Program prevence početí při léčbě přípravkem Erivedge: Důležité informace o prevenci početí a antikoncepci pro pacienta užívajícího přípravek Erivedge

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program prevence početí při léčbě přípravkem Erivedge: Důležité informace o prevenci početí a antikoncepci pro pacienta užívajícího přípravek Erivedge"

Transkript

1 Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte jakékoli nežádoucí účinky, které se u Vás vyskytnou. Program prevence početí při léčbě přípravkem Erivedge: Důležité informace o prevenci početí a antikoncepci pro pacienta užívajícího přípravek Erivedge Erivedge může způsobit závažné vrozené vady Může vést ke smrti dítěte před jeho narozením, nebo krátce po narození Vy nebo Vaše partnerka nesmíte otěhotnět během léčby tímto léčivým přípravkem Musíte dodržovat antikoncepční opatření popsané v této brožurce Tato brožurka Vám podává přehled důležitých bezpečnostních informací a doporučení týkající se užívání přípravku Erivedge. Přečtěte si ji pozorně a schovejte pro případ, že si jí budete potřebovat přečíst znovu. Přečtěte si rovněž Příbalovou informaci uvnitř krabičky přípravku Erivedge, kde najdete další informace. Pokud čemukoli nerozumíte nebo pokud máte další otázky, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

2 Obsah 1. Úvod 1.1 Co je přípravek Erivedge a jak účinkuje? 2. Kdo nesmí přípravek Erivedge užívat? 3. Biologické mechanismy a rizika vrozených vad 4. Před zahájením léčby přípravkem Erivedge 5. V průběhu léčby přípravkem Erivedge a po jejím ukončení 6. Těhotenství a přípravek Erivedge 6.1 Pokud jste žena, která může otěhotnět 6.2 Pokud jste muž užívající přípravek Erivedge 6.3 Pokud máte podezření na těhotenství 7. Časté nežádoucí účinky přípravku Erivedge Karta pro pacienta Místo pro nalepení karty pro pacienta

3 1. Úvod Přípravek Erivedge může způsobit závažné vrozené vady. Může vést k úmrtí dítěte ještě před narozením nebo krátce po jeho narození. Vy ani Vaše partnerka v průběhu léčby tímto přípravkem nesmíte otěhotnět. Musíte dodržovat doporučení týkající se antikoncepce popsaná v této brožurce. Přečtete si zvláštní instrukce, které Vám dal Váš lékař, zejména instrukce týkající se účinků přípravku Erivedge na nenarozené dítě. 1.1 Co je přípravek Erivedge a jak účinkuje? Přípravek Erivedge je protinádorový lék (obsahující léčivou látku vismodegib) používaný k léčbě dospělých pacientů s určitým typem kožního nádoru nazývaného pokročilý bazocelulární karcinom (bazaliom). Používá se k léčbě, pokud se nádorové onemocnění: šíří do dalších částí těla (nazývá se pak metastazující bazocelulární karcinom) šíří do okolních oblastí (nazývá se pak lokálně pokročilý bazocelulární karcinom) a Váš lékař rozhodne, že chirurgické odstranění nebo ozařování nádoru není vhodné. K rozvoji bazocelulárního karcinomu dochází, pokud dojde k poškození DNA v normálních buňkách kůže a tělo samo není schopno poškození opravit. Toto poškození může změnit funkci určitých bílkovin v těchto buňkách a poškozené buňky se stanou buňkami nádorovými, začnou růst a dělit se. Přípravek Erivedge je protinádorový lék, který účinkuje tak, že kontroluje jednu z klíčových bílkovin, která je obsažena v bazocelulárním karcinomu. To může zpomalit nebo zabránit růstu nádorových buněk, anebo je to může zahubit. Výsledkem je možné zmenšení kožního nádoru.

4 2. Kdo nesmí přípravek Erivedge užívat? Některé osoby nemohou přípravek Erivedge užívat. Neužívejte tento lék, pokud se Vás cokoli z níže zmíněného týká. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Neužívejte přípravek Erivedge jestliže jste těhotná, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět během léčby nebo v průběhu 24 měsíců po podání poslední dávky tohoto přípravku. jestliže kojíte nebo plánujete kojit během léčby nebo v průběhu 24 měsíců po podání poslední dávky tohoto přípravku. jestliže jste žena, která může otěhotnět, a v průběhu léčby a po dobu 24 měsíců od podání poslední dávky nedodržujete opatření týkající se prevence početí (antikoncepce, viz bod 6.1), nebo nedodržujete naprostou sexuální abstinenci. jestliže jste alergický(á) na tento lék nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku. jestliže současně užíváte třezalku tečkovanou (Hypericum perforatum) bylinný lék užívaný k léčbě deprese. 3. Biologické mechanismy a riziko vrozených defektů Signální dráha Hedgehog hraje zásadní roli ve vývoji nenarozeného dítěte. Studie na zvířatech s léčivou látkou vismodegib prokázaly závažné malformace, jako je chybění a/nebo srůsty prstů, abnormality hlavy a obličeje a retardace. 4. Dříve než začnete užívat přípravek Erivedge Pokud jste žena, která může otěhotnět, musíte mít v průběhu 7 dnů před zahájením léčby přípravkem Erivedge negativní těhotenský test provedený lékařem. Všichni pacienti musí se svým lékařem vyplnit a podepsat formulář, ve kterém potvrdí, že byli poučeni o možných nežádoucích účincích s ohledem na těhotenství (Poučení pacienta).

