Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011"

Transkript

1 Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011 Obsah: 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok Časový harmonogram 4. Manuál pro předkladatele žádostí a projektů 5. Organizační zajištění GS, kompetence 6. Hodnocení žádostí a projektů 7. Smlouva o poskytnutí grantu 8. Sledování a kontrola realizace projektu a čerpání grantu 9. Další informace 1. Úvod Účel grantového systému: Grantový systém Zdravého města Třebíč je finančním nástrojem města Třebíče. Slouží k realizaci projektů nekomerčního charakteru. Grantový systém je tvořen dílčími grantovými programy. Ty jsou vymezeny stanovenými prioritami, rozvojovými záměry a schválenými koncepcemi města: Strategie udržitelného rozvoje města Třebíče, Plán zdraví a kvality života města Třebíče, Komunitní plán sociálních služeb města Třebíče, Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky, Koncepce podpory sportu v Třebíči. Základním dokumentem je Programové prohlášení Rady města pro volební období Vymezení základních pojmů a použitých zkratek Grant - finanční částka poskytnutá z rozpočtu města žadateli (předkladateli projektu) v souladu s pravidly grantového systému. Na přiznání grantu není právní nárok. O peníze nemohou žádat ty organizace, které dostávají peníze přímo z rozpočtu města v rámci schválené Koncepce podpory sportu a Zásad financování sociálních služeb s výjimkou příspěvkových organizacích zřízených městem Třebíč. Grantový systém (GS) je finančním nástrojem města Třebíče. Cílem je podpořit zajímavé aktivity, projekty, akce apod., které přispívají k rozvoji města a zlepšení kvality obyvatel města. Grantový program (GP) - stanovuje formu a zaměření podpory dle daných prioritních oblastí rozvoje města a ekonomických podmínek vyplývajících z rozpočtu města na daný rok. Projekt žadatelem navrhovaný a vypracovaný souhrn činností k uskutečnění konkrétního rozvojového cíle v rámci daného grantového programu PZM Projekt Zdravé město RM Rada města ZM Zastupitelstvo města

2 2. Grantové programy pro rok 2011 Název KULTURA SPORTOVNÍ AKTIVITY Finanční prostředky 380 tis. Kč 460 tis. Kč 100 tis. Kč PREVENCE KRIMINALITY A DROGOVÉ PROBLEMATIKY EKOLOGIE SOCIÁLNÍ SLUŽBY ZDRAVÉ MĚSTO OBNOVA PAMÁTEK 380 tis. Kč 190 tis. Kč 250 tis. Kč 480 tis. Kč 500 tis. Kč Celkem: tis. Kč Finanční prostředky odpovídají připravovanému návrhu rozpočtu města pro rok Časový harmonogram Vyhlášení grantových programů pro rok 2011 leden 2011 Uzávěrka pro doručení žádostí a projektů od 4. do (osobně do 17 hodin) Administrativní činnosti (kontrola formálních náležitostí, odstranění drobných administrativních nedostatků ve spolupráci s předkladateli, vytvoření seznamu podaných žádostí tajemníky komisí, případné přeřazení do jiného grantového programu, ke kterému více tematicky náleží) Projednání v komisích březen 2011 březen, duben 2011 Projednání RM, ZM do Převzetí a kontrola závěrečných zpráv + vyúčtování projektů dle smlouvy, nejpozději však do Manuál pro předkladatele žádostí a projektů Každý grantový program je blíže specifikován prostřednictvím tzv. Manuálu pro předkladatele projektů.

