Vyvšeno dne: Mgr. Jarmila Švehová, v.r.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyvšeno dne: 21. 9. 2009. Mgr. Jarmila Švehová, v.r."

Transkript

1 V souladu s lánkem 6 odst. 1 písmeno a) Statutu Rašínovy vysoké školy s.r.o. v platném znní (dále jen Statut) se vydává Knihovní ád knihovny Rašínovy vysoké školy s.r.o. Vyvšeno dne: Mgr. Jarmila Švehová, v.r. úinný od Knihovna Rašínovy vysoké školy (dále "knihovna RaVŠ") je organizaní jednotkou Rašínovy vysoké školy. Je evidována jako základní knihovna se specializovaným knihovním fondem v evidenci knihoven Ministerstva kultury eské republiky a její úkoly stanovuje zákon. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veejných knihovnických a informaních služeb. 1. Knihovní fond je soubor všech knihovních jednotek, které knihovna RaVŠ zpístupuje svým uživatelm prezenní i absenní formou. 2. Knihovní jednotka je každá samostatn evidovaná publikace z fondu knihovny RaVŠ. Je oznaená razítkem školy, pírstkovým íslem a árovým kódem. 3. Prezenní výpjka je výpjka knihovní jednotky, kterou lze užít pouze v prostorách studovny RaVŠ. 4. Absenní výpjka je výpjka urená pouze pro interní uživatele a dovoluje užívat knihovní jednotku za urených podmínek i mimo knihovnu RaVŠ. 5. Výpjní lhta je doba, po kterou smí uživatel vypjenou knihovní jednotku užívat. Výpjní lhtu stanoví knihovna RaVŠ pi provedení výpjky.!" 1. Uživatelé knihovny RaVŠ jsou rozdleni do dvou skupin: a) interní uživatelé, b) externí uživatelé. Interními uživateli se rozumí studenti a pracovníci v pracovnprávním vztahu k RaVŠ, externími uživateli jsou ostatní uživatelé. Uživatelem se fyzická osoba stává registrací v evidenci knihovny RaVŠ (interní uživatelé); nebo registrací v evidenci knihovny a získáním prkazu uživatele knihovny (externí uživatelé); bez registrace v pípad, že požaduje pouze prezenní služby. 2. Registrace interních uživatel - student - platí po dobu studia, zamstnanc po dobu trvání pracovnprávního vztahu. Registrace externích uživatel platí na dobu 12 msíc od data registrace. Pokud není registrace obnovena, zaniká. Nejpozdji k datu konce registrace musí být závazky uživatele vi knihovn vyrovnány. 3. Registrace pro studenty a osoby v pracovnprávním vztahu ke škole je bezplatná. Pro externí uživatele je cena stanovena v píloze tohoto ádu.

2 4. Registrací uživatel souhlasí se zpracováním svých osobních dat pro úely knihovny a potvrzuje, že je seznámen s tímto ádem a že jej bude dodržovat. 5. Souástí registrace je evidence osobních dat uživatele v rozsahu potebném pro zajištní knihovnických služeb. Data interních uživatel jsou pejímána z informaního systému RaVŠ. Pi zpracování a užití osobních dat se postupuje v souladu s platnými právními pedpisy a smrnicemi RaVŠ. # $ 1. Knihovna RaVŠ poskytuje veejné knihovnické a informaní služby a zpracovává informaní požadavky svých uživatel. 2. Knihovní fond je pístupný prostednictvím elektronického knihovního katalogu Clavius. Katalog je pístupný z webu RaVŠ v sekci O škole -> Knihovna -> Vstup do knihovního katalogu Clavius (ze studovny školy je katalog pístupný po zadání slova knihovna do ádku pro zadání webové adresy prohlížee a stisku klávesy Enter). 3. Rezervaci knihovní jednotky uživatel uiní tak, že na knihovny (knihovna@ravys.cz) napíše žádost obsahující název knihy, autora a pírstkové íslo svazku. V odpovdi obdrží informaci, kdy je možné knihu vyzvednout na studijním oddlení školy. 4. Prezenní výpjky jsou poskytovány všem uživatelm. Knihovní jednotky smí uživatel použít ke studiu v prostorách studovny školy. 5. Absenní výpjky jsou k dispozici pouze registrovaným interním uživatelm. 6. Dlouhodobé výpjky jsou umožnny pouze osobám v pracovnprávním vztahu k RaVŠ. 7. Meziknihovní a mezinárodní meziknihovní výpjní služba je poskytována prostednictvím Moravské zemské knihovny v Brn z mimobrnnských knihoven pouze registrovaným uživatelm. 8. Knihovna RaVŠ poskytuje službu zasílání elektronických upomínek interním uživatelm po ukonení výpjní lhty. 9. Knihovna RaVŠ umožuje uživatelm používat výpoetní techniku ve studovn školy. K dispozici jsou osobní poítae s pipojením k internetu a kopírovací stroj. 10. Knihovna RaVŠ umožuje uživatelm za poplatek zhotovovat rozmnoženiny knihovních jednotek, avšak výhradn pro osobní potebu uživatele. Pi jiném užití uživatel porušuje tento knihovní ád nebo Autorský zákon. 121/2000 Sb. 11. Knihovna RaVŠ informuje o svých aktivitách na úední desce a v prostorách školy. 12. Knihovna RaVŠ mže v odvodnných pípadech uživateli omezit nebo zcela zablokovat možnost využívání jejích služeb. % $ 1. Knihovna RaVŠ slouží pedevším akademické obci RaVŠ. Odborná veejnost a ostatní zájemci mají pístup ke knihovním fondm knihovny formou prezenních výpjek. 2. Uživatelé jsou povinni ídit se tímto knihovním ádem. 3. Uživatelé jsou povinni chovat se ve studovn RaVŠ vi ostatním návštvníkm ohledupln. 4. K základním povinnostem uživatel patí vasné a ádné plnní závazk vi knihovn RaVŠ. Poplatky z prodlení jsou stanoveny v Ceníku poplatk a placených služeb.

