Aktiv sekretářů a předsedů STK OFS , hotel Panorama Teplice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktiv sekretářů a předsedů STK OFS. 30.10.2014, hotel Panorama Teplice"

Transkript

1 Aktiv sekretářů a předsedů STK OFS , hotel Panorama Teplice

2 VV FAČR schválil Složení realizačních týmů všech mládežnických reprezentací (včetně žen) Pavel Hoftych Pavel Malura (reprezentace U20 a U18) Michal Petrouš Aleš Čvančara (reprezentace U19 a U16) Václav Černý Petr Janoušek (reprezentace U17 a U15) Novelizaci Směrnice FAČR upravující střídavý start talentovaných hráčů pro soutěžní ročník 2014/15 Navržené změny a doplňky v Pravidlech fotbalu s platností od 3.6. a účinností od Změnu v organizační struktuře sekretariátu FAČR zřízení úseku rozhodčích v odd. TOP soutěží (Miroslav Tulinger manažer a vedoucí úseku a Patrik Filípek administrátor) Rozdělení přeplatku na účtu členství z let a to na projekt podporující nábory mladých fotbalistů a uložil realizovat projekt Snížení počtu členů KR ŘK M z 8 na 7 osob, dále odvolání Radka Rabušiceho a Petra Kašného z a jmenování Radka Seidla do KR ŘK M

3 VV FAČR schválil Změnu osoby ve funkci revizora Nadačního fondu mládežnického fotbalu Jan Pauly namísto Petra Doležala a se změnou funkčního období členů správní rady Nadačního fondu mládežnického fotbalu, a to prodloužení ze dvou let na 4 roky Kontrolní mechanismus FAČR na SCM a SpSM na sezonu 2014/2015 Loterie a) princip rozdělení zdrojů z loterií obdržených od ČOV - Po odečtení speciálních projektů schválených VV FAČR připadne 1/3 zdrojů pro KFS b) projekt Můj 1. gól c) rozdělení finančních prostředků na KFS - Paušálně ,- Kč pro každý KFS (14x) celkem ,- Kč (nutnost založení Nadačních fondů) 1. splátka ve výši ,- Kč - Materiální vybavení ,- Kč Každý KFS (14x) obdrží 15x set č. 1 (slalomové tyče, agility žebříky, mety, postava-zeď) a 15x set č. 2 (slalomové tyče na UT, agility žebříky, mety, postava-zeď, balanční deska)

4 VV FAČR aktuální témata Poslední pracovní porada sekretářů proběhla dne Termín VH FAČR se hledá 6. či , od 10 hod., Brno Dovolba za Františka Hrdličku (člen VV FAČR za ligu) Novelizace Stanov Přicházejí VH OFS ( ) a VH KFS ( ) Možnost pro VH OFS změnit klíč k rozdělování vypočítaného podílu z dotace ze zdrojů za členství Nové složení LPO FAČR (ředitel JUDr. Jan Pauly, zástupce ředitele Mgr. Martin Galáž, Martin Říha) UEFA Certifikace in Football Management národní edice FAČR bude pořadatelem od září 2015 (Praha, až 25 účastníků kurzu, 9 měsíců studia, 3x dvoudenní semináře a 6x čtyřdenní e-learning)

5 Struktura použití členských příspěvků Současný VV FAČR doporučuje 16. ŘVH schválit pro nadcházející rok 2015 stejné zásady pro určení výše, struktury a způsobu použití členských příspěvků jako tomu bylo v tomto roce 2014, s tím že Valné hromady OFS mají možnost svým usnesením změnit klíč k rozdělování vypočítaného podílu z dotace. O tomto rozhodnutí musí OFS informovat FAČR nejpozději do

6 VV FAČR aktuální témata Rekodifikace veškerých předpisů FAČR 1) Návrh předpisů (první čtení) předložen na VV FAČR (termín ) 2) Zveřejnění předpisů k připomínkám fotbalovému hnutí (termín pro připomínky do ) 3) Schválení nových předpisů VV FAČR (termín ) Novelizace Stanov FAČR 1) Předložení návrhu Stanov FAČR (termín ) 2) Zveřejnění návrhu Stanov k připomínkám fotbalovému hnutí (termín pro připomínky do ) 3) Schválení návrhu Stanov FAČR VV FAČR (termín ) 4) Předložení Stanov FAČR na VH FAČR

7

8 Členství ve FAČR v číslech Počet členů k : členů Počet členů k : členů Počet členů k : členů (rozhodný den pro dělení finančních zdrojů roku 2014) Počet členů k : členů Počet členů k : členů (celkový současný stav)

9 Struktura použití členských příspěvků Fotbalové asociace České republiky Členství FAČR a bonusový program

10 k Struktura použití ČP v roce 2014 ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY DĚLENÍ FAČR 20 % Poskytnutí bonusového programu slev (1700+ subjektů) členům FAČR Kluby 80 % Rozdělení klubům hrajících soutěže OFS a KFS e-shopy Kamenné obchody Rozdělení 80% ČP + 20 mil. Kč dotace MŠMT

11 Struktura použití ČP v roce 2014 k Finanční zdroje pro kluby ,- Kč Podíl státní dotace ,- Kč Částku na člena 87,- Kč Kluby čerpají částku na OFS 80 % podíl členských příspěvků ,- Kč Částku na člena 138,- Kč Kluby obdrží částku přímo z OFS Celkem 225,- Kč (platí při počtu členů, tzn členů FAČR na okresní a krajské úrovni)

12 Výhody členství ve FAČR pro rok 2014 od Člen FAČR získá Členskou kartu (bonusový program slev) Každý člen FAČR Částku cca 225,- Kč (platí při počtu členů , tzn členů FAČR na okresní a krajské úrovni) Každý člen klubu hrající soutěže KFS, OFS (za člena částku obdrží jeho klub)

13 k Struktura použití ČP v roce 2014 Projekt členství Finanční zdroje pro kluby DOPLATEK Podíl státní dotace 0,- Kč 80 % podíl členských příspěvků vybraných od Částku na člena cca? Kč Každý člen klubu hrající soutěže KFS, OFS (za člena částku obdrží jeho klub)

14 Rozdělení finančních zdrojů FAČR 2014 Dělení členských příspěvků a státních dotací dle členské základny ,- Kč ( ,- Kč z ČP ,- Kč dotace) kluby regionálních a okresních soutěží a kluby pracující s mládeží ,- Kč KFS obdržely pro své kluby ,- Kč ze státních dotací P IV ,- Kč KFS obdržely pro své kluby ,- Kč na Zelený trávník = celkem FAČR rozdělil dle nové členské evidence v roce ,- Kč oproti částce ,- Kč v roce 2013 a ,- Kč, kterou skrz systém členství rozdělil v roce ,- Kč OFS obdržely částku ,- Kč ze státních dotací Program V. rozdělenu oproti minulému roku nově dle soutěží Transparentní, efektivní a spravedlivé dělení finančních zdrojů!

