KULTURNÍ PŘEHLED PROSINEC

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KULTURNÍ PŘEHLED PROSINEC"

Transkript

1 KULTURNÍ PŘEHLED PROSINEC

2 VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA Vážení návštěvníci, o vánočních prázdninách pro vás bude kulturní dům otevřen následovně: KINO Kino hraje každý den kromě 23., 24., 25., 30. a 31. prosince. Ostatní dny je program stejný jako v běžné týdny viz program Kina Kopřivnice na prosinec. MĚSTSKÁ KNIHOVNA Městská knihovna je po celou dobu vánočních prázdnin, tj. od 22. prosince 2014 do 4. ledna 2015 uzavřena. INFORMAČNÍ CENTRUM Pondělí 22. prosince Úterý 23. prosince Středa 24. prosince 2014 zavřeno Čtvrtek 25. prosince 2014 zavřeno Pátek 26. prosince 2014 zavřeno Sobota 27. prosince a Neděle 28. prosince a Pondělí 29. prosince Úterý 30. prosince Středa 31. prosince 2014 zavřeno Čtvrtek 1. ledna 2015 zavřeno Pátek 2. ledna Sobota 3. ledna a Neděle 4. ledna a Ve dnech s večerním programem je otevřeno až do začátku programu.

3 Pondělí 1. prosince hodin Velký sál KDK VÁNOČNÍ KONCERT VÁCLAVA HYBŠE S ORCHESTREM HLAVNÍ HOST: VĚRA MARTINOVÁ Hlavním hostem letošního Vánočního koncertu 2014 je zpěvačka a kytaristka country hudby, v které získala věhlas a stala se její bezesporu nejlepší a nejznámější interpretkou Věra Martinová. Její vystoupení doplní čtveřice mladých talentovaných zpěváků, kteří dostávají každoročně příležitost prožít s orchestrem Václava Hybše toto jedinečné vánoční turné. Letos to jsou: Irena Kousalová, Martina Dolečková, Štěpán Růžička a Filip Hořejš. Václav Hybš s orchestrem je jedním z nejznámějších hudebních těles u nás i v zahraničí. Jeho nahrávky jsou již víc jak čtyřicet let známy po celé Evropě, ale také v USA, Kanadě, Austrálii a Japonsku. Repertoár orchestru je mnohostranný. Interpretuje pop-music, swing, muzikál, operetu, ale i lidovou a dechovou hudbu. Mezi nejoblíbenější pořadí patří již tradiční Vánoční koncerty, s nimiž vystupuje po celé naší vlasti již od roku Vstupné: 180 Kč, abonenti Divadelního předplatného 135 Kč, děti do 15 let 90 Kč. Předprodej vstupenek od čtvrtka v IC Kopřivnice. Pátek 5. prosince 2014 od hodin před KDK MIKULÁŠSKÁ JÍZDA Vystoupení hudební skupiny ZŠ Emila Zátopka. Taneční vystoupení Amirah, Farridah hodin příjezd Mikuláše s družinou Přivítání, společná písnička, rozsvícení vánočního stromu. Andělské a čertovské soutěže, andělská pošta, možnost vyfotografovat se s Mikulášem, čerty a andílky. Vstup volný.

4 Pátek 5. prosince hodin Malý sál KDK LÉČIVÉ DIVADLO GABRIELY FILIPPI DAR Z NEBES Gabriela FILIPPI a Patrik KEE Hrají, tančí a zpívají: Gabriela Filippi a Patrik Kee Téma hry na motivy knižního bestselleru, zaznamenává pozoruhodné vyprávění o životě po smrti. Diváci se seznámí s pozoruhodnými skutečnostmi, které vrhají světlo na tajemství posmrtného života. Tyto poznatky mohou být zdrojem porozumění velmi potřebného pro dnešní svět a zejména pro ty, jejichž blízcí již odešli. Podle skutečné události. Ve druhé polovině představení rozprava na téma hry. Vstupné: Dospělí 180 Kč, studenti a ZTP/P 90 Kč. Abonenti divadelního předplatného mají slevu 25 %. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice. Neděle 7. prosince hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ VÁNOČNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo Kamarádi Vánoce s Kamarády Sněhuláci zahrají pohádku o lenosti a dokonce se změní v Marfušu a Mrazíka. Pohádka o vánočním kaprovi všechny dojme, ale vzápětí se objevuje Královna Zima a celé hlediště ji vítá písničkou Už padá sníh, kterou se děti během představení naučí. Společné zdobení vánočního stromečku a zpěv klasických vánočních koled je působivým závěrem představení. Délka představení: 60 minut Zaměření: od 5 do 12 let a rodiče s dětmi Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

5 Úterý 9. prosince hodin Velký sál KDK SCREAMERS NOC SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ Budou ještě někdy Vánoce? Ježíšek, Santa Klaus a vlastně všichni, kdo nosí dárky, si letos vzali náhradní volno a dárky vám určitě nepřinesou. Ale jsou tu Screamers a společně se svými přáteli Hurvínkem, Popelkou, Nastěnkou a Ivánkem, princeznou Arabelou a mnohými dalšími vám nadělí spoustu vánočních dárků a vánoční atmosféry. Na křeče z nezadržitelného smíchu budeme podávat živočišné uhlí. A to se hodí! Šťastné a veselé! Vstupné: I. pořadí 250 Kč, II. pořadí 230 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice. Středa 10. prosince hodin Kinosál KDK VÁNOČNÍ KONCERT 1. SZUŠ MIS MUSIC o. p. s. První soukromá základní umělecká škola MIS music o. p. s. v Kopřivnici zve všechny rodiče a příznivce školy na Vánoční koncert, ve kterém se představí sólisté, nástrojové a vokální soubory a orchestry. Součástí koncertu bude výstavka výtvarných prací žáků paní učitelky Anny Georgiadu. Programem bude provázet Jan Hanibal. Vstupné dobrovolné.

