Pravidla pro poskytování finančních dotací a příspěvků na sportovní činnost z rozpočtu Města Jindřichův Hradec

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla pro poskytování finančních dotací a příspěvků na sportovní činnost z rozpočtu Města Jindřichův Hradec"

Transkript

1 Pravidla pro poskytování finančních dotací a příspěvků na sportovní činnost z rozpočtu Města Jindřichův Hradec Poskytování finančních dotací a příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy. Jedná se o Zákon č. 128 / 2000 Sb., o obcích, v platném znění, Zákon č. 250 / 2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění, Zákon č. 320 / 2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, v platném znění, Zákon č. 552 / 1991 Sb., o státní kontrole, v platném znění a Vyhlášku MF ČR č. 416 / 2004 Sb., kterou se provádí Zákon č. 320 / 2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě. Zastupitelstvo Města Jindřichův Hradec v souladu s právními předpisy schválilo dne usnesením číslo 745 / 04 tato pravidla pro poskytování finančních dotací a příspěvků na sportovní činnost z rozpočtu Města Jindřichův Hradec. I. Úvod Město Jindřichův Hradec věnuje mimořádnou pozornost podpoře sportovního vyžití občanů, především dětí a mládeže jednak tím, že vynakládá nemalé finanční prostředky na výstavbu a údržbu sportovních zařízení a tím vytváří důstojné zázemí pro kvalitní využití volného času dětí a mládeže a jednak tím, že poskytuje finanční dotace a příspěvky sportovním organizacím pro zkvalitnění jejich činnosti. Finanční prostředky jsou poskytovány formou příspěvků příspěvkovým organizacím nebo dotací právnickým osobám, občanským sdružením, obecně prospěšným společnostem nebo fyzickým osobám. Takto poskytnuté finanční prostředky jsou pouze doplňkovým příjmem sportovních organizací, nemohou být sportovními organizacemi považovány za hlavní zdroj příjmů, neboť Město Jindřichův Hradec nemůže plně hradit náklady spojené s činností organizací. II. Okruh oprávněných žadatelů o dotace a příspěvky Žadatelem může být právnická nebo fyzická osoba, jejíž činnost je orientována na aktivity v oblasti tělovýchovy a sportu se sídlem na území města Jindřichův Hradec a s prokazatelným přínosem pro rozvoj sportovního vyžití občanů města a prezentaci města Jindřichův Hradec. Žadatelem rovněž může být fyzická nebo právnická osoba se sídlem v ČR, která pořádá na území města Jindřichův Hradec sportovní akci mimořádného společenského významu (MČR, MS, ME, mezinárodní sportovní turnaje, akce celostátního rozsahu).

2 2. Finanční prostředky lze použít : a) na činnost podmínkou je podíl mládeže do 19 let. Podíl mládeže musí činit nejméně 20% z celkového počtu členské základny žadatele a současně musí být oddíly mládeže zapojeny v soutěžích a v pravidelných cvičeních b) na reprezentaci města podmínkou je účast jednotlivců nebo sportovních družstev se sídlem v Jindřichově Hradci na akcích mimořádného významu (MČR, ME, MS) c) na podporu sportovních akcí mimořádného významu pořádaných v Jindřichově Hradci (MČR, ME, MS, sportovní akce s mezinárodní účastí) d) na ocenění sportovců úspěšně reprezentujících město Jindřichův Hradec (jedná se o sportovce úspěšně reprezentující město Jindřichův Hradec na sportovních akcích celostátního nebo mezinárodního významu). III. Žádosti o dotaci a příspěvek Žádosti o dotaci a příspěvek podle čl. II., bodu 2a) Žadatelem o dotaci a příspěvek může být pouze subjekt, jehož členskou základnu tvoří nejméně ze 70 % členové s trvalým pobytem na území města Jindřichův Hradec. 2. Žadatelem o dotaci a příspěvek může být pouze subjekt, jenž má stanoven členský a oddílový příspěvek v celkové výši nejméně 150,- Kč na jednoho člena ve věku do 19 let ročně a 300,- Kč na jednoho dospělého člena ročně. Žádost musí být podána v řádném termínu, a to do 3 ledna příslušného kalendářního roku, na který je dotace a příspěvek požadován. Na žádosti podané po termínu nebude brán zřetel. Žádosti se podávají na předepsaných tiskopisech písemně poštou nebo osobně v podatelně Městského úřadu Jindřichův Hradec. V žádosti musí být uvedeny všechny požadované náležitosti, a to především : a) Při první žádosti žadatel předloží doklady o svém vzniku (kopie registrace u MV ČR, stanovy, doklady o založení účtu organizace, doklad od statistického úřadu o přidělení IČ, zakládací listiny, jméno a příjmení statutárního zástupce organizace, jeho postavení v organizaci, datum narození, místo trvalého pobytu a doklad organizace, že je oprávněn jednat jejím jménem). Při jakékoliv změně v těchto údajích je organizace povinna změny neprodleně oznámit.

