O R P J E S E N Í K. A k t u a l i z a c e č. 3 ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ. pořizovatel: datum pořízení: prosinec 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "O R P J E S E N Í K. A k t u a l i z a c e č. 3 ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ. pořizovatel: datum pořízení: prosinec 2014"

Transkript

1 Ú Z E M NĚ ANALYTICKÉ PODKLADY O R P J E S E N Í K A k t u a l i z a c e č. 3 ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ pořizovatel: datum pořízení: prosinec 2014 Městský úřad Jeseník, odbor stavebního úřadu, majetku a investic

2 Obsah 1. ÚVOD ZJIŠTĚNÍ A VYHODNOCENÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI VZTAHU ÚZEMNÍCH PODMÍNEK Podmínky pro příznivé životní prostředí Podmínky pro hospodářský rozvoj Podmínky pro soudržnost společenství obyvatel Závěrečné vyhodnocení vyváženosti vztahu územních podmínek PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD KARTOGRAMY, TABULKY GRAFICKÁ ČÁST ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ... 51

3 1. ÚVOD Třetí aktualizace územně analytických podkladů (ÚAP) navazuje na předchozí úplné aktualizace územně analytických podkladů. Všeobecné údaje o řešeném území jsou obsaženy v předchozích aktualizacích, v tomto dokumentu nejsou opisovány. Případným čtenářům se proto doporučuje mít k dispozici i dokumenty z předchozích aktualizací územně analytických podkladů. V předchozích aktualizacích ÚAP bylo ke zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území použito metody indikátorů. Jednotlivé indikátory hodnotí stav a vývoj vybraných jevů v deseti stanovených tématech. Indikátorová metoda byla zachována, bylo pouze přistoupeno k přehodnocení vypovídající schopnosti indikátorů a následně k jejich úpravě případně vyřazení. 2. ZJIŠTĚNÍ A VYHODNOCENÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území zahrnuje stanovení hodnot indikátorů pro jednotlivá témata a vypracování tematických SWOT analýz pro obce. Zdrojem dat pro stanovení indikátorů jsou data Českého statistického úřadu, Českého hydrometeorologického úřadu, Ministerstva financí a Ministerstva zemědělství. Podkladem pro zpracování SWOT analýz za jednotlivé obce jsou aktualizované údaje o území a územně plánovací dokumentace obcí. Kartogramy a SWOT analýzy jsou zařazeny v kapitole 5. Zpracovaná témata 1. Horninové prostředí a geologie 2. Vodní režim 3. Hygiena životního prostředí 4. Ochrana přírody a krajiny 5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa 6. Veřejná dopravní a technická infrastruktura 7. Sociodemografické podmínky 8. Bydlení 9. Rekreace 10. Hospodářské podmínky 3. VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI VZTAHU ÚZEMNÍCH PODMÍNEK Vyhodnocení stavu územních podmínek bylo rozděleno do dvou etap. Nejprve bylo provedeno vyhodnocení územních podmínek za každou obec, z něhož byl vytvořen kartogram vyhodnocení vyváženosti územních podmínek pro udržitelný rozvoj území. Následně byl vyhodnocen stav územních podmínek SO ORP Jeseník jako celku.

4 Stav územních podmínek byl hodnocen na základě skutečností zjištěných z tematických SWOT analýz a z indikátorů. Indikátory je nutno chápat jako směrné údaje, které nám generalizují skutečnost, přičemž reálný stav a vývoj území popsat nemohou. Rozhodnout pouze na základě těchto údajů, zda je na tom obec velmi dobře nebo naopak velmi špatně, je proto příliš odvážné.

5 3.1. Podmínky pro příznivé životní prostředí Území ORP Jeseník lze z hlediska stavu životního prostředí zhodnotit jako velmi dobré. Tento stav je dán zejména vysokým koeficientem ekologické stability. Hůře je hodnocena obec Bernartice z důvodu vysokého podílu orné půdy. Z pohledu obyvatel obcí je jako zásadní vnímán souhrn faktorů životního prostředí vytvářejících podmínky klidného bydlení. Řada takových faktorů je však obtížně zachytitelná a uplatňuje se ve větším měřítku, než jakým je rozlišení na úrovni obcí. Zásadním pro tzv. pohodu bydlení se tedy mohou jevit blízkost hlučné komunikace, zápach z výrobního podniku, oslunění pozemku a v neposlední řadě sousedské vztahy. Tyto faktory vypovídají o podmínkách kvalitního bydlení spíše než klasické ukazatele životního prostředí.

6 3.2. Podmínky pro hospodářský rozvoj Územní podmínky pro hospodářský rozvoj v SO ORP Jeseník lze celkově hodnotit jako ne příliš dobré, byť v řadě ukazatelů si mohou jednotlivé obce stát poměrně dobře. Tento stav je dán celkovou odlehlostí regionu, polohou mimo hlavní dopravní trasy a strukturálně postiženou ekonomikou. V důsledku působení těchto faktorů evidujeme u většiny obcí vyšší míru nezaměstnanosti. Řada obcí není dostatečně vybavená technickou infrastrukturou. Obecně lze říci, že relativně lepšího hodnocení dosahují obce v blízkosti města Jeseník. Město Jeseník tudíž plní funkci významného místního centra. Tuto skutečnost zachycuje zejména indikátor FUA (funkční urbanizovaná území).

7 3.3. Podmínky pro soudržnost společenství obyvatel V hodnocení sociodemografického pilíře si obce stojí velmi různě. Negativně hodnocené obce se vyznačují zejména nízkou intenzitou výstavby nových bytů a vysokým indexem stáří. Obecně je pak jako slabá stránka vnímána odlehlost regionu a velká vzdálenost od větších měst, v nichž by bylo možno uspokojovat kulturní potřeby. Obce s kladným hodnocením se vesměs vyznačují dobrou občanskou vybaveností a vyšší intenzitou výstavby nových bytů.

8 3.4. Závěrečné vyhodnocení vyváženosti vztahu územních podmínek Území ORP Jeseník vyniká především kvalitními podmínkami pro příznivé životní prostředí. Tato skutečnost do značné míry předurčuje rekreační charakter území. K plnému rozvinutí rekreačního potenciálu však schází zejména potřebná turistická infrastruktura, díky níž může dojít k uspokojení potřeb dnešního rekreanta. Záměry na zkvalitnění a rozšíření nabídky v oblasti rekreace totiž nezřídka narážejí na přemíru regulace plynoucí zejména z ochrany přírody či zemědělského půdního fondu. Jakkoliv je nutnost orientace na rekreaci ve strategických a vyšších územně plánovacích dokumentacích zdůrazňována, skutečná praxe je odlišná. Rekreační odvětví samozřejmě nelze v kontextu celkového rozvoje přeceňovat, nicméně v území, které je svými přírodními podmínkami předurčeno k trávení volného času a aktivnímu odpočinku, má důraz na posilování rekreačních podmínek své opodstatnění. Problém nedostatečně rozvinuté rekreační infrastruktury je citelný zejména u obcí ležících mimo hlavní tradičně rekreační oblast jesenických hor. Tyto obce, dlouhodobě nezaměřované na cestovní ruch, se zvláště v posledních letech vlivem rozvíjející se cykloturistiky potýkají s vysokým nárůstem návštěvníků, jejichž potřeby nejsou schopny plně uspokojit. Podmínky vytvářené nástroji územního plánování v obcích dotčených zvýšeným rozvojem cykloturistických tras, týká se zejména obcí Černá Voda, Stará Červená Voda, Velká Kraš, Kobylá nad Vidnavkou, by měly na tento vývoj adekvátně reagovat. Sociodemografické charakteristiky území do značné míry korespondují s hospodářskými podmínkami. Nemožnost uplatnění na trhu práce vede k odchodu lidí, u mladých lidí dochází k tomu, že se po studiích již nevracejí do svých rodišť. Celkově lze území ORP Jeseník charakterizovat jako silně nevyvážené. Vedle silného environmentálního pilíře jsou zde slabý hospodářský a sociodemografický pilíř. Vzhledem k tomuto stavu je základním předpokladem udržitelného rozvoje posílení hospodářských podmínek. Na celém řešeném území by měly být posilovány podmínky pro rekreační využití území s ohledem na zachování kvalitního životního prostředí. Zvýšený antropogenní tlak však nemusí být vnímán pouze negativně a obava ze znehodnocení území nemusí být vždy namístě. V této souvislosti je vhodné poukázat spíše na příklady dobré praxe v tuzemsku i v zahraničí, spočívající ve střízlivém přístupu k environmentálnímu pilíři, který namísto toho, aby byl zdrojem omezení rozvoje, je povýšen na silnou stránku území a konkurenční výhodu v hospodářské soutěži mezi regiony. V procesu tvorby nových územních plánů a posuzování jejich vlivů na udržitelný rozvoj území je třeba přijímat taková řešení, u kterých se prokáže, že nedojde k prohloubení nevyváženosti pilířů a tato řešení budou směřovat k posílení slabých stránek udržitelného rozvoje.

