Zmrzlinovač. Návod k použití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zmrzlinovač. Návod k použití"

Transkript

1 Zmrzlinovač Návod k použití

2 Obr. 2 Obr. 1 Obr. 3 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7

3 DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ PŘEČTĚTE SI TYTO POKYNY PŘED POUŽITÍM. Při použití elektrických spotřebičů musíte dodržovat základní bezpečnostní pravidla: 1. Ujistěte se, zda napětí v elektrické síti odpovídá napětí na výrobním štítku spotřebiče. 2. Nikdy nenechávejte spotřebič bez dohledu, pokud je připojený k elektrické síti; odpojte po každém použití. 3. Nikdy nedávejte spotřebič do blízkosti zdroje tepla. 4. Spotřebič postavte během použití na rovný, stabilní povrch. 5. Nikdy nenechávejte spotřebič vystavený povětrnostním vlivům (déšť, slunce, apod...). 6. Zabraňte kontaktu přívodního kabelu s horkými povrchy. 7. Tento spotřebič není určený pro použití osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, senzorickými nebo mentálními schopnostmi, nebo bez dostatečných zkušeností a znalostí, dokud nejsou pod dohledem osoby odpovědné za jejich bezpečnost. 8. Nedovolte dětem hrát si se spotřebičem. 9. NIKDY NEDÁVEJTE ZÁKLADNU SPOTŘEBIČE, ZÁSTRČKU ANI KABEL DO VODY ANI JINÝCH TEKUTIN. VYČISTĚTE VLHKOU UTĚRKOU. 10. ODPOJTE SPOTŘEBIČ OD ELEKTRICKÉ SÍTĚ PŘED SEJMUTÍM NEBO NASAZENÍM PŘÍSLUŠENSTVÍ, PO POUŽITÍ A PŘED ČIŠTĚNÍM. 11. Před použitím se ujistěte, zda máte suché ruce. 12. Nikdy nenaklánějte spotřebič do více než 45 stupňů. 13. Postavte spotřebič nejméně 8 cm od jiných předmětů k dostatečné cirkulaci vzduchu. 14. Před zapnutím spotřebiče se ujistěte, zda je správně sestavený a zda je základna připevněná k víku. 15. Pokud zmrzlina nebo sorbet obsahují čerstvé ingredience, tyto musíte spotřebovat do jednoho týdne. Zmrzlina chutná lépe studená. 16. Pokud zmrzlina nebo sorbet obsahují syrová vejce, nedávejte ji dětem, těhotným ženám ani starším osobám.

4 17. Nikdy nedávejte ingredience do mrazáku k předchlazení, mixovací lopatka by se mohla zablokovat před dokončením zmrzliny. 18. Používejte zmrzlinovač pouze s nasazeným víkem. 19. Nikdy nezapínejte spotřebič, pokud je prázdný. 20. NIKDY SE NEDOTÝKEJTE POHYBLIVÝCH ČÁSTÍ. 21. Udržujte prsty, náčiní, apod. v bezpečné vzdálenosti od odnímatelné nádoby, pokud je spotřebič v provozu; snížíte riziko zranění nebo poškození. NIKDY NEPOUŽÍVEJTE OSTRÉ NEBO KOVOVÉ NÁČINÍ UVNITŘ NÁDOBY. Tyto mohou spotřebič poškodit. Používejte gumové nebo dřevěné náčiní, pokud je spotřebič vypnutý. 22. Nikdy nedemontujte základnu během přípravy zmrzliny. 23. K rozšíření funkce mražení po skončení výroby zmrzliny je nutné sejmout ihned napájecí základnu. 24. K odpojení spotřebiče uchopte zástrčku a odpojte od síťové zásuvky. Nikdy netahejte za přívodní kabel. 25. Nikdy nepoužívejte spotřebič, pokud je poškozený přívodní kabel nebo zástrčka, nebo samotný spotřebič; v takovém případě jej odneste do autorizovaného servisního střediska. 26. Abyste zabránili možnému riziku, pokud je poškozený přívodní kabel, musí jej vyměnit výrobce, nebo servisní technik. 27. Tento spotřebič je určený pouze pro použití v domácnosti a nikoli ke komerčním účelům. 28. Tento spotřebič vyhovuje 2006/95/EC a EMC 2004/108/EC směrnicím. 29. Jakékoliv změny nepovolené výrobcem mohou vést ke ztrátě práva uživatele na obsluhu spotřebiče. 30. V případě likvidace starého spotřebiče jej učiňte nepoužitelným odříznutím přívodního kabelu. Také zlikvidujte veškeré díly, které mohou představovat možné riziko pro děti. 31. Obalové materiály nenechávejte v dosahu dětí, neboť představují možné riziko. USCHOVEJTE SI TYTO POKYNY NA BEZPEČNÉM MÍSTĚ.

5 POPIS SPOTŘEBIČE OBR. 1 A Tělo spotřebiče B Ovládací panel C Pevná nádoba D Vyjímatelná nádoba E Mixovací lopatka F Víko G Víko pro vkládání ingrediencí H Napájecí jednotka I LED kontrolka chlazení L Displej M LED kontrolka mixování N Tlačítko časovače O Tlačítko Start/Stop P Tlačítko zapnutí Q Odměrka R Naběračka zmrzliny PŘED VÝROBOU ZMRZLINY UPOZORNĚNÍ: VŽDY ODPOJTE PŘÍVODNÍ KABEL OD ELEKTRICKÉ SÍTĚ PŘED NASAZENÍM NEBO SEJMUTÍM PŘÍSLUŠENSTVÍ NEBO PŘED ČIŠTĚNÍM SPOTŘEBIČE. - Opláchněte veškeré díly před použitím, které přicházejí do kontaktu s potravinami: pevná nádobu (C), vyjímatelná nádoba (D), mixovací lopatka (E), víko (F), odměrka (Q) a naběračka (R). - Připravte ingredience podle receptu a smíchejte společně ve velké míse. DŮLEŽITÉ: K zaručení správné funkce spotřebiče je nutné přidat směs 15 cc vody a 15 cc alkoholu mezi pevnou a vyjímatelnou nádobu. DŮLEŽITÉ: není nutné zchlazovat nádobu v mrazáku, neboť zmrzlinovač má vnitřní kompresor, který zchladí ingredience na zmrzlinu.

6 SESTAVENÍ SPOTŘEBIČE UPOZORNĚNÍ: VŽDY ODPOJTE PŘÍVODNÍ KABEL OD ELEKTRICKÉ SÍTĚ PŘED NASAZENÍM NEBO SEJMUTÍM PŘÍSLUŠENSTVÍ A PŘED ČIŠTĚNÍM SPOTŘEBIČE. DŮLEŽITÉ: Spotřebič používejte ve svislé poloze a na rovném povrchu pro nejlepší funkčnost kompresoru. - Vložte vyjímatelnou nádobu (D) do pevné (C) uvnitř spotřebiče (obr. 2). - Vložte mixovací lopatku (E) do vyjímatelné nádoby (D) (obr. 3). - Nasaďte víko (F) na tělo spotřebiče, držte mixovací lopatku (E) ve svislé poloze uprostřed víka a uzamkněte ji na místě zatočením proti směru hodinových ručiček tak, aby se jazýčky na napájecí základně zasunuly do otvorů víka (obr. 4). - Zavřete otvor k vkládání ingrediencí speciálním víkem (G) (obr. 5). - Nasaďte napájecí jednotku (H) na víko (F) a ujistěte se, zda je os motoru správně vložená v otvoru v horní části mixovací lopatky (obr. 6). POKYNY K POUŽITÍ DŮLEŽITÉ: před spuštěním zmrzlinovače se ujistěte, zda je správně sestavený a napájecí základna pevně připojena k víku. - Připojte spotřebič k elektrické síti. Stiskněte tlačítko napájení (P) k napájení spotřebiče; displej (L) zobrazí 60.00, což znamená, že počáteční provozní doba je 60 minut. - Na základě receptu, stiskněte tlačítko časovače (N) k nastavení doby provozu: opakovaným stisknutím tlačítka nastavte požadovanou dobu (10, 20, 30, 40, 50 a 60 minut) na displeji (L). - Nalijte předem připravenou směs přes otvor ve víku (F) (obr. 6). DŮLEŽITÉ: Abyste zabránili odpadu, ujistěte se, zda ingredience nepřekročí 80% kapacity odnímatelné nádoby (D). Pamatujte, že zmrzlina zvětšuje svůj objem během přípravy.

