík Ladislava Applová předsedkyně spolku

Slovo úvodem. Za tým RC Knoflík Ladislava Applová předsedkyně spolku Slovo úvodem Rodinné centrum Knoflík má za sebou další rok svého působení. Jsme vděčni za vše, co jsme spolu mohli prožít a získat ze vzájemných vztahů. Poznali jsme několik nových rodin, vedle maminek

Více

Klub Výroční zpráva 2010 KLUB PASTELKA o.s. je nestátní nezisková organizace. Právní forma: občanské sdružení Zapsána dne 26.3.2003 u MVČR, čj:vs/1-1/53410/03-r Adresa: Nám. Karla IV. 4/4 Brno - Líšeň,

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec)

Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec) Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec) Obsah 02 03 03 04 06 06 07 Obsah Úvod Orgány Občanského sdružení Rybička Činnost Občanského sdružení Rybička Propagace občanského

Více

Informace o činnosti mateřské školy

Informace o činnosti mateřské školy Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17, 182 00 IČO: 709 307 16 Informace o činnosti mateřské školy 2013 2014 Č. j.: 930/2014 V Praze dne 12. října 2014 A) Informace o činnosti mateřské školy ve školním roce 2013/2014

Více

KDO SI HRAJE NEZLOBÍ ANEB NA VĚKU NEZÁLEŽÍ

KDO SI HRAJE NEZLOBÍ ANEB NA VĚKU NEZÁLEŽÍ Mateřská škola Jiříkov, Filipovská 686,okres Děčín, příspěvková organizace MŠ Slunečnice PROJEKT SPOLUPRÁCE MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE A DOMOVA SRDCE V DLANÍCH VE FILIPOVĚ S NÁZVEM KDO SI HRAJE NEZLOBÍ

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Minimální preventivní program 2013-2014 Příloha celoročního plánu. Program protidrogové prevence pro školní rok 2013-2014 Úvod:

Více

Rodinné centrum P hádka T.G.Masaryka 70, 783 44 Náměšť na Hané, IČO: 285 55 775 e-mail: rcpohadka@seznam.cz, www.mcpohadka.estranky.

Rodinné centrum P hádka T.G.Masaryka 70, 783 44 Náměšť na Hané, IČO: 285 55 775 e-mail: rcpohadka@seznam.cz, www.mcpohadka.estranky. Rodinné centrum P hádka T.G.Masaryka 70, 783 44 Náměšť na Hané, IČO: 285 55 775 e-mail: rcpohadka@seznam.cz, www.mcpohadka.estranky.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Obsah výroční zprávy občanského sdružení Rodinné

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2012 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2012 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr Ve Vtelně, 31.3.2012 Obsah 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2012 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr 1) Úvodem Myšlenka založit sdružení

Více

PROGRAM - Květen 2014. návštěvy v terénu, tzn.že Vás i miminko navštívíme doma, vstup 50,-Kč

PROGRAM - Květen 2014. návštěvy v terénu, tzn.že Vás i miminko navštívíme doma, vstup 50,-Kč Klub Ratolest Provozovaný Oblastní charitou Blansko při Centru PRO Blansko, Sladkovského 2b,Blansko 678 01, tel.516411400mob.731428369,e-mail:ratolest.blansko@charita.cz http:/www.blansko.charita.cz/ 28.dubna

Více

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT.

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. Srdečně Vás zveme na vánoční setkání do školy. Kdy? 21. 12. 2015 Kde? v ZŠ Lochovice V kolik? 15.00-17.30 hod. Program: 15.00 - slavnostní zahájení výstavy u starého

Více

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 6 1.3. Podíl financování a kapacita

Více

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok ) Dlouhodobé cíle 7) Závěr

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok ) Dlouhodobé cíle 7) Závěr Ve Vtelně, 31.3.2013 Obsah 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2013 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr 1) Úvodem Myšlenka založit sdružení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Občanské sdružení Společný den působí již od roku 2006 ve čtvrti Petřiny jako místo pro pohybové aktivity

Více

VÍCEGENERAČNÍ DŮM DÁLE JEN VGD. Přenos know-how z Německa ( Mehrgenerationshaus Brunsbüttel, Dresden, Hamburg ) Barbora Zálohová a MUM tým 2013

VÍCEGENERAČNÍ DŮM DÁLE JEN VGD. Přenos know-how z Německa ( Mehrgenerationshaus Brunsbüttel, Dresden, Hamburg ) Barbora Zálohová a MUM tým 2013 VÍCEGENERAČNÍ DŮM DÁLE JEN VGD Přenos know-how z Německa ( Mehrgenerationshaus Brunsbüttel, Dresden, Hamburg ) Barbora Zálohová a MUM tým 2013 KDE SE POTKÁVAJÍ LIDÉ VŠECH GENERACÍ CO TO JE VGD? Zájmová

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Výroční zpráva 2013 Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Dobrovolnické centrum Pardubice, o. s. je nezisková organizace založená a registrovaná 9. 11. 2010 Ministerstvem vnitra ČR.

