Metodický pokyn č. 1/2015 pro přípravu a realizaci rozvojových projektů v oblasti pedagogických aktivit (RPP) na FIT ČVUT

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Metodický pokyn č. 1/2015 pro přípravu a realizaci rozvojových projektů v oblasti pedagogických aktivit (RPP) na FIT ČVUT"

Transkript

1 Metodický pokyn č. 1/2015 pro přípravu a realizaci rozvojových projektů v oblasti pedagogických aktivit (RPP) na FIT ČVUT Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rozvojové projekty v oblasti pedagogických aktivit (RPP) musí být koncipovány v souladu s dlouhodobým záměrem (DZ) vysoké školy (ust. 18 odst. 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů Tento metodický pokyn podrobně specifikuje role účastníků přípravy (navrhovatel, hlavní řešitel, člen řešitelského týmu, předseda a člen výběrové a hodnotící komise (VHK), referent Oddělení pro rozvoj), řešení a správy RPP, upřesňující požadavky na RPP, plánování a čerpání financí a harmonogram přípravy RPP. 3. Soutěž je koncipována jako dvoukolová. Článek 2 Role v přípravě a správě RPP 1. Navrhovatel RPP je akademický pracovník, nebo student FIT, který: a. Zodpovídá za dodržení náležitostí návrhu RPP dle předpisů uvedených v Článku 1 a předpisů specifikovaných v této metodice. b. V případě schválení integračního návrhu děkanem provádí integraci v druhém kole soutěže. c. Po prvním kole se může stát členem řešitelského týmu integrovaného projektu nebo se stává hlavním řešitelem. 2. Hlavní řešitel RPP je akademický pracovník FIT nebo doktorand FIT, který: a. Průběžně kontroluje plnění RPP včetně čerpání financí a disponuje s přidělenými finančními prostředky v souladu s vnitřními předpisy ČVUT. b. Řídí práci řešitelského týmu a případně upravuje složení řešitelského týmu. c. Je zodpovědný za plnění harmonogramu RPP, včasné čerpání a uzavření RPP do roku řešení RPP. d. Po skončení RPP připraví podkladové materiály a prezentace pro oponentní řízení. 3. Člen řešitelského týmu je akademický pracovník ČVUT nebo student ČVUT, který: a. Poskytuje hlavnímu řešiteli požadované informace.

2 b. V případě udělení RPP se podílí na realizaci činností naplánovaných v RPP. 4. Člen VHK: a. Navrhuje prioritizaci návrhů RPP v prvním kole soutěže a jejich případnou integraci. b. Hlasuje ve druhém kole soutěže výsledky hlasování slouží děkanovi jako podklad pro výběr financovaných RPP. c. Účastní se oponentního řízení RPP a vyjadřuje se k jejich hodnocení. 5. Předseda VHK: a. Připravuje podklady pro zasedání VHK. b. Zpracovává doporučení VHK do výsledné zprávy, po projednání na grémiu děkana. 6. Referent Oddělení pro rozvoj: a. Eviduje RPP. b. Hlídá a upozorňuje na termíny související s přípravou, řešením a ukončením RPP. c. Shromažďuje podklady k výplatám stipendií a předává je k proplacení ekonomickému a mzdovému oddělení. d. Průběžně kontroluje čerpání finančních prostředků RPP. Článek 3 Upřesňující požadavky na RPP 1. Podporovány jsou jen RPP, jejich členy řešitelského týmu jsou: a. Akademičtí pracovníci ČVUT FIT. b. Studenti doktorských studijních programů ČVUT. c. Studenti magisterských studijních programů ČVUT. d. Studenti bakalářských studijních programů ČVUT. 2. Finanční prostředky jsou rozděleny formou vnitřní soutěže na níže uvedené tematické okruhy: A. Podpora pedagogické práce akademických pracovníků a profilace a inovace studijních programů na úrovni předmětů/kurzů. Zde očekáváme např. tvorbu studijních materiálů multimediálního charakteru a aplikací využitelných ve výuce. Aplikace usnadňující přístup ke studijním materiálům, hodnocení, apod. Očekáváme také návrhy na vytváření pedagogické dokumentace pro nové předměty nebo inovaci dokumentace stávajících předmětů. Lze také žádat o příspěvek na pobyty zahraničních hostujících profesorů vedoucí k inovaci předmětu.

3 B. Tvůrčí práce studentů směřující k inovaci vzdělávací činnosti. Zde očekáváme studentské projekty související s rozvojem pedagogiky od výukových materiálů přes aplikace na její podporu po různé podpůrné akce. 3. Řešení RPP, jejich řízení a kontrola budou probíhat podle Metodiky pro řízení rozvojových projektů v rámci Institucionálního plánu (IP) na ČVUT 4. RPP jsou jednoleté a musí být dokončeny do roku řešení projektu. Článek 4 Struktura žádosti o RPP 1. Soutěž je dvoukolová. Návrhy RPP budou vypracovány v českém jazyce a musí obsahovat formální i obsahové náležitosti dle tohoto článku. V příloze je příklad žádosti. 2. V prvním kole je požadována následující struktura žádosti o podporu: a. Název RPP. b. Tematický okruh [A B]. c. Příjmení, jméno a tituly navrhovatele. d. Předběžný seznam členů řešitelského týmu. e. Anotace. f. Cílová skupina. g. Předběžný návrh rozpočtu. 3. Do druhého kola je třeba připravit žádosti o RPP s níže uvedenou strukturou: a. Název RPP. b. Tematický okruh [A B]. c. Příjmení, jméno a tituly navrhovatele. d. Seznam členů řešitelského týmu a jejich rolí. e. Anotace. f. Cílová skupina. g. Analýza současného stavu a jeho nedostatků. h. Cíle. i. Kontrolovatelné výstupy. j. Popis nasazení a uplatnění výsledků RPP na fakultě a jejich udržitelnost. k. Přínos k rozvoji fakulty. Musí být v souladu s dlouhodobým záměrem (DZ) FIT a ČVUT l. Rozpočet (celkové náklady řešení, výčet a zdůvodnění jednotlivých finančních položek). Součástí je i odhad ceny případného počítačového hardwaru stanovený oddělením ICT. Rozpočet projektu nesmí převýšit částku předběžného návrhu rozpočtu z 1. kola, případně jejich součet integrovaného projektu.

