Průvodce českou železnicí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Průvodce českou železnicí"

Transkript

1 Průvodce českou železnicí Semestrální práce z A7B39PDA Pavel Dvořák dvorap39@fel.cvut.cz D1 Zadání Popis Jedná se o aplikaci pro zjištění spojení a vizualizace řazení vlaku včetně možnosti zobrazení interiéru vozu. Řazení vlaků by bylo možné vypsat v textové formě (např. kupé po 6/8 místech, velkoprostorový oddíl,...) nebo zobrazení řad vozů (Bp, ABfbrdtn795,...). Aplikace by také uměla najít a zobrazit případné výluky na trati. Uživatel by mohl lehce přejít na stránku se statistikou zpoždění za poslední 3-28 dní. API Idos neumožňuje vyhledávání aktuální polohy (tedy aktuálního zpoždění) vlaku, data by ale mohlo být možné získat vyparsováním HTML odpovědi z dotazu přes běžné webové rozhraní. V neposlední řadě by aplikace nabízela odhad, který vůz by přijel k vybrané části nástupiště. D2 Popis aplikace Uživatelé Uživateli aplikace by měly být osoby mezi lety, pravidelně využívající mobilní technologie a kteří využívají pravidelně i nepravidelně železniční dopravu. Uživatelé by mohli aplikaci využívat za chůze nebo při čekání na nástupišti či v jiných prostředcích hromadné dopravy. Aplikace je vhodná také pro organizátory výletů větších skupin, kteří díky přehledu zpoždění mohou naplánovat nejvhodnější trasu. Aktivity Pro zobrazení řazení vlaku musí uživatel zadat číslo vlaku nebo jeho jméno (může se zobrazit výběr konkrétního vlaku, pokud existuje více vlaků se zadaným jménem, typicky v obou směrech např. Sněžka je pojmenování pro jak pro R 850 Praha Trutnov, tak i pro R 851 Trutnov Praha). Pro zobrazení interiéru vozu musí uživatel vybrat konkrétní vůz v řazení, zobrazí se mu pořadí vozu v soupravě, číslo vozu a grafický přehled sedadel uvnitř. U vybraných řad může zvolit i zobrazení fotografie interiéru. Pro zobrazení aktuálního přehledu výluk na trase vlaku nebo pro zobrazení zpoždění z předchozích dní uživatel zadá, stejně jako v prvním případě, číslo nebo jméno vlaku. Po vybrání konkrétního čísla vlaku by měly být možnosti zobrazení výluk, zobrazení řazení a zobrazení statistiky zpoždění přístupné bez nutnosti znovu zadávat číslo vlaku. Při zobrazení statistiky zpoždění by měl uživatel zadat, za kolik posledních dní chce zpoždění zobrazit.

2 Pro zjištění spojení uživatel zadá odkud a kam chce jet, možná je i volba stanice, přes kterou má jet. Chce-li uživatel zobrazit odhad, který vůz přijede na místo, kde stojí, musí zadat číslo nebo jméno vlaku a označit přibližné místo na nástupišti, kde právě stojí. Systém Support Primárním cílovým zařízením aplikace bude zařízení od společnosti HTC s operačním systémem Android. Aplikace by stahovala aktuální data z určeného webového serveru ve formátu XML. Rozdělení souborů by bylo přibližně následující: - Soubor se řazením a trasou jednoho každého vlaku - Soubor s přehledem jmen vlaků a k nim příslušným číslům vlaků - Soubor s údaji o vozech - Soubory s údaji o zpoždění za posledních 3, 5, 10 a 28 dní (v plné verzi generované automaticky serverem, pro tvorbu této SP budou statické). - Plánky nástupišť vybraných stanic - Soubor obsahující aktuální výluky na trasách s jejich popisem - Obrázky ke konkrétním vozům Aplikace by uvnitř obsahovala obecné zobrazení exteriéru vozů a hnacích vozidel, aby uživatel nemusel čekat na stažení aktuálních dat. Uživatel by si také mohl vybrat, zda chce soubor se řazením uložit v paměti telefonu (a tím riskovat jeho neaktuálnost v případě změny řazení) nebo jej chce načítat pokaždé znovu. Soubor s plánky nástupišť by obsahoval strukturovaný popis nástupiště, aplikace by obsahovala obrázky těchto jednotlivých struktur. Určení místa na nástupišti by probíhalo pomocí jednoduchého algoritmu, vycházejícího z drážních předpisů vlak má zastavit tak, aby jeho střed byl co nejblíže středu nástupiště nebo vstupu do pochodu. Tento algoritmus lze použít pouze u menších stanic (např. Poděbrady nebo Přelouč) a zastávek*. Ve větších stanicích (např. Praha hl.n.) je nutné předpokládat skutečnosti, že vlak přijede k pravidelnému nástupišti, ani toto však nemusí být směrodatné, protože souprava může stát na celé koleji a nebo jen u části nástupiště. Kontext Aplikace je tvořena pro použití na cestách, v hromadných prostředcích a také při chůzi. Cílem je tedy nabídnout jednoduché, ale zároveň všeobjímající rozhraní. Při pravidelném hledání konkrétních vlaků by systém nabízel možnost uložení dat, aby je nebylo nutné pokaždé stahovat z internetu. Aplikace by nabízela možnost nestahovat grafiku a zobrazit pouze textovou verzi řazení.