6 Sobota 13. prosince hodin - Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Richard Wagner MISTŘI PĚVCI NORIMBERŠTÍ James Levine bude dirigovat Wagnerovu velkou lidskou komedii Mistři pěvci norimberští, kterou budou moci diváci po celém světě zhlédnout vůbec poprvé i v rámci Live in HD. Johan Reuter ztvární Hanse Sachse, Johan Botha se představí v roli Walthera, Anette Dasch coby Eva, Karen Cargill jako Magdalena, Paul Appleby coby David, Johannes Martin Kränzle bude v MET debutovat rolí Beckmessera a Hans-Peter König vystoupí v roli Pognera. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Sobota 13. prosince hodin Městské divadlo Zlín ZÁJEZD NA DIVADELNÍ PREMIÉRU Dodo Gombár BAŤA TOMÁŠ, ŽIVÝ Jen pro přihlášené účastníky. Čas a místo odjezdu budou účastníkům sděleny individuálně. Úterý 16. prosince hodin Velký sál KDK VÁNOČNÍ ČEKÁNÍ Tradiční vánoční koncert pěveckých sborů a kapel základních škol v Kopřivnici. Vstupné: 30 Kč, děti do 15 let 10 Kč. Prodej vstupenek v IC Kopřivnice v den konání akce. Volné sezení.

7 Úterý 16. prosince hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS BALET Joby Talbot ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ Přímý přenos baletu z Londýna Royal opera House The Royal Ballet Celovečerní balet Christophera Wheeldona vychází z pohádkové knihy Lewise Carrolla. Je to bizarní vyprávění se snadno rozpoznatelnými postavami stepujícího Kloboučníka, popudlivého Bílého králíčka a vždy špatně naloženou Srdcovou královnou. Wheeldon vytvořil spolu se skladatelem Jobym Talbotem a scénickým výtvarníkem Bobem Crowleyem pravý rodinný balet v duchu tolik milovaného klasického Carrollova díla pro děti. Pravidelný návštěvník baletu ocení hlas jiných slavných děl například parodii na Adagio růží ze Spící krasavice s ovocnými koláčky místo květin. Díky strhující choreografii, na barvy bohatému příběhu a úžasnému scénickému kouzlu je balet brilantní realizací Carrollova bláznivého světa snů. Vstupné: 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Předprodej v IC Kopřivnice.

8 Čtvrtek 18. a pátek 19. prosince hodin - Kinosál KDK VZPOMÍNKA NA PREZIDENTA VÁCLAVA HAVLA u příležitosti 3. výročí jeho úmrtí ŽIVOT PODLE VÁCLAVA HAVLA Portrét vítěze, který příliš často prohrával Režie: Andrea Sedláčková Scénář: Andrea Sedláčková Hudba: Quentin Sirjacq Hrají: Václav Havel O Václavu Havlovi byly natočeny stovky hodin materiálu, přesto biografický film zachycující celoživotní příběh velkého Evropana doposud chyběl. Pestrý Havlův život rodinu, dětství, jeho lásky, dramatickou tvorbu a politickou činnost zachytila v sedmdesátiminutovém dokumentárním filmu režisérka Andrea Sedláčková, která Havla představuje ve všech životních etapách a rolích, mj. jako intelektuálního rebela, milovníka žen a života či obdivovatele undergroundu a rockerů. Portrét Havla vznikl jako historicky první mezinárodní koprodukce České televize a francouzsko-německé televize ARTE. V České republice bude od 20. listopadu k vidění v kinech. Vstupné: 60 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

9 Pátek 26. prosince hodin Kinosál KDK NOVINKA SEZÓNY EXHIBITIONS ON SCREEN VÝSTAVY NA PLÁTNECH KIN Matisse z Galerie Tate Modern v Londýně Neobvyklou výstavu francouzského malíře Henriho Matisse přichystala londýnská galerie Tate Modern. Místo klasického průřezu jeho dílem se soustředí pouze na vystřihovánky, které umělec vytvářel v posledních letech svého života. Kvůli operaci už totiž nemohl malovat. Přestože už mu bylo přes osmdesát a trápilo jej křehké zdraví, francouzský malíř, sochař a ke konci života také autor malovaných vystřihovánek Henri Matisse stále neztratil cit pro řemeslo. Právě to se snaží dokázat výstava Matissových pozdních děl, z nichž některá jsou tak velká, že zabírají celé zdi. Expozice, která se otevřela v londýnské galerii Tate Modern, později zamíří do Muzea moderního umění v New Yorku. Čtyři Matissova díla nazvaná Modré nahotiny se tu vedle sebe ocitají poprvé od chvíle, co je umělec vytvořil na jihu Francie koncem 50. let. Tato díla vedle sebe stála ve studiu, ale od té doby bylo takřka nemožné je vidět pohromadě, řekl na pondělní tiskové konferenci Nicholas Serota, ředitel galerie Tate. Podle něj jsou díla v Británii k vidění vůbec poprvé. Ředitel galerie také připomněl, že vystřihovánky nejsou zdaleka jen dětskou záležitostí. Dokonce bych řekl, že děti se vystřihovánkám ve školách věnují stále častěji právě díky lidem, jako byl Matisse, řekl ředitel a upozornil na film, který se promítá na začátku výstavy. V něm je stárnoucí malíř zachycen, jak s obdivuhodnou zručností vystřihuje z papíru. Dobře se podívejte, o jak prostý se jedná formát a jak složité kompozice v něm přesto mohou vzniknout. Chtěl bych vidět dítě, které by umělo Modrou nahotinu namalovat tak, aby ženské tělo zachytila stejně věrně jako na těchto čtyřech dílech, prohlásil Serota. Na výstavě se vedle sebe znovu ocitají také dvě obří vystřihovánky nazvané Šnek, které pocházejí ze sbírek Tate, a