15 Dělení státních dotací (MŠMT) 2014 Program V Organizace sportu - Sportovní činnost a pořádání soutěží Dělení státní dotace dle rozhodnutí VV FAČR 1. Rozvoj mládeže klubů Gambrinus ligy (16/ ,- Kč) ,- Kč 2. Rozvoj mládeže klubů FNL (16/ ,- Kč) ,- Kč 3. Rozvoj mládeže klubů ČFL (18/ ,- Kč) ,- Kč 3. Rozvoj mládeže klubů MSFL (16/ ,- Kč) ,- Kč 4. Rozvoj mládeže klubů divizí (80/65.000,- Kč) ,- Kč 5. Organizace fotbalu (zajištění chodu FAČR, OFS a KFS) ,- Kč OFS ,- Kč (76 x paušálně ,- Kč) ,- Kč (částka bude rozdělena dle počtu utkání) KFS ,- Kč (13 x paušálně ,- Kč) PFS ,- Kč (Praha nemá OFS) 6. Členství (kluby v soutěžích OFS, KFS) ,- Kč 7. Ostatní projekty (dle rozdělení předsedy a VV FAČR) ,- Kč

16 INFORMAČNÍ SYSTÉM FAČR_Jiří Helcl Porada sekretářů KFS

17 Co je Informační systém FAČR Komplexní systém pro správu administrativy v rámci FAČR registrace, soutěže, prezentace (web), sekretariát, marketing Základ IS = dobře postavená databáze (subjekty, osoby, akce)

18 Jednotlivé moduly aplikace koncový uživatel: Interní část registrace.fotbal.cz o přístup pro jednotlivé organizační složky (OFS, KFS) a zaměstnance FAČR o Registrace o Členství o Správa soutěží (náhrada VSF) Externí část is.fotbal.cz o přístup do veřejné databáze (registrace hráčů, členů, výsledkový servis) o přístup pro registrovanou odbornou veřejnost (administrátor klubu, rozhodčí, hráč, člen komise)

19 Realizované moduly vyřešeno i z pohledu legislativy FAČR: - Registrace hráčů, klubů (interní část) - Registrace členů (on-line verze) - Veřejná databáze hráčů, klubů is.fotbal.cz Připravované moduly nutná revize předpisů FAČR: - On-line registrace hráčů (přestupy, hostování, střídavé starty) - Správa soutěží (VSF) o El. zápis o utkání o Sběrná fakturace (nastavení poplatků) o DK, STK nastavení optimálních trestů

20 Jak v praxi: 1) Registrace administrátora klubu 2) Registrace hráčů do IS FAČR fotografie (administrátor klubu) 3) On-line registrace, přestup, hostování 4) Registrace řídících složek (sekretáři Liga, ŘK, KFS a OFS, rozhodčí, členové DK a STK) 5) On-line zápis o utkání

21 Jak v praxi: 1) Registrace administrátora klubu spuštěno (2300/3500 klubů do ) Administrátor klubu je odpovědná osoba pověřená jednat za daný klub v prostředí IS FAČR. Plnou odpovědnost za administrátora nese klub. - Informační kampaň - Motivace klubu Nutné předpoklady: - Administrátor je osoba znalá základní práce na PC!! - Vyplněná žádost potvrzená st. zástupcem klubu (ke stažení PODATELNA na is.fotbal.cz) - Platné členství pověřeného administrátora zřízené prostřednictvím žádajícího klubu - Přístup pověřeného administrátora k osobní ové schránce - Schválení žádosti místem centrální registrace FAČR (po schválení žádosti obdrží žadatel přístupové údaje do IS FAČR na uvedenou jedinečnou mailovou adresu)

22 Jak v praxi: 2) Registrace hráčů do IS FAČR nahrání fotografie (do ) U všech hráčů mateřského klubu prostřednictvím administrátora. - Informační kampaň - Motivace klubu Nutné předpoklady: - Administrátor klubu - Platné členství hráče - Odpovídající fotografie (formát/věk) - Schválení centrální registrací FAČR Možnost systémově donutit klub k aktualizaci fotografie (žák dorostenec muž)

23 Jak v praxi: 3) On-line registrace, přestup, hostování, střídavý start - Zrušení RP hráče (výrazná časová, logistická i finanční úspora) - Nulová možnost pro podvody (víme KDO a KDY, definice přímé odpovědnost) - Časově neomezená možnost daného úkonu (7/24) - Nastavení sběrné fakturace (měsíční fakturace zpoplatněných procesů na klub) - Optimálně nastavený ceník Nutné předpoklady: - Všechny tři zúčastněné složky aktivní v IS FAČR (KLUB 1, KLUB 2, hráč) - Splnění podmínek pro daný úkon v rámci legislativy (všechny procesy probíhají na pozadí IS není nutné schvalovací procedura centrální registrací FAČR mimo profesionálů a vyjímek) - U prvoregistrace jen nutná formální kontrola fotografie místem centrální registrace FAČR

24 Aktivita stávajícího hráče (hostování, přestup, střídavý start): Karta hráče Databáze IS Klub A Klub B - Souhlas hráče (zák. zástupce) - Potvrzuje podmínky ze strany FAČR - Schválí - Zamítne - Platné členství - FOTO - Leg. podmínky Přestup Hostování Stř. start Po schválení klubem B je celý proces daného požadavku ukončen. Vše probíhá pouze na pozadí IS bez nutnosti zásahu administrace FAČR.

25 Aktivita člena FAČR (prvoregistrace): Karta osoby Databáze IS Klub A Centrální registrace FAČR - Souhlas hráče (zák. zástupce) - FOTO - Potvrzuje podmínky ze strany FAČR - Formální schválení FOTO - Zamítnutí FOTO - Platné členství - Leg. podmínky Registrovat jako hráče Po schválení fotografie centrální registrací je celý proces daného požadavku ukončen. Vše probíhá pouze na pozadí IS nutné jen standartní schvalovací proces fotografie.

26 Jak v praxi: 4) Registrace řídících složek - Přechod na nový systém z VSF - Správa soutěží v novém pracovním prostředí a pod jednou centrální databází - Zařazen nový prvek rozhodčí v IS FAČR Nutné předpoklady: - Členství ve FAČR - Písemné pověření řídícího orgánu žádost o přístup v rámci dané pozice

27 Jak v praxi: 5) On-line zápis o utkání - Intenzivní zaškolení klubů - Výsledkový servis - Podrobné statistiky k využití pro legislativní řešení některých problémových aspektů (např. volný hráč) - Eliminace možnosti neoprávněného startu (do zápisu lze nasadit jen hráče, který splní předpoklady k nastoupení do utkání) Nutné předpoklady: - Technické vybavení klubu v místě utkání (NB, internet) - Administrátor klubu - Registrovaní hráči klubu v IS FAČR - fotografie

28 Zápis o utkání Klub domácí Klub hosté Rozhodčí Zápis o utkání Is.fotbal.cz Řídící orgán soutěže 1. Řídící orgán soutěže nominuje rozhodčí a delegáty na zápas 2. Otevření zápisu pro kluby v IS 48 hodin před zápasem 3. Kluby doplní potřebné údaje a předpokládanou sestavu 4. V čase začátku utkání se pro kluby zápis uzavře 5. Případné nedostatky doplní před začátkem utkání rozhodčí 6. V průběhu zápasu i po jeho ukončení může zápis editovat pouze rozhodčí zápasu (vstřelené branky, udělené tresty atd..) 7. Po uložení a odeslání zápisu mají kluby možnost podat proti zápisu protest do 5 hodin po uzavření zápisu rozhodčím 8. Pokud není podán protest, zápis se po dané lhůtě uzavírá a stává se oficiálním zápisem o utkání 9. Pokud jsou v zápise uvedené tresty či podněty k dalšímu řízení, zůstává zápis automaticky otevřen pro jednání STK

29 Implementace kluby: Zápis o utkání - Direktivně od Vybavení HW internet a NB kluby - Zaškolení uživatelů video návody On-line registrace - Problematika registračních průkazů (plast, stávající karta vs. bez registračního průkazu) - Zrušení RP - Zavedení aktuální soupisky hráčů s identifikací všech hráčů týmu - Úspora min. 2 mil. Kč/rok na FAČR jen za spotřební materiál - Nastavení exemplárních sankcí při neoprávněném startu (až vyloučení ze soutěže) Odpovědnost za administrativu v rámci IS FAČR nese vždy KLUB ne fyzická osoba (např. administrátor klubu). Po kompletní implementaci do všech výkonnostních kategorií je nutné uvažovat o tzv. výjimečných případech selhání techniky, rozhodčí laik - bez kompetence přístupu do dané části IS atd.

