Publikační činnost. PhDr. Martin Lečbych, Ph.D. Ke dni: Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Publikační činnost. PhDr. Martin Lečbych, Ph.D. Ke dni: Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci"

Transkript

1 Publikační činnost PhDr. Martin Lečbych, Ph.D. Ke dni: Strana 1 (celkem 7)

2 Publikace chronologicky Lečbych, M. (2013). Kritická úvaha o konceptu závislosti na internetu. Adiktologie, 13(1), Lečbych, M. (2013). O psychoterapii stále čtivě a srozumitelně. Recenze knihy S. Kratochvíla: Základy psychoterapie, 6. vydání. Psychoterapie, vol. 7, 2013 (1) :75-76 Lečbych, M. (2013). Rorschachova metoda: Integrativní přístup k interpretaci. Praha: Grada publishing. Lečbych, M. & Pospíšilíková, K. (2012). Česká verze škály Experiences in Close Relationships (ECR): Pilotní studie posouzení vztahové vazby v dospělosti. E-psychologie [online], 6 (3), Dostupný z WWW: < ISSN Valenta, M., Michalík, J., Lečbych, M. a kol. (2012). Mentální retardace v pedagogickém, psychologickém a sociálně právním kontextu. Praha: Grada Publishing. Valenta a kol. (Lečbych, M.). (2012). Katalog posuzování míry speciálních vzdělávacích potřeb. Část II. Diagnostické domény pro žáky s mentálním postižením. Olomouc: UP Olomouc. Michalík, J., Valenta, M., Chrástka, M., Slavík, J., Petrová, A., Pospíšil, J., Lečbych, M., Kučera, P. (2011). Kvalita života osob pečujících o člena rodiny s těžkým zdravotním postižením. Olomouc: Pedagogická fakulta UP Michalík, J., Valenta, M., Slavík, J., Petrová, A., Lečbych, M. (2011). Efficiency of utilization of artefiletic concept in counseling of people caring for children with disabilities. Procedia - Social and Behavioral Sciences. Volume 29, 2011, Pages , ISSN , Lečbych, M. (2012). Nejčastější formy sebepoškozování v klinické praxi. Prevence. roč. 9. číslo 1, 2012 leden, s Praha: O.s. Život bez závislosti se spoluprací Coolish press Lečbych, M. (2011). Vzdělávání a podpora osob s mentální retardací k jejich uplatnění na otevřeném trhu práce. In Šucha, M., Charvát, M., & Řehan, V. (Eds.). (2011). Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku X. Vybrané aspekty teorie a praxe. Olomouc: Univerzita Palackého. Valenta, M., Slavík, J., Michalík, J., Petrová, A., Lečbych, M. (2011). Zpráva z evaluace efektivity ateterapeuticko-artefiletických aktivit určených pro rodiče s dětmi s těžším zdravotním postižením. E-Pedagogium. III/2011, r. 2010, s Olomouc: UP Olomouc. Lečbych, M. (2011). Cesta Rorschachovy metody k rodinné terapii. In D. Heller, & P. Michálek (Eds.), Psychologické dny 2010: Cesty psychologie a psychologie cest (pp ). Praha: PEF ČZU a ČMPS. Strana 2 (celkem 7)

3 Valenta, M., Slavík, J., Michalík, J., Petrová, A., Lečbych, M. (2010). Evaluace efektivity ateterapeuticko-artefiletických aktivit určených pro rodiče s dětmi s těžším zdravotním postižením. Arteterapie, č. 24, r. 2010, s Praha: Česká arteterapeutická asociace. Lečbych, M. (2010). Úvod do psychoterapie pro pracovníky v institucionální výchově. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Lečbych, M. (2010). Rorschachovská škála orální závislosti ve výzkumu a klinické praxi. Československá psychologie. č. 5, r. LIV, s Praha: Academia. Lečbych, M. (2010). Vybrané kapitoly z obecné psychoterapie. Olomouc: VUP, ICV. Lečbych, M. (2010). Úvod do psychoterapie. Olomouc: VUP, ICV. Lečbych, M. (2010). Přání osob s mentální retardací v dospívání a dospělém věku. In Nádvorníková, M. (Eds.). Současnost a perspektiva sociální péče ve společnosti 21. století. Litomyšl: Město Litomyšl. Lečbych, M. (2010). Vanier, J.: Jako muže a ženu je stvořil (recenze). Psychologie dnes, 16 (1), Lečbych, M. (2009). Sexualita osob s mentální retardací na prahu a v počátcích jejich dospělosti. In Šucha, M., Charvát, M., Řehan, V. (Eds.), Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku VIII. Vybrané aspekty teorie a praxe ( ). Olomouc: VUP. (indexace Thompson reuters, Web of Science). Valenta, M., Michalík, J., Petrášová, J., Balabánová, H., Hloušek, V., Lečbych, M., Procházka, M. (2009). Analýza diagnostických nástrojů užívaných vůči žákům ze sociokulturně znevýhodněného prostředí s přihlédnutím k romským dětem, žákyním a žákům. Výzkumná zpráva pro MŠMT. Olomouc: Výzkumné centrum integrace zdravotně postižených. Lečbych, M. (2009). O vyrovnávání se s postižením aneb Proč na mě tak divně koukáte? Sborník Psychologické dny 2008, Já & my a oni, Brno: Masarykova univerzita. Soukupová, T., Lečbych, M. (2009). The Rorschach test and psychodiagnostic of paraphilias. Poster: The Rorschach, A Comprehensive System: New Perspectives in Research and Clinical Seting. The IXth European Rorschach Association Congress Lečbych, M. (2008). Rorschachova metoda v diagnostice kognitivních funkcí. Abstract in Česká a Slovenská neurologie a neurochirurgie, Supp. 3, 104(71), S99 Lečbych, M. (2008). Mentální retardace v dospívání a mladé dospělosti. Olomouc: Vydavatelství UP Lečbych, M. (2008). Mentální retardace v dospívání a mladé dospělosti. Disertační práce Lečbych, M. (2008). Index poškození ega jeho diagnostické a výzkumné možnosti. In Ročenka České společnosti pro Rorschacha a projektivní metody, 3(2008) Strana 3 (celkem 7)

