Občanská poradna Nymburk, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociálních služeb. Směrnice č. 1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Občanská poradna Nymburk, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociálních služeb. Směrnice č. 1"

Transkript

1 Občanská poradna Nymburk, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 1 Poslání, cíle a principy Občanské poradny Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum Vypracovala: Schválila: Veronika Pačesová, DiS. a kolektiv pracovníků Veronika Pačesová, DiS. ředitelka občanské poradny Platnost od:

2 k (vypracovala: Mgr. Lenka Lesařová, Mgr. Hedvika Stuchlíková) dopracovány pracovní postupy vztahující se k základním činnostem dle 37 z. č. 108/2006 Sb. Revize (platnost od následujícího pracovního dne): k (vypracovala: Mgr. Lenka Lesařová) změny vyplývající z provedené inspekce (změna poslání, cílů) k (vypracovala: Veronika Pačesová, DiS.) změna cílové skupiny k (vypracovala: Mgr. Hedvika Stuchlíková) zahrnutí vedoucího služby k (vypracovala: Mgr. Hedvika Stuchlíková) změna cílové skupiny, změna cílů Odpovědnost Za vypracování, aktualizaci a dodržování pravidel zodpovídá vedoucí Občanské poradny, případně její zástupce. Každý pracovník zodpovídá za služby, které poskytuje a za dodržení směrnice, se kterou byl seznámen a je povinen ji dodržovat. 1 Občanská poradna Nymburk, o.s. Občanská poradna Nymburk, o.s. je nestátní neziskovou organizací a vznikla jako občanské sdružení dne Je registrována jako poskytovatel sociálních služeb dle zákona o sociálních službách. V současné době má registrovány tři sociální služby, a to odborné sociální poradenství (Občanská poradna), intervenční centra (Intervenční centrum Nymburk) a odborné sociální poradenství pro oběti trestných činů (Centrum pro pomoc obětem). Služby jsou poskytovány ambulantním způsobem v Nymburce, Kolíně, Milovicích, Brandýse nad Labem Staré Boleslavi, Čelákovicích a Městci Králové. Pobočky Občanské poradny (dále jen OP) - ambulantní forma poskytování služby: Nymburk nám. Přemyslovců 14/11 (budova České spořitelny, 2. patro). výborná dostupnost, umístěno v centru města (na náměstí), lokalita je přístupná i cílové skupině (dostatečná anonymita s ohledem na existující jiné služby v objektu, ale zároveň v centru města) Kolín Na Pustině 1068, Kolín 2 (budova Komunitního centra sociálních a psychosociálních služeb Kollárka, pod OD Tesco), lokalita velmi dobře dostupná cílové skupině (MHD, v bezprostřední blízkosti vlakové zastávky), zároveň je však situováno tak, aby při vstupu do budovy cílová skupina cítila dostatečnou míru bezpečí a anonymity Milovice Příčná 194 (budova Domu s pečovatelskou službou, 1. patro), prostory nejsou bezbariérové, lokalita je dobře přístupná i cílové skupině (dostatečná anonymita, ale zároveň blízko MHD)

3 Brandýs nad Labem Stará Boleslav areál Na Dolíku čp. 53, Stará Boleslav, přízemí budovy, prostory nejsou bezbariérové, velmi dobře dostupné, v centru Staré Boleslavi, blízko MHD, lokalita dobře přístupná i cílové skupině Městec Králové nám. Republiky 1 (budova MěÚ, zasedací místnost, 1. patro), v centru obce, velmi dobře dostupné, prostory nejsou bezbariérové Čelákovice nám. 5.května (budova Radnice I, budova MěÚ, naproti sociálnímu odboru), v centru obce, velmi dobře dostupné, prostory nejsou bezbariérové Občanská poradna Nymburk, o.s. je členem Asociace občanských poraden, Koalice organizací proti domácímu násilí, Asociace poskytovatelů penitenciárních a postpenitenciárních služeb, o. s. a aktivně participuje na činnosti Výboru pro prevenci domácího násilí při Radě vlády ČR pro rovné příležitosti žen a mužů. Občanská poradna postupuje při poskytování služby podle Standardů kvality občanského poradenství a poskytovaná služba je bezpečná a odborná. 1.1 Občanské poradenství Je odborné sociální poradenství přispívající k řešení tíživých životních situací, které je charakteristické způsobem práce s uživatelem a komplexním přístupem k uživateli a jeho situaci. Je založeno na principech bezplatnosti, diskrétnosti, nestrannosti a nezávislosti. Služby jsou poskytovány v široké škále tematických oblastí (v současné době 18 oblastí), a to v rámci čtyřech úrovní - informace, rada, aktivní pomoc, asistence. 1.2 Občanský poradce Občanským poradcem je pracovník občanské poradny s dobrými komunikačními schopnostmi, empatií a schopností naslouchat. Poradce s odborným vzděláním se vzděláním dle zákona 108/2006 Sb., 110), schopnostmi se orientovat v zákonech, ochotou se stále sebevzdělávat a absolvovanou odbornou přípravou dle metodiky AOP (Moduly). 1.3 Působnost Středočeský kraj zejm. jeho východní a severovýchodní část, tj. regiony okresů Nymburk, Kolín, Kutná Hora, Mělník, Mladá Boleslav, Praha venkov Východ a Praha venkov Jih. 2 Poslání Občanské poradny Občanská poradna poskytuje rady, informace a pomoc všem lidem, kteří, kteří se dostali do nepříznivé sociální situace nebo jim taková hrozí, neznají svá práva a povinnosti, dostupné služby nebo nejsou schopni vyjádřit své potřeby a hájit své oprávněné zájmy. Je nezávislým místem bezplatné, diskrétní a nestranné pomoci.

