Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server."

Transkript

1 Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace, které nejsou v této příručce, najdete v souborech HTML/PDF na dodaném CD-ROM. Pro bezpečné a správné používání si před použitím zařízení nezapomeňte přečíst Bezpečnostní informace v příručce Důležité informace.

2 Průvodce názvy a funkcemi ovládacího panelu přístroje Na tomto obrázku je ovládací panel zařízení se všemi nainstalovanými doplňky Tlačítko [Domů] Po stisknutí se objeví [Výchozí obrazovka]. Podrobnosti viz Používání [Výchozí obrazovky]. 2. Tlačítka funkcí Ve výchozím výrobním nastavení nejsou pro tlačítka funkcí registrovány žádné funkce. Můžete si zaregistrovat často používané funkce, programy nebo webové stránky. Podrobnosti najdete v příručce Getting Started (Začínáme). 3. Displej Zobrazuje tlačítka pro každou funkci, provozní stav a zprávy. Viz příručka Getting Started (Začínáme). 4. Tlačítko [Reset] Stisknutím vymažete aktuální nastavení. 5. Tlačítko [Programovat] (režim kopírka, dokumentový server, fax a skener) Stiskem zaregistrujete často používaná nastavení nebo vyvoláte registrovaná nastavení. Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). Stisknutím naprogramujete základní nastavení pro úvodní displej po zrušení nebo resetu režimů nebo bezprostředně po zapnutí hlavního spínače. Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). 6. Tlačítko [Přerušení] Slouží k přerušení kopírování. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). 7. Indikátor napájení Indikátor hlavního spínače se rozsvítí, když hlavní spínač zapnete. 8. Tlačítko [Úspora energie] Stisknutím se přepnete do/z režimu nízké spotřeby nebo režimu spánku. Viz příručka Getting Started (Začínáme). Když je zařízení v režimu nízké spotřeby, svítí tlačítko [Úspora energie]. V režimu spánku tlačítko [Úspora energie] pomalu bliká. V závislosti na tom, kdy bylo zařízení vyrobeno, se ikona na tlačítku [Úspora energie] v této příručce může lišit od ikony na vašem zařízení. 9. Tlačítko [Přihlášení/Odhlášení] Stisknutím se přihlásíte nebo odhlásíte. 10. Tlačítko [Nástroje uživatele/počitadlo] Nástroje uživatele Stiskněte pro změnu základního nastavení a podmínek dle vlastních požadavků. Viz příručka Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení). Počítadlo Stiskněte, chcete-li zkontrolovat nebo vytisknout hodnotu počitadla. Viz příručka Maintenance and Specifications (Údržba a specifikace).

3 Můžete zobrazit informace o objednání spotřebního materiálu a o tom, kam se obrátit v případě poruchy. Tyto detaily můžete také vytisknout. Viz příručka Maintenance and Specifications (Údržba a specifikace). 11. Tlačítko [Zjednodušený displej] Stisknutím přepněte na zjednodušený displej. Viz příručka Getting Started (Začínáme). 12. Tlačítko [ # ] (tlačítko zadat) Stisknutím potvrdíte zadané hodnoty nebo specifikované položky. 13. Tlačítko [Start] Stisknutím spustíte kopírování, tisk, skenování nebo odesílání. 14. Tlačítko [Zkušební kopie] Slouží k vytvoření jedné sady kopií nebo výtisků pro kontrolu kvality tisku před zpracováním velkého množství sad. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). 15. Tlačítko [Stop] Stisknutím zastavíte probíhající úlohu, například kopírování, skenování, faxování nebo tisk. 16. Tlačítko [Vymazat] Stisknutím smažete zadané číslo. 17. Číselná tlačítka Používá se pro zadání počtu kopií, faxových čísel a dat pro zvolenou funkci. 18. Tlačítko [Zkontrolovat stav] Stisknutím zkontrolujete stav systému zařízení, provozní stav jednotlivých funkcí a aktuálních úloh. Můžete si také zobrazit historii úloh a informace o údržbě zařízení. 19. Indikátor příjmu dat (režim faxu a tiskárny) Bliká, pokud zařízení přijímá z počítače tisky nebo dokumenty pro fax prostřednictvím LAN. Viz příručky Fax (Faxování) a Print (Tisk). 20. Indikátor komunikace, indikátor přijatého faxu, indikátor důvěrného souboru Indikátor komunikace Svítí nepřetržitě během přenosu a příjmu dat. Ukazatel přijatých faxů Svítí nepřetržitě, když se přijímají a ukládají do paměti faxu jiná data než osobní schránka nebo soubor zámku paměti. Viz příručka Fax (Faxování). Indikátor důvěrného souboru Svítí nepřetržitě, když se přijímají data osobní schránky. Bliká při příjmu souboru zámku paměti. Viz příručka Fax (Faxování). 21. Kontrolka přístupu k médiím Rozsvítí se při zasunutí paměťového zařízení do slotu pro média. 22. Sloty pro média Použijte je pro zasunutí SD karty nebo k připojení paměťového zařízení USB. Zjednodušený displej Po stisku tlačítka {Zjednodušený displej} se obrazovka změní na zjednodušený displej. V něm se písmena a tlačítka zobrazují větší a ovládání je tím snazší. Určitá tlačítka se na zjednodušeném displeji nezobrazí.

4 Stručný průvodce kopírováním Tipy Formát papíru Výběr barevného režimu... (Barevné kopírování) Formát papíru Formát papíru můžete zjistit pomocí měřítka na expozičním skle. Automatická sytost obrazu Originály s tmavým vzorem budou kopírovány bez pozadí. Automatický výběr papíru Vybere automaticky vhodný formát papíru. Vytváření kopií... ( Paper Specifications and Adding Paper (Specifikace papíru a doplňování papíru), Základní kopírování) A Stiskněte tlačítko {Domů} vlevo nahoře na ovládacím panelu a poté stiskněte ikonu [Kopírka] na obrazovce [Výchozí obrazovka]. B Stiskněte tlačítko {Reset}. C Vložte originály. Expoziční sklo (lícem dolů) Automatický podavač dokumentů (lícem nahoru) D Proveďte požadovaná nastavení. E Zadejte počet kopií. F Stiskněte tlačítko {Start}. A Zvolte barevný režim. Jak šetřit papírem... (Základní kopírování) A Zkontrolujte, jestli je originál 1stranný nebo 2stranný (duplexní tisk). B Stiskněte tlačítko [Dupl./Komb./Série]. C Vyberte typy originálu a kopie a/nebo orientaci. D Vložte originály a poté stiskněte tlačítko {Start}. Duplex 1stranný 2stranný Kopíruje dvě 1stranné stránky na jednu 2strannou stránku. 2stranný 2stranný Kopíruje jednu 2strannou stránku na jednu 2strannou stránku. Kombinace 1stranná kombinace Kopíruje více 1stranných nebo 2stranných originálů na jednu stranu papíru kopie. Jak provádět zmenšení/zvětšení... (Základní kopírování) Automatické zmenšení/zvětšení A Stiskněte [Aut. Zvětš./ Zmenš.]. B Vyberte formát papíru. C Vložte originály a poté stiskněte tlačítko {Start}. Přednastavené zmenšení/zvětšení A Stiskněte [Zvětš./ Zmenš.]. B Vyberte poměr a stiskněte [OK]. C Vložte originály a stiskněte tlačítko {Start}. (Papír je vybrán automaticky.) 2stranná kombinace Kopíruje více 1stranných originálů na dvě strany papíru kopie. Kopíruje více 2stranných originálů na dvě strany papíru kopie. Více informací o Kombinaci viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server).

5 Jak provést dokončující zpracování dokumentu... (Základní kopírování) Sešívání A Stiskněte [Dokončování]. B Stiskněte tlačítko [Finišer]. C Vyberte jednu z pozic sešívání (kopie budou tříděny automaticky). D Stiskněte tlačítko [OK]. E Zadejte počet kopií. F Založte originály a stiskněte tlačítko {Start}. Dokumentový server K čemu slouží... K centrálnímu ukládání často používaných dokumentů a k tisku na vyžádání. Ke snížení zátěže sítě. Způsob použití v režimu kopírování... A Stiskněte [Uložit soubor]. B Zadejte název souboru, uživatelské jméno nebo heslo (je-li to nutné). (Základní kopírování) Děrování A Stiskněte [Dokončování]. B Stiskněte tlačítko [Finišer]. C Vyberte jednu z pozic otvoru děrování (v kopiích budou vyděrovány otvory). D Stiskněte tlačítko [OK]. E Zadejte počet kopií. F Vložte originály a stiskněte tlačítko {Start}. Sešívání a děrování lze provádět současně. Dostupnost dokončování závisí na vaši konfiguraci. C Je-li to potřeba, zadejte složku, do které chcete dokument uložit. D Stiskněte tlačítko [OK]. E Založte originály. F Proveďte nastavení skenování originálu. G Stiskněte tlačítko {Start}. Zařízení uloží naskenované originály do paměti a vytvoří jednu sadu kopií. Pro vyhledání dokumentu stiskněte tlačítko {Domů} na levé horní straně ovládacího panelu a poté stiskněte ikonu [Dokumentový server] na displeji [Výchozí obrazovka]. Více informací týkajících se dokumentového serveru viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Pokročilé funkce Zmenšení/Zvětšení Zoom: Reprodukční poměr lze nastavit v krocích po 1 %. Poměr: Můžete jednotlivě zadat vodorovný a svislý reprodukční poměr. Sériové kopie Samostatně zkopíruje přední a zadní stranu 2stranného originálu na 2 listy. Brožura/Časopis Zkopíruje dva nebo více originálů v pořadí stránek. (Základní kopírování, Rozšířené kopírování) Upravit /Razítko Opakování obrazu/dvojité kopie: Obraz originálu je kopírován opakovaně. Centrování: Přesune obraz do středu. Výmaz: Smaže střed a/nebo všechny čtyři strany původního obrazu. Razítka: Kopíruje s datem, čísly stránek apod. Krycí/Prokládací list Přední krycí list / Zadní krycí list: Vytvořte krycí listy. Označení: Kopíruje určité stránky originálu na určené listy. Odkazy na kapitoly v tomto průvodci odkazují na přiložené CD s provozními pokyny, na příručku pro Copy/Document Server (Kopírování/ Dokumentový server).