4 Článek 5 Průběh RPP 1. Děkan jmenuje VHK, které předsedá proděkan pro rozvoj. 2. Postup výběru RPP: a. Děkan vyhlásí soutěž RPP na fakultě a tuto metodiku. b. Návrhy RPP v prvním kole zapisují navrhovatelé do formuláře na: c. Referent Oddělení pro rozvoj kontaktuje navrhovatele a zkontroluje po formální stránce materiály pro VHK. d. VHK vybere na základě priorit RPP do druhého kola, případně navrhne integrace více RPP a určí jejich řešitele. e. VHK vybere ve 2. kole RPP, přidělí prostředky a předseda VHK předloží návrh k projednánína grémiu děkana FIT. f. Po projednání na grémiu děkana FIT vyplní navrhovatelé šablonu pro vypracování návrhů RPP do druhého kola, dostupnou na: g. Pro druhé kolo budou návrhy RPP ve formátu PDF nahrávány do úložiště dokumentů (DMS) na: h. Děkan jmenuje řešitele RPP a seznámí je s povinnostmi při řešení a s pravidly kontroly RPP. Článek 6 Finanční náklady 1. Rozpočet RPP zahrnuje zejména stipendia studentům a odměny akademickým pracovníkům (tj. mzdové prostředky + odvody na zdravotní a sociální pojištění + odvody do sociálního fondu). 2. V odůvodněných případech lze žádat i o drobný materiál a cestovní náklady, které prokazatelně souvisí s rozvojem výuky na FIT. 3. Režijní náklady se neplánují. 4. Maximální roční výše stipendií a odměn: stipendium studenta BSP stipendium studenta MSP stipendium doktoranda odměnu akademického pracovníka 30 tis. Kč 45 tis. Kč 60 tis. Kč 90 tis. Kč + 36% odvody 5. Pokud je daný akademický pracovník nebo student řešitelem či členem řešitelského týmu více RPP, nesmí tyto částky v součtu překročit.

5 Článek 7 Pravidla čerpání rozpočtu RPP 1. Pro čerpání rozpočtů platí pravidla a termíny účetnictví FIT. 2. Proplácení stipendií je nutné provádět pravidelně. Podklady v písemné podobě dle Přílohy 3 je třeba dodat vždy nejpozději do 25. dne v měsíci pro výplatu v následujícím měsíci. 3. Proplácení odměn zaměstnancům se realizuje stejným způsobem. 4. Materiální náklady se čerpají: a. Přes oddělení ICT (objednávka, faktura, číslo projektu jako zdroj úhrady). b. U nákladů na drobné vydání se požaduje doklad o zaplacení. c. Pro knihy se musí vystavit objednávka. 5. Cestovní náklady jsou čerpány standardním způsobem přes sekretariát katedry řešitele. 6. Akademičtí pracovníci FIT nemohou být odměňováni formou DPP.. 7. Bude-li předpokládaným výsledkem řešení RPP dílo podléhající ochraně podle zákona č. 121/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, pak jeho autoři přijetím odměny (stipendia) dávají univerzitě nevýhradní licenci na užívání a další modifikace tohoto díla. Článek 8 Závěrečná ustanovení Tato metodika nabývá účinnosti dne V Praze proděkan pro rozvoj Pavel Kordík

6 Příloha 1: Harmonogram vyhlášení a řešení RPP na FIT Jmenování předsedy a členů VHK do Vyhlášení soutěže o podporu RPP do Přijímání návrhů prvního kola do Vyhlášení výsledků prvního kola do Přijímání návrhů druhého kola do Ukončení výběru RPP, vyhlášení výsledků soutěže a jmenování řešitelů RPP do Ukončení řešení RPP do Oponentura RPP a vyhodnocení výsledků řešení do Příloha 2: Složení VHK 1. Předseda: Ing. Pavel Kordík, Ph.D. 2. Členové: Ing. Jiří Buček Ing. Miroslav Balík, Ph.D. Ing. Michal Valenta, Ph.D. Ing. Pavel Kubalík, Ph.D. doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. Ing. Štěpán Starosta, Ph.D. 3. Referent Oddělení pro rozvoj: Ing. Lucie Kolomazníková

7 Příloha 3: Tabulky pro vyplácení odměn a stipendií RPP Návrh na výplatu odměn z RPP: Doplň název, číslo FIS Jméno a příjmení Částka bez odvodů [Kč] Odvody [Kč] (36%) Za měsíc Zdůvodnění Datum: Podpis řešitele: Návrh na výplatu stipendií z RPP: Doplň název, číslo FIS Jméno a příjmení Částka [Kč] Za měsíc Zdůvodnění Datum: Podpis řešitele:

8 Příloha 4. Příklad žádosti o podporu Návrh RPP do prvního kola a. Název RPP: Interaktivní pomůcka do předmětu Historie a vývojové trendy ve výpočetní technice. b. Tematický okruh: B. Tvůrčí práce studentů směřující k inovaci vzdělávací činnosti. c. Příjmení, jméno a tituly navrhovatele: Bc. Petr Novák d. Předběžný seznam členů řešitelského týmu: Eva Nováková e. Anotace projektu (očekávaný rozsah cca 150 znaků): Předmět BI-HVV zaostává za posledními trendy. Chceme do předmětu zavést interaktivitu, aby byl zábavnější. V rámci tohoto projektu implementujeme interaktivní aplikaci, která umožní studentům zhotovit vlastní sadu děrných štítků, pomocí které budou moci řídit virtuální stroj. f. Cílová skupina (studenti nebo mladí akademičtí pracovníci, kteří budou využívat výstupy projektu): Cílovou skupinou projektu jsou zejména studenti bakalářského studia a to v prezenční i kombinované formě. Předmět BI-HVV má typicky zapsáno 250 studentů v letním semestru. V kombinované formě se jedná o 100 studentů. g. Předběžný návrh rozpočtu projektu: Náklady předpokládáme v souhrnné výši Kč jako odměny pro členy týmu. Návrh integrovaného RPP do druhého kola a. Název RPP: Inovace předmětu - Historie a vývojové trendy ve výpočetní technice. b. Tematický okruh; A. Podpora pedagogické práce akademických pracovníků a profilace a inovace studijních programů na úrovni předmětů/kurzů. c. Příjmení, jméno a tituly navrhovatele; Ing. Marek Garant d. Seznam členů řešitelského týmu s popisem činností; Ing. Marek Garant - Zodpovídá za dodržení náležitostí projektu dle metodiky. Koordinuje projekt a inovuje studijní materiály. Petr Novák - implementuje interaktivní aplikaci. Eva Nováková - návrh úloh a děrných štítků, grafika stroje. e. Anotace projektu (očekávaný rozsah cca 80 slov); Předmět BI-HVV zaostává za posledními trendy, je třeba aktualizovat výukové materiály. Chceme do předmětu zavést interaktivitu, aby byl zábavnější. V rámci tohoto projektu vedle inovace slajdů implementujeme interaktivní aplikaci, která umožní studentům zhotovit vlastní sadu děrných štítků, pomocí které budou moci řídit virtuální stroj. Dále zakoupíme děrovačky a připravíme úlohu do cvičení. f. Cílová skupina (předměty, specifická skupina); Cílovou skupinou projektu jsou zejména studenti bakalářského studia a to v prezenční i kombinované formě. Předmět BI-HVV má typicky zapsáno 250 studentů v letním

9 semestru. V kombinované formě se jedná o 100 studentů. Interaktivní aplikaci budou využívat i studenti dalších předmětů (MI-PAK ve 2. semestrální úloze). g. Analýza současného stavu a jeho nedostatků (max. rozsah 100 slov); V současné době nejsou k dispozici ucelené materiály pro výuku a potýkáme se s problémy nedostatečné vybavenosti učebny pro tento předmět. Studenti mohou využít pouze teoretické materiály, ale nemají možnost nahlédnout do fungování HW zařízení např. starších PC. h. Cíle projektu (max. rozsah 100 slov); Cílem projektu je zatraktivnit a zmodernizovat předmět BI-HVV. Inovovat studijní materiály (slajdy), ve kterých doplníme podrobné informace o starších technologiích, z kterých dodnes vycházíme a čerpáme např. První počítače - navrhované a realizované (od Babbage po zrod von Neumannovy koncepce). Dříve užívané pojmy: adresnost počítače, generace počítačů. Počítače 1. až 5. generace; hardwarové a softwarové chápání pojmu generace. Rodiny počítačů. Počítače digitální, analogové a hybridní. Bližší pohled na analogové počítače. Vedle slajdů implementujeme interaktivní aplikaci, která umožní studentům zhotovit vlastní sadu děrných štítků, pomocí které budou moci řídit virtuální stroj. Dále nakoupíme několik děrovaček do cvičení. i. Kontrolovatelné výstupy (max. rozsah 100 slov); Budou zavedeny inovovány studijní materiály, vznikne 7 nových přednášek. Vznikne interaktivní aplikace a sada úkolů. Výstupy projektu budou zavedeny do výuky v LS 2014/15. j. Popis nasazení a uplatnění výsledků projektů na fakultě a jejich udržitelnost (max. rozsah 100 slov). Materiály a výukové pomůcky k projektu budou k dispozici primárně studentům, studující daný předmět a budou zveřejněny v příslušné sekci na EDUXu. Interaktivní aplikace bude umístěna na veřejně přístupný web (ve správě ICT oddělení, jehož vedoucí souhlasí), tak aby ji mohli studenti a pedagogové bez problémů používat. Děrovačky štítků budou umístěny v učebně TH:A k. Přínos k rozvoji fakulty (max. rozsah 100 slov). V poslední době je problém studenty, vzhledem k jejich mimoškolnímu vytížení, dostatečně motivovat a probouzet v nich zájem o studovanou oblast. Touto formou bychom chtěli studentům přiblížit historii vzniku IT a vzbudit v nich zájem o tuto oblast, která je v mnoha ohledech inspirující a mnoho principů je snadno přenositelných do moderního světa ICT. Tento projekt je také zcela v souladu s dlouhodobým záměrem Fakulty informačních technologií, zejména článku 6 odstavce 2, který mluví o rozvoji pedagogických materiálů k výchově odborníků s širokým rozhledem. l. Rozpočet Stipendia a odměny: Hlavní řešitel Ing. Marek Garant dostane odměnu ve výši Kč včetně odvodů za vedení projektu a inovaci studijních materiálů. Členům řešitelského týmu, Petru Novákovi a Evě Novákové vyplatíme stipendium, každému po Kč za vývoj interaktivní aplikace a souvisejících materiálů. Celkem stipendia a odměny: Kč Ostatní osobní náklady nejsou požadovány.