4 Lečbych, M. (2008). Inspirace systémové a systemické rodinné terapie teorií fuzzy množin. SOFTFORUM, 6 (4) Lečbych, M. (2008). Využití systémového a systemického přístupu rodinné terapie v pohledu na člověka s mentální retardací. SOFTFORUM, 6 (2) Lečbych, M. (2007). Psychologické aspekty podporovaného zaměstnávání, aneb kvalitativní výzkum a osoby s mentální retardací. Kvalitativní přístupy a metody ve vědách o člověku, Psychologica 37, 2007, Supplementum. Olomouc: Univerzita UP Lečbych, M. (2006). Výzkum efektu výcviku poskytovatelů sociálních služeb minoritním skupinám obyvatelstva s ohledem na jejich uplatnění na trhu práce. Speciální pedagogika (16/3): Lečbych, M. (2006). Psychologie a sociální práce. In Valenta a kol. Rukověť kurzu ESF. Vzdělávání poskytovatelů služeb minoritním skupinám obyvatelstva s ohledem na jejich uplatnění na trhu práce. Olomouc: Vydavatelství UP Lečbych, M. (2006). Stanovení sledovaných kritérií a metodika šetření efektivity výcviku. In Valenta a kol. Rukověť kurzu ESF. Vzdělávání poskytovatelů služeb minoritním skupinám obyvatelstva s ohledem na jejich uplatnění na trhu práce. Olomouc: Vydavatelství UP Lečbych, M. (2006). I já mám právo řídit svůj život. Psychologie dnes, 12(12):35-37 Lečbych, M. (2005). Metodika výcviku osobních asistentů. Olomouc: SPOLU Olomouc, o.s., Středisko podpory integrace. Lečbych, M. (2005). Modely mentální retardace. Psychologie dnes, 11(6):33-34 Lečbych, M. (2004). Obtížné zkoumání altruistické osobnosti. Psychologie dnes, 10(11):22-23 Lečbych, M. (2004). Altruismus v životě lékaře. Praktický lékař, 84(11): Popularizační publikační činnost pro rodiče dětí s postižením Lečbych, M. (2007). K historii pojmu mentální retardace. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2007). Od samostatnosti k samotě. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O hospodaření. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O samostatném cestování. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O diagnostice osobnosti lidí s mentální retardací. Zpravodajský a informační server Strana 4 (celkem 7)

5 Lečbych, M. (2006). O vyrovnávání se s postižením. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). Podpora a systemický přístup. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O sexuálním zneužívání. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O přátelství. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). Ad Zavřete ústavy. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O představách o budoucím zaměstnání. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O diagnostice osobnosti lidí s mentální retardací. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O životě ve zlaté kleci. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O plánování podpory. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2006). O paradoxech moci. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2005). Modely mentální retardace. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2005). O postojích zaměstnavatelů. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2005). O klasifikaci mentální retardace. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2005). K sexualitě dospívajících osob. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2005). O riziku a riskování. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2005). (Za)integrace. Zpravodajský a informační server Lečbych, M. (2005). O síle slova a mentálním postižení. Zpravodajský a informační server Jiná odborná tvůrčí činnost Lečbych, M. ( ). RORSTUDIO. Specializovaný psychodiagnostický software pro vyhodnocení Rorschachovy metody. Aktivní účast na odborných akcích Strana 5 (celkem 7)

6 Lečbych, M. (2013). Sebepoškozování jako výraz patologie, pospolitosti i umění. XII. Československá konference s mezinárodní účastí Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku Hranice normality Olomouc Michalík, J., Valenta, M., Slavík, J., Petrová, A., Lečbych, M. (2011). Efficiency of utilization of artefiletic concept in counseling practice of people caring for children with disabilities. Poster: The International Conference on Education and Educational Psychology (ICEEPSY) 2011 Istanbul, Turkey, Lečbych, M. (2011). Vzdělávání a podpora osob s mentální retardací k jejich uplatnění na trhu práce. Ústní sdělení. Olomouc, X. česko-slovenská konference Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku Kvalitativní výzkum a vzdělávání, Lečbych, M. (2010). Cesta Rorschachovy metody k rodinné terapii. Aktivní účast na mezinárodní konferenci, ústní sdělení. Olomouc, Psychologické dny 2010 Cesty psychologie a psychologie cest, Lečbych, M. (2010). Přání osob s mentální retardací v dospívání a dospělém věku. Aktivní účast na mezinárodní konferenci, ústní sdělení. Litomyšl, 2-3.září, Současnost a perspektiva sociální péče ve společnosti 21. století Soukupová, T., Lečbych, M. (2009). The Rorschach test and psychodiagnostic of paraphilias. Aktivní účast a mezinárodní konferenci, písemné sdělení s komentáři posteru. Poster: The Rorschach, A Comprehensive System: New Perspectives in Research and Clinical Seting. The IXth European Rorschach Association Congress Lečbych, M. (2009). Sexualita osob s mentální retardací na prahu jejich dospělosti. Aktivní účast a mezinárodní konferenci, ústní sdělení. Konference Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku VIII., Kvalitativní přístup pro praxi 2009 Lečbych, M. (2008). O vyrovnávání se s postižením. Aktivní účast a mezinárodní konferenci, ústní sdělení v plénu. XXVI. Psychologické dny Já, my a oni, Lečbych, M. (2007). Pozvání do Exnerova CS systému v Rorschachově metodě. Přednáška na odborném semináři AKP, akreditováno MZ ČR jako odborný seminář, pozvaný řečník. AKP Lečbych, M. (2007). Psychologické aspekty podporovaného zaměstnávání, aneb kvalitativní výzkum a osoby s mentální retardací. Aktivní účast a mezinárodní konferenci, ústní sdělení. Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku VI, Vybrané aspekty teorie a praxe. Olomouc Lečbych, M. (2007). Evaluace kurzu v rámci evropských strukturálních fondů II. Aktivní účast na celostátní konferenci, ústní sdělení. II. Konference Vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb, PdF UP Olomouc, (duben 2007), Vzdělávání poskytovatelů služeb minoritním skupinám obyvatelstva, Lečbych, M. (2006). Evaluace kurzu v rámci evropských strukturálních fondů I. Aktivní účast na celostátní konferenci, ústní sdělení. I. Konference Vzdělávání poskytovatelů sociálních Strana 6 (celkem 7)