6 Stručný průvodce faxováním Odesílání faxu... A Zadejte režim vysílání: Vysílání z paměti, nebo Okamžité vysílání (vybrané stiskem tlačítka [Okamž. v.]) B Založte originál. Expoziční sklo (lícem dolů) ADF (lícem nahoru) C Proveďte potřebná nastavení pro skenování. D Zadejte příjemce. E Stiskněte tlačítko {Start}. Pokud zvolíte Vysílání z paměti, můžete posílat na více cílových příjemců najednou. Abyste tak učinili, určete po kroku 4 cílové příjemce a stiskněte tlačítko {Start}. Odeslání na internetový fax, do u nebo složky provedete stiskem tlačítka [Internet Fax], [ ] nebo [Složka] a změníte tak typ přenosu. (Vysílání) Naprogramování tlačítka Cíl... (Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení) ) A Stiskněte tlačítko {Nástroje uživatele/ Počitadlo}. B Stiskněte tlačítko [Správa adresáře]. C Zkontrolujte, zda je vybrána možnost [Progr./ změnit]. D Stiskněte tlačítko [Nový program]. E Stiskněte tlačítko [Změnit], nastavte údaje o uživateli a poté stiskněte tlačítko [OK]. F Stiskněte tlačítko [Fax.příjemce]. G V části Faxový příjemce stiskněte tlačítko [Změnit], pomocí číselné klávesnice zadejte faxové číslo a stiskněte tlačítko [OK]. H Stiskněte tlačítko [OK]. I Stiskněte tlačítko [Výstup]. J Stiskněte tlačítko {Nástroje uživatele/ Počitadlo}. Odesílání faxu na Dokumentový server... (Uložení dokumentu) A Stiskněte tlačítko [Uložit soubor]. B Vyberte možnost [Odeslat a uložit]. C Nastavte uživatelské jméno, název souboru a heslo dle potřeby a stiskněte tlačítko [OK]. D Zadejte cílové umístění a stiskněte tlačítko {Start}. Odeslání faxu z Dokumentového serveru: A Stiskněte tlačítko [Vybrat ulož. soubor]. B Vyberte dokumenty k odeslání a stiskněte tlačítko [OK]. C Zadejte cílové umístění a stiskněte tlačítko {Start}.

7 Odesílání v určitou dobu (Odeslat později) Pomocí této funkce můžete zařízení naprogramovat tak, aby odeslalo fax později pomocí vysílání z paměti. Výhoda: můžete využít výhodných telefonních tarifů mimo špičku, aniž byste se nacházeli u zařízení. A Vložte originál, a pak vyberte požadované nastavení skenování. B Stiskněte [Režim vysílání]. (Jiné funkce odesílání) C Stiskněte tlačítko [Odeslat později]. Zrušení přenosu... Vysílání z paměti + Okamžité vysílání Před naskenováním originálu = před stisknutím tlačítka {Start}: A Stiskněte tlačítko {Reset}. Během skenování originálu A Stiskněte tlačítko {Stop}. B Stiskněte tlačítko [Zrušit snímání] nebo [Zrušit vysílání]. Vysílání z paměti Po naskenování originálu A Stiskněte tlačítko {Stop}. B Stiskněte tlačítko [Seznam ček.soub.]. C Vyberte soubor, který chcete zrušit. D Stiskněte tlačítko [Zastavit vysílání] a poté stiskněte tlačítko [OK]. E Stiskněte tlačítko [Výstup]. (Vysílání) Tisk žurnálu... (Změna/Potvrzení informací komunikace) D Pomocí číselných tlačítek zadejte čas a poté stiskněte [#]. E Dvakrát stiskněte tlačítko [OK]. Rozšířené funkce faxu Viz provozní pokyny Fax (Faxování) : - Kódy SUB/SEP (Jiné funkce přenosu) Když faxujete pomocí kódu SUB/SEP, lze zabezpečit ochranu osobních údajů, protože faxový dokument mohou přijímat pouze osoby, které znají kód SUB/SEP. Po každých 50 komunikacích se automaticky vytiskne žurnál. Můžete také požadovat vytisknout žurnál kdykoli pomocí níže uvedeného postupu. A Stiskněte [Stav vys./příjmu / Tisk]. B Vyberte možnost [Tisknout žurnál]. - Vytištěná hlášení (Informace o změně/ potvrzení komunikace) vás informují, zda byl fax uložen, odeslán nebo zda přenos selhal. - Funkce LAN-fax - Odesílání faxu z počítače (Faxování přes počítač) C Vyberte způsob tisku: - [Všechny] - [Tisknout podle čísla souboru] - [Tisk dle uživatele] D Stiskněte tlačítko {Start}. E Stiskněte dvakrát tlačítko [Výstup]. Odkazy na kapitoly v tomto průvodci odkazují na přiložené CD s provozními pokyny; Fax (Faxování) a Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení).

8 Stručný průvodce skenováním Chcete-li používat funkce skeneru, je třeba předem provést několik nastavení. Podrobnosti o těchto nastaveních viz příručka Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení / Systémová nastavení) a Scan (Skenování) na dodaném CD. Postup skenování... Dostupné funkce skenování: A Skenování do u B Skenování do složky (SMB/FTP/NCP) C Skenování pomocí WSD (Web Services on Devices) D Ukládání na pevný disk F V případě potřeby stiskněte tlačítko [Odeslat typ/název souboru] a zadejte nastavení jako název a formát souboru. G Zadejte cílové(á) umístění. Můžete zadat více příjemců. Skenování do u: Před zvolením příjemce(ů) nezapomeňte vybrat položku [Komu]. V případě potřeby stiskněte [Kop.] nebo [Sl.k.] a cílové(á) umístění. H Pouze skenování do u: Zadejte odesílatele u. V závislosti na nastavení zabezpečení je možné použít přihlášeného uživatele jako [Jméno odesilatele] E Uložení na paměťové zařízení F Skenování na doručovací server G Skenování prostřednictvím ovladače TWAIN Více informací o C, E, F, a G viz příručka Scan (Skenování) na dodaném CD. Použití funkce Skenování do u/skenování do složky... (Základní postup odesílání naskenovaných souborů em. Základní postup při použití funkce naskenování do složky) A Stiskněte tlačítko {Domů} vlevo nahoře na ovládacím panelu a poté stiskněte ikonu [Skener] na [Výchozí obrazovce]. B Zkontrolujte, zda nejsou aktivní předchozí nastavení. Pokud ještě zůstalo předchozí nastavení, stiskněte tlačítko {Reset}. Chcete-li zadat jméno odesílatele, stiskněte tlačítko [Jméno odesílatele]. Vyberte odesílatele. Stiskněte tlačítko [OK]. Pro s potvrzením příjmu stiskněte [Oznámení o příjmu]. I Pouze skenování do u: V případě potřeby zadejte řádek s předmětem. Stiskněte [Předmět]. Zadejte předmět. Stiskněte tlačítko [OK]. J Stiskněte tlačítko {Start}. C Stiskněte záložku [ ] nebo [Složka]. D Vložte originály. E V případě potřeby zadejte nastavení skenování podle originálu, který budete skenovat.

9 Postup Postup ukládání ukládání na na pevný pevný disk disk zařízení... zařízení... (Ukládání a uchovávání naskenovaných dokumentů) A Stiskněte tlačítko {Domů} vlevo nahoře na ovládacím panelu a poté stiskněte ikonu [Skener] na [Výchozí obrazovce]. B Zkontrolujte, zda nejsou aktivní předchozí nastavení. Pokud ještě zůstalo předchozí nastavení, stiskněte tlačítko {Reset}. C Vložte originály. D Stiskněte tlačítko [Uložit soubor]. E Stiskněte tlačítko [Ulož na HDD]. F Je-li to zapotřebí, zadejte nastavení, jako je [Jméno uživatele], [Název složky] a [Heslo]. G Stiskněte tlačítko [OK]. H Stiskněte [Nastavení snímání], je-li zapotřebí zadat nastavení skeneru, jako je rozlišení a formát. I Stiskněte tlačítko {Start}. Více informací o ukládání na paměťové zařízení viz příručka Scan (Skenování) na dodaném CD. K čemu je to dobré? K ukládání naskenovaných souborů na pevný disk zařízení pro pozdější (sdílené) použití. (Viz příručka Scan (Skenování).) Registrace cílového umístění u... (Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení / Systémová nastavení) ) A Stiskněte tlačítko {Nástroje uživatele/ Počitadlo}. B Stiskněte tlačítko [Správa adresáře]. C Zkontrolujte, zda je vybrána možnost [Progr./ změnit]. D Vyberte jméno, u kterého chcete zaregistrovat ovou adresu. Stiskněte tlačítko se jménem nebo pomocí číselných tlačítek zadejte jeho registrační číslo. E Stiskněte tlačítko [ ]. F V části " ová adresa" stiskněte tlačítko [Změnit]. G Zadejte el. adresu. H Stiskněte tlačítko [OK]. Pro více informací o registraci složek viz příručka Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení / Systémová nastavení). Zobrazení seznamu souborů uložených na pevném disku zařízení (Ukládání a uchovávání naskenovaných dokumentů) A Stiskněte tlačítko {Domů} vlevo nahoře na ovládacím panelu a poté stiskněte ikonu [Skener] na [Výchozí obrazovce]. B Stiskněte tlačítko [Vybrat ulož. soubor]. Zobrazí se seznam uložených souborů. Odkazy na kapitoly v tomto průvodci odkazují na přiložené CD s provozními pokyny; Scan (Skenování) a Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení / Systémová nastavení).