7 - Nyní stiskněte tlačítko start (O) k zapnutí spotřebiče a začne se příprava zmrzliny. Současně se spustí mixovací proces lopatkou (E), společně s chlazením, přes vnitřní kompresor a obě LED (I-M) se rozsvítí. - Pokud stisknete tlačítko napájení (P) během výroby zmrzliny, spotřebič se ihned přepne do odpočítávání tří minut, poté se opět zapne; funkce chlazení a mixování se spustí společně. Pokud během odpočítávání stisknete opět tlačítko napájení (P), funkce mixování se spustí ihned, zatímco funkce chlazení se spustí pouze po odpočtu. DŮLEŽITÉ: pokud nastane výpadek proudu nebo spotřebič odpojíte od elektrické energie během výroby zmrzliny, funkce automatického odpočítávání se neaktivuje. Doporučujeme spuštění spotřebiče po 3 minutách, v opačném případě se přepne do ochranného režimu kompresoru. - Po dokončení dvou procesů a zmrzlina je hotova, spotřebič se automaticky zastaví a zazní akustický signál 10-krát. Displej (L) zobrazí k zobrazení konce odpočítávání. DŮLEŽITÉ: Nikdy nesundávejte napájecí jednotku (H) během výroby zmrzliny. - Stiskněte tlačítko stop (O) a odpojte spotřebič. - Sejměte napájecí jednotku (H) a víko (F), otočením proti směru hodinových ručiček a vyjímatelnou nádobu (D). Dejte hotovou zmrzlinu do jiné nádoby, pomocí plastové naběračky (R) (obr. 7); nikdy nepoužívejte kovové náčiní, neboť může poškodit vyjímatelnou nádobu (D). - Pokud po dalších 10 minutách po dokončení procesu výroby zmrzliny zazní akustický signál 10 krát, spotřebič nevypnete stisknutím tlačítka stop (O), spustí se funkce prodlouženého chlazení, aby se zmrzlina netopila.

8 Funkce prodlouženého chlazení Spotřebič aktivuje tuto funkci (bez mixování) na 10 minut každých 10 minut celkově 1 hodinu před vrácením do počátečního stavu (zapnutý spotřebič ale není v provozu). DŮLEŽITÉ: odpojte spotřebič během servírování zmrzliny, abyste zabránili úrazu elektrickým proudem. Nastavení během provozu - K zastavení činnosti stiskněte tlačítko start/stop (O) na 3 sekundy, nebo stiskněte tlačítko napájení (P) jednou během procesu výroby zmrzliny. - Pokud je spotřebič v provozu, lze prodloužit dobu provozu podle potřeby opakovaným stisknutím tlačítka časovače (N); každým stisknutím tlačítka přidáte 10 minut až do celkově 60 minut. Dobu lze pouze prodloužit, nikoli zkrátit. Jak prodloužit činnost (po výrobě zmrzliny). Pro hustší zmrzlinu, po uplynutí dříve nastavené doby a zastavení spotřebiče a vrácení do původního stavu, lze přidat čas 10, 20, 30, 40, 50, 60 minut stisknutím tlačítka časovače (N) a poté tlačítkem start/stop (O). Tímto způsobem se spotřebič opět spustí na požadovanou dobu a poté se zastaví a vrátí do funkce prodlouženého chlazení proto, aby se zmrzlina neroztopila. ČIŠTĚNÍ UPOZORNĚNÍ: NIKDY NEDÁVEJTE NAPÁJECÍ ZÁKLADNU SPOTŘEBIČE, ZÁSTRČKU ANI PŘÍVODNÍ KABEL DO VODY ANI JINÝCH TEKUTIN. VYČISTĚTE VLHKOU UTĚRKOU. UPOZORNĚNÍ: ODPOJTE PŘÍVODNÍ KABEL OD ELEKTRICKÉ SÍTĚ PŘED NASAZENÍM NEBO SEJMUTÍM PŘÍSLUŠENSTVÍ A PŘED ČIŠTĚNÍM. DŮLEŽITÉ: K prodloužení životnosti zmrzlinovače nikdy nemyjte jeho díly v myčce nádobí.

9 Demontujte spotřebič podle dříve uvedeného postupu. Opláchněte vyjímatelnou nádobu (D), mixovací lopatku (E), víko (F), odměrku (Q) a naběračku (R) v teplé vodě se saponátem. Poté důkladně vysušte. Vyčistěte pevnou nádobu (C), napájecí jednotku (H) a tělo spotřebiče (A) vlhkou utěrkou. RECEPTY Vanilková zmrzlina Pro 10 porcí (1/2 šálku): 1 šálek plnotučného mléka 3/4 šálku krystalového cukru 2 šálky smetany 1/2 čajové lžičky čistého vanilkového extraktu pro vůni. V nádobě smíchejte mléko a cukr šlehačem, dokud se cukr nerozpustí (přibližně 1-2 minuty na nízké rychlosti). Vmíchejte smetanu a vanilku. Zapněte spotřebič, nalijte směs do vyjímatelné nádoby (D) přes otvor ve víku (F), poté nechte mixovat približně 40 minut. Obměny: - Mátová vůně: přidejte lžičky mátového sirupu namísto vanilky. - Mátové čokoládové vločky: přidejte 100 g čistých nebo slazených čokoládových lupínků. - Ořechy: rozpusťte 50 g nesoleného másla v pánvi. Přidejte šálek nasekaných ořechů a 1/4 čajové lžičky soli. Ohřejte na střední teplotě, dokud ořechy jemně nezhnědnou. Nechte okapat máslo, nechte ořechy vychladnout a přidejte do zmrzliny během posledních 5 minut míchání. - Sušenky a smetana: přidejte 3/4 šálku vanilkových nebo čokoládových sušenek do směsi.

10 Jednoduchá čokoládová zmrzlina Pro 10 porcí (1/2 šálku): 1 šálek plnotučného mléka 1/2 šálku krystalového cukru 240 g obyčejných nebo slazených čokoládových vloček 1.5 šálku smetany 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu Přiveďte mléko do varu. Použijte mixér s kovovou čepelí k jemnému semletí cukru a čokolády. Přidejte do vařícího mléka, smíchejte dokud není směs hladká, poté dejte do nádoby a nechte zchladit. Smíchejte smetanu a vanilkový extrakt. Zapněte spotřebič, nalijte směs do vyjímatelné nádoby (D) přes otvor ve víčku (F), nechte mixovat přibližně 40 minut. Obměny: - Čokoláda a mandle: přidejte 1/2 čajové lžičky mandlového extraktu do vanilky. Přidejte 1/2-3/4 šálku mletých mandlí nebo čokolády s mandlemi během posledních 5-10 minut chlazení. - Sušenky a čokoláda: přidejte 1/2 šálku křehkých sušenek během posledních 5 minut chlazení. - Čokoláda a karamel: přidejte 1/2-1 šálku nasekaných karamelek během posledních 5 minut chlazení. Zmrzlina s čerstvými jahodami Pro 10 porcí (1/2 šálku): 250 g čerstvých zralých jahod, umyté a nasekané na malé kousky 1,5 lžičky citrónové šťávy 1 šálek cukru 1 šálek plnotučného mléka 2 šálky smetany 1 čajová lžička vanilkového extraktu Do malé nádoby dejte jahody, citronovou šťávu a 1/3 šálku cukru. Důkladně smíchejte a nechte jahody namočené v šťávě 2 hodiny. V nádobě střední velikosti smíchejte mléko a cukr ručním mixérem, dokud se cukr nerozpustí (přibližně 1-2 minuty na nízké rychlosti). Smíchejte smetanu a vanilku. Rozmixujte jahody a přidejte do směsi. Zapněte spotřebič, nalijte směs do vyjímatelné nádoby (D) přes otvor ve víčku (F), poté nechte chladit 40 minut.