3 5. Za zvláš závažné porušení knihovního ádu se považuje nedovolené vynesení prezenní výpjky ze studovny školy. 6. Ve studovn je povoleno konzumovat nápoje pouze z uzavíratelných lahví. Pro ostatní nápoje a jídlo platí ve studovn zákaz konzumace. 7. Pokud nemá uživatel vi knihovn vypoádány všechny své závazky, knihovna mže odmítnout poskytování svých služeb až do doby odstranní tohoto nedostatku. 8. Student nebude zapsán do dalšího studia do doby, kdy nevrátí všechny pjené publikace a neuhradí pípadnou pokutu. %$& 1. Výpjní protokol knihovny je automatizován, papírovou evidenci výpjek nahrazuje elektronická evidence, která má právn stejnou platnost. 2. Knihovna pipraví uživateli dokument rezervovaný prostednictvím u vždy do na následující otevírací den knihovny. Provozní doba knihovny je zveejnna ve studovn a na webových stránkách knihovny. 3. Uživatel je povinen vrátit vypjenou knihovní jednotku ve stavu, v jakém si ji vypjil. Poškození, zniení i ztrátu je uživatel povinen nahlásit a vzniklou škodu nahradit. Za poškození se považuje také podtrhávání, vpisování, vlepování lístk, poškození obalu knihy i znehodnocení árového kódu. O zpsobu náhrady rozhodne a lhtu stanoví povený pracovník knihovny. 4. Uživatel není oprávnn zapjenou knihovní jednotku pjovat jiným osobám. 5. Prezenní výpjku musí uživatel vrátit ped zavírací hodinou knihovny RaVŠ nebo jakmile ji nepotebuje. 6. Knihovní jednotky rezervované prostednictvím ové objednávky jsou na studijním oddlení uloženy po dobu jednoho týdne. Po uplynutí této doby je knihovní jednotka vrácena zpt do skladu knihovny. 7. Výpjní doba absenních výpjek je standardn 1 msíc. Skripta školy mají výpjní dobu vždy do konce ádného zkouškového období daného semestru. Výpjní lhtu je možno prodloužit prostednictvím u. ' " 1. Knihovna RaVŠ zprostedkuje na žádost registrovaného uživatele knihovní jednotku z jiné knihovny v R, pokud tato není dostupná z brnnských knihoven. Tuto službu zajišuje Moravská zemská knihovna. Analogicky lze zajistit také výpjku z jiné zem. Knihovna RaVŠ na požádání jiných knihoven zpístupní jejich registrovaným uživatelm knihovní jednotky, které nemají ve vlastních fondech. Knihovní jednotky z fondu knihoven v R jsou pjovány absenn, pokud pjující knihovna neurí jinak. Knihovní jednotky ze zahraniních knihoven se pjují vždy jen prezenn. Poskytování meziknihovních služeb je z knihoven v R s výjimkou poizování kopií bezplatné. %" 1. Registrace interních uživatel v knihovn RaVŠ je bezplatná. Externí uživatelé jsou pi registraci povinni uhradit registraní poplatek podle Ceníku poplatk a placených služeb. 2. Pokud uživatel nevrátí ve stanovené lht absenní výpjku, vzniká mu vi knihovn závazek ve form poplatku z prodlení. Výši poplatku z prodlení stanoví Ceník poplatk a placených služeb. Závazek vzniká v den, který následuje po

4 skonení výpjní lhty a poítá se za každý zapoatý den. Dokud uživatel svoje závazky nevyrovná, nebude mu umožnno pjovat si další knižní tituly. 3. Knihovn nevzniká povinnost upozornit uživatele na blížící se konec výpjní doby i povinnost zasílání upomínek. Uživatel má povinnost starat se o své tenáské konto sám. 4. Vlastnické právo k jednotkám knihovního fondu knihovny RaVŠ je nepromlitelné. 5. Pokud dojde ke ztrát nebo poškození knihovní jednotky, je uživatel povinen toho ohlásit. Knihovna upednostuje náhradu škody uvedením do pvodního stavu zajištním výtisku téhož vydání. Pokud to není možné, knihovna požaduje finanní náhradu. Výše náhrady se stanoví podle aktuální tržní ceny knihovní jednotky. 6. Do doby vyešení náhrady škody mže knihovna RaVŠ uživateli pozastavit poskytování služeb. (& 1. Knihovní ád knihovny RaVŠ je k dispozici k nahlédnutí na studijním oddlení RaVŠ a na webové adrese Knihovní ád je zveejnn v aktuálním znní. 2. Souástí knihovního ádu je Ceník poplatk a placených služeb. 3. Knihovní ád je úinný od )$* a. Registrace Interní uživatelé Externí uživatelé bez poplatku 300 K / rok b. Poplatky z prodlení, ztráta Prezenní výpjka 10 K / hodina Absenní výpjka 5 K / den Semestrální výpjka 5 K / den Manipulaní poplatek za likvidaci škody pi ztrát knihovní jednotky je stanoven podle aktuální ceny knihovní jednotky. c. Reprografické služby Kopie jednostranná A4 Kopie oboustranná A4 Kopie jednostranná A3 Kopie oboustranná A3 1,- K 2,- K 2,- K 4,- K d. Meziknihovní služby Ceny za tuto službu se odvíjí podle aktuálního ceníku zprostedkující knihovny.

