Pøíruèka k softwaru na CD-ROMu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pøíruèka k softwaru na CD-ROMu"

Transkript

1 Issue 2 CS Pøíruèka k softwaru na CD-ROMu Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.)

2 Copyright Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Reprodukce, pøenos, distribuce nebo ukládání obsahu tohoto dokumentu nebo libovolné jeho èásti v jakékoli formì je povoleno pouze po pøedchozím písemném svolení spoleèností Nokia. Nokia, Nokia Connecting People, Bounce a Triple Pop jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Nokia tune je zvuková znaèka spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované produkty a názvy spoleèností mohou být ochrannými známkami nebo obchodními názvy svých odpovídajících vlastníkù. Nokia se øidí politikou neustálého vývoje. Nokia si vyhrazuje právo provádìt zmìny a vylep¹ení u v¹ech výrobkù popsaných v tomto dokumentu bez pøedchozího oznámení. Spoleènost Nokia není za ¾ádných okolností zodpovìdná za jakoukoli ztrátu dat nebo pøíjmù ani za zvlá¹tní, náhodné, následné èi nepøímé ¹kody zpùsobené jakýmkoli zpùsobem. Obsah tohoto dokumentu je dodáván "TAK JAK JE". Kromì zákonných po¾adavkù se ve vztahu k pøesnosti, spolehlivosti ani obsahu tohoto dokumentu neposkytují ¾ádné vyjádøené ani pøedpokládané záruky vèetnì, nikoli v¹ak pouze, pøedpokládaných záruk prodejnosti a vhodnosti pro daný úèel. Spoleènost Nokia si vyhrazuje právo kdykoli a bez pøedchozího upozornìní tento dokument revidovat nebo ukonèit jeho platnost. Dostupnost urèitých produktù se mù¾e li¹it podle oblastí. Obra»te se na nejbli¾¹ího prodejce spoleènosti Nokia. PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt RAE-5N shoduje s ustanoveními následující smìrnice: 1999/5/EC. Návod k pou¾ití, o¹etøování a údr¾bì a dùle¾itá bezpeènostní upozornìní najdete v u¾ivatelské pøíruèce k výrobku.

3 Obsah...1 Instalace softwaru z CD-ROMu...1 Vzdálená synchronizace...2 Konvertor jednotek...6 Prohlí¾eè souborù...9 Notes (Poznámky)...15 Multimedia converter (Konvertor multimédií)...19 Games (Hry)...23 Others (Rùzné)...36

4 PRO VA I BEZPEÈNOST Seznamte se s tìmito jednoduchými pravidly. Jejich poru¹ování mù¾e být nejenom nebezpeèné, ale i protizákonné. Podrobnìj¹í bezpeènostní informace naleznete v této pøíruèce. Nezapínejte telefon tam, kde je pou¾ívání bezdrátových telefonù zakázáno nebo kde je mo¾ný vznik interferencí a jiného nebezpeèí. BEZPEÈNOST SILNIÈNÍHO PROVOZU PØEDEV ÍM Nepou¾ívejte komunikátor pøi øízení vozidla. INTERFERENCE Pøi provozu bezdrátového telefonu mù¾e docházet k interferencím, které nepøíznivì ovlivòují jeho funkci. BÌHEM POBYTU VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAØÍZENÍCH TELEFON VYPNÌTE Dodr¾ujte v¹echna místní pravidla a naøízení. V blízkosti lékaøských pøístrojù a zaøízení telefon v¾dy vypnìte. V LETADLE TELEFON V DY VYPNÌTE Bezdrátové telefony mohou v letadle zpùsobit interference. VYPNÌTE PØI DOPLÒOVÁNÍ PALIVA Nepou¾ívejte telefon na èerpací stanici. Nepou¾ívejte jej v blízkosti pohonných hmot a jiných hoølavin. V BLÍZKOSTI MÍST, KDE JE PROVÁDÌN ODSTØEL, TELEFON VYPNÌTE Telefon nepou¾ívejte v blízkosti míst, kde je provádìn odstøel. Dodr¾ujte pøíslu¹ná pravidla a naøízení.

5 TELEFON POU ÍVEJTE ZPÙSOBEM, PRO KTERÝ JE KONSTRUOVÁN Pou¾ívejte jej pouze v normální poloze. Zbyteènì se nedotýkejte jeho antény. KVALIFIKOVANÝ SERVIS Instalovat a opravovat telefon a jeho pøíslu¹enství smí pouze kvalifikovaný servis. PØÍSLU ENSTVÍ A BATERIE Pou¾ívejte pouze schválené pøíslu¹enství a baterie. Nepøipojujte nekompatibilní produkty. ODOLNOST PROTI VODÌ Komunikátor není odolný vùèi vodì. Udr¾ujte pøístroj v suchém prostøedí. ZÁLO NÍ KOPIE Nezapomeòte zálohovat v¹echna dùle¾itá data. PØIPOJENÍ K JINÉMU ZAØÍZENÍ Pøed pøipojením k jinému zaøízení si peèlivì pøeètìte bezpeènostní informace v u¾ivatelské pøíruèce tohoto zaøízení. Nepøipojujte nekompatibilní produkty. VOLÁNÍ Zavøete kryt a zkontrolujte, zda je telefon zapnutý a zda se nachází v oblasti pokryté slu¾bami sítì. Zadejte telefonní èíslo (vèetnì smìrového pøedèíslí) a stisknìte. Pro ukonèení hovoru stisknìte. Pro pøijmutí hovoru stisknìte.

6 TÍSÒOVÁ VOLÁNÍ Zavøete kryt pøístroje. Zkontrolujte, zda je telefon zapnut a zda se nachází v oblasti pokryté slu¾bami sítì. Vyma¾te displej potøebným poètem stisknutí tlaèítka (napøíklad pro ukonèení hovoru, ukonèení funkce menu apod.). Zadejte èíslo tísòového volání s stisknìte. Udejte svou polohu. Hovor neukonèujte, dokud k tomu nejste vyzváni.

7 1. Pøíruèka k softwaru na CD-ROMu Tato pøíruèka obsahuje informace o softwaru, který mù¾ete instalovat z CD-ROMu dodaného v prodejním balení. Tyto aplikace jsou umístìny v sekcích Software for the communicator a Sofware for PC. Upozoròujeme, ¾e nìkteré doplòkové aplikace mají vlastní u¾ivatelské pøíruèky. Najdete je u programù na CD-ROMu. Instalace softwaru z CD-ROMu Aplikace a soubory na CD-ROMu komunikátoru jsou pøipravené pro nainstalování nebo pøesunutí do komunikátoru. Instalaci proveïte následujícím zpùsobem: 1 Ujistìte se, ¾e máte na PC nainstalovánu aplikaci PC Suite. Tuto aplikaci naleznete na CD-ROMu dodaném v prodejním balení. 2 Vlo¾te CD-ROM do jednotky CD-ROM poèítaèe. 3 Pøipojte komunikátor k poèítaèi pomocí kabelu adaptéru dodaného v prodejním balení nebo pøipravte komunikátor a poèítaè k infraèervenému propojení. Podrobnìj¹í informace, viz U¾ivatelskou pøíruèku. 4 Obsah CD-ROMu se automaticky otevøe. Pokud se neotevøe, otevøete u¾ivatelské prostøedí CD-ROMu poklepáním na soubor Nokia9210i.exe ve struktuøe souborù CD-ROMu. 5 Vyhledejte a zvolte program, který chcete z u¾ivatelského prostøedí CD-ROMu nainstalovat, a klepnìte na Install (Instalovat). Tip: Podrobnìj¹í informace o instalaci softwaru, viz U¾ivatelskou pøíruèku. 1

8 2 Tip: Pro získání vìt¹ího prostoru pro rùzné aplikace a soubory z CD-ROMu pou¾ijte pamì»ovou kartu. Poznámka: Nezapomeòte instalovat doplòkové aplikace ve stejném jazyce, jaký pou¾ívá komunikátor. Vzdálená synchronizace Aplikace Vzdálená synchronizace pro Nokia 9210i Communicator Vám umo¾òuje synchronizovat Vá¹ kalendáø a kontakty prostøednictvím datového hovoru v GSM s rùznými aplikacemi typu Internetového kalendáøe a adresáøe a univerzálními kanceláøskými aplikacemi jako napøíklad Lotus Notes. Aplikace pou¾ívá pro synchronizaci technologii SyncML. Nastavení vzdáleného serveru se nazývá synchronizaèní profil. Chcete-li synchronizovat s více servery nebo aplikacemi, musíte zadat nìkolik profilù. Vá¹ provozovatel slu¾by Vám rovnì¾ mù¾e nìkterá nebo v¹echna po¾adovaná nastavení poslat prostøednictvím speciální zprávy OTA (Over The Air). Po pøijmutí a potvrzení nastavení mù¾ete zaèít pou¾ívat aplikaci Vzdálená synchro. pro synchronizování nebo upravení profilù, viz popis ní¾e. Poznámka: Informace o kompatibilitì SyncML získáte u operátora nebo na informaèní lince spoleènosti. Poznámka: Tento produkt obsahuje software vyvinutý spoleèností The SyncML Initiative. Vytvoøení nového synchronizaèního profilu Pøi spu¹tìní aplikace Vzdálená synchronizace je v hlavním zobrazení pod názvem Vzdálená synchronizace zobrazen aktuální synchronizaèní profil. Nebyl-li vytvoøen je¹tì ¾ádný synchronizaèní profil, je zobrazen text <nejsou definovány profily>.