5 5. V průběhu léčby přípravkem Erivedge a po jejím ukončení Přípravek Erivedge může poškodit dítě před i po narození. V průběhu léčby a po dobu 24 měsíců po podání poslední dávky nesmíte otěhotnět; doporučuje se pravidelné provádění těhotenského testu každý měsíc. V průběhu léčby a po dobu 24 měsíců po podání poslední dávky nesmíte kojit. V průběhu léčby a po dobu 24 měsíců po podání poslední dávky nesmíte darovat krev. Uchovávejte přípravek Erivedge mimo dohled a dosah dětí. Používejte antikoncepci tak, jak je popsáno v této brožurce. V průběhu léčby a po dobu 2 měsíců po podání poslední dávky nesmíte darovat sperma. Nikdy nedávejte tento lék nikomu dalšímu. Všechny nepoužité tobolky vraťte na konci léčby do lékárny. 6. Těhotenství a přípravek Erivedge 6.1 Pokud jste žena užívající přípravek Erivedge, která může otěhotnět: Přípravek Erivedge může způsobit závažné malformace v průběhu vývoje nenarozeného dítěte, pokud otěhotníte v průběhu léčby nebo během 24 měsíců po podání poslední dávky. Pokud jste těhotná, nesmíte zahájit léčbu přípravkem Erivedge. Z důvodu vyloučení těhotenství musíte mít provedený těhotenský test kontrolovaný lékařem v průběhu 7 dnů před zahájením léčby a poté každý měsíc v průběhu léčby. Těhotenský test musíte podstoupit každý měsíc během léčby přípravkem Erivedge Pokud plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem. V průběhu léčby přípravkem Erivedge a po dobu 24 měsíců po podání poslední dávky nesmíte otěhotnět.

6 Pokud nedodržujete naprostou sexuální abstinenci, je velmi důležité užívat dva doporučené způsoby antikoncepce uvedené níže, přičemž jedna z nich musí být bariérová metoda a jedna vysoce efektivní metoda antikoncepce. Doporučené metody antikoncepce Musíte užívat 2 metody antikoncepce. Užívejte 1 formu antikoncepce z obou sloupců uvedených níže Bariérové metody Vysoce efektivní formy antikoncepce Muži kondom se spermicidem A Hormonální A depotní injekce ANEBO Ženy pesar se spermicidem ANEBO Nitroděložní tělísko ANEBO Tubární sterilizace ANEBO Vasektomii Zeptejte se Vašeho lékaře, která metoda antikoncepce je pro Vás nejvhodnější Antikoncepci (anebo naprostou sexuální abstinenci) musíte používat během léčby přípravkem Erivedge a po dobu 24 měsíců po podání poslední dávky Pokud u Vás dojde během léčby přípravkem Erivedge nebo v průběhu 24 měsíců po podání poslední dávky k vymizení menstruace, musíte i přesto nadále používat antikoncepci. Pokud u Vás dojde k vymizení menstruace před zahájením léčby přípravkem Erivedge v důsledku předchozí onkologické léčby, musíte i přesto v průběhu léčby a po dobu 24 měsíců po ukončení léčby přípravkem Erivedge používat doporučenou antikoncepci. O nejvhodnější metodě antikoncepce se poraďte se svým lékařem. Pokud u Vás dojde k vynechání menstruace, a máte podezření na těhotenství, musíte ukončit užívání přípravku Erivedge a neprodleně informovat svého lékaře.