5 Tyto poplatky jsou shodné pro všechny uživatele knihovny Rašínovy vysoké školy s.r.o.

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. SVÍDNICKÁ 506, PRAHA 8 KNIHOVNÍ ŘÁD

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. SVÍDNICKÁ 506, PRAHA 8 KNIHOVNÍ ŘÁD VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. SVÍDNICKÁ 506, 181 00 PRAHA 8 KNIHOVNÍ ŘÁD V souladu s bodem č. 3, čl. 20 Statutu Vysoké školy hotelové v Praze 8, spol. s r.o. v platném znění se vydává

Více

Vyšší škola informaních služeb v Praze Studijní a informaní centrum (SIC) PROVOZNÍ ÁD

Vyšší škola informaních služeb v Praze Studijní a informaní centrum (SIC) PROVOZNÍ ÁD Vyšší škola informaních služeb v Praze Studijní a informaní centrum (SIC) PROVOZNÍ ÁD Ve smyslu zákona 257/2001 Sb. o knihovnách a podmínkách provozování knihovnických a informaních služeb /knihovní zákon/,

Více

Místní knihovna Jindichovice. Knihovní ád

Místní knihovna Jindichovice. Knihovní ád Místní knihovna Jindichovice Knihovní ád I. Úvodní ustanovení Tento knihovní ád je závazný pro veejné knihovní a informaní služby poskytované Místní knihovnou Jindichovice (dále jen MKJ). MKJ poskytuje

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. Smrnice. 1/2008. Knihovní ád

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. Smrnice. 1/2008. Knihovní ád MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN Brno 18. bezna 2008 j.: 904/2008-981 Ureno: Fakultním, celoškolským a rektorátním pracovištím Vysokoškolskému ústavu Smrnice. 1/2008 Knihovní ád Ústavu vdecko-pedagogických

Více

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád REKLAMANÍ ÁD ATLANTIK finanní trhy, a.s. 1 Obsah I. II. III. IV. V. ÚVODNÍ USTANOVENÍ PODÁNÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI! " PIJETÍ A VYÍZENÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI # $ % EVIDENCE SPOJENÁ S REKLAMACEMI A STÍŽNOSTMI

Více

Doporuení MŠMT k innosti a funkci školní knihovny na základních a stedních školách

Doporuení MŠMT k innosti a funkci školní knihovny na základních a stedních školách Doporuení MŠMT k innosti a funkci školní knihovny na základních a stedních školách.j.: 12487/2009-20 Doporuení MŠMT k innosti a funkci školní knihovny na základních a stedních školách (dále jen Doporuení

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovna Bělá u Jevíčka. I. Základní ustanovení

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovna Bělá u Jevíčka. I. Základní ustanovení KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovna Bělá u Jevíčka V souladu se zřizovací listinou Knihovny Bělá u Jevíčka, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č. 6 ze dne 15. 5. 2019 a podle 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb.

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MASARYKOVY UNIVERZITY V BRNĚ SMĚRNICE Č. 14/05

KNIHOVNÍ ŘÁD MASARYKOVY UNIVERZITY V BRNĚ SMĚRNICE Č. 14/05 KNIHOVNÍ ŘÁD MASARYKOVY UNIVERZITY V BRNĚ SMĚRNICE Č. 14/05 Podle 10 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), vydávám tuto směrnici:

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD KNIHOVNY FA VUT V BRNĚ

KNIHOVNÍ ŘÁD KNIHOVNY FA VUT V BRNĚ KNIHOVNÍ ŘÁD KNIHOVNY FA VUT V BRNĚ Článek 1 Základní ustanovení 1) Knihovna FA VUT v Brně poskytuje základní informační a knihovní služby zdarma. 2) Poplatky jsou vybírány za registraci, upomínky a reprografické

Více

I. Základní ustanovení

I. Základní ustanovení Knihovní řád Místní knihovny ve Vintířově V souladu se statutem Místní knihovny ve Vintířově, schváleným dne 10.1.1992 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám tento knihovní

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD městské knihovny v Raspenavě

KNIHOVNÍ ŘÁD městské knihovny v Raspenavě KNIHOVNÍ ŘÁD městské knihovny v Raspenavě V souladu s 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. ( knihovní zákon ) vydávám tento Knihovní řád: 1. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny Knihovna je

Více

Mendelova univerzita v Brn. SMRNICE. 3/2013 Vydávání prkaz studenta Mendelovy univerzity v Brn

Mendelova univerzita v Brn. SMRNICE. 3/2013 Vydávání prkaz studenta Mendelovy univerzity v Brn Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 8. dubna 2013 Všem pracovištím j.: 6643/2013-980 SMRNICE. 3/2013 Vydávání prkaz studenta Mendelovy univerzity v Brn lánek 1 Obecná ustanovení 1. Ve smyslu 57 zákona.

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v V souladu s 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám tento knihovní řád: I. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny Knihovna je knihovnou

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD místní veřejné knihovny v Praze Nedvězí

KNIHOVNÍ ŘÁD místní veřejné knihovny v Praze Nedvězí KNIHOVNÍ ŘÁD místní veřejné knihovny v Praze Nedvězí V souladu s 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám tento knihovní řád: I. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELVARECH

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELVARECH KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELVARECH I. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny Knihovna je knihovnou základní ve smyslu 3 a 12 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon) a je zřízena za

Více

I. Základní ustanovení. Čl.1. Čl.2

I. Základní ustanovení. Čl.1. Čl.2 K N I H O V N Í Ř Á D Obecní knihovny ve Skuhrově V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny ve Skuhrově schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj.484/2002 a podle 4, odst. 6 zákona č.257/2001

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny V ZÁPECH

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny V ZÁPECH KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny V ZÁPECH V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Zápech, schválenou zastupitelstvem obce dne 17. 12. 2002 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon),