9 obec pilíř indikátor Bělá pod Pradědem Bernartice Bílá Voda Černá Voda Česká Ves Hradec-Nová Ves Javorník Jeseník Kobylá nad Vidnavkou Lipová-lázně Mikulovice Ostružná Písečná Skorošice Stará Červená Voda Supíkovice Uhelná Vápenná Velká Kraš Velké Kunětice Vidnava Vlčice Zlaté Hory Žulová enviromentální koeficient ekologické stability pozemkové úpravy rozloha orné půdy rozloha vodních ploch počet bodů dosažených za enviromentální pilíř vybavenost technickou infrastrukturou ekonomický zaměstnanost v terciéru míra nezaměstnanosti funkční urbanizovaná území počet bodů dosažených za ekonomický pilíř sociodemografický vybavenost sociální infrastrukturou bytová výstavba index stáří hrubá míra migračního salda počet bodů dosažených za sociodemografický pilíř celkový počet bodů zařazení obce 2c 3c 3a 4 2c 3b 3a 2a 4 2a 3a 2a 2b 3a 4 4 3a a 4 3a 4 Tab. 1: Přehled indikátorů použitých pro vyhodnocení vyváženosti pilířů

10 kategorie zařazení obce pro příznivé životní prostředí územní podmínky pro hospodářský rozvoj pro soudržnost společenství obyvatel území vyváženost vztahu územních podmínek pro udržitelný rozvoj území Z H S dobrý stav špatný stav Z, H, S žádné 2a Z, H S S 2b Z, S H H 2c H, S Z Z 3a Z H, S H, S 3b H Z, S Z, S 3c S Z, H Z, H žádné Z, H, S legenda: + dobrý stav - špatný stav vyjádření v kartogramu

11 4. PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD Problémy jsou ve výkrese označeny indexem. Písmenem je odlišen druh problému: U problémy urbanistické D problémy dopravní E problémy ekologické, hygienické, životního prostředí ID lokalizace popis řešení nástroji ÚP D1 D2 I/60 (Lipoválázně) II/369 (Ostružná) úzký silniční profil pod železničním viaduktem průchod frekventované silnice II/369 centrální částí obce Ostružná zahrnující křížení se železniční tratí a málo přehledné odbočení spojovací silnice III/3693 na Petříkov přeložka I/60 je zařazena mezi záměry ZÚR zapracování 3. etapy přeložky II/369, 1. a 2. etapa zapracována v ZÚR řešení jinými nástroji rekonstrukce D3 I/44 (Bělá p.prad) průchod silnice I/44 zastavěným územím obce Bělá pod Pradědem, těsná obestavěnost D4 I/44 (Jeseník) střet přeložky silnice I/44 s vodním zdrojem v úseku tunelu pod Křížovým vrchem přeložka I/44 je zařazena mezi záměry ZÚR provedení hydrogeologického průzkumu, který identifikuje dopady poddolovaného území a vodního zdroje na stavbu D5 I/44 (Hradec- Nová Ves) střet přeložky silnice I/44 s historickým viaduktem přeložka I/44 je zařazena mezi záměry ZÚR, v ÚP prověřit alternativní vedení trasy přeložky v mezích koridoru ze ZÚR D6 III/4551(Hradec- Nová Ves) nechráněný železniční přejezd přeložka III/4551 je zařazena mezi záměry v ÚP D7 III/4551(Hradec- Nová Ves) nechráněný železniční přejezd přeložka III/4551 je zařazena mezi záměry v ÚP D8 I/60 (Žulová) průchod silnice I/60 centrální částí obce přeložka I/60 je zařazena mezi záměry ZÚR D9 I/60 (Uhelná) střet přeložky silnice I/60 s návrhovými plochami rekreačního areálu. Koridor přeložky odděluje stávající rekreační areál od zbylé části obce, svým umístěním a rozsahem blokuje rozvoj obce. S ohledem na velmi krátký úsek, kterým stávající trasa I/60 obcí probíhá se potřeba obchvatu jeví jako nadbytečná. Stávající průběh trasy se nejeví jako problémový, pravoúhlá zatáčka před vjezdem do obce směrem od Jeseníku působí jako přirozený retardér. přeložka I/60 je zařazena mezi záměry ZÚR, v ZÚR zvážit potřebu silničního obchvatu obce Uhelná D10 II/445 (Zlaté Hory) D11 II/457 (Mikulovice) D12 II/457 (Zlaté Hory) D13 I/44 (Bělá p.prad) střet rezervy západního obchvatu s plochou evropsky významné lokality Černé jezero dopravní závada - nevyhovující parametry komunikace ve směru na Kolnovice střet přeložky silnice II/457 se zastavěným územím obce napojení přeložky I/44 na stávající komunikaci je ve střetu s rozvojovou plochou v ÚP prověřit potřebu obchvatu Zlatých Hor prověřit územní potřebu na rozšíření plochy dopravy přeložka II/457 je zařazena mezi záměry ZÚR, v ZÚR zohlednit stávající podmínky v území v ÚP prověřit alternativní napojení přeložky

12 E1 Bělá p.prad. sesuv stabilizace sesuvu E2 Jeseník sesuv stabilizace sesuvu E3 Česká Ves sesuv stabilizace sesuvu E4 Česká Ves sesuv stabilizace sesuvu E5 Česká Ves sesuv stabilizace sesuvu E6 Česká Ves sesuvy stabilizace sesuvu E7 Písečná sesuv stabilizace sesuvu E8 Písečná sesuv stabilizace sesuvu E9 Písečná sesuv stabilizace sesuvu E10 Česká Ves sesuv stabilizace sesuvu E11 Žulová sesuv stabilizace sesuvu E12 Skorošice sesuvy stabilizace sesuvu E13 Skorošice sesuv stabilizace sesuvu E14 Skorošice sesuvy stabilizace sesuvu E15 Vápenná sesuvy stabilizace sesuvu E16 Jeseník sesuv stabilizace sesuvu E17 Jeseník nefunkční lokální biocentrum prověřit reálnost biocentra zejména s ohledem na nově navrhované řešení dopravní situace E18 Jeseník nefunkční lokální biokoridor prověřit reálnost biokoridoru zejména s ohledem na nově navrhované řešení dopravní situace E19 Žulová E20 Písečná střet lokálního biokoridoru s rozvojovými plochami vymezit alternativní trasu biokoridoru chybějící napojení lokálního biocentra v ÚP Písečná sladit vymezení biokoridoru na hranicích obcí Písečná a Supíkovice E21 Černá Voda kolidující trasy lokálního a nadregionálního ÚSES sladit vymezení lokálního biocentra a lokálního biokoridoru s nadregionálním biokoridorem E22 Vidnava E23 Velká Kraš E24 Kobylá nad Vidnavkou záplavové území zasahuje velkou část zastavěného území města záplavové území zasahuje velkou část zastavěného území obce záplavové území zasahuje velkou část zastavěného území obce prověřit územní potřeby ploch pro protipovodňová opatření prověřit územní potřeby ploch pro protipovodňová opatření prověřit územní potřeby ploch pro protipovodňová opatření E25 Bernartice lokální záplavy na Vojtovickém potoku prověřit územní potřeby ploch pro protipovodňová opatření E26 Skorošice lokální záplavy na Skorošickém potoku prověřit územní potřeby ploch pro protipovodňová opatření E27 Zlaté Hory E28 Zlaté Hory E29 Jeseník E30 Bělá pod Pradědem vedení trasy regionálního biokoridoru středem obce střet regionálního biokoridoru s rozvojovými plochami návrh lokálního biokoridoru prochází zastavěným územím, střet se stávající komunikací i s návrhem přeložky silážní jáma v ZÚR prověřit alternativní vedení trasy biokoridoru v ZÚR prověřit alternativní vedení trasy biokoridoru prověřit reálnost trasy biokoridoru s ohledem na podmínky v území vyhlášení ochranného pásma