3 D3 prototyp Vlastní prototyp se skládá z vygenerovaných obrazovek a je přiložen v souboru dvorap39 prototyp aplikace.pdf. Návrh prototypu Návrh prototypu byl vytvořen pomocí nástroje Balsamiq Mockups. Aplikace umožňuje snadnou tvorbu uživatelských obrazovek, jejich vzájemné provázání a tedy i snadné uživatelské testování. Před tvorbu prototypu v Balsamiqu jsem si vytvořil hrubý náčrt obrazovek na papír, který mi později velmi usnadnil detailnější práci. Jednotlivé aktivity jsou číslovány vzestupně, desítky v číslech aktivit reprezentují jednotlivé možnosti použití, jednotková čísla reprezentují pořadí obrazovky při cestě uživatele za cílem. Popis prototypu Na úvodní obrazovce (viz obr. 1) uvidí uživatel hlavní menu, které ho snadno naviguje do všech částí aplikace. Většina ikon zavede uživatele na aktivitu, kde zadá číslo nebo jméno vlaku, o kterém hledá informace. Obr. 1 - titulní stránka aplikace

4 Obr. 2 - zadání čísla vlaku Pokud uživatel zadá jméno vlaku je přesměrován na aktivitu s výběrem konkrétního vlaku. Jméno vlaku totiž obvykle reprezentuje dva vlaky na stejné trase, jeden ve směru tam a druhý ve směru zpět, viz obr. 3 Obr. 3 - výběr konkrétního vlaku po zadání jména Na aktivitách, kde již aplikace zná číslo vlaku, je nabízen snadný přechod pomocí ikon horního menu k ostatním informacím o zadaném vlaku (viz obr. 4). Jsou-li pro přechod na danou aktivitu vyžadovány další informace, je uživatel nasměrován na aktivitu, kde je zadá. Typicky se to děje u přechodu na aktivity Poloha zastavení (nutno zadat stanici) a Statistika zpoždění (nutno zadat sledované období) viz obr 5.

5 Obr. 4 - průchody mezi hlavními aktivitami Obr. 5 - zadání dodatečných informací V aplikaci se předpokládá zobrazení okna prohlížeče v okamžiku, kdy uživatel hledá spojení. Z funkčního hlediska je použití tohoto řešení oprávněné, neboť provozovatel portálu Idos nabízí API právě k hledání spojení. Více o API Idosu naleznete na stránce Použitá řešení V aplikaci není plánováno využívání LBS (Location-based service, služeb na určení polohy), přestože jedna aktivita po jejich využití přímo volá. Konkrétně jde o aktivitu 52 poloha zastavení, která má za cíl odhadnout, který vůz vlaku zastaví na místě, kde uživatel stojí. Chyba LBS na nádraží ale může dosahovat řádově desítek metrů, viz kapitoly 4.3 a konec kapitoly 4.4 v následujícím článku:

6 Odchylky v návrhu V návrhu jsou ikony v horní části obrazovky navigační ikony s popiskem. V naprogramované verzi se budu snažit vytvořit tak výstižné ikony, aby nebyly potřeba popisky a bylo tak k dispozici více místa pro vlastní data. Na místě aktivity 43 je v současnosti okno prohlížeče, při vlastním řešení ale budou zhodnoceny výhody a nevýhody tohoto řešení na zvolené platformě. Je možné, že data z webové stránky IDOSu budou parsována a zobrazena podobným stylem jako výluky na aktivitách 34a a 34b. Také je možné, že namísto aktivit 62 a 64 (aktuální poloha vlaku) bude uživateli naopak zobrazeno okno prohlížeče. V přiloženém prototypu není, až na výjimky, aktivní tlačítko zpět, které bude ve finální verzi řešit návrat na předchozí obrazovku. Řešení tohoto tlačítka i v tomto prototypu by mohlo být matoucí, neboť tlačítko zpět logicky povede na různé obrazovky.

7 Testování K otestování návrhu aplikace byla zvolena metoda heuristické evaluace s použitím sady Nielsenových heuristik. 1) viditelnost stavu systém musí informovat uživatele, co se děje zpětná vazba musí být podávána v reálném čase 2) aplikace musí vycházet z reálného světa systém mluví jazykem uživatele aplikace využívá reálné konvence. 3) uživatel musí mít kontrolu nad tím, co se děje uživatel má moc ovlivnit to, co systém dělá aplikace musí nabízet možnost nouzového východu 4) konvence a standardy aplikace by měla dodržovat konvence prostředí 5) prevence chyb nevystavit uživatele možnosti dostat se do chybového stavu požaduje potvrzení 6) poznání spíše než pamatování si uživatel vidí relevantní objekty nepožadujeme po uživateli, aby si pamatoval informace 7) flexibilita a efektivita použití vhodné pro časté používání a zkušené uživatele nabízí klávesové zkratky 8) estetický a minimalistický design zobrazuje pouze relevantní informace 9) pomoct uživateli rozpoznat a opravit chyby aplikace zobrazuje srozumitelné chybové zprávy nabízí řešení 10) poskytujte návod a dokumentaci Testované scénáře 1) Zjištění řazení vlaku Sněžka ve směru do Prahy. 2) Zjištění statistiky zpoždění a aktuální polohy téhož vlaku s co nejmenším úsilím, když mám nalezeno řazení vlaku 3) Vyhledání spojení z Jaroměře do Lysé nad Labem 4) Zjištění, který vůz zastaví v prostoru, kde stojím u vlaku 850 ve stanici Malé Svatoňovice.