Více

Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem

Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem Knihovní řád Městské knihovny Lysá nad Labem I. Základní ustanovení Čl.1 Knihovní řád je vydán na základě Zřizovací listiny Městské knihovny Lysá nad Labem vydané 16.2. 2006. Upravuje podmínky poskytování

Více

II. Uživatelé knihovnických a informačních služeb Čl. 3 Registrace uživatele 1. Uživatelem knihovny se může stát každá fyzická nebo právnická osoba vy

II. Uživatelé knihovnických a informačních služeb Čl. 3 Registrace uživatele 1. Uživatelem knihovny se může stát každá fyzická nebo právnická osoba vy V souladu se zřizovací listinou Knihovny městyse Choltice, schválenou zastupitelstvem městyse usnesením č. 20/2/2010 ze dne 20.12.2010 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. o knihovnách a podmínkách

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Březině

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Březině KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Březině V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Březině, schválenou zastupitelstvem obce ze dne a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám

Více

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 8. dubna 2013 Všem pracovištím j.: 6684/2013-980 SMRNICE. 4/2013 Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz lánek 1 Obecná ustanovení

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Mutějovicích

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Mutějovicích KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Mutějovicích V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Mutějovicích, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č. 6/2002 ze dne 16. září 2002 a podle 4, odst. 6 zákona

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. Obecní knihovny Hradec - Nová Ves. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny

KNIHOVNÍ ŘÁD. Obecní knihovny Hradec - Nová Ves. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny Hradec - Nová Ves V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Hradci - Nové Vsi, schválenou zastupitelstvem obce usnesením z 29. zasedání zastupitelstva obce ze dne 23.

Více

Opatření děkana č. 01/2017, kterým se vydává. výpůjční řád knihoven

Opatření děkana č. 01/2017, kterým se vydává. výpůjční řád knihoven Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 Opatření děkana č. 01/2017, kterým se vydává výpůjční řád knihoven Nedílnou součástí tohoto interního předpisu jsou přílohy: č. 1 - Ceník

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Želízích

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Želízích KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Želízích V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny v Želízích, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č. 06/03 ze dne 24. září 2003 a podle 4, odst. 6 zákona č.

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELKÝCH OPATOVICÍCH

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELKÝCH OPATOVICÍCH KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY VE VELKÝCH OPATOVICÍCH V souladu se zřizovací listinou Městské knihovny ve Velkých Opatovicích, schválenou na mimořádném jednání zastupitelstva obce dne 1. ledna 2008 a podle

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Josefově

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Josefově KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Josefově V souladu se zřizovací listinou obecní knihovny v Josefově, schválenou Zastupitelstvem obce dne 15. ledna 2003 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. Městské knihovny v Bystřici. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Poslání a činnost knihovny. Čl. 2. Veřejné knihovnické a informační služby

KNIHOVNÍ ŘÁD. Městské knihovny v Bystřici. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Poslání a činnost knihovny. Čl. 2. Veřejné knihovnické a informační služby KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny v Bystřici V souladu se zřizovací listinou Městské knihovny v Bystřici, schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj. 1/2001 ze dne 15. 1. 2001 a podle 4, odst. 6 zákona č.

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny Světlá nad Sázavou

KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny Světlá nad Sázavou KyTICe Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou náměstí Trčků z Lípy 16, 582 91 Světlá nad Sázavou IČO: 75059771, číslo účtu: 78-8036930257/0100 tel./fax 569 456 001, e-mail: kytice@svetlans.cz KNIHOVNÍ ŘÁD

Více

Obec Věžky, Věžky č.p.61, Morkovice, tel.: , (i fax), Platnost: od

Obec Věžky, Věžky č.p.61, Morkovice, tel.: , (i fax), Platnost: od Obec Věžky, Věžky č.p.61, 768 33 Morkovice, tel.: 573 363 025, 573 363 099 (i fax), knihovna@obecvezky.cz KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY VE VĚŽKÁCH A JEJÍ POBOČKY MÍSTNÍ KNIHOVNY VE VLČÍCH DOLECH Platnost:

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY v ČESKÉ SKALICI - vnitřní předpis MěÚ poř. Čís. 13/2007

KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY v ČESKÉ SKALICI - vnitřní předpis MěÚ poř. Čís. 13/2007 Město Česká Skalice, třída T.G. Masaryka 80, Česká Skalice, IČ:00272591 KNIHOVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KNIHOVNY v ČESKÉ SKALICI - vnitřní předpis MěÚ poř. Čís. 13/2007 V souladu s rozhodnutím rady města Česká Skalice

Více

Středisko kultury a vzdělávání Vrbno pod Pradědem, příspěvková organizace Ve Svahu č.p.578, Vrbno pod Pradědem IČO : KNIHOVNÍ ŘÁD

Středisko kultury a vzdělávání Vrbno pod Pradědem, příspěvková organizace Ve Svahu č.p.578, Vrbno pod Pradědem IČO : KNIHOVNÍ ŘÁD Středisko kultury a vzdělávání Vrbno pod Pradědem, příspěvková organizace Ve Svahu č.p.578, 793 26 Vrbno pod Pradědem IČO : 750 96 366 KNIHOVNÍ ŘÁD Městská knihovna Vrbno pod Pradědem, Sadová 312, 793

Více

Knihovní řád knihovny Akademie Vězeňské služby ČR ve Stráži pod Ralskem

Knihovní řád knihovny Akademie Vězeňské služby ČR ve Stráži pod Ralskem Knihovní řád knihovny Akademie Vězeňské služby ČR ve Stráži pod Ralskem Poslání a činnost knihovny Knihovna Akademie Vězeňské služby České republiky (dále také knihovna ) je základní knihovnou se specializovaným