10 Vzpomínky na Oceánii. Obě vznikly v roce 1953, ovšem každé dílo se dostalo do rukou jiného majitele. Na výstavě je doplňuje Matissova Velká kompozice s maskami, která pochází ze stejného roku. Tu zapůjčila pro změnu Národní galerie umění ve Washingtonu. Všechna tato díla spolu úzce souvisí, stačí se podívat na fotografii z Matissova studia, kde byla ještě vedle sebe. Teprve později je autor oddělil. řekl Serota. První z místností, kde je expozice instalovaná, obsahuje také několik Matissových olejomaleb. Tím chtějí kurátoři ukázat, že formy, které umělec později využíval na papíře, navazují právě na jeho malbu. Poté, co Matisse roku 1941 podstoupil operaci, se jeho zdraví natolik zhoršilo, že už jej malba vyčerpávala. Proto se upnul k vystřihovánkám, jimž se nakonec ze všech forem věnoval nejvíce. Na výstavě je zastoupeno celkem 130 děl povětšinou v lehce ztlumeném světle. Jiné skončily za sklem, přestože podle Seroty nejsou tak křehké, jak se mohou zdát. Musíme je pochopitelně vystavit co nejméně světlu, ale zatím se zdá, že vydrží víc, než jsme čekali. Vstupné: 250 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Čtvrtek 1. ledna 2015 od hodin Před KDK NOVOROČNÍ OHŇOSTROJ Kulturní dům Kopřivnice a město Kopřivnice zvou všechny občany a návštěvníky města na zahájení nového roku. Atmosféru vytvoří kopřivnické seskupení HTK band a v hodin vypukne ohňostroj. Vstup volný.

11 PŘIPRAVUJEME NA LEDEN 2015 Neděle 4. ledna hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo pro děti TŘI PRASÁTKA Veselá pohádka s písničkami a tanečky pro herce i děti kombinace činohry a loutek. O dvou líných a jednom přičinlivém a velmi zdravém prasátku, ve kterém se navíc skrývá superprase s nadprasečími schopnostmi. Jen díky tomu a troše detektivní práce, zachrání své sourozence před tajemným vlčím zločincem. Délka představení: 60 minut Zaměření: od 5 do 12 let a rodiče s dětmi Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Pátek 9. ledna 2015 od hodin Velký sál KDK TANEČNÍ PLES První ples sezóny v kulturním domě určený pro všechny absolventy tanečních kurzů a milovníky společenského tance! Taneční rytmy i spoustu další skvělé muziky bude po celý večer hrát Alfa Orchestra. Vstupné: Kč. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice. Čtvrtek 15. ledna hodin Velký sál KDK David Mamet LISTOPAD Hrají Městská divadla pražská DIVADLO ABC DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Jak být znovu zvolen americkým prezidentem, když popularita klesá k nule? Nekorektní politická fraška. V hlavní roli Michal Dlouhý. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

12 Sobota 17. ledna hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Franz Lehár VESELÁ VDOVA Broadwayská režisérka a choreografka Susan Stroman, která inscenovala například muzikály Crazy for You, Contact nebo The Producers, jež získaly ocenění Tony Award, bude v Metropolitní opeře debutovat rozkošnickou inscenací Lehárovy nestárnoucí operety Veselá vdova. Zpívat se bude v novém anglickém překladu Jeremyho Samse. Lehárovo nejznámější dílo patří mezi divácké hity už od své premiéry v roce Kdo by neznal píseň o Vilje, U Maxima jsem znám anebo Ženy, ženy. Renée Fleming si svůj rozsáhlý repertoár, čítající jen v Metropolitní opeře na 22 rolí, rozšíří o ovdovělou pařížskou milionářku Hannu. Za dirigentským pultem stane Andrew Davis a na jevišti dále Nathan Gunn v roli Hannina milence Danila, Alek Shrader coby mladý šlechtic Camille de Rosillon, Thomas Allen jako intrikánský baron Zeta a broadwayská sopranistka Kelli O Hara ve svém metropolitním debutu jako baronova manželka, koketa Valencienne. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Neděle 18. ledna 2015 Velký sál KDK NOVOROČNÍ KONCERT MĚSTSKÉHO DECHOVÉHO ORCHESTRU

13 Čtvrtek 22. ledna hodin Kinosál KDK NOVINKA SEZÓNY EXHIBITIONS ON SCREEN VÝSTAVY NA PLÁTNECH KIN Dívka s perlou a další díla holandských mistrů z Muzea Mauritshuis v Holandsku Od 27. června mohou návštěvníci zase obdivovat Dívku s perlovou náušnicí od Johannese Vermeera a jiná slavná díla starých mistrů ve známém muzeu Mauritshuis v Haagu. Kromě těchto skvostů budou určitě ale také obdivovat i způsob, jakým byl Mauritshuis zrekonstruován a rozšířen. Mauritshuis, jedno z nejznámějších a nejnavštěvovanějších holandských muzeí, byl během dvou let nejen zrenovován, ale jeho návštěvní plocha se téměř zdvojnásobila. Díky propojení s vedlejším domem Plein 26 vzniklo rozsáhlé podzemní foyer s částečně prosklenou střechou a s novým vchodem. Zatímco historická klasicistní budova Mauritshuis ze 17. století bude dál sloužit pro stálou expozici, ve vedlejším domě, postaveném v roce 1930 ve stylu Art Deco, je nyní dostatek prostoru pro přechodné výstavy, muzejní obchod, knihovnu, kavárnu, kanceláře i auditorium. Mauritshuis, pojmenovaný po hraběti Johannu Mauritsovi van Nassau- Siegen, který jej nechal postavit (architekti Jacob van Campen a Pieter Post), je proslulý především svojí sbírkou starých mistrů. Dosavadní prostory již ale nestačily pro každoroční nápor 200 tisíc návštěvníků a muzeum potřebovalo více místa i pro přechodné výstavy, vzdělávací činnost a zázemí. Jak ale rozšířit malý klasicistní palác v historickém centru města? Když se uvolnila protější budova Plein 26, vznikl nápad obě stavby spojit. Heeswijk navrhl propojit sklepy obou budov a vybudovat velké podzemí, ale částečně prosklené foyer, ze kterého se bude vcházet do obou částí muzea. Podle jeho slov ho inspiroval například Louvre s podzemním vchodem a pyramidou, kde se návštěvníci mohou také ihned snadno orientovat. Postavit ale něco jako skleněnou pyramidu před Mauritshuis nebylo samozřejmě možné, přiznává Heeswijk.