4 3 Cíle a způsoby poskytování služeb Občanská poradna poskytuje služby v souladu s těmito cíli: 1. klient se lépe orientuje ve své situaci Kritéria měřitelnosti: analýza záznamových archů, zpětná vazba od uživatelů 2. klient má informace vedoucí k řešení své situace Kritéria měřitelnosti: analýza záznamových archů, zpětná vazba od uživatelů 3. klient zná možnosti, důsledky a návazné služby Kritéria měřitelnosti: analýza záznamových archů, zpětná vazba od uživatelů 4. dovednosti a schopnosti klienta k samostatnému řešení situace jsou širší Kritéria měřitelnosti: analýza záznamových archů, zpětná vazba od uživatelů 3.1 Občanská poradna - poskytuje Poradenství v různých oblastech finanční a rozpočtová problematika dluhy, půjčky, osobní bankrot; rodinné a mezilidské vztahy, majetkoprávní vztahy a náhrada škody, bydlení, ochrana spotřebitele, přestupky a oblast trestního práva, pracovněprávní vztahy a zaměstnanost, sociální dávky, občanskoprávní problematika, správní řízení, ekospotřebitelské poradenství, oblast lidských práv, exekuční řízení, výkon rozhodnutí a další. 3.1 Občanská poradna - neprovádí výpočty daní, poplatků, důchodů, pojištění, dávek státní sociální podpory a hmotné nouze, úroků, mezd, sepisování písemností (poskytuje vzor formuláře, vysvětlení a provázení průběhem tvorby písemnosti), přepisování textů. OP neradí v komerčních záležitostech, nezastupuje u soudu, nedoporučuje konkrétní právníky, finanční poradce. OP nepůjčuje finanční prostředky, nezajišťuje ošacení a náhradní ubytování. OP nezajišťuje tlumočníky do cizích jazyků, do znakové řeči, texty v Braillově písmu. 3.2 Občanská poradna - není advokátní kancelář, krizové centrum, psychologické centrum, kopírovací centrum, kontrolní orgán, daňová poradna. 4 Cílová skupina Služba je poskytována osobám ve věku od 18 let, horní hranice věku není nikterak omezena.

5 Cílovou skupinou tvoří následující okruh osob: lidé, kteří se dostali do nepříznivé sociální situace nebo jim taková hrozí a neznají svá práva a povinnosti, neznají dostupné služby, nejsou schopni vyjádřit své potřeby a hájit své oprávněné zájmy. Specifika cílové skupiny služba je poskytována všem osobám se schopností dorozumět se v českém nebo slovenském jazyce cizincům je poskytnuto poradenství pouze v případě, že mají vlastního tlumočníka do českého jazyka nezletilým dětem a mládeži ve věku do 18 let je poskytnuto poradenství v doprovodu rodiče nebo zákonného zástupce nebo v zastoupení rodiče nebo zákonného zástupce. Pokud se jedná o nouzovou situaci, je nezletilý doprovoděn na místo, kde mu může být poskytnuta pomoc (S1 vysvětlivky b ) jedná se o nouzovou situaci dle S14 je-li osoba zbavena způsobilosti k právním úkonům nebo omezena ve způsobilosti k právním úkonům, poradce OP jednáme v rámci poskytování odborného sociálního poradenství s jejím opatrovníkem. Výjimku posoudí poradce, jedná-li se o jednoduchý úkon, např. základní informace o institucích či organizacích (např. adresu konkrétní organizace) nebo v případě, kdy osoba zbavená způsobilosti k právním úkonům nebo omezená ve způsobilosti k právním úkonům žádá o změnu opatrovníka. osobám nepohyblivým nebo s omezenou pohyblivostí poskytujeme služby v prostoru poradny tam, kde je zabezpečen bezbariérový přístup, nebo poskytneme poradenství mimo prostory poradny (viz Nouzové situace, směrnice S14) osobám se sluchovým postižením poskytujeme odborné sociální poradenství v doprovodu jeho vlastního tlumočníka znakové řeči.. osobám se zrakovým postižením poskytujeme odborné sociální poradenství, přijdou-li se svým vlastním doprovodem. Komunikace probíhá verbálně. Nezajišťujeme texty v Braillově písmu. 5 Principy poskytování sociální služby Bezplatnost Občanské poradenství je zásadně bezplatné, a to ve všech 18 tématických poskytovaných oblastech na čtyřech úrovních - informace, rada, aktivní pomoc, asistence. Nestrannost Poradce neovlivňuje výběr řešení, pouze předkládá klientovi dostupné možnosti. Služby občanské poradny jsou poskytované všem lidem bez rozdílu rasy, pohlaví, zdravotního