3 b) Při žádosti o finanční dotaci a příspěvek na příslušný kalendářní rok žadatel předloží: - soupis všech členů s uvedením data narození a místem trvalého pobytu doložitelný platnými registračními popř. členskými průkazy, - účetní závěrku za uplynulý kalendářní rok v souladu s platnými právními předpisy, - rozpočet příjmů a výdajů na příslušný rok, na který je požadována dotace a příspěvek (sportovní organizace zahrnující více sportovních oddílů předloží finanční rozpočet za jednotlivé oddíly), - výsledkovou listinu soutěže za minulé soutěžní období, - aktuální výpis z bankovního účtu se zůstatkem, jehož výše koresponduje s velikostí členské základny a výší členského příspěvku, - přílohu s uvedením všech pravidelně se opakujících nebo předpokládaných sportovních akcí v daném roce, kterých se žadatel účastní nebo bude jejich pořadatelem. Při stanovení výše dotace a příspěvku na činnost budou tyto akce již zohledněny. Další samostatné žádosti o dotaci a příspěvek lze podat pouze podle článku II, bodu 2b) nebo 2c). Žádosti o dotaci a příspěvek podle čl. II., bodu 2b) Předmětem těchto dotací a příspěvků jsou akce, u kterých v době podání žádosti o dotaci a příspěvek podle čl. II., bodu 2 a) nebylo známo, že se jich sportovci z J. Hradce zúčastní. 2. Žadatelem o dotaci a příspěvek může být právnická nebo fyzická osoba se sídlem nebo trvalým pobytem na území města Jindřichův Hradec reprezentující město Jindřichův Hradec. Žádost může být podána kdykoliv během kalendářního roku, nicméně v dostatečném časovém předstihu nejpozději dva týdny před uskutečněním akce. Žádosti se podávají na předepsaných tiskopisech písemně poštou nebo osobně v podatelně Městského úřadu Jindřichův Hradec. V žádosti musí být uvedeny veškeré požadované náležitosti, a to především : - identifikace žadatele včetně bankovního spojení a IČ, - přesný název akce, místo a datum konání, - předpokládaný rozpočet - výše požadované dotace nebo příspěvku Žádosti o dotaci a příspěvek podle čl. II., bodu 2c) Předmětem těchto dotací a příspěvků jsou sportovní akce mimořádného významu, které se uskuteční v Jindřichově Hradci (MČR, ME, MS, sportovní akce s mezinárodní účastí, sportovní exhibice).

4 2. Žadatelem o dotaci a příspěvek může být právnická nebo fyzická osoba se sídlem nebo trvalým pobytem na území města Jindřichův Hradec, případně se sídlem v ČR, která je pořadatelem, případně spolupořadatelem, nebo je pověřená uspořádáním akce, na kterou je požadována dotace a příspěvek. Žádost může být podána kdykoliv během kalendářního roku, nicméně v dostatečném časovém předstihu nejpozději jeden měsíc před uskutečněním akce. Žádosti se podávají na předepsaných tiskopisech poštou nebo osobně v podatelně Městského úřadu Jindřichův Hradec. V žádosti musí být uvedeny všechny požadované náležitosti, a to především : - identifikace žadatele včetně bankovního spojení a IČ, - přesný název akce včetně specifikace účastníků a charakteru akce, - místo a datum konání, - předpokládaný rozpočet - výše požadované dotace a příspěvku IV. Rozdělení příspěvků Z celkové rozpočtované částky pro příslušný kalendářní rok v rozpočtu Města Jindřichův Hradec bude pro jednotlivé kategorie dotací a příspěvků použito následující rozdělení v daném kalendářním roce : - dle článku II, bodu 2 a) do 90 % - dle článku II, bodu 2 b) do 3 % - dle článku II, bodu 2 c) do 5 % - dle článku II, bodu 2 d) do 2 % V. Posouzení žádosti Kontrolu úplnosti žádostí, jejich sumarizaci, přípravu podkladů pro jednání a rozhodnutí o poskytnutí dotace a příspěvku, zabezpečuje pracovník odboru školství, mládeže a tělovýchovy Městského úřadu Jindřichův Hradec.