10

11 OBSAH Jak číst tyto příručky...6 Symboly v těchto příručkách... 6 Informace ke konkrétnímu modelu... 7 Názvy hlavních funkcí Co lze s tímto zařízením dělat Snižování nákladů... 9 Snadný převod dokumentů do elektronického formátu...11 Registrace cílů...12 Efektivnější práce se zařízením Vlastní nastavení [Výchozí] obrazovky Kopírování pomocí různých funkcí Tisk dat pomocí různých funkcí Použití uloženého dokumentu Spojení dvou zařízení pro kopírování...19 Odesílání a přijímání faxů bez použití papíru...20 Odesílání a přijímání faxů pomocí Internetu...22 Odesílání a přijímání faxů bez instalace faxové jednotky Použití faxu a skeneru v síťovém prostředí Vložení textové informace v naskenovaných souborech...26 Předcházení únikům informací (funkce zabezpečení) Centrální řízení podmínek a distribuce skenování...28 Sledování a nastavení zařízení prostřednictvím počítače Zabránění neoprávněnému kopírování Začínáme Průvodce názvy a funkcemi součástí Průvodce funkcemi jednotlivých příslušenství zařízení...35 Průvodce funkcemi vnějších doplňků zařízení...35 Změna jazyka displeje...37 Jak používat [Výchozí] obrazovku Přidávání ikon na [Výchozí obrazovku] Registrace funkcí do programu Příklad programů Zapínání/vypínání napájení

12 Zapínání hlavního spínače...49 Vypínání hlavního spínače...49 Když je zobrazen displej Ověření...51 Ověření uživatelského kódu Používání ovládacího panelu...51 Přihlášení se pomocí ovládacího panelu...51 Odhlášení se pomocí ovládacího panelu...52 Vkládání originálů...53 Umístění originálů na expoziční sklo...53 Vkládání originálů do automatického podavače dokumentů Kopírování Základní postup...55 Aut. Zvětš./Zmenš...57 Duplexní kopírování...59 Zadání orientace originálu a kopie...61 Kombinované kopírování Jednostranná kombinace Dvoustranná kombinace Kopírování na uživatelský formát papíru z bočního zásobníku...68 Kopírování na obálky Kopírování na obálky z bočního zásobníku...69 Kopírování na obálky ze zásobníku papíru Třídění Změna počtu sad Ukládání dat na dokumentovém serveru Faxování Základní postup vysílání (vysílání z paměti) Odesílání originálů za použití expozičního skla (vysílání z paměti)...77 Zadání příjemce faxu Vymazání faxového příjemce...79 Vysílání v průběhu kontroly připojení k příjemci (Okamžité vysílání)...80 Odesílání originálů pomocí expozičního skla (Okamžité vysílání)...81 Zrušení vysílání Zrušení vysílání před naskenováním originálu

13 Zrušení přenosu během skenování originálu...82 Zrušení přenosu po naskenování originálu Uložení dokumentu Odeslání uložených dokumentů...85 Ruční vytištění žurnálu Tisk Rychlá instalace...89 Zobrazení vlastností ovladače tiskárny Standardní tisk Používání ovladače tiskárny PCL Tisk na obě strany listu Při používání ovladače tiskárny PCL Typy oboustranného tisku...92 Kombinace více stránek na jednu stranu...93 Při používání ovladače tiskárny PCL Typy kombinovaného tisku...93 Tisk na obálky...95 Konfigurace nastavení obálky pomocí ovládacího panelu Tisk obálek pomocí tiskového ovladače...95 Ukládání a tisk pomocí dokumentového serveru...97 Ukládání dokumentů na dokumentový server Správa dokumentů uložených na dokumentovém serveru Skenování Základní postup při skenování do složky...99 Vytvoření sdílené složky na počítači se systémem Windows/Potvrzení informací o počítači Registrace složky SMB Odstranění zaregistrované složky SMB Ruční zadání cesty k cíli Základní postup odesílání naskenovaných souborů em Registrace cíle u Odstranění cíle u Ruční zadání ové adresy Základní postup ukládání naskenovaných souborů

14 Kontrola uloženého souboru vybraného ze seznamu Zadání typu souboru Zadání nastavení skenování Dokumentový server Ukládání dat Tisk uložených dokumentů Web Image Monitor Zobrazení hlavní stránky Doplňování papíru a toneru Bezpečnostní opatření pro vkládání papíru Profouknutí papíru Vkládání papíru do zás Vkládání papíru do zásobníku papíru A3/ Vkládání papíru do zásobníků 2 a Vkládání rozdělovacích listů do zásobníků 2 a Vkládání papíru do bočního zásobníku Vkládání rozdělovacích listů do bočního zásobníku Tisk z bočního zásobníku pomocí funkce tiskárny Vkládání papíru do velkokapacitního zásobníku Vkládání papíru do širokého velkokapacitního zásobníku Vkládání papíru do vkladače Vkládání papíru do dvojitého vkladače Vkládání papíru s pevnou orientací nebo oboustranného papíru Doporučené formáty a typy papíru Silný papír Obálky Výměna toneru Odesílání faxů nebo naskenovaných dokumentů, když dojde toner Likvidace spotřebovaného toneru Odstraňování problémů Když se zobrazí stavová ikona Když se rozsvítí kontrolka indikátoru tlačítka [Zkontrolovat stav] Tlačítko svítí nebo bliká Když zařízení začne pípat

15 Postup při problémech se zařízením Když nemůže být provedeno více funkcí současně Zprávy zobrazené během používání funkce kopírování/dokumentového serveru Když chcete použít funkci tandemového kopírování Zprávy zobrazené při používání funkce faxu Když se vyskytl problém se zadáním nastavení sítě Když nelze použít funkci vzdáleného faxu Zprávy zobrazované při používání funkce tiskárny Zprávy zobrazované na ovládacím panelu při používání funkce tiskárny Zprávy vytištěné na protokolech chyb nebo zprávy zobrazené při použití tiskárny Zprávy zobrazené při používání funkce skeneru Zprávy zobrazované na ovládacím panelu při používání funkce skeneru Zprávy zobrazené na klientském počítači Když se zobrazí jiná zpráva Když se vyskytl problém se skenováním nebo ukládáním originálů Když nejde upravovat výchozí obrazovku Když je aktualizován adresář Když data nemohou být odeslána z důvodu problému s cílem (příjemcem) Když zařízení nemůže být provozováno kvůli problému s uživatelským certifikátem Když se objeví problémy při přihlašování Když uživatel nemá oprávnění k provedení operace Když nelze použít server LDAP REJSTŘÍK

16 Jak číst tyto příručky Symboly v těchto příručkách V této příručce se používají následující symboly: Označuje body, na které je třeba při používání zařízení dávat pozor. Dále označuje vysvětlení pravděpodobných příčin chybného podávání papíru, poškození originálů nebo ztráty dat. Tato vysvětlení si určitě přečtěte. Označuje další vysvětlení funkcí zařízení a pokyny k vyřešení chyb uživatele. Tento symbol je umístěn na konci jednotlivých částí. Vyznačuje, kde můžete nalézt další související informace. [ ] Označuje názvy tlačítek na displeji nebo na ovládacím panelu zařízení. Označuje instrukce uložené v souboru na dodaném CD-ROM. (převážně Evropa a Asie) (především v Severní Americe) Rozdílné funkce modelů pro Region A a Region B označují dva symboly. Přečtěte si informace označené symbolem, který odpovídá regionu modelu, který používáte. Podrobnosti ohledně toho, které symboly odpovídají vašemu modelu zařízení, viz Str.7 "Informace ke konkrétnímu modelu". 6

17 Informace ke konkrétnímu modelu V této části je popsáno, jak identifikovat region, do kterého váš model patří. Na zadní straně zařízení je štítek, který se nachází v místě zobrazeném níže. Tento štítek obsahuje údaje, které identifikují region, do kterého vaše zařízení patří. Přečtěte si údaje na štítku. CUV210 Následující informace jsou specifické pro daný region. Přečtěte si informace pod symbolem, který odpovídá regionu vašeho zařízení. (především Evropa a Asie) Pokud štítek obsahuje následující, je vaše zařízení model pro region A: CODE XXXX -27, V (především Severní Amerika) Pokud štítek obsahuje následující informace, je vaše zařízení model pro region B: CODE XXXX -17 Typ 1: V Typ 2: V Rozměry v této příručce jsou uvedeny ve dvou měrných soustavách: metrické a palcové. Pokud máte model pro Region A, platí pro vás metrické jednotky. Pokud máte model pro Region B, platí pro vás palcové jednotky. 7

