Pravidla hospodaření příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla hospodaření příspěvkových organizací zřízených městem Písek"

Transkript

1 Příloha č. 1 Pravidla hospodaření příspěvkových organizací zřízených městem Písek I. Rozsah působnosti 1. Pravidla upravují stanovení závazných ukazatelů, jejich plnění a vyhodnocení v rámci rozborů hospodaření a stanovení odměn ředitelů příspěvkových organizací. 2. Pravidla jsou závazná pro: Základní školu Jana Husa a Mateřskou školu Písek, Husovo nám. 725, Základní školu Josefa Kajetána Tyla a Mateřskou školu Písek, Tylova 2391, Základní školu Tomáše Šobra a Mateřskou školu Písek, Šobrova 2070, Základní školu Svobodnou a Mateřskou školu Písek, Dr. M. Horákové 1720, Základní školu T. G. Masaryka a Mateřskou školu Písek, Čelakovského 24, Základní školu Edvarda Beneše a Mateřskou školu Písek, Mírové nám. 1466, Centrum kultury města Písek, Domovní a bytovou správu města Písek, Městské středisko sociálních služeb, Městskou knihovnu Písek. II. Stanovení závazných ukazatelů pro hospodaření 1. Závazné ukazatele pro příspěvkové organizace vychází ze schváleného rozpočtu města. Členění jednotlivých položek závazných ukazatelů je pro školy uvedeno v tabulce č. 1, pro Centrum kultury města Písek v tabulce č. 2 a ostatní příspěvkové organizace v tabulce č. 3. stránka 1 (celkem 11)

2 III. Rozbor hospodaření 1. Příspěvková organizace zpracuje a předloží rozbor hospodaření příslušnému místostarostovi, do jehož kompetence příspěvková organizace spadá (dále jen příslušný místostarosta ), finančnímu odboru a příslušnému odboru (správci rozpočtových prostředků), v jehož kapitole je v rámci rozpočtu příspěvková organizace finančně začleněna, tzv. odvětvový odbor, a to v písemné a elektronické podobě ve stanovených termínech: za I. pololetí v termínu do kalendářního roku, za I. až III. čtvrtletí v termínu do kalendářního roku s očekávaným výhledem výsledků hospodaření do konce roku, za předchozí kalendářní rok včetně návrhu na finanční vypořádání hospodářského výsledku a rozdělení do fondů v termínu obvykle do následujícího roku (upřesněno každoročně vydaným harmonogramem rozpočtových prací), komplexní materiál do rady města v termínu do následujícího roku předkládá místostarosta, v jehož kompetenci je oblast finančního hospodaření. 2. Projednání rozboru a zhodnocení hospodaření za uplynulé období proběhne osobně za účasti zástupců příspěvkové organizace, finančního odboru, příslušného odvětvového odboru, příslušného místostarosty a místostarosty, který má v kompetenci oblast finančního hospodaření. O výsledcích rozboru hospodaření se vždy pořídí písemný zápis, případně s návrhem na opatření. Souhrnnou zprávu předloží za všechny příspěvkové organizace radě města ve zprávě finanční odbor. V rámci projednání souhrnné zprávy o výsledcích rozborů hospodaření za uplynulý kalendářní rok bude radě města předložen ke schválení písemný materiál, který bude obsahovat výsledek hospodaření a návrh na jeho vypořádání s rozdělením do fondů. 3. Vykazuje-li příspěvková organizace v hospodaření za I. až III. čtvrtletí kalendářního roku výrazné odchylky od schváleného rozpočtu, event. od stanovených úkolů, bude v termínu od do kalendářního roku provedena finančním odborem kontrola navržených opatření spojená s mimořádným rozborem hospodaření a s případným návrhem na rozpočtová opatření, a to včetně možnosti nařízení odvodu finančních prostředků do rozpočtu zřizovatele (v souladu s ustanovením 28 zákona č. 250/2000 Sb., ve znění p.p.). stránka 2 (celkem 11)