Více

Knihovní řád školní knihovny

Knihovní řád školní knihovny Knihovní řád školní knihovny I. Základní ustanovení Čl. 1 Právní zakotvení 1. V souladu s Prohlášením provozovatele jazykové školy AKCENT International House Prague, Bítovská 3, 140 00 Praha 4: "PROHLÁŠENÍ

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Knínicích u Boskovic

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Knínicích u Boskovic KNIHOVNÍ ŘÁD Místní knihovny v Knínicích u Boskovic V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny v Knínicích u Boskovic, schválenou zastupitelstvem obce dne 27.03.2006 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001

Více

FIRMA, NÁZEV I JINÉ OZNAENÍ. Msto,ulice,íslo popisné,ps:.. Zapsaná v obchodním rejstíku vedeném, oddíl., Bankovní spojení:.. . útu:..

FIRMA, NÁZEV I JINÉ OZNAENÍ. Msto,ulice,íslo popisné,ps:.. Zapsaná v obchodním rejstíku vedeném, oddíl., Bankovní spojení:.. . útu:.. S M L O U V A o poskytování pístupu k SN ve formátu PDF prostednictvím služby SN online. uzavená podle ust. 262 odst. 1 zákona. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník a podle ust. 5 a násl. zákona. 22/1997 Sb.,

Více

Knihovní řád. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Poslání a činnost knihovny. Čl. 2

Knihovní řád. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Knihovní řád Obecní knihovny při Základní škole Leoše Janáčka Hukvaldy, okres Frýdek Místek V souladu se zřizovací listinou, vydanou podle 84 odst.2 písm.e) zákona č.128/2000 Sb., o obcích, v platném znění

Více

Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, Rychnov nad Knžnou

Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, Rychnov nad Knžnou Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, 516 01 Rychnov nad Knžnou Obec Pín Pín 207 517 57 Pín u Rychnova nad Knžnou íslo jednací: Vaše.j.: Ze dne:

Více

I. Základní ustanovení

I. Základní ustanovení I. Základní ustanovení 1. Městská knihovna Rousínov je knihovnou základní ve smyslu zákona č.257/2001 Sb., - zákon o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní

Více

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm.

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm. Metodický pokyn Ministerstva kultury k vymezení standardu veejných knihovnických a informaních služeb poskytovaných knihovnami zizovanými a/nebo provozovanými obcemi a kraji na území eské republiky Ministerstvo

Více

K N I H O V N Í Ř Á D

K N I H O V N Í Ř Á D Obecní knihovna Hovorčovice K N I H O V N Í Ř Á D V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny Hovorčovice, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č.1/2007 ze dne 15.2.2007 a podle 4, odst. 6 zákona

Více

Knihovní řád Knihovny Matematického ústavu v Opavě

Knihovní řád Knihovny Matematického ústavu v Opavě Knihovní řád Knihovny Matematického ústavu v Opavě Ve smyslu zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), zákona č. 111/1998

Více

Knihovní řád MKS Tachov odbor knihovna

Knihovní řád MKS Tachov odbor knihovna Knihovní řád MKS Tachov odbor knihovna I. Základní ustanovení Článek I. Právní zakotvení a) V souladu se zřizovací listinou Městského kulturního střediska v Tachově a podle 4, odst.6 zákona č.257/2001

Více

Vysoké učení technické v Brně Fakulta chemická. SMĚRNICE DĚKANA FCH VUT V BRNĚ č. 2/2014 PROVOZNÍ ŘÁD KNIHOVNY FCH VUT V BRNĚ

Vysoké učení technické v Brně Fakulta chemická. SMĚRNICE DĚKANA FCH VUT V BRNĚ č. 2/2014 PROVOZNÍ ŘÁD KNIHOVNY FCH VUT V BRNĚ Vysoké učení technické v Brně Fakulta chemická Datum vydání: 4. března 2014 Č. j.: - Za věcnou stránku odpovídá: Mgr. Zdeňka Kučerová Účinnost: 4. března 2014 Závaznost: FCH VUT v Brně Vydává: děkan FCH

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD obecní knihovny ve Vysočanech

KNIHOVNÍ ŘÁD obecní knihovny ve Vysočanech KNIHOVNÍ ŘÁD obecní knihovny ve Vysočanech V souladu se zřizovací listinou obecní knihovny ve Vysočanech, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č.18/2009/18 z 18. veřejného zasedání zastupitelstva

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny ve Felbabce

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny ve Felbabce KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny ve Felbabce Na základě 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydává obec FELBABKA Středočeský kraj IČ 233 226 tento knihovní řád o poskytování knihovnických a

Více

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Schváleno RM dne 06.06.2012 usnesením. 35/730/2012 Nabývá úinnosti dne 01.07.2012 NAÍZENÍ MSTA NAPAJEDLA. 2/2012, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ÁD Rada

Více

Poslání a činnost knihovny

Poslání a činnost knihovny Knihovní řád... 1 Poslání a činnost knihovny... 1 Čl. 1 Úvodní ustanovení... 1 Čl. 2 Služby knihovny... 2 Čl. 3 Uživatelé knihovny... 3 Č. 4 Práva a povinnosti uživatelů... 4 Čl. 5 Postihy za nedodržení

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

Služba Zvýšená servisní podpora

Služba Zvýšená servisní podpora PÍLOHA 1d Služba Zvýšená servisní podpora SMLOUVY o pístupu k infrastruktue sít spolenosti Telefónica O2 Czech Republic využívající technologie Carrier IP Stream mezi spolenostmi Telefónica O2 Czech Republic,a.s.