14 Dívka s perlou je zase doma. Ikonický portrét neznámé ženy od Jana Vermeera putoval spolu s řadou dalších pláten měsíce po světě. Stále víc lidí jí říká Mona Lisa severu. Je světově proslulá, byla vynikající ambasadorkou turné. Lidé se chodili dívat na ni, ale pak na výstavy zůstávali, popisuje obraz ředitelka muzea Emilie Gordenkerová. Dívku s perlou před lety proslavil román Tracy Chevaliera a následný film. Dívka s perlou už ale není jediným tahákem. Podobně jako ona své minuty slávy zažívá Stehlík Carla Fabritiuse. Jako vedoucí motiv si ho zvolila americká spisovatelka Donna Tarttová ve stejnojmenném románu, který získal Pulitzerovu cenu. Můžete vidět malířovy pohyby rukou. Je to úžasná iluze, když se přiblížíte, vidíte tahy štětcem, všechno velké umění má tuhle dvojakost, popisuje svou fascinaci obrazem Donna Tarttová. Na zdech Mauritshuisu visí další slavná díla. Například Rembrandtova Hodina anatomie doktora Tulpa nebo Rubensovo Světlo života. Ty na průnik do světa literární fikce teprve čekají. Vstupné: 250 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

15 Sobota 24. ledna 2015 od hodin Všechny prostory KDK OBECNÍ PLES Hlavní host: Yvetta Blanarovičová Hrají: Nightshift, Banda del caffé Sobota 31. ledna hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Jacques Offenbach HOFFMANOVY POVÍDKY Vittorio Grigolo se představí v titulní roli Offenbachových Hoffmannových povídek po boku abchazské sopranistky Hibly Gerzmavy, která ztvární všechny čtyři operní hrdinky mechanickou loutku Olympii, nemocnou zpěvačku Antonii, kurtizánu Giuliettu i sobeckou herečku Stellu. Roli Nicklausse si zopakuje Kate Lindsey a Thomas Hampson svůj úctyhodný metropolitní repertoár rozšíří o čtyři démony. Orchestr Metropolitní opery bude řídit Yves Abel. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

16 PROGRAM KINA KOPŘIVNICE NA PROSINEC Datum Kč Kč PO 1. Hunger Games: Vražedná pomsta 70 Hunger Games: Síla vzdoru 1. část ÚT FK: Leviatan 110/90 ST 3. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 4. Jak jsme hráli čáru 110 Pohádkář 100 PÁ 5. Jak jsme hráli čáru 110 Pohádkář 100 Datum Kč Kč Kč Návrat Tučňáci z Jak jsme hráli SO 6. / 110 blbýho a 140 Madagaskaru čáru 100 blbějšího NE 7. Divadlo Kamarádi Vánoce s Kamarády 50 Jak jsme hráli čáru 110 Návrat blbýho a blbějšího 140 Datum Kč Kč PO Hobit: Neočekávaná cesta 50 Hobit: Šmakova dračí poušť ÚT FK: Brána smrti 90/70 ST 10. Hobit: Šmakova dračí poušť 3D 50 Datum Kč Kč Kč ČT 11. Hobit: Hobit: Bitva Hobit: 140 Bitva pěti pěti armád Bitva pěti 140 Datum Kč Kč PÁ Hobit: Bitva Hobit: Bitva pěti pěti armád armád 3D 140 Datum Kč Kč Kč SO 13. Tučňáci z Madagaskaru / MET: R. Wagner Mistři pěvci norimberští Datum Kč Kč NE Hobit: Bitva pěti armád 3D 140 Hobit: Bitva pěti armád / 250

17 Datum Kč Kč PO Hobit: Bitva pěti armád 3D 140 Hobit: Bitva pěti armád ÚT Balet: Alenka v říši divů 300/250/ 200 ST FK: PFO: Kinematografie dnes a v budoucnosti + film Počátek 90/70/50 ČT 18. Život podle Václava Havla 60 Příběh Marie 110 PÁ 19. Život podle Václava Havla 60 Příběh Marie 110 Datum Kč Kč Kč SO 20. Tučňáci z Madagaskaru 3D 140 / Noc v muzeu: Tajemství hrobky Raluca 110 NE 21. Tučňáci z Madagaskaru 3D 140 / Noc v muzeu: Tajemství hrobky Raluca 110 PO 22. Tučňáci z Madagaskaru 3D 140 / Noc v muzeu: Tajemství hrobky ÚT 23. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ST 24. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 25. TENTO DEN KINO NEHRAJE! PÁ 26. Paddington Výstava: Matisse z Tate Modern Galerie v Londýně Raluca / 200 Exodus: Bohové a Králové 3D SO 27. Paddington Hodinový Exodus: Bohové a manžel Králové 3D NE 28. Paddington Hodinový Hobit: Bitva pěti manžel armád PO 29. Paddington Hodinový Hobit: Bitva pěti manžel armád ÚT 30. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ST 31. TENTO DEN KINO NEHRAJE!

18 METROPOLITNÍ OPERA V ČR osmá a ve světě již devátá sezóna operních přenosů z Metropolitní opery cyklus Met: Live in HD bude zahájena v říjnu. Předprodej na sezónu 2014/2015 však v kině Kopřivnice byl zahájen již 1. srpna Vstupné 300 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Sobota 13. prosince hodin RICHARD WAGNER MISTŘI PĚVCI NORIMBERŠTÍ Sobota 17. ledna hodin FRANZ LEHÁR VESELÁ VDOVA Sobota 31. ledna hodin JACQUES OFFENBACH HOFFMANNOVY POVÍDKY Sobota 14. února hodin P. I. ČAJKOVSKIJ / B. BARTÓK JOLANTA / MODROVOUSŮV HRAD Sobota 14. března hodin GIOACCHINO ROSSINI JEZERNÍ PANÍ Sobota 25. dubna hodin P. MASCAGNI / R. LEONCAVALLO SEDLÁK KAVALÍR / KOMEDIANTI

