TEPELNÁ ČERPADL A 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TEPELNÁ ČERPADL A 2013"

Transkript

1 TEPELNÁ ČERPADLA 2013

2 2 ÚVOD Příroda nám nabízí volné zdroje pro tepelnou pohodu našeho domova. Teplo je energie a energie je všude okolo nás. Příroda je jedním z klíčových zdrojů a základem naší budoucnosti. Obnovitelné zdroje energie, jako je vzduch, voda a teplo uložené v zemi, lze kdykoli využít pomocí moderní a vyspělé technologie. A jednou se stane rozhodující silou naší budoucnosti. Rozhodnutí o využití tepelného čerpadla nyní zlepší životní podmínky naše i budoucích generací. Pojďme snížit spotřebu energie a náklady na vytápění, zmírnit negativní dopady na životní prostředí a nenechme teplo našich domovů nikdy vyhasnout. Synergie tradice, znalostí a inovací. Gorenje více než 60 let. 60 let inovací a technického vývoje pomohly společnosti Gorenje na vrchol chladící techniky spotřebního průmyslu. Za ta léta se značka Gorenje stala synonymem kvality, spolehlivosti a tvůrčí inovace. Synergie mezi technologiemi chlazení a tepelných čerpadel byla ve společnosti podporována a vyvíjena již 30 let; byli jsme jedni z prvních, kdo zahájil výrobu tepelných čerpadel pro ohřev teplé užitkové vody. Dnešní vývoj technologie tepelných čerpadel je zajišťován našimi špičkovými odborníky, kteří po léta vytvářeli značkové produkty Gorenje. Tato skutečná synergie tradice, know-how a inovací je nejlepší zárukou kvality tepelných čerpadel Gorenje, které jsou rovněž testovány podle nejpřísnějších evropských norem a které budou spolehlivě vytápět váš domov i v těch nejchladnějších dnech.

3 3 OBSAH 4 Tepelná čerpadla Aquagor, Terragor a Aerogor Minimální náklady na vytápění Jak pracuje tepelné čerpadlo? Tepelná čerpadla voda/voda Aquagor Tepelná čerpadla země/voda Terragor Tepelná čerpadla vzduch/voda Aerogor Bivalentní systémy Inteligentní elektronické ovládání Akumulační zásobníky topné vody 30 Ohřívače vody s tepelným čerpadlem Stacionární ohřívače vody s tepelným čerpadlem Ohřívače vody s tepelným čerpadlem se vzduchovým potrubím Nástěnné ohřívače vody s tepelným čerpadlem Nástěnné ohřívače vody s tepelným čerpadlem

4 4 TEPELNÁ ČERPADLA AQUAGOR, TERRAGOR, a AEROGOR Topné systémy s tepelným čerpadlem vynikají hospodárným provozem a spolehlivostí. Téměř 3/4 energie tepelné čerpadlo získává z okolního prostředí zdarma a bez jakýchkoli poplatků, což snižuje váš účet za vytápění o 60 až 7 procent. Nebojte se počáteční investice, neboť se vám vrátí za 3 až 7 let!

5 O 60 až 7% nižší náklady na vytápění Tepelná čerpadla získávají 3/4 potřebné energie bez jakýchkoli poplatků z okolního prostředí, ve kterém žijete. Půda, spodní vody a venkovní vzduch obsahují obrovské množství tepelné energie, kterou lze pomocí tepelných čerpadel přeměnit na energii pro vytápění. V porovnání s ostatními běžnými otopnými systémy jsou úspory značné. Množství energie spotřebované tepelnými čerpadly je výrazně nižší než množství tepla, které vyprodukují. Osvědčený a spolehlivý systém vytápění tepelným čerpadlem Princip provozu tepelného čerpadla je znám již dlouhou dobu. Vezměte si příklad chladničky ve vaší domácnosti, která funguje tak, že odvádí teplo zevnitř chladničky do jejího okolí, a tím navíc ohřívá místnost. V případě tepelných čerpadel je postup pouze obrácený. Čerpadlo využívá elektrickou energii k pohonu kompresoru, který přivádí teplo z okolního prostředí přes tepelný výměník, a dále ji přeměňuje v cennou tepelnou energii, kterou lze využít pro vytápění nebo chlazení místností. Jednoduché a účinné, neníliž pravda? Investice do budoucnosti Pokud se dnes rozhodnete instalovat tepelné čerpadlo, měli byste si být vědomi toho, že děláte investici v střednědobém horizontu. Její skutečná hodnota spočívá v mnoha měřitelných a neměřitelných aspektech. Kromě nízkých nákladů na vytápění, pohodlí, bezpečnosti investice, flexibility a mnoha ekonomických a ekologických přínosů, je vlastně tepelné čerpadlo investicí do vaší budoucnosti a budoucnosti vašich dětí. Teplo v zimě, chlad v létě Unikátní technologie tepelného čerpadla umožňuje, aby váš otopný systém vytápěl váš domov během zimy a chladil jej v létě. Pozoruhodné termodynamické charakteristiky a kapacita přenosu maximálního množství tepelné energie z okolního prostředí umožňuje v průběhu roku kromě hospodárného vytápění místností i ohřev teplé užitkové vody. Navíc lze bez dodatečných prací či investic využít systém pro chlazení bez ohledu na to, zda používáte nástěnné horkovzdušné radiátory či podlahové vytápění. Jednoduché ovládání Vytápění tepelnými čerpadly vám ušetří čas, starosti, další práci a peníze za dodávku jiných paliv. Všechny systémy umožňují velmi pohodlnou a jednoduchou obsluhu. Celý systém lze rovněž ovládat dálkově či přes internet. Nová výstavba, rekonstrukce, nebo výměna otopného systému Tepelné čerpadlo je ideálním řešením pro vytápění a chlazení nově postavených nebo rekonstruovaných budov, nebo při výměně stávajícího otopného systému. Vzhledem k tomu, že pracuje na principu nízkoteplotního ohřevu, je vhodné jak pro podlahové topení, tak pro vytápění velkoplošnými nástěnnými radiátory, jakož i pro kombinaci obou. Tepelná čerpadla jsou rovněž vhodná pro přestavované nebo rekonstruované budovy s vytápěním radiátory. Pokud teplota topné vody C postačuje i v těch nejchladnějších dnech, pak tepelná čerpadla představují nejekonomičtější zdroj vytápění.

6 6 MINIMÁLNÍ NÁKLADY NA VYTÁPĚNÍ kw Topný olej Zemní plyn Dřevěné pelety Kotel na palivové dříví Primární energetický příkon Tepelné čerpadlo AEROGOR Tepelný výkon Tepelné čerpadlo TERRAGOR Tepelné čerpadlo AQUAGOR Porovnání primárního energetického příkonu na 9 kw tepelného výkonu u různých otopných systémů Ve srovnání s jinými topnými systémy jsou tepelná čerpadla velmi hospodárná, neboť využívají až třikrát méně primární energie než například plynové nebo olejové hořáky. Přibližně 7 procent energie se získává z okolního prostředí zdarma, a pro vyprodukování 100 procent výstupního topného výkonu tak spotřebují pouze 2 procent v podobě elektrické energie. Investiční náklady na tepelná čerpadla jsou rovněž srovnatelné s jinými systémy, protože nevyžadují nádrž na topný olej nebo plyn, nebo komín; nebo plynovou přípojku; přitom náklady na údržbu jsou výrazně nižší. Nákup tepelného čerpadla dává smysl, protože: snižuje náklady na vytápění až o 7%; nezpůsobuje žádné znečištění v místě instalace; je pozoruhodně tiché; jde o zařízení jak na vytápění, tak na úspornou klimatizaci / chlazení; nevyžaduje žádnou nádrž na topný olej, sklad fosilního paliva, připojení na plynovod nebo komín; je jednoduché na údržbu.

7 7 JAK PRACUJE TEPELNÉ ČERPADLO? Výparník Kondenzátor Kompresor Vstupní elektrická energie Expanzní ventil Tepelné čerpadlo je technologicky vyspělý systém nastavený k využívání energie z obnovitelných zdrojů. Jeho výhodou je schopnost získávat teplo ze vzduchu, podzemních vod, nebo půdy ve vašem bezprostředním okolí. Existují tři druhy tepelných čerpadel, které se liší zdrojem energie, který využívají: vzduch/voda, voda/voda, a země/voda. Tepelné čerpadlo se skládá z výparníku, který získává teplo z okolního prostředí (voda, vzduch, půda). Ve výparníku přechází chladící médium z kapalného do plynného stavu (vypaří se) a pak tyto páry jsou nasávány kompresorem. Tam jsou páry stlačovány pro zvýšení tlaku a teploty. Horké páry přechází do kondenzátoru, kde jsou zkapalňovány, přičemž předávají kondenzační teplo do topného média. Pak chladivo prochází expanzním ventilem, kde je jeho tlak opět snížen a pokračuje zpět do výparníku, kde se celý postup opakuje. Veškeré teplo získané z okolního prostředí je zdarma. Zvýšení jeho teploty vyžaduje určitou energii. Proto je pro provoz tepelného čerpadla potřebná elektrická energie napájí agregát / motor. Existují tři základní verze tepelných čerpadel podle média (okolní prostředí), které je ochlazováno a podle média, které je zahříváno: voda/voda, země/ voda a vzduch/voda. Pro určení typu tepelného čerpadla je zdroj, z něhož se teplo odebírá, uváděn na prvním místě a potom následuje médium topného systému, které se zahřívá. Topný faktor COP (Coefficient of Performance) Poměr mezi příkonem (elektrickou energií) a tepelným výkonem (tepelnou energií) se obvykle pohybuje mezi 1/3 a 1/. Poměr mezi množstvím spotřebované a získané energie se nazývá topný faktor (COP Coefficient of Performance). Hodnota COP závisí na typu tepelného čerpadla a zdroji tepelné energie v okolí. V průměru se roční COP tepelných čerpadel pohybuje mezi 3 až nebo i více.

8 8 AQUAGOR TEPELNÉ ČERPADLO VODA VODA Tepelná čerpadla typu voda/voda patří mezi nejúčinnější energetické systémy pro vytápění. Teplo podzemní vody je velmi spolehlivý a konstantní zdroj energie, neboť jeho teplota je poměrně vysoká a pohybuje se mezi 7 až 13 C.

9 9 Schéma systému tepelného čerpadla voda voda HW SW HP Záchytný vrt, studna Zpětný vsakovací vrt HP - tepelné čerpadlo SW - zásobník užitkové vody HW - zásobník topné vody Směr proudění podzemní vody Skutečná teplota vody závisí na místě, kde se čerpá. Poměr mezi příkonem a tepelným výkonem (topný faktor - COP) je v systémech voda/voda velmi příznivý a vezmeme-li v úvahu roční průměr, často přesahuje hodnotu. Jedním z klíčových prvků tepelných čerpadel AQUAGOR je speciální spirálový výměník tepla z nerezové oceli, který nabízí vynikající ochranu proti korozi a usazování na stěnách výměníku. Realizace tepelného čerpadla AQUAGOR vyžaduje vyvrtání dvou vrtů do země: primárního vrtu (studny) pro čerpání vody a sekundárního vrtu pro navrácení vody do země. Na základě zkušeností je optimální vzdálenost mezi primárním a sekundárním vrtem cca 1 metrů. Získává se část energie z čerpané spodní vody a poté se voda vrací zpět ochlazena o 2 až 4 C, aniž by docházelo k jakékoli její chemické změně. Před použitím vody jako primárního zdroje tepla se musí provést test čerpání s cílem ověřit průtočné množství vody a její kvalitu. Pro čerpání spodní vody je vyžadováno povolení k používání vodního zdroje. V systému tepelných čerpadel AQUAGOR lze také provést drobné úpravy pro umožnění pasivního chlazení. V tomto případě se využívá poměrně nízká teplota podzemní vody k chlazení místností např. během léta. Během pasivního chlazení není tepelné čerpadlo v provozu, což představuje minimální spotřebu energie na chlazení a tím, ve srovnání s konvenční klimatizací, mnohem nižší provozní náklady a především nižší účty za elektřinu.