Více

Knihovní řád Obecní knihovny v Březině

Knihovní řád Obecní knihovny v Březině Knihovní řád Obecní knihovny v Březině V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Březině a schválením dokumentu zastupitelstvem obce usnesením č. ze dne 4. prosince 2017 a podle 4, odst. 6 zákona

Více

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 30. ervna 2008 pod j.

Více

K N I H O V N Í Ř Á D

K N I H O V N Í Ř Á D V souladu s usnesením č. 5 zastupitelstva Obce Milejovice ze dne 24. 6. 2016 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon) ve znění pozdějších zákonů a předpisů, vydávám K N I H O V N Í Ř

Více

Knihovní řád Masarykovy univerzity

Knihovní řád Masarykovy univerzity Směrnice MU č. 11/2014 Knihovní řád Masarykovy univerzity Podle 10 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dále jen zákon, vydávám

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNY PEDAGOGICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY

PROVOZNÍ ŘÁD ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNY PEDAGOGICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY Masarykova univerzita Č. j.: MU-IS/6448/5015/194994/PdF-1 Pedagogická fakulta PROVOZNÍ ŘÁD ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNY PEDAGOGICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY (ve znění účinném od 1. 2. 2015) Článek 1 Všeobecná

Více

BISKUPSTVÍ BRNĚNSKÉ. Knihovní řád knihovny Biskupství brněnského

BISKUPSTVÍ BRNĚNSKÉ. Knihovní řád knihovny Biskupství brněnského BISKUPSTVÍ BRNĚNSKÉ Knihovní řád knihovny Biskupství brněnského V souladu s 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních složeb (dále

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. Veřejné knihovny Slivenec

KNIHOVNÍ ŘÁD. Veřejné knihovny Slivenec KNIHOVNÍ ŘÁD Veřejné knihovny Slivenec V souladu se zřizovací listinou Veřejné knihovny Slivenec, schválenou usnesením Zastupitelstva Městské části Praha Slivenec č. 1/2003 ze dne 5. 2. 2003 a podle 4,

Více

Seznam příloh. Obrázek č. 4 VIII. Obrázek č. 5...IX Obrázek č. 6...IX Obrázek č. 8.X. Obrázek č. 9 XI Obrázek č. 10..XI

Seznam příloh. Obrázek č. 4 VIII. Obrázek č. 5...IX Obrázek č. 6...IX Obrázek č. 8.X. Obrázek č. 9 XI Obrázek č. 10..XI Seznam příloh Výpůjční řád Městské knihovny ve Svitavách...II Ceník placených služeb a sankční poplatky...v Obrazová příloha Multifunkční centrum Fabrika.VII Obrázek č. 1.VII Obrázek č. 2.VII Obrázek č.

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Část první. Čl. I. Základní ustanovení

Část první. Čl. I. Základní ustanovení Pokyn č. 1 / 2016 přednosty Kliniky adiktologie 1. LF UK a VFN v Praze, kterým se vydává Provozní řád a Výpůjční řád a stanovují další pravidla provozu dílčí knihovny Kliniky adiktologie 1. lékařské fakulty

Více

SpZn: SZ_085012/2010/KUSK Stejnopis. j.: /2011/KUSK. Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce NMICE. I: za rok 2010

SpZn: SZ_085012/2010/KUSK Stejnopis. j.: /2011/KUSK. Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce NMICE. I: za rok 2010 Zborovská 11 150 21 Praha 5 SpZn: SZ_085012/2010/KUSK Stejnopis. j.: 006009/2011/KUSK Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce NMICE I: 00665169 za rok 2010 Pezkoumání se uskutenilo dne: 22.2.2011

Více

Smrnice rektora. 36R/2007 POŽÁRNÍ OCHRANA

Smrnice rektora. 36R/2007 POŽÁRNÍ OCHRANA rektor Smrnice rektora. 36R/2007 POŽÁRNÍ OCHRANA Plze 10. prosince 2007 R-586-07 Tato smrnice v souladu se zákonem. 133/1985 Sb., o požární ochran, ve znní pozdjších pedpis a vyhláškou. 246/2001 Sb., o

Více

Knihovní řád Obecní knihovny Únětice

Knihovní řád Obecní knihovny Únětice Knihovní řád Obecní knihovny Únětice V souladu se Zřizovací listinou Obecní knihovny Únětice, schválenou zastupitelstvem obce usnesením dne 19.9.2002 a podle 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY NOVÉ DVORY OKRES KUTNÁ HORA

KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY NOVÉ DVORY OKRES KUTNÁ HORA KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY NOVÉ DVORY OKRES KUTNÁ HORA V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny Nové Dvory, schválenou zastupitelstvem obce usnesením ze dne 30. 10. 2002 a podle 4, odst. 6 zákona

Více

Produktové podmínky služby SMS jízdenka / Obchodní podmínky pro užívání služby SMS jízdenky

Produktové podmínky služby SMS jízdenka / Obchodní podmínky pro užívání služby SMS jízdenky Produktové podmínky služby SMS jízdenka / Obchodní podmínky pro užívání služby SMS jízdenky Plzeské mstské dopravní podniky, a. s., zapsané v Obchodním rejstíku vedeném Krajským soudem v Plzni, v oddíle

Více

O b e c Telnice Obecn závazná vyhláška obce Telnice. 03 / 2007 o místních poplatcích (o poplatcích)

O b e c Telnice Obecn závazná vyhláška obce Telnice. 03 / 2007 o místních poplatcích (o poplatcích) O b e c Telnice Obecn závazná vyhláška obce Telnice. 03 / 2007 o místních poplatcích (o poplatcích) Zastupitelstvo obce Telnice vydává dne v souladu s ustanoveními 10 písm. D) a 84 odst. 2, písm. I) zákona.