7 6.2 Pokud jste muž užívající přípravek Erivedge Léčivá látka tohoto přípravku může procházet do spermatu a můžete tak účinku léku vystavit svojí sexuální partnerku. Aby se zamezilo možné expozici léku během těhotenství, musíte při pohlavním styku se ženou v průběhu léčby a po dobu 2 měsíců po podání poslední dávky vždy používat prezervativ (pokud možno se spermicidem) a to i v případě, že jste podstoupil vasektomii (podvázání chámovodů.) V průběhu léčby přípravkem Erivedge a 2 měsíce po podání poslední dávky nesmíte darovat sperma Pokud máte podezření, že Vaše partnerka v průběhu Vaší léčby nebo v průběhu 2 měsíců po jejím ukončení otěhotněla, sdělte to svému lékaři. 6.3 Pokud máte podezření na těhotenství Pokud u Vás nebo Vaší sexuální partnerky dojde k vynechání menstruace, objeví se neobvyklé menstruační krvácení, máte nebo Vaše partnerka má podezření na těhotenství nebo jste nebo Vaše partnerka je těhotná, musíte to neprodleně sdělit svému lékaři. Pacientky (ženy): okamžitě se poraďte se svým lékařem a přestaňte užívat přípravek Erivedge, pokud máte podezření na těhotenství v průběhu užívání tohoto léku nebo v průběhu 24 měsíců po jeho ukončení. Pacienti (muži): pokud máte podezření, že Vaše partnerka během Vaší léčby přípravkem Erivedge nebo v průběhu 2 měsíců po jejím ukončení otěhotněla, promluvte si s lékařem. 7. Časté nežádoucí účinky přípravku Erivedge V příbalové informaci je uveden kompletní přehled nežádoucích účinků tohoto léku. Je důležité, abyste věděl(a), jaké nežádoucí účinky se mohou v průběhu léčby vyskytnout. Pokud se u Vás nežádoucí účinky v průběhu léčby přípravkem Erivedge objeví, poraďte se se svým lékařem. Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte i v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo prostřednictvím národního systému hlášení nežádoucích účinků. Podrobnosti o hlášení najdete na: Adresa pro zasílání je Státní ústav pro kontrolu léčiv, oddělení farmakovigilance, Šrobárova 48, Praha 10, , farmakovigilance@sukl.cz. Vzhledem k tomu, že Erivedge je biologickým léčivem, je třeba doplnit i přesný obchodní název a číslo šarže. Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku. Tato informace může být také hlášena společnosti Roche na czech_republic.pa_susar@roche.com nebo

Program prevence početí při léčbě přípravkem Erivedge: Důležité informace o prevenci početí a antikoncepci pro pacienta užívajícího přípravek Erivedge

Program prevence početí při léčbě přípravkem Erivedge: Důležité informace o prevenci početí a antikoncepci pro pacienta užívajícího přípravek Erivedge Program prevence početí při léčbě přípravkem Erivedge: Důležité informace o prevenci početí a antikoncepci pro pacienta užívajícího přípravek Erivedge Erivedge může způsobit závažné vrozené vady Může vést

Více

Hlášení těhotenství (formulář) RO-GNE: HLÁŠENÍ TĚHOTENSTVÍ

Hlášení těhotenství (formulář) RO-GNE: HLÁŠENÍ TĚHOTENSTVÍ Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte jakékoli nežádoucí účinky, které se u Vás vyskytnou. Zároveň žádáme

Více

Hlášení těhotenství (formulář)

Hlášení těhotenství (formulář) Hlášení těhotenství (formulář) OSOBA PODÁVAJÍCÍ HLÁŠENÍ Počáteční Následné sledování Jméno a příjmení: Upřesnění: Lékař (specializace) Lékárník pacient ostatní (upřesněte) Kontaktní adresa: Telefonní číslo:

Více

EDUKAČNÍ MATERIÁLY. Erivedge (vismodegib) Program prevence početí při léčbě přípravkem Erivedge:

EDUKAČNÍ MATERIÁLY. Erivedge (vismodegib) Program prevence početí při léčbě přípravkem Erivedge: EDUKAČNÍ MATERIÁLY Erivedge (vismodegib) Program prevence početí při léčbě přípravkem Erivedge: Tento léčivý přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti.

Více

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Amgevita (určeno dospělým i dětským pacientům) Verze 2 Shváleno SÚKL březen 2019

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Amgevita (určeno dospělým i dětským pacientům) Verze 2 Shváleno SÚKL březen 2019 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Amgevita (určeno dospělým i dětským pacientům) Verze 2 Shváleno SÚKL březen 2019 Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi při každé návštěvě

Více

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1 Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi při každé návštěvě zdravotnického zařízení.

Více

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky sp.zn. sukls74884/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky (tribenosidum, lidocaini hydrochloridum monohydricum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky sp.zn. sukls227576/2009 Příbalová informace: informace pro pacienta Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky alcohol dichlorobenzylicus, amylmetacresolum, levomentholum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Důležité informace pro pacienty

Důležité informace pro pacienty MAVENCLAD (cladribinum) Důležité informace pro pacienty OBSAH Seznámení s přípravkem MAVENCLAD Jak se přípravek MAVENCLAD podává? Nežádoucí účinky a možná rizika Lymfopenie Herpes zoster (pásový opar)

Více

sp.zn. sukls107935/2012

sp.zn. sukls107935/2012 sp.zn. sukls107935/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta Mucoplant proti kašli s jitrocelem a medem sirup Plantaginis extractum fluidum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

Informační brožura. pro pacientky a pacienty užívající perorální izotretinoin

Informační brožura. pro pacientky a pacienty užívající perorální izotretinoin Informační brožura pro pacientky a pacienty užívající perorální izotretinoin Informace pro ženy a muže užívající perorální izotretinoin Dokument slouží k minimalizaci rizika při užívání perorálního izotretinoinu.