7 služeb, PdF UP Olomouc, (duben 2006), Vzdělávání poskytovatelů služeb minoritním skupinám obyvatelstva, Lečbych, M. (2006). Modely mentální retardace v praxi. Aktivní účast na celostátní konferenci, ústní sdělení. Konference k problematice integrovaného vzdělávání osob se zdravotním postižením. PdF UP, Lečbych, M. (2006). Podpůrné programy centra FOREST. Aktivní účast na celostátní konferenci, ústní sdělení. Konference k problematice integrovaného vzdělávání osob se zdravotním postižením. PdF UP, Strana 7 (celkem 7)

Lečbych, M. (2013). Wagnerův Hand test: Aplikace ve výzkumu a praxi. Olomouc: Vydavatelství UP. 86 stran. ISBN

Lečbych, M. (2013). Wagnerův Hand test: Aplikace ve výzkumu a praxi. Olomouc: Vydavatelství UP. 86 stran. ISBN Přehled publikační činnosti ke konci roku 2014 a) vědecké monografie Lečbych, M. (2013). Wagnerův Hand test: Aplikace ve výzkumu a praxi. Olomouc: Vydavatelství UP. 86 stran. ISBN 978-80-244-3862-7. Lečbych,

Více

Publikační činnost. PhDr. Olga Pechová, Ph.D. Ke dni: 26. března 2012. Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Publikační činnost. PhDr. Olga Pechová, Ph.D. Ke dni: 26. března 2012. Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci Publikační činnost PhDr. Olga Pechová, Ph.D. Ke dni: 26. března 2012 Strana 1 (celkem 5) Publikace chronologicky Plháková, A. & Pechová, O. (2012). Život a dílo Vladimíra Tardyho. Praha: Academia. 472

Více

Publikační činnost. Mgr. Martin Kupka, Ph. D. Ke dni: 14. března Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Publikační činnost. Mgr. Martin Kupka, Ph. D. Ke dni: 14. března Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci Publikační činnost Mgr. Martin Kupka, Ph. D. Ke dni: 14. března 2011 Strana 1 (celkem 6) Zaměstnání v oboru Diagnostický ústav pro mládež Žulová (psycholog) 2001-2002 Pedagogicko psychologická poradna

Více

Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci. PhDr. Eva Maierová. Ke dni: 3. 2. 2013

Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci. PhDr. Eva Maierová. Ke dni: 3. 2. 2013 Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci PhDr. Eva Maierová Ke dni: 3. 2. 2013 Publikace chronologicky Články v odborných časopisech: Maierová, E. (2012). Patologické hráčství

Více

Přehled publikační činnosti. Publikační činnost. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna Strana 1 (celkem 6)

Přehled publikační činnosti. Publikační činnost. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna Strana 1 (celkem 6) Publikační činnost PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011 Strana 1 (celkem 6) Publikace chronologicky Monografie (překlad): ŠŤASTNÁ, L. & ŠUCHA, M. (Eds.). (). Drogy a ohrožené skupiny mladých

Více

Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci. PhDr. Eva Maierová. Ke dni:

Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci. PhDr. Eva Maierová. Ke dni: Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci PhDr. Eva Maierová Ke dni: 9.2.2014 Publikace chronologicky Články v odborných časopisech: Maierová, E., Charvát, M. (2013). Motivace

Více

PUBLIKAČNÍ ČINNOST. PhDr. Jan Šmahaj Ph.D. (1.9. 2014)

PUBLIKAČNÍ ČINNOST. PhDr. Jan Šmahaj Ph.D. (1.9. 2014) PUBLIKAČNÍ ČINNOST PhDr. Jan Šmahaj Ph.D. (1.9. 2014) KNIHY, SKRIPTA, KAPITOLA V KNIZE PROCHÁZKA, R., ŠMAHAJ, J., KOLAŘÍK, M., LEČBYCH, M. Teorie a praxe poradenské psychologie. Praha: Grada, 2014. 256

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. koučink a manažerské poradenství

Více

Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc.

Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc. Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc. Funkce: vedoucí Katedry psychologie a patopsychologie PdF UP v Olomouci Odborné zaměření: psychologické poradenství psychologie vysoké školy psychologická diagnostika patopsychologie

Více

PhDr. Pavel Kliment, Ph.D.

PhDr. Pavel Kliment, Ph.D. PhDr. Pavel Kliment, Ph.D. Vzdělání: 1987-1992 Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická fakulta, obor Andragogika, přiznán titul magistr (Mgr.) 1989-1994 Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července 2012.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 7) Oblasti vědeckého zájmu 1. Dopravní psychologie, lidský faktor v dopravě, 2. koučink a manažerské

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. dopravní psychologie 3. primární

Více

Vyjádření školitelky

Vyjádření školitelky Vyjádření školitelky Titul jméno příjmení doktorandky: Mgr. Klára Ptáčková Obor doktorského studia: Speciální pedagogika Jméno školitele: doc. PhDr. Eva Souralová, Ph.D Téma disertační práce: Rozvoj čtenářství

Více

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D.

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. FUNKCE: členka akademického senátu PdF, UP; prezenční rozvrh; koordinátorka webových stránek TELEFON: 585635201 E-MAIL: lucie.kremenkova@gmail.com ČÍSLO PRACOVNY: 4.27 VĚDECKO-VÝZKUMNÉ

Více

SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKA

SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKA otázky k SZZ 1) Speciální pedagogika jako vědní obor, vymezení předmětu, vztah speciální pedagogiky k dalším vědním oborům. Vztah k pedagogice, psychologii, medicínským oborům, k sociologii.

Více

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD.

