Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích"

Transkript

1 Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších úedpis, a v souladu s ustanovením 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. i) zákona. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zízení), ve znní pozdjších pedpis, vydat tuto obecn závaznou vyhlášku: Oddíl I. Základní ustanovení l. 1 Obec Moovice vybírá tyto místní poplatky: - poplatek ze ps - poplatek za užívání veejného prostranství, - poplatek ze vstupného, - poplatek z ubytovací kapacity, - poplatek za provozovaný výherní hrací pístroj, l. 2 ízení o poplatcích vykonává Obecní úad v Moovicích (dále jen "správce poplatku") a v ízení ve vcech poplatk se postupuje podle zákona. 337/1992 Sb., o správ daní a poplatk, ve znní pozdjších pedpis, pokud zákon. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších pedpis, nestanoví jinak. Oddíl II. Poplatek ze ps l. 3 Pedmt poplatku a poplatník 1) Poplatku podléhají psi starší tí msíc. 2) Poplatníkem je držitel psa, kterým je fyzická nebo právnická osoba, která má na území obce trvalý pobyt nebo sídlo. l. 4 1) Poplatník je povinen oznámit držení psa správci poplatku do 30 dn. Po dovršení stáí psa tí msíc je poplatník povinen podat piznání k poplatku a poplatek zaplatit.

2 2) Povinnost oznámit držení psa má i oban, jehož pes je od poplatku podle zákona o místních poplatcích nebo podle této vyhlášky osvobozen, a tuto skutenost musí v oznámení správci poplatku prokázat. 3) Poplatník je rovnž povinen oznámit správci poplatku každou skutenost, která má vliv na výši poplatku nebo na osvobození, do 30 dn od jejího vzniku. 4) Pi plnní oznamovací povinnosti je poplatník povinen sdlit správci poplatku píjmení, jméno nebo název právnické osoby, bydlišt nebo sídlo, datum narození nebo IO. 5) Vlastník nebo správce domu je povinen na výzvu správce poplatku písemn ohlásit všechny psy v dom chované. Poplatek ze psa iní ron: za prvního psa 50,- K, za druhého a každého dalšího psa 75,- K. l. 5 Sazby poplatku l. 6 Osvobození 1) Poplatek se neplatí ze ps, jejichž držitelem je osoba nevidomá, bezmocná a osoba s tžkým zdravotním postižením, které byl piznán III. stupe mimoádných výhod podle zvláštního právního pedpisu, osoba provádjící výcvik ps urených k doprovodu tchto osob, osoba provozující útulek zízený obcí pro ztracené nebo opuštné psy nebo osoba, které stanoví povinnost držení a používání psa zvláštní právní pedpis. 2) Poplatník je povinen správci poplatku vždy do konce msíce února píslušného kalendáního roku prokázat, že dvod osvobození trvá. 3) Osvobození od poplatku ze psa zaniká, zanikne-li dvod osvobození. l. 7 Vznik a zánik poplatkové povinnosti 1) V pípad držení psa po dobu kratší než jeden rok se platí poplatek v pomrné výši, která odpovídá potu i zapoatých kalendáních msíc. 2) Pi zmn místa trvalého pobytu nebo sídla platí držitel psa poplatek od poátku kalendáního msíce následujícího po msíci, ve kterém zmna nastala, nov píslušné obci. Poplatek se platí v pomrné výši, která odpovídá potu i zapoatých kalendáních msíc. 3) Zanikne-li poplatková povinnost, musí tuto skutenost poplatník správci poplatku oznámit. l. 8 Poplatek je splatný nejpozdji do posledního dne msíce února každého roku v pokladn obecního úadu nebo bankovním pevodem i poštovní poukázkou.

3 Oddíl III. Poplatek za užívání veejného prostranství l. 9 Pedmt poplatku Pedmtem poplatku je zvláštní užívání veejného prostranství, kterým se rozumí provádní výkopových prací, umístní doasných staveb a zaízení sloužících pro poskytování prodeje a služeb, pro umístní stavebních nebo reklamních zaízení, zaízení cirkus, lunapark a jiných obdobných atrakcí, umístní skládek, vyhrazení trvalého parkovacího místa a užívání tohoto prostranství pro kulturní, sportovní a reklamní akce nebo pro poteby tvorby filmových a televizních dl. l. 10 Veejné prostranství Za veejná prostranství se považují námstí, ulice, tržišt, chodníky, veejná zele, parky a další prostory pístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru. l. 11 Poplatník 1) Poplatníkem je fyzická nebo právnická osoba, která užívá veejné prostranství zpsobem uvedeným v l. 17 (viz pedmt poplatku). 2) Užívá-li stejnou ást veejného prostranství nkolik poplatník, odpovídají za zaplacení celého poplatku spolen a nerozdíln. Správce poplatku mže uložit zaplacení poplatku kterémukoli z nich. l. 12 1) Poplatník je povinen oznámit správci poplatku užívání veejného prostranství ped jeho zapoetím. 2) Pi plnní oznamovací povinnosti je poplatník povinen sdlit správci poplatku píjmení, jméno nebo název právnické osoby, bydlišt nebo sídlo, datum narození nebo IO. Oznámení musí být písemné. l. 13 Sazby poplatku 1) Poplatek za užívání veejného prostranství iní za každý i zapoatý m 2 a každý i zapoatý den užívaného veejného prostranství:

4 za umístní doasných staveb a zaízení sloužících pro poskytování služeb 10,-K, za umístní doasných staveb a zaízení sloužících pro poskytování prodeje 10,-K, za provádní výkopových prací 5,-K, za umístní stavebního zaízení 1,-K, za umístní reklamního zaízení 10,-K, za umístní a lunapark, cirkus, a jiných obdobných atrakcí - 1 atrakce 50,-K, za doasné umístní skládek 7,-K, za vyhrazení trvalého parkovacího místa 5,-K, za užívání veejného prostranství pro kulturní akce 100,-K, za užívání veejného prostranství pro sportovní akce 100,-K, za užívání veejného prostranství pro reklamní akce 50,-K, za užívání veejného prostranství pro úely tvorby filmových a televizních dl 100,-K. 2) Dnem se rozumí jeden kalendání den bez ohledu na to, kterou a jak velkou ást dne poplatník k innosti využije. l. 14 Osvobození Poplatku za užívání veejného prostranství nepodléhají: a) akce poádané na veejném prostranství jejichž výtžek je uren na charitativní a veejn prospšné úely, b) vyhrazení trvalého parkovacího místa pro osoby zdravotn postižené. c) akce, které organizuje, provádí nebo financuje obec, d) osoby, které užijí veejné prostranství pro skládku ne déle než 48 hodin v jednom msíci, e) osoby, které požádaly o osvobození od poplatku z dvodu výstavby nebo rekonstrukce domu a jimž byla žádost místním obecním úadem kladn vyízena. l. 15 Vznik a zánik poplatkové povinnosti Poplatek se platí od prvého dne, kdy došlo k užívání veejného prostranství zpsobem uvedeným v l. 21 až do dne, kdy toto užívání skonilo, zaízení bylo odstranno a veejné prostranství bylo uvedeno do pvodního stavu. l. 16 Poplatek je splatný v pokladn obecního úadu, bankovním pevodem nebo poštovní poukázkou a) pi užívání veejného prostranství po dobu kratší než 7 dn nejpozdji v den kdy bylo s užíváním veejného prostranství zapoato, b) pi užívání veejného prostranství po dobu delší 7 dn vždy do desátého dne následujícího.

5 Oddíl IV. Poplatek ze vstupného l. 17 Pedmt poplatku Pedmtem poplatku je vstupné na kulturní, sportovní, prodejní nebo reklamní akce, snížené o da z pidané hodnoty, je-li v cen vstupného obsažena. Vstupným se rozumí penžitá ástka, kterou úastník akce zaplatí za to, že se jí mže zúastnit. l. 18 Poplatník Poplatníkem je fyzická nebo právnická osoba, která akci poádá. l. 19 1) Poplatník je povinen nejpozdji 7 dn ped konáním akce oznámit správci poplatku její poádání a vstupenky oznaené cenou, datem, hodinou konání akce a jménem poadatele pedložit k oznaení (perforaci). 2) Poplatník je povinen správci poplatku sdlit píjmení, jméno nebo název právnické osoby a bydlišt nebo sídlo, datum narození nebo IO. 3) Do 7 dn po skonení akce je poplatník povinen podat správci poplatku piznání k poplatku. Neprodané vstupenky pedloží správci poplatku ke kontrole. l. 20 Sazby poplatku Sazba poplatku z úhrnné ástky vybraného vstupného iní 5 %. l. 21 Osvobození a) Akce, jejichž celý výtžek je uren na charitativní a veejn prospšné úely, b) sportovní akce, poádané místní TJ Sokol, c) kulturní a sportovní akce pro dti, d) akce, poádané obcí nebo rozpotovými, píspvkovými, i zájmov kulturními organizacemi obce. l. 22 Poplatek je splatný do 20 dn ode dne poádání akce v pokladn obecního úadu,

6 bankovním pevodem nebo poštovní poukázkou. Oddíl V. Poplatek z ubytovací kapacity l. 23 Pedmt poplatku Pedmtem poplatku jsou využitá lžka v zaízeních sloužících nebo urených k pechodnému ubytování za úplatu. l. 24 Poplatník Poplatníkem je fyzická nebo právnická osoba, která pechodné ubytování poskytla (ubytovatel). l. 25 1) Poplatník je povinen písemn oznámit zahájení innosti (poskytování ubytování) do 30 dn ode dne faktického zahájení této innosti. 2) Pi plnní oznamovací povinnosti je poplatník povinen sdlit správci poplatku píjmení, jméno nebo název právnické osoby a bydlišt nebo sídlo, datum narození nebo IO. 3) Poplatník je povinen vést evidenní knihu, do které zapisuje dobu ubytování, jméno, píjmení, adresu místa trvalého pobytu nebo místa trvalého bydlišt v zahranií, íslo obanského prkazu nebo cestovního dokladu fyzické osoby, které ubytování poskytl. Zápisy musí být uspoádány postupn z asového hlediska. Evidenní knihu ubytovatel uchovává po dobu 6 let od provedení posledního zápisu. 4) Zanikne-li poplatková povinnost, musí tuto skutenost poplatník správci poplatku oznámit. l. 26 Sazba poplatku 1) Poplatek z ubytovací kapacity iní za každé využité lžko a den 2,-K. 2) Dnem se rozumí jeden kalendání den bez ohledu na to, kterou a jak velkou ást dne poplatník k ubytování využije. l. 27 Osvobození Poplatku z ubytovací kapacity nepodléhá:

7 a) ubytovací kapacita v zaízeních sloužících pro pechodné ubytovaní student a žák, b) ubytovací kapacita v zaízeních sloužících pro ubytování pracovník fyzických a právnických osob, které tato zaízení vlastní nebo k nimž mají právo hospodaení, c) ubytovací kapacita ve zdravotnických nebo lázeských zaízeních, pokud nejsou užívána jako hotelová zaízení, d) ubytovací kapacita v zaízeních sloužících sociálním a charitativním úelm. l. 28 Poplatek je splatný nejpozdji do 20 dn po uplynutí každého tvrtletí. Oddíl VI. Poplatek za provozovaný výherní hrací pístroj l. 29 Pedmt poplatku Pedmtem tohoto poplatku je provozovaný výherní hrací pístroj. Poplatku podléhá každý povolený výherní hrací pístroj. l. 30 Poplatník Poplatníkem je právnická osoba, která je provozovatelem výherního hracího pístroje. l. 31 1) Poplatník je povinen písemn, ve lht do 10 dn ohlásit správci poplatku uvedení výherního hracího pístroje do provozu, 2) Pi plnní ohlašovací povinnosti je poplatník povinen sdlit správci poplatku název právnické osoby a sídlo, datum narození nebo IO. 3) Poplatník je rovnž povinen oznámit do lhty 10 dn správci poplatku ukonení provozování výherního hracího pístroje, to je zánik své poplatkové povinnosti. l. 32 Sazby poplatku

8 Poplatek za každý výherní hrací pístroj iní 3000,- K na 3 msíce. V pípad, že výherní hrací pístroj bude provozovaný po dobu kratší než 3 msíce bude poplatek vymen v pomrné ásti. l. 33 Vznik a zánik poplatkové povinnosti 1) Poplatek se platí ode dne, ve kterém poplatková povinnost vznikla. 2) Poplatková povinnost zaniká dnem ukonení provozu výherního hracího pístroje. l. 34 Poplatek je splatný do 1 msíce od vzniku poplatkové povinnosti: a) na dobu 3 msíc jednorázov b) na dobu 6 msíc ve dvou splátkách c) na dobu 1 roku ve tyech splátkách d) poplatek mže být zaplacen i jednorázov l. 35 Ustanovení spolená a závrená 1) Nebudou-li poplatky zaplaceny (odvedeny) vas nebo ve správné výši, vymí správce poplatku poplatek platebním výmrem a mže zvýšit vas nezaplacené (neodvedené) poplatky nebo jejich nezaplacenou (neodvedenou) ást až na trojnásobek. Vymené poplatky se zaokrouhlují na celé koruny nahoru. 2) Tomu, kdo nesplní ve lht stanovené touto vyhláškou nebo rozhodnutím povinnost nepenžité povahy, mže správce poplatku uložit pokutu podle ustanovení 37 zákona. 337/1992 Sb., o správ daní a poplatk, ve znní pozdjších pedpis. 3) Pokud poplatník nesplní svoji poplatkovou povinnost stanovenou touto obecn závaznou vyhláškou, lze dlužné ástky vymit nebo domit do tí let od konce kalendáního roku, ve kterém poplatková povinnost vznikla. 4) Byl-li ped uplynutím této lhty uinn úkon smující k vymení nebo domení poplatku, bží tíletá lhta znovu od konce roku, v nmž byl poplatník o tomto úkonu písemn uvdomn. Vymit a domit poplatek lze nejpozdji do 10 let od konce kalendáního roku, ve kterém poplatková povinnost vznikla. l. 36 Zrušovací ustanovení Zrušuje se obecn závazná vyhláška. 2/98 o místních poplatcích l. 37 Úinnost ze dne

9 Tato obecn závazná vyhláška nabývá úinnosti dne místostarosta starosta Razítko obce (msta) (kulaté) Vyvšeno: Sejmuto:

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk Obecn závazná vyhláška obce Pernink, o místním poplatku ze ps, místním poplatku za lázeský nebo rekreaní pobyt, místním poplatku za užívání veejného prostranství, místním poplatku ze vstupného a místním

Více

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Cikháj se na svém zasedání dne 22.12.2003 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích.

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Krásno na svém zasedání dne 21.2.2005 se usneslo vydat podle ustanovení 14 odst.2 zákona íslo 565/1990 Sb., o místních

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Starkoč č. 4/2003 O místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška Obce Starkoč č. 4/2003 O místních poplatcích Obecně závazná vyhláška Obce Starkoč č. 4/2003 O místních poplatcích Zastupitelstvo obce Starkoč se usneslo dne.. dle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 4/2003

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 4/2003 OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 4/2003 O místních poplatcích Zastupitelstvo msta Luhaovice se na svém zasedání dne 4.12.2003 usneslo vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích Obec Žleby na základě usnesení zastupitelstva obce č. 95i/2010 z 15. 12. 2010 dle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010,

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, o místním poplatku za užívání veejného prostranství Schváleno ZM dne 1. 12. 2010 usnesením. 2/19/2010 Nabývá úinnosti dne 1. 1. 2011 Msto Napajedla Obecn

Více

O b e c Telnice Obecn závazná vyhláška obce Telnice. 03 / 2007 o místních poplatcích (o poplatcích)

O b e c Telnice Obecn závazná vyhláška obce Telnice. 03 / 2007 o místních poplatcích (o poplatcích) O b e c Telnice Obecn závazná vyhláška obce Telnice. 03 / 2007 o místních poplatcích (o poplatcích) Zastupitelstvo obce Telnice vydává dne v souladu s ustanoveními 10 písm. D) a 84 odst. 2, písm. I) zákona.