6 postižení, sexuální orientace, politické příslušnosti, světonázorové orientace, sociálního postavení apod. Pomoc a rady jsou poskytovány bez předpojatosti a zaujatosti a bez ovlivnění vlastními názory, politickým a náboženským přesvědčením poradce. Diskrétnost Nic, co se v poradně zjistí od uživatele, včetně informace o tom, že poradnu navštívil, nebude, bez výslovného souhlasu uživatele služby, předáno nikomu mimo občanskou poradnu. Uživatel služby může vystupovat anonymně, poradce i organizace jsou vázány mlčenlivostí. Občanská poradna není zbavena ohlašovací povinnosti, a to případech trestných činů dle 168 Trestního zákona, které dosud nejsou ohlášeny. Nezávislost Občanská poradna poskytuje uživatelům služby nezávisle na státních nebo jiných organizacích a nezávisle na organizacích, které poradnu finančně podporují nebo dotují Dodržování práv uživatelů (lidská práva a lidská důstojnost) Občanská poradna dodržuje lidská práva uživatelů a dbá na respektování jejich lidské důstojnosti. Individualizace podpory a respektování volby uživatelů Občanská poradna přistupuje ke každému uživateli individuálně s ohledem na specifika jeho případu. Respektuje svobodnou volbu uživatelů při rozhodnutí o použití nebo ukončení služby. Respektuje řešení, které si uživatel z nabízených možností vybere. V rámci odborného sociálního poradenství jsou dle 37 odst. 4 zákona č. 108/2006 Sb. cílové skupině poskytovány tyto činnosti: a) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím jedená se o úkony spočívající ve zprostředkování navazujících služeb např. ubytování, bydlení, aktivní pomoc při hledání zaměstnání, pomoc při hledání podpůrných sociálních sítí (např. klub seniorů pro osamělé seniory aj.) b) sociálně terapeutické činnosti jedná se o poskytnutí poradenství v oblastech orientace v sociálních systémech a v oblastech jednotlivých kategorií práva stanovených dle kategorie KIS (Klasifikační informační systém občanských poraden) c) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí jedená se zejména o následující úkony: 1. pomoc při vyřizování běžných záležitostí 2. pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s přirozeným sociálním prostředím (např. nácvik způsobů komunikace v konkrétních životních situacích, nácvik telefonického hovoru, nácvik rozhovoru s věřitelem, zaměstnavatelem aj.) Tato pomoc se děje zejména prostřednictvím informací, rad, aktivní pomoci, doprovodu na jednání nebo vyjednávání ve prospěch uživatele služby. Rozsah a forma pomoci vychází z individuálně určených potřeb osoby.

7 Obsahem informace jsou obecná fakta, při kterých není třeba posuzovat a řešit konkrétní situaci uživatele. Informacemi mohou být také konkrétní údaje, které jsou cílené na danou situaci. Informace nenabízí možnosti řešení. Rada vychází z konkrétní situace uživatele, nabízí alternativy řešení, posuzuje klady a zápory jednotlivých variant řešení. Je orientovaná na řešení problému. Aktivní pomoc - jedná se o komplexní přístup k řešení problému včetně poskytnutí práce, kterou provádí poradce v zájmu uživatele. Příklady: - vyplňování formulářů a dotazníků klienta - pomoc s psaním písemností a podání (včetně podrobného vysvětlení k aplikaci vzorů), psaní písemností a podání poradcem - konzultace věcné správnosti různých písemností - pomoc s výpočty a splátkovými kalendáři - vysvětlování obsahu dokumentů - zprostředkování pomoci u dalších institucí (telefonování, ) a další Asistence je to činnost ve prospěch uživatele služby vykonávaná nejčastěji mimo poradnu. Je to společný pojem pro doprovázení a vyjednávání. Doprovázení jedná se o činnost ve prospěch uživatele vykonávanou mimo prostory poradny v rámci Středočeského kraje, Jde o emoční podporu uživatele při oficiálním jednání, kdy poradce za uživatele nejedná, ale poskytuje mu spíše psychickou podporu. V tomto případě musí mít poradce od uživatele služby Souhlas uživatele pro doprovázení a vyjednávání se třetí stranou S6 příloha č. 2) Vyjednávání poradce vyjednává v zájmu klienta s třetí stranou (v tomto případě musí mít poradce od uživatele služby Souhlas uživatele pro doprovázení a vyjednávání se třetí stranou S6 příloha č. 2). Poradna nezastupuje uživatele u soudu. Vysvětlivky: a) Tíživá životní situace : Oslabení, nebo ztráta schopnosti řešit situaci, ve které se osoba nachází nebo jí tato situace hrozí z důvodu : - věku - nepříznivého zdravotního stavu - životních návyků - způsobu života vedoucího ke konfliktu se společností - sociálně znevýhodňujícího prostředí - ohrožení práv a zájmů jednáním jiné fyzické nebo právnické osoby - trestnou činností jiné fyzické osoby nebo právnické osoby - z jiných závažných důvodů.