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 1. července 2013.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. Lidský faktor v dopravě, dopravní bezpečnost a dopravní systémy 2. Dopravní

Více

Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Dětská klinická psychologie. Dětský klinický psycholog

Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Dětská klinická psychologie. Dětský klinický psycholog Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Dětská klinická psychologie Dětský klinický psycholog I. Psychologická diagnostika dětí a dospívajících 1. Psychologická vývojová diagnostika

Více

Přehled publikační činnosti. Publikační činnost. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Strana 1 (celkem 7)

Přehled publikační činnosti. Publikační činnost. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Strana 1 (celkem 7) Publikační činnost PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Strana 1 (celkem 7) Publikace chronologicky Metodika: SEITL, M., ŠUCHA, M. (Eds.) (). Manuál doporučených psychodiagnostických metod pro vyšetřování

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2018/2019

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2018/2019 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2018/2019 Prof. PaedDr. Miroslava Bartoňová, Ph.D. 1. Inkluzivní didaktiky na prvním stupni základní školy 2. Motivace u dětí s lehkým

Více

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD.

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 1. ledna 2015.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 7) Oblasti vědeckého zájmu 1. Lidský faktor v dopravě, dopravní bezpečnost a dopravní systémy 2. Dopravní

Více

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD.

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 1. ledna 2013.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. Dopravní psychologie 2. HMI human machine interface, ITS v dopravě 3. Lidský

Více

Publikační činnost. PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D. Ke dni: Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Publikační činnost. PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D. Ke dni: Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci Publikační činnost PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D. Ke dni: 30.6.2012 Strana 1 (celkem 8) Publikace chronologicky Kavenská, V., Smékalová, E., Šmahaj, J. (2012). Pohled školních psychologů na některé aspekty

Více

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D.

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. Funkce: prezenční rozvrh; koordinátorka webových stránek, koordinátor v oblasti vědy a výzkumu Vzdělání: 2011 absolutorium postgraduální doktorandské studium, PdF UP Olomouc

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Podpůrná opatření ve vzdělávání žáků s nezdravotními překážkami v učení 2. Podpůrná opatření ve vzdělávání

Více

Studium dopravní psychologie dle požadavků zákona 133/2011 Sb.

Studium dopravní psychologie dle požadavků zákona 133/2011 Sb. Studium dopravní psychologie dle požadavků zákona 133/2011 Sb. PhDr. Matúš Šucha, Ph.D. Katedra psychologie FF UP v Olomouci Požadavy pro udělení akreditace k provádění dopravně psychologického vyšetření

Více

Přehled publikační činnosti. Publikační činnost. PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 5. července 2012. Strana 1 (celkem 8)

Přehled publikační činnosti. Publikační činnost. PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 5. července 2012. Strana 1 (celkem 8) Publikační činnost PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 5. července 2012 Strana 1 (celkem 8) Publikace chronologicky 2012 Článek v odborném časopisu: ŠUCHA, M. (2012). Alcohol igniton interlocks Alcolock účinný

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Možnosti včasné intervence u dětí ze sociálně vyloučených lokalit 2. Speciáněpedagogická podpora dětí

Více

Teorie sociálně- psychologického. Dr. Kolařík (13,45-15,15) Klinická psychologie 2 - Dr. Kupka (11,30-13,45)

Teorie sociálně- psychologického. Dr. Kolařík (13,45-15,15) Klinická psychologie 2 - Dr. Kupka (11,30-13,45) Pondělí 8,00-9,30 9,4-11,1 11,30-13,00 13,1-14,4 1,00-16,30 16,4-18,1 18,30-20,00 Psychologie veřejného mínění - Doc. Cakirpaloglu, P. Obecná psychoterapie - Dr. Lečbych Koučink - Dr. Šucha výcvik 1, A

Více

ŠIKANA STÁLE ŢIVÝ PROBLÉM

ŠIKANA STÁLE ŢIVÝ PROBLÉM XIII. Konference k problematice sociálně patologických jevů s názvem ŠIKANA STÁLE ŢIVÝ PROBLÉM 25. října 2012 Vsetín Uplatnění výstupů projektu Inovace propedeutických disciplín pro studijní obory se speciální

Více

Předmluva 11. Nové trendy v péči o děti, mládež a dospělé s mentální retardací 13. Práva lidí s mentální retardací 17

Předmluva 11. Nové trendy v péči o děti, mládež a dospělé s mentální retardací 13. Práva lidí s mentální retardací 17 Obsah Předmluva 11 KAPITOLA 1 Nové trendy v péči o děti, mládež a dospělé s mentální retardací 13 KAPITOLA 2 Práva lidí s mentální retardací 17 KAPITOLA 3 Metodologické problémy vzdělávání a vzdělavatelnosti

Více

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury Obsah 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury... 1 1.1 Shrnutí požadovaných studijních aktivit včetně jejich kreditového ohodnocení... 2 1.2 Charakteristika a kreditové ohodnocení

Více

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá ŽIVOTOPIS Osobní údaje Křestní jméno / Příjmení Tituly E-mail Státní příslušnost Zuzana Tichá PhDr., Ph.D. zuzana.ticha@upol.cz ČR Pracovní zkušenosti Období (od-do) Hlavní pracovní náplň a odpovědnost

Více

Klinická psychologie NMgr. obor Psychologie

Klinická psychologie NMgr. obor Psychologie Pražská vysoká škola psychosociálních studií, s.r.o. Tematické okruhy ke státní magisterské zkoušce Klinická psychologie NMgr. obor Psychologie 1. a) Prehistorie a vznik klinické psychologie (jeji filosofické

Více

Informační a komunikační technologie ve výchově a vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Informační a komunikační technologie ve výchově a vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Krajská vědecká knihovna v Liberci, příspěvková organizace, Rumjancevova 1362/1, 460 35 Liberec 1 tel. +420-482 412 111; www.kvkli.cz ; library@kvkli.cz R e š e r š e (Dokumentografická jednorázová rešerše)

Více

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská (otázky jsou platné od ledna 2013) I. Základy pedagogiky a sociální pedagogiky 1. Předmět pedagogiky. Systém pedagogických

Více

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook?