3 4. Obsahem předkládaného rozboru jsou povinné údaje, které jsou obsaženy v příloze - jednotně pro školy tabulka č. 4 a jednotně pro ostatní příspěvkové organizace tabulka č. 5. IV. Bodové hodnocení a váhy kritérií pro stanovení výše odměn 1. Roční odměna ředitelům příspěvkových organizací se stanovuje procentem z ročního příjmu ředitele (roční hrubá mzda bez odvodů na soc. a zdrav. pojištění). Hodnocení bude provedeno ve vazbě na tabulku Hodnocení pro přiznání roční odměny ředitele/ky příspěvkové organizace (tabulka č. 6). 2. Roční odměna je nenároková složka mzdy a může činit až 20% ze základu dle odstavce 1 při hodnocení 100 bodů. Za každý získaný bod nad (resp. pod) tuto hranici se absolutní částka odměny zvýší o 0,5% (resp. sníží o 1%). 3. Hodnocení bude provedeno během měsíce března následujícího roku za účasti příslušného místostarosty, vedoucího příslušného odboru, finančního odboru a ředitele příspěvkové organizace. 4. Materiál do rady města předkládá místostarosta odpovědný za finanční oblast (do 1. zasedání rady města v měsíci dubnu). 5. Váhové rozvržení kritérií hodnocení je: a) Oblast řízení a hospodaření (60%) Výsledky hospodaření za předcházející rok (12,5%) - dle závazných ukazatelů, v případě ziskového hospodaření, které překročí limit pro odvedení daně z příjmů (která by byla odvedena z příspěvku od zřizovatele) se hodnotí jako mírně schodkové 5 bodů. Výrazně ziskové hospodaření zisk nad 100 tis. Kč. Zapojení do projektů a grantů dotace, získávání darů (10%) - podané žádosti, získané finanční prostředky na jednotlivé akce. Výsledky plnění poslání dle zřizovací listiny (10%) - naplňování poslání a vůle zakladatelů dle zřizovatelské listiny, vykonávání činností, které jsou zřizovací listinou stanoveny. Meziroční nárůst rozsahu doplňkové činnosti, hrubého zisku (10%). stránka 3 (celkem 11)

4 Hospodárnost, efektivnost, účelnost priority, zapojení a využití fondů (7,5%) - ve vazbě na použití neinvestičního příspěvku, materiálně technický rozvoj důraz na řádného hospodáře, závěry z kontrol KHS, PO, BOZP, hospodaření s energiemi zateplování, okna, ventily apod. Celková práce ředitele koncepční řízení, zavádění efektivních procesů (10%) organizace práce, účinnost vnitřního kontrolního systému, vnitřní směrnice, přenos informací z porad vedoucích, rady města a zastupitelstva města a zajištění plnění úkolů, procesní řízení výkonnost organizace (benchmarking apod.). b) Oblast prezentace (15%) Celková prezentace informovanost občanů, www stránky, spolupráce s médii (7,5%) - způsob informování občanů a veřejnosti, aktuálnost a přehlednost webových stránek. Pořádání a zapojení do programů a akcí (7,5%) - pořádání různých akcí dle zaměření příspěvkové organizace, zapojení do akcí pořádaných jinými subjekty. c) Oblast kvality (25%) Hodnocení veřejnosti kvalita služeb, stížnosti, celkové hodnocení příspěvkové organizace (7,5%) - celkové hodnocení příspěvkové organizace ze strany veřejnosti, počet oprávněných a neoprávněných stížností a způsob jejich řešení (vnitřní norma na řešení stížností). Spolupráce se zřizovatelem komunikace, úroveň a včasnost zpracování materiálů pro radu města a zastupitelstvo města (7,5%) dále součinnost s jednotlivými odbory městského úřadu. Výsledky interních (veřejnoprávní kontrola auditor města) a externích kontrol (finanční úřad, finanční ředitelství, nejvyšší kontrolní úřad apod.) (10%). V. Závěrečné ustanovení Tato pravidla schválila rada města dne , usnesení č.:./15, a nabývají účinnosti dne Ruší se pravidla hospodaření příspěvkových organizací schválená dne stránka 4 (celkem 11)

5 Tabulka č. 1 ZÁVAZNÉ UKAZATELE PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE - školy NÁZEV: ROK: v tis. Kč Závazné ukazatele Schváleno Návrh na změnu Upraveno Vlastní výnosy (tržby celkem + ostatní další výnosy) Celkový hrubý hospodářský výsledek v minimální výši Neinvestiční příspěvek na provoz Účelový příspěvek neinvestiční - nehmotného majetku - hmotného majetku movitého - hmotného majetku nemovitého Příspěvek na investice (jmenovitě) Použití fondů: - investiční - rezervní - odměn stránka 5 (celkem 11)

6 Tabulka č. 2 ZÁVAZNÉ UKAZATELE PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Centrum kultury města Písek NÁZEV: ROK: v tis. Kč Závazné ukazatele Schváleno Návrh na změnu Upraveno Vlastní výnosy (tržby celkem + ostatní další výnosy) Celkový hrubý hospodářský výsledek v minimální výši Neinvestiční příspěvek na provoz z toho: mzdový limit Příspěvek na investice (jmenovitě) Použití fondů: - investiční - rezervní - odměn stránka 6 (celkem 11)

7 Tabulka č. 3 ZÁVAZNÉ UKAZATELE PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE - ostatní NÁZEV: ROK: v tis. Kč Závazné ukazatele Schváleno Návrh na změnu Upraveno Vlastní výnosy (tržby celkem + ostatní další výnosy) Celkový hrubý hospodářský výsledek v minimální výši Neinvestiční příspěvek na provoz z toho: mzdový limit vč. OON Příspěvek na investice (jmenovitě) Použití fondů: - investiční - rezervní - odměn stránka 7 (celkem 11)