3 Manuál obsahuje: základní informace o cílech grantového programu vymezení výše poskytnutého finančního příspěvku a finanční podíl předkladatele hrazený z vlastních zdrojů (v %) okruh předkladatelů kritéria pro posuzování projektů přijatelné a nepřijatelné výdaje pravidla pro poskytnutí finančního příspěvku termín, forma podání žádosti a projektu žádost o poskytnutí finančního příspěvku (včetně osnovy projektu) formulář závěrečné zprávy a vyúčtování kontaktní osoby další důležité informace (např. zákaz propagace politických stran a hnutí). Při realizaci projektů podpořených v rámci GS nebudou podpořeny ty projekty, které propagují politickou stranu, politické hnutí či volební stranu. Manuály jsou každoročně diskutovány ve všech zainteresovaných komisích RM. Jejich obsah bývá dle potřeby aktualizován. 5. Organizační zajištění grantového systému, kompetence Níže uvedené subjekty pracují v úzké spolupráci v rámci vymezených činností: * koordinace grantového systému Kancelář PZM a místní Agendy 21, vždy je zřízena Komise Zdravého města a místní Agendy 21 * podpora práce komisí tajemníci dotčených komisí * vymezené administrativní činnosti (zejm. smlouvy, kontrola vyúčtování) - oddělení kanceláře tajemníka * finanční příspěvky odbor finanční * hodnotitelské komise jsou komise, které garantují dílčí grantové programy a hodnotí podávané žádosti o grant. * pracovní skupina pro grantový program Obnova památek Komise mohou ke svému jednání přizvat též další osoby s hlasem poradním (bez práva hlasovat). Komise zodpovídají za postup v souladu se společnými pravidly a manuály pro každý grantový program. Komise předkládají: - Radě města - ke schválení návrhy na poskytnutí finančního příspěvku těm žadatelům, u nichž v jednotlivých případech nepřesáhne výše poskytnutého finančního příspěvku ,- Kč. (u grantového programu Obnova památek návrhy na poskytnutí finančního příspěvku žadatelům, u nichž celkový součet poskytnutých finančních příspěvků města nepřesáhne v jednom kalendářním roce částku ,- Kč.) - Zastupitelstvu města - ke schválení návrh na poskytnutí finančního příspěvku těm žadatelům, u nichž v jednotlivých případech přesáhne výše poskytnutého finančního příspěvku ,- Kč.

4 (u grantového programu Obnova památek návrhy na poskytnutí finančního příspěvku žadatelům, u nichž je celkový součet poskytnutých finančních příspěvků města v jednom kalendářním roce vyšší než ,- Kč.) Komise předkládá RM, ZM úplný návrh na přidělení finančních prostředků žadatelům včetně těch, u nichž finanční příspěvek nedoporučuje poskytnout. Při předkládání závěrečných tabulek do rady (na základě kterých se rozhoduje o přidělení finančních prostředků žadatelům), uvede tajemník komise též systém (způsob), dle jakých kritérií proběhlo v komisi hodnocení. Tajemník komise bývá přítomen jednání rady města, kde se o návrzích na přidělení finančních prostředků rozhoduje. Pokud to členové rady města požadují, podává podrobnější informace o konkrétních předložených žádostech. Informace, vyplývající z jednání komisí a posuzování došlých projektů jsou posuzovány jako interní. Předkladatelům projektů je poskytnuto závazné oficiální stanovisko města písemně, na základě usnesení RM, ZM. 6. Hodnocení žádostí a projektů Komise projednají předložené žádosti a projekty a navrhnou výši finančního příspěvku grantu. Vypracovaný návrh finančních příspěvků do RM by měl obsahovat též stručnou informaci o důvodech, které komisi k tomuto postupu vedly. Musí být v souladu s vymezenými limity (maximální i minimální výše příspěvku). Finanční příspěvek je poskytován v zaokrouhlených částkách na 100 Kč. Při hodnocení jednotlivých žádostí a projektů komise zohledňují: základní a specifická kritéria (manuál každého GP) další závažné skutečnosti, které mají vliv na doporučení finančního příspěvku, například - situace, kdy činnosti žadatele jsou již financovány přímo z rozpočtu města (mimo grantový systém). V takovém případě žádost může být doporučena a schválena pouze tehdy, obsahuje-li výhradně nové aktivity, nad rámec financování z rozpočtu města, což je předkladatel povinen doložit. - závažné porušení pravidel GP předkladatelem v minulém roce (nevyužití finančních prostředků v souladu s žádostí a projektem bez závažného důvodu, pozdní či neúplné dodání vyúčtování apod. - závažné formální nedostatky Pro hodnocení jednotlivých projektů slouží komisím města tzv. hodnotící tabulka. Její použití je fakultativní, formulář tabulky může být upraven s ohledem na specifika jednotlivých grantových programů. 7. Smlouva o poskytnutí grantu O poskytnutí grantu bude uzavřena smlouva mezi Městem Třebíč a žadatelem. (zodpovídá pověřený zaměstnanec oddělení kanceláře tajemníka městského úřadu). Smlouva bude obsahovat text: Příjemce se zavazuje, že na výstupech projektu typu publikací, propagačních a informačních materiálů a dalších tiskovin, na internetových stránkách či jiných, uvede text: Tento materiál byl vydán za finanční podpory Grantového systému Zdravého města Třebíč pro rok 2011 (nebo použije logo o tom informující) a povinnost příjemce ve vztahu k probíhajícím akcím: vhodným způsobem označit akci informacemi o jejím financování městem v rámci GS.