9 Nový profil vytvoøte takto: Obrázek 1 1 Nebyl-li dosud definován ¾ádný profil, stisknìte Nový. Zobrazí se dialog. Pokraèujte bodem 4. 2 Jestli¾e ji¾ byl definován alespoò jeden profil, stisknìte v hlavním zobrazení Nastav. profilu pro zobrazení dostupných profilù. 3 Chcete-li vytvoøit profil zalo¾ený na nastavení star¹ího profilu, zvolte profil a klepnìte na Nový. Zobrazí se dialog. 4 Urèete následující: Stránka Obecné Výchozí profil: Jeden z dostupných synchronizaèních profilù musí být nastaven jako výchozí. Pro nastavení tohoto profilu jako výchozí profil zvolte Ano. Výchozí profil je pro rychlý pøístup zobrazen v hlavním zobrazení. Název profilu: Zadejte název profilu. Pøíklad: Mùj kalendáø. Ka¾dý profil musí mít jedineèný název. Pøístup k Internetu / Pøístup k Internetu / Adr. host. serv. / Port / Autentifikace HTTP: O správné hodnoty po¾ádejte systémového administrátora nebo operátora. Tip: Pøidáváte-li profil, který je zalo¾en na star¹ím profilu, zvolte star¹í profil, jeho¾ hodnoty se nejvíce podobají hodnotám novému profilu. Tip: Pro zjednodu¹ení pou¾ívání nastavte nejpou¾ívanìj¹í profil jako výchozí. 3

10 4 U¾ivatelské jméno: Va¹e identifikace pro synchronizaèní server. Informace o Va¹í správné identifikaci získáte u systémového administrátora nebo operátora. Heslo: Zde zadejte Va¹e heslo. Z bezpeènostních dùvodù je heslo zobrazeno v podobì hvìzdièek (*****). Informace o správném hesle získáte u systémového administrátora nebo operátora. Stránka Data Obrázek 2 Na této stránce mù¾ete zvolit data, která chcete synchronizovat se serverem. 1 Tlaèítkem se ¹ipkami zvolte aplikaci a stisknìte Zmìnit. Poté zvolte Ano nebo Ne. Zvolíte-li Ano, otevøe se dialog. 2 Urèete následující: Soubor kalendáøe / Soubor kontaktù: Stisknìte Procházet a zvolte správnou databázi v komunikátoru. Vzdálený kalendáø / Vzdálené kontakty: Informujte se u operátora nebo systémového administrátora. 3 Stisknìte Zavøít a potvrïte vytvoøení nového profilu.

11 Poznámka: Abyste mohli synchronizovat data kalendáøe, musí v komunikátoru existovat soubor kalendáøe. Pro vytvoøení souboru kalendáøe pou¾ijte aplikaci Kalendáø. Synchronizace dat 1 V hlavním zobrazení zkontrolujte, zda jste zvolili správný profil. Synchronizaci zahájíte stisknutím Synchro. Ve spodní èásti obrazovky se zobrazí prùbìh synchronizace. 2 Pro stornování synchronizace pøed jejím øádným dokonèením stisknìte Storno. 3 O dokonèení synchronizace jste informováni. Stisknìte Zobrazit protokol pro otevøení souboru s protokolem nebo Zavøít pro návrat do hlavního zobrazení. Upravení existujícího profilu serveru 1 V hlavním zobrazení stisknìte Nastav. profilu. Zobrazí se seznam profilù serveru. 2 Tlaèítkem se ¹ipkami zvolte profil, který chcete upravit, a stisknìte Upravit. 3 Upravte profil podle potøeby. O správné hodnoty po¾ádejte systémového administrátora nebo operátora nebo je vyhledejte v manuálu. Podrobnìj¹í informace, viz Stránka Obecné na stranì 3 a Stránka Data na stranì 4. 4 Stisknutím Zavøít potvrïte zmìny a zavøete dialog. Odstranìní existujícího profilu serveru 1 V hlavním zobrazení stisknìte Nastav. profilu. Zobrazí se seznam profilù serveru. 2 Tlaèítkem se ¹ipkami zvolte profil, který chcete odstranit, a stisknìte Vymazat. 5

12 6 Synchronizace s jiným serverem 1 V hlavním zobrazení stisknìte Profil synchro. Zobrazí se seznam profilù serveru. 2 Zvolte profil a stisknìte Synchro. Zobrazení protokolu synchronizace Mù¾ete zobrazit protokol poslední synchronizace profilu. 1 V hlavním zobrazení stisknìte Profil synchro. Zobrazí se seznam profilù serveru. 2 Zvolte profil a stisknìte Zobrazit protokol. V protokolu je uveden poèet aktualizovaných, pøidaných a odebraných polo¾ek. Konvertor jednotek Aplikaci Konvertor jednotek pro Nokia 9210i Communicator mù¾ete pou¾ít pro pøevod rùzných jednotek. Obrázek 3 Pro otevøení pøevodního nástroje zvolte v hlavním zobrazení kategorii pøevodu a stisknìte Otevøít.

13 Kategorie pøevodù a jednotky jsou tyto: Kategorie pøevodu Jednotka A Jednotka B Mìna (Currency) USD EUR Plocha ft 2 m 2 Energie kcal kj Délka mi km Hmotnost lbs kg Výkon hp kw Tlak Pa b Teplota F C Èas dh Rychlost mph km/h Objem gal (US) litr 7 Pøevodní nástroj pro urèitou kategorii má dva rámeèky, viz obrázek 3. V¾dy mù¾e být aktivní pouze jeden rámeèek. Je-li v jednom rámeèku zmìnìna hodnota, automaticky se v druhém rámeèku objeví odpovídající aktualizovaná hodnota. Poznámka: Kalkulaèka má omezenou pøesnost a mù¾e docházet k zaokrouhlovacích chybám. Tip: Pro pøepínání mezi rámeèky pou¾ijte tlaèítko Tab.

14 8 Tip: Pro vymazání mìny ji zvolte a stisknìte tlaèítko Menu; zvolte Soubor > Vymazat mìnu. Stisknìte Vymazat. Zmìna jednotek Mù¾ete zmìnit jednotky pou¾ité pro konkrétní kategorii pøevodu. Napøíklad místo konverze mìny z USD mù¾ete chtít konvertovat z FRF. 1 V zobrazení pøevodního nástroje konkrétní kategorie stisknìte Zmìnit jednotku. Zobrazí se dialog. 2 Zvolte jednotku ze seznamu nebo ji vyhledejte zadáním øetìzce do vyhledávacího pole. 3 Stisknìte Zvolit pro potvrzení zmìny nebo Storno pro její zru¹ení. Pøidání nebo upravení mìnových jednotek Poznámka: Upravit, vymazat a pøidat je mo¾né pouze mìnové jednotky. 1 Zvolte a otevøete kategorii Mìna. 2 Pro úpravu mìny ji zvolte a stisknìte Otevøít. Pro pøidání nové mìny stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Soubor > Nová mìna. Zobrazí se dialog. 3 Urèete následující: Název: Název mìnové jednotky. Symbol: Zkratka mìnové jednotky. 4 Po stisknutí Pøepoèítat kurz zadejte následující: Kurz: Pomìr pøevodu definovaný základní jednotkou. Zobrazí se dialog. 5 Zadejte hodnoty nové a základní jednotky a stisknìte Storno. 6 Stisknutím Zavøít potvrïte provedené zmìny.

15 Prohlí¾eè souborù Prohlí¾eè souborù umo¾òuje zobrazovat rùzné textové, grafické a jiné formáty souborù. Mimo toho mù¾ete otevøít a rozkomprimovat soubory archivù. Obrázek 4 Podporované formáty CD-ROM obsahuje pìt instalaèních souborù, které podporují rùzné formáty souborù. Seznam dostupných instalaèních souborù a odpovídajících podporovaných formátù souborù je uveden ní¾e. Poznámka: Tyto prohlí¾eèe nepodporují v¹echny formáty souborù nebo variace formátu souboru. Napøíklad formáty TIFF jsou podporovány pouze tyto: 8-bitové odstíny ¹edi bez komprese, LZW komprese nebo PackBits komprese 24-bitový barevný RGB s LZW kompresí nebo bez komprese 9

16 10 Instalaèní soubor Podporované formáty souborù Podporované pøípony souborù V¹echny instalaèní soubory Viewer1.sis Viewer2.sis Viewer3.sis Viewer4.sis Prostý text Bitmapa Windows Grafika PNG Metasoubor Windows Microsoft Powerpoint 3/4/7/97/98/ 2000 Microsoft Excel 2/3/4/5/7/97/98/ 2000 Microsoft Powerpoint 3/4/7/97/98/ 2000, Microsoft Excel 2/3/4/5/7/97/98/ 2000, Microsoft Word 1/2/4/5/6/7/97/98/ 2000 Lotus v. 1/2/3/4/5/97/ Millennium Lotus Ami Pro WordPerfect 4/5/6/7/8 Grafika WordPerfect Lotus Ami Draw TXT BMP, RLE, ICO, CUR PNG WMF, EMF PPT, POT, PPS XLS, XLC PPT, POT, PPS XLS, XLC DOC, WRI WQ1, WKU, WK1, WK3, WK4, WK5, WK6, 123 SAM WPD WPG SDW

17 11 Viewer5: Obrázkové formáty Viewer5: Textové formáty Viewer5: Soubory archivù Viewer5: Ostatní formáty Computer Graphics Metafile Compuserve GIF Paintbrush (Malování) Tagged Image File Format CGM GIF PCX, DCX TIF, JPG, JIF Internet Hypertext Markup Language HTML Prostý text TXT vcardvcf Rich text format RTF Winzip, PKZIP Unix Gzip Unix Compress Microsoft project Visio ZIP, EXE TGZ TAR, TAZ MPP VSD Zobrazení souborù Poznámka: Dostupné volby a pøíkazy menu závisí na typu zobrazeného souboru. 1 V seznamu aplikace Extras (Extra) zvolte Prohlí¾eè souborù a stisknìte Enter. 2 Zobrazí se dialog Otevøít. 3 Stisknìte Vyhledat, vyhledejte podporovaný soubor a stisknìte OK. Soubor se otevøe. V závislosti na typu souboru máte k dispozici následující volby:

18 12 V¹echny soubory Pro zmìnu zobrazení stisknìte Zvìt¹it nebo Zmen¹it. Pro zobrazení pouze dokumentu nebo souboru na obrazovce stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Zobrazení > Celoobrazovkový re¾im. Pro odeslání souboru stisknìte Odeslat. Otevøe se dialog Odeslat. Dostupné volby jsou Jako el. po¹tu / Pøes IÈ. Odeslání potvrïte stisknutím Odeslat. Prohlí¾eè souborù ukonèete stisknutím Zavøít. Textové dokumenty a obrázky Pro úpravu zobrazení stránky tak, aby se zobrazila celá ¹íøka stránky, stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Obrázek / Dokument > Na ¹íøku okna. Pro úpravu zobrazení stránky tak, aby se zobrazila celá stránka, stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Obrázek / Dokument > Do celého okna. Textové dokumenty a tabulky Menu Dokument nebo List obsahuje nìkolik voleb zobrazení: Náhled : Pro zobrazení náhledu stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Dokument > Náhled nebo List > Náhled. V náhledu je text dokumentu nebo tabulky zobrazen jedním písmem. Formátování znakù, zarovnání odstavce, mezery a tabulátory jsou rovnì¾ zobrazeny. V náhledu nejsou zobrazeny vlo¾ené objekty. Normální : Pro normální zobrazení stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Dokument > Normální nebo List > Normální. V normálním zobrazení jsou zobrazena v¹echna písma a vlo¾ené objekty, jako v originálním dokumentu.