10 10 TEPELNÉ ČERPADLO AQUAGOR Minimální teplota podzemní vody 7 C. Instalace tepelného čerpadla v suché místnosti s teplotou nad 0 C. Možnost vytápění a ohřevu užitkové vody. Dostupnost energetického zdroje v průběhu celého roku. Monovalentní provozní režim. Jednoduché elektronické ovládání systému. Základní konfigurace umožňuje 1 směšovací a 1 přímý topný okruh. Pomocí rozšiřujících modulů lze ovládat až 32 směšovacích okruhů. Umožňuje dva nezávislé hydraulické okruhy. Možnost pasivního chlazení. Technické charakteristiky tepelných čerpadel AQUAGOR MODEL HP WW 7 HP WW 9 HP WW 12 HP WW 14 HP WW 18 Rozměry (v x š x h) mm 93x64x80 93x64x80 93x64x80 93x64x80 93x64x80 Hmotnost kg Teplota topné vody C Chladivo / R 407 C R 407 C R 407 C R 407 C R 407 C Chladivo/hmotnost kg 1,4 1,6 1,7 1,8 2,1 Hladina akustického výkonu* db (A) Průtok vody tepelný zdroj m 3 /h 1,1 1,98 2,71 3,34 4,18 Průtok vody - topení m 3 /h 1,11 1,46 2,01 2,46 3,06 Napájení / pojistka V /A 400/C10 400/C10 400/C16 400/C16 400/C16 * Měřeno podle normy DIN EN 370. Technické charakteristiky při různých teplotách topné vody MODEL HP WW 7 HP WW 9 HP WW 12 HP WW 14 HP WW 18 Topný výkon / Příkon (W10/W3)** kw 6,4/1,21 8,4/1,6 11,6/2,1 14,2/2,63 17,7/3,16 COP (W10/W3)** /,3,4,4,4,6 Topný výkon / Příkon (W10/W4)** kw 6,2/1,9 8,0/1,9 11,1/2,71 13,7/3,26 16,8/3,91 COP (W10/W4)** / 3,9 4,1 4,1 4,2 4,3 Topný výkon / Příkon (W10/W)** kw,8/2,00 7,7/2,2 10,6/3,46 13,0/4,19 16,0/4,89 COP (W10/W)** / 2,9 3,1 3,1 3,1 3,3 ** Měřeno pro parametry voda-voda W10/W3- podle normy EN 1411.

11 Výparník Spirálový výparník - vyvinut speciálně pro tepelné čerpadlo voda/voda. Odolný vůči oxidaci, korozi a navíc s ochranou proti hromadění nečistot. Kompresor Po letech užívání se technologie»scroll«ukázala jako skvělá volba, neboť poskytuje vyšší míry účinnosti, jakož i tichý a spolehlivý provoz. Kondenzátor Efektivní přenos tepelné energie: Vysoce účinný deskový kondenzační výměník tepla s nízkým průtočným odporem. Interní výměník tepla Efektivně vrací energii, která by se rozptýlila do okolního prostředí, zpět do chladicího systému a chrání kompresor před vstupem kapalného chladiva. Expanzní ventil Snižuje teplotu a tlak chladiva na úroveň umožňující jeho odpařování a vstup do výparníku. Vysoušecí filtr Zabraňuje korozi prvků systému tím, že z chladiva odstraňuje vodu. HP WW 12 srovnání jmenovitého výkonu a topného výkonu při různých teplotách zdroje podzemní vody (teplota podzemní vody) Topný výkon Příkon 20 kw 20 kw C C 12 kw topná voda až 3 C 12 kw topná voda až C Teplota zdroje C Příkon kw 2,2 2,2 2,1 2,1 2,1 Topný výkon kw 10,8 11,6 13,3 1,0 1,7 COP /,0,4 6,3 7,2 7, Teplota zdroje C Příkon kw 3,4 3, 3,4 3,4 3,4 Topný výkon kw 9,9 10,6 12,0 13,1 14, COP / 2,9 3,1 3, 3,9 4,3

12 12 VYSOKOTEPLOTNÍ TEPELNÉ ČERPADLO AQUAGOR Vytápění starších budov postavených podle starších norem a standardů (projekt, radiátorový otopný systém, tloušťka izolací) vyžaduje vyšší teplotu topné vody. To platí zejména pro budovy, které měly před modernizací jako hlavní zdroj vytápění vysokoteplotní topný systém využívající jako zdroj ropu, zemní plyn nebo dřevo a k vytápění byly používány radiátory. Vysokoteplotní tepelná čerpadla AQUAGOR mohou dosahovat vyšších teplot vody (62 C) tím, že používají speciální topné kompresory, které přímo vstřikují chladivo do kompresorové hlavy, a také mají větší výměníky tepla (kondenzátor a výparník). Spirálový výparník je vyvinut speciálně pro tepelné čerpadlo voda/voda a umožňuje instalaci systému voda/voda bez dodatečného představného výměníku, což vede ke zvýšení ročního COP celého systému. Spirálový výparník je odolný proti oxidaci a korozi a je chráněn proti hromadění nečistot. Vysokoteplotní tepelná čerpadla AQUAGOR se obzvláště hodí pro následující objekty: starší stavby s izolacemi podle kdysi platných norem, které zcela nevyhovují požadavkům nízkoteplotních tepelných čerpadel a náklady na dodatečné izolace by byly ekonomicky příliš vysoké; budovy, kde instalace velkoplošných radiátorů je buď nemožná, nebo není ekonomická; stavby památkově chráněné; stavby, u nichž nelze provést řádnou rekonstrukci systému izolací z různých jiných důvodů (jednotná podoba ulice, velké skleněné plochy, atd.). Technické charakteristiky vysokoteplotních tepelných čerpadel AQUAGOR MODEL HP WW 13 HT HP WW 1 HT HP WW 18 HT Rozměry (v x š x h) mm 93x64x80 93x64x80 93x64x80 Hmotnost kg Teplota topné vody C Chladivo / R 407 C R 407 C R 407 C Chladivo/hmotnost kg 2,3 2,7 2,8 Hladina akustického výkonu* db (A) 1,8 (+/- 1, db) 1,8 (+/- 1, db) 1,8 (+/- 1, db) Průtok vody tepelný zdroj m 3 /h 3,00 3,61 3,90 Průtok vody - topení m 3 /h 2,20 2,60 3,00 Napájení / pojistka V /A 400/C10 400/C16 400/C16 * Měřeno podle normy DIN EN 370. Technické charakteristiky při různých teplotách topné vody MODEL HP WW 13 HT HP WW 1 HT HP WW 18 HT Topný výkon/příkon (W10/W3)** kw 12,9/2,31 1,2/2,72 17,8/3,29 COP (W10/W3)** /,6,6,4 Topný výkon/příkon (W10/W4)** kw 12,2/2,78 14,3/3,2 17,0/3,91 COP (W10/W4)** / 4,4 4,4 4,3 Topný výkon/příkon (W10/W)** kw 11,8/3,24 13,8/3,79 16,/4,1 COP (W10/W)** / 3,6 3,6 3,7 ** Měřeno pro parametry voda-voda W10/W3- podle normy EN 1411.

13 Výparník Spirálový výparník - ve srovnání s nízkoteplotním tepelným čerpadlem Aquagor jsou rozměry výměníku a rozměry teplosměnné plochy větší. Kompresor Speciální topný kompresor s dodatečným vstřikováním chladiva do hlavy kompresoru. Kondenzátor Ve srovnání s nízkoteplotním tepelným čerpadlem Aquagor jsou rozměry výměníku a rozměry teplosměnné plochy větší. Vnitřní výměník tepla Efektivně vrací energii, která by se rozptýlila do okolního prostředí, zpět do chladicího systému. Chrání kompresor před nasátím kapalného chladiva. Expanzní ventil Snižuje teplotu a tlak chladiva na úroveň, při níž se může odpařovat a vstupovat do výparníku. Vysoušecí filtr Jde o prvek chladicího systému určený k odstraňování vody z chladiva s cílem zabránit tak korozi prvků systému. HP WW 13 HT srovnání jmenovitého výkonu a topného výkonu při různých teplotách zdroje podzemní vody (teplota podzemní vody) Topný výkon Příkon 20 kw 20 kw C C 13 kw topná voda až 3 C 13 kw topná voda až C Teplota zdroje C Příkon kw 2,3 2,3 2,4 2, Topný výkon kw 11,8 12,9 14,8 18,6 COP /,2,6 6,3 7,4 Teplota zdroje C Příkon kw 3,2 3,2 3,3 3,3 Topný výkon kw 10,8 11,8 13, 17,0 COP / 3,4 3,6 4,1,1

14 14 TERRAGOR TEPELNÉ ČERPADLO ZEMĚ VODA Tepelné čerpadlo země / voda využívá jako zdroj energie teplo uložené v zemi. V zemi se uchovává obrovské množství energie generované dešťovými srážkami a slunečním svitem. K dispozici jsou dva systémy pro souvislé využívání tepla ze země: zemní plošné kolektory a kolektory uložené ve vrtech.

15 1 Schéma systému tepelného čerpadla země/voda se zemními plošnými kolektory HW SW HP HP - tepelné čerpadlo SW - zásobník užitkové vody HW - zásobník topné vody Tepelná čerpadla TERRAGOR jsou vysoce úsporná a dosahují hodnot COP nad 4,. Rozdíl mezi vstupní teplotou média (voda + glykol) a výstupní teplotou na kolektoru je přibližně 4 C. Po provedení drobných úprav v systému země/voda můžeme využít tepelné čerpadlo i pro pasivní chlazení. Horizontální zemní plošný kolektor Tepelná čerpadla země / voda využívají energii akumulovanou v půdě. Energie je získávána z půdy pomocí zemního tepelného kolektoru položeného na přiměřeně velké ploše. Pro optimální provoz musí být povrch kolektoru přibližně dvakrát větší, než je velikost vytápěné plochy. Množství energie získávané z půdy je závislé na složení půdy a poloze. Je důležité, aby povrch země, v níž je podzemní kolektor položen, nebyl zastavěn nebo vyasfaltován, jinými slovy, aby nic nebránilo průchodu srážek a slunečnímu svitu skrz povrch. Požadovanou velikost kolektoru lze zhruba vypočítat následujícím způsobem: topný výkon čerpadla (v kw) 40. Požadovaný průřez PE potrubí je 1 a to musí být položeno přibližně 120 cm pod úrovní terénu při vzdálenosti trubek od sebe 0,7 až 0,8 m. Zemní kolektor uložený ve vrtu Pokud není povrch pro vytvoření horizontálního zemního kolektoru dostačující, lze pro využití geotermální energie vyvrtat vrt / vertikální výměník tepla. Orientační požadovanou hloubku vrtu lze vypočítat takto: topný výkon čerpadla (kw) 14 = hloubka vrtu (m).

16 16 TEPELNÉ ČERPADLO TERRAGOR Geotermální energie získávaná pomocí zemního plošného kolektoru nebo vertikálního vrtu. Teplota v hloubce více než 1,2 m neklesá pod 0 C. Instalace tepelného čerpadla v suché místnosti s teplotou nad 0 C. Možnost vytápění a ohřevu užitkové vody. Dostupnost zdroje energie v průběhu celého roku. Monovalentní provozní režim. Jednoduché elektronické ovládání systému. Základní konfigurace umožňuje 1 směšovací a 1 přímý topný okruh. Pomocí rozšiřujících modulů lze ovládat až 32 směšovacích okruhů. Umožňuje dva nezávislé hydraulické okruhy. Možnost pasivního chlazení. Technické charakteristiky tepelných čerpadel TERRAGOR MODEL HP BW 6 HP BW 9 HP BW 11 HP BW 14 HP BW 17 Rozměry (v x š x h) mm 81x64x80 81x64x80 81x64x80 81x64x80 81x64x80 Hmotnost kg Teplota topné vody C Chladivo / R 407 C R 407 C R 407 C R 407 C R 407 C Chladivo/hmotnost kg 2 2,1 2,3 2, 2,7 Hladina akustického výkonu* db (A) 2 (+/- 1, db) 2 (+/- 1, db) 2 (+/- 1, db) 2 (+/- 1, db) 2 (+/- 1, db) Průtok vody tepelný zdroj m 3 /h 1,70 2,20 2,80 3,2 4,13 Průtok vody - topení m 3 /h 1,20 1,60 2,0 2,4 2,9 Napájení / pojistka V /A 400/C10 400/C10 400/C16 400/C16 400/C16 * Měřeno podle normy DIN EN 370 Technické charakteristiky při různých teplotách topné vody MODEL HP BW 6 HP BW 9 HP BW 11 HP BW 14 HP BW 17 Topný výkon/příkon (B0/W3)** kw 7,0/1,6 9,4/2,08 11,8/2,6 14,/3,21 17,0/3,70 COP (B0/W3)** / 4, 4, 4,6 4, 4,6 Topný výkon/příkon (B/W4)** kw 6,7/1,99 9,1/2,66 11,2/3,14 13,7/4,06 16,1/4,47 COP (B0/W4)** / 3,4 3,4 3,6 3,4 3,6 Topný výkon/příkon (B0/W)** kw 6,6/2,48 8,9/3,20 11,0/3,81 13,3/4,91 1,3/,86 COP (B0/W)** / 2,6 2,8 2,9 2,7 2,6 ** Měřeno pro parametry země-voda B0/W3- podle normy EN 1411.