5 2. U dotací a příspěvků dle článku II., bodu 2a) bude stanovená částka rozdělena mezi všechny oprávněné žadatele s přihlédnutím k těmto kritériím : a) velikost členské základny a podíl členů do 19 let k celkovému počtu členů b) zapojení oddílů mládeže v soutěžích a v pravidelných cvičeních c) podíl vlastních finančních prostředků žadatele o dotaci a příspěvek na celkových nákladech spojených se sportovní činností žadatele v kalendářním roce, na který je dotace požadována d) výše členského a oddílového příspěvku u členů do 19 let a u dospělých členů e) přínos pro reprezentaci města f) dosahovaná úroveň v daném sportovním odvětví Posouzení žádostí dle těchto kritérií provede komise pro sport a tělovýchovu jmenovaná radou města. Návrhy na poskytnutí dotace a příspěvku dle článku II., bodu 2b) a 2c) budou předloženy po zpracování odborem školství, mládeže a tělovýchovy k rozhodnutí Radě města J. Hradec, případně Zastupitelstvu města J. Hradec v souladu se zákonem o obcích. Návrh na ocenění úspěšných sportovců nebo sportovních kolektivů podle článku II, bodu 2d) mohou podávat na odbor školství, mládeže a tělovýchovy občané města nebo sportovní organizace se sídlem v Jindřichově Hradci. Odbor školství, mládeže a tělovýchovy předloží návrh Radě města Jindřichův Hradec ke schválení. VI. Stanovení výše dotace a příspěvku Výše dotace a příspěvku je stanovena na kalendářní rok. Změny v odůvodněných případech na návrh odboru školství, mládeže a tělovýchovy může provést pouze Rada města J. Hradec, případně Zastupitelstvo města J. Hradec v souladu se zákonem o obcích. 2. Předpokladem poskytnutí dotací a příspěvků z rozpočtu města je vyrovnání veškerých závazků k rozpočtu Města Jindřichův Hradec. Pokud dojde ze strany žadatele k úmyslnému či hrubému zkreslování údajů sloužících jako podklad pro stanovení výše dotace a příspěvku, nebude tomuto žadateli v následujícím roce dotace nebo příspěvek poskytnut. V případě, že bude toto pochybení žadatele zjištěno kdykoliv v průběhu roku, na který byla dotace nebo příspěvek poskytnut, bude čerpání dotace nebo příspěvku zastaveno a město bude požadovat vrácení dotací a příspěvků přidělených tomuto žadateli v příslušném kalendářním roce.

6 Dotace a příspěvek z rozpočtu města, o niž žadatel žádá, neslouží k zajištění jeho sportovní činnosti, ale pouze k jejímu zkvalitnění. Poskytované dotace a příspěvky, pokud budou z rozpočtu města poskytnuty, budou jen doplňkovým příjmem, se kterým nelze automaticky v rozpočtech organizací počítat. Při rozdělování dotací a příspěvků podle článku II, bodu 2a) bude ponechána rezerva minimálně ve výši 3% z celkové částky určené v rozpočtu města na dotace a příspěvky sportovním organizacím v příslušném kalendářním roce pro nově vzniklé sportovní organizace nebo kluby, případně pro mimořádné a nepředvídané výdaje. Čerpání této rezervy bude vždy předloženo odborem školství, mládeže a tělovýchovy Radě města Jindřichův Hradec, popř. Zastupitelstvu města Jindřichův Hradec. 6. Dotace a příspěvek poskytnutý na reprezentaci podle maximálně 70 % skutečných nákladů. článku II, bodu 2b) bude činit VII. Účel použití dotace a příspěvku Finanční dotace a příspěvky budou poskytovány na úhradu běžných nákladů činnosti, které budou specifikovány ve smlouvě. Jedná se o : úhradu nájemného sportovišť a nákladů spojených s jejich nájmem (např. energie), úhradu cestovného pouze k soutěžním utkáním a turnajům, nákup sportovních potřeb a vybavení potřebného k provozování dané sportovní disciplíny, ubytování při aktivní účasti na akcích pořádaných mimo J. Hradec, úhradu nákladů vykázaných rozhodčími, startovné, úhradu nákladů spojených s běžnou údržbou objektů ve vlastnictví města nebo sportovních organizací, úhradu nákladů na pořízení sportovních cen při soutěžích a turnajích v případě, že žadatel je jejich pořadatelem (poháry, medaile, diplomy, sportovní vybavení). Z dotace a příspěvku nelze hradit náklady na platy a náhrady platů, popř. mzdy a náhrady mezd, odměny za pracovní pohotovost, odměny za práci vykonávanou na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr a odstupné, náklady na zvláštním způsobem stanovené odvody do sociálních a zdravotních fondů a ostatní náklady vyplývající z pracovně právních vztahů, náklady na úhradu přestupů (výchovného) za hráče z jiných TJ nebo SK, náklady na úhradu výdajů za stravné a pohoštění, na peněžní dary, na úhradu kancelářských potřeb, radiokomunikačních poplatků a telefonních služeb, pokut a sankcí a na pořízení dlouhodobého hmotného majetku včetně nákladů na jeho odpisy.

