STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS"

Transkript

1 STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS (dále jen Stanovy ) I. Název a sídlo Název: SPELOS Sídlo: Revoluční 1200/16, Praha 1, PSČ II. Statut SPELOS, zájmové sdružení právnických osob (dále jen SPELOS ) je zájmové sdružení právnických osob, zapsané ve spolkovém rejstříku, vedeném Městským soudem v Praze, oddíl L, vložka III. Předmět činnosti SPELOS Cílem SPELOS je spoluvytváření odborného pohledu v oblasti loterií a jiných podobných her, především pak při provozování centrálního loterního systému (dále jen CLS ) a dalších her (zejm. elektromechanická ruleta, kostky apod.), hájení zájmů SPELOS a jeho členů na odborných fórech, při jednání se státní správou a samosprávou, kooperace s obdobnými sdruženími, podpora členů SPELOS při podnikání v oblasti loterií a jiných podobných her, především v oblasti CLS a dalších her. K dosažení tohoto záměru bude SPELOS organizovat a podporovat setkání provozovatelů CLS a dalších her s představiteli státní správy a samosprávy a spolupracovat s dalšími sdruženími s obdobným zaměřením a odborníky na oblast provozování CLS a dalších her, spoluvytvářet právní rámec v této oblasti. IV. Členství 1. Členem SPELOS může být jakákoliv právnická osoba, která je provozovatelem loterie a jiné podobné hry podle 2 nebo 50 odst. 3 zákona č. 202/1990 Sb. o loteriích a jiných podobných hrách, je zapsaná v obchodním rejstříku v České republice a má platné povolení Ministerstva financí České republiky pro provozování a před přijetím za řádného člena SPELOS projevila písemný souhlas s těmito Stanovami, Etickým kodexem a Prohlášením o společenské odpovědnosti. Etický kodex a Prohlášení o společenské odpovědnosti tvoří přílohu č. 1 a přílohu č. 2 těchto Stanov. 2. Vstupující člen je povinen náležitosti dle předchozího odstavce doložit výpisem z obchodního rejstříku ne starším 3 (tří) měsíců a příslušným povolením Ministerstva financí České republiky. 3. Zájemce o členství ve SPELOS podá náležitosti pro přijetí dle tohoto článku představenstvu. O přijetí nového člena rozhoduje valná hromada. Od přijetí žádosti o členství si SPELOS vyhrazuje do rozhodnutí valné hromady o přijetí nového člena lhůtu max. 3 (tří) kalendářních měsíců. Po tuto dobu je zájemce o členství tzv. čekatelem na členství. Na členství ve SPELOS není právní nárok.

2 4. Členství zaniká: a) Vystoupením člena písemným oznámením představenstvu s účinností ode dne doručení oznámení b) Zánikem povolení Ministerstva financí ČR pro provozování či zánikem či zrušením právnické osoby c) Zrušením členství na základě rozhodnutí valné hromady d) Nezaplacením členského příspěvku v řádném termínu e) Závažným porušením těchto Stanov, Etického kodexu a Prohlášení o společenské odpovědnosti f) Zánikem SPELOS 1. Orgány SPELOS jsou: a) valná hromada b) představenstvo c) výkonný ředitel V. Orgány sdružení VI. Valná hromada 1. Valná hromada je schůzí zástupců členů SPELOS. Každý člen sdružení má právo účastnit se jednání valné hromady. Člen sdružení na valné hromadě jedná osobně svým statutárním orgánem, popřípadě členem (členy) statutárního orgánu, který je dle výpisu z obchodního rejstříku oprávněn jednat jménem člena sdružení, popřípadě zástupcem na základě písemné plné moci. Valná hromada: a) rozhoduje o změně těchto Stanov, Etického kodexu, Prohlášení o společenské odpovědnosti b) schvaluje zprávy o činnosti SPELOS, schvaluje hospodaření a rozpočet SPELOS c) schvaluje dlouhodobé a koncepční cíle SPELOS d) volí a odvolává představenstvo e) rozhoduje o přijetí a vyloučení členů f) rozhoduje o zániku SPELOS g) jmenuje a odvolává likvidátora 2. Valná hromada se koná nejméně jednou ročně. Svolává ji představenstvo písemnou pozvánkou, která musí být doručena členům nejpozději 10 dnů před konáním valné hromady. V pozvánce musí být uveden program jednání valné hromady. Jednou ročně představenstvo zasílá všem členům výroční zprávu, vyúčtování a rozpočet. 3. Představenstvo je povinno svolat valnou hromadu vždy nejpozději do 15 dnů, když o to požádá písemnou formou více než 30% členů SPELOS. Představenstvo může valnou hromadu svolat i z vlastního podnětu.