18 Názvy hlavních funkcí V této příručce se hlavní doplňky zařízení označují následovně: Automatický podavač dokumentů ADF LCIT RT4020 Velkokapacitní zásobník (LCT) LCIT RT4030 Široký velkokapacitní zásobník (široký LCT) Multi-Folding Unit FD4000 Jednotka vícenásobného skládání 8

19 1. Co lze s tímto zařízením dělat Popis je možné vyhledat podle činnosti, která má být prováděna. Snižování nákladů BRL059S Tisk vícestránkových dokumentů na obě strany listů (Oboustranná kopie) Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Tisk vícestránkových dokumentů a přijatých faxů na jeden list (Kombinace (kopírka/fax)) Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Viz příručka Fax. Tisk přijatých faxů na obě strany listů(oboustranný tisk) Viz příručka Fax. Převod přijatých faxů do elektronických formátů(faxování bez papíru) Viz příručka Fax. Odesílání souborů z počítače bez vytištění (LAN-fax) Viz příručka Fax. Kontrola množství uspořeného papíru ([Informační] obrazovka) Viz obrazovka [Informace] v příručce Getting Started (Začínáme). Snížení spotřeby elektrické energie Viz příručka Getting Started (Začínáme). 9

20 1. Co lze s tímto zařízením dělat Viz příručka Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení). 10

21 Snadný převod dokumentů do elektronického formátu Snadný převod dokumentů do elektronického formátu BQX138S Odesílání naskenovaných souborů Viz příručka Scan (Skenování). Odeslání adresy URL složky, v níž jsou uloženy naskenované soubory Viz příručka Scan (Skenování). Ukládání naskenovaných souborů do sdílené složky Viz příručka Scan (Skenování). Ukládání naskenovaných souborů na médium Viz příručka Scan (Skenování) Vložení textové informace do skenovaných souborů Viz příručka Scan (Skenování). Převod přenesených faxů do elektronických formátů a odeslání do počítače Viz příručka Fax. Správa a používání dokumentů převedených do elektronických formátů (dokumentový server) Viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/dokumentový server). 11

22 1. Co lze s tímto zařízením dělat Registrace cílů BRL060S Použití ovládacího panelu k registraci cílů do Adresáře Viz příručka Fax. Viz příručka Scan (Skenování). Použití aplikace Web Image Monitor k registraci cílů z počítače Viz příručka Fax. Stažení cílů zaregistrovaných v zařízení do seznamu cílů ovladače LAN-fax Viz příručka Fax. 12

23 Efektivnější práce se zařízením Efektivnější práce se zařízením BQX139S Registrace a použití často používaných nastavení (Program) Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). Registrace často používaných nastavení jako počátečních nastavení (Naprog.jako výchozí (kopírka/dokumentový server/fax/skener)) Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). Registrace často používaných nastavení do ovladače tiskárny Viz příručka Print (Tisk). Změna počátečních nastavení ovladače tiskárny na často používaná nastavení tiskárny Viz příručka Print (Tisk). Přidávání zástupců pro často používané programy nebo webové stránky Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). Změna pořadí ikon funkcí a zástupců Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). 13

24 1. Co lze s tímto zařízením dělat Vlastní nastavení [Výchozí] obrazovky Na [Výchozí obrazovce] se zobrazují ikony jednotlivých funkcí. CS CUM001 Na [Výchozí] obrazovku můžete přidávat zástupce často používaných programů nebo webových stránek. Tyto programy nebo webové stránky si můžete snadno vyvolat kliknutím na ikony. Můžete si zobrazit pouze ikony funkcí a zástupců, které používáte. Můžete měnit pořadí ikon funkcí a zástupců. Podrobnosti o funkcích [Výchozí obrazovky] viz příručka Getting Started (Začínáme).[] Podrobnosti o tom, jak přizpůsobit [Výchozí obrazovku] viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce).[] 14

25 Kopírování pomocí různých funkcí Kopírování pomocí různých funkcí CJQ601 Je možné vytvářet plnobarevné kopie. Režim barvy kopií lze měnit podle typu použitých originálů a požadovaných výsledků. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Na kopie lze tisknout razítka. Razítka mohou obsahovat čísla v pozadí, naskenované obrázky, data a čísla stránek. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Lze upravit podle potřeby barevné tóny a požadovanou kvalitu obrazu kopií. Podrobnosti o úpravě barev viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Podrobnosti o úpravě obrazu viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Kopírovaný obraz lze zmenšit nebo zvětšit. Funkce Aut. zmenšení/zvětšní umožňuje zařízení automaticky zjistit rozměry originálu. Kromě toho umožňuje vybrat vhodný reprodukční poměr na základě vámi určených rozměrů papíru. Pokud se orientace originálu liší od orientace papíru, na který kopírujete, zařízení originál otočí o 90 stupňů tak, aby odpovídal orientaci kopírovacího papíru. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Kopírka umožňuje funkce jako Duplex, Kombinace, Brožura a Časopis a umožňuje šetřit papír kopírováním několika stránek na jeden list. Podrobnosti o duplexním kopírování viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). 15

26 1. Co lze s tímto zařízením dělat Podrobnosti o kombinovaném kopírování viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Podrobnosti o kombinovaném kopírování viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Kopírovat lze na různé druhy papíru včetně obálek a průhledných fólií. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Finišer umožňuje kopie třídit, skládat a děrovat. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). 16

27 Tisk dat pomocí různých funkcí Tisk dat pomocí různých funkcí CJQ614 Toto zařízení podporuje síťová i místní připojení. Soubory PDF lze odesílat k tisku přímo do zařízení, aniž by bylo třeba otevírat PDF aplikace. Viz příručka Tisk (Print). Tiskové úlohy uložené na pevném disku zařízení, které byly dříve odeslány z počítačů pomocí ovladače tiskárny, lze vytisknout nebo smazat. Volit lze následující typy tiskových úloh: Zkušební tisk, Důvěrný tisk, Pozdržený tisk a Uložený tisk. Viz příručka Print (Tisk). Finišer umožňuje výtisky třídit, sešívat a děrovat. Podrobnosti o sešívání viz příručka Print (Tisk). Podrobnosti o děrování viz příručka Print (Tisk). Můžete tisknout soubory uložené na přenosném paměťovém zařízení a definovat podmínky tisku, jako je kvalita tisku a formát tisku. Viz příručka Tisk (Print). 17

28 1. Co lze s tímto zařízením dělat Použití uloženého dokumentu Soubory naskenované v režimu kopírky, faxu, tiskárny nebo skeneru lze uložit na pevný disk zařízení. Pomocí aplikace Web Image Monitor lze použít počítač k vyhledání, zobrazení, tisku, smazání a odeslání uložených souborů prostřednictvím sítě. Systém umožňuje také změnit nastavení tisku a tisknout několik dokumentů (Dokumentový server). CJQ603 Do počítače lze načítat také uložené dokumenty naskenované v režimu skeneru. Pomocí konvertoru formátu souborů lze do počítače stahovat dokumenty uložené v režimu kopírka, dokumentový server nebo tisk. Podrobnosti o funkci Dokumentový server viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Podrobnosti o Dokumentovém serveru v režimu kopírky viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Podrobnosti o dokumentovém serveru v režimu tiskárny viz příručka Print (Tisk). Podrobnosti o dokumentovém serveru v režimu faxu viz příručka Fax. Podrobnosti o volbě Dokumentový server v režimu skeneru viz příručka Scan (Skenování). 18

29 Spojení dvou zařízení pro kopírování Spojení dvou zařízení pro kopírování Pomocí konektoru kopírování můžete propojit dvě zařízení. Pokud nastavíte kopírování na jednom ze zařízení (hlavní zařízení), data budou přesunuta i do druhého (vedlejší zařízení), takže kopírování bude možné na obou zařízeních zároveň (tandemové kopírování). CJQ101 Je možné dokončit velké množství kopií za kratší dobu. Dokonce i pokud v jednom zařízení dojde papír, nebo přestane pracovat z důvodu zaseknutí papíru, druhé zařízení může v úkolu dále pokračovat. Viz příručka Copy/ Document Server (Referenční příručka pro kopírování a dokumentový server). 19

30 1. Co lze s tímto zařízením dělat Odesílání a přijímání faxů bez použití papíru Příjem Přijaté faxové dokumenty lze ukládat v elektronickém formátu na pevný disk zařízení, aniž by bylo nutné je tisknout. CJQ604 Aplikaci Web Image Monitor lze použít ke kontrole, tisku, odstranění, načtení nebo stažení dokumentů pomocí počítače (ukládání přijatých dokumentů) Vysílání Viz příručka Fax. Můžete odeslat fax ze svého počítače prostřednictvím sítě (Ethernet nebo bezdrátová LAN) do tohoto zařízení, které pak fax odešle prostřednictvím telefonních linek (LAN-fax). 20

