Univerzita třetího věku

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Univerzita třetího věku"

Transkript

1 JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka třídílného cyklu přednášek JAK VZNIKÁ DIVADLO Kurz č. 1: Jak vzniká divadlo I (Úvod do dějin, teorie a praxe divadla) 15. ledna 19. března 2015 Kurz č. 2: Jak vzniká divadlo II (Specifika moderního divadelního vývoje) 26. března 18. června 2015 Kurz č. 3: Jak vzniká divadlo III (Současné divadlo a související obory v kontextu dnešní inscenační praxe) 8. října 17. prosince 2015 POZNÁMKA: Zakoupit lze pouze celý třídílný cyklus dohromady!

2 Garant Univerzity třetího věku na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně: doc. MgA. Zbyněk Srba, Ph.D. děkan DIFA JAMU Kontaktní osoba: Mgr. Lenka Schubertová koordinátorka kurzů U3V na DIFA JAMU Mozartova 1, Brno tel: schubertova@jamu.cz POZNÁMKA: Prosíme Vás, pro komunikaci využívejte výhradně schránky U3V umístěné na vrátnici DIFA JAMU, případně ového či telefonního kontaktu. Děkujeme.

3 Vážené dámy, vážení pánové, vážení divadelní přátelé, dovolujeme si Vás oslovit s nabídkou kurzů Univerzity třetího věku (dále U3V ), které Divadelní fakulta Janáčkovy akademie múzických umění v Brně (dále DIFA JAMU ) připravuje pro seniory v rámci celoživotního vzdělávání pro kalendářní rok Východiskem programu U3V je akreditovaný studijní program Dramatická umění na DIFA JAMU, který je realizován na úrovni všech tří studijních stupňů tedy bakalářského, magisterského a doktorského. Cílem programu U3V bude podobně jako v minulých cyklech poskytnout jeho posluchačům nejen cestu k poznání pramenů divadelního umění v různých historických údobích, ale zároveň ji živě propojovat s problematikou hledání a naplnění smyslu divadla v moderní společnosti. Přednášejícími budou opět ve velké většině zkušení pedagogové Divadelní fakulty JAMU, teoreticky fundovaní, vykazující také vlastní bohatou uměleckou praxi. Právě tvůrčí osobnost přednášejícího, která má na vysoké umělecké škole mimořádnou váhu, umožní posluchačům lépe poznat a pochopit význam i složitost divadelního umění včetně jeho přesahu do celé řady dalších souvisejících oborů (historie, filozofie, estetika, sociologie, psychologie) i blízkých a spřízněných tvůrčích disciplín (výtvarné umění, hudba, média atd.). Vedle nabídky odborných přenášek a seminářů se bonusem pro posluchače stane v rámci všech tří kurzů programu U3V moderovaná přednáška renomovaných osobností divadelního umění (režiséři, dramaturgové, herci apod.) a návštěva jedné z významných divadelních institucí v Brně a jejích budov s podrobnou prohlídkou zákulisí a veškerých jevištních technologií, která bude doprovázena odbornou přednáškou. Navštívíte rovněž studia České televize a Českého rozhlasu v Brně. Senioři, kteří jsou velmi často celoživotními milovníky i fundovanými znalci kultury a divadelního umění, získají v rámci pravidelných přednášek či seminářů vedle nových poznatků rovněž příležitost konfrontovat svoje vlastní osobní zážitky z inscenací v českých divadlech s názory a zkušenostmi významných profesionálních tvůrců a divadelních odborníků. Pro rok 2015 Vám předkládáme možnost absolvovat celý cyklus přednášek, který bude v prosinci uzavřen slavnostní promocí. Dohromady se v příštím kalendářním roce jedná o třicet odborných přednášek a pět pozoruhodných exkurzí. Naše nabídka přichází v předvánočním čase, třeba se pro vás bude moci stát vhodným vánočním dárkem pod stromeček od Vašich blízkých. Pevně věřím, že Vás nabízená témata naší fakulty zaujmou stejně jako Vaše předchůdce. Těším se na setkání s Vámi. S přátelským pozdravem za celou Divadelní fakultu JAMU doc. MgA. Zbyněk Srba, Ph.D. děkan DIFA JAMU

4 Termíny konání kurzů Součástí stávající nabídky U3V na DIFA JAMU jsou tři kurzy, které nabízíme jen jako jeden celek (nelze se tedy přihlásit jen na jeden z kurzů). Kurzy budou probíhat každý čtvrtek od 16:15 do 18:00 hodin v místnosti 104 (první patro) na Divadelní fakultě JAMU na Mozartově 1 v Brně. Výjimkou jsou exkurze do brněnských kulturních institucí, o jejichž místě konání budete vždy předem informování. Kurz Jak vzniká divadlo I (Úvod do dějin, teorie a praxe divadla) bude probíhat od 15. ledna do 19. března Kurz Jak vzniká divadlo II (Specifika moderního divadelního vývoje) navazuje od 26. března do 18. června Kurz Jak vzniká divadlo III (Současné divadlo a související obory v kontextu dnešní inscenační praxe) proběhne od 8. října do 17. prosince Ukončení kurzu Ukončení kurzu bude formou jednostránkových esejů, ze kterých posluchači na konci cyklu obdrží svázaný sborník. V prosinci 2015 se uskuteční slavnostní promoce absolventů U3V v aule Divadelní fakulty. Absolventi získají certifikát o absolvování kurzu U3V na DIFA JAMU. Bližší informace budou upřesněny v průběhu konání kurzu a uveřejněny na adrese Podmínky přijetí Posluchačem U3V na DIFA JAMU se může stát každý občan, který dosáhl důchodového věku bez ohledu na dosažené vzdělání, a který vyplní přihlášku, uhradí zápisné (prosím neplaťte jej dříve, než obdržíte zvací dopis a složenku!) a je zařazen do kurzu. Upozorňujeme, že vzhledem ke kapacitním možnostem fakulty je počet účastníků omezen.