30 Jak v praxi: Bez registračního průkazu hráče: Za předpokladu splnění všech povinností klubu pro fungování v prostředí IS FAČR je od osobní identifikace hráče pomocí registračního průkazu nadbytečná. - Potřebné údaje o hráčích v IS (foto, stav, příslušnost ke klubu) - Nulová možnost podvodů (kompletní historie jednotlivých operací, fotografií, časové razítka atd..) - Výrazná úspora - Servis pro kluby Identifikace hráče při utkání: - Klub je povinen před každým utkáním předložit rozhodčímu aktuální soupisku hráčů (tisková sestava z IS FAČR) - Sestava obsahuje všechny náležitosti vyplívající z legislativy FAČR Praxe: - Jméno a příjmení, fotografii, ID, stav hráče (klubová příslušnost, termíny hostování..) - Verzi dokumentu a systémové časové razítko tisku - Jméno uživatele tisku dokumentu Administrátor klubu si na začátku sezóny vytiskne kompletní soupisku požadovaného týmu a předkládá jí ke každému zápasu do doby, než nastane změna stavu v registraci hráčů.

Regionální komise (Praha, )

Regionální komise (Praha, ) Regionální komise (Praha, 20.11.2014) Aktiv předsedů OFS a KFS Nymburk, 21.2.2014 REGIONÁLNÍ KOMISE 20.11.2014 program 1. Aktuální informace FAČR (GS) 2. Ekonomické informace (p. Kabelka) 3. Nové webové

Více

ROK 2015 BUDE VE ZNAMENÍ (R)EVOLUCI V EVIDENCI A ORGANIZACI FOTBALOVÝCH KLUBŮ A SOUTĚŽÍ

ROK 2015 BUDE VE ZNAMENÍ (R)EVOLUCI V EVIDENCI A ORGANIZACI FOTBALOVÝCH KLUBŮ A SOUTĚŽÍ ROK 2015 BUDE VE ZNAMENÍ (R)EVOLUCI V EVIDENCI A ORGANIZACI FOTBALOVÝCH KLUBŮ A SOUTĚŽÍ Miroslav Sedlmaier- sekretář OFS Klatovy Dne 8.12. 2014 se v Praze sešel na svém pravidelném zasedání Výkonný výbor

Více

nová cesta k vítězství!

nová cesta k vítězství! nová cesta k vítězství! FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE nutné aktivity KLUBŮ 1) Administrátor KLUBU člen FAČR, delegován klubem za účelem jednat za klubu v prostředí IS - 3 úrovně práv klubového administrátora další

Více

nová cesta k vítězství!

nová cesta k vítězství! nová cesta k vítězství! FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE nová cesta k vítězství! Kompletní elektronizace fotbalových agend od 1.7.2015: Management soutěží (on-line zápis) On-line registrace hráčů (klubů a členů) Elektronické

Více

Setkání ORK FAČR s předsedy ORK KFS Hradec Králové, 14.9.2012

Setkání ORK FAČR s předsedy ORK KFS Hradec Králové, 14.9.2012 Setkání ORK FAČR s předsedy ORK KFS Hradec Králové, 14.9.2012 ČLENSTVÍ VE FAČR a struktura dělení členských příspěvků Členství a struktura dělení ČP Na 13. řádné valné hromadě FAČR byly přijaty nové stanovy,

Více

17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků

17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků 17. ŘVH FAČR Praha, 5.6.2015 Struktura použití členských příspěvků Členství ve FAČR v číslech Počet členů k 31.12.2012: 280.810 členů Počet členů k 31.12.2013: 291.873 členů Počet členů k 31.12.2014: 308.972

Více

nová cesta k vítězství!

nová cesta k vítězství! nová cesta k vítězství! FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE nová cesta k vítězství! Kompletní elektronizace fotbalových agend od 1.7.2015: Management soutěží (on-line zápis) On-line registrace hráčů (klubů a členů) Elektronické

Více

ČLENSTVÍ VE FAČR a struktura dělení členských příspěvků

ČLENSTVÍ VE FAČR a struktura dělení členských příspěvků ČLENSTVÍ VE FAČR a struktura dělení členských příspěvků Členství a struktura dělení ČP Na 13. řádné valné hromadě FAČR byly přijaty nové stanovy, které jsou platné s účinností od data přijetí, tedy od

Více

18. ŘVH FAČR Brno, Struktura použití členských příspěvků

18. ŘVH FAČR Brno, Struktura použití členských příspěvků 18. ŘVH FAČR Brno, 20.5.2016 Struktura použití členských příspěvků Členství ve FAČR v číslech Počet členů k 31.12.2012: 280.810 členů Počet členů k 31.12.2013: 291.873 členů Počet členů k 31.12.2014: 308.972

Více

Prováděcí směrnice k ustanovení Článku 3, odst. 3) Stanov FAČR. Článek 1 Předmět úpravy

Prováděcí směrnice k ustanovení Článku 3, odst. 3) Stanov FAČR. Článek 1 Předmět úpravy Prováděcí směrnice k ustanovení Článku 3, odst. 3) Stanov FAČR Článek 1 Předmět úpravy Stanovy FAČR ve článku 3, odst. 3 stanovují okruh osob, jejichž působení ve FAČR a v ní organizovaných soutěžích je

Více

Struktura použití členských příspěvků

Struktura použití členských příspěvků 18. 19. ŘVH ŘVH FAČR FAČR Brno, Praha, 20.5.2016 2.6.2017 Struktura použití členských příspěvků Členství ve FAČR v číslech Počet členů k 31.12.2012: 280.810 členů Počet členů k 31.12.2013: 291.873 členů

Více

Co fotbal znamená pro nás?

Co fotbal znamená pro nás? Co fotbal znamená pro nás? Fotbalová asociace České republiky Jeden z největších spolků v ČR se současnými 329.330 členy Účelem FAČR je organizování fotbalu komplexní rozvoj a propagace fotbalu v ČR podpora

Více

PORADA SEKRETÁŘŮ 2.10.2014 program. Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha, 22.1.2016)

PORADA SEKRETÁŘŮ 2.10.2014 program. Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha, 22.1.2016) PORADA SEKRETÁŘŮ 2.10.2014 program Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha, 22.1.2016) Porada sekretářů KFS Uherský Brod, 2.10.2014 Usnesení VV FAČR Aktiv předsedů OFS a KFS Praha, 22.1.2016 Aktuality FAČR 1.