8 Nálezy 1. expert 1. scénář: Nález: Problém nastal na obrazovce se samotným zobrazením řazení vlaku. Horní menu je nepřehledné a na první pohled se v něm špatně orientuje. Porušuje to heuristickou evaluaci v bodě 4 a 5. Možné řešení: Upravit velikost ikon a textu, aby na obrazovce bylo více místa a uživatel měl tak větší přehled. Druhá varianta je vložit vhodné ikony, které celé menu zpřehlední. 2. scénář 3. scénář 4. scénář 2. expert 1. scénář: 2. scénář: Nález: Bylo zaznamenáno různé pořadí ikon na jednotlivých aktivitách. Toto porušuje Nielsenovy heuristiky v bodech 4 a 7, protože pořadí ikon není konzistentní a to také nepomáhá efektivitě používání. Možné řešení: Stanovit jednotné pořadí ikon na aktivitách a z něj vypustit ikonu té aktivity, na které se uživatel právě nachází. 3. scénář: 4. scénář Nález: Uživatel může při zadávání textu zadat název stanice špatně. Porušuje heuristiku 5. Možné řešení: Zobrazit uživateli seznam stanic na trase vlaku, uživatel si jen vybere svoji stanici. Komentář k řešení: Je třeba zvážit, zda zobrazit stanice v pořadí na trase vlaku nebo abecedně. Obě možnosti mají své logické klady i zápory. Doporučujeme toto nechat na volbě uživatele.

9 Doporučení pro další vývoj - Upravit, případně zredukovat počet ikon v horním menu - Důkladně zvážit používání prohlížeče a vhodně začlenit prohlížeč do aplikace. - Na aktivitě 52 zobrazit scrollovací menu se seznamem stanic na trase vlaku. - Na aktivitu 52 přidat přepínací tlačítko mezi zobrazením stanic abecedně a zobrazením stanic v jejich pořadí na trase vlaku.

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová cizlokat@fel.cvut.cz Obsah 1. Popis... 1 2. Cílová skupina... 2 3. Případy užití... 2 3.1.

Více

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS.

Zpoždění vlaků. Systém support Aplikace nabídne při zadávání stanice nejbližší stanice podle aktuální pozice uživatele získané z GPS. Zpoždění vlaků Popis aplikace Aplikace bude sloužit ke zjištění zpoždění vlaku vzhledem k zadané stanici. Při zadávání požadované stanice budou uživateli nabídnuty nejbližší stanice podle aktuální pozice

Více

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com 9.3.2014 Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com Úkol ná předmět A4B39TUR Lenká Houdková houdklen@fel.cvut.cz Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Anotace... 3 1.2 Cílová skupina... 3 1.3 Testované případy užití...

Více

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR)

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) České vysoké učení technické v Praze, Fakulta Elektrotechnická Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) Autor:Luboš Doležal dolezlu5@fel.cvut.cz

Více

Testování mobilní navigace NACESTY

Testování mobilní navigace NACESTY České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A7B39TUR 2015/2016, A2 Testování mobilní navigace NACESTY Kognitivní průchod a heuristická evaluace Jakub Berka berkajak@fel.cvut.cz Obsah

Více

Testování operačního systému Windows Phone 8

Testování operačního systému Windows Phone 8 Testování operačního systému Windows Phone 8 Semestrální práce A2 v rámci předmětu A4B39TUR Muška Adam ČVUT FEL STM 0 Obsah 1. Popis přístroje... 2 2. Popis cílové skupiny... 2 3. Přehled případů užití...

Více

Testování webové stránky Alza.cz

Testování webové stránky Alza.cz Testování webové stránky Alza.cz Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní Temirlan Kurbanov kurbatem@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace Cílová skupina Přehled případů užití Testování

Více

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz)

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) A7B39PDA - Naspoř si svůj sen Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) 1. D1 popis projektu 1.1 Název Naspoř si svůj sen 1.2 Popis Aplikace, která pomáhá lidem spořit na jejich sen. Uživatel si vybere svůj sen,

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify A4B39TUR 2014/2015 Desktopová aplikace pro Windows Spotify Contents 1. Úvod... 3 1.1. Popis testované aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 4 1.3. Popis testovaných use case scénářů... 4 1.3.1. Vytvoření

Více

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android

Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Návrh zpravodajské aplikace idnes po Android Semestrální projekt pro předmět PDA 1 D1! 4 Název! 4 Popis! 4 Cílová skupina! 4 D2! 5 Uživatelé! 5 Aktivity! 5 System Support! 5 Cílová platforma! 6 Context!