8 Tabulka č. 4 v tis. Kč NÁZEV: OBDOBÍ: HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE - školy Náklady celkem plán (rozpočet) PROVOZ + DOTACE MÚ skutečnost odchylky plán (rozpočet) SR + GRANTY DOPLŇKOVÁ ČINNOST skutečnost odchylky skutečnost Spotřeba materiálu Spotřeba energie Opravy a údržba Ostatní služby Mzdové náklady Sociální a zdravotní pojištění Ostatní další náklady (cestovné, daně, poplatky, penále, aj. ) Vlastní výnosy celkem Tržby celkem Ostatní další výnosy Hospodářský výsledek po zdanění Další údaje navazující na rozpočet a schválené závazné limity Závazné ukazatele Stav k 1.1. Schváleno Upraveno Použito Zůstatek Vlastní výnosy (tržby celkem + ostatní další výnosy) Celkový hrubý hospodářský výsledek v minimální výši Neinvestiční příspěvek na provoz Účelový příspěvek neinvestiční - nehmotného majetku - hmotného majetku movitého - hmotného majetku nemovitého Příspěvek na investice (jmenovitě) stránka 8 (celkem 11)

9 Použití fondů: - investiční - rezervní - odměn Průměrný evidovaný počet zam. Průměrný měsíční plat v Kč Zpracoval/a: datum, podpis, kontakt Schválil/a: datum, podpis, kontakt stránka 9 (celkem 11)

10 Tabulka č. 5 v tis. Kč NÁZEV: OBDOBÍ: HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE - ostatní Náklady celkem Spotřeba materiálu Spotřeba energie Opravy a údržba Ostatní služby Mzdové náklady Sociální a zdravotní pojištění Ostatní další náklady (cestovné, daně, poplatky, penále, aj..) Vlastní výnosy celkem Tržby celkem Ostatní další výnosy Hospodářský výsledek po zdanění plán (rozpočet) HLAVNÍ ČINNOST skutečnost odchylky DOPLŇKOVÁ ČINNOST plán skutečnost odchylky (rozpočet) Další údaje navazující na rozpočet a schválené závazné limity Závazné ukazatele Stav k 1.1. Schváleno Upraveno Použito Zůstatek Vlastní výnosy (tržby celkem + ostatní další výnosy) Celkový hrubý hospodářský výsledek v minimální výši Neinvestiční příspěvek na provoz z toho: mzdový limit vč. OON Příspěvek na investice (jmenovitě) Použití fondů: - investiční - rezervní - odměn Průměrný evidovaný počet zam. Průměrný měsíční plat v Kč Zpracoval/a: datum, podpis, kontakt Schválil/a: datum, podpis, kontakt stránka 10 (celkem 11)

11 Tabulka č. 6 Hodnocení pro přiznání roční odměny ředitele/ky příspěvkové organizace Oblast řízení a hospodaření Oblast prezentace Oblast kvality Oblast hodnocení Výsledky hospodaření za předcházející rok Zapojení do projektů a grantů - dotace, získávání darů Výsledky plnění poslání dle zřizovací listiny Meziroční nárůst rozsahu doplňkové činnosti, hrubého zisku Hospodárnost, efektivnost, účelnost - priority, zapojení a využití fondů Celková práce ředitele - koncepční řízení, zavádění efektivních procesů Celková prezentace - informovanost občanů, www stránky, spolupráce s médii Pořádání a zapojení do programů a akcí Hodnocení veřejností - kvalita služeb, stížnosti, celkové hodnocení PO Spolupráce se zřizovatelem - komunikace, úroveň a včasnost zpracování materiálů pro RM a ZM Výsledky interních a externích kontrol Bodové hodnocení 25 bodů 20 bodů 15 bodů 5 bodů 0 bodů výrazně ziskové hospodaření mírně ziskové hospodaření vyrovnané hospodaření mírně schodkové hospodaření výrazný schodek v hospodaření 20 bodů 15 bodů 10 bodů 0 bodů projekt předložen a podpořen dotací (nad 250 tis. Kč) projekt předložen a podpořen dotací (do 250 tis. Kč včetně) projekt předložen bez formálních chyb, ale nepodpořen projekt předložen s formálními nedostatky nebo nepředložen vůbec 20 bodů 15 bodů 10 bodů 5 bodů 0 bodů bez závad drobné nedostatky průměrné hodnocení nedostatky, které řešil zřizovatel výrazné nedostatky 20 bodů 15 bodů 5 bodů 0 bodů výrazný nárůst mírný nárůst stagnace pokles 15 bodů 0 bodů PO hospodaří jako řádný hospodář, využití fondů bez rozvoje, minimální využívání fondů 20 bodů 15 bodů 10 bodů 0 bodů vynikající dobrá průměrná špatná 15 bodů 10 bodů 0 bodů vynikající dobrá špatná 15 bodů 10 bodů 0 bodů zapojení do pořádání akcí a programů účast v akcích PO nezapojena do akcí, programů 15 bodů 5 bodů 0 bodů bez závad, kladné hodnocení drobné nedostatky, průměrné hodnocení výrazné nedostatky 15 bodů 10 bodů 5 bodů 0 bodů vynikající dobrá uspokojivá špatná 20 bodů 15 bodů 10 bodů 5 bodů 0 bodů vynikající hodnocení velmi dobré hodnocení dobré - průměrné hodnocení, kontrola neproběhla pouze vyhovující hodnocení s drobnými nedostatky nevyhovující hodnocení stránka 11 (celkem 11)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury Finanční odbor V Písku dne: 14.02.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.02.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Pravidla pro hospodaření příspěvkových organizací zřízených městem