31 Odesílání a přijímání faxů bez použití papíru CJQ605 K odeslání faxu proveďte tisk z aplikace Windows, se kterou pracujete, vyberte jako tiskárnu LAN-fax a poté určete cíl. Můžete také zkontrolovat odesílaná data obrazu. Podrobnosti o tomto nastavení viz příručka Connecting the Machine/System Settings (Připojení zařízení/systémová nastavení). Podrobnosti o používání této funkce viz příručka Fax. 21

32 1. Co lze s tímto zařízením dělat Odesílání a přijímání faxů pomocí Internetu xxx@xxx.com xxx.xxx.xxx.xxx xxx@xxx.com xxx.xxx.xxx.xxx CJQ606 Odesílání a přijímání em IP-fax Toto zařízení převádí naskenované obrazy dokumentu do formátu elektronické pošty a tato e- mailová data se odesílají a přijímají přes internet. Chcete-li odeslat dokument, namísto vytáčení cílového telefonního čísla zadejte ovou adresu (Internet-fax a vysílání em). Viz příručka Fax. Toto zařízení může přijímat ové zprávy prostřednictvím funkce Internet-fax nebo z počítačů (příjem pomocí funkce Internet-fax a tisk z u). Viz příručka Fax. Zařízení a počítače kompatibilní s funkcí Internet-fax, které mají ové adresy, mohou přijímat ové zprávy prostřednictvím funkce Internet-fax. Funkce IP-fax zasílá nebo přijímá dokumenty mezi dvěma faxy přímo prostřednictvím sítě TCP/IP. K odeslání dokumentu uveďte namísto čísla faxu IP adresu nebo název hostitele (vysílání IPfax). Viz příručka Fax. Toto zařízení může přijímat dokumenty odeslané prostřednictvím IP-faxu (příjem IP-fax). Viz příručka Fax. Pomocí brány VoIP může toto zařízení odesílat zprávy faxům G3 připojeným k veřejné telefonní síti (PSTN). 22

33 Odesílání a přijímání faxů pomocí Internetu Podrobnosti o tomto nastavení viz příručka Connecting the Machine/System Settings (Připojení zařízení/systémová nastavení). 23

34 1. Co lze s tímto zařízením dělat Odesílání a přijímání faxů bez instalace faxové jednotky Faxy můžete odesílat a přijímat po síti pomocí faxových funkcí jiného zařízení (Vzdálený fax). CJQ612 Chcete-li používat funkci vzdáleného faxu, nainstalujte jednotku pro připojení faxu na hlavním zařízení i na vedlejší zařízení. Postup odesílání faxů je stejný jako u zařízení s faxovým modulem. Po dokončení úlohy se potvrzení výsledků zobrazí v historii odesílání a vytiskne se v hlášeních. Můžete předávat dokumenty přijaté z hlavního zařízení pomocí funkce faxu na vedlejším zařízení. Podrobnosti viz příručka Fax. 24

35 Použití faxu a skeneru v síťovém prostředí Použití faxu a skeneru v síťovém prostředí CJQ607 Naskenované soubory lze odeslat do zadaného cíle pomocí u (odesílání naskenovaných souborů em). Viz příručka Fax. Viz příručka Scan (Skenování). Naskenované soubory lze odesílat přímo do složek (Odesílání naskenovaných souborů funkcí Skenování do složky). Viz příručka Fax. Viz příručka Scan (Skenování). Zařízení je možné používat jako doručovací skener pro doručovací software ScanRouter *1 (Síťový doručovací skener). Naskenované soubory lze uložit do doručovacího serveru nebo je odeslat do složky v počítači ve stejné síti. Viz příručka Scan (Skenování). K odesílání skenovaných souborů do klientského počítače můžete použít službu Web Services on Devices (WSD). Viz příručka Scan (Skenování). *1 Doručovací software ScanRouter již není v prodejní nabídce. 25

36 1. Co lze s tímto zařízením dělat Vložení textové informace v naskenovaných souborech Můžete extrahovat textovou informaci z naskenovaného dokumentu a vložit ji do souboru bez použití počítače. Pokud skenujete dokument pomocí této funkce, vložený text lze vyhledávat pomocí funkce textového vyhledávání nebo jej lze zkopírovat do jiného dokumentu. CUL003 Pro použití této funkce je požadována volitelná jednotka OCR. Zvolíte-li typ souboru z možností [PDF], [PDF s vysokou kompresí] nebo [PDF/A]. Tato funkce může opticky rozpoznat znaky v různých jazycích a až znaků na stránku. Viz příručka Scan (Skenování). 26

37 Předcházení únikům informací (funkce zabezpečení) Předcházení únikům informací (funkce zabezpečení) CJQ608 Dokumenty můžete chránit před neoprávněným přístupem a zabránit jejich kopírování bez povolení. Můžete kontrolovat používání zařízení a také chránit zařízení před změnou nastavení neoprávněným uživatelem. Nastavením hesla zabráníte neoprávněnému přístupu prostřednictvím sítě. Můžete nastavit mazání nebo šifrování dat na disku k minimalizaci rizika úniku informací. Můžete omezit používání funkcí pro každého uživatele. Viz příručka Security Guide (Bezpečnostní průvodce). 27

38 1. Co lze s tímto zařízením dělat Centrální řízení podmínek a distribuce skenování Můžete použít systém DSM (Správa distribuovaného skenování - Distributed Scan Management) v systému Windows Server 2008 R2 pro správu cílů a nastavení skenování pro každého jednotlivého uživatele ve skupině a využívat informace při distribuci naskenovaných dat. Tento systém také můžete použít pro centrální správu informací o osobách, které používají síť a funkce skeneru zařízení. Doručované soubory i uživatelské informace lze řídit (spravovat). A xxx@xxx.xxx 600 dpi 600 dpi A xxx@xxx.xxx CUL004 Abyste mohli použít systém správy distribuovaného skenování, musíte nastavit a nakonfigurovat server Windows. Tento systém je podporován v rámci systému Windows Server 2008 R2. Podrobnosti o tom, jak doručit soubory pomocí správy distribuovaného skenování viz příručka Scan (Skenování). 28

39 Sledování a nastavení zařízení prostřednictvím počítače Sledování a nastavení zařízení prostřednictvím počítače Pomocí aplikace Web Image Monitor můžete kontrolovat stav zařízení a měnit nastavení. CJQ609 Můžete si zde zkontrolovat, ve kterém zásobníku dochází papír, registrovat informace do adresáře, zadávat síťová nastavení, konfigurovat a měnit nastavení systému, spravovat úlohy, vytisknout historii úloh a konfigurovat nastavení ověření. Podrobnosti viz příručka Connecting the Machine/System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení). Viz nápověda k aplikaci Web Image Monitor. 29

40 1. Co lze s tímto zařízením dělat Zabránění neoprávněnému kopírování Aby se zabránilo neoprávněnému kopírování, lze na tisky přidat speciální vzory. Nekopírovat Nekopírovat CS CUM003 Pomocí funkce kopírování můžete do tištěného dokumentu vložit určitý vzor. Pokud se dokument kopíruje na zařízení s jednotkou zabezpečení kopírovaných dat, chráněné stránky budou při vytvoření kopie šedé. Minimalizuje se tak riziko kopírování důvěrných informací. Chráněné faxové zprávy budou vybarveny šedě před odesláním nebo uložením. Pokud je na stroji, který je vybaven jednotkou pro zabezpečení kopírovaných dat, kopírován dokument chráněný proti neoprávněnému kopírování, stroj pípne a upozorní uživatele, že se pokouší provést neoprávněné kopírování. Pokud se dokument kopíruje na zařízení bez jednotky zabezpečení kopírovaných dat, skrytý text se na kopii objeví na důkaz, že kopie je nepovolená. Pomocí funkce kopírování lze vkládat text do tištěného dokumentu k prevenci neoprávněného kopírování. Při kopírování, skenování nebo ukládání dokumentu do dokumentového serveru pomocí kopírky nebo multifunkční tiskárny se vložený text zobrazí viditelně na kopii a odrazuje od neoprávněného kopírování. Podrobnosti viz Nápověda a Bezpečnostní průvodce k ovladači tiskárny. Podrobnosti o této funkci v režimu kopírování viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Podrobnosti o této funkci v režimu tiskárny viz příručka Print (Tisk). 30

41 2. Začínáme V této kapitole se dozvíte, jak začít s používáním zařízení. Průvodce názvy a funkcemi součástí Neblokujte větrací otvory zařízení. Mohlo by dojít k přehřátí vnitřních součástí a k následnému požáru. Pohled zepředu a zleva CUV ADF (Podavač originálů) Sklopte automatický podavač originálů (ADF) na originály umístěné na expozičním skle. Pokud do automatického podavače dokumentů (ADF) vložíte stoh originálů, ADF automaticky podá originály jeden po druhém. ADF naskenuje obě strany originálu současně. 2. Expoziční sklo Umístěte originály potištěnou stranou dolů. 3. Ovládací panel Viz "Průvodce názvy a funkcemi ovládacího panelu zařízení". 31