13 U1 Uhelná bývalý státní statek v ÚP prověřit jiné vhodné U2 Lipová-lázně areál Moravolesk v ÚP prověřit jiné vhodné U3 Lipová-lázně bývalé nákupní středisko v ÚP prověřit jiné vhodné U4 Lipová-lázně bývalé kravíny v ÚP prověřit jiné vhodné U5 Bernartice bývalé kravíny v ÚP prověřit jiné vhodné U6 Černá Voda Agro komplex-zemědělský areál v ÚP prověřit jiné vhodné U7 Černá Voda bývalý kamenoprůmysl v ÚP prověřit jiné vhodné U8 Černá Voda ČMPK bývalé dílny, jen částečně využito v ÚP prověřit jiné vhodné U9 Žulová zemědělský areál částečně využívaný v ÚP prověřit jiné vhodné U10 Ostružná nevyužívané plochy NBC Brno v ÚP prověřit jiné vhodné U11 Vápenná bývalý kravín v ÚP prověřit jiné vhodné U12 Vápenná bývalý kravín v ÚP prověřit jiné vhodné U13 Vápenná bývalá býčárna v ÚP prověřit jiné vhodné U14 Jeseník skládka pilin v ÚP prověřit jiné vhodné U15 Jeseník bývalý Moravolen v ÚP prověřit jiné vhodné U16 Jeseník bývalý Jesdrev v ÚP prověřit jiné vhodné U17 Jeseník bývalý Vítkovice Hard v ÚP prověřit jiné vhodné U18 Skorošice opuštěný objekt bývalé pily v ÚP prověřit jiné vhodné U19 Skorošice opuštěný objekt bývalé pily v ÚP prověřit jiné vhodné U20 Velká Kraš bývalá šamotárna v ÚP prověřit jiné vhodné U21 Velká Kraš bývalý zemědělský areál v ÚP prověřit jiné vhodné U22 Velká Kraš bývalý kravín v ÚP prověřit jiné vhodné U23 Velká Kraš bývalý vepřín v ÚP prověřit jiné vhodné U24 Stará Červená Voda vyhořelá budova v ÚP prověřit jiné vhodné U25 Supíkovice bývalý hotel v ÚP prověřit jiné vhodné U26 Supíkovice Waltrovka v ÚP prověřit jiné vhodné U27 Velké Kunětice zámeček v ÚP prověřit jiné vhodné U28 Velké Kunětice bývalá stolárna v ÚP prověřit jiné vhodné U29 Velké Kunětice bývalé zemědělské družstvo v ÚP prověřit jiné vhodné

14 U30 Zlaté Hory U31 Supíkovice U32 Supíkovice U33 Písečná bývalý povrchový důl zavezený kontaminovanou hlušinou dobývací prostor v zastavěném území obce dobývací prostor v zastavěném území obce úložiště kalů v ÚP prověřit jiné vhodné U34 Písečná skládka v centru obce v ÚP prověřit jiné vhodné U35 Mikulovice plochy bývalé výroby a skladování v centru obce v ÚP prověřit jiné vhodné U36 Zlaté Hory bývalá prádelna v ÚP prověřit jiné vhodné U37 Zlaté Hory záměr na nové plochy občanského vybavení jsou ve střetu s ochranou půdy v ÚP prověřit územní potřebu rozvojových ploch nekolidujících s ochranou ZPF U38 Jeseník U39 Žulová střet návrhových ploch pro bydlení s ochranou půdy střet návrhových ploch pro výrobu s ochranou půdy v ÚP prověřit možnost vymezení ploch pro bydlení v jiných lokalitách v ÚP prověřit územní potřebu rozvojových ploch nekolidujících s ochranou ZPF U40 Javorník nevyužívané plochy dřevoskladu v ÚP prověřit jiné vhodné U41 Uhelná bývalý státní statek v ÚP prověřit jiné vhodné

15 5. TABULKY, KARTOGRAMY 1 2 Bělá pod Pradědem Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby rozsáhlé pramenné oblasti; malý výskyt sklonitých orných půd zvýšení retenčních schopností krajiny omezení ve využití území plynoucí z výskytu CHOPAV 3 zápach ze silážní jámy; zatížení hlukem z komunikace I/44; lokální znečištění studní z pastvin návrat k vytápění méně kvalitními palivy 4 chráněná území (CHKO Jeseíky), vysoký KES areály živočišné výroby negativně ovlivňují krajinu a celkový obraz vsi fragmentace krajiny stavbou obchvatu 5 vysoký podíl trvalých travních porostů na zemědělské půdě; vysoký podíl lesů; na části území půdy s I a II třídou ochrany realizace výsadby liniové zeleně kolem komunikací; realizace KPÚ 6 napojení na skupinový vodovod Jeseník chybějící chodníky zlepšení dopravního napojení na vnitrozemí vybudováním tunelu pod Červenohorským sedlem 7 kladné migrační saldo migrace obyvatel do obce v důsledku kvalitního životního prostředí 8 9 poměrně vysoká intenzita bytové výstavby příznivé přírodní rekreační předpoklady, dobré infrastrukturní předpoklady rekreace nedostatek stavebních parcel pro individuální výstavbu ve vlastnictví obce nevyužitý potenciál cestovního ruchu výstavba lanovky na Červenohorské sedlo, rozšíření sjezdovek růst cen pozemků; přehnaný důraz na tzv. kompaktnost venkovských sídel a venkovský ráz omezení rekreace v důsledku tuhé ochrany přírody 10 vysoká míra podnikatelské aktivity rozvinutí turistického a rekreačního potenciálu obce; zhodnocení ploch opuštěných výrobních areálů omezení hospodářského rozvoje vyplývající z ochrany přírodních hodnot pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - nezahájené KPÚ, velká rozloha orné půdy hospodářský rozvoj + množství drobných podnikatelských subjektů, vybavenost tech. infrastrukturou, dobrá daňová výtěžnost, dobré podmínky pro rekreaci soudržnost obyvatel + dostatek nových bytů, spolkový život v obci

16 1 2 3 Bernartice Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby skládky vedené jako staré ekologické zátěže zvýšení retenční schopnosti krajiny bleskové povodně 4 bez chráněného území, nízký KES, absence rozptýlené zeleně, areály živočišné výroby negativně ovlivňující krajinu a celkový obraz vsi výsadba prvků rozptýlené a doprovodné zeleně s protierozní funkcí, obnova alejí 5 příznivé podmínky pro zemědělskou výrobu nízké zastoupení lesních porostů, zemědělská půda obdělávána ve velkých celcích realizace KPÚ 6 opravené místní komunikace po bleskových povodních 2009 horší dopravní dostupnost 7 příznivá věková struktura obyvatel; základní občanská vybavenost; kladné migrační saldo pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací 8 9 nízká intenzita nové bytové výstavby omezené přírodní rekreační předpoklady využít blízkosti přírodních atraktivit na polském území (jezera), cyklostezky, ubytování 10 vysoká nezaměstnanost zhodnocení ploch opuštěných zemědělských areálů pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - nezahájené KPÚ, velká rozloha orné půdy hospodářský rozvoj - horší podmínky pro rekreaci, vysoká nezaměstnanost soudržnost obyvatel + přírůstek obyvatel, příznivá věková struktura

17 Bílá Voda Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby 1 podddolovaná území rozsáhlé lesní komplexy Rychlebských hor, vysoký KES vlastní ČOV špatná dopravní dostupnost, chybějící plynovod, kanalizace pouze v části obce realizace KPÚ střet záměrů obce na novou výstavbu se zájmy ochrany ZPF malý zájem o plynofikaci obce z důvodu rostoucí ceny plynu 7 příznivý populační vývoj; příznivá věková struktura obyvatel; národnostní integrace obyvatel chybějící občanská vybavenost pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací 8 9 historické jádro obce absence nové bytové výstavby využít blízkosti turistických atraktivit na polském území (jezera, zlaté doly), cyklostezky, ubytování 10 vysoká nezaměstnanost; nízká míra podnikatelské aktivity nové využití opuštěných objektů pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + kvalitní příroda, odlehlost, klid hospodářský rozvoj - špatná dopravní dostupnost, vysoká nezaměstnanost, nedostatek pracovních příležitostí soudržnost obyvatel - nízký počet nově dokončených bytů, horší vybavenost sociální infrastrukturou