Více

pod bodem programu č. 15

pod bodem programu č. 15 Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19. ŘVH FAČR pod bodem programu č. 15 v návaznosti na rozhodnutí MŠMT a rozhodnutí o souvisejících otázkách Usnesení přijaté na 19. ŘVH FAČR pod bodem programu

Více

Zpráva o výsledcích hospodaření FAČR a schválení zásad pro rozdělování společných zdrojů FAČR. (21. ŘVH FAČR, bod programu č. 9)

Zpráva o výsledcích hospodaření FAČR a schválení zásad pro rozdělování společných zdrojů FAČR. (21. ŘVH FAČR, bod programu č. 9) Zpráva o výsledcích hospodaření FAČR a schválení zásad pro rozdělování společných zdrojů FAČR (21. ŘVH FAČR, bod programu č. 9) HOSPODAŘENÍ FAČR v roce 2018 Výrok auditora k účetní závěrce FAČR roku 2018

Více

Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností. (19. ŘVH FAČR, bod programu č. 8)

Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností. (19. ŘVH FAČR, bod programu č. 8) Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností (19. ŘVH FAČR, bod programu č. 8) Zdroje financování FAČR FINANCE FAČR vývoj příjmů letech 2014 až 2016 (v Kč) 1 000 000 000 980 286 168 900 000

Více

GRASSROOTS ODDĚLENÍ KOMISE MLÁDEŽE

GRASSROOTS ODDĚLENÍ KOMISE MLÁDEŽE GRASSROOTS ODDĚLENÍ KOMISE MLÁDEŽE Zdeněk Psotka, Otakar Mestek Aktiv KFS a OFS, Praha 22. 1. 2016 KOMISE MLÁDEŽE Cíle => kvalita + kvantita Klíčová role v Grassroots oddělení optimalizace systému (výběry,

Více

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 13.5 2013 nejpozději do 11:00 hod., hřiště TJ Spartak Hluk. V kabině bude připraveno,

Více

1. ÚVOD 2. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Ekonomická směrnice České boxerské asociace

1. ÚVOD 2. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Ekonomická směrnice České boxerské asociace 1. ÚVOD Ekonomická směrnice České boxerské asociace (dále jen ES) vychází ze znění platných zákonů a je závazným dokumentem, který stanoví pravidla hospodaření s finančními prostředky v působnosti ČBA

Více

Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností. (18. ŘVH FAČR, bod programu č. 8)

Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností. (18. ŘVH FAČR, bod programu č. 8) Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností (18. ŘVH FAČR, bod programu č. 8) Financování sportu v zemích EU Zdroj: Analýza financování sportu, KPMG Financování sportu v ČR FINANCOVÁNÍ SPORTU

Více

TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha

TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 19. 5. 2015 nejpozději do 11:00 hod., stadion SK Motorlet

Více

FUTSAL SÁLOVÝ FOTBAL PŘESTUPNÍ ŘÁD

FUTSAL SÁLOVÝ FOTBAL PŘESTUPNÍ ŘÁD FUTSAL SÁLOVÝ FOTBAL PŘESTUPNÍ ŘÁD PŘESTUPNÍ ŘÁD Česká federace sálového fotbalu Futsal, o.s. (dále jen ČFSF) vydává PŘESTUPNÍ ŘÁD platný pro soutěže v sálovém fotbalu futsalu pořádané v rámci ČFSF s platností

Více

FUTSAL SÁLOVÝ FOTBAL REGISTRA NÍ

FUTSAL SÁLOVÝ FOTBAL REGISTRA NÍ FUTSAL SÁLOVÝ FOTBAL REGISTRAČNÍ ŘÁD Česká federace sálového fotbalu Futsal, o.s. (dále jen ČFSF) vydává REGISTRAČNÍ ŘÁD platný pro soutěže pořádané v rámci ČFSF s platností od 1. 9. 2010. REGISTRAČNÍ

Více

REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 4. Změny v registraci členů, hráčů, klubů a družstev schvaluje příslušná matriční komise (dále jen MK).

REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 4. Změny v registraci členů, hráčů, klubů a družstev schvaluje příslušná matriční komise (dále jen MK). REGISTRAČNÍ ŘÁD Česká federace sálového fotbalu Futsal, o.s. (dále jen ČFSF) vydává tento REGISTRAČNÍ ŘÁD, platný pro soutěže v sálovém fotbalu futsalu pořádané v rámci ČFSF s platností od 20. 10. 2014.

Více

Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha )

Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha ) Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha 12. 4. 2017) Finance 2016 dotační programy Dotace MŠMT - Program II Účelové určení: sportovně talentovaná mládež sportovní centra mládeže, sportovní střediska 60 000 000

Více

LETNÍ AKTIV KLUBŮ. 3.7.2015 Ústí nad Labem OFS ÚSTÍ NAD LABEM

LETNÍ AKTIV KLUBŮ. 3.7.2015 Ústí nad Labem OFS ÚSTÍ NAD LABEM LETNÍ AKTIV KLUBŮ 3.7.2015 Ústí nad Labem OFS ÚSTÍ NAD LABEM LETNÍ AKTIV KLUBŮ OFS ÚSTÍ NAD LABEM 3.7.2015 Program: Prezence, administrativní a finanční náležitosti Zahájení Zpráva předsedy VV OFS Ústí

Více

Č E S K Ý K R A S O B R U S L A Ř S K Ý S V A Z, z. s. PRAHA R E G I S T R A Č N Í

Č E S K Ý K R A S O B R U S L A Ř S K Ý S V A Z, z. s. PRAHA R E G I S T R A Č N Í Č E S K Ý K R A S O B R U S L A Ř S K Ý S V A Z, z. s. PRAHA R E G I S T R A Č N Í Ř Á D Platnost od 20. 5. 2017 Účinnost od 1. 5. 2018 HLAVA I. Úvodní ustanovení Článek 1 1. stanoví pravidla registrace

Více

Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností. (20. ŘVH FAČR, bod programu č. 8)

Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností. (20. ŘVH FAČR, bod programu č. 8) Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností (20. ŘVH FAČR, bod programu č. 8) Hospodaření FAČR v roce 2017 Výrok auditora k účetní závěrce FAČR roku 2017 Provedli jsme audit přiložené účetní

Více

REGISTRAČNÍ ŘÁD HOKEJBALU

REGISTRAČNÍ ŘÁD HOKEJBALU REGISTRAČNÍ ŘÁD HOKEJBALU 2015 Článek 1 Základní ustanovení 1. Start v soutěžích ČMSHb se umožňuje pouze hráči, který je registrován podle tohoto řádu. 2. Registrací se rozumí záznam hráče v IS ČMSHb,

Více

Oddělení IT ČMFS. Aktiv KFS,OFS Nymburk 2011. Jiří Helcl ředitel oddělení IT ČMFS Prezentace IT ČMFS (Informační systém)

Oddělení IT ČMFS. Aktiv KFS,OFS Nymburk 2011. Jiří Helcl ředitel oddělení IT ČMFS Prezentace IT ČMFS (Informační systém) Oddělení IT ČMFS Aktiv KFS,OFS Nymburk 2011 Jiří Helcl ředitel oddělení IT ČMFS Prezentace IT ČMFS (Informační systém) Aktiv KFS,OFS Nymburk 2011 Oddělení IT ČMFS Struktura oddělení Projekty IT 2010/2011

Více

Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem

Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem Důležité informace: 1) Rozhodčí a delegáty registruje do IS FAČR komise rozhodčích řídícího orgánu soutěže na základě zařazení na listinu rozhodčích/delegátů

Více

Registrační řád. Svazu zápasu České republiky

Registrační řád. Svazu zápasu České republiky Registrační řád Svazu zápasu České republiky Registrační řád Svazu zápasu České republiky (dále jen RŘ ) stanoví podmínky a způsob, jakým se zajišťuje příslušnost ke Svazu zápasu ČR. Všichni členové SZČR,

Více

ČESKÝ KRASOBRUSLAŘSKÝ SVAZ, z.s. PRAHA R E G I S T R A Č N Í Ř Á D

ČESKÝ KRASOBRUSLAŘSKÝ SVAZ, z.s. PRAHA R E G I S T R A Č N Í Ř Á D ČESKÝ KRASOBRUSLAŘSKÝ SVAZ, z.s. PRAHA R E G I S T R A Č N Í Ř Á D Platnost od 16. 5. 2015 HLAVA I. Úvodní ustanovení Článek 1 1. Registračním řádem jsou stanovena pravidla registrace v Českém krasobruslařském