Více

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 Píloha. 6 usnesení z 30. zasedání zastupitelstva msta Stíbra dne 13.12.2001 Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 o místních poplatcích Zastupitelstvo msta Stíbra vydalo dne 13.12.2001 v souladu s

Více

Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004

Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004 Obec Chlístov Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Chlístov se na svém zasedání dne 13.5.2004 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Msto Stíbro. obecn závazná vyhláška. 27/97. o místních poplatcích

Msto Stíbro. obecn závazná vyhláška. 27/97. o místních poplatcích Msto Stíbro obecn závazná vyhláška. 27/97 o místních poplatcích Msto Stíbro vydává podle 16 a 14 písm. h) zákona. 367/90 Sb., o obcích ve znní pozdjších novel a podle 15 zákona. 565/90 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška obce Morašice č. 2/2012 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Morašice č. 2/2012 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Morašice č. 2/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Morašice se na svém zasedání dne 21. února 2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2. zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Vyvšeno: 2.12. 2005 Sejmuto: 21.12.2005 Obecn závazná vyhláška Msta Jindichv Hradec. 2/2005 o místních poplatcích Zastupitelstvo msta Jindichv Hradec vydalo dne 23.11.2005 podle ust. 14, odst. 2 zákona.565/1990

Více

OBEC VELKÉ BŘEZNO. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. Čl. 1

OBEC VELKÉ BŘEZNO. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení. Čl. 1 OBEC VELKÉ BŘEZNO Obecně závazná vyhláška č. 5/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Velké Březno schválilo dne 15. 12. 2003 vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBEC ÚJEZDEC Č. 2/2004 o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBEC ÚJEZDEC Č. 2/2004 o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBEC ÚJEZDEC Č. 2/2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Újezdec se na svém zasedání dne 30.ledna 2004 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb. o místních

Více

Obec Pluhův Žďár. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o místních poplatcích

Obec Pluhův Žďár. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o místních poplatcích 1 Obec Pluhův Žďár Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pluhův Žďár se na svém zasedání dne 28. 4. 2005 usnesením č. 31/05 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Oddíl I. Oddíl II. Poplatek ze psů

Oddíl I. Oddíl II. Poplatek ze psů Obecně závazná vyhláška města Abertamy o místním poplatku ze psů, místním poplatku za lázeňský nebo rekreační pobyt, místním poplatku za užívání veřejného prostranství, místním poplatku za provozovaný

Více

Poplatek ze psů. Obec Slatiny Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místních poplatcích

Poplatek ze psů. Obec Slatiny Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místních poplatcích Obec Slatiny Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Slatiny se na svém zasedání dne 14. 8. 2008 usnesením č. 23 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

NOVELA č. 1 obecně závazné vyhlášky obce Desná č. 2/2003 o místních poplatcích

NOVELA č. 1 obecně závazné vyhlášky obce Desná č. 2/2003 o místních poplatcích NOVELA č. 1 obecně závazné vyhlášky obce Desná č. 2/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Desná schválilo dne 4. 3. 2004 podle ustanovení 14 zákona č.565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění

Více

Obec Praskačka. Obecně závazná vyhláška č. 05/2007 o místních poplatcích

Obec Praskačka. Obecně závazná vyhláška č. 05/2007 o místních poplatcích Obec Praskačka Obecně závazná vyhláška č. 05/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Praskačka se na svém zasedání dne 17.července 2007 usneslo vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2004

Obecně závazná vyhláška č. 2/2004 Obecně závazná vyhláška č. 2/2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Jedlí se na svém zasedání dne 21. 1. 2004 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

MĚSTO BENÁTKY NAD JIZEROU

MĚSTO BENÁTKY NAD JIZEROU MĚSTO BENÁTKY NAD JIZEROU K poplatku ze psů: Poplatku ze psů podléhají psi starší tří měsíců. INFORMACE K OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠCE města Benátky nad Jizerou č. 1/2011, o místních poplatcích Poplatek ze

Více

O b e c T v r z i c e. Obecně závazná vyhláška. Číslo: 1/2010. o místních poplatcích

O b e c T v r z i c e. Obecně závazná vyhláška. Číslo: 1/2010. o místních poplatcích O b e c T v r z i c e Obecně závazná vyhláška Číslo: 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Tvrzice se na svém zasedání dne 28. 12. 2010 usneslo vydat na základě 14 ods. 2 zákona č. 565/1990

Více

Plískov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 o místních poplatcích

Plískov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 o místních poplatcích Plískov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Plískov schválilo dne 4.1.2007 v souladu s ustanovením 10 písmene d) a 84 odstavce 2, písmene h) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

M ě s t o K O Š Ť A N Y

M ě s t o K O Š Ť A N Y M ě s t o K O Š Ť A N Y OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2004 ze dne 19.12.2003 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo města se usneslo vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 obce Milotice nad Opavou o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 obce Milotice nad Opavou o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška č. 3/2003 obce Milotice nad Opavou o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Milotice nad Opavou vydává na svém zasedání dne 15.12.2003 v souladu s ustanovením 14, odst. 2 zákona