Více

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město Výroční zpráva 2007 Křesťanský sbor Praha Jižní Město Hrabákova 1969, Praha 4, 148 00 tel.: 603 174 268 e-mail: KS.PRAHA.JM@POST.CZ www.ksjm.ecn.cz Obsah Poslání, základní orientace Cílová skupina (oblast)

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 Vypracovali: Petra Vasilová, předsedkyně sdružení Martin Habáň, místopředseda sdružení Stránka 1 - Informace o občanském

Více

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 1. Základní informace 2. Zpráva o činnosti 3. Hospodaření 1 1. Základní informace Organizace: Hrádeček Červený Hrádek o. s. Se sídlem: Červený Hrádek

Více

Informace o činnosti mateřské školy

Informace o činnosti mateřské školy Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17, 182 00 IČO: 709 307 16 Informace o činnosti mateřské školy 2012 2013 Č. j.: 905/2013 V Praze dne 29. října 2013 A) Informace o činnosti mateřské školy ve školním roce 2012/2013

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2010 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

Hlavní témata kampaně pro rok 2007: kampaň Vidíš mě zaměřená na používání reflexních materiálů Bezpečná cesta do školy Na kolo jen s přilbou

Hlavní témata kampaně pro rok 2007: kampaň Vidíš mě zaměřená na používání reflexních materiálů Bezpečná cesta do školy Na kolo jen s přilbou Chrudim 7. 15.6.2007 Úrazy jsou nejčastější příčinou dětských úmrtí. V České republice zemře na následky úrazů ročně asi 120 dětí do 14 let a dalších 3000 dětí je následkem úrazu trvale postiženo. Nejtěžšími

Více

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8,

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8, Plán práce školy na školní rok 2016/2017 1. Měsíční plány Září 8. 9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 26. 9. - Focení prvňáčků 23.

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO Výroční zpráva 2003 Mateřské centrum Sluníčko Výroční zpráva 2003 OBSAH Úvodní slovo výroční zprávy... 2 Co to je Mateřské centrum?... 2 Co MC nabízí?... 3 Poslání

Více

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Výroční zpráva o činnosti MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Základní údaje o organizaci Název : Místo pro děti-spolek právní forma: spolek registrováno MF ČR: VS/1-1/36639/98-R dne 1.7.1998, KOS ve spolkovém

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

Centrum na podporu integrace cizinců Pardubický kraj

Centrum na podporu integrace cizinců Pardubický kraj Centrum na podporu integrace cizinců Pardubický kraj Projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí. Poskytované služby poradenská a informační činnost právní

Více

Řeckokatolická charita

Řeckokatolická charita Řeckokatolická charita Výroční zpráva 2009 Charitní služba je založena na respektování, ochraně a rozvíjení přirozených práv každého člověka a na křesťanském pojetí etických hodnot, zakotvených v Písmu

Více

Město Brno získalo titul Obec přátelská rodině roku 2008 v kategorii nad 50 000 obyvatel

Město Brno získalo titul Obec přátelská rodině roku 2008 v kategorii nad 50 000 obyvatel Město Brno získalo titul Obec přátelská rodině roku 2008 v kategorii nad 50 000 obyvatel Dovolte, abychom Vám představili naše vítězné město. Do soutěže Obec přátelská rodině se přihlásilo celkem 218 obcí,

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin 2013 Národní dny bez úrazů Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající

Více

Jsme součástí komunitního plánu města Mělník; Chod centra zajišťuje tým členů sdružení spolu s dobrovolnými pomocníky.

Jsme součástí komunitního plánu města Mělník; Chod centra zajišťuje tým členů sdružení spolu s dobrovolnými pomocníky. Jsme občanské sdružení, nezisková organizace; Fungujeme již 12 let; Cílem našeho sdružení je posilování hodnot rodiny a mezigeneračních vztahů, úlohy rodičů, mateřské a otcovské role ve společnosti a podpora

Více

PLÁN VÝCHOVY A PÉČE V DĚTSKÉ SKUPINĚ CHYTRULKY I

PLÁN VÝCHOVY A PÉČE V DĚTSKÉ SKUPINĚ CHYTRULKY I PLÁN VÝCHOVY A PÉČE V DĚTSKÉ SKUPINĚ CHYTRULKY I Datum zahájení platnosti plánu výchovy a péče: 1. 11. 2017 Zpracovala: Mgr. Andrea Binarová Dětská skupina Chytrulky I zajišťuje hlídání dětí předškolního

Více

Program Klubíčka Kroměříž, z. s. listopad HERNA pro rodiče s dětmi Otevírací doba. Akce měsíce listopadu 2016