Více

1. Co je přípravek Maltofer Fol žvýkací tablety a k čemu se používá. Maltofer Fol se používá k léčbě a prevenci nedostatku železa v organismu.

1. Co je přípravek Maltofer Fol žvýkací tablety a k čemu se používá. Maltofer Fol se používá k léčbě a prevenci nedostatku železa v organismu. sp.zn. sukls238178/2016 Příbalová informace: Informace pro uživatele Maltofer Fol tablety 100 mg / 0,35 mg, žvýkací tablety železo ve formě polymaltosum ferricum / kyselina listová Přečtěte si pozorně

Více

sp.zn.sukls78453/2015

sp.zn.sukls78453/2015 sp.zn.sukls78453/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Viru-Merz, 10 mg/g, gel tromantadini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bronchostop sirup. Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bronchostop sirup. Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt Sp.zn.sukls391511/2017 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Bronchostop sirup Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer, 10 mg/ml sirup. polymaltosum ferricum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer, 10 mg/ml sirup. polymaltosum ferricum sp.zn. sukls65847/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta Maltofer, 10 mg/ml sirup polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta. UTROGESTAN 100 mg, měkké tobolky progesteronum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta. UTROGESTAN 100 mg, měkké tobolky progesteronum sp.zn. sukls125023/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta UTROGESTAN 100 mg, měkké tobolky progesteronum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Rozměr zavřeného průkazu mm

Rozměr zavřeného průkazu mm Přední strana Str. 1 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Humira (určeno dospělým i dětským pacientům) Rozměr zavřeného průkazu 105 73 mm Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele

Příbalová informace: informace pro uživatele Příbalová informace: informace pro uživatele Parsabiv 2,5 mg injekční roztok Parsabiv 5 mg injekční roztok Parsabiv 10 mg injekční roztok Etelcalcetidum Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio sp.zn. sukls264215/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn.sukls93493/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA BRONCHIPRET TYMIÁN A PRVOSENKA, POTAHOVANÉ TABLETY 160 mg/60 mg Thymi extractum siccum, Primulae extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa sp.zn. sukls113741/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA 20 mg, enterosolventní tablety escinum alfa Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Sp.zn.sukls118606/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Sodium Chromate ( 51 Cr) Solution 37 MBq/ml, radionuklidový prekurzor, roztok

Příbalová informace: informace pro uživatele. Sodium Chromate ( 51 Cr) Solution 37 MBq/ml, radionuklidový prekurzor, roztok sp.zn. sukls301709/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele Sodium Chromate ( 51 Cr) Solution 37 MBq/ml, radionuklidový prekurzor, roztok Natrii chromas ( 51 Cr) Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Důležité informace o přípravcích. předepsaných lékařem ke snížení rizika nákazy virem lidské imunodeficience (HIV)

Důležité informace o přípravcích. předepsaných lékařem ke snížení rizika nákazy virem lidské imunodeficience (HIV) Důležité informace o přípravcích s obsahem emtricitabin/tenofovirdisoproxilu předepsaných lékařem ke snížení rizika nákazy virem lidské imunodeficience (HIV) Informace pro osoby, kterým byl předepsán přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sp.zn. sukls190258/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Astexana 25 mg Potahované tablety Exemestanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Návod pro pacienta / pečovatele

Návod pro pacienta / pečovatele Návod pro pacienta / pečovatele Hemlibra (emicizumab) Subkutánní injekce Tento léčivý přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět tím, že

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok sp.zn.: sukls229282/2011 Příbalová informace: informace pro pacienta Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Hirudoid forte gel 445mg/100g glycosaminoglycani polysulfas z hovězí trachey (průdušnice)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Hirudoid forte gel 445mg/100g glycosaminoglycani polysulfas z hovězí trachey (průdušnice) www.lekarna-madona.cz zpět na stránku produktu zpět na obdobná léčiva sp.zn. sukls9243/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Hirudoid forte gel 445mg/100g glycosaminoglycani polysulfas z hovězí

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BENZOCAIN LIFE PHARMA 8 MG Pastilky (benzocainum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BENZOCAIN LIFE PHARMA 8 MG Pastilky (benzocainum) sp.zn. sukls8590/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE BENZOCAIN LIFE PHARMA 8 MG Pastilky (benzocainum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele Maltofer 50 mg/ml, perorální kapky, roztok. železo ve formě polymaltosum ferricum

Příbalová informace: Informace pro uživatele Maltofer 50 mg/ml, perorální kapky, roztok. železo ve formě polymaltosum ferricum sp.zn. sukls238918/2016 Příbalová informace: Informace pro uživatele Maltofer 50 mg/ml, perorální kapky, roztok železo ve formě polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Imnovid Edukační materiály, verze 3.0; schváleno SUKL 30/JAN/2017 Brožura pro pacienty. Imnovid (pomalidomid) Brožura pro pacienty.