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? Jméno a příjmení školence: K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? Předkládaný Záznam provedených výkonů ve specializačním vzdělávání neboli logbook je součástí vzdělávacího programu v oboru dětská

Více

Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0003. Nositel projektu: Univerzita Palackého v Olomouci

Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0003. Nositel projektu: Univerzita Palackého v Olomouci Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0003 Nositel projektu: Univerzita Palackého v Olomouci Partner projektu: Člověk v tísni, o. p. s. 1 Východiska: o Právní

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Fakulta tělesné výchovy a sportu. Základy speciální pedagogiky. studijní opora pro kombinovanou formu studia

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Fakulta tělesné výchovy a sportu. Základy speciální pedagogiky. studijní opora pro kombinovanou formu studia UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Fakulta tělesné výchovy a sportu Základy speciální pedagogiky studijní opora pro kombinovanou formu studia Tělesná výchova a sport zdravotně postižených Mgr. et Mgr. Alena Lejčarová,

Více

Doktorský studijní program v oboru Kinantropolgie

Doktorský studijní program v oboru Kinantropolgie UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY Doktorský studijní program v oboru Kinantropolgie Povinně volitelný program výzkumná činnost Název studijního předmětu Aktivní účast na vědecké konferenci

Více

Okruhy k doktorské zkoušce 4letého DSP Speciální pedagogika

Okruhy k doktorské zkoušce 4letého DSP Speciální pedagogika Okruhy k doktorské zkoušce 4letého DSP Speciální pedagogika Povinné předměty Inkluzivní (speciální) pedagogika Umět vyložit pojmy v oboru speciální pedagogika se zaměřením na inkluzi, inkluzivní vzdělávání

Více

Supervizní seminář 1 - Doc. Lečbych (max. 20 studentů) Somatopatologie - Dr. Orel (max. 20 studentů) Kognitivní psychologie - Dr. Dostál - přednáška

Supervizní seminář 1 - Doc. Lečbych (max. 20 studentů) Somatopatologie - Dr. Orel (max. 20 studentů) Kognitivní psychologie - Dr. Dostál - přednáška Pondělí 8,00-9,30 9,4-11,1 11,30-13,00 13,1-14,4 1,00-16,30 16,4-18,1 18,30-20,00 Obecná psychoterapie - Doc. Lečbych Somatopatologie - Dr. Orel (max. 20 studentů) Supervizní seminář 1 - Doc. Lečbych (max.

Více

Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Klinická psychologie. Klinický psycholog

Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Klinická psychologie. Klinický psycholog Okruhy pro atestační zkoušky specializačního vzdělávání v oboru Klinická psychologie Klinický psycholog 1. Duševní poruchy v dětství a adolescenci. 2. Neurotické poruchy v dětství. 3. Poruchy spánku u

Více

Katedra antropologie a zdravovědy PdF UP v Olomouci

Katedra antropologie a zdravovědy PdF UP v Olomouci Katedra antropologie a zdravovědy PdF UP v Olomouci Mgr. Michaela HŘIVNOVÁ, Ph.D. Funkce: odborná asistentka Adresa pracoviště: Katedra antropologie a zdravovědy, Pedagogická fakulta UP v Olomouci, Žižkovo

Více

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook?

K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? Jméno a příjmení školence: K čemu slouží záznam provedených výkonů logbook? Předkládaný Záznam provedených výkonů ve specializačním vzdělávání neboli logbook je součástí vzdělávacího programu v oboru klinická

Více

Supervizní seminář 2 - PhDr., Ph. D. Lečbych, B, maximálně 20 studentů (13:30-15:00)

Supervizní seminář 2 - PhDr., Ph. D. Lečbych, B, maximálně 20 studentů (13:30-15:00) Pondělí 8:00-9:30 9:4-11:1 11:30-13:00 13:1-14:4 1:00-16:30 16:4-18:1 18:30-20:00 Školní psychologie - Dr. Smékalová, A, Speciální psychoterapie - PhDr., Ph. D. Lečbych, B, 2+2 (9:4-13:00) Supervizní seminář

Více

Možnosti aktivizace a podpory sociálně znevýhodněných skupin. Příběh jednoho pracoviště

Možnosti aktivizace a podpory sociálně znevýhodněných skupin. Příběh jednoho pracoviště Možnosti aktivizace a podpory sociálně znevýhodněných skupin Příběh jednoho pracoviště Výzkumné šetření v rámci disertační práce (rok 1998) Téma pedagogiky volného času Romská centra v Brně Situace Romů

Více

PhDr. et Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.

PhDr. et Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D. PhDr. et Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D. Funkce: odborná asistentka, garantka oborů Sociálně zdravotní práce se zaměřením na vzdělávání, Učitelství sociálně zdravotních předmětů pro střední odborné školy a

Více

3. Monitorovací období 01/03/10 31/05/10

3. Monitorovací období 01/03/10 31/05/10 3. Monitorovací období 01/03/10 31/05/10 Realizované klíčové aktivity Číslo klíčové aktivity 01 Inventarizace vstupů pro speciální vzdělávání Období realizace klíčové aktivity 1/3/2010-30/4/2010 Podrobný

Více

Publikační činnost. doc. PhDr. Vladimír Řehan Ke dni: 21. září 2009. Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Publikační činnost. doc. PhDr. Vladimír Řehan Ke dni: 21. září 2009. Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci Publikační činnost doc. PhDr. Vladimír Řehan Ke dni: 21. září 2009 Strana 1 (celkem 6) Publikace chronologicky Řehan, V., Ţák, E., Víška, V. Javorek historie, vzpomínky, souvislosti. ISBN: 978-80- 254-4665-2

Více

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD.