10 Cestovné není požadováno. Drobný materiál: Za Kč odkoupíme od firmy IBN děrovačky štítků, které budou studentům sloužit jako praktická pomůcka na cvičeních. Nabídka od firmy IBN je v příloze. 4. Celková cena projektu činí Kč. Tato suma bude využita na dovybavení prostor učebny děrovacími stroji, přípravu nových studijních materiálů k předmětu BI- HVV a tvorbu interaktivní aplikace.

Metodický pokyn č. 1/2017 pro přípravu a realizaci rozvojových projektů v oblasti pedagogických aktivit (RPP) na FIT ČVUT

Metodický pokyn č. 1/2017 pro přípravu a realizaci rozvojových projektů v oblasti pedagogických aktivit (RPP) na FIT ČVUT Metodický pokyn č. 1/2017 pro přípravu a realizaci rozvojových projektů v oblasti pedagogických aktivit (RPP) na FIT ČVUT Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rozvojové projekty v oblasti pedagogických aktivit

Více

Metodický pokyn č. 1/2014 pro přípravu a realizaci rozvojových projektů mladých týmů (RPMT) v oblasti rozvoje pedagogických aktivit na FIT ČVUT

Metodický pokyn č. 1/2014 pro přípravu a realizaci rozvojových projektů mladých týmů (RPMT) v oblasti rozvoje pedagogických aktivit na FIT ČVUT Metodický pokyn č. 1/2014 pro přípravu a realizaci rozvojových projektů mladých týmů (RPMT) v oblasti rozvoje pedagogických aktivit na FIT ČVUT Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Vnitřní soutěž FIT ČVUT o podporu

Více

Metodický pokyn č. 5/2015 pro přípravu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT

Metodický pokyn č. 5/2015 pro přípravu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta informačních technologií Thákurova 9, 160 00 Praha 6 Metodický pokyn č. 5/2015 pro přípravu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT Článek 1 Úvodní

Více

Metodický pokyn č. 7/2016 pro přípravu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT

Metodický pokyn č. 7/2016 pro přípravu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta informačních technologií Thákurova 9, 160 00 Praha 6 Metodický pokyn č. 7/2016 pro přípravu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT Článek 1 Úvodní

Více

Metodický pokyn č. 8/2017 pro přípravu a správu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT

Metodický pokyn č. 8/2017 pro přípravu a správu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT Metodický pokyn č. 8/2017 pro přípravu a správu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Studentská grantová soutěž ČVUT (dále jen SGS) se řídí těmito hlavními

Více

VÝNOS REKTORA č. 11/2018

VÝNOS REKTORA č. 11/2018 Č. j. 900/18/00240 PID 0340017 V Praze dne 10. 12. 2018 VÝNOS REKTORA č. 11/2018 PRAVIDLA VNITŘNÍ SOUTĚŽE AMU, kterými se upravují zásady rozdělování prostředků příslušné části Institucionálního plánu

Více

Vyhlášení Fondu rozvoje vzdělávací a umělecké činnosti JAMU. pro rok 2015

Vyhlášení Fondu rozvoje vzdělávací a umělecké činnosti JAMU. pro rok 2015 Vyhlášení Fondu rozvoje vzdělávací a umělecké činnosti JAMU pro rok 2015 Na základě Směrnice rektora JAMU č. 5/2013 vyhlašuji soutěž Fondu rozvoje vzdělávací a umělecké činnosti JAMU pro rok 2015 (dále

Více

VYHLÁŠENÍ VNITŘNÍ SOUTĚŽE A JEJÍ PODMÍNKY PRO ROK 2015

VYHLÁŠENÍ VNITŘNÍ SOUTĚŽE A JEJÍ PODMÍNKY PRO ROK 2015 VYHLÁŠENÍ VNITŘNÍ SOUTĚŽE A JEJÍ PODMÍNKY PRO ROK 2015 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 32R/2014 Vnitřní soutěž (dále jen směrnice ) a v souladu s vyhlášením institucionálního programu pro veřejné vysoké

Více

Zadávací dokumentace vnitřní soutěže Institucionálního programu. Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně na rok I. Obecná část

Zadávací dokumentace vnitřní soutěže Institucionálního programu. Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně na rok I. Obecná část Zadávací dokumentace vnitřní soutěže Institucionálního programu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně na rok 2015 I. Obecná část 1) Projekt je přihláškou do vnitřního výběrového řízení a předkládá se v českém

Více

Rozhodnutí děkana č. 1/2017

Rozhodnutí děkana č. 1/2017 Rozhodnutí děkana č. 1/2017 1. Tento text vyhlášení soutěže bude zveřejněn na úřední desce PřF UHK a na webových stránkách fakulty. 2. Časový harmonogram soutěže a) Termín vyhlášení soutěže: 2. 1. 2017

Více

Rozhodnutí rektora č. 36/2015

Rozhodnutí rektora č. 36/2015 J) Slezská univerzita v Opavě Rozhodnutí rektora č. 36/2015 Jímž se vyhlašuje Interní soutěž v rámci institucionální plánu Slezské univerzity v Opavě (ISIP) s počátkem řešení projektů v roce 2016 Vydáno:

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Hradec Králové, 13. ledna 2016 č. j. DFF/43/16 Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Vyhlášení soutěže o projekty Specifického výzkumu Studentská grantová soutěž na FF UHK Vyhlašuji soutěž o projekty Specifického