11 Poznámka: zmrzlina bude vypadat růžově; pro silnější barvu přidejte pár kapek červeného barviva. Obměny: - Jahody lze nahradit jiným čerstvým ovocem nebo sirupem (maliny, ostružiny, broskve, meloun, ananas, apod....) Čerstvý citronový sorbet Pro 10 porcí (1/2 šálku): 2 šálky cukru 2 šálky vody 1 šálek čerstvé citronové šťávy 1 lžíce jemně nasekané citronové kůry Smíchejte cukr a vodu v střední nádobě a přiveďte do varu na střední teplotě. Snižte teplotu na minimum bez míchání, dokud se cukr nerozpustí (přibližně 3-5 minut). Nechte vychladit (toto je základní sirup, který můžete udělat ve větším množství pro výrobu čerstvých citronových sorbetů; uložte v mrazáku). Po ochlazení sirupu, smíchejte citronovou šťávu a kůru. Zapněte spotřebič, nalijte směs do vyjímatelné nádoby (D) přes otvor (F), poté nechte mixovat přibližně 40 minut. Obměny: - Růžový grapefruitový sorbet: nahraďte citron šálkem čerstvé grapefruitové šťávy a kůži z citronu nahraďte kůží z grapefruitu. - Pomerančový sorbet: nahraďte citron šálkem čerstvé pomerančové šťávy a kůži z citronu nahraďte kůží z pomeranče. Čokoládová jogurtová zmrzlina Pro 10 porcí (1/2 šálku): 1 šálka čerstvého mléka 180 g obyčejných/mléčných čokoládových lupínků, apod... 2 šálky nízkotučného vanilkového jogurtu 1/4 šálku cukru. Nalijte mléko a čokoládu do mixéru s kovovými noži a mixujte (přibližně sekund). Přidejte jogurt a cukr a mixujte společně přibližně 15 sekund. Zapněte spotřebič, nalijte směs do nádoby (D) přes otvor (F), poté nechte mixovat přibližně 40 minut.

12 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY Záruka na tento spotřebič představuje 24 měsíců od data zakoupení. Tato záruka platí pouze tehdy, pokud je doložena dokladem o zakoupení. Záruka zahrnuje výměnu nebo opravu částí spotřebiče, které se poškodí z důvodu poruch ve výrobě spotřebiče. Po uplynutí záruční doby bude spotřebič opraven za poplatek. Výrobce neodpovídá za poškození nebo úrazy osob, zvířat z důvodu nesprávného použití spotřebiče a nedodržení pokynů v návodu k použití. Omezení Všechna práva této záruky ztrácí platnost z naší strany, pokud byl spotřebič: - používán neoprávněnou osobou - nesprávně používán, skladován nebo přenášen. Záruka se netýká poškození vnějšího vzhledu nebo jiných, které nebrání standardní obsluze. Kontakt na servis ČERTES spol. s r.o. 28 října 35/ LIBEREC 7 Tel./fax příjem oprav- servis. Tel./fax náhradní díly Mobil: , , Pracovní doba 8-16,30 www: certes.info, e- mail: certes@certes.info

13 Informace pro užívatele k likvidaci elektrických a elektronických zařízení (domácnosti) Tento symbol na produktech anebo v průvodních dokumentech znamená, že použité elektrické a elektronické výrobky nesmí být přidány do běžného komunálního odpadu. Ke správné likvidaci, obnově a recyklaci doručte tyto výrobky na určená sběrná místa, kde budou přijata zdarma. Alternativně v některých zemích můžete vrátit své výrobky místnímu prodejci při koupi ekvivalentního nového produktu. Správnou likvidací tohoto produktu pomůžete zachovat cenné přírodní zdroje a napomáháte prevenci potenciálních negativních dopadů na životní prostředí a lidské zdraví, čož by mohly být důsledky nesprávné likvidace odpadů. Další podrobnosti si vyžádejte od místního úřadu nebo nejbližšího sběrného místa. Při nesprávné likvidaci tohoto druhu odpadu mohou být v souladu s národními předpisy uděleny pokuty. Pro podnikové uživatele v zemích Evropské unie Chcete-li likvidovat elektrická a elektronická zařízení, vyžádejte si potřebné informace od svého prodejce nebo dodavatele. Informace k likvidaci v ostatních zemích mimo Evropskou unii Tento symbol je platný jen v Evropské unii. Chcete-li tento výrobek zlikvidovat, vyžádejte si potřebné informace o správném způsobu likvidace od místních úřadů nebo od svého prodejce.

14 Zmrzlinovač Návod na obsluhu

15 Obr. 2 Obr. 1 Obr. 3 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7

16 DÔLEŽITÉ UPOZORNENIA PREČÍTAJTE SI TIETO POKYNY PRED POUŽITÍM. Pri použití elektrických spotrebičov musíte dodržiavať základné bezpečnostné pravidlá: 1. Uistite sa, či napätie v elektrickej sieti zodpovedá napätiu na výrobnom štítku spotrebiča. 2. Nikdy nenechávajte spotrebič bez dozoru, ak je pripojený k elektrickej sieti; odpojte po každom použití. 3. Nikdy nedávajte spotrebič do blízkosti zdroja tepla. 4. Spotrebič postavte počas použitia na rovný, stabilný povrch. 5. Nikdy nenechávajte spotrebič vystavený poveternostným vplyvom (dážď, slnko, atď...). 6. Zabráňte kontaktu napájacieho kábla s horúcimi povrchmi. 7. Tento spotrebič nie je určený pre použitie osobami (vrátane detí) so zníženými fyzickými, senzorickými alebo mentálnymi schopnosťami, alebo bez dostatočných skúseností a znalostí, ak nie sú pod dozorom osoby zodpovednej za ich bezpečnosť.. Nedovoľte deťom hrať sa so spotrebičom. 9. NIKDY NEDÁVAJTE ZÁKLADŇU SPOTREBIČA, ZÁSTRČKU ANI KÁBEL DO VODY ANI INÝCH TEKUTÍN. VYČISTITE VLHKOU UTIERKOU. 10. ODPOJTE SPOTREBIČ OD ELEKTRICKEJ SIETE PRED ZLOŽENÍM ALEBO NALOŽENÍM PRÍSLUŠENSTVA, PO POUŽITÍ A PRED ČISTENÍM. 11. Pred použitím sa uistite, či máte suché ruky. 12. Nikdy nenakláňajte spotrebič do viac ako 45 stupňov. 13. Postavte spotrebič najmenej 8 cm od iných predmetov pre dostatočnú cirkuláciu vzduchu. 14. Pred zapnutím spotrebiča sa uistite, či je správne poskladaný a či je základňa pripevnená k veku. 15. Ak zmrzlina alebo sorbet obsahujú čerstvé ingrediencie, tieto musíte spotrebovať do jedného týždňa. Zmrzlina chutí lepšie studená. 16. Ak zmrzlina alebo sorbet obsahujú surové vajcia, nedávajte ju deťom, tehotným ženám ani starším osobám.

17 17. Nikdy nedávajte ingrediencie do mrazničky na predchladenie, mixovacia lopatka by sa mohla zablokovať pred dokončením zmrzliny. 18. Používajte zmrzlinovač len s nasadeným vekom. 19. Nikdy nezapínajte spotrebič, ak je prázdny. 20. NIKDY SA NEDOTÝKAJTE POHYBLIVÝCH ČASTÍ. 21. Držte prsty, náradie atď. v bezpečnej vzdialenosti od odnímateľnej nádoby, ak je spotrebič v prevádzke; znížite riziko zranenia alebo poškodenia. NIKDY NEPOUŽÍVAJTE OSTRÉ ANI KOVOVÉ NÁRADIE VO VNÚTRI NÁDOBY. Tieto môžu spotrebič poškodiť. Používajte gumové alebo drevené náradie, ak je spotrebič vypnutý. 22. Nikdy nedemontujte základňu počas prípravy zmrzliny. 23. na rozšírenie funkcie mrazenia po skončení výroby zmrzliny je nutné zložiť ihneď napájaciu základňu. 24. Na odpojenie spotrebiča uchopte zástrčku a odpojte od sieťovej zásuvky. Nikdy neťahajte za napájací kábel. 25. Nikdy nepoužívajte spotrebič, ak je poškodený napájací kábel alebo zástrčka, alebo samotný spotrebič; v takom prípade ho odneste do autorizovaného servisného strediska. 26. Aby ste zabránili možnému riziku, ak je poškodený napájací kábel, musí ho vymeniť výrobca, alebo servisný technik. 27. Tento spotrebič je určený len pre použitie v domácnosti a nie na komerčné účely. 28. Tento spotrebič vyhovuje 2006/95/EC a EMC 2004/108/EC smerniciam. 29. Akékoľvek zmeny nepovolené výrobcom môžu viesť k strate práva užívateľa na obsluhu spotrebiča. 30. V prípade likvidácie starého spotrebiča ho učiňte nepoužiteľným odrezaním napájacieho kábla. Taktiež zlikvidujte všetky diely, ktoré môžu predstavovať možné riziko pre deti. 31. Obalové materiály nenechávajte v dosahu detí, pretože predstavujú možné riziko. ODLOŽTE SI TIETO POKYNY NA BEZPEČNOM MIESTE.