18 1 Černá Voda Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložiska kamene využití vytěžených prostor pro rekreační účely 2 část zástavby leží v záplavovém území omezení ve využití území plynoucí z vymezení záplavového území 3 4 obec není zatěžována hlukem z dopravy chráněná území (Natura, Píšťala), rozptýlená venkovská zástavba, rybníky 5 na části území půdy s I a II třídou ochrany realizace KPÚ střet záměrů obce na novou výstavbu se zájmy ochrany ZPF 6 špatná dopravní dostupnost; chybějící plynovod, kanalizace růst ceny zemního plynu omezuje rozvoj plynofikace 7 nepříznivý populační vývoj; nepříznivá věková struktura obyvatel pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací 8 rozptýlená zástavba nízká intenzita nové bytové výstavby využití příznivého životního prostředí a vytvoření podmínek pro bydlení seniorů a pro aktivní stárnutí popření charakteru obce a důraz na kompaktnost zástavby 9 rychlebské stezky, rybníky, zatopené lomy, atraktivní prostředí chybějící ubytovací a stravovací služby 10 vysoká nezaměstnanost posílení ubytovacích kapacit pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - chybí komplex. pozemkové úpravy, větší rozloha orné půdy hospodářský rozvoj - horší vybavenost tech. infrastrukturou, vysoká nezaměstnanost, nedostatek pracovních příležitostí soudržnost obyvatel - nepříznivá věková struktura, úbytek obyvatel, nízký počet nově dokončených bytů

19 1 2 Česká Ves Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby sesuvná území aktivace nových sesuvů na březích řeky Bělé zkapacitnění a stabilizace koryta řeky Bělé po povodních 1997 nepříznivý ekologický a chemický stav povrchových a podzemních vod; část zástavby leží v záplavovém území povodně chráněná území (CHKO Jeseíky), vysoký KES realizace KPÚ fragmentace krajiny stavbou obchvatu střet záměrů obce na novou výstavbu se zájmy ochrany ZPF 6 dobrá obsluha veřejnou osobní dopravou; napojení na skupinový vodovod Jeseník narušení lokálních vodních zdrojů realizací silniční přeložky I/44 7 příznivá věková struktura obyvatel; dům s pečovatelskou službou záporné migrační saldo 8 omezená nabídka připravených pozemků pro bydlení růst cen pozemků; přehnaný důraz na tzv. kompaktnost venkovských sídel a venkovský ráz 9 dostatečně kapacitní hotel Zlatý Chlum lanovka a sjezdovka na svazích Zlatého Chlumu omezení rekreace v důsledku tuhé ochrany přírody 10 významný zaměstnavatel Řetězárna nízká daňová výtěžnost pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - chybí komplex. pozemkové úpravy hospodářský rozvoj + množství podnikatelských subjektů, velký zaměstnavatel Řetězárna, vybavenost tech. infrastrukturou soudržnost obyvatel + dobrá dopravní dostupnost, příznivá věková struktura

20 1 2 Hradec-Nová Ves Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby nepříznivý ekologický a chemický stav povrchových a podzemních vod 3 4 skládka komunálního odpadu, nízký KES bez chráněného území rekultivace skládky fragmentace krajiny stavbou silniční přeložky I/44; demolice historického viaduktu stavbou přeložky napojení na skupinový vodovod Jeseník příznivý populační vývoj; příznivá věková struktura obyvatel; spolková činnost v obci; kladné migrační saldo připravené stavební parcely ve vlastnictví obce; atraktivní prostředí nízké zastoupení lesních porostů nechráněné železniční přejezdy chybějící občanská vybavenost nízká intenzita nové bytové výstavby 9 sportovní letiště omezené infrastrukturní předpoklady rekreace 10 vysoká daňová výtěžnost pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - nedostatek ekologicky stabilních ploch hospodářský rozvoj + vybavenost tech. infrastrukturou, množství podnikatelských subjektů soudržnost obyvatel - horší vybavenost sociální infrastrukturou

21 Javorník Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby 1 podddolovaná území malý výskyt sklonitých 2 orných půd 3 skládky vedené jako staré ekologické zátěže snížení hluku z dopravy v centru města vybudováním obchvatu 4 chráněná území (Račí údolí), nově budované rybníky 5 na části zemědělsky využívaných pozemků jsou vybudovány odvodňovací systémy, realizované KPÚ vysoký úbytek půdy 6 7 silniční obchvat, napojení na Polsko domov důchodců; občanská vybavenost nepříznivá věková struktura obyvatel vybudování vysokotlakého plynovodu pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací 8 nedostatek stavebních parcel pro individuální výstavbu ve vlastnictví obce přehnaný důraz na tzv. kompaktnost venkovských sídel a venkovský ráz 9 dobré infrastrukturní předpoklady rekreace, zámek nízká kvalita poskytovaných služeb; nevyužitý potenciál cestovního ruchu 10 vysoká nezaměstnanost příprava pozemků na podnikání; zhodnocení ploch opuštěných výrobních areálů pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + dostatek ekologicky stabilních ploch hospodářský rozvoj - vyšší nezaměstnanost soudržnost obyvatel - úbytek obyvatel, nepříznivá věková struktura, nízký počet dokončených bytů

22 Jeseník Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložisko kamene podddolovaná území využití vytěžených prostor pro rekreační účely zkapacitnění a stabilizace koryta řeky Bělé po povodních 1997, dostatečný inundační prostor pro řeku Staříč systém třídění odpadů chráněná území (CHKO Jeseíky) zvýšení výměry zemědělské půdy; vysoký podíl trvalých travních porostů na zemědělské půdě napojení na skupinový vodovod Jeseník penzion pro důchodce; příznivá vzdělanostní struktura obyvatel dobré infrastrukturní předpoklady rekreace hospodářské centrum regionu, soustředěnost aktivit v části města překročeny imisní limity BaP a PM10; staré ekologické zátěže v průmyslové zóně; zápach (Zemědělské družstvo) narušení historického jádra města nevhodnými stavebními úpravami z druhé pol. 20. stol. přetížená křižovatka na nám. Svobody, dopravní závada na rejvízském mostě nepříznivý populační vývoj; nepříznivá věková struktura obyvatel velký podíl bydlení na sídlištích a v panelových domech; omezená nabídka připravených pozemků pro bydlení nevyužitý potenciál cestovního ruchu realizace severního obchvatu; vybudování nového rejvízského mostu; obnovení lávky do Smetanových sadů; zlepšení dopravního napojení na vnitrozemí vybudováním tunelu pod Červenohorským sedlem migrace obyvatel do obce v důsledku kvalitního životního prostředí využití příznivého životního prostředí a vytvoření podmínek pro bydlení seniorů a pro aktivní stárnutí golfové hřiště, aquapark příprava pozemků na podnikání; zhodnocení ploch opuštěných výrobních areálů omezení ve využití území plynoucí z výskytu CHOPAV; tunel pod Křížovým vrchem - ohrožení podzemních vodních zdrojů rozvojové plochy leží převážně na půdách nejvyšší kvality narušení vodního zdroje Křížový vrch vybudováním silničního tunelu pod Křížovým vrchem; roustoucí ceny centrálně vyráběného tepla působí tlak na pořizování individuálních kotelen růst cen pozemků; přehnaný důraz na tzv. kompaktnost venkovských sídel a venkovský ráz omezení rekreace v důsledku tuhé ochrany přírody omezení hospodářského rozvoje vyplývající z ochrany přírodních hodnot pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + kvalitní životní prostředí (CHKO, Natura) hospodářský rozvoj + množství podnikatelských subjektů, dobrá vybavenost technickou infrastrukturou, vysoká nezaměstnanost soudržnost obyvatel - nedostatek ploch pro bydlení, limity pro výstavbu ze strany ochrany přírody a krajiny a ZPF

23 1 2 3 Kobylá nad Vidnavkou Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby obec není zatěžována hlukem z dopravy část zástavby leží v záplavovém území 4 bez chráněného území 5 realizace KPÚ nevyhovující stav 6 komunikací; chybějící plynovod, kanalizace 7 domov důchodců; kladné migrační saldo nepříznivý populační vývoj; nepříznivá věková a vzdělanostní struktura obyvatel, chybějící občanská vybavenost růst ceny zemního plynu omezuje rozvoj plynofikace pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací nízká intenzita nové bytové výstavby omezené infrastrukturní předpoklady rekreace vysoká nezaměstnanost; nízká míra podnikatelské aktivity posílení ubytovacích kapacit, zapojení do soustavy Rychlebských stezek pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - chybí komplex. pozemkové úpravy hospodářský rozvoj - vysoká nezaměstnanost, horší předpoklady pro rekreaci, nízká míra podnikatelské aktivity soudržnost obyvatel - úbytek obyvatel, nepříznivá věková struktura, nízký počet dokončených bytů