Více

V Y H L Á Š K A č. 2/2007 o místních poplatcích

V Y H L Á Š K A č. 2/2007 o místních poplatcích V Y H L Á Š K A č. 2/2007 o místních poplatcích obce Ratenice Zastupitelstvo obce Ratenice se usneslo na svém zasedání dne 7.11.2007 Usnesením č.13 dle ustanovení 14 odst.2 zák.č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška Městyse Sněžné č. 1/2011 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška Městyse Sněžné č. 1/2011 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška Městyse Sněžné č. 1/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo Městyse Sněžné vydává dne 18.4.2011 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb. o místních poplatcích, ve znění

Více

Obecně závazná vyhláška obce Hladké Životice č. 1/2004 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Hladké Životice č. 1/2004 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Hladké Životice č. 1/2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hladké Životice se na svém zasedání dne 18. 11. 2004 usneslo vydat podle ustanovení 14 odst.2 zákona 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov

Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov Obecně závazná vyhláška města Velký Šenov č. 1 / 2003 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo města Velký Šenov se na svém zasedání dne 15.12.2003 usneslo vydat na základě 14 odst. 2) zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E D O L A N Y č. 5/2004 o místních poplatcích

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E D O L A N Y č. 5/2004 o místních poplatcích Vyhláška č. 5/2004 o místních poplatcích Dokumenty > Obecně závazné vyhlášky vytvořeno: 13.5.2004 změněno: 13.5.2004 O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E D O L A N Y č. 5/2004 o místních poplatcích

Více

MĚSTO ZLIV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.1/2003

MĚSTO ZLIV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.1/2003 MĚSTO ZLIV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Zliv vydává dne 10.12.2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb. o místních poplatcích, ve znění pozdějších

Více

Obec Vidochov. Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

Obec Vidochov. Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Obec Vidochov Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Vidochov vydalo dne 24. 9. 2007 v souladu s ustanovením ust. 10 písm.d) a ust. 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000

Více

ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE

ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ČÍHAŇ č. 1 / 2003 ze dne 9.12.2003 o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Číhaň vydalo dne 9.12.2003 podle ustanovení 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. i) zákona č.128/2000

Více

Obec Horní Bojanovice

Obec Horní Bojanovice Obec Horní Bojanovice Obecně závazná vyhláška č.07/2005o místním poplatcích Zastupitelstvo obce Horní Bojanovice se na svém zasedání dne 15.12.2005 usnesením usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška obce Třebotov, okr. Praha západ

Obecně závazná vyhláška obce Třebotov, okr. Praha západ Obecně závazná vyhláška obce Třebotov, okr. Praha západ č. 3/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Třebotov schválilo a vydává dne 17.12.2008 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2) písm.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BÁNOV č. 3/2003 ze dne O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. Oddíl I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Oddíl II POPLATEK ZE PSŮ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BÁNOV č. 3/2003 ze dne O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. Oddíl I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Oddíl II POPLATEK ZE PSŮ O B E C BÁNOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BÁNOV č. 3/2003 ze dne 22.12.2003 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Bánov se na svém zasedání dne 22. 12. 2003 usneslo vydat na základě ustanovení 14

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2007 Obce Tichá o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 3/2007 Obce Tichá o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška č. 3/2007 Obce Tichá o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Tichá se na svém zasedání dne 10. prosince 2007 usneslo vydat podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2008 o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2008 o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo Městyse Liteň vydalo dne 14. 2. 2008 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších

Více

OBEC CESKA KUBICE. Obecně závazná vyhláška obce Ceská Kubice

OBEC CESKA KUBICE. Obecně závazná vyhláška obce Ceská Kubice ", OBEC CESKA KUBICE ZASTUPITELSTVO OBCE " Obecně závazná vyhláška obce Ceská Kubice č. 1/2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Česká Kubice vydalo dne 30.8.2004 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška obce Hluchov č. 1/2003 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Hluchov č. 1/2003 o místních poplatcích Obec : Hluchov Obecně závazná vyhláška obce Hluchov č. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hluchov vydalo dne 15.prosince 2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo Města Nová Bystřice vydává podle ust. 14, odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a v

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích. Zavedení místních poplatků. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích. Zavedení místních poplatků. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Slušovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Slušovice se na svém zasedání dne 12. 12. 2012 usnesením č. 148/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

MĚSTO HOSTOMICE. Obecně závazná vyhláška Města Hostomice č. 3/2010

MĚSTO HOSTOMICE. Obecně závazná vyhláška Města Hostomice č. 3/2010 MĚSTO HOSTOMICE Obecně závazná vyhláška Města Hostomice č. 3/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Hostomice se na svém zasedání dne 17. března 2010 usnesením č. 3/2010 usneslo vydat na základě

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Město Město Albrechtice vydává obecně závaznou vyhlášku č. 1/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Město Albrechtice se na svém 20. zasedání konaném dne 27.11.2008 usnesením č. 08/20/583 usneslo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VELKÁ LOSENICE O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. č.5/2005

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE VELKÁ LOSENICE O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. č.5/2005 Zastupitelstvo obce Velká Losenice vydává dne 25.10.2005 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s ustanoveními 10 písm. d)