18 POPIS SPOTREBIČA OBR. 1 A Telo spotrebiča B Ovládací panel C Pevná nádoba D Vyberateľná nádoba E Mixovacia lopatka F Veko G Veko pre vkladanie ingrediencií H Napájacia jednotka I LED kontrolka chladenia L Displej M LED kontrolka mixovania N Tlačidlo časovača O Tlačidlo Start/Stop P Tlačidlo zapnutia Q Odmerka R Naberačka zmrzliny PRED VÝROBOU ZMRZLINY UPOZORNENIE: VŽDY ODPOJTE NAPÁJACÍ KÁBEL OD ELEKTRICKEJ SIETE PRED NASADENÍM ALEBO ZLOŽENÍM PRÍSLUŠENSTVA ALEBO PRED ČISTENÍM SPOTREBIČA. - Opláchnite všetky diely pred použitím, ktoré prichádzajú do kontaktu s potravinami: pevná nádoba (C), vyberateľná nádoba (D), mixovacia lopatka (E), veko (F), odmerka (Q) a naberačka (R). - Pripravte ingrediencie podľa receptu a zmiešajte spoločne vo veľkej mise. DÔLEŽITÉ: Pre zaručenie správnej funkcie spotrebiča je nutné pridať zmes 15 cc vody a 15 cc alkoholu medzi pevnú a vyberateľnú nádobu. DÔLEŽITÉ: nie je nutné schladzovať nádobu v mrazničke, pretože zmrzlinovač má vnútorný kompresor, ktorý schladí ingrediencie na zmrzlinu.

19 POSKLADANIE SPOTREBIČA UPOZORNENIE: VŽDY ODPOJTE NAPÁJACÍ KÁBEL OD ELEKTRICKEJ SIETE PRED NASADENÍM ALEBO ZLOŽENÍM PRÍSLUŠENSTVA A PRED ČISTENÍM SPOTREBIČA. DÔLEŽITÉ: Spotrebič používajte vo zvislej polohe a na rovnom povrchu pre najlepšiu funkčnosť kompresora. - Vložte vyberateľnú nádobu (D) do pevnej (C) v spotrebiči (obr. 2). - Vložte mixovaciu lopatku (E) do vyberateľnej nádoby (D) (obr. 3). - Nasaďte veko (F) na telo spotrebiča, držte mixovaciu lopatku (E) vo zvislej polohe uprostred veka a uzamknite ju na mieste zatočením proti smeru hodinových ručičiek tak, aby sa jazýčky na napájacej základni zasunuli do otvorov veka (obr. 4). - Zatvorte otvor pre vkladanie ingrediencií špeciálnym vekom (G) (obr. 5). - Nasaďte napájaciu jednotku (H) na veko (F) a uistite sa, či je os motora správne vložená v otvore v hornej časti mixovacej lopatky (obr. 6). POKYNY NA POUŽITIE DÔLEŽITÉ: pred spustením zmrzlinovača sa uistite, či je správne poskladaný a napájacia základňa a pevne pripojená k veku. - Pripojte spotrebič k elektrickej sieti. Stlačte tlačidlo napájania (P) pre napájanie spotrebiča; displej (L) zobrazí 60.00, čo znamená, že počiatočný čas prevádzky je 60 minút. - Na základe receptu, stlačte tlačidlo časovača (N) pre nastavenie času prevádzky: opakovaným tlačením tlačidla nastavte požadovaný čas (10, 20, 30, 40, 50 a 60 minút) na displeji (L). - Nalejte vopred pripravenú zmes cez otvor vo veku (F) (obr. 6). DÔLEŽITÉ: Aby ste zabránili odpadu, uistite sa, či ingrediencie neprekročia 80% kapacity odnímateľnej nádoby (D). Pamätajte, že zmrzlina zväčšuje svoj objem počas prípravy.

20 - Teraz stlačte tlačidlo Start (O) pre zapnutie spotrebiča a začne sa príprava zmrzliny. Súčasne sa spustí mixovací proces lopatkou (E), spoločne s chladením, cez vnútorný kompresor a obe LED (I-M) sa rozsvietia. - Ak stlačíte tlačidlo napájania (P) počas výroby zmrzliny, spotrebič sa ihneď prepne do odpočítavania troch minút, potom sa opäť zapne; funkcie chladenia a mixovania sa spustia spoločne. Ak počas odpočítavania stlačíte opäť tlačidlo napájania (P), funkcia mixovania sa spustí ihneď, zatiaľ čo funkcia chladenia sa len po odpočítaní. DÔLEŽITÉ: ak nastane výpadok prúdu alebo spotrebič odpojíte od elektrickej energie počas výroby zmrzliny, funkcia automatického odpočítavania sa neaktivuje. Odporúčame spustenie spotrebiča po 3 minútach, v opačnom prípade sa prepne do ochranného režimu kompresora. - Po dokončení dvoch procesov a zmrzlina je hotová, spotrebič sa automaticky zastaví a zaznie akustický signál 10-krát. Displej (L) zobrazí pre zobrazenie konca odpočítavania. DÔLEŽITÉ: Nikdy neskladajte napájaciu jednotku (H) počas výroby zmrzliny. - Stlačte tlačidlo stop (O) a odpojte spotrebič. - Zložte napájaciu jednotku (H) a veko (F), otočením proti smeru hodinových ručičiek a vyberateľnú nádobu (D). Dajte hotovú zmrzlinu do inej nádoby, pomocou plastovej naberačky (R) (obr. 7); nikdy nepoužívajte kovové náradie, pretože môže poškodiť vyberateľnú nádobu (D). - Ak po ďalších 10 minútach po dokončení procesu výroby zmrzliny zaznie akustický signál 10 krát, spotrebič nevypnete stlačením tlačidla stop (O), spustí sa funkcia predĺženého chladenia, aby sa zmrzlina netopila.

21 Funkcia predĺženého chladenia Spotrebič aktivuje túto funkciu (bez mixovania) na 10 minút každých 10 minút celkovo 1 hodinu pred vrátením do počiatočného stavu (zapnutý spotrebič ale nie je v prevádzke). DÔLEŽITÉ: odpojte spotrebič počas servírovania zmrzliny, aby ste zabránili úrazu elektrickým prúdom. Nastavenie počas prevádzky - Pre zastavenie činnosti stlačte tlačidlo start/stop (O) na 3 sekundy, alebo stlačte tlačidlo napájania (P) raz počas procesu výroby zmrzliny. - Ak je spotrebič v prevádzke, je možné predĺžiť čas prevádzky podľa potreby opakovaným stlačením tlačidla časovača (N); každým stlačením tlačidla pridáte 10 minút až do celkovo 60 minút. Čas je možné predĺžiť, nie skrátiť. Ako predĺžiť činnosť (po výrobe zmrzliny). Pre hustejšiu zmrzlinu, po uplynutí skôr nastaveného času a zastavení spotrebiča a vrátení do pôvodného stavu, je možné pridať čas 10, 20, 30, 40, 50, 60 minút stlačením tlačidla časovača (N) a potom tlačidlom start/stop (O). Týmto spôsobom sa spotrebič opäť spustí na požadovaný čas a potom sa zastaví a vráti do funkcie predĺženého chladenia preto, aby sa zmrzlina neroztopila. ČISTENIE UPOZORNENIE: NIKDY NEDÁVAJTE NAPÁJACIU ZÁKLADŇU SPOTREBIČA, ZÁSTRČKU ANI NAPÁJACÍ KÁBEL DO VODY ANI INÝCH TEKUTÍN. VYČISTITE VLHKOU UTIERKOU. UPOZORNENIE: ODPOJTE NAPÁJACÍ KÁBEL OD ELEKTRICKEJ SIETE PRED NASADENÍM ALEBO ZLOŽENÍM PRÍSLUŠENSTVA A PRED ČISTENÍM. DÔLEŽITÉ: Na predĺženie životnosti zmrzlinovača nikdy neumývajte jeho diely v umývačke riadu.