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 1. srpna 2017.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 8) Oblasti vědeckého zájmu 1. Lidský faktor v dopravě, dopravní bezpečnost a dopravní systémy 2. Dopravní

Více

129/2010 Sb. VYHLÁŠKA

129/2010 Sb. VYHLÁŠKA 129/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 23. dubna 2010, kterou se mění vyhláška č. 39/2005 Sb., kterou se stanoví minimální požadavky na studijní programy k získání odborné způsobilosti k výkonu nelékařského zdravotnického

Více

ŽIVOTOPIS. Jitka Nábělková, rozená Šlímová

ŽIVOTOPIS. Jitka Nábělková, rozená Šlímová ŽIVOTOPIS Osobní údaje Křestní jméno / Příjmení Tituly E-mail Státní příslušnost Jitka Nábělková, rozená Šlímová Mgr., Ph.D. jitka.nabelkova@upol.cz ČR Pracovní zkušenosti Období (od-do) 2003-2005 Vykonávaná

Více

Psychodiagnostika osobnosti. Mgr. et Mgr. Jolana Bucková

Psychodiagnostika osobnosti. Mgr. et Mgr. Jolana Bucková Psychodiagnostika osobnosti Mgr. et Mgr. Jolana Bucková Cíl předmětu Seznámit s obecnými principy psychodiagnostiky, jejími předpoklady, možnostmi a limity. Zorientovat v psychologii osobnosti a poskytnout

Více

CZ54 Inženýrská pedagogika zimní semestr 2015/16 2. ročník NMg. studia obor Pozemní stavby všechna zaměření

CZ54 Inženýrská pedagogika zimní semestr 2015/16 2. ročník NMg. studia obor Pozemní stavby všechna zaměření CZ54 Inženýrská pedagogika zimní semestr 2015/16 2. ročník NMg. studia obor Pozemní stavby všechna zaměření Seminární práce studentů Vyberte si jedno z nabízených 63 témat. Pokud si někdo vybere knihu

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Tým Katedry psychologie DEN NÁZEV OTEVŘENÝCH KONFERENCE DVEŘÍ 2015 KRÁTCE / MÍSTO KONFERENCE CO VÁS DNES ČEKÁ I. Trocha historie II. Kdo jsme III. Typy studia a jak se k nám dostat

Více

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu na rok 2013

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu na rok 2013 Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu na rok 2013 zakázka č. 2105 Název projektu: Hrubá motorika žáků s lehkým mentálním postižením Specifikace řešitelského týmu Odpovědný řešitel: PhDr. Pavel

Více

Výběr z nových knih 11/2012 pedagogika

Výběr z nových knih 11/2012 pedagogika Výběr z nových knih 11/2012 pedagogika 1. Český jazyk : [pro studující učitelství 1. stupně základní školy] / I. Kolářová... [et al.] -- Vyd. 1. Praha : Grada, 2012 -- 296 s. -- čeština. ISBN 978-80-247-3358-6

Více

Mgr. Pavla Dobešová. Výuka předmětů: Česká literatura 19. století. Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2.

Mgr. Pavla Dobešová. Výuka předmětů: Česká literatura 19. století. Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2. Mgr. Pavla Dobešová Výuka předmětů: Česká literatura 19. století Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2. stupni ZŠ Školitel: Mgr. Daniel Jakubíček, Ph.D. Školitel-konzultant:

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Možnosti včasné intervence u dětí ze sociálně vyloučených lokalit 2. Speciáněpedagogická podpora dětí

Více

ŠKOLA PRO VŠECHNY. Mezinárodní konference Praha 16.11.2011

ŠKOLA PRO VŠECHNY. Mezinárodní konference Praha 16.11.2011 ŠKOLA PRO VŠECHNY Mezinárodní konference Praha 16.11.2011 1 2 Úmluva o právech osob se zdravotním postižením (Convention on the rigthts of Persons with Disabilities) OSN New York 13.12.2006 Podpis ČR v

Více

Supervizní seminář 2 - PhDr., Ph. D. Lečbych, B, maximálně 20 studentů (13:30-15:00)

Supervizní seminář 2 - PhDr., Ph. D. Lečbych, B, maximálně 20 studentů (13:30-15:00) Pondělí 8:00-9:30 9:4-11:1 11:30-13:00 13:1-14:4 1:00-16:30 16:4-18:1 18:30-20:00 Somatopatologie - Dr. Orel (max. 2 studentů) Speciální psychoterapie - PhDr., Ph. D. Lečbych, B, 2+2 (10:00-13:1) Supervizní

Více

Problematika náhradní rodinné péče sylabus 2006

Problematika náhradní rodinné péče sylabus 2006 Problematika náhradní rodinné péče sylabus 2006 Základní charakteristika: Kurs je jednosemestrální, v rozsahu 2 hodin týdně. Je organizován jednou za 14 dní formou 2 hodinových přednášek a 2 hodinových

Více

Profesní CV. Osobní informace. Lorencová Radomila, Mgr. radka.lorencova@centrum.cz. Pracovní zkušenosti. Příjmení a jméno, titul

Profesní CV. Osobní informace. Lorencová Radomila, Mgr. radka.lorencova@centrum.cz. Pracovní zkušenosti. Příjmení a jméno, titul 1 Profesní CV Osobní informace Příjmení a jméno, titul Adresa Telefon osobní Telefon pracovní E- mail Národnost Datum narození Lorencová Radomila, Mgr. Bělčická 23, Praha 4, 141 00 606354309 606354309

Více

TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011

TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011 TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011 STUDIJNÍ PROGRAM: Ošetřovatelství 53-41-B STUDIJNÍ OBOR: Všeobecná sestra R009 FORMA STUDIA: Prezenční PŘEDMĚT: BEHAVIORÁLNÍ VĚDY 1.

Více

Seznam aktivit a publikační činnosti Profesní Curiculum Vitae

Seznam aktivit a publikační činnosti Profesní Curiculum Vitae Jméno: Titul: Státní příslušnost: E-mail: Seznam aktivit a publikační činnosti Profesní Curiculum Vitae René Szotkowski Mgr., Ph.D. ČR rene.szotkowski@upol.cz Tel.: (+420) 585 63 5178 Vzdělání: 1992 1996

Více

1. Konference pozitivní psychologie v ČR 1st Czech Positive Psychology Conference. Brno, 23.-24.5.2012 Filozofická fakulta Masarykovy univerzity

1. Konference pozitivní psychologie v ČR 1st Czech Positive Psychology Conference. Brno, 23.-24.5.2012 Filozofická fakulta Masarykovy univerzity 1. Konference pozitivní psychologie v ČR 1st Czech Positive Psychology Conference Brno, 23.-24.5.2012 Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Pozitivní psychologie inspirace pro výzkum, teorii i praxi

Více

Didaktika HV KHV/HPGZ3,4 KHV/HPGS3,4

Didaktika HV KHV/HPGZ3,4 KHV/HPGS3,4 OBSAH Didaktika HV... 2 Hudebně pohybová výchova.... 3 Pohybová výchova... 3 Vědecký výzkum v HV (diplomový seminář)... 4 Pohybová výchova... 5 Psychologické aspekty HV... 6 Aktuální problémy hudební pedagogiky...