Více

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ Jakub Wagner wagnejak@fel.cvut.cz 1. ÚVOD Cílem práce bude otestovat výukovou aplikaci angličtiny na DVD pro základní školy. Aplikace je cílena pro ovládání

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Y39PDA Exercise manager

Y39PDA Exercise manager Y39PDA Exercise manager 1 Zadání 1.1 Zpracovatel Tomáš Žďára (zdaratom@fel.cvut.cz) 1.2 Popis aplikace Vytvořit aplikaci pro mobilní zařízení, která bude sloužit jako podpora pro cvičení. Bude zaznamenávat

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování softwarové sady HTC Sense 3.6 A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce A2 Zbyněk Eiselt eiselzby@fel.cvut.cz

Více

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz Testování mobilní aplikace Servis24 Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz 1. Obsah 1.Obsah...2 2. aplikace...3 3.Cílová skupina uživatelů...3 4.Use cases...3 4.1První

Více

Testování Google plus

Testování Google plus Testování Google plus semestrální práce z předmětu A7B39TUR (Testování uživatelských rozhraní) Pavel Dvořák dvorap39@fel.cvut.cz strana 1 Obsah 1 popis služby 3 2 cílová skupina 4 3 přehled use-case 5

Více

Testování aplikace pro správu hesel KeePassX

Testování aplikace pro správu hesel KeePassX České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování aplikace pro správu hesel KeePassX Miroslav Papírník papirmir@fel.cvut.cz ZS 2012/2013 A7B39TUR - 1 - Testování aplikace pro správu

Více

Testování aplikace ghost commander

Testování aplikace ghost commander Testování aplikace ghost commander Tomáš Marvan - 4. semestr OI Vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní 1 Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Metody testování... 3 Kognitivní

Více

14. května 2012, Brno

14. května 2012, Brno 14. května 2012, Brno Připravil: Tomáš Koubek Testování Cvičení z předmětu Pokročilá uživatelská rozhraní Testování Strana 2 / 12 Testování aplikací Testování návrhu Cílem je vylepšit produkt během vývoje.

Více

Test webového prohlížeče v Amazon Kindle Wi-Fi 3G

Test webového prohlížeče v Amazon Kindle Wi-Fi 3G ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Test webového prohlížeče v Amazon Kindle Wi-Fi 3G Tomáš Gogár 21.3.2011 A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Obsah Popis přístroje:...

Více

Testování cd.cz/eshop

Testování cd.cz/eshop ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE, FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Testování cd.cz/eshop Semestrální práce z předmětu Testování uživatelských rozhraní (A7B39TUR) Šimon Kohout kohousim@fel.cvut.cz 2 Testování

Více

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 [ZDEJTE ÁZEV SPOLEČOSTI.] Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 7B36TUR Jan Vitha 06.11.2016 Obsah 1. Úvod... 1 1.1. Popis aplikace... 1 1.2. Cílová skupina... 1 2. Přehled testovaných

Více

1 Filozofie knihy jízd

1 Filozofie knihy jízd Návod k obsluze knihy jízd v rozhraní RealTimeGPSLocator.com 1 Filozofie knihy jízd...1 2 Funkce knihy jízd...1 2.1 Oblíbená místa...2 2.2 Nastavení vozidel...3 2.3 Údaje vozidel sledované firmy...3 2.4

Více

Testování Mapy.cz. David Říha. Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní.

Testování Mapy.cz. David Říha. Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní. Testování Mapy.cz Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní David Říha rihadav4@fel.cvut.cz Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 1.1. Popis aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 3 2. Test bez

Více

Internetový obchod Mironet

Internetový obchod Mironet České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Internetový obchod Mironet Semestrální práce A2 Testování uživatelských rozhraní A4B39TUR Pavel Štíbal Stibapa1@fel.cvut.cz 2013/2014 Otevřená

Více

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC Semestrální práce předmětu Tvorba uživatelského rozhraní Y39TUR Vypracoval: Kontakt: Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Testované případy

Více

A2 Testování webu Trello.com

A2 Testování webu Trello.com A2 Testování webu Trello.com Semestrální práce TUR Novotný Michal novotm60@fel.cvut.cz OBSAH Úvod... 2 Popis aplikace... 2 Cílová skupina... 2 Zadání... 3 Testované případy užití... 3 Registrace uživatele...

Více

Úvod do MS Access. Modelování v řízení. Ing. Petr Kalčev

Úvod do MS Access. Modelování v řízení. Ing. Petr Kalčev Úvod do MS Access Modelování v řízení Ing. Petr Kalčev Postup při tvorbě aplikace Vytvoření tabulek Vytvoření relací Vytvoření dotazů Vytvoření formulářů Vytvoření sestav Tabulky Slouží k definování polí,

Více

Testování mobilní aplikace Můj vlak

Testování mobilní aplikace Můj vlak 29.10. 2017 Testování mobilní aplikace Můj vlak SEMESTRÁLNÍ PRÁCE A2 Z PŘEDMĚTU B6B39TUR FILIP RYCHNOVSKÝ rychnfi1@fel.cvut.cz 1 Obsah 2 Popis aplikace... 2 3 Cílová skupina... 2 4 Přehled případů užití...