22 Demontujte spotrebič podľa skôr uvedeného postupu. Opláchnite vyberateľnú nádobu (D), mixovaciu lopatku (E), veko (F), odmerku (Q) a naberačku (R) v teplej vode so saponátom. Potom dôkladne vysušte. Vyčistite pevnú nádobu (C), napájaciu jednotku (H) a telo spotrebiča (A) vlhkou utierkou. RECEPTY Vanilková zmrzlina Pre 10 porcií (1/2 šálky): 1 šálka plnotučného mlieka 3/4 šálky kryštálového cukru 2 šálky smotany 1/2 čajové lyžičky čistého vanilkového extraktu pre vôňu. V nádobe zmiešajte mlieko a cukor šľahačom, kým sa cukor nerozpustí (približne 1-2 minúty na nízkej rýchlosti). Vmiešajte smotanu a vanilku. Zapnite spotrebič, nalejte zmes do vyberateľnej nádoby (D) cez otvor vo veku (F), potom nechajte mixovať približne 40 minút. Obmeny: - Mätová vôňa: pridajte lyžičky mätového sirupu namiesto vanilky. - Mätové čokoládové vločky: pridajte 100 g čistých alebo sladených čokoládových lupienkov. - Orechy: rozpustite 50 g nesoleného masla v panvici. Pridajte šálku nasekaných orechov a 1/4 čajovej lyžičky soli. Ohrejte na strednej teplote, kým orechy jemne nezhnednú. Nechajte odkvapkať maslo, nechajte orechy vychladnúť a pridajte do zmrzliny počas posledných 5 minút miešania. - Sušienky a smotana: pridajte 3/4 šálky vanilkových alebo čokoládových sušienok do zmesi.

23 Jednoduchá čokoládová zmrzlina Pre 10 porcií (1/2 šálky): 1 šálka plnotučného mlieka 1/2 šálky kryštálového cukru 240 g obyčajných alebo sladených čokoládových vločiek 1.5 šálky smotany 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu Priveďte mlieko do varu. Použite mixér s kovovou čepeľou na jemné zomletie cukru a čokolády. Pridajte do vriaceho mlieka, zmiešajte, kým nie je zmes hladká, potom dajte do nádoby a nechajte schladiť. Zmiešajte smotanu a vanilkový extrakt. Zapnite spotrebič, nalejte zmes do vyberateľnej nádoby (D) cez otvor vo veku (F), nechajte mixovať približne 40 minút. Obmeny: - Čokoláda a mandle: pridajte 1/2 čajovej lyžičky mandľového extraktu do vanilky. Pridajte 1/2-3/4 šálky mletých mandlí alebo čokolády s mandľami počas posledných 5-10 minút chladenia. - Sušienky a čokoláda: pridajte 1/2 šálky krehkých sušienok počas posledných 5 minút chladenia. - Čokoláda a karamel: pridajte 1/2-1 šálky nasekaných karameliek počas posledných 5 minút chladenia. Zmrzlina s čerstvými jahodami Pre 10 porcií (1/2 šálky): 250 g čerstvých zrelých jahôd, umyté a nasekané na malé kúsky 1,5 lyžičky citrónové šťavy 1 šálka cukru 1 šálka plnotučného mlieka 2 šálky smotany 1 čajová lyžička vanilkového extraktu Do malej nádoby dajte jahody, citrónovú šťavu a 1/3 šálky cukru. Dôkladne zmiešajte a nechajte jahody namočené v šťave 2 hodiny. V nádobe strednej veľkosti zmiešajte mlieko a cukor ručným mixérom, kým sa cukor nerozpustí (približne 1-2 minúty na nízkej rýchlosti). Zmiešajte smotanu a vanilku. Rozmixujte jahody a pridajte do zmesi. Zapnite spotrebič, nalejte zmes do vyberateľnej nádoby (D) cez otvor vo veku (F), potom nechajte chladiť 40 minút.

24 Poznámka: zmrzlina bude vypadať ružovo; pre silnejšiu farbu pridajte pár kvapiek červeného farbiva. Obmeny: - Jahody môžete nahradiť iným čerstvým ovocím alebo sirupom (maliny, černice, broskyne, melón, ananás, atď....) Čerstvý citrónový sorbet Pre 10 porcií (1/2 šálky): 2 šálky cukru 2 šálky vody 1 šálka čerstvej citrónovej šťavy 1 lyžica jemne nasekanej citrónovej kôry Zmiešajte cukor a vodu v strednej nádobe a priveďte do varu na strednej teplote. Znížte teplotu na minimum bez miešania, kým sa cukor nerozpustí (približne 3-5 minút). Nechajte vychladiť (toto je základný sirup, ktorý môžete urobiť vo väčšom množstve pre výrobu čerstvých citrónových sorbetov; uložte v mrazničke). Po ochladení sirupu, zmiešajte citrónovú šťavu a kôru. Zapnite spotrebič, nalejte zmes do vyberateľnej nádoby (D) cez otvor (F), potom nechajte mixovať približne 40 minút. Obmeny: - Ružový grapefruitový sorbet: nahraďte citrón šálky čerstvej grapefruitové šťavy a kožou z citróna nahraďte kožou z grapefruitu. - Pomarančový sorbet: nahraďte citrón šálky čerstvej pomarančovej šťavy a kožu z citróna nahraďte kožou z pomaranča. Čokoládová jogurtová zmrzlina Pre 10 porcií (1/2 šálky): 1 šálka čerstvého mlieka 180 g obyčajných/mliečnych čokoládových lupienkov, atď... 2 šálky nízkotučného vanilkového jogurtu 1/4 šálky cukru. Nalejte mlieko a čokoládu do mixéra s kovovými nožmi a mixujte (približne sekúnd). Pridajte jogurt a cukor a mixujte spoločne približne 15 sekúnd. Zapnite spotrebič, nalejte zmes do nádoby (D) cez otvor (F), potom nechajte mixovať približne 40 minút.

25 Záručné podmienky Záruka na tento spotrebič predstavuje 24 mesiacov od dátumu zakúpenia. Táto záruka platí len vtedy, ak je doložená dokladom o zakúpení. Záruka zahŕňa výmenu alebo opravu častí spotrebiča, ktoré sa poškodia z dôvodu porúch vo výrobe spotrebiča. Po uplynutí záručnej doby bude spotrebič opravený za poplatok. Výrobca nezodpovedá za poškodenia alebo úrazy osôb, zvierat z dôvodu nesprávneho použitia spotrebiča a nedodržania pokynov v návode na obsluhu. Obmedzenie Všetky práva tejto záruky strácajú platnosť z našej strany, ak bol spotrebič: - používaný neoprávnenou osobou - nesprávne používaný, skladovaný alebo prenášaný. Záruka sa netýka poškodení vonkajšieho vzhľadu alebo iných, ktoré nebránia štandardnej obsluhe. Kontakt na servis ČERTES SK, s.r.o. Priehrada č Horný Hričov. tel./fax: , 173 Pracovná doba Po-Pia. 9:00-15:00 certes@eslovakia.sk

26 Informácie o likvidácii opotrebovaného elektrického zariadenia (súkromné domácnosti) Tento symbol na produktoch a/alebo na priložených dokumentoch znamená, že sa pri likvidácii nesmú elektrické a elektronické zariadenia miešať so všeobecným domácim odpadom. V záujme správneho obhospodarovania, obnovy a recyklácie odvezte, prosím, tieto produkty na určené zberné miesta, kde budú prijaté bez poplatku. V niektorých krajinách je možné tieto produkty vrátiť priamo miestnemu maloobchodu v prípade, ak si objednáte podobný nový výrobok. Správna likvidácia týchto produktov pomôže ušetriť hodnotné zdroje a zabrániť možným negatívnym vplyvom na ľudské zdravie a prostredie, ktoré môžu inak vzniknúť v dôsledku nesprávneho zaobchádzania s odpadom. Bližšie informácie o najbližšom zbernom mieste získate na miestnom úrade. V prípade nesprávnej likvidácie odpadu môžu byť uplatnené pokuty v súlade s platnou legislatívou. Pre právnické osoby v Európskej únii Ak potrebujete zlikvidovať opotrebované elektrické a elektronické zariadenia, bližšie informácie získate od svojho miestneho predajcu alebo dodávateľa. Informácie o likvidácii v krajinách mimo Európskej únie Tento symbol je platný len v Európskej únii. Ak si želáte zlikvidovať toto zariadenie, obráťte sa na miestny úrad alebo predajcu a poinformujte sa o správnom spôsobe likvidácie tohto typu odpadu.