Více

Knihovní řád Gymnázia Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav

Knihovní řád Gymnázia Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav I. Základní ustanovení Čl. 1 Právní zakotvení Knihovní řád Gymnázia Dr. Josefa Pekaře, Mladá Boleslav 1 Podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb., knihovní zákon, vydávám tento Knihovní řád (dále KŘ) Gymnázia

Více

4. Smluvní pokuty: 5. Ztráty a náhrady: 6. Pořádková opatření: 7. Závěrečná ustanovení:

4. Smluvní pokuty: 5. Ztráty a náhrady: 6. Pořádková opatření: 7. Závěrečná ustanovení: 4. Smluvní pokuty: Knihovna má právo upomínat čtenáře, výše sankčních poplatků se řídí platným ceníkem. Čtenář (za děti rodiče) je přitom povinen vyrovnat všechny i eventuelně předešlé pokuty za nedodržení

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní veřejná knihovna v Praze-Kunraticích

KNIHOVNÍ ŘÁD Místní veřejná knihovna v Praze-Kunraticích KNIHOVNÍ ŘÁD Místní veřejná knihovna v Praze-Kunraticích V souladu s 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), vydávám tento Knihovní řád: I. Základní ustanovení Čl. 1 Poslání a činnost knihovny

Více

Knihovní řád Odborné knihovny Masarykova onkologického ústavu v Brně Obsah

Knihovní řád Odborné knihovny Masarykova onkologického ústavu v Brně Obsah Knihovní řád Odborné knihovny Masarykova onkologického ústavu v Brně Obsah I... 2 Základní ustanovení... 2 Čl.1 Právní zakotvení... 2 Čl.2 Poslání a činnost knihovny... 2 Čl.3 Veřejné knihovnické a informační

Více

Právní pedpis hl. m. Prahy.18/2004. Obecn závazná vyhláška, kterou se mní obecn závazná vyhláška. 23/2003 Sb. hl. m. Prahy, o místním poplatku ze ps

Právní pedpis hl. m. Prahy.18/2004. Obecn závazná vyhláška, kterou se mní obecn závazná vyhláška. 23/2003 Sb. hl. m. Prahy, o místním poplatku ze ps Právní pedpis hl. m. Prahy.18/2004 Obecn závazná vyhláška, kterou se mní obecn závazná vyhláška. 23/2003 Sb. hl. m. Prahy, o místním poplatku ze ps Datum vydání: 21.10.2004 Datum úinnosti: 1.1.2005 Zastupitelstvo

Více

Knihovní řád Centra knihovnických a edičních služeb VŠPJ

Knihovní řád Centra knihovnických a edičních služeb VŠPJ Vysoká škola polytechnická Jihlava Čj.: VSPJ/02078/2016 Knihovní řád Centra knihovnických a edičních služeb VŠPJ I. Knihovní řád II. Výpůjční řád III. Řád studijních prostorů I. KNIHOVNÍ ŘÁD Článek 1 Základní

Více

Knihovna Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Knihovna Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Knihovna Filozofické Univerzity Karlovy v Praze Výpůjční řád Ve smyslu Zákona o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), v návaznosti

Více

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí Spisový a skartaní ád 1 Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí má povinnost vykonávat spisovou službu podle 63 odst.2písmena d zákona 499/2004

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Lopeníku. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Lopeníku. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Lopeníku V souladu se zřizovací listinou knihovny v Lopeníku, schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj. 21 ze dne 17. 5. 2018 a podle 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb.

Více

Knihovní řád školní knihovny

Knihovní řád školní knihovny Knihovní řád školní knihovny I. Základní ustanovení Čl. 1 Právní zakotvení 1. V souladu se zřizovací listinou školy vydávám tento knihovní řád školní knihovny Základní školy Hanspaulka a Mateřské školy

Více

PODMÍNKY OBCHODNÍ VEEJNÉ SOUTŽE. o nejvhodnjší návrh na uzavení smlouvy o úplatném pevodu akcií. (dále jen Podmínky )

PODMÍNKY OBCHODNÍ VEEJNÉ SOUTŽE. o nejvhodnjší návrh na uzavení smlouvy o úplatném pevodu akcií. (dále jen Podmínky ) PODMÍNKY OBCHODNÍ VEEJNÉ SOUTŽE o nejvhodnjší návrh na uzavení smlouvy o úplatném pevodu akcií. (dále jen Podmínky ) FRUTA Podivín,a.s. se sídlem Podivín, Rybáe 156/157, PS: 69145, I: 49968556, zapsaná

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEEJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY Odborná praxe osob do 30 let vku v eské správ sociálního zabezpeení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve

Více

Všeobecné obchodní podmínky IMPERIUM TV, s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky IMPERIUM TV, s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky IMPERIUM TV, s.r.o. I. Preambule 1. Tyto Obchodní podmínky vydala spolenost IMPERIUM TV s.r.o., se sídlem Studentská 78, 360 07 Karlovy Vary, I: 26387000, DI: CZ26387000, zapsána

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

(uvedenou dokumentaci pikládá píjemce pomoci k žádosti o proplacení)

(uvedenou dokumentaci pikládá píjemce pomoci k žádosti o proplacení) PEHLED DUMENTACE ZE ZADÁVACÍH ÍZENÍ NEVEEJNÉ ZAÁZY, PR ZADÁVACÍ ÍZENÍ zapoatá v dob od 1. 5. 2004 do zmny Pravidel k 9. 8. 2006 PR PDPATENÍ 2.1.4. (uvedenou dokumentaci pikládá píjemce pomoci k žádosti

Více

Knihovní řád Příruční knihovna manažerské literatury v oblasti zdravotnictví

Knihovní řád Příruční knihovna manažerské literatury v oblasti zdravotnictví Knihovní řád Příruční knihovna manažerské literatury v oblasti zdravotnictví Platný od 1. 5. 2014 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Poskytované služby... 3 3 Uživatelé... 3 4 Registrace uživatelů... 3 5 Práva a povinnosti