17 Výparník Účinný deskový tepelný výměník: integrovaný rozdělovač pro konstantní vstřikování chladiva, nízký průtočný odpor na vodní straně výměníku tepla. Kompresor Po letech užívání se technologie»scroll«ukázala jako skvělá volba, neboť poskytuje vyšší míry účinnosti, jakož i tichý a spolehlivý provoz. Kondenzátor Efektivní přenos tepelné energie: Vysoce účinný deskový kondenzační výměník tepla s nízkým průtočným odporem. Interní výměník tepla Vrací energii, která by se rozptýlila do okolního prostředí, zpět do chladicího systému a chrání kompresor před nasátím kapalného chladiva. Expanzní ventil Snižuje teplotu a tlak chladiva na úroveň umožňující jeho odpařování a vstup do výparníku. Vysoušecí filtr Zabraňuje korozi prvků systému tím, že z chladiva odstraňuje vodu. HP BW 14 srovnání elektrického příkonu a topného výkonu při různých teplotách zdroje země (teplota země - solanky) Topný výkon Příkon 3 kw 3 kw C C 14 kw topná voda až 3 C 14 kw topná voda až C Teplota zdroje C Příkon kw 3,3 3,2 3,3 3,4 Topný výkon kw 12,8 14, 16,6 23,6 COP / 3,9 4,,0 6,9 Teplota zdroje C Příkon kw 4,9 4,9 4,9,1 Topný výkon kw 11,8 13,3 14,9 24,4 COP / 2,4 2,7 3,0 4,8

18 18 VYSOKOTEPLOTNÍ TEPELNÉ ČERPADLO TERRAGOR I když váš domov není vhodný pro nízkoteplotní vytápění, ať již z důvodu stáří budovy, slabší tloušťky izolace, nebo vytápění pomocí radiátorů, jsou vysokoteplotní tepelná čerpadla energeticky účinnou alternativou ke konvenčním vysokoteplotním systémům využívajícím jako palivo ropu, zemní plyn nebo dřevo. Princip fungování vysokoteplotního tepelného čerpadla země / voda je vlastně stejný jako u nízkoteplotního. To platí jak pro získávání tepla ze země tak i pro energetickou a ekonomickou hospodárnost provozu čerpadla. Při běžných podmínkách měření dosahují tato čerpadla topného faktoru (COP) 4,4-4,. Hlavní rozdíl je v možnosti zvýšit teplotu topné vody na 62 C, což zase umožňuje normální provoz topných systémů, které používají radiátory. Vysokoteplotní tepelná čerpadla mohou dosáhnout vyšší teploty topné vody (62 C) tím, že používají speciální topné kompresory, které vstřikují chladivo do kompresorové hlavy, a rovněž v důsledku větších tepelných výměníků (kondenzátoru a výparníku). Výkonný kompresor a větší výměníky tepla umožňují vysokoteplotnímu tepelnému čerpadlu Terragor dosahovat vysokých topných faktorů i v systémech s radiátorovým vytápěním. Vysokoteplotní tepelné čerpadlo Terragor je vhodné pro použití v topném systému se zemním kolektorem nebo vertikálním vrtem. Vysokoteplotní tepelná čerpadla TERRAGOR se obzvláště hodí pro následující objekty: starší budovy, kde izolace zcela nevyhovují požadavkům nízkoteplotních tepelných čerpadel; budovy, kde instalace velkoplošných radiátorů je buď nemožná, nebo není ekonomická; budovy, u nichž nelze provést řádnou rekonstrukci systému izolací z různých jiných důvodů (jednotná podoba ulice, velké skleněné plochy, atd.). Technické charakteristiky vysokoteplotních tepelných čerpadel TERRAGOR MODEL HP BW 12 HT HP BW 1 HT HP BW 17 HT Rozměry (v x š x h) mm 81x64x80 81x64x80 81x64x80 Hmotnost kg Teplota topné vody C Chladivo / R 407 C R 407 C R 407 C Chladivo/hmotnost kg 2,8 3 3,3 Hladina akustického výkonu* db (A) 6,8 (+/- 1, db) 6,8 (+/- 1, db) 6,8 (+/- 1, db) Průtok vody tepelný zdroj m 3 /h 2,7 3,36 3,9 Průtok vody - topení m 3 /h 1,9 2,41 2,88 Napájení / pojistka V /A 400/C10 400/C16 400/C16 * Měřeno podle normy DIN EN 370. Technické charakteristiky při různých teplotách topné vody MODEL HP BW 12 HT HP BW 1 HT HP BW 17 HT Topný výkon/příkon (B0/W3)** kw 11,/2,61 14,0/3,11 16,7/3,69 COP (B0/W3)** / 4,4 4, 4, Topný výkon/příkon (B0/W4)** kw 11,3/3,16 13,2/3,73 1,7/4,4 COP (B0/W4)** / 3, 3, 3, Topný výkon/příkon (B0/W)** kw 10,9/3,71 12,8/4,33 1,1/,08 COP (B0/W)** / 2,9 3 3 ** Measured at parameters brine-water B0/W3-; according to standard EN 1411.

19 Výparník Větší tepelný výměník a teplosměnná plocha ve srovnání s nízkoteplotním tepelným čerpadlem Terragor. Kompresor Speciální topný kompresor s dodatečným vstřikováním chladiva do kompresní hlavy. Kondenzátor Efektivní přenos tepelné energie: Flexibilní desková geometrie Optimalizace asymetrie distribučních kanálů Nízký průtočný odpor na vodní straně výměníku tepla Větší tepelný výměník a teplosměnná plocha ve srovnání s nízkoteplotním tepelným čerpadlem Terragor. Interní výměník tepla Vrací energii, která by se rozptýlila do okolního prostředí, zpět do chladicího systému. Chrání kompresor před vniknutím kapalného chladiva. Expanzní ventil Jeho úkolem je snížit teplotu a tlak chladiva a na úroveň, při níž se může odpařovat a vcházet do výparníku. Vysoušecí filtr Prvek chladicího systému určený pro odstraňování vody z chladiva s cílem zabránit korozi prvků systému. HP BW 17 HT srovnání elektrického příkonu a topného výkonu při různých teplotách zdroje země (teplota země - solanky) Topný výkon Příkon 3 kw 3 kw C C 17 kw topná voda až 3 C 17 kw topná voda až C Teplota zdroje C Příkon kw 3,7 3,7 3,9 4,3 Topný výkon kw 14,4 16,7 19,2 29,1 COP / 3,9 4,,0 6,8 Teplota zdroje C Příkon kw 4,9,1,3,9 Topný výkon kw 13,0 1,1 17, 26,4 COP / 2,7 3,0 3,3 4,7

20 20 AEROGOR TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH VODA Tepelná čerpadla vzduch / voda využívají energii nahromaděnou ve vzduchu v okolním prostředí. Mohou pracovat při teplotách až do -20 C. Tepelné čerpadlo získává teplo ze vzduchu prostřednictvím venkovní jednotky, jejíž instalace je jednoduchá, snadná a rychlá v porovnání s předchozími systémy.

21 21 Schéma systému tepelného čerpadla vzduch / voda HW SW HP Venkovní jednotka tepelného čerpadla HP - tepelné čerpadlo SW - zásobník užitkové vody HW - zásobník topné vody Kvalita provedení a špičková technologie umožňují vysokou energetickou účinnost těchto zařízení. Tichý axiální ventilátor pohání velké množství vzduchu přes výparník, který je instalován venku, odděleně od vnitřní jednotky tepelného čerpadla. Kombinace výparníku a ventilátoru umožňuje komfortní provoz, který nenarušuje okolní prostředí a zároveň generuje vysokou efektivitu a výtěžnost. Vnitřní jednotka tepelného čerpadla je instalována v budově. Takový systém předchází nebezpečí zamrznutí venkovní jednotky i v případě dlouhodobého výpadku napájení. Venkovní výparník a vnitřní jednotka tepelného čerpadla jsou propojeny měděnými trubkami, které vedou chladivo předávající teplo z výparníku do kondenzační jednotky. Vyspělá regulace umožňuje ekvitermní řízení několika topných okruhů s využitím venkovní teploty a zajišťuje optimální odmrazování venkovní jednotky. Tepelná čerpadla AEROGOR jsou ideální pro použití v bivalentních systémech se dvěma topnými zdroji a koordinovaným provozem. Používá se chladivo R 407 C, které je nehořlavé a šetrné k životnímu prostředí.

22 22 TEPELNÉ ČERPADLO AEROGOR Tepelné čerpadlo má samostatný venkovní výparník, přičemž všechny ostatní důležité části jsou instalovány uvnitř budovy, chráněny tak před zamrznutím. Provozní rozsah: -20 C až 40 C. Optimální proces odmrazování výparníku je řízen vysoce výkonnou řídící regulací. Umožňuje vytápění místností a ohřev užitkové vody. Zdroj energie je k dispozici po celý rok. Velmi vhodné pro bivalentní použití. Vzdálenost mezi výparníkem a motorem tepelného čerpadla je až 20 metrů. Připojovací potrubí vyžadují kvalitní tepelnou izolaci. Možnost aktivního chlazení. Technické charakteristiky tepelných čerpadel AEROGOR MODEL HP AW 9 HP AW 12 HP AW 14 HP AW 17 Rozměry vnitřní jednotka (v x š x h) mm 93x64x80 93x64x80 93x64x80 93x64x80 Rozměry venkovní jednotka (v x š x h) mm 120x1060x x1060x x1060x x1060x124 Hmotnost vnitřní jednotka kg 120,2 130,2 131,7 133, Hmotnost vnější jednotka kg Teplota topné vody C Teplota topného zdroje (vzduchu) C -20 až 40 C -20 až 40 C -20 až 40 C -20 až 40 C Chladivo / R 407 C R 407 C R 407 C R 407 C Chladivo/hmotnost kg Hladina akustického výkonu vnitřní jednotky* db (A) 60 (+/- 1, db) 60 (+/- 1, db) 60 (+/- 1, db) 60 (+/- 1, db) Hladina akustického tlaku ve vzdálenosti 10 m venkovní jednotky* db 3 (+/- 1, db) 3 (+/- 1, db) 3 (+/- 1, db) 3 (+/- 1, db) Průtok vody tepelný zdroj m 3 /h Průtok vody - topení m 3 /h 1,77 2,08 2,3 2,76 Napájení / pojistka V /A 400/C10 400/C10 400/C10 400/C16 * Měřeno podle normy DIN EN 370. Technické charakteristiky při různých teplotách zdroje (vzduchu) a topné vody MODEL HP AW 9 HP AW12 HP AW14 HP AW17 Podlahové vytápění Topný výkon/cop (A7/W3)** kw/ 9,9/4,4 11,8/4,3 14,2/4,4 1,4/4,2 Topný výkon/cop (A2/W3)** kw/ 7,/3, 8,8/3,4 10,3/3, 11,2/3,4 Topný výkon/cop (A-7/W3)** kw/,3/2,6 6,6/2,7 7,7/2,7 8,9/2,8 Radiátory Topný výkon/cop (A7/W)** kw/ 9,0/2,8 10,6/2,9 12,9/3,0 13,7/2,8 Topný výkon/cop (A2/W)** kw/ 7,0/2,3 8,4/2, 9,7/2,4 11,1/2,4 Topný výkon/cop (A-7/W)** kw/,2/1,8,8/1,8 7,4/2,0 8,3/1,9 ** Měřeno pro parametry vzduch-voda; podle normy EN 1411.