3 4. Valná hromada je usnášeníschopná, pokud je přítomna 2/3 většina všech členů SPELOS. 5. Usnesení valné hromady jsou přijímána 2/3 většinou hlasů přítomných členů SPELOS s tím, že pro změnu těchto Stanov, Etického kodexu, Prohlášení o společenské odpovědnosti je zapotřebí souhlasu ¾ přítomných členů SPELOS. O vyloučení a přijetí členů rozhoduje valná hromada se souhlasem ¾ přítomných členů SPELOS. 6. Každý člen SPELOS má jeden hlas. 7. Z jednání valné hromady se pořizuje zápis, který podepisují zapisovatel a ověřovatel zápisu a člen představenstva. Zápis musí být zaslán všem členům SPELOS do 15 dnů od konání valné hromady spolu s doloženou prezenční listinou. Usnesení valné hromady jsou závazná pro všechny členy SPELOS, pokud jsou tato usnesení v souladu s cíli SPELOS. 8. Valné hromady se mohou jako pozorovatelé zúčastnit i čekatelé na členství či jiné osoby. S účastí pozorovatelů musí souhlasit všichni členové SPELOS přítomní na valné hromadě. 9. V případě, že valná hromada není usnášeníschopná, svolá pověřený člen představenstva náhradní zasedání, které musí mít nezměněný program jednání a které je usnášeníschopné pokud je přítomna alespoň ½ členů SPELOS. Usnesení je přijato, pokud pro něj hlasuje alespoň 2/3 většina přítomných členů SPELOS. To platí i pro změny Stanov, Etického kodexu, Prohlášení o společenské odpovědnosti a pro přijetí a vyloučení člena SPELOS. Čl. VII Představenstvo 1. Představenstvo se při své činnosti řídí zásadami a pokyny, schválenými valnou hromadou. Představenstvo ze své činnosti skládá účty valné hromadě. 2. Představenstvo je šestičlenné, volené hlasováním valné hromady na období 2 (dvou) let. 3. Představenstvo rozhoduje o všech věcech, které nejsou vyhrazeny valné hromadě členů SPELOS, zejména: a) schvaluje společná stanoviska členů SPELOS a krátkodobé a střednědobé cíle SPELOS a řídí veškerou činnost SPELOS v období mezi valnými hromadami b) vykonává běžné záležitosti SPELOS, čímž se rozumí záležitosti, jež podstatným způsobem nezasahují do činnosti SPELOS či účelu založení SPELOS c) svolává valnou hromadu d) připravuje a předkládá valné hromadě zprávu o činnosti SPELOS, účetní závěrku, rozpočet e) schvaluje na základě rozpočtu strukturu členských příspěvků členů SPELOS f) jmenuje a odvolává výkonného ředitele SPELOS 4. Představenstvo svolává pověřený člen představenstva, nejméně jedenkrát za kalendářní měsíc. Představenstvo rozhoduje většinou hlasů. Každý člen představenstva má jeden hlas. Představenstvo je usnášeníschopné jen tehdy, jsou-li přítomni všichni členové představenstva. Představenstvo může pozvat na své zasedání i člena SPELOS mimo valnou hromadu SPELOS.

4 5. Výkon funkce člena představenstva je nezastupitelný a členem představenstva může být jen fyzická osoba zástupce člena SPELOS. Člen představenstva nemá nárok z titulu své funkce na žádnou finanční odměnu. 6. Z jednání představenstva se pořizuje zápis, který podepisují všichni přítomní členové představenstva a zapisovatel. Do patnácti dnů od konání představenstva musí být doručen všem členům SPELOS zápis o jednání představenstva. Zasedání představenstva se mohou účastnit i členové SPELOS mimo valnou hromadu SPELOS. 7. Představenstvo řídí a rozhoduje jako kolektivní orgán. V případě, že nebude obsazena funkce výkonného ředitele nebo výkonný ředitel nebude schopen z jiného důvodu výkonu své funkce nebo v jiných odůvodněných případech, vykonává funkci výkonného ředitele buď představenstvo jako celek nebo člen představenstva pověřený představenstvem. Představenstvo či pověřený člen představenstva ve výkonu funkce výkonného ředitele mohou tuto funkci vykonávat současně s výkonným ředitelem vč. jednání navenek jménem SPELOS. 8. Funkce člena představenstva zaniká: a) Rezignací b) Skončením členství právnické osoby, jejímž je zástupcem, ve SPELOS c) Uplynutím funkčního období d) Odvoláním valnou hromadou 9. Představenstvo jmenuje výkonného ředitele SPELOS a to na dobu jednoho roku. Představenstvo odvolává výkonného ředitele. Funkční období může být z rozhodnutí představenstva prodlouženo o další jeden rok. Představenstvo pověří výkonného ředitele k jednání navenek vůči třetím osobám a řídí činnost výkonného ředitele. VIII. Výkonný ředitel SPELOS a jednání navenek 1. Výkonný ředitel je výkonným orgánem SPELOS, jež má jako jediný oprávnění k jednání vůči třetím osobám navenek jménem SPELOS s výjimkou čl. VII, odst. 7 těchto Stanov. Výkonný ředitel jedná pouze v rozsahu a na základě pověření představenstva. Oprávnění podepisovat veškeré písemné dokumenty SPELOS vůči třetím osobám má pouze výkonný ředitel, s výjimkou uvedenou v č. VII, odst. 7 těchto Stanov, kdy v případě jednání pověřeného člena představenstva navenek podepisují a jednají každý samostatně. 2. Práva a povinnosti výkonného ředitele budou stanovena na základě dohody mezi SPELOS a výkonným ředitelem. Pokud dohoda s výkonným ředitelem nestanoví jinak, je výkonný ředitel oprávněn rozhodovat samostatně o dispozici s finančními prostředky do ,- Kč v jednom kalendářním měsíci. 3. Za SPELOS podepisuje výkonný ředitel a to tak, že k vytištěnému nebo vypsanému názvu sdružení SPELOS připojí svůj podpis. 1. Člen SPELOS má právo: a) Podílet se na činnosti SPELOS IX. Práva a povinnosti členů SPELOS b) Účastnit se valné hromady, hlasovat a volit do orgánů sdružení