Více

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS

Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Semestrální projekt - Vyhledávač přátel pomocí GPS Derivable 1 Popis Aplikace Tento mobilní program bude vyhledávat přátele pomocí satelitní navigace GPS. Bude je vyhledávat standartně podle jejich adresy

Více

Aplikace Grafická prezentace polohy (GRAPP)

Aplikace Grafická prezentace polohy (GRAPP) Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera Aplikace Grafická prezentace polohy (GRAPP) Semestrální práce z předmětu APG1K 6. 12. 2014 Marek BINKO, TŘD Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Přístup do aplikace...4

Více

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace... 3 Uživatelé... 3 Aktivity... 3 Systémová podpora... 3 Kontext... 3 Prototyp... 4 Informace... 4 Design

Více

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča

Semestrální projekt na předmět A4B39TUR. Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 Petr Krejča Semestrální projekt na předmět A4B39TUR Testování mobilního telefonu HTC Touch Pro 2 (krejcp11@fel.cvut.cz) Obsah 1 Úvod... 2 2 Popis mobilního telefonu... 2 3 Přehled use cases... 3 3.1 Nastavení emailového

Více

České vysoké učení technické v Praze. Fakulta Elektrotechniky XD39NUR. Semestrální práce. Ovládání videokonferencí pomocí mobilního telefonu

České vysoké učení technické v Praze. Fakulta Elektrotechniky XD39NUR. Semestrální práce. Ovládání videokonferencí pomocí mobilního telefonu České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechniky XD39NUR Semestrální práce Ovládání videokonferencí pomocí mobilního telefonu Ondřej Procházka 2013 / 2014 Obsah 1. Deliverable D4... 3 1.1.

Více

1. Začínáme s FrontPage 2003 11

1. Začínáme s FrontPage 2003 11 Úvod 9 1. Začínáme s FrontPage 2003 11 Instalace programu 12 Spuštění a ukončení programu 15 Základní ovládání 16 Hledání souborů 30 Najít a nahradit 31 Tisk 32 Schránka sady Office 34 Nápověda 36 Varianty

Více

36 Elektronické knihy

36 Elektronické knihy 36 Elektronické knihy Uživatelský modul Elektronické knihy slouží k přípravě a publikování informací ve formátu HTML. Tento formát je vhodný pro prezentaci informací na internetu a je široce podporován

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Záznamník trasy. Michal Sluštík slustmic@fel.cvut.cz Y39PDA ČVUT, FEL, 2010. Popis aplikace. Specifikace požadavků

Záznamník trasy. Michal Sluštík slustmic@fel.cvut.cz Y39PDA ČVUT, FEL, 2010. Popis aplikace. Specifikace požadavků Záznamník trasy Michal Sluštík slustmic@fel.cvut.cz Y39PDA ČVUT, FEL, 2010 Popis aplikace Program bude sloužit pro záznam trasy pro třetí osobu. Uživatel bude trasu zaznamenávat manuálně na mapě nebo pomocí

Více

Studijní průvodce e-learningovým kurzem. STRUKTURÁLNÍ FONDY A PROJEKTY v období 2007-2013

Studijní průvodce e-learningovým kurzem. STRUKTURÁLNÍ FONDY A PROJEKTY v období 2007-2013 Studijní průvodce e-learningovým kurzem STRUKTURÁLNÍ FONDY A PROJEKTY v období 2007-2013 Obsah průvodce: 1. METODICKÝ PRŮVODCE... 2 2. PRŮVODCE OVLÁDÁNÍM UŽIVATELSKÉHO PROSTŘEDÍ... 4 3. TECHNICKÝ PRŮVODCE...

Více

Testování internetových stránek

Testování internetových stránek České vysoké učení technické v Praze Testování internetových stránek WWW.studentagency.cz Semestrální projekt z předmětu Testování uživatelských rozhraní (A7B39TUR) Matouš Zítko 20.10.2011 Obsah 1. Úvod...

Více

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Správce úkolů pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Popis aplikace - D1 Aplikace umožňující uživateli s vytvořeným účtem v informačním systému firmy s-cape.cz prohlížet a editovat s nim spojené úkoly.

Více

Testování set-top-boxu

Testování set-top-boxu Testování set-top-boxu Jan Bobisud Semestrální projekt se zabývá testováním set-top-boxu s označením YX-5912A od společnosti Sweden Telecom (dále jen STB). Tento STB je v pražských domácnostech nasazován

Více

Testování mobilního telefonu HTC Desire HD

Testování mobilního telefonu HTC Desire HD Testování mobilního telefonu HTC Desire HD Popis plikace Telefon HTC Desire HD Běží na operačním systému Google ndroid.. Ovládá se pomocí dotykového displeje o úhlopříčce 4.3" a o rozlišení 480x800 bodů,

Více

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2 Sklady Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Obsah : Přehled funkcí 2 Postup pro vytvoření nového skladu 2 Položky skladů 2 Množství na skladech 2 Inventura

Více

GPS Logger. Semestrální projekt předmětu Y36PDA. Jiří Zamazal, ČVUT FEL

GPS Logger. Semestrální projekt předmětu Y36PDA. Jiří Zamazal, ČVUT FEL GPS Logger Semestrální projekt předmětu Y36PDA Jiří Zamazal, ČVUT FEL Úvod Popis aplikace Program bude zaznamenávat trasu, kudy mobil (respektive jeho uživatel) prošel. Program bude sloužit především sportovně