24 1 2 3 Lipová-lázně Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložisko vápence využití vytěžených znemožnění těžby prostor pro rekreační perspektivních ložisek z účely důvodů střetů s ochranou přírody v části obce překročeny imisní limity BaP a O3; skládky vedené jako staré ekologické zátěže; zatížení hlukem a prašností z probíhající těžby zvýšení retenčních schopností krajiny omezení ve využití území plynoucí z výskytu CHOPAV 4 5 chráněná území (CHKO Jeseíky), vysoký KES vysoký podíl trvalých travních porostů na zemědělské půdě; vysoký podíl lesů realizace KPÚ 6 dobrá obsluha veřejnou osobní dopravou, vybavenost TI úzký silniční profil při průjezdu I/60 pod viaduktem 7 dům s pečovatelskou službou; spolková činnost v obci nepříznivý populační vývoj; nepříznivá věková struktura obyvatel migrace obyvatel do obce v důsledku kvalitního životního prostředí 8 vyšší intenzita bytové výstavby využití příznivého životního prostředí a vytvoření podmínek pro bydlení seniorů a pro aktivní stárnutí růst cen pozemků 9 příznivé přírodní rekreační předpoklady; dobré infrastrukturní předpoklady rekreace ukončení provozu lázní zpestření pobytové nabídky kombinací turistických atrakcí, sportovních aktivit omezení rekreace v důsledku tuhé ochrany přírody 10 vysoká míra podnikatelské aktivity, vyšší zaměstnanost v sektoru služeb zhodnocení ploch opuštěných výrobních areálů pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + kvalitní životní prostředí (CHKO, Natura) hospodářský rozvoj + množství podnikatelských subjektů, dobrá vybavenost technickou infrastrukturou, dobré podmínky pro rekreaci, vysoká nezaměstnanost soudržnost obyvatel - nepříznivá věková struktura

25 1 Mikulovice Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložisko štěrkopísku využití vytěžených prostor pro rekreační účely; otevření nového ložiska štěrkopísku 2 zkapacitnění a stabilizace koryta řeky Bělé po povodních 1997 nepříznivý ekologický a chemický stav povrchových a podzemních vod povodně chráněná území (CHKO Jeseíky) zvýšení výměry zemědělské půdy; na části území půdy s I a II třídou ochrany, realizované KPÚ skládky vedené jako staré ekologické zátěže rozvojové plochy leží převážně na půdách nejvyšší kvality 6 dobrá obsluha veřejnou osobní dopravou, silniční obchvat a napojení na Polsko zasíťování připravované průmyslové zóny 7 dům s pečovatelskou službou; kompletní základní občanská vybavenost záporné saldo migrace 8 nízká intenzita nové bytové výstavbu; nedostatek stavebních parcel pro individuální výstavbu ve vlastnictví obce 9 rekreační areál u hranic omezené infrastrukturní předpoklady rekreace využití areálu bývalé vojenské posádky k zážitkovým aktivitám 10 vysoká nezaměstnanost příprava pozemků na podnikání omezení hospodářského rozvoje vyplývající z ochrany ZPF pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + kvalitní životní prostředí (CHKO) hospodářský rozvoj - nižší zaměstnanost v terciéru soudržnost obyvatel - nízký počet dokončených bytů, nepříznivá věková struktura

26 Ostružná Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby chráněná území (CHKO Jeseíky), vysoký KES zvýšení výměry zemědělské půdy; vysoký podíl trvalých travních porostů na zemědělské půdě; vysoký podíl lesů realizace KPÚ 6 celé území obce je odkanalizováno a vybaveno vodovodem 7 příznivý populační vývoj; příznivá vzdělanostní struktura obyvatel nepříznivá věková struktura obyvatel, záporné migrační saldo, chybějící občanská vybavenost migrace obyvatel do obce v důsledku kvalitního životního prostředí 8 vysoká intenzita bytové výstavby omezená nabídka připravených pozemků pro bydlení využití atraktivity životního prostředí a vytvoření podmínek pro bydlení seniorů a pro aktivní stárnutí 9 příznivé přírodní rekreační předpoklady rozšíření sjezdovek omezení rekreace v důsledku tuhé ochrany přírody 10 vysoká míra podnikatelské aktivity; vysoká daňová výtěžnost, vysoká zaměstnanost v sektoru služeb omezení hospodářského rozvoje vyplývající z ochrany přírodních hodnot pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + kvalitní životní prostředí (CHKO, Natura) hospodářský rozvoj + dobré podmínky pro rekreaci, množství podnikatelských subjektů soudržnost obyvatel - úbytek obyvatel, horší vybavenost sociální infrastrukturou

27 1 2 Písečná Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby sesuvná území aktivace nových sesuvů na březích řeky Bělé zkapacitnění a stabilizace koryta řeky Bělé po povodních 1997 nepříznivý ekologický a chemický stav povrchových a podzemních vod povodně 3 skládka vedená jako stará ekologická zátěž v centru obce obnovení záměru na výstavbu skládky kalů omezení ve využití území vlivem něřešení starých ekologických zátěží 4 5 chráněná území (CHKO Jeseíky, Natura) zvýšení výměry zemědělské půdy; vysoký podíl trvalých travních porostů na zemědělské půdě fragmentace krajiny stavbou obchvatu 6 dobrá obsluha veřejnou osobní dopravou; napojení na skupinový vodovod Jeseník chybějící kanalizace vybudování kanalizace a napojení na ČOV v České Vsi 7 příznivá věková struktura obyvatel nepříznivý populační vývoj 8 vyšší intenzita bytové výstavby nedostatek stavebních parcel pro individuální výstavbu ve vlastnictví obce 9 pískovna chybějící ubytovací a stravovací služby omezení rekreace v důsledku tuhé ochrany přírody 10 průmyslová obec, zóna průmyslu a služeb nízká daňová výtěžnost příprava pozemků na podnikání pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + kvalitní životní prostředí (CHKO, Natura) hospodářský rozvoj - nižší zaměstnanost v terciéru soudržnost obyvatel + občanská vybavenost, příznivá věková struktura, dobrá dopravní dostupnost

28 1 Skorošice Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložiska kamene sesuvná území využití vytěžených prostor pro rekreační účely; otevření nového ložiska kamene malý výskyt sklonitých orných půd chráněná území (Natura), vysoký KES skládky vedené jako staré ekologické zátěže areály živočišné výroby negativně ovlivňují krajinu a celkový obraz vsi zvýšení retenčních schopností krajiny bleskové povodně 5 na části zemědělsky využívaných pozemků jsou vybudovány odvodňovací systémy; na části území půdy s I a II třídou ochrany, realizované KPÚ 6 7 záporné migrační saldo vybudování silničního obchvatu pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací 8 9 vyšší intenzita nové bytové výstavby zatopené lomy využití turistického potenciálu Rychlebských hor omezení rozvoje rekreačních aktivit v důsledku ochrany přírody 10 vysoká nezaměstnanost zhodnocení ploch opuštěných výrobních areálů pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + kvalitní životní prostředí (Rychlebské hory) hospodářský rozvoj - vyšší nezaměstnanost soudržnost obyvatel - úbytek obyvatel, nepříznivá věková struktura

29 1 Stará Červená Voda Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložisko kamene využití vytěžených prostor pro rekreační účely chráněná území (Natura) zvýšení výměry zemědělské půdy; na části zemědělsky 5 využívaných pozemků jsou vybudovány odvodňovací systémy 6 skládky vedené jako staré ekologické zátěže špatná dopravní dostupnost realizace KPÚ příznivý populační vývoj; příznivá věková struktura obyvatel zatopené lomy nízká intenzita nové bytové výstavby omezené infrastrukturní předpoklady rekreace 10 vysoká nezaměstnanost posílení ubytovacích kapacit, zapojení do soustavy Rychlebských stezek omezení rozvoje rekreačních aktivit v důsledku ochrany přírody pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - chybí pozemkové úpravy, větší rozloha orné půdy hospodářský rozvoj - vysoká nezaměstnanost, horší infrastrukturní předpoklady pro rekreaci soudržnost obyvatel - nízký počet dokončených bytů, horší dopravní dostupnost

30 Supíkovice Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložiska kamene, využití vytěžených štěrkopísku prostor pro rekreační účely příznivá věková struktura obyvatel zatížení hlukem a prašností z probíhající těžby chybějící kanalizace nízká intenzita nové bytové výstavbu; nedostatek stavebních parcel pro individuální výstavbu ve vlastnictví obce realizace KPÚ napojení na polskou kanalizační síť a ČOV v Nyse střet záměrů obce na novou výstavbu se zájmy ochrany ZPF pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací přílišná ochrana stávajícího charakteru zástavby může omezit novou výstavbu 9 jeskyně Na Špičáku omezené infrastrukturní předpoklady rekreace 10 průmyslové podniky stagnace průmyslu pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - chybí pozemkové úpravy, větší rozloha orné půdy hospodářský rozvoj - slabé infrastrukturní předpoklady pro rekreaci soudržnost obyvatel - nízký počet dokončených bytů