Více

O B E C Č U Č I C E. okres Brno - venkov. OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A OBCE ČUČICE č. 3 / 2003 o místních poplatcích

O B E C Č U Č I C E. okres Brno - venkov. OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A OBCE ČUČICE č. 3 / 2003 o místních poplatcích O B E C Č U Č I C E okres Brno - venkov OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A OBCE ČUČICE č. 3 / 2003 o místních poplatcích OBEC ČUČICE okres Brno venkov OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ČUČICE č. 3 / 2003 o místních

Více

Obec Běleč 273 63 pošta Bratronice

Obec Běleč 273 63 pošta Bratronice Obecně závazná vyhláška č. 3/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Běleč se na svém zasedání dne 11.12.2007 usnesením č.11/2007 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zák. č. 565/1990 Sb., o místních

Více

OBEC KRÁLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2007

OBEC KRÁLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2007 OBEC KRÁLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2007 o místních poplatcích ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zastupitelstvo

Více

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012,

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012, OBEC Sosnová Obecn závazná vyhláška. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shroma%&ování, sbru, p'epravy, t'ídní, vyu%ívání a odstra)ování komunálních odpad* Zastupitelstvo obce Sosnová se na svém

Více

Obecně závazná vyhláška obce Boleradice č. 4/2005, o místních poplatcích na území obce Boleradice

Obecně závazná vyhláška obce Boleradice č. 4/2005, o místních poplatcích na území obce Boleradice Obecně závazná vyhláška obce Boleradice č. 4/2005, o místních poplatcích na území obce Boleradice Zastupitelstvo obce Boleradice se na svém zasedání dne 19. května 2005 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKY MĚSTA HOLÝŠOV. č. 2/2010. o místních poplatcích

ÚPLNÉ ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKY MĚSTA HOLÝŠOV. č. 2/2010. o místních poplatcích ÚPLNÉ ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÉ VYHLÁŠKY MĚSTA HOLÝŠOV č. 2/2010 ze dne 13. prosince 2010 o místních poplatcích ve znění Obecně závazné vyhlášky č. 1/2011 ze dne 30. května 2011 Zastupitelstvo města Holýšov

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE HAMRY č 1/2009 o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE HAMRY č 1/2009 o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE HAMRY č 1/2009 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hamry se na svém zasedání dne 26.11. 2009 usneslo vydat dle ustanovení 14 odst. (2) zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Poplatku podléhají psi starší tří měsíců.

Poplatku podléhají psi starší tří měsíců. OBEC Nové Dvory 592 12 Nové Dvory okres Žďár nad Sázavou http://novedvory-zr.unas.cz e-mail: nove.dvory-zr zr@seznam.cz Obecně závazná vyhláška Obce Nové Dvory č. 1/2004 ze dne 1.1.2004 Zastupitelstvo

Více

Obecně závazná vyhláška obce Pěnčín č. 1/2003 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Pěnčín č. 1/2003 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Pěnčín č. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pěnčín vydalo dne 16.12.2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění

Více

Obecně závazná vyhláška obce Rejštejn č. 3/2003 ze dne 12.11.2003 o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška obce Rejštejn č. 3/2003 ze dne 12.11.2003 o místních poplatcích. ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Rejštejn č. 3/2003 ze dne 12.11.2003 o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Rejštejn vydalo dne 12.11.2003 podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška o místních poplatcích O b e c Nová Ves u Nového Města na Moravě Obecně závazná vyhláška o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Nová Ves u Nového Města na Moravě schválilo

Více

Obecne závazná vyhláška Mesta Blovice c.3/2004

Obecne závazná vyhláška Mesta Blovice c.3/2004 Obecne závazná vyhláška Mesta Blovice c.3/2004 Zastupitelstvo Mesta Blovice schválilo dne 7.4.2004 v souladu s ustanovením 10 písmod), 35 odst.3 písmoa) a 84 odst.2 písmoi) zákona Parlamentu CR c. 12812000Sb.,

Více

OBEC ROUDNÉ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. číslo : 2/2011, o místních poplatcích

OBEC ROUDNÉ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. číslo : 2/2011, o místních poplatcích OBEC ROUDNÉ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA číslo : 2/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Roudné se na svém zasedání dne 22.12.2011 usnesením č. 84/2011 usneslo vydat na základě 14 odst.2 zákona č.

Více

OBEC MIKULOV. ze dne 20.12. 2004. o místních poplatcích

OBEC MIKULOV. ze dne 20.12. 2004. o místních poplatcích OBEC MIKULOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2 / 2004 ze dne 20.12. 2004 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Mikulov vydalo dne 20.12. 2004 podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vestec o místních poplatcích. Číslo 2/2004

Obecně závazná vyhláška obce Vestec o místních poplatcích. Číslo 2/2004 Obecně závazná vyhláška obce Vestec o místních poplatcích Číslo 2/2004 Zastupitelstvo obce Vestec se usneslo podle ustanovení 84 odst. 2 písm i zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění

Více

Město Město Albrechtice. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011. o místních poplatcích

Město Město Albrechtice. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011. o místních poplatcích Město Město Albrechtice Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Město Albrechtice se na svém 10. zasedání konaném dne 23.11.2011, usnesením 11/10/266, usneslo vydat

Více

Městys Sloup Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Městys Sloup Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Městys Sloup Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Sloup se na svém zasedání dne 16.12.2010 usnesením č. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