7 2. Příjemce dotace a příspěvku nemůže tuto dotaci postoupit nebo poskytnout jiným fyzickým nebo právnickým osobám. VIII. Způsob čerpání dotace a příspěvku Finanční dotace a příspěvky budou poskytovány na základě smlouvy. Ve smlouvě bude uveden účel použití finanční dotace a příspěvku podle žádosti organizace. 2. Finanční prostředky budou převedeny na účet organizace po předložení kopie uhrazené faktury a kopie výpisu z účtu o zaplacení příslušné faktury, při platbě v hotovosti vyúčtování výdajových pokladních dokladů včetně paragonů, faktur uhrazených v hotovosti, poštovních poukázek a obdobných dokladů, které jasným a srozumitelným způsobem vypovídají o účelu, na který byly finanční prostředky použity. V případě, že dotace bude použita na úhradu nákladů spojených s platbou nájemného, k vyúčtování bude předložena rovněž kopie příslušné nájemní smlouvy. Odbor školství, mládeže a tělovýchovy na základě předložených dokladů vystaví příkaz k převodu finančních prostředků na účet žadatele. Město si ve smlouvě vyhrazuje právo kontroly využití poskytnutých finančních prostředků, možnost namátkové kontroly počtu členů, právo nahlížet do účetnictví s možností předběžné, průběžné a následné kontroly dle Zákona č. 320 / 2001 Sb., o finanční kontrole, v platném znění. V případě, že příjemce dotace a příspěvku z důvodů finanční nedostatečnosti nemůže z vlastních prostředků v průběhu roku uhradit fakturu, může postupovat takto : - u České spořitelny a.s., si založí zvláštní účet, na který finanční odbor města převede po odsouhlasení odborem školství, mládeže a tělovýchovy částku, která odpovídá výši neuhrazené faktury, - peněžní ústav uhradí na základě příkazu k úhradě od majitele účtu (příjemce dotace) z těchto převedených finančních prostředků městem odsouhlasenou neuhrazenou fakturu dodavateli, - tento zvláštní účet bude blokován a lze ho použít pouze k tomuto způsobu čerpání dotací a příspěvků.

8

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 03.11.2011 usnesením č. 244/11 vydat tato Pravidla pro poskytování příspěvků

Více

Program podpory sportu ve městě Český Krumlov pro rok kritéria pro hodnocení

Program podpory sportu ve městě Český Krumlov pro rok kritéria pro hodnocení Program podpory sportu ve městě Český Krumlov pro rok 2016 - kritéria pro hodnocení Formy podpory 1. Neinvestiční dotace na činnost sportovních oddílů pro mládež do 18 let 2. Neinvestiční dotace na úhradu

Více

Výzva dotačního programu

Výzva dotačního programu Město Jindřichův Hradec Výzva dotačního programu zveřejňuje výzvu 1 dotačního programu na podporu sportu v roce 2016 Zdůvodnění dotačního programu Dotační program - výzva 1 - Opatření č. 1, Opatření č.