23 Tepelný výměník Funguje jako sací akumulátor k ochraně kompresoru proti zahlcení kapalným chladivem. Funguje jako vnitřní výměník tepla a zlepšuje účinnost chladicího systému. Kompresor Po letech užívání se technologie»scroll«ukázala jako skvělá volba, neboť poskytuje vyšší míry účinnosti, jakož i tichý a spolehlivý provoz. Kondenzátor Efektivní přenos tepelné energie: Vysoce účinný deskový kondenzační výměník s nízkým průtokovým odporem. Expanzní ventil Jeho funkce spočívá ve snižování teploty a tlaku chladiva na úroveň umožňující jeho odpařování a vstup do výparníku. Čtyřcestný reverzní ventil Umožňuje aktivní chlazení v letních měsících a odmrazování venkovní jednotky. Vysoušecí filtr Prvek v chladicím systému určený pro odstraňování vody z chladiva s cílem zabránit korozi komponentů systému. Vstřikovací ventil chladiva Umožňuje provoz tepelného čerpadla v extrémních teplotních podmínkách a chrání kompresor před přetížením. Nastavitelný pro různé provozní podmínky. HP AW 12 srovnání elektrického příkonu a topného výkonu při různých teplotách zdroje vzduchu (teplota okolního vzduchu) Topný výkon Příkon 2 kw 2 kw C C 12 kw topná voda až 3 C 12 kw topná voda až C Teplota zdroje C Příkon kw 2,3 2,4 2,6 2,7 2,8 2,9 Topný výkon kw 4,8 6,6 8,8 11,8 13,0 1,7 COP / 2,1 2,7 3,4 4,3 4,6,4 Teplota zdroje C Příkon kw 3,1 3,2 3,4 3,6 3,7 3,8 Topný výkon kw 4,6,8 8,4 10,6 11,4 14,9 COP / 1, 1,8 2, 2,9 3,1 3,9

24 24 TEPELNÉ ČERPADLO AEROGOR Externí jednotka, která se instaluje ve venkovním prostředí, sestává z výparníku a ventilátoru umístěných v krycím boxu odolném povětrnostním podmínkám. Různá provedení venkovní jednotky umožňují nejlepším možným způsobem se přizpůsobit vzhledu vašeho domova. Boční krycí panely jsou k dispozici ve třech provedeních: fasádní panel, plech a dřevo. Fasádní panel Dřevo Plech

25 Ventilátor Box, krycí panely Elektronický expanzní ventil Výparník Bezpečnostní kryt výparníku, stříška Výhody děleného typu tepelného čerpadla split v porovnání s kompaktním čerpadlem vzduch / voda nebo s vertikální venkovní jednotkou: Kompresor je instalován ve vnitřní jednotce, což umožňuje provoz v optimálním teplotním rozsahu. Navíc nevyžaduje přídavný elektrický ohřívač kompresorového oleje, čímž snižuje spotřebu elektrické energie a zvyšuje COP tepelného čerpadla; Umožňuje instalaci většího výparníku, čehož důsledkem je větší teplosměnná plocha a potažmo vyšší výkon výparníku; Kompresor instalovaný ve vnitřní jednotce zaručuje nižší hlučnost. Hluk vycházející od ventilátoru se rozprostírá rovnoměrně všemi směry, a tak neruší okolí; Ve srovnání s kompaktním typem má nižší tepelné ztráty; tepelné ztráty v kompaktním typu jsou vyšší v důsledku toho, že kondenzační jednotka je venku a je vystavena nižším teplotám, a také z důvodu větší vzdálenosti mezi akumulačním zásobníkem vody a tepelným čerpadlem; Různá designová řešení venkovních jednotek, tj. kovové, fasádní nebo dřevěné panely, umožňují se přizpůsobit okolí z hlediska designu; Elektrický ohřívač používaný pro odmrazování potrubí pro odvod kondenzátu, který je umístěn v některých kompaktních venkovních jednotkách, může snižovat COP tepelného čerpadla; V bivalentním režimu vytápění lze tepelné čerpadlo vypnout, např. během naší nepřítomnosti; může totiž zůstat v klidovém stavu, pokud jeho provoz není nutný. U kompaktního typu s přívodem vody není takové vypnutí možné vzhledem k riziku zamrznutí vody v potrubí. Elektronický expanzní ventil se instaluje do venkovní jednotky, přičemž pokrývá velmi široký provozní rozsah (2-18 kw). Ve srovnání s termostatickým expanzním ventilem funguje elektronický ventil rychleji a přesněji, čímž umožňuje lepší regulaci tepelného čerpadla. Horizontální instalace umožňuje různá nastavení provozu ventilátoru; tepelné čerpadlo pracuje optimálně i při nižším přívodu vzduchu, pouze zahřívací čas je delší. Pokud tedy chceme snížit hlučnost venkovní jednotky, nastavíme nižší výkon ventilátoru, přičemž můžeme dosáhnout adekvátního provozu tepelného čerpadla navzdory nižšímu přívodu vzduchu.

26 26 BIVALENTNÍ SYSTÉMY V optimálně izolovaných budovách (nové stavby, nízkoenergetické domy, pasivní domy) mohou tepelná čerpadla vzduch / voda většinou pokrýt všechny tepelné ztráty v průběhu celé topné sezóny. V takových případech, kdy není zapotřebí žádný další zdroj tepla, je systém tepelného čerpadla v tak zvané monovalentní konfiguraci. U starších budov s minimální tepelnou izolací vyžadují tepelná čerpadla vzduch / voda další tepelný zdroj pro případy, kdy venkovní teploty v zimě dosáhnou svých minim. Je-li teplota výrazně pod bodem mrazu, např. při -1 C, nemohou tepelná čerpadla vzduch / voda dodávat dostatečné množství topného výkonu k pokrytí celkové potřeby tepla takového domu. Jak padá teplota okolního prostředí, klesá i výkon tepelného čerpadla vzduch / voda; nároky na vytápění budovy přitom zároveň rostou. Čím horší je izolace budov, tím vyšší jsou tepelné ztráty. Proto je třeba zajistit další zdroj dodatečného vytápění pro nejchladnější období zimy. Pro pokrytí dodatečné potřeby tepla lze využít stávající kotel, cirkulační elektrický ohřev nebo krb. Elektronická regulace tepelného čerpadla AEROGOR umožňuje regulaci bivalentního systému s dodatečným zdrojem vytápění. Při určité teplotě okolního prostředí, např. -10 C, aktivuje řídící regulace další zdroj, který spolupracuje s tepelným čerpadlem na vytápění budovy na požadovanou pokojovou teplotu. Další možností je nechat fungovat pouze dodatečný topný zdroj, bez tepelného čerpadla, a to od okamžiku dosažení bivalentního bodu (bodu nebo teploty, při níž vytápění samotným tepelným čerpadlem již nepostačuje). Tepelné čerpadlo bude znovu aktivováno, až když teplota vystoupá nad bivalentní bod - teplotu. Třetí alternativou je použití nadměrně výkonného tepelného čerpadla pro dosažení monovalentního provozu bez přídavného zdroje vytápění. Bivalentní bod 2 Tepelné ztráty budovy [kw] Výkon tepelného čerpadla Aerogor [kw] Topný výkon a tepelné ztráty [kw] Dodatečné vytápění z dalšího zdroje Bivalentní bod Samostatné vytápění tepelným čerpadlem Teplota okolního prostředí (vzduch) [ C]

27 27 Regulace ZAPNUTO / VYPNUTO Tepelná čerpadla Gorenje pracují v systému ZAPNUTO /VYPNUTO (ON/OFF). Klíčovým komponentem vymezujícím způsob regulace je kompresor. Tepelná čerpadla Gorenje jsou vybavena vysoce-kvalitními scroll kompresory, které vynikají efektivním a tichým provozem, jakož i dlouhou životností. Aby kompresor nespínal příliš často, potřebují tyto systémy akumulační zásobník teplé vody. Méně časté spínání kompresoru prodlužuje životnost tepelného čerpadla. V systému ZAPNUTO / VYPNUTO tepelné čerpadlo, resp. kompresor tepelného čerpadla pracuje, dokud teplota v zásobníku teplé vody nedosáhne nastavené hodnoty. Pak je kompresor přepnut do pohotovostního režimu do doby, dokud teplotní čidla v zásobníku nezaregistrují určitý pokles teploty vody. Pak se tepelné čerpadlo zapne a běží, dokud teplota vody v zásobníku opět nedosáhne nastavené hodnoty. Teplota v akumulační nádrži závisí na tepelné izolaci budovy a způsobu vytápění. Při vytápění radiátory jsou teploty vyšší, např. 4 - C, u podlahového vytápění se teplota pohybuje mezi 2 a 3 C. Třístupňový dodatečný zdroj vytápění kw topného výkonu Používá se většinou u tepelných čerpadel vzduch / voda Technické charakteristiky elektrického průtokového ohřívače BFU Výška mm 60 Šířka mm 240 Hloubka mm 13 Objem nádrže l 1,6 Výkon průtokového ohřívače kw 3/6/9 Stupeň krytí / IP44 Max. povolený tlak vody MPa/bar 0,2/2 Napájení / 3 x 400V AC, 0 Hz Min. teplota vody C 10 Max. teplota vstupní vody C 8 Vypínací teplota C 9 Minimální průtok vody m 3 /h 0,4 Minimální tlak vody bar 7 Elektrický průtokový ohřívač BFU 3, 6, 9 kw Cirkulační elektrický ohřívač je v zásadě určen k instalaci s tepelným čerpadlem k vytápění jednotlivých, samostatně stojících budov. Protože poskytuje dodatečné vytápění, je většinou instalován s tepelnými čerpadly vzduch / voda. Při nízkých teplotách (např. -1 C) nemůže čerpadlo vzduch / voda plně pokrýt tepelné požadavky budovy. Z tohoto důvodu se pro vytápění na požadovanou teplotu používá průtokový elektrický ohřívač. Třístupňový ohřívač využívá 3, 6, nebo 9 kw topného výkonu v závislosti na požadavcích topného systému. Cirkulační elektrický ohřívač je vybaven ochranou proti přehřátí a stykačem pro externí ovládání tří výkonových úrovní. Elektrický modul využívá princip ohřívače ponořeného do nádrže s vodou nebo elektrického ohřívače bez ohřevu TUV. Nerezové spirály a nádrž jsou vyrobeny z kyselinovzdorné oceli, která zaručuje dlouhou životnost.

28 28 INTELIGENTNÍ ELEKTRONICKÉ OVLÁDÁNÍ Energeticky účinný provoz topného systému závisí především na efektivním řídicím systému, kterým je tepelné čerpadlo vybaveno. Inteligentní elektronické řídící jednotky v tepelných čerpadlech Gorenje sledují provoz zařízení podle vnějších vstupních a výstupních parametrů a řídí oběhová čerpadla, směšovací ventily, ponorná čerpadla, uzavírací ventily, atd. Základní regulace Základní regulace podporuje dva nezávislé okruhy topení - jeden přímý a jeden směšovací. Pro každý okruh je topná křivka nastavena nezávisle. Základní regulace rovněž podporuje ohřev užitkové vody s programem antilegionella, jakož i alternativní zdroje, jako jsou například solární panely nebo kotle na dřevo. Regulace také umožňuje bezproblémovou regulaci dodatečných zdrojů, jako je například topný olej nebo plyn. Elektronické regulační prvky jsou univerzální pro všechny typy tepelných čerpadel. V případě velkých systémů je rozšíření základní regulační jednotky naprosto jednoduché. Ve většině případů závisí regulace topného okruhu na vnější teplotě. Topná křivka je odvislá od vlastností vytápěné budovy, což je jediná záruka toho, že tepelné čerpadlo bude bez ohledu na venkovní teplotu ohřívat vodu vždy na nejnižší přijatelnou teplotu. Výše teploty tak určuje účinnost topného systému. Čím nižší je teplota topení, tím vyšší je topný faktor. SMART WEB Aplikace Smart Web vám umožní sledování vašeho tepelného čerpadla bez ohledu na to, kde se nacházíte. Internet lze využít k připojení ovladačů tepelného čerpadla ke svému osobnímu počítači nebo mobilnímu telefonu. Systém tak umožňuje sledovat nastavení, mít přehled o aktuálním provozním stavu zařízení a dostávat upozornění v případě jakýchkoli poruch. Dálkové ovládání vašeho topného systému vám umožňuje komfortní pohodlí, a díky stálé kontrole provozu zařízení činí váš topný systém nákladově a energeticky efektivním. Snadné ovládání Navigační menu je srozumitelné a jednoduché. Každá obrazovka je označena pořadovým číslem tak, aby si byl uživatel za všech okolností vědom, která stránka menu je aktuálně otevřena. Příkazy jsou označeny příslušným textem. Jednotku lze ovládat pomocí uživatelské klávesnice na tepelném čerpadle, nebo prostřednictvím další řídící jednotky pokojového termostatu. Základní funkce jsou k dispozici pomocí tlačítek na řídící jednotce a teplotu topného systému lze snadno nastavit otočnou stupnicí, která se nachází ve středu řídící jednotky. Pro pokročilé uživatele lze ovladače rovněž nasměrovat přes rozhraní do osobního počítače nebo dokonce do inteligentního elektronického domácího systému.