WP 2. Návod k použití

WP 2. Návod k použití WP 2 CZ Návod k použití Obecné Tento spotřebič je pouze pro použití v domácnosti a nikoliv pro komerční využití. Přečtěte si pokyny a odložte si je na bezpečném místě. Při předání spotřebiče další osobě

Více

HM 2. Ruční mixér. Návod k použití

HM 2. Ruční mixér. Návod k použití HM 2 Ruční mixér CZ Návod k použití Ovládání Madlo vysunutí vysunutí Tělo Šlehací nástavce Hnětací nástavce Rychlost Regulace rychlosti TURBO zapnutí/ vypnutí Všeobecné Tento spotřebič je určený pouze

Více

KH 2. Termoventilátor s oscilací. Návod k použití

KH 2. Termoventilátor s oscilací. Návod k použití KH 2 Termoventilátor s oscilací CZ Návod k použití Tento spotřebič není určený pro použití osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, senzorickými nebo mentálními schopnostmi, nebo bez dostatečných

Více

Halogenový ohřívač. Návod k obsluze

Halogenový ohřívač. Návod k obsluze Halogenový ohřívač 436 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

Jogurtovač JM 1. Návod k použití

Jogurtovač JM 1. Návod k použití Jogurtovač JM 1 CZ Návod k použití Spotřebič je určený pouze pro použití v domácnosti. Přečtěte si pozorně návod k použití a odložte si jej na bezpečném místě. Bezpečnostní pokyny: Spotřebič připojujte

Více

Pohlcovač vlhkosti. Návod k použití

Pohlcovač vlhkosti. Návod k použití Pohlcovač vlhkosti 590 CZ Návod k použití UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ použití v budoucnosti.

Více

VG 200 Stolní gril. Návod k použití

VG 200 Stolní gril. Návod k použití VG 200 Stolní gril CZ Návod k použití Všeobecné Tento spotřebič je určený pro soukromé použití, nikoliv na komerční účely. Přečtěte si tento návod pozorně před použitím a odložte si jej na bezpečném místě.

Více

HM-843 Mixér Návod k obsluze

HM-843 Mixér Návod k obsluze HM-843 Mixér Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pro zamezení poruch si tento Návod k použití pečlivě

Více

Sada pro manikůru a pedikůru

Sada pro manikůru a pedikůru Sada pro manikůru a pedikůru M 287 CZ Návod k použití UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

Výrobník zmrzliny a jogurtovač

Výrobník zmrzliny a jogurtovač Výrobník zmrzliny a jogurtovač Návod k použití Obr. 1 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ NENÍ

Více

Ohřívač. Návod k obsluze

Ohřívač. Návod k obsluze Ohřívač 437 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití. VAROVÁNÍ

Více

Masážní přístroj. m 286. Návod k obsluze

Masážní přístroj. m 286. Návod k obsluze Masážní přístroj m 286 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny - Pro zamezení poruch si tento

Více

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze Ohřívač s ventilátorem SAHARA 452-453 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

MOD. 638. Zmrzlinovač. Návod k použití

MOD. 638. Zmrzlinovač. Návod k použití MOD. 638 Zmrzlinovač Návod k použití 10 1 2 9 3 4 5 6 8 7 Obr. 1 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

E 120. Odšťavňovač. Návod k použití

E 120. Odšťavňovač. Návod k použití E 120 Odšťavňovač CZ Návod k použití Všeobecné Tento spotřebič je určený pouze pro soukromé použití a nesmí se používat na komerční účely. Přečtěte si tento návod pozorně a odložte si jej na bezpečném

Více

Elektrický lapač hmyzu. zak 630, 640. Návod k obsluze

Elektrický lapač hmyzu. zak 630, 640. Návod k obsluze Elektrický lapač hmyzu zak 630, 640 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

Zastříhávač vlasů ARM 377. Návod k obsluze

Zastříhávač vlasů ARM 377. Návod k obsluze Zastříhávač vlasů ARM 377 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

CT 1800/E CT 1810 CT 3010

CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 3010 CT 1810 CZ Návod k použití Pokyny k použití Blahopřejeme Vám, zvolili jste speciální Ceran varnou desku! Před použitím doporučujeme, abyste si pozorně přečetli následující

Více

MOD. 181. Palačinkovač. Návod k obsluze

MOD. 181. Palačinkovač. Návod k obsluze MOD. 181 Palačinkovač Návod k obsluze CZ 1 3 4 2 5 6 Obr. Fig. 1 Obr. 2 Obr. 3 Vysoké napětí Nesundávejte kryty! Uvnitř se nachází vysoké napětí Důležitá varování TOTO ZAŘÍZENÍ NENÍ HRAČKA. JE URČENÉ PRO

Více

Zmrzlinovač TK 90. Návod k použití

Zmrzlinovač TK 90. Návod k použití Zmrzlinovač TK 90 CZ Návod k použití 1 Základna 2 Pohon motoru 3 Odnímatelný kryt 4 Vstup vzduchu 5 Ovládací panel 6 Odnímatelná nádoba 7 Lopatka Varování 8 Lžička 9 Časovač 10 Tlačítko časovače 11 Tlačítko

Více

DF 120. Fritéza. Návod k použití

DF 120. Fritéza. Návod k použití DF 120 Fritéza CZ Návod k použití Víko Termostat Madlo Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem Otvírání víka Bezpečnostní informace Připojte spotřebič k elektrické síti podle parametrů na výrobním štítku.

Více

Manikúra a pedikúra M 288. Návod k obsluze

Manikúra a pedikúra M 288. Návod k obsluze Manikúra a pedikúra M 288 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

VG 300 Barbecue gril. Návod k použití

VG 300 Barbecue gril. Návod k použití VG 300 Barbecue gril CZ Návod k použití Madlo Kryt Grilovací rošt Termostat Odkapávací miska Spodní kryt Noha Podstavec Tento spotřebič je určený pouze pro použití v domácnosti, nikoli pro komerční účely.

Více

LB 4 Zvlhčovač vzduchu

LB 4 Zvlhčovač vzduchu LB 4 Zvlhčovač vzduchu CZ Návod k použití Tento spotřebič je pouze pro použití v domácnosti a nikoliv pro komerční využití. Odložte si tento návod na bezpečném místě. Bezpečnostní informace Připojte spotřebič

Více

made in China Návod na obsluhu Kulma na vlasy

made in China Návod na obsluhu Kulma na vlasy made in China Návod na obsluhu Kulma na vlasy 1 1 SUBLIM' TOUCH SURFACE 7 4 3 5 6 8 2 KULMA PRO 180 - SUBLIM TOUCH Pomocou kulmy Sublim touch značky Babyliss jednoducho vytvoríte vlny ako od profesionálneho

Více

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze Ohřívač s ventilátorem SAHARA 461-462 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

GZ-48 GZ-70. Termoelektrická chladnička. Návod k použití Návod na obsluhu

GZ-48 GZ-70. Termoelektrická chladnička. Návod k použití Návod na obsluhu GZ-48 GZ-70 CZ SK Termoelektrická chladnička Termoelektrická chladnička Návod k použití Návod na obsluhu 1 Děkujeme Vám za koupi tohoto výrobku. Před použitím Vaší nové chladničky si prosím přečtěte tento

Více

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522 Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN R-522 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

MIXÉR NA FRAPPÉ R-4410

MIXÉR NA FRAPPÉ R-4410 Návod k použití MIXÉR NA FRAPPÉ R-4410 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Shiatsu masážní přístroj pro chodidla FM-TS9. Návod k použití. S ohřevem

Shiatsu masážní přístroj pro chodidla FM-TS9. Návod k použití. S ohřevem FM-TS9 Shiatsu masážní přístroj pro chodidla S ohřevem Návod k použití PŘEČTĚTE SI VŠECHNY POKYNY PŘED POUŽITÍM. ODLOŽTE SI TYTO POKYNY PRO POUŽITÍ V BUDOUCNOSTI. Důležité bezpečnostní pokyny PŘI POUŽITÍ

Více

Čokoládová fontána FC 250. Návod k obsluze

Čokoládová fontána FC 250. Návod k obsluze Čokoládová fontána FC 250 Návod k obsluze 1 Šnek 2 Nádoba na čokoládu 3 Tělo spotřebiče 4 Zapnutí ohřevu 5 Kontrolka 6 Motor/tok POUZE PRO POUŽITÍ V DOMÁCNOSTI PŘED POUŽITÍM SPOTŘEBIČE SI PŘEČTĚTE TYTO