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Z ROZPOČTU OBCE DĚTMAROVICE

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Z ROZPOČTU OBCE DĚTMAROVICE Obec Dětmarovice ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Z ROZPOČTU OBCE DĚTMAROVICE Zastupitelstvo obce Dětmarovice na svém jednání dne 12.12.2007 usnesením číslo 154/7 schválilo Zásady

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Dubí SM 03/2017

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Dubí SM 03/2017 Datum vydání: Vydání č.: 1 Strana 1 / 8 SM 03/2017 Datum platnosti: Číslo dle rozdělovníku: 3 Funkce: Jméno: Datum: Podpis: Zpracoval: Vedoucí MKZ Vedoucí FO Anna Gürtlerová Ing.Markéta ZM Usnesení č Datum

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE KŘEŠICE

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE KŘEŠICE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE KŘEŠICE Zastupitelstvo obce Křešice na svém jednání dne 18.12.2015 usnesením č. 100/2015 schválilo Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Křešice.

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

Výzva dotačního programu

Výzva dotačního programu Město Jindřichův Hradec Výzva dotačního programu zveřejňuje výzvu 2 dotačního programu na podporu sportu v roce 2015 Zdůvodnění dotačního programu Dotační program- výzva 2 (Opatření č. 3 a Opatření č.

Více

Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory na volnočasové aktivity dětí a mládeže. Město Chropyně

Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory na volnočasové aktivity dětí a mládeže. Město Chropyně Město Chropyně Vnitřní směrnice č. 6/2008 Pravidla pro poskytování veřejné finanční podpory na volnočasové aktivity dětí a mládeže ve znění Vnitřní směrnice č. 2/2011, č. 5/2014, č. 1/2015 Zpracovatel:

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků.

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků. Dotace města Úvaly poskytované dle zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidel územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen,,zákon ) a souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice Obec Sopotnice Sopotnice 273 561 15 Sopotnice Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady upravují jednotný procesní postup a podmínky poskytování

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně čl. I Úvod 1. Tyto zásady stanovují jednotný postup při poskytování finančních prostředků z rozpočtu Města Kadaně za účelem podpory rozvoje činností

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

Obec Vysoká nad Labem

Obec Vysoká nad Labem . Obec Vysoká nad Labem 503 31 Vysoká nad Labem Tel. : 495580130 Fax : 495580101 E-mail : info@vysoka-nad-labem.cz Obec Vysoká nad Labem PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE (dále také jako

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ právnickým a fyzickým osobám na podporu sportu

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ právnickým a fyzickým osobám na podporu sportu PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ právnickým a fyzickým osobám na podporu sportu Rada města Rokytnice v Orlických horách dne 23. března 2015 schválila usnesením č. 10/20015/III pro rok 2015 program pro poskytování

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Program Městského obvodu Martinov

Program Městského obvodu Martinov Program Městského obvodu Martinov na podporu kulturních, sportovních a volnočasových aktivit v roce 2016 1/5 Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu městského obvodu Martinov I. Úvodní ustanovení

Více

Dotační program města Tovačov pro rok 2018

Dotační program města Tovačov pro rok 2018 Dotační program města Tovačov pro rok 2018 Poskytnutí dotace I. Základní ustanovení 1. Dotační program města Tovačov vychází z ustanovení zákona o obcích č. 128/2000 Sb. a zákona o rozpočtových pravidlech

Více

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 101.01.09 Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, 143 12 Praha 4 vyhlašuje výběrové řízení na podporu projektů v sociální oblasti pro rok 2010 v souladu

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 5. 2014 Bod pořadu jednání: Návrh správní rady Sportovního fondu na změnu Pravidel přidělování dotací ze Sportovního

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží ke stanovení podmínek pro

Více

Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu obce Vendryně na podporu kulturních, sportovních a dalších společenských aktivit

Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu obce Vendryně na podporu kulturních, sportovních a dalších společenských aktivit Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu obce Vendryně na podporu kulturních, sportovních a dalších společenských aktivit I. Úvodní ustanovení Rada obce Vendryně vydává tato pravidla pro poskytování

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace PRAVIDLA A PODMÍNKY pro poskytování dotace z rozpočtu města Fulneku určené k financování poskytování pečovatelské služby na území města Fulneku jako služby sociální I. Úvodní ustanovení 1. Dotací se rozumí

Více

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec)

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) I. Úvod Poskytnutí a použití příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy

Více

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 109.21.10 Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 v rámci V. programu Podpora MČ v sociální oblasti

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Programy města Sezimovo Ústí v roce 2019 Základní informace

Programy města Sezimovo Ústí v roce 2019 Základní informace Programy města Sezimovo Ústí v roce 2019 Základní informace Město Sezimovo Ústí rozhodnutím Rady města Sezimovo Ústí ze dne 14. 1. 2019 zřizuje v roce 2019 tyto programy: Program Sport a tělovýchova Program