29 29 AKUMULAČNÍ ZÁSOBNÍKY PRO TOPNOU VODU Všechna tepelná čerpadla Gorenje mají dva nezávislé hydraulické okruhy, které umožňují nezávislé vytápění místností a ohřev užitkové vody. Navíc tepelná čerpadla umožňují i chlazení. K optimálnímu výkonu vyžaduje topný systém s integrovaným tepelným čerpadlem akumulační zásobník topné vody. Účelem zásobníku v systému je akumulovat energii a zajišťovat potřebnou teplotu topné vody. Jeho funkcí je také snížit počet cyklů aktivace tepelného čerpadla, což prodlužuje životnost kompresoru. F E C A B G1* G1* Section A-A D Vnitřní vrstva vyrobena z vysoce kvalitního plechu Pracovní tlak 6 bar Vysoce kvalitní PU-izolace, tloušťka 0 mm Vnější vrstva zhotovena z ocelového plechu a opatřena práškovým nátěrem stříbrošedé barvy (jiné barvy na přání) Příruba (D = 180 mm) se záslepkou a izolací víka krytu (lze použít i pro žebrovaný výměník tepla nebo vestavěný ohřívač) Připojovací pouzdro (6/4 ) pro instalaci elektrického ohřívače SH, nebo jako další připojení Drážka pro variabilní instalaci senzorů Všechny spoje s 1 vnějším závitem Vnější tělo se zesílenými lemy Svorka 6/4 pro instalaci elektrického ohřívače SH, nebo jako další připojení. 4 A Ø A 20 Technické charakteristiky akumulačních zásobníků topné vody MODEL ZV 200 ZW 300 WPPS 200 WPPS 300 WPPS 400 Rozměry Ø mm A mm B mm C mm D mm E mm F mm Výška v náklonu mm Hmotnost kg

30 30 OHŘÍVAČE VODY S TEPELNÝM ČERPADLEM

31 31 Společnost Gorenje vyvinula produkt, který šetří peníze a přispívá k čistšímu životnímu prostředí. Tepelné čerpadlo je v každém případě energeticky nejúčinnější a nejúspornější způsob ohřevu vody. Čerpadlo je namontováno na zásobníku a získává volnou energii z okolního prostředí ze vzduchu a ohřívá vodu v zásobníku až na C. Čerpadlo je vybaveno systémem termální dezinfekce pro zabránění růstu legionelly a to tak, že navíc v pravidelných intervalech dodatečně ohřívá systém až na 6 C. Současně lze čerpadlo použít pro chlazení či vysoušení menších místností, jako jsou sklepy, prádelny nebo sklady. Ve srovnání s tradičním vytápěním například s elektřinou, plynem či kotlem na topný olej se investice vrátí za několik let.

32 I 32 STACIONÁRNÍ OHŘÍVAČE VODY S TEPELNÝM ČERPADLEM Objemy: 200, 300 litrů. Vertikální verze pro umístění na podlahu. Kompaktní provedení (tepelné čerpadlo a nádrž na vodu v jedné jednotce). Rotační kompresor. Kondenzátor obtočený kolem nádrže. Jeden nebo dva přídavné trubkové výměníky tepla pro kombinaci s jinými zdroji energie (ústřední topení, solární energie, atd.). Nádrž vyrobena z vysoce kvalitního ocelového plechu, smalt aplikovaný při 80 C. Magnéziová anoda pro dodatečnou antikorozní ochranu nádrže. Digitální regulátor tepelného čerpadla s následujícími funkcemi: 1. Nastavení teploty vody v nádrži, 2. Zobrazení teploty vody v nádrži, 3. Ovládání programu legionelly. Vynikající tepelná izolace - nižší tepelné ztráty. Ø660 MODEL TC 200-1/ZBR TC 300-1/ZBR TC 300-2/ZBR A mm B mm C mm D mm E mm F mm TV H mm VM TM I mm J mm H2 H1 IM VM CV D E F A H HV palec G 1 G 1 G 1 IM palec G 1 G 1 G 1 CV palec G 3/4 G 3/4 G 3/4 VM palec G 1 G 1 G 1 TV palec G 1 G 1 G 1 H1 mm J IM HV TV 17 B 270 C HV Přívod studené vody IM Střední vývod tepelného výměníku CV Cirkulační potrubí VM Střední přívod tepelného výměníku TV Výstup teplé vody H1, H2 Drážka pro čidla

33 33 Tepelné čerpadlo v kombinaci s plynovým kotlem a solárním kolektorem Solární kolektor Radiátor Plynový kotel ústředního topení Tepelné čerpadlo TC 300-2/ZBR - ZRC Solární čerpací stanice Expanzní nádoba Technické charakteristiky tepelných čerpadel TC ZBR MODEL TC 200-1/ZBR TC 300-1/ZBR TC 300-2/ZBR Objem [l] PŘIPOJOVACÍ ROZMĚRY Výška [mm] Průměr [mm] Přípojky k vodovodní síti G 1 G 1 G 1 Netto/brutto hmotnost / s vodou [kg] 112/120/ /10/ /172/444 TEPELNÉ ČERPADLO Jmenovitý elektrický výkon Zahřívací doba [h: min.] A1/W10-* 6:1 9:1 9:1 Spotřeba energie v zahřívací době [kwh] A1/W10-* 2,9 4,1 4,1 Jmenovitý odběrný profil L XL XL Spotřeba energie podle zvoleného profilu [kwh] A1/W10-* 4,36 6,33 6,33 COP DHW (A7/W10-) EN 16147* 2,9 3,1 3,1 COP t EN 2-3 4,2 4,2 4,2 Maximální množství využitelné vody (min 40 C) [l]* Příkon v pohotovostním režimu [W] podle EN Akustický výkon [db (A)] /Akustický tlak na 1 m [db (A)] 63/48, 63/48, 63/48, Chladivo R134a R134a R134a Množství chladiva Provozní rozsah - teplota vzduchu [ C] 10/3 10/3 10/3 Max. teplota / Program anti-legionella [ C] /6 /6 /6 Napětí / frekvence [V/Hz] 230/0 230/0 230/0 Max. spotřeba energie [W] ZÁSOBNÍK Smaltovaná ocelová nádrž / Ochranná magnéziová anoda +/+ +/+ +/+ Průměrná tloušťka izolace [mm] Stupeň krytí IP 21 IP 21 IP 21 VÝMĚNÍK SPODNÍ Připojovací rozměr G 1 G 1 G 1 Plocha výměníku [m 2 ] 0,8 1,4 1,4 Objem [l],3 9,1 9,1 Topný výkon [kw]** 2,8 42,7 42,7 VÝMĚNÍK HORNÍ Připojovací rozměr - - G 1 Plocha výměníku [m 2 ] - - 0,9 Objem [l] - -,7 Topný výkon [kw]** ,9 PRACOVNÍ TLAK Akumulační zásobník / Výměník tepla [MPa] ([bar]) 0,6 (6)/1,2 (12) 0,6 (6)/1,2 (12) 0,6 (6)/1,2 (12) MAX. TEPLOTA Akumulační zásobník / Výměník tepla [ C] 8/8 8/8 8/8 DOPLNĚK PŘÍSLUŠENSTVÍ Montáž elektrického ohřívače na spojovací objímky G 6/ PŘEPRAVNÍ ÚDAJE Rozměry obalu [mm] 70x70x x70x x70x2100 * Ohřev užitkové vody až do C při vstupní teplotě vzduchu 1 C, vlhkosti 74% a vstupní teplotě vody 10 C. Podle EN ** Ohřev užitkové vody od 10 do 4 C při vstupní teplotě topného média 80 C a průtoku 3000 l/hod.

34 I 34 OHŘÍVAČE VODY S TEPELNÝM ČERPADLEM SE VZDUCHOVÝM POTRUBÍM Objemy: 200, 300 litrů. Vertikální verze pro umístění na podlahu. Kompaktní provedení (tepelné čerpadlo a nádrž na vodu v jedné jednotce). Rotační kompresor. Kondenzátor obtočený kolem nádrže. Jeden nebo dva přídavné trubkové výměníky tepla pro kombinaci s jinými zdroji energie (ústřední topení, solární energie, ). Nádrž vyrobena z vysoce kvalitního ocelového plechu, smalt aplikovaný při 80 C. Magnéziová anoda pro dodatečnou antikorozní ochranu nádrže. Digitální regulátor tepelného čerpadla s následujícími funkcemi: 1. Nastavení teploty vody v nádrži, 2. Zobrazení teploty vody v nádrži, 3. Ovládání programu legionelly. Vynikající tepelná izolace - nižší tepelné ztráty. Možnost připojení vzduchového potrubí k tepelnému čerpadlu. Možnost výběru vstupních a výstupních míst vzduchovodů. Vzduch vycházející z místnosti lze použít k větrání. Chlazený vzduch z tepelného čerpadla lze využít pro účinné chlazení místností nebo prostor, jako jsou skladovací prostory nebo prosklené místnosti. Ø660 MODEL TC 200-1/ZCR TC 300-1/ZCR TC 300-2/ZCR VZ IZ A mm B mm C mm D mm E mm F mm H mm H* TV TM I mm J mm HV palec G 1 G 1 G 1 H2 H1 IM VM CV D E F A H H* IM palec G 1 G 1 G 1 CV palec G 3/4 G 3/4 G 3/4 VM palec G 1 G 1 G 1 TV palec G 1 G 1 G 1 H1 mm H2 mm J IM TV 17 B 270 C HV Přívod studené vody IM Střední vývod tepelného výměníku CV Cirkulační potrubí VM Střední přívod tepelného výměníku TV Výstup teplé vody H1, H2 Drážka pro čidla VZ Přívod vzduchu IZ Vývod vzduchu IZ VZ 112,

35 3 Ohřívače vody s tepelným čerpadlem se vzduchovým potrubím Tepelné čerpadlo Gorenje se vzduchovým potrubím umožňuje větrání domu při současném použití odsávaného horkého vzduchu k ohřevu užitkové vody. Studený vzduch lze odvádět potrubím mimo budovu nebo do jakékoli části domu, která vyžaduje chlazení. Technické charakteristiky tepelných čerpadel TC ZCR MODEL TC 200-1/ZCR TC 300-1/ZCR TC 300-2/ZCR Objem [l] PŘIPOJOVACÍ ROZMĚRY Výška/se vzduchovým potrubím [mm] 140/ / /2080 Průměr [mm] Přípojky k vodovodní síti G 1 G 1 G 1 Rozměry vzduchového potrubí [mm/m] Ø10/10 Ø10/10 Ø10/10 Netto/brutto hmotnost / s vodou [kg] 112/120/ /10/ /172/444 TEPELNÉ ČERPADLO Jmenovitý elektrický výkon [W] Zahřívací doba [h: min.] A7/W10-* 7:4 10:0 10:0 Spotřeba energie v zahřívací době [kwh] A7/W10-* 3,48 4, 4, Jmenovitý odběrný profil L XL XL Spotřeba energie podle odběrného profilu [kwh] A7/W10-*,13 7,8 7,8 COP DHW (A7/W10-) EN 16147* 2,4 2,6 2,6 COP t EN 2-3 4,2 4,2 4,2 Maximální množství využitelné vody (min 40 C) [l] * Příkon v pohotovostním režimu [W] podle EN Akustický výkon [db(a)] / Akustický tlak na 1 m [db(a)] 6,7/44 6,7/44 6,7/44 Chladivo R134a R134a R134a Množství chladiva [g] Provozní rozsah - teplota vzduchu [ C] 7/3 7/3 7/3 Jmenovitý průtok vzduchu [m 3 /h] Maximální pokles tlaku [Pa] Max. teplota / Program anti-legionella [ C] /6 /6 /6 Napětí / Frekvence [V/Hz] 230/0 230/0 230/0 Max. spotřeba energie [W] ZÁSOBNÍK Smaltovaná ocelová nádrž / Ochranná magnéziová anoda +/+ +/+ +/+ Průměrná tloušťka izolace [mm] Stupeň krytí IP 21 IP 21 IP 21 VÝMĚNÍK SPODNÍ Připojovací rozměr G 1 G 1 G 1 Plocha výměníku [m 2 ] 0,8 1,4 1,4 Objem [l],3 9,1 9,1 Topný výkon [kw]** 2,8 42,7 42,7 VÝMĚNÍK HORNÍ Připojovací rozměr - - G 1 Plocha výměníku [m 2 ] - - 0,9 Objem [l] - -,7 Topný výkon [kw]** ,9 PRACOVNÍ TLAK Akumulační zásobník / Výměník [MPa] ([bar]) 0,6 (6)/1,2 (12) 0,6 (6)/1,2 (12) 0,6 (6)/1,2 (12) MAX. TEPLOTA Akumulační nádrž / Výměník tepla [ C] 8/8 8/8 8/8 DOPLNĚK PŘÍSLUŠENSTVÍ Montáž elektrického ohřívače na spojovací objímky G 6/ PŘEPRAVNÍ ÚDAJE Rozměry obalu [mm] 70x70x x70x x70x2100 * Ohřev užitkové vody až do C při vstupní teplotě vzduchu 7 C, vlhkosti 89% a vstupní teplotě vody 10 C. Podle EN ** Ohřev užitkové vody od 10 do 4 C při vstupní teplotě topného média 80 C a průtoku 3000 l/hod.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Zvýhodněné sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPDL VZUCH - VOD www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Principem každého tepelného čerpadla vzduch - voda je přenos tepla z venkovního