Program Klubíčka Kroměříž, z. s. listopad HERNA pro rodiče s dětmi Otevírací doba. Akce měsíce listopadu 2016 Program Klubíčka Kroměříž, z. s. listopad 2016 Aktivity projektu Mateřství není handicap 2016 jsou podpořeny z dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV. Provozní doba Klubu rodičů (rodičovských

Více

Výroční zpráva za rok 2006

Výroční zpráva za rok 2006 Kontakt: Mateřské centrum Klubíčko občanské sdružení Kollárova 3945 767 01 Kroměříž, www.klubicko.webz.cz mcklubicko@email.cz Tel. 602 936275, 602 793748 ICO: 26602024 Číslo registrace u Ministerstva vnitra:

Více

Koncepce školy 2014/2015

Koncepce školy 2014/2015 Koncepce školy 2014/2015 Mateřská škola s liberálním přístupem respektující jednotlivé osobnosti dětí, s cílem přirozenou formou rozvíjet kladný vztah k přírodě, úctu k životu a ochranu životního prostředí.

Více

Hořovické maminky o.s.

Hořovické maminky o.s. Hořovické maminky o.s. Občanské sdružení Hořovické maminky je zájmové, nevládní a neziskové občanské sdružení, které bylo vybudováno za účelem rozšíření nabídky péče a zkvalitnění prevence pro rodiny s

Více

Výroční zpráva organizace Dětem s láskou, z. s.

Výroční zpráva organizace Dětem s láskou, z. s. Výroční zpráva organizace Dětem s láskou, z. s. 6/2017-6/2018 Úvodní slovo V tomto čase uplyne rok, kdy se začala formovat NNO Dětem s láskou. Proto nám dovolte malé ohlédnutí za její činností. Za vznikem

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Rodinné centrum Dětský svět B. Martinů 980, 563 01 Lanškroun Mgr. Vladislava Hanyšová, telefon:

Více

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Výroční zpráva 2013 Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Krátce z historie Kulturní centrum Čtyřlístek fungující jako občanské sdružení bylo založeno na sklonku roku

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Standard č. 1 Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby Vydal: Mgr. Bc. Romana Svobodová Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Datum: 11. 12. 2014 Revize č.: Stran: 1-5 Kritérium 1a Pověřená

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

KOMORNÍ LHOTKA. Školní rok 2010-2011

KOMORNÍ LHOTKA. Školní rok 2010-2011 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRZEDSZKOLE KOMORNÍ LHOTKA Výroční zpráva o činnosti mateřské školy Školní rok 2010-2011 Mateřská škola przedszkole Komorní Lhotka 153 Základním posláním naší mateřské školy je zdravý tělesný,

Více

Společné setkání řídící skupiny a pracovních skupin. projektu Komunitní plánování v regionu Klatovsko 31. 5. 2007, Klatovy

Společné setkání řídící skupiny a pracovních skupin. projektu Komunitní plánování v regionu Klatovsko 31. 5. 2007, Klatovy Společné setkání řídící skupiny a pracovních skupin projektu v regionu Klatovsko 31. 5. 2007, Klatovy Přítomni: Program: Ing. J. Frič, H. Křivohlavá, Bc. A. Kleinerová, K. Karásek, H. Bílá, M. Kříž, M.

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků Občanské sdružení

Více

Plán práce školy na školní rok 2017/2018

Plán práce školy na školní rok 2017/2018 Plán práce školy na školní rok 2017/2018 1. Me sı c nı pla ny Září 6.9. 15,30 hod. schůzka s rodiči (seznámení s plány, organizací školního roku, informace k platbám) 14.9. Štafetový běh Emila Zátopka

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012. FAUST, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012. FAUST, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 FAUST, o. s. HISTORIE FAUST, o. s. Sdružení bylo založeno v říjnu 1999. K hlavním cílům činnosti sdružení patří: pomoc rodičům a blízkým uživatelů návykových látek, prevence

Více

Motto : Společně a jeden pro druhého

Motto : Společně a jeden pro druhého Motto : Společně a jeden pro druhého Základní údaje rok založení 2005 Zakladatel Evropská sociální organizace s.r.o. (EJF Berlín diakonická organizace) Poskytované sociální služby sociálně aktivizační

Více

Aikido Vinohrady Praha, o.s.