5 c) Být volen do orgánů d) Obracet se na orgány s podněty a stížnostmi 2. Člen SPELOS má povinnost: a) Poskytnout pro účely SPELOS peněžní prostředky dle těchto Stanov a to tím, že bude platit členské příspěvky v řádném termínu, ve výši stanovené představenstvem či těmito Stanovami, b) Používat informace získané od SPELOS pouze pro vlastní potřebu. V případě prokazatelného poskytnutí materiálů, stanovisek a vzorů, některému z nečlenů SPELOS, je takový člen povinen zaplatit pokutu ve výši ,-- Kč, která je příjmem SPELOS. 1. Zdroje majetku jsou zejména: a) Členské příspěvky X. Zásady hospodaření b) Příjmy z činnosti při naplňování cílů sdružení c) Ostatní příjmy a další zdroje pokud je schválí valná hromada 2. Sdružení SPELOS je právnickou osobou a veškeré vložené prostředky, příjmy a jiné hodnoty jsou majetkem SPELOS, který lze využít jen k realizaci předmětu činnosti SPELOS, tak jak je uveden v těchto Stanovách. Za hospodaření SPELOS odpovídá představenstvo, které každoročně předkládá valné hromadě zprávu o hospodaření, po ukončení účetního období zajistí sestavení účetní závěrky, kterou schvaluje valná hromada. SPELOS účtuje v souladu s právními předpisy o stavu a pohybu majetku. 3. Hospodaření se uskutečňuje podle ročního rozpočtu schváleného valnou hromadou. O způsobu úhrady ztrát sdružení rozhoduje valná hromada. 4. Výše členského příspěvku každého člena SPELOS činí ,- Kč (slovy: dvě sta tisíc korun českých) ročně. Členské příspěvky jsou splatné ve dvou splátkách po Kč (slovy: jedno sto tisíc korun českých) vždy nejpozději 14 kalendářních dní před začátkem dalšího kalendářního pololetí. První příspěvek ve výši ,- Kč (slovy: jedno sto tisíc korun českých) je splatný do 30 kalendářních dnů od vzniku členství ve SPELOS. 5. K bankovnímu účtu sdružení má dispoziční právo výkonný ředitel a pověřený člen představenstva. 6. Valná hromada rozhoduje, zda se zisk sdružení ponechá nerozdělený, nebo zda se rozdělí mezi členy sdružení. V případě rozdělení zisku mezi členy sdružení stanoví valná hromada i pravidla takového rozdělení. XI. Zánik SPELOS 1. Sdružení SPELOS se zrušuje dnem uvedeným v rozhodnutí valné hromady o zrušení sdružení, jinak dnem, kdy rozhodnutí bylo přijato. Po zrušení sdružení SPELOS se provede likvidace sdružení.

6 2. Sdružení SPELOS zaniká ke dni výmazu ze spolkového rejstříku. Zániku sdružení SPELOS předchází zrušení sdružení s likvidací. 3. Pro likvidaci sdružení SPELOS se obdobně použijí ustanovení zákona o obchodních korporacích o likvidaci obchodních společností. 4. Po skončení likvidace sdružení SPELOS se provede vypořádání likvidačního zůstatku. 5. Podíl jednotlivých členů sdružení SPELOS na likvidačním zůstatku se určí poměrem ukončených roků jeho členství k souhrnu ukončených roků členství všech členů sdružení SPELOS. XII. Závěrečná ustanovení 1. Toto znění stanov bylo přijato zakladateli dle zakladatelské smlouvy ze dne a nabylo účinnosti dne V Praze dne 9. března 2010 Stanovy ve znění změn z Stanovy ve znění změn z Stanovy ve znění změn z Stanovy ve znění změn z

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

Stanovy. Čl. 2 Statut Spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, spolčující členy na základě společného zájmu. 2. Spolek je právnickou osobou.