Imnovid Edukační materiály, verze 3.0; schváleno SUKL 30/JAN/2017 Brožura pro pacienty. Imnovid (pomalidomid) Brožura pro pacienty. Imnovid Edukační materiály, verze 3.0; schváleno SUKL 30/JAN/2017 Brožura pro pacienty Imnovid (pomalidomid) Brožura pro pacienty Celgene Strana 1 z 24 Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní

Více

BAVENCIO (avelumab) Váš průvodce informacemi pro pacienta

BAVENCIO (avelumab) Váš průvodce informacemi pro pacienta Váš průvodce informacemi pro pacienta BAVENCIO (avelumab) Tento léčivý přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte jakékoli

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum sp.zn. sukls221673/2011 Příbalová informace: Informace pro uživatele NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

prášek pro infuzní roztok

prášek pro infuzní roztok sp.zn. sukls52667/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Soluvit N prášek pro infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Příbalová informace : Informace pro uživatele. Aknemycin 2000 Mast Erythromycinum

Příbalová informace : Informace pro uživatele. Aknemycin 2000 Mast Erythromycinum sp.zn. sukls182807/2012 Příbalová informace : Informace pro uživatele Aknemycin 2000 Mast Erythromycinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Viru-Merz je účinný při léčbě infekce způsobené virem herpes simplex, ale pouze do fáze vzniku puchýřků.

Viru-Merz je účinný při léčbě infekce způsobené virem herpes simplex, ale pouze do fáze vzniku puchýřků. sp.zn.: sukls106117/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Viru-Merz, gel tromantadini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.sukls83901/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Přečtěte si pozorně celou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum sp.zn.sukls103902/2015, sukls103869/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Příbalová informace: Informace pro pacienta

Příbalová informace: Informace pro pacienta sp.zn.sukls98480/2015 Příbalová informace: Informace pro pacienta Mucoplant břečťanový sirup proti kašli sirup Léčivá látka: Hederae helicis folii extractum siccum (suchý extrakt z břečťanového listu)

Více

ANDROFIN 5 mg Potahované tablety Finasteridum

ANDROFIN 5 mg Potahované tablety Finasteridum Sp.zn.sukls150806/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA ANDROFIN 5 mg Potahované tablety Finasteridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. fentikonazoli nitras

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. fentikonazoli nitras sp.zn.sukls33807/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Lomexin 20 mg/g vaginální krém fentikonazoli nitras Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Informace pro pacienta. Olaparib 50 mg tvrdé tobolky

Informace pro pacienta. Olaparib 50 mg tvrdé tobolky Tento dokument je příbalovou informací k léčivému přípravku, který je předmětem specifického léčebného programu. Příbalová informace byla předložena žadatelem o specifický léčebný program. Nejedná se o

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Maltofer 10 mg/ml sirup

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Maltofer 10 mg/ml sirup sp.zn.: sukls229281/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Maltofer 10 mg/ml sirup polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Penester 5 mg, potahované tablety finasteridum k použití u mužů

Příbalová informace: informace pro pacienta. Penester 5 mg, potahované tablety finasteridum k použití u mužů Sp.zn. sukls134476/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta Penester 5 mg, potahované tablety finasteridum k použití u mužů Přečtete si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn.sukls49563/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Kaloba Perorální kapky, roztok Pelargonii sidoidis extractum fluidum (1 : 8 10) (EPs 7630) extrahováno 11% ethanolem (m/m) Přečtěte si

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Fluorid (18F) sodný RadioMedic 1 10 GBq injekční roztok Natrii fluoridum ( 18 F)

Příbalová informace: informace pro uživatele. Fluorid (18F) sodný RadioMedic 1 10 GBq injekční roztok Natrii fluoridum ( 18 F) sp.zn. sukls298615/2018 Příbalová informace: informace pro uživatele Fluorid (18F) sodný RadioMedic 1 10 GBq injekční roztok Natrii fluoridum ( 18 F) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

sp. zn. sukls180859/2015

sp. zn. sukls180859/2015 sp. zn. sukls180859/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta DONA 1500 mg, prášek pro perorální roztok glucosamini sulfas cristallicus Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu sp.zn. sukls179376/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu Chamomilla vulgaris 9 CH, Phytolacca decandra 5 CH, Rheum 5 CH Přečtěte si pozorně tuto

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Finasterid Zentiva 5 mg potahované tablety finasteridum k použití u mužů