Více

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity (ve znění účinném 1. 9. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998

Více

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK 21 Čl. 1 Základní ustanovení 1. V souladu s bodem 9 a 1 Zásad studentské grantové soutěže TUL ze dne 11.9.29 vyhlašuje rektor Studentskou grantovou soutěž

Více

IP 2018, okruh A1 Kvalitní vzdělávací činnost, části A1.1 a A1.2

IP 2018, okruh A1 Kvalitní vzdělávací činnost, části A1.1 a A1.2 IP 2018, okruh A1 Kvalitní vzdělávací činnost, části A1.1 a A1.2 I. Harmonogram Termín Úkol Zajistí 2017 17. 10. projednání návrhu výzvy v poradě vedení prorektorka pro studium 31. 10. zaslání návrhu na

Více

Interní grantová agentura AF MENDELU Individuální doktorské projekty Formuláře platné pro rok 2015

Interní grantová agentura AF MENDELU Individuální doktorské projekty Formuláře platné pro rok 2015 Individuální doktorské projekty Formuláře platné pro rok 2015 Grantová přihláška se podává v termínu od 17.července 2014 do 31.října 2014 do 10:00 hod. Kanceláři IGA AF MENDELU výhradně v elektronické

Více

Fond rozvoje vysokých škol Tématický okruh G

Fond rozvoje vysokých škol Tématický okruh G Fond rozvoje vysokých škol Tématický okruh G Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář

Více

Fond rozvoje vysokých škol okruh G

Fond rozvoje vysokých škol okruh G Fond rozvoje vysokých škol okruh G Tvůrčí práce studentů směřující k inovaci vzdělávací činnosti Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. 10.4.2012 EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU

Více

Směrnice rektora č. 13/2015

Směrnice rektora č. 13/2015 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady Interní soutěže v rámci institucionálního plánu Slezské univerzity v Opavě Vydáno: V Opavě, září 2015 I) Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady

Více

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedené centralizované

Více

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2013.

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2013. 1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2013. 2. Soutěž se řídí směrnicí kvestora UHK č. 2/2012 a dalšími právními předpisy uvedenými v čl. I této směrnice. 3. Text vyhlášení

Více

IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti

IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti I. Harmonogram Termín Úkol Zajistí 2014 11. 2. 1. verze výzvy k celouniverzitní soutěži Prorektorka pro studium

Více

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vnitřní norma VŠCHT Praha č. 20.32/13 V Praze, 27.11.2013 Čj. 965/13/2013 Grantový řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Čl. 1 Základní ustanovení

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2011

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2011 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2011 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 32R/2010 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 30R/2012 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové

Více

Směrnice děkana č. 2/2007

Směrnice děkana č. 2/2007 Směrnice děkana č. 2/2007 INTERNÍ GRANTOVÁ AGENTURA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM 1. Úvodní ustanovení Interní grantová agentura (IGA) Přírodovědecké fakulty Univerzity

Více

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedený centralizovaný

Více

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 I. Akademičtí pracovníci 1. Podpora poskytnutého tvůrčího volna Zdroj financování celoškolské

Více

Interní grantová agentura vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně (IGA ICV MENDELU)

Interní grantová agentura vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně (IGA ICV MENDELU) Interní grantová agentura vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně () Magisterský projekt (MP) Formuláře platné pro rok 2015 Grantová přihláška se podává v

Více

Studentská grantová soutěž 2019

Studentská grantová soutěž 2019 Směrnice děkana Divadelní fakulty JAMU Studentská grantová soutěž 2019 I. Úvodní ustanovení Tato směrnice upravuje pravidla studentské grantové soutěže, tzv. specifického vysokoškolského výzkumu na Divadelní

Více

Studentská grantová soutěž Univerzity Hradec Králové na využití prostředků specifického výzkumu od roku Článek I.

Studentská grantová soutěž Univerzity Hradec Králové na využití prostředků specifického výzkumu od roku Článek I. Směrnice kvestora č. 1/2015 Studentská grantová soutěž Univerzity Hradec Králové na využití prostředků specifického výzkumu od roku 2016 Článek I. Obecná pravidla užití státní dotace na specifický výzkum

Více

J ANÁČ KOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚ NÍ V BRNĚ B EETHOVENOVA 650/2, B RNO

J ANÁČ KOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚ NÍ V BRNĚ B EETHOVENOVA 650/2, B RNO J ANÁČ KOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚ NÍ V BRNĚ B EETHOVENOVA 650/2, 662 15 B RNO SMĚRNICE Č. 3/2009 ze dne 25. listopadu 2009 o zásadách studentské grantové soutěže Rektor vydává tuto směrnici Janáčkovy

Více

VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉ PODPORY

VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉ PODPORY S M Ě R N I C E R E K T O R A č. 3 / 2 0 1 8 VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉ PODPORY na podporu tvůrčí činnosti, stimulaci lidských zdrojů, rozvoj internacionalizace a podporu mladých vědeckých pracovníků pro období

Více

J ANÁČK OV A AK ADE M IE M Ú ZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ B E E T H O V E N O V A / 2, B R N O

J ANÁČK OV A AK ADE M IE M Ú ZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ B E E T H O V E N O V A / 2, B R N O J ANÁČK OV A AK ADE M IE M Ú ZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ B E E T H O V E N O V A 6 5 0 / 2, 662 15 B R N O SMĚRNICE Č. 3/2011 ze dne 25. listopadu 2011 o zásadách studentské grantové soutěže Rektor vydává tuto

Více

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže Článek 1 Věcná působnost (1) Metodické pokyny děkana Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany v Brně k zásadám studentské grantové soutěže (dále jen SGS ) upřesňují některá ustanovení Směrnice