Stanovy. Čl. 2 Statut Spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, spolčující členy na základě společného zájmu. 2. Spolek je právnickou osobou. Stanovy Čl. 1 Název a sídlo a právní forma spolku Název: Asociace poskytovatelů energetických služeb, z.s. (dále jen Spolek ) používaná zkratka "APES" Sídlo: U Voborníků 852/10, 190 00 Praha 9 Právní forma

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ 1. Název spolku: Svornost Bosonohy z.s. Čl. I Název a sídlo 2. Sídlo spolku: Brno Čl. II Účel spolku 1. Spolek je založen za účelem podpory, zajištění

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s.

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku zní: Pink Floyd fanklub CZ, z. s. (dále jen spolek ). 2. Povolená zkratka názvu: Pink Floyd fanklub CZ. 3. Sídlem spolku

Více

Spolek Parkán STANOVY

Spolek Parkán STANOVY Spolek Parkán STANOVY Čl. I Název a sídlo Spolek Parkán má sídlo v Praze 8 Ďáblicích, U Parkánu 17/11, 182 00. Čl. II Účel spolku Spolek Parkán si klade za cíl podporovat spolupráci rodičů, pedagogů a

Více

Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely

Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely má sídlo v Praze 9 Kbely, na adrese Albrechtická 732, 197 00 Čl. II Účel spolku Spolek

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel školy ZŠ, Mendelova má sídlo v ZŠ, Mendelova v Karviné Hranicích, ulice Einsteinova 2871. Čl. II Právní poměry 1.

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Dodatek ke Stanovám č. 1

Dodatek ke Stanovám č. 1 MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. Dodatek ke Stanovám č. 1 Dodatek ke Stanovám č. 1 nahrazuje v plném rozsahu Stanovy spolku MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. ze dne 9. 12. 2013 Na základě rozhodnutí

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Stanovy spolku D&M TENNIS ACADEMY, z.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Charakter spolku. Čl. III. Účel a činnost spolku

Stanovy spolku D&M TENNIS ACADEMY, z.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Charakter spolku. Čl. III. Účel a činnost spolku Stanovy spolku D&M TENNIS ACADEMY, z.s. Čl. I. Úvodní ustanovení Název spolku: D&M TENNIS ACADEMY, z.s. /dále jen spolek / Sídlo: Dobrovského 1872/88, Brno, Královo Pole, PSČ: 612 00 Čl. II. Charakter

Více

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení STANOVY 1. Název a IČO občanského sdružení Amalthea o.s., 266 472 14 2. Sídlo občanského sdružení Husova 199, 530 03 Pardubice. Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Právní postavení sdružení 1. Amalthea o.s.

Více

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Čl. 1. Název a sídlo Název: PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem (dále jen sdružení ) Sídlo: Celní 16/4, 639 00 Brno Čl. 2 Statut

Více

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s.

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Čl. 1 Název spolku Název spolku zní: Sdružení Zvoneček - Praha, z.s. (dále jen Spolek ). Čl. 2 Sídlo Sídlo Spolku je: Komenského nám. 9/400, 130 00 Praha 3. Čl. 3

Více

STANOVY SPOLKU KRČÍN

STANOVY SPOLKU KRČÍN STANOVY SPOLKU KRČÍN Název spolku: Spolek Krčín (dále jen spolek). Článek I Název spolku Článek II Sídlo spolku Sídlo spolku je na adrese:.. Nové Město nad Metují Článek III Právní postavení spolku 1.

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s.

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. Název sdružení: Komunitní škola Kasejovice, o.s. (zkráceně KŠ Kasejovice, o.s.) Názvu sdružení v mezinárodním

Více

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení Občanské sdružení SAKUMPIKUM o.s., IČ: 22879374 registrované Ministerstvem vnitra dne 4. 8. 2011 pod č.j.: VS/11/85347/11-R ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

Stanovy. Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. Spolek je právnickou osobou.

Stanovy. Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. Spolek je právnickou osobou. Stanovy Čl. 1. Název a sídlo spolku Název spolku: PRO Arny z. s. (dále jen spolek ) Sídlo spolku: Riegrova 1756/51, České Budějovice, 370 01 Čl. 2 Statut spolku Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Stanovy spolku Škroupovka, z.s.

Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Čl. I Název a sídlo (1) Název spolku zní: Škroupovka, z.s. (2) Sídlo spolku je na adrese Škroupova 13, 301 00 Plzeň. Čl. II Účel spolku Posláním spolku je podporovat školní

Více

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek STANOVY TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek Obsah: I. Název a sídlo... 2 II. Poslání a cíle... 2 III. Organizační uspořádání a orgány klubu... 2 IV. Určení statutárního orgánu spolku... 3 V. Práva

Více

Stanovy občanského sdružení. Florbal Ústí, o. s. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení

Stanovy občanského sdružení. Florbal Ústí, o. s. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení Stanovy občanského sdružení Florbal Ústí, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Florbal Ústí, o. s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Rubensova 287/8, Ústí nad Labem Střekov, PSČ 400 03 Čl. 2 Statut sdružení 1.

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

Stanovy spolku. Článek 1. Název a sídlo. Článek 2. Statut spolku. Článek 3. Cíl činnosti spolku

Stanovy spolku. Článek 1. Název a sídlo. Článek 2. Statut spolku. Článek 3. Cíl činnosti spolku Stanovy spolku Článek 1 Název a sídlo Název spolku : Spolek Bílina 2006 (dále jen spolek ) Sídlo spolku : Studentská 590/32, 418 01 Bílina Článek 2 Statut spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, spojuje

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

Stanovy občanského sdružení Star Aliance

Stanovy občanského sdružení Star Aliance Stanovy občanského sdružení Star Aliance Čl. I. Základní ustanovení 1. název občanského sdružení zní: Star Aliance (dále jen Sdružení), jež je dobrovolným, nezávislým a neziskovým sdružení osob. 2. Sdružení

Více

Stanovy zájmového sdružení právnických osob. Asociace nezávislých dodavatelů energií

Stanovy zájmového sdružení právnických osob. Asociace nezávislých dodavatelů energií Stanovy zájmového sdružení právnických osob Asociace nezávislých dodavatelů energií 1 Název, sídlo a právní forma zájmového sdružení 1.1 Název sdružení zní: Asociace nezávislých dodavatelů energií, dále

Více

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu BUDULÍNEK STANOVY Čl. I. Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: BUDULÍNEK Sídlo sdružení: ul. U Trati 1014, 334 41 Dobřany Čl. II. Právní postavení sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé,

Více

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech Část I. OBECNÁ USTANOVENÍ čl.1 Obsah a cíl 1) Občanské sdružení fyzických a právnických osob DROBNÉ PAMÁTKY SEVERNÍCH

Více

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku Stanovy spolku I. Název a sídlo spolku Spolek nese název (dále jen "spolek ) a má své sídlo v Chrudimi, na adrese Čáslavská 973, 537 04 Chrudim IV. II. Úvodní ustanovení 1. Spolek je dobrovolným svazkem

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

STANOVY. Čl. 2 Statut spolku

STANOVY. Čl. 2 Statut spolku STANOVY Čl. 1. Název a sídlo Název: Slivenecké kostky, z. s. Sídlo: Jantarová 950/18, Praha 5 - Slivenec, 154 00 Čl. 2 Statut spolku 1. Slivenecké kostky, z. s. (dále jen Spolek ) je dobrovolný a nezávislý

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s.

STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s. STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s. Článek I. Název, sídlo, IČO 1. Název: Centrum pro rodinný život, z.s. (dále jen spolek ) 2. Sídlo: Biskupské náměstí 2 779 00 Olomouc 3. IČO: 14615240 Článek

Více

Stanovy České společnosti pro buněčnou biologii, z.s.

Stanovy České společnosti pro buněčnou biologii, z.s. Stanovy České společnosti pro buněčnou biologii, z.s. schválené na ustavující schůzi dne 13. 10. 2014 I. Úvodní ustanovení 1. Název: Česká společnost pro buněčnou biologii, z.s. (dále též Spolek ). 2.

Více

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku STANOVY SPOLKU Málinka z.s. Název spolku: Málinka z.s. Sídlo spolku: Nemile 90, 789 01 Zábřeh Čl. 1 Název, sídlo Čl. 2 Právní postavení spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující rodiče a příznivce

Více

LTK Klatovy z.s. ( Lawn-Tenis Klub Klatovy ) stanovy. Čl. I. Základní ustanovení

LTK Klatovy z.s. ( Lawn-Tenis Klub Klatovy ) stanovy. Čl. I. Základní ustanovení LTK Klatovy z.s. ( Lawn-Tenis Klub Klatovy ) stanovy Čl. I. Základní ustanovení LTK Klatovy je dobrovolným spolkem fyzických a právnických osob provozujících tělovýchovu, sport a osvětovou činnost. LTK