1) Obec Příbram na Moravě vybírá tyto místní poplatky (dále jen poplatky ):

1) Obec Příbram na Moravě vybírá tyto místní poplatky (dále jen poplatky ): Obec Příbram na Moravě Obecně závazná vyhláška obce Příbram na Moravě č. 2/2009, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství, poplatku ze psů a poplatku ze vstupného Zastupitelstvo obce Příbram

Více

OBEC TLUČNÁ. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 02/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

OBEC TLUČNÁ. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 02/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH OBEC TLUČNÁ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 02/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Tlučná se na svém zasedání dne 09.12.2010 usnesením č. 12 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 12

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 12 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 12 o místních poplatcích Obecního zastupitelstvo obce Byzhradec se usneslo dne 19.11.2003 vydat podle 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BEZDĚKOV

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BEZDĚKOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BEZDĚKOV č. 1/2014 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Bezděkov se na svém zasedání dne 5.6.2014 usnesením č. 334 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obec Roseč. Obecně závazná vyhláška č. 2/2009 o místních poplatcích. Část I. Článek 1 Základní ustanovení. Část II.

Obec Roseč. Obecně závazná vyhláška č. 2/2009 o místních poplatcích. Část I. Článek 1 Základní ustanovení. Část II. Vyvěšeno: 19.11. 2009 Sejmuto: 6. 12. 2009-1- Obec Roseč Obecně závazná vyhláška č. 2/2009 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Roseč vydává dne 18.11.2009 podle ust. 14, odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obec Novosedly. Obecně závazná vyhláška č. 3 /2003 o místních poplatcích

Obec Novosedly. Obecně závazná vyhláška č. 3 /2003 o místních poplatcích Obec Novosedly Obecně závazná vyhláška č. 3 /2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Novosedly vydává podle ust. 14, odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů,

Více

OBEC BOŘANOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Bořanovice č. 4/2013. o místních poplatcích

OBEC BOŘANOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Bořanovice č. 4/2013. o místních poplatcích OBEC BOŘANOVICE Obecně závazná vyhláška obce Bořanovice č. 4/2013 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Bořanovice se na svém zasedání dne 26.6.2013 usnesením č. Z3/8/13 usneslo vydat na základě 14

Více

OBEC Okřínek Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Okřínek Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Okřínek Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Okřínek se na svém zasedání dne 5. ledna 2011 usnesením č. 1-1/2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

OBEC Malá Bystřice Obecně závazná vyhláška č.2/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Malá Bystřice Obecně závazná vyhláška č.2/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Malá Bystřice Obecně závazná vyhláška č.2/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Malá Bystřice se na svém zasedání dne 29.6.2015 usnesením č. 4. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

OBEC BABICE. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2011 o místních poplatcích

OBEC BABICE. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2011 o místních poplatcích OBEC BABICE Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne21.3.2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

OBEC Sýkořice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Sýkořice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Sýkořice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Sýkořice se na svém zasedání dne 16.12.2010 usnesením č.2 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závažná vyhláška Města Nový Knín č.2/2004 místních poplatcích

Obecně závažná vyhláška Města Nový Knín č.2/2004 místních poplatcích Obecně závažná vyhláška Města Nový Knín č.2/2004 místních poplatcích Zastupitelstvo Města Nový Knín vydává dne 29.4.2004 usnesení č 1/2004 podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Čl. 3 Vznik a zánik poplatkové povinnosti (1) Poplatková povinnost vzniká držiteli psa v den, kdy pes dovršil stáří tří měsíců, nebo v den, kdy se sta

Čl. 3 Vznik a zánik poplatkové povinnosti (1) Poplatková povinnost vzniká držiteli psa v den, kdy pes dovršil stáří tří měsíců, nebo v den, kdy se sta Město Stráž nad Nežárkou Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Stráž nad Nežárkou se na svém zasedání dne 20. prosince 2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2

Více

OBEC HORKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o místních poplatcích POPLATEK ZE PSŮ

OBEC HORKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o místních poplatcích POPLATEK ZE PSŮ OBEC HORKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Horka se na svém zasedání dne 17. 1. 2011 usnesením č. 1. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích OBEC BĚLÁ POD PRADĚDEM Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Bělá pod Pradědem se na svém zasedání dne 28. 03. 2012, usnesením č. 164 usneslo vydat na základě 14

Více

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku Právní pedpis hl. m. Prahy.23/2003 Obecn závazná vyhláška o místním poplatku ze ps Datum vydání: 27.11.2003 Datum úinnosti: 1.1.2004 Pozmovací vyhlášky/naízení 21.10.2004 -.18/2004 Obecn závazná vyhláška,

Více

OBEC SOVOLUSKY. Obecně závazná vyhláška obce Sovolusky č. 2 / 2006 o místních poplatcích

OBEC SOVOLUSKY. Obecně závazná vyhláška obce Sovolusky č. 2 / 2006 o místních poplatcích OBEC SOVOLUSKY Obecně závazná vyhláška obce Sovolusky č. 2 / 2006 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Sovolusky se na svém zasedání dne 08.11. 2006 usnesením č. 1 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a města Kosmonosy č. 1/2011

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a města Kosmonosy č. 1/2011 MĚSTO KOSMONOSY O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a města Kosmonosy č. 1/2011 o m í s t n í c h p o p l a t c í c h Zastupitelstvo města Kosmonosy schválilo na svém zasedání dne 31.8.2011 a vydává