Více

Obecné podmínky pro poskytování dotace z rozpočtu obce Sobotín

Obecné podmínky pro poskytování dotace z rozpočtu obce Sobotín O B E C S O B O T Í N Sobotín 54, 788 16 Petrov nad Desnou Obecné podmínky pro poskytování dotace z rozpočtu obce Sobotín Obec: Adresa: Schváleno: 26. listopadu 2018 Směrnici schválilo zastupitelstvo obce:

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež ze dne 17. 12. 2014 č. 13/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení

Více

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Zastupitelstvo města Toužim se usneslo na těchto pravidlech pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim (dále jen Pravidla

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ ČINNOSTI, OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A NA DALŠÍ AKCE ZVLÁŠTĚ

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu obce Letonice

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu obce Letonice Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu obce Letonice č. xx/xxxx uzavřená dle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů a 159 a násl. zákona č. 500/2004

Více

Podpora pravidelné sportovní činnosti sportovních organizací v roce 2017 DOTAČNÍ PROGRAM

Podpora pravidelné sportovní činnosti sportovních organizací v roce 2017 DOTAČNÍ PROGRAM pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších (dále jen Zákon ) a DOTAČNÍ PROGRAM OBLAST PODPORY: (ÚČEL PROGRAMU) Podpora pravidelné sportovní činnosti sportovních organizací v roce 2017 Rozšíření

Více

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín Článek I. Úvod 1) Účelem poskytování podpor je pečovat o všestranný rozvoj území obce a uspokojování potřeb jeho obyvatel. Obec tak činí

Více

Dotační program města Strakonice na podporu tělovýchovy, sportu a ostatních volnočasových aktivit pro rok 2017

Dotační program města Strakonice na podporu tělovýchovy, sportu a ostatních volnočasových aktivit pro rok 2017 Dotační program města Strakonice na podporu tělovýchovy, sportu a ostatních volnočasových aktivit pro rok Dotační program města Strakonice na podporu tělovýchovy, sportu a ostatních volnočasových aktivit

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách ze dne 17. 12. 2014 č. 11/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla

Více

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení 1. Dotací se pro účely těchto pravidel rozumí finanční prostředky poskytnuté dle ustanovení 85 písm. c)

Více

SMĚRNICE č. 1 / 2015

SMĚRNICE č. 1 / 2015 Obec Nadějkov SMĚRNICE č. 1 / 2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Nadějkov O b s a h: I. Úvodní ustanovení, účel dotací II. Vymezení pojmů III. Druhy dotací IV. Příjemci dotací V. Náležitosti

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vintířov

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vintířov O B E C V I N T Í Ř O V 357 44 Vintířov 62 Telefon: 352 665416 e-mail: vintirov@vintirov.cz Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vintířov OBSAH: i. Úvod II. Žadatelé o dotace III. Podávání žádostí

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne 28.11.2016 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka

Více

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Příloha č. 5 Strana: 1/3 Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Účel dotace Podpora činnosti subjektů v oblasti sportovní organizace se poskytuje

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV SMĚRNICE Č. 3/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE IV Poskytování dotací z Programu podpory sportu, volného času

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1a) ze dne vyhlašuje. Dotační program. Účel projektu.

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1a) ze dne vyhlašuje. Dotační program. Účel projektu. Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1a) ze dne 28.11.2016 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka

Více

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 1. Účel programů je finanční podpora nekomerčních spolků v oblasti: tělovýchova a sport kulturní

Více

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku:

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku: MĚSTO DESNÁ Rada města 468 61 Desná v Jizerských horách, Krkonošská 318, Tel. 483 337 941, Fax. 483 337 953, Mobil:737248436 e-mail : epodatelna@mesto-desna.cz Pravidla pro poskytování finančních příspěvků

Více

Dotační program vyhlášený městem Rosice

Dotační program vyhlášený městem Rosice Dotační program vyhlášený městem Rosice Podpora poskytování sociálních služeb v souladu s ustanovením 105 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016. 1 Právní

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec)

Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) I. Úvod Poskytnutí a použití příspěvků se řídí obecně závaznými předpisy

Více

POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI

POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších (dále jen Zákon ) a DOTAČNÍ PROGRAM Podpora kulturních aktivit (kulturní a volnočasové akce, kulturní činnost) v roce 2016 OBLAST PODPORY: (ÚČEL PROGRAMU)