Více

Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018

Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018 Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018 VH FAČR 2018 Problematika financování FAČR 2018 Zpráva o hospodaření FAČR a jejích dceřiných společností (20. ŘVH FAČR, bod programu č. 8) Problematika

Více

R E G I S T R A Č N Í

R E G I S T R A Č N Í R E G I S T R A Č N Í Ř Á D Registrační řád Svazu zápasu České republiky (dále jen RŘ ) stanoví podmínky a způsob, jakým se zajišťuje a prokazuje příslušnost ke Svazu zápasu ČR. Všichni členové SZČR, fyzické

Více

TECHNICKÁ KOMISE ČESKOMORAVSKÉHO SVAZU HOKEJBALU

TECHNICKÁ KOMISE ČESKOMORAVSKÉHO SVAZU HOKEJBALU ZÁKLADNÍ SPECIFIKACE INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ČMSHb PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ Registrační systém funkce vnitřního nástroje pro administrativní úkony uvnitř svazu elektronické registrace členů,vytvoření formulářů

Více

ČESKÝ BADMINTONOVÝ SVAZ REGISTRAČNÍ ŘÁD

ČESKÝ BADMINTONOVÝ SVAZ REGISTRAČNÍ ŘÁD 2003 HLAVA I. Základní ustanovení Článek 1. Soutěží Českého badmintonového svazu (dále jen ČBaS) se může zúčastnit jen osoba, která je řádně registrována podle tohoto řádu (dále jen RŘ). Registrací se

Více

VÝCHODISKA PRO NOVOU ÚPRAVU

VÝCHODISKA PRO NOVOU ÚPRAVU VÝCHODISKA PRO NOVOU ÚPRAVU vytvoření spravedlivéh o a motivačního prostředí vyrovnání se celosvětovým trendům stanovisko ÚOHS ke stávajícím předpisům splnění povinnosti vyplývající ze stanov FIFA a FAČR

Více

Registrační řád Svazu zápasu České republiky. Obsah. 1. Obecná ustanovení...2. 2. Registrační činnost...2. 3. Podklady pro registraci...

Registrační řád Svazu zápasu České republiky. Obsah. 1. Obecná ustanovení...2. 2. Registrační činnost...2. 3. Podklady pro registraci... Obsah 1. Obecná ustanovení...2 1.1. Účel registrace...2 1.2. Vyznačení činnosti v průkazu zápasu...2 1.3. Počet funkcí vykonávaných jednotlivcem...2 1.4. Registrace evidence...2 2. Registrační činnost...2

Více

HISTORIE A SOUČASNOST PFS

HISTORIE A SOUČASNOST PFS HISTORIE A SOUČASNOST PFS Založen v 70. letech minulého století Původně sdružoval nejen kluby současné Prahy, ale i Prahy západ a Prahy východ Působnost PFS odpovídá současnému státoprávnímu územnímu uspořádání

Více

VÝCHODISKA PRO NOVOU ÚPRAVU

VÝCHODISKA PRO NOVOU ÚPRAVU VÝCHODISKA PRO NOVOU ÚPRAVU vytvoření spravedlivého a motivačního prostředí vyrovnání se celosvětovým trendům stanovisko ÚOHS ke stávajícím předpisům splnění povinnosti vyplývající ze stanov FIFA a FAČR

Více

Zásady členství v Českém svazu házené

Zásady členství v Českém svazu házené Zásady členství v Českém svazu házené červenec 2016 1 Článek 1 Úvodní ustanovení a definice 1.1 Zásady členství v Českém svazu házené (dále jen ČSH ) jsou prováděcím předpisem upravujícím zásady členství

Více

Přestupní řád mimo klubů extraligy a I. ligy ()

Přestupní řád mimo klubů extraligy a I. ligy () Přestupní řád mimo klubů extraligy a I. ligy () Schválený výkonným výborem ČSLH dne 13.9.2007. OBSAH ČÁST I. Základní ustanovení ČÁST II. Náležitosti žádostí o přestup nebo hostování ČÁST III. Rozhodování

Více

B. EKONOMICKÁ OBLAST. Hospodaření sdružení se dělí do úseků s následujícím přidělením zodpovědnosti:

B. EKONOMICKÁ OBLAST. Hospodaření sdružení se dělí do úseků s následujícím přidělením zodpovědnosti: FUTSAL SÁ LO V Ý FO TB AL HOSPODÁŘSKÁ SMĚRNICE 1 Česká federace sálového fotbalu Futsal, o.s. (dále jen ČFSF) vydává HOSPODÁŘSKOU SMĚRNICI platnou pro soutěže pořádané v rámci ČFSF s platností od 1. 9.

Více

Zápis č.1/2019 z jednání Výkonného výboru středočeského KNS konaného dne 7. února 2019 v Osnici

Zápis č.1/2019 z jednání Výkonného výboru středočeského KNS konaného dne 7. února 2019 v Osnici Zápis č.1/2019 z jednání Výkonného výboru středočeského KNS konaného dne 7. února 2019 v Osnici Přítomni: p. Rackovský Peter, p. Jiří Beránek, p. Miloslav Vach, p. Michal Daněk, p. Michal Němec ( 100 %

Více

Propozice Mistrovství ČR ve futsalu FIFA - kategorie žen a navazujících soutěží v soutěžním ročníku

Propozice Mistrovství ČR ve futsalu FIFA - kategorie žen a navazujících soutěží v soutěžním ročníku Propozice Mistrovství ČR ve futsalu FIFA - kategorie žen a navazujících soutěží v soutěžním ročníku 2017-2018 Subkomise ženského futsalu Komise futsalu Fotbalové asociace České republiky vyhlašuje dvanáctý

Více

OFS Nymburk. aktiv klubů OFS

OFS Nymburk. aktiv klubů OFS info@ofsnymburk.cz www.ofsnymburk.cz aktiv klubů OFS 7.3.2018 Program aktivu: 18,30 zahájení aktivu 18,35 19,15 školení klubů soutěžní řád 19,15 19,25 přestávka 19,25 19,55 organizace soutěží v ročníku

Více

Směrnice na přidělování příspěvků na mládežnické akce z Nadačního fondu na podporu fotbalové mládeže Královéhradeckého kraje(dále jen NF)

Směrnice na přidělování příspěvků na mládežnické akce z Nadačního fondu na podporu fotbalové mládeže Královéhradeckého kraje(dále jen NF) Směrnice na přidělování příspěvků na mládežnické akce z Nadačního fondu na podporu fotbalové mládeže Královéhradeckého kraje(dále jen NF) ČLÁNEK I. Obecné zásady čerpání příspěvků 1. Žádosti o příspěvky

Více

PŘESTUPNÍ ŘÁD ČESKÝ SVAZ MUŽSKÉHO LAKROSU

PŘESTUPNÍ ŘÁD ČESKÝ SVAZ MUŽSKÉHO LAKROSU PŘESTUPNÍ ŘÁD ČESKÝ SVAZ MUŽSKÉHO LAKROSU prosinec 2016 Článek 1 Základní ustanovení 1.1 Tento přestupní řád stanovuje podmínky, za nichž se uskutečňují přestupy a hostování hráčů lakrosu v soutěžích pořádaných

Více

LICENČNÍ ŘÁD PRO ROZHODČÍ FOTBALU

LICENČNÍ ŘÁD PRO ROZHODČÍ FOTBALU LICENČNÍ ŘÁD PRO ROZHODČÍ FOTBALU článek 1 Licence rozhodčího fotbalu 1. Fotbalová utkání v rámci Fotbalové asociace České republiky (dále jen FAČR) může řídit pouze rozhodčí, kterému byla udělena licence