19 BALET V KINĚ Balet v kině vstoupí do druhé sezóny ve velkolepém měřítku. Baletní perly z londýnského Královského baletu uvede Kino Kopřivnice. Tento špičkový baletní dům zařadil do nové sezóny celkem čtyři přímé přenosy a dva záznamy, které jistě nebudou cizí ani baletním laikům. Vstupné 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Zvýhodněná cena abonmá všech šesti baletů 0 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Úterý 16. prosince hodin ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ Pondělí 23. února hodin ROMEO A JULIE Úterý 17. března hodin LABUTÍ JEZERO Pondělí 13. dubna hodin ZIMNÍ POHÁDKA Úterý 5. května hodin MARNÁ OPATRNOST

20 EXHIBITION SVĚTOVÉ MALÍŘSTVÍ NA PLÁTNECH KIN Série Exhibition Světové malířství na plátnech kin zahájil dubnový satelitní přenos Manet: Portraying Live z výstavy v londýnské Royal Academy of Arts. Série Exhibition navazuje na úspěšný loňský přenos výstavy Leonarda da Vinciho z londýnské Národní galerie. Za ambici si série Exhibition mimo jiné klade stát se alternativou k již zavedeným a populárním přímým přenosům do kin z performing arts např. z Metropolitní opery v New Yorku či Velké moskevského divadla ( Bolšoj ). V červnu série pokračovala výstavou Munch 150 z Osla, v říjnu pak naváže výstavou Vermeer a hudba z Londýna. Vstupné 250 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Pátek 26. prosince hodin MATISSE Z TATE MODERN GALERIE V LONDÝNĚ Čtvrtek 22. ledna hodin DÍVKA S PERLOU A DALŠÍ DÍLA HOLANDSKÝCH MISTRŮ Z MUZEA MAURITSHUIS V HOLANDSKU Čtvrtek 5. března hodin REMBRANDT Z NÁRODNÍ GALERIE V LONDÝNĚ A RIJKSMUSEA V AMSTERDAMU Čtvrtek 30. dubna hodin VINCENT VAN GOGH Z MUZEA VINCENTA VAN GOGHA V AMSTERDAMU Čtvrtek 28. května hodin IMPRESIONISTÉ Z PAŘÍŽE, LONDÝNA A USA Čtvrtek 11. června hodin HERMITAGE REVEALED ODHALENÁ ERMITÁŽ Z PETROHRADU

21 PROGRAM MĚSTSKÉ KNIHOVNY NA PROSINEC Čtvrtek 4. prosince úterý 13. ledna 2015 Čítárna knihovny KDK DOTEKY ANDĚLŮ Výstava fotografií ze soutěže o nejlepší fotku na přebal hudebního CD Doteky andělů nazpívaného žáky ZŠ sv. Zdislavy v roce 2013 k výročí 20 let vzniku školy. Pořádá Městská knihovna Kopřivnice ve spolupráci se ZŠ sv. Zdislavy. Otevírací doba: Po, Út, Čt, Pá v době a Od do ZAVŘENO! Vstup volný. Čtvrtek 4. prosince hodin - Akademická posluchárna KDK VIVA CUBA LIBRE Viva Cuba Libre: Rap is War Jesse Acevedo Kuba/USA minut Režisér Jesse Acevedo odhaluje divákům odvrácenou stránku života na ostrově svobody, kterou v katalozích cestovních kanceláří nenalezneme. S myšlenkou hrozby vězení sleduje raperskou partu Los Aldeanos, která propůjčuje svůj hlas všem státem šikanovaným, neprávem stíhaným a týraným Kubáncům. Jejich hudbu vláda zakazuje, jejich koncerty se konají tajně v odlehlých částech země, sami rapeři čas od času končí ve vězení. Ideu svobody, kterou hudebníci šíří, však represe zastavit nedokáže. Vstup volný.

22 Pondělí 8. prosince hodin Akademická posluchárna KDK VYPLULI JSME Z KOPŘIVNICE ANEB CESTA KOLEM SVĚTA O svých cestách a plavebních poutích přijdou vyprávět Jana a Otakar Honsovi, tatrováci, kteří před lety Kopřivnici opustili, aby se do ní po letech vrátili jako ostřílení mořeplavci a také autoři několika cestopisných knih Vstup volný. Úterý 9. prosince hodin Dětské oddělení knihovny KDK VÁNOČNÍ PŘÁNÍ Tvůrčí dílna. Popřejte svým blízkým krásné Vánoce vlastnoručně vyrobeným přáníčkem! V úterý budeme v dětském oddělení knihovny vyrábět ozdobná přání z čajových sáčků. Přijďte, těšíme se na vás! Vstup volný.

23 13. ROČNÍK AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU ZIMNÍ SEMESTR 2014/2015 SPISOVATELÉ PRO RADOST ANEB SPISOVATELÉ JAK JE ZNÁTE I NEZNÁTE II. Mgr. Ladislav Cvíček vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 10. prosince M. Ivanov, Z. Dvořáková DĚJINY I SOUČASNOST LETECTVÍ Svaz letců ČR, odbočka č. 18 plk. ing. Vladimír Vaňka Příbor vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 3. prosince Letecké motory jak fungují? (Čestmír Šedivý) 17. prosince Letecké přístroje letové, navigační (Jaroslav Janečka) SETKÁNÍ S VÝTVARNÝMI TECHNIKAMI A MATERIÁLY Mgr. art. Anna Georgiadu vždy ve středu od 9.00 hodin, Čítárna knihovny 10. prosince VIRTUÁLNÍ UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU: KOUZELNÁ GEOMETRIE Provozně ekonomická fakulta ČZU v Praze ve spolupráci s Matematickofyzikální fakultou Univerzity Karlovy v Praze PhDr. Alena Šarounová, CSc., RNDr. Petra Surynková, Mgr. Oldřich Hykš vždy v úterý od 9.00 hodin, Akademická posluchárna 2. prosince Ornamenty 16. prosince Geometrie v živé přírodě