19 Stránka: Pro zobrazení stránky stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Dokument > Stránka nebo List > Stránka. V zobrazení stránky je text dokumentu nebo tabulky zobrazen jako v originálním dokumentu, vèetnì v¹ech zalomení øádkù, sloupcù, okrajù stránky, záhlaví, zápatí a poznámek. Obrázky Pro úpravu zobrazení obrázku tak, aby se zobrazila celá ¹íøka obrázku, stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Obrázek > Na ¹íøku okna. Pro úpravu zobrazení obrázku tak, aby se zobrazil celý obrázek, stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Obrázek > Do celého okna. Pro otoèení obrázku o 90 stupòù doprava stisknìte Obrázek > Otoèit. Pro zobrazení obrázku tak, jak je zobrazen pøi otevøení, stisknìte Obrázek > Nastavit na originál. Soubory archivù Pro rozkomprimování souborù archivù stisknìte Extrakce. Otevøe se dialog s cílovou slo¾kou. Pro rozkomprimování v¹ech souborù z archivu stisknìte Extrakce v¹eho. Pro zobrazení souboru archivu stisknìte Zobrazit. Mù¾ete rovnì¾ tøídit polo¾ky v archivu. Pro definování kritéria tøídìní stisknìte Úpravy > Seøadit podle. Dostupné volby jsou Název / Datum / Velikost. Pro definování poøadí tøídìní stisknìte Úpravy > Poøadí zobrazení. Dostupné volby jsou Vzestupnì / Sestupnì. Tip: Pøi zobrazení textového dokumentu mù¾ete vybrat text, zkopírovat jej do schránky a vlo¾it do jiných aplikací. 13

20 14 Tip: Klávesová zkratka pro Dal¹í snímek / Pøedchozí snímek jsou Shift-Ctrl-N a Shift-Ctrl-P. Prezentace aplikace Powerpoint Pro zobrazení snímkù stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Snímek > Dal¹í snímek / Pøedchozí snímek. Ostatní pøíkazy menu Snímek pracují pøesnì stejnì jako v menu Obrázek. Nastavení voleb aplikace Prohlí¾eè souborù Stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Zobrazení > Volby. Zobrazí se dialog, který obsahuje dvì stránky. Urèete následující: Stránka Zobrazení Výchozí písmo: Pro zvolení výchozího písma stisknìte Zmìnit. Otevøe se dialog s písmy. Neznámé soubory: Definuje zpùsob, jakým prohlí¾eè pracuje s neznámými typy souborù. Dostupné volby jsou Jako text / Hexadecimálnì / Nezobrazovat. Nepodporované soubory: Definuje zpùsob, jakým prohlí¾eè pracuje s nepodporovanými typy souborù. Dostupné volby jsou Vyzvat u¾ivatele / Otevøít v registrované aplikaci / Jako neznámé. Stránka Dal¹í Zobrazit møí¾ku: Zvolte výchozí nastavení pro møí¾ky tabulek. Dostupné volby jsou Ano / Ne. Øadit archivy podle: Zvolte výchozí kritérium tøídìní souborù archivù. Dostupné volby jsou Název / Datum / Velikost. Smìr øazení: Zvolte výchozí poøadí tøídìní archivù. Dostupné volby jsou Vzestupnì / Sestupnì. Pro ukonèení dialogu stisknìte Zavøít.

21 Notes (Poznámky) Obrázek 5 Notes (Poznámky) je jednoduchý textový editor pro rychlé zapsání poznámek a vytvoøení seznamù poznámek. Pro vytvoøení seznamu poznámek napi¹te nìkolik poznámek. Seznam mù¾ete tøídit nìkolika zpùsoby a ulo¾it seznam jako poznámkový blok. Aplikace Notes (Poznámky) obsahuje mnoho standardních pøíkazù, které naleznete v textovém editoru. Notes je pouze v anglickém jazyce. Pøidání a vymazání poznámek a poznámkových blokù Pro pøidání nové poznámky stisknìte New note (Nová poznámka). Pro vymazání poznámky stisknìte tlaèítko Menu a zvolte File (Soubor) >Delete note (Vymazat poznámku). Pro pøidání nového poznámkového bloku stisknìte tlaèítko Menu a zvolte File (Soubor) > New file (Nový soubor). Mù¾ete mít nìkolik samostatných poznámkových blokù pro rùzná témata. 15

22 16 Tip: Zobrazení poznámky je vhodné pro úpravu vìt¹ího mno¾ství textu. Rozdìlené zobrazení je vhodné pro procházení poznámkovým blokem. Tip: Funkce poètu slov je u¾iteèná, pokud chcete poznámku odeslat jako krátkou zprávu, kde je celkový poèet znakù omezen na pøibli¾nì 160. Zobrazení Mù¾ete zobrazit obsah poznámky nebo obsah poznámky spolu se seznamem poznámek. Pro volbu zobrazení stisknìte tlaèítko Menu a zvolte View (Zobrazení) > Split view (Rozdìlené zobrazení) / Note view (Zobrazení poznámky). V rozdìleném zobrazení mù¾ete pøecházet z jednoho rámeèku do druhého stisknutím Change Focus (Pøepnout). Pro zobrazení aktuálního zobrazení v celoobrazovkovém re¾imu stisknìte tlaèítko Menu a zvolte View (Zobrazení) > Full screen (Celá obrazovka). Pro návrat zpìt do normálního zobrazení stisknìte znovu Full screen (Celá obrazovka). Formátování textu poznámky 1 Vyberte text, který chcete upravit. 2 Stisknìte tlaèítko Menu a zvolte volby v menu Format (Formát): Pro zmìnu písma pou¾itého pro text nebo pro dal¹í volby pro tuèné písmo, kurzívu, podtr¾ení nebo odrá¾ky zvolte Font (Písmo...). Poèet slov poznámky Stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Tools (Nástroje) > Word count (Poèet slov). Kontrola pravopisu poznámky Máte-li nainstalovánu aplikaci kontroly pravopisu, mù¾ete zkontrolovat pravopis v poznámce takto: 1 Stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Tools (Nástroje) > Spell check (Kontrola pravopisu...).

23 2 Pro zobrazení dal¹ích návrhù pøi zji¹tìní neznámého slova zvýraznìte Návrhy (Návrhy) a zvolte Zmìnit (Zmìnit). Tøídìní poznámek Poznámky mù¾ete v poznámkovém bloku tøídit takto: 1 Stisknìte tlaèítko Menu, zvolte Tools (Nástroje) > Sort by (Tøídit podle) a zvolte kritéria tøídìní. Dostupné volby jsou Creation Date (Datum vytvoøení) / Last Modified Date (Datum poslední aktualizace) / Title (Abecednì). 2 Pøi volbì poøadí tøídìní stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Tools (Nástroje) > Sorting Order (Poøadí tøídìní) a zvolte Ascending (Vzestupnì) nebo Descending (Sestupnì). Pøedvolby Pro zobrazení pøedvoleb aplikace Notes (Poznámky) stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Tools (Nástroje) > Preferences (Pøedvolby). Otevøe se dialog obsahující dvì stránky. Urèete následující: View Preferences (Pøedvolby zobrazení) Show title of entries on (Zobrazit titul polo¾ek v) - Urèuje, zda bude v rozdìleném zobrazení seznam zobrazen nalevo nebo napravo. Note width ( íøka polo¾ky) - Urèuje ¹íøku zobrazení poznámky v rozdìleném zobrazení. Mù¾ete volit z rozsahu 10 a¾ 80%. Display (Displej) - Definuje formát datumu, zobrazeného ve stavovém øádku ve spodní èásti obrazovky. Dostupné volby jsou Last update date (datum posední aktualizace) / Creation date (datum vytvoøení). 17

24 18 Note Preferences (Pøedvolby poznámky) Always start on a new note (V¾dy zahájit novou polo¾ku) - Umo¾òuje rozhodnout, zda má aplikace Notes (Poznámky) automaticky vytvoøit novou poznámku. Dostupné volby jsou No (Ne) / Yes (Ano) / Only when switched on (Pouze po zapnutí). Include in list (Pøidat do seznamu) - Umo¾òuje definovat, jak velká èást textu je zobrazena v rozdìleném zobrazení v seznamu poznámek. Dostupné volby jsou First line (První øádek) / All text (Celý text). Volba First line (První øádek) zobrazí pouze první øádek poznámky. Volba All text (Celý text) zobrazí ve¹kerý mo¾ný text. Tisk poznámek Pro vytisknutí poznámky stisknìte tlaèítko Menu a zvolte File (Soubor) > Printing (Tisk) > Print (Tisknout...). Pro definování nastavení stránky stisknìte tlaèítko Menu a zvolte File (Soubor) > Printing (Tisk) > Page setup (Nastavení stránky). Pro zobrazení náhledu stránky pøed vytisknutím stisknìte tlaèítko Menu a zvolte File (Soubor) > Printing (Tisk) > Page preview (Náhled stránky...). Vyhledání poznámky Dialog hledání umo¾òuje u¾ivateli rychle a snadno najít a nahradit text v celém poznámkovém bloku. 1 Stisknìte tlaèítko Menu a zvolte Edit (Úpravy) > Find (Najít...). 2 Napi¹te text, který chcete najít. Pro napsání textu, kterým se má hledaný text nahradit, stisknìte Nahradit (Nahradit). 3 Po stisknutí Volby (Volby) máte mo¾nost upravit hledání pomocí voleb jako jsou rozli¹ování malých a velkých písmen a hledání celých slov nebo jejich èástí.