Více

Seminář ze společenských věd dvouletý volitelný předmět pro 3. ročník (2h. 3.r.+3h. 4.r.)

Seminář ze společenských věd dvouletý volitelný předmět pro 3. ročník (2h. 3.r.+3h. 4.r.) Seminář ze společenských věd dvouletý volitelný předmět pro 3. ročník (2h. 3.r.+3h. 4.r.) Seminář ze společenských věd navazuje na předmět ZSV a je určen zejména žákům, kteří se chtějí v budoucnu věnovat

Více

Profesní připravenost učitelů ZŠ v oblasti rizikového chování a jeho prevence v MSK

Profesní připravenost učitelů ZŠ v oblasti rizikového chování a jeho prevence v MSK Profesní připravenost učitelů ZŠ v oblasti rizikového chování a jeho prevence v MSK Projekt podpořený z dotačního programu Program Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2016. Doc. PhDr. Jitka

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

Systém škol a školských poradenských zařízení

Systém škol a školských poradenských zařízení Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Vzdělávací program Integrativní vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami na ZŠ a SŠ běžného typu MODUL A Distanční text k

Více

Systém jednotného on-line vykazování preventivních aktivit na školách. Roman Petrenko NÚV, říjen 2017

Systém jednotného on-line vykazování preventivních aktivit na školách. Roman Petrenko NÚV, říjen 2017 Systém jednotného on-line vykazování preventivních aktivit na školách Roman Petrenko NÚV, říjen 2017 Představení Proč je prevence důležitá Proč vznikl systém vykazování Jak vypadá Jaká data sbírá Proč

Více

PILÍŘE UNIVERZITNÍHO STUDIA

PILÍŘE UNIVERZITNÍHO STUDIA Psychologie práce a organizace v systému univerzitního studia Milan Rymeš Katedra psychologie Filozofické fakulty UK v Praze PILÍŘE UNIVERZITNÍHO STUDIA PSYCHOLOGIE Pregraduální dělené studium Doktorské

Více

Rozvoj poradenských služeb pro mimořádně nadanéžáky SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami

Rozvoj poradenských služeb pro mimořádně nadanéžáky SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami Rozvoj poradenských služeb pro mimořádně nadanéžáky SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami Realizace projektu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Reg.č. CZ.1.07/1.2.00/08.0126 Realizační

Více

Mgr. Michaela Hřivnová, Ph.D.

Mgr. Michaela Hřivnová, Ph.D. Mgr. Michaela Hřivnová, Ph.D. Inovace a modernizace výchovy ke zdraví Pozice v realizačním týmu: Metodik odborných předmětů Adresa pracoviště: Centrum výzkumu zdravého životního stylu, Katedra antropologie

Více

Zpracovatel: Oddělení informačních služeb NTK. Datum zadání: Datum zpracování:

Zpracovatel: Oddělení informačních služeb NTK. Datum zadání: Datum zpracování: Rešerše: 080402/2015 Téma rešerše: Bibliografie autora z vybraných databází Zadavatel: Jaroslav Mužík Zpracovatel: Datum zadání: 8. 4. 2015 Datum zpracování: 22. 4. 2015 20 mm 210 mm 1/6 Klíčová slova:

Více

Vyžádané přednášky. Projektivní techniky: vědecký status a/nebo klinická zkušenost. Diagnostika nadania v teórii, vo výskume a v praxi

Vyžádané přednášky. Projektivní techniky: vědecký status a/nebo klinická zkušenost. Diagnostika nadania v teórii, vo výskume a v praxi ǀ ǀ Vyžádané přednášky Projektivní techniky: vědecký status a/nebo klinická zkušenost Diagnostika nadania v teórii, vo výskume a v praxi Meze a možnosti výuky diagnostiky a klinického managementu v psychiatrii

Více

Publikační činnost. PhDr. Mgr. Roman Procházka, Ph.D. Ke dni: 1.1.2015

Publikační činnost. PhDr. Mgr. Roman Procházka, Ph.D. Ke dni: 1.1.2015 Publikační činnost PhDr. Mgr. Roman Procházka, Ph.D. Ke dni: 1.1.2015 Monografie Seitl, M., Dolejš, M., Smékalová, E., Vtípil, Z., Procházka, R., Charvát, M. (2014). Manuál praxí a stáží Katedry psychologie

Více

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele 2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele Č. Položka ve formuláři 1 Název žadatele CARITAS Vyšší odborná škola sociální Olomouc 2 Identifikační číslo 3 Sídlo nám.

Více

1) Jak si poradit s konflikty a kritikou druhých.

1) Jak si poradit s konflikty a kritikou druhých. 1) Jak si poradit s konflikty a kritikou druhých. Seminář je zaměřen na zvládání komunikace v rodině, rozpoznání konfliktů a jejich efektivní řešení, jak mezi pěstouny a dětmi, tak i mezi dospělými osobami

Více

SPP717 ZÁKLADY PSYCHOLOGIE PRO SPSP

SPP717 ZÁKLADY PSYCHOLOGIE PRO SPSP SPP717 ZÁKLADY PSYCHOLOGIE PRO SPSP Vyučující: Mgr.Jana Mosesová Obor: Sociální politika a sociální práce Typ studia: bakalářské, kombinované Ukončení: zápočet (4EK) Požadavky k zápočtu: zpracování seminární

Více

Foto 1: Slavnostní zahájení konference

Foto 1: Slavnostní zahájení konference Mezinárodní vědecká konference: Inovační laboratoře napříč pomáhajícími obory Jan Šmahaj Dne 19. května 2017 proběhla na Univerzitě Marie Grzegorzewské ve Varšavě mezinárodní konference na téma: Inovační

Více

Plán realizace strategického záměru

Plán realizace strategického záměru Plán realizace strategického záměru Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2017 Schváleno Akademickým senátem PEF MENDELU dne 30 ledna 2017. Doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc. děkan

Více

Jak na vzdělávání nadaných dětí v předmětu matematika?