5 Přihláška Zájemce o výuku v kurzu Jak vzniká divadlo I, II, III je povinen vyplnit přihlášku. Přihlášky jsou dostupné elektronicky na adrese nebo jako tištěný dokument na vrátnici DIFA JAMU, Mozartova 1. Přihlášky je nutné zaslat poštou na adresu: Mgr. Lenka Schubertová, DIFA JAMU, Mozartova 1, Brno (Doručení poštou je nezbytné, o pořadí při přijímání do kurzu bude rozhodovat datum podání na razítku pošty a to až do zaplnění kurzů. V den, kdy počet doručených přihlášek přesáhne kapacitu kurzu, rozhodne o posledních volných místech los.) Termín pro podání přihlášek pro uchazeče o kurz je do 4. prosince 2014 (včetně). Kapacita cyklu přednášek je omezena. Uchazeči budou zařazeni do kurzů jen do jejího naplnění. Zápisné Výše zápisného činí 1.900,- Kč za všechny tři kurzy dohromady, kde každý z kurzů obsahuje vždy deset přednášek a exkurzi s odbornou historickou a technickou přednáškou do jednoho z brněnských divadel. Zápisné lze zaplatit najednou nebo si písemně požádat o rozložení do dvou splátek. Na základě vyplněné přihlášky a zařazení do kurzu, bude uchazečům zaslán zvací dopis spolu se složenkou. Zápisné prosím neplaťte dříve, než obdržíte zvací dopis a složenku! Termín pro zaplacení zápisného je do 15. prosince 2014.

6 Kurz č. 1: Jak vzniká divadlo I (Úvod do dějin, teorie a praxe divadla) Cílem kurzu je poskytnout posluchačům nejen cestu k poznání pramenů divadelního umění v různých historických údobích, ale zároveň ji živě propojovat s problematikou hledání a naplnění smyslu divadla v moderní společnosti. Součástí kurzu bude deset přednášek a exkurze do divadla a do Českého rozhlasu Brno s odborným výkladem. Většina přednášek bude doprovázena audiovizuálními ukázkami. Výuka bude probíhat každý čtvrtek od 15. ledna do 19. března 2015 od 16:15 do 18:00 hod. na Divadelní fakultě JAMU, Mozartova 1, v místnosti č. 104 v 1. patře. Nabídka přednášek a odborné exkurze Úvod do studia divadla doc. MgA. David Drozd, Ph.D. Přehled dějin světového divadla - MgA. Pavel Trtílek, Ph.D. Shakespeare: od historie k divadlu - prof. PhDr. Petr Osolsobě, Ph.D. Česká divadelní avantgarda (E. F. Burian, J. Honzl, J. Frejka, Voskovec + Werich a pokračovatelé) Mgr. Andrea Jochmanová, Ph.D. Studiová divadla I. - prof. PhDr. Josef Kovalčuk Herecké osobnosti Mahenovy činohry (V. Fialová, L. Lakomý, J. Dufek a další) - prof. PhDr. Miroslav Plešák Divadlo Husa na provázku a nepravidelná dramaturgie - prof. Petr Oslzlý Umění dialogu - prof. PhDr. Antonín Přidal Pravidla v umění (Od Aristotela k nové době) - prof. PhDr. Václav Cejpek Odborná přednáška významné osobnosti z oboru - moderuje Mgr. Igor Dostálek Exkurze do Českého rozhlasu Brno Městské divadlo Brno (Činoherní scéna, Hudební scéna), exkurze s historickým a technologickým odborným výkladem. POZNÁMKA: Změna termínu a tématu přednášek vyhrazena. Zakoupit lze pouze celý třídílný cyklus dohromady.

7 Kurz č. 2: Jak vzniká divadlo II (Specifika moderního divadelního vývoje) Kurz volně navazuje na cyklus přednášek Jak vzniká divadlo I. Nový program druhé série se zaměřuje specifičtěji na otázky a problematiku současného divadla. Studijní kurz se v tomto semestru rozvíjí o atraktivní vhled do umělecké tvůrčí problematiky rozhlasové a televizní tvorby, v níž rovněž na Divadelní fakultě JAMU působí mimořádné tvůrčí osobnosti. Rovněž tyto obory mají na naší fakultě velkou tradici. Připravována je opět moderovaná odborná přednáška předních uměleckých osobností (dramaturgové, režiséři, herci, apod.). Bonusem pro posluchače bude návštěva Mahenovy činohry Národního divadla v Brně spojená s odbornou historickou a technologickou přednáškou, stejně tak exkurze do prostor brněnského studia České televize. Výuka bude probíhat každý čtvrtek od 26. března do 18. června 2015 od 16:15 do 18:00 hod. na Divadelní fakultě JAMU, Mozartova 1, v místnosti č. 104 v 1. patře. Pozor, 16. dubna se přednáška z důvodu festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2015 nekoná. Nabídka přednášek a odborné exkurze Jak vzniká divadelní inscenace - doc. MgA. Zbyněk Srba, Ph.D. Divadelní režie a dramaturgie, autorská tvorba a souvislosti prof. MgA. Arnošt Goldflam Úvod do scenáristiky a dramaturgie ve filmu, v televizi a v rozhlase - prof. Mgr. Jan Gogola Teorie a metody herecké tvorby - doc. Mgr. Aleš Bergman, Ph.D. O jazyce dramatu - prof. PhDr. Antonín Přidal Pěvecká vokální interpretace jako přirozená součást divadelní inscenace - doc. Mgr. Karel Hegner Režisér-herec: partnerství, ne sňatek z rozumu prof. MgA. Ivo Krobot Fenomén Radok - MgA. Hana Slavíková, Ph.D. Umění bez pravidel (Co je to postdramatické divadlo) - prof. PhDr. Václav Cejpek Odborná přednáška významné osobnosti z oboru - moderuje Mgr. Igor Dostálek Exkurze do České televize Brno Národní divadlo Brno (Mahenovo divadlo) - exkurze s historickým a technologickým výkladem. POZNÁMKA: Změna termínu a tématu přednášek vyhrazena. Zakoupit lze pouze celý třídílný cyklus dohromady.

8 Kurz č. 3: Jak vzniká divadlo III (Současné divadlo a související obory v kontextu dnešní inscenační praxe) Kurz rozvíjí dva předešlé cykly přednášek Jak vzniká divadlo I a Jak vzniká divadlo II. Otevírá nová témata v rámci problematiky současného divadla, především se zaměřuje na inscenační praxi v rámci různých uměleckých disciplín. Mj. se soustředí na principy herecké tvorby. Seznámíte se také s částí dramatické tvorby brněnského studia bývalé Československé televize. Součástí kurzu je rovněž prohlídka nově otevřené budovy hudebně-dramatické laboratoře JAMU, Divadla na Orlí. Tato exkurze bude doprovázena odbornou přednáškou o nejnovějších jevištních technologiích a historii stavby tohoto nejnovějšího divadelního studia v ČR. Výuka bude probíhat každý čtvrtek od 8. října do 17. prosince 2015 od 16:15 do 18:00 hod. na Divadelní fakultě JAMU, Mozartova 1, v místnosti č. 104 v 1. patře. Nabídka přednášek a odborné exkurze Studiová divadla II - prof. PhDr. Josef Kovalčuk Principy psychologického herectví - MgA. Lukáš Rieger, Ph.D. Tělo jako herecký nástroj a jako výrazový prostředek - doc. Mgr. Hana Halberstadt Priority současného českého a světového hudebního divadla - MgA. Jan Šotkovský, Ph.D. Dramatická tvorba brněnského studia Československé televize ( ) - doc. MgA. Marek Hlavica, Ph.D. Režiséři Jan Grossman a Josef Krofta, dva póly vývoje českého divadla 2. poloviny XX. století - prof. Mgr. Miloslav Klíma (pedagog pražské DAMU) Nová nezávislá divadla - MgA. Michal Zetel, Ph.D. Právní zázemí divadelního provozu - JUDr. Lenka Valová Úvod do moderní scénografie Mgr. Jitka Ciampi Matulová, Ph.D. Divadlo na Orlí exkurze s odborným výkladem a představení Slavnostní promoce absolventů U3V DIFA aula Divadelní fakulty Komunikace v inscenačním týmu - doc. MgA. Zbyněk Srba, Ph.D. (a jeho host z řad významných divadelních tvůrců) POZNÁMKA: Změna termínu a tématu přednášek vyhrazena. Zakoupit lze pouze celý třídílný cyklus dohromady.