42 2. Začínáme 4. Přední kryt Otevřete jej, jestliže chcete vyměnit tonerovou kazetu. 5. Zásobník Pokud dojde k uvíznutí papíru, vytáhněte zásobník. 6. Zásobníky papíru (Zásobníky 1 3) Sem vložte papír. Zásobník 1 je tandemový zásobník, ve kterém se papír z levé strany automaticky přesouvá doprava v okamžiku, kdy dojde papír. 7. Přední dolní kryt Otevřete jej, jestliže chcete vyměnit odpadní nádobu toneru. 8. Průduchy Brání přehřátí. 9. Zásobník kopií Do něj jsou podávány kopie, výtisky a faxové zprávy. 10. Hlavní spínač Chcete-li toto zařízení používat, musíte zapnout hlavní spínač. Pokud je zařízení vypnuto, otevřete krytku hlavního spínače a zapněte ho. 32

43 Průvodce názvy a funkcemi součástí Pohled zepředu a zprava CUV Nástavec ADF Vytáhněte tento nástavec pro podporu větších papírů. 2. Vodítka papíru Při vkládání papíru do bočního zásobníku zarovnejte vodítka papíru s papírem. 3. Výsuvný nástavec Vkládáte-li do bočního zásobníku listy větší než formát A4, 8 1 / 2 11, povytáhněte nástavec. 4. Boční zásobník Použijte ke kopírování nebo tisku na OHP fólie, samolepicí štítky, průsvitný papír a papír, který nelze vložit do std. zásobníků papíru. 5. Průduchy Brání přehřátí. 33

44 2. Začínáme Pohled zleva zezadu CUV Průduchy Brání přehřátí. 34

45 Průvodce funkcemi jednotlivých příslušenství zařízení Průvodce funkcemi jednotlivých příslušenství zařízení Průvodce funkcemi vnějších doplňků zařízení CUV Zásobník kopií Jestliže vyberete tento zásobník jako výstupní, zhotovené kopie/tisky nebo faxové zprávy zde budou ukládány lícem dolů. 2. Široký velkokapacitní zásobník (LCT) Můžete do něj vložit 2000 listů papíru. Použijte pro kopírování nebo tisk na OHP fólie, samolepící štítky, průsvitný papír a papír s uživ. rozměry. 3. Jednotka rozšíření Je připojena k LCT a pojme 2500 listů papíru B4 JIS, A4, 8 1 / 2 14 nebo 8 1 / Velkokapacitní zásobník (LCT) Můžete do něj vložit až listů papíru. 5. Jednotka zásobníku A3/11 17 Používáte-li tuto jednotku, můžete do zásobníku 1 vložit papír až do velikosti formátu A3 nebo Pokud nainstalujete zásobník A3/11 17, nelze jej používat jako tandemový zásobník. 6. Konektor kopírování Umožňuje použití funkce Tandemové kopírování. 35

46 2. Začínáme 7. Dvojitý vkladač Vkládá krycí listy nebo prokládací listy k nakopírovaným či vytištěným sadám papíru. Chcete-li použít dvojitý vkladač, je potřeba mít k dispozici Finisher SR Jednotka vícenásobného skládání Vícenásobná skládací jednotka dokáže provést následující sklady: sklad na polovinu, dopis skládací, dopis rozkládací, dvojitý paralelní sklad, vložený sklad a sklad do Z. Chcete-li použít vícenásobnou skládací jednotku, je potřeba mít k dispozici Finisher SR4090, Booklet Finisher SR4100 nebo Finisher SR Vkladač Vkládá krycí listy nebo prokládací listy k nakopírovaným či vytištěným sadám papíru. Chcete-li použít vkladač, je potřeba mít k dispozici Finisher SR4090 nebo Booklet Finisher SR Finisher SR4110 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 11. Booklet Finisher SR4100 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Funkce sedlové vazby sešívá více listů papíru uprostřed a přehýbá je do tvaru brožury. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Zásobník finišeru brožur Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 12. Výstupní střásačka Posouvá doručené listy papíru do posuvného zásobníku finišeru. Chcete-li použít výstupní střásačku, je potřeba mít k dispozici Finisher SR4090 nebo Booklet Finisher SR Finisher SR4090 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 14. Mailbox Třídí vytištěný papír. Skládá se z výstupních zásobníků 1-9. Abyste mohli použít mailbox, je potřeba mít k dispozici Finisher SR4090 nebo Booklet Finisher SR

47 Změna jazyka displeje Změna jazyka displeje Můžete změnit jazyk použitý pro displej. Jako výchozí jazyk je nastavena angličtina. 1. Stiskněte tlačítko [Nástroje uživatele/počitadlo]. CUP Stiskněte tlačítko Language (Jazyk) opakovaně, dokud se neobjeví požadovaný jazyk displeje. 3. Stiskněte tlačítko [Nástroje uživatele/počitadlo]. 37

48 2. Začínáme Jak používat [Výchozí] obrazovku Na [Výchozí obrazovce] se zobrazují ikony jednotlivých funkcí. Na [domácí] obrazovku můžete přidávat zástupce často používaných programů nebo webových stránek. Ikony přidaných zástupců se zobrazí na [Výchozí] obrazovce. Tyto programy nebo webové stránky si můžete snadno vyvolat kliknutím na ikony. Chcete-li si zobrazit [Výchozí] obrazovku, stiskněte tlačítko [Domů] CS CUV [Kopírka] Stisknutím zahájíte kopírování. Podrobnosti o funkci kopírování viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/Dokumentový server). 2. [Fax] Stisknutím zahájíte odesílání nebo příjem faxu. Podrobnosti o funkci faxování viz příručka Fax. 3. [Skener] Stisknutím zahájíte skenování originálů a ukládání obrazů jako soubory. Podrobnosti o funkci skenování viz příručka Scan (Skenování). 4. [Tiskárna] Stisknutím provedete nastavení pro použití zařízení jako tiskárny. Podrobnosti o provedení nastavení pro funkci tiskárny viz příručka Print (Tisk). 5. Obraz výchozí obrazovky Na [domovské] obrazovce si můžete zobrazit nějaký obraz, například firemní logo. Postup změny obrázku viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). 6. / Stisknutím se přepnete mezi stránkami, když nejsou ikony zobrazeny na jedné stránce. 38

49 Jak používat [Výchozí] obrazovku 7. Ikona zástupce Na [domovskou] obrazovku můžete přidávat zástupce programů nebo webových stránek. Podrobnosti o registraci zástupců viz Str.39 "Přidávání ikon na [Výchozí obrazovku]". Ve spodní části ikony zástupce se zobrazí číslo programu. 8. [Správa adresáře] Stisknutím zobrazíte adresář. Podrobnosti o tom, jak použít adresář, viz příručka Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení/systémová nastavení). 9. [Prohlížeč] Stisknutím si zobrazíte webové stránky. Podrobnosti o používání funce prohlížeče viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). 10. [Dokumentový server] Stiskněte pro uložení nebo vytištění dokumentů na pevném disku zařízení. Podrobnosti o funkci Dokumentový server viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/Dokumentový server. Přidávání ikon na [Výchozí obrazovku] Pomocí funkce prohlížeč můžete přidávat zástupce programů uložených v režimu kopírky, faxu nebo skeneru nebo webových stránek registrovaných v Oblíbených položkách. Lze také znovu zobrazit ikony funkcí a aplikací integrovaného softwaru, které jste odstranili z [Výchozí obrazovky]. Zástupce k programům uloženým v režimu Dokument. server nelze registrovat na displej [Výchozí obrazovka]. Názvy zástupců do 32 znaků lze zobrazit na standardním displeji. Pokud je název zástupce delší než 32 znaků, je 32. znak nahrazen "...". Na jednoduchém displeji lze zobrazit pouze 30 znaků. Pokud je název zástupce delší než 30 znaků, je 30. znak nahrazen "...". Podrobnosti ohledně programování viz Str.43 "Registrace funkcí do programu". Podrobnosti o procesu registrace webových stránek do Oblíbených položek viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). Zástupce webových stránek registrované ve skupině Společné oblíbené lze registrovat na[výchozí] obrazovku. Pokud je povoleno ověřování uživatelů, zástupce webových stránek, které jsou registrované ve skupině Společné oblíbené lze rovněž registrovat na uživatelskou [Výchozí] obrazovku. Podrobnosti o postupu registrace zástupce prostřednictvím obrazovky [Programovat] naleznete v příručce Convenient Functions (Výhodné funkce). 39

Uživatelská příručka. Snadné hledání. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor

Uživatelská příručka. Snadné hledání. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor Uživatelská příručka Snadné hledání Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace, které nejsou v této příručce,

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Getting Started (Začínáme) Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Getting Started (Začínáme) Kopírování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace,

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Fax. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Fax. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Fax Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace pro toto zařízení

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace pro toto

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace, které nejsou

Více

Uôivatelská pøíruèka. Co lze s tímto zaøízením dìlat. Zaèínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uôivatelská pøíruèka. Co lze s tímto zaøízením dìlat. Zaèínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uôivatelská pøíruèka Co lze s tímto zaøízením dìlat Zaèínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplòování papíru a toneru Odstraòování problémù Dodatek Informace,

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Dodatek Informace,

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Dodatek Informace,

Více

Uôivatelská pøíruèka. Co lze s tímto zaøízením dìlat. Zaèínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uôivatelská pøíruèka. Co lze s tímto zaøízením dìlat. Zaèínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uôivatelská pøíruèka Co lze s tímto zaøízením dìlat Zaèínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplòování papíru a toneru Odstraòování problémù Dodatek Informace,

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Web Image Monitor. Doplňování papíru a toneru