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 30.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrhy závazných ukazatelů a odpisových plánů příspěvkových organizací na rok : 1) Základní

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Útvar interního auditu V Písku dne: 24.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Pravidla hodnocení ředitelů a jednatelů organizací založených městem Písek NÁVRH

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 27.03. MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.04. MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změny závazných ukazatelů příspěvkových organizací zřízených městem Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 23.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozdělení hospodářského výsledku příspěvkových organizací za rok 2015 včetně rozboru

Více

Město Týnec nad Sázavou

Město Týnec nad Sázavou Město Týnec nad Sázavou K Náklí 404, 257 41 Týnec nad Sázavou VNITŘNÍ SMĚRNICE ČÍSLO 2017/7 Obsah: Pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkové organizace zřízené městem Týnec nad Sázavou Podle zákona

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 10.07. MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 22.07. MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změny závazných ukazatelů příspěvkových organizací zřízených městem Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 28.11. MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 11.12. MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změny závazných ukazatelů příspěvkových organizací zřízených městem Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE B/ VYHODNOCENÍ

Více

Pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkové organizace zřízené obcí Holubice

Pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkové organizace zřízené obcí Holubice Obec Holubice 00542423 Směrnice č. 02/2017 Pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkové organizace zřízené obcí Holubice Podle zákona č. 250/2000 Sb. ve znění zákona č. 24/2017 Sb. Obsah: I.Střednědobý

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 05.12. MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 13.12. MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změny závazných ukazatelů příspěvkových organizací zřízených městem Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

příloha č. 1 - tabulka A Hospodářský výsledek za rok 2010 Návrh na rozdělení - doporučení pro RM Stav finančních prostředů k

příloha č. 1 - tabulka A Hospodářský výsledek za rok 2010 Návrh na rozdělení - doporučení pro RM Stav finančních prostředů k příloha č. 1 - tabulka A Název příspěvkové organizace Základní škola Edvarda Beneše a 65 893,24 Kč 65 893,24 Kč 13 100,00 Kč 52 793,24 Kč 2 448 345,06 Kč 2 366 241,21 Kč 82 103,85 Kč 403 354,19 Kč 54 558,91

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 DOMOV RASPENAVA, příspěvková organizace FUČÍKOVA 432, 464 01 Raspenava, IČO 71220089 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: Pavel Chroust, Ředitel ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE V

Více

Zásady vztahu orgánů statutárního města Brna k příspěvkovým organizacím. Příloha č. 1. Hospodaření příspěvkových organizací

Zásady vztahu orgánů statutárního města Brna k příspěvkovým organizacím. Příloha č. 1. Hospodaření příspěvkových organizací Zásady vztahu orgánů statutárního města Brna k příspěvkovým organizacím Příloha č. 1 Hospodaření příspěvkových organizací Brno, srpen 2011 Článek 1. Obecná ustanovení 1.1 Organizace samostatně hospodaří

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 47161 JESTŘEBÍ, IČ: 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 23.08.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.09.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Použití finančních prostředků z fondů investic ZŠ J. Husa, ZŠ E. Beneše, ZŠ J. K. Tyla,

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013 Základní údaje se uvádějí za kalendářní rok, ve kterém byl zahájen školní rok, za který je zpracována výroční zpráva školy. Tyto údaje jsou členěny do následujících

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 914/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 839 ze dne 16.11.2016 Směrnice Rady městské části k zásadám pro sestavení a kontrolu rozpočtu a závěrečného účtu Rada městské části

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009 DOMOV SLUNEČNÍ DVUR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 47161 JESTŘEBÍ, IČ: 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Článek č. 1 Úvodní ustanovení Tato pravidla upravují v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2005

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2005 GYMNÁZIUM, ŽATEC, STUDENTSKÁ 1075, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2005 Obsah: 1. Úvod 2. Závazné ukazatele příspěvkové organizace 3. Hlavní finanční ukazatele 4. Investiční

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 05.02.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 20.03.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh cen za pronájem hřišť na Základní škole Tomáše Šobra a Mateřské škole Písek,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 DOMOV DŮCHODCŮ ROKYTNICE NAD JIZEROU, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DOLNÍ ROKYTNICE 291 51244 ROKYTNICE NAD JIZEROU IČ: 00085782 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: OLGA MAREŠOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ

Více

Hospodaření Městské knihovny Kutná Hora vybrané ekonomické ukazatele

Hospodaření Městské knihovny Kutná Hora vybrané ekonomické ukazatele Hospodaření Městské knihovny Kutná Hora vybrané ekonomické ukazatele Rok 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Ekonomické ukazatele činnosti Městské knihovny Kutná Hora rok 2005 (výběr