31 1 Uhelná Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložisko kamene využití vytěžených znemožnění těžby prostor pro rekreační perspektivních ložisek z účely; otevření nového důvodů střetů s ochranou ložiska kamene přírody 2 bleskové povodně 3 vysoký KES fragmentace krajiny 4 stavbou obchvatu 5 6 na části zemědělsky využívaných pozemků jsou vybudovány odvodňovací systémy vysoký úbytek půdy plocha rezervy pro silniční obchvat blokuje rozvoj obce; chybějící plynovod, kanalizace vybudování vysokotlakého plynovodu růst ceny zemního plynu omezuje rozvoj plynofikace 7 8 nepříznivá věková struktura obyvatel; problémy se začleněním rómského obyvatelstva nízká intenzita nové bytové výstavby pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací přílišná ochrana stávajícího charakteru zástavby může omezit novou výstavbu 9 10 zatopený důl s rekreačním areálem omezené infrastrukturní předpoklady rekreace vysoká nezaměstnanost zhodnocení ploch opuštěných zemědělských areálů pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + kvalitní životní prostředí, dokončené KPÚ hospodářský rozvoj - slabé infrastrukturní předpoklady rekreace, zemědělská obec, vysoká nezaměstnanost soudržnost obyvatel - nepříznivá věková struktura, nízká vzdělanost obyvatel

32 1 Vápenná Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložiska vápence využití vytěžených prostor pro rekreační účely; otevření nových ložisek kamene chráněná území (Natura), vysoký KES skládky vedené jako staré ekologické zátěže panelová zástavba snižující estetickou kvalitu prostředí 5 vysoký podíl lesů realizace KPÚ 6 chybějící kanalizace příznivý populační vývoj; nízká intenzita nové fungující spolková bytové výstavby 7 činnost v obci; základní občanská vybavenost 8 příznivý kvantitativní vývoj bytové výstavby 9 příznivé přírodní rekreační předpoklady; zatopené lomy omezené infrastrukturní předpoklady rekreace; chybějící ubytovací a stravovací služby naučná stezka o místní těžbě kamene omezení rozvoje rekreačních aktivit v důsledku ochrany přírody 10 vysoká nezaměstnanost zhodnocení ploch opuštěných zemědělských areálů pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - chybí pozemkové úpravy hospodářský rozvoj - nezaměstnanost soudržnost obyvatel - nízká intenzita výstavby nových bytů, nepříznivá věková struktura

33 1 2 Velká Kraš Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby část zástavby leží v záplavovém území 3 obec není zatěžována hlukem z dopravy v části obce překročeny imisní limity BaP a PM10 4 nedostatek rozptýlené zeleně, areály živočišné výroby negativně ovlivňují krajinu a celkový obraz vsi výsadba prvků rozptýlené a doprovodné zeleně 5 dobré podmínky pro zemědělskou výrobu; na části zemědělsky využívaných pozemků jsou vybudovány odvodňovací systémy zemědělská půda obdělávána ve velkých celcích realizace výsadby liniové zeleně kolem komunikací, realizace KPÚ 6 nevyhovující stav komunikací; chybějící plynovod, kanalizace napojení na kanalizaci a ČOV ve Vidnavě růst ceny zemního plynu omezuje rozvoj plynofikace 7 příznivá věková struktura obyvatel nepříznivý populační vývoj pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací 8 nízká intenzita nové bytové výstavby přílišná ochrana stávajícího charakteru zástavby může omezit novou výstavbu 9 dochovaná původní architektura nížin - slezský uzavřený dvorec omezené infrastrukturní předpoklady rekreace 10 vysoká nezaměstnanost zhodnocení ploch opuštěných zemědělských areálů pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - rozlehlé bloky orné půdy, chátrající a nevzhledné areály živočišné výroby, lokálně znečištěné ovzduší hospodářský rozvoj - vysoká nezaměstnanost, slabé infrastrukturní předpoklady pro rekreaci soudržnost obyvatel - nízký počet nově dokončených bytů

34 1 Velké Kunětice Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložisko štěrkopísku otevření nového ložiska znemožnění těžby štěrkopísku perspektivních ložisek z důvodů střetů s ochranou přírody skládky vedené jako staré ekologické zátěže bez chráněného území, nízký KES nízké zastoupení lesních porostů nevyhovující stav komunikací; chybějící kanalizace výsadba prvků rozptýlené a doprovodné zeleně s protierozní funkcí realizace KPÚ napojení na polskou kanalizační síť a ČOV v Nyse 7 příznivá věková struktura obyvatel nepříznivý populační vývoj, nízká intenzita bytové výstavby pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací 8 příznivý kvantitativní vývoj bytové výstavby přílišná ochrana stávajícího charakteru zástavby může omezit novou výstavbu 9 10 omezené přírodní rekreační předpoklady vysoká nezaměstnanost; nízká daňová výtěžnost pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - malý počet ekologicky stabilních ploch hospodářský rozvoj - vysoká nezaměstnanost, slabé přírodní a infrastrukturní předpoklady pro rekreaci, soudržnost obyvatel - nízký počet nově dokončených bytů, horší vybavenost sociální infrastrukturou

35 1 2 Vidnava Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby velká část zástavby leží v záplavovém území omezení ve využití území plynoucí z vymezení záplavového území 3 obec není zatěžována hlukem z dopravy v části města překročeny imisní limity BaP a PM10 4 chráněná území (Vidnavské mokřiny) narušení historického jádra města nevhodnými stavebními úpravami z druhé pol. 20. stol. doplnění ÚSES o lokální prvky v zemědělsky využívané krajině 5 příznivé podmínky pro zemědělskou výrobu, realizované KPÚ nízké zastoupení lesních porostů 6 vlastní ČOV špatná dopravní dostupnost; chybějící dopravní napojení na Polsko; zrušení žel. trati Velká Kraš-Vidnava 7 nepříznivá věková struktura obyvatel pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací historické jádro města, památky nízká intenzita nové bytové výstavby nízká kvalita poskytovaných služeb; nevyužitý potenciál cestovního ruchu vysoká nezaměstnanost; nízká daňová výtěžnost pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + dokončené KPÚ, klidné prostředí hospodářský rozvoj - vysoká nezaměstnanost, slabé infrastrukturní předpoklady pro rekreaci soudržnost obyvatel - úbytek obyvatel, nedostatečná obsluha veřejnou dopravou, nízký počet dokončených bytů

36 Vlčice Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby na části zemědělsky využívaných pozemků jsou vybudovány odvodňovací systémy příznivá věková struktura obyvatel; spolková činnost v obci skládky vedené jako staré ekologické zátěže bez chráněného území, nízký KES chybějící plynovod, kanalizace nepříznivý populační vývoj realizace KPÚ vybudování vysokotlakého plynovodu fragmentace krajiny stavbou obchvatu střet záměrů obce na novou výstavbu se zájmy ochrany ZPF růst ceny zemního plynu omezuje rozvoj plynofikace pokles počtu obyvatel v důsledku odchodu mladých lidí za prací 8 9 zámecký park nízká intenzita nové bytové výstavby omezené přírodní rekreační předpoklady 10 vysoká nezaměstnanost obnova a zpřístupnění zámeckého parku přílišná ochrana stávajícího charakteru zástavby může omezit novou výstavbu pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - nízký podíl ekologicky stabilních ploch hospodářský rozvoj - vysoká nezaměstnanost, slabé infrastrukturní předpoklady pro rekreaci soudržnost obyvatel - slabší vybavenost sociální infrastrukturou, nízký počet dokončených bytů

37 1 Zlaté Hory Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložisko vápence, rudná poddolovaná území ložiska obnovení těžby zlata; otevření nového ložiska štěrkopísku znemožnění těžby perspektivních ložisek z důvodů střetů s ochranou přírody chráněná území (CHKOJ, Natura), vysoký KES vysoký podíl trvalých travních porostů na zemědělské půdě; vysoký podíl lesů občanská vybavenost skládky a odkaliště vedené jako staré ekologické zátěže nevyhovující stav komunikací nepříznivý populační vývoj; nepříznivá věková struktura obyvatel nízká intenzita nové bytové výstavby; velký podíl bydlení na sídlištích a v panelových domech revitalizace ploch zasažených těžební činností realizace severního obchvatu migrace obyvatel do obce v důsledku kvalitního životního prostředí využití příznivého životního prostředí a vytvoření podmínek pro bydlení seniorů a pro aktivní stárnutí zrušení železniční trati Mikulovice-Zlaté Hory omezení výstavby v důsledku existence vesnických památkových zón Rejvíz a Horní Údolí 9 příznivé přírodní rekreační předpoklady; dobré infrastrukturní předpoklady rekreace nevyužitý potenciál cestovního ruchu zpřístupnění rozsáhlých podzemních prostor vytvořených těžbou rud omezení rekreace v důsledku tuhé ochrany přírody 10 průmyslové podniky rozvinutí turistického a rekreačního potenciálu obce; zhodnocení ploch opuštěných výrobních areálů klesající objem zakázek na trzích pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí + kvalitní životní prostředí (CHKO) hospodářský rozvoj - nízká zaměstnanost v terciéru soudržnost obyvatel - nepříznivá věková struktura, nízký počet nově dokončených bytů