Více

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení Spolek Amelie, z.s. vznikl pod názvem Amelie, o.s. v roce 2006 a byl zapsán v rejstříku občanských sdružení Ministerstva vnitra České republiky

Více

Stanovy cyklistického sdružení

Stanovy cyklistického sdružení Stanovy cyklistického sdružení Čl. 1 Název a sídlo Název: CK Přerov (dále jen sdružení ) Sídlo: Purkyňova 3, 750 02, Přerov Adresa pro doručování: Pavlína Rohová, Purkyňova 3, 750 02, Přerov Čl. 2 Statut

Více

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH ČÁST I. Úvodní ustanovení a základní pojmy 1. Spolek Poznání GOH je nezávislým spolkem fyzických osob - rodičů a jiných zákonných zástupců žáků Gymnázia Olgy

Více

Stanovy Javornického rozvojového spolku

Stanovy Javornického rozvojového spolku Stanovy Javornického rozvojového spolku 1 Název a sídlo spolku Název spolku zní: Sídlem spolku je: Javornický rozvojový spolek Javorník 42, 384 73 Vacov 2 Právní postavení spolku (1) Javornický rozvojový

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s.

Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s. Stanovy spolku Síť ekologických poraden STEP, z. s. Článek I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Název spolku je: Síť ekologických poraden STEP, z. s. (dále jen Spolek ). 2. Spolek používá zkrácený název STEP, jenž

Více

Stanovy spolku METODĚJ z. s.

Stanovy spolku METODĚJ z. s. Stanovy spolku METODĚJ z. s. I. Název a sídlo 1. Byl založen spolek Metoděj jehož název je METODĚJ z. s., se sídlem Havlíčkův Brod, Jeronýmova 788, PSČ 580 01. 2. Spolek Metoděj (dále jen spolek ) byl

Více

Stanovy zájmového sdružení právnických osob Komora obnovitelných zdrojů energie

Stanovy zájmového sdružení právnických osob Komora obnovitelných zdrojů energie Stanovy zájmového sdružení právnických osob Komora obnovitelných zdrojů energie Článek I. Základní ustanovení 4. Název sdružení zní: Komora obnovitelných zdrojů energie Sídlo sdružení: Sněmovní 174/7,

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

Stanovy Kulturního a rodinného centra CoByDup, z.s. Článek I. Článek II.

Stanovy Kulturního a rodinného centra CoByDup, z.s. Článek I. Článek II. Stanovy Kulturního a rodinného centra CoByDup, z.s. Název spolku: Kulturní a rodinné centrum CoByDup, z.s. (dále jen spolek ), Zkráceně: KRC CoByDup, z.s. Sídlo: Toužimská 244/42, 197 00 Praha 9-Kbely

Více

STANOVY SPOLKU NOVÁ TROJKA. Preambule

STANOVY SPOLKU NOVÁ TROJKA. Preambule STANOVY SPOLKU NOVÁ TROJKA Preambule Posláním spolku je nabízet přátelský, bezpečný a inspirativní prostor pro celou rodinu a poskytovat jí komplexní podporu. Cílem spolku je provozovat rodinné, resp.

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

Článek I. Úvodní ustanovení. Článek II. Název spolku. Článek III. Sídlo spolku. Článek IV. Cíl (účel) činnosti spolku

Článek I. Úvodní ustanovení. Článek II. Název spolku. Článek III. Sídlo spolku. Článek IV. Cíl (účel) činnosti spolku Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Palacha Mělník Článek I. Úvodní ustanovení 1.1. Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Palacha Mělník bylo založeno podle zákona

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald S T A N O V Y Veterán klub Rychvald I. ZÁKLADNÍ USTANOV ENÍ Článek 1: Vznik Veterán klubu Rychvald 1. Veterán klub Rychvald (dále jen VK Rychvald) ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů se

Více

STANOVY. Komunitní centrum Koněprusy, z. s.

STANOVY. Komunitní centrum Koněprusy, z. s. STANOVY Komunitní centrum Koněprusy, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Komunitní centrum Koněprusy, z. s. Sídlo: Obecní úřad Koněprusy, Koněprusy 63, 26601 Beroun Čl. 2. Statut spolku 1. Komunitní centrum

Více

ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP

ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP Projekt BEC2 jako nástroj lokálního rozvoje č. CZ.03.3.60/0.0/0.0/15_024/0002768 je spolufinancován z Evropské unie.

Více

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s.

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. I. Název a sídlo Název: Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66

Více

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Občanské sdružení při MŠ Národní, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Národní 416/37, Praha 1. 2. CHARAKTER

Více

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s.

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s. Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s. Část I. OBECNÁ USTANOVENÍ čl. 1 Obsah a cíl 1. Občanské sdružení fyzických a právnických osob DOMÁCÍ UMĚNÍ, o.s. (dále jen sdružení

Více

STANOVY SPOLKU. Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ).