Univerzita třetího věku

Univerzita třetího věku JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka třídílného cyklu přednášek JAK VZNIKÁ DIVADLO Kurz č. 1: Jak vzniká

Více

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Divadelní fakulta

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Divadelní fakulta JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka kurzů: Kurz č. 1: Jak vzniká divadlo I (Úvod do dějin, teorie a praxe

Více

DIVADELNÍ DRAMATURGIE

DIVADELNÍ DRAMATURGIE Ročník: 1. Vedoucí ateliéru (ročníku): prof. PhDr. Václav Cejpek ové oboru: prof. PhDr. Miroslav Plešák, MgA. Pavel Trtílek, Ph.D. Teorie dramatu I 2 1 5 zk 4 2 1 5 zk 4 Cejpek Úvod do prakt. dramaturgie

Více

Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru

Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru 1. prof. PhDr. Josef Kovalčuk hlavního oboru: Břetislav Rychlík Principy režie a dramaturgie Režijně-dramaturgický seminář 2 0 2 zk 2 2 0 2 zk 2 Kovalčuk, Horoščák 0 4 4 klz 4 0 4 4 klz 4 Rychlík, Kovalčuk

Více

DIVADELNÍ DRAMATURGIE

DIVADELNÍ DRAMATURGIE 1. prof. PhDr. Josef Kovalčuk Principy režie a dramaturgie Režijně-dramaturgický seminář 2 0 2 zk 2 2 0 2 zk 2 Kovalčuk, Horoščák 0 4 2 klz 4 0 4 2 klz 4 Rychlík, Kovalčuk III IV Interpretace textů současné

Více

Univerzita třetího věku

Univerzita třetího věku JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka třídílného cyklu přednášek, který volně navazuje na předchozí trojici

Více

Univerzita třetího věku

Univerzita třetího věku JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka nového třídílného cyklu přednášek, který volně navazuje na předchozí

Více

ČINOHOHERNÍ REŽIE. P C S zk, zkl, z KR P C S zk, zkl, z KR Základ oboru: klz zk 3 Oslzlý z klz 2 Oslzlý, Krobot

ČINOHOHERNÍ REŽIE. P C S zk, zkl, z KR P C S zk, zkl, z KR Základ oboru: klz zk 3 Oslzlý z klz 2 Oslzlý, Krobot Ateliér: Dramaturgie a režie, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ateliéru: prof. Mgr. Petr Oslzlý ové: prof. MgA. Ivo Krobot Letní lemestr P C S zk, zkl, z KR P C S zk, zkl, z KR DRBZ100 DRBL100 Úvod

Více

Název Kód Sem. Př. Cv. Ss. Uk. Kr. Typ Pedagog. Dějiny světového divadla III DAAZX03 ZS zk 3 P Cejpek, V.; Šotkovský, J.; Trtílek, P.

Název Kód Sem. Př. Cv. Ss. Uk. Kr. Typ Pedagog. Dějiny světového divadla III DAAZX03 ZS zk 3 P Cejpek, V.; Šotkovský, J.; Trtílek, P. ČINOHERNÍ REŽIE Ateliér dramaturgie a režie, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ateliéru: prof. Mgr. Petr Oslzlý Vedoucí ročníku: prof. MgA. Ivo Krobot POVINNÉ PŘEDMĚTY Dějiny světového divadla III

Více

DIVADELNÍ DRAMATURGIE

DIVADELNÍ DRAMATURGIE Ateliér: Dramaturgie a režie, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ateliéru: prof. Mgr. Petr Oslzlý ové: prof. Mgr. Petr Oslzlý Letní lemestr P C S zk, zkl, z KR P C S zk, zkl, z KR DDBZ101 DDBL101 Úvod

Více

DIVADELNÍ DRAMATURGIE

DIVADELNÍ DRAMATURGIE Ateliér dramaturgie a režie, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ateliéru: prof. Mgr. Petr Oslzlý Dějiny světového divadla III DAAZX03 ZS 2 0 4 zk 3 P Cejpek, V.; Šotkovský, J.; Trtílek, P. Principy

Více

ŽÁDOST O AKREDITACI NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO OBORU SVĚTELNÝ DESIGN STUDIJNÍHO PROGRAMU DRAMATICKÁ UMĚNÍ

ŽÁDOST O AKREDITACI NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO OBORU SVĚTELNÝ DESIGN STUDIJNÍHO PROGRAMU DRAMATICKÁ UMĚNÍ ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ AKREDITACE BAKALÁŘSKÝCH OBORŮ ČINOHERNÍ REŽIE DIVADELNÍ DRAMATURGIE SCÉNOGRAFIE ROZHLASOVÁ A TELEVIZNÍ DRAMATURGIE A SCENÁRISTIKA DIVADELNÍ MANAŽERSTVÍ MAGISTERSKÝCH NENAVAZUJÍCÍCH

Více

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) Recepce a reflexe divadelního díla I (Konývková)

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) Recepce a reflexe divadelního díla I (Konývková) AK. ROK 05/6 Ročník:. BC Vedoucí ročníku: MgA. Radka Macková 8.30-0.00 0.5 -.5.00-3.30 Seminář k praxi I Seminář dramaturgie a režie v DaV Divadlo a výchova Divadlo a výchova divadelního díla I Organizace

Více

Univerzita třetího věku

Univerzita třetího věku JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka nového třídílného cyklu přednášek, které tematicky navazují na předchozí