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA Směrnice rektora č. ZS 1/2015 V Brně dne 6. února 2015 č.j. 115 058/2015 Pravidla pro poskytování podpory na projekty mobility studentů prostřednictvím Interní mobilitní agentury Veterinární a farmaceutické

Více

Směrnice MU - Grantová agentura Masarykovy univerzity. Příloha č. 1 PRAVIDLA SPECIFICKÉHO VYSOKOŠKOLSKÉHO VÝZKUMU

Směrnice MU - Grantová agentura Masarykovy univerzity. Příloha č. 1 PRAVIDLA SPECIFICKÉHO VYSOKOŠKOLSKÉHO VÝZKUMU Směrnice MU - Grantová agentura Masarykovy univerzity Příloha č. 1 PRAVIDLA SPECIFICKÉHO VYSOKOŠKOLSKÉHO VÝZKUMU Struktura GAMU Obsah Struktura GAMU... 2 ZÁKLADNÍ PRAVIDLA SOUTĚŽE... 3 NÁVRHY PROJEKTŮ...

Více

Pravidla soutěže Fond rozvoje Masarykovy univerzity pro rok 2015 (dále jen Pravidla FRMU 2015)

Pravidla soutěže Fond rozvoje Masarykovy univerzity pro rok 2015 (dále jen Pravidla FRMU 2015) Pravidla soutěže Fond rozvoje Masarykovy univerzity pro rok 2015 (dále jen Pravidla FRMU 2015) 1. října 2014 Obsah 1 Kontaktní osoby, systém pro administraci... 2 2 Tématické zaměření soutěže FRMU 2015...

Více

Pravidla studentské grantové soutěže. Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. pro rok 2014

Pravidla studentské grantové soutěže. Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. pro rok 2014 Čl. 1 Základní ustanovení Pravidla studentské grantové soutěže Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci pro rok 2014 1. Tato pravidla stanovují zásady pro přihlášení,

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

Grantová agentura MU (GA MU)

Grantová agentura MU (GA MU) Směrnice MU č. 6/2012 Grantová agentura MU (GA MU) (ve znění účinném od 12. 9. 2012) Podle 10 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon o vysokých

Více

OPATŘENÍ Č. 6/2015 Rozsah platnosti Vzdělávací činnost mimo akreditované studijní programy Mimořádné studium

OPATŘENÍ Č. 6/2015 Rozsah platnosti Vzdělávací činnost mimo akreditované studijní programy Mimořádné studium OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ Č. 6/2015 KE VZDĚLÁVACÍ ČINNOSTI MIMO AKREDITOVANÉ STUDIJNÍ PROGRAMY NA FAKULTĚ MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Děkan Fakulty mezinárodních

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ NA PF UJEP

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ NA PF UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 10/2016 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ NA PF UJEP Čl. 1 OBECNÁ USTANOVENÍ

Více

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Kód: Druh: Název: PD/17/2012 VNITŘNÍ NORMA FAKULTY TECHNOLOGICKÉ Odměňování pedagogických a tvůrčích aktivit, sazebník odměn za vedení studentských prací, účast v komisích a oponentské posudky a výuku

Více

Ročník 2018 částka zpřístupněna 31. května 2018

Ročník 2018 částka zpřístupněna 31. května 2018 L I S T JAMU Ročník 2018 částka zpřístupněna 31. května 2018 OBSAH: 26. Směrnice o Fondu rozvoje výzkumné činnosti (platnost 31. května 2018, účinnost 1. června 2018) SMĚRNICE o Fondu rozvoje vzdělávací

Více

ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE ČVUT, využívající účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum

ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE ČVUT, využívající účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE ČVUT, využívající účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Využití účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum je realizováno

Více

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2015.

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2015. 1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2015. 2. Soutěž se řídí směrnicí kvestora UHK č. 2/2014 a dalšími právními předpisy uvedenými v čl. I této směrnice. 3. Text vyhlášení

Více

Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze

Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze Interní grantová soutěž (dále jen IGS ) je soutěž na podporu projektů specifického vysokoškolského výzkumu, který je prováděn studenty

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 3/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 3/2016 Hradec Králové, 13. ledna 2016 č. j. DFF/44/16 Výnos děkanky FF UHK č. 3/2016 Vyhlášení Interní grantové soutěže projektů na podporu pedagogické práce akademických a odborných pracovníků na Filozofické

Více

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ Cíl projektu Výchozí ukazatele /cílové ukazatele Plnění kontrolovatelných výstupů Změny v řešení Postup řešení: Hlavním cílem rozvojového projektu bylo zpracovat materiály k akreditaci

Více

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost Univerzita Pardubice Směrnice č. 6/2015 Věc Studentská grantová soutěž Působnost všechny útvary univerzity Účinnost 1. ledna 2016 Číslo jednací RPO/0048/15 Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková,

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA V Brně dne 13. listopadu 2015 Úplné znění Směrnice rektora č. ZS 1/2015 ve znění Dodatku č. 1 ze dne 13. 11. 2015 č.j. 115 471/2015 s účinností od 1. 1.2016 Pravidla pro poskytování podpory na projekty

Více

PŘÍLOHA Č. 2 - PRAVIDLA PROJEKTŮ PROGRAMU REKTORA MU PRO ROK 2013

PŘÍLOHA Č. 2 - PRAVIDLA PROJEKTŮ PROGRAMU REKTORA MU PRO ROK 2013 PŘÍLOHA Č. 2 - PRAVIDLA PROJEKTŮ PROGRAMU REKTORA MU PRO ROK 2013 Hlavní administrativní pracoviště na RMU Příslušným pracovištěm pro studentské projekty je Odbor výzkumu rektorátu MU. Kontaktní osoba:

Více

- Zásady SGS - Upřesňující pokyny - Dostupné na sgs.cvut.cz

- Zásady SGS - Upřesňující pokyny - Dostupné na sgs.cvut.cz - Interní grantová soutěž, která je určena pro podporu mladých vědců - Finanční prostředky ze zdrojů MŠMT - Vyhlašována každý rok, podání přihlášek přelom října a listopadu - Rozděluje se přes 100 milionů

Více

Směrnice rektora č. 9/2013

Směrnice rektora č. 9/2013 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 9/213 Jíž se vyhlašuje 2. Kolo Studentské grantové soutěže s počátkem řešení projektů v roce 213 Vydáno: V Opavě, duben 213 Směrnice rektora č. 9/213 jíž

Více

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST NA VŠTE

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST NA VŠTE OR 6/2012 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST NA VŠTE Datum vydání: 1. 2. 2012 Účinnost od: 1. 2. 2012 Účinnost do: odvolání Číslo

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Žadatel projektu: Základní škola a Mateřská škola Žalany Název

Více

Interní grantová agentura

Interní grantová agentura Rozhodnutí rektorky č. 211 / 2016 Den vydání: 15. 12. 2016 Den účinnosti: 15. 12. 2016 Zpracoval: Odbor výzkumu a vývoje Rozdělovník: prorektor pro výzkum a vývoj, kvestorka, děkani, vedoucí kateder, ředitel

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace P R O J E K T O V Ý Z Á M Ě R EU peníze školám Žadatel projektu: Název projektu: Název operačního programu: Prioritní osa programu: Název oblasti

Více

Informace k soutěži o prostředky z IP 2015 Pedagogická činnost. Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta

Informace k soutěži o prostředky z IP 2015 Pedagogická činnost. Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Materiál pro jednání kolegia děkana PEF ČZU v Praze dne 6. 5. 2015 Předkládá: Ing. Martin Pelikán, Ph.D. děkan PEF ČZU v Praze Název materiálu:

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 5. ledna 2017 pod

Více

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro součást škola České zemědělské univerzity v

Více

Směrnice rektora č. 32R/2016 GRANTOVÁ PODPORA AKTIVIT STUDENT Ů

Směrnice rektora č. 32R/2016 GRANTOVÁ PODPORA AKTIVIT STUDENT Ů rektor Plzeň 21. prosince 2016 ZCU 033650/2016 Směrnice rektora č. 32R/2016 GRANTOVÁ PODPORA AKTIVIT STUDENT Ů Tato směrnice stanoví pravidla pro řešení projektů určených na podporu aktivit studentů nebo

Více

POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU

POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Poslání IGA

Více

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2018.

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2018. 1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2018. 2. Soutěž se řídí směrnicí kvestora UHK č. 4/2017 a dalšími právními předpisy uvedenými v čl. I této směrnice. 3. Text vyhlášení

Více

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci VNITŘNÍ NORMA PdF UP PdF-B-18/17 Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Druhy stipendií Článek 3 Řízení o přiznání stipendia,

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 1/2015

SMĚRNICE DĚKANA č. 1/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 1/2015 STIPENDIJNÍ PROGRAM NA PODPORU PROJEKTOVÝCH AKTIVIT Den vydání: 4. února 2015 Platnost: 4. února 2015 Účinnost: 16. února 2015 Směrnice

Více

Směrnice rektora č. 1R/2019 GRANTOVÁ PODPORA AKTIVIT STUDENT Ů

Směrnice rektora č. 1R/2019 GRANTOVÁ PODPORA AKTIVIT STUDENT Ů rektor Směrnice rektora č. 1R/2019 GRANTOVÁ PODPORA AKTIVIT STUDENT Ů Plzeň 16. ledna 2019 ZCU 000953/2019 Tato směrnice stanoví pravidla pro řešení projektů určených na podporu aktivit studentů Západočeské

Více

STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ)

STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ) STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ) Cílem soutěže je podporovat studenty v jejich zapojení do veřejného diskurzu, podněcovat zájem studentů o vědeckou

Více

Pokyn rektora č. 3/2015

Pokyn rektora č. 3/2015 J) Slezská univerzita v Opavě Pokyn rektora č. 3/2015 K zabezpečení jednotného postupu při použití prostředků stipendijního fondu na stipendia na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, červen 2015

Více

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE 21.11.2018 1 STATUT A PRAVIDLA Interní grantové agentury TF ČZU vpraze ze dne xx.11.2018 Poslání

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2016

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2016 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2016 Interní grantová agentura PEF ČZU v Praze (IGA PEF) je založena a provádí svou činnost ve smyslu Pravidel pro poskytování podpory na specifický vysokoškolský

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA Úplné znění Směrnice rektora č. ZS 2/2014 ve znění Dodatku č. 1 ze dne 28. ledna 2015, č.j. 115 034/2015 Pravidla pro poskytování podpory na tvůrčí vzdělávací činnost prostřednictvím Interní vzdělávací

Více

IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol

IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol Číslo klíčové aktivity Název klíčové aktivity IV/1 Individualizace výuky pro zvýšení efektivity rozvoje matematické gramotnosti

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Týmové projekty

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Týmové projekty 1/6 Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok 2017 Týmové projekty Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové

Více

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2018

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2018 Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2018 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje centralizovaný rozvojový

Více

Rozvojový projekt na rok 2018

Rozvojový projekt na rok 2018 VYSOKÁ ŠKOLA: TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Rozvojový projekt na rok 2018 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Tematické zaměření: Program na podporu vzájemné spolupráce vysokých škol sdílení kapacit