Více

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer

Principy tvorby mobilních aplikaci. Martin Egermajer Diář pro nevidomé Principy tvorby mobilních aplikaci Martin Egermajer 1 1 D1 Aplikace sloužící jako diář, určená pro zrakově postižené (nevidomé). Uživatel bude moci psát poznámky, zapisovat události k

Více

Semestrální práce TUR A3

Semestrální práce TUR A3 Semestrální práce TUR A3 1/12 Obsah #1 Úvod 3 #2 Cílová skupina 3 #2.1 Informace o uživateli 3 #3 Kognitivní průchod 3 #3.1 Registrace zákazníka #3.2 Vyhledání nejlevnějšího telefonu #3.3 Přidání telefonu

Více

Testování uživatelského rozhraní SKYPE. Semestrální práce A2. Pavel Dvořák

Testování uživatelského rozhraní SKYPE. Semestrální práce A2. Pavel Dvořák Testování uživatelského rozhraní SKYPE Semestrální práce A2 Pavel Dvořák dvorap50@fel.cvut.cz Obsah 1. Zadání... 2 1.1 Popis... 2 1.2 Cílová skupina... 2 1.3 User case... 2 1.3.1 Vytvoření účtu... 2 1.3.2

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

Testování uživatelského rozhraní. HCI testování aplikace Google Play Music

Testování uživatelského rozhraní. HCI testování aplikace Google Play Music Testování uživatelského rozhraní HCI testování aplikace Google Play Music David Bartoň bartoda5@fel.cvut.cz 20.3.2012 1 Table of Contents 1 Úvod...3 1.1 Popis artefaktu...3 1.2 Cílová skupina uživatelů...3

Více

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Návrh uživatelských rozhraní D3 NOV-WEB Web pro stránky předmětů Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Prototyp - Prototyp je vytvořen formou webové stránky. Výchozí stránka prototypu

Více

Semestrální práce A7B39PDA. Klient pro informační systém (KOS)

Semestrální práce A7B39PDA. Klient pro informační systém (KOS) Semestrální práce A7B39PDA Klient pro informační systém (KOS) Martin Šesták Obsah PDA / D1 /KOS... 3 Klient pro Studijní informační systém (KOS) na platformě Android... 3 Cílová skupina... 3 Funkce programu...

Více

Aplikace czsms. Posílání SMS zpráv přes mobilní datové přenosy. Jan Kolařík

Aplikace czsms. Posílání SMS zpráv přes mobilní datové přenosy. Jan Kolařík Aplikace czsms Posílání SMS zpráv přes mobilní datové přenosy Jan Kolařík České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Principy tvorby mobilních aplikací (A7B39PDA) 2011/2012 Část D1 1.1

Více

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy

EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy EROZA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Aplikace Data a Dotazy Stránka 1 z 30 Datum poslední aktualizace : 4.10.2018 Obsah 1 Portlet Data a Dotazy... 3 1.1 Zadávání dotazů... 4 1.1.1 Pás dotazů... 4 1.1.2 Zobrazení

Více

Testování TomTom navigace pro Android

Testování TomTom navigace pro Android Testování TomTom navigace pro Android Stanislav Sazonov sazonsta@fel.cvut.cz 10.3.2013 1 Obsah Popis aplikace 3 Testovací zařízení 3 Cílová skupina 3 Případy užití 3 1. Testování kognitivním průchodem

Více

PDF Creator. Instalace tiskárny pro převod dokumentů do PDF

PDF Creator. Instalace tiskárny pro převod dokumentů do PDF PDF Creator Instalace tiskárny pro převod dokumentů do PDF Obsah Co je PDF... 1 Instalace:... 1 Vytváření PDF... 2 Vybrané volitelné možnosti při generování PDF... 3 Uložení v obrazovém formátu... 3 Zašifrování

Více

Deliverable A2 Testování bez uživatele Kindle Keyboard

Deliverable A2 Testování bez uživatele Kindle Keyboard Deliverable A2 Testování bez uživatele Kindle Keyboard David Luksch Akademický rok 2011/2012 Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR) Fakulta elektrotechnická - České vysoké učení technické v Praze

Více

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů 7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Vyhledávání informací v

Více

Interaktivní funkce Selfnet TV

Interaktivní funkce Selfnet TV Interaktivní funkce Selfnet TV Uživatelská příručka Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody interaktivní televize Selfnet TV. Svoji Selfnet TV budete ovládat přes velmi jednoduchou

Více

Test uživatelského rozhraní aplikace Google Maps

Test uživatelského rozhraní aplikace Google Maps ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Test uživatelského rozhraní aplikace Google Maps Testování uživatelského rozhraní - A4B39TUR Semestrální práce A2 Tom Nováček novacto2@fel.cvut.cz

Více

D1: D2: KINO - Mobilní aplikace. Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý. Název: KINO

D1: D2: KINO - Mobilní aplikace. Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý. Název: KINO KINO - Mobilní aplikace Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý D1: Název: KINO Popis: Kino je aplikace, která uživateli umožní prohledávat česká kina a prohlížet jejich programy. Uživatel

Více

ČVUT FEL. Testování nemocničního systému Fonsakord

ČVUT FEL. Testování nemocničního systému Fonsakord ČVUT FEL Testování nemocničního systému Fonsakord Micek, Tomas 1.11.2018 Obsah Popis softwaru... 3 Cílová skupina... 3 Přehled případů užití... 3 Příchod pacienta načtení informací o pacientovi... 3 Vyplnění

Více

Modul Kalendář verze 1.0

Modul Kalendář verze 1.0 Modul Kalendář verze 1.0 Uživatelský manuál a správa modulu QCM, s.r.o., 2007 Mgr. Petr Andrýsek 1 Obsah 1. Popis modulu Kalendář...3 2. Jak přidat akci do kalendáře...5 3. Správa modulu Kalendář...6 4.