8 b) Nouzové situace : (S14, S8): - Situace, kdy se nezletilý osobně obrátí na občanskou poradnu se žádostí o pomoc. Poradce jej vyslechne a podle druhu problematiky jej odkáže na příslušnou službu nebo instituci, která je schopna jeho problém řešit. Poradce posoudí situaci nezletilého a na základě toho jej může doprovodit na místo (nouzová situace). V místě sídla této služby pak pomůže nezletilému vyhledat příslušného pracovníka a předá nezletilého k dalšímu jednání s popisem situace, která zatím probíhala. O případu provede poradce záznam do záznamového archu. V případě, že se nezletilý obrátí na poradnu telefonicky nebo em, je mu stejným prostředkem odpovězeno a je odkázán na službu nebo instituci, která je schopna jeho problém řešit. (S14, bod.5) V případě, kdy je zájemce o službu imobilní nebo z jiných důvodů (péče o děti, nemocného člena rodiny, krizová situace, nedostatek finančních prostředků aj.) se nemůže dostavit do poradny, je možnost sjednat se zájemcem o službu návštěvu mimo prostory poradny. V případě, že se konzultace v terénu odehrává mimo veřejné prostory, účastní se z důvodu bezpečnosti konzultace pracovníci dva (o této skutečnosti je zájemce dopředu informován), o pohybu pracovníků je dále informován další pracovník poradny a je s nimi v mobilním spojení. Situaci, zda je třeba poskytnout službu v terénu (na území Středočeského kraje, zejm. jeho východní a severovýchodní části), posoudí v souladu s možnostmi poradny (např. nouzové situace S14) příslušný poradce, který se zájemcem komunikuje a následně o situaci neprodleně informuje vedoucího služby.

9 Potvrzuji svým podpisem, že jsem byl/a seznámen/a s obsahem Směrnice č. 1 Obsahu jsem porozuměl/a a jsem schopen/a podle směrnice pracovat Jméno a příjmení Datum Podpis

Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby

Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby Příloha Popis realizace poskytování sociální služby Intervenční centrum Nymburk Poslání sociální služby Posláním Intervenčního centra Nymburk je poskytovat přechodnou odbornou pomoc a nehmotnou podporu

Více

Intervenční centrum Nymburk

Intervenční centrum Nymburk Intervenční centrum Nymburk Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby Směrnice č. 1 Poslání, cíle a zásady Intervenčního centra Nymburk Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum

Více

Centrum pro pomoc obětem

Centrum pro pomoc obětem Centrum pro pomoc obětem Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociálních služeb Odpovědnost Provozní řád Centra pro pomoc obětem Za vypracování, aktualizaci a dodržování pravidel zodpovídá

Více

O B L A S T N Í C H A R I T A R U M B U R K

O B L A S T N Í C H A R I T A R U M B U R K O B L A S T N Í C H A R I T A R U M B U R K Sukova 1055/24, 408 01 Rumburk Tel. 412 384 744, 412 384 745 Fax.: 412 332 774 IČO: 46 79 75 72, e-mail: reditel@charitarumburk.cz URL: www.charitarumburk.cz

Více

Respondeo, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociálních služeb

Respondeo, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociálních služeb Respondeo, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociálních služeb Provozní řád Občanské poradny Respondeo Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum Vypracovala: Schválila: Veronika

Více

Centrum pro pomoc obětem

Centrum pro pomoc obětem Centrum pro pomoc obětem Respondeo, o. s. registrovaný poskytovatel sociálních služeb Provozní řád Centra pro pomoc obětem Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum Vypracovala: Bc. Jana Steklá, DiS. a kolektiv

Více

Respondeo, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby. Směrnice č. 7

Respondeo, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby. Směrnice č. 7 Respondeo, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby Směrnice č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum

Více

Druh poskytované služby: Odborné sociální poradenství Název zařízení: Občanská poradna Nový Jičín. Přehled hlavních aktivit.

Druh poskytované služby: Odborné sociální poradenství Název zařízení: Občanská poradna Nový Jičín. Přehled hlavních aktivit. Druh poskytované služby: Odborné sociální poradenství Název zařízení: Občanská poradna Nový Jičín Přehled hlavních aktivit Jedná se o registrovanou sociální službu podle zákona č. 108/2006 Sb. poskytovanou

Více

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah 1. Slovo úvodem. 3 2. Poslání občanského poradenství. 4 3. Historie Občanské

Více

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA. člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA. člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Obsah 1. Slovo úvodem. 3 2. Poslání občanského poradenství.. 4 3. Historie Občanské

Více

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S.

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 2 OBSAH Představení organizace... 4 Kdo jsme?... 4 Poslání, cíle a principy organizace... 5 Posláním organizace je... 5 Cílem organizace je...

Více

Občanská poradna Pardubice o.s.

Občanská poradna Pardubice o.s. Občanská poradna Pardubice o.s. Obsah: 1. P O S L Á N Í O R G A N I Z A C E... 3 2. O B Č A N S K Á P O R A D N A V R O C E 2 0 0... 3 3. S T A T I S T I K A 2 0 0... 4 4. S T A T I S T I C K É V Ý S T

Více

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA, z. s. člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA, z. s. člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA, z. s. člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Obsah 1. Slovo úvodem. 3 2. Poslání občanského poradenství.. 4 3. Historie

Více

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Obsah 1. Slovo úvodem. 3 2. Poslání občanského poradenství. 4 3. Historie Občanské

Více

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Obsah 1. Slovo úvodem. 3 2. Poslání občanského poradenství. 4 3. Historie Občanské

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

Občanská poradna Pardubice, o. s.