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. KR P C S zk, klz, z

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. KR P C S zk, klz, z Ateliér: Divadlo a výchova bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: MgA. Kamila Kostřicová DRAMATICKÁ VÝCHOVA Propedeutika dramatické 1 1 2 z 1 1 1 2 z 1 Macková výchovy Úvod do dramatické 0 4 1

Více

Janáčkova akademie múzických umění v Brně Divadelní fakulta. Směrnice. pro uskutečnění přijímacího řízení pro akademický rok 2002/2003

Janáčkova akademie múzických umění v Brně Divadelní fakulta. Směrnice. pro uskutečnění přijímacího řízení pro akademický rok 2002/2003 Janáčkova akademie múzických umění v Brně Divadelní fakulta Směrnice pro uskutečnění přijímacího řízení pro akademický rok 2002/2003 Brno, 14.června 2001 Kontakt DIFA JAMU, Mozartova 1, 662 15 Brno, tel.:05/42212151,

Více

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. ZS: Seminář k praxi I (Jindra) (Jindra) LAB. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) (Jindra)

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. ZS: Seminář k praxi I (Jindra) (Jindra) LAB. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) (Jindra) AK. ROK 07/8 Ročník:. BC Vedoucí ročníku: MgA. Kamila Konývková Kostřicová 8.0-0.00 0.5 -.5.00 -.0 LS: Organizace festivalu Sítko + Organizace festivalu Sítko Obecná psychologie Seminář dramaturgie a režie

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru:

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: MgA. Radka Macková DRAMATICKÁ VÝCHOVA Vstupní kurz - dílna DaV z 2 Divadlo a výchova 2 2 1 z 2 2 2 1 zk 2 Konývka Seminář dramaturgie

Více

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) 2. LS: Společná praxe I (Jindra) LAB

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) 2. LS: Společná praxe I (Jindra) LAB AK. ROK 06/7 Ročník:. BC Vedoucí ročníku: BcA. Jakub Cír 8.30-0.00 Společná praxe I LAB Literatura pro děti a mládež (Lípová, Jindra) Teorie divadla I 0.5 -.5 Organizace festivalu Sítko Seminář dramaturgie

Více

Univerzita třetího věku

Univerzita třetího věku JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka nového třídílného cyklu přednášek, které tematicky navazují na předchozí

Více

Univerzita třetího věku

Univerzita třetího věku JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka nového třídílného cyklu přednášek, které tematicky navazují na předchozí

Více

Nabídka Multimediálních předmětů. Akademický rok 2008/2009. HF JAMU DIFA JAMU FF MU FaVU VUT

Nabídka Multimediálních předmětů. Akademický rok 2008/2009. HF JAMU DIFA JAMU FF MU FaVU VUT Nabídka Multimediálních předmětů Akademický rok 2008/2009 HF JAMU DIFA JAMU FF MU FaVU VUT Podrobnější informace o předmětech jsou k dispozici na studijních odděleních nebo webových stránkách jednotlivých

Více

Zpráva. o přijímacím řízení ke studiu na Divadelní fakultě. Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. pro akademický rok 2016/2017

Zpráva. o přijímacím řízení ke studiu na Divadelní fakultě. Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. pro akademický rok 2016/2017 Zpráva o přijímacím řízení ke studiu na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně pro akademický rok 2016/2017 na bakalářské, magisterské navazující a magisterské nenavazující obory Brno,

Více

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. ZS: Seminář k praxi I (Klvaňová) Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) (Klvaňová) LAB. (Klvaňová) 2 LS: Praxe I

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. ZS: Seminář k praxi I (Klvaňová) Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) (Klvaňová) LAB. (Klvaňová) 2 LS: Praxe I AK. ROK 08/9 Ročník:. BC Vedoucí ročníku: MgA. Jonáš Konývka 8.30-0.00 ZS: Přednes LS: Seminář k praxi I 0.5 -.5 ZS: Přednes LS: Organizace festivalu Sítko.00-3.30 Organizace festivalu Sítko Seminář dramaturgie

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. předmět zimní semestr letní semestr pedagog P C S zk, klz, z. KR P C S zk, klz, z

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. předmět zimní semestr letní semestr pedagog P C S zk, klz, z. KR P C S zk, klz, z Ateliér: Divadlo a výchova bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: Mgr. Veronika Rodriguezová DRAMATICKÁ VÝCHOVA předmět zimní semestr letní semestr pedagog Úvod do dramatické 0 6 2 z 3 Rodriguezová

Více

Janáčkova akademie múzických umění v Brně. Divadelní fakulta. Směrnice. pro uskutečnění. přijímacího řízení pro akademický rok 2005/2006

Janáčkova akademie múzických umění v Brně. Divadelní fakulta. Směrnice. pro uskutečnění. přijímacího řízení pro akademický rok 2005/2006 Janáčkova akademie múzických umění v Brně Divadelní fakulta Směrnice pro uskutečnění přijímacího řízení pro akademický rok 2005/2006 Brno, 7.června 2004 Kontakt DIFA JAMU, Mozartova 1, 662 15 Brno, tel.:

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova Ročník: 1. Vedoucí ročníku: BcA. Jakub Cír Vstupní kurz - dílna DaV z 1 Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova 2 2 1 z 2 2 2 1 zk 2 Seminář dramaturgie a 0 2 2 z 2 0 2 2 z 2 Klíč režie v DaV Úvod do

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. KR P C S zk, klz, z

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. KR P C S zk, klz, z Ateliér: Divadlo a výchova bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: MgA. Eva Herogová DRAMATICKÁ VÝCHOVA Úvod do dramatické 0 4 1 2 0 4 1 2 Konývka výchovy Úvod do dramaturgie 1 1 2 k 2 1 1 2 k 2

Více

STUDIJNÍ ODDĚLENÍ Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně

STUDIJNÍ ODDĚLENÍ Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně V Brně 18. listopadu 2009 Věc: Zpráva o m řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2009/2010 Přijímací řízení na Divadelní fakultě JAMU (dále jen fakulta) pro akademický rok 2009/2010 bylo vyhlášeno

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Macková R. a pedagogové ADaV z zk 2 Konývka

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Macková R. a pedagogové ADaV z zk 2 Konývka DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: MgA. Radka Macková Vstupní kurz - dílna DaV Divadlo a výchova dramaturgie a režie v DaV Úvod do studia kultury

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Laboratoř divadla a výchovy klz 2 Konývka

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Laboratoř divadla a výchovy klz 2 Konývka DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: MgA. Miroslav Jindra DDVZ101 Vstupní kurz - dílna DaV 1 týden z 2 Macková a pedagogové ADaV DDVZ102 Divadlo