Více

PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY

PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY S-7/2016 PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY Směrnice děkanky o mimořádných stipendiích za práci pomocné vědecké síly a mimořádných stipendiích v dalších případech Obsah: k provedení Stipendijního

Více

Zásady studentské grantové soutěže

Zásady studentské grantové soutěže Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, spol. s r. o. Zásady studentské grantové soutěže Touto směrnicí jsou stanovena pravidla soutěže na podporu projektů specifického vysokoškolského výzkumu

Více

SMĚRNICE DĚKANKY Zásady studentské grantové soutěže na FHS UTB ve Zlíně Organizační závaznost:

SMĚRNICE DĚKANKY Zásady studentské grantové soutěže na FHS UTB ve Zlíně Organizační závaznost: Kód: Druh: SMĚRNICE DĚKANKY Název: Zásady studentské grantové soutěže na FHS UTB ve Zlíně Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání: 16. 11. 2016 Účinnost:

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Individuální projekty

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Individuální projekty 1/5 Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok 2017 Individuální projekty Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní

Více

S M Ě R N I C E R E K T O R A č. 5 /

S M Ě R N I C E R E K T O R A č. 5 / S M Ě R N I C E R E K T O R A č. 5 / 2 0 1 8 ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D., v.r., rektor S M Ě R N I C E P R O U J E P Platná od: 1. 11. 2018 Účinná od: 1. 11. 2018

Více

Projektový řád interní rozvojové soutěže SR 2/2013

Projektový řád interní rozvojové soutěže SR 2/2013 Strana 1 z 5 Anotace: Tato směrnice stanovuje zásady systému poskytování té části prostředků Institucionálního plánu Vysoké školy ekonomické, která je rozdělována formou vnitřní. Zpracovatel: Přezkoumal:

Více

ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE

ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE S M Ě R N I C E R E K T O R A Č. 1 0 / 2 0 1 5 ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE S M Ě R N I C E P R O U J E P Platná od: 1. 12 2015 Účinná od: 1. 12. 2015 Zpracoval/a: prof. Ing. Jiřina Jílková doc.

Více

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-17/04. Použití distančních forem studia v rámci PdF UP v Olomouci

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-17/04. Použití distančních forem studia v rámci PdF UP v Olomouci VNITŘNÍ NORMA PdF UP PdF-B-17/04 Použití distančních forem studia v rámci PdF UP v Olomouci Obsah: Garant: Článek 1Úvodní ustanovení Článek 2 Distanční forma studia na PdF UP Článek 3 Oblast působnosti

Více

Double Degree studium ESIEE Engineering - UWB Plzeň. Řešitel: Vjačeslav Georgiev

Double Degree studium ESIEE Engineering - UWB Plzeň. Řešitel: Vjačeslav Georgiev Vnitřní oponentní řízení rozvojových projektů ZČU 2010 Double Degree studium ESIEE Engineering - UWB Plzeň Řešitel: Vjačeslav Georgiev 25. ledna 2011 CÍLE PROJEKTU v roce 2010 Mobility studentů. Plánován

Více

Rozvojový projekt na rok 2014

Rozvojový projekt na rok 2014 VYSOKÁ ŠKOLA: Rozvojový projekt na rok 0 Formulář pro centralizované projekty pro více škol, na jejichž řešení se podílejí všechny zúčastněné školy Program: Tematické zaměření: Název : Období řešení :

Více

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ Cíl projektu Cílem projektu je rozšířit základní roční Kurz vysokoškolské pedagogiky o další rok studia v souladu s požadavky mezinárodní asociace IGIP, získat akreditaci této asociace

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 43/2017

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 43/2017 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 43/2017 Název: Zásady Univerzitních výzkumných center Účinnost: 1. června 2017 Zásady Univerzitních výzkumných center Čl. 1 Úvodní ustanovení Univerzita Karlova (dále

Více

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY PEF ČZU V PRAZE

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY PEF ČZU V PRAZE STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY PEF ČZU V PRAZE Interní grantová agentura PEF ČZU v Praze (IGA PEF) je založena a provádí svou činnost ve smyslu Pravidel pro poskytování podpory na specifický

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2017

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2017 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V ROCE 2017 Interní grantová agentura PEF ČZU v Praze (IGA PEF) je založena a provádí svou činnost ve smyslu Pravidel pro poskytování podpory na specifický vysokoškolský

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2018

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2018 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 35/2018 Název: Podpora internacionalizace na Univerzitě Karlově Účinnost: 18. září 2018 1 Podpora internacionalizace na Univerzitě Karlově Čl. 1 - Základní ustanovení

Více

EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST NA PF UJEP

EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST NA PF UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 5/2018 EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST NA PF UJEP I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ a) Pravidla ediční a publikační

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ELEKTROTECHNICKÉ ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Vnitřní předpis Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze, byl schválen Akademickým senátem Českého vysokého učení technického v Praze dne 28. března 2018. doc. Ing. Jan Janoušek,

Více

Pokyn prorektora č. 4P/2018 HODNOCENÍ KVALITY PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Pokyn prorektora č. 4P/2018 HODNOCENÍ KVALITY PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Pokyn prorektora č. 4P/2018 Plzeň 23. března 2018 ZCU 007726/2018 HODNOCENÍ KVALITY PROGRAMU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Tento pokyn v souladu s čl. 63 odst.

Více

Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF

Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele 8.1.2019 Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF Program semináře Účel IGA Dokumenty IGA IGA PEF ČZU v Praze Harmonogram a principy grantové

Více

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Základní ustanovení (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty, statutem

Více