Občanská poradna Pardubice, o. s. Občanská poradna Pardubice, o. s. Obsah PŘEDSTAVENÍ ORGANIZACE... 3 Kdo jsme?... 3 Poslání a principy organizace... 3 Orgány sdružení a organizační schéma... 5 Zaměstnanci poradny v roce 2009... 8 Kde

Více

Provozní řád Občanské poradny Lexikona

Provozní řád Občanské poradny Lexikona Provozní řád Občanské poradny Lexikona I. Základní údaje Název služby a kontaktní údaje: Občanská poradna Lexikona Hlavní náměstí 14 (první patro), 794 01 Krnov tel.: 603 884 892 www.lexikona.cz lexikona@lexikona.cz

Více

Provozní řád Občanské poradny Lexikona

Provozní řád Občanské poradny Lexikona Provozní řád Občanské poradny Lexikona I. Základní údaje Název služby a kontaktní údaje: Občanská poradna Lexikona Hlavní náměstí 14 (první patro), 794 01 Krnov tel.: 774380896 www.lexikona.cz lexikona@lexikona.cz

Více

Sociální poradenství

Sociální poradenství Sociální poradenství Dle zákona č. 108/2006 o sociálních službách: 2 odst. 1) Každá osoba má nárok na bezplatné poskytnutí základního sociálního poradenství ( 37 odst. 2) o možnostech řešení nepříznivé

Více

PROVOZNÍ ŘÁD PORADNY PRO DLUŽNÍKY

PROVOZNÍ ŘÁD PORADNY PRO DLUŽNÍKY PROVOZNÍ ŘÁD PORADNY PRO DLUŽNÍKY Provozní řád upravuje podmínky poskytování služby dluhového poradenství v Poradně pro dlužníky Sdružení SPES. (Dále jen poradna). Podmínky a rozsah poskytovaných služeb

Více

Metodický pokyn č. 3

Metodický pokyn č. 3 Metodický pokyn č. 3 Poradna pro cizince a uprchlíky DIECÉZNÍ KATOLICKÁ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ Velké náměstí 37/46, 500 01 Hradec Králové, IČO: 42197449 Název: Provozní řád poradny pro cizince a uprchlíky

Více

f) podporou spolupráce neziskových organizací a komunitního rozvoje

f) podporou spolupráce neziskových organizací a komunitního rozvoje VÝROČNÍ ZPRÁVA Občanské poradny Nymburk, o. s. za rok 2010 POSLÁNÍ ORGANIZACE Naším cílem je podpora a realizace činností vedoucích ke zvyšování kompetence občanů v nepříznivé psychosociální situaci anebo

Více

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S.

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 2 OBSAH Představení organizace... 4 Kdo jsme?... 4 Poslání, cíle a principy organizace... 5 Posláním organizace je... 5 Cílem organizace je...

Více

Směrnice č. 1/2019. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

Směrnice č. 1/2019. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 1/2019 Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Vydává: Mgr. Jaromír Novák,

Více

Provozní řád Občanské poradny Třebíč

Provozní řád Občanské poradny Třebíč Provozní řád Občanské poradny Třebíč 1. Odpovědnost Za vypracování, aktualizaci a dodržování pravidel zodpovídají ředitelka a vedoucí poraden. 2. Základní údaje 1. Místa poskytování sociální služby: Občanská

Více

Intervenční centrum Nymburk

Intervenční centrum Nymburk Intervenční centrum Nymburk Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby Směrnice č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Jméno a příjmení, funkce

Více

Občanská poradna Pardubice, o. s.

Občanská poradna Pardubice, o. s. Občanská poradna Pardubice, o. s. Obsah PŘEDSTAVENÍ ORGANIZACE... 3 Kdo jsme?... 3 Poslání, cíle a principy organizace... 4 Posláním organizace je:... 4 Cílem organizace je:... 4 Principy organizace:...

Více

Provozní řád Občanské poradny Třebíč

Provozní řád Občanské poradny Třebíč Provozní řád Občanské poradny Třebíč 1. Odpovědnost Za vypracování, aktualizaci a dodržování pravidel zodpovídá ředitelka a vedoucí poraden. 2. Základní údaje 1. Místa poskytování sociální služby: Občanská

Více

Veřejný závazek Občanské poradny

Veřejný závazek Občanské poradny Veřejný závazek Občanské poradny Poslání Občanské poradny Posláním Občanské poradny je poskytovat lidem informace o jejich právech, povinnostech či oprávněných zájmech. Poradna je zde pro občany, kteří

Více

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o.

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. 1) Název a místo poskytované služby LCC domácí péče, s.r.o. IČ: 27628418, Průmyslový park Harfa, Poděbradská 540/26, 190 00 Praha

Více

Ing. Alena Slavingerová ředitelka občanské poradny a kolektiv. Ing. Alena Slavingerová ředitelka občanské poradny

Ing. Alena Slavingerová ředitelka občanské poradny a kolektiv. Ing. Alena Slavingerová ředitelka občanské poradny Občanská poradna Jihlava člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby Žižkova 13, 586 01 Jihlava tel: 567 330 164 www.obcanskaporadna.cz opj@volny.cz Provozní řád Občanské

Více

STATISTIKY Sociálně právní poradna rok 2014

STATISTIKY Sociálně právní poradna rok 2014 STATISTIKY Sociálně právní poradna rok 2014 Počet klientů, intervencí a kontaktů v Sociálně právní poradně za rok 2014 I. čtvrtletí II. čtvrtletí III. čtvrtletí IV. čtvrtletí Celkem Klienti 236 165 144

Více

Občanská poradna Pardubice, o.s.