24 Služby Informačního centra města Kopřivnice: nejen turistické informace o Kopřivnici a Lašské bráně Beskyd, prodej propagačních materiálů, předmětů a suvenýrů, pohlednic, map, turistických deníků, vizitek a známek, Kopřivnických novin, parkovacích hodin, přístup k PC s internetem (1 min./1 Kč) a bezplatné připojení pomocí wifi, černobílý i barevný tisk a kopírování až do formátu A3, skenování až do formátu A3, laminování ve formátu A6 a menší, A5, A4, A3, kroužková vazba ve formátu A4, prodej vstupenek na akce kulturního domu, Kina Puls a vybrané kulturní akce v Kopřivnici a okolí, prodej jízdenek Student Agency, RegioJet, Leo Express, prodej místenek na cyklobusy a skibusy, předprodej vstupenek sítí TicketPortal, TicketStream, TicketArt, Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě, Dům kultury města Ostravy, příjem plakátů pro Plakátovací službu Kopřivnice, příjem objednávek na razítka a jejich součásti značky Colop, příjem informací o akcích k zařazení do kalendáře akcí, stojany s týdeníkem 5+2 dny a měsíčníkem Trubač. Pokladna kina a kulturního domu Rezervace a prodej vstupenek na kulturní akce a do kina probíhá v informačním centru v přízemí kulturního domu. pondělí pátek: sobota, neděle, svátky: a Ve dnech s večerním programem otevřeno až do začátku programu. Kontakt: , , pokladna@kulturakoprivnice.cz Chcete dostávat kulturní přehled elektronicky na svůj ? Napište nám na: info@kulturakoprivnice.cz

Taneční pro manželské a přátelské páry - začátek kurzu datum začátku akce: 06.01.2015 čas začátku akce: 18.00 místo konání (obec)chotěboř

Taneční pro manželské a přátelské páry - začátek kurzu datum začátku akce: 06.01.2015 čas začátku akce: 18.00 místo konání (obec)chotěboř Vánoční výstava Světlo Vánoc datum začátku akce: 05.12.2014 datum ukončení akce: 04.01.2015 místo konání: Městské muzeum Chotěboř stručný popis akce: Vernisáž výstavy bude 4. prosince 2014 v 16.30 hodin.

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014 www.kulturakoprivnice.cz Středa 3. září 2014-18.00 hodin - Kostel sv. Bartoloměje v Kopřivnici KONCERT V RÁMCI SVATOVÁCLAVSKÉHO HUDEBNÍHO FESTIVALU 2014 PROGRAM: JOHANN SEBASTIAN

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2015 www.kulturakoprivnice.cz AKTUALITY Z KULTURNÍHO DOMU KOPŘIVNICE ONLINE PRODEJ VSTUPENEK 1. prosince spustil Kulturní dům Kopřivnice online prodej vstupenek. Vstupenky na kulturní

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. 10. od 18.45 hod. Přímý přenos představení Divadla Járy Cimrmana ČESKÉ NEBE Kino Puls Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. (Předprodej od 24. září)

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Úterý 1. dubna 2014-16.00 hodin Kinosál KDK KOPRSTAR 2014 - FINÁLE Soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků populární a lidové písně Finálové kolo

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2013 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 20. 7. od 15.00 hodin Brekekeyáda aneb odpoledne s vodníky Prostranství před kulturním domem. Bez vstupného. Zábavné odpoledne pro děti plné

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 1. 11. pátek 23. 11. Výstava k 20. výročí ADRA Kulturní dům vestibul. Bez vstupného. Putovní výstava mapující 20 let činnosti jedné z nejvýznamnějších

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 4. 1. od 19.00 hodin Novoroční koncert Městského dechového orchestru Kopřivnice Kulturní dům velký sál. Vstupné 50 Kč. Novoroční koncert místního

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2014 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 19. července 2014 15.00 hodin prostranství před KDK LETNÍ CIRKUS S KLAUNEM HOPSALÍNEM Zábavné odpoledne pro děti plné her a soutěží s klaunem

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov ZÁŘÍ 2016 01 čt Pes baskervillský / A. C. Doyle 02 pá Pes baskervillský / A. C. Doyle 03 so Pes baskervillský / A. C. Doyle 04 ne Pes baskervillský / A. C. Doyle 08 čt Baron Prášil / Z. Jecelín 09 pá Baron

Více

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19.

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19. LISTOPAD 2016 01 út Povídky / O. K. Tangen, J. Kodet, A. Egerházi baletní trojvečer / 19.00 v JD sk. 10 sleva 50 % pro seniory Přisámbůh! / R. Askins ostrá černá komedie / 19.30 na Půdě 02 st Souborné

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. Tučňáci z Madagaskaru 3D Celá rodina v kině Animovaný / Dobrodružný / Komedie USA/2014/90min Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů

Více

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Svitavy, 28. listopadu 2018 Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Blíží se konec roku a s ním vánoční období, během kterého trávíme čas s rodinou a užíváme si pohodové atmosféry. Jsme rádi, že naše

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo. Newsletter Baletu Národního divadla 57 ŘÍJEN 2015 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Milí přátelé, máme na výběr. A netýká se to

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 1. srpna 2014 Informační centrum Kopřivnice ZAHÁJENÍ PRODEJE DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO 2014 2015! Čtvrtek 25. září 2014 EMIL ARTUR LONGEN DEZERTÉR

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a 25. zasedání 17. 5. 2018 53/25Z/2018 žadatele ART ZLÍN z. s. (IČ: 22726306), 60200 Kč, JAZZ DO REGIONU, červenec

Více

Kalendář akcí. září 2019

Kalendář akcí. září 2019 Kalendář akcí září 2019 Dřevo v rukách umělců datum začátku akce: 3. 5. 2019 datum ukončení akce: 1. 9. 2019 popis akce: výstava otevřena út ne, 9 12 a 12.30 17, prohlídky začínají každou půlhodinu, poslední

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 Co se událo minulý týden? AICM ČR na veletrhu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích! Od středy 23. do pátku 25. listopadu 2011 byl v Českých Budějovicích zahájen již

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

BALET A MODERNÍ BALET

BALET A MODERNÍ BALET BALET A MODERNÍ BALET Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: HUDEBNÍ VÝCHOVA NA 2.STUPNI ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný JIHOČESKÉ DIVADLO - PROSINEC 2015 01 út Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse Zadáno 02 st Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse částečné zadané představení Příběh trosečníků Patrie / Program projektu Archa