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Finasterid Zentiva 5 mg potahované tablety finasteridum k použití u mužů sp. zn. sukls167586/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Finasterid Zentiva 5 mg potahované tablety finasteridum k použití u mužů Přečtete si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. SMECTA 3 g prášek pro perorální suspenzi. diosmectitum

Příbalová informace: informace pro uživatele. SMECTA 3 g prášek pro perorální suspenzi. diosmectitum sp. zn. sukls76878/2017 Příbalová informace: informace pro uživatele SMECTA 3 g prášek pro perorální suspenzi diosmectitum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Betahistin Actavis 8 mg Betahistin Actavis 16 mg tablety. betahistini dihydrochloridum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Betahistin Actavis 8 mg Betahistin Actavis 16 mg tablety. betahistini dihydrochloridum sp.zn. sukls175357/2017 a sukls175360/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta Betahistin Actavis 8 mg Betahistin Actavis 16 mg tablety betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Miglustat G.L. Pharma 100 mg tvrdé tobolky miglustatum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Miglustat G.L. Pharma 100 mg tvrdé tobolky miglustatum Sp.zn.sukls112078/2016 Příbalová informace: informace pro pacienta Miglustat G.L. Pharma 100 mg tvrdé tobolky miglustatum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele Silkis 3 mikorgramy/g mast (calcitriolum)

Příbalová informace: informace pro uživatele Silkis 3 mikorgramy/g mast (calcitriolum) Sp.zn. sukls210281/2016 a k sp.zn. sukls63246/2017 Příbalová informace: informace pro uživatele Silkis 3 mikorgramy/g mast (calcitriolum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Hlášení těhotenství (formulář)

Hlášení těhotenství (formulář) Hlášení těhotenství (formulář) RO-GNE: HLÁŠENÍ TĚHOTENSTVÍ přijetí hlášení společností Roche (den-měsíc-rok): Lokální číslo: AER: OSOBA PODÁVAJÍCÍ HLÁŠENÍ Počáteční Následné sledování Jméno a příjmení:

Více

Léčivé látky: Agnus castus 1D, Caulophyllum thalictroides 4D, Cyclamen europaeum 4D, Strychnos ignatii 6D, Iris versicolor 2D, Lilium tigrinum 3D

Léčivé látky: Agnus castus 1D, Caulophyllum thalictroides 4D, Cyclamen europaeum 4D, Strychnos ignatii 6D, Iris versicolor 2D, Lilium tigrinum 3D sp.zn.: sukls240932/2012, sukls168036/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Mastodynon Perorální kapky, roztok Léčivé látky: Agnus castus 1D, Caulophyllum thalictroides 4D, Cyclamen europaeum

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum sp.zn.sukls289285/2018 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Dorsiflex 200 mg tablety mephenoxalonum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Dorsiflex 200 mg tablety mephenoxalonum sp.zn. sukls243638/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Dorsiflex 200 mg tablety mephenoxalonum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informace dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Sp.zn.sukls133559/2018

Sp.zn.sukls133559/2018 Sp.zn.sukls133559/2018 Příbalová informace: informace pro uživatele Betahistin Actavis 24 mg tablety betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ADDITIVA VITAMIN C ZITRONE 1 000 mg Šumivé tablety acidum ascorbicum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ADDITIVA VITAMIN C ZITRONE 1 000 mg Šumivé tablety acidum ascorbicum sp.zn.: sukls212899/2012 a sp.zn.: sukls9339/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ADDITIVA VITAMIN C ZITRONE 1 000 mg Šumivé tablety acidum ascorbicum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci

Více

EXESTEA 25 mg Potahované tablety Exemestanum

EXESTEA 25 mg Potahované tablety Exemestanum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE EXESTEA 25 mg Potahované tablety Exemestanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

TOCTINO (ALITRETINOIN)

TOCTINO (ALITRETINOIN) EDUKAČNÍ MATERIÁLY TOCTINO (ALITRETINOIN) PROGRAM PREVENCE TĚHOTENSTVÍ POKYNY PRO LÉKAŘE A LÉKÁRNÍKY Pokyny pro lékaře předepisující TOCTINO Prosíme, abyste si tyto pokyny pečlivě přečetli před tím, než

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele ISAME 75 mg ISAME 150 mg ISAME 300 mg tablety irbesartanum

Příbalová informace: informace pro uživatele ISAME 75 mg ISAME 150 mg ISAME 300 mg tablety irbesartanum sp.zn.: sukls64413/2015, sukls64414/2015, sukls64415/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele ISAME 75 mg ISAME 150 mg ISAME 300 mg tablety irbesartanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele SOLMUCOL 100