Občanská poradna Pardubice, o.s. Občanská poradna Pardubice, o.s. Obsah Obsah... 2 PŘEDSTAVENÍ ORGANIZACE... 3 Kdo jsme?... 3 Poslání a principy organizace... 3 Orgány sdružení a organizační schéma... 5 Zaměstnanci poradny v roce 2008...

Více

STATISTIKY Sociálně právní poradna rok 2013

STATISTIKY Sociálně právní poradna rok 2013 STATISTIKY Sociálně právní poradna rok 2013 Počet klientů, intervencí a kontaktů v Sociálně právní poradně za rok 2013 I. čtvrtletí II. čtvrtletí III. čtvrtletí IV. čtvrtletí Celkem Klienti 254 134 132

Více

1 VSTUP UŽIVATELE DO SLUŽBY

1 VSTUP UŽIVATELE DO SLUŽBY POSKYTOVATEL: Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky Krakovská 21 110 00 Praha 1 IČO: 65399447 Tel: 221 462 462, e-mail: sons@sons.cz, web: www.sons.cz Pracoviště: Olomouc I.P.Pavlova

Více

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb PEČOVATELSKÁ SLUŽBA CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, 752 01 Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb Centrum sociálních služeb Kojetín, příspěvková organizace náměstí

Více

Informace o sociální službě

Informace o sociální službě Informace o sociální službě 1. Název sociální služby ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ 2. Poskytovatel Název: CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB PRO TĚLESNĚ POSTIŽENÉ - DENNÍ STACIONÁŘ Sídlo: Skalníkova 519, 35301 Mariánské

Více

1. Základní informace organizace

1. Základní informace organizace Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb KOMUNITNÍ CENTRUM Tyršova 678/21, Poděbrady III, 290 01 Poděbrady Směrnice č.1/2014 Veřejný závazek - Komunitní centrum Odborná sociální poradna 1. Základní

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Popis služby je poskytováno organizační jednotkou Helpale, Vzájemné soužití o.p.s. v Sociálně právní poradně na ulici Bieblova

Více

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA

OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA OBČANSKÁ PORADNA JIHLAVA člen Asociace občanských poraden ČR registrovaný poskytovatel sociální služby VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah 1. Slovo úvodem. 3 2. Poslání občanského poradenství. 4 3. Historie Občanské

Více

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o. p. s. U Tiskárny 515/3, 702 00 OSTRAVA IČ: 68145209 Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č. 5344963 Aktualizace

Více

Občanská poradna Nymburk, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby. Směrnice č. 7

Občanská poradna Nymburk, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby. Směrnice č. 7 Občanská poradna Nymburk, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby Směrnice č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Úvod Občanská poradna

Více

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY Poslání služeb Česká společnost AIDS pomoc, o. s. (ČSAP), založena v roce 1989 z řad prvních HIV pozitivních, je jednou z největších nestátních

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Centrum pro pomoc obětem

Centrum pro pomoc obětem Centrum pro pomoc obětem Respondeo, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby Směrnice č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum Vypracovala:

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

Metodika k naplňování SQSS 1

Metodika k naplňování SQSS 1 Metodika k naplňování SQSS 1 Platnost: 2007 Aktualizace: 2010, 2013, 2014 Kontrola: dle potřeby Zpracovali: Janoušková J., Müller M. Připomínkovali: pracovníci přímé péče Schválil: Müller M. 1. 1 Obsah

Více

Provozní řád Dluhové poradny Lexikona

Provozní řád Dluhové poradny Lexikona Provozní řád Dluhové poradny Lexikona I. Odpovědnost Za vypracování, aktualizaci a dodržování pravidel zodpovídají odborní poradci poradny. II. Základní údaje Místo poskytování služby: Dluhová poradna

Více

Zahajovací konference v rámci projektu Zlínského kraje Nepřehlížejme domácí násilí. 4. května 2011, Zlín

Zahajovací konference v rámci projektu Zlínského kraje Nepřehlížejme domácí násilí. 4. května 2011, Zlín Zahajovací konference v rámci projektu Zlínského kraje Nepřehlížejme domácí násilí 4. května 2011, Zlín Intervenční centrum Zlínského kraje (dále jen IC) Služba sociální prevence 60a) zák. 108/2006 Sb.

Více

Provozní řád. Provozní řád: Občanská poradna v Bohumíně

Provozní řád. Provozní řád: Občanská poradna v Bohumíně Provozní řád OBČANSKÁ PORADNA V BOHUMÍNĚ Adresa: Štefánikova 957, 735 81 Bohumín Telefon: 596 016 715, Mobil: 739 002 717 E-mail: opbohumin@seznam.cz Vedoucí: Bc. Lucie Fábryová, DiS. Zřizovatel: Charita

Více

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2014 (TP)

STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 2014 (TP) STATISTIKY HELPALE TERÉNNÍ PROGRAMY ZA ROK 214 (TP) CELKOVÝ POČET KLIENTŮ A KONTAKTŮ 12 1 8 6 4 2 POČET KLIENTŮ A KONTAKTŮ - I. POLOLETÍ 195 85 KLIENTI INTERVENCE 31 KONTAKTY NEREAL.KONTAKT 8 TERÉN POČET

Více

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková SPOLEČNÝ ZÁKLAD Zákon FS ČSSR č.100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení Zákon ČNR č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů ČR v sociálním zabezpečení