Aikido Vinohrady Praha, o.s. Aikido Vinohrady Praha, o.s. Výroční zpráva za rok 2007 Vypracoval Martin Švihla 2.1.2008 Obsah zprávy: Aikido Poslání klubu Činnost klubu Klub v roce 2007 Pravidelná výuka Nepravidelné aktivity (semináře,

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00, IČO: 22832335 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Občanské sdružení Společný den působí již od roku 2006 ve čtvrti Petřiny jako místo pro pohybové

Více

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Ředitelka v roce 2008: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35, 612 00 Brno Telefon: 541 212 401 Fax:

Více

Rodinné centrum Studánka Tišnov

Rodinné centrum Studánka Tišnov Rodinné centrum Studánka o.s. Květnická 821 666 01 Tišnov IČ: 26659042 č. ú.: 230304608/0300 www.studanka-tisnov.cz Rodinné centrum Studánka Tišnov JURAJ ZEMAN DESIGN 2010 Rodinné centrum Studánka Tišnov

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2012 2013

MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2012 2013 MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2012 2013 Mateřská škola Komorní Lhotka 153 Základním posláním naší mateřské školy je zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT (dále jen NIŽ) je státem zaregistrovaná obecně prospěšná společnost, jejíž cílem je ochrana základního lidského práva,

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 26/27 Mateøská škola Janákova Základní škola a Mateøská škola námìstí Interbrigády, Praha 6, Antonína Èermáka 6 Základní škola a Mateřská škola náměstí Interbrigády,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s.

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s. 1 Výroční zpráva 2013 Centrum pro seniory Kolín, o.s. 2 Vážení přátelé, dárci a příznivci, nejprve mi dovolte několik slov úvodem. Centrum pro seniory Kolín, o.s. vzniklo v r.2006 registrací na Ministerstvu

Více

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné.

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Město Jičín Městský úřad Jičín odbor ch věcí a zdravotnictví Analýza poskytovaných ch služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Pracovní skupina KP pro děti ohrožené

Více

Plán akcí na rok 2014

Plán akcí na rok 2014 Plán akcí na rok 2014 6. 1. od 19,00-22,00 hod. 13. 1. od 19,00 hod. 20. 1. od 19,00-22,00 hod. 29. 1. od 16,30 hod. 3. 2. od 19,00-22,00 hod. 10. 2. od 19,00 hod. 17. 2. od 19,00-22,00 hod. 24. 2. od

Více

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Školní program EVVO je nedílnou součástí a přílohou Školního vzdělávacího programu Schola Viva 1/2007 č. j. 5 457/2007-21 ŠKOLA PRO ŽIVOT.

Více

Maďarsko - Budapešť Studijní cesta

Maďarsko - Budapešť Studijní cesta Maďarsko - Budapešť 17. 20.6. 2013 Studijní cesta Domov pro osoby se zdravotním postižením Nadace LÁMPÁS 5 klientek s mentálním postižením. 4 zaměstnanci 24 hod. služba. Byt v obytném domě v centru Budapešti.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010. FAUST, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010. FAUST, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 HISTORIE Sdružení bylo založeno v říjnu 1999. K hlavním cílům činnosti sdružení patří: pomoc rodičům a blízkým uživatelů návykových látek, prevence zneužívání návykových látek

Více

Třídní vzdělávací program školní rok 2012/2013

Třídní vzdělávací program školní rok 2012/2013 Oranžová třída Třídní vzdělávací program školní rok 2012/2013 Název třídy: ORANŽOVÁ Třídní učitelky: Hana Mičková, Kateřina Krausová Analýza skupiny: Počet dětí: 25 Věkové složení dětí: 3 6 let Specifika

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura 3. Klienti a věková struktura 4. Poskytované služby 5. Přehled příjmů a výdajů

Více

PŘEHLED ORGANIZACÍ (JEJICHŽ SLUŽBY SOUVISEJÍ SE SOCIÁLNÍ OBLASTÍ) PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉDVORSKA

PŘEHLED ORGANIZACÍ (JEJICHŽ SLUŽBY SOUVISEJÍ SE SOCIÁLNÍ OBLASTÍ) PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉDVORSKA PŘEHLED ORGANIZACÍ (JEJICHŽ SLUŽBY SOUVISEJÍ SE SOCIÁLNÍ OBLASTÍ) PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉDVORSKA OBSAH 1 DĚTI A MLÁDEŽ DO 26 LET A RODINY S DĚTMI... 3 1.1 Mateřské centrum Žirafa, o.s.... 3 2 OSOBY

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s. Mateřské centrum Sedmikráska Žatec o.s. Svatováclavská 1931, 438 01 Žatec e-mail: mcsedmikraska@seznam.cz http://www.mc-sedmikraska-zatec.estranky.cz

Více

Vyhodnocení plnění Plánu rozvoje rodinné politiky města Třince ROK 2015

Vyhodnocení plnění Plánu rozvoje rodinné politiky města Třince ROK 2015 Vyhodnocení plnění Plánu rozvoje rodinné politiky města Třince 2015 2017 ROK 2015 Plán rozvoje rodinné politiky města Třince na léta 2015 2017 byl schválen Zastupitelstvem města Třince na jeho 3. zasedání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2016 7 Dům dětí a mládeže Nová Role, příspěvková organizace Adresa: Chodovská 236, 362

Více

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2014 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více