5 8. Sledování a kontrola realizace projektu a čerpání grantu Příslušné navrhující komise a pověření zaměstnanci Města jsou povinni průběžně sledovat a kontrolovat realizaci schválených projektů a použití poskytnutých finančních příspěvků - grantů. Sledují a vyhodnocují efektivnost, hospodárnost a účelnost přidělených peněz. 9. Další informace A) Grantový program Obnova památek se řídí Závaznými zásadami pro poskytování finančního příspěvku města Třebíče na obnovu fasád, výplní otvorů, střešního pláště a dalších nespecifikovaných úprav, stavebních objektů v části městské památkové zóny Zámostí a Podklášteří. B) Historie grantového systému: Grantový systém vznikl v rámci Projektu Zdravé město v roce 1998, později jako nástroj pro realizaci nového Plánu zdraví a kvality života (od roku 2001). V roce 2002 byl využit při posuzování finančních příspěvků komisí prevence kriminality, v roce 2003 byl dále rozpracován (ve spolupráci s komisemi RM, finančním odborem a koordinátory prevence a na základě výrazné participace místního neziskového sektoru) a využit v práci dalších komisí RM (sportovní, kulturní, finanční výbor zastupitelstva). V roce byly otevřeny další grantové programy a to: Environmentální-ekologická výchova a péče o životní prostředí (nově přejmenován na EKOLOGIE), Sociální služby a Obnova památek. Pro rok 2011 je připraven aktualizovaný grantový systém, vycházející z dosavadních zkušeností, podnětů a připomínek vedení města, komisí a odborů a v neposlední řadě též samotných předkladatelů a řešitelů jednotlivých projektů. Přílohy: 1 6. Manuály dílčích grantových programů 7: formulář vyhlášení Grantového systému Zdravého města Třebíč : formulář smlouvy

Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015

Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015 Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015 Obsah: 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2015 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro předkladatele žádostí a projektů 5. Organizační

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok Obecná pravidla

Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok Obecná pravidla Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok 2017 Obecná pravidla Obsah 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2017 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro žadatele o poskytnutí dotace 5. Organizační zajištění

Více

Grantový systém města Třebíče pro rok Obecná pravidla

Grantový systém města Třebíče pro rok Obecná pravidla Grantový systém města Třebíče pro rok 2019 Obecná pravidla Obsah 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2019 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro žadatele o poskytnutí dotace 5. Organizační zajištění GS,

Více

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE Sociální komise RM Revize: 2010 Vypracovali: SK Strana: 1 MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE dílčí grantový projekt pro oblast sociálních služeb Sociální komise RM Revize: 2010 Vypracovali: SK Strana: 2 OBSAH

Více

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE Sociální komise RM Revize:2008 Vypracovala: O.Šoltésová Strana:1 MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE dílčí grantový projekt pro oblast sociálních služeb Sociální komise RM Revize:2008 Vypracovala: O.Šoltésová

Více

STATUT FONDU MĚSTA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU

STATUT FONDU MĚSTA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU STATUT FONDU MĚSTA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU Město Žďár nad Sázavou zřizuje na základě zákona č. 128/2000 Sb., o obcích a v souladu s 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů samostatný

Více

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 1.7.2017 Číslo: 008/07-17 Autor dokumentu: Zastupitelstvo města Chomutova Správce dokumentu: vedoucí odboru ekonomiky Název dokumentu: Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

č. 2 Návrh na poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu MČ Praha 10 dle