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Web Image Monitor. Doplňování papíru a toneru Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Dodatek Informace, které nejsou v této

Více

Snadné hledání. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování

Snadné hledání. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování Uživatelská příručka Snadné hledání Začínáme Kopírování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace, které nejsou v této příručce, najdete

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Fax. Potištěné. Skenování. Dokumentový server

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Fax. Potištěné. Skenování. Dokumentový server Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Getting Started (Začínáme) Kopírování Fax Potištěné Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Dodatek Informace,

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Dodatek Informace,

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Dodatek Informace,

Více

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. 4 5 Dotyková obrazovka Nabídky 6 8 Alfanumerická klávesnice

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace, které nejsou

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Fax. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Fax. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Fax Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace pro toto zařízení

Více

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Ovládací panel Dostupné aplikace se mohou v různých sestavách tiskárny lišit. Podrobnosti o aplikacích a funkcích najdete v uživatelské příručce. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Stisknutím tlačítka Domovská obrazovka

Více

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Ovládací panel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Ovládací panel Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. 3 5 Uvolnění přístupových dvířek k inkoustu Nabídky 7

Více

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Ovládací panel

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Ovládací panel 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. ABC DEF Nabídky GHI PQRS 7 JKL TUV

Více

Jak stroj používat. Přehledný návod 1/5

Jak stroj používat. Přehledný návod 1/5 Jak stroj používat Přehledný návod 1/5 PODPORA Potřebuji poradit s ovládáním stroje Jak systém používat panel Zobrazení Přepínač režimu Nápovědy zvětšeného zobrazení Přihlášení/odhlášení Přerušení kopírovací

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace pro toto zařízení

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a inkoustu Odstraňování problémů Dodatek Informace, které nejsou

Více

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Ovládací panel

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Ovládací panel Xerox WorkCentre 70 / 7 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. ABC DEF Nabídky GHI PQRS 7 JKL

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace, které nejsou v této

Více

Možnost skla pro předlohy

Možnost skla pro předlohy Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 Vytvoření kopie Domovská stránka služeb Stav úloh Doteková obrazovka Start Vymazat vše Stop. Vložte předlohy do vstupní přihrádky podavače předloh lícem nahoru. Nastavte vodítka

Více

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Stručná referenční příručka M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Stručná referenční příručka M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Stručná referenční příručka M575 Tisk uložené úlohy Chcete-li vytisknout úlohu uloženou v paměti zařízení, použijte následující postup. 1. Na hlavní obrazovce ovládacího

Více

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Ovládací panel

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Ovládací panel Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce.? Nabídky GHI PRS ABC JKL

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Fax. Potištěné. Skenování. Dokumentový server

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Fax. Potištěné. Skenování. Dokumentový server Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Getting Started (Začínáme) Kopírování Fax Potištěné Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace

Více

Uživatelská příručka. Čeština

Uživatelská příručka. Čeština Uživatelská příručka 1 Práce se skenerem Tato příručka popisuje používání plochého skeneru dokumentů HP Scanjet 8270 a jeho příslušenství, řešení problémů při instalaci a kontaktování oddělení podpory

Více

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Stručná referenční příručka M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Stručná referenční příručka M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Stručná referenční příručka M570 Použití přímého tisku z jednotky USB 1. Připojte jednotku USB flash k portu USB na přední straně zařízení. 2. Otevře se nabídka Flash disk USB.

Více

Používání Webových služeb pro skenování v síti (operační systém Windows Vista SP2 nebo novější, Windows 7 a Windows 8)

Používání Webových služeb pro skenování v síti (operační systém Windows Vista SP2 nebo novější, Windows 7 a Windows 8) Používání Webových služeb pro skenování v síti (operační systém Windows Vista SP2 nebo novější, Windows 7 a Windows 8) Protokol Webových služeb umožňuje uživatelům operačního systému Windows Vista (SP2

Více

Zásobník 5 (volitelný) Zásobník 6 (vkladač) (volitelný) Ovládací panel. Vysokoobjemový finišer (volitelný) Ovládací panel

Zásobník 5 (volitelný) Zásobník 6 (vkladač) (volitelný) Ovládací panel. Vysokoobjemový finišer (volitelný) Ovládací panel Xerox ColorQube 90/90/90 Základní informace o přístroji Základní informace o přístroji Funkce V závislosti na konfiguraci může přístroj poskytovat následující funkce: 8 Kopírování E-mail Internetový fax

Více

PŘEHLEDNÝ NÁVOD 1/4 - JAK STROJ POUŽÍVAT

PŘEHLEDNÝ NÁVOD 1/4 - JAK STROJ POUŽÍVAT PŘEHLEDNÝ NÁVOD 1/4 - JAK STROJ POUŽÍVAT Jak systém používat Panel Práce s dotykovým panelem* Přepnutí do hlavní nabídky Oblast mobilního přístupu (funkce NFC) 1. Klepnutím zvolíte nebo určíte nabídku.

Více

5210n / 5310n Stručná příručka

5210n / 5310n Stručná příručka 5210n / 5310n Stručná příručka 1 2 3 4 VÝSTRAHA: Před instalací a spuštěním tiskárny Dell je třeba se seznámit s bezpečnostními pokyny v Příručce majitele a řídit se jimi. 5 6 7 8 1 Volitelný výstupní

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Dodatek Informace,

Více

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ 1 2 Obsah 1 Instalování software 4 Instalace Network Fax Drivers 2 Odesílání faxu 5 Odesílání ze stroje Síťové odesílání Základní odesílací funkce Základní

Více

Provozní pokyny. Aplikační stránky

Provozní pokyny. Aplikační stránky Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení odpovědnosti...3 Poznámky...3 Co lze na aplikačních stránkách dělat...4 Před použitím aplikačních stránek...5

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na serveru Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce:

Více

Použití ovládacího panelu. nebo na skleněnou plochu skeneru. 2 Na domovské obrazovce stiskněte možnost Faxování a poté zadejte potřebné údaje.

Použití ovládacího panelu. nebo na skleněnou plochu skeneru. 2 Na domovské obrazovce stiskněte možnost Faxování a poté zadejte potřebné údaje. Stručná příručka Kopírování Kopírování Poznámky: Zkontrolujte, zda je velikost originálního dokumentu shodná s velikostí výstupu, aby nedošlo k oříznutí obrazu. Chcete-li rychle kopírovat, na ovládacím

Více

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt.

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 23 června 2014 Obsah 3 Obsah...5 Přístup k programu...5 Poštovní schránky...5 Připojování

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

Provozní pokyny. Příručka AirPrint. Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace".

Provozní pokyny. Příručka AirPrint. Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte Bezpečnostní informace. Provozní pokyny Příručka AirPrint https Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

Návod k nastavení uvolnění tisku

Návod k nastavení uvolnění tisku Návod k nastavení uvolnění tisku OBSAH O TOMTO NÁVODU.................................................................................... 2 FUNKCE UVOLNĚNÍ TISKU.............................................................................

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce: Zahájit

Více

Průvodce Wi-Fi Direct

Průvodce Wi-Fi Direct Průvodce Wi-Fi Direct Jednoduché nastavení pomocí Wi-Fi Direct Odstraňování problémů Obsah Jak číst tuto příručku... 2 Použité symboly... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 1. Jednoduché nastavení pomocí Wi-Fi

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

Průvodce instalací softwaru

Průvodce instalací softwaru Průvodce instalací softwaru Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Postup instalace

Více

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku.

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. Začněte zde Vyrovnání tiskových kazet bez počítače Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. 1 Zkontrolujte, zda je v

Více

Nestandardní režimy tisku

Nestandardní režimy tisku Nestandardní režimy tisku 2013 LANIKO Morava s.r.o. Obsah 1 Přehled nestandardních režimů tisku... 3 2 Volba režimu tisku v ovladači tiskárny na PC... 4 2.1 Normální tisk... 6 2.2 Zkušební tisk... 6 2.3

Více

Příručka nastavení funkcí snímání

Příručka nastavení funkcí snímání Příručka nastavení funkcí snímání WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_CS 2004. Všechna práva vyhrazena. Uplatňovaná ochrana autorských práv se vztahuje na všechny formy a záležitosti

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Průvodce instalací software

Průvodce instalací software Průvodce instalací software Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Chcete-li ručně

Více

HP LaserJet M9040/9050 MFP Stručná referenční příručka

HP LaserJet M9040/9050 MFP Stručná referenční příručka HP LaserJet M9040/9050 MFP Stručná referenční příručka Jak: Kopírovat Digitálně odesílat Faxovat Ukládat úlohy www.hp.com/support/ljm9040mfp www.hp.com/support/ljm9050mfp www.hp.com/go/usemymfp Stručný

Více

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Začínáme Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Anywhere 5.

Více

Prùvodce obecnîmi nastaveními

Prùvodce obecnîmi nastaveními Provozní pokyny Prùvodce obecnîmi nastaveními 1 2 3 4 5 6 Pøipojení zaøízení Systémová nastavení Nastavení kopírky Nastavení tiskárny Nastavení rozhraní Ostatní nástroje uôivatele Neô zaènete zaøízení

Více

FAX 1190L Příručka uživatele programů

FAX 1190L Příručka uživatele programů FAX 1190L Příručka uživatele programů Před používáním přístroje si důkladně pročtěte tento manuál a uchovejte jej pro případné pozdější dotazy. Pro zajištění bezpečného a správného používání si pročtěte

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem a

Více

series Uživatelská příručka Přehled Verze pro Windows RICOH Printer Verze pro Mac Odstraňování potíží

series Uživatelská příručka Přehled Verze pro Windows RICOH Printer Verze pro Mac Odstraňování potíží series Uživatelská příručka k aplikaci RICOH Printer Přehled Verze pro Windows Verze pro Mac Odstraňování potíží OBSAH Jak číst tuto příručku... 2 1. Přehled Úvod k softwarovému programu RICOH Printer...