STANOVY SPOLKU. Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ). STANOVY SPOLKU Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ). 2. Sídlo Spolku: Černošická 168, 155

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s.

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. I. Název Klub rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. (dále jen spolek ). Sídlo spolku: Hradec Králové II. Sídlo III. Stanovy Vnitřní organizace

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

Stanovy spolku Asociace direct marketingu, e-commerce a zásilkového obchodu

Stanovy spolku Asociace direct marketingu, e-commerce a zásilkového obchodu Stanovy spolku Asociace direct marketingu, e-commerce a zásilkového obchodu I. Název spolku a) Úplný název: Asociace direct marketingu, e-commerce a zásilkového obchodu b) Zkrácený název: ADMEZ c) Název

Více

ITSTS ), Článek I. Všeobecná ustanovení Název, sídlo, vznik a charakteristika spolku

ITSTS ), Článek I. Všeobecná ustanovení Název, sídlo, vznik a charakteristika spolku STANOVY Spolek ek: Institut transformační systemické terapie V. Satirové,, z.s. (dá dále také jen ITSTS ITSTS ), se sídlem Vysočina, Rváčov 9, 539 01 Hlinsko Článek I. Všeobecná ustanovení Název, sídlo,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. spolku. Školka Montessori Kladno, z. s. ke dni 5.11.2015

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. spolku. Školka Montessori Kladno, z. s. ke dni 5.11.2015 ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV spolku Školka Montessori Kladno, z. s. ke dni 5.11.2015 ČLÁNEK 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1. Název spolku je: Školka Montessori Kladno, z. s. (dále jen Spolek"). 1.2. Sídlo Spolku je:

Více

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob S T A T U T zájmového sdružení právnických osob EUROREGION PRADĚD 1 NÁZEV, SÍDLO A PRÁVNÍ FORMA 1. Název sdružení: Euroregion Praděd 2. Sídlem Euroregionu Praděd je Vrbno pod Pradědem, ul. Nové doby 111,

Více

STANOVY. Spolku rodičů při ZŠ J. V. Sticha - Punta Žehušice

STANOVY. Spolku rodičů při ZŠ J. V. Sticha - Punta Žehušice STANOVY Spolku rodičů při ZŠ J. V. Sticha - Punta Žehušice Článek I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů při Základní škole Jana Václava Sticha Punta Žehušice (dále jen spolek ). 2. Sídlo

Více

STANOVY Občané pro Hošťálkovice z. s.

STANOVY Občané pro Hošťálkovice z. s. STANOVY - Občané pro z. s. STANOVY Občané pro z. s. Zakladatelé spolku Občané pro z. s. jsou: Ing. David Sýkora, Ph.D., r.č.: 801008/4137, bytem Podevsí 415, 725 28 Ostrava Lenka Bosáková, r.č.: 695905/5521,

Více

STANOVY SPOLKU BADMINTON ARÉNA SKALKA Z. S.

STANOVY SPOLKU BADMINTON ARÉNA SKALKA Z. S. STANOVY SPOLKU BADMINTON ARÉNA SKALKA Z. S. DLE USTANOVENÍ 218 ZÁKONA Č. 89/2012 SB., VE ZNĚNÍ PLATNÝCH PŘEDPISŮ Článek I. Název, sídlo a působnost 1. Spolek užívá název Badminton Aréna Skalka z. s. (dále

Více

SPOLEK RODIČŮ JABLÍČKO STANOVY SPOLKU

SPOLEK RODIČŮ JABLÍČKO STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ JABLÍČKO STANOVY SPOLKU Čl. 1 Název spolku Název spolku zní Spolek rodičů Jablíčko. Čl. 2 Sídlo spolku Sídlem spolku je Ostrava-Hrabová, Příborská 28. Čl. 3 Účel spolku Účelem spolku je spolupráce

Více

S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova

S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova Článek 1 Název spolku: Spolek přátel ZUŠ Klapkova z.s. Článek 2 Sídlo spolku: Klapkova 25, Praha 8. Článek 3 Spolek je právnickou osobou. I. Název, sídlo a statut

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ  BMW Moto klub Czech Republic o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s." či. I. Úvodní ustanovení Sdružení BMW Moto klub Czech Republic o.s. (dále jen sdružení) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

Stanovy občanského sdružení Svata.net

Stanovy občanského sdružení Svata.net Stanovy sdružení Svata.net verze: 20050715 Stanovy občanského sdružení Svata.net Čl. 1. Základní ustanovení 1. Svata.net (dále jen Sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických

Více

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s.

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s. STANOVY zapsaného Spolku Atletika Jižní Město z.s. I. Základní ustanovení 1. Název zapsaného spolku: Atletika Jižní Město z.s. (dále jen Spolek). 2. Sídlo Spolku: Praha. II. Hlavní poslání a cíle činnosti

Více

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s.