Více

Hospodaření Městské knihovny Kutná Hora vybrané ekonomické ukazatele

Hospodaření Městské knihovny Kutná Hora vybrané ekonomické ukazatele Hospodaření Městské knihovny Kutná Hora vybrané ekonomické ukazatele Rok 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Ekonomické ukazatele činnosti Městské knihovny Kutná Hora rok 2005 (výběr

Více

Financování příspěvkových organizací zřízených městem Dvůr Králové nad Labem

Financování příspěvkových organizací zřízených městem Dvůr Králové nad Labem Vnitřní předpis města Dvůr Králové nad Labem č. 29/2014 Financování příspěvkových organizací zřízených městem Dvůr Králové nad Labem Článek 1 Základní ustanovení 1. Tento vnitřní předpis konkretizuje závazné

Více

S M Ě R N I C E Č. 1/2017 Pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkové organizace zřízené Městem Benešovem nad Ploučnicí. Jméno Funkce Podpis

S M Ě R N I C E Č. 1/2017 Pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkové organizace zřízené Městem Benešovem nad Ploučnicí. Jméno Funkce Podpis S M Ě R N I C E Č. 1/2017 Pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkové organizace zřízené Městem Benešovem nad Ploučnicí Jméno Funkce Podpis Filip Ušák Starosta města Jansa Petr Zdeněk Přivřel, BBA Mgr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 06.12.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 13.12.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek NÁVRH USNESENÍ

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ ROKYTNICE NAD JIZEROU, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DOLNÍ ROKYTNICE 291 51244 ROKYTNICE NAD JIZEROU IČ: 00085782 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: OLGA MAREŠOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Základní škola Tomáše Šobra a Mateřská škola Písek, Šobrova 2070 Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 V Písku dne: 14.11.2016 Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 30.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Převod finančních prostředků z rezervního fondu do fondu investic a použití finančních

Více

Základní škola a Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1462 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 p.č. účet dle vyhl. ukazatel Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017

Více

NÁRH ROZPOČTU NA ROK 2019

NÁRH ROZPOČTU NA ROK 2019 NÁRH ROZPOČTU NA ROK 2019 Sestavila dne: 21. 9. 2018 Ředitelka Školy: Hana Jungmanová, DiS. Podpis:.. Schválila dne: 21. 9. 2018 Správce rozpočtu: Naděžda Kovářová, dipl.um. Podpis:.. 1 Rozpočet na rok

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P04_Rozpocet_Slunecni_dvur Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1505 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Jestřebí 126, 471 61 Jestřebí Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2018

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2018 Příloha č. 1 Liberecký kraj resort: životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova 1801 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2018 Středisko ekologické výchovy Libereckého

Více

Název: Obsah: Návrh usnesení: Stanoviska dotčených orgánů:

Název: Obsah: Návrh usnesení: Stanoviska dotčených orgánů: ÚMČ Brno Nový Lískovec Bod ZMČ č.: 8 Finanční odbor Zasedání ZMČ č. 7/27 Konaného dne 16. 5. 2018 Název: Hospodaření příspěvkových organizací k 31. 12. 2017 Obsah: Hospodaření příspěvkových organizací

Více

Komentář k výsledkům hospodaření MČ Brno Jundrov za rok 2014

Komentář k výsledkům hospodaření MČ Brno Jundrov za rok 2014 Komentář k výsledkům hospodaření MČ Brno Jundrov za rok 2014 červen 2015 Zpracovala: Bc. Jana Zelinková, vedoucí Odboru finančního a majetkového, ÚMČ Brno Jundrov Hospodaření městské části Brno Jundrov

Více

Pravidla zřizovatele ve vztahu k PO města (dále jen Pravidla)

Pravidla zřizovatele ve vztahu k PO města (dále jen Pravidla) Pravidla zřizovatele ve vztahu k PO města (dále jen Pravidla) Legislativní úprava vztahů Právo obcí zřizovat příspěvkové organizace (dále jen PO) je upraveno zákonem č. 128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P03_Rozpocet_Ostara Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1504 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Pivovarská 693, 471 54 Cvikov Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

Sídlo: Liberec I, Staré město, Lužická 920/7, PSČ Rozpočet 2019 a rozpočtový výhled (UR1)

Sídlo: Liberec I, Staré město, Lužická 920/7, PSČ Rozpočet 2019 a rozpočtový výhled (UR1) P01_Rozpocet_Jedlickuv_ustav_PP Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1501 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Liberec I, Staré město, Lužická 920/7, PSČ

Více

Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolské nám. 14, příspěvková organizace, IČ

Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolské nám. 14, příspěvková organizace, IČ odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1420 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017 Rozpočet roku

Více

Základní škola a mateřská škola Polkovice, příspěvková organizace Polkovice 85 IČ:

Základní škola a mateřská škola Polkovice, příspěvková organizace Polkovice 85 IČ: Organizace: Základní škola a mateřská škola Polkovice, příspěvková organizace 751 44 Polkovice 85 IČ: 75029219 Výroční zpráva hospodaření organizace za rok 2017 Zřizovatel: Obec Polkovice Statutární orgán:

Více

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2019

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2019 Příloha č. 1 Liberecký kraj resort: životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova 1801 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2019 Středisko ekologické výchovy Libereckého

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P15_Rozpocet_Raspenava Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1519 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Fučíkova 432, 463 61 Raspenava Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2013. Počet uživatelů (kontaktů)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2013. Počet uživatelů (kontaktů) Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace, Tanvaldská 269, 463 11 Liberec 30, IČ 70868476 Statutární zástupce: Mgr. Ivo Brát VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2017 DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE LIBERECKÁ 451, 463 42 HODKOVICE NAD MOHELKOU IČO 71220097, DIČ CZ71220097 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: MGR. JANA LACHMANOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK

Více

Schválený střednědobý výhled rozpočtu příspěvkové organizace :

Schválený střednědobý výhled rozpočtu příspěvkové organizace : Schválený střednědobý výhled rozpočtu příspěvkové organizace : Minimální požadovaná struktura střednědobého výhledu rozpočtu Příloha 1 Příspěvková organizace název Městské jesle Bělehradská sídlo Bělehradská

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P13_Rozpocet_Jindrichovice Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1516 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: 463 65 Jindřichovice pod Smrkem 238 Rozpočet 2019

Více

Základní škola a Mateřská škola Jívová, okres Olomouc, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Jívová, okres Olomouc, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Jívová, okres Olomouc, příspěvková organizace ROZPOČET NA ROK 2018 Základní škola a Mateřská škola Jívová, okres Olomouc, příspěvková organizace Komentář k rozpočtu na rok

Více

Název: Obsah: Návrh usnesení: Stanoviska dotčených orgánů:

Název: Obsah: Návrh usnesení: Stanoviska dotčených orgánů: ÚMČ Brno-Nový Lískovec Bod ZMČ č.: 1 Finanční odbor Zasedání ZMČ č. 7/29 Konaného dne 27. 6. 2018 Název: Hospodaření příspěvkových organizací k 31. 3. 2018 Obsah: Hospodaření příspěvkových organizací k

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2017

Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola Mutěnice, okres Hodonín, Brněnská 777, 696 11 Mutěnice Výroční zpráva o hospodaření školy za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola Mutěnice jako právní subjekt hospodaří

Více

Základní škola speciální Semily, Nádražní 213, příspěvková organizace

Základní škola speciální Semily, Nádražní 213, příspěvková organizace Liberecký kraj odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1469 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Útvar interního auditu V Písku dne: 23.01.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.02.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Vyhodnocení kontrolní činnosti za rok 2016 NÁVRH USNESENÍ Rada města Zprávu o vyhodnocení

Více

Zásady rozpočtových pravidel na PEF MENDELU

Zásady rozpočtových pravidel na PEF MENDELU Zásady rozpočtových pravidel na PEF MENDELU Zásady rozpočtových pravidel plní funkci důvodové zprávy k rozpočtu fakulty. Vycházejí ze Zásad tvorby a správy rozpočtu Mendelovy univerzity v Brně pro příslušný

Více

pro financování a nakládání s majetkem mimoškolských příspěvkových organizací

pro financování a nakládání s majetkem mimoškolských příspěvkových organizací P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P7/2016 pro financování a nakládání s majetkem mimoškolských příspěvkových organizací říjen 2016 Článek I Úvodní ustanovení Rada města Loun vydává tato pravidla pro financování

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P12_Rozpocet_Cesky_Dub Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1515 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Zámecká 39/IV, 46343 Český Dub Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

Rozbor hospodaření za rok 2015

Rozbor hospodaření za rok 2015 Město Hrádek Náměstí 8. Května 338 42 Hrádek Hrádek 09.02.2016 Rozbor hospodaření za rok 2015 Výsledek hospodaření PO k 31.12.2015 činí 341 692,59 Kč, z toho z hlavní činnosti zisk 297 991,40 Kč a zisk

Více

BILANCE FINANČNÍCH VZTAHŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE NA ROK 2007

BILANCE FINANČNÍCH VZTAHŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE NA ROK 2007 Liberecký kraj Příloha č. 2 odvětví: BILANCE FINANČNÍCH VZTAHŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE NA ROK 27 název organizace:ústav sociální péče Jestřebí, příspěvková organizace sídlo organizace:jestřebí 126 BĚŽNÝ

Více

Rozbor hospodaření příspěvkové organizace ke dni sestavení závěrky k 31. prosinci 2018

Rozbor hospodaření příspěvkové organizace ke dni sestavení závěrky k 31. prosinci 2018 Základní škola Jiříkov, okres Děčín, Moskevská 740, příspěvková organizace,407 53 Jiříkov IČO:70698490 Rozbor hospodaření příspěvkové organizace ke dni sestavení závěrky k 31. prosinci 2018 Zpracovala:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY UNIVERZITY PARDUBICE ZA ROK 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY UNIVERZITY PARDUBICE ZA ROK 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY UNIVERZITY PARDUBICE ZA ROK 2008 Pardubice, březen 2009 Předkládá: doc. Ing. Simeon Karamazov, Dr. děkan Vypracovali: doc. Ing. Simeon