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru. Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru. Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium 1. MgA. Kamila Konývková Kostřicová Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny z 1 Klíč a pedagogové ADaV Divadlo a výchova 2 2 1 z 2 2 2 1 zk 2 Konývka

Více

Zpráva. Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. pro akademický rok 2017/2018

Zpráva. Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. pro akademický rok 2017/2018 Zpráva o přijímacím řízení ke studiu na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně pro akademický rok 2017/2018 na bakalářské, magisterské navazující a magisterské nenavazující obory Brno,

Více

SCÉNOGRAFIE. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru:

SCÉNOGRAFIE. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Ročník: 1. Vedoucí ateliéru:doc. Mgr. Marie Jirásková, Ph.D. Vedoucí ročníku: doc. MgA. Marie Jirásková, Ph.D. Scénografie 0 4 4 klz 4 0 4 4 klz 4 Jirásková Kostým 0 4 4 klz 4 0 4 4 klz 4 Jirásková Kresba,

Více

STUDIJNÍ ODDĚLENÍ Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně

STUDIJNÍ ODDĚLENÍ Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně V Brně 12. listopadu 2012 Věc: Zpráva o přijímacím řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2012/2013 Přijímací řízení na Divadelní fakultě JAMU (dále jen fakulta) pro akademický rok 2012/2013

Více

Směrnice. pro uskutečnění přijímacího řízení pro bakalářský a nenavazující magisterský studijní program Dramatická umění. pro akademický rok

Směrnice. pro uskutečnění přijímacího řízení pro bakalářský a nenavazující magisterský studijní program Dramatická umění. pro akademický rok Směrnice pro uskutečnění přijímacího řízení pro bakalářský a nenavazující magisterský studijní program Dramatická umění pro akademický rok 2006 / 2007 V Brně, 17. července 2005 Adresa JAMU: JAMU v Brně,

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova. z 1

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova. z 1 DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: BcA. Jakub Cír DDVZ101 Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny z 1 Cír. a pedagogové ADaV DDVZ102 DDVL102 Divadlo a výchova

Více

PŘEHLED PŘEDNÁŠEK A CVIČENÍ, KTERÉ JE MOŽNÉ ZAPSAT JAKO PŘEDMĚTY OSOBNÍ SPECIALIZACE

PŘEHLED PŘEDNÁŠEK A CVIČENÍ, KTERÉ JE MOŽNÉ ZAPSAT JAKO PŘEDMĚTY OSOBNÍ SPECIALIZACE PŘEHLED PŘEDNÁŠEK A CVIČENÍ, KTERÉ JE MOŽNÉ ZAPSAT JAKO PŘEDMĚTY OSOBNÍ SPECIALIZACE HISTORIE, TEORIE A PRAXE DIVADLA předmět zimní semestr letní semestr pedagog divadla III divadla IV Cejpek, Trtílek,

Více

AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO

AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO Ateliér audiovizuální tvorby a divadla, bakalářské studium Ročník: ové: 1. Grafika na PC 0 2 0 z 1 0 2 0 z 1 Gruna Technika a technologie videotvorby 0 2 0 z 1 0 2 0 z 1 Vlašín, externí ped. Tvůrčí fotografie

Více

Zpráva. Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. pro akademický rok 2018/2019

Zpráva. Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. pro akademický rok 2018/2019 Zpráva o přijímacím řízení ke studiu na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně pro akademický rok 2018/2019 na bakalářské, magisterské navazující a magisterské nenavazující obory Brno,

Více

PROJEKT CZ / /0428

PROJEKT CZ / /0428 INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY PROJEKT Janáčkovy akademie múzických umění v Brně CZ.04.1.03/3.2.15.3/0428 UMĚNÍ A MULTIMÉDIA Seminář EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND

Více

NABÍDKA PŘEDNÁŠEK PRO ROK 2019

NABÍDKA PŘEDNÁŠEK PRO ROK 2019 NABÍDKA PŘEDNÁŠEK PRO ROK 2019 Ve velké většině jsou prezentace doprovázeny četnými audiovizuálními ukázkami. Součástí každého ze tří kurzů je rovněž moderovaná přednáška jedné z významných osobností divadla,

Více

Název Kód Sem. Př. Cv. Ss. Uk. Kr. Typ Pedagog. Dějiny světového divadla III DAAZX03 ZS zk 3 P Cejpek, V.; Šotkovský, J.; Trtílek, P.

Název Kód Sem. Př. Cv. Ss. Uk. Kr. Typ Pedagog. Dějiny světového divadla III DAAZX03 ZS zk 3 P Cejpek, V.; Šotkovský, J.; Trtílek, P. DIVADELNÍ PRODUKCE Ateliér divadelní produkce a jevištní technologie, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ateliéru: doc. MgA Blanka Chládková Vedoucí ročníku: MgA. Lucie Abou POVINNÉ PŘEDMĚTY Dějiny

Více

Směrnice II / 2007

Směrnice II / 2007 Směrnice II. pro uskutečnění přijímacího řízení pro navazující magisterský a doktorský studijní program Dramatická umění pro akademický rok 2006 / 2007 V Brně, 31. října 2005 Adresa JAMU: JAMU v Brně,

Více

NABÍDKA PŘEDNÁŠEK PRO ROK 2019

NABÍDKA PŘEDNÁŠEK PRO ROK 2019 NABÍDKA PŘEDNÁŠEK PRO ROK 2019 Ve velké většině jsou prezentace doprovázeny četnými audiovizuálními ukázkami. Součástí každého ze tří kurzů je rovněž moderovaná přednáška jedné z významných osobností divadla,

Více

STUDIJNÍ ODDĚLENÍ Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně

STUDIJNÍ ODDĚLENÍ Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně V Brně 17. října 2006 Věc: Zpráva o přijímacím řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2006/2007 Přijímací řízení na Divadelní fakultě JAMU (dále jen fakulta) pro akademický rok 2006/2007 bylo

Více

Pedagogové schválení Uměleckou radou pro státní bakalářské a magisterské zkoušky Jméno Vzdělání Zaměstnavatel U SZ zkouší Abbodová Hana, Mgr. Univerzita Palackého Olomouc, PdF, obor speciální ZŠ pro sluchově

Více

Vedení sekce Média v rámci 26. ročníku Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER

Vedení sekce Média v rámci 26. ročníku Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér divadelního manažerství a jevištní technologie Divadelní manažerství se zaměřením na produkční management Dokumentace bakalářského absolventského

Více

AKADEMICKÝ SENÁT Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. PŘÍLOHA č. 1 Pořadí jednotlivých kandidátů