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0126/2016 Rady Městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

7. METODICKÝ POKYN PRO POSKYTNUTÍ NEÚČELOVÉHO NEINVESTIČNÍHO PŘÍSPĚVKU

7. METODICKÝ POKYN PRO POSKYTNUTÍ NEÚČELOVÉHO NEINVESTIČNÍHO PŘÍSPĚVKU Ekonomický odbor 1. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne 15. 1. 2014 Bod pořadu jednání: 7. METODICKÝ POKYN PRO POSKYTNUTÍ NEÚČELOVÉHO NEINVESTIČNÍHO PŘÍSPĚVKU Věc:

Více

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017 Dotační program PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017 1. Dotační program Podpora sportovní činnosti ve městě Kuřimi (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo města Kuřimi jako účelově

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen Pravidla) Město Sušice vydává na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Sušice ze dne 17. února

Více

MĚSTO RÝMAŘOV. Pravidla Programů podpory zájmových aktivit v Rýmařově

MĚSTO RÝMAŘOV. Pravidla Programů podpory zájmových aktivit v Rýmařově MĚSTO RÝMAŘOV Pravidla Programů podpory zájmových aktivit v Rýmařově Část I. Společné zásady 1. Veřejně prospěšné programy slouží k podpoře veřejně prospěšných činností subjektů, které ve svých stanovách

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy: a)

Více

Pravidla č. 1/2015 PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY

Pravidla č. 1/2015 PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Pravidla č. 1/2015 PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Zastupitelstvo obce Nučice schválilo usnesením č. 7/2015 tato pravidla č. 1/2015 pro poskytování finanční podpory (dále jen Pravidla ). I. ÚVOD

Více

Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby

Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby Dotační program MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sportu, tělovýchovy, volnočasových aktivit a kultury určený pro fyzické a právnické osoby Žádosti posuzuje Komise pro sport, mládež a kulturu Dotační programy

Více

Program na podporu sportovních organizací pro rok 2017

Program na podporu sportovních organizací pro rok 2017 Program na podporu sportovních organizací pro rok 2017 Manuál pro žadatele o poskytnutí dotace 1. Úvod Cílem programu je poskytování finanční podpory sportovním organizacím působícím na území města Třebíče

Více

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV Účinnost: 01.01.2010 1 Obsah: strana: Článek I Legislativní rámec 3 Článek II Základní pojmy 3 Článek III. Účel

Více

Pravidla pro poskytování dotací nebo návratné finanční výpomoci z rozpočtu města Krásno

Pravidla pro poskytování dotací nebo návratné finanční výpomoci z rozpočtu města Krásno Pravidla pro poskytování dotací nebo návratné finanční výpomoci z rozpočtu města Krásno I. Předmět úpravy Tato pravidla upravují poskytování dotací, nebo návratné finanční výpomoci (dále pouze dotace )

Více

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Část I Zásady poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Článek 1. Úvod 1. Účelem poskytování podpor je všestranně rozvíjet

Více

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015.

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. Příloha č. 2 USN R-377 Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. I. Úvodní ustanovení 1. Dotační program v oblasti podpory sportovních

Více

Formální náležitosti Programů

Formální náležitosti Programů Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory sportu ve městě Český Krumlov v roce 2010 1.2. Zdůvodnění Programu Tento Program je zaměřen na podporu

Více

DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu ve městě Kutná Hora 1. pilíř - registrovaná mládež pro rok 2017

DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu ve městě Kutná Hora 1. pilíř - registrovaná mládež pro rok 2017 DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu ve městě Kutná Hora 1. pilíř - registrovaná mládež pro rok 2017 Vyhlášený městem Kutná Hora se sídlem Havlíčkovo náměstí 552, 284 01 Kutná Hora (dále jen poskytovatel ) Schváleno

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy:

Více

POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOSTI

POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOSTI pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších (dále jen Zákon ) a DOTAČNÍ PROGRAM OBLAST PODPORY: (ÚČEL PROGRAMU) Podpora jednotlivých sportovních nebo volnočasových akcí sportovního charakteru v roce

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zásady pro poskytování dotací poskytovatelům registrovaných sociálních služeb z rozpočtu města Vyškova upravují, v návaznosti

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Příloha č. 11 VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Město Sokolov se sídlem v Sokolově, Rokycanova 1929, PSČ 356 01, zastoupené starostou. IČ: 259 586 bankovní spojení:

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na účast na mistrovství Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na účast na mistrovství Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na účast na mistrovství Evropy a světa ve sportovních disciplínách ze dne 17. 12. 2014 č. 12/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 v rámci J5 programu Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

2. Dotaci lze poskytnout výlučně na výdaje, které musí být účelově určeny. Konkrétní účel užití poskytnuté Dotace je specifikován ve Smlouvě.