Více

Návod na použití mapového portálu MAP SQUARE

Návod na použití mapového portálu MAP SQUARE Návod na použití mapového portálu MAP SQUARE ÚVODEM Mapový aplikační server MapSquare (MS) umožňuje online přístup do informačního systému ČÚZK, uživatel tak může prohlížet katastrální mapy, hledat vlastníky

Více

Testování mobilního telefonu Apple iphone 4

Testování mobilního telefonu Apple iphone 4 Testování mobilního telefonu Apple iphone 4 semestrální práce předmětu Testování uživatelského rozhraní Jakub Véle - 1 - Popis přístroje Semestrální projekt se bude zabývat mobilním telefonem Apple iphone

Více

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010 TÉMA: Vytvoření tabulky v návrhovém zobrazení Pro společnost Naše zahrada je třeba vytvořit databázi pro evidenci objednávek o konkrétní struktuře tabulek. Do databáze je potřeba ještě přidat tabulku Platby,

Více

Příručka pro žadatele. Školní projekt na Portálu farmáře

Příručka pro žadatele. Školní projekt na Portálu farmáře Příručka pro žadatele Školní projekt na Portálu farmáře Obsah 1. Úvod... 2 2. Umístění aplikací... 2 2.1 Přístup k aplikacím... 2 3. Podání žádosti pro školní programy (Ovoce a zelenina do škol nebo Mléko

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

Testování mobilního telefonu Nokia 6303i

Testování mobilního telefonu Nokia 6303i Semestrální práce Testování mobilního telefonu Nokia 6303i Testování uživatelského rozhraní Peter Smatana smatapet@fel.cvut.cz České Vysoké Učení Technické Praha Fakulta elektrotechnická Softwarové technologie

Více

Webová aplikace rezervační systém. Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní

Webová aplikace rezervační systém. Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní Webová aplikace rezervační systém Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní Obsah 1 Úvod...3 1.1 Popis aplikace...3 1.2 Popis cílové skupiny uživatelů...3 2 Test bez uživatele...4

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

si.shimano.com Uživatelský návod

si.shimano.com Uživatelský návod (Czech) si.shimano.com Uživatelský návod verze 1.4.1 OBSAH Pokyny k používání... 3 Informace o webu... 3 Používání jednotlivých obrazovek... 4 Hlavní obrazovka... 4 Navigace... 4 Navigační nabídka... 4

Více

JRm verze 2.0.0. Aplikace. Instalace. Ovládání

JRm verze 2.0.0. Aplikace. Instalace. Ovládání 1 JRm verze 2.0.0 Aplikace JRm (Jízdní řády pro mobilní telefony) je aplikace pro vyhledávání spojení a zobrazování jízdních řádů MHD. Je určena pro telefony podporující Javu 2.0. MIDP 2.0 a zpracování

Více

Test emailového klienta portálu seznam.cz

Test emailového klienta portálu seznam.cz Test emailového klienta portálu seznam.cz Testování uživatelského rozhraní A4B39TUR Dominik Hons honsdomi@fel.cvut.cz 7. 3. 2014 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Popis aplikace... 2 3. Popis uživatelů... 2 4.

Více

D3 A7B36PDA Well being app

D3 A7B36PDA Well being app D3 A7B36PDA Well being app Voříšek Lukáš Do Thang 26.4.2015 git@gitlab.fel.cvut.cz:vorislu1/pda-wb-game.git Úvod Pro tvorbu elektronického prototypu jsme se rozhodli použít nativní aplikaci pro android

Více

Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman

Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android) Semestrální projekt předmětu Y39PDA Autor: Michal Cerman cermam14@fel.cvut.cz Obsah Vývoj aplikace Readily (RSS čtečka pro Android)...1 D1...3 D2...4 1)Popis

Více

Nové rozhraní je optimalizované pro aktuální verze prohlížečů. Pro práci s tímto rozhraním není vhodný Internet Explorer.