Více

37 - Odborné sociální poradenství

37 - Odborné sociální poradenství Zpracovatel: QQT, s.r.o. Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V Karlovarském kraji plánujeme sociální služby společně, která byla

Více

Směrnice č. 3/2015. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum SOCIÁLNÍ REHABILITACE

Směrnice č. 3/2015. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum SOCIÁLNÍ REHABILITACE LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 3/2015 Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb Komunitní centrum SOCIÁLNÍ REHABILITACE Vydává: Mgr. Jaromír Novák, ředitel

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: JORDÁN Třinec, sociálně aktivizační služby Poslání

Více

Příloha č. 1, část a) Organizační forma: příspěvková organizace IČO: Kontaktní osoba: PhDr. Olga HINKOVÁ

Příloha č. 1, část a) Organizační forma: příspěvková organizace IČO: Kontaktní osoba: PhDr. Olga HINKOVÁ Psychocentrum manželská a rodinná poradna Kraje Vysočina, příspěvková organizace Organizační forma: příspěvková organizace IČO: 71197435 Kontaktní osoba: PhDr. Olga HINKOVÁ Adresa organizace: Pod Příkopem

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

Informovanost o poskytované sociální službě

Informovanost o poskytované sociální službě Aktualizace předchozí verze z 1. 7. 2010 SQ 12 Informovanost o poskytované sociální službě Domov pro osoby se zdravotním postižením, Dvořákova 1128, Kadaň Zřizovatel: Krajský úřad Ústeckého kraje Velká

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

Metodický pokyn č. 4

Metodický pokyn č. 4 Metodický pokyn č. 4 Poradna pro cizince a uprchlíky DIECÉZNÍ KATOLICKÁ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ Velké náměstí 37/46, 500 01 Hradec Králové, IČO: 42197449 Název: Poslání, cíle a principy poradny pro cizince

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ POSKYTOVATEL: Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb Těšínská

Více

Priorita IX. - Podpora poradenských služeb

Priorita IX. - Podpora poradenských služeb Opatření IX. 1.: Podpora odborného sociálního poradenství. Sociální poradenství je základním druhem sociálních služeb a dle zákona č. 108/2006 o sociálních službách, se dělí na dva typy, tedy základní

Více

Město Vysoké Mýto, odbor sociálních služeb. Sídlo: ul. Litomyšlská 50, Vysoké Mýto, PSČ druh sociální služby: TERÉNNÍ PROGRAMY

Město Vysoké Mýto, odbor sociálních služeb. Sídlo: ul. Litomyšlská 50, Vysoké Mýto, PSČ druh sociální služby: TERÉNNÍ PROGRAMY Město Vysoké Mýto, odbor sociálních služeb Sídlo: ul. Litomyšlská 50, Vysoké Mýto, PSČ 566 01 druh sociální služby: TERÉNNÍ PROGRAMY Město Vysoké Mýto Odbor sociálních služeb 1 / 12 zajišťuje od počátku

Více

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S.

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Obsah PŘEDSTAVENÍ ORGANIZACE... 3 Kdo jsme?... 3 Poslání, cíle a principy organizace... 3 Posláním organizace je:... 3 Cílem organizace je:...

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže, Emy Destinové 1, 370 05 (Středisko) Název pracoviště: NZDM Oráč Místo poskytování služeb: Komunitní centrum na sídlišti Máj, A.

Více

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY OBSAH PRAVIDLA 1. Poslání 2. Cíle 3. Zásady 4. Pro koho je služba určena 5. Jaké jsou formy služby 6. Základní informace ke službě 7. Poskytujeme 8. Neposkytujeme 9. Kdy máme otevřeno

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 2 1.1 Poslání... 2 1.2 Cíle... 2 1.3 Zásady... 3 1.4 Cílová skupina... 3 1.5 Podmínky pro poskytování služby... 4 1.6 Služby nemohou

Více

Město Čelákovice. Standardy kvality výkonu sociálně právní ochrany dětí Dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí

Město Čelákovice. Standardy kvality výkonu sociálně právní ochrany dětí Dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí Město Čelákovice Standardy kvality výkonu sociálně právní ochrany dětí Dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí Městský úřad je v souladu se zákonem o sociálně právní ochraně dětí (dále

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Název: Terénní program, Člověk v tísni o. p. s Šafaříkova 24, Praha Svaz bojovníků za svobodu 68 37701 Rokycany Telefon služby +420 777787691, +420 739220905 Terénní pracovnice:

Více

Poslání služby Cíl služby Zásady služby

Poslání služby Cíl služby Zásady služby Poslání služby Posláním Centra poradenství a pomoci Znojmo je poskytovat informace a pomoc osobám, které se nacházejí v nepříznivé životní situaci. Prostřednictvím poradenství napomáháme k posílení kompetencí

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 37 Odborné sociální poradenství NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 37BK208 - Charitní poradna - odborné sociální

Více

Veřejný závazek OSP. Život bez bariér, z.ú. Lomená 533 509 01 Nová Paka IČO 266 52 561

Veřejný závazek OSP. Život bez bariér, z.ú. Lomená 533 509 01 Nová Paka IČO 266 52 561 Veřejný závazek OSP Poskytovatel sociální služby: Život bez bariér, z.ú. IČO: 26652561 DIČ: CZ 26652561 č.ú.: 78-8511550297/0100 u KB Nová Paka IBAN: CZ6001000000788511550297 SWIFT: KOMBCZPPXXX Internetové