AKADEMICKÝ SENÁT Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. PŘÍLOHA č. 1 Pořadí jednotlivých kandidátů PŘÍLOHA č. 1 Pořadí jednotlivých kandidátů Studenti 1 Stanislav Čaban (45) 2 Petr Theodor Pidrman (34) 3 Adam Steinbauer (30) 4-5.. František Maňák (26) Martin Srba (26) 6 Olívia Fantúrová (24) 7 Denisa

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. předmět zimní semestr letní semestr pedagog P C S zk, klz, z. KR P C S zk, klz, z z 3 Rodriguezová

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. předmět zimní semestr letní semestr pedagog P C S zk, klz, z. KR P C S zk, klz, z z 3 Rodriguezová Ateliér: Divadlo a výchova bakalářské studium Ročník:. Vedoucí ročníku: MgA. Radka Macková DRAMATICKÁ VÝCHOVA předmět zimní semestr letní semestr pedagog Úvod do dramatické výchovy 0 6 z 3 Rodriguezová

Více

PŘEHLED PŘEDNÁŠEK A CVIČENÍ, KTERÉ JE MOŽNÉ ZAPSAT JAKO PŘEDMĚTY OSOBNÍ SPECIALIZACE

PŘEHLED PŘEDNÁŠEK A CVIČENÍ, KTERÉ JE MOŽNÉ ZAPSAT JAKO PŘEDMĚTY OSOBNÍ SPECIALIZACE PŘEHLED PŘEDNÁŠEK A CVIČENÍ, KTERÉ JE MOŽNÉ ZAPSAT JAKO PŘEDMĚTY OSOBNÍ SPECIALIZACE HISTORIE, TEORIE A PRAXE DIVADLA D60007B I.II 2 0 4 zk 3 2 0 4 zk 3 Cejpekt, Trtílek, Šotkovský D30580 Seminář k dějinám

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA K PROJEKTU LOUTKA JAKO NÁSTROJ VZDĚLÁVÁNÍ

INFORMAČNÍ BROŽURA K PROJEKTU LOUTKA JAKO NÁSTROJ VZDĚLÁVÁNÍ INFORMAČNÍ BROŽURA K PROJEKTU LOUTKA JAKO NÁSTROJ VZDĚLÁVÁNÍ CZ. 1.07/1.3.44/02.0052 www.theatrludem.cz a http://loutka-jako-nastroj-vzdelavani.webnode.cz/ Obsah 1Závazná přihláška na semináře Loutka jako

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2015

Festival amatérského divadla Kladno 2015 Festival amatérského divadla Kladno 2015 4. ročník, 24. 26. dubna 2015 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

ROZHLASOVÁ A TELEVIZNÍ DRAMATURGIE A SCENÁRISTIKA

ROZHLASOVÁ A TELEVIZNÍ DRAMATURGIE A SCENÁRISTIKA Ročník: 1. DRTZ101 DRTZ102 DRTZ103 DRTL101 DRTL102 DRTL103 Scenáristická I žánry I Televizní žánry 0 4 2 z 3 0 4 2 z 3 Gogola 1 1 2 klz 2 1 1 2 klz 2 Blažejovská 0 2 1 klz 1 0 2 1 klz 1 Hlavica 2 2 1 klz

Více

SCÉNOGRAFIE. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: zk zk 2. Cizí jazyk klz klz 2

SCÉNOGRAFIE. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: zk zk 2. Cizí jazyk klz klz 2 Ateliér scénografie, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ateliéru: doc. MgA. Marie Jirásková, Ph.D. Vedoucí ročníku: doc. Mgr. Jana Preková DSCZ101 DSCL101 Scénografie 0 4 4 klz 4 0 4 4 klz 4 Preková

Více

Věc: Zpráva o přijímacím řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2003/2004

Věc: Zpráva o přijímacím řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2003/2004 Věc: Zpráva o přijímacím řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2003/2004 Přijímací řízení na Divadelní fakultě JAMU (dále jen fakulta) pro akademický rok 2003/2004 bylo vyhlášeno v souladu

Více

Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018

Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018 Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018 dle čl. 3 Pravidel pro poskytování podpory pro specifický vysokoškolský výzkum Přiznaná celková podpora

Více

DIVADELNÍ MANAŽERSTVÍ PRODUKČNÍ MANAGEMENT

DIVADELNÍ MANAŽERSTVÍ PRODUKČNÍ MANAGEMENT DIVADELNÍ MANAŽERSTVÍ PRODUKČNÍ MANAGEMENT Ateliér divadelního manažerství, bakalářské studium se zaměřením Produkční management Ročník: 1. Projektový management I 1 1 2 klz 2 Krejčí Vznik divadelní inscenace

Více

Směrnice dodatečného přijímacího řízení. pro akademický rok 2012/2013

Směrnice dodatečného přijímacího řízení. pro akademický rok 2012/2013 Směrnice dodatečného přijímacího řízení pro akademický rok 2012/2013 pro bakalářský studijní obor Rozhlasová a televizní dramaturgie a scenáristika v prezenční formě studijní program Dramatická umění V

Více

Garant studijního programu Architektura a stavitelství v rámci celoživotního vzdělávání Doc. Ing. Martina Peřinková, Ph.D.

Garant studijního programu Architektura a stavitelství v rámci celoživotního vzdělávání Doc. Ing. Martina Peřinková, Ph.D. Studijní plán oborů v programu Architektura a v rámci celoživotního vzdělávání vyučovaných na Fakultě stavební VŠB - TU Ostrava garantovaný Katedrou architektury Studijní obory Rekonstrukce a konverze

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ

SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ SMĚRNICE DĚKANA Č. 3 /2017 PRAVIDLA PRO ORGANIZACI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ CHEMICKÉ doplňující Řád celoživotního vzdělávání VUT Platnost: dnem schválení AS FCH Za věcnou stránku odpovídá:

Více

Směrnice dodatečného přijímacího řízení. pro akademický rok 2015/2016. v prezenční formě AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO

Směrnice dodatečného přijímacího řízení. pro akademický rok 2015/2016. v prezenční formě AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO Směrnice dodatečného přijímacího řízení pro akademický rok 2015/2016 pro magisterský stupeň studijního oboru AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO v prezenční formě studijní program Dramatická umění V Brně, 27.