Více

Obecně závazná vyhláška obce Přerov nad Labem č. 2/2007 ze dne 19.9.2007 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Přerov nad Labem č. 2/2007 ze dne 19.9.2007 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Přerov nad Labem č. 2/2007 ze dne 19.9.2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Přerov nad Labem vydalo dne 19.9.2007 podle ustanovení 14 zákona č.565/1990 Sb. o místních

Více

OBEC ZADNÍ TŘEBAŇ 1 Obecně závazná vyhláška Obce Zadní Třebaň

OBEC ZADNÍ TŘEBAŇ 1 Obecně závazná vyhláška Obce Zadní Třebaň OBEC ZADNÍ TŘEBAŇ 1 Obecně závazná vyhláška Obce Zadní Třebaň č. 2/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Zadní Třebaň se na svém zasedání dne února 2011 usnesením č. _/2011/VZ usneslo vydat na

Více

OBEC Žďárky Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí

OBEC Žďárky Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí OBEC Žďárky Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Žďárky se na svém zasedání dne 6.12.2010 usnesením Č. 4 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona Č. 565/1990 Sb.,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Dolní Dunajovice č. 3/2006 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Dolní Dunajovice č. 3/2006 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Dolní Dunajovice č. 3/2006 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Dolní Dunajovice se na svém zasedání dne 31.5.2006, usnesením č. 6c/18 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

Město Horažďovice Obecně závazná vyhláška č. 6/2010 o místních poplatcích

Město Horažďovice Obecně závazná vyhláška č. 6/2010 o místních poplatcích Město Horažďovice Obecně závazná vyhláška č. 6/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Horažďovice se na svém zasedání dne 20. 12. 2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.

Více

OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Kamenný Přívoz se na svém zasedání dne 16.12.2015 usnesením č. 05/2015 z 16.12.2015 bod A/7 usneslo vydat

Více

O B E C M I K U L O V

O B E C M I K U L O V O B E C M I K U L O V Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Mikulov se na svém zasedání dne 28.3.2011 usnesením č. 13/1/11 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška Číslo 2/2004

Obecně závazná vyhláška Číslo 2/2004 Město Bělá nad Radbuzou Zastupitelstvo Města Obecně závazná vyhláška Číslo 2/2004 Zastupitelstvo Města Bělá nad Radbuzou se na svém zasedání dne 29.11.2004 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

OBEC OKROUHLO. Obecně závazná vyhláška obce Okrouhlo

OBEC OKROUHLO. Obecně závazná vyhláška obce Okrouhlo OBEC OKROUHLO Obecně závazná vyhláška obce Okrouhlo č. 6/2016, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Okrouhlo se na svém zasedání dne 23.11.2016 usnesením č.vii. usneslo vydat na základě 14 odst. 2

Více

Zastupitelstvo obce Dolní Branná schválilo dne 03.03.2004 na základě ustanovení 10

Zastupitelstvo obce Dolní Branná schválilo dne 03.03.2004 na základě ustanovení 10 O b e c D o l n í B r a n n á O b e c n ě z á v a z n á vyhláš k a obce Dolní Branná č. 3/ 2004 o m ís t n í c h poplatc í c h Zastupitelstvo obce Dolní Branná schválilo dne 03.03.2004 na základě ustanovení

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Dolní Tošanovice se na svém 2. zasedání dne 20.12.2010 usnesením č. 2/2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC ČERŇOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 2/2012. o místních poplatcích.

OBEC ČERŇOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 2/2012. o místních poplatcích. OBEC ČERŇOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Čerňovice se na svém zasedání dne 22.3.2012 usneslo vydat podle ustanovení 14 zák. č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Obecně závazná vyhláška obce Velká Losenice č. 3/2003. o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Velká Losenice č. 3/2003. o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Velká Losenice vydává dne 9.12.2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2003 OBCE METYLOVICE O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2003 OBCE METYLOVICE O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2003 OBCE METYLOVICE O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo Obce Metylovice schválilo dne 21. 10. 2003 v souladu s ustanovením 10, 12, 84 odst. 2 písm. i) zák. č. 128/2000 Sb.,

Více

Obec Sýkořice, okres Rakovník Obecně závazná vyhláška Obec Sýkořice Č.1/2004 O místních poplatcích Zastupitelstvo obce Sýkořice schválilo a vydává dne 24.11.2004 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst.

Více

Obec Vinařice Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 ze dne 15. 12. 2008 o místních poplatcích

Obec Vinařice Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 ze dne 15. 12. 2008 o místních poplatcích Obec Vinařice Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 ze dne 15. 12. 2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Vinařice se usneslo podle ustanovení 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Oddíl I. Úvodní ustanovení. Oddíl II. Poplatek ze psů. Čl. 2 Poplatník, předmět poplatku. Čl. 3 Ohlašovací povinnost

Oddíl I. Úvodní ustanovení. Oddíl II. Poplatek ze psů. Čl. 2 Poplatník, předmět poplatku. Čl. 3 Ohlašovací povinnost MĚSTYS ZÁPY Obecně závazná vyhláška č.1/2009, místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Zápy se na svém zasedání dne 17.2.2009 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Město Kladruby Obecně závazná vyhláška č. 01/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo města Kladruby se na svém zasedání dne 15.12.2010 usnesením č. 2/2010/I/24 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více