25 4 Stisknìte Najít (Najít). Aplikace Notes (Poznámky) nejprve prohledává aktuální poznámku a poté zbylé poznámky v poznámkovém bloku. 5 Pro vyhledání dal¹ího výskytu stisknìte Najít dal¹í (Hledat dal¹í). Multimedia converter (Konvertor multimédií) Multimedia converter (Konvertor multimédií) je aplikace pro PC. Pomocí aplikace Multimedia converter (Konvertor multimédií) mù¾ete konvertovat bì¾né video formáty na formát NIM, který je mo¾né pøehrávat v pøístroji Nokia 9210i Communicator. Mù¾ete rovnì¾ konvertovat bì¾né zvukové soubory na formát WAV a optimalizovat existující zvukové soubory formátu WAV pro pou¾ití v pøístroji Nokia 9210i Communicator. Konvertované soubory WAV mù¾ete pou¾ít napøíklad jako vyzvánìcí tóny. Tip: Pøípona NIM oznaèuje formát Nokia Interleaved Multimedia. 19 Obrázek 6

26 20 Pøi pou¾ití konvertoru: Pøi konvertování souboru je velikost zkonvertovaného zvukového nebo video souboru vìt¹inou mnohem men¹í, ne¾ velikost originálního souboru. To znamená, ¾e jejich pøehrávání v komunikátoru nevy¾aduje tak velký výkon procesoru a je mnohem plynulej¹í. Ve skuteènosti mnoho souborù není mo¾né bez pøedchozí konverze v komunikátoru pøehrát. Pøi pøehrávání WAV souboru v komunikátoru je kvalita zvuku lep¹í. Poznámka: Aplikace Multimedia converter (Konvertor multimédií) podporuje vìt¹inu souborù, které je mo¾né pøehrát aplikací Media Player v systému Windows. Pøesný souhrn podporovaných souborù je závislý na verzi aplikace Media Player, kterou máte instalovánu v systému, a na instalovaných zvukových a video kodekách. Aplikace Multimedia converter (Konvertor multimédií) podporuje vìt¹inu souborù formátu AVI, WAV, MPG a MP3. Optimalizace zvukového souboru 1 V menu zvolte File (Soubor) > Open (Otevøít). Zobrazí se dialog. 2 Vyhledejte zvukový soubor, který chcete konvertovat, a stisknìte OK. Informace ze souboru je pøenesena do polí Original file (Originální soubor) v levé èásti okna. V polích je zobrazen typ souboru, velikost souboru a délka záznamu. 3 V polích Audio format (Formát zvuku) zvolte jednu z voleb: Low compression (Nízká komprese): Zajistí nejlep¹í kvalitu zvuku. Normal compression (Normální komprese): Kvalita zvuku je mírnì zhor¹ena, ale velikost souboru je znatelnì men¹í. 4 Stisknìte Convert (Konvertovat). Informace z konvertovaného souboru je pøenesena do polí Converted file (Zkonvertovaný soubor) v pravé èásti okna. 5 Pro ulo¾ení souboru zvolte v menu File (Soubor) > Save as (Ulo¾it jako).

27 Konverze video souboru 1 V menu zvolte File (Soubor) > Open (Otevøít). Zobrazí se dialog. 2 Vyhledejte video soubor, který chcete konvertovat, a stisknìte OK. Informace ze souboru je pøenesena do polí Original file (Originální soubor) v levé èásti okna. V polích je zobrazen typ souboru, velikost souboru a délka záznamu. 3 V polích Video quality (Kvalita videa) zvolte jednu z voleb: Smooth motion, small image size (Plynulé pøehrávání, malý obraz): Zachová maximální mo¾nou rychlost zobrazování rámeèkù. Normal motion, normal image size (Normální pøehrávání, normální velikost obrazu): Zajistí normální velikost obrazu a mírnì zhor¹enou kvalitu pøehrávání. 4 Obsahuje-li soubor zvukovou i obrazovou stopu, zvolte v poli Audio format (Formát zvuku) jednu z voleb: Music, normal compression (Hudba, normální komprese): Pou¾ijte tuto volbu, pokud zdrojový soubor obsahuje hudbu nebo jiný typ materiálu, který vy¾aduje vysokou kvalitu zvuku. Voice, high compression (Hlas, vysoká komprese): Pokud pùvodní soubor obsahuje pouze hovor nebo je dùle¾itìj¹í získat men¹í soubor ne¾ zachovat kvalitní zvukovou stopu. 5 Stisknìte Convert (Konvertovat). Informace z konvertovaného souboru je pøenesena do polí Converted file (Zkonvertovaný soubor) v pravé èásti okna. 6 Pro ulo¾ení souboru zvolte v menu File (Soubor) > Save as (Ulo¾it jako). Poznámka: V prùbìhu konverze nemù¾ete soubor pøehrávat. Pro zkopírování zkonvertovaných souborù do komunikátoru mù¾ete pou¾ít aplikaci PC Suite for Nokia 9210i Communicator. Podrobnìj¹í informace, viz Pøíruèka PC Suite v prodejním balení. Tip: Frame rate (Rychlost zobrazování rámeèkù), indikuje rychlost zobrazování rámeèkù v pøehrávaném filmu nebo videu. Rámeèky jsou jednotlivé obrázky, které v sekvenci vytváøení dojem pohybu. Rychlost je mìøena v rámeècích za sekundu (fps). Èím ménì rámeèkù je pou¾ito, tím je pøehrávání "trhavìj¹í". Tip: Mù¾ete pøehrát pùvodní soubor pøed konverzí a zkonvertovaný soubor po zkonvertování. Pro zahájení, pøeru¹ení nebo ukonèení pøehrávání pou¾ijte ovládací prvky pod náhledem. 21

28 22 Tip: Chcete-li pou¾ívat slu¾bu her Nokia, nav¹tivte Club Nokia na Games (Hry) Komunikátor není jen výkonný nástroj pro podnikání, ale nabízí Vám i trochu potì¹ení pro volné chvíle. V této kapitole naleznete fantastické hry, které mù¾ete hrát na pøístroji Nokia 9210i Communicator. Instalace Zkontrolujte pøipojení komunikátoru Nokia 9210i Communicator k PC. Spus»te prostøedí CD-ROMu, ve slo¾ce Software for the communicator/games zvolte hru, kterou chcete nainstalovat, a stisknìte Instalovat. Bounce Bounce je hra, ve které vedete míèek nebezpeèným svìtem. Míèkem skáèete a koulíte, odoláváte nebezpeèí a sbíráte prstýnky, které potøebujete k odemknutí východu do dal¹í úrovnì. Pomocí pry¾ových blokù skáèete vý¹ nebo jimi pøevracíte gravitaci. Pravidla jsou dostupná ve høe. Hra Bounce je pouze v anglickém jazyce. Obrázek 7

29 Po¾adavky Bounce vy¾aduje alespoò 1,5 MB volné pamìti a 800 Kb volného místa na jednotce pøístroje Nokia 9210i Communicator nebo na pamì»ové kartì. Spu¹tìní hry Bounce 1 Tlaèítkem se ¹ipkami zvolte v seznamu aplikace Extra ikonu Bounce a stisknìte Otevøít. 2 Po zobrazení animovaného loga hry stisknìte tlaèítko pro otevøení hlavního menu. 3 Pro zvolení polo¾ek z menu pou¾ijte tlaèítko se ¹ipkami ke zvýraznìní po¾adované polo¾ky. Poté polo¾ku zvolte stisknutím tlaèítka Enter. Hlavní obrazovka V menu hlavní obrazovky je pìt voleb: Start Game (Spustit hru), Online (Online), Options (Volby), High Scores (Rekordy), Quit (Konec). Pro zvolení Quit (Konec) stisknìte ¹ipku > na tlaèítku se ¹ipkami a stisknìte klávesu Enter nebo nejspodnìj¹í tlaèítko pøíkazu. Start Game (Spustit hru) V menu Start Game (Spustit hru) jsou dostupné ètyøi volby: New Game (Nová hra), Continue (Pokraèování), Instructions (Pokyny) a Back (Zpìt). New Game (Nová hra) zahájí novou hru od první úrovnì. Continue (Pokraèování) otevøe menu Continue (Pokraèování). Instructions (Pokyny) spustí automatické pøedstavení funkcí hry. Volba Back (Zpìt) Vás vrátí na hlavní obrazovku. 23

30 24 Continue (Pokraèování) Menu Continue (Pokraèování) obsahuje ètyøi pozice pro pøedchozí ulo¾ené hry. V ka¾dé pozici je zobrazeno èíslo úrovnì ulo¾ené hry a poèet zbývajících ¾ivotù. Zvolením pozice se hra spustí od zaèátku ulo¾ené úrovnì s poètem ¾ivotù, které jste mìli pøi ulo¾ení hry. Po spu¹tìní ulo¾ené hry je vynulováno skóre, tak¾e jediný zpùsob jak dosáhnout maximální skóre je hraní v¹ech úrovní hry na jedno spu¹tìní! Volba Back (Zpìt) Vás vrátí na hlavní obrazovku. Online Volbou Online (Online) se mù¾ete pøipojit k domovské stránce her pøístroje Nokia 9210i Communicator. Pro tuto akci musíte mít komunikátor nastaven pro pøístup na Internet. Po ukonèení prohlí¾eèe se vrátíte do hlavního menu hry Bounce. Pou¾ívejte domovskou stránku pro vyhledání rad, tipù a novinek o této a dal¹ích hrách. Poznámka: Pro pou¾ití této funkce musí být zapnutý telefonní pøístroj komunikátoru. Nezapínejte pøístroj tam, kde je pou¾ívání bezdrátových telefonù zakázáno nebo tam, kde je mo¾ný vznik interferencí a jiného nebezpeèí. Options (Volby) V menu Options (Volby) jsou tøi volby Change Keys (Zmìnit tlaèítka), Change Sound (Zmìnit zvuk) a Back (Zpìt). Change Keys (Zmìnit tlaèítka) umo¾òuje zmìnit ovládací tlaèítka. Change Sound (Zmìnit zvuk) umo¾òuje nastavit hlasitost zvukových efektù. Volba Back (Zpìt) Vás vrátí na hlavní obrazovku.