Více

Nový systém GeniaAir split. Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení. jen 32 db(a)* Tepelná čerpadla

Nový systém GeniaAir split. Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení. jen 32 db(a)* Tepelná čerpadla Tepelná čerpadla jen 32 db(a)* * Hladina akustického tlaku ve vzdálenosti 3 metry (instalace na stěně) Nový systém Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení. Systém Naše

Více

Technický list pro tepelné čerpadlo země-voda HP3BW-model B

Technický list pro tepelné čerpadlo země-voda HP3BW-model B Technický list pro tepelné čerpadlo země-voda HP3BW-model B Technický popis TČ Tepelné čerpadlo země-voda, voda-voda s označením HPBW B je kompaktní zařízení pro instalaci do vnitřního prostředí, které

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte energii ze vzduchu pro příjemné

Více

Splitová tepelná čerpadla vzduch/voda

Splitová tepelná čerpadla vzduch/voda Technická dokumentace Splitová tepelná čerpadla vzduch/voda BWL-1 S(B)-07/10/14 NOVINKA 2 BWL-1S BWL-1SB COP DO 3,8* BWL-1S(B) BWL-1S(B)-07 BWL-1S(B)-10/14 2 Sestava vnitřní jednotky odvzdušňovací ventil

Více

TEPELNÁ ČERPADLA prospekt 04/p/2018 Vyrobeno v Polsku

TEPELNÁ ČERPADLA prospekt 04/p/2018 Vyrobeno v Polsku TEPELNÁ ČERPADLA prospekt 04/p/08 Vyrobeno v Polsku www.galmet.eu ,49 hodnota COP A + TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH X VODA PRO OHŘEV TUV SE ZÁSOBNÍKEM spectra Vysoká hodnota COP,5 (při A0/W0-55) a,49 (při A5/W0-55),

Více

Přírodní geotermální energie.

Přírodní geotermální energie. Geotermální tepelné čerpadlo ROTEX Přírodní geotermální energie. ROTEX HPU ground tepelné čerpadlo využívající geotermální energii. Kompaktní, odpovědné k životnímu prostředí s vynikající účinností. Pro

Více

Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda splitové provedení. Logatherm WPLS.2. Všestranné využití obnovitelné energie. Teplo je náš živel

Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda splitové provedení. Logatherm WPLS.2. Všestranné využití obnovitelné energie. Teplo je náš živel Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda ogatherm WPS.2 Všestranné využití obnovitelné energie Teplo je náš živel Nová řada čerpadel ogatherm WPS.2 Kompaktní a flexibilní ogatherm WPS.2 Tepelná čerpadla vzduch/voda

Více

TEPELNÉ ČERPADLO THERMA V VZDUCH / VODA

TEPELNÉ ČERPADLO THERMA V VZDUCH / VODA TEPELNÉ ČERPADLO THERMA V VZDUCH / VODA Řešení pro nový dům i rekonstrukci Výrobky řady THERMA V byly navrženy s ohledem na potřeby při rekonstrukcích (zrušení nebo výměna kotle) i výstavbách nových domů.

Více

Tepelné čerpadlo země/voda určené pro vnitřní instalaci o topném výkonu 5,9 kw

Tepelné čerpadlo země/voda určené pro vnitřní instalaci o topném výkonu 5,9 kw Tepelná čerpadla Logatherm WPS země/voda v kompaktním provedení a zvláštnosti Použití Tepelné čerpadlo země/voda s maximální výstupní teplotou 65 C Vnitřní provedení s regulátorem REGO 637J zařízení Je

Více

TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY

TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY Systém topení a ohřevu TUV s tepelným čerpadlem VZDUCH-VODA KOMPAKT Vhodný pro všechny typy objektů včetně

Více

Tepelná čerpadla. špičková kvalita a design... vzduch / voda země / voda voda / voda. www.kostecka.eu

Tepelná čerpadla. špičková kvalita a design... vzduch / voda země / voda voda / voda. www.kostecka.eu Tepelná čerpadla vzduch / voda země / voda voda / voda špičková kvalita a design... www.kostecka.eu VZDUCH-VODA Vzduch je nejdostupnější a neomezený zdroj tepla s celoročním využitím pro vytápění, ohřev

Více

s ohřevem vody a hydraulickým modulem ARIANEXT - 8 kw (připravujeme 10 a 12 kw)

s ohřevem vody a hydraulickým modulem ARIANEXT - 8 kw (připravujeme 10 a 12 kw) Tepelné čerpadlo VZDUCH - VODA s ohřevem vody a hydraulickým modulem ARIANEXT - 8 kw (připravujeme 10 a 12 kw) kompaktní tepelné čerpadlo s doplňkovým elektroohřevem ARIANEXT COMPACT 8 kw ARIANEXT PLUS

Více

teplou vodou. Typ BWC pojistnou skupinou Typ WW & tepelné čerpadlo voda/voda & 8,0 až 21,6 kw

teplou vodou. Typ BWC pojistnou skupinou Typ WW & tepelné čerpadlo voda/voda & 8,0 až 21,6 kw .1 Popis výrobku Tepelná čerpadla s elektrickým pohonem pro vytápění a bivalentní ohřev pitné vody v monovalentních, monoenergetických nebo v bivalentních způsobech provozu. Tepelná čerpadla země/voda

Více

www.lg.cz infolinka 810 555 810

www.lg.cz infolinka 810 555 810 Společnost LG Electronics CZ, s.r.o. neručí za tiskové chyby, které se mohou v katalogu vyskytnout. Změna technických parametrů bez předchozího ohlášení je možná. Použití jakékoliv části obsahu katalogu

Více

A hydraulické přípojky. D tepelné čerpadlo země/voda. L 3cestný ventil (manuální) N pojistná skupina pitné vody

A hydraulické přípojky. D tepelné čerpadlo země/voda. L 3cestný ventil (manuální) N pojistná skupina pitné vody Vitocal 242-G.1 Popis výrobku A hydraulické přípojky B oběhové čerpadlo primárního okruhu C oběhová čerpadla topného a solárního okruhu D tepelné čerpadlo země/voda E deskový výměník tepla pro ohřev pitné

Více

TEPELNÁ ČERPADLA 55/62 C -20 C

TEPELNÁ ČERPADLA 55/62 C -20 C TPLNÁ ČRPL /62-20 2 ÚVO Příroda nám nabízí volné zdroje pro tepelnou pohodu našeho domova. Teplo je energie a energie je všude okolo nás. Příroda je jedním z klíčových zdrojů a základem naší budoucnosti.

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

TOSHIBA ESTIA TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH-VODA

TOSHIBA ESTIA TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH-VODA TOSHIBA ESTIA TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH-VODA Systém Estia představuje tepelná čerpadla vzduch-voda s extrémně vysokou účinností, která přinášejí do vaší domácnosti velmi nízké náklady na topení, na ohřev

Více

Vitocal 200-G. 3.1 Popis výrobku. Stav při dodávce

Vitocal 200-G. 3.1 Popis výrobku. Stav při dodávce Vitocal 00-G. Popis výrobku A Plně hermetický kompresor Compliant Scroll B Primární čerpadlo C Kondenzátor D Výparník E Regulace tepelného čerpadla CD 0 F Malý rozdělovač s pojistnou skupinou V monovalentním

Více

Technické údaje LA 60TUR+

Technické údaje LA 60TUR+ Technické údaje LA TUR+ Informace o zařízení LA TUR+ Provedení - Zdroj tepla Venkovní vzduch - Provedení Univerzální konstrukce reverzibilní - Regulace - Výpočet teplotního množství integrovaný - Místo

Více

Tepelná čerpadla HERZ. commotherm 5-15

Tepelná čerpadla HERZ. commotherm 5-15 I Tepelná čerpadla HERZ commotherm 5-15 Budoucnost vytápění - tepelná čerpadla HERZ Firma HERZ Armaturen Ges.m.b.H., založena v roce 1896 disponuje víc jak 110 letou historií působení na trhu. HERZ Armaturen

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VCC ecocompact VSC ecocompact VSC D aurocompact VKK ecocraft exclusiv ecocompact elegantní design Stacionární

Více

Tepelná čerpadla EHS. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení

Tepelná čerpadla EHS. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení Tepelná čerpadla EHS Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení Lineup EHS mono EHS split VÝKON 4,0 kw NAPÁJENÍ 1F 220-240 V 50 Hz 3F 380-415 V 50 Hz 1F 220-240 V 50 Hz 3F 380-415 V 50 Hz Venkovní

Více

HOTJET ONE. vzduch/voda 55 C. max Kč TEPELNÉ ČERPADLO PRO VÁS. cena od , bez DPH. bez DPH CENA PO DOTACI COP 4,13 15 ONE 8 ONE

HOTJET ONE. vzduch/voda 55 C. max Kč TEPELNÉ ČERPADLO PRO VÁS. cena od , bez DPH. bez DPH CENA PO DOTACI COP 4,13 15 ONE 8 ONE HOTJET ONE vzduch/voda TEPELNÉ ČERPADLO PRO VÁS cena od 74 990, Řada ONE je generace tepelných čerpadel, která jsou cenově optimalizovaná a přitom mají vysoký topný faktor, nízký hluk a sofistikovanou

Více

!"#!$%&'()*+%,-"(.&'%/-)#)0'("1 2'/'#(+% '-/"3#"%4)56 "$%4%7 "(#0.%8)6#9:

!#!$%&'()*+%,-(.&'%/-)#)0'(1 2'/'#(+% '-/3#%4)56 $%4%7 (#0.%8)6#9: !"#!$%&'()*+%,-"(.&'%/-)#)0'("1 2'/'#(+%'-/"3#"%4)56"$%4%7"(#0.%8)6#9: Vedoucí výrobce tepelných čerpadel v České republice HOTJET uvedl na trh novou řadu tepelných čerpadel vzduch-voda HOTJET ONE. Řada

Více

TEPELNÁ ČERPADLA CENY, TYPY A KAPACITY. Základní informace Aplikace Výhody a přednosti Kapacity a ceny

TEPELNÁ ČERPADLA CENY, TYPY A KAPACITY. Základní informace Aplikace Výhody a přednosti Kapacity a ceny TEPELNÁ ČERPADLA CENY, TYPY A KAPACITY Základní informace Aplikace Výhody a přednosti Kapacity a ceny Základní informace YUTAKI S YUTAKI S je vysoce účinný systém tepelného čerpadla vzduch-voda, který

Více

Tepelná čerpadla. Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění a přípravu teplé vody. Chytrá řešení pro individuální komfort.