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín ve spolupráci

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Program adventu v Lanškrouně

Program adventu v Lanškrouně I. ADVENTNÍ TÝDEN NEDĚLE 27.11. Program adventu v Lanškrouně 14:00 Nám. J. M. Marků Lanškrounský smíšený sbor, Komo/K/rák ZUŠ J. Pravečka Lanškroun pod vedením V. Jetmarové I. adventní koncert - žáci hudebního

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

Ježíšek Superstar / J. Lesák, N. Preslová Ježíškův narozeninový heavy-mejdan / v MD s mikulášskou nadílkou

Ježíšek Superstar / J. Lesák, N. Preslová Ježíškův narozeninový heavy-mejdan / v MD s mikulášskou nadílkou JIHOČESKÉ DIVADLO - PROSINEC 2016 01 čt Pryč z Mullingaru / J. P. Shanley irská romantická komedie / 17.00 v JD sleva 50 % pro seniory 02 pá Škola základ života / J. Žák hudební retro Shakespeare & Stravinskij

Více

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00

Kulturní a společenské akce. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin. Kavárnička spojená s posezením u kantýny, 13:30 15:00 Kulturní a společenské akce PROSINEC 2014 zpracovala: M. Klečková Pondělí 1. 12. Zdobení vánočních stromečků ve 3. patře, 13:30 15:30 Úterý 2. 12. Závoz knih ze Šmidingerovy knihovny, 9:00 9:30 hodin Kavárnička

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

HUDBA NA JEVIŠTI. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.

HUDBA NA JEVIŠTI. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2. HUDBA NA JEVIŠTI Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: 16.8.2012 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.stupni ZŠ Anotace: Žáci se seznámí s hudebními útvary předváděnými na

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK Celoroční plán výchovné činnosti ŠK září říjen a. Pč - Výzdoba ŠK podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba uhlem a křídou c. Hv - Country a folkové písně 2. Literární - Četba

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 TALENT PRAHY 8 s malířem, ilustrátorem a spisovatelem Josefem LADOU Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 ÚVOD V letošním roce oslavíme 130 let od narození Josefa Lady a 60 let od jeho úmrtí, celou

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Přehled kulturních akcí ZUŠ Zlín Malenovice ve školním roce 2012/2013

Přehled kulturních akcí ZUŠ Zlín Malenovice ve školním roce 2012/2013 Přehled kulturních akcí ZUŠ Zlín Malenovice ve školním roce 2012/2013 Září 24.9.2012 Zájezd VO na výstavu J. Lady do Holešova Říjen 13.10.2012 Vystoupení cimbálové muziky Malina Mysločovice 23.10.2012

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57 Město Vysoké Mýto slaví v tomto roce 750 let od svého založení českým králem Přemyslem Otakarem II. Po celý rok zde probíhají kulturní, společenské a sportovní akce. Do oslav se zapojila většina vysokomýtských

Více

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KINO 1. neděle 17.00 Kniha džunglí 3D Dobrodružný film USA, P 3. úterý 19.00 Spotlight Životopisný film USA s čes. titulky, 12-N 4. středa 19.00 Jak se zbavit nevěsty ČR komedie,

Více

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Kulturní instituce Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Divadla O Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci)

Více

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Mělnické kulturní PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Středa 4. června v 19.30 hodin - hudební sál MKD SUNDAY SEXTET Koncert vokální skupiny z Pardubic, která představí jak klasické jazzové písně, tak i novodobé

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk KONCERT NA JEVIŠTI: REMEMBER KAREL KRYL 20. 9. 2017 od 19 hodin, Kulturní dům Šumperk Vzpomínkový koncert Pavla Foltána a Petra Bubláka věnovaný národnímu bardovi Karlovi Krylovi. Oba umělci zazpívají

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Hrnčířem na zkoušku se jmenuje program v Domě dětí a mládeže Ulita Broumov. Začne se v sobotu v 9 hodin, s sebou si vezměte pracovní oděv a svačinu.

Hrnčířem na zkoušku se jmenuje program v Domě dětí a mládeže Ulita Broumov. Začne se v sobotu v 9 hodin, s sebou si vezměte pracovní oděv a svačinu. Slavnosti českého piva a polských klobás, pět plesů, koncert Marie Rottrové, program v klášteře, kino pro děti, divadlo, karneval pro děti. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 25. do 27.

Více

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 Březen 2013 1 ZŠ Jarní 4 5 6 7 8 Téma: MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA 11 Téma: Z POHÁDKY DO POHÁDKY 12 13 14 15 DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 18 19 20 21 22 Téma: CESTUJEME ZA ZVÍŘÁTKY Z CELÉHO SVĚTA Dráčci

Více

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 6/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, na prahu léta je již v plném proudu výstavní sezóna Národopisného muzea Slánska ve Třebízi. Návštěvníci vníci sem přicházejí nejen za stálými expozicemi

Více

Adventní čas v Broumově

Adventní čas v Broumově Město Broumov, Oddělení kultury a infocentrum, vás zvou na: Adventní čas v Broumově 3. 12. 2006 První adventní neděle Mikulášský jarmark na Mírovém náměstí - adventní trh, kde děti navštíví - stejně jako

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd Číslo pokoje Jméno Příjezd Odjezd Vážení hosté, dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji uvítal ve Spa Resortu Sanssouci. Naším přáním je, abyste si nejkouzelnější dobu roku strávenou u nás užili co nejlépe.