Více

Český svaz ledního hokeje. PŘESTUPNÍ ŘÁD mimo klubů extraligy a I. ligy

Český svaz ledního hokeje. PŘESTUPNÍ ŘÁD mimo klubů extraligy a I. ligy Český svaz ledního hokeje PŘESTUPNÍ ŘÁD mimo klubů extraligy a I. ligy Schváleno VV ČSLH dne 21.5.2009 ČÁST I. Základní ustanovení ČÁST II. Náležitosti žádostí o přestup nebo hostování ČÁST III. Rozhodování

Více

Zasedání Výkonného výboru OFS Přerov

Zasedání Výkonného výboru OFS Přerov Okresní fotbalový svaz Přerov IČ 01540319 Sídlo: Petřivalského 1,750 02 Přerov Tel./fax: 581 207 000 e-mail: ofs@raz-dva.cz www.ofsprerov.cz Bankovní spojení: 153451945/0300 Zasedání Výkonného výboru OFS

Více

Licenční systém klubů ÚKFS

Licenční systém klubů ÚKFS Licenční systém klubů ÚKFS Výkonný výbor ÚKFS Ústí nad Labem, 26.5.2017 S ohledem k zahájené diskusi ohledně reformy soutěží ÚKFS a na základě představení projektu licencí pro neprofesionální fotbal, prezentovaného

Více

PROGRAM VH. Jiří Kureš

PROGRAM VH. Jiří Kureš PROGRAM VH 1. Zahájení. 2. Volba předsedajícího. 3. Volba mandátové komise a jejího předsedy 4. Schválení programu jednání VH 5. Schválení jednacího řádu. 6. Volba návrhové komise a jejího předsedy. 7.

Více

SMĚRNICE O HOSPODAŘENÍ S FINANČNÍMI PROSTŘEDKY. Č e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e Praha 6, Zátopkova 100/2, P.O.

SMĚRNICE O HOSPODAŘENÍ S FINANČNÍMI PROSTŘEDKY. Č e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e Praha 6, Zátopkova 100/2, P.O. Č e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e 160 17 Praha 6, Zátopkova 100/2, P.O. BOX 40 tel./fax 242 429 260 e-mail: cgf@cstv.cz tel. 233 017 434 http://gymnastika.cstv.cz SMĚRNICE O HOSPODAŘENÍ S

Více

Český svaz ledního hokeje. PŘESTUPNÍ ŘÁD mimo klubů extraligy a I. ligy

Český svaz ledního hokeje. PŘESTUPNÍ ŘÁD mimo klubů extraligy a I. ligy Český svaz ledního hokeje PŘESTUPNÍ ŘÁD mimo klubů extraligy a I. ligy Schváleno konferencí ČSLH dne 21.6.2008 ČÁST I. Základní ustanovení ČÁST II. Náležitosti žádostí o přestup nebo hostování ČÁST III.

Více

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU)

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Obsah: I. Trenérsko-metodický úsek (TMU) II. Trenérství v ČATK 1. Povinnosti trenéra 2. Trenérské licence v oddílech 3. Udělení trenérské licence 4.

Více

ROZPISY POHÁRŮ DOSPĚLÝCH A ŽÁKŮ 58. ROČNÍK POHÁRU ÚSTECKÉHO KFS VE FOTBALE DOSPĚLÝCH 2018

ROZPISY POHÁRŮ DOSPĚLÝCH A ŽÁKŮ 58. ROČNÍK POHÁRU ÚSTECKÉHO KFS VE FOTBALE DOSPĚLÝCH 2018 PŘÍLOHA ČÍSLO 3 ROZPISY POHÁRŮ DOSPĚLÝCH A ŽÁKŮ 58. ROČNÍK POHÁRU ÚSTECKÉHO KFS VE FOTBALE DOSPĚLÝCH 2018 Článek 1 - Řízení soutěže Pohár ÚKFS ve fotbale dospělých doplňuje mistrovské soutěže dospělých

Více

ČESKÝ SVAZ AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU. Finanční řád. Platnost od

ČESKÝ SVAZ AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU. Finanční řád. Platnost od ČESKÝ SVAZ AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU Finanční řád Platnost od 13.12.2014 Záznam o změnách Orgán Datum Platnost změny od Změny RO 13.12.2014 13.12.2014 Zrušen bod sokolského navýšení poplatků 1. Právnický

Více

a) SAMOSTATNOSTI PROFESIONÁLNÍCH SOUTĚŽÍ b) NOVÉMU VYMEZENÍ PŮSOBNOSTI A ZPŮSOBU ROZHODOVÁNÍ SBORU ROZHODCŮ c) STANOV POBOČNÝCH SPOLKŮ

a) SAMOSTATNOSTI PROFESIONÁLNÍCH SOUTĚŽÍ b) NOVÉMU VYMEZENÍ PŮSOBNOSTI A ZPŮSOBU ROZHODOVÁNÍ SBORU ROZHODCŮ c) STANOV POBOČNÝCH SPOLKŮ I. II. III. a) SAMOSTATNOSTI PROFESIONÁLNÍCH SOUTĚŽÍ b) NOVÉMU VYMEZENÍ PŮSOBNOSTI A ZPŮSOBU ROZHODOVÁNÍ SBORU ROZHODCŮ c) STANOV POBOČNÝCH SPOLKŮ a) REAKCE NA SPOLKOVÉ POTŘEBY A NA ZATÍŽENÍ PŘEDPISŮ

Více

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV Schválené valnou hromadou dne 19. 5. 2009 HC Wikov Hronov o.s. je společenskou organizací s právní subjektivitou, která sdružuje aktivní hráče ledního hokeje a další sportovce

Více

Memoriál Vladimíra Betky výběry OFS, pásmo - východ ve dnech května 2018 sportovní areál HLUK

Memoriál Vladimíra Betky výběry OFS, pásmo - východ ve dnech května 2018 sportovní areál HLUK Memoriál Vladimíra Betky výběry OFS, pásmo - východ ve dnech 9. - 10. května 2018 sportovní areál HLUK Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: ve středu 9. 5. 2017 do 11:00 hod., hřiště TJ Spartak Hluk. V kabině

Více

STRATEGICKÝ PLÁN FAČR STO, GRASSROOTS

STRATEGICKÝ PLÁN FAČR STO, GRASSROOTS STRATEGICKÝ PLÁN FAČR 2016-2020 STO, GRASSROOTS Otakar Mestek 2. Národní Grassroots konference FAČR Nymburk, 18. 9. 2018 GROW 2020 STRATEGICKÝ PLÁN MARKETINGOVÁ A STRATEGICKÁ PODPORA ASOCIACÍ OD UEFA 2016

Více

ČESKÝ BADMINTONOVÝ SVAZ PŘESTUPNÍ ŘÁD

ČESKÝ BADMINTONOVÝ SVAZ PŘESTUPNÍ ŘÁD ČESKÝ BADMINTONOVÝ SVAZ PŘESTUPNÍ ŘÁD Praha květen 2014 1 HLAVA I. - Základní ustanovení. Článek 1. Každý hráč badmintonu, který je registrovaný u ČBaS, může požádat o hostování nebo o změnu registrace

Více

1. NÁRODNÍ GRASSROOTS KONFERENCE

1. NÁRODNÍ GRASSROOTS KONFERENCE 1. NÁRODNÍ GRASSROOTS KONFERENCE Otakar Mestek, Michal Blažej Seminář SCM a SpSM, Nymburk 21. 22. 11. 2016 GRASSROOTS KONFERENCE FAČR Viz UEFA Grassroots Workshop (Lublaň 2016) Vždy 1x za 2 roky, 1 národní