Nové rozhraní je optimalizované pro aktuální verze prohlížečů. Pro práci s tímto rozhraním není vhodný Internet Explorer. nové rozhraní Nové rozhraní NDK nabízí mimo jiné: jednoduché a přehledné prostředí responzivní design pro přístup z mobilů a tabletů snadný výběr hledaného dne u konkrétního periodika pomocí kalendáře

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace GPS Loc mobilní aplikace Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace Mobilní aplikace GPS Loc je určena na sledování aktuální polohy vozidla nebo sledovaného objektu,

Více

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý Uživatelský manuál Aplikace GraphViewer Vytvořil: Viktor Dlouhý Obsah 1. Obecně... 3 2. Co aplikace umí... 3 3. Struktura aplikace... 4 4. Mobilní verze aplikace... 5 5. Vytvoření projektu... 6 6. Části

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ. Deliverable A2 do předmětu A4B39TUR

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ. Deliverable A2 do předmětu A4B39TUR ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Deliverable A2 do předmětu A4B39TUR Jakub Begera begerjak@fel.cvut.cz 18. března 2015 Obsah Abstrakt... 3 Klíčová slova... 3 1 Úvod... 4 1.1

Více

[IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D4

[IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D4 [IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D4 Úvod Cílem deliverable D4 bylo dokončit implementaci části prototypu z deliverablu D3. Návrh by měl dodržovat zásady designu platformy Android. Popis aplikace

Více

Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media

Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media A4B39TUR Semestrální práce A2 Szczurková Jana szczujan@fel.cvut.cz 2015/2016 Obsah Testování uživatelského rozhraní mobilní aplikace Alza Media... 3

Více

A7B39TUR, A2 Václav Pavlovec, ZS 2016/2017. Testování uživatelského rozhraní aukčního portálu aukro.cz

A7B39TUR, A2 Václav Pavlovec, ZS 2016/2017. Testování uživatelského rozhraní aukčního portálu aukro.cz Testování uživatelského rozhraní aukčního portálu aukro.cz Václav Pavlovec A7B39TUR, ZS 2016/2017 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Popis testovaného subjektu... 3 1.2 Cílová skupina uživatelů... 3 2. Testované případy

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Elektronické podání formulářů vyúčtování daně z příjmů na FÚ Systém WAK INTRA - modul Zaměstnanci menu Mzdy / Výsledky výpočtů - seznam Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti - volba Vytvořit soubor

Více

VYHLEDÁVACÍ BANNER PRO WEBOVÉ STRÁNKY

VYHLEDÁVACÍ BANNER PRO WEBOVÉ STRÁNKY VYHLEDÁVACÍ BANNER PRO WEBOVÉ STRÁNKY DOKUMENTACE Datum: 16.12. 2013 Zpracováno pro: Ředitelství silnic a dálnic ČR Na Pankráci 546/56 145 05 Praha 4 Zpracoval: VARS BRNO a.s. Kroftova 3167/80c, 616 00

Více

Mobilní aplikace Diabetesdagboka

Mobilní aplikace Diabetesdagboka Mobilní aplikace Diabetesdagboka Diabetesdagboka je skvělý pomocník ve formě aplikace pro chytré mobilní telefony, určený pro snadnější sebekontrolu diabetiků. Aplikace byla vyvinuta Norským centrem pro

Více

DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES!

DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES! DOSTUPNÝ. SNADNÝ. ONLINE NÁVOD JE TO JEDNODUCHÉ, ZAČNĚTE UŽ DNES! www.cleerio.cz PŘIHLÁŠENÍ DO MAPOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU Mapová aplikace je přístupná na vašem počítači i tabletu. Stačí být připojen

Více

SharePoint Vysoká škola zdravotnická, Duškova 7, Praha 5. Školní informační portál 1/7. Přihlášení k portálu

SharePoint Vysoká škola zdravotnická, Duškova 7, Praha 5. Školní informační portál 1/7. Přihlášení k portálu Školní informační portál Přihlášení k portálu... 1 Přihlášení k volitelným předmětům... 3 Použití a oprávnění jednotlivých knihoven na stránkách studijních skupin... 4 Vložení dokumentu do knihovny...

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV Získejte ze svého elektromobilu Nissan co nejvíc se systémem NissanConnect EV. Podle následujících pokynů můžete ovládat svůj vůz přes počítač nebo chytrý telefon.

Více

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ Uživatelská dokumentace Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 Zpracováno pro: Ředitelství silnic a dálnic ČR Čerčanská 2023/12, 140 00 Praha 4 Zpracoval: VARS BRNO a.s. Kroftova 80c, 616 00

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Elektronické podání formulářů daně z přidané hodnoty Systém WAK INTRA - modul Účetnictví menu Přiznání DPH / Formuláře / - seznam Přiznání k dani z přidané hodnoty (25 5401 MFin 5401 vzor č.17) - volba

Více

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Aktualizované šablony Šablony vám pomáhají při

Více

Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel

Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel Modul Kalendář v. 0.3 pro redakční systém Marwel postupy a doporučení pro práci redaktorů verze manuálu: 1.0 Únor 2008 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah 1.Popis modulu Kalendář...3

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování přenosné konzole PSP

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování přenosné konzole PSP České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování přenosné konzole PSP (Semestrální projekt z předmětu TUR) Vypracoval Pavel Chráska 1 Obsah Úvod... 3 Popis přístroje... 3 Popis cílové

Více

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Vypracoval(a): Daria Silivonenko e-mail: silivdar@fel.cvut.cz TUR ZS 2016/2017 Obsah Obsah...

Více

Správa obsahu webové platformy

Správa obsahu webové platformy Správa obsahu webové platformy www.dobrovolnik.net Bc. Irina Kushnareva PRAHA 2019 Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0005458,

Více