2. Dotaci lze poskytnout výlučně na výdaje, které musí být účelově určeny. Konkrétní účel užití poskytnuté Dotace je specifikován ve Smlouvě. Příloha č. 2 Podmínky pro poskytnutí dotace na pořízení dlouhodobého hmotného majetku pro poskytovatele stomatologických služeb ve městě Rychvald z rozpočtu města Rychvald I. Obecná ustanovení 1. Poskytnutí

Více

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo městského obvodu Hrabová rozhodlo o stanovení oblastí pro

Více

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení MĚSTO ZUBŘÍ Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 1. Preambule 1.1. Prostředky z Programové podpory z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 (dále jen PP ) jsou určeny na podporu projektů zaměřených

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

KRITÉRIA. Komise tělovýchovy a sportu Rady města Kolína

KRITÉRIA. Komise tělovýchovy a sportu Rady města Kolína KRITÉRIA pro poskytnutí individuálních dotací z rozpočtu města Kolína na rok 2018 Komise tělovýchovy a sportu Rady města Kolína 1. Základní informace Tato kritéria schválená Radou města Kolína dne 04.

Více

Pravidla pro uvolňování dotací na podporu sportu na individuální účely určené žadateli

Pravidla pro uvolňování dotací na podporu sportu na individuální účely určené žadateli Pravidla pro uvolňování dotací na podporu sportu na individuální účely určené žadateli Statutární město Teplice uvolňuje ze svého rozpočtu prostředky na podporu sportu. Zejména, aby zajistilo co největšímu

Více

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace uzavřená podle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014.

Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014. Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014. I. Úvodní ustanovení Příloha č. 2 USN 1. Grantové programy

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany 1. Základní principy 1.1. Poskytování peněžních prostředků (dále jen dotace ) z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany (dále

Více

Zásady pro poskytování příspěvků na sportovní činnost

Zásady pro poskytování příspěvků na sportovní činnost Zásady pro poskytování příspěvků na sportovní činnost Město Písek rozhodlo dne 29.01.2015 usnesením zastupitelstva města č. 20/15 vydat tyto Zásady pro poskytování příspěvků na sportovní činnost (dále

Více

DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu ve městě Kutná Hora 1. pilíř - registrovaná mládež pro rok 2018

DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu ve městě Kutná Hora 1. pilíř - registrovaná mládež pro rok 2018 DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu ve městě Kutná Hora 1. pilíř - registrovaná mládež pro rok 2018 Vyhlášený městem Kutná Hora se sídlem Havlíčkovo náměstí 552, 284 01 Kutná Hora (dále jen poskytovatel ) Schváleno

Více

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Těmito zásadami se upravuje postup pro poskytování finančních dotací z rozpočtu města Jevíčko na podporu společensky prospěšných

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 Město vyhlašuje dotační program pro oblast kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem

Více

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 I. Úvodní ustanovení: Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

Dotační program obce Bludov na rok 2017

Dotační program obce Bludov na rok 2017 Dotační program obce Bludov na rok 2017 Úvod Zastupitelstvo obce Bludov rozhodlo vyčlenit část rozpočtových příjmů obce na rozvoj občanské společnosti v obci Bludov. Zastupitelstvo si je vědomo důležitosti

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí, rozhodování a udělování grantů v sociální oblasti města Kolína pro rok 2014 (Pravidla) Platnost a účinnost od: 14.

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2013 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

OBEC BOHUSLAVICE IČ: 00302384, DIČ: CZ00302384 OKRES ŠUMPERK PSČ 789 72 583 444 334, 606 055 089

OBEC BOHUSLAVICE IČ: 00302384, DIČ: CZ00302384 OKRES ŠUMPERK PSČ 789 72 583 444 334, 606 055 089 OBEC BOHUSLAVICE IČ: 00302384, DIČ: CZ00302384 OKRES ŠUMPERK PSČ 789 72 583 444 334, 606 055 089 Směrnice č. 2/2014 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Bohuslavice subjektům, které nejsou založeny

Více