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze A CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Průvodce instalací softwaru

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Průvodce instalací softwaru COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES Průvodce instalací softwaru HP Color LaserJet Enterprise CM4540 MFP Series Průvodce instalací softwaru Autorská práva a licence 2010 Copyright Hewlett-Packard

Více

ŘADA LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP. Průvodce instalací softwaru

ŘADA LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP. Průvodce instalací softwaru ŘADA LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP Průvodce instalací softwaru Řada HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Průvodce instalací softwaru Autorská práva a licence 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze 0 CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použita následující ikona: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy, jak

Více

PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ

PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ Uložení protokolu tisku na síť Verze 0 CZE Definice poznámek V celé Příručce uživatele používáme následující ikony: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat,

Více

Elektrostatický laserový tandemový. Simitri HD polymerovaný toner. asi 30 s, úplný restart systému 45 s

Elektrostatický laserový tandemový. Simitri HD polymerovaný toner. asi 30 s, úplný restart systému 45 s Kopírování Zobrazovací proces Elektrostatický laserový tandemový Tonerový systém Simitri HD polymerovaný toner Rychlost kopírování/tisku A4: Barevně až 45 str/min, černobíle až 45 str/min A3: Barevně až

Více

Jak: Kopírovat. Digitálně odesílat. Faxovat. Ukládat úlohy. Řada HP Color LaserJet CM6030/6040 MFP Stručná referenční příručka

Jak: Kopírovat. Digitálně odesílat. Faxovat. Ukládat úlohy. Řada HP Color LaserJet CM6030/6040 MFP Stručná referenční příručka Řada HP Color LaserJet CM6030/6040 MFP Stručná referenční příručka Jak: Kopírovat Digitálně odesílat Faxovat Ukládat úlohy www.hp.com/support/cljcm6030mfp www.hp.com/support/cljcm6040mfp www.hp.com/go/usemymfp

Více

ABCDE ABCDE ABCDE. Průvodce kvalitou tisku. Určení problémů kvality tisku. Chyby tisku. Průvodce kvalitou tisku

ABCDE ABCDE ABCDE. Průvodce kvalitou tisku. Určení problémů kvality tisku. Chyby tisku. Průvodce kvalitou tisku Stránka 1 z 7 Průvodce kvalitou tisku Mnoho problémů spojených s kvalitou tisku může být vyřešeno výměnou či údržbou součásti, která je u konce své životnosti. Zkontrolujte ovládací panel tiskárny, jestli

Více

Příručka rychlého nastavení snímání do e-mailu

Příručka rychlého nastavení snímání do e-mailu Xerox WorkCentre M118i Příručka rychlého nastavení snímání do e-mailu 701P42710 Tato příručka představuje pohotovou referenci k nastavení funkce snímání do e-mailu na přístroji. Naleznete v ní tyto postupy:

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Stručná příručka. Vkládání papíru. Vkládání médií do univerzálního podavače. Vkládání do zásobníků. 1 Otevřete univerzální podavač.

Stručná příručka. Vkládání papíru. Vkládání médií do univerzálního podavače. Vkládání do zásobníků. 1 Otevřete univerzální podavač. Stručná příručka Vkládání papíru Vkládání médií do univerzálního podavače 1 Otevřete univerzální podavač. Vkládání do zásobníků VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ SKLOPENÍ: Chcete-li snížit riziko nestability zařízení,

Více

Pro uživatele nástroje RICOH Smart Device Connector: Konfigurace zařízení

Pro uživatele nástroje RICOH Smart Device Connector: Konfigurace zařízení Pro uživatele nástroje RICOH Smart Device Connector: Konfigurace zařízení OBSAH 1. Pro všechny uživatele Úvod... 3 Jak číst tuto příručku... 3 Ochranné známky...4 Co je to RICOH Smart Device Connector?...

Více

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme Verze 1.0 12/09 Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 2009 Xerox Corporation. Všechna práva vyhrazena. Nepublikovaná práva jsou vyhrazena v rámci autorských práv platných v USA. Obsah této

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Web Image Monitor. Doplňování papíru a toneru. Odstraňování problémů

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Web Image Monitor. Doplňování papíru a toneru. Odstraňování problémů Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace pro toto zařízení Informace, které nejsou v této příručce, najdete

Více

DIGITÁLNÍ PLNOBAREVNÝ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM

DIGITÁLNÍ PLNOBAREVNÝ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM MODEL: MX-C3 MX-C38 DIGITÁLNÍ PLNOBAREVNÝ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM Návod pro rychlý start Před použitím stroje Funkce stroje a postupy založení originálů a papíru. Kopírování Používání funkce kopírování. Tisk

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

Uživatelská příručka. Začínáme. Tisk. Odstraňování problémů. Doplňování a výměna spotřebního materiálu

Uživatelská příručka. Začínáme. Tisk. Odstraňování problémů. Doplňování a výměna spotřebního materiálu Uživatelská příručka Začínáme Tisk Odstraňování problémů Doplňování a výměna spotřebního materiálu Informace, které nejsou v této příručce, najdete v souborech HTML/PDF na dodaném CD. Před tím, než začnete

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (Android) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen Air TM 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem

Více

AR-5316E/5320E Online Manuál. Start Klepněte na tlačítko "Start".

AR-5316E/5320E Online Manuál. Start Klepněte na tlačítko Start. AR-56E/50E Online Manuál Start Klepněte na tlačítko "Start". Úvod Tento návod popisuje funkce digitálního multifunkčního systému AR-56E/50E v roli tiskárny. Informace o následujících tématech naleznete

Více

Connect Genius V2. Instalace programu.

Connect Genius V2. Instalace programu. Connect Genius V2 Program připojíte k PC přes RS 232. Instalace programu. Vložte CD do PC a automaticky se nabídne instalační program. Otevřete instalační program a klikněte dvojklikem na setup.exe a program

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze B CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze 0 CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD Přihlášení a Registrace Copyright 2012 LG Electronics. All Rights Reserved. 01. Stlačením tlačítka Home na dálkovém ovladači spustíte úvodní obrazovku LG Smart TV. 01A. V

Více

Úvodní příručka NPD4499-00 CS

Úvodní příručka NPD4499-00 CS NPD4499-00 CS Kapitola 1 Úvod Děkujeme, že jste se rozhodli zakoupit toto zařízení. Tato Quick Guide () poskytuje úvod a ilustrace k základním operacím s tímto zařízením a jeho často užívaným funkcím.

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

AR-M256 AR-M316 DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM. PROVOZNÍ PŘÍRUČKA (pro síťový skener)

AR-M256 AR-M316 DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM. PROVOZNÍ PŘÍRUČKA (pro síťový skener) MODEL AR-M56 AR-M6 DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM PROVOZNÍ PŘÍRUČKA (pro síťový skener) ÚVOD PŘED POUŽITÍM FUNKCE SÍŤOVÉHO SKENERU POUŽITÍ FUNKCE SÍŤOVÉHO SKENERU ODSTRAŇOVÁNÍ POTÍŽÍ DODÁNÍ METADAT SPECIFIKACE

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

Průvodce snadnou obsluhou

Průvodce snadnou obsluhou Průvodce snadnou obsluhou Základní OBSAH Předmluva Rozdělení příruček... Co všechno tento stroj dokáže... Ovládací panel... Kopírovací Kopírování...7 Co všechno tento stroj dokáže (Obrazovka základních

Více

LASERJET PRO 400 MFP. Stručná referenční příručka M425

LASERJET PRO 400 MFP. Stručná referenční příručka M425 LASERJET PRO 400 MFP Stručná referenční příručka M425 Optimalizace kvality kopírování K dispozici jsou následující možnosti nastavení kvality kopírování: Autom. výběr: Toto nastavení použijte, pokud nemáte

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

ROZŠÍŘENÉ FAXOVÉ FUNKCE

ROZŠÍŘENÉ FAXOVÉ FUNKCE ROZŠÍŘENÉ FAXOVÉ FUNKCE Technický průvodce verze 1.0 Konica Minolta Bussiness Solutions Czech spol s r.o. březen, 2006 centrála Technická podpora Brno OBSAH 1 ÚVOD...3 2 FAXOVÉ FUNKCE NA STROJÍCH KONICA

Více

Faxový server společnosti PODA s.r.o.

Faxový server společnosti PODA s.r.o. Faxový server společnosti PODA s.r.o. Vážení zákazníci, jako doplněk k poskytovaným službám VoIP jsme pro vás zprovoznili službu faxového serveru. Tento server vám umožní pohodlně odesílat a přijímat faxy

Více

Příručka rychlého nastavení sítě

Příručka rychlého nastavení sítě Příručka rychlého nastavení sítě WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_CS 2004. Všechna práva vyhrazena. Uplatňovaná ochrana autorských práv se vztahuje na všechny formy a záležitosti spojené

Více