Jak na vzdělávání nadaných dětí v předmětu matematika? Jak na vzdělávání nadaných dětí v předmětu matematika? Veronika Homolková* a Irena Plevová Katedra psychologie a patopsychologie, Univerzita Palackého v Olomouci * Korespondenční autor: Veronika Homolková,

Více

Katedra antropologie a zdravovědy. Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. pořádá. 7. 11. 2012 ve 10:30 hod. odborný seminář na téma

Katedra antropologie a zdravovědy. Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. pořádá. 7. 11. 2012 ve 10:30 hod. odborný seminář na téma Katedra antropologie a zdravovědy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci pořádá 7. 11. 2012 ve 10:30 hod. odborný seminář na téma "Principy a fungování Agentury domací péče poskytující ošetřovatelskou

Více

Vzdělávací kurz pro poradenské pracovníky skupina PP pro žáky s tělesným postižením a zdravotním znevýhodněním kurikulum kurzu

Vzdělávací kurz pro poradenské pracovníky skupina PP pro žáky s tělesným postižením a zdravotním znevýhodněním kurikulum kurzu Univerzita Palackého v Olomouci Inovace činnosti SPC pro posuzování speciálních vzdělávacích potřeb CZ.1.07/1..00/14.000 Vzdělávací kurz pro poradenské pracovníky skupina PP pro žáky s tělesným postižením

Více

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání Pozvánka Kurz: Koučink ve výchově a vzdělávání v rámci projektu Bildungskooperationen in der Grenzregion Spolupráce v přeshraničním regionu v oblasti vzdělávání BIG číslo projektu: ATCZ5 Realizace kurzu:

Více

Př ehled publikač ní č innosti

Př ehled publikač ní č innosti Př ehled publikač ní č innosti a) vědecké monografie Lečbych, M. (2013). Wagnerův Hand test: Aplikace ve výzkumu a praxi. Olomouc: Vydavatelství UP. 86 stran. ISBN 978-80-244-3862-7. Lečbych, M. (2013).

Více

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D. ODBORNÉ KURIKULUM Jméno / Příjmení PaedDr. Petr Pexa, Ph.D. Trvalé bydliště České Budějovice Telefon +420 603 327 457 +420 387 77 3075 E-mail pexa@pf.jcu.cz Státní příslušnost Česká republika Datum narození

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2015/2016

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2015/2016 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2015/2016 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Speciálněpedagogická intervence u jedinců se specifickou poruchou učení 2. Speciálněpedagogická intervence

Více

Zákonné a podzákonné normy ve školství speciální vzdělávání

Zákonné a podzákonné normy ve školství speciální vzdělávání Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Vzdělávací program Integrativní vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami na ZŠ a SŠ běžného typu MODUL A Distanční text k

Více

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele 2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele Č. Položka ve formuláři 1 Název žadatele CARITAS Vyšší odborná škola sociální Olomouc 2 Identifikační číslo 3 Sídlo nám.

Více

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 13. 11. 2018, Kroměříž od 1.8.2018 zástupkyně statutárního orgánu KPPP a ZDVPP Zlín Mgr. Monika NĚMEČKOVÁ telefon:730 574 183 e-mail:

Více

Knihy s možností e-prezenčka a Copy on Demand

Knihy s možností e-prezenčka a Copy on Demand Knihy s možností e-prezenčka a Copy on Demand 1. Respektovat a být respektován 2. Vocabulary, semantics, and language education 3. Words, meaning and vocabulary 4. Streaming speech 5. Creativity and collaborative

Více

Pedagogická diagnostika. Zora Syslová

Pedagogická diagnostika. Zora Syslová Pedagogická diagnostika Zora Syslová Požadavky ke zkoušce: Zkouška proběhne formou individuálního rozhovoru. Budou hodnoceny teoretické znalosti, porozumění obsahu předmětu, kritický přístup k daným tématům

Více

Česká školní inspekce, Fráni Šrámka 37, Praha 5 Školní inspektorka

Česká školní inspekce, Fráni Šrámka 37, Praha 5 Školní inspektorka Ţ I V O T O P I S OSOBNÍ INFORMACE Jméno PHDR. JURÁŠKOVÁ Eva Adresa KAMENNÁ 2674, 760 01, Zlín, Česká republika Telefon 605 281 616 E-mail juraskova.e@seznam.cz Národnost česká Datum narození 2. 5. 1966

Více

1. předmět: Speciální pedagogika

1. předmět: Speciální pedagogika OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM Studijní program N7504: Učitelství pro střední školy Studijní obor N7504T277: Učitelství pro ZŠ a SŠ Speciální pedagogika 1. předmět: Speciální

Více

Perspektivy arteterapie a artefiletiky

Perspektivy arteterapie a artefiletiky KREATOS pro prevenci, psychoterapii, léčbu uměním a vzdělávání v oblasti humanitních věd, obecně prospěšná společnost Vzdělávací instituce akreditovaná MŠMT Učitelská 162, 273 74 Klobuky, tel.: 312 579

Více

Metodický pokyn ke kvantifikaci pracovních činností akademických pracovníků FTK UP Olomouc

Metodický pokyn ke kvantifikaci pracovních činností akademických pracovníků FTK UP Olomouc UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY METODICKÝ POKYN DĚKANA Metodický pokyn ke kvantifikaci pracovních činností akademických pracovníků FTK UP Olomouc OBSAH: Kvantifikace pracovních

Více

Základní principy psychologické diagnostiky

Základní principy psychologické diagnostiky Základní principy psychologické diagnostiky Psychodiagnostika dětí a mládeže Psychodiagnostika dětí a mládeže, PSY 403 Přednáška 1 Prof. PhDr. I. Čermák,CSc. Obsah přednášky 1. Psychologická diagnostika

Více