Více

PŘESTUPNÍ ŘÁD KAPITOLA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

PŘESTUPNÍ ŘÁD KAPITOLA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PŘESTUPNÍ ŘÁD Česká federace sálového fotbalu Futsal, o.s. (dále jen ČFSF) vydává PŘESTUPNÍ ŘÁD platný pro soutěže v sálovém fotbalu futsalu pořádané v rámci ČFSF s platností od 20. 10. 2014. KAPITOLA

Více

STRATEGICKÝ PLÁN GRASSROOTS ODDĚLENÍ

STRATEGICKÝ PLÁN GRASSROOTS ODDĚLENÍ STRATEGICKÝ PLÁN GRASSROOTS ODDĚLENÍ Michal Blažej 1. Krajská Grassroots konference GROW 2020 STRATEGICKÝ PLÁN Marketingová a strategická podpora asociací od UEFA Nezávislé posouzení image fotbalu, strategický

Více

STRATEGICKÝ PLÁN GRASSROOTS ODDĚLENÍ

STRATEGICKÝ PLÁN GRASSROOTS ODDĚLENÍ STRATEGICKÝ PLÁN GRASSROOTS ODDĚLENÍ Otakar Mestek, Michal Blažej Aktiv předsedů KFS a OFS, 12. 04. 2017 GROW 2020 STRATEGICKÝ PLÁN Marketingová a strategická podpora asociací od UEFA Nezávislé posouzení

Více

STATUT Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky

STATUT Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky STATUT Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky Preambule Odborný sportovní úsek je odborným orgánem Svazu lyžařů České republiky (SLČR) bez vlastní právní subjektivity. Odborný sportovní

Více

NÁVRH ZMĚN MATRIČNÍHO ŘÁDU pro valnou hromadu svolanou na 27. května 2015

NÁVRH ZMĚN MATRIČNÍHO ŘÁDU pro valnou hromadu svolanou na 27. května 2015 NÁVRH ZMĚN MATRIČNÍHO ŘÁDU pro valnou hromadu svolanou na 27. května 2015 Ondřej Surga, předseda legislativní komise 3. května 2015 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Matriční řád (dále MŘ) České rugbyové unie (dále

Více

ŘÁD TRENÉRŮ FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

ŘÁD TRENÉRŮ FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY ŘÁD TRENÉRŮ FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Základní ustanovení 1. Fotbalová asociace České republiky (dále FAČR ), jakožto spolek se širokou základnou členů, jejichž podstatnou

Více

Směrnice pro vytvoření členské evidence fyzických osob ve FAČR

Směrnice pro vytvoření členské evidence fyzických osob ve FAČR Směrnice pro vytvoření členské evidence fyzických osob ve FAČR Podle čl. 32 odst. 2 stanov FAČR končí dnem 30.6. 2012 členství fyzických osob nabyté podle předchozích stanov ČMFS příslušností ke členským

Více

Matriční řád ČSRU Úplné znění podle stavu ke dni 1. července 2015

Matriční řád ČSRU Úplné znění podle stavu ke dni 1. července 2015 Matriční řád ČSRU schválený valnou hromadou dne 28. dubna 2004 změněný valnou hromadou dne 3. dubna 2011 změněný valnou hromadou dne 19. května 2012 změněný valnou hromadou dne 27. května 2015 Vyhotovil

Více

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD FOTBALOVÉ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY I. SPISOVÝ ŘÁD Článek 1 Účel Účelem spisového řádu Fotbalové asociace České republiky je stanovit zásady nakládání s písemnostmi ve FAČR tak,

Více

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 Karviná 20. 05. 2014 PROPOZICE Mistrovství ČR starších žáků pro soutěžní ročník 2013/2014 (Finálový turnaj žákovské ligy) 1. Pořadatel: z pověření ČSH oddíl

Více

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Praha 6 Břevnov, Bělohorská 19 Registračně matriční komise. Z Á P I S č. 03/2017

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Praha 6 Břevnov, Bělohorská 19 Registračně matriční komise. Z Á P I S č. 03/2017 Z Á P I S č. 03/2017 ze 3. zasedání RMK ČVS konaného dne 6. prosince 2017 v Praze Přítomni - členové: Martin Drobný, Ing. Jaroslav Háza, Václav Nidrle, Ing. Jan Přib a Vladimír Tabara - omluven: Tomáš

Více

Vnitřní směrnice Českého svazu ledního hokeje z.s. č upravující. licence rozhodčích

Vnitřní směrnice Českého svazu ledního hokeje z.s. č upravující. licence rozhodčích Vnitřní směrnice Českého svazu ledního hokeje z.s. č. 100 upravující licence rozhodčích 1. Základní ustanovení Směrnice stanovuje druhy licencí přiznávaných rozhodčím Českým svazem ledního hokeje z.s.

Více

Okresní fotbalový svaz PÍSEK

Okresní fotbalový svaz PÍSEK Okresní fotbalový svaz PÍSEK Tylova ulice 395, 397 01 Písek tel. 604 856 457, ofspisek@seznam.cz Přítomni z VV OFS Písek : Řezáč Michal, Peklo Vratislav, Matyš Jakub,Košatka Josef, Kotalík Petr Grassroots

Více

Soutěže přímo řízené FAČR. SOUTĚŽE PŘÍMO ŘÍZENÉ FAČR normální hrací čas zkrácený hrací čas DOSPĚLÍ R AR 4.R AAR D R AR R AR

Soutěže přímo řízené FAČR. SOUTĚŽE PŘÍMO ŘÍZENÉ FAČR normální hrací čas zkrácený hrací čas DOSPĚLÍ R AR 4.R AAR D R AR R AR Soutěže přímo řízené FAČR SAZEBNÍK ODMĚN ROZHODČÍCH A Mistrovské utkání turnajové utkání turnajové utkání SOUTĚŽE PŘÍMO ŘÍZENÉ FAČR normální hrací čas zkrácený hrací čas DOSPĚLÍ R AR 4.R AAR D R AR R AR

Více

Přestupní řád Českého svazu házené

Přestupní řád Českého svazu házené Přestupní řád Českého svazu házené jaro 2014 1 Článek I Základní ustanovení a definice 1. Přestupní řád stanoví podmínky, za nichž se uskutečňují změny příslušnosti jednotlivce - člena ČSH s licencí hráče

Více

ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY

ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY Základní škola Benešov, Jiráskova 888 pod záštitou města Benešov,ve spolupráci s KR AŠSK a SK Benešov pořádají kvalifikaci v Poháru Josefa Masopusta

Více

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ Michal Prokeš, Otakar Mestek, Michal Blažej Seminář SCM a SpSM, Nymburk 27. 28. 11. 2017 Repre Klubové akademie SCM Akademie SpSM Grassroots fotbal (98%) GROW 2020 STRATEGICKÝ

Více

Český svaz plaveckých sportů směrnice č. 4/2011 schválena dne: 29.5. 2011 REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 1 REGISTRACE ČLENŮ ČSPS

Český svaz plaveckých sportů směrnice č. 4/2011 schválena dne: 29.5. 2011 REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 1 REGISTRACE ČLENŮ ČSPS REGISTRAČNÍ ŘÁD Českého svazu plaveckých sportů Článek 1 REGISTRACE ČLENŮ ČSPS 1.1 Sportovec, který se chce aktivně zapojit do činnosti v plaveckých sportech, musí být registrován v ČSPS. 1.2 Každý rozhodčí,