č. 2 Návrh na poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu MČ Praha 10 dle Rada m. č. Praha 10 14. zasedání Zastupitelstva m. č. Praha dne 20. 2. 2017 Návrh na poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu MČ Praha 10 dle vyhlášených programů pro rok 2017 s tematickým zaměřením

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec Zastupitelstvo města Jindřichův Hradec se na svém zasedání dne 25. 11. 2015 usneslo vydat v souladu s 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE

STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Účelový fond obce Radimovice (dále jen obec) je zřízen usnesením zastupitelstva obce č. 5/2015 ze dne 9.3.2015 jako trvalý účelový fond

Více

DOTAČNÍ PROGRAM. ZDRAVÉHO MĚSTA LITOMĚŘICE a MA21

DOTAČNÍ PROGRAM. ZDRAVÉHO MĚSTA LITOMĚŘICE a MA21 DOTAČNÍ PROGRAM ZDRAVÉHO MĚSTA LITOMĚŘICE a MA21 pro rok 2019 Pravidla pro předkladatele projektu Dotační program byl vytvořen s cílem podpořit naplňování komunitního Plánu zdraví a kvality života města

Více

DOTAČNÍ PROGRAM Projektu Zdravé město Ústí nad Labem Vyhlašovatel: Statutární město Ústí nad Labem

DOTAČNÍ PROGRAM Projektu Zdravé město Ústí nad Labem Vyhlašovatel: Statutární město Ústí nad Labem Příloha č. 2 usnesení 499/05 DOTAČNÍ PROGRAM Projektu Zdravé město Ústí nad Labem Vyhlašovatel: Statutární město Ústí nad Labem Dotační program vznikl v rámci Projektu Zdravé město, pro realizaci Plánu

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

I. Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2015

I. Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2015 I. Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2015 1.Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční podpory žádosti o finanční podporu mohou podávat právnické i fyzické osoby odevzdat žádost o finanční

Více

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Část I Zásady poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Článek 1. Úvod 1. Účelem poskytování podpor je všestranně rozvíjet

Více

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Město Humpolec 2016 Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí finanční dotace ČÁST A/ Obecné údaje o žadateli Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí dotace z

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Jindřichův Hradec Zastupitelstvo města Jindřichův Hradec se na svém zasedání dne 20. 12. 2017 usneslo vydat v souladu s 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 734/2015. č. 691 ze dne 09.09.2015 Zřízení Dotačního fondu městské části Praha 3

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 734/2015. č. 691 ze dne 09.09.2015 Zřízení Dotačního fondu městské části Praha 3 č.j.: 734/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 691 ze dne 09.09.2015 Zřízení Dotačního fondu městské části Praha 3 Rada městské části I. s o u h l a s í II. 1. se zrušením fondu

Více

Zásady a pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Města Horšovský Týn

Zásady a pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Města Horšovský Týn Zásady a pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Města Horšovský Týn Část I Zásady poskytování dotací z rozpočtu Města Horšovský Týn Článek 1. Úvod 1. Účelem poskytování dotací je všestranně rozvíjet

Více

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedené centralizované

Více

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel )

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel ) DOTAČNÍ PROGRAM Podpora poskytování sociálních služeb z prostředků Města Blansko definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů vyhlášený Městem Blansko se sídlem

Více

Formální náležitosti Programů

Formální náležitosti Programů Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2010. 1.2. Zdůvodnění Programu

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018 DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018 Účel podpory Podpořit aktivní činnost občanů města Kašperské Hory a jeho

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíč

Grantový systém Zdravého města Třebíč Grantový systém Zdravého města Třebíč 2010 Grantový program Ostatní projekty pro Zdravé město Manuál pro předkladatele projektů 1 Část A/ Grantový program Ostatní projekty pro Zdravé město Garant programu:

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně čl. I Úvod 1. Tyto zásady stanovují jednotný postup při poskytování finančních prostředků z rozpočtu Města Kadaně za účelem podpory rozvoje činností

Více

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z

Zastupitelstvo města Příbora. 1. Pravidla pro přidělení veřejné finanční podpory z MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00988328 Název vnitřního předpisu: PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU MĚSTA PŘÍBORA Číslo: 1/2007 Schválil:

Více

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.3 SPECIFICKÁ

Více

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství Číslo a název programu: 8.1 Podpora ekologické

Více

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedený centralizovaný

Více

Základní informace. Důvodem poskytnutí dotací je podpořit organizace splňující podmínky programu v jejich sportovně výchovně činnosti.