Tepelná čerpadla. Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění a přípravu teplé vody. Chytrá řešení pro individuální komfort. Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění a přípravu teplé vody Chytrá řešení pro individuální komfort Tepelná čerpadla Teplo pro život Tepelná čerpadla Supraeco SAO-1 vzduch/voda Tepelná čerpadla Junkers

Více

Tepelná čerpadla IVT s.r.o.,průmyslová 5, 108 21 PRAHA 10 Tel: 272 088 155, Fax: 272 088 166, E-mail: ivt@veskom.cz www.cerpadla-ivt.

Tepelná čerpadla IVT s.r.o.,průmyslová 5, 108 21 PRAHA 10 Tel: 272 088 155, Fax: 272 088 166, E-mail: ivt@veskom.cz www.cerpadla-ivt. Tepelná čerpadla IVT s.r.o.,průmyslová 5, 108 21 PRAHA 10 Tel: 272 088 155, Fax: 272 088 166, E-mail: ivt@veskom.cz www.cerpadla-ivt.cz Obsah: Tepelná čerpadla pro rodinné domy a menší objekty Vzduch /

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

VIESMANN VITOCAL 300/350. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCAL 300 VITOCAL 350. země/voda 6,4 až 32,6 kw voda/voda 8,4 až 43,0 kw

VIESMANN VITOCAL 300/350. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCAL 300 VITOCAL 350. země/voda 6,4 až 32,6 kw voda/voda 8,4 až 43,0 kw VIESMANN VITOCAL 300/350 tepelné čerpadlo země/voda 6,4 až 32,6 kw voda/voda 8,4 až 43,0 kw List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, rejstřík 11 VITOCAL 300 Typ

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2014

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2014 KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2014 ENERGETICKÝ ŠTÍTEK Díky inovativní technologii jsou klimatizační jednotky bezpečné pro Váš domov. Kromě toho zaručují, že i prostředí ve Vaší kanceláři bude nejen přirozené

Více

Hybridní tepelné čerpadlo co se nezalekne žádného provozu - První tepelné čerpadlo, které umí využívat tepla z okolního vzduchu i z

Hybridní tepelné čerpadlo co se nezalekne žádného provozu - První tepelné čerpadlo, které umí využívat tepla z okolního vzduchu i z Tepelné čerpadlo ecogeo BASIC 3-12 kw ecogeo BASIC 5-22 kw ecogeo COMPACT 3-12 kw ecogeo COMPACT 5-22 kw Hybridní tepelné čerpadlo co se nezalekne žádného provozu - První tepelné čerpadlo, které umí využívat

Více

Kompaktní vzduch-voda

Kompaktní vzduch-voda Kompaktní vzduch-voda AWX Technické parametry Technický popis TČ Tepelné čerpadlo vzduch-voda s označením AWX je kompaktní zařízení, které bude po instalaci ve venkovním prostředí napojeno na otopnou soustavu

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte

Více

Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL. Obnovitelná energie chytře

Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL. Obnovitelná energie chytře Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL Obnovitelná energie chytře Tepelná čerpadla vzduch/voda arotherm VWL Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm odebírají tepelnou energii, která

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda 4,0 až 16,0 kw Splitové tepelné čerpadlo od firmy Viessmann je

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA WPL 20/26 AZ POPIS PŘÍSTROJE, FUNKCE

TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA WPL 20/26 AZ POPIS PŘÍSTROJE, FUNKCE TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA WPL 20/26 AZ POPIS PŘÍSTROJE, FUNKCE Popis přístroje Systém tepelného čerpadla vzduch voda s malou potřebou místa pro instalaci tvoří tepelné čerpadlo k venkovní instalaci

Více

TOSHIBA ESTIA UNIKÁTNÍ KVALITA TEPELNÝCH ČERPADEL VZDUCH-VODA

TOSHIBA ESTIA UNIKÁTNÍ KVALITA TEPELNÝCH ČERPADEL VZDUCH-VODA TOSHIBA ESTIA UNIKÁTNÍ KVALITA TEPELNÝCH ČERPADEL VZDUCH-VODA Systém Estia představuje tepelná čerpadla vzduch-voda s extrémně vysokou účinností, která přinášejí do vaší domácnosti velmi nízké náklady

Více

Katalogový list č. Verze: 01 ecocompact VSC../4, VCC../4 a aurocompact VSC D../4 06-S3

Katalogový list č. Verze: 01 ecocompact VSC../4, VCC../4 a aurocompact VSC D../4 06-S3 Verze: 0 ecocompact VSC../, VCC../ a aurocompact VSC D../ 0-S Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem teplé vody pro zajištění maximálních kompaktních rozměrů ve velmi elegantím designu.

Více

11 Technické údaje. Rozměry AMS 10 40º 40º. Kapitola 11 Technické údaje

11 Technické údaje. Rozměry AMS 10 40º 40º. Kapitola 11 Technické údaje 11 Technické údaje Rozměry 6 290 84 44 327 24 313 15 2 89 510 201 18 800 71 12 51 93 43 640 40º 40º 148 34 12 37 8 7 188 25 12 51 30º 30º 340 24 48 61 61 223 310 Nad 19 380 104 49 418 1 580 1 32 880 88

Více

THERM 28 KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ5.A, KDZ10.A

THERM 28 KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ5.A, KDZ10.A TŘÍDA NOx THERM KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ.A, KDZ0.A THERM KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ.A, KDZ0.A sešit Kotle jsou určeny pro vytápění objektů s tepelnou ztrátou do kw. Díky široké modulaci výkonu se optimálně

Více

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort NOVINKA Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda IP inside Light Comfort Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Teplo je náš živel Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda Nová

Více

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody

Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev 30 KKZ je stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem teplé vody o objemu 150 litrů, který splňuje nejnáročnější

Více

THERM 14 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A

THERM 14 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A TŘÍDA NOx THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A sešit Výkonový rozsah kotlů THERM KD.A, KDZ.A a KDZ.A je uzpůsoben pro využití v objektech s malou tepelnou ztrátou, např. nízkoenergetických

Více

TEPELNÁ ČERPADLA. MAGIS PRO ErP. Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split

TEPELNÁ ČERPADLA. MAGIS PRO ErP. Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split TEPELNÁ ČERPADLA MAGIS PRO ErP Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split MODELOVÁ ŘADA MAGIS PRO ErP Tepelné čerpadlo vzduch/voda v provedení split VYSOKÁ EFEKTIVITA PROVOZU, SNADNÁ INSTALACE, ŠIROKÁ

Více

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU ecotec exclusiv

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU ecotec exclusiv Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU ecotec exclusiv Závěsné kondenzační kotle ecotec exclusiv Maximální přizpůsobení topného výkonu Široké možnosti použití Kondenzační kotle

Více

INOVAČNÍ ŘEŠENÍ VYTÁPĚNÍ DOMÁCNOSTÍ. Vzduch-voda

INOVAČNÍ ŘEŠENÍ VYTÁPĚNÍ DOMÁCNOSTÍ. Vzduch-voda INOVAČNÍ ŘEŠENÍ VYTÁPĚNÍ DOMÁCNOSTÍ Vzduch-voda je ekonomický a čistý systém ohřevu vody pomocí tepelného čerpadla TOPENÍ TEPLÁ VODA xxxxxxxxxxxxxxxxx je efektivní systém ohřevu vody založený na technologii

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2 Nové závěsné kondenzační kotle VU 466/4-5 a 656/4-5 ecotec plus se odlišují od předchozích VU 466-7 ecotec hydraulickým zapojením. Původní kotel VU 466-7 ecotec byl kompletně připraven pro napojení nepřímotopného

Více

Technické údaje SI 130TUR+

Technické údaje SI 130TUR+ Technické údaje SI 13TUR+ Informace o zařízení SI 13TUR+ Provedení - Zdroj tepla Solanky - Provedení Univerzální konstrukce reverzibilní - Regulace WPM EconR integrovaný - Výpočet teplotního množství integrovaný

Více

11 Technické údaje. Rozměry F F , -16, -20. Kapitola 11 Technické údaje Ø52 Ø Ø52 Ø40 F2120 F2120

11 Technické údaje. Rozměry F F , -16, -20. Kapitola 11 Technické údaje Ø52 Ø Ø52 Ø40 F2120 F2120 F2120 F2120 11 Technické údaje Rozměry F21208 Ø52 65 1030 10 40 40 180 45 0 65 85 110 Ø40 610 1130 F212012, 16, 20 Ø52 65 1130 1205 40 40 180 45 0 65 85 110 Ø40 612 1280 43 LEK Hladiny akustického tlaku

Více

Termodynamické panely = úspora energie

Termodynamické panely = úspora energie Termodynamické panely = úspora energie EnergyPanel se zabývá vývojem a výrobou termodynamických a solárních systémů. Tvoří součást skupiny podniků Macral s podnikatelskou působností více než 20-ti let.

Více

TEPELNÁ ČERPADLA. vytápění ohřev vody řízené větrání

TEPELNÁ ČERPADLA. vytápění ohřev vody řízené větrání Š V É D S K Á TEPELNÁ ČERPADLA vytápění ohřev vody řízené větrání TEPELNÁ ČERPADLA vzduch/voda Pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody Vzduch je všude kolem nás a je nejsnáze dostupným zdrojem energie.

Více

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005 www.cerpadla-ivt.cz Švédská tepelná čerpadla pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci 5 5 let garance 5 let záruka na tepelné čerpadlo, včetně nákladů na záruční opravu. Tato záruka

Více

Technické údaje SI 75TER+

Technické údaje SI 75TER+ Technické údaje SI 75TER+ Informace o zařízení SI 75TER+ Provedení - Zdroj tepla Solanky - Provedení Univerzální konstrukce reverzibilní - Regulace WPM 2007 integrovaný - Místo instalace Indoor - Výkonnostní

Více

Tepelná čerpadla voda / voda POPIS

Tepelná čerpadla voda / voda POPIS Chladící výkon: 5 až 18 kw Topný výkon: 6 až 20 kw Úspory energie Využití obnovitelné přírodní energie Jediná investice pro vytápění i chlazení Jednoduchá, spolehlivá a ověřená technologie POUŽITÍ Reverzní

Více

Vitocal 242-G. 4.1 Popis výrobku

Vitocal 242-G. 4.1 Popis výrobku Vitocal -G. Popis výrobku A Plně hermetický kompresor Compliant Scroll B Sekundární čerpadlo (topná voda) C Primární čerpadlo (solanka) D Třícestný přepínací ventil Vytápění/ohřev pitné vody E Nabíjecí

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact Protože myslí dopředu. ecocompact revoluce ve vytápění

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte

Více

11 Technické údaje. Rozměry a připojení F F * Vyžaduje příslušenství KVR 10. * Vyžaduje příslušenství KVR 10. Kapitola 11 Technické údaje

11 Technické údaje. Rozměry a připojení F F * Vyžaduje příslušenství KVR 10. * Vyžaduje příslušenství KVR 10. Kapitola 11 Technické údaje 11 Technické údaje Rozměry a připojení 6 990 741 307 924 364 383 40 993 * Vyžaduje příslušenství KVR 10. 8 Ställbar 40 8 Nastavitelná 40 100 400 670 365 422 15 965 10 225 95 90 Ø40* * Vyžaduje příslušenství

Více

Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem

Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným zásobníkem VSC ecocompact Zlatá medaile SHK BRNO 2004 11-22 ecocompact Pohled na vnitřní část kotle ecocompact VSC 196-C 150 a b c a Kondenzační nerezový výměník

Více

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD Efektivní energie Jak to funguje Tepelné čerpadlo vzduch / voda získává energii z atmosféry. Tento systém vyžaduje pouze 1 kw elektrické energie k výrobě 3 až 5 kw tepelné energie. 2-4 kw ENERGIE ZE VZDUCHU

Více

Vitocal 343-G. 8.1 Popis výrobku

Vitocal 343-G. 8.1 Popis výrobku Vitocal -G. Popis výrobku A Plně hermetický kompresor Compliant Scroll B Sekundární čerpadlo (topná voda) Vysoce efektivní čerpadlo na stejnosměrný proud podle energetického štítku A C Primární čerpadlo

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

Pro LG THERMA V? THERMA V

Pro LG THERMA V? THERMA V Pro LG THERMA V? Systém LG THERMA V je určen k vytváření jedinečných zákaznických hodnot, jako je úspora energie, komfort, snadné ovládání a služby, použitím vyspělých technologií. THERMA V Invertorová