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

STATISTIKY Terénní programy 2013

STATISTIKY Terénní programy 2013 STATISTIKY Terénní programy 2013 Počet klientů intervencí a kontaktů za jednotlivá čtvrtletí roku 2013 I. čtvrtletí II. čtvrtletí III. čtvrtletí IV. čtvrtletí Celkem Klienti 219 69 54 39 381 Intervence

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Sociální poradenství 5. Sociální poradna, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1.Základní údaje Poslání služby Posláním Sociální poradny

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Provozní řád Občanské poradny Třebíč

Provozní řád Občanské poradny Třebíč Provozní řád Občanské poradny Třebíč 1. Odpovědnost Za vypracování, aktualizaci a dodržování pravidel zodpovídá ředitelka a vedoucí poraden. 2. Základní údaje 1. Místa poskytování sociální služby: Občanská

Více

Praha 26.5. 2011. Občanské poradny a dluhové poradenství

Praha 26.5. 2011. Občanské poradny a dluhové poradenství Praha 26.5. 2011 Občanské poradny a dluhové poradenství Hlavní důvody zadlužení Představení organizace Asociace občanských poraden Prvotní předlužení Projekt Dluhové poradenství Následné Příčiny zadlužování

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

ETICKÝ KODEX pracovníků VIDA center

ETICKÝ KODEX pracovníků VIDA center ETICKÝ KODEX pracovníků VIDA center Preambule 1. Principy práce s klientem VIDA centra 2. Východiska pracovníků VIDA center 3. Postupy při řešení etických problémů Preambule Pracovník VIDA centra respektuje

Více

Vážení přátelé, vážení spolupracovníci,

Vážení přátelé, vážení spolupracovníci, VÝROČNÍ ZPRÁVA Občanské poradny Nymburk, o. s. za rok 2008 Vážení přátelé, vážení spolupracovníci, dovolujeme si Vám předložit zprávu o činnosti Občanské poradny Nymburk, o.s. za rok 2008. Chceme Vás informovat

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

NÁZEV ŽADATELE: Občanská poradna Poradenské centrum Břeclav. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Odborné sociální poradenství

NÁZEV ŽADATELE: Občanská poradna Poradenské centrum Břeclav. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Odborné sociální poradenství NÁZEV ŽADATELE: Občanská poradna Poradenské centrum Břeclav DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Odborné sociální poradenství NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: náměstí T. G. Masaryka 38/10, 690 02

Více

Pečovatelská služba CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s.

Pečovatelská služba CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Pečovatelská služba CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Obsah směrnice: I. Smysl směrnice II. Veřejný závazek III. Ochrana osob před předsudky a negativním hodnocením

Více

www.jihoceskarozvojova.cz

www.jihoceskarozvojova.cz www.jihoceskarozvojova.cz Jihočeská rozvojová o. p. s. Jsme neziskovou organizací vytvářející projekty na podporu sociálního a ekonomického rozvoje Jihočeského kraje. Působíme v oblasti podpory podnikání,

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociální rehabilitace NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: RÚT Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 1101, 738 01 Frýdek-Místek PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

Směrnice č. 2/2015. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

Směrnice č. 2/2015. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 2/2015 Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Vydává: Mgr. Jaromír Novák,

Více

Směrnice č. 13/2012. Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb

Směrnice č. 13/2012. Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 13/2012 Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb - 1 - Každá stížnost je motivem

Více

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU I. Úvod 1) Směrnice je určena pro sociální službu terénní program, kterou

Více

Směrnice č. 2/2018. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum SOCIÁLNÍ REHABILITACE

Směrnice č. 2/2018. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum SOCIÁLNÍ REHABILITACE LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 2/2018 Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb Komunitní centrum SOCIÁLNÍ REHABILITACE Vydává: Mgr. Jaromír Novák, ředitel

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: SOC/415/07 Krajský úřad Jihomoravského kraje VYŘIZUJE: Mgr. Josef Mauler TEL.: 519441029 Žerotínovo

Více

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V T 1 Osoba v krizi aktivně kontaktuje zdroj pomoci, získává bezpečný a diskrétní prostor pro sdělení toho, o čem potřebuje hovořit, lépe se orientuje v aktuální situaci s podporou poskytovatele služby Základní

Více

Jak cíle naplňujeme? Další aktivity směřující k naplnění cílů:

Jak cíle naplňujeme? Další aktivity směřující k naplnění cílů: Naším cílem je podpora a realizace činností vedoucích ke zvyšování kompetencí občanů v nepříznivé psychosociální situaci anebo občanů touto situací ohrožených. Jak cíle naplňujeme? Provozujeme Občanskou

Více

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce.

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Sociálně terapeutická dílna, B. Smetany 35, Město Albrechtice, PSČ 793 95 Popis realizace služby Posláním sociálně terapeutické

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Denní stacionář Ambulantní Denní stacionář, Podzámčí

Více

INFORMACE O ORGANIZACI

INFORMACE O ORGANIZACI se zvukem INFORMACE O ORGANIZACI IČ: 26594544 Adresa: Centrum pro zdravotně postižené Středočeského kraje Náměstí T. G. Masaryka 100 261 01 Příbram I Kontaktní osoba: ředitelka Radka Jarolímová, DiS. Tel/fax:

Více