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNY PEDAGOGICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY

PROVOZNÍ ŘÁD ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNY PEDAGOGICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY Masarykova univerzita Č.j.: MU-IS/88286/2015/278762/PdF-1 Pedagogická fakulta PROVOZNÍ ŘÁD ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNY PEDAGOGICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY (ve znění účinném od 15. 9. 2015) Článek 1 Všeobecná

Více

Provozní řád Knihovny Fakulty managementu VŠE

Provozní řád Knihovny Fakulty managementu VŠE Provozní řád Knihovny Fakulty managementu VŠE 1. Přístup do studovny je povolen uživatelům knihovny pouze po předložení platného čtenářského průkazu. Pro účely statistik využití studovny načte uživatel

Více

I. Základní ustanovení

I. Základní ustanovení KNIHOVNÍ ŘÁD MÍSTNÍ KNIHOVNY VE ŽLEBECH V souladu se zřizovací listinou Místní knihovny ve Žlebech, schválenou zastupitelstvem obce usnesením ze dne 27. června 2002 a podle 14, odst. 6 zákona č. 257/2001

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny v Českém Brodě

KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny v Českém Brodě KNIHOVNÍ ŘÁD Městské knihovny v Českém Brodě I. Základní ustanovení Městská knihovna v Českém Brodě byla zřízena jako příspěvková organizace Města Český Brod. Zřizovací listina byla schválena dne 29.7.1998

Více

KNIHOVNÍ A VÝPUJČNÍ ŘÁD

KNIHOVNÍ A VÝPUJČNÍ ŘÁD KNIHOVNÍ A VÝPUJČNÍ ŘÁD Knihovny VÚPSV, v. v. i. 1. Základní ustanovení 1.1. Knihovna Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, v. v. i. (dále VÚPSV) je součástí oddělení knihovnicko-informačních služeb.

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny ve Valtrovicích. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny ve Valtrovicích. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny ve Valtrovicích V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny ve Valtrovicích, schválenou zastupitelstvem obce Valtrovice dne 30.04.2003, čj. 244/2002 a podle 4, odst. 7

Více

Všeobecné podmínky pro poskytování služeb elektronických komunikací spoleností Viakom, s.r.o. (dále jen Všeobecné podmínky )

Všeobecné podmínky pro poskytování služeb elektronických komunikací spoleností Viakom, s.r.o. (dále jen Všeobecné podmínky ) Všeobecné podmínky pro poskytování služeb elektronických komunikací spoleností Viakom, s.r.o. l. I. Úvodní ustanovení (dále jen Všeobecné podmínky ) V souladu s právním ádem eské republiky, zejména zákonem.

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD. místních knihoven v Městské části Praha Čakovice (Čakovice, Třeboradice)

KNIHOVNÍ ŘÁD. místních knihoven v Městské části Praha Čakovice (Čakovice, Třeboradice) KNIHOVNÍ ŘÁD místních knihoven v Městské části Praha Čakovice (Čakovice, Třeboradice) Schváleno usnesením Rady městské části Praha - Čakovice č. USN RM 212/2019 ze dne 08.04.2019 Provozovatel knihovny

Více

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN j. 25953/2011-43810 ze dne 19. prosince 2011 Organizaní ád Správy kolejí a menz Mendelovy univerzity v Brn ást I Zízení, právní postavení a

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací ízení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní pozdjších pedpis Název veejné zakázky Nákup scanner pro skenování

Více

25. základní škola Plzeň, Chválenická 17, příspěvková organizace ŘÁD ŠKOLNÍ KNIHOVNY A INFORMAČNÍHO CENTRA

25. základní škola Plzeň, Chválenická 17, příspěvková organizace ŘÁD ŠKOLNÍ KNIHOVNY A INFORMAČNÍHO CENTRA 25. základní škola Plzeň, Chválenická 17, příspěvková organizace ŘÁD ŠKOLNÍ KNIHOVNY A INFORMAČNÍHO CENTRA Zpracovala: Hana Laubová Schválila: Mgr. Eliška Syřínková, ředitelka školy Projednala pedagogická

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Drážově. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Čl. 2

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Drážově. I. Základní ustanovení. Čl. 1. Čl. 2 KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny v Drážově V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Drážově, schválenou zastupitelstvem obce Usnesením č. 30/2002 ze dne 30.10.2002 a podle 4, odst. 7 zákona č. 257/2001

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny městyse Kounice. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby

KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny městyse Kounice. I. Základní ustanovení. Čl. 1 Poslání a činnost knihovny. Čl. 2 Veřejné knihovnické a informační služby KNIHOVNÍ ŘÁD Obecní knihovny městyse Kounice V souladu se zřizovací listinou Obecní knihovny v Kounicích, schválenou zastupitelstvem obce usnesením čj. ze dne. a podle 4, odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb.

Více

íslo jednací: /14 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení

íslo jednací: /14 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI O2 CZECH REPUBLIC A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích

Více

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Směrnice č. 15/2014 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 23. 5. 2014 Účinnost od: 23. 5. 2014 Účinnost do: odvolání Číslo jednací: VŠTE004588/2014 Počet

Více

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovny obce Lukov

KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovny obce Lukov KNIHOVNÍ ŘÁD Knihovny obce Lukov V souladu se zřizovací listinou Knihovny obce Lukov, schválenou zastupitelstvem obce usnesením č. 337 ze dne 22.11.2001 a podle 4, odst. 6 zákona č. 257/2001 Sb. (knihovní

Více