31 High Scores (Rekordy) Volba High Scores (Rekordy) zobrazí seznam nejlep¹ích výsledkù pøi hraní hry Bounce. Zvolením Back (Zpìt) se vrátíte do hlavní obrazovky. Ovládání ipkou < a > na tlaèítku se ¹ipkami pohybujete míèkem vlevo a vpravo. Výskok míèku provedete stisknutím mezerníku. Zmìnu ovládacích tlaèítek mù¾ete provést ve volbì Change Keys (Zmìnit tlaèítka) v menu Options (Volby). Zmìna velikosti Míèek mù¾e zmìnit velikost, jestli¾e se dotkne správných objektù. Vìt¹í míèek skáèe vý¹ a pohybuje se rychleji ne¾ malý míèek. Rovnì¾ plave ve vodì. Men¹í míèek se zase lépe protáhne malými otvory. Pøedstavení hry Ve høe se objevuje mnoho rùzných prvkù. Zvolíte-li v menu Start Game (Spustit hru) volbu Instructions (Pokyny), zobrazí se demonstrace funkcí hry. Toto pøedstavení hry mù¾ete kdykoli ukonèit stisknutím libovolného tlaèítka. Pøeru¹ení hry Stisknutí tlaèítka Esc nebo libovolného tlaèítka pøíkazu pøeru¹í hru. Je-li hra pøeru¹ena, mù¾ete pøejít do menu Options (Volby) a zmìnit ovládací klávesy nebo hlasitost zvuku. Mù¾ete rovnì¾ ukonèit hru nebo pokraèovat v pøeru¹ené høe. 25

32 26 Mezi úrovnìmi Na konci úrovnì máte mo¾nost ulo¾it hru, zmìnit volby hry, ukonèit hru nebo v ní pokraèovat. Ulo¾ení hry otevøe seznam ètyø pozic, které obsahují èíslo úrovní ji¾ ulo¾ených her. Zvolení Options (Volby) zobrazí stejný seznam jako menu Options (Volby) v hlavní obrazovce. End game (Ukonèit hru) ukonèí hru a vrátí Vás do hlavní obrazovky. Continue (Pokraèovat) pøesune Vás do dal¹í úrovnì. Konec hry Hra skonèí buï dosa¾ením v¹ech dostupných úrovní nebo ztrátou v¹ech ¾ivotù. Jeli dosa¾ené skóre pøi skonèení hry dostateènì vysoké, bude Vám nabídnuta volba pøidat své jméno do tabulky rekordù. Hra Triple Pop Triple Pop je rychlá hra, ve které rùznobarevné koule vylétávají ze stran a pøipojují se na hromadu uprostøed obrazovky. Otáèením hromady mù¾ete urèit místo pøistání koulí. Podaøí-li se Vám dostat tøi stejnì barevné koule k sobì, koule prasknou! Nejste-li dost rychlí, hromada pøeroste povolenou hranici a hra konèí. Hra Triple Pop je pouze v anglickém jazyce. Obrázek 8

33 Po¾adavky Triple Pop vy¾aduje alespoò 1,5 MB volné pamìti a 800 Kb volného místa na jednotce pøístroje Nokia 9210i Communicator nebo na pamì»ové kartì. Spu¹tìní hry Triple Pop 1 Tlaèítkem se ¹ipkami zvolte v seznamu aplikace Extra ikonu Triple Pop a stisknìte Otevøít. 2 Po zobrazení animovaného loga hry stisknìte tlaèítko pro otevøení hlavního menu. 3 Pro zvolení polo¾ek z menu pou¾ijte tlaèítko se ¹ipkami ke zvýraznìní po¾adované polo¾ky. Poté polo¾ku zvolte stisknutím tlaèítka Enter. Hlavní obrazovka V menu hlavní obrazovky je pìt voleb: Start Game (Spustit hru), Online (Online), Options (Volby), High Scores (Rekordy), Quit (Konec). Pro zvolení Quit (Konec) stisknìte ¹ipku > na tlaèítku se ¹ipkami a stisknìte klávesu Enter nebo nejspodnìj¹í tlaèítko pøíkazu. Menu Start Game (Spustit hru) V menu Start Game (Spustit hru) jsou dostupné ètyøi volby: New Game (Nová hra), Change Skill (Zmìnit obtí¾nost), Instructions (Pokyny) a Back (Zpìt). New Game (Nová hra) zahájí hru s aktuálnì nastavenou obtí¾ností. Change Skill (Zmìnit obtí¾nost) otevøe obrazovku Skill Options (Volby obtí¾nosti), ve které mù¾ete zmìnit obtí¾nost a Instructions (Pokyny) otevøou pokyny pro hraní hry. Volba Back (Zpìt) Vás vrátí do hlavní obrazovky. 27

34 28 Zmìna úrovnì obtí¾nosti V menu Skill Options (Volby obtí¾nosti) jsou zobrazeny tøi dostupné volby obtí¾nosti: Easy (Snadné), Medium (Støední) a Hard (Tì¾ké). Dále je zde volba Back (Zpìt) pro návrat do hlavní obrazovky. Aktuálnì zvolená úroveò obtí¾nosti je zvýraznìna. Online Volbou Online (Online) se mù¾ete pøipojit k domovské stránce her pøístroje Nokia 9210i Communicator. Pro tuto akci musíte mít komunikátor nastaven pro pøístup na Internet. Po ukonèení prohlí¾eèe se vrátíte do hlavního menu hry Triple Pop. Poznámka: Pro pou¾ití této funkce musí být zapnutý telefonní pøístroj komunikátoru. Nezapínejte pøístroj tam, kde je pou¾ívání bezdrátových telefonù zakázáno nebo tam, kde je mo¾ný vznik interferencí a jiného nebezpeèí. Options (Volby) V menu Options (Volby) jsou tøi volby: Change Sound (Zmìnit zvuk), Change Keys (Zmìnit tlaèítka) a Back (Zpìt). Change Sound (Zmìnit zvuk) umo¾òuje nastavit hlasitost zvukových efektù. Change Keys (Zmìnit tlaèítka) umo¾òuje zmìnit nastavení ovládacích tlaèítek a volba Back (Zpìt) Vás vrátí do hlavní obrazovky. High Scores (Rekordy) Volba High Scores (Rekordy) zobrazí seznam nejlep¹ích výsledkù pøi hraní hry Triple Pop. Zvolením Back (Zpìt) se vrátíte do hlavní obrazovky.

35 Princip hry Ovládáte hromadu koulí, v jejím¾ støedu je èerný kámen. V prùbìhu hry se zleva a zprava objevují koule, které se pohybují ke støedu hromady a pøipojují se k jejímu povrchu. Hromadou mù¾ete otáèet pomocí ¹ipek < a > na tlaèítku se ¹ipkami. Tím mù¾ete zmìnit místo, na kterém se pøibli¾ující se koule pøipojí k hromadì. Hromada se rozrùstá, dokud nepøeroste kruhovou hranici. Tím hra konèí. Koule mají ètyøi barvy: èervenou, zelenou, ¾lutou a modrou. Spojením tøí nebo více koulí stejné barvy koule prasknou a zmizí. Za ka¾dou prasklou kouli získáte pìt bodù. Pozdìji si dejte pozor na nehybné koule. Øetìzce nehybných koulí neprasknou samy, ale prasknou, kdy¾ jimi proletí koule jiné barvy. Postupem èasu zaènou koule na hromadì blikat a nakonec se zmìní v kameny. Tyto kameny je mo¾né znièit pouze tak, ¾e na nì vystøelíte speciální prémiové koule. Pøi zahájení hry je mìøidlo prémiových koulí prázdné. Plníte jej prasknutím ètyø a více koulí najednou. Èím del¹í je øetìz koulí, tím vìt¹í je prémie. Po naplnìní mìøidla se rozsvítí ikona indikující prémiovou kouli, která bude vystøelena po stisknutí tlaèítka <støelba>. Mù¾ete získat ètyøi rùzné druhy prémiových koulí, které mají rùzný úèinek. Jejich úèinek je: prasknou koule v okolí jejich dopadu na hromadu prasknou koule od jejich dopadu na støední kámen prasknou prstenec koulí okolo hromady, na který dopadnou prasknou v¹echny koule v prstenci, na který dopadnou, a nad ním Je-li dosa¾ené skóre pøi skonèení hry dostateènì vysoké, bude Vám nabídnuta volba pøidat své jméno do tabulky rekordù. 29

36 30 Ovládání Výchozí ovládací tlaèítka jsou: Doleva - ¹ipka < na tlaèítku se ¹ipkami Doprava - ¹ipka > na tlaèítku se ¹ipkami Støelba - mezerník Pøeru¹ení hry Stisknutí tlaèítka Esc nebo libovolného tlaèítka pøíkazu pøeru¹í hru. Je-li hra pøeru¹ena, mù¾ete pøejít do voleb hry a zmìnit ovládací klávesy nebo zmìnit hlasitost zvuku. Mù¾ete rovnì¾ ukonèit hru nebo pokraèovat v pøeru¹ené høe. Card Deck Karetní hry pro jednu osobu jsou zøejmì nejznámìj¹í a nejoblíbenìj¹í karetní hry. Card Deck pro Nokia 9210i Communicator nabízí pobavení pøi hraní rùzných karetních her pro jednu osobu. Obrázek 9

37 Po¾adavky Card Deck vy¾aduje pøibli¾nì 1,2 MB volné pamìti a 400 Kb volného místa na jednotce pøístroje Nokia 9210i Communicator nebo na pamì»ové kartì. Spu¹tìní Card Deck 1 Tlaèítkem se ¹ipkami zvolte v seznamu aplikace Extra ikonu Card Deck a stisknìte Otevøít. 2 Po otevøení úvodní obrazovky Card Deck stisknìte Play (Hrát) a zvolte hru ze seznamu. Pro získání informací o pravidlech hry stisknìte Ctrl + H. Ovládání Pro pohyb kurzorem pou¾ijte tlaèítko se ¹ipkami. Pro pohyb z jednoho balíèku karet na jiný stisknìte ¹ipky < a > na tlaèítku se ¹ipkami. Pro pohyb v balíèku tisknìte ¹ipky nahoru a dolù. Pro zvolení a vynesení karty stisknìte mezerník nebo klávesu <Z>. Pro rozdání nových karet na stùl stisknìte klávesu Enter. Online Nav¹tivte domovskou stránku her pøístroje Nokia 9210i Communicator na adrese Zde získáte rady a tipy k této a dal¹ím hrám. 31 Snake EX Snake EX je vylep¹ená verze klasické hry Nokia Snake pro Nokia 9210i Communicator.