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2017

Festival amatérského divadla Kladno 2017 Festival amatérského divadla Kladno 2017 6. ročník, 21. 23. dubna 2017 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

Doktorské studium na ITF PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2008/2009

Doktorské studium na ITF PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2008/2009 Doktorské studium na ITF PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2008/2009 doktorský studijní programu FILMOVÉ, TELEVIZNÍ A FOTOGRAFICKÉ UMĚNÍ A NOVÁ MÉDIA, obor TVŮRČÍ FOTOGRAFIE (zahájení studia od října 2008) Adresa pracoviště

Více

Divadelní produkce inscenace TANEČNÍ MARATON NA STEEL PIER v Divadle na Orlí

Divadelní produkce inscenace TANEČNÍ MARATON NA STEEL PIER v Divadle na Orlí JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér divadelního manažerství a jevištní technologie Studijní obor: Divadelní manažerství Divadelní produkce inscenace TANEČNÍ MARATON NA STEEL

Více

divadlo 22/6 29.8.1956 17:47 Str nka 1 Divadelní fakulta JAMU

divadlo 22/6 29.8.1956 17:47 Str nka 1 Divadelní fakulta JAMU divadlo 22/6 29.8.1956 17:47 Str nka 1 Divadelní fakulta JAMU divadlo 22/6 29.8.1956 17:47 Str nka 2 Slovo děkana Umělecká tvorba je přirozenou součástí výuky na vysoké umělecké škole a lze ji považovat

Více

STUDIJNÍ ODDĚLENÍ Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně

STUDIJNÍ ODDĚLENÍ Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně V Brně 18. listopadu 2011 Věc: Zpráva o přijímacím řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2011/2012 Přijímací řízení na Divadelní fakultě JAMU (dále jen fakulta) pro akademický rok 2011/2012

Více

DIVADLO A VÝCHOVA. zk, klz, z KR P C S. Povinné předměty. Povinně volitelné předměty z z 1 Klíč

DIVADLO A VÝCHOVA. zk, klz, z KR P C S. Povinné předměty. Povinně volitelné předměty z z 1 Klíč Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium Ročník: 1. MgA. Jonáš Konývka k, kl, DDVZ101 Vstupní kur 1 k, kl, Konývka a pedagogové ADaV DAAZX01 Dějiny světového divadla I 2 0 4 k 3 Cejpek, Trtílek, Šotkovský

Více

Směrnice přijímacího řízení pro akademický rok 2018/2019 NENAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM studijního programu Dramatická umění

Směrnice přijímacího řízení pro akademický rok 2018/2019 NENAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM studijního programu Dramatická umění Směrnice přijímacího řízení pro akademický rok 2018/2019 NENAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM studijního programu Dramatická umění V Brně, 30. června 2017 Adresa DIFA (pro odeslání přihlášky + kontakt na případné

Více

Směrnice dodatečného přijímacího řízení. pro akademický rok 2012/2013. pro navazující magisterský studijní obor Divadlo a výchova v kombinované formě

Směrnice dodatečného přijímacího řízení. pro akademický rok 2012/2013. pro navazující magisterský studijní obor Divadlo a výchova v kombinované formě Směrnice dodatečného přijímacího řízení pro akademický rok 2012/2013 pro navazující magisterský studijní obor Divadlo a výchova v kombinované formě studijní program Dramatická umění V Brně, 22. listopadu

Více

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PROJEKTY Janáčkovy akademie múzických umění v Brně Konference KULTURA A STRUKTURÁLNÍ FONDY 9. 12. 2005, Praha CHARAKTERISTIKA PROGRAMU Operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Priorita

Více

Věc: Zpráva o přijímacím řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2004/2005

Věc: Zpráva o přijímacím řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2004/2005 Věc: Zpráva o přijímacím řízení na Divadelní fakultě JAMU pro akademický rok 2004/2005 Přijímací řízení na Divadelní fakultě JAMU (dále jen fakulta) pro akademický rok 2004/2005 bylo vyhlášeno v souladu

Více

Virtuální Univerzita třetího věku (VU3V)

Virtuální Univerzita třetího věku (VU3V) Projekt Virtuální Univerzita třetího věku www.e-senior.cz projekt Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze Univerzita třetího věku Motto: Senior přichází za výukou Vzdělávání seniorů,

Více

Směrnice děkana O studiu na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně platná od 1. října 2012 do 30. září 2013

Směrnice děkana O studiu na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně platná od 1. října 2012 do 30. září 2013 Směrnice děkana O studiu na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně platná od 1. října 2012 do 30. září 2013 Směrnice děkana o studiu na Divadelní fakultě JAMU konkretizuje pravidla

Více

Směrnice přijímacího řízení pro akademický rok 2018/2019 MAGISTERSKÝ NAVAZUJÍCÍ STUPEŇ studijního programu Dramatická umění

Směrnice přijímacího řízení pro akademický rok 2018/2019 MAGISTERSKÝ NAVAZUJÍCÍ STUPEŇ studijního programu Dramatická umění Směrnice přijímacího řízení pro akademický rok 2018/2019 MAGISTERSKÝ NAVAZUJÍCÍ STUPEŇ studijního programu Dramatická umění V Brně, 30. června 2017 Adresa DIFA (pro odeslání přihlášky + kontakt na případné

Více

SCÉNOGRAFIE. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru

SCÉNOGRAFIE. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru Ateliér scénografie, bakalářské studium 1. prof. Mgr. Ján Zavarský Scénografie 0 4 4 klz 4 0 4 4 klz 4 Zavarský Kostým 0 4 4 klz 4 0 4 4 klz 4 Bláhová Kresba, malba 0 4 0 klz 2 0 4 0 klz 2 Miklošková Modelování

Více

Vyhláška pro přijímací řízení. v akademickém roce 2019/2020 DOKTORSKÉ STUDIUM. studijního programu Hudební umění

Vyhláška pro přijímací řízení. v akademickém roce 2019/2020 DOKTORSKÉ STUDIUM. studijního programu Hudební umění Vyhláška pro přijímací řízení v akademickém roce 2019/2020 DOKTORSKÉ STUDIUM studijního programu Hudební umění V Brně, 1. dubna 2019 Adresa JAMU (majitel účtu, adresát při platbě) tento údaj se píše na

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2012/2013

Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2012/2013 Podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských a magisterských studijních programech pro akademický rok 2012/2013 Děkan Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Č. j. 25900/11/97 vyhlašuje podle

Více

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM FAKULTA UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Děkan FUD UJEP doc. Mgr. A. Pavel Mrkus vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro doktorské studium pro akademický rok 2017/2018, a to

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2018 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického

Více

VYHLÁŠKA DĚKANA. Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 DOKTORSKÉ STUDIUM. studijního programu Dramatická umění

VYHLÁŠKA DĚKANA. Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 DOKTORSKÉ STUDIUM. studijního programu Dramatická umění VYHLÁŠKA DĚKANA Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 DOKTORSKÉ STUDIUM studijního programu Dramatická umění V Brně, 7. června 2018 Adresa DF (pro odeslání přihlášky + kontakt na případné dotazy):

Více

Název Kód Sem. Př. Cv. Ss. Uk. Kr. Typ Pedagog. Dějiny světového divadla III DAAZX03 ZS zk 3 P Cejpek, V.; Šotkovský, J.; Trtílek, P.