Základní informace. Důvodem poskytnutí dotací je podpořit organizace splňující podmínky programu v jejich sportovně výchovně činnosti. DOTAČNÍ PROGRAM PRO PODPORU ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 14 ZAJIŠŤUJÍCÍCH SPORTOVNÍ VÝCHOVU MLÁDEŽE (dále jen Dotační program ) Základní informace Městská část

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 Město vyhlašuje dotační program pro oblast kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem

Více

Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2016

Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2016 Podmínky poskytování finanční podpory grantu na rok 2016 1. Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční podpory žádosti o finanční podporu mohou podávat právnické i fyzické osoby odevzdat žádost o finanční

Více

MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015

MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015 MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015 Schváleno: Radou města Varnsdorf dne 27.11.2014 usnesením č. 414/2014 1 Grantový program města Varnsdorf pro rok 2015 (zásady pro poskytování

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor školství, kultury a tělovýchovy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor školství, kultury a tělovýchovy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 22. 3. 2018 Bod programu: 8 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství, kultury a tělovýchovy Mgr. Vojtěch

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č... ze dne. vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních služeb na předkládání

Více

Zásady pro poskytování dotací a peněžitých darů z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou

Zásady pro poskytování dotací a peněžitých darů z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou Zásady pro poskytování dotací a peněžitých darů z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou I. Všeobecná ustanovení Tyto zásady stanoví postup při poskytování dotací a peněžitých darů z rozpočtu statutárního

Více

Směrnice rektora č. 13/2015

Směrnice rektora č. 13/2015 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady Interní soutěže v rámci institucionálního plánu Slezské univerzity v Opavě Vydáno: V Opavě, září 2015 I) Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č... ze dne. vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních služeb na předkládání

Více

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4 PROGRAM

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 692/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 215 ze dne 20.09.2016 Aktualizace Zásad poskytování návratných finančních výpomocí z Fondu obnovy a rozvoje Zastupitelstva

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Právní předpis č.10. Město Jaroměř

Právní předpis č.10. Město Jaroměř Město Jaroměř Právní předpis č.10 Gestor: Ing. Bohumila Steklá, vedoucí OŠKT Zásady pro poskytování a čerpání veřejné finanční podpory z rozpočtu města Jaroměře v gesci odboru školství, kultury a tělovýchovy.

Více

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV 1. Preambule 1.1. Dotační statut města Turnov upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území města a potřeb jeho

Více

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství Číslo a název programu: 8.1 Podpora ekologické

Více

Program 4.22 SPORT HANDICAPOVANÝCH vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.22 SPORT HANDICAPOVANÝCH vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.22 SPORT HANDICAPOVANÝCH vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ČÍSLO A NÁZEV OBLASTI PODPORY: ČÍSLO A NÁZEV PROGRAMU ÚČEL PODPORY: DŮVODY PODPORY STANOVENÉHO ÚČELU: SPRÁVCE PODPROGRAMU:

Více

DOTAČNÍ PROGRAM VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE 2017

DOTAČNÍ PROGRAM VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE 2017 DOTAČNÍ PROGRAM VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE 2017 Významné sportovní akce 2017 NÁZEV PROGRAMU: Sportem je pro účely tohoto programu každá forma tělesné činnosti, která si prostřednictvím organizované i neorganizované

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2011.

Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2011. 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2011. 1.2. Zdůvodnění Programu Tento Program je zaměřen na podporu činnosti

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

Výzvu k předkládání projektů v příspěvkových programech pro rok 2015 Schváleno usnesením ZM Kutná Hora č. 207/14

Výzvu k předkládání projektů v příspěvkových programech pro rok 2015 Schváleno usnesením ZM Kutná Hora č. 207/14 Město Kutná Hora vyhlašuje Výzvu k předkládání projektů v příspěvkových programech pro rok 2015 Schváleno usnesením ZM Kutná Hora č. 207/14 P ř í s p ě v k o v é (g r a n t o v é) o b l a s t i 1. Kultura

Více

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu:

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíč

Grantový systém Zdravého města Třebíč Grantový systém Zdravého města Třebíč 2010 Grantový program Kultura Manuál pro předkladatele projektů 1 Část A/ Grantový program Kultura Garant programu: Kulturní komise RM Vladislava Leitnerová, tajemník

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4

Více

Dotační program vyhlášený městem Rosice

Dotační program vyhlášený městem Rosice Dotační program vyhlášený městem Rosice Podpora činnosti spolků, sportovních oddílů a jednotlivců v Rosicích pro rok 2017 1 Právní předpisy a dokumenty Podpora poskytovaná městem Rosice na činnosti spolků,

Více

Formální náležitosti Programů

Formální náležitosti Programů Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory ekologické výchovy ve městě Český Krumlov v roce 2010. 1.2. Zdůvodnění Programu Program podpory

Více

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ 1. Číslo a název programu: 4.4 -

Více

PROGRAM K NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE NA KRAJSKÉ ÚROVNI 2017

PROGRAM K NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE NA KRAJSKÉ ÚROVNI 2017 PROGRAM K NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE NA KRAJSKÉ ÚROVNI 2017 strana 1, celkem stran 6 PROGRAM K NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE NA KRAJSKÉ ÚROVNI 2017 VYHLÁŠENÍ PROGRAMU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ

Více

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Podprogram č. 2 Dotace z rozpočtu Olomouckého kraje určená na poskytování sociálních služeb nestátními neziskovými

Více

P r a v i d l a pro vynakládání finančních prostředků státního rozpočtu na protidrogovou politiku schválená usnesením vlády č. 700/2005 dne 8.6.

P r a v i d l a pro vynakládání finančních prostředků státního rozpočtu na protidrogovou politiku schválená usnesením vlády č. 700/2005 dne 8.6. P r a v i d l a pro vynakládání finančních prostředků státního rozpočtu na protidrogovou politiku schválená usnesením vlády č. 700/2005 dne 8.6.2005 ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení (1) Účelem Pravidel pro

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty Číslo a název programu: 8 - Program resortu životního prostředí

Více

DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA MALÝCH SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ 2017

DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA MALÝCH SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ 2017 DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA MALÝCH SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ 2017 Podpora malých sportovních organizací 2017 NÁZEV PROGRAMU: Sportovní organizací se pro potřeby dotačního programu Podpora malých sportovních organizací

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 201/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 192 ze dne 22.03.2016 Zásady poskytování dotací mimo vyhlášené dotační programy městské části Praha 3 Zastupitelstvo

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména: zákonem

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Strategické projekty Smart Administration 1. Identifikace výzvy Číslo

Více

Zásady studentské grantové soutěže

Zásady studentské grantové soutěže Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, spol. s r. o. Zásady studentské grantové soutěže Touto směrnicí jsou stanovena pravidla soutěže na podporu projektů specifického vysokoškolského výzkumu

Více

SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE Rok 2013 SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE SMĚRNICE 6/2013 Rady města České Budějovice ze dne 20. 11. 2013 Poskytování dotací z rozpočtu statutárního města České Budějovice Vydává

Více

STATUT SOCIÁLNĚ ZDRAVOTNÍ KOMISE RADY STATUTÁRNÍHO MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM

STATUT SOCIÁLNĚ ZDRAVOTNÍ KOMISE RADY STATUTÁRNÍHO MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM RM 25. 2. 2015 usnesení č. 222/15 STATUT SOCIÁLNĚ ZDRAVOTNÍ KOMISE RADY STATUTÁRNÍHO MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Sociálně zdravotní komise (dále jen Komise ) je iniciativním a poradním

Více

MĚSTO HOLÝŠOV. Zásady k zabezpečení Grantového systému

MĚSTO HOLÝŠOV. Zásady k zabezpečení Grantového systému MĚSTO HOLÝŠOV Zásady k zabezpečení Grantového systému Článek 1 Charakteristika systému 1) Základní informace a) Účelové poskytování finančních příspěvků (grantů) z rozpočtu města Holýšova je součástí samostatné