38 1 2 Žulová Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Hrozby ložiska kamene sesuvná území využití vytěžených prostor pro rekreační účely realizace vodní plochy v Tomíkovicích, součást protipovodňové ochrany Bernartic 3 4 chráněná území (Natura) na části území půdy s I a 5 II třídou ochrany 6 vybavenost TI skládky vedené jako staré ekologické zátěže silnice I/60 v centru obce, úzký silniční profil 7 záporné migrační saldo nízká intenzita nové bytové výstavbu; nedostatek stavebních 8 parcel pro individuální výstavbu ve vlastnictví obce realizace KPÚ realizace obchvatu 9 příznivé přírodní rekreační předpoklady; zatopené lomy chybějící ubytovací a stravovací služby omezení rozvoje rekreačních aktivit v důsledku ochrany přírody 10 vysoká nezaměstnanost; nízká daňová výtěžnost zhodnocení ploch opuštěných zemědělských areálů pilíř hodnocení odůvodnění příznivé životní prostředí - nízký podíl ekologicky stabilních ploch hospodářský rozvoj - vyšší nezaměstnanost soudržnost obyvatel - úbytek obyvatel, nízký počet nově dokončených bytů

39 3. AKTUALIZACE ÚAP ORP JESENÍK 2014 H O D N O C E N Í I N D I K Á T O R Ů Bílá Voda ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ KOEFICIENT EKOLOGICKÉ STABILITY Javorník Bernartice Velká Kraš Vidnava Uhelná Vlčice Kobylá nad Vidnavkou Skorošice Žulová Stará Červená Voda Velké Kunětice Černá Voda Supíkovice Hradec-Nová Ves Mikulovice Vápenná Písečná Česká Ves Lipová-lázně Zlaté Hory Jeseník Ostružná Bělá pod Pradědem Koeficient ekologické stability menší než 0,3 0,3 až 1 1 až 3 větší než 3 Zdroj ČSÚ, 2013

40 3. AKTUALIZACE ÚAP ORP JESENÍK 2014 H O D N O C E N Í I N D I K Á T O R Ů Bílá Voda ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ - POZEMKOVÉ ÚPRAVY Javorník Bernartice Velká Kraš Vidnava Uhelná Vlčice Kobylá nad Vidnavkou Skorošice Žulová Stará Červená Voda Velké Kunětice Černá Voda Supíkovice Hradec-Nová Ves Mikulovice Vápenná Písečná Česká Ves Lipová-lázně Zlaté Hory Jeseník Ostružná Bělá pod Pradědem Realizované pozemkové úpravy žádné zahájené komplexní pozemkové úpravy ukončené komplexní pozemkové úpravy Zdroj MZe, 2014

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Dobrá Voda u Pacova zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Útěchovice pod Stražištěm zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zhořec zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Útěchovice Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 624 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 66 Hustota obyvatel:

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Vysoká Lhota zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Stojčín Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 387 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 122 Hustota obyvatel:

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Lesná zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Svépravice Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 515 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 120 Hustota obyvatel:

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Moraveč Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 901 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 212 Hustota obyvatel: 24 obyv/km 2

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Eš zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností Pacov

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Buřenice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Velké Březno

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Velké Březno Rozbor udržitelného rozvoje území obce Velké Březno zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Petrovice

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Petrovice Stránka č. 1 z 9 Rozbor udržitelného rozvoje území obce Petrovice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Pošná zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Kámen zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Nová Buková Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 516 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 93 Hustota obyvatel: 18 obyv/km

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Habrovany

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Habrovany Stránka č. 1 z 8 Rozbor udržitelného rozvoje území obce Habrovany zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Chabařovice

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Chabařovice Rozbor udržitelného rozvoje území obce Chabařovice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Trmice. Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Trmice. Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Stránka č. 1 z 8 Rozbor udržitelného rozvoje území obce Trmice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Chuderov

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Chuderov Rozbor udržitelného rozvoje území obce Chuderov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Kámen zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zubrnice

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zubrnice Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zubrnice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Homole u Panny

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Homole u Panny Rozbor udržitelného rozvoje území obce Homole u Panny zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Nimpšov - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Nimpšov - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Nimpšov - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Žirovnice Počet částí obce: 6 Počet katastrálních území: 6 Výměra obce: 4440 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 3070 Hustota obyvatel: 69 obyv/km

Více

Jiratice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Jiratice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Jiratice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Dušníky

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Dušníky Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Dušníky zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

HABROVANY KARTA OBCE

HABROVANY KARTA OBCE 4. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ SPRÁVNÍHO OBVODU OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ÚSTÍ NAD LABEM KARTA OBCE Základní údaje o obci: Výměra: 282 ha Počet katastrálních území: 1 Počet základních

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Malečov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Ctiněves

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Ctiněves Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Ctiněves zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Varnsdorf AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Varnsdorf AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Varnsdorf AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Obrataň zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ. w w w. j e s e n i k. o r g / u a p. pořizovatel:

ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ. w w w. j e s e n i k. o r g / u a p. pořizovatel: Ú Z E M NĚ A N A L Y T I C K É P O D K L A D Y S P R Á V N Í H O O B V O D U O B C E S R O Z Š ÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ J E S E N Í K A k t u a l i z a c e č. 4 ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ pořizovatel:

Více

Chotěbudice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Chotěbudice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Chotěbudice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických

Více

ČESKÁ TŘEBOVÁ 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ 2014

ČESKÁ TŘEBOVÁ 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ 2014 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ 2014 III. úplná aktualizace Územně analytických podkladů pro správní obvod obce s rozšířenou působností Česká Třebová AKTUALIZACE 2014 ČESKÁ TŘEBOVÁ Vyhodnocení

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Vědomice

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Vědomice Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Vědomice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zemětice

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zemětice Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zemětice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Třeština. Hrozba: Omezení hospodářské rozvoje území vzhledem existenci CHOPAV (hospodářský rozvoj)

Třeština. Hrozba: Omezení hospodářské rozvoje území vzhledem existenci CHOPAV (hospodářský rozvoj) Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Trhové Sviny AKTUALIZACE textová část vyhodnocení obcí

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Trhové Sviny AKTUALIZACE textová část vyhodnocení obcí PROCES 2010 Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Trhové Sviny AKTUALIZACE 2010 - textová část vyhodnocení obcí Ing. Lubor Hruška-Tvrdý, Ph.D. a kolektiv PROCES

Více

Aktualizace 2016 IV. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ČESKÁ TŘEBOVÁ VYHODNOCENÍ OBCÍ

Aktualizace 2016 IV. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ČESKÁ TŘEBOVÁ VYHODNOCENÍ OBCÍ Aktualizace 2016 IV. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ČESKÁ TŘEBOVÁ VYHODNOCENÍ OBCÍ PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Počátky Počet částí obce: 6 Počet katastrálních území: 6 Výměra obce: 3084 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 2657 Hustota obyvatel: 86 obyv/km

Více

Třeština ANO Zhoršení obytného prostředí obce vzhledem k možným negativním projevům starých ekologických zátěží Liniové zdroje znečištění

Třeština ANO Zhoršení obytného prostředí obce vzhledem k možným negativním projevům starých ekologických zátěží Liniové zdroje znečištění Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Mikulov AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Mikulov AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Mikulov AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro

Více

Liniové zdroje znečištění 4. Ochrana přírody, krajiny a památek Ochrana přírody ANO Územní systém ekologické stability ANO ANO ANO

Liniové zdroje znečištění 4. Ochrana přírody, krajiny a památek Ochrana přírody ANO Územní systém ekologické stability ANO ANO ANO Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Vícenice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Vícenice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Vícenice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území městyse Lukavec zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

ANO Zhoršená kvalita obytného prostředí dopravou po železnici 4. Ochrana přírody, krajiny a památek Ochrana přírody ANO

ANO Zhoršená kvalita obytného prostředí dopravou po železnici 4. Ochrana přírody, krajiny a památek Ochrana přírody ANO Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Mikulov AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Mikulov AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Mikulov AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv Centrum pro rozvoj