Více

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov JIHOČESKÉ DIVADLO ZÁŘÍ 2015 03 čt Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm Český Krumlov 04 pá Baron Prášil / Z. Jecelín dobrodružná komedie / 20.00 před Otáčivým hledištěm

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2015 Kulturní dům Kopřivnice přeje všem příjemné léto a krásné prázdniny! www.kulturakoprivnice.cz Sobota 4. července 2015 10.00 hodin Prostranství před KDK (v případě nepříznivého

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Neděle Čtvrtek Galerie Modrého klíče Vás srdečně zve na tradiční setkávání v čase adventním

Neděle Čtvrtek Galerie Modrého klíče Vás srdečně zve na tradiční setkávání v čase adventním Galerie Modrého klíče Vás srdečně zve na tradiční setkávání v čase adventním Neděle 27. 11. 2016 Galerie bude otevřena od 14.00 do 17.30 hodin. Od 14.30 h jsme připravili Tvůrčí dílnu pro malé i velké:

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Akce naváže na úspěšný loňský ročník zaměřený především na mladé kapely, které chtěly vykřičet světu své postoje.

Akce naváže na úspěšný loňský ročník zaměřený především na mladé kapely, které chtěly vykřičet světu své postoje. MAY DAY 2014 tisková zpráva V Kopřivnici dne 24. března 2014 V pátek 9. května 2014 od 19.00 hodin bude pro návštěvníky kulturního domu v Kopřivnici připraven již druhý ročník komponovaného večera MAY

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník Přestavlcká JEDNIČKA Občasník Úvodník Vážení a milí čtenáři, jsme moc rádi za kladné ohlasy na naše první číslo Jedničky. Zejména Vás zaujala rubrika Tajemný kout. Jedna teta kuchařka dokonce nelenila

Více

NERATOVINY NEZÁVISLÝ MĚSÍČNÍK PRO NERATOVICE PROSINEC ČÍSLO 2800 Kč

NERATOVINY NEZÁVISLÝ MĚSÍČNÍK PRO NERATOVICE PROSINEC ČÍSLO 2800 Kč NERATOVINY NEZÁVISLÝ MĚSÍČNÍK PRO NERATOVICE PROSINEC 2015 11. ČÍSLO 2800 Kč STRANA 2 NERATOVINY PROSINEC 2015 11. ČÍSLO MĚSTSKÁ POLITIKA ZPRÁVY SPOLKOVÁ ČINNOST NEOFICIÁLNÍ DĚNÍ 700 1000 www.neratoviny.cz

Více

X X

X X Granty v oblasti kultury Rozpočet 705 tis. Kč + převod 7,283 tis. Kč, celková částka k rozdělení 712,283 tis. Kč ORJ 03 Př.č.Z.ć. Zadatel Název projektu Popis projektu Předp. výdaje Předp. příjmy Žádost

Více

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země datum den čas místo typ z poznámka - poznámka typ - země 1.11.2014 so 16:00 Hvězda promítání Itálie 1.11.2014 so 17:45 Hvězda promítání USA 1.11.2014 so 20:30 Hvězda promítání USA 2.11.2014 ne 14:30 Hvězda

Více

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí Více informací k akcím podává Infocentrum Relax v podhůří Beskyd Náměstí 40, Štramberk Tel./fax 556 801 935 infocentrum@relaxvpodhuri.cz nebo sl. Simona Grznárová, produkční (tel. 602 206 936) Relax v

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

PRŮBĚHU TRHŮ BUDE ZPŘÍSTUPNĚNA VYHLÍDKA NA NÁMĚSTÍ Z RADNIČNÍ VĚŽE FLAŠINETÁŘ

PRŮBĚHU TRHŮ BUDE ZPŘÍSTUPNĚNA VYHLÍDKA NA NÁMĚSTÍ Z RADNIČNÍ VĚŽE FLAŠINETÁŘ OTEVÍRACÍ DOBA PRODEJNÍCH STÁNKŮ od 11:00 do 20:00 hod. (do 21:00 hod. šenk u kluziště) OTEVÍRACÍ DOBA LEDOVÉ PLOCHY (KLUZIŠTĚ) od 9:30 do 14:00 hod. - pro školy ve všední dny od 14:00 do 21:00 hod. -

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

od 20. července do 16. srpna 2009

od 20. července do 16. srpna 2009 Třetí ročník Ballet & Dance Workshop Ostrava PROJEKT SE KONÁ POD ZÁŠTITOU NÁMĚSTKA PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY L U B O M Í R A P O S P Í Š I L A od 20. července do 16. srpna 2009 Class Pointe

Více

Dobrdodinska Ballet VÁNOČNÍ BALETNÍ POHÁDKY

Dobrdodinska Ballet VÁNOČNÍ BALETNÍ POHÁDKY Dobrdodinska Ballet Dance Theatre VÁNOČNÍ BALETNÍ POHÁDKY Vánoce a advent jsou časem kouzel a pohádek Nechte se unést kouzlem vánoční pohádkové atmosféry kde taneční postavy zatančí na krásnou hudbu své

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

Jihoč eske divadlo za ř í 2017

Jihoč eske divadlo za ř í 2017 Jihoč eske divadlo za ř í 2017 01 pá Pták Ohnivák a lišák Zorro / Z. Jecelín pohádková akční komedie / 16.00 na Otáčivém hledišti Český Krumlov Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em) / M. Glaser, O.

Více

Stručná informace o kině Spektrum a Letním kině v Sezimově Ústí

Stručná informace o kině Spektrum a Letním kině v Sezimově Ústí Stručná informace o kině Spektrum a Letním kině v Sezimově Ústí Městské středisko kultury a sportu, příspěvková organizace města Sezimovo Ústí, spravuje v Sezimově Ústí dvě kina - Spektrum a Letní kino,

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

Jana AMIES. Malá setkání s umem a šikovností ve Strání

Jana AMIES. Malá setkání s umem a šikovností ve Strání Jana AMIES Malá setkání s umem a šikovností ve Strání Jana AMIES /Popelková / akad.malířka Pocházím ze Strání, kde jsem chodila na základní školu, po té jsem studovala na Umělecko průmyslové škole v Uherském

Více

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda.

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda. Den s Turínským plátnem, Novoroční koncerty PSO, beseda, vernisáž, ples, závody na lyžích i v lezení, divadlo pro děti či koncert v Edenu. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 11. do 13.

Více

VY_32_INOVACE_10 Muzikál-rocková opera_39

VY_32_INOVACE_10 Muzikál-rocková opera_39 VY_32_INOVACE_10 Muzikál-rocková opera_39 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu

Více