38 32 Obrázek 10 Po¾adavky Snake EX vy¾aduje pøibli¾nì 1,2 MB volné pamìti a 650 Kb volného místa na jednotce pøístroje Nokia 9210i Communicator. Spu¹tìní hry Snake EX 1 Tlaèítkem se ¹ipkami zvolte v seznamu Extra ikonu Snake EX a stisknìte Otevøít. 2 Po zobrazení animovaného loga hry stisknìte Settings (Nastavení) a Mode (Re¾im) pro zvolení ovládání, obtí¾nosti a nastavení hry pro více hráèù. 3 Hru zahájíte stisknutím Play (Hrát). Princip hry Smìrujte hada k potravì, aby co nejvíce rostl. Hada nelze zastavit ani jím pohybovat zpìt. Musíte se sna¾it nedotknout se zdi ani vlastního ocasu. Kromì potravy je na hrací plo¹e nìkolik dal¹ích tajných pøedmìtù. Ty Vám mohou buï doèasnì pomoci ve høe nebo zhor¹it obtí¾nost hry. Tyto tajné pøedmìty jsou na obrazovce zobrazeny jako otazníky. Jejich úèinek je a¾ do jejich spolknutí hadem neznámý.

39 Hra má dva re¾imy. V klasickém re¾imu mù¾ete zvolit bludi¹tì a rychlost, kterou se had pohybuje. V extrémním re¾imu pøecházíte po získání urèitého skóre z jednoho bludi¹tì do dal¹ího. Do hry mù¾ete pøipojit i dal¹í osobu. Mù¾ete buï hrát s jedním pøístrojem nebo se dvìma pomocí infraèerveného propojení. Ovládání a jazyk Hada mù¾ete ovládat ve tøech smìrech: Pøímo - pou¾ijte tlaèítko se ¹ipkami Relativnì - pou¾ijte ¹ipky < a > na tlaèítku se ¹ipkami. Had se mù¾e otáèet doprava nebo doleva. Diagonálnì - pou¾ijte diagonální ¹ipky. Napøíklad ¹ipka vlevo nahoøe nasmìruje hada doleva nahoru a ¹ipka vpravo dole smìruje hada doprava dolù. Had má jazyk. Mù¾ete jej pou¾ít pro spolknutí potravy z urèité vzdálenosti. Jazyk je ovládán mezerníkem. Úrovnì obtí¾nosti Hra má pìt úrovní obtí¾nosti. V první úrovni se had pohybuje pomalu a snadno se ovládá. Ve vy¹¹ích úrovních se had pohybuje rychleji, ale za spolknutou potravu získáváte více bodù. Bludi¹tì V klasickém re¾imu mù¾ete na zaèátku hry zvolit bludi¹tì, ve kterém chcete hrát. V bludi¹tích jsou potrava a tajné pøedmìty rozmístìny rùznì. Extrémní re¾im zahajuje hru od prvního bludi¹tì a po dosa¾ení urèitého skóre Vás pøemístí do obtí¾nìj¹ího bludi¹tì. 33

40 34 Tajné pøedmìty Ve høe je pou¾ito sedm rùzných tajných pøedmìtù. Ty mohou doèasnì zjednodu¹it nebo naopak ztí¾it hru. Nikdy nelze odhadnout, jakou funkci má následující tajný pøedmìt. Ná¹up: na hrací plo¹e se zobrazí dal¹í potrava. Nepøemo¾itelnost: Had mù¾e procházet zdmi a ocasem bez ztráty ¾ivota. Zkracovaè: zkrátí hada. Tento efekt je trvalý. Relaxace: zpomalí pohyb hada. Naruby: pøevrátí ovládání hry. Jazyk: zdvojnásobí délku jazyka hada. Turbo: zvý¹í rychlost hada. Others (Rùzné) Fonts (Písma) V podadresáøi Others (Rùzné) jsou k dispozici dal¹í písma pro pou¾ití v komunikátoru. Spell checker (Kontrola pravopisu) Nainstalujete-li aplikaci Spell checker (Kontrola pravopisu) do pøístroje Nokia 9210i Communicator, mù¾ete kontrolovat pravopis slov a textu v aplikacích, kde je v seznamu Menu dostupná volba Kontrola pravopisu (Kontrola pravopisu...), napøíklad Textový editor. Podrobnìj¹í informace o kontrole pravopisu, viz Kontrola pravopisu na stranì 31 v U¾ivatelské pøíruèce. Poznámka: Kontrolu pravopisu lze pou¾ít pouze pro angliètinu.

Publikování. Zaèínáme. Odesílání souborù. Publikování

Publikování. Zaèínáme. Odesílání souborù. Publikování Share Online 2.0 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky

Více

9242900 Vydání 1 CS. Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation

9242900 Vydání 1 CS. Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation 9242900 Vydání 1 CS Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation Seznam zkratek Seznam zkratek Dále jsou uvedeny nìkteré klávesové zkratky, které jsou

Více

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky a názvy spoleèností

Více

Home Media Server. Instalace aplikace Home Media Server do poèítaèe. Správa mediálních souborù. Home Media Server

Home Media Server. Instalace aplikace Home Media Server do poèítaèe. Správa mediálních souborù. Home Media Server 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky a názvy spoleèností

Více

Externí sluchátko do vozu Nokia Instalaèní pøíruèka U¾ivatelská pøíruèka

Externí sluchátko do vozu Nokia Instalaèní pøíruèka U¾ivatelská pøíruèka Externí sluchátko do vozu Nokia Instalaèní pøíruèka U¾ivatelská pøíruèka HSU-4 CUW-3 9232831 2 vydání 2004-2006 Nokia V¹echna práva vyhrazena Reprodukce, pøenos, distribuce nebo ukládání obsahu tohoto

Více

Pøíruèka k softwaru na CD-ROMu

Pøíruèka k softwaru na CD-ROMu Issue 1 CS Pøíruèka k softwaru na CD-ROMu Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June,

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro Hudební modul Nokia MD-1. 9312021 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro Hudební modul Nokia MD-1. 9312021 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka pro Hudební modul Nokia MD-1 9312021 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt MD-1 shoduje s ustanoveními

Více

Nokia Lifeblog 2.5. Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5. Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N76 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní

Více

Okam¾ité zprávy. Nokia N76-1

Okam¾ité zprávy. Nokia N76-1 Okam¾ité zprávy Nokia N76-1 BEZ ZÁRUKY Aplikace tøetích stran poskytované v pøístroji mohly být vytvoøeny a mohou být vlastnìny osobami nebo entitami, které nejsou spøíznìnými osobami a nemají ani jiný

Více

Struèný pøehled NOKIA OBSERVATION CAMERA UVEDENÍ KAMERY DO PROVOZU SEJMUTÍ OBRÁZKU POU ITÍ DETEKCE POHYBU POU ITÍ ÈASOVANÉHO SNÍMÁNÍ ZJI TÌNÍ TEPLOTY

Struèný pøehled NOKIA OBSERVATION CAMERA UVEDENÍ KAMERY DO PROVOZU SEJMUTÍ OBRÁZKU POU ITÍ DETEKCE POHYBU POU ITÍ ÈASOVANÉHO SNÍMÁNÍ ZJI TÌNÍ TEPLOTY Struèný pøehled NOKIA OBSERVATION CAMERA UVEDENÍ KAMERY DO PROVOZU SEJMUTÍ OBRÁZKU POU ITÍ DETEKCE POHYBU POU ITÍ ÈASOVANÉHO SNÍMÁNÍ ZJI TÌNÍ TEPLOTY 1. vydání CS 9311304 Pro va¹i bezpeènost Seznamte se

Více

Urèování polohy Nokia N76-1

Urèování polohy Nokia N76-1 Nokia N76-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N76 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky

Více

Zaèínáme. Nokia N93i-1

Zaèínáme. Nokia N93i-1 Zaèínáme Nokia N93i-1 Tlaèítka a èásti pøístroje zavøený pøístroj 2. vydání CS, 9253945 Èíslo modelu: Nokia N93i-1. Dále jen Nokia N93i. 1 Hlavní fotoaparát a objektiv. Pøístroj obsahuje 3,2megapixelový

Více

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N77 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N77 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N77 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované

Více

Správce spojení U¾ivatelská pøíruèka

Správce spojení U¾ivatelská pøíruèka Správce spojení U¾ivatelská pøíruèka 1.0. vydání CS 2010 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a logo Nokia Original Accessories jsou ochranné známky nebo registrované ochranné

Více

Push to talk. Nokia N76-1

Push to talk. Nokia N76-1 Nokia N76-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries, Navi a N76 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované

Více

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Push to talk 1.5 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky

Více

U¾ivatelská pøíruèka k videotelefonnímu. (pro telefony Nokia 6630) 9234167 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka k videotelefonnímu. (pro telefony Nokia 6630) 9234167 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka k videotelefonnímu modulu Nokia PT-8 (pro telefony Nokia 6630) 9234167 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme,

Více

Music Headset Nokia HS-20/AD-41 9246133/1

Music Headset Nokia HS-20/AD-41 9246133/1 Music Headset Nokia HS-20/AD-41 9246133/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS-20 shoduje s ustanoveními následující smìrnice:

Více

Nokia N76-1. Začínáme. 9254321, 2. vydání CS

Nokia N76-1. Začínáme. 9254321, 2. vydání CS Nokia N76-1 Začínáme 9254321, 2. vydání CS Tlaèítka a èásti pøístroje (na krytu a pøi otevøeném pøístroji) Dále jen Nokia N76. 1 Pravé tlaèítko na krytu 2 Støední tlaèítko 3 Levé tlaèítko na krytu 4 Druhý

Více

Zaèínáme Nokia N92-1

Zaèínáme Nokia N92-1 Zaèínáme Nokia N92-1 Re¾imy Zaèínáme Èíslo modelu: Nokia N92-1. Dále jen Nokia N92. Pøístroj mù¾e pracovat ve ètyøech re¾imech: Pøi zavøeném telefonu (1), Zobrazení (2), Pøi otevøeném telefonu (3) a Práce

Více

Nokia Radio Headset HS-2R U¾ivatelská pøíruèka vydání

Nokia Radio Headset HS-2R U¾ivatelská pøíruèka vydání Nokia Radio Headset HS-2R U¾ivatelská pøíruèka 9355496 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS- 2R shoduje s ustanoveními

Více

Push to talk. Definice pøístupového bodu Push to talk. Nastavení funkce Push to talk. Push to talk

Push to talk. Definice pøístupového bodu Push to talk. Nastavení funkce Push to talk. Push to talk 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries, Navi a N77 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA LD-1W http://cs.yourpdfguides.com/dref/825063

Vaše uživatelský manuál NOKIA LD-1W http://cs.yourpdfguides.com/dref/825063 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro NOKIA LD-1W. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se NOKIA LD-1W v uživatelské příručce

Více

U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS-6. 9232427 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS-6. 9232427 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS-6 9232427 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS-6 shoduje s

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA CK-7W

Vaše uživatelský manuál NOKIA CK-7W Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátovou soupravu do vozu (CK-1W) 9355973 2. vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátovou soupravu do vozu (CK-1W) 9355973 2. vydání U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátovou soupravu do vozu (CK-1W) 9355973 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt CK-1W shoduje

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA N81 8GB

Vaše uživatelský manuál NOKIA N81 8GB Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Začínáme. Nokia N77-1 1. vydání CS

Začínáme. Nokia N77-1 1. vydání CS Začínáme Nokia N77-1 1. vydání CS Tlaèítka a èásti (vpøedu a na stranì) Èíslo modelu: Nokia N77-1. Dále jen Nokia N77. 1 Svìtelné èidlo 2 Druhý fotoaparát s ni¾¹ím rozli¹ením 3 Výbìrová tlaèítka ( a )

Více

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 BEZ ZÁRUKY Aplikace tøetích stran poskytované v pøístroji mohly být vytvoøeny a mohou být vlastnìny osobami nebo entitami, které nejsou spøíznìnými osobami a nemají

Více

Datový a nabíjecí kabel Nokia CA-126

Datový a nabíjecí kabel Nokia CA-126 Datový a nabíjecí kabel Nokia CA-126 ÈESKY Prostøednictvím tohoto kabelu mù¾ete pøená¹et a synchronizovat data mezi kompatibilním PC a pøístrojem Nokia. Kabel mù¾ete rovnì¾ pou¾ít pro souèasné nabíjení

Více

Krok 1. Vlo¾ení SIM karty a baterie

Krok 1. Vlo¾ení SIM karty a baterie Krok 1 Vlo¾ení SIM karty a baterie Pou¾ívejte pouze pamì»ové karty microsdhc a microsd schválené spoleèností Nokia pro pou¾ití s tímto pøístrojem. Spoleènost Nokia pou¾ívá schválené odvìtvové standardy

Více

Indukèní smyèka pro nedoslýchavé LPS-4 U¾ivatelská pøíruèka. 9354812 3. vydání

Indukèní smyèka pro nedoslýchavé LPS-4 U¾ivatelská pøíruèka. 9354812 3. vydání Indukèní smyèka pro nedoslýchavé LPS-4 U¾ivatelská pøíruèka 9354812 3. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt LPS-4 shoduje

Více

U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS vydání CS

U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS vydání CS U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS-69 9250695 1. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento HS-69 je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými

Více

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite Instalaèní pøíruèka programu PC Suite Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June,

Více

Stereofonní headset Nokia WH-700 9206936/1

Stereofonní headset Nokia WH-700 9206936/1 Stereofonní headset Nokia WH-700 7 9206936/1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní názvy výrobkù

Více

Bezdrátové zvukové rozhraní Nokia AD-42W /1

Bezdrátové zvukové rozhraní Nokia AD-42W /1 Bezdrátové zvukové rozhraní Nokia AD-42W 9247811/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt AD-42W shoduje s ustanoveními následující

Více

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite. CS 9356477 Issue 1

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite. CS 9356477 Issue 1 Instalaèní pøíruèka programu PC Suite CS 9356477 Issue 1 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Reprodukce, pøenos, distribuce nebo ukládání obsahu tohoto dokumentu nebo libovolné jeho èásti v

Více

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite Instalaèní pøíruèka programu PC Suite Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June,

Více

Začínáme Nokia N70-1

Začínáme Nokia N70-1 Začínáme Nokia N70-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Pop-Port jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované

Více

Dùle¾ité tipy. Spoleènì pro pøístroje N91 a N91 8GB. Nokia PC Suite (zvlá¹tì aplikace Nokia Audio Manager) Správa souborù

Dùle¾ité tipy. Spoleènì pro pøístroje N91 a N91 8GB. Nokia PC Suite (zvlá¹tì aplikace Nokia Audio Manager) Správa souborù Dùle¾ité tipy Spoleènì pro pøístroje N91 a N91 8GB Nokia PC Suite (zvlá¹tì aplikace Nokia Audio Manager) Nokia PC Suite je optimalizována pro správu dat v pamìti telefonu [C:]. Sada Nokia PC Suite je doporuèována

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

Hudební reproduktory Nokia MD-3

Hudební reproduktory Nokia MD-3 Hudební reproduktory Nokia MD-3 ÈESKY Stereo reproduktory MD-3 nabízejí vysokou kvalitu poslechu hudby nebo rádia z va¹eho kompatibilního telefonu Nokia nebo audio zaøízení. Reproduktory mají 3,5 mm stereo

Více

Nabíjecí zdroj Nokia DT-600. Vydání 1.2

Nabíjecí zdroj Nokia DT-600. Vydání 1.2 Nabíjecí zdroj Nokia DT-600 6 1 2 2 5 4 3 7 Vydání 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Úvod Nabíjecí zdroj Nokia DT-600 slou¾í k souèasnému nabíjení baterií a¾ pìti kompatibilních zaøízení.

Více

U¾ivatelská pøíruèka 9353157 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka 9353157 1. vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9353157 1.

Více

Nokia Music Pack 9245925/2

Nokia Music Pack 9245925/2 Nokia Music Pack 9245925/2 Symbol pøe¹krtnutého kontejneru znamená, ¾e na území Evropské unie musí být produkt po ukonèení jeho ¾ivotnosti ulo¾en do oddìleného sbìru. Neodhazujte tyto produkty do netøídìného

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro zábavný kryt Nokia Xpress-on TM (pro telefon Nokia 3220) 9233898 2. vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro zábavný kryt Nokia Xpress-on TM (pro telefon Nokia 3220) 9233898 2. vydání U¾ivatelská pøíruèka pro zábavný kryt Nokia Xpress-on TM (pro telefon Nokia 3220) 9233898 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e

Více

U¾ivatelská pøíruèka k zaøízení Nokia Image Frame SU-4. 9311076 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka k zaøízení Nokia Image Frame SU-4. 9311076 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka k zaøízení Nokia Image Frame SU-4 9311076 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt SU-4 shoduje s

Více

U¾ivatelská pøíruèka 93538323 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka 93538323 1. vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 93538323 1.

Více

Zaèínáme. Nokia N81-3 1. vydání CS

Zaèínáme. Nokia N81-3 1. vydání CS Zaèínáme Nokia N81-3 1. vydání CS Tlaèítka a èásti (zepøedu) Èíslo modelu: Nokia N81-3. Dále jen Nokia N81. 1 Tlaèítka her a 2 Slot pamì»ové karty 3 Výbìrová tlaèítka 4 Tlaèítka médií: Tlaèítko Dal¹í Tlaèítko

Více

Nokia FM vysílaè CA-300 9203672/1

Nokia FM vysílaè CA-300 9203672/1 Nokia FM vysílaè CA-300 6 3 5 7 9203672/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek CA-119 je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými ustanoveními smìrnice

Více

Školní knihovna pro Windows. Verze 2.0

Školní knihovna pro Windows. Verze 2.0 Školní knihovna pro Windows Verze 2.0 Uživatelská pøíruèka 1999 1 Copyright 1999 Ing. Radomír Kadlec 2 Školní knihovna pro Windows Obsah Úvod... 5 Instalace a spuštìní programu... 7 Požadavky na technické

Více

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka 9211132 2. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HF-23 je ve shodì se základními po¾adavky

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA HDW-2

Vaše uživatelský manuál NOKIA HDW-2 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro NOKIA HDW-2. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se NOKIA HDW-2 v uživatelské příručce

Více

Nokia 500 Navigace do auta Struèná pøíruèka

Nokia 500 Navigace do auta Struèná pøíruèka Nokia 500 Navigace do auta Struèná pøíruèka 9205371 3. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek PD-14 je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými

Více

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení.

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. OBSLUHA REGULACE 1. HLAVNÍ OBRAZOVKA Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. Aktuální èas a datum Venkovní teplota

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA 650 http://cs.yourpdfguides.com/dref/822696

Vaše uživatelský manuál NOKIA 650 http://cs.yourpdfguides.com/dref/822696 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Minireproduktory Nokia MD-6 9205725/1

Minireproduktory Nokia MD-6 9205725/1 Minireproduktory Nokia MD-6 3 5 4 2 9205725/1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Úvod Blahopøejeme k va¹í

Více

U¾ivatelská pøíruèka. 9354353 4. vydání

U¾ivatelská pøíruèka. 9354353 4. vydání U¾ivatelská pøíruèka 9354353 4. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt NHM-2NX shoduje s ustanoveními následující smìrnice:

Více

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N81 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N81 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Urèování polohy 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N81 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované

Více

U¾ivatelská pøíruèka. 9353252 Issue 1

U¾ivatelská pøíruèka. 9353252 Issue 1 U¾ivatelská pøíruèka 9353252 Issue 1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt NHL-2 shoduje s ustanoveními následující smìrnice:

Více

U¾ivatelská pøíruèka. 9357543 Issue 4 CS

U¾ivatelská pøíruèka. 9357543 Issue 4 CS 9357543 Issue 4 CS U¾ivatelská pøíruèka Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June,

Více

U¾ivatelská pøíruèka

U¾ivatelská pøíruèka Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9352607 1.