Příbalová informace: informace pro uživatele SOLMUCOL 100 sp.zn. sukls170392/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele SOLMUCOL 100 Granule pro perorální roztok Acetylcysteinum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE PREPARATION H. 23 mg / 69 mg. čípky. (Faecis extractum fluidum, Squali oleum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE PREPARATION H. 23 mg / 69 mg. čípky. (Faecis extractum fluidum, Squali oleum) sp.zn. sukls186765/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE PREPARATION H 23 mg / 69 mg čípky (Faecis extractum fluidum, Squali oleum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zinkorot 25 mg tablety zincum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zinkorot 25 mg tablety zincum 1 sp.zn. sukls264417/2017 Příbalová informace: informace pro uživatele Zinkorot 25 mg tablety zincum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

Příbalová informace: informace pro uživatelku. POSTINOR mikrogramů tablety levonorgestrelum

Příbalová informace: informace pro uživatelku. POSTINOR mikrogramů tablety levonorgestrelum Příbalová informace: informace pro uživatelku POSTINOR-2 750 mikrogramů tablety levonorgestrelum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta Příbalová informace: informace pro pacienta Otezla 10 mg potahované tablety Otezla 20 mg potahované tablety Otezla 30 mg potahované tablety Apremilastum Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní

Více

Příloha III. Změny příslušných bodů informace o přípravku

Příloha III. Změny příslušných bodů informace o přípravku Příloha III Změny příslušných bodů informace o přípravku Poznámka: Tyto změny v příslušných bodech souhrnu údajů a přípravku a příbalové informace jsou výsledkem postupu přezkoumání. Informace o přípravku

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Mucohelix, sirup Hederae helicis folii extractum siccum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Mucohelix, sirup Hederae helicis folii extractum siccum Příbalová informace: informace pro uživatele Mucohelix, sirup Hederae helicis folii extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn. sukls171995/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kaloba Perorální kapky, roztok Pelargonii sidoidis extractum fluidum (1 : 8 10) (EPs 7630) extrahováno 11% ethanolem (m/m) Přečtěte

Více

PŘÍLOHA I VĚDECKÉ ZÁVĚRY A ZDŮVODNĚNÍ ZMĚNY V REGISTRACI

PŘÍLOHA I VĚDECKÉ ZÁVĚRY A ZDŮVODNĚNÍ ZMĚNY V REGISTRACI PŘÍLOHA I VĚDECKÉ ZÁVĚRY A ZDŮVODNĚNÍ ZMĚNY V REGISTRACI 1 Vědecké závěry S ohledem na hodnotící zprávu výboru PRAC týkající se pravidelně aktualizovaných zpráv o bezpečnosti (PSUR) mofetil-mykofenolátu,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Příbalová informace: informace pro uživatele Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DOXIUM 500 mg tvrdé tobolky. Calcii dobesilas monohydricus

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DOXIUM 500 mg tvrdé tobolky. Calcii dobesilas monohydricus sp.zn. sukls178298/2011 a sp.zn. sukls285789/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DOXIUM 500 mg tvrdé tobolky Calcii dobesilas monohydricus Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele Soledum 100 mg enterosolventní měkké tobolky. Cineolum

Příbalová informace: informace pro uživatele Soledum 100 mg enterosolventní měkké tobolky. Cineolum sp.zn. sukls147813/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Soledum 100 mg enterosolventní měkké tobolky Cineolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Ichtoxyl 90 mg/g mast ichthammolum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Ichtoxyl 90 mg/g mast ichthammolum sp.zn.sukls229456/2018 Příbalová informace: informace pro pacienta Ichtoxyl 90 mg/g mast ichthammolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Androfin 5 mg potahované tablety Finasteridum

Androfin 5 mg potahované tablety Finasteridum Sp.zn.sukls275691/2018 Příbalová informace: Informace pro pacienta Androfin 5 mg potahované tablety Finasteridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Venoruton gel 20 mg/g, gel oxerutina

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Venoruton gel 20 mg/g, gel oxerutina sp.zn. sukls196201/2016 a sp.zn. sukls192934/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Venoruton gel 20 mg/g, gel oxerutina Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Finanorm 5 mg potahované tablety finasteridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Finanorm 5 mg potahované tablety finasteridum Sp.zn.sukls186271/2018 Příbalová informace: informace pro uživatele Finanorm 5 mg potahované tablety finasteridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. APO-FINAS potahované tablety (finasteridum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. APO-FINAS potahované tablety (finasteridum) Příbalová informace: informace pro uživatele APO-FINAS potahované tablety (finasteridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Loceryl 5% léčivý lak na nehty amorolfini hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Loceryl 5% léčivý lak na nehty amorolfini hydrochloridum sp.zn. sukls154670/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Loceryl 5% léčivý lak na nehty amorolfini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

TOCTINO (ALITRETINOIN) INFORMACE O ANTIKONCEPCI. Obsah 1. FAKTA A MÝTY... 2 2. PREVENCE TĚHOTENSTVÍ A TOCTINO... 2 3. TĚHOTENSKÉ TESTY...