Více

SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ ROZHODČÍCH

SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ ROZHODČÍCH směrnice číslo: 3/01/2016 schválena dne: 09. 12. 2016 směrnice kategorie: A platná od: 01. 01. 2017 SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ ROZHODČÍCH Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Českomoravský svaz hokejbalu

Více

AKADEMIE CUP kategorie U15. Tréninkové centrum SK Dynamo České Budějovice - Složiště

AKADEMIE CUP kategorie U15. Tréninkové centrum SK Dynamo České Budějovice - Složiště AKADEMIE CUP 2017 18.- 21.06.2017 kategorie U15 Tréninkové centrum SK Dynamo České Budějovice - Složiště Pořadatel: FAČR úsek talentované mládeže Termín: neděle 18.06.2017- středa 21.06.2017 Kategoie:

Více

Č E S K Ý K R A S O B R U S L A Ř S K Ý S V A Z PŘESTUPNÍ ŘÁD

Č E S K Ý K R A S O B R U S L A Ř S K Ý S V A Z PŘESTUPNÍ ŘÁD Č E S K Ý K R A S O B R U S L A Ř S K Ý S V A Z PŘESTUPNÍ ŘÁD Platnost od 1. 7. 2018 1.1. Základní podmínky 1.1.1. se vztahuje na přestupy a hostování. Tento přestupní řád se týká kategorií seniorů, juniorů,

Více

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích Hlava I Základní ustanovení Čl.1 Česká asociace basketbalových rozhodčích (dále jen ČABR) je zájmová skupina basketbalových rozhodčích. ČABR je součástí

Více

2011 USK Slávie Ústí nad Labem Základní pravidla

2011 USK Slávie Ústí nad Labem Základní pravidla Základní pojmy Člen florbalového oddílu (dále jen člen) každý, který se podílí na fungování oddílu na jiné pozic než dále uvedené a podal přihlášku do oddílu. Hráč je člen, který se aktivně tréninků a

Více

PŘESTUPNÍ ŘÁD. platný od

PŘESTUPNÍ ŘÁD. platný od Svaz národní házené PŘESTUPNÍ ŘÁD platný od 15. 7. 2014 Svaz národní házené, Zátopkova 100/2, P.O.Box 40, 160 17 Praha 6, IČ: 539 929, sekretář: Petr Holý tel.:+420 721 820 755, e-mail: narodnihazena@cuscz.cz,

Více

PŘEBORY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV ROZPIS PRO ROK 2018 DODATEK

PŘEBORY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV ROZPIS PRO ROK 2018 DODATEK PŘEBORY SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV ROZPIS PRO ROK 2018 DODATEK Mgr. Martin Drahoš vedoucí soutěží oficiální míč VčOTS A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Ředitelství soutěží Soutěže organizuje, na průběh a regulérnost

Více

PŘÍLOHA Č.1 ŘÁDU ROZHODČÍCH A DELEGÁTŮ FAČR SAZEBNÍK ODMĚN ROZHODČÍCH A DELEGÁTŮ

PŘÍLOHA Č.1 ŘÁDU ROZHODČÍCH A DELEGÁTŮ FAČR SAZEBNÍK ODMĚN ROZHODČÍCH A DELEGÁTŮ PŘÍLOHA Č.1 ŘÁDU ROZHODČÍCH A DELEGÁTŮ FAČR 1. Dopravné činí 5,- Kč za každý kilometr z místa bydliště do místa konání utkání nejkratším směrem. 2. Za výkon funkce rozhodčího nebo delegáta při nemistrovském

Více

LICENČNÍ ŘÁD ČESKÉ TRIATLONOVÉ ASOCIACE

LICENČNÍ ŘÁD ČESKÉ TRIATLONOVÉ ASOCIACE LICENČNÍ ŘÁD ČESKÉ TRIATLONOVÉ ASOCIACE dále jen 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Charakter Licenčního řádu 1.1.1. Tento České Triatlonové Asociace o.s. (dále též ČTA ) byl schválen Radou ČTA dne 7.10.2012 je

Více

Směrnice na přidělování příspěvků na mládežnické akce z Nadačního fondu na podporu fotbalové mládeže Královéhradeckého kraje(dále jen NF)

Směrnice na přidělování příspěvků na mládežnické akce z Nadačního fondu na podporu fotbalové mládeže Královéhradeckého kraje(dále jen NF) Směrnice na přidělování příspěvků na mládežnické akce z Nadačního fondu na podporu fotbalové mládeže Královéhradeckého kraje(dále jen NF) ČLÁNEK I. Obecné zásady čerpání příspěvků 1. Žádosti o příspěvky

Více

Mgr. Zděnek Psotka Předseda Komise mládeže

Mgr. Zděnek Psotka Předseda Komise mládeže Mgr. Zděnek Psotka Předseda Komise mládeže Zdeněk Psotka předseda Tomáš Provazník místopředseda Jiří Kohout člen za Čechy Antonín Barák člen za Čechy Martin Zbořil člen za Čechy Otmar Mansour člen za Čechy

Více

Kritéria hodnocení rozhodčích

Kritéria hodnocení rozhodčích Příloha č. 2 Kritéria hodnocení rozhodčích SAZEBNÍK SRÁŽEK KR ČVS KR ČVS 2017 strana 1 SAZEBNÍK SRÁŽEK KR ČVS tvoří nedílnou přílohou materiálu ČVS Kritéria, schváleného SR ČVS dne 13.9.2017 ÚVOD KR ČVS

Více

Přestupní řád Svazu lyžařů České republiky

Přestupní řád Svazu lyžařů České republiky Přestupní řád Svazu lyžařů České republiky I. Základní ustanovení Článek 1 1.1. Přestupní řád Svazu lyžařů České republiky ( dále jen SLČR ) stanoví podmínky, za nichž se uskutečňují změny klubové/oddílové

Více

VÍTEJTE NA SEMINÁŘI SCM a SpSM den

VÍTEJTE NA SEMINÁŘI SCM a SpSM den VÍTEJTE NA SEMINÁŘI SCM a SpSM 2015 1. den WI-FI: Kongres JMÉNO: datonet HESLO: datonet Nymburk 23. 24. 11. 2015 ORGANIZÁTOŘI SEMINÁŘE Dušan Fitzel Ředitel STO Michal Prokeš Vedoucí ÚTM Mgr. Otakar Mestek

Více

Ostrava Polanka nad Odrou

Ostrava Polanka nad Odrou Ostrava Polanka nad Odrou PROPOZICE KRAJSKÉHO FINÁLE V HÁZENÉ ŽÁKŮ NOVINÁŘSKÝ KALAMÁŘ 2009 Soutěž má náborový charakter s cílem zapojit co největší počet mládeže do organizované soutěže v házené A.Organizační

Více

REGISTRAČNÍ ŘÁD FAČR

REGISTRAČNÍ ŘÁD FAČR REGISTRAČNÍ ŘÁD FAČR článek 1 Základní ustanovení 1. Registrací se rozumí záznam hráče v ústředním registru Fotbalové asociace České republiky (dále jen FAČR), který stanoví jeho příslušnost (členství)

Více

Směrnice České kuželkářské asociace. č. 1/2014. o postupu při odchodu hráče do zahraničí a o podmínkách registrace cizího státního příslušníka

Směrnice České kuželkářské asociace. č. 1/2014. o postupu při odchodu hráče do zahraničí a o podmínkách registrace cizího státního příslušníka Česká kuželkářská asociace Směrnice České kuželkářské asociace č. 1/2014 o postupu při odchodu hráče do zahraničí a o podmínkách registrace cizího státního příslušníka (dále jen směrnice ) Čl. 1 Základní

Více