Více

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus

Závěsné kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VU 466/4-5 ecotec plus VU 656/4-5 ecotec plus VU ecotec plus Zvláštní přednosti - závěsný kotel s nerezovým kondenzačním výměníkem - hodnota

Více

Vitocal 222-G. 3.1 Popis výrobku

Vitocal 222-G. 3.1 Popis výrobku Vitocal -G. Popis výrobku A Plně hermetický kompresor Compliant Scroll B Sekundární čerpadlo (topná voda) C Primární čerpadlo (solanka) D Třícestný přepínací ventil Vytápění/ohřev pitné vody E Výměník

Více

Technická data. Technická data. Technická data

Technická data. Technická data. Technická data Technická data Tepelné čerpadlo vzduch-voda Hydro-box HWS- HWS- 802H-E 802XWH**-E 1102H-E 1402XWH**-E 1402H-E 1402XWH**-E Topný výkon Jmenovitý příkon topení Účinnost topení COP Chladící výkon Jmenovitý

Více

THERM 17 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A, KDZ10.A

THERM 17 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A, KDZ10.A TŘÍDA NOx THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A, KDZ0.A THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A, KDZ0.A sešit Kotle THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A a KDZ0.A jsou uzpůsobeny pro využití v objektech s malou tepelnou ztrátou, např. nízkoenergetických

Více

novostavby pro a jako náhrada za původní Geotermální tepelné čerpadlo Daikin Altherma Vytápění a teplá užitková voda APLIKACE ZEMĚ - VODA

novostavby pro a jako náhrada za původní Geotermální tepelné čerpadlo Daikin Altherma Vytápění a teplá užitková voda APLIKACE ZEMĚ - VODA APLIKACE ZEMĚ - VODA Vytápění a teplá užitková voda pro novostavby a jako náhrada za původní Geotermální energie představuje bezplatný zdroj energie pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody. Přináší mimořádné

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem VSC ecocompact VSC S aurocompact ecocompact - revoluce ve vytápění Pohled na vnitřní

Více

Tepelné čerpadlo země/voda

Tepelné čerpadlo země/voda Zdroj tepla země 2 Přehled výrobků Zdroj tepla země Tepelná centrála Kompaktní řada Komfortní centrála domácí techniky s pasivním chlazením s pasivním chlazením s pasivním chlazením Tepelný výkon podle

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle VC 126, 186, 246/3 VCW 236/3 Závěsné kondenzační kotle Technické údaje Označení 1 Vstup topné vody (zpátečka) R ¾ / 22 2 Přívod studené vody R ¾ / R½ 3 Připojení plynu 1 svěrné šroubení / R ¾ 4 Výstup

Více

Stacionární kotle 02-S1. Modul: Sekce: Jednostupňové kotle

Stacionární kotle 02-S1. Modul: Sekce: Jednostupňové kotle Verze 0 VK 4/- až VK 484/- atmovit 0-S Stacionární litinové kotle VK atmovit jsou určeny pro instalaci do sklepních prostorů pro radiátorové nebo podlahové topné systémy včetně kombinace obou systémů vytápění.

Více

Stacionární kotle 02-S2. Modul: Sekce: Dvoustupňové kotle

Stacionární kotle 02-S2. Modul: Sekce: Dvoustupňové kotle Verze 0 VK 4/8-E až VK 474/8-E atmovit exclusiv 0-S Stacionární litinové kotle s dvoustupňovou plynovou armaturou VK atmovit exclusiv jsou dodávány s atmosférickým hořákem včetně spalinové klapky umístěné

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle Závěsné kondenzační kotle VU, VUW ecotec plus Výhody kondenzační techniky Snižování spotřeby energie při vytápění a ohřevu teplé užitkové vody se v současné době stává stále důležitější. Nejen stoupající

Více

THERM 24 KDN, KDZN, KDCN

THERM 24 KDN, KDZN, KDCN TŘÍDA NOx THERM KDN, KDZN, KDCN THERM KDN, KDZN, KDCN Kotle jsou určeny pro vytápění objektů s tepelnou ztrátou do kw. Díky široké modulaci výkonu se optimálně přizpůsobují aktuální tepelné potřebě objektu

Více

SPLITOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA NOVELAN AKČNÍ CENÍK 2015

SPLITOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA NOVELAN AKČNÍ CENÍK 2015 novelan.cz SPLITOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA AKČNÍ CENÍK 2015 platný pro Českou republiku od Splitová tepelná čerpadla vzduch/voda s plynulou regulací výkonu pro venkovní instalaci Vzduch/voda Split - venkovní

Více

PROTHERM XXX XXX X. Zásobníky TV. Zásobníky TV. Způsob rozlišování a označování zásobníků teplé vody (TV):

PROTHERM XXX XXX X. Zásobníky TV. Zásobníky TV. Způsob rozlišování a označování zásobníků teplé vody (TV): Zásobníky TV Způsob rozlišování a označování zásobníků teplé vody (TV): PROTHERM XXX XXX X provedení: B třída izolace zásobníku M hořčíková anoda E elektrický dohřev Z závěsný zásobník (design závěsných

Více

Regulační technika. Prostorové termostaty Ekvitermní regulace

Regulační technika. Prostorové termostaty Ekvitermní regulace Regulační technika Prostorové termostaty Ekvitermní regulace Tepelný komfort VRC 410 s / VRC 420 s Inteligentní topný systém ví, kdy se venku ochladí Stejně tak i závěsné a stacionární kotle Vaillant,

Více

Tepelné čerpadlo vzduch. voda

Tepelné čerpadlo vzduch. voda Tepelné čerpadlo vzduch voda Tepelné čerpadlo Váš krok správným směrem! Budoucnost patří ekologickému vytápění a chlazení! Tepelné čerpadlo získává teplo ze svého okolí v tomto případě ze vzduchu a transportuje

Více

NOVINKA. energeticky úsporné čerpadlo vestavěná ekvitermní regulace plynulá regulace výkonu snadné a intuitivní ovládání

NOVINKA. energeticky úsporné čerpadlo vestavěná ekvitermní regulace plynulá regulace výkonu snadné a intuitivní ovládání Třída NOx 5 THERM 4 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A THERM 4 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A NOVINKA Upozornění: Veškeré uvedené informace k těmto kotlům jsou zatím pouze informativní. Případné změny budou upřesněny na www.thermona.cz.

Více

NIBE SPLIT ideální řešení pro rodinné domy

NIBE SPLIT ideální řešení pro rodinné domy NIBE SPLIT ideální řešení pro rodinné domy Co je NIBE SPLIT? Je to systém, sestávající z 1 venkovní a 1 vnitřní jednotky Tepelný výměník je součástí vnitřní jednotky Vnitřní a venkovní jednotka je propojena

Více

DUÁLNÍ TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH/VODA PRO VENKOVNÍ INSTALACI LWD 50A/RX. Technický list.

DUÁLNÍ TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH/VODA PRO VENKOVNÍ INSTALACI LWD 50A/RX. Technický list. DUÁLNÍ TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH/VODA PRO VENKOVNÍ INSTALACI LWD 5A/RX Technický list www.alpha-innotec.cz Přehled parametrů Označení výrobku LWD 5A/RX Druh tepelného čerpadla země/voda vzduch/voda voda/voda

Více

Plynové kotle. www.viadrus.cz

Plynové kotle. www.viadrus.cz Plynové kotle www.viadrus.cz Plynové kotle G36 stacionární samotížný plynový kotel G42 (ECO) stacionární plynový nízkoteplotní kotel vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost litinového tělesa vysoká

Více

- kondenzační kotel pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku, provedení turbo

- kondenzační kotel pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku, provedení turbo Třída NOx 5 THERM 4 KD.A, KDZ.A, KDZ.A 5 THERM 4 KD.A, KDZ.A, KDZ.A 5 NOVINKA Upozornění: Veškeré uvedené informace k těmto kotlům jsou zatím pouze informativní. Případné změny budou upřesněny na www.thermona.cz.

Více

Alfea. tepelné čerpadlo vzduch/voda TECHNICKÉ INFORMACE. Extensa Extensa Duo Excellia Excellia Duo Hybrid Duo Gas Hybrid Duo Oil. www.alfea.

Alfea. tepelné čerpadlo vzduch/voda TECHNICKÉ INFORMACE. Extensa Extensa Duo Excellia Excellia Duo Hybrid Duo Gas Hybrid Duo Oil. www.alfea. Alfea tepelné čerpadlo vzduch/voda TECHNICKÉ INFORMACE Extensa Extensa Duo Excellia Excellia Duo Hybrid Duo Gas Hybrid Duo Oil www.alfea.cz Alfea OBSAH OBSAH: Úvod... 3 Topný výkon tepelných čerpadel...

Více

Chlazení kapalin. řada WDE. www.jdk.cz. CT120_CZ WDE (Rev.04-11)

Chlazení kapalin. řada WDE. www.jdk.cz. CT120_CZ WDE (Rev.04-11) Chlazení kapalin řada WDE www.jdk.cz CT120_CZ WDE (Rev.04-11) Technický popis WDE-S1K je řada kompaktních chladičů kapalin (chillerů) s nerezovým deskovým výparníkem a se zabudovanou akumulační nádobou

Více

EHS Tepelná čerpadla

EHS Tepelná čerpadla EHS Tepelná čerpadla Ekologické a výkonné řešení pro vytápění i chlazení 2017/2018 Stále vytápíte plynem nebo pevnými palivy? Nastal čas pro efektivní a ekologické řešení Samsung EHS Co je tepelné čerpadlo?

Více

Atlantic ALFEA. Tepelná čerpadla vzduch / voda. www.alfea.cz

Atlantic ALFEA. Tepelná čerpadla vzduch / voda. www.alfea.cz Atlantic ALFEA Tepelná čerpadla vzduch / voda www.alfea.cz Tepelná čerpadla Atlantic Vytápění místností Ohřev teplé vody Chlazení místností Tepelná čerpadla Atlantic Alféa jsou společným projektem firem

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro Vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro Vaše úspory. sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou technologii

Více

Požadavky tepelných čerpadel

Požadavky tepelných čerpadel Požadavky tepelných čerpadel na přípravu, pravu, návrh, projekt a stavební dokumentaci seminář ASPIRE v Rožnově pod Radhoštěm Ing. Tomáš Straka, Ph.D. 0 2000 4000 6000 8000 10000 12000 14000 1973 1979

Více

P R O D E J N Í C E N Í K 2010

P R O D E J N Í C E N Í K 2010 P R O D E J N Í C E N Í K 2010 Š V É D S K Á T E P E L N Á Č E R P A D L A TEPELNÁ ČERPADLA vzduch/voda NIBE F2025 Kompaktní venkovní jednotka se scroll kompresorem, automatický dvoustupňový regulátor

Více

Nepřímotopné zásobníky teplé vody

Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 aurostor VIH S geostor VIH RW geostor VDH aurostor VPS S VPS VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární

Více

Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody!

Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody! VČETNĚ ČERPADLA TŘÍDY A VČETNĚ ČTYŘCESTNÉHO VENTILU OPTIMALIZOVANÝ VÝMĚNÍK TEPLA 1056 570 1010 (V Š H) VODNÍ PŘÍPOJKY R2 F Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody! Od 28 kw do 80 kw Hlavní výhody:

Více

THERM PRO 14 KX.A, XZ.A

THERM PRO 14 KX.A, XZ.A TŘÍDA NOx Kotle jsou určeny pro vytápění objektů s tepelnou ztrátou do kw. Ohřev teplé vody (TV) je řešen variantně v zabudovaném či v externím zásobníku. Ideální pro vytápění a ohřev TV v bytech. Univerzální

Více

Investice do Vaší budoucnosti. Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím Evropského fondu pro regionální rozvoj

Investice do Vaší budoucnosti. Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím Evropského fondu pro regionální rozvoj EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO TEPELNÁ ČERPADLA ekonomika provozu a dimenzování Jiří Čaloun, DiS Investice do Vaší budoucnosti Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím

Více

Logafix WPL pro venkovní instalaci

Logafix WPL pro venkovní instalaci Tepelná čerpadla Logafix WPL vzduch/voda pro venkovní instalaci a funkce Teplota na výstupu do soustavy max. 55 Čidlo venkovní teploty a čidlo zpátečky v rozsahu dodávky Opláštění optimálně řešené z hlediska

Více