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Čl. I Základní ustanovení Název sdružení: ProWaldorf Karviná, o. s. Sídlo: Na Kopci 2108/48, Karviná Mizerov, 734 01 Čl. II Právní postavení sdružení

Více

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací I. Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Popovický spolek okrašlovací (dále také jen PSO ). 2. PSO je právnickou osobou, jejíž poměry se řídí těmito stanovami,

Více

S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s.

S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s. 3. INFORMACE S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Klub chovatelů chrtů z.s. (dále jen klub) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují chov psů,

Více

S T A N O V Y. TJ Sokol Charvátská Nová Ves z.s. I. Základní ustanovení. Sídlem TJ je: Charvátská Nová Ves, Tyršův sad č. 206/4, Břeclav-6

S T A N O V Y. TJ Sokol Charvátská Nová Ves z.s. I. Základní ustanovení. Sídlem TJ je: Charvátská Nová Ves, Tyršův sad č. 206/4, Břeclav-6 S T A N O V Y TJ Sokol Charvátská Nová Ves z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Sokol Charvátská Nová Ves z.s.(dále jen TJ) je dobrovolný a samosprávný svazek členů, kteří provozují sport, tanec,

Více

S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s.

S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s. S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem FK Zbraslav, z.s. (dále jen FK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, kulturní, osvětovou a vzdělávací

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624 I. Název a sídlo sdružení 1. Název občanského sdružení zní: Občanské sdružení Umlaufoviny 2. Sídlem sdružení je: Kuršova 9, Brno, PSČ: 635 00 II. Právní

Více

- Organizace volnočasových, kulturních a sportovních aktivit pro děti s PAS a jejích rodičů

- Organizace volnočasových, kulturních a sportovních aktivit pro děti s PAS a jejích rodičů Stanovy spolku Čl. 1. Název a sídlo Název: ADAM - autistické děti a my, z.s. (dále jen "spolek") Sídlo: Mozartova 1092/2, 736 01 Havířov - Podlesí Čl. 2 Doba trvání spolku Spolek je založen na dobu neurčitou.

Více

Stanovy CZFree.Net Praha, z.s.p.o.

Stanovy CZFree.Net Praha, z.s.p.o. Stanovy CZFree.Net Praha, z.s.p.o. čl. I. Základní ustanovení 1. Název sdružení je CZFree.Net Praha, z.s.p.o., zkratka názvu je CZF Praha, z.s.p.o. 2. CZFree.Net Praha, z.s.p.o. (dále jen sdružení) je

Více

STANOVY. spolku Šotgani z.s.

STANOVY. spolku Šotgani z.s. STANOVY spolku Šotgani z.s. I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek Šotgani z.s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

Stanovy Univerzitní Liga, z.s.

Stanovy Univerzitní Liga, z.s. Stanovy Univerzitní Liga, z.s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Univerzitní Liga, z.s. (dále jen,,spolek ) Sídlo: Masarykova univerzita, Žerotínovo náměstí 617/9, 601 77 Brno, Česká republika IČO: 02046211 Čl.

Více

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s.

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s. Stanovy spolku Klatovské kočky z.s. Název spolku: Klatovské kočky z.s. Sídlo spolku: Hálkova 157, 339 01 Klatovy Kraj: Plzeňský Čl. 1 Základní ustanovení 1.) Název spolku: Klatovské kočky z.s. 2.) Sídlo

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název občanského sdružení: Spolek Tábornický klub Písek 2. Sídlo občanského sdružení: Smrkovická 2218, Písek 39701

Více

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo S t a n o v y Hornického spolku Solles Chodov Čl.1 Název a sídlo Název: Hornický spolek Solles Chodov (dále jen "sdružení ") Sídlo: Hrnčířská 462, 357 35 Chodov Čl.2 Statut sdružení Sdružení je dobrovolné,

Více

Stanovy spolku. SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova 141, z.s.

Stanovy spolku. SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova 141, z.s. 1 Stanovy spolku SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova 141, z.s. I. Základní ustanovení 1 Název: SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova 141, z.s. 2 Sídlo: Masarykova 141, Telč-Podolí, 588 56 Telč 3 Spolek SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova

Více

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení Janus (dále jen sdružení ) Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného

Více

STANOVY UNIE ELEKTROMOBILITY

STANOVY UNIE ELEKTROMOBILITY STANOVY UNIE ELEKTROMOBILITY Článek I Název, sídlo a vznik 1.1 Název sdružení je Unie elektromobility, zkráceně UEM (dále jen Unie). 1.2 Unie je zájmovým sdružením právnických osob podle 20f-j, občanského

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více