TOCTINO (ALITRETINOIN) INFORMACE O ANTIKONCEPCI. Obsah 1. FAKTA A MÝTY... 2 2. PREVENCE TĚHOTENSTVÍ A TOCTINO... 2 3. TĚHOTENSKÉ TESTY... EDUKAČNÍ MATERIÁLY Hlášení podezření na nežádoucí účinky po registraci léčivého přípravku je důležité. Umožňuje pokračovat ve sledování poměru přínosů a rizik léčivého přípravku. Žádáme zdravotnické pracovníky

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele

Příbalová informace: informace pro uživatele sp.zn. sukls107293/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Hirudoid 300mg/100g krém glycosaminoglycani polysulfas z hovězí trachey (průdušnice) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Betaserc 16 tablety Betahistini dihydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Betaserc 16 tablety Betahistini dihydrochloridum sp.zn. sukls95495/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Betaserc 16 tablety Betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta sp. zn. sukls56073/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta LACTULOSA BIOMEDICA (lactulosi solutio) sirup Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO PACIENTA Finasterid Mylan 5 mg potahované tablety finasteridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO PACIENTA Finasterid Mylan 5 mg potahované tablety finasteridum Sp.zn.sukls151870/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO PACIENTA Finasterid Mylan 5 mg potahované tablety finasteridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příručka pro pacienty

Příručka pro pacienty Lojuxta (lomitapidum) tvrdé tobolky Příručka pro pacienty Tento dokument přináší důležité informace o některých nežádoucích účincích přípravku Lojuxta, jaká opatření můžete udělat, abyste jim zabránili

Více

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE!1 Příbalová informace: informace pro uživatele Esmya 5 mg tablety Ulipristali acetas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Neužívejte VERTIMED jestliže jste alergický(á) na betahistin dihydrochlorid nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6)

Neužívejte VERTIMED jestliže jste alergický(á) na betahistin dihydrochlorid nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6) Sp.zn.sukls61468/2018 Příbalová informace: informace pro pacienta VERTIMED 8 mg tablety VERTIMED 16 mg tablety VERTIMED 24 mg tablety betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

sp.zn. sukls219558/2011

sp.zn. sukls219558/2011 sp.zn. sukls219558/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Talcid žvýkací tablety hydrotalcitum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

sp.zn. sukls214083/2010 a sp.zn. sukls67927/2015

sp.zn. sukls214083/2010 a sp.zn. sukls67927/2015 sp.zn. sukls214083/2010 a sp.zn. sukls67927/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta PETINIMID 250 mg měkké tobolky ethosuximidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Celaskon 100 mg ochucené tablety

Celaskon 100 mg ochucené tablety sp.zn. sukls294799/2017 Příbalová informace informace pro uživatele Celaskon 100 mg ochucené tablety acidum ascorbicum vitamin C Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum sp.zn.sukls205603/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Betahistin Actavis 24 mg Tablety. Betahistini dihydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Betahistin Actavis 24 mg Tablety. Betahistini dihydrochloridum sp.zn.sukls161321/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Tablety Betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. DALACIN C 150 mg DALACIN C 300 mg Tvrdé tobolky (clindamycini hydrochloridum)

Příbalová informace: informace pro pacienta. DALACIN C 150 mg DALACIN C 300 mg Tvrdé tobolky (clindamycini hydrochloridum) Příbalová informace: informace pro pacienta DALACIN C 150 mg DALACIN C 300 mg Tvrdé tobolky (clindamycini hydrochloridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Revalid tvrdé tobolky

Revalid tvrdé tobolky sp.zn.sukls75400/2019 Příbalová informace: informace pro uživatele Revalid tvrdé tobolky Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás

Více

sp.zn. sukls209029/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Lodronat 520 520 mg, potahované tablety dinatrii clodronas

sp.zn. sukls209029/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Lodronat 520 520 mg, potahované tablety dinatrii clodronas sp.zn. sukls209029/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Lodronat 520 520 mg, potahované tablety dinatrii clodronas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Hedera Helix extract Boehringer Ingelheim, sirup Hederae helicis folii extractum siccum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Hedera Helix extract Boehringer Ingelheim, sirup Hederae helicis folii extractum siccum Příbalová informace: informace pro uživatele Hedera Helix extract Boehringer Ingelheim, sirup Hederae helicis folii extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Glucosum monohydricum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Glucosum monohydricum sp.zn.sukls126426/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Glukóza 5 Braun infuzní roztok Glucosum monohydricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než Vám tento přípravek bude

Více

Příručka k přípravku KEYTRUDA. (pembrolizumab) Informace pro pacienty. Informace pro pacienty

Příručka k přípravku KEYTRUDA. (pembrolizumab) Informace pro pacienty. Informace pro pacienty Příručka k přípravku KEYTRUDA (pembrolizumab) Informace pro pacienty Informace pro pacienty Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum sp.zn.sukls91036/2016 Příbalová informace: Informace pro uživatele NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více