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŘENDĚJOV

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŘENDĚJOV ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŘENDĚJOV 2015-2018 Pořizovatel: Městský úřad Kutná Hora Odbor regionálního rozvoje a územního plánování Zpráva je zpracována v souladu s ustanovení 55 zákona č. 183/2006

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Nové Dvory

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Nové Dvory Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Nové Dvory zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Zálesná Zhoř. 6 ha. Rosice

Zálesná Zhoř. 6 ha. Rosice Zálesná Zhoř Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011)

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011) Želechovice Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Lukavec zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011)

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011) Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Střekov

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Stránka č. 1 z 5 Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Střekov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně

Více

Hostín u Vojkovic Kralupy nad Vltavou

Hostín u Vojkovic Kralupy nad Vltavou Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Nová Hradečná. sze/zus - Železniční trať zatěžuje zastavěné území

Nová Hradečná. sze/zus - Železniční trať zatěžuje zastavěné území Nová Hradečná Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

Diváky. szuovzs - Zastavěné území zasahuje do ochranného pásma vodního zdroje

Diváky. szuovzs - Zastavěné území zasahuje do ochranného pásma vodního zdroje Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ BUČOVICE IV. ÚPLNÁ AKTUALIZACE 2016

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ BUČOVICE IV. ÚPLNÁ AKTUALIZACE 2016 Atelier proregio, Chládkova 2, 616 00 Brno ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ BUČOVICE IV. ÚPLNÁ AKTUALIZACE 2016 III. Rozbor udržitelného rozvoje území BRNO, LISTOPAD 2016 ÚZEMNĚ

Více

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011) půdy. půdy.

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011) půdy. půdy. Morkůvky Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011)

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011) Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Maletín. sse/zus - Stará ekologická zátěž zatěžuje zastavěné území

Maletín. sse/zus - Stará ekologická zátěž zatěžuje zastavěné území Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Menhartice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Menhartice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Menhartice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických

Více

Líšnice. nzpopus - Zastavitelná plocha zasahuje do poddolovaného území

Líšnice. nzpopus - Zastavitelná plocha zasahuje do poddolovaného území Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem Severní Terasa

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem Severní Terasa Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem Severní Terasa zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických

Více

Police. szuovzs - Zastavěné území zasahuje do ochranného pásma vodního zdroje

Police. szuovzs - Zastavěné území zasahuje do ochranného pásma vodního zdroje Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Mnetěš. Rozbor udržitelného rozvoje území obce

Mnetěš. Rozbor udržitelného rozvoje území obce Tento projekt byl spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj www.strukturalni-fondy.cz/iop Rozbor udržitelného rozvoje území obce Mnetěš zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona

Více

Boleradice. szuovzs - Zastavěné území zasahuje do ochranného pásma vodního zdroje

Boleradice. szuovzs - Zastavěné území zasahuje do ochranného pásma vodního zdroje Boleradice Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

Rudka. 27 ha. Rosice. nzpopus - Zastavitelná plocha zasahuje do poddolovaného území (lokální)

Rudka. 27 ha. Rosice. nzpopus - Zastavitelná plocha zasahuje do poddolovaného území (lokální) Rudka Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu

Více

Meziříčko - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Meziříčko - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Meziříčko - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických

Více

II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE VILÉMOV

II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE VILÉMOV II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE VILÉMOV POŘIZOVATEL A ZPRACOVATEL: Městský úřad Kadaň Odbor regionálního rozvoje, územního plánování

Více

Líšnice 20 % 29,9 % 21,1 % 49,1 % Ekologická stabilita 1,35 6. Veřejná dopravní a technická infrastruktura Silniční doprava

Líšnice 20 % 29,9 % 21,1 % 49,1 % Ekologická stabilita 1,35 6. Veřejná dopravní a technická infrastruktura Silniční doprava Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

) & * ) Kralupy nad Vltavou

) & * ) Kralupy nad Vltavou Kralupy nad Vltavou!""# $ %&% '""!""# $ ( % ) & * ) Kralupy nad Vltavou Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území s uvedením jeho silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb a určení problémů

Více

Dolní Lažany - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Dolní Lažany - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Dolní Lažany - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických

Více

II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE ROKLE

II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE ROKLE II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE ROKLE POŘIZOVATEL A ZPRACOVATEL: Městský úřad Kadaň odbor regionálního rozvoje, územního plánování

Více

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011) půdy. půdy. půdy.

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011) půdy. půdy. půdy. Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Vymezený koridor pro silnici II. třídy (ZÚR, ÚAP, část A, jev č. 91, 117) NE

Vymezený koridor pro silnici II. třídy (ZÚR, ÚAP, část A, jev č. 91, 117) NE Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU DUŠNÍKY

ÚZEMNÍHO PLÁNU DUŠNÍKY ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU DUŠNÍKY VYHODNOCENÍ VLIVŮ NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ (Ve smyslu 18, resp. 50 zákona č.183/2006 Sb., v rozsahu přílohy č.5 vyhlášky č.500/2006sb.) POŘIZOVATEL:

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Lanškroun AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí

Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Lanškroun AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Lanškroun AKTUALIZACE 2012 Část C Textová část vyhodnocení obcí Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum

Více

Litvínovice. Vybavenost obce Knihovna Základní škola Mateřská škola Obchod Hřiště Tělocvična

Litvínovice. Vybavenost obce Knihovna Základní škola Mateřská škola Obchod Hřiště Tělocvična Litvínovice Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce

Více

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Neštěmice

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Neštěmice Stránka č. 1 z 5 Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Neštěmice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně

Více

Hornice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Hornice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Hornice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

Veltrusy Kralupy nad Vltavou

Veltrusy Kralupy nad Vltavou Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Křepice. nspozus - Plocha pro suchou vodní nádrž zasahuje do zastavěného území

Křepice. nspozus - Plocha pro suchou vodní nádrž zasahuje do zastavěného území Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Jakubov u Moravských Budějovic - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Jakubov u Moravských Budějovic - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Jakubov u Moravských Budějovic - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace

Více

ssd+rks - Dálnice křižuje regionální biokoridor

ssd+rks - Dálnice křižuje regionální biokoridor Velké Němčice Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

Láz - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Láz - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Láz - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Doksany

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Doksany Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Doksany zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

OBCE KRYŠTOFOVY HAMRY

OBCE KRYŠTOFOVY HAMRY II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE KRYŠTOFOVY HAMRY POŘIZOVATEL A ZPRACOVATEL: Městský úřad Kadaň Odbor regionálního rozvoje, územního

Více

OBCE LOUČNÁ POD KLÍNOVCEM

OBCE LOUČNÁ POD KLÍNOVCEM II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE LOUČNÁ POD KLÍNOVCEM POŘIZOVATEL A ZPRACOVATEL: Městský úřad Kadaň Odbor regionálního rozvoje, územního

Více

II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE MAŠŤOV

II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE MAŠŤOV II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE MAŠŤOV POŘIZOVATEL A ZPRACOVATEL: Městský úřad Kadaň Odbor regionálního rozvoje, územního plánování

Více

Dasný. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Knihovna Hřiště Obchod Mateřská škola Autokemp

Dasný. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Knihovna Hřiště Obchod Mateřská škola Autokemp Dasný Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Lomy - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Lomy - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Lomy - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

Kralupy nad Vltavou Kralupy nad Vltavou

Kralupy nad Vltavou Kralupy nad Vltavou Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 4. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Pacov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Klobouky u Brna. nzpolos - Zastavitelná plocha zasahuje do výhradního bilancovaného ložiska nerostných surovin

Klobouky u Brna. nzpolos - Zastavitelná plocha zasahuje do výhradního bilancovaného ložiska nerostných surovin Klobouky u Brna Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

PROCES. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o

PROCES. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o PROCES 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území pro správní obvod obce s rozšířenou působností Jindřichův Hradec AKTUALIZACE 2012 Část D Vyhodnocení změn RURÚ Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum

Více

Blatnice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Blatnice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Blatnice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň 2012. Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE PERŠTEJN

II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň 2012. Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE PERŠTEJN II. úplná aktualizace Územně analytických podkladů ORP Kadaň 2012 Rozbor udržitelného rozvoje území OBCE PERŠTEJN POŘIZOVATEL A ZPRACOVATEL: Městský úřad Kadaň Odbor regionálního rozvoje, územního plánování

Více

Újezd. ss2/zus - Silnice II. třídy zatěžuje zastavěné území sse/zus - Stará ekologická zátěž zatěžuje zastavěné území

Újezd. ss2/zus - Silnice II. třídy zatěžuje zastavěné území sse/zus - Stará ekologická zátěž zatěžuje zastavěné území Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více