Více

FOND VYSOČINY. Podporujeme prorodinnou politiku obcí

FOND VYSOČINY. Podporujeme prorodinnou politiku obcí FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: Podporujeme prorodinnou politiku obcí Grantový program na podporu pro-rodinných aktivit

Více

Město Jílové u Prahy

Město Jílové u Prahy Město Jílové u Prahy Masarykovo nám. 194, 254 01 Jílové u Prahy Z Á S A D Y pro poskytnutí účelově vázané dotace z rozpočtu města na údržbu a úpravy stavby Zastupitelstvo města Jílové u Prahy (dále jen

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

Pravidla pro poskytování dotací z Programu podpory bezbariérovosti pro rok 2018

Pravidla pro poskytování dotací z Programu podpory bezbariérovosti pro rok 2018 Pravidla pro poskytování dotací z Programu podpory bezbariérovosti pro rok 2018 Čl. I Úvodní ustanovení 1. Poskytování dotací z Programu podpory bezbariérovosti se realizuje v souladu s následujícími právními

Více

P r a v i d l a pro vynakládání finančních prostředků státního rozpočtu na protidrogovou politiku (Pravidla financování protidrogové politiky)

P r a v i d l a pro vynakládání finančních prostředků státního rozpočtu na protidrogovou politiku (Pravidla financování protidrogové politiky) P r a v i d l a pro vynakládání finančních prostředků státního rozpočtu na protidrogovou politiku (Pravidla financování protidrogové politiky) ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení (1) Účelem Pravidel pro vynakládání

Více

VÝZVA DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu, kultury a volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Kutná Hora pro rok 2019

VÝZVA DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu, kultury a volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Kutná Hora pro rok 2019 VÝZVA DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu, kultury a volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Kutná Hora pro rok 2019 Schváleno usnesením RM Kutná Hora č. 523/18 Čl. 1 Úvod 1.1 Dotační program Podpora

Více

Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků z prostředků Nadace BESIP

Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků z prostředků Nadace BESIP Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků z prostředků Nadace BESIP I. Nadační příspěvek 1. Nadační příspěvek je možné poskytnout právnickým nebo fyzickým osobám (dále jen žadatelé ) pouze v souladu

Více

1. Podpora obnovy nemovitostí, které se nacházejí v MPR Znojmo a nejsou památkově chráněné.

1. Podpora obnovy nemovitostí, které se nacházejí v MPR Znojmo a nejsou památkově chráněné. Podmínky dotačního programu Podpora obnovy památkově nechráněných nemovitostí na území Městské památkové rezervace Znojmo a v jejím ochranném pásmu a podpora reklamního označení provozoven na území MPR

Více

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.)..

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.).. Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory oblasti města Český Krumlov v roce 20xx. 1.2. Zdůvodnění Programu Podpora oblasti (vychází ze schválených

Více

SMĚRNICE Č. 2/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBICE

SMĚRNICE Č. 2/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBICE Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic SMĚRNICE Č. 2/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBICE Zastupitelstvo města Pardubic, v souladu s ustanovením

Více

Město Domažlice Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Domažlice Oblast školství, mládeže a sportu. Část I Poskytování dotací z rozpočtu města

Město Domažlice Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Domažlice Oblast školství, mládeže a sportu. Část I Poskytování dotací z rozpočtu města Město Domažlice Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Domažlice Oblast školství, mládeže a sportu Část I Poskytování dotací z rozpočtu města Článek 1. Úvod 1. Dotace z rozpočtu Města Domažlice

Více

PROGRAM ROZVOJE EKOLOGICKÉ VÝCHOVY,VZDĚLÁVÁNÍ A OSVĚTY (EVVO) V ÚSTECKÉM KRAJI NA OBDOBÍ LET

PROGRAM ROZVOJE EKOLOGICKÉ VÝCHOVY,VZDĚLÁVÁNÍ A OSVĚTY (EVVO) V ÚSTECKÉM KRAJI NA OBDOBÍ LET PROGRAM ROZVOJE EKOLOGICKÉ VÝCHOVY,VZDĚLÁVÁNÍ A OSVĚTY (EVVO) V ÚSTECKÉM KRAJI NA OBDOBÍ LET 2009-2012 Program rozvoje ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) v Ústeckém kraji na období 2009-2012