Více

Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5952

Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5952 Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5952 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Elektrická trouba. Návod k obsluze Návod na obsluhu

Elektrická trouba. Návod k obsluze Návod na obsluhu Elektrická trouba CZ SK 1 Návod k obsluze Návod na obsluhu Elektrická trouba Přečtěte si pozorně tento návod. Na zakoupený spotřebič se vztahuje 2letá záruka na výrobní vady vzniklé při obsluze spotřebiče

Více

DF 100. Fritéza. Návod k použití

DF 100. Fritéza. Návod k použití DF 100 Fritéza CZ Návod k použití Bezpečnostní informace Připojte spotřebič k elektrické síti podle parametrů na výrobním štítku. Spotřebič nepoužívejte, pokud je poškozený přívodní kabel nebo pokud zástrčka

Více

IK 23. Návod k použití

IK 23. Návod k použití IK 23 CZ Návod k použití Keramická plotna Základna Ovládací pole Funkční kontrolky Displej Tlačítko zapnutí Tlačítko funkcí Tlačítko plus/mínus Obecné Tento spotřebič je pouze pro použití v domácnosti

Více

118/1 Návod k obsluze

118/1 Návod k obsluze 118/1 Návod k obsluze Obr. 1 Obr. 2 Vysoké napětí Nesundávejte kryt! Uvnitř je vysoké napětí! DŮLEŽITÉ POKYNY Přečtěte si tyto pokyny před použitím. Pokud používáte elektrické spotřebiče, dodržujte následujících

Více

Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5741, R-5742

Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5741, R-5742 Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5741, R-5742 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Ruční mixér. Návod k použití HBS7750X CZ 01M Ruční mixér

Ruční mixér. Návod k použití HBS7750X CZ 01M Ruční mixér Ruční mixér Návod k použití HBS7750X CZ 01M-8833963200-4915-01 Ruční mixér 1 Přečtěte si prosím nejdříve tento návod k použití! Vážení zákazníci, Děkujeme za výběr spotřebiče značky Beko. Doufáme, že získáte

Více

Stolní mixér. Návod k použití TBN 7802 X 01M Stolní mixér

Stolní mixér. Návod k použití TBN 7802 X 01M Stolní mixér Návod k použití TBN 7802 X CZ 01M-8834013200-4315-01 1 Přečtěte si prosím nejdříve tento návod k použití! Vážení zákazníci, Děkujeme za výběr spotřebiče značky Beko. Doufáme, že získáte optimální výsledky

Více

Zkrášlovací sada na obličej

Zkrášlovací sada na obličej Zkrášlovací sada na obličej m 305 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

Elektrická past na komáry

Elektrická past na komáry Elektrická past na komáry 6S01 CZ 1 Návod k použití VAROVÁNÍ. UPOZORNĚNÍ: POZORNĚ SI PŘEČTĚTE POKYNY OBSAŽENÉ V TOMTO NÁVODU, NEBOŤ POSKYTUJÍ DŮLEŽITÉ INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE BEZPEČNÉ INSTALACE, POUŽITÍ

Více

Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473. Návod k obsluze

Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473. Návod k obsluze Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

PHSB 610 MJ. User s Manual Návod k obsluze Návod na obsluhu Használati útmutató Instrukcja obsługi

PHSB 610 MJ. User s Manual Návod k obsluze Návod na obsluhu Használati útmutató Instrukcja obsługi PHSB 610 MJ User s Manual Návod k obsluze Návod na obsluhu Használati útmutató Instrukcja obsługi Vážený zákazníku, děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe,

Více

TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A

TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A Návod k obsluze 1 Děkujeme za koupi našeho výrobku. Přečtěte si důkladně tento návod k použití před použitím spotřebiče a postupujte podle pokynů. Odložte si

Více

Vakuová balička potravin VK6

Vakuová balička potravin VK6 Vakuová balička potravin VK6 CZ 1 Návod k použití Vakuové uzavření Pokrmy se rychle kazí vlivem kyslíku, světla a teploty nad 0 C. Uskladnění pokrmu v chladničce prodlužuje jejich životnost. Výhody vakuového

Více

SMOOTHIE MIXÉR R-5741, R-5742

SMOOTHIE MIXÉR R-5741, R-5742 Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5741, R-5742 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Ventilátor Ventilátor

Ventilátor Ventilátor Ventilátor Ventilátor AR5B30 CZ SK 1 Návod k použití Návod na obsluhu Tento spotřebič smí používat děti od 8 let a starší a osoby s omezenými fyzickými, smyslovými nebo mentálními schopnostmi nebo bez

Více

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Návod k použití ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

IK 11 Indukce - Fondue - Wok

IK 11 Indukce - Fondue - Wok IK 11 Indukce - Fondue - Wok CZ Návod k použití Ovládací pole Sklokeramická plotna Základna Časovač Teplota Výkon Tlačítko zapnutí/vypnutí Obecné Tento spotřebič je pouze pro použití v domácnosti a nikoliv

Více

Vinotéka GZ 100/RD 100W. Návod k použití

Vinotéka GZ 100/RD 100W. Návod k použití Vinotéka GZ 100/RD 100W 1 Návod k použití Úvod Děkujeme za volbu a koupi vinotéky. Pro správné použití si přečtěte prosím pokyny před instalací a použitím. Abyste zabránili nežádoucímu poškození, odložte

Více

Ruční mixér. Návod k použití HBS5550W 01M Ruční mixér

Ruční mixér. Návod k použití HBS5550W 01M Ruční mixér Ruční mixér Návod k použití HBS5550W CZ 01M-8835073200-0317-04 Ruční mixér 1 Přečtěte si prosím nejdříve tento návod k použití! Vážení zákazníci, Děkujeme za výběr spotřebiče značky Beko. Doufáme, že získáte

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

Ruční mixér. Návod k použití HBS6702W CZ 01M Ruční mixér

Ruční mixér. Návod k použití HBS6702W CZ 01M Ruční mixér Ruční mixér Návod k použití HBS6702W Z 01M-8834363200-4915-01 Ruční mixér 1 Přečtěte si prosím nejdříve tento návod k použití! Vážení zákazníci, Děkujeme za výběr spotřebiče značky Beko. Doufáme, že získáte

Více

Mini trouba MODEL: 979. Návod k obsluze

Mini trouba MODEL: 979. Návod k obsluze Mini trouba MODEL: 979 Návod k obsluze 1 obr. 1 obr. 2 obr. 3 2 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘED POUŽITÍM SI PŘEČTĚTE TYTO POKYNY Zvyšte pozornost při použití elektrických spotřebičů a dodržujte následující

Více

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer CZ Návod k použití Zpěňovač mléka Milchaufschäumer Obsah Bezpečnost... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 5 Před prvním použitím... 5 Zpěnění mléka... 5 Horká čokoláda a instantní nápoje...

Více

Návod na použitie ŽEHLIACA KEFA HM-3016

Návod na použitie ŽEHLIACA KEFA HM-3016 Návod na použitie ŽEHLIACA KEFA HM-3016 Pred použitím tohto spotrebiča sa prosím, oboznámte s návodom na jeho obsluhu. Spotrebič používajte iba tak, ako je popísané v tomto návode na použitie. Návod uschovajte

Více

XB-9103 Kávomlýnek Návod k obsluze

XB-9103 Kávomlýnek Návod k obsluze XB-9103 Kávomlýnek Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny - Pro zamezení poruch si tento Návod k použití

Více

LR 6. Elektrostatický čistič vzduchu. Návod k použití

LR 6. Elektrostatický čistič vzduchu. Návod k použití LR 6 Elektrostatický čistič vzduchu CZ Návod k použití Všeobecné Tento elektrostatický čistič vzduchu odstraňuje následující z okolního vzduchu: Pyl Částice nečistot/roztoče Pachy Toner Elektrické pole

Více

MIXÉR NA FRAPPÉ R-447

MIXÉR NA FRAPPÉ R-447 Návod k použití MIXÉR NA FRAPPÉ R-447 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

MRAZNIČKA CCTUS 482 CCTUS 542 CCTUS 544. Návod k použití

MRAZNIČKA CCTUS 482 CCTUS 542 CCTUS 544. Návod k použití MRAZNIČKA CCTUS 482 CCTUS 542 CCTUS 544 Návod k použití 1 1. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tato varování jsou v zájmu Vaší bezpečnosti. Před instalací nebo použitím spotřebiče si je důkladně přečtěte. Vaše