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P18_Rozpocet_DCDS_Jablonec Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1522 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: U Balvanu 2, Jablonec nad Nisou, 466 01 Rozpočet

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 odvětví: školství účet dle vyhl. Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Gymnázium, Frýdlant, Mládeže 884, příspěvková oragnizace (hlavní činnost) Skutečnost roku 2015 Skutečnost roku

Více

Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz. Zpráva o činnosti organizace za rok 2010

Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz. Zpráva o činnosti organizace za rok 2010 Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Zpráva o činnosti organizace za rok 2010 Stará kuchyň Domek Vila 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

Více

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok úprava 1

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok úprava 1 Příloha č. 1 resort: životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova 1801 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2017 - úprava 1 Středisko ekologické výchovy Libereckého

Více

Rozpočet Ostravské univerzity na rok 2018

Rozpočet Ostravské univerzity na rok 2018 Rozpočet Ostravské univerzity na rok 2018 Základní principy hospodaření Ostravské univerzity jsou rámcově obsaženy ve Statutu OU, část jedenáctá, Pravidla hospodaření (platnost od 3/2017), která vycházejí

Více

Liberecký kraj. Příloha č. 1

Liberecký kraj. Příloha č. 1 Liberecký kraj Příloha č. 1 odvětví: OKPPCR tis. Kč název a sídlo organizace: Oblastní galerie Liberec, příspěvková organizace, Masarykova 723/14, 460 01 Liberec 1 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové

Více

Návrh rozpočtu Ostravské univerzity na rok 2017

Návrh rozpočtu Ostravské univerzity na rok 2017 Návrh rozpočtu Ostravské univerzity na rok 2017 Základní principy hospodaření Ostravské univerzity jsou rámcově obsaženy v Příloze č. 4 Statutu Ostravské univerzity, Pravidlech hospodaření ve smyslu 20

Více

Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická, Liberec, Jeronýmova 425/27, příspěvková organizace

Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická, Liberec, Jeronýmova 425/27, příspěvková organizace Liberecký kraj odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1411 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017

Více

Výsledek hospodaření a stavy fondů příspěvkových organizací města Chrudim - sumář

Výsledek hospodaření a stavy fondů příspěvkových organizací města Chrudim - sumář Výsledek hospodaření a stavy fondů příspěvkových organizací města Chrudim - sumář Příspěvková organizace Hospodářský výsledek 2016 FKSP Fondy po rozdělení HV 2016 * rezervní z odměn rezervní z HV ost.titulů

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P14_Rozpocet_Frantiskov Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1517 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Domažlická 880/8, 460 10 Liberec 3 Rozpočet 2019 a

Více

Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace

Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace Liberecký kraj odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1424 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017

Více

hlavní činnost Mateřská škola Luční Semily, příspěvková organizace ROZPOČET PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE NA ROK 2017 v tis. Kč Schvál. rozpočet roku 2016

hlavní činnost Mateřská škola Luční Semily, příspěvková organizace ROZPOČET PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE NA ROK 2017 v tis. Kč Schvál. rozpočet roku 2016 Příloha č. 4 Název ostatní příspěvkové organizace: hlavní činnost Mateřská škola Luční Semily, příspěvková organizace ROZPOČET PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE NA ROK v tis. Kč NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 1

Více

Z Á V Ě R E Č N Ý ÚČE T Z A R O K

Z Á V Ě R E Č N Ý ÚČE T Z A R O K Z Á V Ě R E Č N Ý ÚČE T Z A R O K 2 0 1 7 V souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění pozdějších předpisů dle 17, předkládá Zastupitelstvo obce Stružná Závěrečný

Více

Základní škola a mateřská škola logopedická, Liberec, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola logopedická, Liberec, příspěvková organizace odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1455 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017 Rozpočet roku

Více

Gymnázium F.X.Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace

Gymnázium F.X.Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1405 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017 Rozpočet roku

Více

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK 21 Čl. 1 Základní ustanovení 1. V souladu s bodem 9 a 1 Zásad studentské grantové soutěže TUL ze dne 11.9.29 vyhlašuje rektor Studentskou grantovou soutěž

Více

Rozpočet Ostravské univerzity na rok 2019

Rozpočet Ostravské univerzity na rok 2019 Rozpočet Ostravské univerzity na rok 2019 Základní principy hospodaření Ostravské univerzity (dále jen OU ) jsou rámcově obsaženy ve Statutu OU, část jedenáctá, Pravidla hospodaření (účinnost od 1/2019),

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 20.11.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.12.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Střednědobý výhled rozpočtu 2019 2022 NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města střednědobý

Více

Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za I. pololetí 2010

Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za I. pololetí 2010 OBSAH Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za I. pololetí 2010 Strana 1. Úvod 2 2. Souhrnné výsledky dosažené v oblasti mzdové regulace RgŠ ÚSC v I. pololetí 2010