Více

Dal¹í aplikace. Nokia N91 8GB. Nokia N91-2

Dal¹í aplikace. Nokia N91 8GB. Nokia N91-2 Dal¹í aplikace Nokia N91 8GB Nokia N91-2 DOPLÒKOVÉ APLIKACE PRO PØÍSTROJ NOKIA N91-2 V pamìti pøístroje a na disku CD-ROM dodaném s pøístrojem naleznete dal¹í aplikace od spoleènosti Nokia a od jiných

Více

Začínáme. Nokia N70 Music Edition Nokia N70-1

Začínáme. Nokia N70 Music Edition Nokia N70-1 Začínáme Nokia N70 Music Edition Nokia N70-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Pop-Port jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation.

Více

Zabezpečení. Uživatelská příručka

Zabezpečení. Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

U¾ivatelská pøíruèka 9352435 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka 9352435 1. vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9352435 1.

Více

U¾ivatelská pøíruèka Nokia 1110. 9240171 2. vydání

U¾ivatelská pøíruèka Nokia 1110. 9240171 2. vydání U¾ivatelská pøíruèka Nokia 1110 9240171 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt RH-70 shoduje s ustanoveními následující

Více

Copyright 2003 Nokia. All rights reserved.

Copyright 2003 Nokia. All rights reserved. PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt NEM-4 shoduje s ustanoveními následující smìrnice: 1999/5/EC. Kopii Prohlá¹ení o shodì naleznete

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový Boom Headset (HS-4W) vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový Boom Headset (HS-4W) vydání U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový Boom Headset (HS-4W) 9311711 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS-4W shoduje

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA 810 http://cs.yourpdfguides.com/dref/823489

Vaše uživatelský manuál NOKIA 810 http://cs.yourpdfguides.com/dref/823489 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Bezdrátová klávesnice Nokia (SU-8W) U¾ivatelská pøíruèka

Bezdrátová klávesnice Nokia (SU-8W) U¾ivatelská pøíruèka Bezdrátová klávesnice Nokia (SU-8W) U¾ivatelská pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt SU-8W shoduje sustanoveními následující

Více

U¾ivatelská pøíruèka 9352764 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka 9352764 1. vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9352764 1.

Více

Bezdrátová plug-in HF sada do auta Nokia (HF-6W) U¾ivatelská pøíruèka

Bezdrátová plug-in HF sada do auta Nokia (HF-6W) U¾ivatelská pøíruèka Bezdrátová plug-in HF sada do auta Nokia (HF-6W) U¾ivatelská pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HF-6W shoduje s ustanoveními

Více

Fotoaparát Nokia Fun PT-3 U¾ivatelská pøíruèka. 9356923 2. vydání

Fotoaparát Nokia Fun PT-3 U¾ivatelská pøíruèka. 9356923 2. vydání Fotoaparát Nokia Fun PT-3 U¾ivatelská pøíruèka 9356923 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt PT-3 shoduje s ustanoveními

Více

U¾ivatelská pøíruèka 9354290 2. vydání

U¾ivatelská pøíruèka 9354290 2. vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9354290 2.

Více

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc.

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc. PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt NEM-4 shoduje s ustanoveními následující smìrnice: 1999/5/EC. Kopii Prohlá¹ení o shodì naleznete

Více

Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122

Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122 Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122 B 1 D C E A 2.0 vydání A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a logo Nokia

Více

Sada do auta Nokia CK-200 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka

Sada do auta Nokia CK-200 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka Sada do auta Nokia CK-200 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka 9220821 1. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ Spoleènost NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek CK-200 je ve shodì se základními po¾adavky

Více

U¾ivatelská pøíruèka. 9357312 Issue 4

U¾ivatelská pøíruèka. 9357312 Issue 4 9357312 Issue 4 U¾ivatelská pøíruèka Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.)

Více

U¾ivatelská pøíruèka Nokia 2652. 9343417 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka Nokia 2652. 9343417 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka Nokia 2652 9343417 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt RH-53 shoduje s ustanoveními následující

Více

T-Mobile SpeedManager. Postup nastavení T-Mobile SpeedManager pro PC/notebook

T-Mobile SpeedManager. Postup nastavení T-Mobile SpeedManager pro PC/notebook T-Mobile SpeedManager Postup nastavení T-Mobile SpeedManager pro PC/notebook Obsah Na koho se mohu obrátit s žádostí o pomoc? 3 Instalace T-Mobile SpeedManager 4 Optimalizace provozu 4 Session Continuity

Více

Autotelefon Nokia 810 U¾ivatelská pøíruèka Instalaèní pøíruèka

Autotelefon Nokia 810 U¾ivatelská pøíruèka Instalaèní pøíruèka Autotelefon Nokia 810 U¾ivatelská pøíruèka Instalaèní pøíruèka 9356668 Vydání 3 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek TFE-4R je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími

Více

Kamera Nokia s dálkovým ovládáním. U¾ivatelská pøíruèka

Kamera Nokia s dálkovým ovládáním. U¾ivatelská pøíruèka Kamera Nokia s dálkovým ovládáním U¾ivatelská pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt PT-6 shoduje s ustanoveními následující

Více

Zaèínáme. Nokia N95-2. 1. vydání CS

Zaèínáme. Nokia N95-2. 1. vydání CS Zaèínáme Nokia N95-2 1. vydání CS Tlaèítka a èásti (zepøedu) Èíslo modelu: Nokia N95-2. Dále jen Nokia N95 8GB. 1 Vypínaè 2 Výbìrová tlaèítka pro volbu pøíkazù a pøístup kmo¾nostem Volby 3 Tlaèítko Menu

Více

U¾ivatelská pøíruèka. Instalaèní pøíruèka

U¾ivatelská pøíruèka. Instalaèní pøíruèka U¾ivatelská pøíruèka Instalaèní pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt RV-1 shoduje s ustanoveními následující smìrnice:

Více

Nokia Bluetooth Headset BH /1

Nokia Bluetooth Headset BH /1 Nokia Bluetooth Headset BH-202 22 3 1 4 5 7 6 8 9 9251778/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HS-38W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými ustanoveními

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový headset (HDW-3) vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový headset (HDW-3) vydání U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový headset (HDW-3) 9233111 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HDW-3 shoduje s ustanoveními

Více

U¾ivatelská pøíruèka vydání

U¾ivatelská pøíruèka vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9352026 2.

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA N91-1 http://cs.yourpdfguides.com/dref/827576

Vaše uživatelský manuál NOKIA N91-1 http://cs.yourpdfguides.com/dref/827576 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro NOKIA N91-1. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se NOKIA N91-1 v uživatelské příručce

Více

U¾ivatelská pøíruèka. 9356087 2. vydání CS

U¾ivatelská pøíruèka. 9356087 2. vydání CS U¾ivatelská pøíruèka 9356087 2. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt NEM-1 shoduje s ustanoveními následující smìrnice:

Více

U¾ivatelská pøíruèka k bezdrátovému modulu GPS Nokia (LD-1W) 9236301 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka k bezdrátovému modulu GPS Nokia (LD-1W) 9236301 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka k bezdrátovému modulu GPS Nokia (LD-1W) 9236301 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt LD-1W shoduje

Více

U¾ivatelská pøíruèka k telefonu Nokia 6030. 9239457 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka k telefonu Nokia 6030. 9239457 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka k telefonu Nokia 6030 9239457 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt RM-74 shoduje s ustanoveními

Více

Vítejte. philips. Prùvodce rychlým startem. Pøipojte. Nainstalujte. Užívejte

Vítejte. philips. Prùvodce rychlým startem. Pøipojte. Nainstalujte. Užívejte Vítejte Prùvodce rychlým startem 1 2 3 Pøipojte Nainstalujte Užívejte philips + Obsah balení Základna CD640 NEBO - Connect Install Enjoy Sluchátko CD640/CD645 Základna CD645 Napájecí adaptér základny Welcome

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA N95-1 http://cs.yourpdfguides.com/dref/827847

Vaše uživatelský manuál NOKIA N95-1 http://cs.yourpdfguides.com/dref/827847 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Uživatelská příručka. Nokia N76-1

Uživatelská příručka. Nokia N76-1 Uživatelská příručka Nokia N76-1 0434 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek RM-135 je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými ustanoveními smìrnice 1999/5/ES.

Více

Online tisk 4.0. 1. vydání

Online tisk 4.0. 1. vydání Online tisk 4.0 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

Komunikátor Nokia 9300 a Nokia 9500 s technologií BlackBerry Connect

Komunikátor Nokia 9300 a Nokia 9500 s technologií BlackBerry Connect Komunikátor Nokia 9300 a Nokia 9500 s technologií BlackBerry Komunikátor Nokia 9300 a Nokia 9500 s technologií BlackBerry Connect Právní podrobnosti Copyright Nokia 2005. V¹echna práva vyhrazena. Reprodukce,

Více

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 00] Elektronický identifikaèní systém Verze:.0 Datum: 0.02.2006 Obsah Program domovník. Instalace softwaru....2 Odinstalování....3 Spuštìní programu... Ovládání programu

Více

Bluetooth reproduktory Nokia MD-5W /1

Bluetooth reproduktory Nokia MD-5W /1 Bluetooth reproduktory Nokia MD-5W 2 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 12 14 13 9200278/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek MD-5W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími

Více

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0 Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz Verze 1.0 Obsah Základní nastavení stránek po vytvoření... 3 Prázdný web... 3 Přihlášení do administrace... 3 Rozložení

Více