Více

, do hod ,- Kč

, do hod ,- Kč Program č. 2.7 Program na podporu činností mateřských center Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.7 Program na

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu doprava, Podprogramu výchova a vzdělávací programy

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu doprava, Podprogramu výchova a vzdělávací programy Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu doprava, Podprogramu výchova a vzdělávací programy Číslo a název programu: 6. Program resortu dopravy Číslo a název podprogramu: 6.4 Podprogram výchova

Více

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ STATUT DOTAČNÍHO FONDU NÁZEV: Statut dotačního fondu Královéhradeckého kraje NOVELIZACE Č.: 2 PLATNOST OD: 10. 11. 2014 ROZSAH PŮSOBNOSTI: Královéhradecký kraj Vypracoval: Za aktualizaci

Více

Zastupitelstvo kraje Vysočina. Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na pasporty místních komunikací

Zastupitelstvo kraje Vysočina. Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na pasporty místních komunikací Zastupitelstvo kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na pasporty místních komunikací Opatření Programu rozvoje kraje 3.4.1. Příprava územně - plánovací dokumentace

Více

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci v roce 2019

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci v roce 2019 Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci v roce 2019 Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí Číslo a název programu: 8.1 Podpora ekologické

Více

Dotační program na podporu aktivit v oblasti životního prostředí (ŽP) z fondu Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou na rok 2015

Dotační program na podporu aktivit v oblasti životního prostředí (ŽP) z fondu Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou na rok 2015 Dotační program na podporu aktivit v oblasti životního prostředí (ŽP) z fondu Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou na rok 2015 Dotace na podporu aktivit v oblasti ŽP Účel podpory Důvody podpory

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu 1. Identifikace výzvy Číslo kola výzvy: 01 kontinuální Celková částka

Více

VYHLÁŠENÍ VNITŘNÍ SOUTĚŽE A JEJÍ PODMÍNKY PRO ROK 2015

VYHLÁŠENÍ VNITŘNÍ SOUTĚŽE A JEJÍ PODMÍNKY PRO ROK 2015 VYHLÁŠENÍ VNITŘNÍ SOUTĚŽE A JEJÍ PODMÍNKY PRO ROK 2015 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 32R/2014 Vnitřní soutěž (dále jen směrnice ) a v souladu s vyhlášením institucionálního programu pro veřejné vysoké

Více

STATUT FONDU OCHRANY VOD LIBERECKÉHO KRAJE

STATUT FONDU OCHRANY VOD LIBERECKÉHO KRAJE STATUT FONDU OCHRANY VOD LIBERECKÉHO KRAJE Čl. 1 Úvodní ustanovení Zřízení Fondu ochrany vod Libereckého kraje (dále jen Fond ochrany vod ) vychází z ustanovení 42 odst. 4 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách

Více

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku:

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku: MĚSTO DESNÁ Rada města 468 61 Desná v Jizerských horách, Krkonošská 318, Tel. 483 337 941, Fax. 483 337 953, Mobil:737248436 e-mail : epodatelna@mesto-desna.cz Pravidla pro poskytování finančních příspěvků

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast životního prostředí v roce 2016

Dotační program města Česká Lípa pro oblast životního prostředí v roce 2016 1/5 Město vyhlašuje Dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností či s realizací akcí v oblasti životního prostředí.

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen Pravidla) Město Sušice vydává na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Sušice ze dne 17. února

Více

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Těmito zásadami se upravuje postup pro poskytování finančních dotací z rozpočtu města Jevíčko na podporu společensky prospěšných

Více

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 1. Účel programů je finanční podpora nekomerčních spolků v oblasti: tělovýchova a sport kulturní

Více

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství Číslo a název programu: 8.1 Podpora ekologické

Více

Zásady pro čerpání regionálního inovačního fondu Královéhradeckého kraje

Zásady pro čerpání regionálního inovačního fondu Královéhradeckého kraje Zásady pro čerpání regionálního inovačního fondu Královéhradeckého kraje Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje vydává usnesením č. ZK/14/1007/2010 ze dne 17.6.2010, tyto Zásady pro čerpání regionálního

Více