Název Kód Sem. Př. Cv. Ss. Uk. Kr. Typ Pedagog. Dějiny světového divadla III DAAZX03 ZS zk 3 P Cejpek, V.; Šotkovský, J.; Trtílek, P. SCÉNOGRAFIE Ateliér scénografie, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ateliéru: doc.. MgA. Marie Jirásková, Ph.D. Vedoucí ročníku: doc.. MgA. Marie Jirásková, Ph.D. POVINNÉ PŘEDMĚTY Dějiny světového divadla

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu akademický rok 2020/2021 ČTYŘLETÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM

Podmínky pro přijetí ke studiu akademický rok 2020/2021 ČTYŘLETÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM Podmínky pro přijetí ke studiu akademický rok 2020/2021 ČTYŘLETÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM Studijní program Herectví specializace Činoherní herectví Fyzické divadlo V Brně, 30. června 2019 1. Příprava nových

Více

AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO

AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO Ročník: 1. DATZ102 DATL102 Grafika na PC 0 2 0 1 0 2 0 1 Gruna DATZ103 DATL103 Technika a technologie videotvorby 0 2 0 1 0 2 0 1, externí ped. DATZ104 DATL104 Tvůrčí fotografie I 0 2 2 2 0 2 2 2 Francán

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Koncepce rozvoje Divadelní fakulty. Janáčkovy akademie múzických umění v Brně

Koncepce rozvoje Divadelní fakulty. Janáčkovy akademie múzických umění v Brně 1 Koncepce rozvoje Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně Písemný podklad pro přednášku v rámci volby děkana Divadelní fakulty JAMU v Brně Doc. MgA. Zbyněk Srba, Ph.D. Duben 2008 2

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 22.11.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Režisérské osobnosti Slováckého divadla v Uherském Hradišti Čtvrtý Režisérské

Více

Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Obecná ustanovení. Čl. III Program celoživotního vzdělávání

Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Obecná ustanovení. Čl. III Program celoživotního vzdělávání Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 Praha 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 14/2017 k celoživotnímu vzdělávání na PřF UK Čl. I Úvodní ustanovení Toto opatření upravuje v souladu se zákonem č.

Více

Výroční zpráva. Divadelní fakulty JAMU. (o činnosti)

Výroční zpráva. Divadelní fakulty JAMU. (o činnosti) Výroční zpráva Divadelní fakulty JAMU (o činnosti) za rok 2012 Obsah Úvod... 4 Organizační schéma fakulty... 6 Složení orgánů fakulty... 7 Vedení DIFA JAMU... 7 Akademický senát JAMU... 7 Akademický senát

Více

TECHNOLOGIE BETONU 2

TECHNOLOGIE BETONU 2 POZVÁNKA A ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA www.cbsbeton.eu ve spolupráci s Kloknerovým ústavem ČVUT v Praze a Ústavem technologie stavebních hmot a dílců FAST VUT v Brně NOVÉ ŠKOLENÍ SYSTÉMU ČBS AKADEMIE O TECHNOLOGII

Více

Směrnice děkana. O studiu na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně platná od 1. října 2015 do 30. září 2016

Směrnice děkana. O studiu na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně platná od 1. října 2015 do 30. září 2016 Směrnice děkana O studiu na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně platná od 1. října 2015 do 30. září 2016 Směrnice děkana o studiu na Divadelní fakultě JAMU konkretizuje pravidla

Více

JEVIŠTNÍ MANAGEMENT A TECHNOLOGIE

JEVIŠTNÍ MANAGEMENT A TECHNOLOGIE JEVIŠTNÍ MANAGEMENT A TECHNOLOGIE Ateliér divadelní produkce a jevištní technologie, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ateliéru: doc. MgA Blanka Chládková Vedoucí ročníku: MgA. Petra Vodičková, Ph.D.

Více

Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol

Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol jmenovaným s účinností od 1. května 2003 Velká aula Karolina čtvrtek dne 5. června 2003 v 9:00 a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

Fakulta umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Fakulta umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Fakulta umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Děkan FUD UJEP doc. Mgr. A. Pavel Mrkus vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro navazující magisterské studium pro akademický rok 2020/2021,

Více

INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018

INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH A OBORECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ PRO AKADEMICKÝ ROK 2017/2018 Pedagogická fakulta uskutečňuje programy: Bakalářské standardní doba studia 3 roky, přihlásit se mohou všichni

Více

Požadavky k přijímacím zkouškám (doktorské studium, nástup do studia podzim 2018)

Požadavky k přijímacím zkouškám (doktorské studium, nástup do studia podzim 2018) Požadavky k přijímacím zkouškám (doktorské studium, nástup do studia podzim 2018) Číslo u názvu oboru udává předpokládaný počet přijímaných uchazečů. Počet přijatých uchazečů může plánovaný počet zapsaných

Více

2009/2010. přijímacího řízení. Dramatická umění. navazující i nenavazující MAGISTERSKÝ. pro akademický rok. pro BAKALÁŘ SKÝ,

2009/2010. přijímacího řízení. Dramatická umění. navazující i nenavazující MAGISTERSKÝ. pro akademický rok. pro BAKALÁŘ SKÝ, Směrnice přijímacího řízení pro akademický rok 2009/2010 pro BAKALÁŘ SKÝ, navazující i nenavazující MAGISTERSKÝ a DOKTORSKÝ studijní program Dramatická umění V Brn ě, 30. června 2008 Adresa JAMU (majitel

Více

Směrnice přijímacího řízení. pro akademický rok 2011/2012. pro BAKALÁŘSKÝ, navazující i nenavazující MAGISTERSKÝ. a DOKTORSKÝ studijní program

Směrnice přijímacího řízení. pro akademický rok 2011/2012. pro BAKALÁŘSKÝ, navazující i nenavazující MAGISTERSKÝ. a DOKTORSKÝ studijní program Směrnice přijímacího řízení pro akademický rok 2011/2012 pro BAKALÁŘSKÝ, navazující i nenavazující MAGISTERSKÝ a DOKTORSKÝ studijní program Dramatická umění V Brně, 30. června 2010 Vzor vyplnění poštovní

Více

Přijímací řízení na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě na AR 2014/2015

Přijímací řízení na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě na AR 2014/2015 Přijímací řízení na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě na AR 2014/2015 Děkan Fakulty umění OU vyhlašuje pro akademický rok 2014/2015 přijímací řízení do bakalářských, navazujících magisterských

Více