Více

Směrnice ke zpracování rozpočtu

Směrnice ke zpracování rozpočtu Směrnice ke zpracování rozpočtu Město: Jílové IČO: 00261408 Platnost od 1.10.2008 Obsah: 1. Úvod 2.Obecná pravidla pro sestavování rozpočtu 3. Příjmy a výdaje 4. Příspěvkové organizace 5. Celkové ukazatele

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P11_Rozpocet_Vratislavice_PP Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1514 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: U Sila 321, 463 11 Liberec 30 Rozpočet 2019 a

Více

Tabulková část ke zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2012

Tabulková část ke zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2012 Příloha č. 14 IČ: 847461 Tabulková část ke zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 212 Tabulka č. 1 - Základní e Tabulka č. 2 - Přehled výnosů z hlavní a doplňkové činnosti přísp.

Více

Výnosy z činnosti

Výnosy z činnosti Liberecký kraj odvětví: OKPPCR Příloha č. 1 tis. Kč Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - na rok 2017 Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, příspěvková organizace p.č. účet ukazatel skut.2015

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské nám. 14, příspěvková organizace (hlavní činnost) účet dle vyhl. Skutečnost roku 2015

Více

Údaje o zpracovateli

Údaje o zpracovateli Tabulka č. 1 Údaje o zpracovateli Přesný název organizace: Adresa sídla zpracovatele: Mateřská škola, základní í škola a střední škola pro sluchově postižené Riegrova 1, 370 01 České Budějovice Adresa

Více

Název organizace: Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace

Název organizace: Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace Liberecký kraj odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1424 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD M E T O D I C K Ý P O K Y N k provedení Zásad vztahů orgánů kraje k příspěvkovým organizacím, které byly zřízeny krajem nebo byly na kraj převedeny zvláštním zákonem Úplné

Více

Výroční zpráva o hospodaření Základní školy a Mateřské školy Černovice za kalendářní rok 2017

Výroční zpráva o hospodaření Základní školy a Mateřské školy Černovice za kalendářní rok 2017 Základní škola a Mateřská škola, příspěvková organizace Bělohrobského 367, 394 94 Černovice Výroční zpráva o hospodaření Základní školy a Mateřské školy Černovice za kalendářní rok 2017 1. Základní údaje

Více

AZ CENTRUM Havlíčkův Brod středisko volného času Rubešovo náměstí 171

AZ CENTRUM Havlíčkův Brod středisko volného času Rubešovo náměstí 171 AZ CENTRUM Havlíčkův Brod středisko volného času Rubešovo náměstí 171 Č. j. 24/2013/AZC HB Zpráva o hospodaření příspěvkové organizace AZ CENTRUM Havlíčkův Brod středisko volného času, Rubešovo náměstí

Více

Návrh rozpočtu na rok 2019

Návrh rozpočtu na rok 2019 SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU Naše značka: 644/2019/ssmhb Datum: 24.7.2019 Počet stran: 3 Počet příloh: 1 Návrh rozpočtu na rok 2019 (aktualizovaný dle skutečnosti k 30.6.2019) Zpracovali: Mgr.

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 Liberecký kraj odvětví: školství účet dle vyhl. Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Střední průmyslová škola, Česká Lípa, Havlíčkova 426, příspěvková organizace (hlavní činnost)

Více

Výnosy z činnosti

Výnosy z činnosti Liberecký kraj odvětví: OKPPCR Příloha č. 1 tis. Kč Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - na rok 2017 Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, příspěvková organizace p.č. účet ukazatel skut.2015

Více

Pravidla pro stanovení výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního, zvláštního a specializačního příplatku a pro poskytování odměn

Pravidla pro stanovení výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního, zvláštního a specializačního příplatku a pro poskytování odměn Pravidla pro stanovení výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního, zvláštního a specializačního příplatku a pro poskytování odměn ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných Městskou částí

Více

Vnitřní organizační směrnice č. 1/2017 pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkovou organizaci zřízenou obcí Koclířov

Vnitřní organizační směrnice č. 1/2017 pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkovou organizaci zřízenou obcí Koclířov Vnitřní organizační směrnice č. 1/2017 pravidla rozpočtového procesu pro příspěvkovou organizaci zřízenou obcí Koclířov Rada obce Koclířov se na svém zasedání dne 20.2.2017 pro zajištění jednotného postupu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Útvar interního auditu V Písku dne 16.01.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.02.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Vyhodnocení kontrolní činnosti za rok 2011 Rada města projednala zprávu o vyhodnocení

Více

Liberecký kraj Příloha č. 1 resort: sociálních věcí

Liberecký kraj Příloha č. 1 resort: sociálních věcí Liberecký kraj Příloha č. 1 resort: sociálních věcí Přehled nákladů a výnosů-domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace-na rok 2017 (hlavní činnost) p.č. účet ukazatel 2015 2016 2017 1 NÁKLADY

Více