Více

Ruční mixér. Návod k použití HBS6700W CZ 01M Ruční mixér

Ruční mixér. Návod k použití HBS6700W CZ 01M Ruční mixér Návod k použití HBS6700W CZ 01M-8832843200-4815-01 1 Přečtěte si prosím nejdříve tento návod k použití! Vážení zákazníci, Děkujeme za výběr spotřebiče značky Beko. Doufáme, že získáte optimální výsledky

Více

RÝŽOVAR RC-12. Návod k použití. Rýžovar RC-12

RÝŽOVAR RC-12. Návod k použití. Rýžovar RC-12 Návod k použití RÝŽOVAR RC-12 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Návod k použití ŽEHLÍCÍ KARTÁČ HM-3016

Návod k použití ŽEHLÍCÍ KARTÁČ HM-3016 Návod k použití ŽEHLÍCÍ KARTÁČ HM-3016 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

OBSAH TECHNICKÁ DATA PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

OBSAH TECHNICKÁ DATA PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, KLARSTEIN Nl31S \fl)i TEIN Nl31S \f l)i KLAR KLARSTEIN Nl31S \fl)i TEIN Nl31S \f l)i KLAR KLARSTEIN Nl31S \fl)i TEIN Nl31S \f l)i KLAR KLARSTEIN Nl31S \fl)i KLARSTEIN Kuchyňský robot 10006254 10006255

Více

Shiatzu masážní přístroj

Shiatzu masážní přístroj Shiatzu masážní přístroj M 233 CZ Návod k obsluze Úvod Shiatsu je bezpochyby jednou z nejstarších a přirozených forem masážní terapie. Funguje stimulací povrchu kůže s třením a tlakem, čímž ihned účinkuje,

Více

CBG 640 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

CBG 640 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze CBG 640 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze využít ve filtrační nebo odtahové verzi. U filtrační verze (obr. 1) se vzduch a pára odsává spotřebičem a čistí uhlíkovými filtry

Více

Sada pro manikůru a pedikůru

Sada pro manikůru a pedikůru Sada pro manikůru a pedikůru M 284 CZ Návod k použití UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

R-556. Návod k použití TYČOVÝ MIXÉR 3 v 1. Tyčový mixér 3 v 1 R-556

R-556. Návod k použití TYČOVÝ MIXÉR 3 v 1. Tyčový mixér 3 v 1 R-556 Návod k použití TYČOVÝ MIXÉR 3 v 1 R-556 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ES-118 Napařovací žehlička

ES-118 Napařovací žehlička ES-118 Napařovací žehlička Návod k obsluze 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pro zamezení poruch si tento Návod k použití pečlivě přečtěte a uschovejte jej jako informační příručku. Nesprávné manipulace s

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

KLARSTEIN. Zařízení na přípravu zmrzliny , ,

KLARSTEIN. Zařízení na přípravu zmrzliny , , KLARSTEIN Zařízení na přípravu zmrzliny 10022113, 10022114, 10028711 Technická data Číslo produktu 10022113 10022114 10028711 Napětí Spotřeba energie Objem 220-240 V50/60 Hz 7 W 0.8 l Bezpečnostní instrukce

Více

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

SEKÁČEK POTRAVIN R-519G

SEKÁČEK POTRAVIN R-519G Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN R-519G Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

QUIDO delux. Termostat pro chov včelích matek. Návod k obsluze

QUIDO delux. Termostat pro chov včelích matek. Návod k obsluze QUIDO delux Termostat pro chov včelích matek Návod k obsluze PŘEČTĚTE SI A DODRŽUJTE POKYNY TOHOTO NÁVODU PŘED POUŽITÍM. Nedodržením těchto pokynů můžete způsobit zranění, nebo ztrátu práva na používání

Více

MOD. 6276-6277 MOD. 6399. Návod k obsluze

MOD. 6276-6277 MOD. 6399. Návod k obsluze MOD. 6276-6277 MOD. 6399 Návod k obsluze CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 DŮLEŽITÁ VAROVÁNÍ PŘEČTĚTE SI POZORNĚ TYTO POKYNY. Spotřebič byl navržen pouze pro použití v domácnosti

Více

MLÝNEK NA KÁVU R-942

MLÝNEK NA KÁVU R-942 Návod k použití MLÝNEK NA KÁVU R-942 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

EURONAKUPY. CZ. ZMIRZLINOVAČ S KOMPRESOREM Model 21138. Přečtěte si tuto příručku pozorně před použitím přístroje a uchovejte ji pro budoucí potřeby

EURONAKUPY. CZ. ZMIRZLINOVAČ S KOMPRESOREM Model 21138. Přečtěte si tuto příručku pozorně před použitím přístroje a uchovejte ji pro budoucí potřeby ZMIRZLINOVAČ S KOMPRESOREM Model 21138 Přečtěte si tuto příručku pozorně před použitím přístroje a uchovejte ji pro budoucí potřeby Strana 1 (celkem 9) NÁVOD K POUŽITÍ Jedná se o automatický samo-chladící

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Ruční mixér. Návod k použití HBA5550W CZ 01M Ruční mixér

Ruční mixér. Návod k použití HBA5550W CZ 01M Ruční mixér Návod k použití HBA5550W CZ 01M-8835053200-0317-04 1 Přečtěte si prosím nejdříve tento návod k použití! Vážení zákazníci, Děkujeme za výběr spotřebiče značky Beko. Doufáme, že získáte optimální výsledky

Více

SG 40. Sendvičovač. Návod k použití

SG 40. Sendvičovač. Návod k použití SG 40 Sendvičovač CZ Návod k použití Všeobecné Tento spotřebič je určený pro soukromé použití a nesmí se využívat ke komerčním účelům. Přečtěte si prosím návod k použití, a odložte si jej na bezpečném

Více

Návod k použití GRIL R-278

Návod k použití GRIL R-278 Návod k použití GRIL R-278 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Masážní vanička na nohy

Masážní vanička na nohy Masážní vanička na nohy M 241 CZ Návod k použití UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

ELEKTRICKÁ KAMNA ELEKTRICKÁ PEC

ELEKTRICKÁ KAMNA ELEKTRICKÁ PEC ELEKTRICKÁ KAMNA ELEKTRICKÁ PEC GZ-352 Přečtěte si tento návod před použitím. Prečítajte si tento návod pred použitím. Návod k obsluze Návod na obsluhu 1 Začínáme Vyndejte spotřebič z krabice. Odstraňte

Více

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9 Mod. 2481 CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Obr. 12 Obr. 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 14 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

VÝROBNÍK ZMRZLINY 99219 TREBS

VÝROBNÍK ZMRZLINY 99219 TREBS VÝROBNÍK ZMRZLINY 99219 TREBS BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ Aby se snížilo riziko zranění osob nebo poškození majetku, musí se dodržovat základní bezpečnostní opatření, která je třeba dodržovat- jsou to následující:

Více

Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018

Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018 Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Kosmetické zrcátko Návod k obsluze

Kosmetické zrcátko Návod k obsluze Kosmetické zrcátko Návod k obsluze CZ Před použitím kosmetického zrcátka se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného typu. Kosmetické

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití GRIL R-250

Návod k použití GRIL R-250 Návod k použití GRIL R-250 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

EA 1803 - EA 2003/E. Návod k použití

EA 1803 - EA 2003/E. Návod k použití EA 1803 - EA 2003/E CZ Návod k použití Jsme potěšeni, že jste si zvolili tento výrobek a chceme vám poděkovat za vaši důvěru. Abyste získali co nejvíce z vašeho nového odšťavňovače, přečtěte si pozorně

Více

Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101

Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101 Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

R-575. Návod k použití TYČOVÝ MIXÉR. česky. Tyčový mixér R-575

R-575. Návod k použití TYČOVÝ MIXÉR. česky. Tyčový mixér R-575 Návod k použití TYČOVÝ MIXÉR R-575 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Návod k použití HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Gril na prasiatko s elektromotorom

Gril na prasiatko s elektromotorom Gril na prasiatko s elektromotorom 10026798 Vážený zákazník, gratulujeme Vám k zakúpeniu produktu. Prosím, dôkladne si prečítajte manuál a dbajte na nasledovné pokyny, aby sa zabránilo škodám na zariadení.

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více